בא לי להכין משהו טעים לארוחת ערב, לאחר ההדלקה
יש למישהו רעיון למשהו טעים וקל להכנה?,
חלבי או פרווה
תודה רבה!
המוציא..
שלום לכולם,
אני מזמינה את המשפחה ל- מה שנקרא ׳ערב לביבות׳ 
אשמח לקבל מתכונים או רעיונות למטבלים/סלטים מעניינים..
תודה!

ולפעמים שמנת
רציתי לשאול: האם מספר 3 (חזה) מתאים לרוסטביף?
אם לא, איזה כן? (חוץ מאנטריקוט ונתחים אחוריים)
למה לא אנטריקוט או סינטה?
רק נתחים שמתאימים לצליה מהירה,
כמו אנטריקוט, סינטה, שייטל, פילה וכאלה
אבל אנחנו, אחרי שטעמנו אצל חברים, מכינים מספר 3 וזה יוצא מצויין
מכינים ככה-
שום,פלפל שחור,תימין
לטגן בצל ולהוסיף בשר,תבלינים, מטגנים מעט את הבשר בשני הצדדים, מוסיפים יין אדום,מים,לא הרבה
להרתיח ולבשל על אש נמוכה כ-2.5 שעות או שהסכון נכנס בקלות
בחצי שעה האחרונה מוסיפים תפו"א ובטטות
כשזה קר לגמרי (אחרי שזה במקרר) פורסים לפרוסות ממש ממש דקות
שמים בתבנית את הפרוסות בשר והתפו"א וקצת מהרוטב. ואז מחממים בפלטה.
הבשר טעים גם קר.
תודה רבה!
קראנץ שוקולדיש כאלה שאוכלים רייר שזה יותר נא ויש כאלה שאוכלים צלוי יותר.. צלייה גדולה יותר לנתחים כאלה מייבשת אותם והופכת אותם לפחות לעיסים וטעימים..
ואז הוא לא מתייבש וכמובן לא לצלות יותר מדי..
קראנץ שוקולדקצת חרדל דיז'ון, פלפל שחור גרוס, מלח גס, תימין, רוזמרין קצוצים ושיני שום שהכנסתי בתוך חריצים בבשר..
ארץ השוקולד1. רביכה: ממיסים בסיר פינה של מרגרינה (נגיד 20-25 גרם) ומוסיפים ארבע חמש כפות קמח וגם הרבה מלח. מערבבים היטב תוך כדי המשך חימום על הגאז עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס.
אם זה נשאר בגושים גדולים צריך להוסיף עוד כף קמח או שתיים.
צריך לחמם תוך כדי ערבוב עד שזה מזהיב מעט. להיזהר לא לשרוף, ולא לעזוב על האש בלי השגחה כי נשרף מהר.
2. מוסיפים שתי קופסאות רסק (אלה של פרי מבורך, 260 גרם למיטב זכרוני. הכי טעימים).
מערבבים היטב עם הרביכה, ואחרי שיש "דייסה" ורדרדה מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי בחישה.
הערבוב ההדרגתית עם נוזלים עוזר למניעת גושים ברביכה.
מוסיפים גם קופסה של עגבניות מרוסקות, לא חובה.
וגם כמה עגבניות רכות חלוטות, קלופות וקצוצות.
אפשר גם כמה גבעולי סלרי קצוצים.
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם, לא לשכוח ששמת כבר את רוב המלח ברביכה.
3. מבשלים כשעה לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם והוספת מים לפי הצורך.
4. לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

מעניין לטעום עם קמח מלא. אף פעם לא טעמתי.
לב אמיץאני יודעת שזה צבע אדום עם סוכר אבל מתה על זה.
בטח זה מגיע רק במיכלים של גלון..
אם זה מוצק מדי מערבבים עם קצת מים חמים.
(אבל מה טעים בזה? הרבה יותר טעים ריבה אמיתית יותר)
איך מביאים את הסופגניה לטיגון הכי טוב כך ש:
א. גם יצא פס לבן באמצע?
ב. שכל הבפנים יהיה מוכן ולא ישאר באמצע הסופגניה קטע שהוא בצק
?
פעם ראשונה השנה שמצאתי מתכון שכולם אהבו אבל היה אי אפשר היה לאכול את כל הבפנים,
כי נשאר בצקי...
יש דרך בה אני יכולה לדעת שזו פחות או יותר החום שמתאים?
אכן בהתחלה ניסיתי רק לקרוץ והיה נראה לי קטן מידי....
חדשה.
אני לא שמה תפו"א במרק בכלל.
מרק כתום הוא כתום...
דלעת וגזר הכי הרבה, בטטה כדי להמתיק.
התיבול נשמע מעולה. הייתי מוסיפה קצת שום כתוש וזה יקפיץ את המרק 
מועתק מפורום באתר פרוג...
יצירה שעשינו במסיבת חנוכה לכל בני הדודים:
לקחנו תבניות מאפין אישיות (חד פעמי) והילדים חרטו מה שהם רצו (כמו בחמרן) ואז יצקנו לתבניות שוקולד וכל אחד קיבל מטבע שוקולד ענק בעיצוב אישי
השאלה שלי- איזה שוקולד ליצוק בפנים, אשמח לפירוט כולל דרך הכנה...
תודה רבה!
רעיון יפה לעשות בשני צבעים.
כשמזלפים משקיות זה לא יוצא נפרד כזה? חשבתי לשים עם כפית...
אני לא יודעת מה שמו בו אבל הרבה פעמיםם דברים שעושים איתו מתקלקלים, הוא מתפרק ונשרף בקלות.
לעומת זה קניתי שוקולד של ורד הגליל 40-60 % מוצקי קקאו, והכל מצליח יותר וטעים יותר.
ה 60% זה גם אומר שיש רק 40% סוכר ולא 50% ומעלה של סוכר..
ש.א הלויכמו של פסח אבל כל השנה 
בכל אופן אנחנו קונים את ורד הגליל כי הוא תמיד זול יותר בפער, נחמד לגלות שגם איכותי ![]()
חלק שמתי בשקית זילוף ובתוך מים רותחים- אבל כאן הרבה חומר הולך לפח אז עשיתי גם אופציה נוספת...
הכנסתי כמה קוביות לכל תבנית והנחתי לדקה בערך על כירה חשמלית- תוך כדי ערבוב שלא ישרף.
בס"ד
אז אני צריכה להמעיט בדברים עם סוכר
אבל העניין הוא שאני די קיצונית בדברים - או שאני מפסיקה עם סוכר לגמרי או שאני אוכלת מלא סוכר. לאכול רק 2 קוביות שוקולד ולהפסיק לא כ"כ עובד אצלי- זה פשוט פותח לי פתח ואני יכולה לגמור את כל החבילה ועוד.
אבל הבעיה היא שבזמן האחרון אני לא מפסיקה לטחון שוקולדים וקשה לי ממש להפסיק!! משהו בי אומר לי שלא יקרה כלום אם אני אוכל רק חתיכת עוגה אז אני משתכנעת ואוכלת ואז הוא גם ממשיך ואומר לי - נו את רואה שלא קרה כלום? מה הבעיה לאכול מזה עוד? לא יקרה כלום. ובאמת אני מאמינה לזה שזה לא יעשה לי שום דבר רע! ופשוט קשה לי להפסיק...זה יכול להגיע לכמויות גדולות..
ואחרי זה מרגישה פתאום את הבטן נפוחה ורואה את ההשמנה שגודלת מיום ליום
ומצטערת שאכלתי. אבל באותו הרגע זה מרגיש לי שלא יעשה לי כלום באמת..
מה עושים ?
ממה זה יכול לנבוע?
קראנץ שוקולדאחרונה
)גזר
בטטה
דלעת
דלורית
שום
עלים-פטרוזיליה, סלרי, שמיר
בצל
לאדות את הבצל עד שהופך לשקוף, לחתוך את כל הירקות לקוביות די קטנות (לא חובה, זה רק לקצר את הבישול) להוסיף לסיר עם מים מעט מעל גובה הירקות (תלוי כמה סמיך את רוצה, ככל שתוסיפי יותר מים יהיה יותר נוזלי...) לתבל במלח ופלפל, להרתיח ולבשל עד לריכוך מוחלט של הירקות
להוציא את העלים ולטחון בבלנדר
לאכול
אם את רוצה לשדרג- אפי/ קני לחמניות עגולות, להסיר את החלק העליון (כמו מכסה), לרוקן מבפנים את התכולה אבל להשאיר שוליים רחבות דיין, והרי לך קערת אכילה אכילה לגמרי...
אם את כבר אופה אז אפשר לעשות ממש בצורת סיר, כדור עם כדור קטן מעליו ואחכ לחתוך את הכיפה למכסה...
עוד רעיון:
3 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
3 כפות חומץ
3/4 כוס מים רותחים
ללוש עם מזלג ואחכ עם היד (כשכבר לא מידי רותח..)
לחלק ל3
לרדד לעיגול ולחלק ל8
למלא במה שרוצים:
בצל מטוגן עם/בלי פטריות
טונה עם ירקות
ירקות מאודים
פירה
חצי נקניקיית סויה
ועוד כיד הדמיון הטובה...
רק לשים לב שהמילוי לא חם כדי שהבצק לא יקרע...
לגלגל כמו רוגעלך
למרוח ביצה ולאפות- נחטף!!
בתאבון!!
תעשי נסיון פעם אחת ותשווי...
באופן עקרוני כן, אבל להשתמש פעמיים זה לא נורא.
יש לה גם כאלה מעורבבות עם תפוחי אדמה.
אני לא זוכרת אם מבשלים לפני כן או לא, אבל גם אם כן בטטה מתרככת במהירות, בטח אם חותכים קטן.


במינימום שמן:
בטטה מגוררת
בצל מגורר
פטרוזיליה קצוצה
ביצים
מלח, פילפל
לערבב הכל
לשים 3 כפות שמן זית על מחבת טפלון, להריץ את השמן ולהטות את המחבת כך שהשמן יכסה את כולו.
להניח על להבה רחבה אבל נמוכה, ומיד לשפוך פנימה את התערובת ולשטח אותה.
לכסות בצלחת רחבה עמידה בחום.
אחרי כ 8 דקות התחתית מזהיבה ונפרדת מהמחבת, בעזרת מגבת להפוך את הפשטידה על הצלחת שמכסה
להוסיף כף שמן למחבת ולהחליק פנימה את הפשטידה, הפעם על צידה השני ולא לכסות
להמשיך בישול על להבה נמוכה לעוד כ4-5 דקות.
גרדתי 2-3 בטטות
קצת פלפל\מלח
מפזרים כמה כפות קמח (בערך עד שהקערה מכוסה בקמח)
3 ביצים
מערבבים הכל טוב טוב
ושמים עם כף או בידיים על תבנית משומנת ערמות קטנות
מברישים בשמן מעל
אופים בטורבו
ש.א הלוי
לא הבנתי למה לטגן עם הנייר? וגם איך.
..בלי ללחוץ עליה עם האצבעות ולקלקל את התפיחה.
אם הבנתי נכון.
תופסים בנייר ולא בסופגניה, מפילים אותה מהנייר לשמן וזורקים את הנייר כמובן.


*עקבות בחול*
כזה לא אמיתי.. עם אלכוהול סוכר וצבע מאכל..
ש.א הלוי
הוא חלבי אבל אפשר להשתמש בתחליפים (מרגרינה וחלב סויה או חלב אחר)
זה לא כל כך מסובך, ושווה כל שניה של עבודה!! כל שנה חוזרת למתכון הזה.
Crispy and Creamy Doughnuts Recipe
סליחה שזה באנגלית, אם תרצי אולי אמצא זמן לתרגם. לא מבטיחה.

)

abcאחרונה