שרשור חדש
רוגעלך-מתכון של כרמיתסה"רורית


עוד תמונה מהתהליךסה"רורית

כזה טעים.. אבל ככ הרבה עבודה, שכבר שנים לא עשיתיירושלמית טרייה
האמת שלא שמתי כנראה מספיק מילוי,אז חסר קצת טעם לדעתי..סה"רורית
אבל עדיין טעים
איתך..נביעה
נראה טוב! איך עושים את זה ככה שזה בצורת עיגול?~אורית~

ב"ה

 

מרדדים 2 כדורים לצורה של עיגול/פיצה ומורחים ביניהם את השוקולד?

מרדדים כדור בצק,סה"רוריתאחרונה
מורחים עליו מילוי אבל משאירים חצי סנטימטר בקצה שלא מורחים עליו. ואז אוספים את הקצוות ומצמידים אותם אחד על השני-כך שנוצר כדור בצק שממולא בממרח. מתפיחים. מרדדים דק, ואז חותכים כמו פיצה ומגלגלים רוגעלכים מבחוץ כלפי פנים.
העם דורש טעימותיעל מהדרום
מוזמניםסה"רורית
כמה שקיות קוסקוס מהיר הכנה, ל2 משפחות?נביעה
אחת עם 7ילדים
אחת עם 3 ילדים..וסבא
2 או 3??
מתלבטת....
3.שקית אחת היא 4/5 מנות.יראת גאולה
(אא"כ זהו רק פריט אחד מתוך מבחר גדול)
תודה!נביעהאחרונה
בריושים במילוי ריקוטהקראנץ שוקולד
ופטיסייר וניל ותות..





נראה טעים אבל הבשר מגרה יותר ברוקולי


לכל זמן ועת קראנץ שוקולד

אין ספק שבשר זה ה.... אוהב

 

מה זה הדבר המושלם הזה?!?!??!?!?!?!לכל זמן ועת
יש מצב למשלוח👐👐👐👐👐?!?
נשארו שתי תבניות, אפשר לבוא בשמחה קראנץ שוקולד


שיו. בא לי.נקודה טובה
התעלפתי. הכל נראה מושלם!לב אמיץ


תודה קראנץ שוקולד
האמת שזה אחד הבצקים הטובים שעבדתי איתם(והשמנים) תפח 5 שעות במקרר😋
נראה טובאנונימיות

לא הוגן להעלות בלי מתכוןקורץ

תודה מתכון מהספר של מיקי שמוקראנץ שוקולד
באמת שמנים..אבל שווה!לב אמיץ


משום מה בריושים לא ממש טעימים לי..מקום בעולם
אבל אלה לגמרי עושים לי חשק שוב לנסות ו לאכול למרות שעד עכשיו התאכזבתי
האמת שזה תלוי גם מה שמים בתוךקראנץ שוקולד

הבריוש כלשעצמו מתקתק אבל אם מכניסים לתוך כל מיני מילויים מלוחים או מתוקים זה משדרג אותו משמעותית ויוצא טעים מאדחיוך

נראה טוב!! זה בעצם סוג של בצק שמרים?יעל מהדרום
תודה.. כן זה שמרים, רק עשיר יותר משמרים רגיל...קראנץ שוקולד


איך מילאת? לפני או אחרי אפייה?אנונימיותאחרונה


אני שנים אופה חלות וב"ה הן מצויינות משום מה בשבועייםאיילה

האחרונים הן צונחות לי אחרי האפיה ,למה?

תפיחת יתר? תחשבי מה את עושה שונהברוקולי


דווקא שום דבר שונהאיילה


כנראה אחד מגופי החימום בתנור מקולקל..קראנץ שוקולד


סביר שזה בעיה בקשר לחום של התנורארץ השוקולד
גבוה מדי או נמוך מדי
אולי מזג האויר השונהאמא ל6 מקסימים
אני יודעת שיש לי עוגיות שמצליחות רק בירושלים ולא במרכז ולהיפך
אולי נכנס אוויר קר מפתיחת דלתריקו


אז איך אתם מצננים אותם כשזה יוצא מהתנור?איילה


הכוונה פתיחות רבות בזמן האפיה.ריקו


מידי הרבה מים.אם+7


יכול להיות שזה קשור להתפחה,חדשונת
את מתפיחה לפי זמן או כמות?
אם לפי זמן - אז בחורף קר והשמרים תופחים בחום, ולכן יכול להיות שזה לא תפח לך מספיק
או שהשמרים ישנים
התפתחת יתר...טולית
או שהשמרים לא טריים במיוחד...
הלישה מאד חשובהיודו ל-ה' חסדואחרונה
10 דק' לפחות במיקסר חשמלי. 20 דק' ביד.
הלישה פותחת את שרשראות הגלוטן ומאפשרת תפיחה. בלי זה הבצק נופל. בהצלחה
דחוףףף לשבתהדר10
היי
אפשר העצות למילוי צמחוני לקובה? שמעתי שיש טופו או טחון מהצומח של טבעול... אבל איך לתבלן ולבשל את זה שיהיה טעים כמו בשר??
תודה
קובה מטוגן או מבושל?קראנץ שוקולד
מטוגן אני מכיר מילוי של פטריות ובצל ממש טעים...
אפשר לתבל בתבליני בשר, פפריקה, כמון וכאלהיעל מהדרוםאחרונה
יש לי מתכון לפשטידה חלומית!!! שקצת שיניתי מהמתכוןלכל זמן ועת
מותר להעלות את המתכון המצולם לטובת הכלל
או לכתוב את המתכון בשינויים שעשיתי?
בטח. מותר וכדאי אנונימיות


אז הנה המתכוןלכל זמן ועת
מה ששיניתי..
את התפו"א המגורד עירבבתי עם קוט'ג.
שמתי בצל קצת מטוגן לפני,
פטריות שמפיון טריות (לא טיגנתי)
וברוקולי
אמאלה....ניראה שוס!!!!נביעה
נראה מתכון מעולה
ולא קשה...
בדיוק מה שאני מחפשת, עם ברוקולי..
נראה ממש טוב! נראה לך זה יעבוד גם בפרווה?~אורית~

ב"ה

 

עם קצפת צמחית במקום שמנת ובלי גבנ"צ?

(באופן כללי, בפשטידות, מוקרמים וכדו'- אפשר להמיר קצפת צמחית בשמנת מתוקה?חושב)

אני שמעתי עם מיונז, במקום.נביעה
נראה לי שהקצפת הצמחית מתוקה, והשמנת לא..יעל מהדרוםאחרונה
איףף נראה לי המיקסר שלי בהךיכי גסיסהקראנץ שוקולד
השבוע לשתי איתו בצק(קילו)מוהמנוע התחמם בטירוף והמיקסר התחיל לזוז ולהתנדנד דבר שלא קרה בעבר, צריך למצוא משו חדש😯
אויש. אנחנו פה יכולים להעיד שהמיקסר עשה את שלו לב אמיץ

בהצלחה ברכישת אחד חדש. 

תודה רבה קראנץ שוקולד
המיקסר שלי גם רוקד כשקשה לואמת ואמונה

חוץ מיזה עובד מצויין.

^^^ג'נדס
אני מבינה שאתה חש בהבדל מפעם. אבל אצלי מאז שאני זוכרת שקנינו אותו, כשאני לשה בצק, על המהירות המיני', הוא רוקד באיזשהו שלב עד רמה מסויימת של הבצק שאז זה נרגע...
מיקסר תקין לא אמור 'לרקוד'קראנץ שוקולד
עבדתי בעבר גם קיצנאייד וקיימיקס וקצת במייגור והם עובדים חלק וגם המיקסר הזה בעבר עשיתי איתו לא פעם בצק לחלות או פיצות וזה לא קרה.. כנראה נשחק והגיע זמנו.. 😳
^^^ הריקוד הזה קורה אם שמים מעבר לקיבולתש.א הלוי
של המיקסר, לפחות מניסיון שלי.
ואגב- לפעמים מיסקר שהוא של עד 2 ק"ג זה לא 2 ק"ג קמח אלא 2 ק"ג בצק.
כך שאם מוסיפים את המים + חומרים זה יוצא יותר מ2 ק"ג והמיקסר ירקוד.

מהניסיון המעוט שלי בנושא מעדיפה להכין בצקי שמרים עם היד בעיקר.
שלי הוא Kmixג'נדס

וכשאני עושה בצק של קילו (כלומר קילו קמח ועוד המים שמן וכו') הוא רוקד בשלב כלשהו ואז מפסיק...

^ גם אצלי המייג'ור תמיד רוקד בכמות בצק גדולהאורה2x

לא חשבתי שזאת בעיה האמת...

גם שלי...שוקו1
לא בהכרח הלך המיקסרפשוט_

לא מכיר את התופעה אבל יכול להיות שפתיחה שלו
ומריחה של גריז אשר תקל עליו את הסיבוב והחיכוך
יכולה לשפר את העבודה
אפשר גם לקחת לטכנאי שיבדוק (אם מיקסר חדש עולה 1500+ זה יכול לעלות 200 נראה לי)

אלה סימנים של סוףקראנץ שוקולד
התחממות מנוע ומאמץ יתר..
בקיצור..רוצה לקנות חדש😁!!מירב!!
סיבה למסיבה
נכוןפשוט_

לפעמיים המנוע מתאמץ יותר מידי בגלל שיש חיכוך יתר
ולכך אם שמים גריז זה יכול למנוע את המאמץ יתר
 

טיפ קטן אם המיקסר רוקד~אורית~אחרונה

ב"ה

 

אם עדיין לא בא לך לקנות חדש, אפשר לשים מגבת מתחת למיקסר ואז הוא פחות רוקד.

וגם- אם עושים בצק לדוג', כדאי לשים את כל המים בהתחלה ולערבב ביחד, כי אם הבצק כבר נהיה בצקי ואז מוסיפים לו עוד מים הוא אכן מתחיל לקפץ..

מתכון טוב ללחם בלי שמרים?נפשי שמתני
מישהו מכיר תחליפים לשמרים?
אשמח למתכון מקמח כוסמין אם למישהו יש.
תודה רבה!
מתייגתג'נדס
@ברוקולי

היא יודעת להכין מחמצת שזה התחליף לשמרים. בהצלחה!
מותר לך מחמצת? אבקת אפיה? סודה לשתיה?ברוקולי


כן מותר לי את כל אלהנפשי שמתני
ניסיתי להחליף את השמרים באבקת אפיה ויצא בסדר.. לא רע, אבל יחסית דחוס.
יש לך מושג איך מכינים מחמצת? אם זה לא מסובך מידי?
כנ"ל לגבי מתכונים טובים עם אבקת אפיה /סודה לשתייה.
ממש תודה!!
תחפשי ברשת לחם בירהחילזון 123


בבירה יש שמרים..נפשי שמתני
לוקח זמן להכין מחמצת ועד שהיא פעילהברוקולי

 

חפשי מישהו שיש לו באזור מגורייך

 

אבל בגדול 

יש מלא שיטות להכין מחמצת 

תגלגלי ותבחרי לך אחת טובה

 

אחלה, תודה רבה!!נפשי שמתני
אגב, אני בן..
סליחה ;)ברוקולי
חחח אני חולה על זה שאת חושבת שיש עוד המון משקיענים כמוךמקום בעולםאחרונה
שיש להם מחמצת בבית ;)
לחם תירס זה משהו משהו טל מזרחי

 

אני מכינה את הלחם הזה כמעט כל שבוע. זה המתכון:

 

לחם תירס זהוב ומשגע

עזרה דחוף,שגרה ברוכה
מכינה קונוסים בצק ממולאים בקרם וניל עוגיות. רוצה להמיר עת כמות החלב שם למשהו פרווה. מה לעושת? תמיד עשיתי עם מי קוקוס ויצא מושלם. אבל כרגע בחנות שאני קונה בה (אין לי אפשרות ללכת לחנות אחרת) יש רק קרם קוקוס. מה ההבדל בינהם? זה יהרוס את הטעם אם אשתמש בזה? עדיף להשתמש בחלב סויה?
קרם קוקוסאין עוד מלבדו2אחרונה
זה מעולה ייצא במרקם עוד יותר עשיר הוא שמן יותר מאשר מי קוקוס, וכל חלב צמחי אחר יעשה את העבודה (סויה, אורז,שקדים וכו..)
בהצלחה!
אפשר הוראות וטיפים להכנת קיגל אטריות?גלויה
אני עושה לפי המתכון על השקית
ומשהו תמיד מתפקשש לי עם הסוכר וזה.
יוצא נחמד
אבל לא כמו האמיתי...
צריך להמיס על אש נמוכה לצבע ענברברוקולי


שאלת השאלות היאמודדת כובעים

איך חותכים אותו, ואיך אופים בסיר.

אה ...גלויה
דווקא סיר?

לאפות בתנור זה לא טוב?
אני מתכוונת לקוגל של בית הכנסת:מודדת כובעים

העגול הזה שחותכים למשולשים.

אופים אותו בסיר וחותכים אותו בצורה מקצועית שעוד לא הצלחתי לעמוד על פשרה.

ממה שאני יודעתג'נדס
ע"י חוט דיג איכותי חותכים לפרוסות. יוצא כמו דיסקים בעובי הרצוי. ועם סכין ארוכה וחדה חותכים למשולשים כמו פיצה.
וואלה, ופשוט אופים בסיר?מודדת כובעים


יש כל מיני מתכוניםג'נדס
עניתי על החלק שאני יודעת חח
יש שמכינים בסיר.מוריה
שאלת השאלות היאגלויה
קיגל
או
קוגל....


זה נכון מודדת כובעים

אני קוגל, בעלי קיגל

והילדים מבולבלים מהפסיקות הסותרות צוחק

תלוי מאיזה איזור את באירופה...+mp8
הסבר לבישול בסיראם הבנים12
אני שמה נייר אפיה בתוך הסיר ועל זה שופכת את התערובת. בין הנייר לסיר שמה חצי כוס מים בערך ומבשלת על אש קטנה, מדי פעם מוסיפה עוד מים. אח"כ מורידה מהגז הופכת על צלחת צמודה עם נייר אפיה נקי וחוזרת על הפעולה גם בצד השני,
אבל אם שמים ישר על הפלטה אז צריך לבשל בצד השני פחות זמן.

אפשר לאפות בתנור בסיר של קובנה.
נשמע מושקע. כמה זמן מבשלים כל צד?לב אמיץ

ואם לא סיר של קובנה, כל סיר מתאים?

לא זמן מדויקאם הבנים12
לפי ההרגשה שנראה שהשכבה למעלה יבשה, או לחלופין כשנראה שנשרף למטה. בערך 20-30 דק' לכל צד.

בבישול זה סיר רגיל. באפיה - סיר שמתאים לתנור
תודה.לב אמיץ


בא לי לנסות פעם! בשביל האתגר מודדת כובעים


קוגל בסיר של קובנהחדשה ישנה
תערובת עדות
כן, הא נשמע ממש אסור, בזיון הקודש מודדת כובעיםאחרונה


יש איזה תמיסה שקוראים לה "קל-קיגל" שעושה את זהירושלמית טרייה

במקום לעשות קרמל בעצמך.

לא ניסיתי.

אפשר בתבנית חד פעמית, לא חייבים סיר, אבל אז הצורה שונה..

אמא שלי מכינה טעים אבל אני לא יודעת איך ולא מתכוונת לעשות.

תכלס ערימה של בצק, שמן וסוכר שרוף.

חח, מה שנכון...אהבתי.נביעה
אשמח לשמוע מה אתם עושים עם ברוקלימטילדה
וכמובן לקבל מתכונים...
תודה
חנוכה שמח וחודש טוב
מרקלב אמיץ

עם בצל מאודה בשמן זית, מבשלים במים עד שרך, מתבלים במלח פלפל, אפשר אפילו מעט יין לבן,

מרסקים בבלנדר, מוסיפים שמנת לבישול - כמה כפות זה מספיק - מבשלים עוד קצת עד שמסמיך ומכבים את האש.

פשטידות יאמיאנישוש
לא עושים איתי כלום! ברוקולי

 

וסתם ככה:
*  ברוקולי חלוט עם פירורי לחם

* פשטידת ברוקולי

* קיש ברוקולי עם עגבניות 

* להוסיף לאנטי פסטי

חמודה את לב אמיץ


ברוקולי בתנורתפוחית 1
יחד עם פטריות. מעל שמן זית ומלח.
ממש מעדן וזה גם הרבה יותר בריא ממטוגן.
(אפשר אותו דבר גם עם כרובית)
פטריות טריות? הן נאפות יפה בתנור?לב אמיץ


לא. מקופסת שימוריםתפוחית 1
לא ניסיתי עם טריות.. אבל אולי זה גם יעבוד
תודה!לב אמיץ


אני מוסיפה פטריות טריות לירקות בתנוריעל מהדרום
לק"י

נראה לי שלא כדאי יותר מכמה דקות.
אולי עשר דקות- רבע שעה.
תודה. שלמות או פרוסות?לב אמיץ


שלמות נראה לייעל מהדרום


תודה.לב אמיץ


תודה לכולם.מטילדהאחרונה
האמת שאלו הדברים שאני מכינה בדרכ
חשבתי אולי אני אקבל רעיונות חדשים...
מזל שברוקולי זה טעים כל פעם מחדש גם במתכונים ותיקים😋
מקווה שזה המקום.. מחפשת מסעדה הודית!רחפת..

כשרות טובה באיזור המרכז יש חיה כזו?

בסיס במטבחרק אמונה

1.מהם הכלים הבסיסים במטבח ובבישול?

2. טיפים למתחילים...

וכל מה שתוכלו לעזור בנושאי בישול וניהול מטבח.

 

תודה

אצלי לא מרגישה טרחה בלהעמיד פלטה... אבל לגבי הסיר חמיןגלית

אני מתלבטת אם לקנות את זה משהי אמרה לי שהיא עושה את החמין בסיר חשמלי בבישול איטי מיום חמישי בבוקר  כי זה יוצא יותר טעים את חושבת?

רעיונות למילוי טורטיות. פרווהשיר מזמור
תודה
חביתה עם גבינת שמנת וירקותקראנץ שוקולד
סלמון מעושן עם גבינה וירקות ורטבים..
סביח..
מוקפץ ירקות!!מירב!!
נבטים
גזר
קישוא
בצל
גמבה
תירס
לחתוך לרצועות דקות דקות..להקפיץ בווק עם סויה/טאריקי..עד שהירקות מושים.מחכה שיתקרר ומגלגלת לטורטיה ..
בהצלחה 😁
סלט אבוקדוירושלמית טרייה


בצל ופטריות קצוצים דק ומטוגנים (מלח, תבלינים)יעל מהדרום
תפו"א עם בצל ופטריותאנונימיות


תודה לכולןשיר מזמוראחרונה
בסוף עשיתי פירה עם בצל וקצת חתיכות פסטרמה (אפילו שאמרתי פרווה )
טיגנתי עם ביצה ופירורים.
יצא יאמי
מתכון לסלמון*עקבות בחול*
אני רוצה לגוון בסלמון. (פילה אם זה משנה)

יש 2 סוגים שעושה בדרך כלל:
עם צ'ילי ודבש
או עם שמן זית, שום, עשבי תיבול וקצת חריף.

מחפשת משהו אחר.. שיהיה קצת גיוון..

רעיונות יתקבלו בברכה
תודה!

חרדל דיז'ון!!!ג'נדס
טעייים
רק חרדל?*עקבות בחול*
מה עוד?
בעיקרון כן...ג'נדס
הכנתי פעם אחת מאיזה מתכון באינט ויצא ממש טעים!!!
פשוט בדכ מכינה ברוטב מרוקאי לליל שבת...
ולבוקר לא מכינה פיתה סלמון אחא דג סול או סטייק סלמון...
תודה!*עקבות בחול*
בהחלט ינוסה
וואו, כל שבוע שני סוגי דגים?! משקיענית!מודדת כובעים


3 חחג'נדס
גם בסדש... כך בעלי רוצה... לכבד את השבת בדגים בכל הסעודות.. אבל זה לא יהרג טבל יעבור... נניח השבת לא, כי לא תכננו שבת בבית...
וזה נוסף על מנות עיקריות לשתי הסעודות וסלטים??מודדת כובעים


כן.ג'נדס
הדג זה מנה ראשונה.
כמה רעיונותאנונימיות

פסטו

חרדל דיג'ון ודבש

רוטב טרייאקי

מרוקאי

פלפל מלח פפריקה שום כתוש

 

מה שאמא שלי מכינהלב אמיץאחרונה

מעט שמן זית, לזלף תרכיז מיץ תפוחים, קליפת לימון - מקלפת עם מקלף רק את הצהוב, לא את הציפה הלבנה, יין לבן.

להשהות עם הכל, ולאפות כמה דקות בתנור.

אני מוסיפה עשבי תבלין כמו לימונית ומרווה ומניחה על הפלטה לפני כניסת שבת בנייר אפיה בתוך נייר כסף.

מתכון לכלתית מתוקה לפאי תפוחים.עלה שלכת
עם שמן וסוכר חום.
יש חיה כזאת?
ליעל מהדרום יש משהו בחתימה אולי יתאים?ש.א הלוי
עם שמן, תמיד יוצא פחות. בכל מקרה קלתית בק'מודדת כובעיםאחרונה


שאלה דחופה-מלכת הפרפרים

כמה חלות יוצא מחצי קילו קמח?

לי יוצא מקילו*עקבות בחול*
3-4 תלוי בגודל שלהן

אף פעם לא עשיתי חצי..
2 חלותחדשה ישנהאחרונה
חזה עוף ממולא באורזנוף123
למי יש מתכון??
תודה!
מישהו??נוף123
תחפש/י באתר של ניקי ב,אולי יש להסה"רורית
ממהולם במיוחד
מטגנים בצל וגזר על אש נמוכה (למילוי). בנתיים פורסים חזה לפרוסות דקות. אחר כך עוטפים (שמים כף מילוי ומגלגלים) עם החזה את המילוי ומכניסים לסיר עם מים ורסק עגבניות (לתבל כרצונך ולערבב.. ). ואז מבשלים..

זה לא מתכון מתכוני כ''כ, אבל זה מה שגיסתי שלחה לי כשביקשתי
משערת שאפשר להוסיף אורז מבושל למילוי.
תודהנוף123
ס9ציפית אורז?מקום בעולם
יש לי ממולא בדברים אחרים
לא, בעלי לא אוהב קוסקוס...נוף123
אני מכינה חזה עוף ממולא בפטריות ובצלחדשה ישנה
או במוקפץ, אם תרצי מתכון.

לדעתי ממולא בטטרז יצא יבש משהו...
אשמח למתכוןנוף123
וחזה ממולא באורז זה לא רק אורז זה יכולה להיות פיטריות ובצל עם אורז ממש רך...
בכיף-חדשה ישנה
לשים בקערה-
שמן, פפריקה, מלח, פלפל , גריל עוף וטיפה חומץ. לטבול בפנים את השניצלים.

לטגן במחבת עם מעט שמן טבעות בצל ופטריות, מלח פלפל. או לחילופין רצועות דקות של גמבות בכמה צבעים.

למלא את החזה עוף בירקות המטוגנים, לגלגל ולהניח בתבנית צפופים, החלק שעלול להיפתח יושב למטה. לשים קצת מים בכערה שנשאר בה התיבול של החזה ולשפוך בצד. מעל הממולאים לשים פירורי לחם. לכסות, לאפות
תודה רבה!ואיך מחממיםנוף123
על הפלטה שלא התיבש?
יש קצת רוטב, אפשר לחמםחדשה ישנה
במיקרוגל, בפלטה...

שכחתי להגיד שכדאי לדפוק את השניצל לפני שיצא דק וטעים
עשיתי לשבת שעברה חזה עוף ממולא באקונהמטטה
ב.....
מקלות גזר וסלק עם פטרוזיליה ובצל. יצא פצצה.
אפשר גם ממולא בבשר טחון..
אפשר בפטריות / וערמונים/ ובטטות...
איך ממלאים חזה?? הכוונה לשניצל ממולא?מודדת כובעים


כן.חדשה ישנהאחרונה
לוקחים חתיכה של שניצל, טובלים אותו במשרה , או תבלינים ושמן, ממלאים במשהו ומגלגלים. אפשר לתפוס עם קיסם ולא לשכוח להוציא לפני ההגשה
שאלה על בצק של ספינגאבןישראל
אפשרי אחרי שטגנתי חלק מהבצק להשאיר לשעתיים במקרר (ולהמשיך לטגן) או שצריך לטגן הכל בפעם אחת?
לא כדאי כי הבצק כבר תפח, עלול להחמיץ.ש.א הלוי
אפשר לנסות, אולי לא יחמיץ לך
אפשר.מוריה
עשיתי את זה גם לכמעט יום שלם.

אם אין חימום באיזור, לא בטוח שצריך מקרר.
אחרי תפיחה? אני יודעת שאפשר לשים מראש במקררש.א הלוי
אבל לא אחרי שכבר תפח והתחילו לטגן
זה שזה הצליח לא אומר שזה טוב ונכוןברוקולי

 

אחרי יום שלם השמרים עוברים תסיסת יתר

לא מומלץ

 

זה בינתיים במקרראבןישראל
אם עברו שעה וחצי מאז ששמתי במקרר
איך אדע אם זה עדיין טוב?
להריחברוקולי


התפחתי פעם אחת לפני כן.מוריה
תודה לכולםאבןישראל
הבצק היה טוב,
טיגנתי את השאר ויצא מעולה!
תודה על העזרה!
כנראה זה העניין..מקום בעולם
אנחנו מתפיחים באזור ה3-4 פעמים את הבצק של הספינג.. וזה נמרח על 3 שעות בערך..
אני מתפיחה פעם אחת כמה שעות טובות.מוריהאחרונה
מה שכן, אתמול התססתי את השמרים הרבה מידי קודם ההתפחה והיה ריח חזק של שמרים. (הבעיה של הספינג הייתה ששמתי בטעות מלא מלח.)
אני השארתי לילה במקרר ויצא בסדרחילזון 123


בטעות שמנו בקילו קמח לבן 10 כפות מלח61421

במקום 10 כפות סוכר.מבולבל

 

יש לכם מתכון מה לעשות עם זה?

 

אם נוסיף עוד קילו קמח זה יהיה סביר לחלות או עדין מלוח מידי?

 

לא בעניין להתעסק עם 3 קילו.

 

נא מתכונים לא מסובכים, אפשר עם שמרים.

תודה רבה!

גם ב 2 ק''ג קמח לא שמים ככ הרבה מלח..מרים*
אולי לחמניות מיוחדותאנישוש
כמו ביגלה זעתר לחם שום וכאלה

לחלק את הבצק ל10 חתיכות למשל.מוריה
להקפיא כל חתיכה בנפרד. וכל פעם לצרף לקילו חתיכה אחת של הבצק אחרי הפשרה.
^^ רעיון טובאורה2x
ואם זה עדיין יבש אז אולי לנסות לנפות אז זה -
והמלח ישאר למעלה בנפה (בתקווה)
הייתי הופכת אתזה לבצק של משחק יש בצק מלח כזהברוקולי


אם זה רק קמח ומלח תנסי לנפותנענית לאתגראחרונה
טוב אז..קראנץ שוקולד
סופגניות או לביבות? 😋
מה שפחות קלוריות לביבות, לא?binbin
קלוריות זה טעים 🙊קראנץ שוקולד
קלוריותש.א הלוי

לביבות כארוחה וסופגניות כנשנושיעל מהדרום
או ההיפך קראנץ שוקולד
לביבות 😋😋 אבל לא מתוקותש.א הלוי
סופגניות דההההעברי אנכי


לביבות של תפוחי אדמהמטילדהאחרונה