שהבצק יהיה דק כזה ודי יבש. לא ספוגי וסמרטוטי.
קמח 70 אחוז
אפשר חלבי.
אין מרגרינה
יש חמאה.
ואם יש גם מתכון לקיש ברוקולי... בכלל יהיה נפלא.
אודי-האחרונהאני לפעמים מכינה מירקות מגורדים או קוביות קטנות ,
תפוח אדמה גזר בטטה קישוא סלרי בצל וכו לפחות שעה בישול ואחרי שמכבים מהאש אחרי כמה שעות מחכים ואז מחממים שוב ואוכלים או מהערב הכנה לצהרים יום למחרת ..הטעם הטוב נספג יותר טוב.
תכסה את האש במשהו, לא לקרב דברים דליקים לאיזור, שלא תהיה רוח.
בס"ד
כל מתכון שאני רואה -
1 מיכל גבינת שמנת + 2 שמנת מתוקה + אלף דברים משמינים ממש
יש למישהי מתכון בלי?
עוגת גבינה ושמרים
מבוסס על: מתכון של דורית מיינצר שפורסם ב"על השולחן", עם שינויים שלי
עלות: כ-17 ש"ח (ועכשיו אתם יודעים למה!)
כמות: תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ לפחות, כ-14 פרוסות
מרכיבים:
לבצק:
1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
1/4 כוס חלב פושר (60 מ"ל)
½2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
3 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (או גרידת לימון מלימון אחד, אם אתם בקטע הלימוני)
הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערה (אם אתם מכינים את הבצק במיקסר, העבירו לקערת המיקסר).
מוסיפים את הקמח, הסוכר, הביצים, המלח והחמאה מומסת.
לשים בידים, או מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות איטית, למשך 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך שעה-שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אל תיבהלו אם לוקח לבצק זמן לתפוח. מדובר בבצק כבד, אבל בסופו של דבר הוא תופח.
כשמסיימים להכין את הבצק, מרפדים מסננת במגבת מטבח נקייה (או בכמה שכבות של נייר סופג), מניחים בתוכה את השמנת החמוצה כדי שתגיר נוזלים בזמן שהבצק תופח.
כשהבצק סיים לתפוח מרכיבים את המלית: מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור בקערה. מוסיפים את השמנת שסיננו ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ומוציאים מעט לקערה בצד להברשת הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות ואת הוניל לתערובת הגבינה ומערבבים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה, פיירקס או קפיצית, בקוטר 24 ס"מ לפחות.
לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשני כדורים: האחד בגודל שני שלישים מהבצק והשני בגודל שליש. מרדדים את כדור הבצק הגדול לעיגול שיכסה את התבנית כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית ויוצקים פנימה את תערובת הגבינה. מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בגודל העוגה. מניחים על המלית ומהדקים את השוליים. דוקרים את העוגה כמה דקירות בסכין, שיהיה לאדים מאיפה לצאת. מניחים לעוגה לתפוח כ-15 דקות ולאחר מכן מברישים בשארית הביצה.
אופים כ-55 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. רצוי לאפות בחצי התחתון של התנור לפחות חלק מהזמן, כדי לוודא שגם שכבת הבצק התחתונה נאפית.
נראה לי שעובר הקפאה מה דעתכם??
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדהכוונה ל-400 +90![]()
קראנץ שוקולדחשבתי שהתכוונתי ל-90 מאות ומעלה, שהם 9000 ש"ח. זה באמת היה נשמע מופרע לחלוטין...
קראנץ שוקולדלדעתי זה יותר משתלם מלקנות מקלות..
המקלות כיום יקרים בצורה מטורפת, בין 25 ל-30 למקל אחד..
המחירים דיי סבבה אצלם..
לא מזמן הייתי בחנות של מוצרי אפייה והוא אמר לי שמוכרים לפי גרמים וכל גרם וניל עולה עשרה שקלים.. ברחתי משם![]()
יש בזה קרוב לליטר, משהו כמו 980 מל
אישית אני לא מסוגל להכין דברים עם תמציות מלאכותיות, במיוחד כשזה קרמים ומוסים וכדו', בקבוק כזה עד כמה שהואיקר יכול להספיק להמון זמן, אז לדעתי זה שווה..
התוקף עד 2020
מועצת הרבנות שיקגו crc ובאישור הרבנות הראשית לישראל..
במיוחד שהיא נותת מלבד הטעם את המראה המגרה של הוניל בקרם..
תודה!נועה נועהאחרונההמילה "מתוקה" לא מוזכרת על האריזה..
תודה מראש
ניתן להשתמש בשמנת הזאת לעוגת ביסקויטים או שצריך להוסיף סוכר?

אני הכנתי עם שמנת לא מתוקה. שמתי קצת יותר אבקת סוכר ממה שהיה כתוב במתכון.
יצא מצוין.
שיהיה קליל להכנה
אפשר חלבי או פרווה
שוקולד, שמנת מתוקה, בסגנון...
אני הייתי רוצה מתכון לשוקולד קצת גושי
לא מבינה באפיה כך שאני אפילו לא יודעת איזה מונחים להשתמש 
או שתחפשי מתכון לפאי שוקולד (אף פעם לא ניסיתי להכין)
נביעה
אשמח לשמוע מה אתם ממליצים.
ייתרון בלזניה על בסיס קוטג ופשטידת פטריות שהן יותר בריאות מאשר קיש ובשמל (הרבה חמאה).
מבחינת טעם, מה דעתכם יותר שווה?
אשמח מאוד!רק שמחה#תמיד מכינה עם קוטג, ובאמת לא מתלהבת ממה שיוצא
בא לי לחדש, אם זה שווה את זה.
לגבי הבשמל, אני מאוד אוהב שמן זית, וזה גם בריא.. אבל לא נראה לי מטעים.. זה יוצא לך סמיך יפה?
נועה נועההמראה קצת משתנה, הטעם נשאר די אותו דבר.
אצלינו לא נרשמו תלונות
ושיהיה טוב גם בחימום...
פרווה וחלבי.
ושיהיה מתכון מדויק! (לא: מערבבים כך וכך לפי העין...)
תודה
*כוכבית*אשמח אם תשתפו במתכונים של עוגות קינוחים וכו

שמה מראש את השמנת עם הגבינה, הפודינג והסוכר ואז מקציפה
או מקציפה את השמנת בנפרד ואז מערבבת עם הגבינה?
כוס חלב, חבילת פודינג, קצת סוכר וגבינה (לא זוכרת כמה, עושים די לפי הטעם..., נראה לי 500 גר')
עוגת הגבינה הכי זולה וכמובן טעימה!
ל-2 עוגות שמרים.
לבצק שמרים:
500 ג' קמח
רבע כוס סוכר דמררה
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה גדולה
רבע כוס שמן
1 ורבע כוסות מים פושרים או חלב פושר.
לשים לבצק רך ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים ל2 חלקים. מכל חלק יוצרים רולדה אחת ארוכה . בד"כ אני מגלגלת לבורג ומניחה בתבנית עגולה . תפיחה שניה והבצק ממלא את כל התבנית. אפשר גם לחתוך לפרוסות ולהניח הפוך כמו עוגת שושנים.
מילוי גבינה :
לכל גלילה 750 ג' גבינה לבנה 5% מעורבבת היטב עם אינסטנט פודינג וניל. אפשר להוסיף צימוקים בהירים. אפשר להוסיף לגבינה קינמון...
אחרי אפיה של 40-45 דק . יוצקים סירופ סוכר. כדאי לא לוותר על זה. יוצר מראה מבריק ויפה
יש שם כמה מתכונים מושלמים בין 17 ל30 שח לעוגה
אני הכנתי את המתכון של העוגה ב17 ש''ח הכפלתי כמויות וחילקתי ל3 תבניות של 22 סמ
כתבתי כאן אתמול את המתכון. מוזמנת לנסות. לי יצא פצצה
המאמץ
נניח אם מכינים שניצל\ כרובית\ פטריות בציפוי פרורי לחם
אז יש גם ציפוי טמפורה
גם על אותו עיקרון
רק שטמפורה מורכבת מקמח, חלבון, קונפלור וסודה לשתיה
קונים את זה כתערובת בסופר
ואפשר גם להכין בבית
תודה!פה לקצתפשוט אלוקות
מומלץ ממש
קונים בסופר את התערובת ויש כבר הסברים על האריזה
סתם לשים פירורי לחם?
ואיזה תיבול את שמה?
אשמח לעוד מרינדות!
מה זה ציר ירקות?
שוקולד לבןזה המתכון האהוב עלינו. יש מתכון נפלא ל"בצק אלים".
- "אסקלופ עוף" שזה אומר שמשרים את חזה העוף ביין לבן ותבלינים ועלים ואז מטגנים/ אופים עם עם עגבניות שרי ומערבבים עם אטריות רחבות.
- נאגטס
- חזה עוף וחמאת בוטנים. יאם! עם ברוקולי וכרובית בצד.
- בצל מטוגן. חתיכות חזה עוף מוקפץ במחבת. לערבב ביניהם. לתבל בקטשופ, מעט סויה, צ'ילי מתוק ומה שנראה לכם הולך יחד.
- חזה עוף בתנור עם שמן זית, מיץ לימון ותבלינים,
- חזה עוף בתנור עם קטשופ + סויה + צ'ילי (זה תמיד צירוף ברירת המחדל שלנו)
אפשר גם דבש וסויה, חרד ודבש וכל שילוב שאתם אוהבים
7 דק' בגריל ולאכול מיד. שלא יתייבש.
- שניצל מטוגן ומתובל!
להוסיף 2 כפות מים לתערובת הביצים + מלח + פלפל, שום לקמח, פפריקה ושום, שומשום אם אוהבים לפירורי לחם. מוש!
אפשר גם לאפות אבל יוצא קצת יותר יבש...
- מתכון לחצי קג שניצל ססמי:
טובלים חתיכות חזה עוף בפירורי לחם ומתבלים מלח פלפל. מכניסים לתנור על 180. ל25 דקות.
במקביל מכינים רוטב:
(2 שיני שום כתושות)
(בצל מטוגן)
כף שמן שומשום
כף רוטב צ׳ילי
2 כפות דבש
2 כפות מים עם כפית קורנפלור לעיבוי
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס ציר עוף
1/3 כוס סויה
(1/4 כוס חומץ)
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
חופן שומשום
@ לצמצם הכל יחד
@ למזוג על העוף ולהכניס לעוד 10 דק בתנור
@ אפשר לפזר שומשום להגשה יפה..
וגם שזה בראשי 
שליש כוס רוטב סויה
שליש כוס סילאן או דבש
שליש כוס שמן