שרשור חדש
רעיונותטרמפולינה

בא לי להכין משהו טעים לארוחת ערב, לאחר ההדלקה

יש למישהו רעיון למשהו טעים וקל להכנה?,

חלבי או פרווה

תודה רבה!

לביבות תפו"א/בטטה/גבינה? פנקייקים?מוריהאחרונה
סופגניות אפויות טעימותמרגרינה
יש חיה כזו?
אשמח ממש למתכון
לחמניות?קראנץ שוקולד
כל הענייןמבסופגנייה זה הטיגון והשמן, אם היא אפויה זה כבר לחם-לחם מתוק...
רק תבדקי שזה לא "המוציא"...יעל מהדרום
אם אני שמה חלב ולא מיםמרגרינה
כנראה מזונות, לא?
לא מבינה בזה...תבררייעל מהדרום
אם אין כלל מים מזונותנחשון מהרחברון
אכן. ויצא פצצה!!מרגרינה
אם זה מאד מתוק אז זה מזונותנחשון מהרחברון
אבל צריך להיות בצק מתוק משמעותית
תלוי אם אתה אשכנזי או ספרדי.מוריה
אף אחד לא אומר שבצק מאד מתוק ממולא בריבהנחשון מהרחברון
הוא המוציא.
השאלה היא בעיקר בבצק קצת מתוק
לכן כתבץי מאד מתוק.
זה כמו עוגת שמרים. מכירה מישהו שאומר שזה המוציא?
עוגת שמרים נאפית עם מילוי מתוק, כך שזה אחרתבארץ אהבתי
לספרדים מספיק שהבצק מתוק כדי שזה יהיה מזונות.
לאשכנזים צריך שברכיבים של הבצק חוץ מהלחם, המים יהיו מיעוט ויהיו יותר רכיבים אחרים (אז חלב אמור לפתור את הבעיה).
זה מה שאני יודעת ממה שלמדתי פעם בעלי, אבל עדיף כמובן לשאול מישהו שמבין...
גם לספרדים אם אוכלים בכמות של ארבע ביצים מברכיםקראנץ שוקולד

המוציא..

הכנתי את הבצק עם חלבמרגרינה
תיכף נראה איך הטעם והמראה
הבצק בהתפחה
ריבה...נחשון מהרחברון
וגם עוגה מתוקה מזונות לכולם.

מה שאת מדברת זה שזה לאמאד מתוק אלא קצת מתוק...

ונכון שאם אפוי אחרי 4 ביצים או קביעות סעודה זה המוצחא
אם מוסיפים את המילוי המתוק אחרי האפייה זה לא משפיע על הברכהבארץ אהבתי
(כמו שלחם עם שוקולד לא הופך את הברכה למזונות), אבל אם אופים עם מילוי מתוק כמובן שהברכה היא מזונות.
בכל מקרה, שכל אחד ילך לפי פסיקתו...
נכון. אבל-אם הבצק מאד מתוקנחשון מהרחברון
לא זכור לי מחלוקת.
בפרט אם אין מים בעיסה
אם אין מים ברור שאין שאלהבארץ אהבתי
וגם אם יש מים, אם הבצק מאוד מתוק אז מן הסתם כמות הסוכר ביחד עם השמן והביצים כבר יוצאת יותר מאשר המים, ואז גם אין מחלוקת.
העניין הוא רק שאצל אשכנזים לא מודדים לפי האם הבצק מתוק או לא אלא לפי כמות הרכיבים, אבל מסכימה שבמציאות כשהבצק מאוד מתוק בטוח הוא יהיה מזונות, ורק כשהבצק מעט מתוק אז צריך לבדוק את הכמויות.
לזה התכוונתי.נחשון מהרחברון
מצאתי ביוטיוב מתכון שבא לי לנסותג'ינג'ראחרונה
חנוכה שמח! מחפשת רעיונות למטבלים לערב לביבות..אמא אנונימית

שלום לכולם,

 

אני מזמינה את המשפחה ל- מה שנקרא ׳ערב לביבות׳

 

אשמח לקבל מתכונים או רעיונות למטבלים/סלטים מעניינים..

 

תודה!

מטבלים וסלטים חייםאודי-ה
*מטבל זיתים - טוחנים קופסת שימורי זיתים עם שן שום.
*מטבלי גבינות - שום שמיר, בצל ופפריקה, זיתים.
*סלסה עגבניות (יש אצל ניקי ב. לא זוכרת בע"פ).
*סלט טבולה - אני מכינה עם בורגול דק (גרישה) בצל, קצת נענע, פטרוזיליה, מלפפון, לימון, שמן ומלח. אם את רוצה מתכון מדוייק חפשי ברשת
*סלט עלים - קוצצת ירקות עלים שבא לך (אני שמה פטרוזיליה, כוסברה, סלרי), מוסיפה פקאן סיני וקשיו, לימון, שמן, מלח.
ואי. הרבה.רוקדת בגשם
השנה אני מכינה:
זיתים - לוקחים קופסת שימורי זיתים, חצי פלפל חריף, מעט שמן זית. טוחנים.
לא חריף-מחליפים את הפלפל במעט שום טרי.
שום-מיונז דל, שום טרי אבקת בצל.
שום-בתנור עם שמן זית..
תפוחים-מרסקים ומוסיפים דבש.
אחר- על מקלות, עם קרמל ובתנור. לאו דווקא מתאים ללביובות...
תפוזים-אפרסקים +תפוזים מכינים בתור ריבה.ואז מערבבים עם שמנת.
לוקחים שמנת, מסמיכים עם קורנפלור ומוסיפים בצל מיובש.
אממ אני אוסיף עוד כשאני אגיע הביצה ואראה את הרשימה המדויקת...
אגב- גבינת שמנת אפשר להכין בבית ולתבלש.א הלוי
יוצא זול משמעותית מאשר לקנות בסופר.

אנחנו אוהבים גביע שמנת (27%) עם גבינה לבנה (5%) תולים כמה שעות בחיתול בד
ויש אפשרות לתלות בחיתול בד כמה גביעי שמנת.
יוצא מעולה.
מיונז טעים עם לביבות😛סה"רורית
וגם אבוקדו, טחינהמודדת כובעים


תודה לכולכם! אני יאמץ חלק מהרעיונות פה..חנוכה שמח!אמא אנונימית


אנחנו אוהבים עם הלביבות רסק תפוחי עץמילים טובות

ולפעמים שמנת

זה אמריקאי, והקשר ביניהם נשגב מבינתיירושלמית טרייה
טחינה ולביבות לא נשגב מבינתך?מילים טובות


חח לגמרי, גם כן..ירושלמית טרייה


למה זה משנה?רוקדת בגשם
העיקר שזה טעים בסוף..
הלביבות מתוקות או מלוחות?יעל מהדרוםאחרונה
כמה זמן אפשר/כדאי להכין פנקייקים מראש?אביגיל.
השאלה היא אם את אוהבת פנקייקים קרים?חדשונת
אנחנו בדרך מכינים ומה שנשאר שמים במקרר, ואוכלים בבוקר למחרת - זה עדיין טעים אבל קצת מאבד מהטעם... ונראה לי שלחמם שוב יהיה ממש מגעיל (אפעם לא ניסיתי)
ואם אני מכינה 3-4 שעות לפני ולא מקררת? נראה לך שיישאר בסדר?אביגיל.
אממ, אני חושבת שכן,חדשונת
כי יחסית קר עכשיו, ולא חם כמו בקיץ שאז בטוח זה יכול להתקרר בחוץ..

(אם את מתכוונת להמתין עם הבלילה, אז לא נראה לי שכדאי כ''כ לחכות עם הטיגון, כי אחרי ששמים אבקת אפייה ולא מכינים מיד, זה יכול להיהרס, גם אם שמים במקרר...)
אחלה, תודה רבה!אביגיל.
וואי, התכוונתי שזה לא יכול *להתקלקל*חדשונת
בחוץ, כי לא חם...
פעם היינו מכינים לסד"ש.מוריה
היה יוצא נחמד.
תודה, חיממתם לפני ההגשה?אביגיל.
על הפלטה.מוריה
נשאר מעולה יום אחרי. בדר"כ גם מכינים לסעוד"ששואלת כאןאחרונה


ע.י.צ'יאל

רציתי לשאול: האם מספר 3 (חזה) מתאים לרוסטביף?

אם לא, איזה כן? (חוץ מאנטריקוט  ונתחים אחוריים)

אממ... אני עשיתי אנטריקוט אבל נראה לי שמספר 5 ילך לא ניסיתיאנונימיות

למה לא אנטריקוט או סינטה?

לא.אלעד

רק נתחים שמתאימים לצליה מהירה,
כמו אנטריקוט, סינטה, שייטל, פילה וכאלה

לא יודעת אם זה הרוסטביף הרישמיחילזון 123

אבל אנחנו, אחרי שטעמנו אצל חברים, מכינים מספר 3 וזה יוצא מצויין

מכינים ככה-

שום,פלפל שחור,תימין
לטגן בצל ולהוסיף בשר,תבלינים, מטגנים מעט את הבשר בשני הצדדים, מוסיפים יין אדום,מים,לא הרבה
להרתיח ולבשל על אש נמוכה כ-2.5 שעות או שהסכון נכנס בקלות

בחצי שעה האחרונה מוסיפים תפו"א ובטטות

כשזה קר לגמרי (אחרי שזה במקרר) פורסים לפרוסות ממש ממש דקות
שמים בתבנית את הפרוסות בשר והתפו"א וקצת מהרוטב. ואז מחממים בפלטה.

הבשר טעים גם קר.

ע.י.צ'יאל

תודה רבה!

זה ממש טעים אבל לא ה- רוסביף האמיתי ;)אנונימיות


כתבתי את זה... : )חילזון 123


3 זהו הבריסקטברוקולי
רוסטביף טוב עושים עם סינתה
חייבת להגיד שלקרוא את השרשורחדשה ישנה
הזה, פשוט סינית בשבילי.. חחח

אני גרועה בבשר..
גם ליבוזאחרונה
אני מבשלת ממש פשוט יחסית לאנשים שפה... ולא יצא לי אף פעם לקנות אצל קצב או משהו או להשתמש במונחים כמו מספר 5 (יש קטלוג לבשר אני מניחה? לא יודעת למה זה ממש מצחיק אותי)
סינטה בתנורקראנץ שוקולד

נראה טוובבב!!!!מרגרינה
סליחה על הבורות.. אבל אוכלים את זה ככה? זה נראה נא..רק_בשביל_השאלה


זה מדיום רייר, דרגת צלייה..קראנץ שוקולד

יש כאלה שאוכלים רייר שזה יותר נא ויש כאלה שאוכלים צלוי יותר.. צלייה גדולה יותר לנתחים כאלה מייבשת אותם והופכת אותם לפחות לעיסים וטעימים..

וואו! לי זה כל פעם התייבש בתנור. אני רק מבשלת.מודדת כובעים


צריך לסגור אותו קודם בחום גבוה ואז לתת עוד קצת צלייהקראנץ שוקולד

ואז הוא לא מתייבש וכמובן לא לצלות יותר מדי..

נראה ממש טוב💪ארץ השוקולד
אבל מה שמת על הבשר?
תודה קראנץ שוקולד

קצת חרדל דיז'ון, פלפל שחור גרוס, מלח גס, תימין, רוזמרין קצוצים ושיני שום שהכנסתי בתוך חריצים בבשר..

בכיף, תודה על המתכוןארץ השוקולד
אפשר לא חובה..קראנץ שוקולד
זילוף של שמן זית..
עשיתי אותו דבר עם זיגוג דבש ועגבניות שריאנונימיותאחרונה


לא הייתי אוכלת את זה😁אבל נראה מדהייים👌!!מירב!!
מרק עגבניות פרווהפה לקצת
יש למישהו מתכון טוב?
מה שאני עושהירושלמית טרייה

1. רביכה: ממיסים בסיר פינה של מרגרינה (נגיד 20-25 גרם) ומוסיפים ארבע חמש כפות קמח וגם הרבה מלח. מערבבים היטב תוך כדי המשך חימום על הגאז עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס.

אם זה נשאר בגושים גדולים צריך להוסיף עוד כף קמח או שתיים.

צריך לחמם תוך כדי ערבוב עד שזה מזהיב מעט. להיזהר לא לשרוף, ולא לעזוב על האש בלי השגחה כי נשרף מהר.

 

2. מוסיפים שתי קופסאות רסק (אלה של פרי מבורך, 260 גרם למיטב זכרוני. הכי טעימים).

מערבבים היטב עם הרביכה, ואחרי שיש "דייסה" ורדרדה מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי בחישה.

הערבוב ההדרגתית עם נוזלים עוזר למניעת גושים ברביכה.

מוסיפים גם קופסה של עגבניות מרוסקות, לא חובה.

וגם כמה עגבניות רכות חלוטות, קלופות וקצוצות.

אפשר גם כמה גבעולי סלרי קצוצים.

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם, לא לשכוח ששמת כבר את רוב המלח ברביכה.

 

3. מבשלים כשעה לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם והוספת מים לפי הצורך.

 

4. לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

הכנתי של ניקי ב. יצא ממש טעים. ויתרתיחדשה ישנה
על החלמון בסוף... הרגיש לי מגעיל
עשיתי את של ניקי בג'נדס
עם האורז. עם עגבניות ממש. כמה פעמים קצר הצלחות ובלי א.מרק...
מתכון מעולה>~moriya~אחרונה
מרתיחים בסיר קופסאת עגבניות מרוסקות. כשמתחיל לבעבע מוסיפים תבלינים (פלפל שחור, אבקת מרק עוף, חוויג׳ וקצת צ׳ילי).
מוסיפים רסק עגבניות, מים, קישוא, בצל חצוי, תפו"א אחד חתוך גס ושמיר. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך של הירקות.
טוחנים היטב הכל. אפשר להוסיף אורז ולבשל עוד כ20 דקות.
בתאבון!
כמיטב המסורת, הפעם ק.לבןברוקולי
גוועלד


ככה בלי מתכון?! באמת גוועאלדדש.א הלוי
נראה מעולה
של ניקי בשינויים קליםברוקולי
נראה טוב!!יעל מהדרום
וואו וואו וואומשיח נאו בפומ!
מעולה!
ממממ. נראה טוב.לב אמיץ

מעניין לטעום עם קמח מלא. אף פעם לא טעמתי.

נשארנו במסורת ...mardix של אמא

חסכת לי לפתוח שרשור. (סליחה על הנצלו"ש)

 

וואו אלופות לב אמיץ


יפות יפות!משיח נאו בפומ!
ואוו!!! איך מכניסים כ"כ הרבה ריבה בפנים??מודדת כובעים


יש באמת לקנות את הריבת תותים הטעימה הזאת?ירושלמית טרייה

אני יודעת שזה צבע אדום עם סוכר אבל מתה על זה.

בטח זה מגיע רק במיכלים של גלון..

יש את זה בצנצנות רגילות או בקופסא כמו של ממרח שוקולדחילזון 123

אם זה מוצק מדי מערבבים עם קצת מים חמים.

(אבל מה טעים בזה? הרבה יותר טעים ריבה אמיתית יותר)

טעיםםםםםקראנץ שוקולד
חייבת לשאול-אין שם בנמצא

איך מביאים את הסופגניה לטיגון הכי טוב כך ש:

א. גם יצא פס לבן באמצע?

ב. שכל הבפנים יהיה מוכן ולא ישאר באמצע הסופגניה קטע שהוא בצק ?

 

פעם ראשונה השנה שמצאתי מתכון שכולם אהבו אבל היה אי אפשר היה לאכול את כל הבפנים,

כי נשאר בצקי...

שמן חם מדי, צריך לטגן על 160 מעלותקראנץ שוקולד


תודה! ועוד שאלה אם אין לי מדחום...אין שם בנמצא

יש דרך בה אני יכולה לדעת שזו פחות או יותר החום שמתאים?

אצלי אלכוהול בבצק היה ההבדלש.א הלוי
א. הפס הלבן לא שמן עמוק מידי בערך 4-5 ס"מ
לא לגלגל לעיגולים אלא רק לקרוץ ולתת התפחה על נייר אפייה חתוך.

ב. להכין אחת- אם היא לא מוכנה השמן חם מידי, להנמיך את האש ולנסות שוב
אישית אני בודקת מראש עם כף עץ (מדחום מתישהו אקנה בעז"ה) כשיש סביב הכף מעט בועות זה חם מספיק.
תודה!אין שם בנמצאאחרונה

אכן בהתחלה ניסיתי רק לקרוץ והיה נראה לי קטן מידי....

אמנם רק יום שלישי אבל מחשבות לשבתעץ ובית
אני רוצה להכין (פעם ראשונה) לשבת בבוקר עוף ממולא, ויש לי כמה שאלות;

מה עדיף- עוף עם עצמות או מרוקן?
לכמה מנות מתאים עוף אחד?
זה מתאים לשהיה כל השבת על הפלטה?
וכל הסבר נוסף בנושא יתקבל בברכה...
מנסה לענותנחשון מהרחברון
מרוקן מעצמות זה שווה ויש יותר מקום למילוי אבל יותר יקר משמעותית...
גם רגיל זה שווה.
כמה מנות? תלוי אם יש עוד אוכל או שזה האוכל. ואם יש עוד סוג בשר או עוף. ואפ ממולא באורז או בירקות או בעוף טחון. אבל בגדול בין 2 מנות (ממולא באורז/עוף/ירקות) לבין 5-6 מנות אם יש עוד תוספות. ואפילו אם יש אנשין שפחות אוכלים בשר אז אפילו 7-8... (² פולקע 2 משולש 3/4 על החזה 1 כנפיים גרון) ואם המילוי הוא שווה ומשביע אז בכלל...

לגבי כל השבת על הפלטה. אם הוא ברוטב זה לא ככ טוב יהיה רך מידי. ממולא צריך להיות יציב. אם בלי רוטב ישרף. עדיף לערב או לשים לפני שבת את הממולא חי עם קצת רוטב.
ואז אסור להזיז אותו ממקומו על הפלטה או לכסות אותו בשבת (עפ הרב עובדיה מותר לכסות מערב שבת אך לא להוריד ולהחזיר את הכיסוי ולא לשים כיסוי נוסף ולא להזיז ממקומו)
זהו בגדול. כדאי לעשות בתנור עם קצת רוטב (אם המילוי הוא אורז אז לשים יותר רוטב כי האורז סופח.) ואז אם יש קצת רוטב לרוב הספרדים מותר לשים בשבת. אם אתם לא שמים כלל רוטב אז לעשות אותו בץנור. לעטוף בנייר כסף ולשים על הפלטה בשבת וכל חצי שעה בערך לסובב רבע סיבוב בםלטה שלא ישרף
רק תשימי לב,העוגב
שהמילוי בפנים לא מספיק לכולם, אז כדאי להכין עוד מאותו סוג, עם המים של העוף (שיקבלו את הטעם).
תודה!עץ ובית
הוחלט בסוף על 2 עופות וכמובן עוד תוספת (אורז לבן לבררנים ותפוחי אדמה שיהיו בתבנית של העוף).

חנוכה שמח!
לכמה מנות?נחשון מהרחברון
15, חלקם ילדים, ואחרים שאוכלים הרבהעץ ובית
בהצלחה באירוח.נחשון מהרחברוןאחרונה
בעצם זה עשר מנות ממוצעות. כחמש מנות עוף. כרע כרע כנפיים וגרון 2-3 חזה.
אמור להיות מספיק.
תעשי מהמילוי קציצות ושימי בתבנית
איך להציל מרק כתום חדשה.
שלום!
הכנתי מרק כתום בכמות גדולה, אז לא ממש שמתי לב לכמויות וכנראה שמתי יותר מדי תפו"א, כי הטעם קצת של פירה.
שמתי בערך: 5 גזרים, 2 בצלים גדולים, 6 בטטות גדולות, 6 תפו"א די קטנים, חתיכה קטנה של דלעת.
תיבלתי בפלפל, מלח, א.מרק, חוויאג', קצת כורכום.

איך אפשר לשפר את הטעם?
הוספתי 2 בטטות (כנראה שבהתחלה שמתי רק 4).. אבל אין לי עוד.
ועדיף בדרך קלילה ומהירה
להוסיף מים?יעל מהדרום
יכול להיות כמו יעל, שהמרק פשוט קצת סמיך,מודדת כובעים

אני לא שמה תפו"א במרק בכלל.

מרק כתום הוא כתום...

 

דלעת וגזר הכי הרבה, בטטה כדי להמתיק.

 

התיבול נשמע מעולה. הייתי מוסיפה קצת שום כתוש וזה יקפיץ את המרק

אני שמה תפו"א פשוט קצתחדשה.אחרונה
והפעם בלי לשים לב יצא לי הרבה 😅
אני מאמינה שבסוף הוא יהיה בסדר.. בכל מקרה אוסיף קצת שום.
תודה!
איזה שוקולד יתאים להכנת המטבעות?11דוד11

מועתק מפורום באתר פרוג...

יצירה שעשינו במסיבת חנוכה לכל בני הדודים:
לקחנו תבניות מאפין אישיות (חד פעמי) והילדים חרטו מה שהם רצו (כמו בחמרן) ואז יצקנו לתבניות שוקולד וכל אחד קיבל מטבע שוקולד ענק בעיצוב אישי

 

השאלה שלי- איזה שוקולד ליצוק בפנים, אשמח לפירוט כולל דרך הכנה...

 

תודה רבה!

רעיון מקסים! תכף יבואו המבינים..חדשה ישנה
אישית- הייתי הולכת על שוקולד מריר פשוטש.א הלוי
ואפשר להמיס שוקולד לבן- לשים בשקיות זילוף או שקיות אוכל עם חור קטן בקצה ולקשט מעל או לעשות את החריטה עצמה בלבן ואת המטבע בחום.
.
ונשמע כאילו רק המיסו שוקולד - עדיף בבן מארי

אם יודעים לטמפרר זה בכלל מעולה אבל לא חושבת שזה ישנה כ"כ לצורך הפעילות
תודה!11דוד11

רעיון יפה לעשות בשני צבעים.

כשמזלפים משקיות זה לא יוצא נפרד כזה? חשבתי לשים עם כפית...

אפשר גם כפית, תנסה קודם בבית לראות אייך יוצאש.א הלוי
עם כפית ואייך עם שקית

אפשר גם להכין שקית זילוף מנייר אפייה.
שוקולד רגיל לגמריבת 30
פרה, או צמקאו. אם צמקאו אז להוסיף ממתיק...
עשיתי הרבה פעמים.
זה כיף!!
מה זה אומר להוסיף ממתיק?11דוד11


צמקאו מריר ולכן כדאי להוסיף סוכרבת 30
או לבריאים שביננו- סוכר חום, דבש, סילאן,סטיוויה ושאר ממתיקים...
אם אתם לא יודעים לטמפרר אז צמקאוברוקולי
מריר רגיל. צימקאו זה לא טעים...חילזון 123


צמקאו יוצא מצוייןלהרות כוחות
אין צורך להוסיף ממתיק.
אפשר להוסיף מעט חמאת בוטנים לעידון הטעם.
עדיף מריר איכותי במקצת. הפרה מריר הוא זוועה.ירושלמית טרייה

אני לא יודעת מה שמו בו אבל הרבה פעמיםם דברים שעושים איתו מתקלקלים, הוא מתפרק ונשרף בקלות.

לעומת זה קניתי שוקולד של ורד הגליל 40-60 % מוצקי קקאו, והכל מצליח יותר וטעים יותר.

ה 60% זה גם אומר שיש רק 40% סוכר  ולא 50% ומעלה של סוכר..

לדעתי גם החלבי של ורד הגליל יותר מוצלח מעליתש.א הלוי
מצטרפת להמלצה על ורד הגליל.
אנחנו פיינשמעקערס, קונים חלבי לאכילה שוויצרי..ירושלמית טרייה

כמו של פסח אבל כל השנה

תמיד חשבתי שהפרה איכותי יותר11דוד11

בכל אופן אנחנו קונים את ורד הגליל כי הוא תמיד זול יותר בפער, נחמד לגלות שגם איכותי כאילו מוציא לשון

הכנו עם שוקולד ורד הגליל ויצא ממש מוצלח!11דוד11

חלק שמתי בשקית זילוף ובתוך מים רותחים- אבל כאן הרבה חומר הולך לפח אז עשיתי גם אופציה נוספת...

 

הכנסתי כמה קוביות לכל תבנית והנחתי לדקה בערך על כירה חשמלית- תוך כדי ערבוב שלא ישרף.

 

רעיון יפה (עם הכירה)חילזון 123אחרונה


רוצה לרזות ולהיות בריאה.עיניים תכולות

בס"ד

 

אז אני צריכה להמעיט בדברים עם סוכר

אבל העניין הוא שאני די קיצונית בדברים - או שאני מפסיקה עם סוכר לגמרי או שאני אוכלת מלא סוכר. לאכול רק 2 קוביות שוקולד ולהפסיק לא כ"כ עובד אצלי- זה פשוט פותח לי פתח ואני יכולה לגמור את כל החבילה ועוד.

 

אבל הבעיה היא שבזמן האחרון אני לא מפסיקה לטחון שוקולדים וקשה לי ממש להפסיק!! משהו בי אומר לי שלא יקרה כלום אם אני אוכל רק חתיכת עוגה אז אני משתכנעת ואוכלת ואז הוא גם ממשיך ואומר לי - נו את רואה שלא קרה כלום? מה הבעיה לאכול מזה עוד? לא יקרה כלום. ובאמת אני מאמינה לזה שזה לא יעשה לי שום דבר רע! ופשוט קשה לי להפסיק...זה יכול להגיע לכמויות גדולות..

 

ואחרי זה מרגישה פתאום את הבטן נפוחה ורואה את ההשמנה שגודלת מיום ליום ומצטערת שאכלתי. אבל באותו הרגע זה מרגיש לי שלא יעשה לי כלום באמת..

 

מה עושים ? 

ממה זה יכול לנבוע? 

"...ומושל ברוחו מלוכד עיר"בת מלך!!!!
תיקון מידת התאווה.
זה כבר ניראה לי התמכרות..זה לא כזה קלעיניים תכולות
יכוליותבת מלך!!!!
לא מבינה גדולה בהתמכרויות ...
רק התכוונתי שיהודי במהותו משבר ומתקן מידותיו בכל תחומי החיים, וצריך להבחין באיזה שלב לעצור.
(ד"ת שקשור לחנוכה בנושא זה~ האדם נמשל לטיפות שמן הצפות ולא מתערבבות במים סוערים (תאוות והבלי העוה"ז) וצריך האדם "לכתוש" עצמו ולהוציא את השמן הזך הטמון בו וכך יצוף ולא יתערבב).
ולפותחת השרשור~ תשתדלי ותפחיתי לאט לאט, תעבדי על עצמך ותאמיני שרק את צריכה ורוצה את זה ומי שעמל ויגע , יראה גם תוצאות ב"ה
קודם כלאם הבנים12אחרונה
לדאוג שלא יהיה בבית, בכלל.

להכין נשנושים בריאים שיהיו תחליף, ירקות חתוכים, פירות וחטיפי בריאים תוצרת בית.

בהצלחה!!
צריכה רעיונות לערב משפחתיאשתו של בעלי
(המשפחה המורחבת) מה להגיש לשולחן? לא ממש ארוחת ערב אלא הגשה עצמית כזה..
איזה סלטים יתאימו?
מרק כתום- אשמח למתכון
עוד רעיונות?
קינוחים אני אכין, צריכה בעיקר רעיונות למאכלים

תודה
חלבי? בשרי? פרווה?מוריה
סלטים חיים-
כרוב, חסה, ירקות.

לחם שום, לחמים.קרקרים.

חומוס. טחינה.

מרק כתום-
חפשי, היה שירשור לאחרונה.

חלבי ופרווה. תודה!אשתו של בעלי
אז אפשר גםמוריה
גבינות שונות.
סלט עם בולגרית/חלומי.
פשטידות שונות אם יש מבוגריםש.א הלוי
לילדים בד"כ יספיק המרק + לחם ומטבלים (רק לדאוג לשקדי מרק )

לביבות/קציצות ירק- אפשר לאפות וזה יותר קל מלטגן

פסטה + 2 רטבים, אחד מוקרם אחד אדום
סלט פסטה קר

תפו"א מוקרמים

אנטיפסטי

תלוי כמה אנשים זה ועד כמה אכלנים הם.
מרק כתום טעים:הכל מהשם

גזר

בטטה

דלעת

דלורית

שום

עלים-פטרוזיליה, סלרי, שמיר

בצל

לאדות את הבצל עד שהופך לשקוף, לחתוך את כל הירקות לקוביות די קטנות (לא חובה, זה רק לקצר את הבישול) להוסיף לסיר עם מים מעט מעל גובה הירקות (תלוי כמה סמיך את רוצה, ככל שתוסיפי יותר מים יהיה יותר נוזלי...) לתבל במלח ופלפל, להרתיח ולבשל עד לריכוך מוחלט של הירקות

להוציא את העלים ולטחון בבלנדר

לאכול

אם את רוצה לשדרג- אפי/ קני לחמניות עגולות, להסיר את החלק העליון (כמו מכסה), לרוקן מבפנים את התכולה אבל להשאיר שוליים רחבות דיין, והרי לך קערת אכילה אכילה לגמרי...

אם את כבר אופה אז אפשר לעשות ממש בצורת סיר, כדור עם כדור קטן מעליו ואחכ לחתוך את הכיפה למכסה...

 

עוד רעיון:

3 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות חומץ

3/4 כוס מים רותחים

ללוש עם מזלג ואחכ עם היד (כשכבר לא מידי רותח..)

לחלק ל3

לרדד לעיגול ולחלק ל8

למלא במה שרוצים:

בצל מטוגן עם/בלי פטריות

טונה עם ירקות

ירקות מאודים

פירה

חצי נקניקיית סויה

ועוד כיד הדמיון הטובה...

רק לשים לב שהמילוי לא חם כדי שהבצק לא יקרע...

לגלגל כמו רוגעלך

למרוח ביצה ולאפות- נחטף!!

בתאבון!!

 

אלופות!! תודה רבה!אשתו של בעליאחרונה
תגידו,נביעה
מה יקרה אם אני לא ישים סודה לשתיה באפיה?
(עוגיות, עוגות..)
זה כזה נורא?
זה לא יתפח. זה עושה פעולה דומה לאבקת אפיה (או שמרים)חילזון 123

תעשי נסיון פעם אחת ותשווי...

עשיתי...לא הרגשתי הבדל....נביעה
בעוגת בננה בחושה למשל
בעוגיות..
אבקת אפיה את שמה? אם כן, זה אמור להספיקיעל מהדרוםאחרונה
יש מה לחשוש משימוש חוזר בשמן לטיגון?אחרי לידהה
מהצד הבריאותי כמובן

ע.י.צ'יאלאחרונה

באופן עקרוני כן, אבל להשתמש פעמיים זה לא נורא.

מחפשת מתכון ללביבות בטטה אפויותפוסעת חרש
ושיהיו גם פרווה.
ממה שראיתי בכמה אתרים, כתוב לבשל את הבטטות ואז להכין לביבות בעצם מפירה בטטות.
אם יש למישהו מתכון מוצלח ללביבות שלא מבשלים את הבטטות, אשמח לקבל.
תודה רבה!
מה עם לנסות להכין כאלה של מטוגן רק לאפות אותן?ש.א הלוי
אפשר לנסות. יש לך מתכון של מטוגן?פוסעת חרש
תמיד הכנתי רק מתפו״א, אז אני לא יודעת איך מכינים מבטטות. זה אותו דבר, או שיש משהו שונה?
נראה לי אותו דבר..ש.א הלוי
ראיתי אצל ניקי ב מתכון
אפעם לא הכנתי..
(האפויות באמת צריכות בישול אבל המטוגן בטטה שלה לא)
של ניקי מעולותעוד כינוי

יש לה גם כאלה מעורבבות עם תפוחי אדמה.

אני לא זוכרת אם מבשלים לפני כן או לא, אבל גם אם כן בטטה מתרככת במהירות, בטח אם חותכים קטן.

של ניקי מבשלים קודםפוסעת חרש
אין לי בעיה לבשל, אבל זה נשמע לי לא משהו... פירה בטטות אפוי בתנור...
לגרד בטטות (ואפשר גם בצל), ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפליעל מהדרום
לק"י

נשמע לי שזה ילך בתנור.
תודה. אנסה כנראה מחרפוסעת חרש
היום החלטתי לא לקחת סיכון עם נסיונות, והכנתי את אחד המתכונים של ניקי, עם בטטה מבושלת ותפו״א חיים מגורדים. יצא טעים יותר מאשר לביבות מטוגנות!
מחר אנסה לאלתר על טהרת הבטטות.

אם מישהו ניסה משהו בכיוון (רק בטטות בלי תפו״א, לא מבושלות, אפוי בתנור), אשמח לתובנות!
חנוכה שמח
אני פשוט עושה ככה קציצות טונה אפויותיעל מהדרום
לק"י

גם עם בטטה לפעמים. ויוצא טוב!

נראה לי שכדאי להוסיף קצת שמן לעיסה או למרוח על הלביבות.
אני מכינה ככהיראת גאולה
מגרדת בטטות,
אפשר בצל מטוגן,
ביצים,
פרורי לחם,
מלח
שמן (חשוב. זה מה שנותן את הטעם ה'מטוגן').


אני מכינה ככה כל פעם מהירקות שבבית. הכי טעים עם בטטות.


בעצם זה המתכון של @י@יעל מהדרום
אני ניסיתי משהואימל'ה
גירדתי בטטות הקפצתי במחבת עם בצל
העברתי לקערה הוספתי ביצים קמח מלח פלפל ושמן
וטיגנתי
יצא נחמד
בטטה, יכולה גם בצל, תפוחי אדמה..מקום בעולם
מוסיפה ביצים
מלח פלפל..
קצת קמח
סוחטת טוב טוב את הנוזלים..
משמנת תבנית קצת ומניחה את הלביבות השטוחות.. 180 מעלות.. אחרי שהן שחומות להפוך לעוד 5 דקות
מכינה במחבת טפלון פשטידה אחת גדולה מטוגנתלב אמיץ

במינימום שמן:

בטטה מגוררת

בצל מגורר

פטרוזיליה קצוצה

ביצים

מלח, פילפל

 

לערבב הכל

לשים 3 כפות שמן זית על מחבת טפלון, להריץ את השמן ולהטות את המחבת כך שהשמן יכסה את כולו.

להניח על להבה רחבה אבל נמוכה, ומיד לשפוך פנימה את התערובת ולשטח אותה.

לכסות בצלחת רחבה עמידה בחום.

 

אחרי כ 8 דקות התחתית מזהיבה ונפרדת מהמחבת, בעזרת מגבת להפוך את הפשטידה על הצלחת שמכסה

להוסיף כף שמן למחבת ולהחליק פנימה את הפשטידה, הפעם על צידה השני ולא לכסות 

להמשיך בישול על להבה נמוכה לעוד כ4-5 דקות. 

הכנתי אתמול. לא ממש מתכון...חילזון 123אחרונה

גרדתי 2-3 בטטות
קצת פלפל\מלח 

מפזרים כמה כפות קמח (בערך עד שהקערה מכוסה בקמח)

3 ביצים

מערבבים הכל טוב טוב

 

ושמים עם כף או בידיים על תבנית משומנת ערמות קטנות

מברישים בשמן מעל

אופים בטורבו

סופגניות ש.א הלוי
המתכון מכאן-
http://mobile.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-holidays/Recipe-2af8ad052bb3431006.htm

לא היה לי ברדני אז שמתי וודקה
ולא שמתי גרידת לימון/תפוז כי למי יש כוח באמצע הלילה
התפחתי יותר זמן כי יחסית קר פה.
אהבתי שאין בזה הרבה סוכר (יחסית למתכונים אחרים שראיתי )
ושזה עם שמן ולא חמאה


טיפ לטיגון שלא מופיע שם- להתפיח כל עיגול סופגניה על נייר אפייה חתוך ולשים בטיגון יחד עם הנייר אפיה (כשהנייר כלפי מעלה), הוא נשלף בקלות ומחזיקים בו כך שההתפחה לא נהרסת.

יצא אוורירי וטעים


כבר עכשיו מתחילים להשמין?? מה יהיה?? איך בא לי..ירושלמית טרייה


יצאו יפות!לב אמיץ

לא הבנתי למה לטגן עם הנייר? וגם איך.

לא מטגנים עם הנייר, אלא נעזרים בו להפיל את הסופגניה לשמןירושלמית טרייה

..בלי ללחוץ עליה עם האצבעות ולקלקל את התפיחה.

אם הבנתי נכון.

תופסים בנייר ולא בסופגניה, מפילים אותה מהנייר לשמן וזורקים את הנייר כמובן.

את יכולה בתכלס לא להוציא אותו הוא יורד לבדש.א הלוי
היו כאלה שהוא טיפה נדבק אז השארתי ואחרי כמה שניות הוא פשוט יורד לשמן לבד (ואז מוציאים אותו עם מלקחיים נגיד)

אני לא "הפלתי מהנייר לשמן" אלא הכנסתי עם הנייר - זה יותר קל
תודה! בעז"ה ננסה.לב אמיץ


פשוט מקמחים אותו מעטקראנץ שוקולד
לפני ששמים את הסופגניות
אפשר לטגן צד אחד עם הנייר ואז כשהופכים להוציא אותו עם מלקחיימקום בעולםאחרונה
נרא מושלם!! ממש מרגישים את הטריות בתמונה... איזה כיף לכם!!בת נוגה


זה טיפ של קרין גורן.מוריה
והן יפות ומגרות!
טיפ מאד מוכר של הרבה קונדיטורים..קראנץ שוקולד
איזה יפות ומגרות..גלית


וואוו נראה סוף!!!מרגרינה
נראות טוב!! הלוואי שיצא לי להכין השנה..יעל מהדרום
מממ... טעים! שאלה-חדשה ישנה
אם יש לי רק ערק זה גם טוב? או שזה יעשה טעם מגעיל..?
ערק זה מעולה! לא ישאיר טעם לוואי.ש.א הלוי
וויסקי יכול להשאיר טעם לוואי..
למה טעם לוואי, טעם טעים של וויסקי..ירושלמית טרייה
בעיני זה חלק מהטעם.
תלוי איזה וויסקי, ולא כולם אוהבים את הטעםש.א הלוי
מי שאוהב - אז בכייף
מי שלא- שישים משהו שלא משאיר טעם..
מתכון לסופגניות*עקבות בחול*
מחפשת מתכון מוצלח לסופגניות פרווה ובלי אלכוהול (אין לי..)
תודה
אין לך שום אלכוהול? כי אני לא הצלחתי בליש.א הלוי
שלחו לי את זה - אבל לא ניסתי אותו

יין נחשב? *עקבות בחול*
לא.. חוץ מיין אין כלום.
אולי איזה ליקר זול ממשלוחי מנות כזה לא אמיתי.. עם אלכוהול סוכר וצבע מאכל..

תודה!
המממ.. יין אין בו מספיק אחוזים.. ש.א הלוי
סופגניות אפויות לא חייבות אלכוהול..

נסי להשאיל משכנים- זה סה"כ כף או שתיים
מלי מאירוב אלופה.. הן טעימותתמקום בעולםאחרונה
חשוב לשים אלכוהול בבצק כי זה מונעקראנץ שוקולד
ספיחת שמן.. האלכוהול עצמו לא מורגש בטעם..
אין לי בעיה עם אלכוהול*עקבות בחול*
דוקא אוהבת..

אין לי. ואני לא אקנה בשביל שימוש של כף אחת..
זה לא מתקלקל מהר אפשר לשמורקראנץ שוקולד
לכמה שנים או סתם לשתות בשבתות וימים טובים
זכור לי ששנה שעברה הכנת סופגניות ממש טעימות!יהדות=דרך חיים
בימים שעוד היית מגיע...נחשון מהרחברון
הם היו חלביות...נחשון מהרחברון
בטוח אפשר בלי..נראה לי שהייתי עושה בצק שמרים רגיל של עוגותיעל מהדרום
לק"י

אולי עם קצת יותר מים, שיהיה רך.
כנראה שאכין מחר ואשמח לשתף.
הנה מתכון מדהים בלי אלכוהולmom123

הוא חלבי אבל אפשר להשתמש בתחליפים (מרגרינה וחלב סויה או חלב אחר)

זה לא כל כך מסובך, ושווה כל שניה של עבודה!! כל שנה חוזרת למתכון הזה.

 

Crispy and Creamy Doughnuts Recipe

 

סליחה שזה באנגלית, אם תרצי אולי אמצא זמן לתרגם. לא מבטיחה.

אנסה גם את זה*עקבות בחול*
תודה!

ואין צורך לתרגם.. אני ממש בסדר עם אנגלית
במתכון של ניקי היא כותבת שאפשר להחליף בשמן ומים..אורנית
עדיין לא ניסיתי..
תודה לכולם!*עקבות בחול*
אז בסוף מצאתי מתכון של ניקי (לא מבינה למה לא חשבתי מראש לחפש שם )

@ש.א הלוי

מאד דומה למה שהבאת.. יצא מצוין! הילדים נהנו מאד

אממ שאלהרוקדת בגשם
עד כמה זה לא טוב לבשל ולאפות בלי מתכון?
מניחה שאפיה זאת יותר בעיה...
פשוט ממש קשה לי לצמד למתכון, אז אני מתבססת על ידי קודם...
בעיתי?
כל עוד יוצא טעים מה הבעיה?בוז
כל המתכונים הטובים הם ניסוי וטעייה
תלוי במה.מוריהאחרונה
יש דברים שאם טיפה משנים יכולים ממש להרוס.
אבל יש דברים שזורמים. "שמים לפי העין".

בד"כ במתכונים עם גרמים לא כדאי לשחק.
כמה כוסות זה חצי קילו קמח?abc
אני משתמשת בכוסות מדידה
3.5 זה בסדר?
קילו 1 - זה בערך 8-9 כוסות חד"פחילזון 123


ח"פ זה פחות מהכוסות מדידה, נכון?abc
נראה לי שכן. נדמה לי שזה 180 מלחילזון 123


½3 כוסות מדידה זה חצי ק"ג קמח.ש.א הלוי
לפחות לפי מה שאני בדקתי
יש למעלה בנעוץ המרה..קראנץ שוקולד
כן. בקמח לבן.יראת גאולה
בקמח מלא זה 4.
תודה!!! הבצק בהתפחה abcאחרונה