פיצה על בסיס חלב? יש מתכון מומלץ? (יש לי לפיציות אבל כוח להתעסקות עם הלגלגל...)
ניסיתי פעם והיה טעים שבלולי קינמון/שוקולד צ'יפס. אבל זה גם ההתעסקות וגם הלאכול אחרי...
אשמח לרעיונות נוספים. או אם יש אפשרות להכין ריבת חלב בלי לדגור על הסיר...
ש.א הלויכלומר - כדי להכין יוגורט בבית
צריך שיהיה לך - תנחשו מה? יוגורט בבית.
אבל אם היה לי יוגורט בבית לא הייתי חושבת איך להכין...
האמת שיש לבן, ושמנת חמוצה. ואין לי כוח לעשות קניות, בטח לא כשקר, ובטח לא כשכבר עשיתי ביום שישי על הבוקר כדי שיהיה לי שקט בתחום לזמן מה. (וכי הייתי עם האוטו ליד מרכז קניות. כי היה קר, אז הייתי עם האוטו...)
אז זה יאלץ להמתין. אבל נשמע מגניב.
נשאיר את זה בתת מודע שלי עד שהוא יעלה ויתחיל להציק עד שאכין ![]()
אם אצליח לשכנע את הילדים לאכול דייסות...
פיצה על בסיס פולנטה, על בסיס חלב.
זה כי יש לי בבית כבר מלא זמן קמח תירס שלא עשיתי איתו מה שתכננתי וישב וחיכה לנס.
אז הנס הגיע. והילדים בישרו לי שהפיצה לא טעימה (חלקם אחרי שאכלו כמה חתיכות, אבל עדיין נזקקו להשלמה של משהו אחר...)
למרבה הצער בעלי היקר טעם והגיע למסקנה שהם צודקים.
ולי זה דווקא היה טעים. אז אני אכלתי, ויש מצב שיש לי ארוחת ערב גם למחר ![]()
ואז הכנתי חלב מרוכז.
יצא המון, כי עשיתי את זה בערך משני ליטר חלב.
ואין לי מושג מה לעשות עם זה הלאה, אבל זה אמור להיות יחסית עמיד, וגם ניתן להקפאה, אז יש לי עוד קצת זמן לחשוב
ונראה מה נעשה מחר, אם תנוח עלי שוב הרוח, כי יש פה עוד איזה 2 ליטר ראויים לשימור.
ואפשר להקפיא בכייף.ש.א הלוי
גלידה זה אחלה, בקיץ. עכשיו מצוננים אצלנו.
ועדיף לא למלא את המקפיא מדי, אז לא רוצה להוסיף עוד נפח מעבר להכרחי.
ערבבת את ריבת החלב בכף מתכת? אם כן, יתכן שזו הסיבה


תודהשמן פשתןותבחרו משהו.
ככה, אחרי שנים רבות שאנחנו משתמשים בבית בתנור הכי פשוט ודפקטיבי שקיים, קנינו תנור טורבו
עכשיו, אני צכה עצות, מה כדאי לשים בטורבו? מה טורבו הורס? הוא מקצר זמני אפיה? בקיצור כל מה שאתם יודעים ויכולים ללמד אותי אני ממש אשמח
תודה רבה!
adarתוכלי גם להכין בעבודה פחות או יותר, לדוג' פסטה מבושלת מהבית, עם שמנת מתובלת בכוס נפרדת וגבינה צהובה- מכניסה למיקרו או לטוסטר, שופכת מעל הפסטה את השמנת+הגבינה ומחממת. יאמממממ
תוכלי להביא גם דג טרי ולצרוב אותו על הטוסטר עם תיבלונים- במקרה שיש טוסטר כמובן.
בעעעעעעעע אח"כ כל המשרד ריח של דג ![]()
יעל מהדרום
יעל מהדרום
יעל מהדרוםאחרונההיי. אני סובל מדלקות במפרקים ונאמר לי ע"י רופא ששימוש בתבלין שורש כורכום יכול לסייע לי. איזה מאכלים המכילים כורכום אתם ממליצים לי לבשל?
בוקר טוב,
אתמול הכנסתי תבנית פיירקס לתנור בחום 230 מעלות. אחרי כמה דקות ניגשתי להוציא את התבנית ואיך שנגעתי בה היא התפוצצה לרסיסים בפיצוץ אדיר שהעיף את הזכוכיות למרחק רב.
מה לדעתכם גרם לפיצוץ?
התבנית לא מהמקרר, לא הנחתי על משטח קר וכו. מה שכן עשיתי ואולי זה גרם לפיצוץ- נגעתי עם סכין נגיעה קלה בתבנית. נראה לכם שזה זה?
תודה
קרה לי גם עם צלחת פיירקס. ממש התפוצצה לי בידיים - אולי בגלל הבדלי טמפ' מהירים.
אולי נכנס משב אויר קר במיוחד מהחדר אל התנור וגרם לפיצוץ?
אצלנו הצלחת היתה ותיקה מאוד - למעלה מ20 שנה - קיבלתי אותה מחמותי, יכול להיות שבאיזשהו שלב הן לא עומדות בשינויי טמפ'.
ואולי באמת, כמו שכתבו, זה חום גבוה מדי לפיירקס.
אני בד"כ אופה בפיירקס על חום של מקסימום 180-190 מעלות
אתמול שוב אפיתי בתבנית פיירקס. רעדתי מפחד כשנגעתי בה. אבל ברוך ה' עבור בשלום ![]()
(כמו שקוראים לכל חטיפי הבוטנים במבה למרות שבמבה זה רק של אסם)
לאחר בדיקה התבנית אכן אינה של חברת פיירקסחסוי בהחלטאחרונהכנראה חיקוי סיני זול ששווה בהתאם.
יש לי גם תבניות פיירקס מקוריות שאיתן לא קרה שום דבר עד כה ב"ה.
![]()
יש מקרים שזה לא נכוןש.א הלויכלומר לקיש פטריות. קניתי בצק פריך למאפים מלוחים.. חוסך הרבה עבודה אבל מורגש מרגרינה בהחלט...
עוגיות קוואקר ופצפוצי שוקולד. שכחתי להכניס סוכר לבלילה...
חשבתי לרסק אותן, להוסיף סוכר ועוד ביצים ושמן (ומים).
בינתיים שפכתי עליהן סירופ שוקולד - יצא סביר.
יש בפוקס הום, גולף אנד קו.. בפוקס הום יש יותר סיכוי לחלקים.
אני קבלתי ליומולדת חלוק עם כיתוב שנקנה בירושלים. אני כבר יברר
תוכלי אולי להעלות מתכון בבקשה?~nhykb~
~nhykb~אחרונהפרווה
בלי לימון
בלי קוקוס
ובלי גרידת תפוז ולימון...
תודה!
רשימת המרכיבים
4 ביצים
1 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
אופן ההכנה
מוציאים את הביצים מהמקרר חצי שעה לפני הכנת הבלילה. מנפים 2 כוסות קמח. מפרידים את ארבעת הביצים לחלמון וחלבון בשתי קערות נפרדות. מקציפים את החלבון במיקסר, בעוד המיקסר עובד על מהירות הגבוהה ביותר מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה. לקערה של החלמונים מוסיפים כוס מיץ תפוזים, שקית אבקת אפייה ו 1/2 כוס שמן. מערבבים קלות בעזרת לקקן או מזלג.
שופכים את בלילת החלמון לבלילת החלבון ומערבבים בתנועות קיפול. שופכים בהדרגה את הקמח ושוב מערבבים בתנועות קיפול, יש לשים לב שהקמח מתערבב כולו עד לתחתית הקערה.
ממלאים עד חצי כוסית קאפקייקס. מכניסים לתנור ל-150 מעלות עד שאפוי.
לעוגה רטובה יותר ניתן להזליף מיץ תפוזים לאחר האפייה.
מפזרים אבקת אפייה.
מתכון מאתר אשירה, של סנדרה בן דוד
אותו ספציפית לא נסתי אבל המתכונים שלה שניסתי יצאו מצוינים
ב"ה
יש למישהו מתכון טוב ופשוט לבצק סוכר (שאפשר לקשט איתו עוגות וכדו')? עדיף עם חומרים פשוטים וכמה שיותר בריאים
ושאלה נוספת- צבעי מאכל טבעיים- מישהו פעם הכין? איך וממה מכינים?
אם הבצק לא מיועד לפיסול אלא לציפוי אפשר להשתמש באבקת סוכר + מים.
לפיסול זה לא מצליח בגלל הקורנפלור באבקה.
בס"ד
אז אם יש לכם מתכון מוצלח, אשמח
בס"ד
אני מחפשת מתכון לפחזניות (בעדיפות לפרווה אם יש חיה כזאת) שניסתם והוא מוצלח.
תודה רבה!
מתכון לפחזניה מנצחת!!!
קריספית בחוץ אוורירית וריקה מבפנים.
בסיר על הגז להביא לרתיחה 3 כוסות מים
כוס וחצי שמן
כף סוכר
וקורט מלח
לכבות כשרתח
להוסיף 3 כוסות קמח ולערבב לבצק אחיד וללא גושים
לתת לעיסה להתקרר ניתן גם לקרר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהתחיל לערבל עד לכדי יציאת האדים...ואז בהדרגה 6 ביצים שלמות נכנסות ביצה אחר ביצה
עד לעיסה דביקה ויפה!
להכניס לשקית זילוף לזלף על נייר האפיה(טיפ נהדר כדי שנייר האפיה לא יזוז להדביק את הנייר עם עיסת הפחזניה לתבנית) לאפות בתנור על טורבו 160 מעלות לא לפתוח את התנור עד שמשחים!!!!!
בהצלחה



אנונימיות
חבוי
יכול להיות גם שזה לא מספיק אפוי, ואז הקליפה החיצונית לא מספי קשה והפחזניה קורסת פנימה. אבל אז זה לא כזה קשה מבחוץ..
הזילופים דווקא נראים ממש טוב!
אעזר בהוראות שלה
ניקיתוש
חבוי
אנסה ואעדכן בתוצאות בעז"ה ![]()
ב"ה
מרדדים 2 כדורים לצורה של עיגול/פיצה ומורחים ביניהם את השוקולד?
יעל מהדרום