ונהיה ריח ממש ממש רע, כמו של פלסטיק שרוף.
יודעים מה זה? לחזור לחנות? משהו לא בסדר במצנם?
תודה
קראנץ שוקולדאחרונה
. 
..אני אצלם לכם על מה דיברתייעל מהדרום
ש.א הלויאם אין נוזלים המחית יוצאת גרגירית ולא חלקה. וזה נכון לגבי כל בלנדר.
ש.א הלוי
יעל מהדרום
מחפשת קומקום מתלבטת בין הפשוט לממוצע ליקר
יש למשהו ניסיון עם היקרים האם זה למשל מצדיק את המחיר
מפרט טכני קומקום בוש TWK7101 1.7 ליטר - זאפ
המרט הוא כמו הפשוטים אז מה השונה ?
אולי 100 בערך (או קצת יותר?)
קניתי את שלי כי לא רציתי פלסטיק.
הוא עשוי כולו מנירוסטה (גם אין את הקשית פלסטיק הזאת שמראה את גובה המים)
והכי חשוב הפתח שלו למעלה רחב אז קל להכניס את היד ולנקות אותו
יעל מהדרוםאפילו עוגת שוקולד, עם נוכחות חזקה של קקאו, משתבחת בעזרת אגוזים טחונים.
אפשר גם להכין סלט.

יש עוגה של בסיס בצק ומעל מפזרים שוקוצ'יפס ומקצפת אגוזים
צריך בעיקרון אגוזים קצוצים אבל נדמה לי שגם עם טחונים זה הולך טוב והטעם אמור להיות משמעותי
אם תרצי, אחפש את המתכון
רק כשאהיה בבית אני אחפש..lovely
lovely
)יעל מהדרום
אבל כל המתכונים דומים) עם אגוזים.שקדים מולבנים טחונים נקרא בלשון העם קמח שקדים וזה קצת משנה נראה לי.
למי שאופה בערך פעמים בשבוע ..
הסברים בונוס
תודה מראש!!!
יש דגם יותר טוב ויש פחות ממולץ ועל מי קינג או דלונגי .
ההפרש הוא 1000 שח בינהם כלומר דלונגי יותר יקר השאלה אם זה שווה להוסיף ?
האפיה יותר טובה? התנור יותר חזק.?
אם זה מצדיק להוסיף 1000+ לדלונגי.
כי גם על קיניג לא שמעתי תלונות...
לקחתי את זה בשביל אמא שלי אבל אני קצת מתחרטת שלא השקעתי על דלונגי ...אני עדין יכולה להחליף כי זה עדין לא סופק מתלבטת מאוד ...אם כן להחליף.
הוספנו עוד 1300 שח.
תודה על כל העצות.
אלף מחשבותאחרונה

מוזלי- יוגורט ופירות
סלט פסטה
ירקות חתוכים
אפשר לחם מטוגן או קלוי
קרקרים
קציצות טונה
לפני כמה שנים עברנו לרוטב של ברילה ואחרי פעם אחת שבטעות נקנה הפיקנטי (חריף בלעז) התבייתנו עליו.
לא מסובך מדי ![]()
תודה מראש

אולי פעם בשבוע מכינה בשרי.
בדכ באמת המון קטניות ודגנים מלאים. למשל:
-מג'דרה
- פלאפל (עם צ'יפס בתנור ליד) - זה הדבר היחיד שאני מעזה לטגן בשמן עמוק... טעים טעים
- לביבות ירק (יש למשל אצל ניקי ב)
- מוצר נורמטיבי בעיניי - כלומר לא יקר ולא קשה להכנה - זה פתיתי סויה יבשים. אני לא מכינה את זה המון, כי אני לא מתלהבת מלצרוך המון סויה. אבל הילדים (ואני) ממש אוהבים - פתיתי סויה ברוטב אדום (עם פסטה אורז או קוסקוס ליד), או קציצות שמכינים מזה (יותר השקעה אבל טעים מאוד)
- האמת שעד היום אכלנו מלא מרקים... מרק עם קטניות ותוספת ליד זו הארוחה האולטימטיבית בעיני הילדים שלי ובעיניי... מקווה שגם בקיץ עם מזגן חזק זו תמשיך להיות אופציה
- כל מיני קומבינציות של סנפרוסט עם תוספות - שעועית ירוקה (ברוטב או בלי), אפונה ירוקה ברוטב אדום (יאמי), ואפילו סתם לבשל חומוס ולהוסיף משו ליד
- כדאי לגוון ולפתוח את הראש במגוון של הקטניות (אני מאוד אוהבת להשתמש בסנפרוסט, מרמי לוי החיקויים עולים כ10 שח לשקית), ובמגוון של דגנים - אורז בסוגים שונים, אטריות אורז, בורגול, קינואה אם אתם מתמודדים איתה, פסטה מלאה, קוסקוס מלא, גריסי פנינה (הילדים שלי קוראים לזה פתיתים מרוב שזה טעים) ועוד
ותמיד טוב להוסיף לחגיגה ירקות חיים
אם אתה צריך מתכונים ספציפיים אז בשמחה, אבל זה הכיוון מבחינתי
למשל - מרק עם קטניות ודגנים מלאים ליד זו ארוחה מצוינת. במיוחד אם מוסיפים ירק חי. כנל מג'דרה.
מה שחשוב זה שיהיה חלבון מלא. שמושג דרך בשר, או קטניות עם דגנים מלאים (אומרים שגם סויה זה חלבון מלא בפני עצמו).
וכמובן להוסיף ירקות לתוספת טעימה של ויטמינים וכו.
יש נטייה לחפש את ה"קציצה" או הבשר ליד, אבל פשוט אין צורך בזה (לדעתי והבנתי הדלה)
מתרגלים לתזונה שנשענת יותר על ירקות, ולא כנשנוש אלא כמרכיב עיקרי
לדעתי פתאום מרגישים יותר טוב, גם פיזית אחרי האוכל
יש קציצות שעשויות מירקות/קטניות, וזה נותן תחושה של "מנה עיקרית".
אני מודה שבשביל גברים זה עלול להיות יותר מאתגר... בשבילי ובשבילי ילדיי זה ממש אחלה (בעלי לא אוכל בבית)
אני לא מכינה ממתכון מסוים. הבישול דומה לאורז, פי 2 מים מגריסים. משרה אותם מעט לפני, זה לא חובה (בניגוד לגריסים רגילים). אני אוהבת לטגן בצל, להוסיף עוד משהו (למשל גזר מגורד - מצוין. אפשר פטריות, או איזשהו ירק אחר. אפשר גם רק עם בצל), להוסיף את הגריסים, לערבב ולתבל, להוסיף מים להרתיח ולבשל על אש ממש קטנה.
אני לא זוכרת איך בדיוק מייצרים את זה.. נראה לי מפולי סויה אחרי שהוציאו מהם את השומן. זה נחשב לאחת האופציות הבריאות - והממש זולות - לצרוך סויה טבעית.
בד"כ קונים במשקל בחנויות טבע. זה נראה קצת כמו בונזו של כלבים.. ואפשר לקנות את זה גם בצורות אחרות, למשל מרוסק (שבבי סויה) שיותר מתאים להכנת קציצות. אין לזה טעם וזה מקבל באהבה רטבים וירקות.
אני בדכ לוקחת את הפתיתי סויה, משרה במים רותחים וסוחטת - עדיף פעמיים (או במים רגילים אבל יותר שעות),
מטגנת בצל בסיר גדול, מוסיפה את הפתיתים הסחוטים עם רסק עגבניות מים ותבלינים. מבשלת את זה ומגישה עם פסטה, קוסקוס או אורז. אצלי מתים על זה.
ארוחה מושלמת מאתמול- קינואה סלט ושעועית ירוקה. אפשר להוסיף פירה
יש בשרי/ דגים כל יום.
אבל שבוע שעבר הכנתי אורז אדום עם שעוית ירוקה באותו סיר+ שלט ירקות.
יצא טעים ממש!!
וזה כולל חלבון וכו'.
אפשרי גם אורז עם עדשים/ אפונה/ פול- אורז ירוק+ סלט ירקות טרי
או אורז עם גזר. גם מתאים.
צ'יפס בתנור+ קונה כדורי פלאפל+ טחינה ביתית, סלט, חמוצים, פיתות...
במוצאי צום י"ז בתמוז הכנתי מרק ירקות עשיר+ עדשים כתומות+ קניידלך..
ומי שרצה הוסיף גם שקדי מרק.
ויש מגוון ירקות טעימים ומשביעים וגם בריאים כמו מרק עדשים עם ירקות שונים.
מרק עם גריסים וכד'
ארוחה קלה להכנה ומשביעה
קומבינציות על מג'דרה
כלומר: אורז/כוסמת/קינואה עם עדשים ירוקים/אדומים/מנומרים/שחורים/שעועית מש/חומוס/שעועית אדומה/לבנה/שחורה/גדולה...
(אם משתמשים מחומוס/שעועית - לבשל אותם קודם בנפרד)
או אורז/כוסמת/קינואה עם תבשיל שעועית/חומוס/... למשל ברוטב אדום.
או פלאפל (חומוס/עדשים) עם תפוחי אדמה בתנור.
או חומוס ביתי טרי עם משהו... (פטריות, פלאפל, מטבוחה)
וכמובן מרקים שמשלבים דגן עם קטנית (פחות במזג אוויר הזה)
איטריות אורז או אורז עם ירקות שונים אפשר גם להוסיף טופו וביצה מקושקשת
יכולה לפרט יותר אם יש צורך
שעועית ברוטב אדום עם גזר ובצל,
חומוס ברוטב פטריות ובצל
טופו ברוטב צ'ילי וסויה עם ירקות מוקפצים,
וחוץ מזה וחוץ ממתכונים המעולים שכתבו פה, אם אין זמן אז אפשר נקניקיות סויה, או טבעולים למיניהם לפעמים.
מבחינה בריאותית נקניקיות סויה למשל הרבה יותר בריאות מנקניקיות בשר. (יש שם הרבה פחות חומרים משמרים ותוספות מלאכותיות). גם הטבעולים השתפרו מהבחינה הזאת. אבל כמובן הכי טוב לבשל בבית.
ככה בזמן רגיל אנחנו אוכלים גם בשר ודגים וגם קטניות.
ברפואה הרגילה(לא הנטורופתית) דווקא ממליצים על בשר כמקור לחלבון עשיר , ברזל, ויטמין B וכו'. מצד שני לא צריך להגזים בחלבון מן החי.
אני אישית יודעת על עצמי ושכל פעם כשהפחתנו משמעותית בכמויות הבשר, ההודו והעוף ירד לי הברזל.
אני אישית נהייתי חולה כל פעם שניסיתי להיות צמחונית, אפילו שהחלפתי בשר בתחליפים הנכונים.
לילדים שלי כשהיו תינוקות הברזל עלה כשהוספתי להם יותר בקר והודו.
לדעתי כדאי לשלב אוכל בשרי ואוכל צמחוני, בטח לאנשים צעירים ופעילים ובטח לילדים.
אבל כל אחד כמובן יחליט לעצמו.
שבת שלום!
בכל מקרה כתבתי יותר על ברזל. בעוף באמת יש מעט, יותר בבשר, הודו ובעדשים (ועוד).
בעוף יש חלבון מלא.
ג'נדס
רגע שלםצריכה מתכון לקאפקייקס שוקולד פרווה
נימוכים ולא גדולים מידי
כמות: בערך 15
תודה רבה!
בין עוגה לסופלה..
טעים ממש
אם תרצי אכתוב
2 כוסות קמח
כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2/3 כוס קקאו
1/2 כפית מלח
2 שקיות א. אפיה
2 חבילות שוקולד מריר קצוץ (אם רוצים חלבי אז אפשר חבילה שוקולד מריר חבילה שוקולד חלב)
4 ביצים
כוס שמן
1 וחצי כוסות מים פושרים
2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנה:
לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את החומרים הרטובים
ולערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
למזוג למנג'טים/קאפקייקס
לאפות בחום בינוני כרבע שעה (לא לאפות מידי כדי שלא יתקבלו עוגות יבשות)
לציפוי: (לא חייב אבל מוסיף מאד)
חבילת שמנת מתוקה
חבילת שוקולד מריר
לחמם בסיר תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה
רגע שלם
בהצלחה!lovely
רגע שלםאחרונהנשמע טעים
לפני כמה זמן הכנתי
עוגיות שקדים טעימות זה בלי קמח אבל... אם זה מעניין אותך
אחפש את המתכון...
וזה היה עם סירופ מייפל טבעי...
️גפן36אפשר לקנות רויאל אייסינג צבעוני מוכן, עושים חור קטן בקצה ומזלפים ככה. יעיל ונח.
ואם יצא לך טוב אז אחלה 
מחפשת דו תאי ואלו יותר יקרים אז חשבתי שאולי יותר איכותיים גם... מי שמכירה או יכולה להמליץ על החברה של התץנור שלה אשמח ממש לשמוע!! רק לא בלרס כי אותו יש לי ושבק חיים... ביליתי את כל הבוקר בחיפוש אחר תנור טוב עם המלצות ולא מצאתי!!! בבקשה תיעזרו לי !!!!
יש כמה חברות: בקו, TELSA שהוא די עלום ואין לי מושג לגביו אבל מחיר טוב, לופרה יקר, דלונגי, בלומרג, מץ,
החרדית אבל זה לא מופיע בשום מקום!!אין להם רשימת מוצרים באתר כלשהו שרשום שהם תחת ההשגחה שלהם מבאס....
יצאו גדולות ותפוחות ויפות יפותט'כל הבצק מכוסמין מלא או שערבבת?
יצאו כמו עוגות, טעימותתתת
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים*
2 ביצים
2.5 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן
ללוש הרבה לבצק אחיד
אני תמיד מכפילה כמויות לשני קילו
התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את עצמו, קולעת, עוד התפחה קצרה, מורחת בביצה ושומשום
עשרים דקות אפיה ב180°
*אחרי שנים של נסיונות השמרים הכי טובים לטעמי הם של בראבו באריזה הכחולה.
מעפר אני באהעוד הצעות?
עוד רעיונות-
פנקייק מקמח תירס, לביבות, פירות, אגוזים ושקדים, זה אמור להיות ארוחה שאתה מכין ב5 דק' ואח"כ רץ לנסיעה?
אפשר מלווח פיצה במחבת
רסק עגבניות, גבינה וכל תוספת שבא לך, יוצא כמעט כמו פיצה, רק מזונות..