שרשור חדש
מחפשת מתכון לתחתית של קיש. ולקיש ברוקולי.אורית**
דרישות:

שהבצק יהיה דק כזה ודי יבש. לא ספוגי וסמרטוטי.
קמח 70 אחוז
אפשר חלבי.
אין מרגרינה
יש חמאה.

ואם יש גם מתכון לקיש ברוקולי... בכלל יהיה נפלא.
מקפיצהאורית**
בסיס מושלם לקיש:שומר מסך
בסיס מושלם לקיששומר מסךאחרונה
כוס וחצי קמח
100 גר' חמאה רכה
2 כפות מים
קורט מלח

תהני.
כמה זמן מרק צריך להתבשל?תיקונים
שלום לכם,

יש לי שאלה עקרונית לגבי מרקים.
כמה זמן מרק צריך להיות על האש כדי לספוג את הטעמים וכדי שיהיה כמה שפחות הרס ויטמינים?

לפעמים אחרי 45 הירקות כבר רכים... אבל זה מרגיש לי מעט מדי זמן בישול...

ועוד שאלה - מרק שטוחנים בבלנדר סטיק - מבשלים גם אחרי הטחינה..?

אודה לתשובותיכם המחכימות
לא יודעת לענות לגבי הרס ויטמינים, נראה לי שאין כ"כ הבדל אחריש.א הלוי
שעברו בישול במים לא משנה מה האורך שלו
אבל אני לא באמת יודעת, סתם השערה שלי


אני נותנת אידוי/טיגון קל לירקות לפני שאני מוסיפה את המים, המרק יותר טעים כך לדעתי.
דלעת מוסיפה המון טעם
כנ"ל סלרי וירקות עלים ושורש

וראיתי פעם מתכון שכל פעם מוסיפים למרק ירק אחר וכך הטעמים נספגים יותר טוב אבל זה היה מלא עבודה מבחינתי.


אני מבשלת בערך שעה- שעה וחצי על אש נמוכה.


לא מבשלת מרק אחרי הטחינה
אמא שלי לפעמים כן נותנת עוד בישול קל למרקים טחונים, לא שאלתי למה.
מבחינתי אין צורך ביותר מ45 דקותיראת גאולה
אם זה הגיע לטעם ומראה של מרק (בישול נוסף משפיע על הטעם, אז השאלה איך אתם אוהבים, וגם משתנה בסוג המרק).

לא מבשלת מרק אחרי הטחינה. יש מרקים מוקרמים שמוסיפים שמנת מתוקה אחרי הטחינה ואז נותנים עוד חימום,לא מכינה כאלו בד"כ...
מרק ירקות או מרק עוף?ארץ השוקולד
אפשר תשובה על שניהם?תיקונים


לגבי מרק עוף, אנחנו מבשלים אותו שעתיים - שלושארץ השוקולד
תלוי כמה יש שם.

שעה-שעתיים רק עם העוף והמים, אחר כך עוד שעה-שעה וחצי עם הירקות שמוסיפים למרק.

לגבי מרק ירקות, אני לא יודע.
אני מבשלת 45 דקות - שעה על אש גבוההמחי
אם הירקות מספיק רכים אז את ה20 דקות האחרונות על אש נמוכה. לא מבשלת שוב אחרי הטחינה
מרק עוף מבשלת קודם את המים והעוף כחצי שעה, מוציאה את השומן והלכלוך ואז מוסיפה את הירקות ומבשלת בערך עוד שעה. משתדלת לעשות את זה ביום חמישי, ואז אחרי לילה במקרר המרק יותר טעים. ביום שישי מחממת שוב ומביאה לרתיחה, וזהו.
זהו! נכון אחרי המקרר המרק יותר טעים?תיקונים
היתה לי הרגשה שיש פה ענין של זמן.. לכן שאלתי על זמן הבישול. אבל מתשובתך עולה שאפילו זמן ישיבה במקרר משפר את הטעם.
תודה!
עניין של טעם אודי-האחרונה
אני אוהבת הכי הכי כשהוא טרי.
כשהירקות רכים זה מבחינתי מוכן.
משתדלת לקצוץ אותם כדי שיהיה מהיר יותר (והילדים יותר מסתדרים עם זה כי הם לא צריכים לברור ירקות שלא אוהבים).
ומרק תימני, שהוא עם עוף אני מבשלת קצת יותר אבל לא יותר מדי כי הכל מתפרק. בערך שעה מספיקה. זה גם עניין של טעם כי יש כאלו שמבשלים הרבה זמן.
ופעם שמעתי משף שכדאי לתבל קצת זמן לפני שמסתיים להתבשל כדי שהארומה של התבלינים תישאר.
לגבי מרק ירקות מגורדים או קוביות קטנותגלית

אני לפעמים מכינה מירקות מגורדים או קוביות קטנות ,

תפוח אדמה גזר בטטה קישוא סלרי בצל וכו לפחות שעה בישול ואחרי שמכבים מהאש אחרי כמה שעות מחכים ואז מחממים שוב ואוכלים או מהערב הכנה לצהרים יום למחרת ..הטעם הטוב נספג יותר טוב.

חושבת פה בקול ואחרי החג נראה אם עמדתי במשימותט'
הכל פרווה -

עוגת שכבות שוקולד קוקוס
עוגה בחושה כלשהי
עוגיות קוואקר
עוגת שכבות מוארכת
עוגת ספירלה לשלוח לאחי לישיבה
כוסיות מוס בשלושה צבעים
כדורי שוקולד והרבההה
בראוניז שוקולד וכדורי חמאת בוטנים
או עוגת שיש שוקולד וחמאת בוטנים

😋

תודה! פעם הכנתי לי ליומולדת משהו על בסיס זה..ממש טעיםיעל מהדרום
שרשור של אוכל שאפשר להכין בחג בלי חגז-ת.מ.
אין לנו חגז ולא הצלחנו להשיג ככה שיהיה לפני החג.
בא לי שלפחות חלק מהאוכל בחג יהיה טרי.
יכול להיות שנשים תנור על שעון שבת אבל קצת מפחיד אותי עם הילדים אז אולי יהיה רק פלטה(אפשר גם מים רותחים ממיחם)
אם מקפידים על כמה כללים, אין שום בעיהמודדת כובעים

תכסה את האש במשהו, לא לקרב דברים דליקים לאיזור, שלא תהיה רוח.

 

כל העוגות גבינה כל כך שמנות??עובדת על המידות
עבר עריכה על ידי עובדת על המידות בתאריך ד' בסיון תשע"ח 13:40

בס"ד

 

כל מתכון שאני רואה - 

1 מיכל גבינת שמנת + 2 שמנת מתוקה + אלף דברים משמינים ממש

 

יש למישהי מתכון בלי? 

אני מאלתרת (בערך)יעל מהדרום
לק"י

מקציפה שמנת מתוקה אחת.
מוסיפה:
500 גרם גבינה לבנה
אפשר שמנת חמוצה אחת
חצי או אחד אינסטנט פודינג וניל
שליש- חצי כוס סוכר (טועמת ומחליטה אם להוסיף עוד).
חיתוכיות גבינה ושוקולד של ניקי באמת ואמונהאחרונה
עוגת גבינה, עוברת הקפאה?נחשון מהרחברון
הכנתי במחשבה שכן.יצא טעים וזול. יש כמה תבניות, להקפיא? יעבור טוב? לשמור במקרר עד שבועות?
המתכון הוא מאתר בישול בזול.


הנה המתכון. הכפלתי כמויות השתמשתי בקמח מלא והכנתי ב3 תבניות 22 ס''מ ביחד בתנור יצא טעים.
בלוג אדיר ומומלץ

יצא לי 40 ש''ח ל3 עוגות גבינה
המתכון. עובר הקפאה?נחשון מהרחברון


עוגת גבינה ושמרים
מבוסס על: מתכון של דורית מיינצר שפורסם ב"על השולחן", עם שינויים שלי
עלות: כ-17 ש"ח (ועכשיו אתם יודעים למה!)
כמות: תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ לפחות, כ-14 פרוסות


מרכיבים:
לבצק:
1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
1/4 כוס חלב פושר (60 מ"ל)
½2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת

למלית:
3 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (או גרידת לימון מלימון אחד, אם אתם בקטע הלימוני)

הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערה (אם אתם מכינים את הבצק במיקסר, העבירו לקערת המיקסר).
מוסיפים את הקמח, הסוכר, הביצים, המלח והחמאה מומסת.
לשים בידים, או מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות איטית, למשך 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך שעה-שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אל תיבהלו אם לוקח לבצק זמן לתפוח. מדובר בבצק כבד, אבל בסופו של דבר הוא תופח.
כשמסיימים להכין את הבצק, מרפדים מסננת במגבת מטבח נקייה (או בכמה שכבות של נייר סופג), מניחים בתוכה את השמנת החמוצה כדי שתגיר נוזלים בזמן שהבצק תופח.

כשהבצק סיים לתפוח מרכיבים את המלית: מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור בקערה. מוסיפים את השמנת שסיננו ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ומוציאים מעט לקערה בצד להברשת הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות ואת הוניל לתערובת הגבינה ומערבבים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה, פיירקס או קפיצית, בקוטר 24 ס"מ לפחות.
לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשני כדורים: האחד בגודל שני שלישים מהבצק והשני בגודל שליש. מרדדים את כדור הבצק הגדול לעיגול שיכסה את התבנית כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית ויוצקים פנימה את תערובת הגבינה. מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בגודל העוגה. מניחים על המלית ומהדקים את השוליים. דוקרים את העוגה כמה דקירות בסכין, שיהיה לאדים מאיפה לצאת. מניחים לעוגה לתפוח כ-15 דקות ולאחר מכן מברישים בשארית הביצה.
אופים כ-55 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. רצוי לאפות בחצי התחתון של התנור לפחות חלק מהזמן, כדי לוודא שגם שכבת הבצק התחתונה נאפית. 

 

נראה לי שעובר הקפאה מה דעתכם??

כעיקרון בצק שמרים עובר הקפאהיעל מהדרום
לק"י

ופעם הקפאתי עוגת גבינה אפויה (לא שמרים), והיא יצאה בסדר. אולי הוציאה נוזלים.

הייתי מנסה להקפיא..
גבינה ושמנת חמוצה אפויות לא כל כך עוברות הקפאהרבה אמונתך!
הן מגירות נוזלים ומקבלות מרקם גרגירי. ולפעמים גם הטעם קצת משתנה (ונעשה מריר או חמצמץ)
לכל המתעניינים. העוגת גבינה עברה הקפאהנחשון מהרחברוןאחרונה
בצורה מוצלחת ביותר בזכות הקורנפלור וסינון הנוזלים של השמנת יצא מוצלח לא מרגישים שעבר מקפיא
הזהב השחור החדשקראנץ שוקולד

מי שמנחש מה המחיר מקבל כפית חושף שיניים

נמחקרעות ש.
וואווווובת מלך!!!!
כמות הזויה
בטח כמה מאות..
כמה מאות? קראנץ שוקולד


כלומר, יותר מ-9,000 ש"ח?מ.א.


אה? קראנץ שוקולד

הכוונה ל-400 +90חושב

חח גם אני חשבתי שהתכוונת ל90 מאות...חילזון 123


אה ​​​​​​​מ.א.

חשבתי שהתכוונתי ל-90 מאות ומעלה, שהם 9000 ש"ח. זה באמת היה נשמע מופרע לחלוטין...

בסכום הזה הייתי משקיע בכמהין קראנץ שוקולד


וואו איפה השגת??אנונימיות


מר קייקקראנץ שוקולד

לדעתי זה יותר משתלם מלקנות מקלות..

המקלות כיום יקרים בצורה מטורפת, בין 25 ל-30 למקל אחד..

בהחלט. ומר קייק מתוקים ואדיבים ממשמקום בעולם
מדברת על הסניף של נתניה.. (אם יש להם בכלל עוד סניפים..)
האמת שיחסית למקומות אחריםקראנץ שוקולד

המחירים דיי סבבה אצלם..

לא מזמן הייתי בחנות של מוצרי אפייה והוא אמר לי שמוכרים לפי גרמים וכל גרם וניל עולה עשרה שקלים.. ברחתי משםעצבני

וואי. הוא שיא היקררר ואחד הטובים!!מקום בעולם
של כמה מל קנית?
וכמה אחוז אלכוהול? 40 או יותר?
זה מחית וניל כן?קראנץ שוקולד

יש בזה קרוב לליטר, משהו כמו 980 מל

כן כן.. מכירה את זה. היינו קונים את הקטניםמקום בעולם
לכן שאלתי כמה מל זה.. שאדע אם זה משתלם יותר..
לדעתי זה משתלםקראנץ שוקולד

אישית אני לא מסוגל להכין דברים עם תמציות מלאכותיות, במיוחד כשזה קרמים ומוסים וכדו', בקבוק כזה עד כמה שהואיקר יכול להספיק להמון זמן, אז לדעתי זה שווה..

מסכימה.. אבל יש לחברה הזאת גם בקטנים.. על זה דיברתימקום בעולם
לכן שאלתי אם משתלם יותר את הקטנים של החברה הזאת או כבר את הגדול.. הוא נשמר לזמן ממושך?
כן יש של 150, עולה 90 שח..קראנץ שוקולד

התוקף עד 2020

נראה שווהט'
מותר לשאול איזה הכשר יש לזה?

לא חייב לענות
^ גם אותי עניין..משיח נאו בפומ!
בוודאיקראנץ שוקולד

מועצת הרבנות שיקגו crc ובאישור הרבנות הראשית לישראל..

לא מכירה, מענין לבדוק. תודהט'

הכשר מצוין.להרות כוחות
אפשר גם לקנות תמצית וניל אמיתית ואיכותית.
אישית חושב שמחית יותר עדיפהקראנץ שוקולדאחרונה

במיוחד שהיא נותת מלבד הטעם את המראה המגרה של הוניל בקרם..

גבינת שמנת ביתית- בזמן שהגבינה מגירה נוזליםפצלשושית
להשאיר בחוץ או במקרר?
חם היום, חוששת שיתקלקל, אבל לא יודעת אם זה עובד כשהגבינה במקרר
במקררמשתלמת
במקרר- ועובד נהדר גם במקררש.א הלוי
שמי במסננת מעל כלי שיטפטף לשם. (אישית הייתי משאירה בתוך הבד כדי שיהיה קל להוציא)
תודה!פצלשושיתאחרונה
מחפשת מתכון לפשטידת תירסחיכיתי חיכיתי
קליל להכנה וטעים
מקווה שהצלחתי להעלות...קשתאחרונה

נראה לכם מתאים להכין חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטניםנועה נועה
עם קורנפלקס במקום פצפוצים (או פצפוצי קורנפלקס בשוקוחד ולהוסיף חמאת בוטנים, לא משנה ;) )? או שאלו שני טעמים דומיננטיים מידי ועדיף עם חמאת בוטנים להשאיר את הנייטרליות של פצפוצי אורז?
לענ"ד יצא טוב גם עם קורנפלקסיעל מהדרום
^^^גם לטעמייראת גאולה
אפשר קורנפלקסברוקולי
רואה שיש פה פה אחד תודה!נועה נועהאחרונה
שמנת שכתוב עליה "שמנת להקצפה" היא שמנת מתוקה??21

המילה "מתוקה" לא מוזכרת על האריזה..
תודה מראש

יש הבדלחתולה פרסית
שמנת להקצפה רגילה יש בה סוכר בכמות זיתן טעם נורמלי.לא מתוק מידי .
שמנת להקפה מתוקה- מכילה יותר סוכר
נ.ב יש גם - שמנת להקפה מתוקה בטעם שוקולד- כמו שכתבתי מקודם רק שהוסיפו לה קקאו
כןקראנץ שוקולד
שמנת מתוקה לא מתוקה באמת... זה יותר כינוי כדי להבדיל אותה משמנות חמוצות ושמנת לבישול
לצורך העניין...21

ניתן להשתמש בשמנת הזאת לעוגת ביסקויטים או שצריך להוסיף סוכר?

 
צריך, היא תפלה..קראנץ שוקולד
מה שיש בו מתיקות זה ריצ' הפרווה..
לא חייב דווקא סוכר אפשר רק פודינג, זה גם תורם ליציבות..
תודה רבה!21


בדרך כלל ממילא יש אבקת פודינג וסוכר או אבקת סוכרמ.א.אחרונה

אני הכנתי עם שמנת לא מתוקה. שמתי קצת יותר אבקת סוכר ממה שהיה כתוב במתכון. 

יצא מצוין. 

קניתי בסיס מוכן לעוגת פאי, למישהו יש רעיון מה עושים עם זה?שירק

שיהיה קליל להכנה

אפשר חלבי או פרווה

שוקולד, שמנת מתוקה, בסגנון...

למלא מוס שוקולד?יעל מהדרום
תודה. מוס אני פחות אוהבתשירק

אני הייתי רוצה מתכון לשוקולד קצת גושי

לא מבינה באפיה כך שאני אפילו לא יודעת איזה מונחים להשתמש

אולי תכיני פאי פקאן?חילזון 123אחרונה

או שתחפשי מתכון לפאי שוקולד (אף פעם לא ניסיתי להכין)

עזרה דחופה!נביעה
הבת שלי הכינה עוגת גבינה..
ושמה אבקת ג'לי תות במקום פודינג וניל😑
שמנו בקערה- 2 שמנת לקצפת, 5 כפות אבקת ג'לי, וכוס חלב.
האם יש תקווה..?
האם יש דרך להציל את זה- או לעשות מזה משהו אחר..?
בתודה!
מניחה שגם זה יהיה בסדריעל מהדרום
לק"י

אי אפשר להוציא בכף את הג'לי?
כבר הקציפה😥נביעה
(ולא הבנתי למה יש בועות ולא מתקשה..נביעה
תטעמו. מקסימום תוסיפו גם פודינג וניליעל מהדרום
הכנתי פעם סוג של גלידת תות בסגנון הזהת.מ.
אבל קודם המסתי את הג'לי. אם הצלחת שלא יהיה גושים בלי להמיס את הג' לי אז את יכולה לנסות אחרי הקצפה להקפיא את זה יוצא ממש טעים
ננסה, תודה! בלי גבינה/ פודינג?נביעה
בלי גבינה בטוח (אין אצלנו חלבי כי הבן שלי אלרגי)ת.מ.
פודינג לא זכור לי ששמתי אבל אולי כן.
אחותי!! יצא מדהים!!! טעים!!! מודה לך מאודנביעה
איזה כיף! בשמחה.ת.מ.אחרונה
אנחנו היינו בשוק כמה זה יצא דומה לטעם של גלידת תות שעושים מתותים וביצים.
נראה לי תכיני חדש...לא ממש קשור הג'לי...בתאל1


הקפאתי..נביעה
והכנו בנפרד עוגת גבינה..
נראה איך יצא...
נקווה לטוב
לזניה. בשמל VS קוטג? פשטידת פטריות VS קיש פטריות?רק שמחה#

אשמח לשמוע מה אתם ממליצים.
ייתרון בלזניה על בסיס קוטג ופשטידת פטריות שהן יותר בריאות מאשר קיש ובשמל (הרבה חמאה).
מבחינת טעם, מה דעתכם יותר שווה?

בשמל/ שמנת. חות אוהבת מה שיוצא עם קוטג'מקום בעולם
יש לנו מתכון מכולה אם תרצה.. אבל עשיר ממש ממש (תרתי משמע ;) )
תודה על התשובה אשמח מאוד!רק שמחה#


מקווה שאספיק הערב..יש גם את המ כון של מיכאל כפלהמקום בעולם
לא מספיקה.. אשמח לתזכורת מחר.מקום בעולם
@כתר הרימון כנל לגבי הבלינצסים..
תודה רבהרק שמחה#
בעיני בשמלאין לי כינוי
טעים הרבה יותר. לא כ"כ אוהבת עם קוטג'.
קיש/פשטידה-תלוי במצב רוח;)
אפשר מתכון מנוסה ללזניה עם בשמל?אמושית

תמיד מכינה עם קוטג, ובאמת לא מתלהבת ממה שיוצא

דווקא בעיני הלזניה של רות סירקיס עם הקוטג' מנצחתנועה נועה
אולי כי זה טעם הילדות שלי, אולי כי אני מכינה בשמל עם שמן זית ולא עם חמאה - אבל אף לזניה שניסיתי לא יצאה טעימה יותר. גם לא כשהחלפתי רק את החלק החלבי בבשמל ואת רוטב העגבניות שלה השארתי כמו שהוא. באיזשהו שלב הפסקתי לנסות מתכונים אחרים.
אני מכין עד היום של רות סירקיסרק שמחה#

בא לי לחדש, אם זה שווה את זה.

לגבי הבשמל, אני מאוד אוהב שמן זית, וזה גם בריא.. אבל לא נראה לי מטעים.. זה יוצא לך סמיך יפה?

זה מסמיך יפה למרות שתמיד בהתחלה נראה לי שלא נועה נועה
אבל מסתדר. מבחינת טעם אני לא יודעת להשוות לחמאה כי אף פעם לא הכנתי עם חמאה (מניחה שאכלתי אבל מי יודע איפה ומתי...). אפשר למצוא מתכונים ברשת אם חשוב לך לוותר על חמאה/מרגרינה, פשוט תגגל 'בשמל עם שמן זית'
*מתאים 8 -|רק שמחה#אחרונה


מחפשת מתכונים לטונהמנחה
תודה
קציצות טונה, פיצה על טונהיעל מהדרום
פתיתים עם טונה, סלט טונהואילו פינואחרונה
מתכון לפתיתים
מטגנת בצל ושום, מוסיפה עגבניות חתוכות מטגנת עוד קצת, מוסיפה רסק שום גבישי פפריקה ומלח, מערבבת ומוסיפה מים רותחים בכמות שמספיקה לפתיתים,
מוסיפה פתיתים וקצת שמן, כזה כמעט מוכן מוסיפה טונה..
אני מכינה בדרכ חצי חבילת פתיתים ושמה שתי קופסאות שימורים של טונה.

סלט טונה
טונה, חמוצים חתוכים לקוביות, תירס, מיונז. (אפשר בלי התירס)
בתיאבון...
מה אפשר להקפיא?אבןישראל
לזניה עם פטריות
עוף ברוטב
בורקס בשר
חציל מטוגן/ חציל במיונז
מטבוחה


עוף. בורקס. מטבוחה.נפש חיה.
השאר לא יודעת.
חציל לא ניסיתי. השאר אפשר.ת.מ.
חציל לא כדאי..מקום בעולם
חציל מטוגן אפשר! יוצא מצוין אחרי הקפאהיראת גאולה
^^^^יעל מהדרום
לק"י

אני מקפיאה גם חציל עם גמבה ובצל (חיים, חתוכים לקוביות).
ממה שכתבתג'נדס
הכל. חוץ מחציל במיונז שאני פשוט לא יודעת כי מעולם לא הכנתי.
תודה לכולם!אבןישראל
עזרתם מאד
חציל במיונז אפשר להקפיאהודיה60

המראה קצת משתנה, הטעם נשאר די אותו דבר.

אצלינו לא נרשמו תלונות

חציל קלוי או אפוי להקפיא ללא תיבול, להוסיף מיונז אחרי הפשרה.לב אמיץ


מנצלשת-פטריות וחצילים מצופים בפרורי לחם ואפויים אפשר להקפיא?יעל מהדרום
לק"י

טורטיות ממולאות ומצופות בביצה ופרורי לחם?
(אם נכין בסוף...).
לא ולא.. לטעמימקום בעולם
לטעמי אפשריראת גאולה
אם אתם לא מפונקים בטעם של מה שיוצא מההקפאה, הייתי מקפיאה בכיף. אבל אח"כ מחממת טוב על הפלטה. - זה לגבי הפטריות והחצילים.

על הטורטיות לא יודעת.
תודה!! נראה מתי נכין ונחליטיעל מהדרוםאחרונה
פוקצ'ותפיג'מה
אז איזה תוספות אתם שמים על הפוקצ'ות?
אפשר גם חלבי, זה לשבועות
עונהרקפת לבנהאחרונה

זיתים, שחורים, ירוקים

גמבות, חצילים, קישואים, גבינות למינהם, (בולגרית, צפתית, צהובה)

בצל, שום, תבלין אורגנו

 

 

 

בהצלחהההה וחג שמיח

מחפשת מתכון טוב לבלינצ'סכתר הרימון

ושיהיה טוב גם בחימום...

פרווה וחלבי.

ושיהיה מתכון מדויק! (לא: מערבבים כך וכך לפי העין...)

 

תודה

צריכה גם מתכון למילוי?מקום בעולם
למבוגרים? ילדים?
גם, הכול.כתר הרימון
אשלח לל בקרוב בעז'המקום בעולם
אשמח גם כן *כוכבית*
כמנט בטוחה שהשתמשתי בו בשביל החלבי-מקום בעולם
בלינצ

חשוב באמת להשרות את הגבינה במסננת (אני מעדיפה בחיתול בד.. ככה פחות גגינה מתבזבזת..) כי זה עוזר לזה להיות יציב יותר. אם אין לך כח לסנן, פשוט תוסיפי פודינג בהדרגה עד שזה מספיק עיסתי (בערך חבילה לכמות גבינה שכתובה..)
ליייברוקולי
והוא של @מקום בעולם
אם לא תכתוב אשלח לך בנייד
אבל הוא של פסחחמקום בעולםאחרונה
מתכון לקרפרק שמחה#
מתכון לקרפ צרפתי

מילוי הכי פשוט והכי טעים. גבינה לבנה עם אבקת סוכר (מתיקות לפי הטעם)
בקר - הכנה מוקדמתורד הבר
כמה זמן מראש נראה לכם שאפשר לבשל בקר ולשמור בקירור לפני שאפרוס וארתיח עם רוטב?
חלק 6/8 אם זה משנה.
קפיץ קפוץורד הבר
יום-יומיים מקסימום נראה לינחשון מהרחברוןאחרונה
אם צריך יותר עדיף להקפיא.
לקראת שבועות..Reminder

אשמח אם תשתפו במתכונים של עוגות קינוחים וכו

זה רחוק עדיין מכדי שאחשוב על כךארץ השוקולד
בלי נדר אשתדל להגיב בשלישי או רביעי הבאים
אוקי תודהReminder


מחפשת מתכון לעוגת גבינהרבע ל7
עוקבת...

מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפויה, בלי ביצים ובלי יותר מידי שמנת וכדומה והכי חשוב - קלה להכנה. (טיפים יתקבלו בברכה)

תודה מראש
לא מכירה מתכון כזה, רק מתכונים טבעוניים...יעל מהדרום
לק"י

ואז גם הגבינות שם אלו גבינות סויה...
יש מתכון פצצה של אתר עשר דקות, עם ריבת חלב אבל אפשר גם בלי:אם+7

עוגת גבינה וריבת חלב

ויש לה שם עוד ים מתכונים לשבועות וליומיום

 

היא מחפשת בלי ביציםיעל מהדרום
אני אשמח גם-למתכון עוגת גבינה אבל לא כזאת שעולה מיליון דולרמעין אהבה
מלא מתכונים צריך גם 750גר גבינה
וגם איזה 3 שמנת
וגם אינסטנט פודינג וגם....וגם..

מחפשת מתכון פשוט ולא יקר בשמיים והכי חשוב-טעים!!
אני עושה בערך..אכתוב יותר מאוחר בלי נדריעל מהדרום
עוגת גבינה לא אפויהיעל מהדרום
לק"י

להקציף (אני מקציפה ידנית) שמנת מתוקה אחת (אני מניחה שגם חצי שמנת תספיק)
500 גרם גבינה לבנה
אפשר להוסיף שמנת חמוצה אחת
חבילת אינסטנט פודינג וניל (נראה לי שגם חצי יספיק)
סוכר- אני שמה כמה כפות, ואז טועמת ומחליטה אם מתוק מספיק.

תחתית של ביסקוויטים טבולים בחלב (אפשר חלב עם קצת נס קפה).
אפשר שכבה נוספת של ביסקוויטים באמצע.
אפשר לשבור ביסקוויטים לתוך העוגה.
או לגרד שוקולד לבפנים.
אפשר להכין שכבת שוקולד משוקולד מומס עם קצת חלב או שמנת.
איך את מקציפה את זה?הודיה60

שמה מראש את השמנת עם הגבינה, הפודינג והסוכר ואז מקציפה

או מקציפה את השמנת בנפרד ואז מערבבת עם הגבינה?

קודם מקציפה שמנת מתוקה (ידנית..שתהיה קצת יותר מוצקה)יעל מהדרום
אנחנו מכינים דומה אבל בלי שמנתחילזון 123

כוס חלב, חבילת פודינג, קצת סוכר וגבינה (לא זוכרת כמה, עושים די לפי הטעם..., נראה לי 500 גר')

אפשר..אני שמה מה שבא לי בערךיעל מהדרום
המתכון שאני מכירהפצלשושית
(לא יודעת מה המקור..)
750 גרם גבינה
שמנת מתוקה לקצפת
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
חבילת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור (אפשר גם קמח)
מתאים לתבנית רגילה של עוגה.
מקציפים לפי הסדר, ואופים עד שמזהיב.
עוגת שמרים גבינהאמאשה

עוגת הגבינה הכי זולה וכמובן טעימה!

ל-2 עוגות שמרים.

לבצק שמרים:

500 ג' קמח

רבע כוס סוכר דמררה

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה גדולה

רבע כוס שמן

1 ורבע כוסות מים פושרים או חלב פושר.

לשים לבצק רך ומתפיחים להכפלת הנפח.

 

מחלקים ל2 חלקים. מכל חלק יוצרים רולדה אחת ארוכה . בד"כ אני מגלגלת לבורג ומניחה בתבנית עגולה . תפיחה שניה והבצק ממלא את כל התבנית. אפשר גם לחתוך לפרוסות ולהניח הפוך כמו עוגת שושנים.

 

 

מילוי גבינה :

לכל גלילה 750 ג' גבינה לבנה 5% מעורבבת היטב עם אינסטנט פודינג וניל.   אפשר להוסיף צימוקים בהירים. אפשר להוסיף לגבינה קינמון...

 

אחרי אפיה של 40-45 דק . יוצקים סירופ סוכר. כדאי לא לוותר על זה. יוצר מראה מבריק ויפה

כדאי מאוד להקפיא את המלית לפני המילוי ואז זה לא נוזל מהעוגה!אם+7


בבלוג בישול בזולנחשון מהרחברון
יש כמה מתכונים הכי זול "7 ש''ח אח'-כ כ25 ש''ח אח''כ כ35 ש'ח

בכללי אחלה בלוג
יש איזה מתכון בבלוג בישול בזולבונים מגדל
ניסיתי אותו פעם והיה טעים.
עם שמנת חמוצה שתמיד יש במבצעים בתקופה הזאת וגם ככה היא מוצר בפיקוח.
בלוג בישול בזולנחשון מהרחברון

יש שם כמה מתכונים מושלמים בין 17 ל30 שח לעוגה 

אני הכנתי את המתכון של העוגה ב17 ש''ח הכפלתי כמויות וחילקתי ל3 תבניות של 22 סמ

כתבתי כאן אתמול את המתכון. מוזמנת לנסות. לי יצא פצצה

איפה כתבת? לא מוצאת את זה גם בבלוגאם+7


הנהנחשון מהרחברון
עדכני
מסרים
שיחה אישית

חיפוש...


ראשיפורומיםבישול ומתכונים
פורום בישול ומתכונים
שרשור חדש
הודעה חשובה!! -משה ר-
שרשורים מרוכזים בנושאים שונים יהודיה מא"י
הודעת מידות\ המרות וכו' כפרגניסטית
בקר - הכנה מוקדמת ורד הבר
ארחי הפרשת חלה עם מיטב הרבניות ללא תשלום>>
מתכונים לשבועות ילדה מושלמתתת
של מתכונים ב10 דקות מעולה באורות אחרונה
לזניה. בשמל VS קוטג? פשטידת פטריות VS קיש פטריות? רק שמחה#
בשמל/ שמנת. חות אוהבת מה שיוצא עם קוטג' מקום בעולם
תודה על התשובה אשמח מאוד! רק שמחה#
מקווה שאספיק הערב..יש גם את המ כון של מיכאל כפלה מקום בעולם אחרונה
הזהב השחור החדש קראנץ שוקולד
נמחק רעות ש.
וואווווו בת מלך!!!! אחרונה
צמאים? בר המים היחיד שמותר לשימוש בשבת וחג>>
מחפשת מתכון טוב לבלינצ'ס כתר הרימון
צריכה גם מתכון למילוי? מקום בעולם
גם, הכול. כתר הרימון
אשלח לל בקרוב בעז'ה מקום בעולם
אשמח גם כן *כוכבית* אחרונה
לקראת שבועות.. תהילה!
זה רחוק עדיין מכדי שאחשוב על כך ארץ השוקולד
אוקי תודה תהילה!
מחפשת מתכון לעוגת גבינה רבע ל7
לא מכירה מתכון כזה, רק מתכונים טבעוניים... יעל מהדרום
יש מתכון פצצה של אתר עשר דקות, עם ריבת חלב אבל אפשר גם בלי: אם+7
היא מחפשת בלי ביצים יעל מהדרום
אני אשמח גם-למתכון עוגת גבינה אבל לא כזאת שעולה מיליון דולר מעין אהבה
אני עושה בערך..אכתוב יותר מאוחר בלי נדר יעל מהדרום
עוגת גבינה לא אפויה יעל מהדרום
איך את מקציפה את זה? הודיה60
קודם מקציפה שמנת מתוקה (ידנית..שתהיה קצת יותר מוצקה) יעל מהדרום
אנחנו מכינים דומה אבל בלי שמנת חילזון 123
אפשר..אני שמה מה שבא לי בערך יעל מהדרום אחרונה
המתכון שאני מכירה פצלשושית
עוגת שמרים גבינה אמאשה
כדאי מאוד להקפיא את המלית לפני המילוי ואז זה לא נוזל מהעוגה! אם+7
בבלוג בישול בזול נחשון מהצפון
יש איזה מתכון בבלוג בישול בזול בונים מגדל
בלוג בישול בזול נחשון מהצפון
איפה כתבת? לא מוצאת את זה גם בבלוג אם+7
פאי גבינה ניקיתוש
מה אפשר להקפיא? אבןישראל
עוף. בורקס. מטבוחה. נפש חיה.
חציל לא ניסיתי. השאר אפשר. ת.מ.
חציל לא כדאי.. מקום בעולם
חציל מטוגן אפשר! יוצא מצוין אחרי הקפאה יראת גאולה
^^^^ יעל מהדרום
ממה שכתבת ג'נדס
תודה לכולם! אבןישראל
חציל במיונז אפשר להקפיא הודיה60 אחרונה
מי זכאי לתו נכה ואיך אפשר לקבל אותו?
מתי הכי מוקדם אפשר להכין עוגות גבינה, נעמה301
עוגות גבינה משתבחות במקרר😋 יראת גאולה
עוגת גבינה אפויה רצוי להכין כמה שיותר סמוך, בכ"א לא להקפיא.. קראנץ שוקולד
יש לך מתכון לעוגת שמנת פירורים? יעל מהדרום
נראה לי שזה יחזיק לפי תאריך התפוגה של הגבינה. כתר הרימון
תודה רבה! נעמה301
תודה רבה!! יעל מהדרום אחרונה
קנו לי ליומולדת סיר קוסקוס בוריס
נראה לי שאפשר לאדות אורז, ירקות יעל מהדרום אחרונה
עוגת גבינה, עוברת הקפאה? נחשון מהצפון
המתכון. עובר הקפאה? נחשון מהצפון

עוגת גבינה ושמרים
מבוסס על: מתכון של דורית מיינצר שפורסם ב"על השולחן", עם שינויים שלי
עלות: כ-17 ש"ח (ועכשיו אתם יודעים למה!)
כמות: תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ לפחות, כ-14 פרוסות


מרכיבים:
לבצק:
1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
1/4 כוס חלב פושר (60 מ"ל)
½2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת

למלית:
3 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (או גרידת לימון מלימון אחד, אם אתם בקטע הלימוני)

הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערה (אם אתם מכינים את הבצק במיקסר, העבירו לקערת המיקסר).
מוסיפים את הקמח, הסוכר, הביצים, המלח והחמאה מומסת.
לשים בידים, או מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות איטית, למשך 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך שעה-שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אל תיבהלו אם לוקח לבצק זמן לתפוח. מדובר בבצק כבד, אבל בסופו של דבר הוא תופח.
כשמסיימים להכין את הבצק, מרפדים מסננת במגבת מטבח נקייה (או בכמה שכבות של נייר סופג), מניחים בתוכה את השמנת החמוצה כדי שתגיר נוזלים בזמן שהבצק תופח.

כשהבצק סיים לתפוח מרכיבים את המלית: מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור בקערה. מוסיפים את השמנת שסיננו ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ומוציאים מעט לקערה בצד להברשת הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות ואת הוניל לתערובת הגבינה ומערבבים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה, פיירקס או קפיצית, בקוטר 24 ס"מ לפחות.
לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשני כדורים: האחד בגודל שני שלישים מהבצק והשני בגודל שליש. מרדדים את כדור הבצק הגדול לעיגול שיכסה את התבנית כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית ויוצקים פנימה את תערובת הגבינה. מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בגודל העוגה. מניחים על המלית ומהדקים את השוליים. דוקרים את העוגה כמה דקירות בסכין, שיהיה לאדים מאיפה לצאת. מניחים לעוגה לתפוח כ-15 דקות ולאחר מכן מברישים בשארית הביצה.
אופים כ-55 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. רצוי לאפות בחצי התחתון של התנור לפחות חלק מהזמן, כדי לוודא שגם שכבת הבצק התחתונה נאפית.



נראה לי שעובר הקפאה מה דעתכם??

אוקייי, זה גבינה ושמרים. את זה דווקא מצאתי שם, תודה רבה עלאם+7

המאמץ

יצא סוףנחשון מהרחברוןאחרונה
פאי גבינהניקיתוש
יש בצק פריך
ועליו גבינה עם ביצים
רוצה מתכון? אנסה לחפש לך
מתכונים לחזה עוף לא טחון, יש לכם רעיונות מגוונים?שוקולד לבן
יש לי כמה שאני מכינה קבוע (שניצלים, מוקפץ, מטוגן עם קמח), אבל נמאס לי כי בא לי לגוון קצת..
פה יש משהו שנראה טעים, ועוד לא ניסיתייעל מהדרום
מתכון טעים ופשוט שהכנתי שבוע שעבר לחזה עוף - בישול ומתכונים

אפשר במחבת פסים.
אפשר לטגן בצל חתוך ולהוסיף קוביות קטנות של חזה עוף.
מה זה טמפורה?פה לקצת
זה כמו ציפוירגע שלם

נניח אם מכינים שניצל\ כרובית\ פטריות בציפוי פרורי לחם

 

אז יש גם ציפוי טמפורה

גם על אותו עיקרון

רק שטמפורה מורכבת מקמח, חלבון, קונפלור וסודה לשתיה

קונים את זה כתערובת בסופר

ואפשר גם להכין בבית

תודה!פה לקצת
נשמע ממש מעניין.. תודה!שוקולד לבן


בהחלט.. אכתוב לך עוד כמה ד'מקום בעולם
טם שוכחת אשמח שתזכירי לי
בבקשהמקום בעולם
*חזה עוף עם פטריות*
חזה עוף פרוס
פטריות (קופסא/ שתיים. תלוי בכמות חזה עוף)
פטרוזיליה קצוצה (עדיף בלי הגבעולים)
פלפל שחור
מלח
קצת פפריקה
רוטב צילי מתוק
רוטב סויה
להשרות את החזה עוף בבלילה במקרר (לכמה זמן שבא לכן)
לטגן במחבת פסים (כולל הפטריות והרוטב) עם יחסית קצת שמן עד שהם מלבינים.. (הם נשרפים ומתייבשים בקלות וזה ממש מבאס..)

ואם בא לך להשקיע יש לי מתכון לסוגשל בואקס עם חזה עוף
פפריקה ולימון... טעים ממש אבל מתייבש מהר אז צריך לאכול מידאניייי


חזה עוף בטמפורהרגע שלם

פשוט אלוקות

מומלץ ממש

 

קונים בסופר את התערובת ויש כבר הסברים על האריזה

במחבת פסים, עם טבעות בצל ותיבול לפי הטעם.+mp8
מטוגן כקוביות עם בצל ופירורי לחם.
נשמע טעים עם פרורי לחם..פשוט מטגנים את העוף יחד עם הפרורים?יעל מהדרום
כשהעוף.כמעט מטוגן היטב- מוסיפים מלמעלה את פירורי הלחם+mp8
לעוד כמה דקות טיגון.
אחלה! תודהיעל מהדרום
נשמע מיוחד!שוקולד לבן

סתם לשים פירורי לחם?

ואיזה תיבול את שמה?

תלוי במצב רוח:+mp8
אני אוהבת מלח, גבישי שום, אבקת קארי/ חוואיג', לפעמים קצת אבקת מרק עוף.

מפזרת פירורי לחם- מעדיפה את הזהובים והעבים יחסית.
סלט עוף!פיג'מה
משרים חתיכות של חצי קילו חזה עוף למשך 20 דק': 2 כפות דבש, 2 כפות לימון, 2 כפות רוטב סויה.
מטגנים במחבת עד שנהייה לבן, מעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה ירקות שאוהבים, חותכים אותם החתיכות גדולות. אני שמה חסה, מלפפונים, עגבניות וכו'.. מתבלים את הסלט בשמן זית, מלח, פלפל שחור, לימון ורוטב סויה.
חזה עוף בתנורשומר מסך
חצאי פרפרים של חזה עוף בתיבולים שונים. קל, מהיר,טעים. הצעות למרינדות שונות:
בצל, סלרי, שום גבישי, מלח, פלפל, יין לבן.
סילאן טבעי, רוטב סויה, יין אדום (1/3,1/3,1/3).
חרדל, שום, מלח, פלפל, פפריקה, ציר ירקות.
יש עוד מלא. ואפשר לאלתר. בהצלחה!
במחבת כמו שווארמהשומר מסך
רצועות דקות של חזה, בצל, כורכום, כמון, מלח,פלפל, שום.
זה מה שחיפשתי כששאלתי..שוקולד לבן

אשמח לעוד מרינדות!

מה זה ציר ירקות?

אגב שוקולד לבן זה חלבינחשון מהרחברון
לא סתם לא הולך לך עם עוף
אם בא לי גיוון זה לא אומר שלא הולך לי עם עוף שוקולד לבן
ויש שוקולד לבן פרווה
שמח שעזרתי.שומר מסך
בישלת ירקות (קולורבי, בצל, בטטה, גזר, שום, סלרי ומה שבא לך..) הוצאת אותם. המים שנשארו בסיר? ציר ירקות.

קיימים גם, ציר דגים, ציר עוף, ציר בשר וכו'...
עשיתי עכשיונחשון מהרחברון
חתוך לרצועות עם תפו''א חתוך לקוביות. בערך פי 2 תפו'א.
חוואיג' מלח פלפל כמון קצת מים בסיר. אחלה דבר


מוקפצים.


חזה ממולא בבשר טחון/ירקות/אורז ובשר.

לעשות מזה פסטרמה. (להשרות במרינדה טובה הרבה זמן (יום יומיים) לעטוף בנייר כסף להכניס לתנור בחום יחסית נמוך לכמה שעות.לגלגל מידי פעם. אח''כ שמתקרר לפרוס)


אם את מחםשת מתכונים נוספים לטיגון אז יש מיליון.
אם את מחפשת משהו אחר אז ימה שכתבתי
פאד תאיבין השורות

זה המתכון האהוב עלינו. יש מתכון נפלא ל"בצק אלים".

 

- "אסקלופ עוף" שזה אומר שמשרים את חזה העוף ביין לבן ותבלינים ועלים ואז מטגנים/ אופים עם עם עגבניות שרי ומערבבים עם אטריות רחבות.

 

- נאגטס

 

- חזה עוף וחמאת בוטנים. יאם! עם ברוקולי וכרובית בצד.

 

- בצל מטוגן. חתיכות חזה עוף מוקפץ במחבת. לערבב ביניהם. לתבל בקטשופ, מעט סויה, צ'ילי מתוק ומה שנראה לכם הולך יחד.

 

- חזה עוף בתנור עם שמן זית, מיץ לימון ותבלינים,

 

- חזה עוף בתנור עם קטשופ + סויה + צ'ילי (זה תמיד צירוף ברירת המחדל שלנו)

אפשר גם דבש וסויה, חרד ודבש וכל שילוב שאתם אוהבים

7 דק' בגריל ולאכול מיד. שלא יתייבש.

 

- שניצל מטוגן ומתובל! 

להוסיף 2 כפות מים לתערובת הביצים + מלח + פלפל, שום לקמח, פפריקה ושום, שומשום אם אוהבים לפירורי לחם. מוש!

אפשר גם לאפות אבל יוצא קצת יותר יבש...

 

- מתכון לחצי קג שניצל ססמי:
טובלים חתיכות חזה עוף בפירורי לחם ומתבלים מלח פלפל. מכניסים לתנור על 180. ל25 דקות.

במקביל מכינים רוטב:
(2 שיני שום כתושות)
(בצל מטוגן)
כף שמן שומשום
כף רוטב צ׳ילי
2 כפות דבש
2 כפות מים עם כפית קורנפלור לעיבוי
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס ציר עוף
1/3 כוס סויה
(1/4 כוס חומץ)
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
חופן שומשום

@ לצמצם הכל יחד
@ למזוג על העוף ולהכניס לעוד 10 דק בתנור
@ אפשר לפזר שומשום להגשה יפה..

תודה רבה לכל מי שענה!שוקולד לבן

וגם שזה בראשי

חותכים לקוביות ואופים בתנור ביחד עם הרוטב הבאshaulreznikאחרונה

שליש כוס רוטב סויה

שליש כוס סילאן או דבש

שליש כוס שמן