מה אפשר להכין מבצק פילו?אבןישראל
בורקסיםיעל מהדרום
כל מילוימאוהבת בילדי
עדיף לא רטוב-
גבינות, בשר טחון, תפוחים, טחינה וסילאן- יוצא כמו חלווה, שוקולד...
..מענין
קונכיות למילוי מוקפצים וכדו'
קינוח - פרוסה דקה של חלווה ושוקולד צ'יפס מגלגלים דק ואופים .
מגישים עם גלידה
תודה !אבןישראל
נראה מה ירצו פה ונכין.
"גביניות" מבצק פילואמא יקרה לי*אחרונה
שאלהקיגל
הכנתי את המתכון שפה ויצא ממש טוב - הקוגל המושלם, קל ומהיר הכנה, הכי טעים שיש ובלי מאמץ | החיים עצמם
https://apropolife.com/%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%9C-%D7%A9%D7%9C%D7%99/
השאלה שלי היא - האם להכין את זה עם קרמל (חמאה + סוכר כמו בסרטון למטה) ישדרג את זה
או שלא?
אני יודעת שאפשר לענות "תנסי ותראי"... אבל אם יש כאלו כאן עם נסיון בכזה דבר אשמח....
האם תחשיבו בצל המשמש לטיגון בתור ירקנטלינטלי
נניח שמבחינה בריאותית אתן רוצות כל יום לאכול סך הכל 5 ירקות ופירות.
נניח בצהריים הכנתן עוף בסיר והשתמשתן בבצל לטיגון.
האם תחשיבו את הבצל כאחד מ-5 הירקות היומיים או שזה בקטנה ולא תחשיבו?
למה דוקא 5? עדיף כמה שיותרפצלושון
ובצל מטוגן זה לא בריא אז לא נראלי נחשב אם מנסים לספור...
כשאנימדברה כעדן.
..נטלינטלי
אז את מחשיבה את מה שיש בחביתה שתי ירקות (בצל וגזר)?
נגיד, כן
מדברה כעדן.
אגבמדברה כעדן.
כן. אם אצליח לאכול בצל שלם בצורה הזו...יראת גאולה
בצל לא, אבל-שבח והלל
אם התוספת ירק היא מרכזית (ירקות מוקפצים, ירקות ברוטב וכו') או הרבה ירקות מגוררים עם אורז לדוג' אז אני אספור את כל הירק יחד כחצי מנה-מנה אחת של ירק.
לאחילזון 123אחרונה
אבל אני גם לא רואה טעם להצמד דווקא למספר מסויים עד כדי כך.
זה לא כזה משנה אם זה יהיה 4 5 או 6
כל רגע משנים את התפריט🙈ברונזה
חזה עוף בתנור?
משו קל וטעים?
3 אופציות >שבח והלל
1. קוביות חזה ברוטב-
פרפר חזה נקי וחתוך לקוביות בערך 3*3 ס"מ
5 שיני שום פרוסים
3 כפות רוטב צ'ילי
2 כף טריאקי
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות חומץ
מלח ופלפל שחור (אני שמה בערך חצי כפית מלח וכף פלפל שחור)
2 כפות שמן
לערבב את כל החומרים, לעסות את הרוטב לקוביות החזה, לשים בתבנית עמווקה ולכסות בנייר אפיה
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
לאפות 10 דק', לכבות את התנור ולהשאיר את העוף מכוסה בתנור לעוד 5-7 דק'.
2. רצועות חזה עם ירקות-
פרפר חזה נקי וחתוך לרצועות
2 גזר חתוך למקלות צרים
1 פלפל חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לטבעות
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
3 כפות שמן
כפית מלח גס
פלפל שחור
כפית טימין מיובש
כפית שום טחון
לערבב את השמן עם התבלינים ואז לערבב עם הירקות והעוף
לשים בתבנית את העוף ומעל את הירקות ולהכניס לתנור על 180 ל15 דק', לערבב את הירקות והעוף ולאפות עוד 2-3 דק' שהעוף יקבל קצת קרנצ'יות.
3. חזה עוף בפאנקו- יותר מסובך אבל שווה הכנה
פרפר חזה עוף
רבע כוס מלח גס
רבע כוס חומץ
ליטר מים חמימים
2 כפות מיונז
2 כפות קמח
2 כפות מים
2 כפות רוטב סויה
כף מייפל
פאנקו
מערבבים את המלח גס עם המים החמימים והחומץ, שמים את החזה בפנים שהמים יכסו אותם ומשרים לשעתיים.
בקערה מערבבים את המיונז, קמח, מים, סויה ומייפל,
שוטפים את העוף מהמשרה ומעסים את הבלילה לתוכו
מצפים בפונקו ואופים בתנור על 180 ל20 דק'.
מחכים שיתקרר ופורסים.
תודה!!ברונזה
ותודה על הפירוט
אני כלכך גרועה במטבח🙈
פסטרמה חזה עוף - משתמשים בפרפרופל לימון
ולא בפרוסות דקות המיועדות לשניצל
שווה להשרות את החזה בנוזל כבישה לפחות ל- 12 שעות ורק אח"כ לתבל ולאפות ככה:
תודה מממש!!ברונזה
1. קארי ודבשארץ השוקולדאחרונה
או 2 קטשופ
או 3 רוטב טריאקי
לשים את 1 משלוש האופציות, בתנור על 175 וזהו
האם חובה מיקסר בשביל עוגיותרועישםטוב
היי,
חיפשתי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס והגעתי במקרה לזה - https://www.tallykeinan.com/post/2016/02/28/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%A1-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D
השאלה אם זה חובה מיקסר או שאפשר פשוט לערבב עם כף או משהו (אין לי מיקסר).
תודה!!
אני לשה עוגיות ביד. לא עם כףיעל מהדרום
לא חייבהרמוניה
(יש מתכונים שיותר נוח כי צריך שהחמאה תהיה קרה..)
אתה יכול להמיס קצת במיקרוגל את החמאה/מרגרינה בתוך קערת זכוכית, למעוך עם מרית סיליקון ואז להוסיף את הסוכר ולערבב ואז את הביצים ואת התמצית וניל ואז את שאר היבשים.
יש עוגיות שהקרמת השומן עם הסוכר חשובהופל לימון
למרקם הסופי של העוגיה, ואז כדאי מיקסר. יש עוגיות שמערבבים הכל יחד או אפילו ממיסים את השומן אז אין בעיה להכין ללא מיקסר
למשל: עוגיות שוקולד צ'יפס וגם כאלה
עוד שאלותרועישםטוב
תודה על התשובות.
במתכון לעיל כתוב שצריך סוכר חום רטוב. מה הקטע של סוכר חום רטוב? למה שלא
אקח סוכר חום וארטיב אותו במים ואז יהיה רטוב
? האם זה ממש חשוב למתכון או לא?
ושאלה נוספת של מתחילים - האם ממש מורגש ההבדל בין חמאה למרגרינה או שלא?
תודה
הקישור למתכון שוב -
סוכר חום עושה מרקם שונה, אבל האמת שזה נשמע לי מלאיעל מהדרום
לק"י
סוכר.
הייתי שמה חצי כוס סוכר בסך הכל (חום+לבן)
..רועישםטוב
..
1/2 מהכמות???ופל לימון
וואלה לא היתי ממליצה על זה. בכל מקרה פעם ראשונה מכינה מתכון ככתבו וכלשונו ורק אחרי התרשמות מחליטה על שינויים, מה גם שלסוכר יש עוד תפקידים מלבד המתקה
לצורך העניין אני מכינה עוגיות עםיעל מהדרום
לק"י
4 כוסות קמח ובין חצי ל-3/4 כוס סוכר.
אז לשים על 2.4 כוסות קמח- כוס סוכר נשמע לי הרבה. וזה למרות שאני אוהבת מתוק.
נתפשר, במקום כוס סוכר הייתי שמה 3/4.....
סוכר חום רטובופל לימון
בשונה מסוכר חום בהיר (דמררה) , הוא פשוט מכיל יותר מולסה ולכן דביק יותר.
סוכר חום מוסיף למרקם של העוגיה צ'ואיות וגם צבע.
בודאי שיש הבדל בטעם בין מרגרינה לחמאה, אבל לפעמים יש אילוצים ורוצים דוקא פרווה, ממליצה להשתמש בנטורינה
הכוונה לסוכר חום דביקיראת גאולה
בשונה מסוכר חום במרקם 'יבש'.
משום מה לשני הסוגים קוראים 'סוכר חום' למרות שמדובר בשני סוגים שונים עם השפעה קצת שונה, בעיקר לגבי מרקם של עוגיות (לא נתקלתי במתכונים אחרים שמבדילים בין הסוגים. רק מתכונים של עוגיות)
לא צריך אבל משפיע על הטעם והנראותארץ השוקולד
לכן זה תלוי במתכון. יש כאלה שלא צריך להקציףיעל מהדרום
לא חושב שצריך בשביל עוגיות רגילותארץ השוקולד
הבנתייעל מהדרוםאחרונה
אפשר גםשבח והלל
את השמן והסוכר והבייצים לערבב טוב עם מטרפה ואז להמשיך עם כף לשאר החומרים
שאלהנטלינטלי
יש כאן מתכון של משה שגב - עוף אמריקה סטייל בתנור מתכון לכל החיים … פחות מחמש דקות וזה מוכן לתנור.. תוצאה משגעת ניחוח אמריקאי עם טעמים שכולם מחזירים צלחות נקיות … ממש ככה היה... | By משה שגב / Moshe SegevFacebook
המתכון בקצרה (בסרטון יש את הפירוט המלא):
בתבנית: חלקי עוף + תפוחי אדמה + שום + בצל + רוזמרין
רוטב: צילי, ווציסטר (לא בטוחה בדיוק מה זה אבל אוקיי), ברביקיו, שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
220 מעלות טורבו מכוסה לשעה, להוריד כיסוי ועוד 15 דקות
השאלה שלי היא - למה הוא שופך את הרוטב מעל הדברים ולא עושה כפי שאני מכירה - לערבב את
כל הרכיבים ביחד עם הרוטב ואז לשים בתבנית.
(הייתי שואלת בסרטון אבל יש מעל 1000 הערות בסרטון הזה...)
אולי כי זה מצטלם טוב יותר?ופל לימוןאחרונה
הדרך שלך לערבב את הרכיבים עם הרוטב המתבל נשמעת לי נכונה והגיונית יותר, אני מעדיפה לתת לעוף כמה שעות בתוך התיבול לפני האפיה- פשוט לספיגת טעמים
עוף עם שעועית בסיר, יש למישהו מתכון?מוריה 7
תודה
שעועית ירוקה או לבנה?יעל מהדרום
ירוקהמוריה 7
לא מתכון מדוייקתוהה לעצמיאחרונה
מתכון מומלץ (עדיף מנסיון)ברונזה
לפרגיות בתנור
🙏🏼🙏🏼🙏🏼
בבקשה!*אשתו של בעלי*
*פרגיות בתנור*
צ׳ילי בנדיבות, קטשופ,סילאן,קצת שמן זית,שום כתוש, אבקת מרק עוף.
ולתנור...
תודה !ברונזה
בהתחלה תכניסי מכוסה לחצי שעה*אשתו של בעלי*
תודה ממש!ברונזהאחרונה
מעבד מזון משולב בלנדר דגם FPS850 המלצות או דיס?פרח-אש
ארוחה משביעהנטע321
היי,
יש לי שאלה -
ממה שאני מבינה ארוחה מזינה ומשביעה צריכה להתבסס על חלבון, פחמימות, ירקות ושומנים.
משביעה אצלי = אוכלת בשעה 1 בצהריים ושבעה בלי בעיות עד 6 (אולי קצת יותר).
אבל מה שאני לא מבינה זה שבכל אחת מהקטגוריות האלו יש מזונות משביעים יותר ומשביעים פחות.
למשל:
ארוחה עם מנת בשר בקר (חלבון), פסטה (פחמימות), ירקות כלשהם ושומנים שמעורבבים בהכל (למשל בבקר, או שמן זית בסלט וכדומה).
ארוחה כזאת אצלי ממלאת אחר הקריטריונים של מזינה ומשביעה ל-5 שעות, ואולי יותר, בלי תחושה של רעב.
אבל, אם רק נחליף את הבשר בדג, רק זה לפי דעתי מוריד את רמת השביעה מהארוחה בשישים אחוז בערך.
אם נחליף את הבשר בחזה עוף, גם זה לפי דעתי מוריד את רמת השביעה באיזה 30 אחוז.
גם בפחמימות - אם רק נחליף את הפסטה בקינואה (שלפי דעתי הרבה פחות משביעה מפסטה) - גם הורדנו את רמת השביעה באיזה 20 אחוז.
אז בהנחה שלא כל יום נאכל את אותה ארוחה הכוללת בשר בקר ופסטה, אז מה עושים שהארוחות יהיו מזינות ומשביעות?
(או שבעצם אי אפשר, וצריך לבנות על זה שבארוחות מסויימות אחרי 3-4 שעות בערך אוכלים משהו קטן כדי "להשלים" את הארוחה)
אז אוכלים יותר😅 או שאוכלים יותר ירקותיעל מהדרום
ואולי זה יוסיף לשובע.
מגדילים את כמות החלבון או השומןאמא יקרה לי*
כלומר נניח במקום חזה עוף אחד, אוכלים שניים. כנ"ל עם הוספת מעט שומן.
לדעתי קינואה דווקא משביעה הרבה יותר מפסטה 🥴יראת גאולהאחרונה
אולי הגודל של מנה משתנה. זאת אומרת, אולי כשאת מחליפה את הבשר בדג, אז שמה כמות דג שמכילה פחות ממנת הבשר.
(אני בכלל לא אוכלת בקר. אז לא יודעת אם זה משביע יותר או לא)
מחפשת מתכוןברונזה
למרק ירקות פרווה
ללא עדשים או גריסים
יש לכם משהו מוצלח?
הכי קל*אשתו של בעלי*
ירקות קצוצים-
בצל
גמבה
דלעת
קישוא
בטטה
תפו"א
לטגן הכל במעט שמן.
להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
לתבל(מל"פ,א.מרק,מעט חוטא,אפשר גם קופסא קטנה של רסק עגבניות,אם רוצים מרק כתום/אדמדם)
להוסיף פטרוזיליה/שמיר קצוצים.
ולבשל על אש נמוכה כשעה.
תודהה! סומכת עלייך שיצא טעים ;)ברונזה
שכחתי גם גזר😀*אשתו של בעלי*
מה זה חוטא?יעל מהדרום
😂😂*אשתו של בעלי*
התיקון האוטומטי עשה בעיות.
התכוונתי לחוואג׳...
חחח....יעל מהדרום
אני אוהבת לחתוך ירקות לקוביות קטנותיעל מהדרום
לק"י
לטגן בצל וגזר.
ואז להוסיף את שאר הירקות לטיגון.
להוסייף מלח, פפריקה וכורכום. לטגן עוד.
ואחר כך להוסיף מים (וירקות ירוקים אם רוצים) ולבשל.
לטעם אני אוהבת להתחילופל לימון
באידוי /טיגון בצל קצוץ על שמן זית
גבעול או שניים סלרי
אם יש אז שורש פטרוזיליה חתוך לעיגולים או לקוביות קטנות
גזר חתוך או מגורר
אפשר גם קוביות פלפל אדום ושיני שום
כשהירקות מעט התרככו אפשר להוסיף
פרחי כרובית קטנים, קישוא חתוך לקוביות, אפונה קפואה
ואז להוסיף מים לתבל במלח, טיפה פלפל שחור
כשהירקות כבר רכים אני מוסיפה כף או יותר (תלוי בנפח) של אבקת מרק פטריות טיפה להסמיך את הנוזלים ולהוסיף לטעם
😃נשמע טוב. אני גם מטגנת בצל וסלרי בהתחלהאמרלדאחרונה
למה מתפוצצות לי החלות?מאוהבת בילדי
בזמן האחרון החלות מתפוצצות לי והן כבר לא יפות.
לא שיניתי מתכון, כן יש לי מיקסר חדש והבצק יוצא מושלם.
ההבדל הוא שבמיקסר הזה אני שמה קודם נוזלים ואז יבשים. זה משנה?
אוף, זה ממש מבאס אותי כל שבוע מחדש...
אני לא מומחית, אבל מקריאה למדתי שצריך למרוח ביצהיעל מהדרום
לק"י
אחרי שהחלות תופחות (אם אני לא טועה).
אולי עשית שינוי גם בזה?
מורחת ביצה כרגילמאוהבת בילדי
תני לבצק שתי התפחות וזמן לישה נכוןט'
מתפיחה פעמייםמאוהבת בילדי
ועוד פעם בתבנית.
יש דבר כזה לישת יתר בבצק שמרים? אני שמה על 12 דקות
וודאי שיש לישת יתרט'
קשה לי להסביר בכתיבה אז ממליצה לחפש סרטונים בנושא. בע"ה אשתדל אחרי שבת להעלות לכאן.
לא, יש התפחת יתרופל לימון
חלות לפעמים מתפוצצות*אשתו של בעלי*
כשקולעים אותן הדוק מדי.
ואז כשהן תופחות אין להם מקום לתפוח,כי הרצועות מהודקות מדי.
חשבתי על זהמאוהבת בילדי
אבל גם כשקלעתי רופף- הן מתפוצצות
את נותנת להן מספיק זמן לתפוח?אין לי הסבר
ה''פיצוץ'' זה בגלל שהשמרים תפחו עוד הרבה, אחרי שבחלק החיצוני נקרש ונאפה כבר.
אז:
א. יכול להיות שהבצק לא תפח מספיק.
ב. יכול להיות שאחרי הקליעה הן התייבשו מבחוץ, ואז כשאפית עוד בתנור הן התפוצצו כי החלק החיצוני התייבש.
יכול להיות ב!מאוהבת בילדיאחרונה
כי לא כיסיתי את החלו אחרי הקליעה...
וואי תודה!
אנסה לכסות ומקווה שיסתדר
2 סיבות יכולות לגרום לזהופל לימון
חוסר בזמן תפיחה, כשמתפיחים צריך שהתפיחה תראה לעין וכשקר זה לוקח יותר זמן
קליעה מהודקת מידיי.
כמה זמן דג מוכן (עם טעם, טיבול וכו)ברונזה
תלוי בהרבה פרמטריםנעים לי
לפי מתכון
לפי הסוג דג
דג פורל או סלמון?ברונזה
נראה לינעים לי
תלוי אם הוא פילה או סגור
כי פילה מיבש מהר, וסגור שמור על הטעמים שלו בפנים
היא שאלה כמה זמן הוא מחזיק במקפיאאונמר
לא כמה זמן לבשל
דג סלמוןנעים לי
וסלומון שהוא פתוח כדאי לא יותר מ13 דקות בתנור
סורינעים לי
סליחה פשוט לא הבנתי נכון את השאלה
טלפון שבורנעים לי
חחחח
דיי הרבהאונמר
כמה שבועות אם סגור היטבופל לימון
תודהברונזהאחרונה
עצתכם - אחסון קמח מנופהניל"ס
אני קונה קמח רגיל ומנפה אותו, בכל פעם קילו (או יותר לפי הצורך). פעם הייתי מנפה לתוך שקית גדולה (ככה לא עף לי לצדדים כשאני מנפה), ושומרת את השקית במקרר, ובכל פעם מוציאה שקית חדשה (נקייה) כדי לנפות לתוכה וחוזר חלילה.
אממה? השקית לא נוחה לשימוש אחר כך, לא לאחסון (נקרעת בקלות), לא נוח להוציא מזה את הקמח שצריכה, ולא אהבתי את זה שבכל פעם אני "מבזבזת" שקית חדשה רק בשביל זה.
אז מצאתי שנוח לי לשמור אותו בקופסא גבוהה במקרר, נוח לי לקחת קמח עם כוס מדידה בלי ללכלך את כל המטבח, ונוח לשמור את זה במקרר בלי חשש שיקרע או ישפך.
הבעיה היא שאני לא יכולה לנפות לתוכה, אז אני מוצאת את עצמי מנפה לתוך שקית, ומעבירה לקופסא.
פה אני צריכה את כוח המחשבה שלכם:
1. יש לכם פיתרון יותר טוב לניפוי או אחסון?
2. הבעיה הגדולה שלי היא בהעברה מהשקית לקופסא, בשבוע שעבר נשפך לי כמעט קילו קמח בתהליך
3. פתרונות כגון "לקנות קמח מנופה" לא עוזרים, מכירה את זה ומחפשת משהו אחר.
תודה מראש 
אולי לנפות לתוך קערהמשיח נאו בפומ!
שמתאימה בגודל שלה לקוטר של הנפה (כדי שהנפה 'תתיישב' בה בלי שתיפול לתוכה או שהקמח יברח החוצה בניפוי)
ואז יהיה יותר נח להעביר את הקמח מקערה, עם כוס או משהו
לנפות לקערה ואז להעביר עם כוספה לקצת
אני לא מחליפה בכל קילוניל"ס
אבל כן יוצא כל 1-3 קילו, תלוי כמה מהר זה נקרע
לי יש נפה עם קערה תואמתחילזון 123
מנפה לקערה ואח''כ מעבירה לקופסא רחבה (נגיד קופסא חד''פ של 4 ליטר, או קופסת גלידה ריקה).
זהו שמצאתי קופסא צרה...אז הרוחב זה מה שיעזור?ניל"ס
פשוט לקופסא רחבה קל לשפוך...חילזון 123
פעם הייתי מנפה 2 ק"ג לשקית של אשפהופל לימון
ומעבירה לקופסה גדולה שנסגרת היטב, אני מבינה שההעברה היא הבעיה?
אז ככה
אחרי שסיימתי לנפות הייתי גוזרת את הקצה של השקית , מרימה ושמה את פתח השקית
בתוך הקופסא, כעת נותר להרים את השקית
ולדאוג שכל הקמח יתפנה לקפסא, הבנת? כלום לא הולך לאיבוד ולוקח חצי דקה.
קמח אצלי הולך מהר ואני לא מאפסנת במקרר.
היום אני קונה קמח מנופה ופותח את השקיות ישירות לקופסא הנ"ל
אבל אם גוזרים אי אפשר להשתמש שוב וזה חבל לי...ניל"ס
אבל אם מראש את מנפה בכל פעם 2 קילו אולי זה פחות בזבוז.
כן, הבעיה העיקרית זו ההעברה. נראה לך שיש איזה משפך עם פתח רחב שאפשר להשתמש בו?
למה תשתמשי שוב בשקית מאובקת בקמח??ופל לימון
כדי לא לבזבזניל"ס
זה מה שכתבתי למעלה, חבל לי לזרוק בכל פעם שקית, וכבר עדיף לי להשאי בשקית ולא להעביר, אבל נוח לי בקופסא ורוצה להימנע ככל האפשר מלזרוק המון שקיות אחרי שימוש אחד.
אני שומרת אותן בין לבין במקרר אבל זה לא נוח לי לגמרי כל התהליך ומנסה לייעל.
אז יש לך במקרר שקיות מקופלות מלוכלכות?ופל לימון
השאלה שלי היתה למה - ל עם צירה לא עם פתח
תנוח דעתך נראה לי שאפשר להכניס את קצוות השקית הלא גזורה לתוך קופסא ולרוקן לתוכה את הקמח.
אז תנפי לתוך קערהחילזון 123
כמה שקית כזאת עולה?אביולאחרונה
אני הייתי משאירה את השקיתאביול
למה קמח מנופה קנוי לא מתאים?פתית שלג
מתעניין
כי זה יותר יקר?חילזון 123
כמה סיבותניל"ס
מחיר
זמינות
אחסון
פתרון לניפוי- כמו שרבים כתבו פה- למצוא קערהחופר
שמתאימה בגודל לנפה.
לגבי ההעברה- למצוא קופסא שנוחה גם מבחינת נפח וגם מבחינת הפתח להעברה ולהעביר בזהירות. אין פתרונות קסם.
שאלת כפירההמקורית
עדיף לך לעבוד קשה בלנפות ולא לקנות מנופה?
ברשתות כמו יש חסד מוכרים מנופה ב4.9 באושר עד יצא לי לקנות גם ב4
אני קונה כמות גדולה כל פעם. אם נשאר מכניסה למקפיא וזה תקין להשתמש שוב ממה זאני יודעת
זה לא כזה קשה לנפות קמח...פה לקצת
אני מנפה ולא קונה מנופה כי זה מה שמכירה מהבית.
ובהשוואת מחירים יותר זול לקנות לא מנופה אז אני מעדיפה לחסוך בזה ולא בדברים אחרים.
לא כזה קל גם.. גמני הייתי מנפה אבל בהפרש שלהמקורית
שקל שתיים לקילו גג לא שווה לי לטרוח כל פעם כי מחיר הקמח עלה..
אבל כל אחת והשיקולים שלה כמובן...
אין לי רשתות כאלה בסביבה, אז זה יותר
ניל"ס
ויכול להיות שבחישוב הכללי זה משתלם, אבל זה לא אומר שאני אל אנסה קודם לראות איך אני מייעלת את התהליך הקיים.
להעביר לקופסה גבוההרק טוב!
כמו של קורנפלקס (הפלסטיק שמעבירים אליו, לא הקופסה המקורית).
ואז מכניסים את פתח השקית לתוך הקופסה והופכים את השקית.
אולי לקנות זיפלוק ענקאמרלד
באיקיאה או משהו חבילה של שקיות עם סגירה חוזרת
אם תמצאי מספיק רחב כדי לנפות בפנים ואז לסגור - ולהשאיר באותה השקית.
השקיות של איקאה לא מתאימות לנפהאביול
לנפות על נייר אפיהטל..
לפרוש נייר אפיה על השולחן (או יותר מאחד) ולנפות עליו
ואז קל להרים אותו מהקצוות ולשפוך לתוך הקופסה
סלק וזוקיני, מתכון פשוט, מהיר וקלנטלינטלי
היי,
רק רוצה לשתף במתכון פשוט מהיר וקל לסלק וזוקיני שיוצא (לפי דעתי) ממש טוב:
2 סלק בינוני חתוכים לקוביות בגודל 1.25 ס"מ
2 זוקיני בינוני חתוך לרבעים בערך בגודל של קוביות הסלק
4 שיני שום קצוצים
שמן זית, חצי כפית מלח (אולי יותר), קמצוץ פלפל שחור, כפית פטרוזיליה יבשה (או עשבי תיבול אחרים) ולערבב הכל.
בתנור 200 מעלות ל-40 דקות. אחרי 20 דקות לערבב.
וזהוווווו
מבוסס על:
Roasted Zucchini and Beets ⋆ Only 5 Ingredients + 40 Minutes!
האם שמים לב להבדל בין שמן זית או קנולה בפחמימהנטלינטלי
שלום,
אם אני רוצה להכין אורז / קינואה / בורגול / כוסמת ואני רוצה שיהיה לזה קצת טעם שומני,
האם באמת ובתמים אנשים ישימו לב להבדל בטעם אם אני אוסיף שמן זית (בטיגון של 2 דקות
בהתחלה לפני הוספת מים) או שמן קנולה?
(פשוט המחירים עכשיו של השמן זית עלווווו מאדדדדד)
תודה
את רגילה לשים שמן זית?יעל מהדרום
לפני שהמחירים כל כך עלו אז כןנטלינטלי
אז זה לא נורא אם תשימי קנולהיעל מהדרום
ברור ששמים לב. לרעת השמן זית.יראת גאולה
שמנים מזוככים הם עם טעם ניטרלי יותר עד כמעט חוסר טעם, ולכן הם טעימים יותר.
לשמן זית יש טעם דומיננטי. למי שלא רגיל לזה, הרבה פעמים הטעם מפריע.
מה הכוונהנטלינטלי
לא הבנתי - מצד אחד כתבת שכמעט אין להם טעם ומצד שני הם טעימים יותר, לא כל כך הבנתי את זה.
לא כולם אוהבים*אשתו של בעלי*
את הטעם הדומיננטי של שמן הזית.
לשמן קנולה טעם נייטרלי ולכן לא משתלט על האוכל ולכן האוכל טעים יותר.
בדיוק ככהיראת גאולה
בגלל שאין להם טעם, הם טעימים יותר, כי הם פחות מורגשים באוכל. מרגישים את הטעם של האוכל ולא את הטעם של השמן.
לשמן זית יש טעם חזק ודומיננטי ולהרבה אנשים זה פחות טעים.
..נטלינטלי
אבל אם אני מוסיפה למשהו שלא חייב שמן, כמו למשל אורז או קינואה, שאפשר רק עם מים לבשל, כן ירגישו שהוא יותר שומני נכון?
לדעתי הטעם של שמן קנולה מעולה בפחמימות שכתבתיראת גאולהאחרונה
בכל מקרה, את יכולה לנסות פעם אחת ולבדוק את הטעם לטעמך ואם הסועדים האחרים מרגישים בהבדל...
היי יקרהמדברה כעדן.
אני חושבת שאפשר למצוא בזול יחסית אם קונים בפח.. לחפש באינטרנט מחירים יותר טובים...
אני לא מתכוונת לוותר ולשים קנולה... שמן זית זה בריאות חשובה לאוכל....
עזרה- אפיית עוגה(אהבת עולם)
יש מתכון אחד ממש טעים, של עוגת תפוזים, שתמיד יוצא לי לא אפוי מספיק.
ניסיתי לאפות בתבנית נמוכה, על חום נמוך להרבה זמן וכלום לא עוזר.
יודעים למה זה קורה ומה אפשר לעשות? או שלוותר על המתכון ולמצוא אחר...
ניסית לאפות על טורבו?יעל מהדרום
זה ברור(אהבת עולם)
עוגות אחרות יוצאות לך טוב? זו עוגה עם הקצפה?יעל מהדרום
כן(אהבת עולם)
וכן.
יש לי מתכון לעוגת תפוזים בחושה בלי הקצפהיעל מהדרום
גם לי(אהבת עולם)
אבל אוהבים פה יותר את ההיא עם ההקצפה, רק שכל פעם מחדש האמצע לא מוכן🤦♀️
תודה רבה!
את מקציפה מספיק זמן?אמרלד
אני הכנתי מתכון של מישהי וכל פעם יצא לא אפוי מספיק באמצע, עד שהראתה לי איך מכינה והיא מקציפה 7 דקות. ככה יוצא מעולה
באמת?(אהבת עולם)
זה לא ניסיתי, אני מקציפה עד שיש לי קצף יציב של חלבונים ואז מוסיפה את החלמונים לעוד הקצפה.
נבדוק, תודה!
לי דווקא יוצא יותר טוב בלי הטורבו משום מהניל"ס
הכנתי פעם עוגת תפוזים שאני מכינה מלא ויוצאת מושלם, ובטעות שמתי טורבו, והיא לא נאפתה טוב באמצע גם הרבה אחרי הזמן הרגיל, וגם כשהכנסתי אותה חזרה לעוד אפיה.
יכול להיות שעם טורבו צריך חום יותר נמוך או לשים את העוגה במיקום אחר בתנור.
האמת שאני הייתי אופה על תוכנית רגילה בדרך כלליעל מהדרום
נראה לי שמהפורומים למדתי על הטורבויעל מהדרום
בעקרון הרעיון של טורבו זה שמיקום לא משנה(אהבת עולם)
לא ניסיתי בלי, כי לא ראיתי סיבה, אבל אולי שווה לבדוק.
תודה!
וגם בטורבו אפשר לאפות כמה תבניות בו זמניתופל לימון
וזמן האפיה מתקצר
איזה מבאסכי כל פה
כן.(אהבת עולם)
תנסי לאפות בתבנית ארובהופל לימון
הייתי מנסהאבןישראל
בלי טורבו.
אולי את משתמשת בתבנית שונה מהעוגות האחרות?רק טוב!
לא...(אהבת עולם)
אפשר לנסות שני דבריםרבה אמונתך!
אחרי כל העיצות שכתבו כאן, שאמרת שנוסו...
אפשר לנסות:
1. לאפות בתבנית גדולה יותר, כך שהעוגה תהיה נמוכה יותר.
2. להוריד טיפה מהנוזלים במתכון, בערך חמישית כמות פחות (אם יש מים אז מהמים, אחרת מהמיץ)
תודה לכולם(אהבת עולם)אחרונה
קוגל עם צימוקים ותפוחים - תפוח מגורד או חתוך?קיגל
שלום,
במתכון מס' 1 למטה היא חותכת את התפוח לקוביות קטנות ובמתכון מס' 2 למטה (של מישהי אחרת) היא משתמשת בתפוח
שעבר בפומפייה. מה עדיף?
ניסיתי את שניהם, ואם עושים עם פומפייה אז בקושי רואים את חתיכות התפוח, ומי שלא בקי בקוגלים
יכול אפילו בכלל לא לראות אותם ולחשוב שהחתיכות זה חלק מהאטריות.
מתכון 1
מתכון 2
הקוגל המושלם, קל ומהיר הכנה, הכי טעים שיש ובלי מאמץ | החיים עצמם
מגורר עושה את הקוגל עסיסי יותרופל לימוןאחרונה
מה אוכלים השבת?מאוהבת בילדי
יאיי!בוקר אור
ערב
מרק אדום
ספגטי עם כדורי בשר (מהמקפיא)
בוקר
אנטיפסטי
אורז עם פטריות שהביאו לנו
חזה עוף שהביאו לנו
סדש
קיש בצל ופטריות
עוגת שוקולד בחושה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
סלט סלק שהביאו לנו
סלט אבוקדו
אצלנומאוהבת בילדי
ערב שבת-
דג סלומון ומושט,
אורז
בשר עם ערמונים
פרגיות.
(מרגישים שיש אורחים ללילה...)
בוקר- אורז
עוף ביין בתנור (המצאתי מתכון, מקווה שיהיה טעים)
סד"ש- מה שנשאר מהדגים של ליל שבת.
סלטים-
חומוס, טחינה, מטבוחה, פטריות, כבד קצוץ, בטטות בצ'ילי, סחוג,
ובתוך שבת- סלט חי, סלט ירוק, אבוקדו.
חלות ביתיות וחלה בצורת ענבים- לגיסתי הכלה...
עוגת נס קפה, מוס לוטוס, עוגיות קווקר, כדורי שוקולד.
ונראה אם נספיק עוד איזו עוגה לילדודס.
אצלנואבןישראל
אחרי הרבה שבתות מחוץ לבית
ערב שבת
מושטים וטונה ברוטב אדום בתנור
סלמון בטריאקי
תפוא ובטטה בתנור
בוקר שבת
שניצלים
קציצות בשר
עוף שלם בתנור
אורז
סדש
דגים שנשארו מערב שבת
סלטים
חלות
עוגת שמרים פס שנשאר מהשבוע
כדורי שוקולד
עוגת שוקולד
ופצפוצי אורז בטחינה ודבש
סלטים:
ביצים
חציל קלוי
חציל מטוגן
מטבוחה
טחינה
כרוב סגול
גזר חי
חומוס
זהו נראה לי
שתהיה שבת שלום ובשורות טובות❣️
שבת של עייפים🤭כי כל פהאחרונה
ערב- סלומון מבושל (אפילו לא היה לי כח ללכת לקנות פלפל חריף כי נגמר אז נקווה שיצא טוב)
אורז וירקות מאודים
בוקר-
שניצלים
צונט
פירה
אורז
סד"ש
פוקאצות ולחמניות שוקולד
ופשוט נאכל ירקות, סלטים ושימורים..
סלטים: סלט ביצים, סלט זיתים חריף מהמקפיא וטחינה
גם בעוגות התעצלתי אז יש רק עוגת שוקולד ויאכלו עוגיות מהמקפיא (אוזני המן, שוקולד ציפס ושוקולדיות..)
