שרשור חדש
עודפי חלב-הצעות לניצולבונים מגדל
ריבת חלב-כל הנסיונות עד כה כשלו לי. ואין לי מלא סבלנות וזמן להיות בו ברצף מול הכיריים (ואולי זה הגורם לכשלונות...)
פיצה על בסיס חלב? יש מתכון מומלץ? (יש לי לפיציות אבל כוח להתעסקות עם הלגלגל...)
ניסיתי פעם והיה טעים שבלולי קינמון/שוקולד צ'יפס. אבל זה גם ההתעסקות וגם הלאכול אחרי...

אשמח לרעיונות נוספים. או אם יש אפשרות להכין ריבת חלב בלי לדגור על הסיר...
חלב מרוכז- ואז אפשר להכין גלידה 😋ש.א הלוי
לפי מה שהבנתי קשה למצוא חלב מרוכז כשר מהדרין.

ובגדול - כל בצק פיצה שתחליפי לו מים בחלב זה יעבוד ויהיה מזונות לפי חלק מהדעות.

פשוט להרתיח? או לאדות?בונים מגדל
דווקא חלב מרוכז כן הכנתי לאחרונהגפן36
תכתבי בגוגל חלב מרוכז פיית העוגיות.
יש שם דף של איזה עוגה והמתכון לחלב מרוכז נמצא למטה
הוא הפחיד אותיגפן36
עשה רושם שהוא גזר מלחמה על כל החומרים הטעימים בעולם
חחח האמת שהוא היה הכי פשוט בתכלסש.א הלוי
רק סוכר, מלח וחלב
ושעה בישול.
נראה מתכון נחמד. ומישהו שכדאי לקרוא. תודה!בונים מגדל


יוגורטגפן36
טעיםםם
ואללה כבר לא לגמרי זוכרתגפן36
תבדקי באינטרנט
זה משהו כמו- מחממים אותו עד שיגיע לחום של בקבוק-נעים-לקטנטנים, מוסיפים גביע יוגורט לכל כמה שהוא ליטר ומערבבים היטב.
שמים באינקובטור לילה.
אם את מהמוזרים שלא נוהגים להחזיק אינקובטור בבית, תנור על חום מאוד נמוך או עם שעון שבת ששומר שלא יתחמם מידי גם יעשה את העבודה.. נראלי גם שמים לו שמיכה ושרים לו שיר ערש.. משהו כזה

העיקר בסוף יוצא מים ששופכים ויוגורט סמיך וטעים ברמות הסטריות

זמן הכנה- מערב לבוקר
^שמיכה בטוח, השירים סתם הוספתי כי בא ליגפן36
לפחות לא צריך לקום כל כמה שעות להאכיל
אוי, שכחתי שזה ככהבונים מגדל

כלומר - כדי להכין יוגורט בבית

צריך שיהיה לך - תנחשו מה? יוגורט בבית.

אבל אם היה לי יוגורט בבית לא הייתי חושבת איך להכין...

 

האמת שיש לבן, ושמנת חמוצה. ואין לי כוח לעשות קניות, בטח לא כשקר, ובטח לא כשכבר עשיתי ביום שישי על הבוקר כדי שיהיה לי שקט בתחום לזמן מה. (וכי הייתי עם האוטו ליד מרכז קניות. כי היה קר, אז הייתי עם האוטו...)

אז זה יאלץ להמתין. אבל נשמע מגניב.

נשאיר את זה בתת מודע שלי עד שהוא יעלה ויתחיל להציק עד שאכין מגניב

פנקייקים ודייסות קוואקר/סולת על בסיס חלבעונה חמה
תודהבונים מגדל

אם אצליח לשכנע את הילדים לאכול דייסות...

 

 

אז מה היה לנו היום בסוף?בונים מגדל

פיצה על בסיס פולנטה, על בסיס חלב. 

זה כי יש לי בבית כבר מלא זמן קמח תירס שלא עשיתי איתו מה שתכננתי וישב וחיכה לנס. 

אז הנס הגיע. והילדים בישרו לי שהפיצה לא טעימה (חלקם אחרי שאכלו כמה חתיכות, אבל עדיין נזקקו להשלמה של משהו אחר...)

למרבה הצער בעלי היקר טעם והגיע למסקנה שהם צודקים. 

ולי זה דווקא היה טעים. אז אני אכלתי, ויש מצב שיש לי ארוחת ערב גם למחר קורץ

 

ואז הכנתי חלב מרוכז. 

יצא המון, כי עשיתי את זה בערך משני ליטר חלב. 

ואין לי מושג מה לעשות עם זה הלאה, אבל זה אמור להיות יחסית עמיד, וגם ניתן להקפאה, אז יש לי עוד קצת זמן לחשוב

 

ונראה מה נעשה מחר, אם תנוח עלי שוב הרוח, כי יש פה עוד איזה 2 ליטר ראויים לשימור. 

חלב עמיד בהחלט מחזיק מלא זמן, ואפשר להקפיא בכייף.ש.א הלוי
וכעיקרון אפשר גם להקפיא חלב רגיל- אבל לא הייתי עושה זאת אם הוא קרוב לתאריך התוקף אלא מראש.
את החלב המרוכזעלה למעלה
תקציפי עם שמנת וטעם שאת אוהבת
גלידה טעימה
רק מי מסוגל לאכול עכשיו גלידה? (אפצ'י)בונים מגדלאחרונה

גלידה זה אחלה, בקיץ. עכשיו מצוננים אצלנו. 

ועדיף לא למלא את המקפיא מדי, אז לא רוצה להוסיף עוד נפח מעבר להכרחי.

לחמניות מזונות עם חלב ולא מיםחוזרת
(החלב הופך את הבצק למזונות)
הבצק הזה מעולה גם לפיצה.
בלחמניות- לשים לב לשנות צורה.
להכין תפיחיות חלב וביצים (לא יודעת מאיפה המתכון בטח י שגם באינטרנט)- ממש ממש טעים.. (כוס וחצי קמח. כוס וחצי חלב. 3 ביצים. 3 כפות שמן. כף סוכר. כפית מלח. מערבבים הכל. שמים בתבנית שקעים. שמים בכל שקע קוביית גבינה צהובה/מלוחה/.. אני שמה לפעמים פרוסות חתוכות. גבינה מגוררת...). אחלה ארוחת בוקר או ערב. מספיק ל12 שקעים.
אתמול היינו בבית קפה ושתיתי סיידר תפוחים מדהים!!לכל זמן ועת
זה היה עם ריבת תפוחים (שהם מכינים) ומקל קינמון.
וקוביות קטנות של תפוחים טריים.


עכשיו אני רוצה להכין ריבת תפוחים - ואשמח לעזרה למתכון משובח!!!
(היה בזה קינמון .. זה פשוט היה טעים 😋)
בחיים לא טעמתי אבל מזה תיארת את זה טואוב!!binbin
אין לי מתכון. איפה באה הריבה? בתוך הכוס? או ליד?חילזון 123


בתוך הכוס. זה עצם הסיידר הטעיםלכל זמן ועת
והנוזל זה מים? או "מיץ" תפוחים?חילזון 123


אני ראיתי מתכוןabc
להכין מתרכיז תפוחים כזה שבה בפחיות
יכול להיות שהוא לא ממש נמס ולכן היה נראה כמו ריבה? כי זה סמיך כזה.. (איזה כמות היה בכוס)

להכניס כשתי כפות לכוס, להוסיף קוביות קטנטנות תפוח ומקל קינמון ומעל לשפוך מים חמים

היה נראה טעיםםם
המלצה, להוסיף מעט יין אדום. משדרג ומחמם.סיהרא.אחרונה
שאלת ריבת חלבאם לשתיים
אז אחרי מלא זמן שאני רוצה להכין, הכנתי סוף סוף.
יצא ממש טעים, אבל-אחרי שהריבה התקררה הסוכר נהיה גרגירי-לא ממש גושים אלא כמו סוכר שלא נמס.
זה לא היה בבישול, רק אחרי שהתקרר. יש חלק מהחברות שזה ככה אצלם, אבל זה נורא מבאס.
מה עשיתי לא נכון?
מבאס..... לא יודעת לומר למה זה קורה.מודדת כובעים


אכן מבאס... תודה!אם לשתיים
זה קורה מהפרשי טמפרטורה מהיריםרבה אמונתך!

ערבבת את ריבת החלב בכף מתכת? אם כן, יתכן שזו הסיבה

אכן. אז מה אפשר לעשות כדי למנוע?אם לשתיים
כף עץ? מתלבטת אם זה היה הגורם, בגלל שתוך כדי הבישול לא הופיע... רק אחרי שהורדתי מהאש, ואז דווקא לא השתמשתי בכף מתכת
כן, כף עץרבה אמונתך!
ולנסות לקרר באופן הדרגתי (לכסות את הסיר כשמכבים את האש, לא להעביר לכלי קר, להכניס למקרר רק אחרי שזה מגיע לטמפרטורת החדר)

תמיד ההתגבשות מופיעה רק בקירור ולא בזמן הבישול..
תודה! ינוסהאם לשתייםאחרונה
מתכון טוב לעוגת דלעת?בשורות משמחות
נשאר דלעת וחבל זה מתקלקל מהר..
אפשר להכין שכבה קראנצ'יץ לעוגותקראנץ שוקולד
מוסים וכאלה.. בד"כ ממיסים עם שוקולד לבן או מחית פרלינה וכאלה זה יוצא מעולה..
להמיס שוקולדבשורות משמחות
עם דלעת??
מה? התגובה שלי נכתבה על הקורנפלקסקראנץ שוקולד
איך זה הגיע לפה???😮😮😮😮😦
לא הבנתי איך זה קשור...בשורות משמחות
מה העצבים??בשורות משמחותאחרונה
הבנתי שלא התכוונת לכתוב על השירשור שפתחתי!
בהתחלה שקראתי את ההודעה לא הבנתי קשור שוקולד לדלעת...
קצת רוגע שתי כוס מים
מה מכינים משמן קוקוס?כתר הרימון
עדיפות למשהו שיתקשר ליום הולדת...
יכול להחליף מרגרינה בעוגות / עוגיותיראת גאולה
אפשר להכין שוקולד בריא - קקאו + סילאן + שמן קוקוס, לשים בתבניות יפות כמו פרלינים ולשמור במקרר.


אפשר להשתמש בו כמו שמן לטיגון.

זה מעולה בתור קרם לחות לעור ולפנים.
כל דבר שמכינים משמן רגיל...סתם אחת
תפקידוג'נדס
להחליף בשמן רגיל. ואז כל דבר העולה ברוחך, עוגות חלות פשטידות...

להחליף חמאה/מרגרינה- ביחס של 5 ל4. כלומר אם צריך 100 ג' חמאה אז שמים 80 ג' שמן קוקוס.
שוב, מה שאת רוצה.. אני מכינה איתם בעיקר בצק פריך, עוגיות שוקולד צ'יפס וכו'
תודה רבה לכן!כתר הרימון
@שמואלג, מה תבחר להכין עם המתנה שקנית לך?
קנית לו מתנה שמן קוקוס?!?שמן פשתן


חחחכתר הרימון
אמרתי לו שיקנה מצרכים לעוגה,והוא חזר עם זה
למישהו יצא לנסות להקציף?שמואלג
כמו שעושים עם קרם קוקוס?
שמן לא מקציפים .. וכמו שכתבו פה זה מחליף חמאה ושות'ט'
תכתבו בגוגל מתכון שמן קוקוסבתאל1

ותבחרו משהו.

 

נערךאיציק הגבראחרונה


תנור טורבו-נראלי זה קשור לכאן... מקווה שתוכלו לעזור ליבראבו

ככה, אחרי שנים רבות שאנחנו משתמשים בבית בתנור הכי פשוט ודפקטיבי שקיים, קנינו תנור טורבו

עכשיו, אני צכה עצות, מה כדאי לשים בטורבו? מה טורבו הורס? הוא מקצר זמני אפיה? בקיצור כל מה שאתם יודעים ויכולים ללמד אותי אני ממש אשמח

תודה רבה!

תעשי חיפוש כאן בפורום, פעם כתבויראת גאולה
אני משתמשת בטורבו כדי לאפות כמה תבניות יחד.

מוצלח לאפות עם טורבו תפוחי אדמה, ירקות כמו חצילים, בטטות, אנטיפסטי.
הדבר היחיד שאני עושה עם טורבוחדשה ישנהאחרונה
זה לחמניות ויוצא פצצה (בלי טורבו זה הרבה יותר כבד כזה..)
שאר הדברים שניסיתי עם טורבו יצא לא משהו או גרוע...
הצעות לארוחת צהריים בעבודה?adar
אשמח לרעיונות חדשים
סנדביצ׳יםבוז
המוני סנדביצ׳ים!

למלא ב-
חביתה,
שקשוקה,
טוסט,
טונה,
נקניק,
נקניקיות,
שניצל,
שניצל תירס,
חומוס עם ירקות,
גבינה עם ירקות,
לחם מטוגן,
סביח,
מלא גבינות,
סלמון מעושן...

וכל מיני סוגים של לחם-
לחמניה עגולה,
לחמניה ארוכה,
בגט,
לחם,
קמח מלא,
קמח לבן...

אפשר גם לגוון מידי פעם, ולקחת במקום סנדביץ׳- כריך.
סנדוויצ'ים אני אוכלת בבוקרadar
יש לי אפשרות לחמם בעבודה אשמח לרעיונות
אם יש אפשרות לחמם אז כמעט הכל אפשרי לא?מקום בעולם
מרקים
סלטים
דגים
פסטות
חזה עוף
עוף
אורז
תפוא, שעועית וכאלה..
מתכונים אפשר adar
דג סחמון עם מג'דרהג'נדס
עוף עם אורז
מוקפץ עם נודלס מקמח מלא
קציצות בשר/הודו עם תוספת: קינואה ועדשים כתומות ו/או שחורות
כל אוכל מבושל מהבית שתוכלי לחמם.חסוי בהחלט

תוכלי גם להכין בעבודה פחות או יותר, לדוג' פסטה מבושלת מהבית, עם שמנת מתובלת בכוס נפרדת וגבינה צהובה- מכניסה למיקרו או לטוסטר, שופכת מעל הפסטה את השמנת+הגבינה ומחממת. יאמממממ

תוכלי להביא גם דג טרי ולצרוב אותו על הטוסטר עם תיבלונים- במקרה שיש טוסטר כמובן.

בעעעעעעעע אח"כ כל המשרד ריח של דג צוחק

לחמניות ממולאותנחשון מהרחברון
אנחנו מכינים הרבה סוגים. עם חומוס. ען טונה פטריות זיתים עגבניות. פיצה. גבינות שום שמיר. אפשר עם בשר טחון. מוקפץ עוף. ירקות מאודים.
מיליון אוםציות. אנחנו מכינים בצק של לחמניות. מרדדים לםיתה. שמים מילוי סוגרים לחצי עיגול. ביצה ושומשום למעלה ולתנור. אפשר גם לטגן. אנחנו עושים ענקיים. ואז חוצין לחצאים. אפשר לקחת גדול. אפשר להכין קטנים
. אנסה להעלות תמונות
יש לי תמונות. אני עכשיו מכין אבל לא מצליח להעלותנחשון מהרחברוןאחרונה
@Admin יכול להיות שמסמארטפון לא נלחץ על העלאת קובץ?
לזניה של אוסםimosh30
https://www.osem.co.il/tm-content/uploads/2015/01/sideDish_0034_perfectoLasagna-308x308.png
למישהו יש בבית ויכול לצלם לי את המתכון פליז
אלופה סידרת לי ארוחת צהריים למחרimosh30
כאות הוקרה- תשלחי לי מנהיעל מהדרום
לק"י

לא שחסר לנו אוכל כרגע
בשמחה את לא מאיימתimosh30
רק שנראה לי שהדרום שלך יותר רחוק משלי..
דואר ישראל אולי יעזור? יעל מהדרום
כשהמשלוח יגיעimosh30
תעדכני על המצב צבירה שלו חחחח
שילוב שורש כורכוםאסף29

היי. אני סובל מדלקות במפרקים ונאמר לי ע"י רופא ששימוש בתבלין שורש כורכום יכול לסייע לי. איזה מאכלים המכילים כורכום אתם ממליצים לי לבשל? 

עוף שהוקפאעובדת השם
שלום לכולם.
הקפאתי עוף שבושל כבר עם תבלינים וכו' ואני רוצה להוציא אותו ולהגיש לאורחים.
אני רק רוצה שלא יהיה יבש ויהיה טעים כמובן.
מה כדאי לי לעשות?
לבשל בתנור / בסיר? להוסיף תבלינים...?

תודה!
נראה לי שפשוט לחמם בסירחדשונת
להשתדל שיהיה כמה שיותר רוטב, גם קרוש או אולי להוסיף מעט מים
הייתי גם מכסה את הסיר
נראה לי שבתנור הוא עלול להתייבש לך...
תודה !עובדת השםאחרונה
אני חייבת לנסות את זה!! פאי שוקולד טבעוני:ט'
בלי קשרעלה למעלה
תבנית פיירקס לתנורחסוי בהחלט

בוקר טוב,

אתמול הכנסתי תבנית פיירקס לתנור בחום 230 מעלות. אחרי כמה דקות ניגשתי להוציא את התבנית ואיך שנגעתי בה היא התפוצצה לרסיסים בפיצוץ אדיר שהעיף את הזכוכיות למרחק רב.

מה לדעתכם גרם לפיצוץ? 

התבנית לא מהמקרר, לא הנחתי על משטח קר וכו. מה שכן עשיתי ואולי זה גרם לפיצוץ- נגעתי עם סכין נגיעה קלה בתבנית. נראה לכם שזה זה?

תודה

נשמע כמו פיגועבוז
מקווה שאף אחד לא נפגע מהרסיסים

בדרך כלל אנחנו נותנים לזה להתקרר בתנור ולא מוציאים מיד. צריך להיזהר עם זה.
אצלנו שנשבר אנחנו אומרים שזה עין רעה שהייתה צריכה לצאת 😁!!מירב!!
קחי את זה בקלות.
לא חושבת שהתפוצצה מהנגיעת סכין.
מספיק היה בה סדק הכי קטן שלא ראית ושהוצאת מהמעבר הרותח לקור שמחוץ לתנור,זה מה שזיעזע את התבנית במכה אחת.
להבא עדיף לך לתת לזה להתקרר בתנור.😁
אולי זה לא פיירקס? פיירקס לא אמור להתפוצץחדשה ישנה
כשנוגעים בו...
נשמע שלא עמד בחום והנגיעה הייתה ה'קש ששבר'
נראה לי בגלל שהתפוצץ לרסיסים, זה כן פיירקס.לב אמיץ

קרה לי גם עם צלחת פיירקס. ממש התפוצצה לי בידיים - אולי בגלל הבדלי טמפ' מהירים.

אולי נכנס משב אויר קר במיוחד מהחדר אל התנור וגרם לפיצוץ?

 

אצלנו הצלחת היתה ותיקה מאוד - למעלה מ20 שנה - קיבלתי אותה מחמותי, יכול להיות שבאיזשהו שלב הן לא עומדות בשינויי טמפ'.

 

ואולי באמת, כמו שכתבו, זה חום גבוה מדי לפיירקס.

אולי זה חום גבוה מידי ביחס למה שתבנית פיירקס יכולה לשרודבטעות נכנסתי

אני בד"כ אופה בפיירקס על חום של מקסימום 180-190 מעלות

תודה לכולם!חסוי בהחלט

אתמול שוב אפיתי בתבנית פיירקס. רעדתי מפחד כשנגעתי בה. אבל ברוך ה' עבור בשלום חיוך גדול

זה של חברת פיירקס? אאל"ט יש להם אחריות על המוצריםש.א הלוי
או שזו פשוט תבנית זכוכית שאת מכנה פיירקס? (כמו שקוראים לכל חטיפי הבוטנים במבה למרות שבמבה זה רק של אסם)
לאחר בדיקה התבנית אכן אינה של חברת פיירקסחסוי בהחלטאחרונה

כנראה חיקוי סיני זול ששווה בהתאם.

יש לי גם תבניות פיירקס מקוריות שאיתן לא קרה שום דבר עד כה ב"ה.

אשמח למתכון של פאי (לבסיס של פאי)לכל זמן ועת
מתכון לבצק פריך?ש.א הלוי
ליעל מהדרום יש בחתימה עם שמן ולא חמאה/מרגרינה

חפשי בגוגל- בצק פריך וזה מה שאת צריכה.

הוא בצק ממש פשוט - הרעיון הוא לקרר אותו לפני האפייה.

אפשר להמיר חלק מהקמח בשקדים טחונים
אפשר להוסיף/להוריד ביצה (או חלמון ביצה)
אפשר להמיר חלק מהסוכר באבקת סוכר אבל יצא מרקם שונה. (פחות מתאים לפאי לפי דעתי)

זה מתכון שאני מאוד אוהבת להכין:

פאי שוקולד אפוי שוקולד ועוד הרבה שוקולד כמה טעים
איך הבצק הזה כשהוא קנוי? מוצלח? פחות חמאה?חיל פרשים


לא מכירה.ש.א הלוי
את אומרת שאין כמו אוכל ביתי? ומשהו שאנו הכנו? ​​​​​​​חיל פרשים

כאילו מוציא לשון

לרוב יש מקרים שזה לא נכוןש.א הלוי
אבל בצק פריך הוא באמת פשוט להכנה אם יש מיקסר/מעבד מזון
ביד הוא יותר קשה לעיבוד.
ובבית אני יודעת מה נכנס בפנים, בקנוי לא תמיד.
דווקא אני תמיד עושה ביד..ירושלמית טרייה
במיקסר צריך להיזהר שלא יתחמם כדי שלא יתחיל להיות דביק.
ביד -
תולשת חתיכות קטנות מהמרגרינה לתוך קערה. פעם הייתי חותרת לקוביות אבל הן היו נדבקות אחת לשנייה, הרבה יותר קל ומהיר ביד. ולא מלכלכים כלים..
ואז מוסיפה את שאר המצרכים.
מערבבת קצת בכף ואז ביד, בעיקר למעוך גושי מרגרינה עד שלא יישארו חתיכות גדולות וייראה כבר כמו בצק פירורי.
נחמד ממש.. נפגשתי בכמה חברותמקום בעולם
אז לא יודעת על איזה אחד ספציפי את מדברת..
השתמשתי בקנוי לפעם לפאי מלוחבתאל1אחרונה

כלומר לקיש פטריות. קניתי בצק פריך למאפים מלוחים.. חוסך הרבה עבודה אבל מורגש מרגרינה בהחלט...

בסיס מושלם לפאיבת מלך!!!!
את חייבת לנסות

100 גרם מחמאה/ מרגרינה רכה
50 גרם סוכר
ביצה
גרידת לימון
כפית א.אפיה

לערבב הכל עד שהמרגרינה הופכת לגושים קטנים
להוסיף כוס וחצי קמח ולעבד את הכל לבצק אחיד.
לתת לבצק לנוח במקרר כשעה.
איך אפשר להציל עוגיות שנאפו בלי סוכר?מתואמת

עוגיות קוואקר ופצפוצי שוקולד. שכחתי להכניס סוכר לבלילה...

חשבתי לרסק אותן, להוסיף סוכר ועוד ביצים ושמן (ומים).

אולי לפזר אבקת סוכר למעלהבוז
אולי לטבול בסירופ סוכר או לצפות בשוקולד?ג'ינג'ר
לצפות באבקת סוכר?
להכין גלייז מאבקת סוכר ומעט חלב/מים ולצפות?
איך מכינים את זה? תודה!מתואמת


סירופ סוכר?ג'ינג'ר
כוס סוכר על כוס מים
אם אוהבים אפשר להוסיף קצת תמצית וניל
או לחילופין 2 פרוסות תפוז/לימון ו3 שיני ציפורן.

על האש עד שכל הסוכר נמס ואפשר גם עד שטיפה מסמיך. לא לקרמל יותר מדי כדי שתוכלי לטבול את העוגיות..
תודה רבה!מתואמת


לטבול את התחתית בשוקולד מומסאם הבנים12
להמיס שוקולד מריר במיקרוגל ולטבול כל עוגיה בשוקולד שרק התחתית בתוך השוקולד ולהניח על נייר אפיה לייבוש.
או להדביק 2 עוגיות יחד וזה יהיה הדבק שמחבר ביניהן. מתאים רק אם העוגיות יצאו ממש דקות.
תודה! רעיון טוב, אבל הן לא יצאו דקות...מתואמת

בינתיים שפכתי עליהן סירופ שוקולד - יצא סביר.

אולי לפורר ואז יש לך סוג של גרנולה?חדשה ישנה
גם רעיון... תודה!מתואמת


להכין מהן כדורי שוקולד.בת 30
לפורר, ואז להוסיף סוכר, קקאו וכו'
תודה!מתואמתאחרונה


סינר בישולמרגרינה
מישהו יודע איפה יש להשיג סינרי בישול חלקים?
באזור ירושלים
דווקא חלקים?ג'נדס

יש בפוקס הום, גולף אנד קו.. בפוקס הום יש יותר סיכוי לחלקים.

כן, כי רוצה להדפיס על זה שמות ולוגומרגרינה
תודה! אבדוק
אז יכול להיות שתוכלי להשיג בחנות שבה מדפיסים על דבריםפה לקצת
👍אנסה, תודה!!מרגרינה
אני קבלתי ליומולדת חלוק עם כיתוב שנקנה בירושלים. אני כבר יברחיל פרשיםאחרונה

אני קבלתי ליומולדת חלוק עם כיתוב שנקנה בירושלים. אני כבר יברר

תזמיני באינטרנטבוז
תחפשי באליאקספרס, יתכן שיקח חודש להגיע.
יש גם אתרים שלוקחים פחות זמן אבל יותר יקרים.

עשינו פעם להפרשת חלה לבת מצווה של אחותי... יצאו ממש יפה.
יש דבר כזה עוגת טורט בתבניות קאפקייקס?~nhykb~
אשמח לעזרתכם!

בחיים לא הכנתי עוגת טורט והשבת אני רוצה להכין עם תותים וקצפת.

בבוקר אנחנו הולכים לחברים לאכול ואנחנן מביאים קינוח. אז חשבתי על 2 אופציות:
1. לאפות ב2 תבניות ויהיה לנו אחד לבית למהלך השבת ואחד להביא
2. לאפות בתבניות קאפקייקס כמה עוגות קטנות אישיות ולהביא חלק למארחים.

מה אתם אומרים לגבי הקאפקייקס? אפשרי? לא מצאתי מידע ברשת
אין סיבה שלא ילךיעל מהדרום
אני מכינה הרבה בקאפקייקס..מקום בעולם
חוצה ל2 אחרי האפיה ממלאת בקרם ותותים וסירופ..
כיף לשמוע!! תוכלי אולי להעלות מתכון בבקשה?~nhykb~
כולל זמן אפייה וכו
לא אהיה ליד המתכון עד יום ראשון :/מקום בעולם
אבדוק אולי יש לי צילום שלו..
תודה!! לפחות זמן אפיה? משערת ששונה מעוגה גדולה~nhykb~
בטח.. בערך 20 דקות.. עד שראיתי שהיא כבר לא נוזליתמקום בעולם
ושקיסם יוצר יבש
אחלה תודה רבה!! ~nhykb~אחרונה
אשמח למתכון לעוגה בחושה תפוזיםתתתתת

פרווה

בלי לימון

בלי קוקוס

ובלי גרידת תפוז ולימון...

 

תודה!

 

יש ליבת 30
ממש טעימה.
אבל לא יכולה לגשת עכשיו למתכון...
כשאוכל ארשום לך
מתכון של סנדרה בן דודחבוי

 

רשימת המרכיבים
4 ביצים
1 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח

אופן ההכנה

מוציאים את הביצים מהמקרר חצי שעה לפני הכנת הבלילה. מנפים 2 כוסות קמח. מפרידים את ארבעת הביצים לחלמון וחלבון בשתי קערות נפרדות. מקציפים את החלבון במיקסר, בעוד המיקסר עובד על מהירות הגבוהה ביותר מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה. לקערה של החלמונים מוסיפים כוס מיץ תפוזים, שקית אבקת אפייה ו 1/2 כוס שמן. מערבבים קלות בעזרת לקקן או מזלג.

שופכים את בלילת החלמון לבלילת החלבון ומערבבים בתנועות קיפול. שופכים בהדרגה את הקמח ושוב מערבבים בתנועות קיפול, יש לשים לב שהקמח מתערבב כולו עד לתחתית הקערה.

ממלאים עד חצי כוסית קאפקייקס. מכניסים לתנור ל-150 מעלות עד שאפוי.

לעוגה רטובה יותר ניתן להזליף מיץ תפוזים לאחר האפייה.

מפזרים אבקת אפייה.

 

מתכון מאתר אשירה, של סנדרה בן דוד

 

אותו ספציפית לא נסתי אבל המתכונים שלה שניסתי יצאו מצוינים 

תודה חבוי ובת 30!!תתתתתאחרונה


בבקשהבת 30
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
2.5 כוסות קמח
1 שקית אפיה
כפית תמצית וניל

בוחשים ולתנור...
אני מכינה עם קמח מלא וסוכר חום ויוצר מצוין.
מתכון לבצק סוכר~אורית~

ב"ה

 

יש למישהו מתכון טוב ופשוט לבצק סוכר (שאפשר לקשט איתו עוגות וכדו')? עדיף עם חומרים פשוטים וכמה שיותר בריאים

 

ושאלה נוספת- צבעי מאכל טבעיים- מישהו פעם הכין? איך וממה מכינים?

 

היה פה פעם שרשור על צבעי מאכל טבעיים- תנסי לחפשיעל מהדרום
ע.י.צ'יאל

אם הבצק לא מיועד לפיסול אלא לציפוי אפשר להשתמש באבקת סוכר + מים.

לפיסול זה לא מצליח בגלל הקורנפלור באבקה.

תודה! אני רוצה בצק סוכר לפיסול~אורית~

בס"ד

 

אז אם יש לכם מתכון מוצלח, אשמח

נסי להכין מרשמלו לבד, לצבוע ולפסל.ט'


תכיני בצק שוקולדברוקוליאחרונה
חנוכה שמח!חבוי

בס"ד

 

אני מחפשת מתכון לפחזניות (בעדיפות לפרווה אם יש חיה כזאת) שניסתם והוא מוצלח. 

תודה רבה!

יש מתכון ברשת לפחזניות עם שמןיעל מהדרום
משהו שמצאתי ונראה טוב של יוכבד אלקסלסיאנונימיות

מתכון לפחזניה מנצחת!!!
קריספית בחוץ אוורירית וריקה מבפנים.
בסיר על הגז להביא לרתיחה 3 כוסות מים
כוס וחצי שמן
כף סוכר
וקורט מלח
לכבות כשרתח
להוסיף 3 כוסות קמח ולערבב לבצק אחיד וללא גושים
לתת לעיסה להתקרר ניתן גם לקרר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהתחיל לערבל עד לכדי יציאת האדים...ואז בהדרגה 6 ביצים שלמות נכנסות ביצה אחר ביצה
עד לעיסה דביקה ויפה!
להכניס לשקית זילוף לזלף על נייר האפיה(טיפ נהדר כדי שנייר האפיה לא יזוז להדביק את הנייר עם עיסת הפחזניה לתבנית) לאפות בתנור על טורבו 160 מעלות לא לפתוח את התנור עד שמשחים!!!!!
בהצלחה

 

וואווווווווו! יפהפיות!ירושלמית טרייה
לא אני הכנתי. זו תמונה מהפוסט אנונימיות


נראה נהדר ממש! תודה גדולה!! אנסהחבוי


ניסיתי ויצא לא טוב..חבוי
יצא בצקי מבפנים וקשה מבחוץ, בכלל לא אוורירי ולא מרוקן.. מישהו שהכין ויודע להסביר לי מה הבעייתי?


נראה לי יצא לי בצק סמיך מדי ופחות נוזלי

אשמח לשמוע מנסיונכם
הייחדשונת
תסתכלי באתר הזה, היא נותנת כמה טיפים חשובים:
טולטולים: אל תפחזו לשבור מיתוסים-פחזניות על בסיס שמן
נראה לי שזה קרה בעיקר כי זילפת בשתי שכבות, בקישור הנ''ל היא מסבירה למה לא כדאי...

באתר ''בצק אלים'' ראיתי טיפ, שאת הביצה האחרונה שצריך לשים בבצק, לא שופכים את כולה, אלא טורפים אותה בכלי נפרד ומוסיפים קצת קצת עד שמתקבל בצק טוב - אני עשיתי כך ויצא לי טוב.

ואם עשית את המתכון שהביאו למעלה, של יוכבד אלקלסי, למה שלא תפני אליה בשאלה?
..חבוי

זילפתי גם שכבה אחת וגם לא תפח



אולי כי השתמשתי במיקסר ידני ואז יכולת הלישה שלו מוגבלת? אין לי מיקסר רגיל..

ולגבי הביצים, יש במתכון 6! מה לשים יותר מזה? או שאפחית בקמח..
אולי באמת זה המיקסר,חדשונת
יש לנו ידני לחלבי והוא פשוט לא חזק כמו מיקסר רגיל, והבצק של הפחזניות הוא די קשה ללישה...

אני חושבת שהכמות במתכון של יוכבד שהובא למעלה היא עצומה ממש, אני בתור ניסיון הייתי מתחילה בחצי כמות או מחפשת מתכון עם כמויות קטנות יותר
בצק של פחזניות רק מערבבים עד שנהיה אחיד לא? מה יש ללוש שם?חילזון 123


לכן, אבל זה לא בצק רך כ''כ בהתחלהחדשונת
כשמורידים אותו מהאש הוא די קשה, עד שמוסיפים כמה ביצים...
לכן עם מיקסר זה יותר פשוט וקל, ועובד יותר טוב

אני לא יודעת ולא בטוחה שזו הסיבה היחידה שבגללה לא הצליח לחבוי הפחזניות.. אבל זה יכול להוות גורם
דווקא שירד מהאש היה בצק מדהיםחבוי

אולי לא טוב להתעסק עם הבצק יותר מדי?
טוב אנסה שוב עם מתכון קטן יותר ואיישם את מה שאמרתם ונראה
תודה רבה!
גם לי יצא כמוךשלומית12345
בעיני משהו בעייתי במתכון.
ממש התאכזבתי.
ואולי זה קשור לחום האפיה שהוא נמוך מידי
יכול להיות שהיו חסרות ביצים, ואולי חום נמוך מדי של התנורירושלמית טרייה

יכול להיות גם שזה לא מספיק אפוי, ואז הקליפה החיצונית לא מספי קשה והפחזניה קורסת פנימה. אבל אז זה לא כזה קשה מבחוץ..

 

משהו באפייה?אנונימיות


ממליצה על המתכון מהבלוג שמח במטבחלהרות כוחות
היא מסבירה שם שלב אחרי שלב איך להכין יוצא ממש מוצלח! מניסיון.

ובאסה לך שלא הצליח הזילופים דווקא נראים ממש טוב!
תודה לך!חבויאחרונה

 

אעזר בהוראות שלה 

אז ניסיתי בשבילך את המתכון שיש לי בביתניקיתוש

הנה המתכוןניקיתוש
2 כוסות מים רגילים, כוס חד פעמי
חצי כוס שמן
כף סוכר
קורט מלח
מרתיחים עד לביעבוע
מכבים
מוסיפים 200 גר קמח לערבב טוב טוב (עם מזלג)
מצננים קצת ומוסיפים 1/2 חב א.א.
ו4 ביצים L
מערבבים עם המזלג ואח"כ עם המערבל עד לבצק גמיש ונוח.

האפיה-
בתנור על 200° ל7 דק אח"כ להנמיך ל150° עד שמזהיב טוב טוב.
ואו מוצלחות!לב אמיץ


וואו איזו השקעה!! תודה רבה! חבוי

 

אנסה ואעדכן בתוצאות בעז"ה חיוך גדול

רוגעלך-מתכון של כרמיתסה"רורית


עוד תמונה מהתהליךסה"רורית

כזה טעים.. אבל ככ הרבה עבודה, שכבר שנים לא עשיתיירושלמית טרייה
האמת שלא שמתי כנראה מספיק מילוי,אז חסר קצת טעם לדעתי..סה"רורית
אבל עדיין טעים
איתך..נביעה
נראה טוב! איך עושים את זה ככה שזה בצורת עיגול?~אורית~

ב"ה

 

מרדדים 2 כדורים לצורה של עיגול/פיצה ומורחים ביניהם את השוקולד?

מרדדים כדור בצק,סה"רוריתאחרונה
מורחים עליו מילוי אבל משאירים חצי סנטימטר בקצה שלא מורחים עליו. ואז אוספים את הקצוות ומצמידים אותם אחד על השני-כך שנוצר כדור בצק שממולא בממרח. מתפיחים. מרדדים דק, ואז חותכים כמו פיצה ומגלגלים רוגעלכים מבחוץ כלפי פנים.
העם דורש טעימותיעל מהדרום
מוזמניםסה"רורית