שרשור חדש
איך ניתן לנטרל ריח וטעם של ציפורן שבטעות הכנסתי יותר מדי לרומשהצבי
איזה מטבלים קלים להכנה הולכים עם אצבעות שום?טוזי
תודה!
גבינת שמנת בטעמים שונים (שום, בצל מטוגן, שמיר, פפריקה)ש.א הלוי
אפשר להכין את הגבינה בבית וזה יוצא יותר זול
סלסה עגבניותמודדת כובעים


אפשר מתכון בבקשה?נחת ואושר
המממ.. אני עושה בערךמודדת כובעים

קח ממתכון מסודר נניח באתר מתכונים ב- 10 דקות, או ניקי ב

תודה טוזי
חמאת שום שמיר, טפנד זיתים, ממרח חציל חריףאפרתולהאחרונה
מישהי/ו מכירים את המיקסר של מורפי ריצ'ארדס?יול-יול

מעוניינת בעיקר ללישת בצק והקצפה..

כמה זמן נשיקות מרנג נשמרות?אורית**
ואיך שומרים אותן?
ברור שבכלי אטום. השאלה במקפיא? יעזור במשהו?
לא לא. בחוץ.מקום בעולם
והן יכולות להישמר יחסית הרבה זמן אם שומרום אותן נכון
מה זה אומר נכון? תודה!אורית**
קודם על, להכין את המרנג בצורה הנכונהמקום בעולם
ולייבש אותו בתנור עד הסוף.. לא לקצר תהליכים כם כשסה כבר נראה מספיק יבש..
ולשמור בקופסא אטומה היטב
אני חושבת שבמקפיא הם יתמלאו לחות ולא כדאיabc
צריך מקום יבש ואטום
צריך לשמור אותן בחוץ בקופסא אטומה הרמטיתמקום בעולם
עדיפות ל lock&lock או משו בסגנון
תודה!אורית**אחרונה
בעיה בתנור אפיה התצוגה אחרי עבודה של חצי שעה התצוגה מפסיקהYosefp
תנורYosefp
ייש לבדוק את טרמוסטט הראשי
לבדוק אם המאוורר שנמצא למעלה וזורק את החום דרך היציאה מעל הדלת
לא הבנתי,כתר הרימון
אתה שואל ועונה לעצמך?
שששששש.א הלוי
כנראה טרול שעוד לא הבין אייך לעשות זאת נכון
למה,דווקא אני חושבת שסוף סוף הם הבינו!!מירב!!אחרונה
שהם גם צריכים לענות לעצמם!
מה אפשר לעשות עם כמות גדולה של פצפוצי אורז?התהוות
אשמח להרבה רעיונות!!
תודה לכןן
^^^^^^יעל מהדרום
לק"י

רק לגבי פצפוצי אורז עם סילאן וטחינה. יש לזה טעם חזק של תמרים.
שכבת קראנצ' לעוגות, או תחתית קראנצ'ית..קראנץ שוקולד


לאכול עם שוקובתאל1אחרונה


עוגת גבינה ניו יורקקראנץ שוקולד

בלי הפרדת ביצים.

מי מכין וחוזר לספר לנו איך יצא? חושף שיניים

למה לא להפריד ביצים כמו שצריך?אנונימיות


כי לא צריךקראנץ שוקולד
זה הכנה אחרת זה נקרא עוגת גבינה בחושה..
מכירה את זה אבל אז זה כבר לא ניו יורק קלאסיתאנונימיות


וואו, איך יוצא כזה מושלם?!מודדת כובעים

מעורר קנאה המום

הבחושה יותר קלה להכנהקראנץ שוקולד
בהפרדת ביצים צריך דיוק וקיפול נכון של המסה בשביל שתצא מוצלחת(זה נכון לכל אפייה עם חלבון ביצים)
אפשר את המתכון בעברית עם הכמויות ביחס לכוס..א..א..
מקווה שתרגמתי נכוןקראנץ שוקולד
תחתית
120 גר' ביסקויט
60 גר' חמאה מומסת (אפשר לשים גם תחתית בצק פריך)

לעוגה
400 גר גבינת שמנת
120 גר סוכר
200 גר גבינת ניו יורק
150 גר שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות קורנפלור(לא בטוח אם זה כפות או כפיות)
1.5 כפות תמצית וניל ^^
1/4 מיץ לימון

בקשר להמרה יש בשרשור למעלה..
אוליקראנץ שוקולד
@ט' תדע לתרגם יותר מדוייק..
תרגמת מצוין אבל נראה שהחסרת כמה מרכיביםט'

העתקתי את המתכון שמופיע מתחת לסרטון:

 

▼Ingredients
Ø18cm SERVES 10 
120g biscuits 
60g  melted butter
400g creamcheese
120g granulated sugar
200g sour cream
150ml heavy cream
2 eggs
2tbsp corn starch
1.5tbsp vanilla extract
1/4 lemon juice

200g raspberres
40g granulated sugar
1tbsp water


 

מרכיבים:
תבנית בקוטר 18 ס"מ

120 גרם ביסקוויטים
60 גרם חמאה מומסת
400 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר 
200 גרם שמנת חמוצה
150 מ"ל שמנת מוקצפת
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
1.5 כפית תמצית וניל

1/4 מיץ לימון

200 גרם פטל
40 גרם סוכר 
1 כפית מים

 

*אני לא משתמשת במוצרי חלב אז סומכת עליך בענין גבינת ניו יורק

 

tbsp - table spoon = כף
tsp - tea spoon = כפית

 

תודה רבהקראנץ שוקולד
נראה לי שנפוליאון יכולה להוות תחליף מעולה..
תודה..א..א..אחרונה
Sour cream זה ניו יורק? יש בסופר?ש.א הלוי

אצלנו ראיתי אותה פעם בשופרסלקראנץ שוקולד
אצלימו פחות אהבו אותה..מקום בעולם
אוהבים את האווריריות והגובה של העוגות גבינה..
בטעם היא טעימה..
נכון..היא פחות אוויריות אבל עניין של טעם.. מה שכן אניקראנץ שוקולד
פחות אוהב עוגות גבינה עם קמח..
משלוחי מנות- רעיונותM9
פורים מתקרב...👸👳
אשמח לשמוע רעיונות למשלוחי מנות🎁. שיהיה לא יקר. בשילוב הכנה בבית, ונוח לאריזה...
אבל שםג'נדס
ביקשו משהו אחד מוכן ומשהו ביתי...
רעיונות בפניםטוב בסדר

סלטים בקופסאות קטנות וליד זה איזה משקה ארוז בשקית צלופן

פיציות וכמה סוגים של גבינות שאת מתבלת בבית בתוך קופסאות קטנות

 

 

 

אני,שגרה ברוכה
אני גם עושה ביתי. שנה אחת עשיתי עוגיות אלפחורס ששמתי בכלי יפה עם בק יין. שנה אחרת עוגת שמרים בצורה יפה . שנה אחרת הכנתי כמה סוגי עוגות כל מיני שחתכתי למנגטים סידרתי יפה במגש עגול באמצע משקה חלבי כמו אייס קפה או בננה וכו
מה דעתכם על בשר ויין?bula

ראיתי פעם מישהי שהביאה בשר בתבנית יפה עם בקבוק יין וזה היה נראה לי חמוד

אני רוצה לדעת אם רק בעיני זה חמוד או שזה מוזר..

לא מוזר בכללג'נדס

בעיקרון הכי טוב אאל"ט זה להביא משהו שהוא ממש אוכל וממש חלק מסעודת פורים.

כמו לחם וסלטים.

בשר ויין נשמע מצוין!

ורעיונות נוספיםbula

לעשות משלוח מנות של סעודת אמנים- כל סוגי הברכות ודף של תפילות על כל ברכה 

אגרטל עם קצפיות בפנים ומעליו ספוג שתוקעים בו שיפודים- חלק עם פרחים וחלק מרשמלו.. יוצא חמוד. קצת יקר

זה תלוי גם למי את מביאהש.א הלוי
יש כאלה שלא אוהבים דברים בייתים שכאלה.

אצל ההורים שלי נהוג בין השכנים לשלוח אוכל ממש (קוסקוס+ ירקות ורוטב, קובנה, בשר, קציצות, אורז, ממולאים וכו')
וואלה?שווה...רק אמונה


מושקע ויקר ;)למען שמו
תכתבי על הבשר רק כשרות וחלק/ לא חלקיעל מהדרום
אפשר לפי נושאים ואפשר פשוט דברים שאוהביםש.א הלוי
שוקולד:
ליקר שוקולד קטן
פרלינים
עוגת שמרים שוקולד או עוגת שוקולד
ועוד דברים שוקולדים


מלוח:
עוגיות עבאדי
מלח גס בטעמים (אפשר להכין בבית וזה צבעוני וטעים)
אוזני המן מלוחות - במילוי גבינות וכו'
בייגלה עם מלח
גבינה מלוחה כלשהי

לימון:
לימונדה (בכוס צבעונית עם קש ומכסה)
עוגת לימון/פאי לימון
עוגיות לימון
ו2 לימונים או לימון כבוש

משלוח 5 טעמים:
משהו מתוק- עוגה/שוקולד/עוגיות
משהו מלוח - עוגיות/קרקרים/מלח גס
משהו חמוץ - סלט חמוצים בייתי / מלפפון חמוץ
משהו מר- קפה (אפשר צנצנת קטנה של קפה מיוחד)
משהו חריף - פלפל חריף לקישוט (מפלסטיק) או סלט מטבוחה חריף או משקה חריף


צבעים:
מאפינס שוקולד, וניל, וירקות (פה אפשר לפחות 2 צבעים) על צלחת כייפית
אפשר לשים באמצע - צנצת עם דגנים בצבעים שונים לפי שכבות (קורנפלקס, כריות, פירות, קינמונים, קוקמן, פצפוצי אורז- כל אחד מקל קצת אז חבילה מכל סוג זה דיי והותר, ולא חייב מלא סוגים)
וחלב קטן. (יש כעיקרון של חצי ליטר)

מה זה מלח גס בטעמים?רעות ש.
כמה רעיונותהדסדס

*מקלות מלוחים עם מטבלים שונים (טחינה,גבינות מתובלות,רסק וחריף,מטבל אבוקאדו ועוד)

* בצק פילו ממולא (אופציות למילויים: פטריות,תפו"א,בשר,גבינות,טונה)לצד בקבוק יין

*לביבות ירקות/פשטידות קטנות+סלטים

*פלאפלים ביתיים ובצד רוטב טחינה/עמבה

*שקשוקה ביתית בתבנית קטנה +מאפה כלשהו

 

משלוח לא יקרדבוריתאחרונה
לחמניות וסלטים
נח לאריזה אפשר להקפיא מראש
מחפשת מתכונים טובים (ופשוטים) עם ריבת חלבאמושית


בא לי להכין משלוח מנות עם חלות. מה אפשר לצרף לחלות חוץ מיין?מוטיבציה
תודה
קופסת מטבוחה קראנץ שוקולד

הכי טעים

בתוך מה אפשר לשים את זה?מוטיבציה
צנצנת או קופסה פלסטיקקראנץ שוקולד

אם את מכינה באותו יום אפשר להוסיף גם ביצים ולהכין שקשוקה..

מטבלים !!מירב!!
פרווה-
טונה מקופסאת שימורים ברוטב אדום ובצל זה יוצא מטבל נדיר👌
טחינה
חציל קלוי
סחוג
לימון כבוש
מטבוחה

מתוקים-
שוקולד
ריבה
קונפטורה
חמאה

חלבי-
גבינה לבנה
גבינה צהובה
גבינה עם זעתר
גבינה זיתים
כדורי לבנה

אפשר כמובן לקנות או להכין
(ולשים את זה בצלוחיות קטנות מחד פעמי,יוצא מהמם )
אנחנו עשינו פעם..מקום בעולם
הכנתי חלות יחסית קטנות- אישיות כאלה
והוספנו בצד פסטו שהכנו, מטבוחה, וגבינת שמנת.. ועוד משהו שאני מנסה להיסכר מה הוא היה..
זה לא מתקלקל?מוטיבציה
לא..מקום בעולם
אצלינו בעיקר מגיעים אלינו.. ככה שזה נמצא בינתיים במקרר.. (בחרנו אריזת פלסטיק ללא צלופנחם וכאלה.. אז תוך דקה זה ארוז.
ואם אנחנו הלכנו להביא זה היה באוטו.. תוך 5 דקות ואת אצלם..
אני מציעה להכין משהו שישמר כמה ימיםיעל מהדרום
לק"י

או שאפשר להקפיא.
לא תמיד הכל נאכל באותו רגע.

אני חושבת להכין סלט חצילים. ואולי סלט פטריות.
גם זה יכול להתקלקל...מוטיבציה
חצילים אפשר להקפיאיעל מהדרום
לק"י

פטריות- לא יודעת..
פורים יוצא לפני שבת..!!מירב!!
@מוטיבציה אין בעיה של להתיקלקל כי זה מצויין לשבת 😌
אני גם חשבתי כךיעל מהדרוםאחרונה
התלבטות תנור/תנוריםנועוש9

שלום,

 

אני מקווה שזה המקום לשאול שאלה זו:

 

אנחנו מחליפים מטבח ומתלבטים בין תנור דו תאי (בילט-אין, שאפשר לאפות בו זמנית, עם הכשר) לבין 2 תנורים נפרדים.

 

המטבח קטן, יש מקום ל2 נפרדים אבל כמובן זה ע"ח מגירות/שיש וכו'

 

עד היום היה לנו תנור משולב דו תאי כך שמבחינת הגודל נראה לנו מספיק. בד"כ אנחנו לא אופים במקביל כמה תבניות.

היה עדיף לחלבי קצת יותר גדול (לפעמים מכינים פיצות ואז כן צריך במקביל) אבל לבשרי לגמרי מספיק דלת של 30 סמ כך שתנור רגיל של 60 סמ נראה לי בזבוז מקום די גדול.   (יש תנורים חד תאיים בגובה 45 אבל עולים 3000+ שח)

 

מצד שני ראיתי שיש 4 תנורים מתאימים עם הכשר של המכון הטכנולוגי להלכה, ובזאפ ראיתי עליהם ביקורות לא משהו...

התנורים היום פחות טובים מפעם?  

 

אשמח לשמוע חוות דעת על תנורים דו תאיים בנויים שאפשר לאפות בו זמנית.

אני חולמת על היום שאוכל לשים שני תנורים בילט אין..אלזה
יש לי סאוטר דו תאי מהדור החדש יחסית, ואני מזה לא מרוצה.
הוא בילט אין?נועוש9

וממה את לא מרוצה בו?

לא.אלזה
יש לו שיפוע פנימי קל, ורק הגבהה של צד אחד סידרה לנו את זה, אז כל המאפים שלי גם היו עד לאחרונה עם שיפוע. בנוסף, התא התחתון הוא טורבו, ואין אפשרות לבטל את זה, אז זו בעיה לאפות שם עוגות בלילה, במיוחד עוגות גבינה, אבל גם בתא העליון אי אפשר לאפות עוגות גבינה, כי הוא בשרי. עשיתי אותו בשרי כי בו יש גריל. ואיכות האפיה לא משהו בכלל. הקטע המצחיק שיום אחד היה ממנו פיצוץ, והמאוורר של הטורבו הפסיק לעבוד, ואפילו לא טרחתי לסדר את זה. עדיף ככה.
בקיצור, תכנון מטופש ולקוי.
מה עם תנור וטוסטר אובן לבשרי?ש.א הלוי
לנו יש טוסטר אובן לבשרי- וזה מעולה לנו.

ולפרווה (בקושי מכינים חלבי, אבל אופים הרבה) יש לנו תנור רגיל.
ואז אפשר תנור בילט אין איכותי יותר (המליצו פה על אלקטרלוס שהוא עם חלל גדול יותר ואפשר לשלוף את הזכוכית לניקוי)


ככל הידוע לי הבילט אין- דו תאי לא מומלץ. (בכלל דו תאי הוא לא כדאי)
זהונועוש9

למה דו תאי לא מומלץ?

 

(עד עכשיו היו לנו דו תאי משולב)

 

לצרכים שלי בבשרי בהחלט מספיק טוסטר אובן אבל בעלי רוצה תנור...

א. אלו המלצות של טכנאים ואנשי מקצועש.א הלוי
לפי מה שהבנתי זה בגלל הגופי חימום הקרובים
וגם חלקי חילוף לא קל למצוא

ב. מי ששמעתי שיש לו- הבנתי שהם בפעול פחות איכותיים ומחזיקים פחות שנים, ולא תמיד יש את כל האפשרויות בשני התאים כך שבפועל זה יוצא כמו עוד טוסטר אובן

הדו תאי שכן מחזיקים מעמד וכן טובים עולים יקר. מאוד. (באזור 10 אלף ומעלה) ולרוב הם לא בילט אין
והתיקונים שלהם עולים בהתאם (לא תמיד הטכנאי מכיר את הסוג ולא תמיד יש חלקי חילוף, מצד שני- הם אמורים להחזיק שנים בלי תקלות)



למה בעלך רוצה תנור? מה הוא מכין בשרי שצריך תנור?
אפשר למקם את הטוסטר אובן כמו בילט אין, אם זה מבחינת מקום וכו'..
תודה!נועוש9

יש לנו טוסטר אובן לפסח והוא לא מרוצה ממנו.

הוא  היה רוצה לאפות עוגות לקינוח בתא הבשרי והיום באמת לא יכול כי אין טורבו בתא הבשרי שלנו.

 

 

כדאי למצוא טוסטר אובן איכותי לדעתיש.א הלוי
לנו יש אחד שאפיתי איתו המון דברים והוא מעולה.
אפיתי איתו- חלות, עוגות שמרים, בצק פריך לסוגיו, ועוד.. (כיום משמש רק לבשרי כי קנינו תנור גדול רגיל)
של בוש
לא צריך טורבו לרוב העוגות והמאפים.
בברור שעשינו פעם יש חיסרוןאמת ואמונה
בתנור דו תאי שעובד במקביל.
אנחנו גם היינו בהתלבטות הזו והחלטנו על תנור דו תאי
חסרון מאיזו בחינה?נועוש9

ואיזה קניתם והאם אתם מרוצים?

 

טרם קנינואמת ואמונה
עכשיו יש לנו את דלונגי עם הגז ומרוצים מאוד.
מתכננים לקנות דלונגי בילד אין.
ואם אני זוכרת נכון החיסרון הוא שכשמדליקים את שני התאים אז היום מוגבל אבל כדאי שתבדוק
איפה מצאת אישור לדלונגי?נועוש9

(אני לא זוכרת שהיה ברשימה. אבל אולי כי מראש הסתכלתי על אלו שאפשר בו זמנית)

אישור הלכתינועוש9אחרונה


מחפשת רעיון מה לעשות עם קרוקנט אגוזי לוז..מקווה לטוב=)

תודהחיוך

קישוט עוגות מלמעלה,סתם אחת
ציפוי עוגות מוס מהצדדים...
לפזר עם קצפת מעל פנקייקים/ ופל בלגי.. משדרג ומפנק
תודה עוד רעיונות? זה כמות גדולה..מקווה לטוב=)


קורקינט אגוזי לוז?בוז


זה מעולה בתוך פרלינים. קראנצ׳י.
למלא גליליות בקצפת ולטבול בצדדים באגוזי לוז גרוסיםשוגי


תודה רבה!מקווה לטוב=)


לערבב עם שוקולד מומס וליצור כדוריםיעל מהדרוםאחרונה
אז התבקשתי להכין קינוח דיאטטיהעוגב
ולא, אין לי שמני קוקוס וחמאת אבקדו בבית.
רעיונות?
או איך אני מחשבת קלוריות למנה בעצמי?
(עד 120 קלוריות למנה...)
ו
סלט פירות?ש.א הלוי
אין לי מושג מבחינה קלוריתהעוגב
את יודעת להגיד אם כל מתכון ביתי פשוט יתאים?
או שפקות זה סקאלה אחרת וברור מאליו שכן.,,?
יש מתכון לסלט פירות?ש.א הלוי
נראה לי פשוט לבדוק כמה קלוריות יש בכל פרי, לשכלל את הקלוריות של כל הסלט סה"כ
וכל מנה- לעשות לפי משקל (בערך)

בתכלס- ג'לי קל לראות כמה קלוריות יש, קל למדוד כמה יהיו בכל מנה (משקל) ואפשר לשלב 2 ג' לים בצבעים שונים כך שיראה יפה
או להוסיף חתיכת פרי בתחתית ולשכלל גם אותה בקלוריות (תות/אננס/קיווי/אחר)

שמן קוקוס זה דיאטטי??מודדת כובעים


אין לי מושג, אבל בהרבה מתכונים שאני מוצאת באינטרנט יש את זה.העוגב
אין איזה אתר עם מתכונים של שומרי משקל?יעל מהדרום
לק"י

או אפילו רשימת מאכלים וכמה קלוריות זה?
ואז תנסי להרכיב לפי זה.
אולי האתר של חלי ממן יעזור.פרח כתום
באתר של קרותית התפרסם מתכון 100 קלוריותט'
נראה לי שזה היה קאפקייקס שוקולד בננה. אליפות!
תודה לכולם, בסוף הסתדרתיהעוגבאחרונה
הכנתי ביסקוטי אגוזים, יצא טעים!
איך עושים חומוס?יונתו
תודה!
יש לי מתכון כתוב, אשתדל לכתוב מחריעל מהדרום
לק"י

תתחילי בינתיים בלהשרות חומוס ואז לבשל שיהיה רך רך..
או שתקני חומוס בשימורים

(צריך גם שום, טחינה, מיץ לימון, זמן זית ומלח. אסתכל מחר כמויות מדוייקות בלי נדר)
תודהיונתו
טוחנים הכל יחדיעל מהדרום
תודה רבה שבת שלוםיונתואחרונה
השרשור על הצ'יפס הפריךקראנץ שוקולד

שף צרפתי מדגים איך עושים עם השיטה של שתי הטיגונים.. 

הוא מבשל אותם קודם במים רותחים?חילזון 123

האמת הם נראים קצת שמנוניים בסוף...

יש שתי שיטות..!!מירב!!אחרונה
שיטה אחת להרתיח במים, לקרר ואז לטגן.
ושיטה שניה לטגן פעמיים.

שיטות מעולות,
השיטה הראשונה מוצלחת מאוד!👌
למישהו פה יש מתכון לגונדי עם אורז?אלזה
ועם חומוסים...
חיכיתי חיכיתי שיפתחו שרשור... משלוחי מנותדבורית
לא מוצאת רעיון
משלוח שמקס' רק מרכיב אחד בו מוכן והשאר קנוי...
נגיד שנה שעברה עשיתי מאפינס גבינה. והשאר קנוי- עגבניות שרי, נשנושי זעתר וגבינה לבנה בקופסא קטנה. יצאה ארוחת בוקר חביבה.
למישהו יש רעיון?
מה אתם מתכננים?
אולי רטבים?מפוצלש"ת

קרמל מלוח

פירות יער

אפרופו פורים,שגרה ברוכה
פתחו פה כמה שרשורים וזה מכניס לאווירה הכיפית של פורים
אני מחפשת למשלוחי מנות מתכוי עוגיות יפות וטעימות . אני כל שנה עושה משהו אחר ומחפשת בשביל השנה מתכוני עוגיות. אשמח לשמוע מתכונים מנוסים ומומלצים
לניקי יש עמוד של מתכוני עוגיות מומלצים לפורים..תות

חפשי אצלה בכותרת של "פורים". תמיד מומלצת.

ואני הייתי ממליצה לך על-תות

אלפחורס (בצק אלים). עוגיות מתפוצצות (עוגיונט אאל"ט). עוגיות סנדוויץ (לבצק אלים יש מתכון לעוגיות אוראו למשל). רוגלך של כרמית. 

תודה לכן!,שגרה ברוכה
אבדוק את ההצעות
אני אוהבת את אלוש.א הלוי
עוגיות אוריאו
אני מכינה בלי המילוי
ויש מלא חותכנים לכבוד פורים שממש משדרגים את העוגיות:

Make Your Dreams Come True With These Homemade Oreos


מתכון מתורגםש.א הלוי

תודההה,שגרה ברוכה
נראה טעיםם..
נכנס לרשימה!🙂
יעבוד עם שמן במקום החמאה?עלה שלכת


לא ניסתי, מוזמנת לנסות ולעדכן ש.א הלוי
לפי יעל מהדרום זה אפשרי בבצק פריך
אישית אני מעדיפה את החמאה/מחמאה (מבחינת טעם ומרקם)
גם אני מעדיפה.עלה שלכת
אבל מה לעשות שהמשקל מראה אחרת..
זה למשלוח מנות, שהשכנים ישמינו ואנחנו נרגיש יותר טובש.א הלוי
עלה שלכתאחרונה


זה יעבוד עם שמן קוקוס (כבישה קרה)?אקונהמטטה
אני לא יודעת, תנסי ותעדכני ש.א הלוי
משערת שיעבוד, ואולי ייתן מעט טעם של קוקוס
שאלת אוזני המןאורנית
אם אני אכניס בתוך הבצק קוביית שוקולד מריר, זה יעבוד או שאחרי שזה יתקרר זה יהיה קשה בחזרה? ושוקולד חלב?
הכנתי השבועבוז
הקובייה נשארה שלמה אבל השוקולד היה נמס.
פשוט עברתי עם קיסם לטשטש את הצורה.

ואחרי שהתקרר, השוקולד היה קשה או רך?אורנית
קשה...בוז
אבל היה טעים!!! חוסל לגמרי.
אני פשוט פעם הבאה אכין גנאש. את יודעת מה זה?
הכנתי לפני שבועייםמשיח נאו בפומ!
השוקולד(מריר) לא נמס *בכלל*

כנראה כי הכנסתי את האוזניים למקפיא לפני האפיה. אז אל תעשי כמוני
אפשר בבקשה מתכון מוצלח במיוחד??מחכה ומצפה
אני עוד לא ניסיתי..אורנית
אעלה אחרי שיצא מוצלח במיוחד..
לניקי ב יש מתכונים מעוליםהודיה60אחרונה


זה יתקשה כשהאוזני המן יתקררויעל מהדרום
שניהם יתקשו חזרהש.א הלוי
ממרח שוקולד עדיף.

אם את רוצה לעבוד "נקי" אפשר לזלף/עם כפית על נייר אפייה עיגולים של ממרח שוקולד להקפיא אותם - ואז יותר קל להכניס אותם לאוזן המן, לפני האפייה, בלי ללכלך את הידיים.
הבנתי, תודה!אורנית

אז צריך לקנות ממרח שוקולד..

או להכין ממרחש.א הלוי
כמו מילוי של עוגת שמרים למשל - ואפשר להוסיף אליו שוקולד מומס
דגים קפואיםבוריס
ראינו פרק של מהפיכה במטבח שאסף צועק על טבח שמפשיר דג קפוא במיקרוגל שזה לא בריא ומסוכן.
מישהו יודע משהו שזה אסור?? יצא לי המון פעמים לעשות את זה
לא ראיתי את התוכניתש.א הלוי
אבל
מסעדה זה לא בית, התנאים והסדנטרטים שהם צריכים לעמוד בהם גבוהים יותר מבחינה תברואתית.

יכול להיות שהוא הפשיר את הדג בתוכנית רגילה של מיקרוגל ולא בתוכנית הפשרה

אסף גרניט ידוע בתור אחד שמעדיף טרי. תמיד. ובצדק מסעדה אמורה להחזיק סחורה טריה ולא קפואה

ההפשרה במיקרוגל לא אחידה ועלולה לפגוע בדג ובכלל המיקרוגל צריך לעבור ניקוי יסודי אחרי כל פעם כדי שלא יהיו חיידקים וכו', כשעובדים עם לקוחות צריך להיזהר כמה שיותר.

בכלל מיקרוגל לא בריא (נקודה)!!מירב!!
ולא משנה מה מכניסים לתוכו,
(אתה יודע מה,בוא נגיד שזה בסדר אם זה חימום של אוכל טרי לדקה של חימום עדין)
אבל הפשרה של ד-ג ועוד קפוא!?
וואי וואי סכנת נפשות לדעתי.
מאיזה סיבה את אומרת שזה לא בריאבוריס
קראתי כתבה של מדור בריאות שיש דברים שממש לא בריא לשים במיקרוגל ויש דברים שהבישול שלהם דווקא יותר בריא במיקרוגל (עלים ירוקים לדוגמא).
לכן אני שואל מה בדיוק הבעיה
הייתי בהרצאה עם אסף גרניט!!מירב!!
והוא הסביר שכל דבר שרוצים להפשיר,
חייב קודם להוציא אותו מהמקפיא למקרר
חייב להעלות לו את הטמפרטורה לאט,ולא במכה!
כי ברגע שמוציאים מהמקפיא ישר לטמפרטורת החדר הוא מפשיר בצורה מהירה יותר אבל מתווספים עליו מיליוני בקטריות וזה לא בריא לגוף!
הוא אומר שגם בהפשרה ממקפיא למקרר יש בקטריות,אבל בהרבה הרבה פחות מהכמות הלא נורמאלית שמפשירים ישר מהמקפיא,

בטח ובטח שלא טיפול זריז במיקרוגל.
(ולא לדבר על הקרינה שבנוסף המאכל מקבל)

בקיצור,
עדיפות שלא.
תודהבוריס
בנוגע לקרינה המון אנשים מפחדים מזה סתם כי זה שאוכלים אוכל שספג קרינה לא הופך את האוכל למזיק. יש מזונות שצורת הבישול הזאת מפחיתה אצליהם את הערכים התזונתיים.
אבל נגיד ירקות כגון תרד ודומיו דווקא משמרים יותר ערכים תזונתיים בבישול המהיר הזה מאשר אם היו מבשלים אותם על הגז לדוגמא
אבל במקרר זה לא מפשיר!עלה למעלה
למה לא? מפשיר, פשוט לאטש.א הלוי
בדיוק,מפשיר לאט,ולכן אומר להוציא יום לפני,ושיפשיר בקצב איטי.!!מירב!!אחרונה
שיפור עוגיות לימוןעובדת על המידות

בס"ד

 

שלום!

 

הכנתי עוגיות לכבוד ר"ח למטפלות במעון של בתי,

והן פשוט לא יצאו טעימות...

כאילו, הן סבבה והכל, אפשר לאכול אותן, אבל לא באמת טעימות. 

לדעתי הטעם של הלימון חזק מדי וחסרה מתיקות...

 

אשמח לשמוע איך ניתן לשפר.

 

תודה רבה

שימי גלייז מאבקת סוכר עם טיפה חלב/לימון/חלב סויה/מיםג'ינג'ר
ותקשקשי עליהן. זה גם יוסיף מתיקות.
חשוב לשים מעט מאוד נוזל באבקת סוכר.

עוד אופציה- פשוט לטבול בשוקולד מומס
את כל העוגיה/חצי/לקשקש.

בהצלחה!
בדיוק באתי לכתוב,תצפי חצי עוגיה בשוקולד/שוקולד תפוז זה יהיה!!מירב!!
נדייייר😁
השאלה אם לימון ושוקולד הולך יחדיעל מהדרום
בגלל זה הצעתי קודם גלייז..ג'ינג'ר
אני הייתי עושה עם שוקולד לבן.. הולך מעולה לדעתיסתם אחתאחרונה