שרשור חדש
בא לי לגוון במתכוח לעוגיות שוקולד צ'יפסיעל מהדרום
לק"י

אבל אני רואה שהרבה מתכונים עם ביצים.
במה אפשר להחליף?

(מה תפקיד הביצים בעצם?).
אני מכיר מישהי שהחליפה ביצים ברסק תפוחיםארץ השוקולד
אז זה אפשרי.

אבל בחייאת, אם אתם עושים דבר כזה, תוודאו שזה ךא יוצר בעיה לאלרגנים
לא בא לי על רסק תפוחים..תודהיעל מהדרום
יש לי רעיון שאין לי מושג אם יעבוד,ארץ השוקולד
מוזמנת לנסות ולעדכן:
על כל ביצה, 40 מ"ל מים ועוד כף שמן.
תודה..כמה מ"ל מים יש בכוס חד"פ?יעל מהדרום
אבל למה שרסק תפוחים ייצור בעיה?!יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שאלרגיה לביצים נפוצה יותר מאלרגיה לתפוחים....
אלרגיה לביצים יותר שכיחארץ השוקולד
אבל לי יש בעיה עם תפוחים וקרה לי שאכלתי עוגה כזו בלי לדעת, כי לא חשבתי על האפשרות הזו
אההה..עכשיו זה ברוריעל מהדרום
למה בלי ביצים?ברוקולי
תחפשי מתכון טבעוני
נראה לי פשוט מיותר לשים ביציםיעל מהדרום
תכיני עם הבצק שבחתימה שלךש.א הלוי
אני תמיד מכינה שוקולד צ'יפס עם בצק פריך ותוקעת אותם אחרי שהבצק בצורת עוגיות ולא לתוך הבצק כולו למרות שזה גם אפשרי (מסנג'רת את הילד לעשות את זה, אחלה מוטוריקה עדינה)
זה המתכון הרגיל שלי..חיפשתי גיווניםיעל מהדרום
בדיוק העלו פה מתכון לעוגיות טבעוניות שנראות מעולותג'ינג'ר
כן..תודה. זה מתכון שהכנתי פעם. נראה לי שאכין אותויעל מהדרום
בהצלחה ג'ינג'ר
תעדכני איך יצא שאדע אם לנסות גם כן
זה מתכון טוב, רק לשים לא יותר מחצי כוס סוכריעל מהדרום
לק"י

זה פשוט יוצא מתוק מידי.
תודה!ג'ינג'ראחרונה
סטייק פרגיתורד הבר
איך מכינים?
מתכונים טובים ולא מסובכים יתקבלו בברכה.
תודה
אני עושה במחבת פסיםעלה למעלה
מתבלת ב-
שמן
תבלין לסטייק
פלפל שחור
פפריקה
קצת מלח
ופשוט שמה במחבת פסים
פרגית:תתתתת

מתבלת במלח,

פלפל שחור גרוס! לשוב , גרוס ולא טחון

קצת כורכום

אבקת מרק עוף

שום כתוש

קצת שמן( כף)

 

מערבבת את כל התבלינים עם השמן למרינדה, שמה פרגיות

אם יש זמן להשאיר במקרר עם התבלינים

ולהכין במחבת פסים כבדה

יוצא כמו על האש

 

תודה לשתיכן ורד הבראחרונה
מי אמיץ להכין חומוס שוקולד?ט'
זה הגבול 😱מקום בעולם
מתכון מפורט?נחשון מהרחברון
ננסה להכין
>>>ט'

מתכון לסיר קטן:

 

- רכיבים -

400 גרם חומוס משומר
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות טחינה
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות אבקת קקאו
קמצוץ של פולי קקאו

 

 

1. מסננים ושוטפים את החומוס. מוסיפים את החומוס, סירופ מייפל, טחינה, תמצית וניל ואבקת קקאו למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

מעבירים את חומוס השוקולד לכלי קטן ומפזרים מעליו פולי קקאו קצוצים.

 

אין לי מייפל.אפשר להחליף בסילאן/ דבש. לדעתך?נחשון מהרחברון
מאיםה זה? אנסה ואעדכן
מייפל עדין יותר מסילאן אז אולי דבש יתאים יותרט'


דבש יש...נחשון מהרחברון
מממ מתי ולמתי נכין? דווקא אשתי זרמה על הרעיון
ספר איך יצאט'
ממש נראה לאמיצים בלבד...חילזון 123


האמת- נראה טובחוזרת
כשיהיה חומוס מושרה בבית...
זה אמור להיות חומוס מבושל/משומרט'


הבנתי. אבל אני משרה חומוס לפני הבישול...חוזרת
אז כשיהיה חומוס מושרה אוכל לבשל ולהכין (הצפי- שבת...)
אה ברור. ספרי איך יצאט'


אחוה מוכרים סוג של מוצר כזהגלית

ממרח טחינה עם שוקולד ממרח טחינה עם שוקולד

לדעתי זה טעם מריר כזה..לא התחברתי.

טחינה עם שוקולד ניסיתי לפני כמה שנים וזה יוצא חלבהט'

הכנתי פרלינים של שוקולד לבן עם טחינה ודווקא יצא מעולה

 

זה טעים מה שהכנת וגם נראה טוב יצא לי לטעום כזה דברגלית

אבל משום מה בתערובת שזה יוצא מרקם כמו ממרח שוקולד כמו הקישור ששמתי היה לזה טעם קצת מריר ..

   אולי המתכון בפתיחת השרשור יצא שונה...

אכלתי את זה פעם וממש התלהבתי. יותר טעים לי מממרח שוקולד רגילעדינות
כנראה הכל עניין של טעם...
כך כנראה לגבי חומוס השוקולד- יש שיאהבו ויש שלא
איכשהו טחינה יותר מסתדר לי עם ממרח מתוק... מאשר חומוסחילזון 123

(למרות שהמתכון שלמעלה הוא לא באמת מתוק...)

כי טחינה היא נייטרלית, ועם מתוק היא בטעם חלבהיעל מהדרום
כשקראתי לזה בשמו הילדים סירבובונים מגדל
לאחרונה הקטן גילה את זה והוא מבקש שוקולד כל יום. לפחות זה בריא יחסית, אז עד שיגמר...
הכנתי. יצא מענייןנחשון מהרחברון
א היה תמצית ווניל אז שמתי סןכר ווניל.
הוספתי כף שמן למרקם חלק יותר והרי התוצאה.



אני לא מצלם טוב אבל יצא נחמדנחשון מהרחברון
פרט הסבר ונמק ט'


יצא טעים. לא מתוק כמו ממרח שוקולד רגילנחשון מהרחברון
אבל טעם נחמד ביותר.
הוספתי שמן כי הרגיש לי מעט יבש בלי. וגם מעט מים.

זה נמרח היטב, טעים לא מרגישים את החומוס. אפשרי להוסיף סוכר/ממתיק אחר אבל סבבה לגמרי ככה. אחלה בסנדוויץ'.

קיצור. ממרח מעניין.

אם יש עוד דברים כאלה תשלחו.

אשתי אומרת- אל תצפו לשוקולד. אבל זה טעים

המרקם כן חומוסי..
ננסה בהזדמנותט'

הכנת עם חומוס משומר או מבושל?

זה מבחינתך תחליף לממרח שוקולד?בונים מגדל
צריך לבדוקנחשון מהרחברון
אבל בגדול אולי.

אין לנו בשוטף ממרח שוקולד... אז אולי זה יהיה.

זה לר מתוק כמו שוקולד. אםשר לנוסיף סוכר/דבש
באלי גם לנסותתתתתברוקולי
ספרי איך יצא!!ט'
לא מאמינה לי, הא?נחשון מהרחברון
ממש לא ברוקולי
וואו וואונחשון מהרחברון
אז מה אם אני (בן) ולא (בת)
אני יודע לבשל וגם לטעום אוכל.
התגובה היפה שלי נעוצה בשרשור הזה. לא שלך!
ט'
סקר שוק חחח
אולי אשרה עכשיו חומוס ואנסה גם..
הכנתי גםברוקולי

 

נראה טוב!!ט'


ממש נראה טובבונים מגדלאחרונה
אבל איך הטעם??
פחזניותחירות ציון

בס"ד

 

א. לדעתכם אם אכין פחזניות מעכשיו לשבת הן ישארו טריות וטעימות? 

ב. אשמח למתכון מוצלח (מנסיון אישי) לבצק הפחזניות.

ג. אשמח גם לרעיונות מיוחדים למילויים, ולא הבנאלי של גבינה שוקולד וכו (למרות שזה מעולה). מחפשת משהו יותר חגיגי.

 

תזכו למצוות (:

הייתי מקפיאהחילזון 123


במקרר זה לא יחזיקרק שמחה#
בהקפאה נראה לי לא משהו.
מילוי לפחזניות- קרם פטיסייר או קצפת. פטיסייר הוא מושלם אבל קשה להכנה בפעמים הראשונות.
מתכון לפחזניות
אני דוקא נתקלתי בהמלצה להקפיא בלי המילוייעל מהדרום
לק"י

ובחנויות שמים בקירור עם המילוי (והאמת שאם מכינים אפילו לשבת ונשאר, אז לא זורקים...).
מה שמקפיאים בדכ זה קרם שמנת רגילקראנץ שוקולד
קרם פטיסייר למשל לא מקפיאים..
להקפיא בלי מילוי..יעל מהדרום
לק"י

בחנות ובבית שמתי במקרר עם המילוי.

טוב לדעת שאפשר להקפיא קרם שמנת..תודה!
גם אופציה טובה..קראנץ שוקולדאחרונה
אולי הכי טובה..
שמנת אפשר להקפיא אבל תכלס אין כמו טרי..
עיצה!נביעה
חם אצלינו
ואין לי מקום לכל האוכל של שבת במקרר....
אז הפיתרון היחיד שמצאתי- זה לבשל חלק אתמול- ולמקרר, וחלק היום- אבל- הכל יעמוד בחוץ עד שבת...😏
שבוע שעבר התקלקל לי הקוסקוס, לא רוצה גם השבת!
נשאר לי- חמין, עופות בתנור, תפוא בתנור, שניצל דג סול-
ואי יושבת ומחכה ותוהה... להתחיל, לא להתחיל.. כאמור- אין לי עוד מקום במקרר!
זה להכין ולהשאיר בתנור/ על הכיריים.. ואז החשש שיתקלקל...
או שאתחיל בלחץ ב15:00,/ 14:00... אבל אז..
לחץ לפני שבת.......
פיתרון פלאים למישהו..?
אולי להשאיר בחוץ את מה שפחות מתקלקליראת גאולה
יש מזגן? זה יפחית את הסיכוי לקלקול בחוץ.
דג זה רגיש, אל תשאירי בחוץ.

עופות, חמין הייתי משאירה בחוץ.
תפוחי אדמה - אם הכל ייגמר הערב, אפשר להשאיר בחוץ. אם הם אמורים לעבור חימום נוסף... מממ לא בטוחה שיחזיק.
לבקש מהשכנים לשים אצלם?יעל מהדרום
תדחסו במקרר, תוציאו מהמקרר מה שלא חייבעלה למעלה
נגיד ירקות לא תמיד חייב
מה שאמא שלי עושה בחגים שיש כמויות של אוכלרגע שלם

היא מוציאה פירות\ ירקות שלא מתקלקלים ושמה על השיש

ויש מזגן ככה שזה בטמפ' החדר ולא מתקלקל כ"כ מהר

וככה יש יותר מקום במקרר לשים אוכל של שבת

ואולי פשוט לצמצם קניות/ לאכול לפני שבת דברים שלא אוכלים בד"כ בשבת עצמה

- כמו מעדנים, מוצרי חלב וכד'

מה עם המקפיא? יש מקום?ש.א הלוי
אפשר להקפיא חלק מהדברים שהכנת אתמול ולהוציא לפני שבת או לפני שאוכלים (לא בטוחה שמותר להפשיר בשבת, תבדקו את זה..)
בחיים לא חשבתי שיש בעיה להפשיר בשבת...יעל מהדרום
אני גם לא.. אבל אי אפשר לדעתש.א הלוי
פורום דתי וזה.. שלא יגידו שאני טרול שמסית לחטא או משהו בסגנון
נראה לי שזה בעיה מצד הכנה לחגבארץ אהבתי
יכול להיות שאם מוציאים מספיק מוקדם שאפשר ליהנות מזה גם בשבת אז זה בסדר. לא זוכרת איך בדיוק זה עובד, אבל ספציפית משבת לחג כן יש מה לשאול על זה (מבחינת הפעולה עצמה של הפשרה לא ידוע לי שיש בעיה בשבת)
מדובר פה על שבת רגילה. לא על אוכל לחג שבמוצ"ש.מוריה
אופס, ואני במחשבות כבר על שבועות... בארץ אהבתי
צודקת...
הלו! אני בעד! עיצות לשבועות יתקבלו גם כן.. בברכה!נביעה
שבת..אחכ חג........
אז על האש בבוקר שבועות- פתרנו.
וערב חג השבועות?... ?.מוצאי שבת... מה..?...איך......
אמנם כבר אחרי שבת, אבל אולי יעזור לשבת הבאה...הודיה60

מה שאת מבשלת בסירים, אחרי שמבושל - להעביר לתבנית חד פעמית. או להכין מלכתחילה בתנור בתבניות - ככה את יכולה לערום במקרר תבנית ע"ג תבנית.

חוץ מהחמין.

עוד אפשרות - להכין את הסיר לבישול בשישי בוקר - כדי למנוע לחץ של הרגע האחרון, ולשים על האש שעתיים שלוש לפני שבת. ככה את חוסכת את הצורך לקרר ושוב לחמם

תודה על העיצות! בסוף התחלתי להכין בסביבות 14:00..נביעה
אם יש מקום בבית, מקרר מיני רק לשבתות.לב אמיץאחרונה

אפשר למצוא ביד2 או באגורה.

מה עושים עם שניצל עגל?ט'
מחריד אותי לחשוב על זה אבל נתקעתי עם כמות גדולה מופשרת ולא רוצה לעמוד לטגן עכשיו.

מתכונים מומלצים שאפשר להקפיא אחרי הבישול יתקבלו בתודה גדולה.

נשמע טוב!נחשון מהרחברון
בתנור כמו משניצל בתנור
בחמין.
קצוץ מטוגן כזה (כמו שווארמה)
זה מה שאני הייתי עטשה
שמעתי על מתכוןפרח כתום
בסיר, עם בצל וסילאן..לא ניסתי ..
בסוףט'
טיגנתי בצל, הוספתי רצועות שניצל עגל ותמבלתי ברוטב פטריות ושכחתי להוסיף מלח 😎
לא טעמתי אבל כנראה שהיה אכיל...

מעניין. כנראה נגמר מהר אם לא טעמתנחשון מהרחברון
מה שאומר שהיה טעים לא רק אכיל
או שהקפאת...
לא נוגעת בבקר ט'

ובאמת הקפאתי את הרוב

מה?!? כבר חשבתי שיש לך טעם באוכלנחשון מהרחברון
מתברר שלא.
מי שלא אוהב בשר שלא יגיד שהוא מבין משהו באוכל.

זה הפסגה של האוכל.
הייייייי!! כשאני מכינה בשר לא נשאר פירור!ט'

ומה תגיד שמעולם לא נגעתי במוצרי חלב ודגים?

 

 

זה אומר שאולי את יודעת לבשלנחשון מהרחברון
אבל אין לך טעם באוכל.

יש בדיחה על אוכל של אשכנזים , רוצה לשמוע? עזבי... אין טעם. (צוחק)
ט'

אצל חסידים זו מעלה גדולה שאין טעם באוכל מרחף

נו ומי אמר שלהיות חסיד זה מעלנחשון מהרחברון
אהי מכיר רבנית חשובה ביותר שכשהילדים היו עושין שטויות היא אמרה להם 'יא רבי!' 'יא אדמור' כגנאי.
לטוואקים... חבל על הזמן.
בוא לא נתגלצ' לשם ט'


טובנחשון מהרחברון
רק סיפרתי סיפור...

בגדול למה לא לאכול אוכל טוב שה' נתן לנו?
עתיד אדם ליתן את הדין על כל דבר שראו עיניו ולא נהנה ממנו
תודהט'

לא מסוגלת להכניס בקר לפה ובקושי לבשל ולהכין .. גם סלק, דלורית וקולורבי ועוד כמה אני לא מסוגלת.

אין הסבר למה.

 

מוזר... טוב בהצלוחה עם ה'תיק' הזהנחשון מהרחברון
מה מוזר? לא ידעת שלא כל האנשים אוהבים את כל סוגי המאכלים?יעל מהדרום
יוני
|צילום מסך|



חדש לך? ט'
לכן אני המוםיוני
הצחקת אותיט'אחרונה
למה? חסידים בעניין של "פת במלח תאכל"?יעל מהדרום
לק"י

אני שואלת ברצינות..
סתם מעניין אותי.
שבועות שבועותברוקולי

 

א.מה מכינים?

שבת - חג

 

שרשרו רעיונות.

גם רעיונות לחלבי מוצלח שישרוד חימום קצר בגלל שבת וישרוד מקרר

רעיונות עם חג"ז ובלי חג"ז

 

ב. הכנתי קובה פעם ראשונה בחיי, אומנם צמחוני. אבל חייבת לציין שהיה אחלה

 

ג. תיוגים קבועים

 

@קראנץ שוקולד

@ארץ השוקולד

@לב אמיץ

@אורה2x

@יעל מהדרום

@מקום בעולם

מחמיא לי התיוגיעל מהדרום
לק"י

אני פשוט חושבת שנעשה בליל החג מרק כלשהו עם שקדי מרק, ובבוקר נעשה חלבי.

בינתיים חשבתי על חצילים מגולגלים עם גבינות.
משהו עם רוטב שמנת (אולי רביולי).

ובת'כלס הכי בא לי להכין עוגות ועוגיות
ואני גם הכנתי פעם קובה צמחוני מסולת, ופעם מבורגול (מטוגן)יעל מהדרום
לק"י

זה נחמד, אבל לא הבנתי מה אנשים כל כך מתלהבים מזה...
האמת שהקיש בטטה של עוגיונט משתבח אחרי יומיים..מקום בעולם
אז נראה לי שאכין אותו בשישי ממש מאוחר ו3/4 אפיה כזה שימשיך על הפלטה..
ובקרוב אעלה עוד מתכונים מושלמים
מדגיש שאם הוא לא מוכן כל צרכו אסור להזיז אותונחשון מהרחברון
למקום חם יותר על הפלטה או לכסות אותו במהלך השבת או לשים כיסוי על הכיסוי שלו וכדו.

צריך להזהר
חג..ובכל אופן הוא יהיה מוכן כמעט עד הסוף, ורק ישחים על הפלטהמקום בעולם
אבל תודה על ההארה..
חשבתי שימשיך על הפלטה בשבת עד החגנחשון מהרחברון
אהה לא לא.. לחג בבוקר.. או בערב מזמן צאת השבתמקום בעולם
ככה עשינו לפני כמה שנים שהיה שלושה ימים ככה..
עד שכולם מגיעים מהתפילה, ואוכלים סלטים ומרק זה בנתיים מתחמם..
אה אחלהנחשון מהרחברון
סליחה שחשדתי שלא חשבת על זה
הכל בסדר מקום בעולם
קיש זה רעיון! נראה כמה זמן ואנרגיות יהיו לי להתקשקשיעל מהדרום
לק"י

כרגע אני בבית, אז יש תקווה.
ממקראנץ שוקולד

שבת כרגיל, בגלל שהחג יוצא אחרי שבת זה קצת מגביל מבחינת התפריט..

ז"א כל מה שנוגע לתנור וזה וצריך להכין במקום כמו בורקסים וכדו' או מוקרם.. (אלא אם שמים שעון מיוחד אבל זה סתם מסבך)

אז אפשר קישים ופשטידות, עוגת גבינה כמובן, קרה או אפויה.. פסטות לא מוקרמות, סלט יווני, לביבות תפו"א במילוי גבינות, אפשר גם בלינצ'ס ופיצות..  זה כרגע האופציות.. 

במה מילאת את הקובה? זה מטוגן או במרק?

לביבות תפו"א במילוי גבינות נשמע מעולה!יעל מהדרום
אכן, זה אחד הטעימים, מחכים לשבועות בעיקר בשביל זה.. קראנץ שוקולד


מממ אני אשמח מאוד למתכון.לב אמיץ

ומגישים עם רוטב או ככה?

גם אני רוצה מתכון!יעל מהדרום
בבקשה קראנץ שוקולד

@יעל מהדרום @לב אמיץ

 

1 ק"ג תפו"א מהזן האדום- לשלוק עד שמתרכך.

למעוך טוב..
לטגן בצל אחד להזהב ולשים בפנים, מעט כורכום, מלח לפי הטעם, פלפל לבן.. לערבב הכל ולהוסיף קצת פיטרוזיליה קצוצה דק..

 

למלית גבינות

חצי קוטג'

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

ומעט פלפל שחור ולערבב טוב..
 (מלית הגבינות נתונה לשינוי לפי הטעם, כמובן שאפשר לשים קשקבל, מוצלרה, בולגרית וכו')
למלא את הקציצות תפו"א..
 לצפות בקמח או בפירורי לחם ולטגן..
 

תודה!! עושים כדור מתפו"א ובאמצע את הגבינות?יעל מהדרום
אהה, כמו שממלאים קובותקראנץ שוקולד

יוצרים גומא עם האצבע שמים את המלית וסוגרים..

נשמע מעולה. תודהיעל מהדרום
תודה! מתכון טעים.לב אמיץ


>>ברוקולי

 

במרק דלעת 

והמילוי היה פטריות (שני סוגים, כרשה, שום, סלרי, כוסברה ובטטה מגורדת) תיבלתי במלח פלפל בהרט ראסאל חנות וקצת זרעי כוסברה.

 

נשמע מעולה קראנץ שוקולד


נשמע טוב!לב אמיץ


נראה.לב אמיץ

כנראה דג סלומון, ומרק מעניין

ופסטה ברוטב שמנת או רביולי (קנוי) ברוטב שנכין וסלט. יש חג"ז.

 

סעודת חג בצהריים בשר ואורז עם שעועית או אפונה וצ'יפס 

ולשבת כרגיל.

רעיונותאנונימיות

סלמון צרוב בשמן זית

קיש פטריות/ ברוקולי

פשטידיות מנגולד

סמבוסק חלבי במילוי גבינות + רוטב פיצה/ מנגולד/ פטריות/ בצל מטוגן.

תפוחי אדמה מוקרמים

 עוגות- 

עוגת גבינה ניו יורקית עם רוטב פירות יער / קרמל מלוח

בריוש

עוגת אלפחורס

 

וכמובן סלט יווניאנונימיות


ובלינצ'סאנונימיותאחרונה


מחפש מתכון לקינוח מסוים, פרטים בפניםdvirm1

מחפש מתכון לקינוח שנמצא הרבה במלונות,

מין עוגה שהיא שילוב של שוקולד ופצפוצי אורז, פרווה.

אני חושב שבמלונות מגישים אותה קר.

מישהו מכיר?

חתוך לקוביות?ש.א הלוי
יש פה כמה שרשורים של פצפוצי אורז- בטוח יש שם מתכון למשהו בסגנון.
חלק עם שילוב של חמאת בוטנים.

איזה מרקם השוקולד? קשה? רך כמו מוס? כמו עוגה? כמו בראוניז?
הפצפוצי אורז יחד עם השוקולד? בשכבה נפרדת? עם דבש/קרמל?
תשובותdvirm1

שכבה אחת - שוקולד לבן טהור, מרקם מוצק קשה (כנראה שהשתמשו בשוקולד לבן פרווה?)

שכבה שנייה, מעליה - פצפוצי אורז יחד עם שוקולד חום, גם במרקם קשה.

לא יודע אם יש קרמל.

כנראה השתמשו בצימקאו לבן וחוםש.א הלויאחרונה
אם זה קשה אבל רך יחסית השוקולד - נסה להוסיף שמן/מרגרינה
וזה נשמע סנכרון כמו צימקאו מומס עם פצפוצי שוקולד
הייתי מנסה להכין כמו שכתבת

אולי זהDR.

500 גרם חמאת בטנים

300 גרם שוקולד מריר

11/2 כוס דבש

400 גרם שוקולד לבן פרווה (או חלבי)

6 כוסות פצפוצים

 

להמיס על אש נמוכה שוקולד מריר, דבש, חמאת בוטנים

להוסיף פצפוצים

לשטח

להמיס שוקולד לבן+ 4 כפות חמאת בוטנים

משטחים  על השכבה הראשונה

ניתן לזלף עם כפית שוקולד מומס באדים

כשמבשלים שמנת חמוצה יותר מידי זמן היא מתפרקת והופכת לנוזלית?יעל מהדרום
לק"י

זה כזה בעסה..
יש איך לתקן?
וגם יש בה פרורים כאלה..ייתכן מהקמח ששמתי להסמכה?יעל מהדרום
הרוטב חזר להיות סמיך...יעל מהדרום
לק"י

להבא, נמיס טוב את הקמח ונתבל בתיבול שיצא טעים יותר..
התבעסתי קצת על מה שיצא.
מה תיכננת שיצא ממנה? כלומר למה בישלת אותה מלכתחילה?אביה*
רוטב שמנת (לא פעם ראשונה שאני מכינה)יעל מהדרום
וואלה.. את מכינה משמנת חמוצה?אביה*
רוטב שמנת למוקרם כאילו? אני מכירה שמכינים רק משמנת לבישול..
כן..זה גם יוצא טוביעל מהדרום


זה יוצא דומה בטעם?אין לי כינוי
אשמח למתכון
כן..ראיתי שלניקי ב. יש מתכוןיעל מהדרום
לק"י

בגדול, מטגנים בצל ושום.
מוסיפים קצת קמח להסמכה, קצת חלב (לערבב טוב...).
שמנת חמוצה
תבלינים
עוד חלב לפי מידת הסמיכות הרצויה.
אני גם ניסיתי את המתכון כמה פעמיםפרח כתום
יוצא אחלה, במיוחד אם מערבבים את השמנת עם החלב/מים לפני.. ככה יש פחות גושים של שמנת חמוצה.
תודה! (לא ניסיתי את שלה..)יעל מהדרום
תודה!אין לי כינויאחרונה
ממה שידוע לי שמנת חמוצה לא ממש מיועדת לבישולקראנץ שוקולד

ז"א בשביל תבשילים חלביים כמו מוקרמים וכאלה משתמשים בשמנת לבישול או מתוקה..

אולי..אבל אני עושה עם זה, ולא בפעם הראשונה... ולא רק אנייעל מהדרום
לק"י

כנראה שצריך בישול קצר.
ומשיטוט באינטרנט מצאתי גם מתכונים כאלה, אולי בפעם הבאה אלך על כמויות מדוייקות.
עוגות ועוגיות *טעימות* בלי סוכר. יש חיה כזאת?לב סדוק

אני מכינה את העוגיות קוואקר הרגילות בלי סוכר.

יש לי איזה מתכון לשוקולד.

אבל חוץ מזה..?

גם בלי סילאן/דבש? יש מתכונים שאפשר לשים דבש/סילאןש.א הלוי
אפשר לגמרי עם. פשוט אני לא ממש יודעת איך להחליף שיצא טעים..לב סדוק


בצק פריך בלי סוכר במילוי תמרים (טבעיים, בלי סוכר)יעל מהדרום
מה שמים בבצק במקום סוכר? סילאן? וכמה?לב סדוק


אני מכירה שלא שמים כלוםיעל מהדרום
לק"י

המתיקות של מילוי התמרים מספיקה.
וואו מעולה! את יודעת אם אפשר את המתכון שבחתימה שלך?לב סדוק


לא ניסיתי, אבל מניחה שכןיעל מהדרום
לק"י

נראה לי שכדאי לעשות שכבה דקה דקה של בצק.
יש עוגיות מלוחותתות

שזה טעים ממש...

יש לי מתכון אלוף לעוגיות בסגנון עוגיות עבאדי, אם בא לך

אשמח ממשלב סדוק


עוגיות עבאדיתות

קצת השקעה בלהכין תצורות אבל לדעתי שווה...

 

1 קילו קמח

2 שקיות אבקת אפייה

2 כוסות שמן

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר (לא חובה, תורידי)

כ-שתי כוסות מים

 

מערבבים יבשים, מוסיפים נוזלים, לשים לקבלת בצק רך ונעים (לא דביק)

 

עושים "נחשים" דקים ואז סוגרים לטבעות, או שמשאירים פסים

 

מורחים ביצה ומפזרים מה שאוהבים - שומשום, זעתר, מלח גס וכד'

אופים על 180 עד שמזהיב

אני מכינה מקמח כוסמין אבל זה ייצא טעים עם כל קמח לדעתי

תודה רבה!לב סדוק


ואפשר גם פצפוצי אורז עם סילאן/ דבש וטחינהיעל מהדרום
לק"י

עם סילאן- יש טעם חזק של תמרים.
עם דבש- של חלווה.

סירופ מייפל אמיתי מותר?
יש עוגיות מייפל.
אחלה, תודה.לב סדוק

כן, בהחלט. וואו לא חשבתי על זה..

יש לך מתכון מומלץ?

נראה לי שאת אלה אני מכינה (אפשר גם בלי קינמון)יעל מהדרום
תודה!לב סדוק


עוגיות מלוחות, קרקרים, כעכים...חדשה ישנה
תודה כולם! מוסיפה מתכון משלי:לב סדוקאחרונה

עוגיות פצפוצי אורז ושוקולד- אם לא תגידו לא ידעו שזה בלי סוכר!

 

ממיסים כוס שמן קוקוס עם שני שליש כוס דבש\סילאן(אני מערבבת.. בעיקר דבש עם קצת סילאן)

מוסיפים כוס קקאו ומערבבים.

 

מוסיפים פצפוצי אורז לפי העין, מערבבים, מוזגים למנג'טים, מקפיאים.

 

אצלנו ליקקו את האצבעות

 

 

אפשר להשתמש במתכון הזה בשביל שוקולד. פשוט במקום פצפוצי אורז למזוג את התערובת לתבניות כאלה של קרח ולהקפיא. מומלץ להוסיף אגוזים.

 

החיסרון היחיד זה שבגלל השמן קוקוס השוקולד חייב להיות במקפיא כל הזמן, הוא נמס תוך שניה..

 

 

מתכונים עם שעועית (לבנה)רבע ל7
למישהו יש רעיונות? 🤔
אורזרקפת לבנהאחרונה
עם בצל, תבלינים...
מעבד מזון13

אשמח להמלצה על מעבד מזון, חוץ מMagimix כי הוא מידי יקר

מקפיצה13אחרונה


דברים שאפשר לעשות עם שעםקראנץ שוקולד
למי יד פקקים כאלו לא מחוררים? ;)מקום בעולם
אפשר לקנות ברוקולי


באמת?? איפה??מקום בעולםאחרונה


דחוףף איזה תחליף יש למלית וניל?The best girl
מילוי של מה?אם הבנים12
פחזניות וכד'- שלא צריכות אפיה אפשר למלא בקצפת ריצ' או שמנת מתוקה.

מילוי שמרים ומאפים אפשר למלא בקרם פטיסייר, שוקולד, קינמון, גנאש וכד'
תודה!The best girl
איפה קונים מלית וניל?יעל מהדרום
בחנויות אפיה מתמחותברוקולי
תודהיעל מהדרוםאחרונה
אז הכי טעים זה עוגיות מתפוררות...יעל מהדרום
לק"י

אבל איך חותכים אותן נורמלי?
(זה פשוט חוסך זמן רק לשטח בתבנית, ולא לכדרר עיגול עיגול בנפרד).

לחתוך לפני האפיה?סתם 1...
אם הבנתי נכון...
(סכין חד פעמי?? )
נראה לי אבל שאם אני חותכת ולא מפרידה לפני האפיהיעל מהדרום
לק"י

זה ידבק בחזרה באפיה, כי העוגיות טיפה מתרווחות להן.
אולי זה יקל אבל. תודה!

(וכן, סכין חד"פ)
מיד שזה יוצא מהתנורפרח-אש
הוא מקשה אם מחקים יותר זמן או אפיה ארוכה מדי
בשמחהפרח-אש
^^תמיד כדאי כשזה עוד חם מיד אחרי האפיהט'

לחתוך/לסמן עם הסכין וכשמתקרר לחתוך

תודה..ננסה להבאיעל מהדרום
בשמחה (בעיקרון זה המתכון בחתימה שלי עם טיפה שינויים)יעל מהדרום
לק"י

4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר (אפשר גם 3/4)
1 ושליש כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/3 כוס מים/ מיץ תפוזים (כדי שיהיה פחות מתפורר נראה לי שעוד נוזלים יעזרו. נגיד חצי כוס במקום שליש).
שוקולד צ'יפס

אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב קלות.
תודה!הנורמלית האחרונהאחרונה
אשמח להמלצה למיקסרזו אני שכאן.

שלש בצק, גם 2 ק"ג. 

מחפשת כבר תקופה ארוכה.. תודה (-:

2 ק"ג בצק או 2 ק"ג קמח?ארץ השוקולד
לנו יש קנווד שלש בצק לחלות עם קילו וחצי קמח לבן.
אבדוק דגם עוד מעט
בוש mum6אין לי כינוי
לש בצק מ2 קילו קמח
מיקסר קנווד מייג'ור.ממליצה בחום...ה' הוא מלכינו
עשיתי בו לא פעם 2 וחצי ואפילו 3 קילו
מצטרפת להמלצה על קנווד מייג'ור.ת.מ.
לשים לב שיש שני גדלים. לי יש את הקערה של ה6.9 ליטר ואני עושה בו בכיף 2 קילו (משתמשת בקמח מלא/כוסמין אם זה משנה)
בדקתי מחיר של הקנווד מייג'ורזו אני שכאן.

הוא ממש יקר.. 

 

 

יש אולי למישהי את הקנווד 770 או דגם אחר? גם הוא מסוגל ללוש 2 קג קמח?

מה התקציב שלך?ת.מ.
את יכולה לחפש מבצעים וקבוצות רכישה.
עד 1500זו אני שכאן.

ראיתי את המיג'ור ב-1000, אך הקערה מפלסטיק. מה דעתכם? היא תחזיק מעמד?

אני חושבת שאני שלמתי עליו 1500 בקבוצת רכישה.ת.מ.
לא זוכרת בדיוק. ושלי לא מפלסטיק.
אני חושבת שלחברה שלי יש את הפלסטיק כבר כמה וכמה שנים אבל אני לא בטוחה שאני זוכרת נכון. שימי לב גם לגודל ולא רק אם זה הלבן(שמגיע עם הפלסטיק) או הכסוף.
2 קג קמח..זו אני שכאן.

אשמח מאוד לקבל את הדגם המדוייק והמלצה מהיכן לקנות במחיר סביר.. תודה

דיס המלצהבארץ אהבתי
לנו יש מיקסר של סאוטר, לא זוכרת איך קוראים לדגם אבל דגם גדול שלש 2 קילו קמח.
בעיקרון הוא בסדר ועובד לנו כבר כמה שנים, אבל המכסה שלו פעמיים נשבר (עשוי מפלסטיק די פשוט), בפעם הראשונה הצלחנו למצוא חלק חלופי, אבל בפעם השניה אמרו לנו בחנות של החלפים שצריך לייבא את זה ויש עם זה בעיה עכשיו וזה נגרר ככה כמה חודשים (כבר הרבה זמן לא ביררנו שוב, כי החנות במקום שאנחנו לא מגיעים אליו הרבה אז אולי בינתיים הן כבר הצליחו להביא...).
(בב נשבר בצור שאפשר עדיין להשתמש, אחרת זה היה הרבה יותר גרוע..)
קנווד מייג'ורהנורמלית האחרונהאחרונה
אנחנו קנינו בדיוטי פרי ב200 דולר..
אז אם יש מישהו אצלכם שטס שווה.
תותח, מקציף ולש אליפות. קערה גדולה.
קיים כבר כמה שנים, מחזיק ממש טוב מעמד.
המיקסר הקודם של אמא שלי, גם של קנווד, בזיק קרוב ל20 שנה - וגם אז הוחלף בגלל השתדרגות.
מתכון טעים ופשוט שהכנתי שבוע שעבר לחזה עוףש.א הלוי
חזה עוף עם פטריות ועגבניות שרי צבעוניות בנוסח איטלקי משגע | באהבה מהמטבח של ליאת


לא שמתי פטריות, ועם עגבניות שרי רגילות
ובלי אבקת מרק
ועם חזה עוף פרוס ולא שלם
יוצא מעולה
נראה מתכון נחמדחילזון 123


נראה טוב! תודה..שומרת לייעל מהדרוםאחרונה
השבת השוקולד צ'יפס לא צנח לתחתית העוגה!!ט'

לא עירבבתי בבלילה, רק פיזרתי מלמעלה כמות נכבדה. הצ'יפסים נשארו למעלה וחלק ירדו לאמצע בול כמו בעוגות קנויות.

 

נראה לי שהסוד הוא לקנות כשר לפסח, הצורה שלו שונה, שטוח ולא טיפה.

יכול להיות?

 

 

*שוקוצ'יפס של אופנהיימר.

 

נזכור לשנה הבאהיעל מהדרום
לק"י

(אלא אם יש עוד בסופרים).

זאת עוגה בחושה או עם הקצפה של הביצים?
כי בעוגה בחושה לא צונח לי.
בחושה, תמיד צונח ליט'


מעניין למהיעל מהדרום
בטח ההבדל הוא בקמח שאתן משתמשותארץ השוקולד
אם @ט' משתמשת בחיטה מלאה ואת לא, אז זה ישנה את הצניחה.
הפעם השתמשתי בכוסמין 80%, זה מה שמנע מהשוקולד לצנוח??ט'


כן, הבצק כבד יותר ולכן השוקולד לא צונחארץ השוקולד
@יעל מהדרום הבצק שלך קל יותר ולכן השוקולד צונח לרוב.

למדנו את זה בבית ואבא שם לב לזה.
דוא אמרנו הפוך..אצלי קמח לבן והשוקולד לא צונחיעל מהדרום
מוזר, אז בטח כוסמין קל יותרארץ השוקולד
אבל אני חושב שהעיקרון זהה.
אני משתמשת רק בלבןיעל מהדרום
איזה יופיארץ השוקולד
1. אם שמים מלמעלה אז זה פחות צונח.
2. יש גם הבדל בלציטין שאין באחד לפסח אולי זה גם משנה, אבל יתכן שזה רק הצורה כמו שאמרת
גם אני שמתי לב לזה..ברוקולי
@קראנץ שוקולד

מה אתה אומר?
יכול להיות שזאת מסה כבידה?קראנץ שוקולד
יש עוגות בחושות עם מסה דלילה מאד ואז כנראה כל מה ששמים שוקע ויש כאלה עם מסה סמיכה שאז זה מעקב את החומרים מלשקוע.. ככה נראה לי
אני בדכ לא מכינה בחושות עם שוקוציפסברוקולי
אבל השבוע הכנתי עוגת תפוחים בחושה ושוקולד צ’יפס של פסח
ולא שקע
לא בטוחה, זה מתכון שאני מכינה קבוע והשוקוצ'יפס תמיד שוקעט'

והפעם המסה היתה דלילה יחסית בגלל הכוסמין..

 

חושב

סביר שכוסמין שוקלים יותר פשוטארץ השוקולד
אז כנראה באמת בגלל הסוג של השוקולד..קראנץ שוקולד
וזה ללא קימוח של השוקולד?
ללאט'


מעניןציף
לא שמתי לב לזה אף פעם שזה צונח
את משתמשת בחיטה מלאה?ארץ השוקולד
כןציף
אז הבצק שלך כבד יותר ולכן השוקולד לא שוקעארץ השוקולד
אצלי תמיד צונח עם חיטה מלאה .והפעם לא צנח לי כי קימחתימעין אהבה
את השוקולד צ'יפס ופיזרתי על הבצק בתבנית
מעניין, כנראה שהתיאוריה שלנו על משקל הבצקארץ השוקולד
לא מדויק
רוצה לכתוב את המתכון שלך?יעל מהדרום
הכי פשוט שישט'

4-5 ביצים > להקציף
להוסיף לפי הסדר תוך כדי ערבוב:
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוס חלב/מיץ
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
(פה אני מוסיפה לפי העין והטעם - קקאו/קוקוס/קפה////)
כוס שוקולד צ'יפס או (עדיף) שוקולד קצוץ.

לשטח בתבנית בינונית משומנת (לא גדולה של התנור) ולאפות 180° 40 דקות. לבדוק עם קיסם/סכין יוצא נקי

אני לא מקציפה בכלל, רק מערבבת0..אולי לכן זה כבד יותריעל מהדרום
אני מקציפה עם מקצף ידני, לא נהיה מזה קצףט'

רק קצת לאוורר את הביצים

אז ברור ששלך קל יותר, בעיקר אם את מאווררת את הביציםארץ השוקולד
שזה בעצם הופך את הבצק לקל עוד יותר ולכן הגיוני שהשוקולד ישקע אצלך
ועדיין יוצאת עוגה צמיגית. למה?ט'
צמיגיות לדעתי יכולה להיות תלויה בחום ובזמן בתנורארץ השוקולד
תנסי להשאיר עוד כמה דקות או להעלות טמפרטורה ל190, אולי זה יעזור, אבל אני לא בטוח
אצלנו בכלל מכניסים לתנור בלי השוקוצ'יפסהעוגב
אחרי 2~5 דקות פותחים מפזרים וסוגרים, לא שןקע
את מכירה את ה'טריק' של לערבב עם מעט קמח?שמן פשתן

הם אף פעם לא שוקעים לי

מכירה ולא עובד ליט'


אנחנו פשוט שמים באמצע האפיה וככה יוצא טובטללים


בחיי שזה מוזר ט'אחרונה
הכנתי את אותו מתכון (בתגובה ליעל) - עוגה אחת עם קוקוס ואחת עם קפה.
הקוקוס השוקולד צ'יפס התערבב יפה ולא שקע ובקפה נהיתה ממנו תחתית לעוגה.
מה הולך??


היי מחפשת מתכון מנצח לעוגיות טחינהבראבו

כלומר-קל, חומרים זמינים, עדיף פרווה וטעים רצח

תודה

מקפיצה אשמח גםג'ינג'ר
מאמינה שזה טעים, טרם ניסיתי בעצמייעל מהדרום
מתכון לעוגיות טחינה:
כוס שמן
כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות טחינה
חצי כוס שקדים/ אגוזים טחונים (לא חובה)
קמח כמה שנכנס.
אופן: שמים את כל החומרים חוץ מהקמח ומערבבים.
מוסיפים קמח בהדרגה (בערך כ4 כוסות) עד שיש בצק נח.
עושים עיגולים, שמים מעל שקד. אופים ב180.
10-15 דקות בערך..

מתכון של @וזכני לגדל

חוץ מזה, תגגלו "עוגיות טחינה שוקולד"- מרקם חולי יותר (טיפה חונק).
לי יש!סתם אחתאחרונה
עוגיות שיבולת שועל בריאות • הכל בקערה אחת - FoodisGood מתכונים

חולה על המתכון הזה! הכי קל וזמין וטעיםם
דייסת שיבולת שועל על בסיס מטרנהעובדת על המידות

בס"ד

 

התלבטתי אם לשאול כאן או בהורות..

 

יש למישהו הוראות הכנה? 

 

תודה רבה

אפשר פשוט להוסיף כף (של מטרנה) לבקבוק מוכןש.א הלוי
של 180 מ"ל מטרנה

יש גם הוראות הכנה על הדייסה עצמה.
התכוונתי לא לדייסה קנויהעובדת על המידות

אלא לשיבולת שועל ממש בשילוב תמל של מטרנה

תרתיחי מעט מים. תוסיפי להם קוואקר.מוריהאחרונה
תבשלי קצת.
תכיני מטרנה בנפרד ותוסיפי.
רעיונות לתחליפים- שעועית ירוקהאביגיל.
חשבתי להכין שעועית ירוקה עם סויה סילאן ושומשום, אבל נתקעתי בלי שומשום.
מה לדעתכםן אפשר לשים במקום?
אפשר לוותר על השומשוםיראת גאולה
אפשר שקדים.
מגניב, תודה (:אביגיל.
בוטנים מקולפים. שקדים מולבנים פרוסים. בל אפשר גם בלי כלום...חילזון 123אחרונה