שרשור חדש
מתי מוסיפים שמן לקמח?נטע321

בהרבה מתכונים ראיתי שמכניסים בהתחלה קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. ואז מוסיפים ביצים, שמן ומים ומערבבים וכו'.

 

אבל ראיתי גם כאלו שאומרים להוסיף את השמן אחרי כמה דקות של לישה, כמו למשל פה:

 

טועמים במטבח » ה"טיפים" של יפעת להכנת בצק שמרים 

וגם פה למשל - TikTok - Make Your Day

 

אז היום ניסיתי לעשות את זה, אבל בעצם בגלל שלא שמתי שמן על ההתחלה אז היה חסר נוזל והרבה קמח נשאר אבקתי

ולא התגבש לבצק והייתי צריכה להוסיף מים, ואז אחרי 4-5 דקות לישה כשבאתי להוסיף את השמן, זה לא ממש נספג טוב

והכל היה שומני מאד.

 

אז מה אני מפספסת?

 

 

 

 

מוסיפים לאט לאט, לפי מצב הבצקחילזון 123
אני מוסיפה ביחד עם המיםילדה של אבא

בדרך כלל מחלקים את המצרכים ליבשים ורטובים 

וקודם מערבבים את היבשים ואז מוסיפים את הרטובים

 

כשאת מכינה בצק שמרים לחלה? מוסיפים הכל יחדופל לימון

רק בהוספת המים אני נזהרת ולא מוסיפה הכל בבת אחת, משאירה איזה 50-100 מ"ל לסוף.(הספיחה של הקמח/מים תלויה בכמה גורמים וזה משתנה מבצק לבצק)

מנסיון עם מתכונים והכוסות שיש ליחופר
בד"כ אני שם כ75% מהכמות הנקובה ומוסיף (מים)
סליחה על הקמצנות / חסכנותנטע321

אם אני צריכה ביצה כדי להבריש מעל עוגה או חלה, ובעצם אחרי ההברשה נשאר מלא מהביצה, אפשר להשתמש בזה למשהו או לזרוק?

 

בטח שאפשראמרלד

אמנם זה לא נחשב ביצה שלימה למתכון ( אם זו ביצה L אז אולי, תלוי )

אבל לחביתה או קציצות שרוצים יותר בשביל המרקם למה לא

אני זורקת*אשתו של בעלי*
אנחנו עושים מזה חביתהפה לקצת
למה לא להשתמש?חילזון 123

ואפשר אגב להקפיא ביצה, ולהשתמש לחלות פעם נוספת

 

לפעמים אני משתמשת בחלמון לחלות ובחלבון להשריה של חזה עוף למוקפץ.

או ממוסיפה לשניצלים.

2 שכבות מהביצה תתן צבע יפה יותר ותסיים אותה...ופל לימון
בטח שאפשרארץ השוקולד

אבל שימי לב שלא לשמור אותה ליותר מ24 שעות אלא אם כן תבשלי אותה.

מכינה מזהמדברה כעדן.
חביתה. מוסיפה עוד ביצה מקשקשת ביחד וכולם רבים עליה... 
אצלנו הופכים את זה לחביתונתרק טוב!אחרונה

והילדים מנסים 'לתפוס' את האם כבר שמתי ביצה לחלות ואפשר לקחת את השארית..

שופכים לצלחת זכוכית קטנה ושמים במיקרוגל לכחצי דקה עד שהופך לסוג של חביתה.

טמפרטורה של מים בהכנת בצקנטע321

ראיתי שיש כאלו שאומרים לשים מים חמים (אחרי ששמים קמח, שמרים וסוכר).

ראיתי כאלו שאומרים לשים מים פושרים.

ראיתי כאלו שאומרים לשים מים בטמפרטורת החדר.

ראיתי כאלו שאומרים לשים מים קרים.

 

מה נכון?

 

ראיתי שכותבים שאם המים חמים מדי השמרים נהרסים או משהו אחר לא טוב קורה להם.

 

יש כאן שרשור שלם על זה - אמהות מבשלות ביחד | לאחרונה כול פעם כשמנסה לעשות בצק שמרים עולה ריח מגעיל מהשמרים (ריח של אלכוהל) ועושה... | Facebook 

זה תלוי במתכון...מדברה כעדן.

אני אוהבת לשים במתכון שלי מים חמימים אבל ממש לא מקפידה על זה... מה שזורם לי

 

חמימות המים עוזרת בעיקרון לשמרים אבל אפשר ביותר זמן להתפיח עם מים קרים/פושרים

אני שמה חמימיםחילזון 123

חם מדי הורס את השמרים

קר גם פחות טוב, השמרים אוהבים חמימות.

שמה בערך רבע כוס מים רותחים והשאר מים מהברז.

ככה הבצק יוצא חמים

ההגדרה היא כמו שתשימי לאמבטיה של תינוקהרפיה

שיהיה נעים למגע, לא חם מדי


אפשר גם מים קרים!

אבל אם חן מדי לא טוב. כי זה מפריע לשומרים לעבוד.

מהשמרים צריך להרחיק 3 דברים, ראשי תיבות שמח:

שמן

מלח

חום

שלושתם לא יגעו בשמרים

אני חושבת שזה נכון לגבי שמרים לחיםיעל מהדרום
לק"י


אני שמה הכל יחד עם שמרים יבשים, והבצק תופח יופי.

יכולה להגיד לך*אשתו של בעלי*
שבקונדיטוריות שמים מים בטמפ' רגילה...מהברז.
טמפרטורת המים משפיעה על ההתפחהחופראחרונה

לכן זה משנה בסוג הבצק והזמן שיש לך.

נאמר לי שבהתפחות ארוכות (24 שעות +) לפעמים אפילו שמים מי קרח

עוגיות שוקולד ציפס רכות או קצת קשיחותנטע321

הכנתי פעמיים עוגיות שוקולד ציפס פרווה מהמתכון הזה - עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות 

 

פעם אחת הוצאתי מהתנור אחרי 15 דקות והיו רכות ועדינות.

 

פעם אחת הוצאתי מהתנור אחרי בערך 18 דקות והיו קשות יותר וקשוחות יותר.

 

אבל אני לא בטוחה מה אני מעדיפה / מה יותר טעים.

 

אמנם על טעם וריח לא מתווכחים וכו', אבל בכל זאת, מה מקובל / נחשב ליותר טוב?

לא יועדת מה מקובל או נחשב יותר טוב..אמרלד

אני אישית אוהבת כשהעוגיות רכות, וגם רוצה להוסיף

שכמובן, זמני האפייה ממש משתנים מתנור לתנור

וגם שכמה דק אחרי שמוציאים את העוגיות מהתנור הן ממשיכות להאיפות ונעשות קשות יותר.. אז כדאי לקחת את זה בחשבון

לפינטע321

לפי המתכון צריך להוציא אחרי 15 דקות, פשוט פעם התעכבתי והוצאתי כמה דקות לאחר מכן...

במה אפשר להמיר אתdn5754

המרגרינה במתכון הזה?

תודה 

במתכון יש חמאה...ופל לימון

חמאה רכה שלא צריך להקרים אפשר להמיר ב-50 גר' שמן

ב10 דקות מאד מומלץ לקרוא את התגובותחופראחרונה
כמעט תמיד יש כבר תשובות לשאלות כמו אלו, ואם אין- לפתוח חשבון ולשאול- היא עונה ממש מהר יחסית (לא חושב שיותר מיום)
אין מקובל יש מה שאת אוהבתופל לימון

ואכן יש מתכונים להכנת עוגיות קריספיות יותר

עוגתיות וצ'ואיות 

אני מעדיפה קריספי בחוץ וצ'ואי בפנים

מה מכינים לשבת??בוקר אור

אצלנו

ערב

מרק כתום

פסטה בןלונז


בוקר

אנטיפסטי

בורגול עם גזר

שניצלים מסבתא


סדש

בצק ספידי במילוי פטריות


סלט אבוקדו

סלט ירקות

חצילים בתנור

פטריות ובצל


חלות מהמקפיא

עוגת קלמנטינות מהמקפיא

יש גם מלון ופומלה ועוד מלא קשקושים ממשלוחי מנות

נשמע טעיםאבןישראל
אנחנו נוסעים השבת
אין לי כח לכתוב, אבל יש אוכליעל מהדרום
זה גם טובאמרלד
שבת קלילה , וקרוב לפסח אז מלא מהמקפיא חחאמרלד

חלות מהמקפיא

סלט זיתים וטחינה מהמקפיא

סלק, מטבוחה וחציל בטעם כבד

( סלט סלרי)

דג : סלומון בזיליקום

אורז

עוף בחרדל ודבש

שעועית ירוקה מוקפצת

קוגל/ עוגת תפוחים מהמקפיא


 

-לסעודה בבוקר-

דגים מעושנים

דלי רול מהמקפיא- אפינו היום

קוגל תפו"א מהמקפיא, אפינו עוד היום

חזה עוף

סלט חסה גדול


 

ויש גם חיתוכיות בסקויט וויסקי - מהמקפיא

עוגת שכבות קפה מהמקפיא

מאפה בצק עם לוטוס ושוקולד מהמקפיא

ופרלינים פרווה ממשלוחי מנות😋


 

שבת שלום לכולם

 

אצלנואיכהאחרונה

חלות מהמקפיא


מטבוחה, טחינה, חציל, פסטו , פלפל קלוי


כבד

מרק קובה

קוסקוס

אפונה וארטישוק

פרגיות


בוקר מתארחים


סדש

סלמון מעושן

ביצה קשה

מאפה שמרים שוקולד - האם יש הבדל משמעותי ביןנטע321

ממרח שוקולד קנוי לבין ממרח שמכינה בבית?

יהיה הבדל בטעם ושניהם יהיו טעימיםט'
בטעם ואולי גם במרקם*אשתו של בעלי*
מעבר לזה שקל יותר עם ממרח מוכן?ופל לימון

תלוי בך, אני מעדיפה את השחר הפרווה טעים מאוד 

יש הבדלפרחים יפים
אחרי הרבה פעמים שניסיתי ראיתי שיוצא לי יותר טוב למרוח את מה שאני מכינה בבית. יוצא טעים ושוקולדי
..נטע321

את יכולה לשתף איך את מכינה? 

כןפרחים יפיםאחרונה

לכמות של קילו של בצק:

2 כוסות סוכר

כוס קקאו

כף נס קפה

כף קינמון

3/4 כוס שמן


לפעמים גם אחרי שמתפיחה מורחת ביצה ושמה פירורים למעלה לפני שמכניסה לתנור:

חצי כוס קמח

חצי כוס סוכר

רבע כוס שמן

אוכל בריאאבןישראל

תנו לי בבקשה טיפים איך לגרום לילדים לאכול אוכל בריא ולא שטויות,

חוץ מהטיפ שצריך שלא יהיו שטויות בבית.

בגדול אין שטויות בבית אבל למשל פורים אז היה הרבה שטויות שעד היום אני עדיין לא יודעת מאיפה הם צצים.

איך לגרום לילדים לאכול אוכל בריא? מרגישה שהלכנו לאיבוד בענין הזה

לגרום?ופל לימון

דוגמא אישית

לא כתבת בני כמה הילדים, אבל ההורים אחראים לאוכל שיש בבית ולאוכל שמוגש לשולחן, אז תתחילי פה.

שטויות במידה זה לא אסון, וגם פה אפשר לברור את הטובים יותר מהגרועים

להגיש להם בריא שיהיה זמין תמידbinbin

ירקות בצבעים חתוכים בצלחת,

מגוון פירות..

יותר אוכל מבושל.

פורים זה פורים ואני זורמת יותראמא יקרה לי*אחרונה

בשוטף- הרבה פרות וירקות, משתדלים לצרף לכל ארוחה.

חלבונים טובים, שמנים מזינים, אגוזים בשפע (אוהבת לתת עם הפרות)

הרבה מים (אין לי שתיה ממותקת, בכלל)

 

אולי אם תכתבי מה ההרגלים שלהם/ דוגמאות לתפריט שהם אוהבים נוכל לכוון ספציפית...

שימוש חוזר בשקית אבקת אפיהנטע321

בשקית אבקת אפיה כמו מה שיש בתמונה יש 10 גרם.

אם אתן מכינות מתכון שצריך רק 2 גרם נניח, אתן סוגרות

את השקית לשימוש נוסף או זורקות?

כלומר - זה בסדר להשתמש מספר פעמים באותה שקית

או ברגע שפותחים נכנס אויר או משהו וצריך לזרוק?

תודה

 

 

סוגרים עם גומייה לשימוש נוסף.פ.א.
מקפלת למעלה ושמה במקרריעל מהדרום
שומריםחופר
אצלי, רוב המתכוניםאמרלד

הם לפי כמות של כפית t 

אז יש לי צנצנת שמידי פעם פותחת לשם כמה שקיות של אבקת אפיה

כנל סוכר וניל

ככה נוח לי וגם יוצא שמשתמשת ברוב התכולה

אני תמיד שומר את השאריותshaulreznikאחרונה

לרוב, שקית אחת מספיקה ל-2 - 3 עוגות.

שאלהנטלינטלי

כשיש מוצר שהוא מקולקל (רואות או מריחות וכדומה) אתן זורקות אותו.

כשיש מוצר שלא מקולקל אתן משתמשות בו.

אבל - מה אתן עושות כשיש מוצר שמשהו בו לא מאה אחוז, אבל אתן לא בטוחות אם זה אומר שהוא מקולקל או 

פשוט לא במצב האידיאלי, אך עדיין ניתן לאכילה בלי שזה בעיה מבחינה בריאותית?

זה קרה לי מספר פעמים בחודשים האחרונים.

למשל יוגורט שפג תוקף ביום-יומיים, שזה לא אמור להיות בעיה אך יש ליוגורט טעם טיפה לא כמו הרגיל.

או בקבוק של איזה רוטב (כמו צ'ילי מתוק או סויה) שאצלכן במקרר (אחרי פתיחה) 4 חודשים ונראה לכן

שאולי הריח שלו לא כפי שהיה בהתחלה.

או אורז שאצלכן במקרר כבר 6-7 ימים ונראה לכן שמשהו בו לא מאה אחוז.

 

 

מעיפה לפח בלי להסס*אשתו של בעלי*
אם יש ספק - לפח. בכלל אין התלבטות.אחת מכאן

במקרה של היוגורט, שהבאת כדוגמא, גם אם עוברים את התאריך בכמה ימים לא אמור להיות שינוי במרקם ובטעם.  

אם בכל זאת יש שינוי - זה מספיק כדי לזרוק.  

מאד תלוי מה הבעיה עם המוצרחילזון 123

ברור שיש מקרים שפשוט אזרוק

אבל בגדול אם זה נראה לי סה''כ בסדר אז אשתמש לבישול.

יוגורט- לפשטידה

אורז- אורז מטוגן עם ירקות

וכו'


רטבים באמת אין ככ איך למחזר, אבל לרוב זה לא באמת אמור להתקלקל בקלות, אז אחליט לפי המצב

אם אני לא בטוחה לגבי הריח/מרקם -מעיפה בלי להתלבטטארקו
ולא רק כשהריח בוודאות לא טוב


אבל התאריכים לרוב פחות שיקול בזה🙈

זורקאחו

מספיק חטפתי קלקולי קיבה בחיים

ואני לא מסתכל על תאריכים, רק על ריח / טעם

טיפ- לא תמיד התאריך קובע!הרפיהאחרונה

במזג אוויר חם קרה לי לא פעם שהתקלקלו דברים עוד לפני התאריך

מצד שני יש דברים שגם אחרי התאריך הם בסדר גמור.

כמובן שאם יש ספק אז אין ספק וזורקים. בעיקר כשמדובר בחלבונים

שאלה על לישהנטע321

ראיתי 2 הסברים על איך ללוש בשביל חלה:

 

1. להכין בצק, לתת לתפוח כשעה וחצי, לעשות צורה, לתת לתפוח כשעה, לתנור.

 

2. להכין בצק, לתת לתפוח כשעה וחצי, ללוש 2 דקות, לעשות כדור ולתת לכדור לנוח 5-10 דקות, לעשות צורה, לתת לתפוח כשעה, לתנור.

 

מה יותר נכון / טוב?

 

תודה

2. יותר קל לעבוד עם העיגולים אחרי התפחה קלהיעל מהדרום
מה שנכון הוא לא לעבוד עם שעוןופל לימון

בזמנים שונים, טמפרטורות שונות בבית זמני ההתפחות משתנים ולכן חשוב מראה עיניים.

אז כן מכינים בצק ומחכים שיכפיל את נפחו, כמה שלוקח לוקח. (אני מעדיפה התפחת לילה במקרר)

ואז לשקול כדורים לגלגל רצועות לקלוע ושוב להתפיח להכפלה

הזמן שמחכים באמצע - 5-10 דקות גם חשוב כי זה הזמן שבו רשת הגלוטן נוצרת. כשמנסים למתוח רצועה הרבה פעמים היא מתכווצת בחזרה

 וכל זה כי רשת הגלוטן עדיין לא מספיק חזקה, לכן כמה דקות מנוחה יסייעו.

 

אז את מבינה שזה שילוב של 2 האפשרויות שכתבת...

2. משפר את המרקם של הבצקיראת גאולה
ונותן חלה אוורירית יותר.
משתנה בין בצקיםחופראחרונה

כל בצק מתנהג אחרת בהתפחה

למה אומרים לשים בחמין ראש שום *לא מקולף*?מבקש אמונה

ראיתי בכמה מתכונים.. 

יש לזה אפקט מיוחד כלשהו?

לא שמה...ופל לימון

יש מתכונים שזה אולי רלוונטי, כי מתקבל שום רך למריחה וטעים טעים, אבל בחמין? שמתבשל כל כך הרבה שעות? אני מעדיפה לקצוץ שום לתיבול

זה בעייתי הלכתיתמדברה כעדן.
אבל זה טעם אחר, אין ספק
מעניין.. אוקי תודה!מבקש אמונה

אם זה בעיה, אז נוותר על זה

לפי מה שקראתי...מדברה כעדן.
עדיף שתשאלי את מי שפוסק לכם בענייני כשרות... 
סבבה. תודה. (אני בן אגב)מבקש אמונה

אין לי רב שפוסק לי, עוד לא מצאתי אחד כזה אולי אשאל במוקד הלכה כלשהו

יש שו"ת של כושרות למשל.מדברה כעדן.
בהצלחה וסליחה
תודה 👍מבקש אמונה
מדברים על בעיית נגיעות,אבלופל לימון

אני מניחה שבשום ירוק אין את הבעיה ובעונה אפשר כן להשתמש בו.

 

 

אני לא מוצאת בשום מקום שום ירוק...מדברה כעדן.
בלי קשר לנגיעות הוא הרבהההה יותר בריא מהסינטטי של סין
ממש עכשיו השום הירוק מצוי בשווקיםופל לימון
לא מצאתימדברה כעדן.
הייתי באושר עד בחמישי ולא מצאתי.... מקווה שאמצא
בשווקים לא במרכוליםופל לימון
בטח באזור פסח יתחיל להיות יותר נפוץחילזון 123
זה נפוץ עכשיו, יודעת מה יקרה בעוד 3 שבועות?ופל לימוןאחרונה

הקליפה החיצונית תתקשה ואז אי אפשר יהיה סתם לפרק ראש שום מהשיניים ולטחון הכל ביחד - כדי להקפיא שום כתוש

אני לא מבינהנטע321

יש לי בבית ביצה שישבה בקיץ בחוץ במשך כמעט 3 שעות, האם זה בסדר אם אכין ממנה חביתה ואתן לכן?

 

איך זה שונה מאם נניח אני מתחילה להכין ב13:00 חלה (שיש בתוכה ביצה).

לשה עד 13:10.

שמה בהתפחה עד 14:40.

עושה צורה עד 14:50

שמה להתפחה שניה לשעה עד 15:50.

אני לא מבינה מה הבעיה שלך פהופל לימון
איך הביצה לא מתקלקלת (ומקלקלת איתה את הבצק)נטע321
אני מורחת את הביצה רגע לפני ההכנסה לתנורחילזון 123

לא משאירה כמה שעות

..נטע321

הכוונה למתכונים שהביצה חלק מהבצק

אההחילזון 123

נראה לי שכשזה חלק מהבצק זה מתנהג אחרת.

אבל האמת שאני לא שמה ביצה בבצק.


 

ועוד דבר בטמפרטורה רגילה, לא איזה חמסין קיצוני, אני לא חושבת שהביצה תתקלקל תוך שעתיים-שלוש.

אם הביצה לא בשמש ולא בחום קיצוני- ממש אין בעיהחופר

מעבר לזה שברגע שמערבבים עם הבצק כל החומרים מתנהגים אחרת בגלל האינטרקציה אחד עם השני.

ביצה לא צריכה מקרר. מה הבעיה בביצה שישבה בחוץ?יראת גאולה
ביצה לא מבושלת, בלי קליפה לא צריכה מקרר?חילזון 123
אם היא בלי קליפה/כיסוי היא נקרשת תוך כמה שעותאלפיניסטית
לא שיוצא לי הרבה להשאיר ביצה בלי קליפה מחוץ למקרריראת גאולה

אבל כן, בבצק למשל, או בעיסה אחרת. ביצה לא מתקלקלת תוך כמה שעות.

אם חם מאוד או השארתי מדי הרבה זמן - הבצק יחמיץ עם ביצה או בלעדיה.

בסדר בעיסה זה ברורחילזון 123אחרונה
חשבתי שהתכוונת שסתם ביצה פתוחה לא צריכה מקרר
ביצים מחזיקות מחוץ למקרר בכל מקרהאלפיניסטית

להרבה יותר מ3 שעות

הכנתי חלות עם נפלאות ועם סוגתנטע321

אז ביום שישי האחרון הכנתי חלות (לחמניות ליתר דיוק) עם קמח של חברת נפלאות.

היום עשיתי *בדיוק* את אותו מתכון, רק החלפתי במקום נפלאות לסוגת.

ולפי דעתי של סוגת יצא הרבה יותר טוב.

ההסתייגות המובנת מאליה זה שייתכן שעשיתי משהו שונה (אולי לשתי יותר טוב / הוצאתי

מהתנור בזמן יותר מדוייק / הוספתי את המרכיבים יותר טוב / אין לי מושג מה).

אבל אם זה לא איזה משהו שעשיתי, אז אני חושבת שהסוגת הרבה יותר טוב.

 

 

 

 

אז מה אתם מכינים לשבת? שעון קיץ, שישי ארוךךךטארקו

אנחנו השבת מארחים את (חלק מ) האחים שלי החמודים

מזמןןןן לא אירחנו!


חלות בעלי אופה עכשיו

סלטים:

פסטו, זיתים, מטבוחה, חומוס, טחינה, קישואים, חציל אדום, חציל מתוק, חציל פירורים, חציל ממרח, פטריות בטריאקי, אבוקדו, עגבניות שרי.


ליל שבת:

חלות וסלטים

בורקס תפוא ברוטב פטריות


בקר עם שום וערמונים, מתלבטת עדיין אם להוסיף לו בטטה

אורז

סלט


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

פלטת נקניקים, ירקות, חמוצים..


פאי רועים

מוקפץ נודלס עם עוף פטריות

כרוב צלוי


סדש

חלות וסלטים כנל

פסטה עם טונה

סלט


אחותי מביאה עוגיות

יש עוגות במקפיא

יש כל מיני נשנושים ממשלוחי מנות

אולי אני אעשה פצפוצי אורז בשוקולד לקינוח(למרות שאחשלי הקטן והמצחיק לא אוהב שוקולד🤦)


ומה אצלכם?

@ופל לימון

@יעל מהדרום

@אמרלד

@בוקר אור

@אקונהמטטה


וכל השאר

וואו איזה תפריט שווה! תהנו. אצלינו יש אורחותאמרלד

דג נראה מה להכין

טחינה, סלט זיתים, שום קונפי, סלק

סלט ברוקולי וגזר

עוף

מעט שניצלים - הרוב למחר

(אורז)

תפו"א קטנים בתנור


 

לקינוח :סופלה


 

סעודה בבוקר

שניצלים

סלט חסה גדול

אורז

לקינוח: גלי ופירות


 

שבת שלום

איזה שווה! הייתי לוקחת קצת סלטים😅יעל מהדרום

לק"י


ואז מה אם שישי ארוך, התחלתי לבשל מאוחר🤦‍♀️


אצלינו:

עוגת שמרים ממשלוח מנות

חתיכת עוגת גבינה

עוגיות קנויות


חצילים

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

קוסקוס

מרק עוף וירקות


יום שבת:

כרובית בתנור

תפו"א בתנור

קוסקוס

שניצלים


לסד"ש מתחשק לי להכין פשטידה.

נראה מה יהיה....

אנחנו לא בבית🙂אבל עשית חשק!בוקר אור
שווה לכם שבח והללאחרונה

חלות, סד"ש- לחמניות שום

 

סלטים-

חצילים ברוטב חמוץ מתוק

חציל אפוי עם טחינה מעל 

פלפלים קלויים

גזר 

ירקות מוחמצים

חומוס עם גרגרי חומוס

סלט זייתים עם עגבניות

 

סלומון ביין לבן ומייפל

 

ליל שבת-

בשר וכרובית בטמפורה

 

בוקר שבת-

שניצלונים בציפי קורנפלקס וקוגל תפו"א

 

סד"ש-

לחמניות שום וסלט פירות ועוגת גבינה

האם אפשר להכין חלות על השישנטע321
עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך י"ט באדר ב׳ תשפ"ד 3:41

היי,

 

האם אפשר להכין חלות (ללוש, לרדד עם מערוך וכו') על השיש (אחרי שאני מנקה אותו עם מטלית וסבון) 

או שעדיף שלא כי מי יודע איזה חיידקים ובקטריות צבורים שם?

 

ושאלה נוספת - בסופר לידי מוכרים קמח מנופה ממספר חברות כמו נפלאות, סוגת, דגן. 

האם יש הבדל בין הקמחים (בעבודה איתם, בטעם שיוצא וכדומה) או שהכל אותו דבר?

 

תודה

אם ניקית טוב את השיש, אין סיבה שתהיה בעיהיעל מהדרום
לק"י


ובקמח לבן לא חושבת שיש הבדל בין החברות.

למה לא?חילזון 123
עונהפרח-אש

אין בעיה על השיש

ויש הבדל בין החברות השונות (לפחות בכוסמין הוא ניכר לי שאופה המון 

אם יש חיידקים על השיש -יראת גאולהאחרונה

היה יותר בעייתי להניח עליו ירקות ולחם מאשר מה שיעבור אפיה...

אני לא חושבת שיש עליו חיידקים ובקטריות אם מקפידים על ניקיון. אבל אם זה מטריד אותך - אני משערת שאת מניחה עליו אי אלו פריטי מאכל שלא עוברים אח''כ בישול או אפייה.



לדעתי בקמח לבן אין הבדל בין החברות. בקמחים אחרים יש הבדל, ובכל זאת אני קונה את מה שזול.

רעיון מה להכין עם עלי סלק?אקונהמטטה

יש את הסלט המבושל עם שום ולימון (שכנראה זה מה שאני אכין)

ויש קציצות...שלא בא לי להכין...


מכירים עוד מתכון?

סלט חיחושבת לעצמי

עלי סלק

בצל ירוק

חמוציות

ויניגרט

המתכון היחיד שאני מכירה לעלי מנגולדופל לימון

לביבות עם בטטה מגוררת ועלי תרד, אם מעניין אחפש את המתכון.

פקילה😅 תבשיל טוניסאי ירקרק מעלי תרד/מנגולד/ סלקיעל מהדרום
הכי טעים בעולם!!!😋*אשתו של בעלי*
מילוי לבצק עליםבאר מרים
עם בצל מטוגן וגבינה בולגרית/מלוחה
לביבותחילזון 123
שקשוקה ירוקה חלבית😋😋טארקואחרונה

לטגן בצל, שום, מנגולד

להוסיף מל"פ, אגוז מוסקט, שמנת מתוקה, אפשר גבינות(נגיד גבינות עיזים משתלבות אש, גם בולגרית)

ואז לפתוח מעל ביצים

יאמיי

האם צריך לשים קמח אחרי שפותחים אותו במקרר?נטלינטלי

האם צריך לשים קמח אחרי שפותחים אותו במקרר? או שאפשר בארון איפה שאני שמה את האורז וכו'?

קמח וקטניות פתוחים אני שומרת בפריזרשבח והלל
גם אני האמתיעל מהדרום
גם פסטות. אני מפחדת מהתלעהיעל מהדרום
מנופה? במקרר או בהקפאה?יעל מהדרום
אין צורךופל לימון

ממליצה , אם לוקח הרבה זמן לסיים קילו קמח להעביר את השקית לדקה במיקרו

מה זה עושה?שבח והלל
מתחמם?!ופל לימון

אם חרקים הטילו ביצים בקמח וכשהקמח מתחמם (בארון)  הביצים יבקעו וכו'

ולכן ממליצה להעביר את השקית דקה במיקרו ואז שום ביצה (אם קיימת) לא תבקע

תגובה

אם הוא מנופהמדברה כעדן.

אז בוודאי... או במקפיא... אחרת צריך לנפות אותו... הקירור שומר עליו נקי מנגיעות 

לא הבנתינטלינטלי

אם אני קונה קמח שכבר מנופה, משתמשת נניח בחצי וסוגרת את השקית טוב, איך פתאום יגיעו חרקים לבפנים?

זה מתליא מעצמו, לא מחרקים שנכנסיםשבח והלל
אין כזה דבר מתליע מעצמו...ופל לימון

יצירה יש מאין זו תאוריה שנפסלה לפני המון שנים.

מה כן? אם חרקים הטילו ביצים בקמח וכשהקמח מתחמם הביצים יבקעו וכו' 

ולכן ממליצה להעביר את השקית דקה במיקרו ואז שום ביצה (אם קיימת) לא תבקע

אולישבח והלל

אני זוכרת אחרת אבל לא יכולה כרגע לבדוק.

 

למשל רימה אני בטוחה שנוצרת לבד מבשר מקולקל ולא צריך שום זבוב או חרק שיטיל שם ביצה.

ברור שצריך זבובחילזון 123
פשוט מספיק שהוא התישב לשניה כשלא ראית
פעם אחת יצאנו לשבת ושכחנו בתנורשבח והלל

עוף שנאפה, כשחזרנו ביום ראשון התבנית היתה מלאה רימות או תולעים או כל בעל חי אחר שזז.

מתקשה להאמין שנכנס לתנור זבוב והטיל ביצים והם שרדו את החום של האפיה.

יכל להכנס זבוב קטן אחרי שהתקררחילזון 123

התנור לא באמת סגור הרמטית בואקום למרות שנראה שהדלת נסגרת טוב.

אין דבר כזה רימה בלי שהיתה ביצה קודם

פשוט לא יתכן

יכל להכנס זבוב קטן אחרי שהתקררחילזון 123

התנור לא באמת סגור הרמטית בואקום למרות שנראה שהדלת נסגרת טוב.

אין דבר כזה רימה בלי שהיתה ביצה קודם

פשוט לא יתכן


אם העוף היה סגור בואקום זה לא היה קורה...

באמת דקה במיקרוגל הורגת את הביצים?יראת גאולה

אף פעם לא שמעתי על זה. נשמע מעניין.

של מי הרעיון ומי בדק שזה באמת עובד?

אבל הפוך- כתבת שהביצים בוקעות בחוםיעל מהדרום
לא הבנתופל לימון

כשהטמפרטורה של המוצר היא טמפרטורת חדר - סביבות 22-27 מעלות תלוי בעונה זה חמים ומאפשר לביצים שהוטלו לקמח לבקוע.

 

תודה על ההסבריעל מהדרוםאחרונה
בחלבונים שמתקלקלים מתפתחות רימותהרפיה

ולא רק בחלבונים. יכול בהחלט להיות גם הקמח

ולכן צריך לשמור בקירור

ככהמדברה כעדן.
ידוע שחרקים מגיעים. ואם זה בקירור הם לא יכולים לחיות כך... אז הניפוי, חזקת הנקיות, נשמרת... 
אם את קונה מנופה - חייבים לשמור במקרר / במקפיאיראת גאולה

או שתצטרכי לנפות אותו שוב לפני השימוש.

קמח מחזיק "מנופה" ל24 שעות מחוץ למקרר. אח''כ יש חשש שהתליע.

במקרר הוא מחזיק "מנופה" להמון זמן.

כשקונים מנופה, כל עוד הוא סגור לא צריך קירור.יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ט"ז באדר ב׳ תשפ"ד 21:38

גם בחנות הוא לא בקירור.

 

צודקת!יראת גאולה

התייחסתי רק לשאלה שלה, שמדברת על אריזה פתוחה.

לא שמתי לב שהניסוח נשמע כאילו צריך לשים במקרר גם אריזה סגורה.

(וכתוב עליה לוודא מילוי אוויר לפני השימוש. זה מה שמוודא שאין תולעים)

הרב ליאור אמר שקמח פתוח לא במקררשבח והלל

נשאר נקי מחרקים עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר (הכוונה לקמח שנפתח מהואקום אבל סגור בשקית או קליפ)

מעניין. לא ידעתי את זה.יראת גאולה
אבל כמה זמן לוקח לו להגיע לטמפרטורת החדר? חוץ מאשר בחורף, הוא תמיד יהיה כבר בטמפרטורת החדר, לא?
אני חושבת שזה 24 שעותשבח והלל

(הפתיחה הראשונה היא באמת בטמפרטורת החדר אבל זה פתיחה מוואקום אז זה שונה)

אני גם עושה ככה. גם אם בדקתי אורז מראשאמרלד
אשים אותו במקפיא עד לבישול כדי שישאר בדוק.
מנופה צריך בקרור (גם אם ניפית לבד וגם אם קנית מנופחילזון 123

לא מנופה אפשר בארון. זה לא משנה אם הנייר של זה סגור בדבק או לא...

אבל לדעתי לא כדאי להשאיר המון מדי זמן את אותה החבילה בארון, כי אם יש בה חרק הוא יתחיל להתפתח ועלול להתפשט בשאר הארון.

לכן בד''כ אני מעדיפה לשים גם בשקית ניילון מעל השקית המקורית שיהיה יותר אטום.

לא הבנתינטלינטלי

הבנתי שאחרי שאני פותחת קמח שכתוב עליו מנופה אני צריכה להשאיר בקירור כדי שלא יתפתחו תולעים 

מביצים שאולי שם. 

אז בעצם אחרי הפתיחה בפעם הראשונה של השקית אני יכולה להשתמש (נניח בחצי) בלי לנפות, אבל אם אני רוצה

להמשיך ולהשתמש בלי לנפות, אז אני צריכה שזה יהיה בקירור מכאן ואילך.

אבל לא הבנתי - אם יש שם ביצים, ויכולים להתפתח מהם תולעים, למה הם לא יכולים להתפתח גם 

לפני שאני פותחת את השקית בפעם הראשונה?

כי זה ארוז באריזת ואקוםחילזון 123
וגם הקמחים שלא זקוקים לניפוי בד''כ נארזים מייד אחרי הטחינה ככה שלא מספיקים לתפוס חרקים
אם יש חרקים השקית הנוספת היא ממש לא מכשולופל לימון
בסדר לא ממש מכשולחילזון 123
אבל נראה לי שככה זה ארוז יותר טוב
מה מכיניפ לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

חלות

מרק עדשים

קוסקוס

עוף מהמקפיא


בוקר

פשטידת פטריות שקיבלנו

חצילים בתנור

קוביות בטטה בסילאן

מקלות גזר

טחינה

סלט אבוקדו

סלט ירקות


סדש מתארחים


עוגת קלמנטינות

ויש גם פומלה וקיווי

אפשר להתכחש לזה? נמאס לי שצריך לבשל כל הזמןיעל מהדרום
לק"י


והבעיה שאני לא מוצאת זמן לכל מה שצריך.

וואי ממש ככהאבןישראל

אני גם מתכחשת.

נראה מה יהיה

להתחיל משהו בחמישי לא יעזור?המקורית
צריך כח ורצון לזה.....וגם זמןיעל מהדרום
תפריט השבועשבח והלל

לילה-

סלט חצילים

חומוס

ירקות מוחמצים

סלומון בפנקו

מרק כתום עם קניידלך

 

בוקר-

סלטים כמו בלילה

סלט תפו"א קרנצ'יים ועלים ירוקים

בשר 

 

סד"ש-

לחמניות שום

סלט פירות

יאאא שבת ראשונה מהלידה שממש בישלתיטארקו

ויצא לנו תפריט מפנקק😋


לכל הארוחות:

חלות מהמקפיא

סלטים: חציל פיקנטי, חציל מתוק, חומוס ביתי, מטבוחה, קישואים מטוגנים, פטריות בטריאקי, ממרח זיתים, אבוקדו.(הכל ביתי)

עוגת שמרים קנויה


ליל שבת

עוף עם בטטות שום ובצל

אורז


בוקר שבת

סלמון בשום ועשבי תיבול

רביולי שמנת עגבניות שרי

כרוב צלוי(אולי גם לערב)

גליליות עם קצפת חלבית


סדש

פשטידת אטריות וטונה


ונשאר מהקצפת אז כנראה אכין גם עוגת ביסקוויטים מהירה..

איזה כיף! ויפה שהצלחתם לעשות את כל זהיעל מהדרום
אפשר לשאול איך את מכינה חציל מתוק וקישואים מטוגניםנק - ניק

תודה רבה!!

בכיףטארקו

חציל מתוק:

מטגנת בצל בשפע(בצל גדול לכל חציל, חתוך לקוביות)

כשהוא שקוף ויפה מוסיפה פנימה קוביות חציל. מטגנת עד שהחצילים רכים ממש

מוסיפה(כמות בערך, לחציל אחד בינוני)

כף וחצי סוכר חום כהה דביק או סילאן

כף סויה

כף וחצי רוטב צ'ילי מתוק

בודקת טעמים שזה מאוזן

מבשלת ביחד עוד עשר דקות בערך.. זהו.


קישואים:

פרוסות דקות של קישואים

מטגנת עד שהן ממש ממש ממש נמסות ורכות ומזהיבות

מתבלת במלח פלפל ושום גבישי.

את הקישואים אוכלים קר?תוהה לעצמי
כן, ואפשר גם לחמם על הפלטה אם מעדיפיםטארקואחרונה
אז אחרי שסיימתי להתכחש, גם בישלתי😉יעל מהדרום

לק"י


טחינה

סלק

חציל קלוי

חציל עם בצל ועגבניות בתנור

סלט חי

אולי גם סלט גזר מגורד


בשאיפה להכין עוגת תפוזים ועוגת שוקולד (אותה עוגה, רק שלחלק אני מוסיפה תוספות)

והלוואי שגם עוגיות


ליל שבת:

קוסקוס

תבשיל עוף עם תפו"א ובטטה


יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס

חזה עוף עם בצל ופטריות


הלוואי שיצא לי להכין תוספת גם לסד"ש

אצלנו בע"האקונהמטטה

ערב-

דג טונה+מושטים

מרק פרווה

אורז

סלטים בשפע


קינוח פחזניות


בוקר- מתארחים.

מכינה סלט גדול שווה.


ס.3ית

פירות העונה, פיתות שהכנתי מההקפאה.


לכבוד שבת קדש!

זה שרשור של שבוע שעבר. 😉יעל מהדרום
שאלהרויטל123

היי,

 

בארוחה רגילה יש בדרך כלל חלבונים, פחמימות וירקות.

 

לפי דעתי הרוב שואלות את עצמן בדרך כלל דבר ראשון - איזה חלבונים אכין (אם זו ארוחה עיקרית - עוף / בשר וכד', אם זו לא ארוחה עיקרית - ביצים / טונה וכד').

 

השאלה שלי היא - מה בא לאחר מכן - הפחמימות או הירקות?

 

האם השאלה הבאה בראש היא:

 

א. איזה תוספת פחמימות אכין ואז השאלה האחרונה היא איזה ירקות אכין.

 

או:

 

ב. איזה תוספת ירקות אכין ואז השאלה האחרונה היא איזה פחמימות אכין.

 

(אני מבינה שזה לא כזה שבלוני ולפעמים כבר עם החלבונים יש את התוספות ולפעמים אין מכל ה-3 וכו' וכו', אבל בגדול - מה קודם למה

בחשיבה של הכנת ארוחות - הפחמימות קודמות לירקות או הירקות קודמות לפחמימות).

 

תודה! 

בגלל שהירקות חשובים יותר מהפחממותשבח והללאחרונה

אני משתדלת לחשוב קודם איזה ירקות וחלבונים ואז לצרף לזה פחממה קלילה יותר.

יחס שוקולד ציפס לקמח בעוגיות שוקולד ציפסנטע321

היי,

הכנתי את המתכון הזה - עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות 

 

כתוב שם כוס אחת קמח ו2/3 כוס שוקולד צ'יפס (בגרמים: 140 גרם קמח, 130 גרם שוקולד צ'יפס).

 

יצא לי 17 עוגיות, וכל עוגיה מפוצצת בשוקולד צ'יפס (בערך 15 פלוס בכל עוגיה...).

 

כבר בהכנה של זה היה לי קשה לעשות כדורים מהבצק ולשים על התבנית מרוב שהיה כל כך הרבה שוקולד צ'יפס.

 

השאלה שלי היא האם כזה יחס זה נורמלי או שלא? אם כן, מה הקטע? זה יותר מרגיש כמו לאכול שוקולד מאשר לאכול עוגיה *עם* שוקולד.

 

אני חושבת שהייתי יכולה בכיף לשים חצי מכמות השוקולד צ'יפס, אפילו שליש ואפילו רבע (ואז היה "רק" 5-6 בכל עוגיה).

עניין של טעם....יעל מהדרום
שימי כמה שוקולד שטעים לךיעל מהדרום
אז אחרי שהכנת פעם ראשונה*אשתו של בעלי*

וזה היה פחות לטעמך,

תוכלי להכין אותן שוב,אבל עם כמויות שנראות לך יותר הגיוניות וטעימות.

אף עם לא נתקלתי ביחס הזה בעוגיותופל לימוןאחרונה

בדר"כ במתכון עוגיות שאני אוהבת יש 2 שקיות שוקולד צ'יפס על 400 גר' קמח ועוד מלא רכיבים, מהמתכון יוצאים כ- 90 עוגיות, אני לא מרגישה שאני לועסת שוקולד 

אבל גם אוהבת שיש די שוקולד כי לאכול רק בצק עוגיות פחות אוהבת

אפשר להקפיא מרק?ברונזה

הכנתי כמות כנראה מידי גדולה של מרק ירקות ונשאר לי המון!

הירקות לא טחונים, הם חתוכים

אפשר להקפיא? ילך טוב? או שעדיף קודם לטחון את הירקות בבלנדר?

או בכלל לא שייך להקפיא מרק?

בחיים לא עשיתי ככה🫣

כן, אפשרופל לימון

אם יש בו גם תפו"א הייתי טוחנת

עדיף לטחון ואז להקפיאמשמעת עצמיתאחרונה
מרק טחון נשמע מעולה בהקפאה