רוגעלך-מתכון של כרמיתסה"רורית
עוד תמונה מהתהליךסה"רורית
כזה טעים.. אבל ככ הרבה עבודה, שכבר שנים לא עשיתיירושלמית טרייה
האמת שלא שמתי כנראה מספיק מילוי,אז חסר קצת טעם לדעתי..סה"רורית
איתך..נביעה
נראה טוב! איך עושים את זה ככה שזה בצורת עיגול?~אורית~
ב"ה
מרדדים 2 כדורים לצורה של עיגול/פיצה ומורחים ביניהם את השוקולד?
מרדדים כדור בצק,סה"רוריתאחרונה
העם דורש טעימות
יעל מהדרום
מוזמניםסה"רורית
כמה שקיות קוסקוס מהיר הכנה, ל2 משפחות?נביעה
אחת עם 3 ילדים..וסבא
2 או 3??
מתלבטת....
3.שקית אחת היא 4/5 מנות.יראת גאולה
תודה!נביעהאחרונה
בריושים במילוי ריקוטהקראנץ שוקולד
נראה טעים
אבל הבשר מגרה יותר
ברוקולי
לכל זמן ועת
קראנץ שוקולד
אין ספק שבשר זה ה.... ![]()
מה זה הדבר המושלם הזה?!?!??!?!?!?!לכל זמן ועת
נשארו שתי תבניות, אפשר לבוא בשמחה
קראנץ שוקולד
שיו. בא לי.נקודה טובה
התעלפתי. הכל נראה מושלם!לב אמיץ
תודה
קראנץ שוקולד
נראה טובאנונימיות
לא הוגן להעלות בלי מתכון![]()
תודה
מתכון מהספר של מיקי שמוקראנץ שוקולד
ראיתי שיש גם כמה באינטרנט.. מאפה בריוש צימוקים במלית קרם פטיסייר של מיקי שמו - גודי'ז
באמת שמנים..אבל שווה!לב אמיץ
משום מה בריושים לא ממש טעימים לי..מקום בעולם

האמת שזה תלוי גם מה שמים בתוךקראנץ שוקולד
הבריוש כלשעצמו מתקתק אבל אם מכניסים לתוך כל מיני מילויים מלוחים או מתוקים זה משדרג אותו משמעותית ויוצא טעים מאד![]()
נראה טוב!! זה בעצם סוג של בצק שמרים?יעל מהדרום
תודה.. כן זה שמרים, רק עשיר יותר משמרים רגיל...קראנץ שוקולד
איך מילאת? לפני או אחרי אפייה?אנונימיותאחרונה
אני שנים אופה חלות וב"ה הן מצויינות משום מה בשבועייםאיילה
האחרונים הן צונחות לי אחרי האפיה ,למה?
תפיחת יתר? תחשבי מה את עושה שונהברוקולי
דווקא שום דבר שונהאיילה
כנראה אחד מגופי החימום בתנור מקולקל..קראנץ שוקולד
סביר שזה בעיה בקשר לחום של התנורארץ השוקולד
אולי מזג האויר השונהאמא ל6 מקסימים
אולי נכנס אוויר קר מפתיחת דלתריקו
אז איך אתם מצננים אותם כשזה יוצא מהתנור?איילה
על רשתקראנץ שוקולד
הכוונה פתיחות רבות בזמן האפיה.ריקו
מידי הרבה מים.אם+7
יכול להיות שזה קשור להתפחה,חדשונת
אם לפי זמן - אז בחורף קר והשמרים תופחים בחום, ולכן יכול להיות שזה לא תפח לך מספיק
או שהשמרים ישנים
התפתחת יתר...טולית
הלישה מאד חשובהיודו ל-ה' חסדואחרונה
הלישה פותחת את שרשראות הגלוטן ומאפשרת תפיחה. בלי זה הבצק נופל. בהצלחה
דחוףףף לשבתהדר10
אפשר העצות למילוי צמחוני לקובה? שמעתי שיש טופו או טחון מהצומח של טבעול... אבל איך לתבלן ולבשל את זה שיהיה טעים כמו בשר??
תודה
קובה מטוגן או מבושל?קראנץ שוקולד
אפשר לתבל בתבליני בשר, פפריקה, כמון וכאלהיעל מהדרוםאחרונה
יש לי מתכון לפשטידה חלומית!!! שקצת שיניתי מהמתכוןלכל זמן ועת
או לכתוב את המתכון בשינויים שעשיתי?
בטח. מותר וכדאי
אנונימיות
אז הנה המתכוןלכל זמן ועת
אמאלה....ניראה שוס!!!!נביעה
ולא קשה...
בדיוק מה שאני מחפשת, עם ברוקולי..
נראה ממש טוב! נראה לך זה יעבוד גם בפרווה?~אורית~
ב"ה
עם קצפת צמחית במקום שמנת ובלי גבנ"צ?
(באופן כללי, בפשטידות, מוקרמים וכדו'- אפשר להמיר קצפת צמחית בשמנת מתוקה?
)
אני שמעתי עם מיונז, במקום.נביעה
נראה לי שהקצפת הצמחית מתוקה, והשמנת לא..יעל מהדרוםאחרונה
איףף נראה לי המיקסר שלי בהךיכי גסיסהקראנץ שוקולד
אויש. אנחנו פה יכולים להעיד שהמיקסר עשה את שלו
לב אמיץ
בהצלחה ברכישת אחד חדש.
תודה רבה
קראנץ שוקולד
המיקסר שלי גם רוקד כשקשה לואמת ואמונה
חוץ מיזה עובד מצויין.
^^^ג'נדס
מיקסר תקין לא אמור 'לרקוד'קראנץ שוקולד
^^^ הריקוד הזה קורה אם שמים מעבר לקיבולתש.א הלוי
ואגב- לפעמים מיסקר שהוא של עד 2 ק"ג זה לא 2 ק"ג קמח אלא 2 ק"ג בצק.
כך שאם מוסיפים את המים + חומרים זה יוצא יותר מ2 ק"ג והמיקסר ירקוד.
מהניסיון המעוט שלי בנושא
מעדיפה להכין בצקי שמרים עם היד בעיקר.שלי הוא Kmixג'נדס
וכשאני עושה בצק של קילו (כלומר קילו קמח ועוד המים שמן וכו') הוא רוקד בשלב כלשהו ואז מפסיק...
^ גם אצלי המייג'ור תמיד רוקד בכמות בצק גדולהאורה2x
לא חשבתי שזאת בעיה האמת...
גם שלי...שוקו1
לא בהכרח הלך המיקסרפשוט_
לא מכיר את התופעה אבל יכול להיות שפתיחה שלו
ומריחה של גריז אשר תקל עליו את הסיבוב והחיכוך
יכולה לשפר את העבודה
אפשר גם לקחת לטכנאי שיבדוק (אם מיקסר חדש עולה 1500+ זה יכול לעלות 200 נראה לי)
אלה סימנים של סוףקראנץ שוקולד
בקיצור..רוצה לקנות חדש😁!!מירב!!

נכוןפשוט_
לפעמיים המנוע מתאמץ יותר מידי בגלל שיש חיכוך יתר
ולכך אם שמים גריז זה יכול למנוע את המאמץ יתר
טיפ קטן אם המיקסר רוקד~אורית~אחרונה
ב"ה
אם עדיין לא בא לך לקנות חדש, אפשר לשים מגבת מתחת למיקסר ואז הוא פחות רוקד.
וגם- אם עושים בצק לדוג', כדאי לשים את כל המים בהתחלה ולערבב ביחד, כי אם הבצק כבר נהיה בצקי ואז מוסיפים לו עוד מים הוא אכן מתחיל לקפץ..
מתכון טוב ללחם בלי שמרים?נפשי שמתני
אשמח למתכון מקמח כוסמין אם למישהו יש.
תודה רבה!
מותר לך מחמצת? אבקת אפיה? סודה לשתיה?ברוקולי
כן מותר לי את כל אלהנפשי שמתני
יש לך מושג איך מכינים מחמצת? אם זה לא מסובך מידי?
כנ"ל לגבי מתכונים טובים עם אבקת אפיה /סודה לשתייה.
ממש תודה!!
תחפשי ברשת לחם בירהחילזון 123
בבירה יש שמרים..נפשי שמתני
לוקח זמן להכין מחמצת ועד שהיא פעילהברוקולי
חפשי מישהו שיש לו באזור מגורייך
אבל בגדול
יש מלא שיטות להכין מחמצת
תגלגלי ותבחרי לך אחת טובה
אחלה, תודה רבה!!נפשי שמתני
סליחה ;)ברוקולי
חחח אני חולה על זה שאת חושבת שיש עוד המון משקיענים כמוךמקום בעולםאחרונה
לחם תירס זה משהו משהו
טל מזרחי
עזרה דחוף,שגרה ברוכה
קרם קוקוסאין עוד מלבדו2אחרונה
בהצלחה!
אפשר הוראות וטיפים להכנת קיגל אטריות?גלויה
ומשהו תמיד מתפקשש לי עם הסוכר וזה.
יוצא נחמד
אבל לא כמו האמיתי...
למה להרוס אטריות?גילדרוי לוקהרט
צריך להמיס על אש נמוכה לצבע ענברברוקולי
שאלת השאלות היאמודדת כובעים
איך חותכים אותו, ואיך אופים בסיר.
אה ...גלויה
לאפות בתנור זה לא טוב?
אני מתכוונת לקוגל של בית הכנסת:מודדת כובעים
העגול הזה שחותכים למשולשים.
אופים אותו בסיר וחותכים אותו בצורה מקצועית שעוד לא הצלחתי לעמוד על פשרה.
ממה שאני יודעתג'נדס
וואלה, ופשוט אופים בסיר?מודדת כובעים
יש כל מיני מתכוניםג'נדס
יש שמכינים בסיר.מוריה
שאלת השאלות היאגלויה
או
קוגל....
זה נכון
מודדת כובעים
אני קוגל, בעלי קיגל
והילדים מבולבלים מהפסיקות הסותרות ![]()
תלוי מאיזה איזור את באירופה...+mp8
הסבר לבישול בסיראם הבנים12
אבל אם שמים ישר על הפלטה אז צריך לבשל בצד השני פחות זמן.
אפשר לאפות בתנור בסיר של קובנה.
נשמע מושקע. כמה זמן מבשלים כל צד?לב אמיץ
ואם לא סיר של קובנה, כל סיר מתאים?
לא זמן מדויקאם הבנים12
בבישול זה סיר רגיל. באפיה - סיר שמתאים לתנור
תודה.לב אמיץ
בא לי לנסות פעם! בשביל האתגר
מודדת כובעים
קוגל בסיר של קובנה
חדשה ישנה
כן, הא
נשמע ממש אסור, בזיון הקודש
מודדת כובעיםאחרונה
יש איזה תמיסה שקוראים לה "קל-קיגל" שעושה את זהירושלמית טרייה
במקום לעשות קרמל בעצמך.
לא ניסיתי.
אפשר בתבנית חד פעמית, לא חייבים סיר, אבל אז הצורה שונה..
אמא שלי מכינה טעים אבל אני לא יודעת איך ולא מתכוונת לעשות.
תכלס ערימה של בצק, שמן וסוכר שרוף.
חח, מה שנכון...אהבתי.נביעה
אשמח לשמוע מה אתם עושים עם ברוקלימטילדה
תודה

חנוכה שמח וחודש טוב
מרקלב אמיץ
עם בצל מאודה בשמן זית, מבשלים במים עד שרך, מתבלים במלח פלפל, אפשר אפילו מעט יין לבן,
מרסקים בבלנדר, מוסיפים שמנת לבישול - כמה כפות זה מספיק - מבשלים עוד קצת עד שמסמיך ומכבים את האש.
פשטידות יאמיאנישוש
לא עושים איתי כלום!
ברוקולי
וסתם ככה:
* ברוקולי חלוט עם פירורי לחם
* פשטידת ברוקולי
* קיש ברוקולי עם עגבניות
* להוסיף לאנטי פסטי
חמודה את
לב אמיץ
ברוקולי בתנורתפוחית 1
ממש מעדן
וזה גם הרבה יותר בריא ממטוגן. (אפשר אותו דבר גם עם כרובית)
פטריות טריות? הן נאפות יפה בתנור?לב אמיץ
לא. מקופסת שימוריםתפוחית 1
תודה!לב אמיץ
אני מוסיפה פטריות טריות לירקות בתנוריעל מהדרום
נראה לי שלא כדאי יותר מכמה דקות.
אולי עשר דקות- רבע שעה.
תודה. שלמות או פרוסות?לב אמיץ
שלמות נראה לייעל מהדרום
תודה.לב אמיץ
תודה לכולם.מטילדהאחרונה
חשבתי אולי אני אקבל רעיונות חדשים...
מזל שברוקולי זה טעים כל פעם מחדש גם במתכונים ותיקים😋
מקווה שזה המקום.. מחפשת מסעדה הודית!רחפת..
כשרות טובה באיזור המרכז
יש חיה כזו?
בסיס במטבחרק אמונה
1.מהם הכלים הבסיסים במטבח ובבישול?
2. טיפים למתחילים...
וכל מה שתוכלו לעזור בנושאי בישול וניהול מטבח.
תודה
אצלי לא מרגישה טרחה בלהעמיד פלטה... אבל לגבי הסיר חמיןגלית
אני מתלבטת אם לקנות את זה משהי אמרה לי שהיא עושה את החמין בסיר חשמלי בבישול איטי מיום חמישי בבוקר כי זה יוצא יותר טעים את חושבת?
רעיונות למילוי טורטיות. פרווהשיר מזמור
חביתה עם גבינת שמנת וירקותקראנץ שוקולד
סביח..
מוקפץ ירקות!!מירב!!
גזר
קישוא
בצל
גמבה
תירס
לחתוך לרצועות דקות דקות..להקפיץ בווק עם סויה/טאריקי..עד שהירקות מושים.מחכה שיתקרר ומגלגלת לטורטיה ..
בהצלחה 😁
סלט אבוקדוירושלמית טרייה
בצל ופטריות קצוצים דק ומטוגנים (מלח, תבלינים)יעל מהדרום
תפו"א עם בצל ופטריותאנונימיות
תודה לכולןשיר מזמוראחרונה
טיגנתי עם ביצה ופירורים.
יצא יאמי
מתכון לסלמון*עקבות בחול*
יש 2 סוגים שעושה בדרך כלל:
עם צ'ילי ודבש
או עם שמן זית, שום, עשבי תיבול וקצת חריף.
מחפשת משהו אחר.. שיהיה קצת גיוון..
רעיונות יתקבלו בברכה

תודה!
חרדל דיז'ון!!!ג'נדס
רק חרדל?*עקבות בחול*
בעיקרון כן...ג'נדס
פשוט בדכ מכינה ברוטב מרוקאי לליל שבת...
ולבוקר לא מכינה פיתה סלמון אחא דג סול או סטייק סלמון...
תודה!*עקבות בחול*

וואו, כל שבוע שני סוגי דגים?! משקיענית!מודדת כובעים
ערכתי*עקבות בחול*
3 חחג'נדס
וזה נוסף על מנות עיקריות לשתי הסעודות וסלטים??מודדת כובעים
כן.ג'נדס
כמה רעיונותאנונימיות
פסטו
חרדל דיג'ון ודבש
רוטב טרייאקי
מרוקאי
פלפל מלח פפריקה שום כתוש
תודה!*עקבות בחול*
מה שאמא שלי מכינהלב אמיץאחרונה
מעט שמן זית, לזלף תרכיז מיץ תפוחים, קליפת לימון - מקלפת עם מקלף רק את הצהוב, לא את הציפה הלבנה, יין לבן.
להשהות עם הכל, ולאפות כמה דקות בתנור.
אני מוסיפה עשבי תבלין כמו לימונית ומרווה ומניחה על הפלטה לפני כניסת שבת בנייר אפיה בתוך נייר כסף.
מתכון לכלתית מתוקה לפאי תפוחים.עלה שלכת
יש חיה כזאת?
ליעל מהדרום יש משהו בחתימה אולי יתאים?ש.א הלוי
עם שמן, תמיד יוצא פחות. בכל מקרה קלתית בק'מודדת כובעיםאחרונה
שאלה דחופה-מלכת הפרפרים
כמה חלות יוצא מחצי קילו קמח?
???מלכת הפרפרים
לי יוצא מקילו*עקבות בחול*
אף פעם לא עשיתי חצי..
2 חלותחדשה ישנהאחרונה
חזה עוף ממולא באורזנוף123
תודה!
מישהו??נוף123
תחפש/י באתר של ניקי ב,אולי יש להסה"רורית
ממהולם במיוחד
זה לא מתכון מתכוני כ''כ, אבל זה מה שגיסתי שלחה לי כשביקשתי

משערת שאפשר להוסיף אורז מבושל למילוי.
תודה
נוף123
ס9ציפית אורז?מקום בעולם
לא, בעלי לא אוהב קוסקוס...נוף123
אני מכינה חזה עוף ממולא בפטריות ובצלחדשה ישנה
לדעתי ממולא בטטרז יצא יבש משהו...
אשמח למתכוןנוף123
בכיף-חדשה ישנה
שמן, פפריקה, מלח, פלפל , גריל עוף וטיפה חומץ. לטבול בפנים את השניצלים.
לטגן במחבת עם מעט שמן טבעות בצל ופטריות, מלח פלפל. או לחילופין רצועות דקות של גמבות בכמה צבעים.
למלא את החזה עוף בירקות המטוגנים, לגלגל ולהניח בתבנית צפופים, החלק שעלול להיפתח יושב למטה. לשים קצת מים בכערה שנשאר בה התיבול של החזה ולשפוך בצד. מעל הממולאים לשים פירורי לחם. לכסות, לאפות
תודה רבה!ואיך מחממיםנוף123
יש קצת רוטב, אפשר לחמםחדשה ישנה
שכחתי להגיד שכדאי לדפוק את השניצל לפני שיצא דק וטעים
עשיתי לשבת שעברה חזה עוף ממולא באקונהמטטה
מקלות גזר וסלק עם פטרוזיליה ובצל. יצא פצצה.
אפשר גם ממולא בבשר טחון..
אפשר בפטריות / וערמונים/ ובטטות...
איך ממלאים חזה?? הכוונה לשניצל ממולא?מודדת כובעים
כן.חדשה ישנהאחרונה
שאלה על בצק של ספינגאבןישראל
לא כדאי כי הבצק כבר תפח, עלול להחמיץ.ש.א הלוי
אפשר.מוריה
אם אין חימום באיזור, לא בטוח שצריך מקרר.
אחרי תפיחה? אני יודעת שאפשר לשים מראש במקררש.א הלוי
כן.מוריה
זה שזה הצליח לא אומר שזה טוב ונכוןברוקולי
אחרי יום שלם השמרים עוברים תסיסת יתר
לא מומלץ
זה בינתיים במקרראבןישראל
איך אדע אם זה עדיין טוב?
להריחברוקולי
התפחתי פעם אחת לפני כן.מוריה
תודה לכולםאבןישראל
טיגנתי את השאר ויצא מעולה!
תודה על העזרה!
כנראה זה העניין..מקום בעולם
אני מתפיחה פעם אחת כמה שעות טובות.מוריהאחרונה
)אני השארתי לילה במקרר ויצא בסדרחילזון 123
בטעות שמנו בקילו קמח לבן 10 כפות מלח61421
במקום 10 כפות סוכר.![]()
יש לכם מתכון מה לעשות עם זה?
אם נוסיף עוד קילו קמח זה יהיה סביר לחלות או עדין מלוח מידי?
לא בעניין להתעסק עם 3 קילו.
נא מתכונים לא מסובכים, אפשר עם שמרים.
תודה רבה!
גם ב 2 ק''ג קמח לא שמים ככ הרבה מלח..מרים*
אולי לחמניות מיוחדותאנישוש
לחלק את הבצק ל10 חתיכות למשל.מוריה
^^ רעיון טובאורה2x
והמלח ישאר למעלה בנפה (בתקווה)










