איך ניתן לנטרל ריח וטעם של ציפורן שבטעות הכנסתי יותר מדי לרומשהצבי
איזה מטבלים קלים להכנה הולכים עם אצבעות שום?טוזי
גבינת שמנת בטעמים שונים (שום, בצל מטוגן, שמיר, פפריקה)ש.א הלוי
סלסה עגבניותמודדת כובעים
אפשר מתכון בבקשה?נחת ואושר
המממ.. אני עושה בערךמודדת כובעים
קח ממתכון מסודר נניח באתר מתכונים ב- 10 דקות, או ניקי ב
פסטומקום בעולם
תודה
טוזי
חמאת שום שמיר, טפנד זיתים, ממרח חציל חריףאפרתולהאחרונה
מישהי/ו מכירים את המיקסר של מורפי ריצ'ארדס?יול-יול
מעוניינת בעיקר ללישת בצק והקצפה..
כמה זמן נשיקות מרנג נשמרות?אורית**
ברור שבכלי אטום. השאלה במקפיא? יעזור במשהו?
לא לא. בחוץ.מקום בעולם
מה זה אומר נכון? תודה!אורית**
קודם על, להכין את המרנג בצורה הנכונהמקום בעולם
ולשמור בקופסא אטומה היטב
אני חושבת שבמקפיא הם יתמלאו לחות ולא כדאיabc
צריך לשמור אותן בחוץ בקופסא אטומה הרמטיתמקום בעולם
תודה!אורית**אחרונה
בעיה בתנור אפיה התצוגה אחרי עבודה של חצי שעה התצוגה מפסיקהYosefp
תנורYosefp
לבדוק אם המאוורר שנמצא למעלה וזורק את החום דרך היציאה מעל הדלת
לא הבנתי,כתר הרימון
שששששש.א הלוי
למה,דווקא אני חושבת שסוף סוף הם הבינו!!מירב!!אחרונה

מה אפשר לעשות עם כמות גדולה של פצפוצי אורז?התהוות
תודה לכןן
^^^^^^יעל מהדרום
רק לגבי פצפוצי אורז עם סילאן וטחינה. יש לזה טעם חזק של תמרים.
שכבת קראנצ' לעוגות, או תחתית קראנצ'ית..קראנץ שוקולד
לאכול עם שוקובתאל1אחרונה
עוגת גבינה ניו יורקקראנץ שוקולד
למה לא להפריד ביצים כמו שצריך?אנונימיות
כי לא צריךקראנץ שוקולד
מכירה את זה אבל אז זה כבר לא ניו יורק קלאסיתאנונימיות
וואו, איך יוצא כזה מושלם?!מודדת כובעים
מעורר קנאה ![]()
הבחושה יותר קלה להכנהקראנץ שוקולד
אפשר את המתכון בעברית עם הכמויות ביחס לכוס..א..א..
מקווה שתרגמתי נכוןקראנץ שוקולד
120 גר' ביסקויט
60 גר' חמאה מומסת (אפשר לשים גם תחתית בצק פריך)
לעוגה
400 גר גבינת שמנת
120 גר סוכר
200 גר גבינת ניו יורק
150 גר שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות קורנפלור(לא בטוח אם זה כפות או כפיות)
1.5 כפות תמצית וניל ^^
1/4 מיץ לימון
בקשר להמרה יש בשרשור למעלה..
אוליקראנץ שוקולד
תרגמת מצוין אבל נראה שהחסרת כמה מרכיביםט'
העתקתי את המתכון שמופיע מתחת לסרטון:
▼Ingredients
Ø18cm SERVES 10
120g biscuits
60g melted butter
400g creamcheese
120g granulated sugar
200g sour cream
150ml heavy cream
2 eggs
2tbsp corn starch
1.5tbsp vanilla extract
1/4 lemon juice
200g raspberres
40g granulated sugar
1tbsp water
מרכיבים:
תבנית בקוטר 18 ס"מ
120 גרם ביסקוויטים
60 גרם חמאה מומסת
400 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
150 מ"ל שמנת מוקצפת
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
1.5 כפית תמצית וניל
1/4 מיץ לימון
200 גרם פטל
40 גרם סוכר
1 כפית מים
*אני לא משתמשת במוצרי חלב אז סומכת עליך בענין גבינת ניו יורק 
tbsp - table spoon = כף
tsp - tea spoon = כפית
תודה רבה
קראנץ שוקולד
תודה..א..א..אחרונה
Sour cream זה ניו יורק? יש בסופר?ש.א הלוי

אצלנו ראיתי אותה פעם בשופרסלקראנץ שוקולד
אצלימו פחות אהבו אותה..מקום בעולם
בטעם היא טעימה..
נכון..היא פחות אוויריות אבל עניין של טעם.. מה שכן אניקראנץ שוקולד
משלוחי מנות- רעיונותM9
אשמח לשמוע רעיונות למשלוחי מנות🎁. שיהיה לא יקר. בשילוב הכנה בבית, ונוח לאריזה...
אבל שםג'נדס
רעיונות בפניםטוב בסדר
סלטים בקופסאות קטנות וליד זה איזה משקה ארוז בשקית צלופן
פיציות וכמה סוגים של גבינות שאת מתבלת בבית בתוך קופסאות קטנות
אני,שגרה ברוכה
מה דעתכם על בשר ויין?bula
ראיתי פעם מישהי שהביאה בשר בתבנית יפה עם בקבוק יין וזה היה נראה לי חמוד
אני רוצה לדעת אם רק בעיני זה חמוד או שזה מוזר..
לא מוזר בכללג'נדס
בעיקרון הכי טוב אאל"ט זה להביא משהו שהוא ממש אוכל וממש חלק מסעודת פורים.
כמו לחם וסלטים.
בשר ויין נשמע מצוין!
ורעיונות נוספיםbula
לעשות משלוח מנות של סעודת אמנים- כל סוגי הברכות ודף של תפילות על כל ברכה
אגרטל עם קצפיות בפנים ומעליו ספוג שתוקעים בו שיפודים- חלק עם פרחים וחלק מרשמלו.. יוצא חמוד. קצת יקר
זה תלוי גם למי את מביאהש.א הלוי
אצל ההורים שלי נהוג בין השכנים לשלוח אוכל ממש (קוסקוס+ ירקות ורוטב, קובנה, בשר, קציצות, אורז, ממולאים וכו')
וואלה?שווה...רק אמונה
מושקע ויקר ;)למען שמו
תכתבי על הבשר רק כשרות וחלק/ לא חלקיעל מהדרום
אפשר לפי נושאים ואפשר פשוט דברים שאוהביםש.א הלוי
ליקר שוקולד קטן
פרלינים
עוגת שמרים שוקולד או עוגת שוקולד
ועוד דברים שוקולדים
מלוח:
עוגיות עבאדי
מלח גס בטעמים (אפשר להכין בבית וזה צבעוני וטעים)
אוזני המן מלוחות - במילוי גבינות וכו'
בייגלה עם מלח
גבינה מלוחה כלשהי
לימון:
לימונדה (בכוס צבעונית עם קש ומכסה)
עוגת לימון/פאי לימון
עוגיות לימון
ו2 לימונים או לימון כבוש
משלוח 5 טעמים:
משהו מתוק- עוגה/שוקולד/עוגיות
משהו מלוח - עוגיות/קרקרים/מלח גס
משהו חמוץ - סלט חמוצים בייתי / מלפפון חמוץ
משהו מר- קפה (אפשר צנצנת קטנה של קפה מיוחד)
משהו חריף - פלפל חריף לקישוט (מפלסטיק) או סלט מטבוחה חריף או משקה חריף

צבעים:
מאפינס שוקולד, וניל, וירקות (פה אפשר לפחות 2 צבעים) על צלחת כייפית
אפשר לשים באמצע - צנצת עם דגנים בצבעים שונים לפי שכבות (קורנפלקס, כריות, פירות, קינמונים, קוקמן, פצפוצי אורז- כל אחד מקל קצת אז חבילה מכל סוג זה דיי והותר, ולא חייב מלא סוגים)
וחלב קטן. (יש כעיקרון של חצי ליטר)
מה זה מלח גס בטעמים?רעות ש.
כמה רעיונותהדסדס
*מקלות מלוחים עם מטבלים שונים (טחינה,גבינות מתובלות,רסק וחריף,מטבל אבוקאדו ועוד)
* בצק פילו ממולא (אופציות למילויים: פטריות,תפו"א,בשר,גבינות,טונה)לצד בקבוק יין
*לביבות ירקות/פשטידות קטנות+סלטים
*פלאפלים ביתיים ובצד רוטב טחינה/עמבה
*שקשוקה ביתית בתבנית קטנה +מאפה כלשהו
משלוח לא יקרדבוריתאחרונה
נח לאריזה אפשר להקפיא מראש
מחפשת מתכונים טובים (ופשוטים) עם ריבת חלבאמושית
היה פה מתכון לעוגיות ריבת חלב..הנהיעל מהדרוםאחרונה
בא לי להכין משלוח מנות עם חלות. מה אפשר לצרף לחלות חוץ מיין?מוטיבציה

קופסת מטבוחה
קראנץ שוקולד
הכי טעים
בתוך מה אפשר לשים את זה?מוטיבציה
צנצנת או קופסה פלסטיקקראנץ שוקולד
אם את מכינה באותו יום אפשר להוסיף גם ביצים ולהכין שקשוקה..
מטבלים
!!מירב!!
טונה מקופסאת שימורים ברוטב אדום ובצל זה יוצא מטבל נדיר👌
טחינה
חציל קלוי
סחוג
לימון כבוש
מטבוחה
מתוקים-
שוקולד
ריבה
קונפטורה
חמאה
חלבי-
גבינה לבנה
גבינה צהובה
גבינה עם זעתר
גבינה זיתים
כדורי לבנה
אפשר כמובן לקנות או להכין

(ולשים את זה בצלוחיות קטנות מחד פעמי,יוצא מהמם
)אנחנו עשינו פעם..מקום בעולם
והוספנו בצד פסטו שהכנו, מטבוחה, וגבינת שמנת.. ועוד משהו שאני מנסה להיסכר מה הוא היה..
זה לא מתקלקל?מוטיבציה
לא..מקום בעולם
ואם אנחנו הלכנו להביא זה היה באוטו.. תוך 5 דקות ואת אצלם..
אני מציעה להכין משהו שישמר כמה ימיםיעל מהדרום
או שאפשר להקפיא.
לא תמיד הכל נאכל באותו רגע.
אני חושבת להכין סלט חצילים. ואולי סלט פטריות.
גם זה יכול להתקלקל...מוטיבציה
חצילים אפשר להקפיאיעל מהדרום
פטריות- לא יודעת..
אני גם חשבתי כךיעל מהדרוםאחרונה
התלבטות תנור/תנוריםנועוש9
שלום,
אני מקווה שזה המקום לשאול שאלה זו:
אנחנו מחליפים מטבח ומתלבטים בין תנור דו תאי (בילט-אין, שאפשר לאפות בו זמנית, עם הכשר) לבין 2 תנורים נפרדים.
המטבח קטן, יש מקום ל2 נפרדים אבל כמובן זה ע"ח מגירות/שיש וכו'
עד היום היה לנו תנור משולב דו תאי כך שמבחינת הגודל נראה לנו מספיק. בד"כ אנחנו לא אופים במקביל כמה תבניות.
היה עדיף לחלבי קצת יותר גדול (לפעמים מכינים פיצות ואז כן צריך במקביל) אבל לבשרי לגמרי מספיק דלת של 30 סמ כך שתנור רגיל של 60 סמ נראה לי בזבוז מקום די גדול. (יש תנורים חד תאיים בגובה 45 אבל עולים 3000+ שח)
מצד שני ראיתי שיש 4 תנורים מתאימים עם הכשר של המכון הטכנולוגי להלכה, ובזאפ ראיתי עליהם ביקורות לא משהו...
התנורים היום פחות טובים מפעם?
אשמח לשמוע חוות דעת על תנורים דו תאיים בנויים שאפשר לאפות בו זמנית.
אני חולמת על היום שאוכל לשים שני תנורים בילט אין..אלזה
הוא בילט אין?נועוש9
וממה את לא מרוצה בו?
לא.אלזה
בקיצור, תכנון מטופש ולקוי.
מה עם תנור וטוסטר אובן לבשרי?ש.א הלוי
ולפרווה (בקושי מכינים חלבי, אבל אופים הרבה) יש לנו תנור רגיל.
ואז אפשר תנור בילט אין איכותי יותר (המליצו פה על אלקטרלוס שהוא עם חלל גדול יותר ואפשר לשלוף את הזכוכית לניקוי)
ככל הידוע לי הבילט אין- דו תאי לא מומלץ. (בכלל דו תאי הוא לא כדאי)
זהונועוש9
למה דו תאי לא מומלץ?
(עד עכשיו היו לנו דו תאי משולב)
לצרכים שלי בבשרי בהחלט מספיק טוסטר אובן אבל בעלי רוצה תנור...
א. אלו המלצות של טכנאים ואנשי מקצועש.א הלוי
וגם חלקי חילוף לא קל למצוא
ב. מי ששמעתי שיש לו- הבנתי שהם בפעול פחות איכותיים ומחזיקים פחות שנים, ולא תמיד יש את כל האפשרויות בשני התאים כך שבפועל זה יוצא כמו עוד טוסטר אובן
הדו תאי שכן מחזיקים מעמד וכן טובים עולים יקר. מאוד. (באזור 10 אלף ומעלה) ולרוב הם לא בילט אין
והתיקונים שלהם עולים בהתאם (לא תמיד הטכנאי מכיר את הסוג ולא תמיד יש חלקי חילוף, מצד שני- הם אמורים להחזיק שנים בלי תקלות)
למה בעלך רוצה תנור?
מה הוא מכין בשרי שצריך תנור? אפשר למקם את הטוסטר אובן כמו בילט אין, אם זה מבחינת מקום וכו'..
תודה!נועוש9
יש לנו טוסטר אובן לפסח והוא לא מרוצה ממנו.
הוא היה רוצה לאפות עוגות לקינוח בתא הבשרי והיום באמת לא יכול כי אין טורבו בתא הבשרי שלנו.
כדאי למצוא טוסטר אובן איכותי לדעתיש.א הלוי
אפיתי איתו- חלות, עוגות שמרים, בצק פריך לסוגיו, ועוד.. (כיום משמש רק לבשרי כי קנינו תנור גדול רגיל)
של בוש
לא צריך טורבו לרוב העוגות והמאפים.
בברור שעשינו פעם יש חיסרוןאמת ואמונה
אנחנו גם היינו בהתלבטות הזו והחלטנו על תנור דו תאי
חסרון מאיזו בחינה?נועוש9
ואיזה קניתם והאם אתם מרוצים?
טרם קנינואמת ואמונה
מתכננים לקנות דלונגי בילד אין.
ואם אני זוכרת נכון החיסרון הוא שכשמדליקים את שני התאים אז היום מוגבל אבל כדאי שתבדוק
איפה מצאת אישור לדלונגי?נועוש9
(אני לא זוכרת שהיה ברשימה. אבל אולי כי מראש הסתכלתי על אלו שאפשר בו זמנית)
אישור??אמת ואמונה
אישור הלכתינועוש9אחרונה
מחפשת רעיון מה לעשות עם קרוקנט אגוזי לוז..מקווה לטוב=)
תודה![]()
קישוט עוגות מלמעלה,סתם אחת
לפזר עם קצפת מעל פנקייקים/ ופל בלגי.. משדרג ומפנק
תודה
עוד רעיונות? זה כמות גדולה..מקווה לטוב=)
קורקינט אגוזי לוז?בוז

זה מעולה בתוך פרלינים. קראנצ׳י.
למלא גליליות בקצפת ולטבול בצדדים באגוזי לוז גרוסיםשוגי
תודה רבה!מקווה לטוב=)
לערבב עם שוקולד מומס וליצור כדוריםיעל מהדרוםאחרונה
אז התבקשתי להכין קינוח דיאטטיהעוגב
רעיונות?
או איך אני מחשבת קלוריות למנה בעצמי?
(עד 120 קלוריות למנה...)
ו
סלט פירות?ש.א הלוי
אין לי מושג מבחינה קלורית
העוגב
או שפקות זה סקאלה אחרת וברור מאליו שכן.,,?
יש מתכון לסלט פירות?ש.א הלוי
וכל מנה- לעשות לפי משקל (בערך)
בתכלס- ג'לי קל לראות כמה קלוריות יש, קל למדוד כמה יהיו בכל מנה (משקל) ואפשר לשלב 2 ג' לים בצבעים שונים כך שיראה יפה
או להוסיף חתיכת פרי בתחתית ולשכלל גם אותה בקלוריות (תות/אננס/קיווי/אחר)
שמן קוקוס זה דיאטטי??מודדת כובעים
אין לי מושג, אבל בהרבה מתכונים שאני מוצאת באינטרנט יש את זה.העוגב
אין איזה אתר עם מתכונים של שומרי משקל?יעל מהדרום
או אפילו רשימת מאכלים וכמה קלוריות זה?
ואז תנסי להרכיב לפי זה.
אולי האתר של חלי ממן יעזור.פרח כתום
באתר של קרותית התפרסם מתכון 100 קלוריותט'
תודה לכולם, בסוף הסתדרתי
העוגבאחרונה
איך עושים חומוס?יונתו
יש לי מתכון כתוב, אשתדל לכתוב מחריעל מהדרום
תתחילי בינתיים בלהשרות חומוס ואז לבשל שיהיה רך רך..
או שתקני חומוס בשימורים

(צריך גם שום, טחינה, מיץ לימון, זמן זית ומלח. אסתכל מחר כמויות מדוייקות בלי נדר)
תודהיונתו
הנהיעל מהדרום
טוחנים הכל יחדיעל מהדרום
תודה רבה שבת שלוםיונתואחרונה
השרשור על הצ'יפס הפריךקראנץ שוקולד
שף צרפתי מדגים איך עושים עם השיטה של שתי הטיגונים..
הוא מבשל אותם קודם במים רותחים?חילזון 123
האמת הם נראים קצת שמנוניים בסוף...
יש שתי שיטות..!!מירב!!אחרונה
ושיטה שניה לטגן פעמיים.
שיטות מעולות,
השיטה הראשונה מוצלחת מאוד!👌
אפרופו פורים,שגרה ברוכה
אני מחפשת למשלוחי מנות מתכוי עוגיות יפות וטעימות . אני כל שנה עושה משהו אחר ומחפשת בשביל השנה מתכוני עוגיות. אשמח לשמוע מתכונים מנוסים ומומלצים
לניקי יש עמוד של מתכוני עוגיות מומלצים לפורים..תות
חפשי אצלה בכותרת של "פורים". תמיד מומלצת.
ואני הייתי ממליצה לך על-תות
אלפחורס (בצק אלים). עוגיות מתפוצצות (עוגיונט אאל"ט). עוגיות סנדוויץ (לבצק אלים יש מתכון לעוגיות אוראו למשל). רוגלך של כרמית.
תודה לכן!,שגרה ברוכה
אני אוהבת את אלוש.א הלוי
אני מכינה בלי המילוי
ויש מלא חותכנים לכבוד פורים שממש משדרגים את העוגיות:
Make Your Dreams Come True With These Homemade Oreos
מתכון מתורגםש.א הלוי
תודההה,שגרה ברוכה
נכנס לרשימה!🙂
יעבוד עם שמן במקום החמאה?עלה שלכת
לא ניסתי, מוזמנת לנסות ולעדכן
ש.א הלוי
אישית אני מעדיפה את החמאה/מחמאה (מבחינת טעם ומרקם)
גם אני מעדיפה.עלה שלכת
זה למשלוח מנות, שהשכנים ישמינו ואנחנו נרגיש יותר טוב
ש.א הלוי
עלה שלכתאחרונה
זה יעבוד עם שמן קוקוס (כבישה קרה)?אקונהמטטה
אני לא יודעת, תנסי ותעדכני
ש.א הלוי
שאלת אוזני המןאורנית
הכנתי השבועבוז
ואחרי שהתקרר, השוקולד היה קשה או רך?אורנית
קשה...בוז
אני פשוט פעם הבאה אכין גנאש. את יודעת מה זה?
הכנתי לפני שבועייםמשיח נאו בפומ!

כנראה כי הכנסתי את האוזניים למקפיא לפני האפיה. אז אל תעשי כמוני

אפשר בבקשה מתכון מוצלח במיוחד??מחכה ומצפה
אני עוד לא ניסיתי..אורנית
לניקי ב יש מתכונים מעוליםהודיה60אחרונה
זה יתקשה כשהאוזני המן יתקררויעל מהדרום
שניהם יתקשו חזרהש.א הלוי
אם את רוצה לעבוד "נקי" אפשר לזלף/עם כפית על נייר אפייה עיגולים של ממרח שוקולד להקפיא אותם - ואז יותר קל להכניס אותם לאוזן המן, לפני האפייה, בלי ללכלך את הידיים.
הבנתי, תודה!אורנית
אז צריך לקנות ממרח שוקולד..
או להכין ממרחש.א הלוי
דגים קפואיםבוריס
מישהו יודע משהו שזה אסור?? יצא לי המון פעמים לעשות את זה
לא ראיתי את התוכניתש.א הלוי
מסעדה זה לא בית, התנאים והסדנטרטים שהם צריכים לעמוד בהם גבוהים יותר מבחינה תברואתית.
יכול להיות שהוא הפשיר את הדג בתוכנית רגילה של מיקרוגל ולא בתוכנית הפשרה
אסף גרניט ידוע בתור אחד שמעדיף טרי. תמיד. ובצדק
מסעדה אמורה להחזיק סחורה טריה ולא קפואהההפשרה במיקרוגל לא אחידה ועלולה לפגוע בדג ובכלל המיקרוגל צריך לעבור ניקוי יסודי אחרי כל פעם כדי שלא יהיו חיידקים וכו', כשעובדים עם לקוחות צריך להיזהר כמה שיותר.
בכלל מיקרוגל לא בריא (נקודה)!!מירב!!
(אתה יודע מה,בוא נגיד שזה בסדר אם זה חימום של אוכל טרי לדקה של חימום עדין)
אבל הפשרה של ד-ג ועוד קפוא!?
וואי וואי סכנת נפשות לדעתי.
מאיזה סיבה את אומרת שזה לא בריאבוריס
לכן אני שואל מה בדיוק הבעיה
הייתי בהרצאה עם אסף גרניט!!מירב!!
חייב קודם להוציא אותו מהמקפיא למקרר
חייב להעלות לו את הטמפרטורה לאט,ולא במכה!
כי ברגע שמוציאים מהמקפיא ישר לטמפרטורת החדר הוא מפשיר בצורה מהירה יותר אבל מתווספים עליו מיליוני בקטריות וזה לא בריא לגוף!
הוא אומר שגם בהפשרה ממקפיא למקרר יש בקטריות,אבל בהרבה הרבה פחות מהכמות הלא נורמאלית שמפשירים ישר מהמקפיא,
בטח ובטח שלא טיפול זריז במיקרוגל.
(ולא לדבר על הקרינה שבנוסף המאכל מקבל)
בקיצור,
עדיפות שלא.
תודהבוריס
אבל נגיד ירקות כגון תרד ודומיו דווקא משמרים יותר ערכים תזונתיים בבישול המהיר הזה מאשר אם היו מבשלים אותם על הגז לדוגמא
אבל במקרר זה לא מפשיר!עלה למעלה
למה לא? מפשיר, פשוט לאטש.א הלוי
בדיוק,מפשיר לאט,ולכן אומר להוציא יום לפני,ושיפשיר בקצב איטי.!!מירב!!אחרונה
שיפור עוגיות לימוןעובדת על המידות
בס"ד
שלום!
הכנתי עוגיות לכבוד ר"ח למטפלות במעון של בתי,
והן פשוט לא יצאו טעימות...
כאילו, הן סבבה והכל, אפשר לאכול אותן, אבל לא באמת טעימות.
לדעתי הטעם של הלימון חזק מדי וחסרה מתיקות...
אשמח לשמוע איך ניתן לשפר.
תודה רבה 
שימי גלייז מאבקת סוכר עם טיפה חלב/לימון/חלב סויה/מיםג'ינג'ר
חשוב לשים מעט מאוד נוזל באבקת סוכר.
עוד אופציה- פשוט לטבול בשוקולד מומס
את כל העוגיה/חצי/לקשקש.
בהצלחה!


