שרשור חדש
איך לאפות ולבשל בזול?13

אשמח לשמוע כל מיני עצות איך להוריד במחירים של האפיות והבישולים..

למצוא חומרי גלם לא יקרים אבל טובים מספיקש.א הלוי
מה עולה לך יקר?
את קונה חסלט- תבדקי אם את יכולה לעבור לרגיל
(לפחות בחלק מהדברים)
לקנות חכם במבצעים ולפי הצורך
לבדוק אריזות חיסכון- לפעמים הן יקרות יותר
לעשות השוואת מחירים בין החנויות הקרובות אליכם
לא לקנות מותגים- לפעמים תחת אותו יצרן יש מותג זול יותר. (אותו המוצר רק עטיפה שונה)


אם את מדברת על האפייה והבישול עצמם, קצת קשה לחסוך בזה
אולי לקנות תנור שלא זולל חשמל
וסירים איכותיים שהבישול בהם יעיל יותר.
שמעת על קרן משנת יוסף?שוגי

לא יודעת איפה את גרה אבל בריכוזים חרדיים יש מכירות שכונתיות של מוצרי מזון וירקות במחירים מוזלים מאוד.

מזמינים מראש באינטרנט או במייל או בטלפון. פערים משמעותיים מאוד.

 

סורי על השרשור השגוי

לא הייתי מוותרת על ירק נקי מתולעים ברמה גבוההאורין

יש באתר כושרות טבלה של הרבנות הראשית וחסלט ועוד שניים הכי נקיים מתולעים

זו טבלה מאד ישנה. - הרבנות הראשית לא בודקת כבר שניםאניוהוא
מאז שאיימו עליהם בתביעה...

לכושרות עצמם יש רשימה רק של הטובים.
ולא כדאי להקל בזה ראש,
אני ראיתי בעיניים שלי 'ירק מפוקח' שאחרי שטיפה אחת עדיין היו בו חרקים
צריך לדעת איזה חברות מומלצות ולשטוף לפי ההוראותיעל מהדרום
הרשימה של כושרות מתעדכנת כל הזמן.מוריה
נכון, אבל הרשימה שהיא אמרה זו רשימה אחרת ישנה...אניוהואאחרונה
נסי את הבלוג בישול בזולרבה אמונתך!
כמה עיצות-שוגי

באמצע השבוע לבשל חזה עוף ודג מושט- הכי זולים

לבשל הרבה קטניות ודגנים

לאפות בבית ובכלל כל מה שאפשר תכיני לבד- לכבוש מלפפונים, לרסק לבד עגבניות, לסחוט לבד לימון, פסטרמה מחזה הודו, ממרחים וכדו'

במרק לשים עצמות עוף או את העוף בעצמו אם אוכלים

לראות אילו פירות וירקות זולים ולפי זה להחליט מה לבשל

לפרק לבד עופות

לפלט לבד דגים

לבשל ממה שיש בבית לפני שקונים עוד

להקפיא פירות בעונתם הזולה

לא לקנות פיצות קפואות, צ'יפס קפוא וכדומה אלא להכין לבד

אפייה- באזורים חרדים יש חנויות אפייה זולות ריץ' למשל עולה שליש מחיר, שווה מידי פעם ללכת לקנות ולהצטייד בכמות ולהקפיא.

כלים אמיתיים ולא חפ"ע, תבניות תנור ולא חפ"ע.

להקפיא עלי תיבול- תמיד זורקים חלק וקונים חדש. אפשר לקצוץ דק ולהקפיא בתבנית קוביות קרח.

 

 

לקנות מצרכים באושר עד ורמי לוויבוז
במבצעים, מה שלא מתקלקל.

לא לבזבז דברים יקרים, להשתמש בתחליפים (עוגות עם ממרח לוטוס, כבר עדיף שיעשו ממרח אורניום עם כל התקציב)

לקנות ממתקים בבני ברק (שוש במקום במבה אוסם. פפסי במקום קולה. בכללי, לשתות מים)

לא להכין כמויות שלא יאכלו וייזרקו לפח.

להחליט שאוכלים בריא ואז יורד כל הג'אנק פוד. ולא קונים את התחליפים הבריאים כי לחם שיפון ללא סוכר ושמרים הוא מגעיל. כנ"ל ממרח חרובים, עוגיות טחינה ושוקולד עלי גפן.
גמרת עלי במשפטים האחרוניםיעל מהדרום
בלוג שמצאתי פעם, מקווה שרלוונטי Slow motion
בישול בזול: איך מתחילים לחסוך?

(וחוץ מזה יש שם מתכונים נחמדים).
לתימנים שבינינו (ולא רק)- אשמח לעזרתכם!!+mp8
איך מכינים חילבה אורגינל עם הרבה קצף??
(יש לי גרגרים גרוסים)
זמן ארוך עבר מאז שהכנתי לאחרונה...

אשמח לכל מתכון, עצה או טיפ...
מישהו?+mp8
אני לא תמניה אבל מכינה לפעמיםשומשום אחר2
אף פעם לא הצלחתי לעשות קצף ואז פעם אחת כשקנינו ממישהו תימני שהיה לו חילבה עם הרבה קצף שאלתי אותו מה הסוד והוא אמר שצריך לערבב עם היד ולא עם משהו מתכתי. המתכת לא נותנת לזה להתקצף כמו שצריך...
ההורים שלי מקציפים בבלנדרנפשי תערוג
לעבוד קשה....ת.מ.אחרונה
ולהשרות טוב טוב לפני ראיתי שהשרייה גם משפיע על רמת הקצף...
באמת מזמן לא הכנתי...
חברה עזרהבוז
אני משוועת לאייס קפה. לא יודעת למה, חולמת על זה כבר כמה שבועות...
אין בסביבה שלי איפה לקנות כשר..
איך מכינים בבית?

יש לי בלנדר פרווה אז אני אוסיף את החלב אחר כך... למישהו יש מתכון לאייס קפה ביתי?
יש המון המון סרטונים ביוטיוב ממליצה לבדוק.עלה שלכת

בעיקרון,

קרח,

תמצית קפה מתוקה נורא

שמנת מתוקה\חלב

 

 

זה הכי בסיס שבעולם. תשחקי עם זה.

👍בוזאחרונה
עשיתי עם שוקולית ונס קפה. יצא טעים...
תודה
לא יודעת איזה עוגה להכין לשבת. יש רעיונות?mimchal


תחפשי בשרשור הנעוץיעל מהדרוםאחרונה
פרליניםp&y
אשמח אם יש פה למישהו מתכונים למילוי פרלינים
תודה
תחפשי מתכונים לגנאשים בטעמים באינטרנט.בוז
סתם רעיונותאנונימיות

טופי קרמל

מוס וניל/ שוקולד

קרם נוגט/ מוס נוגט

ריבת אוכמניות/ תות

 

קצפת עם טעם כלשהובונים מגדל

ומילוי שוקולד זכור לי כהכי טעים. אולי קוראים לזה גנאש?

זכור לי שזה פשוט שילוב של קצפת ושוקולד...

 

וואו, שנים לא עשיתי, זכור לי כעודף התעסקות ורגע אכילה, מעריכה את מי שכן יכול.

ממרח לוטוס עם פירורי ביסקוויטיםתתתת

חמאת בוטנים עם אבקת סוכר וקצת מלח

תודה רבה!p&yאחרונה
סלייסר13

משהי יודעת כמה בערך עולה סלייסר? ואיפה אפשר לקנות בירושלים?

אצלנו בהרמוניה מכרו את זה ב30 יש מצב שאפשר להשיג בפחותקראנץ שוקולד
^^ הוא לא מאוד יקר, אנחנו קנינו ב50...binbinאחרונה
ואני ממליצה לא לקנות חיקויים כי זה ממש לא אותו הדבר ובזבוז זמן וכסף
בצק סוכרnik

אני רוצה לקשט עוגיות בבצק סוכר, זה נדבק לבד או שצריך למרוח משהו?

תודהחיוך גדול

ע.י.צ'יאל

מרטיבים את הבצק עם האצבעות ומדביקים

תודה רבה!nik


שימי בצד קערה עם קצת מים.בוזאחרונה
זה מה שמדביק את הבצק סוכר.
תיזהרי שהמים לא יגעו באצבעות אחרת נדבק אליך.
עדיף עם מכחול / מברשת נקיה
היי. אם למישהו יש מתכונים לעוגות ללא גלוטן פרווה. מקוריותאישיות

שיוצאות דומות בטעם לעוגות עם גלוטן אשמח לשמוע

אפשר להמיר בקמח תמיקראנץ שוקולד
הבנתי שהוא תחליף מושלם לקמח רגיל..
וכמןבן עוגות על בסיס ביצים כמו בפסח.
יש גם קמח כרגילמקום בעולםאחרונה
צריכה רעיון למנה אחרונה פרווה קלה להכנה וללא ביציםח ת ו נ ה
תודה רבה
מוס שוקולד של קרין גורןs83
ג'לי
פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים
תודהח ת ו נ האחרונה
מחפשת מתכון לעוגיות אגוזים שוותToot
מנסיונכם כמובן
הכנתי כמות גדולה של בצקתתתת

2 ק"ג, והכנתי מזה לחמעגון וחלות...

הבצק היה מוכן בערך ב10 בבוקר , התפחתי איזה שעה והתחלתי להכין ונגלות לתנור...

 

תבנית אחרונה נכנסה בערך ב1 וחצי...

כל הזמן הזה הבצק היה בחוץ בקערה...

 

זה לא הרבה זמן בחוץ? הייתי אולי צריכה לשים במקרר חלק מהבצק?

 

פשוט זה יצא 6 תבניות וכל תבנית 20 דקות...

 

תודה!

הרבה זמןקראנץ שוקולדאחרונה
אם יש ריח חמוץ (אמור להיות) לזרוק אותו..
ארוחות ביניים/ נשנושים משביעים ומזינים לבנים מתבגרים יש דבראמלאלה
אשמח לקבל רעיונות, המתבגרים מגיעים לשעה 16:00 רעבים ועדיין בשריים...
מה אפשר לתת להם? שישביע וגם שיהיה משהו בריא יחסית... יש חיה כזאת???
תודה...
רעיונותבוז
כריכים קטנים עם נקניק/חביתה, חתוכים למשולשים (הכי טעים ככה)

פירות/ ירקות חתוכים, או סלט פירות/ירקות

קרקרים/לחמית/פרכיות עם חומוס/טחינה/אבוקדו

עוגיות ועוגות חתוכות. רמת הבריאות של אלו תלויה בך, כי יש עוגיות טחינה/גרנולה, ויש שוקוצ'יפס, מה שבא לך.

שיהיה במקרר קצת אורז/קוסקוס וירקות מבושלים (פשוט להכין כמות ולשים במקרר) שיוכלו לחמם לעצמם.

רביכות (חביתה מביצים, תבלינים ופירורי לחם, יוצא כמו לביבה מוזרה כזו, משביע וטעים)

עוגיות ותה (ביסקוויטים, עוגיות מרוקאיות) כמו הפסקת תה של הבריטים...

לחורר עם מזלג ולשים תפוחי אדמה במיקרוגל לחמש דקות בתוך שקית, יוצאים רכים. מורידים את הקליפה ומכינים פירה בשניה עם שמן/מרגרינה ומלח.

שניצל תירס/נקניקיות סויה אם את בקטע של ג'אנק.

להעמיד סיר מרק גדול פעם בשבוע ולקרר, ושיחממו במיקרוגל לעצמם קצת כשמגיעים הביתה.

קורנפלקס/כריות/דגנים אחרים בשקית/עם חלב סויה.

טוסט (עם נקניק/נקניקיה/טונה + קטשופ)

שישתו הרבה מים. גם משביע.
תודה על כל הרעיונות! הבעיה שהם לא רוצים מבושל...אמלאלה
יש שם גם לא מבושל כמו כריכים ודגנים וכו'.בוז
את יכולה גם להביא להם דברים לא מבושלים
ארוחת פירות, ובסוף תה ועוגיות להשלמהמודדת כובעים


חטיפי גרנולהפסידונית

הביתיים יוצאים ממש טובים.

הבעיה היא שהם נגמרים מהר, ומשמשים יותר בתור ממתקים, רק בריאים.

וגם צריך לאכול הרבה מהם כדי לשבוע :-/מודדת כובעים


גם נכוןפסידונית


סלט ירקות טרי עם טונה ותירס או קרוטונים.רפואה שלמה
פירות וחטיף אנרג'י.אני123
או קרקרים עם חומוס/ שוקולד פרווה/ דבש/ טחינה / חמאת בוטנים/ ריבה
דרך אגב יכול להיות שהם צריכים לשתות גם מיםאני123
אמממ.. להעביר להם את התפקיד הזהש.א הלוי
אמא שלי נתנה לנו יד חופשית במטבח בתנאי שמנקים אח"כ
וכל אחד דאג לעצמו (חוזרים בשעות שונות וכו' לחלק היה צהריים בבי" ס לחלק לא..)
מגיל 12 בערך לגמרי חופשי,
לפני עם עזרה והכוונה בדברים המסובכים אפייה וכו' ,סנדוויצ'ים וסלטים זה לגמרי לבד.

זה היה תקף אצלנו גם לבנים וגם לבנות.
לחם טרי עם טחינה/ חומוס וחמוצים, או איקרה, מטבוחה , אבוקדו'רפואה שלמה
אם תציידי אותם בכסף הם יביאו את הלחם הטרי מהמאפיה בדרכם הביתה וגם יוכלו לקנות בורקס תפוחי עץ, סנייק קינמון, רוגלך וכד'
תוסיפי מיץ תפוחים טבעי או בחורף מיץ תפוזים (מסחטה חשמלית) וענית גם על סעיף הבריאות.
ממליצה לחם רוסי טרי - גם טעים וגם משביע. אבל שיבחרו מה שאוהבים.
להחלטתך האם ומתי לגוון עם סלומון מעושן, דג מקרל, אנשובי וכד'.

הרעיון הוא לספק חלבונים לא בשרי עם פחמימה וקצת ירק או פרי
לשעת חירום: מלאווח עם רסק עגבניות וביצהרפואה שלמה
בורקס מבצק פריך מקמח מלאחדשה ישנה
מילויים שונים-
טונה, זיתים, רסק עגבניות

בצל ופטריות

פירה עם בצל מטוגן

אפשר להקפיא, חוץ מהפירה..
וגם קציצות טונה מטוגן או אפויחדשה ישנה
אנסה להשתמש בחלק מהרעיונות... אסביר למה רק בחלקאמלאלה
העניין הוא שהם מגיעים הביתה בארבע, או בשש ואחד מגיע רק בערב... (תיכוניסטים) וברגע שהם מגיעים הם מחפשים מה לאכול... לא בא להם מבושל אז הם מתחילים להוציא שטויות, לפעמים הם רעבים עוד בביהס (הם אוכלים ארוחה מלאה באחת) ואז הם קונים לעצמם עוגות, בורקסים וכו...
מי שמכיר בנים מתבגרים הם רעבים כמעט כל הזמן...
הבעיה שהבורקסים והחטיפים וכו זה ממש לא מזין ואני רוצה להכין דברים שיהיו זמינים גם לקחת בתיק וגם בבית כשהם מגיעים.
אנסה את רעיון הבורקסים מבצק פריך עם כל מיני מילויים ועוד כמה רעיונות כאלה.
אם יש עוד רעיונות בכיוון אשמח!
הם בקטע של ירקות?אני123
את יכולה לחתוך סלט חמוצים: תערובת של כל הירקות הבאים:
גזר
קולורבי
כרוב לבן
פלפלים בשלל צבעים
סלרי
לימון חתוך לפרוסות
כרובית.

מטבלים הכל בשמן זית, מלח, לימון וחומץ.

חומוס גרגירים. יש קפוא.ריקו
אוכל משביע.כתום כתום
כדי להיות שבעים חשוב שיהיו הרבה חלבונים פירות וירקות וגם שמן איכותי(זית אבוקדו או קוקוס).על לחם בעיקר אבל גם פחמימה אחרת תוכלי לוותר אם אכלו יותר מידי לחם במהלך היום.
אצלנו הולך מעולה חביתה עם בצל (ופיטריות ואפילו עם טונה),שאותה אני מכינה עם2 ביצים ו3 כפות שמן זית וסלט מעגבניה מלפפון וגמבה -אחרי ארוחה כזו לוקח זמן עד שרעבים.
או
סלט פירות עם אגוזים (חופן לאדם) מטובל בשמן קוקוס . טעים ומשביע.
כתום כתום יש לי שאלה...אני123
אם אוכלים בשעה 16:00 חביתה.. אז מה בערב?
תודה
א.ערבכתום כתוםאחרונה
עפ"י הרמב"ם ארוחת ערב אמורה להיות קלילה-תפוח חתוך +חופן אגוזים שאוהבים/שקדים+3 כפות שמן יספק מנה משביעה וטעימה.
אפשר להוסיף/ לשנות פרות לפי מה שאוהבים.
אני זורק לעצמי תפוחי אדמה לתנורארץ השוקולד
זה לא דורש עבודה וזה די משביע

לחילופין ניתן גם עוגיות, אבל זה לא הכי בריא, מצד שני זה לא נורא (בעיקר אם עושים כמוני ומורידים שליש מהסוכר מהמתכון אופנהיימר וזה יוצא סבבה)
מכירים שיטה לייבוש תמרים?סיהרא.

יש לי מלא תמרים לחים שנקטפו לפני יומיים מהעץ, כמה מהם הפכו לתמרים לחים חצי מיובשים ובא לי לנסות לייבש אותם.

אם יש לכם רעיונות איך עושים את זה בלי שיהיו מלא תולעים אשמח לעצות.

אולי במקום לייבש תקפיאיחילזון 123


הקפאתי חצי, רוצה לנסות לייבש כי אני יותר אוהבתסיהרא.

אבל לא בדיוק יודעת איך עושים את זה...

פעם קראתי על רעיון לייבש פירות בתוך רכב סגור בשמש כמה ימיםחילזון 123


היו לנו פעם שכנים כאלוtchdhkshאחרונה
ככה הם היו מייבשים כמויות של ענבים שיהיו צימוקים (היה להם רכב גדול).
אוליאיזה טוב ה'!!!!
@אם הבנים12 יכולה לעזור
הם הכי טעימים ישר מהעץאם הבנים12
לא יודעת איך לייבש , חשבתי שזה קורה לבד... אולי לשים בתוך קופסא במקרר.
אני חושבת שזה זנים שונים.. לא כל תמר לחחדשה ישנה
מתאים גם להיות מיובש.. והשיטה עם האוטו-גם שמעתי עליה , אבל נראה לי מתכון בטוח להירקבות וסירחון
ע.י.צ'יאל

התרגיל החודשי אב | בני אדמה שתי שיטות ייבוש באתר 'בני אדמה'

עגבניות מיובשות אפשר בתנורבונים מגדל
חום נמוך מלא זמן זה מה שאני זוכרת עקרונית.

למה שלא יתאים גם כאן?
אשמח שתעדכני איך ייבשת בסוףשוגי


דחוףאבטיח מלון
מה אתן אומרות על המתכון של ניקי ב?
ל240 גר קמח 3 ביצים
לא קצת מוגזם?
מתכון למה?חילזון 123


אוי שכחתי לכתוב על מהאבטיח מלון

ופל בלגי

לקרין גורן יש אחלה מתכון לוופלמקום בעולם
תודהאבטיח מלוןאחרונה


שכחתי קורנפלור בעוגת גבינה!!! היא כבר בתנוראקונהמטטה

כמה נורא?

כמה קורנפלור? ויש עוד מרכיבים יבשים?לב אמיץ

בטח העוגה כבר אפויה..

נראה לי שיצא פצצה יש תחתית טעימה וקצפת למעלה..אקונהמטטה


כיף.לב אמיץ

תרשמי את המתכון המשודרג מהטעות

לפעמים אלו ההרקות הכי מוצלחות.

*הברקות.לב אמיץ


בכלל לא נורא. העוגה תהיה קצת יותר כבידהכלנית1


מתכון לעוגהאקונהמטטה

תחתית- חבילת ביסקוייטים טחונים+ חב' חמאה (אפשר להפחית בחצי או להמיר בקצת שמן)

 

מלית:

 

5 חלבונים + כוס סוכר בהקצפה איטית לקצף יציב.

5 חלמונים+סוכר וניל+3 גבינה+1 שמנת חמוצה+1 ביו (היה לי בבית)+ כף שיא הגדושה של קורנפלור.

 

מערבבים (מקפלים באיטיות) שתי תערובות,

שמים על תחתית הביסקוויטים

אופים על 180 10 דק ומנמיכים לעוד 50 דק על 160.

משאירים בתנור סגור- לא לפתוח לפחות עוד שעה!!

 

קצפת למלעלה- פודינג שמנת להקצפה חלב וקצת סוכר (אני הוספתי טאצ' של נס קפה)

 

יאממממיי

לכבוד שבת קדש!

באמת יאמממיי לב אמיץאחרונה


למה תמיד שאני מכינה חלות הן נפתחות?-אילה-
אני נותנת להן מספיק זמן לתפוח ולמרות זאת הן תמיד נפתחות והצורנ משתנה..
כמה זמן את לשה? ביד/במיקסר?אורה2x
אני לשה במיקסר בערך 10 דקות-אילה-
תקלעו רופף יותרברוקולי
קרה לי לא מזמן והסתברג'ינג'ר
שהבעיה הייתה בשמרים. החלפתי לחדש וחזר להיות כרגיל.
היה קורה לי הרבה, התייעצתי פה ובסוף הפיתרון היהמודדת כובעים

פחות התפחה, גם כבצק וגם אחרי שקולעים.

אחלה תודה!!ננסה בחמישי מקווה שיצא טוב-אילה-אחרונה
דג פילה פוטיתטרמפולינה

מה עושים איתו מבולבל

כמו סולשוגי

אפשר לטבול בביצה ולצפות בפירורי לחם מתובלים עם פלפל לבון ומלח ולטגן או לאפות

אפשר לערבב שמן זית עם מלח גס פלפל כוסברה וטימין/ רוזמרין, לשים בתבנית לשפוך מעל את הרוטב ולשים מעל הדג פרוסות לימון, אופים בתנור 220 מעלות 15 ד'.

אפשר לשים שמן זית מיץ לימון ומלח גס ולאפות על 220 מעלות 10-12 ד', אפשר להוסיף פפריקה וכוסברה.

כמו סול? פוטית זה לא זן של סול?ש.א הלוי
אכן כןשוגיאחרונה


יש לי מלא פטריות ...בראבו

מה אפשר לעשות איתן קליל טעים ומשביע?

יאללה מתכונים...

פטריות בקופסאת שימורים?שירקי
אם יש לך בשר טחון...בוז
פטריות עם בשר וצנוברים ובצל מטוגן. כמו בולונז כזה.
מתבלים במה שרוצים, בעיקר כמון ופלפל שחור, מלח לפי הטעם.
מערבבים על אש בינונית עד שמוכן.
אפשר גם בלי בשר.
מגישים עם אורז או פסטה, מה שרוצים.

ופטריות בכללי אפשר להוסיף לכל דבר, לחביתה של הבוקר, למוקפצים...
נאמייי!!! נשמע מעולהבראבו


קנלוני גבינות של ניקי בתתתת

קנלוני ממולא גבינות, מאפה חלבי מושלם טעים ברמות להכין ולהתאהב להתמכר..

 

עשיתי פעמיים וקצר מחמאות...

וצריך לזה יחסית הרבה פטריות..2 חבילות

 

אפשר גם סלט פטריות, עם פטריות מוקפצות ברוטב טריאקי עם אגוזי מלך...

 

שעועית מוקפצת עם בצל ופטריות..

 

לזניה עם פטריות

 

ספגטי ברוטב שמנת פטריות

 

חומוס בשר עם פטריות

מעולה! תודה רבה!!בראבו


מה זה קנלוני?lovely

פסטה חלולה גדולהמקום בעולם
תודהlovely

וקונים את זה בכל חנות?

כן אמור להיות את זהתתתת

בסופרים איפה שהפסטות...

סלט פטריות מושלםהכל מהשם

לפרוס או לחתוך לחתיכות קטנות ולטגן במעט שמן, סוכר וקארי הודי. טעיםםםם אש!!.

עוד דרך זה להוריד את הרגל, להשרות ברוטב סויה ואז לטבול בביצה ופירורי לחם ולטגן. זהירות נגמר לפני שתחלמו בכלל...

כמה מתכונים עם פטריותyosi1707

1.סלט פטריות:

עם רוטב סויה ושומשום

2. אופציה נוספת לסלט פטריות:

סלט פרטיות מטוגן עם בצל ועגבניות מתובל עם מלח, פלפל שחור גרוס וצ'ילי גרוס

3.תפו"א מוקרמים עם פטריות:

מצרכים:

1/2 ק"ג תפו"א בינוניים, גבנ"צ מגורדת, פטריות, 2 קופסאות קטנות של שמנת לבישול, מלח פלפל, אגוז מוסקט טחון.

לבשל את תפו"א שיהיו חצי רכים, לחתוך לעיגולים ולסדר בתבנית משומנת, לשים מעל גבנ"צ מגורדת, לחתוך את הפטריות לפרוסות לשים מעל. לקחת שתי קרטוניות קטנות של שמנת לבישול. לתבל במלח,פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט טחון.

4. המבורגר צמחוני מפטריות, מכיל פטריות, עדשים שחורות מבושלות, בצל, פטריות פורטובלו קצוצות

5. סלט ירקות עם חסה עגבניות שרי ופטריות

 

 

 

אפשר יותר הסבר על 1. ?חדשה ישנהאחרונה
מתאים עם פטריות משימורים? תודה!
שלום! מתכון לקרואסון פרווה שווה?חדשה.
רצוי לא מסובך מדי
ועוד שאלה - איך עושים מילוי חמאה כזה כמו שיש במאפיות? אני רוצה לעשות חלק שוקולד וחלק ככה..
אפשר להכין מבצק שמריםיעל מהדרוםאחרונה
זה לא באמת יותר בריאחוזרת
גם מלאווח תעשייתי מלא במרגרינה...
כמה עוד? במילוי?חוזרת
בבצק עלים של העוגה יש מלא מרגרינה בכל מקרה... במלוואח התעשייתי יש הרבה יותר מאשר בבצק עלים תעשייתי...
הצילו! חמין!סוליה של נעל

בס"ד

שלום לכולם,

אחרי שקראתם את הכותרת המעוררת סערה אני צריך את עזרתכם!

ביני לבין אישתי יש מחלוקת, שנינו אוהבים חמין אבל אחרת..

אישתי אוהבת את החמין שלה "יבש" ללא נוזלים

לעומת זאת, אני אוהב את החמין כמו נזיד עם נוזלים אבל לא מרק.

האם זה אפשרי להכין 2 סוגי חמין בסיר אחד?

המצרכים שברשותנו:

חיטה, שעועית, חומוס, תפו"א, בטטה, קישקע, ביצים, שוקיים.

 

אשמח לטיפים ובמיוחד למתכון איכותי לחמין נוזלי-נזידי אם אפשר להוסיף תמונה זה יהיה נהדר. (את החמין היבש של אישתי היא יודעת להכין לבד מוציא לשון)

לשים את הקטניות בתוך שקית קוקי/בד ומי שרוצה מרטיב...מחכה ומצפהאחרונה


אפשר רעיונות לסלטים מוכנים מראש לסעודת שבתמאושרת+
חוץ מחציל עם טחינה
מטבוחה. פלפלים. חציל ושום. קישואים. כבד.מוריה
מה עושים עם פלפלים?מאושרת+
וחציל ושום איך עושים?
אשמח לעוד רעיונות!
תודה
פלפלים-רצועות פלפלים בכל מיני צבעים, רצועות בצלמוריה
מתבלים בשמן מלח פלפל שחור ומכניסים לתנור.

חצילים- שום כתוש, קוביות חצילים, שמן מלח פלפל שחור מכניסים לתנור.
אפשר בבקשה הרחבה איך קולים פלפלים?חיל פרשים


חותכת לרצועות פלפלים ובצלמוריה
מערבבת ומתבלת בשמן מלח ופלפל שחור. בנדיבות.
מכניסה ל180 מעלות בתנור ומערבבת מידי פעם עד שמחליף צבע.
תודה. את מקלפת את הקליפה לאחר שזה הושחם?חיל פרשים


לאמוריהאחרונה
מה את עושה עם קישואים?עלה למעלה
מטגנת בצל, מוסיפה קוביות קישואים. מתבלת במל"פ טוחנתמוריה
עם מעט אגוזים.
ביצים את לא שמה?התנערי מעפר
אני לא. יש ששמים.מוריה
ע.י.צ'יאל

עגבניות שרי, זיתים ושום.

סלט תפוחי אדמה.

ירקות רגיל.

סלק אדום/ירוקש.א הלוי
גזר מבושל

חומוס ביתי - אפשר מעדשים, אומרים שיוצא טעים

חמוצים בעונה- קולרבי, שומר, גזר ולימון (בחורף)

חצילים בתנור/מטוגן - פרוסות חציל, מטגנים או אופים בתנור טבול בשמן משני צדדים, אני שמה ראש שום בתבנית והוא נותן מעט טעם וטעים בפני עצמו

את רוב הסלטים אפשר להכין מראשיעל מהדרום
מטבוחה, חומוס (גג יום מראש או להקפיא),בתאל1

פלפלים קלויים, סלק אדום, גזר מרוקאי, 

לא קראתי את כל התגובותשוגי

פרוסות חציל מטוגנות בתחמיץ עם קוביות פלפלים ושום

חציל קלוי עם שום שמן מלח ופלפל

אנטיפסטי

רסק עגבניות

מטבוחה

מלפפונים ובצל בתחמיץ

עגבניות שרי אפויות בתנור- חוצה עגבניות לשתיים. מלא שום חתוך לקוביות קטנות מלח גס ושמן זית. אופים שעה וחצי לפחות על חום נמוך.

פלפלים שלמים בתנור, כשאפויים להכניס כל אחד לשקית ניילון בנפרד ואחרי כמה דקות לפתוח ולקלף את הקליפה ולפרוס לפרוסות לתבל בשמן מלח פלפל ושום כתוש

סלט סלק מבושל

טחינה

חציל שלם או חצוי בתנור

קוביות חציל מטוגנות בשמן עמוק וקוביות בטטה מטוגנות בשמן עמוק, לפני הסעודה רק מערבבים ומתבלים בצ'ילי מתוק

סלט תירס עם גמבה מלפפון ומלפפון חמוץ שמיר מיונז

סלט קשואים/ פטריות/ חצילים בטעם כבד

סלט בורגול

סלט עדשים שחורים ובטטה

ארבעס בפסטו כוסברה

רוטב שום ביתי

והסלט שהכי אוהבים אצלנו- מטגנים בצל קצוץ ושכרך מוסיפים פטריות מקופסת שימורים קצוצות ומטגנים.בנפרד מבשלים ביצים קשות ומרסקים. לפני הסעודה מערבבים יחד ומתבלים במלח פלפל אבקת מרק פטריות ושמן.

 

 

 

מלא רעיונות!אורה2x
איזה יופי

את עושה סלט תירס גם עם מלפפון רגיל??
גם רגיל וגם חמוץשוגי


וואו!! מלא רעיונות! תודה!מאושרת+