מחפשת מתכון שווה קל להכנה של עוגיות חלביות![]()
![]()
![]()
מחפשת מתכון שווה קל להכנה של עוגיות חלביות![]()
![]()
![]()
~moriya~
תודה!~moriya~כי חיפשתי שם ויש שם הרבה מתכונים של עוגיות שוקוצ'יפס.. מעניין איזה בדיוק עשית
עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות | עוגיו.נט
עשיתי קצת שינויים:
במקום קוואקר- קמח, ורק שוקולד צ'יפס חום במקום המיקס.
ופרווה כמובן.
מומלץ לא לוותר על שיבולת השועל, נותן הרבה פריכות.
אני בד"כ מקצצת קצת מכמות הסוכר, ושמה רק שוקולד מריר קצוץ ולא לבן...
עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות | עוגיו.נט
עשיתי קצת שינויים:
במקום קוואקר- קמח, ורק שוקולד צ'יפס חום במקום המיקס.
ופרווה כמובן.
עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות | עוגיו.נט
עשיתי קצת שינויים:
במקום קוואקר- קמח, ורק שוקולד צ'יפס חום במקום המיקס.
ופרווה כמובן.
~moriya~חוץ מעוגיות שוקולד צ'יפס יש לך עוד מתכונים?
~moriya~אחרונה
~moriya~
עלה למעלה

יעל מהדרום
~moriya~
יעל מהדרום
~moriya~
אפשר תפ"א מבושלים מעוכים, קוטג', בצל ירוק, ביצים.
ליצור קציצות ולטגן.
) עולות פה מפעם לפעם שאלות בנוגע להבדלים בינהם והאם יש מתיקות בשמנות השונות..
קיימות מספר סוגים של שמנות
שמנת לבישול עם אחוזי שומן נמוכים יחסית, בין 5 ל-15 אחוז השמנת הזאת מיועדת לבישול ואפייה, בשום אופן לא להקצפה.. אפשר להכין איתה רטבים שונים לפסטה או מילויים לקישים וכדו', בגלל האחוזים הנמוכים של השומן לא ניתן להקציף אותה.
יש שמנת חמוצה בד"כ 15% שומן, באה בגביעים... משמשת לאכילה או למסות של עוגות גבינה וכדו' עם טעם מעט חמצמץ.
שמנת מתוקה להקצפה - נקראת מתוקה וזה כדי להבדיל אותה מהשמנת החמוצה, בשמנת המתוקה החלבית אין סוכרים והיא בעלת טעם תפל, קיימות מספר סוגים של שמנות להקצפה לפי רמות שומן, 32% 38% ויש גם של 40% (פחות מצויה בחנויות) כדי לקבל קצפת יציבה וטובה רצוי להשתמש בשמנת עם יותר אחוזי שומן לכן העדיפה היא של ה38 ולא ה32 מבין מה שמצויות בחנויות...
קצפת ריצ'(לא שמנת!! קצפת) שמנת באה ממוצרי חלב, קצפת ריצ' היא משומנים מהצומח והיא כשלעצמה בעלת מתיקות והיא יציבה הרבה יותר בהקצפה משמנת חלבית, טובה לזילופים ומריחה..
מקווה שעזר
אם יש הארות/הערות, ניתן להוסיף..
קראנץ שוקולדנראה לי שעדיף להשתמש בשמנת הזאת בעיקר להעשיר בישולים ולא לקצפות..
אני דיי עושה פה קל וחומר, אם שמנת 38, לא הכי טובה לזילוף והיא מתפרקת דיי בקלות שמנת 32 עאכ"ו..
בכ"א לא תמצאי קונדיטורים שמשתמשים בה.. ובכלל רוב האנשים שמתעסקים עם קרמים משתמשים ב38 ולמעלה..
והמיקסר עבד דקות רבות ולא עלה שום קצף(מיקסר תותח של קנווד) מאז לא מתקרב..
קראנץ שוקולדוכמובן טעם(גלידן באופן יחסי) לא אוהב פרווה![]()
ראיתי שמנת 38 בלי שום תוספות, ושמנת 32 מתוקה שמכילה לא רק סוכר אלא גם חומרים אחרים - הגיוני שהם עוזרים לייצב את הקצפת, כך שהק"ו לא שייך כאן.
️ בהחלט עשה סדרחדשונתלא מכירה אותה רק את המתוקה להקצפה הקופסא הורודה אני מכירה טוב.
ולדעתי גם בבישול כמו במוקרמים... אני אוהבת את ה38% ולא את ה15% מורגש הטעם..
יותר עשירה..
"ריצ'" זה שם של אחד המותגים העיקריים שמייצר, בין השאר, קצפת צמחית, אבל זה לא השם של המוצר
שלום,
אשמח לשמוע רעיונות/מתכונים לעוגת יוםהולדת לבית הספר בשביל ילדבן ה- 12.
לא מסובך מדי, "עם קצפת", שיהיה נחמד ;)
תודה!
מה יקרה עם העוגה ביום חם ![]()
(בביה"ס יש מקרר, אבל כול זאת...)

...כי קצפת זה כנרא מה ש"הולך", "רק שיהיה קצפת" ...![]()
זה מצוין...יש מצב להכין את התבנית בבית?
אולי לפי זה:
אני מכין שניצלים ויש על החזה נקודות אדומות, בעייתי?
קישואים
גזר
בצל
תפוחי אדמה
גמבה אדומה
ושיהיה קל בלי הרבה כאבי ראש...
קראנץ שוקולדמוקפץ? פירה עם בצל מקורמל? סיר ממולאים מהגמבה הבצל הקישואים והתפו"א..
ממולאים אנחנו לא בקטע..
קוסקוס עשינו בפעם האחרונה שהיינו בבית :/
יש עוד רעיונות..?
ומוקפץ הרבה זמן לא עשיתי אז זה רעיון טוב..
ומה זה לצ'ו?
חוגגים מחר בר מצווה, ומסתבר שהקייטרינג לא מביא עוגות. אשמח לקבל רעיונות לעוגות טעימות (אבל באמת), פרווה, ופשוטות יחסית (בכל זאת זה מחר וזה צריך לעמוד יפה במנז'ט שלא נסתבך עם כפיות וכו').
תודה!
אם ל3+עוגות ועוגיות *טעימות* בלי סוכר. יש חיה כזאת? - בישול ומתכונים
יש לי גם מתכון נחמד לעוגיות קוואקר עם שתי כפות סוכר ל בערך 50 עוגיות, אני מחליפה בסילאן אבל אז זה יוצא פחות טעים.
וגם מתכון לוופל בלגי טעים ממש בלי סוכר.
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפיה
2-3 כפות סירופ מייפל
חצי כוס שמן
כוס ושלושת רבעי (420 מ"ל) חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל(לא חובה)
אפשר במקום מייפל לשים סילאן, אבל זה יוצא טיפה מר. כשאני מכינה עם סילאן אני שמה הרבה מייפל מלמעלה(כשזה מוכן) כדי שלא ירגישו את הטיפה מרירות.
זה בלי סוכר אבל עם סילאן טבעי (100% תמרים)
מבוסס על המתכון של אפרת:
והשינויים שביצעתי- שמתי סילאן כאמור, במקום סילאן, איזה רבע-שליש כוס...
כמובן בלי שוקוצ'יפס ושמתי במקום אגוזים כי נגמר לי- גרעיני דלעת... כמובן שלילדים זה אסור אז לשים לב...
יצא ממממש מוצלח!!! ואני בקטע של להוריד לחך שלי את סף המתוק... שלאט לאט הגוף שלי לא ידרוש מתוק מאוד... שיספק אותו רק קצת.. לכן אני משחקת עם כמויות הסילאן...
בהצלחה וישר כוח!
באתר מתכונים ב10 דקות יש מתכונים טובים של עוגיות בריאות ללא גלוטן או סוכר
בעזה עוד חודש יש בר מצווה לאחים שלי..
אנחנו עושים קידוש בבית הכנסת..
אשמח לרעיונות לקינוחים שקל להכין..
כמו לדוג' קורנפלקס בשוקולד וכו..
תודה
יש למשהי רעיון לקינוח בלי שוקולד שאפשר לקחת אותו בנסיעה ארוכה (כלומר לא גלידה או משהו כזה שצריך הקפאה),
וגם משהו יחסית זול?
חילזון 123בתור אלרגית.
לחמאת קקאו שכולל קקאו כמובן וכל סוגי השוקולד, גם לבן...
נכון כיף לי??
החלבי שזה עוצר נשימה...
עוגיות קינמון
פאי פקאנים
קוראסוני חמאה.
עוגיות מלוחות עם סומסום.
או שזה רק הבדל של מתוק לא מתוק?
אם אני אוסיף סוכר לשמנת להקצפה זה יהיה אותו דבר כמו שמנת מתוקה להקצפה?
פשוט יש הבדלי מחירים..
מתוקה בריאה יותר ואיכותית יותר
ליצירת שמנת אפשר לראות את זה ברכיבים
לעומת זאת שמנת להקצפה עשויה על פי רב משמן סויה או שמן דקלים מוקשים שהוסיפו להם חומרים וכו' בכדי שידמו לשמנת מתוקה. יש סיבה לכך שרב הקונדיטורים מעדיפים שמנת מתוקה
כמו ריץ' או השף הלבן
יש גם שמנת חלבית להקצפה שזה בעצם מה שקוראים לו לרוב "שמנת מתוקה"
ולתבנית בסגנון הזה?
יש לכם קישורים לתבניות במחיר משתלם? (אני צריכה לקנות כמות...)
ואיפה משתלם לקנות שוקולד בכמות גדולה?
(אני רוצה לעשות פעילות עם שוקולד...)
ממיסה, שופכת לתבנית ואחרי כמה דקות הופכת בחזרה ששאריות השוקולד יטפטפו לכלי אחר.
שימי לב שלא כל שוקולד מתאים לפרלינים, תבדקי במתכונים שאת מכינה את כמות חמאת הקקאו בשוקולד שתשתמשי בו.
בחנויות למוצרי אפיה משתלם לקנות כמות גדולה, לפני שלוש שנים קניתי עשר קילו במטבעות (5 לבן 5 שחור, הכל מריר פרווה) של כרמית.
אולי ישירות מהחברה ישתלם לך יותר.
מוכרים בשקיות של קילו- שוקולד - מר-קייק | Mr-Cake | ציוד וחומרים לאפייה ולבישול
מריר לבן וחלב, רצוי להשתמש בשוקולד איכותי היתרון במטבעות זה זה שההמסה שלהם אחידה ומהירה ואין צורך לקצוץ וללכלך..
בנוגע לשאלה תלוי כמה פרלינים את עושה, צריך לקחת בחשבון גם את הסגירה ואולי גם את המילוי במידה וממלאים בגנאש..
בקשר לתבניות רק פלסטיק קשיח, יש כאלה מפלסטיק רך כזה ולא רצוי לעבוד איתם..
את הפרלין במהלך ההוצאה או ההזזה שלו, גם להוציא אותם אחרי הקירור הרבה יותר קל עם תבנית קשיחה, פשוט הופכים וטורקים על השיש והכל יוצא..
לא מסכימה
לי יש גם סיליקון וגם קשה ואני הרבה יותר אוהבת את הסיליקון
*עוד דבר עכשיו קיץ את חייבת לטמפרר את השוקולד שהפרלינים לא ימסו לך בידיים
אני יודע גם ששוקולטיירים משתמשים בקשיחות, הרבה פחות סיכוי להיווצרות של בועות אוויר והרבה יותר קל לחלץ מבלי לשבור את הפרלין..
אחרת הפרלינים לא יצאו בקלות
בשביל פעילות חובבנית נשמע לי שסיליקון יותר טוב
אלא אם משתמשים בחומרי גלם ירודים כמו צימקאו..
)יעל מהדרום
ש.א הלויאחרונה
ואיך משתמשים באבקת נוגט בהקשר הזה?
את הנוגט
באלו מתכוני אתרים אתם משתמשים הכי הרבה? ואולי הם לא כ"כ מוכרים ויהיה שוה לגלות אותם
על אלו אתם ממליצים במיוחד?
אתחיל ממני:
ניקי ב ![]()
מה הכנתן.ם?
ומה שווה לקחת מתכון?
@ אין לי כח לתייג. בואו לענות
~moriya~עבדתי ממש קשה בחמישי שישי, יומיים שלמים במטבח, ולא שיצאו כמויות אוכל. היה מתיש אבל שווה.
המוצלחים שלי:
טורטיות ממולאות בקר טחון - ליגה!
עוף עם אורז בסמטי בסיר אחד
סלט כרוב שהוא ערבוב של שני מתכונים
דג סלמון - קניתי דג לא פרוס (כלומר חצי דג)
בטעות קניתי לא מקושקש, והיה נורא לקשקש אותו. אבל לאחר כל העמל (של בעלי
) הוא יצא מוצלח.
ועוגת גבינה לא אפויה. מתכון שלי, שהוא כמובן על בסיס כל המתכונים של העוגות.
לליל שבת דג נסיכה ברוטב אדום
בשר טחון בולונז
אורז
עדשים כתומות עם בצל מאודה וסלרי
ושניצלים
סלטים חיים
סלט חציל קלוי במיונז
שבת
חמין עם בשר
עוף עם תפ"א
סלט ירקות גדול
ליל שבועות
רביולי ברוטב פטריות ושמנת
והילדים שקדו על טורטיות שמרחו ברסק עגבניות וגבנ"צ וקלו על מחבת
גבינות כל מיני
וסלט כרוב קולרבי סלרי וצנוניות בלימון
לדג סלומון שבתכנון לא הגעתי..וכולם גם היו מלאים מדי משבת.
שבועות
בשר עם ירקות שורש
אורז
כבד צלוי על הגז
מטבוחה
כבר לא זוכרת אם ואיזה סלט
ועוד לפני הסעודה שתי פשטידות קישואים ותפ"א מגוררים מבושלות במחבת,
וקצת צ'יפס בין לבין לילדים שחג בלי צ'יפס לא עובר אצלם..
לחם שיפון /כוסמת מחמצת
איך מכינים בבית וייצא נורמלי?
מפחדת להסתבך עם מחמצת...יש דרך להכין בלי המחמצת?
רוצה להתחיל לאכול כי יחסית אין בזה הרבה גלוטן...
יש למישהו מתכון קל ופשוט ללחם שיפון?
תודה
זה באמת נראה מסובך להכין מחמצת...יורדת מזה...
מעדיפה להכין בבית ולהקפיא...
תתתתתאחרונה
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד![]()
![]()
של השף מיכה כלפהקראנץ שוקולדהוספתי כמה דברים, אבל מתכון מעולה, ממליץ לעקוב בקבוצה שלו..
קיש פטריות
תבנית 20 - 24
חומרים לבצק:
80 גרם סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה מהמקרר, חתוכה לקוביות.
300 גרם קמח רגיל
1 ביצה
רבע כפית מלח
הכנת הבצק:
1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הסוכר המלח והביצה . לאחר כדקה מוספים את הקמח ומעבדים לכדור בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק עם ניילון ניצמד ומכנסים למקרר לחצי שעה.
3. מוצאים את הבצק מהמקרר , ומרדדים אותו על משטח מקומח לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
4. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות עם הבצק, ועם מזלג דוקרים את התחתית ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות.
5.מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ- 15 דקות או עד להזהבה קלה ומצננים.
6 את המלית מעבירים לקלתית ואת הקיש מכניסים לתנור לעוד 40 דקות בחום של 180 מעלות.
הערה:
מי שרוצה טעמים אחרים, מכניס במקום פטריות בטטה קלויה או ברוקולי שעבר חליטה, או קרישה ועוד
***** ממלאים את הקלתיות רק עד לגובה של 3/4 מהקלתית
מלית פטריות:
1 בצל לבן קצוץ
2 חבילות פיטריות שומפניון ( אפשר תערובת של פטריות )
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 שיני שום קצוצות
3 ביצים (L )
כף שטוחה של קמח
כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט טחון
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט אורגנו טרי או יבש למי שאין
הכנת המלית:
1. חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות ומקפיצים אותן במחבת עם הבצל והשום.
2. מניחים על מסננת בצד ומצננים.
3. מערבבים שמנת, ביצים, גבינה בולגרית מגוררת וגבינת צהובה, אבקת מרק פטריות, קמח, חצי כפית מלח ואגוז מוסקט ופלפל שחור.
4. מערבבם עם הפטריות והבצל המוקפצים ומעבירים לתוך קלתית הקיש.
~moriya~
~moriya~
קראנץ שוקולד
~moriya~אחרונה