שרשור חדש
Vegetarian friend ate something with meat...should I tellClintBarton

Hello,

 

I went out to a Italian restaurant with a couple of friends the other night and had a great time. I wanted to show my mom where I went since she's always looking for new places, so I pushed up the menu online. I was showing her what we ordered, and as I was looking at the ingredients for one of the appetizers - stuffed mushrooms - I noticed that it was cooked in white wine chicken broth. Now, one of my fellow diners is a vegetarian (who is contemplating becoming vegan). We asked the waiter if there was any meat in the mushrooms, and he replied no. Since the menu was family syle, and pre ordered my friend had no way of knowing what was actually in the dish. I know that he will not eat certain soups if they are made with beef or chicken stock. I guess that is something you have to deal with if you have a special diet, but should the waiter have known what was in it? More importantly, should I mention this to my friend?

Please help

 

I did not find the right solution from the internet.

 

References: 
https://overcomingms.org/forum/viewtopic.php?f=104&t=8035 
Motion graphics video studio

 

Thank you

מתכונים טעימים עם גבינה צפתית?lovely

יש לי הרבה ולא כ"כ אוהבת אותה ככה.

 

מחפשת איזה סלט שווה או כל מתכון שעולה על דעתכם.

 

באותה הזדמנות יש לי גם כמות נכבדה של בטטה.  ועוד מגוון ירקות- קישואים, פלפלים, חצילים..

 

תודה

היא מעולה לפיצה או פוקצ'ה!!!שוקולד לבן
וגם ללזניה חלבית
נמסה כמו גבינה צהובה, רק יותר טעימה ובריאה

מכל זה הכי מומלץ זה פוקצ'ה- של ניקי ב, זו שבלי סוכר ועם גבינה צפתית, מקווה שתצליחי למצוא
היא טעימה בצורה יוצאת דופן
אם בא לך מתכון ללזניה במקום תגידי..
סלט חסה עם קוביות צפתיתאשריך
ברעיון של סלט בולגרי?lovely


מממ לא קוראים לזה סלט יווני?אשריךאחרונה
סמבוסק גבינותתתתתת


מחפשת מתכון לבראוניז טעים פרווה ולא יבשאילת-חן
תודה רבה!!
אני מכינה את אלה, מעולים!יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ד בסיון תשע"ח 20:21
בראוניז פרווה יש להם טעם שוקולדי נהדר! הם מופלאים ושווים בטירוף. מומלצים בחום.

אצלי כתוב שאפשר לשים כוס סוכר לבן במקום חלק חום וחלק לבן
תודה רבה~!אילת-חן


את יכולה לאפות קצת פחות, ולבדוק אם הם מוכנים לטעמךיעל מהדרוםאחרונה
מחפשת מתכון לפרגיות בסיר.. בלי רטבים קנוייםאנונימית לרגע1
אשמח לשמוע
וגם מתכון לסטייק טונה בסיר/ תנור
אפשר ככהיעל מהדרום
לק"י

רצוי להשרות את הפרגיות בתבלינים מראש.

לטגן בצל ופטריות, להוסיף קצת קמח להסמכה, תבלינים וקצת מים. להוסיף את הפרגיות ולבשל.
אפשר גם בלי הקמח והמים.

אפשר להקפיץ ירקות עם קצת שמן, תבלינים ולהוסיף פרגיות חתוכות לרצועות או קוביות.
תודה! נשמע נחמד כמה זמן הן צריכות בסיר?אנונימית לרגע1
כך שלא יהיו קשות מידי אבל גם יתבשלו..
נראה לי כמה דקות..אני לא טובה בזמניםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

תהפכי או תערבבי מידי פעם.
ותנעצי מזלג לראות אם מוכן (על חזה עוף אומרים להקפיץ עד שהצבע שלו משתנה. לא יודעת אם גם פרגית..אבל הגיוני שכן).
רוטב טעים לפיצהתיקונים
היי לכם,

איזה חברה לדעתכם עושה את הרוטב / רסק הכי טעים לפיצה?

לא בא לי להכין רוטב... צריכה משהו קנוי להפעם...

תודה!
עוגת יום הולדת למבוגריםאבןישראל
יש לכם רעיון לעוגה חלבית שווה ליום הולדת?
משהו טוב אבל לא מלא חומרים ועבודה.?
עוגת לוטוס!תות

כלום עבודה יחסית

עוגת כדורי שוקולד של קרין גורןת.מ.
טריקולד
עוגת קרמבו
נראה לי שאלך על עוגת קרמבואבןישראל
תודה על הרעיונות
עוגת גבינה כלשהיאשריך
עוגת גלידהאשריךאחרונה
אשמח לקבל מתכון לסלט קינואהגלולות
וגם לקינואה מבושלת...
לסלט היה השבוע בעיתון בשבעש.א הלוי
לקינואה מבושלת:
להשרות את הקינואה כחצי שעה (אפשר יותר)
לגרד/לקצוץ הרבה ירקות שאוהבים
אני שמה בצל, גזר, דלורית, בטטה, קישוא, תפו"א, שום
לאדות/לטגן את הירקות עד שהם רכים (או פחות, תלוי מה אוהבים)
לא חייב את כל הירקות, אפשר מה שיש שאוהבים.
להוסיף קינואה, טיגון קל
תבלינים
על כל כוס קינואה - כוס וחצי מים רותחים

לבשל מכוסה על אש קטנה כ18-20 דקות.

אני ממש לא אוהבת, הילדים ובעלי אוהבים מאוד.
תודה רבהגלולות
אשמח לעוד רעיונות..שיהיה הרבה גיוון
מתכון פשוט וטעיםאמאשה

מבשלים את הקינואה כרבע שעה ומסננים היטב.

מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון+

גזר מגורר גס, חמוציות, אגוזי מלך שבורים, פטרוזיליה ונענע קצוצות דק.

עדשים שחורותרגשית


כמו הסלט הקודםרגשית

אפשר להוסיף עדשים שחורות וחמוציות או נקטרינות עם פטרוזיליה או בצל ירוק, ואיזה סוג של אגוז. בעונת הרימונים זה יוצא מאהיב וטעים במיוחד. 

סלט קרggg

לבשל כמה דק' כמו פסטה עם הרבה מים ואח"כ לסנן ולקרר. אפשר לגוון גם עם קינואה אדומה/ סגולה. אני לא אוהבת לערבב בינהן כי זמן הבישול שונה.

לקצוץ קטן: בצל סגול , מלפפון, עגבניה פרוזילה/ כוסברה/בצל ירוק. להוסיף מיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית. אפשר להוסיף זרעונים אם אוהבים.

או עם הרבה ירקות עלים פטרוזיליה כוסברה בצל ירוק שמיר ואותו תיבול בתוספת צנוברים.

 

אם רוצים חם אפשר לבשל כמו קודם את הקינואה ובינתיים לטגן: בצל/ פטריות/ קישוא/ בטטה/ גזר... מה שאוהבים. אח"כ להוסיף את הקינואה לדקה שתיים ולתבל במלח פלפל.

אני מכינה קינואה עםגלוטנית לשעבר
חמוציות כרפס (סלרי) ולפעמים אגוזים או פקאנים. קצת לימון ומלח...
מבשלים את הקינואה וכשמתקרר מוסיפים את כל השאר
תודה לכולם..אנסה בעזהגלולות
בדיוק היום אילתרתי סלטמחפשת פיתרוןאחרונה

עלי ביביי, כזר, גמבה, עגבניה, מלפפון, סלק חי מגורד, כרובית חיה קצוצה, וכמובן קינואה

לתיבול שמתי 2 כפות טחינה וכף סילאן טבעי, לימון, מלח ופלפל ןיצא סוף הדרך.. בגדול להוסיף ירקות שאת אוהבת זה הכי טוב.

אשמח לרעיונות לסלטים חיים, מרשימים וטעימיםggg

אז יש לנו אירוע בקרוב ואני אכין את האוכל בע"ה. אשמח לרעיונות לסלטים מרשימים וטעימים חוץ מחסה.

עדיפות לדברים שאפשר להכין יום מראש.

בבקשהמנחה
סלט גזר פאקן
8 גזרים קוצצים בפומיה חצי כוס ערית לא חייב 100 גרם פאקן 100גרם חמוציות חצי כוס שמן 6כפות חומץ 4 כפות סוכר עדייף חום 3 שיני שום כתוש מלח ופלפל ולהוסיף את העירית החמוציות ובכלי בנפרד לשמים את השמן חומץ סוכר שום מלח ופלפל לערבב היטב ולשפוך על הסלט ומלעמה את הפאקן
הנה עוד רעיונותמנחה
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"א בסיון תשע"ח 15:25

סלט מרדומה שלי חותכים עגבניות שום גמבה אדומה פלפל חריף שום ובסוף שמן ומלח בתאב
סלט סביח
להרתיח ביצים ותפוח אדמה חציל לפרוס לפרוסות ואז לחצאים לסדר בתבנית אפיה לרסס אם קצת בספרי שמן עד שמשחים משני הצדדים.
הרכבת הצלחת :
פרוסות של תפוחי אדמה מעליהם החציל אחר כל הביצה עגבניה חתוכה מלפפון ירוק חתוך לעיגולים ומעל הכל פטרוזליה קצוצה
סלט קינואה ים תיכוני

הסלט הים תיכוני הזה עשיר בירקות טריים ובתבלינים מפתיעים. גבינת הפטה שמפוזרת מעל הקינואה והירקות תעצים את טעמם ותספק חוויה של קיץ ים תיכוני אמיתי. המינונים שלפניכם מספיקים להרכבת שש מנות ומשך ההכנה המשוער הוא 25 דקות.


סלטים מרעננים לקיץ


מצרכים:

כוס קינואה שטופה
½1 כוסות מים
1 כוס פרוסות עגבנייה
1 כוס חתיכות מלפפון
¼ כוס בצלים אדומים, חתוכים לקוביות
¼ כוס גבינת פטה מגורדת
¼ זיתי קלמטה
10 גרם גרגירי חומוס
3 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין אדום
3 כפות שמן זית כתית
½ כפית אורגנו
1 שן שום מגורדת
מלח ופלפל לתיבול

הוראות הכנה:

הרתיחו את הקינואה בסיר עם כוס וחצי מים והנמיכו את הטמפרטורה לאחר הרתיחה. כבו את האש לאחר כ-15 דקות והשאירו את הסיר מכוסה למשך 5 דקות.
ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. הוסיפו מלח ופלפל.
ניתן לשלב מרכיבים נוספים כגון פלפלים אדומים צלויים, עגבניות אדומות מיובשות, אבוקדו או לבבות ארטישוק.
סלט חלומי ופטריות חמות ברוטב טריאקי

*מצרכים*

חבילת גבינת חלומי
חבילת פטריות טריות חתוכות
2 מלפפונים
1 גזר חתוך לרצועות דקות
עלי חסה חתוכים
רבע כרוב סגול חתוך
רבע כרוב לבן חתוך
10 עגבניות שרי
1 בצל סגול או לבן חתוך
כוס עליי בייבי
כוס נבטים
רבע כוס תערובת גרעינים
רוטב טריאקי

*רוטב וייניגרט:*

4 כפות שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית מלח
שן שום כתושה
כף וחצי חרדל דיז'ון
כף דבש או סילאן
פלפל שחור
מלח

*הכנת הרוטב:*

שמים את כל החומרים בצנצנת , סוגרים ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.

*אופן ההכנה:*

חותכים את גבינת החלומי לקוביות משרים את הגבינה ברוטב טריאקי למשך כמה דקות, פורסים את הפטריות לפרוסות . מטגנים את החלומי והפטריות ברוטב טריאקי.

*הרכבת הסלט:*

שמים את כל הירוקים ואת הכרוב, פורסים את המלפפון ואת עגבניות השרי, שמים את הגזר, הבצל ואת כל השאר, מפזרים על הסלט את תערובת הגרעינים, מוסיפים לסלט את גבינת החלומי והפטריות כשהן חמות, יוצקים רוטב ויניגרט .

👌🏼 *סלט פיצוחים ופטריות מוקרמות*

_*את סלט הירקות הבסיסי ניתן לשדרג במגוון דרכים, הפעם - תוספות של גרעינים ופטריות מוקרמות שהופכות את הסלט למושלם.*_

*מצרכים*

_*לסלט*_

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 בצל סגול בנוני

חופן צנוברים קלויים

חופן גרעיני חמנייה

חופן גרעיני דלעת

חופן שומשום

או תערובת גרעינים מוכנה לסלט

*לפטריות*

7 פטריות שמפיניון גדולות

כוס גבינה צהובה / מוצרלה מגוררת

*אופן ההכנה*

נרוקן את הפטריות מהרגליים שלהן, נמרח במעט שמן זית בעזרת מברשת סיליקון ונמלא בשבבי גבינה.נסדר את הפטריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור על 200 מעלות עד שהגבינה נמסה.נחתוך את הירקות לסלט ונניח בקערה, נתבל בשמן זית מלח ופלפל לפי הטעם.נערבב היטב את הירקות , נסדר מעל את הפטריות המוקרמות ונפזר פיצוחים.

*באהבה מעדי דן*👌🏼👌🏼

סלט עגבניות שריחילזון 123

כרוב קצוץ עם כל מני גרעינים קלויים, שומשום, בוטנים, חמוציות
סלק וגזר חיים חתוכים לגפרורים דקים או מגורדים במגרדת עבה
עלי בייבי או חסה עם פקאן
אכלתי גם משהו טעים- מלא דברים ירוקים כמו פטרוזיליה והיה בזה פקאן ונראה לי חמוציות. זה היה ממש טעים.

מנסה לעזור, לא יודעת אם עונה על מרשימיםפה לקצת
סלק וקיוי- סלק מגורד ומתובל ומעליו עיגולים של קיוי (ככה כותבים?). הוא נראה יפה. ויש אומרים שגם טעים, אני לא אוהבת קיוי

גזר ואגוזי מלך

מנגו, תפוח ופפיה חתוכים לריבועים- סלט מוזר לטעמי אבל אנשים אכלו אותו עד הפירור האחרון.


את שני הראשונים חתכנו מראש וערבבנו לפני ההגשה
יפה שאת מכינה דברים שאת לא אוכלתארץ השוקולד
אני כמעט ולא עושה זאת
תודה לכםgggאחרונה


למישהו יש מתכון מעניין לפתיתים?coffee
מנסה לגוון קצת בארוחות צהריים.. ויש לי פתיתים בבית
עם רוטב עגבניות, עם תבלינים בלי רסקיעל מהדרום
איזה תבלינים ? אשמח לדעתאושרקה
מלח, פלפל, כורכום ופפריקהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אפשר גם לטגן בצל או שום, ואז להוסיף את הפתיתים. לטגן קצת.
תבלינים ומים, ולבשל.
אם המים נגמרים לפני שהפתיתים מבושלים- להוסיף עוד.
לחתוך ירקותקראנץ שוקולד

גמבה קישוא גזר ובצל דק ולטגן עד שמתרככים, להוסיף את הפתיתים ולטגן עוד קצת לתבל בפלפל שחור גרוס, מלח, מעט כורכום ואפשר גם ראס אל חנות או מעט פפריקה לתת צבע מעניין, להוסיף מים רוצחים ולבשל כ10 דקות..

חחחחחח אהבתייכע זה אני הפעם

*מים רוצחיםםצוחק

(צוחק) אוי חזק.. נערת טבע


ואצלנו מוסיפים גם חתיכות פרגית/חזה עוף/נקניקיותהפואנטה
יש לי מתכון מתוק- מענין אותך?אם+7


אני אשמח לקבלמנחה
אצלנו מכינים מפתיתים ''פסטונה''רק עונה עכשיו
הגרסה המהירה: בצל מטוגן ורסק עגבניות עם תבלינים, מוסיפים פתיתים, טונה משימורים ומים.

הגרסה הבריאה והמושקעת:
חותכים או קוצצים במעבד מזון ירקות: עגבניות, גמבות, גזר, קושואים ודומיהם..
אחרי טיגון הבצל ולפני הוספת הרסק מוסיפים את הירקות ומאדים כמה דקות. ממשיכים כמו במתכון המהיר..

טעים, מכיל את כל רכיבי המזון בתבשיל אחד וכלום אוכלים ומחסלים...

דרך אגב, אפשר על אותו הרעיון להכין עם בשר טחון ואז זה כמו בולונז, או עם שרידי העוף משבת לאחר קציצה לחתיכות קטנות...
פתיתיםאנונימיות

אפשר לשים רסק עגבניות טונה פלפל מלח פפריקה מעט שום מעט מאוד סוכר לנטרול חמיצות של הרסק.

 

פתיתים אדומים-

לבשל לפי ההוראות רק עם מלח.

לטגן בצל להוסיף מעט שום כתוש כתוש קוביות קטנות של גמבה אדומה ועגבניות אפשר להוסיף גזר מרוסק לתבל במלח פלפל שחור פפריקה מתוקה וחריפה מאוד טעים.

 

לבשל את הפתיתים עם אבקת מרק פטריות ולהוסיף בצל ופטריות מטוגנים- אף פעם לא הכנתי כי אנחנו לא משתמשים בא. מרק אבל זה זכור לי כטעים

תודה לכולם! בעז''ה אנסה להכיןcoffee
שאלתי אותכם אחרי שמיצינו את המתכונים הרגילים שלי- פתיתים מתובלים צהובים, ופתיתים עם בצל וגזר (של ניקי ב) אם מישהו רוצה את המתכון אני אכתוב בשמחה זה ממש טעים
אם עדיין רלוונטי..סתם אחת
פתיתים עם בשר-
לטגן בצל, גמבה, שום, עגבניה, להוסיף בשר ולפורר עד שמוכן, תבלינים שאוהבים, רסק אם רוצים, מים ופתיתים..
מחפש מתכון לבלונז/ראגו. משהו מיוחד😋רק שמחה#
תודה לעונים
מתכון לכדורי גבינה - יש למישהו?אמושית

אז האמת שאף פעם לא הכנתי, ואפילו אף פעם לא טעמתי..

הבנתי שאפשר להכין גבינת שמנת משמנת חמוצה, ולגלגל בכל מיני ציפויים.

איך זה יוצא? ויש למישהו מתכון מדויק?

פשוט נשמע לי מעניין

גבינת שמנת משמנת חמוצה יוצאת מעולהש.א הלוי
לא יודעת לגבי הכדורים
אולי @יעל מהדרוםתדע?

אני עושה - גביע גבינה לבנה+ גביע שמנת חמוצה עם אחוז שומן גבוה, שמה בחיתול טטרה נקי(שמיועד לכך.) ותולה מעל הכיור לכמה שעות
יוצא מעולה. וזול משמעותית מגבינת שמנת רגילה.

משערת שאם עושים רק משמנת חמוצה יוצא יותר מוצק וניתן לגלגל כדורים.
אכן..עשיתי משהו כזה בשנה שעברה וגלגלתי לכדוריםיעל מהדרום
לק"י

ואז ציפיתי בתבלינים או מה שבא.
ואיך יצא?אמושית


מתכון שפורסם פעם באיזה פנימה. בלשוני הקלוקלתכבשה=)

לערבב 3 שמנת חמוצה עם 2 מכלי לבן ומעט מלח.

לשים בבד חיתול שמונח בתוך מסננת. 

להניח את המסננת מעל צלחת או קערה עמוקה שתקלוט את הנוזלים.

להשאיר 3 שעות בטמפ' החדר ואז למקרר ל24 שעות. לרוקן מדי פעם (שהנוזלים לא יגעו בגבינה)

אחרי 24 שעות יש גבינה מוצקה.

ליצור כדורים ולגלגל בציפוי.

 

רעיונות לציפויים: זיתים קצוצים, שומשום, זעתר, צנוברים קלויים, פפריקה...

כדורי גבינהילדה מושלמתתת

כן יש לי בבית את רוצה שאחפש לך?

הכנתיlovely

חושבת לפי מה שכתבה @הדס123

 

יצא מעולה!!

 

לוקחים 2 שמנת חמוצה, מכניסים לתוך חיתול בד נקי וקושרים ל12 שעות בערך מעל כיור או קערה

כשמתקשה מכדררים לכדורים בינוניים

ותובלים כל כדור בתיבול אחר- זעתר/א. שום/פפריקה חריפה/זיתים/שום שמיר וכו

כיף לשמועהדס123
תודה לךlovelyאחרונה


כשיש כמות קצת גדולה של עוגות קראנץ שוקולד
נגמר לזה התוקף עוד שנייהפה לקצת


בחיים לא ראיתי כזה גודל!
בערך, כן..קראנץ שוקולד
עוד יומיים למרות שאפשר לעבוד איתה אפילו עוד שבוע ולמעלה מזה..
תחלק לכוסות ותקפיא...בתאל1

לא הייתי לוקחת סיכון בקיץ...נהיה לזה טעם מריר אחרי שעובר התאריך... 

 

בהצלחה עם הכמות הזאת!!

נראה כמו להכין עוגות לאיזה אירוע באולם שמחות!

 

אני הולך להשתמש בכל הכמות כמעט, גם בד,כקראנץ שוקולד

בכל המוצרים כמעט אפשר להשתמש קצת אחרי התאריך.. אבל צודקת, אם לא הייתי צריך הייתי מקפיא חלק..

היי מאיפה קנית את השמנתמנחה
אני ממש זקוקה לגדול כזה
אם יש קונדיטוריה באזור שלכם תבדקי אם יכולים למכור לךקראנץ שוקולדאחרונה

בד"כ ניתן להשיג ישירות מהיצרן-טרה/תנובה או דרך ספקים, כי זה לא משווק, אני קניתי מקונדיטוריה ליד הבית שלי..

אפשר לשמור בטטה מטוגנת (לסלט) בשביל שבת בבוקר??שבת שלום!

זה ישאר טרי וטעים??

דחוף!!! תודה!

 

אני שומרת בקופסאיראת גאולה
לא שמתי לב שיוצא פחות טעים מטרי.
יוצא מעולההתנערי מעפר
אבל אני אופה ולא מטגנת.
נשמר אפילו כמה ימים וטעים מאד.
אפשר מתכון?חדשה ישנה
זה לא לפי מתכון, חותכים בטטה לקוביות קטנותהתנערי מעפראחרונה
מערבבים עם מעט שמן, פורסים על תבנית ומכניסים לתנור עד שמתרכך ואפילו משחים קצת.

מערבבים את הבטטה האפויה אחרי שהיא מתקררת עם עדשים שחורים או עם קינואה.
מחפשת רעיון לצורה לחמניות חלביותעוד כינוי
אני רוצה להכין לחג לחמניות חלביות.
יש למישהו רעיון באיזו צורה לעשות אותן שיהיו שונות לגמרי מהרגיל?
תודה
לפזר מעליהן משהו אחרש.א הלוי
לעשות בצורת שבלול

לעשות "ח" מנייר כסף ולהטביע את זה בחלק העליון של הלחמניה - ולהוציא אחרי האפייה? לא ניסיתי.
אהבתי את הרעיון של הנייר כסף...עוד כינוי
אבל לא נראה לי ישים כי הבצק תופח באפיה....
שבלול אני עושה הרבה (הילדים עושים)
ומה לפזר שיהיה שונה?
אנחנו בדרך כלל מגוונים בשומשום,מפרג, קוואקר, גרעינים למיניהם.... כך שהכל תפוס.
תודה
הוא תופח סביב הנייר כסף- זה הרעיון ואז מוציאים אחרי האפייהש.א הלוי
אפשר לחמניות בתבנית עגולה ואז זה כמו אשכול ענבים כזה

מה עם קצח? או לא לפזר כלום?

או לעשות חריצים עם סכין כמו בלחם?
מה הצורה הרגילה שאת עושה?מוריה
אולי בתוך תבנית?
אני עושה כל מיני....עוד כינוי
לכן אני בבעיה
עושה שבלולים
כדורים
לחמניות קשר
צמה?מוריה
וואוו יש הרבה..אוהבתותך ה'!

בצורת ספר תורה (אשכנזי)

בצורת פרח

לחמניה עגולה משתי וערב..

מה זה לחמניה עגולה משתי וערב?עוד כינוי
ואיך עושים פרח?
תודה
עושה שתי וערב של ארבע על ארבעבוריס
ואז את הקצוות את סוגרת הצידה עם כיוון השעון.
כעעע משו כזהאוהבתותך ה'!

כן

איך אני יסביר..אוהבתותך ה'!

חושב

לפזר קצת גבינה צהובה מעלרבה אמונתך!
לא מטוב שצורה שונה זה מספיק שונה.
צריך שיהיה ברור לגמרי שזה חלבי
לחתוך שני פסים מלמעלההעוגב
נשאר גם אחרי האפיה
לחתוך שני פסים מלמעלההעוגב
נשאר גם אחרי האפיה
זה מה שעשיתי.... שלושה פסיםעוד כינוי
תודה לכל המציעים.
יצא טעים.
אוכל קדימה אוכללילדה מושלמתתתאחרונה

יש לי במייל מתכון של לחמניות גבינה רוצה שאני ישלח לך?

צריכה את עזרתכם למציאת מתכון של עוגה1356
עם פצפוצי שוקולד חמאת בוטנים וסילאן. זה מה שזכור לי שהיה שם. מישהו יודע למה התכוונתי?
אולי התכוונת לפצפוצי אורזג'נדס
עם מה שכתבת?
כן1356אחרונה
מתכון קליל לדג סלמון? רצוי שאפשר להקפיאיעל מהדרום
לק"י

עשיתי משלוח והגיע חצי מופשר
ואני עוד לא יודעת באיזו סעודה נאכל את הדג...
א. את יכולה להשאיר במקרר ולבשל מחראם ל3+
ב. אם תכיני עם עשבי תיבול ושמן זית אפשר לשמור במקרר למספר ימים והטעם משתבח
שמן זית, לימון, מלח, תבלינים ולתנורשומשום אחר2
איזה תבלינים חוץ ממה שכתבת?נביעה
אני שמה בד"כ שום גבישי, פפריקה, כמון, לפעמים גריל דגשומשום אחר2
מה שבא לי
אפשר גם לשים מעל הדג בצל חתוך לטבעות. אני מאוד אוהבת את זה, הילדים שלי קצת פחות...
תודה לשתיכן!יעל מהדרום
שתי הצעות פשוטות:ארץ השוקולד
1. קצת מייפל (האמיתי, לא הסירופ בטעם מייפל) ולהכניס לתנור.
2. דבש וקצת חרדל ולהכניס לתנור.

כמובן שניתן להוסיף תפוחי אדמה ו/או בטטות, אבל לשים לב שאז זה יקח יותר זמן בתנור. לא זוכר זמנים מדויקים)
תודה..אני לא בקטע של דג מתוקיעל מהדרום
^^ברוקולי

 

דווקא בסלמון לא הייתי מוסיפה ירקות או אופה בנפרד, סלמון צורך רק כ 20 דקות בתנור 

 

תודה..בסוף תיבלתי קצת ושמתי פרוסות שום ועגבניהיעל מהדרום
לק"י

יצא טעים.
דג עם ירקותשירק

בצל 

גמבה

גזר

3 עגבניות

לקצוץ ולטגן קודם את הבצל, לוסיף גזר וגמבה, להוסיף עגבניות

להוסיף קצת מים ותבלינים.

לטגן את הדג במחבת חמה כמה שניות מכל צד 

לשים הכל בתבנית לכסות ולשלוח לתנור ל-15 דק' בערך..

תודה..הוא כבר בתנוריעל מהדרום
לק"י

לא, את מהנסחפים!
גם מחבת, ואז בתנור..

צוחקת כמובן
תודה!!
אני שמה שמן זית, לימון, מלח, פלפל, שום כתוש, כוסברה קצוצהמעפר אני באה

12 דקות בתנור.

יוצא פצצה!

תודה..בינתיים הדג כבר בבטן שלנויעל מהדרום
כן ראיתי את התוכן והתאריך..מעפר אני באה

כתבתי בכללי אם יעזור פה למי שירצה בפעם הבאה או סתם לגיוון...

מיץ מלימון אחד, מלח, בזיליקום, טימין, שום, מלח שמן זיתאנונימית לרגע1
20 דק בתנור.מכוסה
תודה..בזיליקום וטימין זה לא משהו שיש לי בביתיעל מהדרום
לק"י

בכל מקרה, הדג כבר בושל ונאכל
אצלנוג'נדס
זה דג מרוקאי לערב
או לבוקר יש מתכונים קלילים עם חרדל דיז'ון וכאלה במרשתת
תודה..אף פעם לא השתמשתי בחרדל דיז'וןיעל מהדרום
זה ממש טעים, תנסיהתנערי מעפר
אפשר לשים אותו בסלמון וגם בחזה עוף וזה גיוון מרענן.
תודה..זה חריף?יעל מהדרום
ממש לא... אני רגישה לחריףג'נדס
מה שג'נדס כתבההתנערי מעפר
תבדקי באינטרנט כל מיני מתכונים של סלמון/עוף עם חרדל דיז'ון ותראי עם מה משלבים את זה.

בד"כ עם דבש ומיץ לימון ושמן זית.
מה הטעם שלו?יעל מהדרום
האמת שאני לא כ"כ מזהה את הטעם שלו בפני עצמוהתנערי מעפר
הוא שונה מהחרדל הממרח, הרבה יותר עדין.
כשאני מכינה אותו בשילוב עם דבש ומיץ לימון הטעם יוצא עדין אבל לא מורגש בדיוק הטעם של החרדל.

זה נשמר הרבה זמן במקרר...
תודה רבה! נקנה בהזדמנותיעל מהדרום
לק"י

(ואין לי מושג מה הטעם של ממרח חרדל....)
ממרח חרדל התכוונתי לחרדל הרגיל שהוא לא גרגיריםהתנערי מעפר
יש לו ריח וטעם חזק, ויש בו הרבה חומץ.
בדיז'ון לא.

בשמחה
כן..הבנתי. אבל אני לא טעמתי גם אותו אף פעם נראה לייעל מהדרום
נתתן רעיון. אני אנסה עם חזה עוף בלי נדר. תודה.לב אמיץאחרונה


ג'ליפה לקצת
קניתי גלי כי אני מאוד אוהבת לאכול בלי כלום, אבל קניתי חברה מזעזעת וזה לא ממש אכיל בלי כלום
מה אפשר לעשות עם זה? איזה בסיס או לא יודעת מה. שיהיה אכיל ולא יהיה רק את הטעם של הגלי
בסיס של עוגה לבנה בחושהיראת גאולה
ומעל פירות חתוכים וג'לי.


אבל אם זה ממש לא טעים... אולי לא שווה לקלקל את הטעם של פריטים נוספים 😏.
צודקת. אולי אכין את זה ואחלק לילדים בשכונהפה לקצת
שלא יהיה בל תשחית
גם הקיבה של הילדים היא לא ׳בל תשחית׳ברוקולי

אם זה ככ גרוע. פשוט הייתי זורקת
לא הבנתיפה לקצת
הילדים יהנו מזה, ממתק לשבת. מה הבעיה?


זה גרוע לטעמי.
ויש לי עוד שתי חבילות שלא הכנתי עדיין
זה היה נשמע אחרת מהודעת הפתיחהברוקוליאחרונה
בתאבון
אפשר לערב עם פירותארץ השוקולד
אבל אם זה ממש לא טעים אפשר לזרוק
רעיון לקרם פרווה שהוא לא קצפת?אנונימית לרגע1
אני רוצה להכין קינוח עם פירורים, קרם, ופירורים מעל. איזה קרם ניתן להכין שהוא פרווה, ולא קצפת?
אפשר להכין קצפת ממשהו מקוקוס (שומן או נוזל..לא זוכרת)יעל מהדרום
מקרם קוקוס. משתמשים רק בחלק הלבן הנוקשה,~moriya~
לפי מה זכור לי אחרי ששמים במקרר או במקפיא, ומקציפים כמו שמנת צמחית.
קרם פטיסייר פרווהאם הבנים12
איך מכינים?אנונימית לרגע1


מישהו פעם כתב פה על קצפת ממי חומוסבארץ אהבתי
הנה משהו שמצאתי על זה בחיפוש מהיר בגוגל
מרנג טבעוני: המדריך המלא לקצף שכובש את העולם
הכנתי....זה דוחה ברמות...סורי על האכזבהאקונהמטטה
ואת הקוקוס ניסיתי כמה פעמים, מעל 17% ולא הצלחתי להקציף..
יש כאן קישור לסרטון שמסביר איך להקציף את הקרם קוקוס.~moriya~אחרונה
בערך בדקה 3:20, אם עושים לפי הכללים זה אמור לצאת טוב.
מחפשת מתכון לקוקולידה ביתית בלי 100 ביצים יש משו?קופלה
לעוגיה או לגלידה?ש.א הלוי
את הגלידה עצמה אפשר להכין מחלב מרוכז+שמנת
את העוגיה- אפשר כל עוגיה שאוהבים לדעתי
הנה בבקשהמנחה
*גלידת קוקילידה ביתית*

*מצרכים*

500 גרם פתי בר רגיל או שוקולד

70 גרם חמאה

3 כפות גדושות קקאו

כף תמצית רום

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

*למילוי קרם ווניל*

1 מיכל של שמנת מתוקה

1 שקית פודינג בטעם וניל

1/2 כוס חלב

1/2 כוס חלב מרוכז ממותק

*לציפוי בצדדים*

100 גרם אגוזי לוז מסוכרים מרוסקים

*הכנת העוגיות*

את הפתי בר מרסקים.

בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים לסיר קקאו, תמצית רום, סוכר וחלב ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

שופכים את תערובת החמאה המומסת על הפתי בר ומערבבים טוב.

משטחים את עיסת הפתי בר על ניייר אפייה ומהדקים, מניחים על מגש ומכניסים למקרר לחצי שעה לצורך התייצבות.

*הרכבת הקוקילידה*

בזמן שהעוגיות במקרר מקציפים יחדיו את כל מצרכי קרם הווניל עד לקבל קצף יציב.

מוציאים את העוגיות מהמקרר וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות *(אפשר להשתמש גם בכוס).*

מעבירים את קרם הווניל לשקית זילוף ומזלפים על חצי כמות מהעוגיות בנדיבות ובצורה אחידה. סוגרים לקוקילידה עם עוגייה שניה מעל לקרם הווניל.

מגלגלים את הקוקילידות המוכנות באגוזי הלוז המסוכרות לציפוי אחיד.

לאחסון הגלידות יש להשתמש בקופסה סגורה, ממקמים במקפיא.

*באהבה מעדי דן*👌🏼👌🏼
מהמם תודה חייב חלב מרוכז?? יש תחליף?קופלה
זה מה שגורם לזה להיות במרקם של גלידה ולא חלב\קצפת מוקפאיםחילזון 123


כן חייבמנחהאחרונה
לשרוף סיר קינואה זו אומנותט'

אוכל של תוכים מטורלל

זה עונש למי שמבשל אוכל של תוכיםיעל מהדרום
ט'

גיליתי שבאיכסה הזה אין גלוטן, יש מלא חלבונים והוא נחשב ל"סופר-פוד".

מנסה לבדוק כל מיני מתכונים כדי להחליף את הפסטות ושאר מרעין בישין.

 

הבייבי אהב, וזה חשוב.

 

 

גם אני אוהבת!יראת גאולה
עם מלא ירקות מגורדים מאודים. יאמי😋
ואני מפונקת.

מי אמר בכלל שזה אוכל של תוכים?
לי יש ניסיון מר עם הקינואה..תרתי משמעיעל מהדרום
לק"י

(יודעת שצריך לשטוף אותה. לא אני בישלתי).

ואם הילדון אוהב זה כבר טוב!
הבעיה שהכל יוצא שלם בקקיאמת ואמונה
מעניין לבדוק אם אכן משהו נספג בגוף.
מה שבטוח זה עדיף מפסטה
הייי זה פורום אוכל פה!! ט'אחרונה

טוב לדעת, בינתיים הכל בסדר איתו

 

 

אוכללילדה מושלמתתת

מחפשת מתכון לנשיקות..ליקוק

למישהו יש? 

אני גם אשמחעבודת ה'אחרונה