שלום,
אם אני מתכננת ארוחה שמנה עיקרית בשר או עוף, מספר סלטים ונניח 2 סוגי פחמימה (אורז וכוסמת לצורך הדוגמא).
אז כמה גרם פחמימות אני צריכה לחשב בשביל כל אדם?
תודה
שלום,
אם אני מתכננת ארוחה שמנה עיקרית בשר או עוף, מספר סלטים ונניח 2 סוגי פחמימה (אורז וכוסמת לצורך הדוגמא).
אז כמה גרם פחמימות אני צריכה לחשב בשביל כל אדם?
תודה
חצי כוס חד פעמית (חצי מ-180 / 200 מ"מ) או חצי מכוס מדידה (חצי מ-250)?
למשל לארוחה של 8 משתתפים אצלי לבשל 2 כוסות אורז זה די והותר
1 1/2 תפוח אדמה לאדם
שווים ומיוחדים
שנה אחת הכנתי קיורטוש עוגת גבינה בכוס,
צלחת חומוס ביתי טרי עם תוספות, פיתות ובקבוק בירה
שקשוקה סלט מיץ תפוזים ולחמניה
ג'חנון, עגבניות מרוסקות, שמנת, סחוג
לא זוכרת עוד דברים
שלום,
קניתי שמנת חמוצה 15% של תנובה. כשפתחתי היו איזה 4-5 בועיות פיציות, בערך 0.05 מ"מ על 0.05 מ"מ, בצבע סגול כזה.
טעמתי והיה טעם קצת חמוץ (לא כמו שבדרך כלל). נניח בין 0 ל-100 20 אחוז חמוץ.
מבחינת הריח לא הרחתי משהו לא טוב.
הייתי בלחץ להכין איזשהו מאפה וזה היה אמצע הלילה ולא היה לי איפה לקנות אחד אחר, אז השתמשתי בזה במאפה.
השאלה אם מישהו/י מכיר את זה? זה בסדר שזה קצת חמוץ? המאפה בסדר?
תודה רבה!!
קבוע אני משתמשת במוצרי חלב פג תוקף לפשטידות ובישול, אם הם לא מגעילים אין בעיה להשתמש.
זה לא מקולקל, זה החמיץ
במה אנשים רגילים (לא שפים או עשירים) משתמשים - בתמצית וניל אמיתית או במה שמוכרים בסופרים?
כמו למשל של חברת מימונס שכתוב עליה שעשויה ממים, חומרי טעם וריח, פרופילן גליקול, צבע מאכל (קרמל E-150).
תודה
בקבוקון של וודקה שמים שתי מקלות וניל מחכים חודש חודשיים וזה התמצית וניל
שמה פחות מהכמות שכתוב במתכונים בגלל שזה האמיתי...
ואם נגמר לי, לא שמה... מה שתיארת מבחינתי לא שווה להשתמש..
וכשאין או למאכלים פשוטים יותר משתמשת בתמצית קנויה
אבל באמת הכי שווה זה בקבוק וודקה עם 5-8 מקלות וניל חרוצים לאורכם
ממתינים כמה חודשים ויש תמצית וניל נהדרת למלא מלא זמן
ל למתכון? נגיד בשביל ילדים או לאישה בהריון
עוגת ביסקוויטים
עדיף כבר לוותרופל לימוןאו להמיר חלק מהסוכר לסוכר וניל
זה כמו התמצית וניל הפשוטה.
בעיניי דבש נותן איזושהי ארומה למי שזה חסר.
אני כתבתי שאני מוותרת בקלות אבל נתתי רעיון למי שזה יותר חשוב לו.
מקלות וניל אפשר להזמין אונליין מאיביי, למשל או לקנות בחנויות מתמחות - קצת יותר יקר
אבל כל החומרים ששמים בתמציות הטעם - זה בסדר...
שהוא הרכיב העיקרי בתמצית, ולכן זה גם עובר ביקורות ואישורים ממשרד הבריאות.
לתת אלכוהול לילדים נחשב פסול לא משנה מה הכמות, ובהתחשב בעובדה שוודקה מכילה באזור ה40 אחוז אלכוהול זה ממש לא זניח בכמות התמצית.
את יכולה להגיד שבתוך כל העוגה זה כבר זניח ואולי זה נכון, אבל אז גם הכמויות של החומרים הכימים (גם אלכוהול זה חומר כימי) בתוך התמצית הקנויה היא זניחה.
רציתי פעם להכין תמצית כמו שכתבו לפני אבל איכשהו לא הגעתי לזה אף פעם...
היי פעם ראשונה בחיים שמכינה קצפת לזילוף
קניתי קצפת לזילוף יציבה פרווה של חברת מימונס
וקניתי אינסטינט פודינג
מעוניינת רק לזלף פרחים על עוגה שצריכה להשאר יום שלם בחוץ
האם מישהי/מישהו מבין איך עליי להכין את הקצפת?
להקציף את המימונס במיקסר ואז להוסיף את הפודינג?
בטח רשמתי סלט של שטיות לא מבינה בזה כלוםם
אשמח לעזרה תודה!!
וככזאת פשוט תקציפי כמו שמקציפים קצפת, רק שפודינג לקצפת אחת זה הרבה, כדאי להוסיף עוד נוזלים או 1/2 פודינג
תודה!
עכשיו קראתי בתשומת לב ומדובר בעוגה שצריכה להשאר יום שלם מחוץ למקרר?
לדעתי שום ציפוי מוקצף לא מתאים, הייתי בוחרת בבצק סוכר
כן, אבל המתכון הספציפי הזה חגיגי (גם שמנת, גם קוטג, גם חמאה וכו')... כלומר לא מתאים לשגרה. כך לפי דעתי לפחות.
אצלנו בהפתעה בבית אחרי שהילד העלה חום
אז החלטנו לפנק את עצמנו
ערב
מרק כתום חלבי
בלינצ'ס פטריות חלבי ברוטב פטריות
לזניה חלבית
פסטה לילדים
עוגת גבינה וביסקוויטים
בוקר
ספגטי בולונז מהמקפיא
עוף מהמקפיא
אנטיפסטי
סדש
שאריות
סלט קישואים
חומוס
חלות מהמקפיא
לק"י
גזר מגורד
אולי טחינה
חצילים עם בצל
חצילים עם עגבניות וכרובית
סלט חי
עוגת תפוזים
עוגה בחושה נוספת
ליל שבת:
קוסקוס
מרק
קציצות וכרובית ברוטב
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
עוף צהוב עם בצל וגמבה
ערב שבת:
דג
מרק +קניידלך
קוסקוס סולת במיקרו
בוקר:
פרגיות
עוף עם תפוא
אורז
קוגל תפוא
זיתים ברוטב
סלט ברוקולי עם מיונז
עוגה פרווה- עוגת קפה
סלטים- סוגי חצילים, מטבוחה, ירקות חיים
תודה להשם על השפע והכח!!!
פריווילגיות שכאלה של אחרי לידה
חלות בעלי אפה
סלטים- מהמקפיא- פסטו זיתים ומטבוחה, והכנתי קרם חציל
בערב היה רק אוכל שלא אנחנו הכנו
:
מרק ירקות עם אטריות
בקר עם ירקות שורש
אורז
בבוקר כן הכנו חלק-
תפוא קיבלנו
שניצלים שאני השריתי ובעלי טיגן
ברוקולי עם טוסקנה ושמז בתנור שיצא מלוח מידי🤦
סדש היה לחם שום מהבצק של החלות, ירקות חתוכים וגבינה שערבבתי עם הפסטו שנשאר
עוגות קיבלנו מחברה שלי
היה טעים😂
טארקופרסמתי בהו"ל ששם אני בעיקר נמצאת...
בהרבה מתכונים כתוב לטגן בצל קצוץ בסיר / מחבת ואז להוסיף את שאר הדברים.
במתכונים האלו, איזה גודל אמורות להיות חתיכות הבצל הקצוץ?
צריך לחתוך ב-3 כיוונים (אורך, רוחב, ועומק) או מספיק 2 כיוונים (אורך ורוחב)?
איזה גודל בערך בס"מ הקוביות אמורות להיות?
תודה
כמה את אוהבת להפגש בחתיכות בצל .
כשאומרים בצל קצוץ מתכוונים לגודל של קוביות קטנטנות (מילימטרים )
לפעמים מספיק גם 2 כיוונים.
במתכונים על מאפה בשר ראיתי שכתוב לטגן את הבשר וכו' ואז להוסיף לבצק.
ואז ראיתי את המתכון למטה שהיא אומרת לערבב את הבשר עם כל הרכיבים,
לשים בבצק ומשם לתנור. בלי כל העבודה של הטיגון.
האם ההבדל בין לטגן לבין לא לטגן משמעותי?
מה יקרה אם מכינים בלי לטגן?
תודה
להכניס בשר טחון כמות שהוא יתן תוצאה שדומה לקציץ בשר בעוד שטיגון מקדים יתן, לדעתי תוצאה טעימה יותר, אני "מחברת" את פירורי הבשר בטיגון עם אבקת מרק פטריות, למשל או אחרי הטיגון עם מעט פירה תפו"א
מחפשת מתכון ללחמניות ביס מוצלחות (עדיפות למזונות)
יש למישהו?
(אף פעם לא הכנתי את זה)
ראיתי כמה מתכונים שכתוב לשים קילו בצק עלים בשביל 500 גרם בשר טחון.
אבל אם מנת בשר למבוגר היא 200 גרם, אז הבצק בשביל זה יהיה 400 גרם
שזה כמו 4-5 לחמניות שלא נראה לי הגיוני שמישהו יאכל בארוחה אחת 4-5 לחמניות...
אז מה אני מפספסת פה?
אלא אם כן מנה תהיה 100 גרם בשר טחון, ואז הבצק יהיה 200 גרם שזה יותר הגיוני,
אבל מבחינת הבשר זה חצי כמות שאמורה להיות לאדם מבוגר בארוחה עיקרית.
מדובר בבשר עטוף בבצק ולא עושים פה את התחשיב הזה למנת בשר/אדם.
לרוב זו תהיה מנה ראשונה או עוד מנת בשר ליד מנה בשרית נוספת בארוחה מרובת משתתפים
היי,
חיפשתי מתכונים לקיגל ביוטיוב והגעתי לזה -
וכאן עמוד הסברים:
The Best Apple Honey Cinnamon Noodle Kugel Recipe Ever
השאלה היא האם באמת אנשים מכינים ככה קיגל או שזה מוגזם?
על 280 גרם אטריות הם שמים 4 ביצים, 2 כוסות שמנת חמוצה, 2 כוסות קוטג', חצי כוס חמאה,
רבע כוס סוכר חום, רבע כוס סוכר לבן, רבע כוס שמנת מתוקה, 2 כפיות דבש ועוד...
אני מנסה להבין האם זה יצא קיגל ממש טוב וטעים, או שמרוב המרכיבים והדברים עם השומן
זה יוצא יותר כמו איזשהו שילוב בין קיגל לבין עוגת שמנת יומהולדת?
ולשאלתך- כן יצא לי להכין ולאכול קוגלים כאלה.
באמת מהמאכלים שיש התלבטות אם להגיש בארוחה או לקינוח 
אז צלינו זה אוכל יותר בארוחת חג או מה שנשאר לאכול ליד קפה..
אני הייתי מכינה אבל בלי סוכר ובתוספת פטה
שלום, יש אורז מדהיםםםם שאני ממש אוהבת ממתכון של ספר מלפני 40 שנה של נירה רוסו (צירפתי).
השאלה במה להחליף את החבילת מרגרינה השלמה כדי שעדיין האורז ייצא רך וטעים?
תודה רבה לעונים.
אז תחליפי שומן יכולים להיות שמן או חמאה
ערב
מרק ירקות עם גריסים
נשאר קצת אורז וקציצות ברוטב אז כנראה נוציא אבל זה לא מספיק.. אולי נוציא גם עוף מהמקפיא
בוקר
לחמניות שום מבצק גבינה של רון יוחננוב
לביבות גבינה
(נשאר לנו הרבה גבינה כמו שרואים😅)
סדש
אורז צהוב עם אטריות
אנטיפסטי
קציצות בקר מהמקפיא
חלות- יש 2 במקפיא אז נראה לי שנצטרך להכין עוד
חומוס
חצילים
עוגת שוקולד מהמקפיא
להשרות שעועית 24 שעות. אני אוהבת שעועית בובס ענקית
לטגן בצל, להוסיף כמה שיני שום כתוש
תבלינים פלפל צ'לי חריף,
קופסת רסק עגבניות
מים רותחים
לבשל עד שמצטמצם והשעועית רכה. יוצאתת רכה כמו חמאה נמסה
מלח מקשה את השעועית אז אם רוצים להמליח -רק בסוף
לא הייתי צריכה מתכון. פשוט היא ביקשה מלא זמן ולא יצא
עשיתי הרבה יותר פשוט, גם בלי בצל כי היא לא אוהבת
נראה איזה סלטים
(טחינה ו...)
קיבלתי מחמותי שתח' חילבה וסלט חצילים
חלות
דג מטוגן
עוף ו בטטת"א בתנור
חמין
סד"ש ... ה יעזור
שב"ש ושיהיה בקלות!
קינואה מיקס (לבנה ואדומה) או קינואה לבנה בלבד - מה אתן מעדיפות?
לק"י
האדומה נשארת קשה יותר אחרי הבישול.
אני פחות אהבתי.
צריך לדעת איך לבשל קינואה. צריך לשטוף קודם.
והטריק הוא להשרות. הרבה. לפני הבישול
לפחות לילה
אני מבשלת אותה כמו פסטה בהרבה מים רותחים. ומסננת
יוצאת רכה וטעימה
שבוע טוב,
לפעמים אני רואה בתחתית של בקבוק מיץ ענבים כרמל (שפתוח והיה במקרר) חלקיקים, האם זה אומר
שהמיץ ענבים כבר לא טוב וצריך לזרוק או שזה בסדר?
תודה
כנראה הצטברות של סוכר
אם זה מקולקל או משהו זה יהיה חמוץ לדעתי
לפחות בתור התחלה.
לא הייתי משתמשת. שימי לב שאת לא שומרת בקבוק יותר מידי זמן. בד"כ כןתבים על הבקבוק להשתמש תוך שבוע. אנחנו רואים שמחזיק גם שבועיים, אבל ל3 שבועות כבר לא אשמור.
ולא זוכרת מי העלתה
@יעל מהדרום את הגבת לה או ביקשת ממנה.. כך זכור לי
פעם שמרתי לי
וזה נהיה להיט פה
אבל נעלם לי עכשיו ומחפשת ולא מוצאת😬
אשמח לעזרה🙏
זה לא זה
אבל תודה
אבל של 19 אחוז שומן. מה עושים עם זה? זה נראה דליל, אז לא נראה לי שזה יקציף...
תני לו לילה בקירור ותפתחי את הפחית בזהירות שלא לערבב את המים מהמוצק שישקע ויהיה לך אחלה קרם שאפשר להקציף (לא הרבה, שלא יהפוך לקוטג').
בחורף החלק של השמנת הופך מוצק ולמעלה נוצר נוזל דליל.
קרם קוקוס מצוין להקרמת מרקים, וגם למיני מוקפצים
היי,
אני גרה ביחידת דיור קטנה עם חצר קטנה.
אני לא יכולה לשים חמין בסיר בישול איטי ביחידה כי הריח חזק מדי, גם אם החלון פתוח.
חשבתי לשים את הסיר בקרטון בחוץ עם חורים פיציים לטיפה אדים לצאת (לא נראה לי שיש הרבה אדים, אף פעם לא ראיתי אדים יוצאים מהסיר תוך כדי הבישול).
אני פשוט לא רוצה שג'וקים ומעופפים שונים יגיעו לסיר. לגבי חתולים - החצר סגורה טוב ולא נראה לי שיכולים להכנס (היחידת דיור עמוק בתוך שטח של בית פרטי, ובינה ועד הרחוב יש מספר חומות, זה לא מסוג החצרות שיש אליהן גישה לחתולים וחתולים מסתובבים בה), ואני מקוה שאין עכברים...
האם זה בסדר לעשות ככה שאין ממש אוורור לסיר? יש אולי בעיה אחרת?
אם יש בו חור קטן אפשר להניח מגבת מעל.
לא יודעת, לא בטוח שזה רעיון טוב להכניס מכשיר חשמלי לתוך קרטון סגור.
יש מכסה, אבל יש איזה מרווח של 0.5 ס"מ בכמה מקומות בין המכסה לחלק העליון. הם בטח עשו
את זה בכוונה שיהיה אפשר לאדים לצאת.
אפשר גם קרטון גדול, כל עוד אין גישה לג'וקים להכנס.
היי,
הגעתי במקרה לסרטון של פלפל ממולא אורז (קישור למטה).
פלפל ממולא באורז, מבלי להמעיט בערכו, זה סך הכל תוספת בארוחה, לא מנה עיקרית.
יש במתכון 18 רכיבים (!!), גם סיר וגם מחבת, לא מעט הכנות, שעתיים בישול שצריך מדי פעם לעשות משהו ועוד.
מעניין אותי, כמה אחוז מהבשלנים/יות משקיעים ככה?
זה משהו רגיל / לא כל כך רגיל / נדיר / נדיר מאד?
לק"י
זה רק השם. ואין לי מושג מי החליט שהחלק הבשרי זה העיקר...
אבל אני בכל מקרה לא משקיעה ככה באוכל.
אם יבוא לי פלפל ממולא, אני אאלתר משהו פשוט יותר כנראה.
הוא לגמרי ארוחה שלמה. תמיד אפשר להוסיף אורז לבן ליד...
ותוספות יש מושקעות יותר ופחות. חושבת שרוב האמהות הסטנדרטיות לא משקיעות כ"כ באמצע שבוע. שבת זה משהו אחר
אולי לאיזה ערב מיוחד אפשר להשקיע יותר
לסתם משהו יומיומי מקצרים תהליכים...
אגב גם יש עוד מתכונים, פשוטים יותר. לא חייבים ללכת על המתכון הכי מוקפד שיש ברשת...
חוץ מזה כשאני מכינה מתכון בפעמים הראשונות אקפיד יותר על הפרטים. בפעמים הבאות כשכבר קלטתי את הרעיון אז אקצר במה שנראה לי פחות חשוב.
ועוד משהו- אני לא סופרת כמה רכיבים יש בכל מאכל...זה לא משנה. אם זה דברים זמינים שיש בבית אז משתמשים וזהו. מה זה משנה המספר שלהם?.
אם זה דברים פחות זמינים אז בודקים כמה זה קריטי למתכון
ברמת קושי כזאת או אחרת, יש בכלל מגוון רב של מתכונים להכנת אוכל
כל אחד בוחר לו לפי נטיית טעמו, כוחו ויכולותיו מה להכין.
וכן הייתי משקיעה מאמץ בהכנת מנה שאני חושבת שתצא טעימה, בטח אם מדובר במשהו לכבוד שבת.
(חכי עד שתראי סרטון להכנת כרוב ממולא
)
יש לי חברות שעד היום מקבצות מנות כאלה במטבח של אמא שלהן...
לרוב עם בשר. ליום חול אכין צמחוני.
כי אוהבים אצלי וגם זה חסכוני, לא צריך הרבה בשר וגם אשפר להשתמש בירקות שנראים כבר עייפים
יש להכין קרמל, סוכר חום לא מספיק...
אבל אין דרך אחרת להשיג צבע חום? כי קרמל זה עוד עבודה ועוד סיר והכל יותר מסובך יחסית למתכון שאיתו השתמשתי.
נראה לי שבשרשור הקודם נתנו מתכון עם סילאן שאמור לתת צבע כהה דומה.
יש לך מתכון שאת אוהבת, תשתמשי בו ואל תסתבכי.
רוצה כהה יותר? זה סיפור אחר. בקיגל הירושלמי שאני מכינה אני עושה הכל בסיר אחד, כלומר:
מקרמלת סוכר
מוסיפה מים
מביאה לרתיחה
מכבה את האש
מוסיפה את האיטריות הלא מבושלות ומשאירה לספיגת הנוזלים ולריכוך האיטריות
כשזה קורה מוסיפה את שאר הרכיבים ומעבירה לתבנית אפיה
כן?
הנה מתכון מושלם, וגם מצולם - בישול ומתכונים
ויצא חום כהה. רק לדעתי מתוק מדי, היה אפשר לוותר על הסוכר בחלק השני