שרשור חדש
כמה גרם פחמימות לאדם לארוחה?נטע321

שלום,

אם אני מתכננת ארוחה שמנה עיקרית בשר או עוף, מספר סלטים ונניח 2 סוגי פחמימה (אורז וכוסמת לצורך הדוגמא).

אז כמה גרם פחמימות אני צריכה לחשב בשביל כל אדם? 

תודה

נראה לי חצי כוס לא מבושלתיעל מהדרום
..נטע321

חצי כוס חד פעמית (חצי מ-180 / 200 מ"מ) או חצי מכוס מדידה (חצי מ-250)?

אין לי מושגיעל מהדרום
סליחה. אולי בעצם חצי כוס מבושל? כבר לא בטוחהיעל מהדרוםאחרונה
זה כל כך תלוי באנשים שסועדיםופל לימון

למשל לארוחה של 8 משתתפים אצלי לבשל 2 כוסות אורז זה די והותר 

1 1/2 תפוח אדמה לאדם

 

אני לא חושבת שאנשים מחשבים לפי גרמיםהמקורית
כי אם מישהו רוצה כמה גרם יותר או פחות?.בכל אופן אני מארחת הרבה ומבשלת לפי כמויות שאני מכירה מהמשפחה הקטנה שלי ומוסיפה. עם הזמן כבר למדתי פחות או יותר והכי הרבה נשאר קצת.. אבל בדיוק בדיוק זה אף פעם לא טוב בעיניי כי תמיד ייתכן שנצטרך יותר, ומצד שני - כיף שנשאר וזה חוסך הכנה לעוד ארוחה
עברנו את א' ב' בדרך - רעיונות למשלוח מנותופל לימון

שווים ומיוחדים

באיזה סגנון?מאוהבת בילדי
הכל פתוח ואפשריופל לימון
לפי צבע, נושא, משפט...מאוהבת בילדי
ניסיתי להעלות תמונה של דוגמא שעשיתי בעבר*אשתו של בעלי*
ולא הצלחתי...


שנים קודמותשוקולד סתם

שנה אחת הכנתי קיורטוש עוגת גבינה בכוס,

צלחת חומוס ביתי טרי עם תוספות, פיתות ובקבוק בירה

שקשוקה סלט מיץ תפוזים ולחמניה

ג'חנון, עגבניות מרוסקות, שמנת, סחוג


לא זוכרת עוד דברים

55 רעיונות מקוריים ויצירתייםהדס

לפי נושא או רעיון מיוחד.

פה:

רשימת רעיונות למשלוחי מנות

תודהופל לימוןאחרונה
שאלה דחופה על שמנת חמוצהרועיפתחתקוה

שלום,

קניתי שמנת חמוצה 15% של תנובה. כשפתחתי היו איזה 4-5 בועיות פיציות, בערך 0.05 מ"מ על 0.05 מ"מ, בצבע סגול כזה.

טעמתי והיה טעם קצת חמוץ (לא כמו שבדרך כלל). נניח בין 0 ל-100 20 אחוז חמוץ.

מבחינת הריח לא הרחתי משהו לא טוב.

הייתי בלחץ להכין איזשהו מאפה וזה היה אמצע הלילה ולא היה לי איפה לקנות אחד אחר, אז השתמשתי בזה במאפה.

השאלה אם מישהו/י מכיר את זה? זה בסדר שזה קצת חמוץ? המאפה בסדר?

תודה רבה!!

אין בעיה לאכולשוקולד סתם

קבוע אני משתמשת במוצרי חלב פג תוקף לפשטידות ובישול, אם הם לא מגעילים אין בעיה להשתמש.

זה לא מקולקל, זה החמיץ

תודה על התשובהרועיפתחתקוהאחרונה
תמצית ונילנטלינטלי

במה אנשים רגילים (לא שפים או עשירים) משתמשים - בתמצית וניל אמיתית או במה שמוכרים בסופרים?

כמו למשל של חברת מימונס שכתוב עליה שעשויה ממים, חומרי טעם וריח, פרופילן גליקול, צבע מאכל (קרמל E-150).

תודה

קוניםמדברה כעדן.

בקבוקון של וודקה שמים שתי מקלות וניל מחכים חודש חודשיים וזה התמצית וניל

שמה פחות מהכמות שכתוב במתכונים בגלל שזה האמיתי...


ואם נגמר לי, לא שמה... מה שתיארת מבחינתי לא שווה להשתמש.. 

כנל גם מכינה תמצית כזאתאמרלד

וכשאין או למאכלים פשוטים יותר משתמשת בתמצית קנויה

יש תמצית וניל של מקורמיקופל לימון

אבל באמת הכי שווה זה בקבוק וודקה עם 5-8 מקלות וניל חרוצים לאורכם

ממתינים כמה חודשים ויש תמצית וניל נהדרת למלא  מלא זמן

מאיפה קונים את המקלות וניל? וגם זה לא מוסיף אלכוהובוריס

ל למתכון? נגיד בשביל ילדים או לאישה בהריון

אלכוהול מתאדה בחוםמדברה כעדן.
קונים בחנויות טבע וכאלה
אבל אם אני רוצה את התמצית לא בשביל בישול, נגיד לעובוריס

עוגת ביסקוויטים

אזמדברה כעדן.
זה כמות מזערית או לוותר פשוט...? לא רכיב כזה קריטי בעיניי. גם אם סתם נגמר לי אני לא שמה. אפשר לשים כפית דבש בשביל הארומה... 
דבש במקום וניל בשביל הארומה? עדיף כבר לוותרופל לימון

או להמיר חלק מהסוכר לסוכר וניל

סוכר ונילמדברה כעדן.

זה כמו התמצית וניל הפשוטה.

בעיניי דבש נותן איזושהי ארומה למי שזה חסר.

אני כתבתי שאני מוותרת בקלות אבל נתתי רעיון למי שזה יותר חשוב לו. 

כפית בתוך עוגה שלמה זה בטל בשישיםופל לימון
באפיה האלכוהול מתנדף נשאר רק הטעםופל לימון

מקלות וניל אפשר להזמין אונליין מאיביי, למשל או לקנות בחנויות מתמחות - קצת יותר יקר

מעניין שהטיפת אלכוהול הזאת מטרידה אותךופל לימון

אבל כל החומרים ששמים בתמציות הטעם - זה בסדר...

החומרים שיש בתמצית הם מאוד מדוללים במים שבתמציתבוריס

שהוא הרכיב העיקרי בתמצית, ולכן זה גם עובר ביקורות ואישורים ממשרד הבריאות.

לתת אלכוהול לילדים נחשב פסול לא משנה מה הכמות, ובהתחשב בעובדה שוודקה מכילה באזור ה40 אחוז אלכוהול זה ממש לא זניח בכמות התמצית.

את יכולה להגיד שבתוך כל העוגה זה כבר זניח ואולי זה נכון, אבל אז גם הכמויות של החומרים הכימים (גם אלכוהול זה חומר כימי) בתוך התמצית הקנויה היא זניחה.

 

פדיחותחילזון 123
אבל אני משתמשת לרוב בסוכר וניל בשקיות הקטנות 🙈


רציתי פעם להכין תמצית כמו שכתבו לפני אבל איכשהו לא הגעתי לזה אף פעם...

גם אני. לא רואה סיבה שלא....יעל מהדרוםאחרונה
אני מעדיפה סוכר וניל ולא תמצית בטעם..טארקו
כלומר אם אין לי תמצית אמיתיתטארקו
לא משתמשים😅יעל מהדרום
קצפת לזילוף עזרהאנונימית אנמית

היי פעם ראשונה בחיים שמכינה קצפת לזילוף

קניתי קצפת לזילוף יציבה פרווה של חברת מימונס

וקניתי אינסטינט פודינג

מעוניינת רק לזלף פרחים על עוגה שצריכה להשאר יום שלם בחוץ

האם מישהי/מישהו מבין איך עליי להכין את הקצפת?

להקציף את המימונס במיקסר ואז להוסיף את הפודינג?

בטח רשמתי סלט של שטיות לא מבינה בזה כלוםם

אשמח לעזרה תודה!!

הסתדרת?אמרלד
נראה שמדובר בקצפת צמחיתופל לימון

וככזאת פשוט תקציפי כמו שמקציפים קצפת, רק שפודינג לקצפת אחת זה הרבה, כדאי להוסיף עוד נוזלים או 1/2 פודינג

איזה עוד נוזלים אפשר להוסיף לקצפת חוץ מעוד קצפת?נק - ניק

תודה!

גם בשמנת חלבית אפשר?נק - ניק
כן , למה לא? אבלופל לימוןאחרונה

עכשיו קראתי בתשומת לב ומדובר בעוגה שצריכה להשאר יום שלם מחוץ למקרר?

לדעתי שום ציפוי מוקצף לא מתאים, הייתי בוחרת בבצק סוכר

,חלב פרווה - סויה, שקדים וכותוהה לעצמי
לא צריך נוזלים בכלל כמשתמשים בקצפת צמחיתהמקורית
שמים כף סוכר וזהו. היא יוצבת יציבה.
הכנתי קיגל חלבי פעם ראשונהקיגל

 

 

 

 

 

 

מבוסס על How To Make Noodle Kugel With Raisins {Very Easy Recipe} 

עם שינויים קטנים

יצא טעים?חילזון 123
..קיגלאחרונה

כן, אבל המתכון הספציפי הזה חגיגי (גם שמנת, גם קוטג, גם חמאה וכו')... כלומר לא מתאים לשגרה. כך לפי דעתי לפחות.

אז מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו בהפתעה בבית אחרי שהילד העלה חום

אז החלטנו לפנק את עצמנו


ערב

מרק כתום חלבי

בלינצ'ס פטריות חלבי ברוטב פטריות

לזניה חלבית

פסטה לילדים

עוגת גבינה וביסקוויטים


בוקר

ספגטי בולונז מהמקפיא

עוף מהמקפיא

אנטיפסטי


סדש

שאריות


סלט קישואים

חומוס

חלות מהמקפיא

בתוכניתיעל מהדרום

לק"י


גזר מגורד

אולי טחינה

חצילים עם בצל

חצילים עם עגבניות וכרובית

סלט חי


עוגת תפוזים

עוגה בחושה נוספת


ליל שבת:

קוסקוס

מרק

קציצות וכרובית ברוטב


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

עוף צהוב עם בצל וגמבה

אצלנו בע"ה....אקונהמטטה

ערב שבת:

דג

מרק +קניידלך

קוסקוס סולת במיקרו


בוקר:

פרגיות

עוף עם תפוא

אורז

קוגל תפוא

זיתים ברוטב

סלט ברוקולי עם מיונז


עוגה פרווה- עוגת קפה

סלטים- סוגי חצילים, מטבוחה, ירקות חיים


תודה להשם על השפע והכח!!!

אבלה! איך באלי קניידלך!!כי כל פהאחרונה
ותקועה בבית עם כאלה שלא אוכלים גלוטן😑
את רוב השבת בישלו לנו🙈טארקו

פריווילגיות שכאלה של אחרי לידה


חלות בעלי אפה

סלטים- מהמקפיא- פסטו זיתים ומטבוחה, והכנתי קרם חציל


בערב היה רק אוכל שלא אנחנו הכנו:

מרק ירקות עם אטריות

בקר עם ירקות שורש

אורז


בבוקר כן הכנו חלק-

תפוא קיבלנו

שניצלים שאני השריתי ובעלי טיגן

ברוקולי עם טוסקנה ושמז בתנור שיצא מלוח מידי🤦


סדש היה לחם שום מהבצק של החלות, ירקות חתוכים וגבינה שערבבתי עם הפסטו שנשאר


עוגות קיבלנו מחברה שלי

היה טעים😂

אחלה דרך לבשר, מזל טוב לכםופל לימון
טארקו
האמת שחשבתי שכבר כתבתי פה🙈


פרסמתי בהו"ל ששם אני בעיקר נמצאת...

בצל קצוץנטלינטלי

בהרבה מתכונים כתוב לטגן בצל קצוץ בסיר / מחבת ואז להוסיף את שאר הדברים.

במתכונים האלו, איזה גודל אמורות להיות חתיכות הבצל הקצוץ?

צריך לחתוך ב-3 כיוונים (אורך, רוחב, ועומק) או מספיק 2 כיוונים (אורך ורוחב)?

איזה גודל בערך בס"מ הקוביות אמורות להיות?

תודה

תלוי במתכון ותלוי בך...ופל לימון

כמה את אוהבת להפגש בחתיכות בצל .

כשאומרים בצל קצוץ מתכוונים לגודל של קוביות קטנטנות  (מילימטרים )

לפעמים מספיק גם 2 כיוונים.

בד"כ מספיק 2 כיווניםאם הבנים12אחרונה
בגלל שהבצל בנוי בשכבות אז מספיק לחתוך אורך רוחב וזה יוצא קוביות מצוינות. 
עוד שאלה על מאפה בשרנטע321

במתכונים על מאפה בשר ראיתי שכתוב לטגן את הבשר וכו' ואז להוסיף לבצק.

ואז ראיתי את המתכון למטה שהיא אומרת לערבב את הבשר עם כל הרכיבים,

לשים בבצק ומשם לתנור. בלי כל העבודה של הטיגון.

האם ההבדל בין לטגן לבין לא לטגן משמעותי?

מה יקרה אם מכינים בלי לטגן?

תודה

 

 

 

באמת אפשר להכין בשני האופנים, אבלופל לימוןאחרונה

להכניס בשר טחון כמות שהוא יתן תוצאה שדומה לקציץ בשר בעוד שטיגון מקדים יתן, לדעתי תוצאה טעימה יותר, אני "מחברת" את פירורי הבשר בטיגון עם אבקת מרק פטריות, למשל או אחרי הטיגון עם מעט פירה תפו"א

לחמניות ביסברונזה

מחפשת מתכון ללחמניות ביס מוצלחות (עדיפות למזונות)

יש למישהו?

שאלה על בורקס בשרנטע321

(אף פעם לא הכנתי את זה)

 

ראיתי כמה מתכונים שכתוב לשים קילו בצק עלים בשביל 500 גרם בשר טחון.

אבל אם מנת בשר למבוגר היא 200 גרם, אז הבצק בשביל זה יהיה 400 גרם

שזה כמו 4-5 לחמניות שלא נראה לי הגיוני שמישהו יאכל בארוחה אחת 4-5 לחמניות...

 

אז מה אני מפספסת פה?

 

אלא אם כן מנה תהיה 100 גרם בשר טחון, ואז הבצק יהיה 200 גרם שזה יותר הגיוני,

אבל מבחינת הבשר זה חצי כמות שאמורה להיות לאדם מבוגר בארוחה עיקרית.

מה שאת מפספסת זה שכשמכינים בורקס בשרופל לימוןאחרונה

מדובר בבשר עטוף בבצק ולא עושים פה את התחשיב הזה למנת בשר/אדם.

לרוב זו  תהיה מנה ראשונה או עוד מנת בשר ליד מנה בשרית נוספת בארוחה מרובת משתתפים

זה קיגל או סוג של עוגת יומהולדת חח?קיגל

היי,

 

חיפשתי מתכונים לקיגל ביוטיוב והגעתי לזה - 

 

 

 

וכאן עמוד הסברים:

 

The Best Apple Honey Cinnamon Noodle Kugel Recipe Ever 

 

השאלה היא האם באמת אנשים מכינים ככה קיגל או שזה מוגזם?

 

על 280 גרם אטריות הם שמים 4 ביצים, 2 כוסות שמנת חמוצה, 2 כוסות קוטג', חצי כוס חמאה, 

רבע כוס סוכר חום, רבע כוס סוכר לבן, רבע כוס שמנת מתוקה, 2 כפיות דבש ועוד...

 

אני מנסה להבין האם זה יצא קיגל ממש טוב וטעים, או שמרוב המרכיבים והדברים עם השומן

זה יוצא יותר כמו איזשהו שילוב בין קיגל לבין עוגת שמנת יומהולדת?

חחחחחחחח עם כל המתוק הזה נראה שזה בטוח ייצא טעיםם.אמרלד

ולשאלתך- כן יצא לי להכין ולאכול קוגלים כאלה.

באמת מהמאכלים שיש התלבטות אם להגיש בארוחה או לקינוח

אז צלינו זה אוכל יותר בארוחת חג או מה שנשאר לאכול ליד קפה..

 

מעניין, הקוגלים שאני מכיר פרווהחופר
זה נשמע יותר פשטידת איטריות מאשר קוגל
זו פשטידת אטריות וגבינותופל לימוןאחרונה

אני הייתי מכינה אבל בלי סוכר ובתוספת פטה

 

המרת מרגרינה מתכון לפני 40 שנהבשלנית חדשה

שלום, יש אורז מדהיםםםם שאני ממש אוהבת ממתכון של ספר מלפני 40 שנה של נירה רוסו (צירפתי).

השאלה במה להחליף את החבילת מרגרינה השלמה כדי שעדיין האורז ייצא רך וטעים?

תודה רבה לעונים.

לא כתבת מה המתכון..ופל לימון

אז תחליפי שומן יכולים להיות שמן או חמאה

הרבה שמן...חילזון 123
חבילת מרגרינהמקלדתי פתחאחרונה
בעוגות עוגיות להמיר ב3/4 כוס שמן (לדג' קנולה)
מה מכינים לשבת?בוקר אור

ערב

מרק ירקות עם גריסים

נשאר קצת אורז וקציצות ברוטב אז כנראה נוציא אבל זה לא מספיק.. אולי נוציא גם עוף מהמקפיא

בוקר

לחמניות שום מבצק גבינה של רון יוחננוב

לביבות גבינה

(נשאר לנו הרבה גבינה כמו שרואים😅)

סדש

אורז צהוב עם אטריות

אנטיפסטי

קציצות בקר מהמקפיא


חלות- יש 2 במקפיא אז נראה לי שנצטרך להכין עוד

חומוס

חצילים

עוגת שוקולד מהמקפיא

ושעועית ברוטב אדום לילדה שכבר חודש מבקשתבוקר אור
שעועית ברוטב אדום מתכון קלבלי 👁 הרע!

להשרות שעועית 24 שעות. אני אוהבת שעועית בובס ענקית


לטגן בצל, להוסיף כמה שיני שום כתוש

תבלינים פלפל צ'לי חריף,

קופסת רסק עגבניות

מים רותחים

לבשל עד שמצטמצם והשעועית רכה. יוצאתת רכה כמו חמאה נמסה



מלח מקשה את השעועית אז אם רוצים להמליח  -רק בסוף

מלח מקשה כל קטנית, לא רק שעועיתנפש חיה.
לכן להוסיף רק בסוף הבישול
חח תודה, עשיתי לה לשבתבוקר אוראחרונה

לא הייתי צריכה מתכון. פשוט היא ביקשה מלא זמן ולא יצא

עשיתי הרבה יותר פשוט, גם בלי בצל כי היא לא אוהבת

אז בתכנוןנפש חיה.

נראה איזה סלטים

(טחינה ו...)

קיבלתי מחמותי שתח' חילבה וסלט חצילים

חלות


דג מטוגן

עוף ו בטטת"א בתנור


חמין


סד"ש ... ה יעזור


שב"ש ושיהיה בקלות!

נוסעיםכי כל פה
אבל העלת בי נוסטלגיה לסעודות אצל סבא וסבתא שחלבי בבוקר וסדש בשרי☺️
קינואה מיקס (לבנה ואדומה) או קינואה לבנה בלבדנטלינטלי

קינואה מיקס (לבנה ואדומה) או קינואה לבנה בלבד - מה אתן מעדיפות?

לבנה. וגם היא לא אטרקציה😅יעל מהדרום

לק"י


האדומה נשארת קשה יותר אחרי הבישול.

אני פחות אהבתי.

בתור תוספת לבנהתוהה לעצמי
לסלטים את המיקס
אף אחד מהם🙈טארקו
מעדיפה אדומה.רק טוב!
ואם לא, אז מיקס.


צריך לדעת איך לבשל קינואה. צריך לשטוף קודם. 

מיקס של כל הצבעיםבלי 👁 הרע!אחרונה

והטריק הוא להשרות. הרבה. לפני הבישול

לפחות לילה


אני מבשלת אותה כמו פסטה בהרבה מים רותחים. ומסננת

יוצאת רכה וטעימה

חלקיקים בתחתית של מיץ ענביםנטלינטלי

שבוע טוב,

לפעמים אני רואה בתחתית של בקבוק מיץ ענבים כרמל (שפתוח והיה במקרר) חלקיקים, האם זה אומר

שהמיץ ענבים כבר לא טוב וצריך לזרוק או שזה בסדר?

תודה

לדעתי זה בסדרחילזון 123

כנראה הצטברות של סוכר

אם זה מקולקל או משהו זה יהיה חמוץ לדעתי

מיץ ענבים פתוח מקבל פטריות, לא מחמיץ.רק טוב!

לפחות בתור התחלה.

לא הייתי משתמשת. שימי לב שאת לא שומרת בקבוק יותר מידי זמן. בד"כ כןתבים על הבקבוק להשתמש תוך שבוע. אנחנו רואים שמחזיק גם שבועיים, אבל ל3 שבועות כבר לא אשמור. 

מנסיון- מחזיק סבבה גם למעלה מחודשחופר
יכול להיות שגם תלוי חברהרק טוב!
אנחנו לא משתמשים בשל כרמל. 
אני משתמש בהכי זול שיש בסופר- בד"כ רמי לויחופר
אולי הצטברות של הסוכר?מוריה 7
זה זג. הוא בסדרבלי 👁 הרע!אחרונה
פעם העלו פה מתכון מהיר לעוגת ריבת חלב-לא מוצאתיערת דבש

ולא זוכרת מי העלתה

@יעל מהדרום את הגבת לה או ביקשת ממנה.. כך זכור לי


פעם שמרתי לי

וזה נהיה להיט פה

אבל נעלם לי עכשיו ומחפשת ולא מוצאת😬

אשמח לעזרה🙏

אולי זה?אלישבע999

אני רוצה לעוגת ריבת חלב פרווה - בישול ומתכונים


(השבוע תוקן החיפוש בפורומים. משם הבאתי את הקישור) 

הי לא..יערת דבש

זה לא זה

אבל תודה

עוגה בטעם ריבת חלב או חלבית?יעל מהדרום
חלבית.. עם ריבת חלביערת דבש
הסתדר. מקודם לא הצלחתי להגיב ושלחתי לך באישייעל מהדרום
תודה איזה כיף הילדים ממש ישמחו!בלי 👁 הרע!אחרונה
והמתכון קל
קיבלתי פחית ענקית של קרם קוקוסמאוהבת בילדי

אבל של 19 אחוז שומן. מה עושים עם זה? זה נראה דליל, אז לא נראה לי שזה יקציף...

קרם קוקוס צריך לשבת כמה שעות במקרר כדי להתמצקט'

תני לו לילה בקירור ותפתחי את הפחית בזהירות שלא לערבב את המים מהמוצק שישקע ויהיה לך אחלה קרם שאפשר להקציף (לא הרבה, שלא יהפוך לקוטג').

 

תקררי ותקציפי עם פודינגהמקורית
אפשר להכין פודינג טפיוקהחילזון 123
זה רק נראה דלילופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך ב' באדר א׳ תשפ"ד 10:06

בחורף החלק של השמנת הופך מוצק ולמעלה נוצר נוזל דליל.

קרם קוקוס מצוין להקרמת מרקים, וגם למיני מוקפצים

אולי תפו"א מוקרמים פרווה?נירה22אחרונה
יש לניקי מתכון
סיר בישול איטי בחצר וג'וקיםיפעת2

היי,

אני גרה ביחידת דיור קטנה עם חצר קטנה.

אני לא יכולה לשים חמין בסיר בישול איטי ביחידה כי הריח חזק מדי, גם אם החלון פתוח.

חשבתי לשים את הסיר בקרטון בחוץ עם חורים פיציים לטיפה אדים לצאת (לא נראה לי שיש הרבה אדים, אף פעם לא ראיתי אדים יוצאים מהסיר תוך כדי הבישול).

אני פשוט לא רוצה שג'וקים ומעופפים שונים יגיעו לסיר. לגבי חתולים - החצר סגורה טוב ולא נראה לי שיכולים להכנס (היחידת דיור עמוק בתוך שטח של בית פרטי, ובינה ועד הרחוב יש מספר חומות, זה לא מסוג החצרות שיש אליהן גישה לחתולים וחתולים מסתובבים בה), ואני מקוה שאין עכברים...

האם זה בסדר לעשות ככה שאין ממש אוורור לסיר? יש אולי בעיה אחרת?

 

איך גוקים יכולים להכנס םנימה? אין מכסה?חילזון 123

אם יש בו חור קטן אפשר להניח מגבת מעל.

לא יודעת, לא בטוח שזה רעיון טוב להכניס מכשיר חשמלי לתוך קרטון סגור.

המשךיפעת2אחרונה

יש מכסה, אבל יש איזה מרווח של 0.5 ס"מ בכמה מקומות בין המכסה לחלק העליון. הם בטח עשו 

את זה בכוונה שיהיה אפשר לאדים לצאת.

אפשר גם קרטון גדול, כל עוד אין גישה לג'וקים להכנס.

כמה אחוז משקיעות כך?נטלינטלי

היי,

 

הגעתי במקרה לסרטון של פלפל ממולא אורז (קישור למטה).

 

פלפל ממולא באורז, מבלי להמעיט בערכו, זה סך הכל תוספת בארוחה, לא מנה עיקרית.

 

יש במתכון 18 רכיבים (!!), גם סיר וגם מחבת, לא מעט הכנות, שעתיים בישול שצריך מדי פעם לעשות משהו ועוד.

 

מעניין אותי, כמה אחוז מהבשלנים/יות משקיעים ככה?

 

זה משהו רגיל / לא כל כך רגיל / נדיר / נדיר מאד?

 

 

 

 

אז מה אם זה נקרא "תוספת"?יעל מהדרום

לק"י


זה רק השם. ואין לי מושג מי החליט שהחלק הבשרי זה העיקר...  


אבל אני בכל מקרה לא משקיעה ככה באוכל.

אם יבוא לי פלפל ממולא, אני אאלתר משהו פשוט יותר כנראה.

פלפל ממולא עם בשראמא יקרה לי*

הוא לגמרי ארוחה שלמה. תמיד אפשר להוסיף אורז לבן ליד...

ותוספות יש מושקעות יותר ופחות. חושבת שרוב האמהות הסטנדרטיות לא משקיעות כ"כ באמצע שבוע. שבת זה משהו אחר

מבינה אותךמדברה כעדן.
מעולם לא הבנתי את המתכון הזה... תמיד מכינה עם בשר ובלי אורז בכלל חח
תלוי לאיזה מטרהחילזון 123

אולי לאיזה ערב מיוחד אפשר להשקיע יותר

לסתם משהו יומיומי מקצרים תהליכים...

אגב גם יש עוד מתכונים, פשוטים יותר. לא חייבים ללכת על המתכון הכי מוקפד שיש ברשת...


חוץ מזה כשאני מכינה מתכון בפעמים הראשונות אקפיד יותר על הפרטים. בפעמים הבאות כשכבר קלטתי את הרעיון אז אקצר במה שנראה לי פחות חשוב.


ועוד משהו- אני לא סופרת כמה רכיבים יש בכל מאכל...זה לא משנה. אם זה דברים זמינים שיש בבית אז משתמשים וזהו. מה זה משנה המספר שלהם?.

אם זה דברים פחות זמינים אז בודקים כמה זה קריטי למתכון  

לא ספציפית המתכון הזהרק טוב!
מכינה פעם ב.. פלפל ממולא. ולא כי אני אמא משקיעה, אלא כי אני משקיעה בעצמי ואני אוהבת את זה (ורק אני אוכלת מבני הבית..). אבל כשמכינה, עושה כבר כמות גדולה (7-8 פלפלים) ומקפיאה. 
יש כל מיני מתכונים לפלפלים ממולאיםופל לימון

ברמת קושי כזאת או אחרת, יש בכלל מגוון רב של מתכונים להכנת אוכל

כל אחד בוחר לו לפי נטיית טעמו, כוחו ויכולותיו מה להכין.

וכן הייתי משקיעה מאמץ בהכנת מנה שאני חושבת שתצא טעימה, בטח אם מדובר במשהו לכבוד שבת.

(חכי עד שתראי סרטון להכנת כרוב ממולא )

יש לי חברות שעד היום מקבצות מנות כאלה במטבח של אמא שלהן...

ממולאים זה בהחלט השקעהאביול
סבתא שלי הייתה עושה עם בשר ואורז ואז זה בהחלט ארוחה. גם אם זה צמחוני, זה ממש לא רק תוספת.. אני מכינה את זה פעם בשנה בערך
אני מכינה די הרבה לשבתותאם_שמחה_הללויהאחרונה

לרוב עם בשר. ליום חול אכין צמחוני.

כי אוהבים אצלי וגם זה חסכוני, לא צריך הרבה בשר וגם אשפר להשתמש בירקות שנראים כבר עייפים

קיגלקיגל

היי,

הכנתי קיגל לפי המתכון שבסרטון למטה. ויצא לי כמו בתמונה (אגב, מאד טעים). 

האם יש דרך לעשות שיהיה יותר חום בצבע (או טיפים נוספים)?

תודה

(החורים בקיגל זה ממה שחתכתי לאכילה)

 

 

 

 

כדי לקבל קיגל כההופל לימון

יש להכין קרמל, סוכר חום לא מספיק...

אבלקיגל

אבל אין דרך אחרת להשיג צבע חום? כי קרמל זה עוד עבודה ועוד סיר והכל יותר מסובך יחסית למתכון שאיתו השתמשתי.

זה פשוט יוצא קיגל מסוג שונה...חילזון 123
יש כל מני סוגים.


נראה לי שבשרשור הקודם נתנו מתכון עם סילאן שאמור לתת צבע כהה דומה.

מה לומר?ופל לימוןאחרונה

יש לך מתכון שאת אוהבת, תשתמשי בו ואל תסתבכי.

 

רוצה כהה יותר? זה סיפור אחר. בקיגל הירושלמי שאני מכינה אני עושה הכל בסיר אחד, כלומר: 

מקרמלת סוכר

מוסיפה מים

מביאה לרתיחה

מכבה את האש

מוסיפה את האיטריות הלא מבושלות ומשאירה לספיגת הנוזלים ולריכוך האיטריות

כשזה קורה מוסיפה את שאר הרכיבים ומעבירה לתבנית אפיה

כן?

אני הכנתי מהסרטון הזהחילזון 123

הנה מתכון מושלם, וגם מצולם - בישול ומתכונים

ויצא חום כהה. רק לדעתי מתוק מדי, היה אפשר לוותר על הסוכר בחלק השני