שרשור חדש
אהלן! אשמח לרעיונות לקינוחים ללא תנורמאמע

ֱאז התנור התקלקל ובינתיים אנחנו בלי.... קשה לי ממש בלי האפיה, עוגות וכו'

אשמח לרעיונותיכם היצירתיים- מה אפשר להכין בלי תנור לכבוד שבת(קינוחים)

יש לך מיקרוגל?גלית

שמתי לך קישור לעוגה במיקרוגל מהאתר של אפרת סיאצי מתכונים ב10 דקות

עוגת שוקולד במיקרוגל

 

 

קינוחי כוסות, כדורי שוקולד, עוגת ביסקוויטיםbinbin
וואלה, משהו מגניב שעשיתי השבוע -3 מצרכים!!אם+7

מאתר 10 דקות.

עוגת כדורי שוקולד:

400 גרם פירורי ביסקויטים גסים.

100 גרם שוקולד

חבילת שמנת מתוקה (אני עשיתי עם ריצ' כי רציתי פרווה)

ממיסים במקרוגל שמנת ושוקולד ומערבבים עם הבסקויטים.

שוטחים על תנית ומהדקם.

ז-ה-ו-!!

אפשר למעלה לשים עוד גנאש שוקולד עם עוד שמנת ועוד שוקולד.

אני ויתרתי

ול א נשאר פרור!!!

יוצאת כמות די קטנה- סוג אינגליש קייק.

אפשר להכפיל כמויות כמובן

נשמע טעים... טוב נו שוקולד ובסקויטים;)מאמע

תודה רבה!

האמת שנכון, אבל כמה קינוחים בלי שוקולד את מכירה??אם+7

קורץ

כמה רעיונות :M9
גלידות שוקו/וניל
עוגת מוס (בסיס בסקוויטים )
בכוסיות: תחתית של פירורי לוטוס, קצפת, פירורי לוטוס/ממרח לוטוס
סלט פרות העונה

תודה לכולכם על הרעיונותמאמע

נראה לי שכבר אזדרז לתקן את התנור.... קשה בחורף לאכול קינוחים קרים, לפחות אצלנו..

כדורי חמאת בוטנים ופצפוצי אורז מצופים גנאש שוקולדאמאשה

בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים  חצי כוס סוכר וחצי כוס דבש. מוסיפים כוס חמאת בוטנים ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.

שופכים את הנוזל החם על 5 כוסות פצפוצי אורז ומערבבים נמרצות כדי שכל הפצפוצים יתכסו.

כשמעט מתקרר, מגלגלים לכדורונים קטנים ונועצים קיסם קטן. שומרים במקרר.

מכינים גנאש שוקולד. טובלים כל כדורון בשוקולד . ומכניסים למקפיא לכמה דקות.

הצעת הגשה:  נועצים את הקיסם של הכדורונים  בתוף פומלה גדולה בצורה של חצי קיפוד

יש לי מתכון דומה וגם ממש טוב סמיילי12

מערבבים בקערה:

- חבילת חמאת בוטנים מומסת במיקרו.

- 200 גרם אגוזי מלך טחונים.

- 3 וחצי כוסות פצפוצי אורז. (לפעמים צריך יותר אם יוצא עיסה דביקה מדי).

- שקית אבקת סוכר (100 גרם).

מערבבים ויוצרים כדורים ומקפיאים.

בזמן שהכדורים בהקפאה ממיסים שוקולד בסיר על סיר עם מים על הגז (הכי טוב זה הצימקאו הבורדו. אחרי אינספור נסיונות).

 מוציאים מההקפאה את הכדורים וטובלים בשוקולד.

מושלם.

יכולה לשמור במקרר או בהקפאה לפי העדפת בני הבית.

אלה:עלה למעלה
ממש ממש טעים!
כדורי אנרגיה עם חמאת בוטנים, שיבולת שועל וגרעינים | עוגיו.נט
רק אני מכפילה את זה בערך בארבע ולא שמה גרעיני דלעת מוסיפה במקום אגוזים
פירות. הפומלות מצוינות עכשיו.44444
סלט פירותג'נדס

ויש דברים לא בריאים כמו מוסים וכאלה...

בנוסף לכל הרעיונות המצוינים שכבר אמרו פההודיה60

אפשר לקנות גליליות עבות למילוי או טארטלטים

ולמלא בקצפת. אפשר לגוון את הקצפת בטעמים שונים - שוקולד/קפה/פרות יער וכו

אפשר להעמיד אותן כמו נרותניקיתוש
ולתקוע למעלה שלהבת עם קיסם.
יוצא יפה מאד
חמווווווווווווד!! קניתי!אם+7אחרונה


עוד רעיוןמחי
קורנפלקס מצופה בשוקולד

ממיסים 200 גרם שוקולד (מריר או חלבי) בסיר על גבי סיר עם מים, מערבבים בפנים 3-4 כוסות קורנפלקס, מעבירים למאפינס אישיים בעזרת כף. מקפיאים.
זהו! קל, מהיר וטעיםםם.

אפשר להוסיף חמאה או דבש, אני עשיתי בלי ויצא מושלם.
עוגת שוקולדגפן36
אז.. לאימי יש יום הולדת,
ויש לי את האפשרות להעביר עוגה בכל צורה שאחפוץ (קפואה, קרה, חמה.. הכל)

יש לי קצת כשרון לאפיה, אז ממש בא לי לנצל אותו לכבודה.
הכי חשוב- עוגה טעימה ושוקולדית בלי נגיעות וניל.
ושתהיה יפה.

עופו עם הרעיונות, בסוף ארכיב מזה משהו.

טריקולדאמת ואמונה

היא עם שוקולד לבןגפן36
אמא לא תאכל.. כל מה שלבן לא.. רק חום וחום וחום.
לא חייב שוקולד לבןקראנץ שוקולד
אפשר שכבה אחרת, תות, דובדבן, פירות יער, נוגט וכו..
שכבת שוקולד מריר, שוקולד חלב ותעשי בסיס ביסקוויטים כלשהוש.א הלוי
והיא צודקת
שוקולד לבן זה לא שוקולד
באתר עוגיו. נט יש כל מיני דברים בסגנוןשקדי מרק
תודה! עזרתם לי עם הרעיונות!גפן36


את לא יכולה להעלות כזה דבר בלי מתכון ש.א הלוי
מזה היופי הזה???! נראה מעולהההה
אני לא טובה במתכוניםגפן36
אני לא טובה במתכונים 🙈גפן36
אנסה בהמשך לכתוב מה עשיתי
מתכון:גפן36
יום א':
מכינים גנאש להקצפה (200 שוקולד מריר, 2 שמנת), מקררים.

יוםב':
עיסה של בחושה שוקולד רגילה, קצת דליל יותר וקצת יותר ביצה.
תבנית סיליקון עגולה
שמים כל פעם מצקת וחצי, אופים עד שמוכן, מוציאים ומכניסים שכבה חדשה.
לפני השכבה הראשנוה שימנתי את התבנית קצת.
לשים לב לעשות שכבות דקות.
מניחים את השכבות עם נייר אפיה בין לבין
מקציפים את הגנאש עם עוד חבילת שמנת,
מרכיבים את העוגה.
מבחוץ ציפיתי בקרם טופי קרמל שנדפק והוקצף
(סוכריות טופי קרמל, קצת שמנת, ממיסים.
שמים קצת ג'לטין במים קרים. כשמוכן שופכים לתוך העיסה המומסת ומערבבים.
שוברים פנימה חצי שוקולד לבן ומערבבים עד להמסה.
רואים שנדפק ולא נח לצפות.
שמים במיקסר מוסיפים את שאר השמנת וקצת פודינג, מקציפים.
נח לצפות, מצפים.)

מקררים ללילה

יום ג':
קופצים על שוקולד קורנפלקס קליק, מצפים את הדפנות.

מפטשים מקופלת גדולה, שמים באמצע
ממיסים קצת שוקולד מריר קצת חלב, מצפים תותים ומניחים
אחלה מתכון דיי דומה למתכונים שלי האמתש.א הלוי
יש סוג של מתכון בסיס ומליון הערות מכל כיוון ותוספות 😅
חח.. גם אני ככה... והעוגה מעלפת!!חדשה ישנה
מהמם. מתכון מצוייןחילזון 123אחרונה


וואו!! נראה מרשים וטעים!יעל מהדרום
מושלם!!!😋קראנץ שוקולד
מהמם. מה שמת בציפוי?חילזון 123


בלאגן שלם האמתגפן36
כתבתי ב"מתכון"
מחפשת מתכון ללחמניות כוסמיןבריאות ונחת
מתכון קל וטעים שלא מתפשל
יש לי קמח כוסמין 80%
אם יש כבר שירשור בנושא אשמח שתפנו אותי
יש כאן הרבה שרשורים ואני לא מצליחה לחפשירושלמית טרייה

מצרפת אחד שמצאתי, אבל היה אחד ממש ארוך די לאחרונה.. חפשי בעצמך אולי תמצאי.

אני עושה את המתכון מהשרשור שלא מצאתי, הוא הוללך בערך ככה:

קילו קמח

ארבע כפיות שמרים יבשים

שתיים וחצי עד שלוש כוסות מים (האמת שתיים וחצי תמיד היה בדיוק טוב)

חצי כוס שמן

חמש כפות סילאן (לחילופין שש כפות סוכר קנים)

כף שטוחה מלח

 

מוסיפים את השמן והמלח אחרונים.

מורחים בשמן למניעת היווצרות קרום ומתפיחים כשעה.

עושים צורות ומתפיחים עוד קצת..

אופים ב 180  20-25 דקות, לבדוק שלא שורפים!

ממש תודה!!בריאות ונחת
גם מצאתי שירשור אחד
מה כתבתי? שמצאתי ואז שלא מצאתי? ה' ישמור..ירושלמית טרייה


אני דווקא מוצאת את התגובה שלך די הגיוניתבריאות ונחת
המתכון המנצחישנה חדשה
ק''ג קמח כוסמין
3 כפות שמרים יבשים (זה הסוד!!)
כף וחצי מלח
כדאי גם כפית א. אפיה, לא חובה
--לערבב--
להוסיף
0.5-1 כוס סוכר, תלוי כמה מתוק רוצים
3 כוסות מים חמימים
אפשר גם כף חומץ, ממש משדרג
ללוש הרבה זמן, כשנהיה בצקי כזה
להוסיף כוס שמן
ללוש עד שהשמש נטמע בפנים.

לפני האפייה למרוח ביצה מעורבבת בקצת סילאן/דבש זה עושה את החלות שחומות ויפות,
בונוסים להשתמש רק בצהוב של הביצה.. עוד יותר שלום ויפה

בהצלחה
כוסות חד פעמיות קטנות? כי זה נשמע המון נוזלים בשביל קילוירושלמית טרייה


כוסות מדידה של 250ישנה חדשה
לפעמים אני שמה קצת פחות מ3 כוסות,
נגיד 2.75

בקמח כוסמין כל היחס בין מים לקמח משתנה.
יוצא מעולה!!
מוזר, אולי זה תלוי חברהירושלמית טרייה
אני עושה עם של "מהודר" ואם אני שמה יותר משתיים וחצי כוסות, כוסות זכוכית כמו דורלקס, זה יוצא דביק מדי.
ואני שמה רק חצי כוס שמן.
מה זה דורלקס?ישנה חדשה
הכוסות הדקיקות הישרות מזכוכיתירושלמית טרייהאחרונה
כאלה פשוטות, חשבתי שלכולם יש..
כנראה הן במידה הכי טובה, תמיד אנחנו מכינים איתן עוגות. אאל"ט 240 מ"ל.
מחפשת מתכונים לעוגיותמרגרינה
באלי להכין מלאי שיהיה לתה של החורף
אשמח למתכונים לעוגיות טעימות ולא מדי מסובכות להכנה.

תודה!
המתכון שיש מאחרי החבילה שת השוקולד צ'יפסש.א הלוי
אלו גם נהדרות: ובכללי לניקי יש מלא עוגיות קלות וטעימות
עוגיות טחינה פרווה, המתכון הכי טוב לעוגיות טחינה מעולות ושוות ביותר!!.


בראוניז זה טעים ונשמר נהדר במקפיא

תודה! 👌מרגרינה
עוגיות קלות וטעימות בטירוף: (מייפל/ ריבת חלב)הולם במיוחד
3 כוסות קמח רגיל
2 כפית שטוחה אבקת אפיה
כפית אבקת קינמון
2/3 כוס סירופ מייפל (מומלץ טבעי ללא תוספת סוכר)
כוס שמן.
(מתוך מתכונים ב10 דקות)


עוד אחד דומה:
1 וחצי כוס קמח
כפית שטוחה א. אפייה
כפית וניל
3 כפות גדושות ריבת חלב
1/2 כוס שמן.

אם את רוצה יש לי של שוקוצ'יפס מושלמות (מלא זמן חיפשתי את המתכון המושלם.. שיצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים ויפות כאלה. בסוף מצאתי)
שאני אוכל להעלות בהמשך.

וגם ממליצה על עוגיות קוואקר של ניקי.
תודההה!!!!מרגרינה
אשמח למתכון של השוקוציפסאפ


>>הולם במיוחד
עוגיות שוקולד צ'יפס מופלאות
כמות: בערך 40 עוגיות גדולות למדי

מרכיבים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום (כהה רגיל, לא דמררה)
3/4 כוס שמן
1כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 חבילת שוקולד מריר קצוץ / חצי חבילת שוקולד צ'יפס.

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים או מרפדים בנייר אפייה את תבנית התנור.שמים בקערה את הביצים ו-2 סוגי הסוכר וטורפים (אפשר במיקסר או ביד, עם כף גדולה).מוסיפים את השמן והווניל, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי (זה ייראה שמנוני וג'יפה בהתחלה אבל אל דאגה, התערובת תתאחד).מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השוקולד, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.מקפלים ביד את השוקולד הקצוץ לתוך התערובת (התערובת תהיה די סמיכה ועלולה להעמיס על המיקסר). יוצרים כדורי בצק בידיים ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אין צורך לשטח את הבצק, הוא ישתטח בזמן האפייה.אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות זהובות.

(לקוח מהבלוג בישול בזול)
תודה. ינוסה בעז"האפ


שני המתכונים שנתת נשמעים טוב.יעל מהדרום
לק"י

על כמה מעלות אופים?
וכמה זמן?
180, 12 דקות בערךהולם במיוחד
תודה רבה!!יעל מהדרום
עוגיות מגולגלת, קל להכנה ויוצאתודה כמות גדולהאין לי כינוי
350 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה (אני מחליפה בשמן )
3 כפות סוכר
חצי כוסות שמנת מתוקה/ריץ' לפרווה

מערבבים את כל החומרים, מחלקים את הבצק ל3/4, מרדדים כל חלק וממלאים במה שרוצים. אני אוהבת למלא בממרח תמרים. מגלגלים לרוב, פורסים אבל לא עד הסוף (עושים סימנים ואופים את הרולד בשלמותה ). אופים להזהבה, וכשמתקרר חותכים לעוגיות לפי הסימנים
מעולה! תודה!!מרגרינהאחרונה
הנה-יעל מהדרום

לק"י

 

עוגיות פרווה (מהאתר xnet)- כ-30 עוגיות:

 

- 500 גרם קמח תופח

- 1 כוס שמן (240 מ"ל)

- 1 1/4 כוסות אבקת סוכר (150 גרם)

 

(אני עשיתי קצת שינויים:

- 4.5 כוסות קמח

- 1 א. אפיה

- 1 וקצת כוסות שמן

- 100 גרם א. סוכר- בערך 4/5 כוס

- שוקולד צ'יפס)

 

 

- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

- לשים את כל החומרים לבצק אחיד.

- יוצרים מהבצק כדורים בגודל של גולות גדולות ומשטחים מעט.

- נראה לי שבמתכון המקורי היה כתוב לשים שקד/ אגוז בכל עוגיה.

- שמים בתבניות במרווחים בין העוגיות.

- אופים 8-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

- מצננים את העוגיות לחלוטין בתנור, ואז מעבירים לכלי אטום.

נשמע טעים!!! תודה!מרגרינה
שאלת כמות שאומרים קילולכל זמן ועת
עד היום שאומרים לי קילו עגבניות, אני לא יודעת כמה זה..
10 עגבניות? 6 עגבניות?

כמה זה בערך קילו מלפפונים, קולורבי?
אשמח ל"מילון" בסיסי של כמויות (של ירקות ופירות) ולשמוע מנסיונכם.

ואיך שומרים על ירקות הכי טוב במקרר שלא ירקיבו.

עונה לך לגבי שאלה שנייהירושלמית טרייה
לגבי המשקל גם לי אין מושג, אולי כדאי להחזיק בית משקל מטבח.יש כאלה קטנים ושטוחים שלא תופסים כמעט מקום וגם לא עולים הרבה, וזה טוב שיש.

לגבי שמירת ירקות:
מלפפונים בשקית סגורה בתוך מגרת הירקות.
עגבניות במגרת הירקות בלי שקית.
עגבניות שרי בסלסלת הפלסטיק שלהן במגרה בלי שקית.
פלפלים בשקית סגורה. הרבה פעמים לא נכנסים במגרה, אז במדף.
תפוחים, שזיפים, אפרסקים, משמשים, לימונים שכבר רכים, אבוקדו שהתרכך ולא אוכלים מיד, במגרת הפירות בלי שקית.
קיווי בשקית במגרה.
קישואים בשקית סגורה במקרר. להארכת תוחלת החיים שלהם כדאי לעטוף בנייר סופג ואז בשקית במקרר.
פירות הדר בסלסלה נאה מחוץ למקרר.
בננות, רימונים, אבוקדו אם לא נורא רך, גם הם מחוץ למקרר.
חסלט במדף התחתון במקרר, מונחים בלי צפיפות, שולי השקית מקופלים לסגירה אחרי שפתחתם.
חציל מחוץ למקרר, אם מתרכך במקרר בלי שקית.
סלק במקום חשוך ומאוורר.
תפו"א חשוך ומאוורר.
בצל וושום יבש במקום מאוורר.
בטטות כנ"ל.

טיפ לסלרי:
מכיוון שמעצבן להתעסק איתו והוא תופס חצי מדף, ברגע שאני צריכה להשתמש בו אני רוחצת את כולו. מפרידה עלים וגבעולים, משרה במי סבון וכו'. מניחה לייבוש על מגבת. אחרי שמתייבש מכניסים לשקית מרשרשת נקייה, קושרים היטב אבל דואגים שיהיה קצת מנופח באוויר. הגבעולים נשמרים ככה יותר משבועיים. העלים כשבוע.
זה טוב גם לחסה אם רוצים לשטוף מראש אבל אז נשמר רק לימים ספורים וחייבים לייבש היטב ממש לפני ההכנסה לשקית.
לגבי המלפפוניםמישי' מאפושו'אחרונה
אם מכניסים כפית מתכת לתוך השקית הם נשמרים טוב יותר.
לא יודעת למה, אבל זה עובד.

וחסה מומלץ לעטוף בנייר סופג ואז לסכור בשקית או קופסת פלסטיק עם נייר סופג שמרפד מלמעלה ומלמטה. או פשוט לשמור בציפית של כרית מסט מצעים ישן שלא בשימוש.
שווה לקנותתתתתת

משקל למטבח...

לא יודעת איך הסתדרתי בלעדיו

זה כ"כ נוח!

ביחס לכמויות: (מספרים לקילו)ארץ השוקולד
1. עגבניות - 6
2. מלפפונים - 8
3. פלפלים - 4/5.
4. גזר - קצת פחות מחבילת גזרים.
5. תפו"א ובטטות - מעט יותר משליש שק. (שק הוא לרוב בין 2.5 ל2.8 קילו.

שוב, הדברים האלה זה גודל נורמלי, כלומר עגבניות כשהן בגודל קצת גדול, מלפפונים בין קטנים לאמצע ופלפלים בגודל ממוצע לדעתי.
לא יודע איזה גודל הירקות שלךאניוהוא
אצלי עגבניות ומלפפונים באזור ה10
אני יודעטבעות בצל
העגבניות גדולות משלך בכ60%
והמלפפונים בכ25%

רעיונות מה לעשות עם שיבולת שועלובנה ביתך

 

יש לי שיבולת שועל שקניתי בשביל לעשות דייסות, אבל לוקח מלא! זמן עד שהדייסה מוכנה..

 

אולי יש לכם רעיונות מה לעשות עם השיבולת שועל?

מתכונים פשוטים..

חשבתי משהו כמו פיצפוצי אורז בשוקולד, ורק להחליף בשיבולת שועל.. זה יעבוד? או שצריך לעשות משהו אחר עם השיבולת שועל לפני?

 

אולי עוגיות פשוטות אחרות?

 

או כל דבר אחר לא מסובך מדי...

 

תודה רבה!

היא עבה?משיח נאו בפומ!
את יכולה לטחון אותה קצת, והיא תתאים לך יותר לדייסה, ובכלל. בכל מתכון אני מעדיפה שהיא תהיה דקה.
כן..אבל די התייאשתי מדייסה איתה..מעדיפה מתכון אחר..ובנה ביתך


משיבולת שועל עבה אני מכינה גרנולהאמת ואמונה

יש ים מתכונים ברשת

זה רעיון!אלעד


יש מתכון מאוד טעים עם תמריםט'

כשהכנתי לא נשאר פירור

 

חטיף חמאת בוטנים ושיבולת שועל

נשמע שהורס את המעבד מזון...ובנה ביתך

וגם הרבה עבודה..עם התמרים והכל...תודה בכל אופן..

עושים בכמה נגלות. לא הרס לי את המעבד מזון ולא נשאר פירור.ט'


נשמע קוואקר עבה. אפשר להכין גרנולהחדשה ישנה
500 גרם קוואקר
חצי כוס שמן
חצי כוס סילאן או דבש

להוסיף מה שאוהבים-אגןזים, שקדים תמרים...

לשים בתבנית גדולה של התנור, על 160 מעלות , כל כמה זמן לפתוח ולערבב שלא ישרף. כחצי שעה.
להוסיף לעוגיות פצפוצי שוקולד. (ולהוריד מכמות הקמח)מתואמת


למה לא קנית אינסטנט?אלעד


דווקא קניתי אינסטנט..ובנה ביתך

אבל איכשהוא משהו דפוק בה והיא לא מתבשלת טוב

תודה רבה! יש עוד רעיונות?ובנה ביתך


להוסיף למרק ירקותעונה חמה
עוגיות שוקולדצ'יפס, עוגיות שיבולת שועלניל"ס
החיתוכיות נשמעות מעולה! תודה רבה!ובנה ביתך


יצא מעולה! תודה רבה!ובנה ביתךאחרונה

לפי דעתי צריך קצת פחות סוכר.. חוץ מזה טעים ממש וקל להכנה!

 

אוכלים את זה כמו קורנפלקס עם סוכר וחלבניקיתוש
אפשר להוסיף צימוקים
אני חולה על זה עם טיפת מים חמים,דבש/סילאן,וטחינה!!!אמממא😍!!מירב!!
כשרוצים להתפנק קראנץ שוקולד

סטייק אנטריקוט טרי..

נראה מעולה!תתתתתאחרונה

איזה תבלינים שמת?

מחפשת רעיונות לארוחת בוקר לילדים בשבתות חורףבת 30
קריטריונים:
פשוט להכנה, אפשר לחמם בקלות על הפלטה, משביע, לא חלבי.
נניח, השבת הכנתי פשטידת אורז מתוקה עם אורז מלא והיו מבסוטות. אבל א''א כל שבת אותו דבר, נראה לי...
תודה מראש...
קיגל. בלינצסים. בורקסים.מוריה
למה אי אפשר כל שבת אותו הדבר?ש.א הלוי
אנחנו כבר מלא שבתות עם אותו האוכל בדיוק, לא נרשמו תלונות
שזה יהיה המאכל המיוחד לשבת

קציצות ירק
פשטידות שונות
לחמניות עם מילויים שונים
קוסקוס- הולך מעולה עם סלט ירקות
מכירה את הבנות שלי...בת 30אחרונה
אחרי שלוש ארבע שבתות הן כבר לא ירצו ויחפשו ''מה יש לאכול''.
מעדיפה מראש לגוון להן ב2-3 אופציות...
קראנץ', אתה יכול לפרט איך מכינים מוס פירות?ירושלמית טרייה

זה בהמשך לשרשור הזה:

רק אני מעדיף קינוחים על בסיס פירות מאשר שוקולד? - בישול ומתכונים

שננעל כי הוא ישן.

 

יש לי חבילה של תותים קפואים של בודק ושמנת צמחית להקצפה של השף הלבן (הם פחות מתוקות ומגעילות מריץ').

אשמח מאד להוראות, רוצה אולי אולי להספיק להכין לשבת זו.

 

@קראנץ שוקולד

 

יש עם ג'לטין וביצים, הולך?קראנץ שוקולד


כן, דווקא קניתי לאחרונה ג'לטין שיהיה לי.ירושלמית טרייה

לא הספקתי להכין לשבת בסוף (כצפוי..) אז אולי אספיק לשבת הבאה. במיוחד אם לא אדחה את זה לחמישי בלילה..

ראיתי את התגובה כשאני מחוץ לביתקראנץ שוקולד
בעז"ה לקראת חמישי אהיה בבית ואוכל לרשום..
קראנץ' תוכל לבדוק בשבילי? אפשר גם מתכון בערך, לא מדויקירושלמית טרייה

אני הרי לא יודעת איך זה צריך לצאת חושף שיניים

 

@קראנץ שוקולד

היי בבקשה, טוב שהזכרת לי קראנץ שוקולד

מחית פרי 750 גרם

ג'לטין 18

מים 90

 מערבבים מים עם ג'לטין עד שנהיה ספוג..

ואת המחית מחממים לרתיחה

מכניסים את הגלטין למחית ומערבבים עד שהוא נמס בפנים.

מכינים מרנג איטלקי
100 גרם חלבון

סוכר 200

50 מים

 

מקציפים 450 גרם שמנת מתוקה לקצף במרקם יוגורט, מקפלים ביחד עם המרנג איטלקי ותוך כדי מקפלים גם את המחית פרי כשהיא בטמפ' של 27 מעלות...

אההה, בהההה, לא הבנתי כלום..ירושלמית טרייה

יש לי תותים קפואים של בודק, לטחון? נניח שזה בערך 750 גרם.

מים 90 זה 90 מ"ל? כלומר חצי כוס חד פעמית קטנה (שתבין איך זה הולך להתבצע.. לא מוציאה כלי מדידה שפילו אם ירביצו לי)?

 

כמה חלבונים של ביצים לארג' זה 100 גרם? והוראות למרנג איטלקי? מתי נכנסים מים בעניין? כמה סוכר זה 200 גרם (לא הולכת להביא את המשקל בשביל זה..)?

 

חח שיגעתי אותך.

צריך משקל 😒קראנץ שוקולד
90 זה מ"ל
חלבונים צריך לטרוף ולשקול..
מרנג איטלקי מבשלים מים וסוכר לסירופ(צריך מד חום) וכשמגיע ל100 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים וכשמגיע ל118 מתחילים לזלף לחלבונים את הסירופ ומקצייפים עד שמתקרר(בערך 7 דקות)
טוב, אבדוק עוד ואעשה אי"ה בערך ,שאלה על הסוכרירושלמית טרייה

במרנג האיטלקי יש 200 גרם סוכר. זה המון, זה חמישית קופסה. הייתכן??

לא מעלה בדעתי לשים כמות הזויה כזאת, מה גם שהשמנת המתוקה גם היא מתוקה, ואם אשתמש בריץ' זה עוד יותר מתוק. ותותים זה גם מתוק.

מבחינתי לא הייתי מוסיפה בכלל סוכר לעניין אבל אני יודעת שקצף תמיד צריך סוכר.

אז כמה לשים?

מה שכתוב במתכוןקראנץ שוקולד
אלה מתכונים מדוייקים..
ושמנת מתוקה לא מתוקה באמת היא קרויה ככה כדי להבדיל אותה מהשמנת החמוצה.
יש ויש. תלוי בחברה.חילזון 123אחרונה


מי מבין בשוקולד וצבעי מאכל?ronit

רוצה לצבוע צמקאו לבן

בטעות קניתי אבקת צבע מאכל על בסיס מים

יש דרך לחבר בינהם?

 

אחרי שאת ממיסה את השוקולד..מקום בעולם
שוקולד צריך צבע ג'ל או אבקה, מוסיפים אחרי שממיסים.ט'
שוקולד מומס ומים לא הולכים יחד, גם לא צבע על בסיס מים.
אוי.. אחרי שכתבת שמתי לב שכצבו שהאבקה על בסיס מים..מקום בעולם
בחנות אחת אמרו לנו לערבב את האבקה עם שמןאביה*אחרונה
תנסי...
ואני קניתי צבע מאכל נוזלי על בסיס שמן ואיתו משתמשת.. מאוד נוח.
קניתי עכשיו ברוקולי וכרובית קפואים, בד"ציראת גאולה
בסופר שקונים בו הרבה חרדים.



אז דבר ראשון רציתי לספר לכם שיש.
ודבר שני,
אשמח לרעיונות מה לעשות איתם. הדרישות: לא משהו שדורש הרבה מאמץ / מלכלך הרבה כלים / לטגן.
פשטידת/קיש🍲!!מירב!!
מתכון?יראת גאולה
אבל רק אם זה לא מלכלך הרבה כלים!!
חחחח "אבל רק אם זה לא מלכלך הרבה כלים!!"!!מירב!!
"לא הרבה מאמץ / מלכלך הרבה כלים / לטגן."
מה שנשאר זה להכניס אותם לתנור אך שהם.. וזהו

האמת שעשיתי מזמן,וזה היה לפי מתכון באינטרנט,
כך שלא זוכרת את שאר הרכיבים
רק יודעת שזה יחסית קליל
אז כדי שתחפשי באינטרנט.

בהצלחה יקירה😁
תודהיראת גאולה

אכן, דרישות מוגזמות....
עשית לי תיאבוןשוגי

בלי ללכלך?

 

כרובית בתנור עם שום כתוש שמן זית סילאן ומלח

כשמוכן להוסיף מעט מיץ לימון ולהגיש

 

ברוקולי בתנור אני מתבלת עם שום כתוש שמן זית מלח ופלפל

 

עם ללכלך?

יש מבחר הרבה יותר גדול- מרק ברוקולי וכרובית מוקרם, פשטידות, קישים, סלטים מעניינים ועוד...

תודהיראת גאולהאחרונה
רעיון מצוין בתנור, אנסה בעז"ה.
שאלה לגבי תבניות שיוצקים אליהם שוקולדמוריה 7

איפה אפשר להשיג באיזור ב"ב?

או באינטרנט?

במחיר שפוי כמובן

תודה!

רצוי לקנות תבניות איכותיות מחנויות מתמחותקראנץ שוקולדאחרונה

ואם קונים אז תבנית מפלסטיק קשיח ולא פלסטיק רך או סיליקון, הרבה יותר נוח לעבודה..

בקשר לחנויות, יש חנות בראשל"צ שנקראת זעפרן, תבדקי אצלם..

יש למישהו מתכון לפסטרמה ביתית?ה' הוא מלכינו
אבל שיהיה ממש טעים😋
וואלה באמת מעניין לשמוע רעיונות..!!מירב!!
יש את המתכון שאיה קרמרן נתנה בטור שלהחדשונת
ב''אתנחתא''...
אני חושבת שאמא שלי ניסתה אותו ויצא טעים (אני זוכרת שהיא הכינה פסטרמה, אבל לא בטוח שעם המתכון הזה, או שהיא השתמשה בטיפים שהיא נתנה) הנה קישור:
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/299659

רק שתדעי, זה לא יוצא כמו מה שמוכרים בסופר בגלל שלא שמים חומר משמר. זה יוצא טעים, הטעם אחר ;)
אני אוהבת לאכול את זה כשזה חם וטרי, כי כשזה קר יש לזה טעם של חזה עוף ולא פסטרמה...
תודה רבה ממש (-:ה' הוא מלכינו
🙏!!מירב!!אחרונה
למרינדה-אנונימיות

דבש

חרדל דיז'ון

פפריקה

מלח 

פלפלמוציא לשון

אין עליך!ה' הוא מלכינו
אתגר!!אנונימיות

צריכה רעיונות למאכלים רכים וקרים (או בטמפ' החדר)

ונמאס לי כבר מגלידות, מעדנים, גבינה, סלט ביצים וכו'....

מחפשת אוכל אמיתי שעונה על ההגדרה.

בינתיים אכלתי כל יום מרק כתום פושר ודי זהואפאטי

יש רעיונות?

(רך ברמה שכשאכלתי את הבפנים של הלחם אמרו לי שזה ממש לא טוב ורק רטובמטורלל)

לא מצפה לחידושים אבל מנסה את מזלי אל תתאמצו מידיקורץ

אולי-מלכת הפרפרים

מרק אפונה, פירה רך, דייסת אורז.

אם יהיו לי עוד רעיונות אני ארשום בע"ה. 

בהצלחה לך!

תודה רבהאנונימיות


גרבר?חדשה ישנה
אבוקדו מעוך
כל המרקים למיניהם אפשר להוסיף עדשים כתומות, גריסים ולבשל עד שממש רך, לאכול פושר..
תמר מג'הול-לטחון ולהוסיף קוואקר דק עם קקאו, ליצור כדורים.
דייסת קוואקר, דייסת סולת.
בננה עם 'דבש'..חח
אפשר תבשיל כזה- לטגן בצל קצוץ, להוסיף קישוא ובטטה מגורר דק. קצת מים, מלח פלפל ולבשל עד שממש רך.
בטטות בתנור בלי להגיע לשלב הקריספי.

מילקשייקיםאמת ואמונה

שימי במג'מיקס כל מני פירות וחלב או מיץ תפוזים. יאמייי

ניסיתי, החמיצות של הפירות כואבת אבל תודה רבהאנונימיותאחרונה


כמה זמן מיץ תפוזים סחוט יכול להחזיק במקרר?נעמה301
אם נסחוט ביום חמישי, יישמר טוב עד שבת בבקבוק פלסטיק? תודה!
המיץ עצמו נראה לי יחזיקקראנץ שוקולד
אבל בתפוזים הויטמינים בורחים מהר מאד מרגע הסחיטה
אוי, באסה.נעמה301
עד שסוחטים שיהיה בריא לפחות.
גם במיץ סחוט קנוי זה ככה?
אני חושב שכן אלא אם יש להם דרך כלשהי שמשמרת את זה..קראנץ שוקולד


לפי מה שאמרו לי - בקנוי מוסיפים באופן מלאכותי (חלקם)ש.א הלוי
כמו מוצרי חלב שמוסיפים להם ויטמין D

אם סוחטים פירות ומיד שותים יש עוד קצת ויטמינים.
כנ"ל שייקים- צריך לשתות מיד אחרי הסחיטה
תודה רבה!נעמה301
ותודה גם @קראנץ שוקולד!
אבל מבחינת טעם הוא עדיין טעים ש.א הלוי
וכעיקרון יחזיק מחמישי עד שבת
לנו מחזיק משישי עד ראשון (המעט שנשאר משבאס)
זה מה שחשוב תודה!נעמה301
מנצלשת.איך אפשר לגרום לאוכל להחזיק יותר זמן?רק אמונה


להקפיא אותוש.א הלוי
לחמם רק מה שאוכלים ולא הכל יחד-
נגיד מרק: אני מכינה סיר גדול ומחממת כמות קטנה בסיר קטן, כך הוא מחזיק יותר זמן במקרר כי הוא לא עובר חימום-קירור כל פעם.
להקפיד לארוז הייטב במקרר- קופסא אטומה או ניילון נצמד עטוף הייטב.
מעולה תודה.(ויש משהו מקביל לחומר משמר?)רק אמונה


אממ פחות מכירה ש.א הלוי
אהה.חשבתי אולי לימון וכאלה.אבל...רק אמונה


צריך כמויות די גדולות כדי שהם יהיוו חומר משמרש.א הלוי
וזה כבר שימורים וירקות כבושים וכו' - שגם אותם צריך לשמור הייטב ולאחסן נכון בכלים מתאימים.
והטעם אחר לגמרי.
אולי לקנות חומר משמר מלאכותי ולהוסיף?
בסלטים שבהם יש מיץ לימון אפשר לשים טיפה מיץ לימון קנויירושלמית טרייה

הוא מכיל חומר משמר ועוזר לשימור הסלט. אבל הוא גם מקלקל קצת את הטעם..

 

לגבי חימום חוזר של מרקים, באמת עדיף לא לחמם שוב ושוב, אבל לפעמים דווקא החלק של התבשיל שעמד במקרר ללא חימום מתקלקל ראשון. החימום בכל זאת הורג את החיידקים..

אז אני מתעצלת להפריד לסיר קטן, משתדלת במקום זה לחמם על אש קטנה רק עד רתיחה ולא להשאיר דולק שלא יהפוך לטשולנט (ומלא פעמים שוכחת..)

מאכלים שיש בהם שום מבושל או טריחדשה ישנה
מחזיקים יותר זמן.
טוב לדעת תודהרק אמונה


שמן זית משמר, מלח, חומץ.לב אמיץאחרונה

לשמור את האוכל בקירור בכלי זכוכית או בסירי המתכת, כי הם מוליכים קור.

להצמיד את המכסה מתכת או צלחת לפני האוכל כדי לשמור על האוכל קר עוד יותר במקרר.

להניח את הסירים/קערות זכוכית בעומק המקרר.

חיתוכיות בוטנים ושקולד- במקפיא או במקרר?טוווליי
כזה עם פצפוצי אורז.
במקפיא זה ממש קשה ולא כיף לאכול,
במקרר השוקולד מקבל צבע מוזר.
איפה אמורים לשמור?

ושאלת בונוס- איך לחתוך ככה שהשוקלוד לא יחתך מעצמו בצורות מוזרות (כשאני נועצת את הסכין השוקולד קשה והוא נשבר סביב החיתוך..)
תודה!
שומרים במקפיאג'נדס
ומוציאים חצי שעה לפני
תודה!טוווליי
קצת הורס את הכיף של הנשנוש
ככה לא מחסלים את הכל...השם שליאחרונה


בונוס- לטבול את הסכין במים רותחים ואז לחתוךש.א הלוי
או לחתוך כשהשוקולד לא התקשה לגמרי
תודה! אנסה בע"ה..טוווליי
איזה מתכון טוב יש לך?איילה


מתכוןטוווליי
להמיס כוס חמאת בוטנים
חצי כוס דבש
חצי כוס סוכר חום

לערבב את הבלילה עם 3 כוסות פצפוצי אורז
לשטח בתבנית בגודל חצי A4 זה יוצא ממש דחוס.
להכניס למקפיא לכמה זמן.

להמיס שתי חבילות שוקולד מריר ולשפוך מעל.
לגבי השאלה בונוס-מחייכת =)
אני חושבת שאת יכולה להמיס את השוקולד עם 2-3 כפות חמאת בוטנים וזה יצא יותר רך ופחות קשה לחיתוך ואכילה
רעיון מעניין. תודה טוווליי
שוב.. לחמניות סה"רורית
בס"ד

לחמניות מקמח כוסמין מלא.
מתכון של ניקי ב עם סוג קמח אחר. אני המרתי לכוסמין. וגם, במתכון היא עושה אותן בצורת קרואסון אבל לא הצלחתי לעשות, הבצק לא היה נוח לעבודה, לכן שיניתי לצורות אחרות.


נראה ממש טעים😍שירקי
תודה רבה סה"רורית
תודה! סה"רורית
נראה מעולה!!!!רסיסי לילה..
תודה רבה סה"רוריתאחרונה
איך עושים פיתות בתנור ביתי עם כלים ביתיים?אקונהמטטה
ואם אפשר מתכון לפיתות כוסמין... תודה!
פיתות עם חור קשה מאוד להצליח בתנור ביתיברוקולי

 

אני מכינה לפעמים על אבן + תנור שחומם ל 260 מעלות 

אצלנו הצליח.. אבל כיס קטן יחסיתסמיילי צהוב
זתומרת פיתה שאי אפשר ממש למלא. יותר מגניב בשביל הקטע..

איך?
מגלגלים בין הידיים כדור מושלם מהבצק
מרדדים לפיתה שמנמנה ויפה- בערך בעובי של פיתה קנויה
מכניסים לתנור על החום הכי גבוה, במסילה הכי גבוהה. משגיחים כל הזמן
אחרי 2 דקות בערך- הופכים לצד השני
אחרי עוד דקה בערך- מוציאים

מתלהבים שעשינו פיתות ואוכלים הכל מיד
יש לי מתכון מעולה אבל במחבת..מקום בעולם
אם רלוונטי אחפש את הקישור לזה
מכינים בצק ומתפיחים לחצי שעהה' הוא מלכינו
לשים מחלקים לכדורים ומרדדים כל אחד לעובי של 2 סמ.מתפיחים לחצי שעה ואז הופכים בעדינות ממש ואופים 5 דקות.הופכים לצד השני ואופים לעוד 2/3 דקות...
עשימו פעם, אבל אין לי את המתכון..חדשונת
מה שכן זכור לע, זה שחלק מיד כיסינו במגבת וחלק לא, ואלה שלא כיסינו התייבשו ממש מהר, אז עצתי היא שמיד לאחר שהן יוצאות מהתנור לכסות במגבת וכו'.
בהצלחה ובתאבון!
סופגניותמלכת הפרפרים

אני מחפשת מתכון לסופגניות שכבר מישהו עשה אותם ויצא לו טוב.

וזה יצא לך טוב?מלכת הפרפרים


כן ממש התלהבואנונימיות


אפשר להקפיא את הבצק ולטגן לפני ההגשה??ירושלמית טרייה
יש מתכון שבו זה אפשרי?
מה דעתך על סופגניות לבן?טל מזרחי

 

אני מכינה אותן כל שנה והן תמיד הצלחה

 

מתכון לסופגניות לבן קלות להכנה

יש לקרין גורן(אאל"ט) אחד ממש טוב..מקום בעולםאחרונה
אחפש לך אותו
רעיון מה לשים על פוקצ'ותאוהבת את הקב'ה
אשמח לרעיונות מה אפשר לשים על פוקצ'ות ואם יש לכם מתכון טוב לבצק, אשמח מאוד!

תודה רבה
פלפלים קלוייםקראנץ שוקולד
חצילים, עגבניות שרי וגבינת עיזים, זיתי קלמטה, בולגרית..
אפשר גם בשרי, כמו לחמעג'ון וכדו'..
מה שבא!הכל מהשם

בטטות

חצילים

בצל

עגבניות

תירס

קישואים

שום

גבינה צהובה

יש לי מתכון מוששלם לבצק...

אחכ אעלה...

שאלה..עוז והדר!

את הבצל והעגבניות שמים אחרי הקפצה קטנה?
אפשר גם וגם, עניין של טעם..קראנץ שוקולד


לדעתי את הבצל עדיף עדיף קצת לטגן לפני זהReminder

כי אם לא בחלק מהמקרים זה יכול לא להאפות מספיק טוב ולהשחים במקום להתרכך..

עדיף את הבצל להקפיץ קודם, את העגבניות לחתוך דק זה מתרכך לבדהכל מהשם


וואו אין על פוקצות!Reminder

אוקי אז נתנו פה הרבה רעיונות למה להשים.. אז אין לי הרבה מה להוסיף חוץ מזה שפוקצה עם פרגיות זה אחד הדברים הטעימיםליקוק ממליצה בחום!

יש לי מתכון ממש טוב ופשוט לבצק.. אם את רוצה תכתבי לי ואני ישלח

תודה לכולם!!אוהבת את הקב'ה
בסוף עשיתי חלק עם בטטה ובצל
חלק עם פלפלים קלויים קלות, בצל
וחלק עם עגבניות, פלפלים, שום, אורגנו וגבינצ...
האחרון יצא הכי טעים!

ואת כל הירקות צרבתי במחבת קצת..

שוב, תודה
קודם כל תשאלי איך להכין בצק פוקצ'ה טעים, שזה הכי מסובךעף על עצמו


זה הבצק הכי פשוט שישש.א הלוי
הכינוי בהחלט הולם אותך
בואי נשמע, וננסה, ואם באמת יצא טעים בתנור פשוט. אז אוקייעף על עצמו


לי יש..מקום בעולם
כף שמרים
חצי כף סוכר
כף מלח
4 כוסות קמח בערך
1 וחצי כוסות מים
כף שמן

ללוש טוב.. יוצא בצק דבייייייק

להתפיח
אחרי שתפח לרדד עם משטח ומערוך מקומחים היטב.. לא לפחד לקמח עוד..
לתת לזה לנוח קצת בזמן שמכינים את הרוטב (אם זה לפיצה) והתוספות..
.תודהעף על עצמו

אבל לא נשמע מתכון מיוחד, כי צריך לדעת להתעסק נכון עם השמרים, וגם צריך לדעת כמה רמת ההתפחה וכו', ננסה ונגיד לך את התוצאות בלנ"ד. תודה

לא רואה צורך שיהיה מתכון מיוחד כדי שיצא טעים ;)מקום בעולם
אין לי מתכון אמיתי לזה.. שמים לפי העין ואני כבר יודעת מה ההרגשה שאני צריכה לבצק..

בחלות אני לגמרי פועלת אחרת ומדויק יותר. בפוקאצות לא.
לפי העין והתחושה, לא עובדת עם מתכוןש.א הלוי
רמת ההתפחה משתנה אצלנו בין החורף לקיץ
וכך גם כמות המים והשמרים.
מעדיפה בפוקצ'ה שמן זית בבצק, נותן טעם מיוחד יותר.
מה מיוחד בבצק לפוקצ'ה?מטילדה
מה עושים כדי שזה יהפוך לבצק של פוקצ'ה?

הפוקצ'ה הכי טעימה שיש (זה המתכון של החנות)אנונימיות
הרבה מים.. ובסוף מזליפים שמנזית.. טעים!חדשה ישנהאחרונה
שמתי אורגנו בפסטהרק אמונה

נשפך מלא ויצא יותר מידי מריר

מה אפשר לעשות?

לשים סוכר?

הייתי מוסיפה עוד פסטה אם אפשריאנונימיות


נגמר החבילה.שמתי זיתים וטונה.עדיין מעט מריר...אבל סביררק אמונה


אולי לשטוף חלק מהפסטה ולערבב שובחדשה ישנה
להוסיף עוד מהרןטב
אולי להוסיף קצת דבש?מלכת הפרפרים


קטשופ..?רסק..?..יש בזה מתיקות אבל שפויה בשביל פסטה,בהצלחה!!מירב!!
תודהרק אמונהאחרונה