אשמח לרעיונות לא מסובכים מדי...
רעיונות לתפריט- מה אפשר להכין למישהי שלא אוכלת חלב או גלוטן?מוטיבציה
איזה סוג אוכל? ארוחת שבת? מה אתם אוכלים בד"כ?חילזון 123
אוכל ליומיום. פחות לשבת...מוטיבציה
רוצה כבר להכין לי גם?מלכת הפרפרים
בתור אחת שלא אוכלת חלב וגלוטן התפריט שלי מבוסס על קטניות וירקות.
ויש כ"כ הרבה אופציות!
את יכולה להכין, אורז, עדשים, לביבות, מרקים, פנקייק מקמח תירס, דגים, סלטים, בולונז עם אטריות אורז,
דף אורז ממולא ירקות, פירה, ירקות אפויים, קציצות טונה, וכו'...
ומה את מכינה כשמתחשק לך משהו טעים?
מוטיבציה
ובואי בכיף, אני אכין לשתיכן 
שכחתי כבר מה זה טעים...מלכת הפרפרים
אבל בגדול אם יש לי חשק אני מכינה פופקורן בלי מלח ומצפה בשוקולד...
ופצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ונוגט, וקורנפלקס ללא חשש גלוטן ועושה אותו כמו גרנולה...
מוקפצים מאיטריות אורז. מרקים.סלטים. פשטידות פרווה. לביבות.חילזון 123
ירקות אפויים מכל סוג
קוסקוס מקמח תירס
לאפות מקמח אורז
תודה!מוטיבציה
בשרי, קטניות, ירקות, דגים..מקום בעולם
יותר רעיונות, תודה!מוטיבציה
תכווני למה בדיוק את מחפשת, כי כתבו לך כל מיני...תות
גם אני לא אוכלת חלב, ולא בשר, וממעטת בגלוטן...
ועדיין יש ככ הרבה מה לאכול!
מה את בדיוק מחפשת?
מים עם קרח.בוז
פשטידות.
מיצים.
מוסים.
בשר.
עוף.
תפוחי אדמה.
אורז.
אוכל של פסח בעיקרון...
בתור אמא לצליאקי לקטוז וסויהה' הוא מלכינו
משחקת המון המון במטבח וברוך ה' עד עכשיו יצא מעולה ממש...
בעיקר אוכלים דגים בשר עוף וכזה.
והתוספות זה ירקות זה קטניות זה ירקות קפואים...
בראוניז ועוגות בלי גלוטן? יש לך מתכונים?מוטיבציה
ואיזה קטניות למשל?
תודה רבה 
תחפשי מתכונים של פסח עם אגוזים טחונים וקמח תפו"איעל מהדרום
שעועית ירוקה וצהובהה' הוא מלכינו
מתכון לעוגיות חמאת בוטנים-
4 כפות חמאת בוטנים ביצה אחת כף וחצי סוכר.מערבבים הכל במזלג.עם ידיים רטובות עושים צורות לעיכול פחוס יחסית קטן ומכניסים לתנור לשבע דקות בדיוק...אחרת זה ישרף.
השאר אשלח בהמשך היום
אני משתמשת לעוגות עם קמח אורזנושאת עיניים
יוצא מדהים!!!
אחותי מכינה בראוניז בלי גלוטןמחי
יש אצלכם אלרגיה לסויה?? סופסוף עוד מישו...אנונימיות
אני עם רגישות חמורה לסויה כבר שנתיים...
איך מסתדרים באירועים טיולים וכו'?
הכל מכיל סויה/ שמן סויה/ לציטין ![]()
ובהתחלה זה היה בשילוב עם גלוטן וחלב ואז בכלל היה קשה כל התחליפים של הגלוטן והחלב זה סויה.
מעריצה שלכם אם זה אותו ילד ![]()
בשר, דג, קטניות, פירות, ירקותברוקולי
לזניהאניוהוא
אז זה מאד פשוט
מערבים רסק עגבניות עם פטריות וזהו.
עוקבתבשורות משמחות
כמה_תפוחית 1
בטוח יש באינטרנט אתר עם מתכונים ללא גלוטן, שווה לחפש
*שימי לב שיש גם תבלינים עם גלוטן אז צריך ממש לבדוק לפני.
יש תחליפים מעולים היום.בלדרית
את יכולה להכין את אותו המתכון ורק לעשות התאמות לאלרגיה.
אני צליאקיתגלוטנית לשעבר
יש באינטנרנט מלא מתכונים ללא גלוטן, כל פעם מנסה משהו אחר..
סנדוויצים מלחם טחינהפוליאנה
טחינה גולמית - 6 כפות
דבש / סילאן / סירופ מייפל - 2 כפות
ביצים גדולות - 4
סודה לשתייה / א. אפייה - 1 כפית
מלח - קורט
לחמם תנור 180 מעלות.
לשמן תבנית אינגליש קייק קטנה.
לערבב את החומרים בקערה לפי הסדר ברשימה הנ"ל, בעזרת מטרפה, לתערובת אחידה.
לאפות 20 דק'.
לפרוס כשמתקרר.
גלידת בננות ועודshaulreznikאחרונה
טוחנים כמה בננות בשלות בבלנדר או בעזרת מיקסר, מוסיפים אבקת קקאו, מחלקים לכוסות, מקפיאים. מוציאים כ-10 דק' לפני ההגשה.
קציצות - במקום פירורי לחם וכיו"ב מוסיפים אורז מבושל.
קוגל תפוחי אדמה (תפוחי אדמה מגורדים במגרדת דקה, ביצים, שמן, מלח, פלפל) - כלל לא צריך קמח, הקוגל מתייצב יפה גם בלי.
מג'דרה מדהימה בטירוף
מתכונים לשבועותילדה מושלמתתת
מחפשת מתכון לעוגות גבינה עם עוגיות לוטוס
של מתכונים ב10 דקות מעולהבאורותאחרונה
מתי הכי מוקדם אפשר להכין עוגות גבינה,נעמה301
אם אכין ברביעי, זה מוקדם מידי?
(עוגת גבינה אפויה, עוגת שמנת פירורים ועוגת גבינה עם ביסקוויטים)
עוגות גבינה משתבחות במקרר😋יראת גאולה
לגבי העוגה עם הביסקויטים - לא בטוחה. שתי העוגות האחרות יצאו מצוין בעז"ה.
(בתנאי שהמקרר שלכם לא מקולקל או מזייף😎)
עוגת גבינה אפויה רצוי להכין כמה שיותר סמוך, בכ"א לא להקפיא..קראנץ שוקולד
קרה אפשר גם כמה ימים לפני ואפשר גם להקפיא
יש לך מתכון לעוגת שמנת פירורים?יעל מהדרום
נראה לי שזה יחזיק לפי תאריך התפוגה של הגבינה.כתר הרימון
תודה רבה!נעמה301
@יעל מהדרוםיש לי מתכון מצוין, רק אצטרך שתזכירי לי בהמשך לכתוב לך, מפחדת שאשכח עד שאגיע אליו..
תודה רבה!!יעל מהדרוםאחרונה
קנו לי ליומולדת סיר קוסקוסבוריס
אף פעם לא יצא לי להשתמש בצורת בישול הזאת, מה אפשר לעשות עם זה? ואם יש למישהו מתכון אני ממש אשמח
נראה לי שאפשר לאדות אורז, ירקותיעל מהדרוםאחרונה
שבועות מחובר עם שבת,שגרה ברוכה
לא בקיאה בענייני הקפאה
פשטידות מעולות בהקפאהתתתתת
חשוב לעטוף טוב טוב
אפשר להכין המון דבריםקראנץ שוקולדאחרונה
מאפים אפשר בעיקר שמרים, עלים ופילו לא מומלץ.. אלא אם מטגנים את הפילו..
פשטידות אפשר, פסטות..
כמובן שאם יש דרך להשאיר תנור לחג זה הכי טוב
מתכונים עם גבינה צהובהטוווליי
יש לנו הרבה גבינ׳צ (פרוסות,אבל אפשר גם לגרר)
אשמח לרעיונות למתכונים לשבועות. לא פיצה..
תודה!
אפשר להקפיא אם לא רוצים להשתמש עכשיוחילזון 123
רעיונות- בורקס פיצה, לזניה, פשטידות
תודה רבהטוווליי
תפוח אדמה מוקרם.גלית
בויוס, קישים, פשטידות, מוקרמים.קראנץ שוקולדאחרונה
לזניה, לביבות תפו"א(פרסמתי מתכון לא מזמן)
תירס גרגירים קפואמקום בעולם
מרק.לביבות.מבושל בסיר עם רוטבחילזון 123
תודה..מקום בעולם
איך מבושל?
מבושל כמו שעושים נגיד אפונה ברוטבחילזון 123
להזהיב בצל קצוץ דק להוסיף את התירס, תבלינים, קצת רסק ולבשל קצת עד שמתרכך
אני אוהבת את התירס מבושל רק במים ואז להוסיף רק מלח (ואפשר גם חמאה)
אפשר דומה לפשטידה אבל כקציצות/לביבות מטוגנותברצינות
אפשר להכין פשטידה על האש בסירמיסטר דום
מבושליראת גאולה
מבשלים לפי ההוראות - בקצת מים רותחים,
שופכים את המים (לא נורא אם נשאר טיפה),
מוסיפים: שמן (קנולה), קצת מלח, קצת סוכר.
אוכלים חם, אפשר כתוספת ירק / פחמימה.
קציצות תירס - יאמי..תותאחרונה
מפשירים את התירס, שמים בקערה עם ביצים, קמח/פירורי לחם, מלאאאא שום ומלח-פלפל
מטגנים (אפשר גם לאפות אבל זה לא אותו דבר...)
מעדן
(יש כלמיני וריאציות - חלבי, עם טונה ועוד. בעיניי זה הכי מוצלח)
מכירות שמחליפים שמנת להקצפה בריצ'? להוסיף עוד סוכר או משהו?אורחיה
נראה לי שהריצ' מתוק בניגוד לשמנת..אז לא להוסיף סוכריעל מהדרוםאחרונה
רעיון למרק לארוחה חלבית?אין לי כינוי
בינתיים חשבתי על ברוקולי, עוד רעיונות?
מרק עדשיםג'נדס
מרק עדשים ירוקות וכתומות
מרק אפונה ובטטהבארץ אהבתי
זה של ניקי ב? מרק מעולה!יעל מהדרוםאחרונה
פטריותיפעה1986
אשמח למתכון למרק בצל חלבי.גלולות
אני מכינה בערך כמו בקישור המצורףאין לי כינוי
בלי טימין, מים במקום ציר ומשחימה קצת פחות את הבצלים (אני אוהבת שהצבע של המרק בהיר יותר )
מרק תירסיראת גאולה
תודה לכולםאין לי כינוי
גריסיםשומר מסך
סרטון על הכנת לחם מחמצת..
קראנץ שוקולד
;) למה תייגת אותי ?ברוקוליאחרונה
מתכון לקסטות לוטוס פרווה?אי לעם ישראל
יש פה מתכון חלבי מכיכר השבת, יש למישהו רעיון איך להפוך לפרווה אבל לשמור על היציבות ושיהיה אפשר לנגוס בזה כשזה קפוא?
מיוחד לשבועות: קסטה מנומרת עם לוטוס - כיכר השבת
מרכיבים ל- 16 קסטות קטנות:
32 עוגיות לוטוס
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה
225 גרם גבינת שמנת
200 גרם (1 כוס) חלב מרוכז
40 גרם (1/2 שקית) אינסטנט פודינג וניל
8-10 עוגיות לוטוס
אופן הכנה:
1. מניחים בקערת מיקסר עם וו בלון את השמנת המתוקה, גבינת השמנת, החלב המרוכז והאינסטנט פודינג ומקציפים במשך 1-2 דקות עד שמתקבל קרם סמיך.
2. שוברים גס לתוך הקערה את עוגיות הלוטוס (2) ומקפלים לתוך הקרם בעזרת המרית.
3. יוצקים את הקרם לתוך 2 תבניות אינגלישקייק חד-פעמיות ומיישרים.
4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל- 6 שעות לפחות, או ללילה שלם.
5. מוציאים את המלית הקפואה מהתבניות ופורסים בסכין חמה ויבשה למלבנים בגודל עוגיית לוטוס.
6. מניחים את פרוסות המלית בים שתי עוגיות לוטוס ומהדקים.
* אופציונלית: אפשר לטבול את הקסטה בשוקולד מומס (חצי-חצי)
אולי להקציף קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג?יעל מהדרום
עד כמה שזכור לי קצפת ננגסת גם כשהיא קפואה.
אלא אם בא לך להחליף את הגבינה בגבינת סויה.
תודה, זה מה שאני אעשה אבל אני לא סגורה על זה שהיא ננגסת אזאי לעם ישראל
אם יש למישהו רעיון מה להוסיף לה אני אשמח...
חלב צמחוני יכול להקפיץשוקולד לבןאחרונה
אשמח לעזרה במתכון טוב- יש לי חבילה של עגבניות שרירומי**
אולי אפילו עוד חצי, יש גם שום.
אני רוצה להכין איזה סלט מעניין ולא חריף! כי העגבניות עוד שניה לפח וחבל.
ואם עדיף לא להשתמש בהם במצב כזה, תכתבו גם
אפשר משהו מטוגן/אח"כ טוחנים
תודה
ט' העלתה פעם מתכון..יעל מהדרום
משהו בסגנון לשים בתנור על חום נמוך כמה שעות. להוסיף מלח ובזיליקום
מתכון אששששתות
פורסים את העגבניות לפרוסות (כן כן לא חוצים, פורסים כל עגבניה ל3-4. בזה מסתכמת ההשקעה).
מפזרים בתבנית גדולה של תנור (עדיף בלי כל המיץ שלהן)
מערבבים רוטב: 4-6 שיני שום, זעתר, שום גבישי, מלח, כחצי כוס שמן זית. שופכים על העגבניות
אופים עד שהעגבניות מתחילות לקבל צבע (אולי צריך קצת לערבב
טעים רצח.
לחתוך, לשים בסיר על אש נמוכה לאיזה שעהאקונהמטטה
אולי סלט ערבי? בלי הרבה שום כדי שלא יהיה חריף...lovely
תודה רבה! אנסה הכול יש כמותרומי**אחרונה
2 שאלותחדשה.
ויש משהו לעשות ממנו אם נמאס לאכול אותו רגיל ונשאר עוד הרבה?
2. מתכונים לעוגיות פרווה יתקבלו בברכה

רוב תודות!
מתכונים לעוגיות יש פה בשרשורים קודמים..יעל מהדרום
ניסיתי לחפש ולא הצלחתי..אבל תנסי.
חוץ מזה, המתכון בחתימה שלי טוב. רק שימי לפחות כוס שמן (אפשר גם כוס ושליש) במקום 3/4 ומים/ מיץ לפי ההרגשה (שליש- חצי כוס).
בנוגע ל1.שומר מסך
להשתמש בו כמילוי לרולדה. מילוי למקרון. לאכול אותו ישירות מקערה עד שמרגישים כמו לוויתן שנפלט לחוף...
תודה!חדשה.אחרונה
מתכון לעוגת שמרים?ניגון הלב
הנהיעל מהדרום
מתכון לשש עוגות:
1 קילו קמח
כוס שמן
כוס סוכר
כפית מלח
2 כפות שמרים
2 כוסות מים פושרים
- ללוש הכל יחד.
למילוי:
3 כוסות סוכר
1.5 כוסות קקאו
- מרדדים בצק, שופכים שמן ומורחים את המילוי (אני אוהבת מראש לערבב את המילוי עם שמן).
- אופים בחום בינוני 180-200 מעלות.
מתכונים למילוי:שומר מסך
2. כנ''ל עם שוקולד חלב, קרם חלב, אגוזים וכו'..
3. ממרח נוטלה, פסק זמן.
4. ריבתחלב וקוקוס.
5. ריבה (קןנפיטורה כמובן) וקינמון.
המילוי עושה 95% מהעוגה. תתפרעו ותהנו.
אפשר גם ממרח חלבה עם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפסיעל מהדרום
ולהיפך- ממרח שוקולד עם חלבה מפוררת.
קינמון עם סוכר ושמן.
מעלפת ללא מרגרינהג'נדסאחרונה
מתכונים לעוגיות?? דיי נמאס מהרגילות שאני מכינהאקונהמטטה
מכינה בד"כ שוקוציפס וקוואקר...
תודה!
שפע אלוקי!שומר מסךאחרונה
יש מתכונים באינטרנט אין סוף.בהצלחה!
טיפ: שוקוצ'יפס עפות 10 רמות למעלה אם משתמשים בשוקולד קצוץ. (אני עושה עם שוקולד אגוזים של עלית...מלחיץ!) אף פעם לא נמאס.
חטיף בריאות תמרים ואגוזים אפוי ללא גלוטן. צריכה עיצהתיקוןהמידות
בס"ד
ברצוני להכין חטיף אפוי כמו הקנויים.
אבל במתכון שמצאתי יש 5 כפות קמח או שיבולת שועל.
במה אני יכולה להמיר את הקמח ? גם בשיבולת שועל יש גלוטן שלא טוב לאחד מילדיי.
יש לי קמח קונדיטור וקמח תפוחי אדמה.
יש לי גם פצפוצי אורז והייתי רוצה להשתמש בהם כדי שהחטיף יהיה קראנצ'י.
אפשר לאפות פצפוצי אורז? הם לא יתקשו מידיי/ישרפו וכיו"ב??
אשמח לתגובות מבעלי ניסיון.
תודה רבה .
כדי שפצפוצי אורז לא ישרפוחתולה פרסית
יש ברמי לוי (ובטח בעוד מקומות) שיבולת שועל ללא גלוטןג'ינג'ר
אשמח אם אפשר להעלות את המתכון...אין שם בנמצא
בדיוק מחפשת גם משהו בסגנון וצריכה מתכון מוצלח
העתקתי אותו מאתר ואיני מוצאת . אם זה לא חוקי- שהעורכים ימחקותיקוןהמידות
המצרכים :
המרכיבים (לתבנית תנור אחת, כ-50 ריבועים קטנים):
- 300 גרם פירות יבשים שאוהבים (אני השתמשתי בצימוקים, חמוציות ותמרים)
- 300 גרם אגוזים שאוהבים (אני השתמשתי בשקדים לא קלויים, אגוזי מלך, אגוזי לוז וגרעיני חמנייה)
- 2 ביצים
- 5 כפות גדושות קמח לבן רגיל
- 2 כפות דבש
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה:
1מוציאים את רשת התנור והתבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2קוצצים גס בסכין טובה את כל האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים (גם את הצימוקים חשוב לקצוץ, אחרת הם מתנפחים באפייה).
3מעבירים לקערה את האגוזים, הפירות היבשים וכל שאר המרכיבים. מערבבים היטב בעזרת כף.
4שופכים את העיסה שהתקבלה על נייר האפייה שבתבנית ומשטחים כמה שאפשר בעזרת כף. העיסה יוצאת ממש יציקתית, וזה טוב.
5משטחים את העיסה באופן אחיד על התבנית (זה החלק הכי קשה במתכון). מנסים שהעובי יהיה אחיד והדפנות והפינות ישרות. הדרך הכי קלה לעשות זאת היא להניח נייר אפייה נוסף על התערובת ולהתחיל ללחוץ עם היד (או לחלופין לגלגל בחוזקה תפוז או לימון).
6מסירים לאט ובזהירות את נייר האפייה העליון, ושולחים לתנור ל-20-22 דקות (נשארים באזור בדקות האחרונות של האפייה, כדי לוודא שזה לא נשרף).
מצננים 5-10 דקות (לא יותר! אחרת זה מתקשה מדי ונעשה קשה לחיתוך). מוציאים מהתבנית ומעבירים בזהירות למשטח העבודה. חותכים לריבועים כמה שיותר סימטריים בעזרת סכין טובה או גלגלת פיצה.
9משאירים באוויר הפתוח כמה שעות, עד להתקררות וייבוש מוחלט.
*החטיפים יישמרו בצנצנת סגורה בערך שבוע, ובמקפיא אפילו חודש.
אולי קמח חומוס?זכיתיאחרונה
לא בטוחה שמקרה שלך יהיה מתאים. בעיקרון הוא מעולה כתחליף לקמח בפשטידות, קציצות ועוד.
עוגה בחושה עם שוקולד צ'יפסיעל מהדרום
לפחות חלק מהשוקולדים נשארו למעלה..
במתכון שלי קודם מערבבים סוכר ושמן.
ואז ביצים
קמח, א.אפיה וסוכר וניל
ובסוף מיץ או מים.
@ט'
(כפיים)!!!ט'
אז תעלי מתכון וננסה 
בכיף!!יעל מהדרום
לתבנית אינגליש קייק אחת:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
- לערבב
-להוסיף ביצה אחת ולערבב.
- לשים לסירוגין (אני שמה בבת אחת):
כוס קמח
1 סוכר וניל
חצי א.אפיה
- חצי כוס מיץ/ מים/ נוזל
אופים בחום בינוני.
אנסה
ט'
נראה ממש טוב וטעים
חדשונת
ננסה בהזדמנות
תודה

יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת מיקסררותי'לה
שלום לכולם,
מחפשת המלצה למיקסר שיכול לעבוד גם עם כמויות קטנות בהקצפה ועם עם כמויות גדולות ושידע להתמודד עם לישת בצק של יותר מ1 ק"ג.
מאוד רציתי לקנות את Kitchenaid KSM150 אבל הבנתי שקצת קשה לו עם בצקים.
עדיף מיקסר מעוצב, אבל קודם כל שיעשה את העבודה.
אודה להמלצות מניסיונכם.
ממה שאני יודעת מיקסר שלש בצק של יותר מק"גש.א הלוי
תודהרותי'לה
ראיתי שיש כאלה שכן, אבל הם נורא יקרים...
ואם כבר לקנות משהו יקר מעדיפה לקנות מוצר "עם קבלות", לא מצאתי חוות דעת ברשת על מיקסרים של bosch מסדרת optimum, מישהי מכירה?
ראית שזה מה שכתוב במפרט של המוצר או מאנשים?ש.א הלויאחרונה
אם שמעת מאנשים אשמח גם לדעת על איזה דגם מדובר כי זה נשמע לי מעולה
בא לי לגוון במתכוח לעוגיות שוקולד צ'יפסיעל מהדרום
אבל אני רואה שהרבה מתכונים עם ביצים.
במה אפשר להחליף?
(מה תפקיד הביצים בעצם?).
אני מכיר מישהי שהחליפה ביצים ברסק תפוחיםארץ השוקולד
אבל בחייאת, אם אתם עושים דבר כזה, תוודאו שזה ךא יוצר בעיה לאלרגנים
לא בא לי על רסק תפוחים..תודהיעל מהדרום
יש לי רעיון שאין לי מושג אם יעבוד,ארץ השוקולד
על כל ביצה, 40 מ"ל מים ועוד כף שמן.
תודה..כמה מ"ל מים יש בכוס חד"פ?יעל מהדרום
180ארץ השוקולד
תודהיעל מהדרום
בכיףארץ השוקולד
אבל למה שרסק תפוחים ייצור בעיה?!יעל מהדרום
נראה לי שאלרגיה לביצים נפוצה יותר מאלרגיה לתפוחים....
אלרגיה לביצים יותר שכיחארץ השוקולד
אההה..עכשיו זה ברוריעל מהדרום
למה בלי ביצים?ברוקולי
נראה לי פשוט מיותר לשים ביציםיעל מהדרום
תכיני עם הבצק שבחתימה שלךש.א הלוי
זה המתכון הרגיל שלי..חיפשתי גיווניםיעל מהדרום
בדיוק העלו פה מתכון לעוגיות טבעוניות שנראות מעולותג'ינג'ר
כן..תודה. זה מתכון שהכנתי פעם. נראה לי שאכין אותויעל מהדרום
בהצלחה
ג'ינג'ר
זה מתכון טוב, רק לשים לא יותר מחצי כוס סוכריעל מהדרום
זה פשוט יוצא מתוק מידי.
