זמני הכנה של ביצים קשותקראנץ שוקולד
אני יותר 12-14lovely
אוהבת 6-8 . אוכלת 12-14ברוקולי
זה זמן מתחילת הבישול או ממתי שהמים רותחים?חילזון 123
שאלה טובה.. בטח מזמן שהמים רותחים לא?יונתו
בעיקרון הצורה שבה עדיף להכין את הביציםקראנץ שוקולד
זה להרביא מים לרתיחה וכשמתחיל לבעבע להנמיך את האש ואז לשים את הביצים ולספור את הדקות..
זה לא נכון- כששמים את הביצים במים רותחים הם מתפוצצותשאלת
הם לא.. זה מנוסה, לא הייתי כותב סתם..קראנץ שוקולד
לפעמים הן כן מתפוצצות, מניסיוןפה לקצת
הן מתפוצצות כשפילים אותם לסיר ואז זה פוגע בתחתית ונסדקקראנץ שוקולד
אם מניחים עם כף בעדינות לא קורה כלום..
עוד דבר שאולי גורם להתפוצצות זה ששמים אותם ישר מהמקרר במים הרותחים ואז ההפרשי טמפ' גורמים לסדק.. אני מכין ככה קבוע ויוצא מעולה..
אז כנראה זאת הסיבה, שזה ישר מהמקררפה לקצת

תודה!!!כתר הרימון
אה?משיח נאו בפומ!
הפוך..
אופס, התבלבלתי.כתר הרימוןאחרונה
בשביל שביצים לא ישברו, אני שמה כף מלח או קצת חומץלכל זמן ועת
תודהחילזון 123
6 אבל עם מים רותחיםפה לקצת
מענייןהעוגב
כולם אוכלים פה ביצים לא מבושלות עד הסוף?,שגרה ברוכה
16עלה שלכת
8 כשזה טרי....מממחדשה ישנה
אני 20-24גפן36
לגמרי!!פרח חדש
נפה לקמח מלא באישור בד"צתתתתת
מחפשת לקנות...
מחפשת את הכי זול...
אם מישהו מכיר אשמח להמלצה..
וזה בסדר לקנות מהאינטרנט עם משלוח עד הבית?...לא ניסיתי אף פעם..
תודה
יש כזה דבר???יראת גאולה
איך אפשר לנפות קמח מלא?
כן יש..תתתתת
התחלנו להקפיד יותר על התזונה
והכנתי לחם מקמח מלא ביתי,
השאלתי מגיסתי את הנפה חשמלית שלה, זה מגיע עם נפה לקמח לבן
ומי שרוצה קונה בנפרד את הנפה של הקמח מלא זה עולה משהו כמו 50 ש"ח התוספת..
ואני רוצה שיהיה לי קבוע בבית...
גיסתי קנתה בחנות יקרה אז אני מחפשת משהו זול יותר...
גם לי ישברוקולי
אפשר לשאול מאיפה קנית ובכמה?תתתתת
לפני 15 שנה בערך . אין לי מושגברוקולי
אני קונה קמח שלא צריך ניפויחוזרת
^ קונים מנופה.משיח נאו בפומ!אחרונה
מה אפשר לעשות עם עדשים כתומות?ניקית בהריון

תודה!
עוקבתפה לקצת
לבשל ולהוסיף לחביתהפרח-אש
ההודים מכינים מזה אישהו קרקר..קראנץ שוקולד
או סלט..
סלט עדשים מבושלברבאמא
כשמתקרר להוסיף כוסברה קצוצה, מלפפון קצוץ, בצל קצוץ, אפשר גם להוסיף פלפל חריף.
לתבל במלח ופלפל גרוס, מעט שמן זית והרבה לימון
העדשים כתומות אבל נמסות בבישול ארוך...בתאל1
מרק עדשים כתומות עם איטריות דקיקות וגזר.רק שמחה#
העדשים שיש לך שלמות או חצויות ל2 חצאים/שבורים?ג'נדס
זה משנה?ניקית בהריון
תודה לכולם!
כן...ג'נדס
משרים את העדשים לחצי שעה-שלושתרבעי שעה... ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה וחמוציות. זהו. שמן זית לימון ומלח. טעם החיים
אי אפשר לעשות את זה עם החצויות? למה?ניקית בהריון
מנסיוןג'נדס
סופסוף אני שומעת על עוד מישהו שחושב ככהמקום בעולם
..אין על רבנו!
השלמות אורגניות שלמות ניתנות להנבטה
החצויות מהסופר ופחות איכותיות
מה הכוונה משרים? אין בישול?פרח כתום
נופג'נדס
עודוש- חומוס עדשיםעבודת ה'
מבשלים אותם מוסיפים מלח, טחינה, שום, שמן זית, מיץ לימון.
יוצא ממש ממש טעים אולי בהזדמנות אשלח מתכון יותר מפורט.
כשאכלתי בפעם הראשונה חשבתי שזה חומס...
נשמע ממש טוב אני מאוד אשמח לקבל את המתכוןפרח-אש
מתכון:עבודת ה'
חומרים למתכון של עדשים כתומות:
כוס וחצי עדשים כתומות
4-5 כפות שמן זית
מיץ לימון מלימון שלם
כוס טחינה גולמית
2-3 שיני שום
מלח ופלפל לבן טחון
חומרים למתכון לעדשים ירוקות:
1/2 קילו עדשים ירוקות
כוס טחינה
3 שיני שום
כפית גדושה כמון
מלח
מיץ לימון מלימון אחד
# פטרוזיליה (לא חובה)
# שמן זית
אופן ההכנה:
בוררים את העדשים ושוטפים אותם בתוך מסננת
מבשלים בסיר - המים צריכים לכסות את העדשים ועוד קצת
מביאים לרתיחה.
במהלך הבישול מוסיפים עוד מים כדי שלא יתייבשו.
מנמיכים את האש ומשאירים ללא כיסוי מבשלים עוד כ10-15 דק'
עד שהעדשים התרכחו לחלוטין אך לא התרסקו לגמרי.
מסננים וטוחנים עם השמן זית עד שמתקבלת מחית חלקה.
מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ לימון, שיני שום (אפשר לשים אותם שלמות מקולפות),מלח ופלפל
מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
#אם החומוס נוזלי מידי מוסיפים עוד טחינה,
החומוס צריך להשאר כמעט יציב לגמרי כשמזיזים את הקערה.
# אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.
אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי.
בתיאבון!
כמה זמן מחזיק במקרר?פרח-אש
נראה לי כמה ימיםעבודת ה'
אבל אפשר גם להקפיא.
עצה טובה- תשרו את העדשים לפני כן במים כחמש שעות.JUHTHK
גם בירוקות וגם בכתומות יש חומצה פיטית, ההשריה מבטלת את החומצה ומשפרת את יכולת הספיגה . המהדרין גם ינביטו..
הבעיה שאת החצויות אי אפשר להנביט...שמשי
הכנתי עכשיו לכבוד שבת,אקונהמטטה
קציצותקוד אבל פתוח
קדירת ירקותחמישייה ב"ה
פשטידת עדשים ובטטותהודיה60
זה מתכון מעולה! מכינה אותו לפעמיםmm12
קציצות עדשיםסדר נשים
מבשלים במעט מים, כשזה מבושל מוסיפים בורגול יבש
(חצי מכמות העדשים) ואם צריך עוד קצת מים, יוצרים קציצות
ואוכלים עם יוגורט, טעיםםם![]()
אפשר להכין גם מג'דרה עם עדשים כתומים
מגדרה אורז עם עדשים כתומותפלצ
קציצות עדשיםmm12
יש באתר של ניקי ב מתכון מעולה ממש, פשוט וקל להכנה עם חומרים זמינים
תודה רבה לכולם!!ניקית בהריון
לי יש מתכון לרוטבכתר הרימוןאחרונה
מה אפשר לעשות עם שומר???בוריס
וואי, ככה טעים!שירה ל
כ"כ.. עוף עם אפונה ושומר!שירה ל
כ"כ.. עוף עם אפונה ושומר!שירה ל
נראה לי לשים במרקרק אמונהאחרונה
איך מכינים מוזלי/מיזלי?גפן36
הלוואי מישהו יודע, כי גוגל לא
מה ההבדל ביניהם?יעל מהדרום
זה נראה אחרת ומתפצח כזה בפהגפן36
את מתכוונת לגרנולה שהיא כמו גושים דבוקים כאלה?חילזון 123
כן!גפן36
סתם ניחוש- שמים מלא סוכר שמדביק את זה?חילזון 123
לא נראה לי..גפן36
אולי זה עם פיצפוצי אורז?אמת ואמונה
נראה לי שזה איזה דגן אחר מותפח (יותר קטן מפיצפוצי אורז)חילזון 123
אבל זה מכיל גם שיבולת שועל רגילה
ולדעתי פשוט משהו מאד מתוק שמדביק הכל
אה, די ברור שיש איזה סירופ שמדביק הכלגפן36
ברכיבים לא כתוב שום דגן מלבד שיבולת שועל
זה שיבולת שועל לא שבורהסיהרא.
אחפש, תבורכיגפן36אחרונה
חשבתי על זה, וזה גם מה שבעלי אמרגפן36
לא יכול להיותרבה אמונתך!
מה פתאום..מקום בעולם
זה יכול להיות שיבולת שועל תפוחהחילזון 123
והיום בסופר הסתכלתי על הרכיבים,
ובאריזה שהסתכלתי היה ברכיבים חוץ משיבולת שועל, "תערובת דגנים טחונים (חיטה, תירס,אורז ועוד כל מני שאני לא זוכרת)"
אז יש מצב שזה כמו איזה קורפלקס קטנטן שעשוי מכל מני דגנים.
אצלי לא רשום ובכל זאת ישגפן36
אבל אולי באמת שיבולת שועל תפוחהגפן36
טוב עד כאן... בטח במפעל או משהו לא? ;-חילזון 123
️גפן36
סיקרנת אותי!טל..
אז גוגל באנגלית יודע...
מסתבר שההבדל הרשמי בין גרנולה למוזלי זה שבמוזלי הדגנים לא קלויים.
כאן יש פירוט נרחב.... תשימי לב שהיא כותבת לגבי דגנים מסויימים שכדאי להשרות לפני )soaking(, יש שם קישור שמסביר.
Muesli Recipe: A Healthy and Delicious Breakfast Idea • Happy Kitchen.Rocks
לא בטוחה שזה מה שמוכרים בחנות... אבל היה מעניין להכיר..
בדקתי גם באנגליתגפן36
כמה כוסות אורז צריך ל25 אנשים?זכיתי
בהנחה שזה לסעודת ליל שבת, חם ומאוחר ועייפים ויש הרבה אוכל אחר, אבל זו התוספת היחידה.
תודה!
הייתי מחשבתג'נדס
5 זה בשפעיראת גאולהאחרונה
ארוחת ערבsomeone123
חביתה, ביצים קשות, שקשוקהשמשי
>>>יעל מהדרוםאחרונה
פסטה ברוטב שמנת/ עגבניות/ סלט פסטה.
עם טונה/ ביצה קשה.
פתיתים
פיצה מבצק בלי התפחה
כל בצק שאני עושה יוצא לי דביק מדיעובדת על המידות
בס"ד
בעיה כזו מעצבנת...
כל בצק שאני מכינה - חלות, פוקצ'ות, פיצות
תמיד יוצא לי דביק מדי ולבסוף יוצא שאני מוסיפה המון המון קמח מהמתכון המקורי.
לא חושבת שיש בעיה של מידות כי אני משתמשת בכפות מדידה בצורה די מדויקת,
יכול להיות שיש בעיה עם השמרים? או שהבעיה היא נטו אני? ![]()
תודה ושבת שלום 
יכול להיות בעיה עם המתכוןברוקולי
תוסיפי את המים בהדרגה לאט לאט ולא בבת אחת כל קמח זקוק לכמותאיילה
שונה של מים!
ללוש הרבהש.א הלוי
ולפעמים אחרי התפחה ראשונה הבצק פחות דביק
כמות המים יכולה להשתנותקראנץ שוקולד
יש קמחים ששותים יותר מים ויש כאלה שפחות גם בקמחים לבנים הכמות יכולה להשתנות מקמח לקמח לכן נוזלים מוסיפים בהדרגה ולא את כל הכמות שמופיעה במתכון..
ד"נ תנסי לעוד בסביבה קרה, כשעובדים במקום חם הבצק דביק וקשה לעבודה..
שימי פחות מיםמשיח נאו בפומ!
תנסי לתת מתכון מסויים, כך שנוכל לראות אם יש משהו חריגכלנית1
להוסיף שמן!!!! ולשמן את הידיים לפני הלישה.שלוםשלום11
אם את משתמשת בשמרים יבשים ומתסיסה אותם לפניפרח-אשאחרונה
עוגת מוס שוקולד פרלינה, מוס פטל, שכבה של ברולה, דקואז לוזקראנץ שוקולד
איך אומרים את המילים האלה?יפעה1986
תודה
קראנץ שוקולד
יש לי יומולדתתתתת חצי ... אממממברוקולי
בכיף.. תזמיני שבוע מראש
קראנץ שוקולד
ברוקולי
פירות?קראנץ שוקולד
לימוןברוקולי
בקיצור פאי לימון
קראנץ שוקולד
לא! עוגת מוס !ברוקולי
יש מלא עוגות מוס לימון טעימות בטירוףףמקום בעולם
טוב נו..קראנץ שוקולד
ההזמנה נרשמה ![]()
יאללהברוקולי
הי היי אבלקראנץ שוקולד
אני מכין חלבי.. אז.... ![]()
אם כבר אז קיש או פסטה טובה..
גם זה אני מכינה טעים ;)מקום בעולם
יאללה
מקום בעולם
אתה עושה קורס?מקום בעולם
לא.. סתם התחשק וזה..קראנץ שוקולד
מהמם ממש!!lovely
מדהים. הבפנים נראה מגרה.שמן פשתן
אם מותר להעיר אז-
הדפנות הלבנות קצת הורסות את העיצוב.
ושאלה- מי אוכל את העוגות? (חוץ ממך כמובן
)
מסכים גם אני לאחר מכן הרגשתי שזה מכער 😯קראנץ שוקולד
אה וזה למשפחה וחברים שבאים בשבת..
קראנץ שוקולד
כיף להם. בטח באים הרבה
שמן פשתן
כן.. מאלה שאת שואלת אותם אתם באים לפה הרבה והם עונים כן
קראנץ שוקולד
שמן פשתןאחרונה
זו עוגה כלבבי
נראה מעולה!!!ש.א הלוי
תודה
קראנץ שוקולד
וואוו. אשכרה אמרתי בקול וואו
נערת טבע
פחות אוהבת גלסאז'ים האמת, סתם כי אני צריכה לראות בדיוק את העוגה בלי כיסויים.
והאמת?
זה ממש לא נראלי טעים, מחילה![]()
![]()
(הציפוי. רק הציפוי. נראה מתוק כזה ברמות שצריך מים אחכ
)
אבל הבפנוכו.... ואוו. טירוף.
מתכון לבצק חלות/לחמניותמרגרינה
תודה!
שום בצק לחלות או לחמניות לא מחייב מיקסר..אפשר ללוש בידיעל מהדרום
אה מעולה!מרגרינה
תודה!!מרגרינה
כןיעל מהדרום
קילו קמח
כף שמרים
כף מלח
1/2 כוס שמן
2- 2.5 כוסות מים (לפעמים צריך יותר)
לפעמים אני מוסיפה כמה כפות סוכר
יש לי מתכון מעולה, כל שבת
יעלה אביגד.אחרונה
ואפילו מקפיאה להמשך השבוע.
בקערה- כפית מלח+ קילו קמח
בקערה אחרת- 2 כפות שטוחות שמרים, 2 כוסות מים פושרים. אחרי כמה דקו כשהשמים מתחילים לתסוס להוסיף 4 כפות סוכר.
ללוש הכל יחד, באמצע להוסיף רבי כוש שמן, ללוש היטב. בסוף לעטוף את הבצק עם טיפת שמן ולהתפיח.
(אני אחרי שעה וחצי בערך לשה שוב ונותנת עוד שעה תפיחה)
אפשר מתכון של עוגיות טעימות ללא ביצים? למי שיש...
שדרות בלב שלי!
הנהיעל מהדרוםאחרונה
אלה טובות:
עוגיות שוקולד צ
אני שמה רק חצי כוס סוכר לבן, כי זה מתוק מידי.
ויש את המתכון שבחתימה שלי, רק בשינוי קל: לשים לפחות כוס שמן.
ולניקי ב. יש קטגוריה של עוגיות בלי ביצים.
כמה זמן אפשר לשמור פסטו סגור במקרר?עבודת ה'
לפחות שבוע לדעתיהתנערי מעפר
אפשר גם להקפיא פסטו. ובכלל נשמר די הרבה זמן במקררחדשה ישנהאחרונה
אשמח למתכון חלבי לפחזניות תודדה654654
מישהו הכין את ה"סופלה" שיש במאגר מתכונים?חילזון 123
https://www.inn.co.il/Recipes/Item/880
כמה עוגות אישיות יצאו לי מכמות אחת?
(קניתי תבניות נייר קטנות בגובה 4.5 ס"מ)
יוצא 10-12אשתו שלו
תודה.תבניות כמו שציינתי או יותר גדולות?חילזון 123
מתכון מעולה, יצאו לי 25 לפני שבועייםט'
מעולה תודהחילזון 123אחרונה
פופקורן במיקרו vs פופקורן בסירשוב בהריון!
חמאהפרח-אש
איך עושים בסיר עם חמאה?שוב בהריון!
כןפרח-אש
כי הם שמים מלא שמן ומלחחילזון 123אחרונה
אם בסיר תשימי מלא שמן יצא גם טעים
עוגת מוס בציפוי גלאסז'קראנץ שוקולד
וואוו נראה מעולה!!!תתתתת
תודה
קראנץ שוקולד
זה טעים הציפוי? כאילו- הוא מהמםש.א הלוי
ואייך עושים את הציפוי? חומר מסוים? זו טכניקה שונה או כמו ציפוי גנאש רגיל?
בציפוי (גלאסז') יש טעם, יש בו שוקולד לבן וחלב מרוכזקראנץ שוקולד
שונה מאד מבצק סוכר שהוא באמת דוחה..
זה שונה מאד מגנאש רגיל, מורכב מגלוקוז, שוקולד לבן, חלב מרוכז וצבע מאכל שאפשר לשחק איתו כמובן בכל מיני דרכים וליצור גוונים שונים וכמובן ג'לטין שמחזיק את המסה...
לא אוהבת שוקולד לבן 🙈ש.א הלוי

אבל זה כ"כ יפה ומיוחד!!! אולי לאירוע מיוחד נשקול להכין..
ממ האמת שלא חייב שיש כל מיני אפשרויות לגלאסז'קראנץ שוקולד
יש גלאסזים כהים עם מריר..
יש מתכון פרווה לציפוי?ט'
ממ לא ידוע ליקראנץ שוקולד
מצאתי את זה-מוריה
זה סרטון של הציפויקראנץ שוקולד
אני מכירה את הסרטונים האלה בע"פ
ט'
סיקרן אותי לדעת אם יש המרות חוקיות לפרווה ממי שמבין 
זה מגרה להכין (פחות לאכול) ובאסה שהכל חלבי.
וואי אני ופרווה לא חברים טובים.. לא יוצא לי כמעטקראנץ שוקולד
בעיה
ט'
ואוווהפואנטה
עם הרבה סבלנות😝קראנץ שוקולד
לא חשבתי! ואווהפואנטה
רוצים לראות אותך בעונה הבאה של בייק אוף..עלה שלכת
ההרשמה לפי דעתי כבר נפתחה.
אני עוד לא ברמה של בייק אוף.. הלוואיקראנץ שוקולד

!!!!!!!!ט'
לא מצאתי מילים
ט'
אה חח תודה
קראנץ שוקולד
וואו! היא פשוט מרשימה!חדשונת
תודה
קראנץ שוקולד
מטריף!! נראית מושקעת ברמות!lovely
מעניין מה הטעם שלה ![]()
בשבת נגלה
קראנץ שוקולד
וואו! נראה מצוין.~moriya~

תודה רבה
קראנץ שוקולד
יש את השכבה החומה שזה דקואז לוז וקקאו, יש את הג'לי דובדבן, מוס גבינה והציפוי שהוא גלאסז'..
מדהים! תודה.~moriya~
לעשות איזה פרויקט מושחת.
האמת שזה נראה מסובך אבל זה בכלל לאקראנץ שוקולד
תכף אעלה סרטון על העוגה (דומה)אמנם בצרפתית אבל אפשר לראות את הטכניקות ואת צורת ההכנה..
הבנתי. זה יותר ההתעסקות הכללית בזה..~moriya~

אבל אין ספק שזה עושה חשק.
את יכולה לראות פה דוגמא לעוגה כזאתקראנץ שוקולד
גם מרנגקראנץ שוקולד
אוי ואבוי. רק הצבע מאכל עושה לי בחילה להסתכל.מיתרי זהב
זה בסדר זה למשפחה שלי
קראנץ שוקולד
אם זה עם צבעי מאכל מלאכותיים אני משתדלת לאמיתרי זהב
וואו מדהים!! אפשר טיפים לקצף יציב כל-כך?שאלת
מכינים מרנג שוויצריקראנץ שוקולדאחרונה
על בן מארי ולא מרנג צרפתי, הקצפה ארוכה מאד(10 דקות) ואז ייבוש של כשעתיים על 100 מעלות
מישהו יודע איפה קונים חלב מרוכז ממותק בכשרות מהדרין??תתתתת
תודה!!
לא מצאתי, אולי באושר עד אפשר למצואש.א הלוי
ממה שהבנתי זה בעיקרון לבשל על אש קטנה חלב עם סוכר וקצת קונפלור לכמה שעות ולערבב הרבה
יוצא כמות גדולה ומחזיק הרבה זמן.
כן אפשר להכין בבית, עדיף קנוי ..חח פחות עבודה תודה!תתתתת
השבוע פרסמו באיזה קבוצה של פוליבה, תבדקי בחנויות מתמחות..קראנץ שוקולד
תודה!!תתתתתאחרונה
לימודי קונדטוריה
~moriya~
אשמח ממש לשמוע מחבר׳ה שהיו בקורס מקצועי ויוכלו להמליץ או לא להמליץ על מקום מסוים (אפשר גם באישי).
ומבחינת כשרות- אם מישהו למד באסטלה ויכול להגיד לי מה התנאים שם.
תודה רבה!
קינוח יצירתי מהמםט'
וואו מדהים 😮קראנץ שוקולד
מהמם! לא הבנתי אבל מה עשו עם השקוף הזה שהכינו בתבנית שקעיםחילזון 123
את החוטים, זה קינוח אסייתי שנקרא "זקן דרקון"
ט'
אה וואו. חשבתי שזה שערות קדאיף או משהו. זה עשוי מסירופ סוכר?חילזון 123
משהו כזהט'אחרונה
ועוד קינוח יצירתי בטירוףט'
מגניב. איך החוט לא נקרע?
חילזון 123
תבלינים תבלינים!הרוזן!
בא לי לגוון את התיבול

איזה תבלינים אתם ממליצים, ולמה מתאים התבלין? (איזה טעם הוא מוסיף?)
יותר בכיוון של דברים רגילים ופשוטים שאפשר למצוא בסופר... לא מנסה להגיע לתבלינים הזויים של גדולי השפים בעולם.
בשווארמהעלה למעלה
another cookbookClintBarton
Hello,
, I got the cookbook when it came out, great book. I'm learning to cook really, but like another cookbook I'd been trying, the trouble I'm having is that the recipes are almost always for multiple people, whereas it's just for me. For instance, I've like to make the scrambled tofu recipe but it's for 4 people. I find i'm having to keep recalculating each recipe for 1 person. Which makes it a lot more complex. Also, I'd consider making a batch for 4 people, portioning and freezing it to use next time the recipe comes around. But for tofu for instance, it says on the package that you can't freeze it. Has anyone else come up against this issue?
Please help
I didn't find the right solution from the internet.
References:
https://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=23&t=441268
Video production company
Thank you













