ֱאז התנור התקלקל ובינתיים אנחנו בלי.... קשה לי ממש בלי האפיה, עוגות וכו'
אשמח לרעיונותיכם היצירתיים- מה אפשר להכין בלי תנור לכבוד שבת(קינוחים)
ֱאז התנור התקלקל ובינתיים אנחנו בלי.... קשה לי ממש בלי האפיה, עוגות וכו'
אשמח לרעיונותיכם היצירתיים- מה אפשר להכין בלי תנור לכבוד שבת(קינוחים)
מאתר 10 דקות.
עוגת כדורי שוקולד:
400 גרם פירורי ביסקויטים גסים.
100 גרם שוקולד
חבילת שמנת מתוקה (אני עשיתי עם ריצ' כי רציתי פרווה)
ממיסים במקרוגל שמנת ושוקולד ומערבבים עם הבסקויטים.
שוטחים על תנית ומהדקם.
ז-ה-ו-!!
אפשר למעלה לשים עוד גנאש שוקולד עם עוד שמנת ועוד שוקולד.
אני ויתרתי
ול א נשאר פרור!!!
יוצאת כמות די קטנה- סוג אינגליש קייק.
אפשר להכפיל כמויות כמובן
תודה רבה!
![]()
נראה לי שכבר אזדרז לתקן את התנור.... קשה בחורף לאכול קינוחים קרים, לפחות אצלנו..
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חצי כוס סוכר וחצי כוס דבש. מוסיפים כוס חמאת בוטנים ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
שופכים את הנוזל החם על 5 כוסות פצפוצי אורז ומערבבים נמרצות כדי שכל הפצפוצים יתכסו.
כשמעט מתקרר, מגלגלים לכדורונים קטנים ונועצים קיסם קטן. שומרים במקרר.
מכינים גנאש שוקולד. טובלים כל כדורון בשוקולד . ומכניסים למקפיא לכמה דקות.
הצעת הגשה: נועצים את הקיסם של הכדורונים בתוף פומלה גדולה בצורה של חצי קיפוד
סמיילי12מערבבים בקערה:
- חבילת חמאת בוטנים מומסת במיקרו.
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים.
- 3 וחצי כוסות פצפוצי אורז. (לפעמים צריך יותר אם יוצא עיסה דביקה מדי).
- שקית אבקת סוכר (100 גרם).
מערבבים ויוצרים כדורים ומקפיאים.
בזמן שהכדורים בהקפאה ממיסים שוקולד בסיר על סיר עם מים על הגז (הכי טוב זה הצימקאו הבורדו. אחרי אינספור נסיונות).
מוציאים מההקפאה את הכדורים וטובלים בשוקולד.
מושלם.
יכולה לשמור במקרר או בהקפאה לפי העדפת בני הבית.

ויש דברים לא בריאים כמו מוסים וכאלה...
אפשר לקנות גליליות עבות למילוי או טארטלטים
ולמלא בקצפת. אפשר לגוון את הקצפת בטעמים שונים - שוקולד/קפה/פרות יער וכו

ש.א הלוי
דיי דומה למתכונים שלי האמת
ש.א הלוי
גפן36מצרפת אחד שמצאתי, אבל היה אחד ממש ארוך די לאחרונה.. חפשי בעצמך אולי תמצאי.
אני עושה את המתכון מהשרשור שלא מצאתי, הוא הוללך בערך ככה:
קילו קמח
ארבע כפיות שמרים יבשים
שתיים וחצי עד שלוש כוסות מים (האמת שתיים וחצי תמיד היה בדיוק טוב)
חצי כוס שמן
חמש כפות סילאן (לחילופין שש כפות סוכר קנים)
כף שטוחה מלח
מוסיפים את השמן והמלח אחרונים.
מורחים בשמן למניעת היווצרות קרום ומתפיחים כשעה.
עושים צורות ומתפיחים עוד קצת..
אופים ב 180 20-25 דקות, לבדוק שלא שורפים!

)לק"י
עוגיות פרווה (מהאתר xnet)- כ-30 עוגיות:
- 500 גרם קמח תופח
- 1 כוס שמן (240 מ"ל)
- 1 1/4 כוסות אבקת סוכר (150 גרם)
(אני עשיתי קצת שינויים:
- 4.5 כוסות קמח
- 1 א. אפיה
- 1 וקצת כוסות שמן
- 100 גרם א. סוכר- בערך 4/5 כוס
- שוקולד צ'יפס)
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- לשים את כל החומרים לבצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל של גולות גדולות ומשטחים מעט.
- נראה לי שבמתכון המקורי היה כתוב לשים שקד/ אגוז בכל עוגיה.
- שמים בתבניות במרווחים בין העוגיות.
- אופים 8-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מצננים את העוגיות לחלוטין בתנור, ואז מעבירים לכלי אטום.
משקל למטבח...
לא יודעת איך הסתדרתי בלעדיו
זה כ"כ נוח!

יש לי שיבולת שועל שקניתי בשביל לעשות דייסות, אבל לוקח מלא! זמן עד שהדייסה מוכנה..
אולי יש לכם רעיונות מה לעשות עם השיבולת שועל?
מתכונים פשוטים..
חשבתי משהו כמו פיצפוצי אורז בשוקולד, ורק להחליף בשיבולת שועל.. זה יעבוד? או שצריך לעשות משהו אחר עם השיבולת שועל לפני?
אולי עוגיות פשוטות אחרות?
או כל דבר אחר לא מסובך מדי...
תודה רבה!
יש ים מתכונים ברשת
וגם הרבה עבודה..עם התמרים והכל...תודה בכל אופן..
אבל איכשהוא משהו דפוק בה והיא לא מתבשלת טוב
לפי דעתי צריך קצת פחות סוכר.. חוץ מזה טעים ממש וקל להכנה!
קראנץ שוקולדאיזה תבלינים שמת?

זה בהמשך לשרשור הזה:
רק אני מעדיף קינוחים על בסיס פירות מאשר שוקולד? - בישול ומתכונים
שננעל כי הוא ישן.
יש לי חבילה של תותים קפואים של בודק ושמנת צמחית להקצפה של השף הלבן (הם פחות מתוקות ומגעילות מריץ').
אשמח מאד להוראות, רוצה אולי אולי להספיק להכין לשבת זו.
לא הספקתי להכין לשבת בסוף (כצפוי..) אז אולי אספיק לשבת הבאה. במיוחד אם לא אדחה את זה לחמישי בלילה..
קראנץ שוקולדמחית פרי 750 גרם
ג'לטין 18
מים 90
מערבבים מים עם ג'לטין עד שנהיה ספוג..
ואת המחית מחממים לרתיחה
מכניסים את הגלטין למחית ומערבבים עד שהוא נמס בפנים.
מכינים מרנג איטלקי
100 גרם חלבון
סוכר 200
50 מים
מקציפים 450 גרם שמנת מתוקה לקצף במרקם יוגורט, מקפלים ביחד עם המרנג איטלקי ותוך כדי מקפלים גם את המחית פרי כשהיא בטמפ' של 27 מעלות...
יש לי תותים קפואים של בודק, לטחון? נניח שזה בערך 750 גרם.
מים 90 זה 90 מ"ל? כלומר חצי כוס חד פעמית קטנה (שתבין איך זה הולך להתבצע.. לא מוציאה כלי מדידה שפילו אם ירביצו לי)?
כמה חלבונים של ביצים לארג' זה 100 גרם? והוראות למרנג איטלקי? מתי נכנסים מים בעניין? כמה סוכר זה 200 גרם (לא הולכת להביא את המשקל בשביל זה..)?
חח שיגעתי אותך.
במרנג האיטלקי יש 200 גרם סוכר. זה המון, זה חמישית קופסה. הייתכן??
לא מעלה בדעתי לשים כמות הזויה כזאת, מה גם שהשמנת המתוקה גם היא מתוקה, ואם אשתמש בריץ' זה עוד יותר מתוק. ותותים זה גם מתוק.
מבחינתי לא הייתי מוסיפה בכלל סוכר לעניין אבל אני יודעת שקצף תמיד צריך סוכר.
אז כמה לשים?
רוצה לצבוע צמקאו לבן
בטעות קניתי אבקת צבע מאכל על בסיס מים
יש דרך לחבר בינהם?


שוגיבלי ללכלך?
כרובית בתנור עם שום כתוש שמן זית סילאן ומלח
כשמוכן להוסיף מעט מיץ לימון ולהגיש
ברוקולי בתנור אני מתבלת עם שום כתוש שמן זית מלח ופלפל
עם ללכלך?
יש מבחר הרבה יותר גדול- מרק ברוקולי וכרובית מוקרם, פשטידות, קישים, סלטים מעניינים ועוד...
איפה אפשר להשיג באיזור ב"ב?
או באינטרנט?
במחיר שפוי כמובן 
תודה!
ואם קונים אז תבנית מפלסטיק קשיח ולא פלסטיק רך או סיליקון, הרבה יותר נוח לעבודה..
בקשר לחנויות, יש חנות בראשל"צ שנקראת זעפרן, תבדקי אצלם..

!!מירב!!דבש
חרדל דיז'ון
פפריקה
מלח
פלפל![]()
צריכה רעיונות למאכלים רכים וקרים (או בטמפ' החדר)
ונמאס לי כבר מגלידות, מעדנים, גבינה, סלט ביצים וכו'....
מחפשת אוכל אמיתי שעונה על ההגדרה.
בינתיים אכלתי כל יום מרק כתום פושר ודי זהו![]()
יש רעיונות?
(רך ברמה שכשאכלתי את הבפנים של הלחם אמרו לי שזה ממש לא טוב ורק רטוב
)
לא מצפה לחידושים אבל מנסה את מזלי אל תתאמצו מידי![]()
מרק אפונה, פירה רך, דייסת אורז.
אם יהיו לי עוד רעיונות אני ארשום בע"ה.
בהצלחה לך!
אנונימיותשימי במג'מיקס כל מני פירות וחלב או מיץ תפוזים. יאמייי
ש.א הלוי
תודה!נעמה301
ש.א הלוי
ש.א הלויהוא מכיל חומר משמר ועוזר לשימור הסלט. אבל הוא גם מקלקל קצת את הטעם..
לגבי חימום חוזר של מרקים, באמת עדיף לא לחמם שוב ושוב, אבל לפעמים דווקא החלק של התבשיל שעמד במקרר ללא חימום מתקלקל ראשון. החימום בכל זאת הורג את החיידקים..
אז אני מתעצלת להפריד לסיר קטן, משתדלת במקום זה לחמם על אש קטנה רק עד רתיחה ולא להשאיר דולק שלא יהפוך לטשולנט (ומלא פעמים שוכחת..)
לשמור את האוכל בקירור בכלי זכוכית או בסירי המתכת, כי הם מוליכים קור.
להצמיד את המכסה מתכת או צלחת לפני האוכל כדי לשמור על האוכל קר עוד יותר במקרר.
להניח את הסירים/קערות זכוכית בעומק המקרר.

טוווליי
אני מכינה לפעמים על אבן + תנור שחומם ל 260 מעלות
אני מחפשת מתכון לסופגניות שכבר מישהו עשה אותם ויצא לו טוב.

בטטות
חצילים
בצל
עגבניות
תירס
קישואים
שום
גבינה צהובה
יש לי מתכון מוששלם לבצק...
אחכ אעלה...
כי אם לא בחלק מהמקרים זה יכול לא להאפות מספיק טוב ולהשחים במקום להתרכך..
אוקי אז נתנו פה הרבה רעיונות למה להשים.. אז אין לי הרבה מה להוסיף חוץ מזה שפוקצה עם פרגיות זה אחד הדברים הטעימים
ממליצה בחום!
יש לי מתכון ממש טוב ופשוט לבצק.. אם את רוצה תכתבי לי ואני ישלח
אוהבת את הקב'ה
זה הבצק הכי פשוט שישש.א הלוי
אבל לא נשמע מתכון מיוחד, כי צריך לדעת להתעסק נכון עם השמרים, וגם צריך לדעת כמה רמת ההתפחה וכו', ננסה ונגיד לך את התוצאות בלנ"ד. תודה
נשפך מלא ויצא יותר מידי מריר
מה אפשר לעשות?
לשים סוכר?
!!מירב!!