שרשור חדש
יש אפשרות להחליף את הריצ' במשהו אחר?עבודת ה'

יש לי מתכון מעולה לעוגת שוקולד ובמתכון יש ריצ' ואין לי.. 

תכלס נראה לי שהריצ' זה מה שעושה את העוגה טעימה. לא חייבת את הציפוי עם ריצ' רק את הבלילה,

יש מהו שיכול להיות תחליף?

זה המתכון:

כוס קמח,
כוס סוכר,
כוס שוקולית,
כוס שמן
4 ביצים
אבקת אפייה 1
חצי חבילת ריץ'.
לקרם למעלה- חצי ריץ' וחבילת שוקולד רגילה- להמיס ביחד.
בתיאבון! 

קרם קוקוסברוקולי
הריץ נותן לעוגה רכות ונימוחות
מה זה בדיוק? זה כמו שמן קוקוס?עבודת ה'


שמן קוקוס זה כמו חמאהברוקולי
אז קרם קוקוס זה כמו השמנת
אפשר גם עם מיץ תפוזיםעלה למעלה
זה יוצא אותו מרקם?עבודת ה'


כנראה קצת שונהטל..
אבל מספיק טעים (בעיני, אני מחליפה חופשי לנוזל אחר. לפעמים מוסיפה עוד קצת שמן במקום.
כמו שברוקולי הציעה, כנראה שקרם קוקוס יחקה את הריצ' בצורה יותר טובה מבחינת ההרכב והמרקם.
את יכולה לשים מיםחדשונת
או תירוש ענבים, או חלב
אפשר גם מיץ תפוזים, אבל יהיה לך טעם של עוגת מיץ (אני פחות אוהבת)

חצי חבילת ריצ' זה בערך חצי כוס נוזל אז זה לא ממש ממש דומיננטי במתכון
אופציה טעימה שלא הציעותות

ואין לה טעם דומיננטי (בניגוד לקוקוס שלפעמים משתלט) - 

חלב אורז לבישול.

זה נשמע קצת מגעיל, אבל מנסיון הטעם בעוגות נייטרלי וטעים.

קונים בחנויות טבע (אני קונה בניצת), מגיע בקרטונים קטנים וחמודים, כ"א עולה 3-4 שקלים שזה ממש מחיר שפוי.

שימי לב שיש חלב אורז רגיל ויש ספציפי לבישול שהוא יותר שמןתותאחרונה


אני מחפשת מתכון לעוגיות שלא יודעת איך קוראיםפרח חדש
אולי תצליחו להבין למה אני מתכוונת
זה עוגיות שאפשר להכין אותם מכל מיני צבעים
המחברים כל שתי עוגיות עם קרם באמצע.

למישהו יש מתכון או קישור למתכון טוב?פרח חדש
תבדקי בבלוג של פיית העוגיותקראנץ שוקולד


לעוגיונטמקום בעולםאחרונה
אלפחורס?פה לקצת
אננס בטמפורהתתתתת

מטוגן...

 

זה יהיה טעים אם אני יכין נגיד בשישי

לקינוח לשבת? זה יהיה במקרר..

 

או שפחות מתאים? וזה מסוג הדברים שצריך לאכול טריים מיד שיוצא מהטיגון?

 

 

לא מניסיוןיראת גאולה
נשמע לי שלא יהיה כזה טעים...
דברים מטוגנים בד"כ טעימים טריים.
אולי לנסות לחמם על הפלטה? בכל מקרה לא הייתי עושה ניסויים כאלו אם יש אורחים.
כן אה נכוןתתתתת

אני אולי ינסה פעם אחת להכין ולהשאיר ונראה איך זה ייצא

תודה

נראה לי לא מומלץ..054אחרונה
מעבר לזה שזה מטוגן ויעבור זמן, האננס מלא בנוזלים גם אחרי טיגון וזה יהפוך את הכל לרך..
היי, מה קורה? אני צריכה מתכון לעוגיות או כוסות מוס,חמישיסטית!!!

שזה ייראה יפה על השולחן... תופים   (זה לבר- בר מצווה)

 

חפשי אצל קרין גורןs83
מוס,שוקולד בלי ביצים
פשוט להכנה וטעים מאוד.
אנחנו הוספנו למעלה שוקולד ציפס לבן והיה נראה מרשים.

אפשר גם מוס חלווה עם שברי פקאן סיני למעלה או שערות חלווה.

אם הבר חלבי אפשר להכין עוגת גבינה פירורים בכוסות

אפשר ג'לי בכוסות

לגבי עוגות אפשר להכין פיצפוצי אורז עם חמאת בןטנים, עוגיות קורנפלקס, פיצפוצי אורז עם טחינה ודבש, בראוניז.
להניח אותם בעטרות נייר יפות

מתכון נהדר של עוגיו.נטעובדת על המידות

בס"ד

 

מוס שוקולד מושלם

5-6 מנות אישיות

מצרכים:
2 חלמונים
20 גרם (2 כפות) סוכר
30 מ"ל (2 כפות) מים
קורט מלח
1 כף ברנדי
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה (אני שמה ריץ' שיהיה פרווה)

להגשה:
שוקולד חלב/ מריר קצוץ גס(שוב, משתמשת במריר בלבד)

אופן ההכנה:

  1. בקערה חסינת אש טורפים יחד חלמונים, סוכר, מים ומלח לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את תערובת החלמונים מעל בן מארי וממשיכים לטרוף נמרצות עד שהתערובת מבהירה מעט ומסמיכה (כ-4-5 דקות הקצפה).
  3. מוסיפים לתערובת את הברנדי וממשיכים לטרוף על האש עוד כדקה – שתיים, עד שהתערובת חוזרת להיות הומוגנית וסמיכה. מסירים מהאש.
  4. קוצצים את השוקולד וממיסים אותו בקערה קטנה.
  5. מוסיפים את השוקולד המומס לתוך תערובת החלמונים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בעדינות, רק עד שמתקבל מוס אחיד וקצת דליל (הוא מתייצב היטב בקירור, אל דאגה).
  7. מעבירים את המוס לכוסות אישיות ומצננים במשך כ-4-5 שעות במקרר.
  8. מגישים עם שוקולד קצוץ.

 

פשוטעיםבת מלך!!!!
עוגיות לוטוס טחונות
קצפת פרווה (איזה שיש)
ממרח לוטוס מומס בבןמארי

שמים בכוסות את העוגיות הטחונות
מעל את הקצפת בצנתר
לוטוס מומס מעל הקצפת ואפשר לנעוץ חתיכת עוגיה לקישוט

(למתקשקשים- את העוגיות לוטוס אפשר להחליף בגליליות/ביסקוויטים/פירות העונה ואז ברוטב במקום ממרח לוטוס מומס אפשר שוקולד חום/לבן/מייפל...)
וואו!! נשמע ממש טוב וקל להכנה. תודה... אני יעשה.חמישיסטית!!!אחרונה


הורדת מלח מהתפריטabc
צריכה את עזרתכם,
אבי נדרש להוריד לגמרי מלח מהתפריט שלו..
איך מתבלנים אוכל כך שלא יהיה תפל?
יש איזה תבלין שמחפה על המלח וכדאי לתת לו יותר משמעות?
כל הכוונה תסייע לי
לקנית תבלינים איכותיים ולא תערובות תבלינים שלרוב מכילותמוריה
גם מלח.
צודקת. תודה!abc
א. עם הזמן מתרגלים,העוגב
לומדים להכיר את הטעם של האוכל עצמו, ויש לו טעם...
תבלינים אחרים יתנו את הגוון שלהם, לא חושבת שימליחו בכל מקרה...
אני בקושי משתמשת במלח, ובד"כ לא חסר לי בטעם..
זה ברור שהכל עניין של הרגלabc
פשוט לתבל רגיל ורק להשמיט את המלח?
אין משהו דומיננתי יותר שאת משתמשת במקום?

בכל זאת, לרוב את המאכלים הללו גם אנחנו נאכל אז באמת אין לי בעיה עם הפחתה אבל נראה לי תפל להוריד לגמרי...
גם לי נראה שיהיה תפליעל מהדרום
לק"י

מכירה אנשים שהורידו במלח והתרגלו וטעים להם, אבל לא לגמרי...

אולי לבשל בסיר אחד הכל, ורק בסוף לפצל ולהוסיף מלח לרוב האוכל ולבשל עוד קצת...
חוץ מזה שמתרגלים לטעם זה גם בריא יותרabc
אז אולי על הדרך נרויח גם
מלח תמיד אפשר להוסיף אחרי הבישול.ת.מ.
ככה שתורידי ולכם אפשר להמליח בצלחת.
בנוסף אידוי של המוצרים הרבה פעמים עוזר למצות טעמים וגם טיגון קל של התבלינים פותח טעמים (בזהירות שלא ישרפו) כל פכם שאת מכינה תבשיל עם ירקות וכאלה קודם תאדי אותם שיוציאו טעמים.
חוויג' וכאלה הם טעמים חזקים רק לשים לב שחלקם מכילים מלח. גם רטבים הרבה פעמים עתירי נתרן וכדאי לשים לב.
רעיון לפצל ולהוסיף לאחר הבישולabc
שמוסיפים מלח אחרי הבישול נדרשת כמות יותר גדולה של מלחגלית

וגם לאנשים בריאים מלח זה בכלל לא בריא איך הרב אסחיק קורא למלח ולסוכר הרוצח השקט !

 

שמעתי פעם שיש דבר כזה מלח ורוד שהואמרום עד
הרבה יותר בריא ובדיוק אותו דבר בטעם.
מישו מישי שמעה???
מלח הימליאה- מאוד טעים ודל בנתרן.ש.א הלוי
בנוסף יש צמח שהוא כמו מלח - תבדקו אם מותר לו
זה השם שלו: סליקורניה
יש גם למגד הארץ מאיתמרעלה למעלה
איזה תערובת צמחים עם קצת מהמלח אימלאיה שכאילו מחליפה מלח
אנחנו משתמשים רק בורוד..סתם אחת
מלח מההימלאיה.
(אני אישית עד היום לא הבנתי למה זה ככ חשוב.)
נבדוק. תודהabc
לפחות אצלנורוקדת בגשם
המלח הוורד קצת יותר מלוח...
מלח הימליאה - דל בנתרן, תבדקו אם הוא "חוקי"ש.א הלוי
ויש שאומרים שסלרי מחליף מלח בתבשילים מבחינתם
נראה לי שגם שמעתי שסלרי מחזק טעמים כמו מלחיעל מהדרום
האמת, כשכשמץמשים נכון בירקות אין כמעט צורך במלחמקום בעולם
ותוך שבועיים תתרגלו לבלי..
מה זה "להשתמש נכון בירקות"?abc
להוציא מהם את הטעמים הטבעיים שלהם בהתאם למאכל..מקום בעולם
אם מותר לך אשלגן- יש מלח שהוא חצי נתרן חצי אשלגן.רק שמחה#


אני אף פעם לא שמה מלח.מלכת הפרפרים

אבל התיבול שלי חזק מאוד, אני לא יודעת אם זה מתאים לכם.

 

אבל בעיקרון אני משתמשת הרבה בפלפל שחור/לבן, שום, שמן זית, חומץ/ מיץ לימון, יין

ולפי התבשיל- כוסברה, כמון, פפריקה מרוקאית/מתוקה, פטרוזילה, פלפל אנגלי, נענע, עלי דפנה, כורכום,  תערובות תיבול שונות,

צימוקים, אגוזים

אומרים שסלרי מלוח בתבשילים..חדשה ישנה
כדאי לקנות ירקות ופירות מאיכות הכי טובה שישרפואה שלמה
ולהשתמש בכל יתר התבלינים כרגיל.
בבשר מוכשר יש יותר מלח ממה שהגוף צריך, כך שההסתגלות די מהירה.
^^^ צודקת לירקות פירות איכותיים יש משמעות מאוד חשובה.גלית


לפעמים אנחנו מוסיפים יותר ירק דק ופחות מלחאת פניך אבקש
בהרבה ירקות יש הבדל משמעותי בין בישול לאפייהחיה רוז
בבישול לפעמים הטעם יוצא החוצה והמלח חסר יותר.

באפייה הטעם של הירק עצמו מודגש יותר והחוסר של המלח פחות מפריע.
אפשר לקנות מלח הימליה וורודרחליבי
הוא הרבה יותר טוב ממלח רכיל, לי יש בעיה בבלוטת התקיס והרופאה שלי ביקשה שאשתמש רק במלח הזה
אפשר לקנות מלח הימליה וורודרחליביאחרונה
הוא הרבה יותר טוב ממלח רכיל, לי יש בעיה בבלוטת התקיס והרופאה שלי ביקשה שאשתמש רק במלח הזה
איך החברות מיצרות את הקוסקוס להכנה מהירה?רדיאק2עצשן
אני רוצה להכין קוסקוס מסולת, אבל לא בא לי להעביר אותו דרך מסננת, או לטחון במזלג, מיקסר, מעבד מזון, וכל השיטות האלה. למישהו יש פתרון?
יש כל מיני מתכונים מהירים באינטרנטעלה למעלה
אבל זה לא מה ששאלתי. אני לא רוצה להכין קוסקוס מהררדיאק2עצשן
אלא אני רוצה להכין מסולת את הגרגירים שנקראים "קוסקוס להכנה מהירה".
אני אסביר את העומק. עוד לא מצאתי באינטרנט מתכון מהיר לקוסקוס שהוא יוצא מהיר כמו זה הקנוי, ואפילו לא קרוב. אם הוא יוצא מהיר, זה רק בגלל שהוא לא מפורר כמו זה הקנוי (אחד אחד), ותמיד כותבים לפורר במזלג/מעבד מזון/מסננת, ואני רוצה לחסוך את הכלים. לא תמיד אני מכין כמויות שמצדיקות את הלכלוך.
הביעה שלי עם הקוסקוס הקנוי, היא שהוא הרבה יותר יקר מסולת.
אז מה הגולשים יכולים להציע לי?
אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא. ואז להפשיר כל פעם חלק.מוריה
^^ זה מה שאני עושהעלה למעלהאחרונה
מכינה ומשקיעה ואז מקפיאה ומוציאה כל פעם
מיני בר שבתזו אני שכאן.

מתלבטים עבר זמן רב האם לקנות..

אשמח לקבל המלצות/ דיס המלצות..

תודה

קוביות חזה הודו. רעיונות מעניינים איך להכין אותו? תודה!שמן פשתן


מוקפץאמת ואמונה
אותו עיקרון כמו חזה עוף רק שחזה הודו יותר קשה וצריך להזהר לא לייבש אותו.
ממליצה לחתוך לרצועות דקות למוקפץ ולשים אותו בסוף לדקות ספורות.
אני מטגנת מלא בצל עם החזה ועם קצת שום טריסתם אחת
מוסיפה סילאן, כמון, קצת ראס אל חנות ומטגנת ביחד עד שמוכן. טעים ממש! (אני עושה עם רצועות חזה אבל לא נראלי שזה משנה..)
ברוטב קפה, בתנורברוקולי
עם כדור גלידה ליד? שמן פשתן

חשבי יותר בכיוון של שווארמה...

זה ממש טעיםברוקולי
ויעידו פה אנשים שטעמו
אפשר מתכון?סתם אחת
זה באנגלית, אשלח לך בוואטסאפברוקולי
אני סבבה עם אנגלית.. תודה!סתם אחתאחרונה
פשטידת קישואיםתתתתת

הכנתי ויצאה יחסית נוזלית ולא יציבה...

 

הבנתי שצריך לסחוט לפני את הקישואים כדי שייצאו הנוזלים, השאלה אם זה מספיק?

או עדיף לאדות כמה דקות על הגז?(ראיתי שיש מתכונים כאלו..)

 

אני רוצה שתצא פשטידה יציבה כזו שאפשר לחתוך לחתיכות יפות...

 

תודה!!

לדעתי האידוי הוא יותר לטעם ופחות לנוזליםיראת גאולה
לסחוט בד"כ מספיק. (אני לא משקיעה בסחיטה... פשוט לא לוקחת את הנוזלים שמצטברים בתחתית)
ייתכן שחסר קמח /פרורי לחם?


אחרי שהפשטידה מתקררת, היא יציבה יותר (ואז אפשר לחמם שוב).
ממליצה בחום על של ניקי בשופלי
לייבש את הירקות כמה שאפשר.רק שמחה#אחרונה
דבר שני, להשתמש בתבנית יחסית רחבה כדי שהפשטידה לא תהייה גבוהה מידי. כשהיא גבוה לוקח לנוזלים הרבה יותר זמן להתאדות.
איך מנקים מחבת טפלון?פה לקצת
סקוצ לא מנקה מספיק טוב
סקוצ או ברזלית הורסים
מה עוד אפשר?
להשרות את המחבת במים עם פרי (נוזל ניקוי) לחצי שעהרק שמחה#אחרונה
אחכ לעבור עם ספוג.
אשמח לעזרה...אני והאני

אם מקציפים שנמת מתוקה\ריצ' יותר מדי אז הם חוזרים למצב נוזלי?

 

 

תודה!

שמנת מתוקה נהיית חמאה, לא סגורה לגבי הריץ'בנימינה


לא, מתקשיםמשיח נאו בפומ!
אם זה חלבי, נהיה כמו חמאה ואם זה פרווה זה מתקשה יותרארץ השוקולד
זה יכול לשמש כחמאה?ארץ השוקולד
בודאי.. אם אתה רוצה חמאה ביתית, ככה מכינים...קראנץ שוקולד

וכמובן שאתה יכול להוסיף לה טעמים שונים כמו שום, עשבי תיבול וכו' ליקוק

טוב לדעת, תודה רבהארץ השוקולד
תודה רבה לכולם!אני והאני

ואם יש בזה עוד מרכיבים?

זה ההבדל בין פרווה לחלבי כעיקרוןארץ השוקולד
או שאת שואלת על תוספת שלך?

(מתעלם מתוספת הסיבים (אינולין) בחלק מהשמנת שלא משנה לדעתי)
ה'מרכיבים' זה מה ששמים בעוגת גבינה... אני והאניאחרונה


איזה קטע!! קרה לי לא מזמן ותהיתי לעצמייעל מהדרום
לק"י

הקצפתי עם מקצף ידני.
השמנת נהייתי קצת מוצקה, ואז כשהמשכתי עוד- היא נעשתה קצת נוזלית.
כמה זמן צריך להשרות גרגירי חומוס כדי להכין מהם פלאפל?יעל מהדרום
תודה! אם משרים פחות? (סתם מעניין אותי)יעל מהדרום
לק"י

כי הפעם יצא לי להשרות יותר בכלמקרה כנראה.
שבוע שעבר הכנתי. שמתי מים חמים. השרתי 5 שעות. יצא אחלהרק שמחה#


עצה- אחרי שאת מכינה את הבלילה. תני לבלילה לנוח קצת במקרררק שמחה#

ואז לשים קצת סודה לשתייה. הסודה עוזרת לחומוס להתרכך.

תודה!יעל מהדרום
לק"י

הסודה לשתיה מרככת גם כשלא מבשלים את החומוס?
בשמחה כן.רק שמחה#

אם בא לך מתכון, אז זה מה שעשיתי:
http://humus101.com/?p=26

 

תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
בראוניז מפושלות... עזרה בבקשהנביעה
הי לכם,
אז בטעות שמתי בבראוניז(מתכון של ניקי) את השוקולד והשמן המומס בסוף. וזה לא הסכים להתגבש יפה עם העיסה (ביצים, סוכר, קמח..)
אפיתי ויצא צמיגי 😑
יש איכשהו לשפץ את זה? לשדרג..?
ועוד פשאלה- רציתי חלק עם שקדים קצוצים(במקום השוקולדציפס)- אז פזרתי בסוף מעל חצי תבנית
לא נכנס.. והשחים מלמעלה😑😑
טוב-
מה לעשות עם הדבר הזה??
עיצות לשיפור יתקבלו בברכה...
(חשבתי אולי לפורר ולעשות מזה כדורי שוקולד..להוסיף חלב.. או אולי קצפת מעל..?)
בתודה🌸
נראה לי שלפורר ולהוסיף קרם שוקולד, ומהעיסה ליצור כדוריםיעל מהדרום
לק"י

יצא טוב.
מה זה קרם שוקולד?נביעה
כי יש מדי טעם של שוקולד מריר...
הפשוט של העוגותיעל מהדרום
לק"י

קקאו
פי 2 סוכר
קצת מים
- לערבב למרקם משחתי.
להוסיף קצת שמן, ולבשל עד שהסוכר נמס.


אני אוהבת להוסיף לעיסה גם ביסקוויטים מרוסקים, כי אני פחות אוהבת שהכדורים רכים.
וואלה! נשמע טוב!נביעהאחרונה
טיפים לחלותרק שמחה#

2 דברים שאני נורא אוהב בחלות: קרום ואווריריות. 

השאלה שלי, איך עושים זאת? אשמח לטיפים.

*באווריריות אני מתכוון שהן ממש אווריריות.
תודה לעונים.

לגבי אווריריות:תתתתת

לי לפחות יוצא אווריריות כש:

 

1.המתכון עם יחסית הרבה מים

על קילו 3 וחצי כוסות חד"פ מים חמימים

( פחות מתאים לצורות מסובכות)

 

2. באמצע ההתפחה ללוש ולהתפיח שוב

וגם אחרי שהחלה בתבנית להתפיח עוד פעם

 

 

שאלהרק שמחה#

תודה על התשובה

שאת אומרת יחסית הרבה מים, הכוונה משלב יצירת הבצק ועד ההכנסה לתנור?
אם כן, איך אפשר ליצור רצועות שהבצק דביק?

לשמן מעט את היידים ואפשר לעבוד עם בצק דביקש.א הלוי
אחרי ההתפחה הוא פחות דביק
גם את המשטח?רק שמחה#


אמממ לא חובה, אפשרש.א הלוי
תעשה רק ליידים ותראה אם נוח לך.
מקסימום תשמן קצת את המשטח

אפשר גם לקמח את המשטח/ידיים - לי יותר נוח שמן
כמו שכתבו לךתתתתת

אם יוצא קצת דביק ורוצים בכל זאת לעשות צורות

זה עוזר לשמן את הידיים...

 

ואני עושה מתכון שעל קילו שמים 3 וחצי כוסות חד"פ של מים

שמים קודם את היבשים ואז את כל המים

מה שעובד לנו- ללוש הייטב את הבצק לפחות 8-10 דקותש.א הלוי
ושהבצק יהיה מעט דביק
להקפיד על התפחה שנייה לפני האפייה
לשים כלי עם מים בתחתית התנור.

קרום= קריספי כזה?
לא הצלחתי בחלות אא"כ שרפתי אותן מעט
אפשר אולי לא לשים ביצה אלא רק שמן זית

בלחם ההמלצה היא לשים קמח תירס כדי לתת קראנצ' קריספי (לחם זה בצק שונה מחלות, לפחות אצלנו)
אנסה. תודה!רק שמחה#


לגבי קרום- להתיז מעט מים בתחילת האפייה..קראנץ שוקולד


אחלה. תודה!רק שמחה#


לגבי האוריריות054
לתת זמן לתפוח, ללוש כמה פעמים, גם אחרי שעושים צורה לתת לתפוח בחוץ 20 דק ורק אז להכניס לתנור
ללוש כמה פעמים, רשמתי. תודהרק שמחה#


חלה אוורירית במיוחד עם קרום, מתכון קל להכנה עם תמונותבוז



ואוו! את חייבת לתת לי מתכון!! רק שמחה#


תפוחית 1אחרונה
עוגת גבינה לשבתקראנץ שוקולד
לא יפה תשמור לי חתיכה!ברוקולי


נשלח עם ו' קראנץ שוקולד


הלוואי......... אבל הם לא שם ולא פה ברוקולי


דורשת מתכון!!התהוות
איך נהיה לזה כזה קיפול מלמעלה?חילזון 123


היא אמורה לצאת יותר ישרה אבל היה בעייה קצת באפייה עם הניירקראנץ שוקולד

אפייה, הוא עבר את הרינג והיה קצת גבוה מה שמנע מהחום להגיע בצורה טובה לעוגה והיא נשארה בהירה אחרי הרבה זמן, בסוף גזרתי אותו והשארתי את העוגה להאפות עוד אז היא לא עלתה כמו שצריך...

וואוו. נוזל לי ריר!! מושלם ומגרה!!מעפר אני באה


סודה לשתיהפה לקצת
זה ממש נחוץ?
מה היא עושה לעוגה?
יש לה תחליף?
מתפיחה. לרוב אפשר להחליף עם אבקת אפיה. בהצלחהג'נדס


תודה רבה!פה לקצת
אז אם יש גם סודה לשתייה וגם אבקת אפייה אני צריכה לשים 2 אבקת אפייה?
לא יודעת... חפשי באינט'ג'נדס

"המרת סודה לשתיה באבקת אפיה"

^^^ארץ השוקולדאחרונה
הלאן. יש למישהו מתכון של חלה מקמח כוסמין מלא? תודה מראש.אפויה


בפניםמטילדהאחרונה
קילו קמח
כף מלח
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
ביצה
4 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים

שמים בכל יחד ולשים, לםעמים צריך קצת יותר מים...
אני אוהבת ללוש באמצע ההתםחה עוד פעם.
ובתנור לשין לב שלא יותר מידי זמן כי אז נעשה יבש כזה..
.בהצלחה
אגוז מוסקטabc
כבר מזמן רציתי לרכוש ולא יצא
ראיתי במגוון מתכונים המלצה לתבל עם אגוז מוסקט וסיקרן אותי להכיר
השבוע קניתי אגוז שלם, ראיתי סירטון וגירדו שם ישירות מהאגוז וזה ממש גירה אותי
השאלות:
איך משתמשים באגוז שלם? מה שאני רואה זאת קליפה או האגוז עצמו?
לאלו מאכלים הוא מתאים ומה גוון הטעם שלו? (ראיתי בעיקר שמוסיפים ברטבים כגון שמנת..)
אשמח להעשיר מידע לגבי התבלין
בגיגול קצר יש בעיקר מידע על מקורו והגידול שלו
אגוז מוסקט!חדשונת
יש לו אחלה של ריח! אני ממש אוהבת
הוא נותן מעין ארומה טובה ואחרת כזו..
אני יודעת שמשתמשים בכולו, מגרדים קצת ממנו לתוך מה שהכנת עם פומפיה או משהו כזה (את כל האגוז, הקליפה שלו היא דקיקה)

אממ, למה הוא מתאים?🤔
לא כ''כ יודעת אמא שמה אותו בכל מיני מאכלים 😅
תודהabc
באילו מאכלים למשל היא מכניסה?
כיוון של תבשילי בשר ךמשל או רק כאלה עם טעמים עדינים כמו שמנת וכדו'?

והקליפה שלו הכוונה למה שאני רואה כרגע כשקניתי?
לא חושבת שצריך לקלףחילזון 123

ממה שראיתי אצל מישהי פשוט מגרדים טיפה עם סכין
לפי דעתי זה מתאים לדברים החלביים כמו רוטב שמנת
אבל נראה לי שגם בתבשיל בשר יכול להתאים

עשית לי חשק לקנות גם. כבר הרבה זמן רציתי לקנות אחד שלם ולא אבקה

לא מכירה את האגוזיראת גאולה
אני משתמשת בתבלין,
מתאים באמת לסגנון מוקרם, מרק בצל. גם למרקי ירקות (מרק קישואים מרוסק, מרק כתום).
מתאים לרוטב שמנתתתתתת

זה השימוש היחיד שלי איתו...

לא מכירה עוד

ממש מעשיר ומוסיף לרטבי שמנת..

 

משתמשת כבר באגוז מוסקט הטחון..

 

רק צריך להיזהר איתו כי הוא דומיננטי קצת שלא ישתלט

משתמשים בו כמות שהוא מגררים ממש מעט בפומפיהקראנץ שוקולד
אפשר להוסיך אותו לקציצות בשר ותבשילי בשר.. או לחלבי הולך מצויין עם שמנת לבישול..יש מתכונים שגם משתמשים בהם בעוגות בחושות וכאלה..
בכ"א חשוב לדעת שהוא דומיננטי ולכן צריך לשים ממנו ממש קצת..
אני קונה רק כאגוזמקום בעולם
ופשוט מגרדים אותו כמו שהוא..
להיזהר איתו כי הוא חזק..
אני משתמשת בו ברוטב שמנת, בשר, מרק בצל,התנערי מעפראחרונה
אפילו במרק כתום.
פשטידות כמו קישואים ופטריות - אבל מעט.
לפעמים אני שמה ברוטב פטריות שאני מכינה עם יין לבן.

בגדול, לומדים את התבלין הזה ועם הזמן תרגישי מתי מתאים להשתמש בו.
כמו שכתבו לך - הוא דומיננטי ולכן עדיף לשים מעט ממנו.

גוון הטעם שלו לדעתי האישית מזכיר מאד את גוון הטעם של קינמון. אבל בלי המתיקות של הקינמון.
המלצה ללאפות בגריל גזאם הבנים12



המתכון:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
2 3/4 עד 3 כוסות מים חמימים
1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:
לערבב בכוס את השמרים עם 2 כפות סוכר וחצי כוס מים, לחכות מס' רגעים שיתסס קצת.
לנפות את הקמח לתוך קערה גדולה להוסיף שאר סוכר, מלח ולערבב להוסיף את השמרים והמים וללוש היטב. להוסיף את השמן וללוש אותו לתוך הבצק.
לחלק ל16-14 חלקים
לרדד על משטח מקומח לעלה דק.
להניח על רשת הגריל גז לסגור את המכסה ל20 שניות ולהפוך בעזרת תרבד. ולהוציא.

בתאבון!
מה זה גריל גז? יכולה לצלם?עלה למעלה
מנגל על גז עם מכסהאם הבנים12אחרונה
יש כל מיני סוגים וגדלים.
לא מצליחה להעלות תמונה, ד"ר גוגל ישמח לעזור
מחפשת מתכון לקציצות/לביבות ירקותרותי7
מחפשת משהו שאפשר להכין הרבה ולהקפיא
פרווה (בסגנון של שניצל תירס)
שלא קשה להכין אותו (אם יש משהו בלי לגרד ירקות עדיף)
ובלי עלים..
יש משהו כזה?

תודה!
אולי לביבות תירס?חדשונת
בד''כ אצלנו זה לביבות שאריות, שאריות של ההכנה לשניצלים

פירורית זהב/ קמח מצה
ביצה
תירס גרגירים (קופסא זה מתוק/ קפוא יוצא קצת אחר במרקם ובטעם)
מים (לפי הצורך)
(אני לא מוסיפה עוד תבלינים כי יש בפירורית)

מערבבים הכל עד שיוצאת עיסה נוחה כזאת וגם לפי מה שאוהבים, אני עושה אותה במרקם פירה אולי טיפה יותר נוזלי (אבל לא מדי כי אז זה יהיה בריכה בשמן)
אני משאירה לכמה דקות שהפירורית תספוג קצת מהנוזלים (זה עושה את הלביבה אווריריות)
ומטגנת בשמן.
יוצא טעים 😋

לא ניסיתי לשמור בפריזר, אבל כל דבר שמטוגן מאבד את טעמו אחרי יום...
(וגם הלביבות האלו כ''כ טעימות שהן יחטפו כבר מהמחבת)

בהצלחה!
תודה! האמת שיש לי מתכון ללביבות תירסרותי7
אבל הן לא משביעות בכלל..
הלביבות האלה משביעות?
אם אוכלים כמות אז כןחדשונת
אנחנו אוכלים אותן עם עוד משהו, אצלנו זה תוספת לאוכל ולא העיקר..
מציעה לחפש אצל ניקי ביראת גאולה
יש לה חיפוש מוצלח.
אני מכינה משם לביבות, אבל זה כן עם גירוד.
תודה! וכל הקציצות חייבות להיות עם עלים?רותי7
עלים=כוסברה/פטרוזיליה? אם כן- ברוב המתכונים אפשרש.א הלוי
לוותר עליהם
אפשר גם לקנות כוסברה/פטרוזיליה מיובשת כתבלין.
גם לא חייב לטגן את הבצל כמו שכתוב בהרבה מתכונים

ואם יש לך מעבד מזון יש להם לפעמים חותכן של גירוד ירקות וזה מאוד מקל

אישית- לא נתקלתי בקציצות ירק בלי גירוד
חוץ מכמה מתפו"א (יש לניקי- תפו"א מעוכים או משהו כזה, יוצא ממש טעים אבל אי אפשר להקפיא)

בנוסף- שימי קמח מצה במקום קמח/פרורי לחם/לחם - זה עושה את הקציצות רכות ולא צריך לסחוט נוזלים

אני מעדיפה לאפות- יותר מהיר
רק להקפיד לשמן את הנייר אפיה ואת הקציצות מלמעלה.
תודה!! כן לזה התכוונתי..רותי7
ואם יש לי לחם יבש שנשאר בבית, אני יכולה לשים במקום הקמח שיש המתכון?
ואם אני לא שמה פטרוזיליה או משהו בסגנון אני צריכה להמיר את זה במשהו אחר?
תודה לך!
לדעתי אפשרי עם הלחם - תעשי ניסוי על כמות לא כפולהש.א הלוי
אני לא ממירה בכלום, פשוט לא שמה
ברור שזה מוסיף אבל מבחינתנו זה טעים גם בלי, קחי בחשבון שהטעם מעט שונה.

לפעמים אני שמה שום כתוש אם בא לי ויש לי כוח לקלף שום
וסתם מוסיפה תבלינים מהארון - גם אם לא כתוב אותם במתכון
אנחנו מקפיאים קציצות שמורכבות גם מתפו"א מבושל ומעוךיעל מהדרום
לק"י

ויוצא טוב.
הן רק תפו"א או יש עוד ירקות?ש.א הלוי
כי אם יש עוד ירקות זה סבבה
אבל רק תפו"א יוצא פחות טוב, לא?
בעיקר תפו"א, בצל מגורד וירקות ירוקיםיעל מהדרום
לק"י

ואין לי מושג..
אולי נעשה פעם ניסיון להקפיא לביבת תפו"א, ונראה איך יוצא.
אם לא בא לך להתאמץ בגירוד הירקותנווה מדבר
מה שאני עושה לפעמים,אני מבשלת אותם מעט במים ואז מגרדת במגרדת, את הגזר אני משאירה קצת יותר זמן במים.
אולי קציצות דגים?יראת גאולה
אני קונה דג טחון, ואז זה ממש לא הרבה עבודה.
או קציצות טונה.
תודה על התשובות!!רותי7
ויש לכם רעיונות למאכלים פרווה
שיכולים להיות מנה עיקרית
והם לא המון עבודה?
דגיםש.א הלוי
מרקים (לא חייב לקלף את הירקות)
מג'דרה
תודה! אשמח לעוד רעיונות אם יש..רותי7
ודגים אני לא אוכלת..
את רוצה מנה שהיא חלבון?ש.א הלוי
אפשר פלאפל - להכין את העיסה מראש ולהקפיא
כדאי להשתמש בטווח של עד שבוע ואפילו פחות.
או להשרות את החומוסים ואותם להקפיא אבל אז יש את שאר העבודה של להכין עיסה וכו'


קינואה - עם ירקות
להשרות את הקינואה לפני
לטגן/לאדות את הירקות - להוסיף קינואה ומים ולבשל בערך 15 דקות.
זה עובר טוב הקפאה.
וזה חלבון


אפשר להוסיף עדשים אדומות טחונות או לא טחונות - להכל.
פתיתים, אורז, רוטב של פסטה.

בורגול- לא חלבון אבל ממלא ובריא.
מוקפצי ירקות שונים

תבשילי עדשים שונים.

"הבעיה" עם דברים שהם פרווה שזה בעיקר ירקות וקטניות וזה יותר עבודה מלזרוק עוף לתנור /לסיר
צריך לעבוד עם קצת קיצורי דרך להכין מראש דברים בכמות גדולה ולהקפיא.

אפשר להשרות את הקטניות מראש ולהקפיא מחולק למנות (נגיד 2 כוסות או כוס אחת, תלוי בכמויות שאת מכינה לרגיל)

לקנות ירקות קפואים .
להקפיא רטבים - רוטב של פסטה, פסטו, מה שאוהבים
להקפיא בצל מטוגן- חוסך המון בבישול (אפשר בתבנית של קוביות קרח או משהו כזה)

להקצות ימים שאת מכינה את כל הדברים בכמות גדולה ומקפיאה ובשאר הימים זה רק חצי עבודה.
למה לא להקפיא עיסת פלאפל ליותר משבוע?יראת גאולה
אצלי זה עם אבקת אפייה ונראה לי שהיא תהרס/תתסוסש.א הלוי
אבל יש מצב שאפשר ליותר זמן, לא נסיתי
אההיראת גאולה
אני כבר לא זוכרת מה היה המתכון כשהכנתי... אבל בוודאי הקפאתי לזמן ארוך.
לפלאפל יש ריח מאוד חזקחדשונתאחרונה
השארנו פעם בפריזר וכולו היה בריח של פלאפל מלא זמן (וזה נתן גם קצת טעם ללחם)

ואם שומרים הרבה זמן זה מאבד את הטעם וגם המרקם שונה..
וואיי..רעיונות מעולים!! תודה לך!!רותי7
מתכון טוב לחלות ולחמניות?בוריס
יש למישהו/י
וטיפים טובים גם יתקבלו בברכה
אני אוהבת של ארז קומורובסיש.א הלוי
חלה עגולה

משתמשת בקמח וסוכר לבן (הורדתי בכמויות של הסוכר) וביצים רגילות
וכפול שמן (6-7 כפות)
וציפוי רק ביצה

ללוש הייטב לפחות 10 דקות אחרי שמוסיפים את המלח
לשמן את הבצק לפני ההתפחה

לתת תפיחה שניה אחרי שעושים את הצורות- מאוד מאוד חשוב
לשים כלי עם מים בתחתית התנור.
אני אופה בטורבו ויוצא נהדר.
רוצה שישמר בכרטיס אישיעלה שלכת


אפשר לעשות גם לחמיות מזה?בוריס
לדעתי כןש.א הלוי
שלחו לי גם את המתכון הזה עם המון המלצותש.א הלוי
לא יצא לי לנסות עדיין


תודהבוריס
כהה אני מכינה.. יוצא אחלהמקום בעולם
שמרים יבשים או שימרית?בוריס
יבשיםש.א הלויאחרונה
מצו"ב צילום מתכון מאוד מוצלח ומאוד פשוט בהצלחה!DR.