שרשור חדש
עוגות ועוגיותילדה מושלמתתת

 

מחפשת מתכון שווה קל להכנה של עוגיות חלביותליקוקליקוקליקוק

בדיוק הכנתי לשבת עוגיות שוקולד צ׳יפס~moriya~
עשיתי בגרסא פרווה, אבל עם חמאה זה בטח הרבה יותר טוב.
המתכון מעוגיו.נט.
זה מה שאת הכנת??הפואנטה
תמונה מהממת! נראה טעייםםם
כן תודה!~moriya~
נראות טוב!!יעל מהדרום
לק"י

בעקבותייך חיפשתי מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס בעוגינט.
יש שם מתכונים שנראים טוב, רק עם כמויות סוכר אדירות. הייתי מורידה בכיף.
נראה פצצה! את יכולה לתת קישור?lovely

כי חיפשתי שם ויש שם הרבה מתכונים של עוגיות שוקוצ'יפס.. מעניין איזה בדיוק עשית

הנה>~moriya~

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות | עוגיו.נט

 

עשיתי קצת שינויים:

במקום קוואקר- קמח, ורק שוקולד צ'יפס חום במקום המיקס.

ופרווה כמובן.

הן מעולות!ניל"ס

מומלץ לא לוותר על שיבולת השועל, נותן הרבה פריכות.

אני בד"כ מקצצת קצת מכמות הסוכר, ושמה רק שוקולד מריר קצוץ ולא לבן...

הנה>~moriya~

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות | עוגיו.נט

 

עשיתי קצת שינויים:

במקום קוואקר- קמח, ורק שוקולד צ'יפס חום במקום המיקס.

ופרווה כמובן.

הנה>~moriya~

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות | עוגיו.נט

 

עשיתי קצת שינויים:

במקום קוואקר- קמח, ורק שוקולד צ'יפס חום במקום המיקס.

ופרווה כמובן.

החלפת עם שמן?עלה שלכת
בעוונותיי החלפתי עם מחמאה~moriya~
אוכל קדימה אוכללילדה מושלמתתת

חוץ מעוגיות שוקולד צ'יפס יש לך עוד מתכונים?

אני לקחתי מתישהו מתכון לעוגיות חמאה מהאינטרנטיעל מהדרום
לק"י

ואחרי האפיה עשיתי מכל 2 עוגיות סנדוויץ', חלק עם ריבת חלב, וחלק עם קוביית שוקולד שנמסה.
העוגיות גם טעימות סתם ככה, בלי מילוי.
בטח~moriya~אחרונה
תגידי לי מה הכיוון..
ועוד מהבוקר~moriya~
גם של עוגיו.נט. מתכון פצצה



גם פה שיניתי קצת. שמתי קמח לבן, ומעט מאוד סוכר חום (במקומו לבן..).
אחפש אח"כ את הקישור..
איזה מתכון זה?עלה למעלה
אלופהlovely


תודה(:~moriya~
לכי מפה! מה זה התמונות האלה??יעל מהדרום
לק"י

נראות מעולה!
ואני בדיוק בהשתדלות לשמור על הפה, ובהתאם לזה לא לאפות יותר מידי.
חחח.. תודה(:~moriya~
אם לא היה את הצורך לשמור, נראלי כל יום הייתי מנסה מתכון חדש
אבל מדי פעם זה חובה
זאת הבעיה שאני בחופש ויש לי יותר זמן לאפותיעל מהדרום
בקרוב אצלי!~moriya~
את יכולה להכין ולשלוח לי😜
שלחי כתובת יעל מהדרום
לק"י

הבעיה, שכשאופים גם "טועמים".
אין ברירה פשוט~moriya~
את יכולה להכיןמנחה
אלפחורס אם תרצי אשלח לך מתכון
כמה מתכוניםחתולה פרסית
1.תמרים
ביסקוויטים
שוקולד

מועכים תמרים ומערבבים עם ביסקווטים, עישים צורה של כדורים. מצפים בשוקולד.


2.חמאה
ביסקוויטים
שוקולד

ממסיים שוקולדים , מועכים ביסקוויטים ומערבבים. יוצרים כדורים.

עוגיות מקמח כוסמיןעוד כינוי
אשמח ממש למתכונים....
תודה
מעמולים מהממים!!!שומר מסך
*מתכון מעמולים בריאים:*
3.5 כוסות קמח (כוסמין. הולך טוב גם עם קמח 70%).
שקית אבקת אפייה
2 כפיות תמצית וניל
רבע כוס סילאן
כוס שמן (קנולה, אם רוצה להבריא יותר שמן קוקוס)
חצי כוס מיץ תפוזים

חצי שעה במקרר
לחלק ל3 ולמלא בממרח תמרים (אפשר לקנות את הלא בריא, או את הבריא אבל אני הכנתי בבית): 

14 תמרים מגולענים מושרים לפחות שעה במים
רבע כוס סילאן
1/8 כוס מיץ תפוזים
כפית וקינמון) 

לגלגל ע''י נייר אפייה (בגלל שזה עם שמן ולא חמאה או מרגרינה אי אפשר לגלגל ביד) 

לחתוך למעמולים ולהכנסים לתנור ל20 דק' על 180 מעלות. 

טעים ממש!! הכנתי בשבת האחרונה
תודה. אנסה.עוד כינוי
מיץ תפוזים.... שמה מתרכיז? אפשר לדעתך להחליף למים? תפוזים כרגע לא זמינים כ"כ
יש תפוזים ברשת בכל חנות ממוצעת..שומר מסך
תרכיז אפשר אבל יפגע מאוד בבריאות של המעמולים.
אני מכינה מתכונים רגילים פשוט מחליפה את הקמח.ת.מ.אחרונה
למשל עוגיות שוקולד צ'יפס. (אני אוהבת את המתכון שעל החבילה קמח כוסמין מפחיתה קצת מהסוכר ובמקום מרגרינה שמה שמן)
יש לי קוטג' 1 והרבה בצל ירוקמטילדה
מחפשת רעיונות מה אפשר לעשות איתם, יחד או לחוד..
אשמח לשמוע, מתכונים יתקבלו בברכה

תודה
בצל ירוק הולך טוב בקציצות.מוריה
וגם בסלט חסה/כרוב ומלפפונים.
מרתיחים פסטה צורות- הכי טעים ביסליםבת מלך!!!!
מוסיפים לקוטג׳ ולבצלירוק הקצוץ. ביצים. מל"פ. לתנור בתבנית עד שמשחים ואחלה פשטידה חלבית.
גם קוטג' טוב עם קציצות.לב אמיץאחרונה

אפשר תפ"א מבושלים מעוכים, קוטג', בצל ירוק, ביצים.

ליצור קציצות ולטגן.

סקר שקשוקהפוליאנה
מה המתכון שלכם לשקשוקה מנצחת?
(פרטו והסבירו כמה שיותר בבקשה )

קצת תיוגים
@ברוקולי @קראנץ שוקולד @יעל מהדרום @ש.א הלוי @ג'נדס @ארץ השוקולד @ט' @רבה אמונתך! @~moriya~ @ועוד רבים ומקושקשים!!
מה את פולנייה?Blue Meanie


הבדלים בין שמנות/קצפותקראנץ שוקולד

עולות פה מפעם לפעם שאלות בנוגע להבדלים בינהם והאם יש מתיקות בשמנות השונות..

קיימות מספר סוגים של שמנות

שמנת לבישול עם אחוזי שומן נמוכים יחסית, בין 5 ל-15 אחוז השמנת הזאת מיועדת לבישול ואפייה, בשום אופן לא להקצפה.. אפשר להכין איתה רטבים שונים לפסטה או מילויים לקישים וכדו', בגלל האחוזים הנמוכים של השומן לא ניתן להקציף אותה.

 

 יש שמנת חמוצה בד"כ 15% שומן, באה בגביעים... משמשת לאכילה או למסות של עוגות גבינה וכדו' עם טעם מעט חמצמץ.

שמנת מתוקה להקצפה - נקראת מתוקה וזה כדי להבדיל אותה מהשמנת החמוצה, בשמנת המתוקה החלבית אין סוכרים והיא בעלת טעם תפל, קיימות מספר סוגים של שמנות להקצפה לפי רמות שומן, 32% 38% ויש גם של 40% (פחות מצויה בחנויות) כדי לקבל קצפת יציבה וטובה רצוי להשתמש בשמנת עם יותר אחוזי שומן לכן העדיפה היא של ה38 ולא ה32 מבין מה שמצויות בחנויות...


קצפת ריצ'(לא שמנת!! קצפת) שמנת באה ממוצרי חלב, קצפת ריצ' היא משומנים מהצומח והיא כשלעצמה בעלת מתיקות והיא יציבה הרבה יותר בהקצפה משמנת חלבית, טובה לזילופים ומריחה..


מקווה שעזרליקוק אם יש הארות/הערות, ניתן להוסיף..

 

יישר כח!יעל מהדרום
לק"י

יש גם שמנת מתוקה להקצפה, שבה יש גם סוכר:

לא יצא לי כמעט להשתמש בה, טוב לדעת קראנץ שוקולד

נראה לי שעדיף להשתמש בשמנת הזאת בעיקר להעשיר בישולים ולא לקצפות..
 

היא מצויינת לקצפותרבה אמונתך!
יש בה חומרים מייצבים, והיא מתקצפת מצויין.


השמנת המתוקה 38% שומן של השף הלבן (תנובה), היא לא מהדרין... (וגם היא מצויינת לקצפת כמובן)
אולי אפשר להקציף איתה אבל מצויינת?קראנץ שוקולד

אני דיי עושה פה קל וחומר, אם שמנת 38, לא הכי טובה לזילוף והיא מתפרקת דיי בקלות שמנת 32 עאכ"ו.. 

בכ"א לא תמצאי קונדיטורים שמשתמשים בה.. ובכלל רוב האנשים שמתעסקים עם קרמים משתמשים ב38 ולמעלה.. 

 

לא מתווכתרבה אמונתך!
נסה ותגלה.

אגב, יש בעיה בקל וחומר- כשמוסיפים חומרים לשמנת זה משפיע על היציבות.
בכל אופן הייעוד שלה הוא להקצפה (והיא נקראת 'שמנת מתוקה להקצפה')
האמת שניסיתי פעם אחת מזמןקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך י' בסיון תשע"ח 11:14

והמיקסר עבד דקות רבות ולא עלה שום קצף(מיקסר תותח של קנווד) מאז לא מתקרב..
 

רוב מי שמתעסק עם קרמים משתמש בגלידן ודומיו.. ;)מקום בעולם
אם זה פרווה לא חלבי..קראנץ שוקולד


והמשותף? יציבות קראנץ שוקולד

וכמובן טעם(גלידן באופן יחסי) לא אוהב פרווהפטיש

בפעם האחרונה שהשוויתי,מ.א.

ראיתי שמנת 38 בלי שום תוספות, ושמנת 32 מתוקה שמכילה לא רק סוכר אלא גם חומרים אחרים - הגיוני שהם עוזרים לייצב את הקצפת, כך שהק"ו לא שייך כאן. 

היא וחצי מהדרין....בנדא מצוי!!
רק למצוא באיזה חנות למצוא אותה!


ואם את רוצה יש גם של יטבתה/טרה
צודק. לרוב היא לא מהדריןרבה אמונתך!
והוורודה תמיד כן.
ואני מודעת לכך שיש עוד חברות..
שמתי לב שאם המוצר מהדרין או לא תלויאם ל3+
הרבה פעמים בסופר שבו עורכים קניות 😏
יש גם מהדריןחוזרת
סיכמת את העניין יפה, תודהארץ השוקולד
וואו תודה! ⁦️ בהחלט עשה סדרחדשונת
תודה רבה!lovely


השמנת להקצפה קופסא שחורה היא הלא מהדרין?? כיגלית

לא מכירה אותה רק את המתוקה להקצפה הקופסא הורודה אני מכירה טוב.

ולדעתי גם בבישול כמו במוקרמים... אני אוהבת את ה38% ולא את ה15% מורגש הטעם..

ממ בנדא כתב שיש כזאת גם מהדרין..קראנץ שוקולד
ונכון השחורה הרבה יותר עשיר וטעימה.. אני גם אוהב לשים אותה לפעמים בפסטות וכאלה..
מעניין איך מצליחים לעבוד עם הורודה? אחרי כמה זמן נהיה קרם יציב?
מעולה! לנעוץפוליאנה
השמנת המתוקה 38% טובה גם לבישול - רוטב לניוקי

נכון, הרבה פעמים אני מעדיף אותה מאשר את השמנת לבישול, היאקראנץ שוקולד

יותר עשירה..

נערךגפן36
הערות:חוזרת
במקום שמנת לבישול- מערבבים שמנת מתוקה עם חלב. יש שמנת מתוקה עם תוספת סוכר/מייצבים/גם וגם ויש בלי. אני מעדיפה בלי. לרוב זה ה38% שומן. ה38% גם מסובסד. אז זה יוצא הכי זול בדכ. גם לבישול (קונים חבילה. מוסיפים את אותה כמות חלב. או יותר אם רוצים. והופס- יש כמות כפולה לפחות)
החלב לא עושה את הרוטב נוזלי?יעל מהדרום
מוסיפים קצת קמח.מוריה
תלוי בכמותחוזרת
ואפשר להסמיך עם קמח/ קורנפלור מומס
תודה לשתיכן..יעל מהדרוםאחרונה
תיקון: האחרון נקרא "קצפת צמחית"ניל"ס

"ריצ'" זה שם של אחד המותגים העיקריים שמייצר, בין השאר, קצפת צמחית, אבל זה לא השם של המוצר

עוגה ליום הולדתיולנדה

שלום,

אשמח לשמוע רעיונות/מתכונים לעוגת יוםהולדת  לבית הספר בשביל ילדבן ה- 12.

לא מסובך מדי, "עם קצפת", שיהיה נחמד ;)

תודה!

עוגת ביסקוויטים עם קצפתש.א הלוי
עוגת שוקולד רגילה בחושה - אני אוהבת את של מתכונים ב10 דקות, אם הכיתה גדולה אז לניקי ב יש מתכון לעוגה בתבנית ענקית
לקשט עם קצפת או גנאש שוקולד מעל וסוכריות.


קישורים
עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד גדולה, מתכון מעולה קל ושווה לעוגת שוקולד נפלאה ביותר


עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת, עוגת שוקולד מעולה לילדים, מומלצת

תודה על המתכונים, גם התמונות יפות, השאלהיולנדה

מה יקרה עם העוגה ביום חם

(בביה"ס יש מקרר, אבל כול זאת...)

אל תשימי נייר אכילש.א הלוי
ולא חייב קצפת
ואם יש מקרר לא אמורה להיות בעיה
עוגה עם קצפת "עמידה"?יולנדה

...כי קצפת זה כנרא מה ש"הולך", "רק שיהיה קצפת" ...ליצן

אפשר לעשות עוגה בצורת המיספר שהוא נהיה67
עוגת שוקולד רגילה פשוט בצורה מקורית במקום סתם מלבן
עוגת מספריםיולנדה

זה מצוין...יש מצב להכין את התבנית בבית?

אולי לפי זה:

 

מספריםיולנדה

 

How To Make Number Cakes!

(נראה קצת מסובך ויהיה צריך לאפות כמה....)

את יכולה לעשות אותה עם ביסקוויטיםש.א הלוי
או להדפיס את המספר בגדול על דף a4 ולחתול את הבצק לפני האפייה
עוגת מספרים פשוטהל.ד.
אני פשוט אופה עוגה גדולה בתבנית של התנור וכשזה מוכן אני חותכת את המספר ורק אותו מקשטת.
עם שאר העוגה אני עושה כדורי שוקולד מצופים בקוקוס וככה כולם נהנים
כן זה גם מה שאנחנו עושים67
הערה לא ככ קשורה אבל חשובה.. לבדוק שאין ילדים אלרגיים בכיתבאמא שלהאחרונה
ואם כן לבדוק למה הם אלרגיים ולוודא במידת האפשר שאין את זה בעוגה.. או להביא להם תחליף שווה
מתכון לחזה עוף מוקפץ??רוצה לעשות טוב!


בכיף!שומר מסך
2 פרפרי חזה חתוכים לקוביות מושרים חצי שעה לפחות במרינדה של סויה, שום, מלח פלפל, קצת יין לבן, טיפה סילאן, וכף חרדל דיז'ון.

מקפיצים במחבת גדולה.

בנתיים חותכים לרצועות דקות: בצל, פלפל, פלפל צהוב, כרוב, קישוא, גזר, פטריות.

מוציאים את העוף מהמחבת לקערה.

לרטיבות שנשארה במחבת מוסיפים שמן ומוסיפים: בצל עד לשקיפות, גזר, מקפיצים קצת, מוסיפים את כל השאר ערבוב ומחסה. מבשלים על אש קטנה חצי שעה ומידי פעם מערבבים שלא יישרף.

מוסיפים את החזה לירקות (זה מצמצם בטירוף אל תיבהלי מזה שהירקות ממלאים את כל הסיר) מערבבים מבשלים על אש קטנה רבע שעה שהטעמים מתערבבות ודי.

ניתן להוסיף נודלס לפני ההגשה.

בתאבון!
תודה רבה!!רוצה לעשות טוב!אחרונה


דחוףשחר אורן

אני מכין שניצלים ויש על החזה נקודות אדומות, בעייתי?

אייך הרייח?ש.א הלוי
אם הרייח תקין- לדעתי תקין.

אני לא איש מקצוע, לא רופאה, לא לוקחת אחריות.

מבחינת כשרותשחר אורן


זה בסדריהדות=דרך חייםאחרונה


צריכה רעיונות למשהו שאפשר להכין מהירקות הבאיםנקודה למחשבה

קישואים

גזר

בצל

תפוחי אדמה

גמבה אדומה

 

ושיהיה קל בלי הרבה כאבי ראש...

נשמע כמו רשימה למרק של קוסקוס.קראנץ שוקולד

מוקפץ? פירה עם בצל מקורמל? סיר ממולאים מהגמבה הבצל הקישואים והתפו"א..

אמממנקודה למחשבה

ממולאים אנחנו לא בקטע..

קוסקוס עשינו בפעם האחרונה שהיינו בבית :/

 

יש עוד רעיונות..?

ומוקפץ הרבה זמן לא עשיתי אז זה רעיון טוב..

אנטיפסטי, הכי קלמשיח נאו בפומ!
2. מוקפץ
פירה + לצ'ויראת גאולה
אנטיפסטי
קציצות ירקות, חוץ מהגמבה
איך עושים את הקציצות ירקותנקודה למחשבה

ומה זה לצ'ו?

>>יראת גאולה
קציצות - מגרדים ירקות, אפשר לטגן את הבצל קודם, מערבבים עם ביצה, פרורי לחם ושמן. מתבלים קלות. ואופים בצורת קציצות.


לצ'ו - תבשיל ירקות חתוכים לקוביות, מטוגנים / מאודים, בסוף מוסיפים ביצה או רסק עגבניות.
קציצות ירקות עם גמבה זה טיל!!!שומר מסךאחרונה
שמים הכל בבלנדר (שקוצץ כמו בפומפיה) מוסיפים 2 ביצים, 4 כפות פירורי לחם, מל'פ ושום גבישי יוצרים לביבות ואפשר או לטגן או (הרבה יותר טעים ובריא) לאפות. שכבה דקה של שמן על הנייר אפייה 180 מעלות חצי שעה הופכים ונותנים עוד 10 דק' לצד השני..טעים!!!!
פלטת ירקות מאודים בתנור . חתוכים יפה.... אפשר להגיש אורז לידנפש חיה.
או / גם עוף
בהצלחה!
מרק גריסים וירקותבארץ אהבתי
את הבצל מטגנים קצוץ, את הגזר והקישוא מגרדים ומוסיפים לטיגון, אפשר גם לקצוץ את הגמבה קטן ולהוסיף (נותן גם צבע מעניין), את תפוחי האדמה אני אוהבת לחתוך לקוביות קטנות, ואז מוסיפים גריסי פנינה, אפשר גם עדשים כתומות, מים, מלח, וקצת כורכום וכמון.
לאכול עם מזגן...
תודה לכולם על הרעיונות..נקודה למחשבה
בסוף הכנתי פשטידת קישואים וגזר..
אשמח למתכון לעוגיות אלפחורסמטילדה
שיוצא טוב גם עם קמח מלא 70 אחוז..

תודה!
רעיונות לעוגות לבר מצווהאנונימי613

חוגגים מחר בר מצווה, ומסתבר שהקייטרינג לא מביא עוגות. אשמח לקבל רעיונות לעוגות טעימות (אבל באמת), פרווה, ופשוטות יחסית (בכל זאת זה מחר וזה צריך לעמוד יפה במנז'ט שלא נסתבך עם כפיות וכו').

תודה!

אפשר להכיןמנחה
פצפוצי שוקולד או עוגת שכבות או עוגת שוקלד אם תרצי אשלח לך מתכים ואפשר גם כדורי שוקולד
עוגות בחושותיעל מהדרום
לא יודעת אם עוד רלוונטי אבל הייתי מביאה אבטיח ומלון קריםש.א הלויאחרונה
לא חייב עוגות ויש עכשיו טובים.

חותכים, שמים קייסמים וזהו.

אפשר גם לעשות מגש פירות העונה (לא חתוכים)
מחפשת מתכונים לקינוחים בריאים לשבתחתולה פרסית
עדיף שהיו בלי סוכר בכלל/עם קצת סוכר.
בריאים
כמה רעיונותאם ל3+
סלט פירות / פלטת פירות ממש כיף ומרענן בקיץ!
גם לפתן פירות קר
רסק תפוחים (אני קונה ללא סוכר וזה מתוק, אפשר גם להכין בבית), אפשר להגיש ליד מעט קצפת או גלידה
בשמחה אם ל3+
אפשר גם עוגיות פצפוצי אורז עם טחינה ודבש
(ראיתי בפורום כמה פעמים מתכונים שנראים טובים, אף פעם לא ניסיתי)
קציפת אבוקדואמת ואמונה
1 אבוקדו
מיץ לימון אחד
כוס מיץ תפוזים סחוט
1 סוכר וניל
(אפשר גם רק סוכר רגיל לפי הטעם)

לטחון הכל למרקם חלק
יש קבוצה מעולה בפייסבוק!שומר מסך
המתקתקות ביחד- מטבח בריא

יש שם מלא מתכונים להכל.
רשימה קצרה:
כדורי שוקולד משקדים ותמרים.
עוגיות כוסמין.
עוגיות שקדים.
שוקולד ביתי בריא.
עוגת בננה בריאה
עוגת גזר בריאה
קראנץ' תפוחים בריא.

מוזמנת לשלוח הודעה פרטית ואשלח לך מתכונים מפורטים.
...לב סדוק

עוגות ועוגיות *טעימות* בלי סוכר. יש חיה כזאת? - בישול ומתכונים

 

יש לי גם מתכון נחמד לעוגיות קוואקר עם שתי כפות סוכר ל בערך 50 עוגיות, אני מחליפה בסילאן אבל אז זה יוצא פחות טעים.

 

וגם מתכון לוופל בלגי טעים ממש בלי סוכר.

אפשר מתכון לוופל בלגי בלי סוכר?הודיה60


...לב סדוק
  • כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 2-3 כפות סירופ מייפל

  • חצי כוס שמן

  • כוס ושלושת רבעי (420 מ"ל) חלב

  • 2 ביצים

  • 1 כפית תמצית וניל(לא חובה)

 

 

 

 

אפשר במקום מייפל לשים סילאן, אבל זה יוצא טיפה מר. כשאני מכינה עם סילאן אני שמה הרבה מייפל מלמעלה(כשזה מוכן) כדי שלא ירגישו את הטיפה מרירות.

כמובן שמדובר במייל אורגני.שומר מסך
יש מתכון של קרין גורן לקרקרים מקמח כוסמין וגרעיני חמניה ודלעאנונימית לרגע1
נשמע מתאים?
זה בריאשומר מסך
לא קינוח.
וואו!! מעמולים בריאים מדהימים!!!שומר מסך
3.5 כוסות קמח (כוסמין. הולך טוב גם עם קמח 70%).
שקית אבקת אפייה
2 כפיות תמצית וניל
רבע כוס סילאן
כוס שמן (קנולה, אם רוצה להבריא יותר שמן קוקוס)
חצי כוס מיץ תפוזים

חצי שעה במקרר
לחלק ל3 ולמלא בממרח תמרים (אפשר לקנות את הלא בריא, או את הבריא אבל אני הכנתי בבית:

14 תמרים מגולענים מושרים לפחות שעה במים
רבע כוס סילאן
1/8 כוס מיץ תפוזים
כפית וקינמון)

לגלגל ע''י נייר אפייה (בגלל שזה עם שמן ולא חמאה או מרגרינה אי אפשר לגלגל ביד)

לחתוך למעמולים ולהכנסים לתנור ל20 דק' על 180 מעלות.

טעים ממש!! הכנתי בשבת האחרונה.
20 דק' בתנור
מתכון שהכנתי השבתג'נדס

זה בלי סוכר אבל עם סילאן טבעי (100% תמרים)

 

מבוסס על המתכון של אפרת:

מאפינס גזר

 

והשינויים שביצעתי- שמתי סילאן כאמור, במקום סילאן, איזה רבע-שליש כוס...

כמובן בלי שוקוצ'יפס ושמתי במקום אגוזים כי נגמר לי- גרעיני דלעת... כמובן שלילדים זה אסור אז לשים לב...

 

יצא ממממש מוצלח!!! ואני בקטע של להוריד לחך שלי את סף המתוק... שלאט לאט הגוף שלי לא ידרוש מתוק מאוד... שיספק אותו רק קצת.. לכן אני משחקת עם כמויות הסילאן...

 

בהצלחה וישר כוח!

בריאותילדה מושלמתתת

 

באתר מתכונים ב10 דקות יש מתכונים טובים של עוגיות בריאות ללא גלוטן או סוכר

פרוסות בננה קפואות, ענבים קפואים (אפשר להמיס קצת שוקולד מעל)פלאפלאחרונה


שלוםם!!חמודית!

בעזה עוד חודש יש בר מצווה לאחים שלי..

אנחנו עושים קידוש בבית הכנסת..

אשמח לרעיונות לקינוחים שקל להכין..

כמו לדוג' קורנפלקס בשוקולד וכו..

תודה

עוגיות שאפשר לסים את הבלילה בשקית זילוף ולהכין מלא מהרפרח-אש
מוסים- אפשר להכין ולהקפיא מראש בכלים אישיםש.א הלויאחרונה
עוגות בחושות עוברות הקפאה נהדר
עוגיות מבצק פריך (חמאה, שוקולד צ'יפס, חצי חצי, מגולגלות תמרים ועוד) אפשר להקפיא את הבצק בצורת גליל ולפרוס לעוגיות ולאפות כמה ימים לפני השבת (לשמור בכלי אטום הייטב)
קינוח בלי שוקולד13

יש למשהי רעיון לקינוח בלי שוקולד שאפשר לקחת אותו בנסיעה ארוכה (כלומר לא גלידה או משהו כזה שצריך הקפאה),

וגם משהו יחסית זול?

יש אפשרות לקומקום בסוף הנסיעה?ש.א הלוי
אפשר להכין ג'לי, ולקחת רק את האבקה ולהכין במקום

עוגה בחושה כלשהי
עוגת שמרים תפוחים או וניל
עוגיות - שוקולד צ'יפס, רעידת אדמה, חמאה, לוטוס, שקדים, טחינה,
עוגיות\סופלה אישי\נשיקותחילזון 123


סופלה זה גוש שוקולדאם+7


יש עם קקאו חילזון 123


קקאו ושוקולד זה היינו הךאם+7

בתור אלרגית.

לחמאת קקאו שכולל קקאו כמובן וכל סוגי השוקולד, גם לבן...

נכון כיף לי??

לא כיף. אבל הפותחת לא כתבה שהיא אלרגית.ויש סופלה גבינות...חילזון 123אחרונה


מלא!שומר מסך
עוגיות לסוגיהן.אלפחורס, שיבולת שועל, שקדים,חמאה, טחינה וכו'...
פאי פקאן/תפוחים
עוגות בחושות לסוגיהן, תפוזים, קפה, בננות וכו'.
עוגת רולדה דמוי גבינה, פרווה מהממת . אפשר כמובן את המקוריאם+7

החלבי שזה עוצר נשימה...

עוגת קרמשניטאני123
ופאי פיצוחים (מתכון של קרין גורן)אני123
שטורדל תפוחים בבצק עלים- מומלץ ממש!רגע שלם

עוגיות קינמון

פאי פקאנים

קוראסוני חמאה.

עוגיות מלוחות עם סומסום.

 

האם יש הבדל בין שמנת מתוקה להקצפה לשמנת להקצפה?13

או שזה רק הבדל של מתוק לא מתוק?

אם אני אוסיף סוכר לשמנת להקצפה זה יהיה אותו דבר כמו שמנת מתוקה להקצפה?

פשוט יש הבדלי מחירים..

כן..תוסיפי סוכר פשוטיעל מהדרום
מבחינת שימוש- זה אותו דבררבה אמונתך!
שמנת מתוקה טיפ טיפה יותר מתוקה.

ההבדלים בינהן:
בשמנת להקצפה קצת יותר אחוזי שומן
לפעמים יש הבדל ברמת הכשרות (בתנובה המתוקה מהדרין ולהקצפה לא)
בשמנת להקצפה אין בכלל סוכר (אבל אפשר להקציף אותה כי יש בה שומן ומייצבים)
בריאותאנונימיות

מתוקה בריאה יותר ואיכותית יותר

באמת? למה?יעל מהדרום
שמנת מתוקה עשויה מחלב אמיתי שעבר את התהליכים הדרושיםאנונימיות

ליצירת שמנת אפשר לראות את זה ברכיבים

לעומת זאת שמנת להקצפה עשויה על פי רב משמן סויה או שמן דקלים מוקשים שהוסיפו להם חומרים וכו' בכדי שידמו לשמנת מתוקה. יש סיבה לכך שרב הקונדיטורים מעדיפים שמנת מתוקה

למה בדיוק את מתכוונת?יעל מהדרום
התכוונת אולי לשמנת *צימחית* להקצפהחילזון 123

כמו ריץ' או השף הלבן
יש גם שמנת חלבית להקצפה שזה בעצם מה שקוראים לו לרוב "שמנת מתוקה"

גם לי נראה שיש פה בלבול..יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שתי אלו שמנות חלביות להקצפה, ולשתיהן נהוג לקרוא שמנת מתוקה. בפועל אחת מתוקה (עם סוכר) ואחת לא..







וזאת קצפת צמחית פרווה, שבה יש חומרים אחרים:

אין הבדלקראנץ שוקולד
היה פה שרשור על זה שבוע שעבר..
שמנת מתוקה זה שמנת להקצפה.. אלא אם את מתכוונת לריצ' שהיא מתוקה שהיא פרווה..
כמה גר' שוקולד אצטרך בשביל תבנית פרלינים?חילזון 123

ולתבנית בסגנון הזה?

 

יש לכם קישורים לתבניות במחיר משתלם? (אני צריכה לקנות כמות...)
ואיפה משתלם לקנות שוקולד בכמות גדולה?

(אני רוצה לעשות פעילות עם שוקולד...)

אולי שווה להזמין מחולברוקולי
אשמח ללינקים אם יש...חילזון 123


אם את קונה מחול מצליצה לא לקנות את הזולות מדימקום בעולם
(למרות שהעניין הוא שזה יהיה זול..) פשוט כי לפעמים הן מגיעות עם ביליקון גרוע והפרלין לא יצא לך.. ואז חבל על העצבים ועל הכסף..
קניתי כמה טובות בעלי אקספרס פים.. אנסה למצוא לך קישור.
ושוקולד אני אוהבת לקנות במר קייק בנתניה..
תודה. מה דעתך עלחילזון 123
לא יודעת מבחינת איכותש.א הלוי
מבחינת קניחה בעלי אקספרס -
הייתי הולכת על השני או השלישי.
הראשון יש לו מעט מידי הזמנות
אין לו הרבה פידבקים.. תחפשי משהו עם יותרמקום בעולם
השני והשךישי נראים טוב
150-200 גרםט'

ממיסה, שופכת לתבנית ואחרי כמה דקות הופכת בחזרה ששאריות השוקולד יטפטפו לכלי אחר.

 

שימי לב שלא כל שוקולד מתאים לפרלינים, תבדקי במתכונים שאת מכינה את כמות חמאת הקקאו בשוקולד שתשתמשי בו.

 

בחנויות למוצרי אפיה משתלם לקנות כמות גדולה, לפני שלוש שנים קניתי עשר קילו במטבעות (5 לבן 5 שחור, הכל מריר פרווה) של כרמית.

אולי ישירות מהחברה ישתלם לך יותר.

 

אם מכינים פרלינים הכי מומלץ להשתמש במטבעותקראנץ שוקולד

מוכרים בשקיות של קילו- שוקולד - מר-קייק | Mr-Cake | ציוד וחומרים לאפייה ולבישול

מריר לבן וחלב, רצוי להשתמש בשוקולד איכותי היתרון במטבעות זה זה שההמסה שלהם אחידה ומהירה ואין צורך לקצוץ וללכלך..

בנוגע לשאלה תלוי כמה פרלינים את עושה, צריך לקחת בחשבון גם את הסגירה ואולי גם את המילוי במידה וממלאים בגנאש..

בקשר לתבניות רק פלסטיק קשיח, יש כאלה מפלסטיק רך כזה ולא רצוי לעבוד איתם..

כדאי פלסטיק כשזה להפעלה?ש.א הלוי
לא יותר קל לשלוף מסיליקון? אישית לי סיליקון יותר נוח
לדעתי כן, הסיליקון לא יציב מספיק בשביל השוקולד ועלול לשבורקראנץ שוקולד

את הפרלין במהלך ההוצאה או ההזזה שלו, גם להוציא אותם אחרי הקירור הרבה יותר קל עם תבנית קשיחה, פשוט הופכים וטורקים על השיש והכל יוצא..

הייתי בסדנת שוקולד, ונראה לי שהיא המליצה כמוךיעל מהדרום
^^ברוקולי

 

לא מסכימה

לי יש גם סיליקון וגם קשה ואני הרבה יותר אוהבת את הסיליקון 

 

 

*עוד דבר עכשיו קיץ את חייבת לטמפרר את השוקולד שהפרלינים לא ימסו לך בידיים

 

כל אחד ומה שנוח לו..קראנץ שוקולד

אני יודע גם ששוקולטיירים משתמשים בקשיחות, הרבה פחות סיכוי להיווצרות של בועות אוויר והרבה יותר קל לחלץ מבלי לשבור את הפרלין..

אבל אז צריך לדעת לטמפרר בצורה מקצועיתאמושית

אחרת הפרלינים לא יצאו בקלות

בשביל פעילות חובבנית נשמע לי שסיליקון יותר טוב

מז"א פעילות חובבנית? אם מכינים פרלינים צריך לטמפרר בכ"מקראנץ שוקולד

אלא אם משתמשים בחומרי גלם ירודים כמו צימקאו..

משהו כמו סדנא לילדים (שבלאו הכי יאכלו את השוקולד מהר)יעל מהדרום
לק"י

אם אלו פרלינים שרוצים להעמיד במשך זמן על שולחן- אז צריך לעשות עבודה ממש טובה.
אם זה בשביל ילדים או אפילו סתם לבית- אפשר לשים במקרר וכשמוציאים לאכול מיד וזהו.
אה אוקיי..קראנץ שוקולד


לא חייב לטמפרר ש.א הלויאחרונה
שומרים במקרר ואוכלים מיד שמוציאים ממנו.
גם מי שלא נכנס לקטגוריה של ילדים קטנים
מנצלש"ת - אפשר רעיונות למילוי לפרלינים?אמושית

ואיך משתמשים באבקת נוגט בהקשר הזה?

אפשר להכין גנאש שוקולד חלב ובמהלך ההמסה כשהשוקולד חם להוסיףקראנץ שוקולד

את הנוגט

^^מקום בעולם
קרמל, חמאת בוטנים, נוגט, פצפוצי אורז,גנאש לבן..
אתרי מתכונים שוים (סוג של סקר)lovely

באלו מתכוני אתרים אתם משתמשים הכי הרבה? ואולי הם לא כ"כ מוכרים ויהיה שוה לגלות אותם

 

על אלו אתם ממליצים במיוחד?

 

 

אתחיל ממני:

 

ניקי ב חושף שיניים

 

 

10 דקותהפואנטה
יש אתחתולה פרסית
10 דקות
חן במטבחלבי ובשרי
מדברת די הרבה בסרטונים שלה, אבל יש לה הרבה תובנות שעזרו לי מאוד.
בייקרי 365קראנץ שוקולד
עוגיונט
פיית העוגיות
כל מיני בלוגים
וסרטונים ביו טיוב, חלקם מחו"ל..
בייקרי 365 נשמע טובlovelyאחרונה


בישולים נחמד (מלא פרסמות לאסם)ש.א הלוי
Tasty (בפייסבוק)
בצק אלים
The Kitchen Coach (זה בעברית, פשוט השם באנגלית)
מאקו, וואלה, וכאלה- לפעמים יש להם מתכונים דיי טובים
אמהות מבשלות יחד - מחרפן אותי שחצי מהמתכונים עם כוס חד"פ אבל לומדים לסנן ולקרוא אותם (כתובים מזעזע חלקם, מבחינת סדר המתכון .)
בישול בזול

וכמובן מה שכבר כתבו כאן (ניקי, עוגיוט..)
10 דקות בעיקררקפת לבנה
לעוגות
עוגיונטמקום בעולם
אז איך היה חג- שבת?ברוקולי

 

מה הכנתן.ם?

ומה שווה לקחת מתכון?

 

 

@ אין לי כח לתייג. בואו לענות 

 

 

יותר מדייי..מקום בעולם
תזכירי לי ואעלה מתכונים לכמה מאכלים טעימים שהכנו
טעים~moriya~
שבת כרגיל.
לחג:
מרק בצל
לזניה
קיש פטריות
פיצות
תפו"א בתנור
סלט יווני וכו׳

בגזרת הקינוחים הפעם הלכנו על הדברים הפשוטים:
עוגת גבינה קלאסית
בלינצ׳ס גבינה
ועוגות בחושות רגילות.

הכל יצא טוב ב"ה. אשמח לתת מתכונים למה שמעניין.
היה מיוחד!שמן פשתן

עבדתי ממש קשה בחמישי שישי, יומיים שלמים במטבח, ולא שיצאו כמויות אוכל. היה מתיש אבל שווה.

 

המוצלחים שלי:

טורטיות ממולאות בקר טחון - ליגה!

עוף עם אורז בסמטי בסיר אחד

סלט כרוב שהוא ערבוב של שני מתכונים

דג סלמון - קניתי דג לא פרוס (כלומר חצי דג) 

               בטעות קניתי לא מקושקש, והיה נורא לקשקש אותו. אבל לאחר כל העמל (של בעלי ) הוא יצא מוצלח.

ועוגת גבינה לא אפויה. מתכון שלי, שהוא כמובן על בסיס כל המתכונים של העוגות.

היה כיף.לב אמיץ

לליל שבת דג נסיכה ברוטב אדום

בשר טחון בולונז

אורז

עדשים כתומות עם בצל מאודה וסלרי

ושניצלים

סלטים חיים

סלט חציל קלוי במיונז

 

שבת 

חמין עם בשר

עוף עם תפ"א

סלט ירקות גדול

 

ליל שבועות 

רביולי ברוטב פטריות ושמנת

והילדים שקדו על טורטיות שמרחו ברסק עגבניות וגבנ"צ וקלו על מחבת

גבינות כל מיני

וסלט כרוב קולרבי סלרי וצנוניות בלימון

 

לדג סלומון שבתכנון לא הגעתי..וכולם גם היו מלאים מדי משבת.

 

 

שבועות 

בשר עם ירקות שורש 

אורז

כבד צלוי על הגז

מטבוחה

כבר לא זוכרת אם ואיזה סלט חושב 

 

ועוד לפני הסעודה שתי פשטידות קישואים ותפ"א מגוררים מבושלות במחבת,

וקצת צ'יפס בין לבין לילדים שחג בלי צ'יפס לא עובר אצלם..

 

נחמד, שקט, לא יותר.ט'
לא שמתי לב שהכנתי המוווןן אוכל וכמות מוגזמת של כדורי שוקולד.
מתוך כל העוגות רק העוגה הזו יצאה מוצלחת...


נראית טוב!! מה היא?יעל מהדרום
תודה! עשית לי ממש חשק...יעל מהדרוםאחרונה
אשמח לעזרה:לחםתתתתת

לחם שיפון /כוסמת מחמצת

 

איך מכינים בבית וייצא נורמלי?

מפחדת להסתבך עם מחמצת...יש דרך להכין בלי המחמצת?

 

רוצה להתחיל לאכול כי יחסית אין בזה הרבה גלוטן...

 

יש למישהו מתכון קל ופשוט ללחם שיפון?

תודה

לא קל להכין מחמצתברוקולי
שיפון חייב להתבסס על חומציות מעל 50%

אישית ממליצה לקנות פשוט לחם שיפון
אז למישהו יש מתכון ללחם שיפון שיוצא טעים?תתתתת

זה באמת נראה מסובך להכין מחמצת...יורדת מזה...

 

מעדיפה להכין בבית ולהקפיא...

בלי מחמצת ופרווהברוקולי
תצטרכי לעשות 50% שיפון ו 50% מלא/כוסמין/לבן
תודה! עזרת, אם למישהו יש מתכון ספציפי אשמחתתתתתאחרונה


קיש פטריות וגבינותקראנץ שוקולד
אלוף!רק שמחה#
הכנות לחג?
לחג ברביעיקראנץ שוקולד
גביע המדינה😝
חחחח מה הכנת אתמול לקלאסיקו?😋רק שמחה#
גרעינים וסודה קראנץ שוקולד


אני רעבה! הייתי אוכלת את המסך...יעל מהדרום
אם הייתם גרים יותר קרוב, היה אפשר לשלוח.. קראנץ שוקולד


וואוווlovely

ליקוקליקוק

נראה מעולה! יש מתכון?~moriya~
כן של השף מיכה כלפהקראנץ שוקולד

הוספתי כמה דברים, אבל מתכון מעולה, ממליץ לעקוב בקבוצה שלו..

 

קיש פטריות
תבנית 20 - 24

חומרים לבצק:

80 גרם סוכר 
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה מהמקרר, חתוכה לקוביות.
300 גרם קמח רגיל
1 ביצה
רבע כפית מלח

הכנת הבצק:

1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הסוכר המלח והביצה . לאחר כדקה מוספים את הקמח ומעבדים לכדור בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק עם ניילון ניצמד ומכנסים למקרר לחצי שעה.
3. מוצאים את הבצק מהמקרר , ומרדדים אותו על משטח מקומח לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
4. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות עם הבצק, ועם מזלג דוקרים את התחתית ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות.
5.מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ- 15 דקות או עד להזהבה קלה ומצננים.
6 את המלית מעבירים לקלתית ואת הקיש מכניסים לתנור לעוד 40 דקות בחום של 180 מעלות.

הערה:
מי שרוצה טעמים אחרים, מכניס במקום פטריות בטטה קלויה או ברוקולי שעבר חליטה, או קרישה ועוד
***** ממלאים את הקלתיות רק עד לגובה של 3/4 מהקלתית

מלית פטריות:

1 בצל לבן קצוץ
2 חבילות פיטריות שומפניון ( אפשר תערובת של פטריות )
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 שיני שום קצוצות
3 ביצים (L )
כף שטוחה של קמח
כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט טחון
חצי כפית מלח 
מעט פלפל שחור
מעט אורגנו טרי או יבש למי שאין

הכנת המלית:

1. חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות ומקפיצים אותן במחבת עם הבצל והשום.
2. מניחים על מסננת בצד ומצננים.
3. מערבבים שמנת, ביצים, גבינה בולגרית מגוררת וגבינת צהובה, אבקת מרק פטריות, קמח, חצי כפית מלח ואגוז מוסקט ופלפל שחור.
4. מערבבם עם הפטריות והבצל המוקפצים ומעבירים לתוך קלתית הקיש.

תודה רבה!~moriya~
הוא מעולה!!מקום בעולם
הלזניה שלו פצצה גם
כן הוא מביא מתכונים טובים ומדוייקיםקראנץ שוקולד
זה לא מובן מאליו היום:/
אז הכנתי לחג~moriya~
יצא מצוין.
רק הבצק יצא לי די מתוק. 80 גרם סוכר זה הרבה! התלבטתי תוך כדי, והחלטתי להמשיך כמו שכתוב.
גם לך יצא מתוק?
חוץ מזה יצא מעולה
תודה על המתכון!

האיכות מבאסת. במציאות הוא יצא יותר יפה;)
נראה פגזקראנץ שוקולד
האמץ שהיה לי בצק קנוי והשתמשתי בו..
אבל אפשר בפעם הבאה להפחית ואולי גם להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים😋
רעיון טוב. תודה!~moriya~אחרונה