אבל אני רואה שהרבה מתכונים עם ביצים.
במה אפשר להחליף?
(מה תפקיד הביצים בעצם?).
ג'ינג'ר
מתבלת במלח,
פלפל שחור גרוס! לשוב , גרוס ולא טחון
קצת כורכום
אבקת מרק עוף
שום כתוש
קצת שמן( כף)
מערבבת את כל התבלינים עם השמן למרינדה, שמה פרגיות
אם יש זמן להשאיר במקרר עם התבלינים
ולהכין במחבת פסים כבדה
יוצא כמו על האש
️ורד הבראחרונהמתכון לסיר קטן:
- רכיבים -
400 גרם חומוס משומר
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות טחינה
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות אבקת קקאו
קמצוץ של פולי קקאו
1. מסננים ושוטפים את החומוס. מוסיפים את החומוס, סירופ מייפל, טחינה, תמצית וניל ואבקת קקאו למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.
מעבירים את חומוס השוקולד לכלי קטן ומפזרים מעליו פולי קקאו קצוצים.
ממרח טחינה עם שוקולד ממרח טחינה עם שוקולד
לדעתי זה טעם מריר כזה..לא התחברתי.
אבל משום מה בתערובת שזה יוצא מרקם כמו ממרח שוקולד כמו הקישור ששמתי היה לזה טעם קצת מריר ..
אולי המתכון בפתיחת השרשור יצא שונה...

(למרות שהמתכון שלמעלה הוא לא באמת מתוק...)
ט'הכנת עם חומוס משומר או מבושל?

ברוקולי
ט'בס"ד
א. לדעתכם אם אכין פחזניות מעכשיו לשבת הן ישארו טריות וטעימות?
ב. אשמח למתכון מוצלח (מנסיון אישי) לבצק הפחזניות.
ג. אשמח גם לרעיונות מיוחדים למילויים, ולא הבנאלי של גבינה שוקולד וכו (למרות שזה מעולה). מחפשת משהו יותר חגיגי.
תזכו למצוות (:
היא מוציאה פירות\ ירקות שלא מתקלקלים ושמה על השיש
ויש מזגן ככה שזה בטמפ' החדר ולא מתקלקל כ"כ מהר
וככה יש יותר מקום במקרר לשים אוכל של שבת
ואולי פשוט לצמצם קניות/ לאכול לפני שבת דברים שלא אוכלים בד"כ בשבת עצמה
- כמו מעדנים, מוצרי חלב וכד'
בארץ אהבתימה שאת מבשלת בסירים, אחרי שמבושל - להעביר לתבנית חד פעמית. או להכין מלכתחילה בתנור בתבניות - ככה את יכולה לערום במקרר תבנית ע"ג תבנית.
חוץ מהחמין.
עוד אפשרות - להכין את הסיר לבישול בשישי בוקר - כדי למנוע לחץ של הרגע האחרון, ולשים על האש שעתיים שלוש לפני שבת. ככה את חוסכת את הצורך לקרר ושוב לחמם
אפשר למצוא ביד2 או באגורה.
ט'ובאמת הקפאתי את הרוב
ומה תגיד שמעולם לא נגעתי במוצרי חלב ודגים? 
ט'אצל חסידים זו מעלה גדולה שאין טעם באוכל ![]()
ט'לא מסוגלת להכניס בקר לפה ובקושי לבשל ולהכין .. גם סלק, דלורית וקולורבי ועוד כמה אני לא מסוגלת.
אין הסבר למה.
יוני
ט'
א.מה מכינים?
שבת - חג
שרשרו רעיונות.
גם רעיונות לחלבי מוצלח שישרוד חימום קצר בגלל שבת וישרוד מקרר
רעיונות עם חג"ז ובלי חג"ז
ב. הכנתי קובה פעם ראשונה בחיי, אומנם צמחוני. אבל חייבת לציין שהיה אחלה
ג. תיוגים קבועים
יעל מהדרום
מקום בעולםשבת כרגיל, בגלל שהחג יוצא אחרי שבת זה קצת מגביל מבחינת התפריט..
ז"א כל מה שנוגע לתנור וזה וצריך להכין במקום כמו בורקסים וכדו' או מוקרם.. (אלא אם שמים שעון מיוחד אבל זה סתם מסבך)
אז אפשר קישים ופשטידות, עוגת גבינה כמובן, קרה או אפויה.. פסטות לא מוקרמות, סלט יווני, לביבות תפו"א במילוי גבינות, אפשר גם בלינצ'ס ופיצות.. זה כרגע האופציות..
במה מילאת את הקובה? זה מטוגן או במרק?
קראנץ שוקולדומגישים עם רוטב או ככה?
קראנץ שוקולד
1 ק"ג תפו"א מהזן האדום- לשלוק עד שמתרכך.
למעוך טוב..
לטגן בצל אחד להזהב ולשים בפנים, מעט כורכום, מלח לפי הטעם, פלפל לבן.. לערבב הכל ולהוסיף קצת פיטרוזיליה קצוצה דק..
למלית גבינות
חצי קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
ומעט פלפל שחור ולערבב טוב..
(מלית הגבינות נתונה לשינוי לפי הטעם, כמובן שאפשר לשים קשקבל, מוצלרה, בולגרית וכו')
למלא את הקציצות תפו"א..
לצפות בקמח או בפירורי לחם ולטגן..
יוצרים גומא עם האצבע שמים את המלית וסוגרים..
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד
במרק דלעת
והמילוי היה פטריות (שני סוגים, כרשה, שום, סלרי, כוסברה ובטטה מגורדת) תיבלתי במלח פלפל בהרט ראסאל חנות וקצת זרעי כוסברה.
קראנץ שוקולדכנראה דג סלומון, ומרק מעניין
ופסטה ברוטב שמנת או רביולי (קנוי) ברוטב שנכין וסלט. יש חג"ז.
סעודת חג בצהריים בשר ואורז עם שעועית או אפונה וצ'יפס
ולשבת כרגיל.
סלמון צרוב בשמן זית
קיש פטריות/ ברוקולי
פשטידיות מנגולד
סמבוסק חלבי במילוי גבינות + רוטב פיצה/ מנגולד/ פטריות/ בצל מטוגן.
תפוחי אדמה מוקרמים
עוגות-
עוגת גבינה ניו יורקית עם רוטב פירות יער / קרמל מלוח
בריוש
עוגת אלפחורס
מחפש מתכון לקינוח שנמצא הרבה במלונות,
מין עוגה שהיא שילוב של שוקולד ופצפוצי אורז, פרווה.
אני חושב שבמלונות מגישים אותה קר.
מישהו מכיר?
שכבה אחת - שוקולד לבן טהור, מרקם מוצק קשה (כנראה שהשתמשו בשוקולד לבן פרווה?)
שכבה שנייה, מעליה - פצפוצי אורז יחד עם שוקולד חום, גם במרקם קשה.
לא יודע אם יש קרמל.
500 גרם חמאת בטנים
300 גרם שוקולד מריר
11/2 כוס דבש
400 גרם שוקולד לבן פרווה (או חלבי)
6 כוסות פצפוצים
להמיס על אש נמוכה שוקולד מריר, דבש, חמאת בוטנים
להוסיף פצפוצים
לשטח
להמיס שוקולד לבן+ 4 כפות חמאת בוטנים
משטחים על השכבה הראשונה
ניתן לזלף עם כפית שוקולד מומס באדים
ז"א בשביל תבשילים חלביים כמו מוקרמים וכאלה משתמשים בשמנת לבישול או מתוקה..
אני מכינה את העוגיות קוואקר הרגילות בלי סוכר.
יש לי איזה מתכון לשוקולד.
אבל חוץ מזה..?
שזה טעים ממש...
יש לי מתכון אלוף לעוגיות בסגנון עוגיות עבאדי, אם בא לך
קצת השקעה בלהכין תצורות אבל לדעתי שווה...
1 קילו קמח
2 שקיות אבקת אפייה
2 כוסות שמן
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר (לא חובה, תורידי)
כ-שתי כוסות מים
מערבבים יבשים, מוסיפים נוזלים, לשים לקבלת בצק רך ונעים (לא דביק)
עושים "נחשים" דקים ואז סוגרים לטבעות, או שמשאירים פסים
מורחים ביצה ומפזרים מה שאוהבים - שומשום, זעתר, מלח גס וכד'
אופים על 180 עד שמזהיב
אני מכינה מקמח כוסמין אבל זה ייצא טעים עם כל קמח לדעתי
כן, בהחלט. וואו לא חשבתי על זה..
יש לך מתכון מומלץ?
תודה!לב סדוקעוגיות פצפוצי אורז ושוקולד- אם לא תגידו לא ידעו שזה בלי סוכר!
ממיסים כוס שמן קוקוס עם שני שליש כוס דבש\סילאן(אני מערבבת.. בעיקר דבש עם קצת סילאן)
מוסיפים כוס קקאו ומערבבים.
מוסיפים פצפוצי אורז לפי העין, מערבבים, מוזגים למנג'טים, מקפיאים.
אצלנו ליקקו את האצבעות
אפשר להשתמש במתכון הזה בשביל שוקולד. פשוט במקום פצפוצי אורז למזוג את התערובת לתבניות כאלה של קרח ולהקפיא. מומלץ להוסיף אגוזים.
החיסרון היחיד זה שבגלל השמן קוקוס השוקולד חייב להיות במקפיא כל הזמן, הוא נמס תוך שניה..
ברוקולי
)
)לחתוך/לסמן עם הסכין וכשמתקרר לחתוך
שלש בצק, גם 2 ק"ג.
מחפשת כבר תקופה ארוכה.. תודה (-:
הוא ממש יקר..
יש אולי למישהי את הקנווד 770 או דגם אחר? גם הוא מסוגל ללוש 2 קג קמח?
ראיתי את המיג'ור ב-1000, אך הקערה מפלסטיק. מה דעתכם? היא תחזיק מעמד?
אשמח מאוד לקבל את הדגם המדוייק והמלצה מהיכן לקנות במחיר סביר.. תודה
שווה.

לא עירבבתי בבלילה, רק פיזרתי מלמעלה כמות נכבדה. הצ'יפסים נשארו למעלה וחלק ירדו לאמצע בול כמו בעוגות קנויות.
נראה לי שהסוד הוא לקנות כשר לפסח, הצורה שלו שונה, שטוח ולא טיפה.
יכול להיות?
*שוקוצ'יפס של אופנהיימר.
יעל מהדרום
ארץ השוקולדוהפעם המסה היתה דלילה יחסית בגלל הכוסמין..
![]()
4-5 ביצים > להקציף
להוסיף לפי הסדר תוך כדי ערבוב:
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוס חלב/מיץ
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
(פה אני מוסיפה לפי העין והטעם - קקאו/קוקוס/קפה////)
כוס שוקולד צ'יפס או (עדיף) שוקולד קצוץ.
לשטח בתבנית בינונית משומנת (לא גדולה של התנור) ולאפות 180° 40 דקות. לבדוק עם קיסם/סכין יוצא נקי
רק קצת לאוורר את הביצים
הם אף פעם לא שוקעים לי
ט'אחרונה
מחפשת מתכון מנצח לעוגיות טחינהבראבוכלומר-קל, חומרים זמינים, עדיף פרווה וטעים רצח
תודה
אשמח גםג'ינג'רבס"ד
התלבטתי אם לשאול כאן או בהורות..
יש למישהו הוראות הכנה?
תודה רבה
אלא לשיבולת שועל ממש בשילוב תמל של מטרנה