שרשור חדש
שאלה למביני עינייןמטילדה
נכון מחבת פסים כזאת?
זה באמת משנה? למה לא להשתמש במחבת רגילה?
(מחבת זה זכר או נקבה)
הוווובוז
זה עושה פסים יפים כשצורבים בשר
וירקות

זה כמו ההבדל בין טוסט בלי פסים לטוסט עם פסים
זה כמו לחתוך מלפפון ישר או באלכסון

ברור שיש הבדל. יש לזה אפקט של גריל.
אבל חוץ מהנראות של הפסים שזה בהחלט נחמדמטילדה
הפסים האלו גם תורמים לבישול עצמו?
פחות שמן באוכלרעות ש.
הוא מתנקז בין הפסים
לא הכי משנה אבל95200
זה נראה מיוחד כשזה עם פסים..

(מחבת זה אכן נקבה)
בד"כ אתה לא שם או כמעט לא שם שמןבנדא מצוי!!
ואז בישול בריא יותר
וזה מתאים לצלייה של ירקות/בשר/דגים

כמו ברבקיו רק על הגז...

היום אכלנו על פלנצ'ה ירקות צלויים ונקנקיות....

טעם צלוי וטעים
תלוי איזה מחבת פסיםסיהרא.

אם זה באמת פלאנצ'ה זה גם יותר כבד ממחבת, מה שאומר שהחימום יותר טוב ושונה ממחבת רגילה שהיא הרבה יותר דקה.

לנו יש מחבת כבדה עם פסיםתתתת

וממש מרוצים

אפשר לעשות בה " על האש"

אנחנו בכיף מכינים שם פרגיות על האש, סטקים, המבורגר , קבב וכו

חשוב שתהיה כבדה ולחמם אותה טוב לפני

 

ובקושי שמים שמן....

כמו שכתבו לךרבה אמונתך!
זה מועיל למראה יפה
ולניקוז של שומנים ונוזלים (במחבת רגילה האוכל עלול להתבוסס בנוזלים המופרשים ממנו בבישול, וזה משפיע על הטעם)
^^^יותר דומה לעל האש, ולא מוצף נוזליםירושלמית טרייה

שמים ממש טיפה שמן  ומורחים אותו היטב בכל הסדקים עם נייר ניגוב.

ככה כמעט לא נשאר שמן אבל הכל מכוסה כך שלא יהיה קשה לנקות אחכ.

ובזמן ה"טיגון" הפרגיות, למשל, לא שרויות בנוזל ולכן יוצאות עסיסיות, לא כמו עוף מכובס שהוא רטוב מדי וגם יבש.. אם את מבינה למה כוונתי..

תודה לכולם. החכמתימטילדהאחרונה
איזה מנת חלבון אתם אוכלים במהלך השבוע?לא קשור
איזה סוגים של עוף/בשר/דג/אחר?
ירכיים? שוקיים? חזה? דגים? בשר טחון?

מנות חלבון באמצע השבוע-שוגי

דג- סול/ טונה/ מושט/ נסיכת הנילוס/ בקלה (בשבת סלמון)

קטניות- חומוס/ עדשים/ שעועית/ אפונה/ אדממה/ פול

סויה- חלב סויה/ פולי סויה/ טופו/ מידי פעם שניצל סויה או חזה עוף מהצומח או המבורגר מהצומח

עוף- חזה עוף/ חזה הודו/ שוקיים/ כרעיים/ כנפיים (בשבת כבדים ופרגיות)

בשר- באמצע השבוע רק טחון (בשבת נתחים יותר עשירים)

מוצרי חלב- חלב/ גבינה/ יוגורט/ קוטג'/ מעדנים/ לבן/ גבינה מלוחה או צהובה

ביצים

ביצים, כרעי עוף או חזה עוף בהכנה שונה, טחון (בקר+הודו)ירושלמית טרייהאחרונה

הגיוון הוא לפי מה שנשאר משבת..

לפעמים נשאר גם בקר מהטשולנט.

ביצים זה בלי קשר, משתדלת לאכול כל יום.

איך גורמים למאפים להשאר טריים?אודיה.
מאפים כמו פוקאצות ופיצות ובורקסים (לא מבצק עלים)...

לא להרבה זמן, אבל מהיום בערב למחר בבוקר.
מה עושים כדי שלא יתיבש?
אגב, אני מחממת בתנור...

תודה.
לאפות רק חצי אפייהבוז
לשים במקרר /מקפיא עטוף טוב כדי שלא יספוג ריחות

להשלים חצי אפייה לפני ההגשה

ואם אני דחוקה בזמן בהגשה?אודיה.
זה כמות גדולה? אם זה להרבה אנשים זה באמת כאב ראשבוז
א. כשמחממים בתנור זה ממילא לוקח זמן. אז במקום סתם לחמם חמש דקות, תעשי חמש דקות אפייה פחות ותאפי בזמן לפני ההגשה.

ב. אם זה בצקים עם גבינה צהובה וכו', את יכולה לאפות בלעדיה וכשאת מחממת בתנור לשים אותה והיא תהיה טריה.

ומהיום בערב למחר בבוקר זה עדיין טרי יחסית, וגם חימום פשוט בתנור יחזיר למאפים את הטריות.
רק אחרי שאת אופה היום בערב תאחסני במקום אטום.
תודה!!אודיה.
לשים במקפיאשחר.
תקראי קצת ותשימי במקפיא. זה ממש שומר על הטריות. (ותארזי את זה טוב)
לארוז טוב טוב בנילון נצמד והכי כדאי להקפיא ולהפשיר בטמפ חדרהכל מהשם


אני מקפיא כל מאפה (שמרים) שלא יאכל בשש שעות הקרובותרבה אמונתך!
נשמר מעולה
הרגע גיליתי טריק גאוני שעובדט'

ראיתי באחד הסרטונים של Tasty שאם עוגיות מאוחסנות בכלי סגור מתייבשות, להכניס פרוסת לחם טריה לכמה שעות.

ניסיתי אתמול ובדקתי עכשיו והפלא ופלא - העוגיות שהיו כמו אבנים התרככו!!

 

נשמע מגניב! ומה קורה ללחם?רבה אמונתך!
התייבש!!ט'אחרונה
כנראה העוגיות סופחות את הטריות של הלחם.
אממברוקולי

 

א. בהכנה נכונה זה לא אמור להתייבש כ"כ מהר

 

ב. לעטוף היטב ולמקפיא 

עטפתי טוב בשקית ונשמר מעולה.אודיה.
תודה לכולם
מחפשת רעיון לעוגיות עם אגוזים ושקדים וכל שאר הפיצוחיםדרדוסית
אבל בלי תמרים בוואקום
ביסקוטי...תתתת

אין לי מתכון ספצפי 

אבל טעמתי ביסקוטי עם הרבה פיצוחים והיה טעים....

עוגיות פיצוחים מלוחותEBMאחרונה
של הבלוג ״טולטולים״
גלילות חצילים ממולאים בבשרתתתת

מה עדיף ויוצא יותר טעים?

 

בבישול? באפייה? 

או שמטגנים את החצילים ואת הקציצות בשר?

 

תודה.

את יכולה לאפות (או לצלות בגריל) את פרוסות החציללב אמיץאחרונה

לאדות את הבשר בנפרד, ואחר כך להרכיב גלילות, לשפוך רוטב, ובתנור.

בתנור זה מייבש אותן קצת, הרוטב הופך לקרום יותר.

בסיר על הגז זה יוצא רוטב נוזלי.

בהמשך לשרשור על החמין...בוז
היה ממש חמוד לראות שאנשים קוראים חמין לפסטה ועוף ממולא ועוד כל מיני דברים, מה חמין בזה?
או שקוראים חמין לכל הדברים שמתחילים להתבשל לפני שבת ונגמרים בבטן אחרי סעודת היום? 😕

בכל מקרה, נראה לי אני היחידה שלא אוהבת את זה 😥
יש למישהו רעיונות לתחליפים? דברים טובים וטעימים שנראים טוב...
כולל מתכונים!

וגם- אני אשמח לשמוע שאני לא היחידה, למרות שנראה לי שכן 😢😢😢
אפשר להכין כל מאכל אחר אוהביםקראנץ שוקולד
ואפשר גם חלבי..
חלבי??? וואאאאאאאבוז
איזה שינוי עלילה מפתיע
יש עניין לאכול בשר ודגים, לא? או שזה מספיק בסעודה בערב?
אנשים אוכלים חלבי בסעודה?
למה לא?אחינו התימנים אוכלים קראנץ שוקולד
והאמת שגם אנחנו אכלנו מספר פעמים וזה אחלה..
בסעודה חלבית אפשר להכין פשטידות, ג'חנון עם ביצים קשות ועגבניות, פנקייקים דגים ועוד..
מצווה לענג את השבת במה שאוהבים, לאו דווקא בבשר, במיוחד בקיץ שבשר ממש מכביד ועוס על הבוקר 😬
אצלנופה לקצת
אוכלים כל שבת בבוקר חלבי
כן, תימנים

ואצלנו היחיד שאוהב חמין זה אבא שלי
אני עושה הסבת עדה! שבועות כל שבוע? נשמע חלום בוז
אנחנו אוכלים חלבי בבוקראמת ואמונה

לא הבנתי מה הבעיה.

משתדלת להכין דגים אבל לא תמיד יוצא.

אנחנו אוכלים חלבי בבוקר, אשכנזים.(אהבת עולם)
אבל תמיד יש דגים.
אצלנו מגישים ליד סלט תפוחי אדמהט'
למי שלא מסוגל לגעת בצ'ונט ומגוונים במתכון של הסלט מידי שבת.
^^סלט תפו"א זה מאד שבת בבוקרירושלמית טרייה

כשמתחשק לנו לוותר על הטשולנט אנחנו מכינים לזניה בשרית, ושניצלים, וסלט תפו"א.

וכמובן עוד תוספות כיד הדמיון והגיוון, זה בלי קשר.

משתדלים שתהיה תוספת של ירקות קלים כגון שעועית או קישואים או משהו, שלא כל האוכל יהיה כבד כזה.

כמובן בנוסף לסלט ירקות או אפילו כמה סלטי ירקות.

אפשר את המתכון ללזנייה בשרית?בוז
ואיך מחממים אותה על הפלטה אם יש בה רוטב?
מתכון ותשובהירושלמית טרייה

מצרכים לתבנית מלבנית קטנה עמוקה (לא הכי קטנות שהן חצי A4 אלא הגודל שטיפה יותר גדול ויותר עמוק):

 

חצי קילו בשר טחון (אפשר לערב מעט הודו אבל חשוב שיהיה בקר)

צנצנת רוטב פסטה מוכן

בצל קצוץ

עלי פסטה

 

הכנה:

בסיר קטן מטגנים את הבצל

כשמזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שהוא משנה את צבעו

מוסיפים לסיר את הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים עוד קצת

 

בתבנית מפזרים מעט רוטב מתחת לשכבת העלים הראשונה. אפשר אפילו להוסיף מעט מים, העיקר שהלזניה לא תצא יבשה. הפסטה סופגת המון נוזלים!

אח"כ שכבה של תערובת ושוב פסטה וכו'. נדמה לי שלוש שכבות פסטה.

למעלה מפזרים גם מעט תערובת - הפסטה היא לא השכבה העליונה!

 

אופים ב  180-190 מעלות למיטב זכרוני, כשהלזניה מכוסה בנייר כסף. אחרי שעה בערך (זה ממש בערך, אנחנו לא ממש שמים לב) מורידים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות שישחים ויתייבש מעט מלמעלה, אבל לא יותר מדי.

 

הערות:

אפשר להכין רוטב לבד אבל צריך כמות ממש גדולה. לא ניסינו. לפעמים אנחנו מוסיפים גם רוטב ביתי אם במקרה יש לנו מוכן. לשים לב שיש מספיק רוטב, לזניה יבשה זה לא טעים.

 

לגבי חימום בשבת בבוקר:

זה נחשב מאכל "יבש", אין לו נוזלים שמסתובבים סביבו בכלי. לא העלינו בדעתנו אף פעם שיש שאלה בזה. אפילו תבשיל ירקות כגון כרוב מאודה שהוא רטוב יותר מלזניה אפשר להרבה דעות לחמם כי הרוטב הוא לא העיקר, אבל זה אנחנו לא עושים. אז אני מניחה שעל לזניה אין שאלות.

תודה רבה, אני אנסה!בוז
בעלי מאד מחמיר בהלכות שבת, זה ה"זהיר טפי" שלו, אז מקווה שגם לו לא תהיה שאלה
מה יש בסלט הזה, חוץ מתפו"א?יעל מהדרום
ע.י.צ'יאל

מלפפון חמוץ, רגיל ופלפל אדום חתוכים דק.

יש שאוהבים גם ביצה קשה ומיונז.

מתכונים לשתי גרסאותירושלמית טרייה
הגרסה שלי, הרגילה:
תפו"א
ביצים (בערך בכמות של 1:1)
מלפפונים חמוצים, המון
מיונז ומעט חומץ לדילול המיונז
המון שמיר
אופציונלי: אפונה מקופסת שימורים, קבנוס פרוסים

הגרסה של בעלי שאני לא אוהבת:
תפו"א
מלפפון חמוץ
בצל ירוק
שמיר
רוטב משמן זית מעורב בחרדל ופפריקה מתוקה
והתפו"א לא מקבל טעם של "תפו"א של אתמול"?מודדת כובעים


מזתומרת? הוא תכלס "מאתמול" כי בושל ביום שישי, אבל זה זניחירושלמית טרייה

יש טעם חזק לכל הסלט ביחד, את לא טועמת את התפו"א לבד.

בלתקט'
1. בסיר אחד מבשלים בקליפה תפו"א וגזר, אפשר להוסיף סלק אם אוהבים.
מלפפון חמוץ, שמן, מלח או מיונז.

2. תפו"א, ביצה קשה, שמן, מלח, פלפל שחור. אני פחות אוהב את השילוב הזה.

3. תפוא ומלפפון ירוק - סלט קייצי למדי.

אפשר לגוון עם בצל חי, בצל ירוק, בצל מטוגן, שמיר קצוץ, מה שאוהבים.
אמא שלי מוסיפה לבישול גבעולי סלרילב אמיץ

וגם מוסיפה אותם חתוכים לקוביות בסלט, יחד עם התפ"א והגזר. יוצא קליל וטעים.

מבושלים? זה רעיון. פעם היינו מוסיפים סלרי חיירושלמית טרייה
..קצוץ וזה היה קשה מדי וקלקל קצת את הסלט.
מבושלים. נותנים טעם מרענן לסלט.לב אמיץ


תודה לעונים!יעל מהדרום
למען ה'אמת, אנחנו בדר"כ לא אוכלים חמין בביתנו הפרטייעל מהדרום
לק"י

מה כן?
אורז וירקות מוקפצים עם חזה עוף/ קציצות.
אורז וקציצות/ עוף מבושלים עם בצל/+פטריות.
תפו"א/+בטטה/ כל מיני ירקות בתנור+ עוף/ קציצות/ חזה עוף

וכדומה
גם אני לא אוהבת את זהשירקי
לפעמים לראות את זה גוש כזה סמיך ( לא כולם ככה!) אני ממש מעדיפה לא להסתכל על זה חח מזל שלא מכינים אצלנו בבית
ובמקרה שזה כן נראה טוב עדיין ממש לא אוהבת את זה וגם לא מתכוונת לטעום....
אז את לא לבד
חחח את ממש לא היחידה! נראה לי שרוב העולם לא ממש מת עלזה...בראבו


אצל ההורים של בעלי אוכלים חלבי בבוקראור השחר..
וגם אנחנו אימצנו (בד"כ)
אצלם ממש ממש פשוט - סלט גבינות וממרחים, ואם יש אורחים אז ג'חנון/מלוואח/בורקסים..
(יש בעיקר ילדים קטנים שלא אוכלים כלום בערך)

אצלנו אם עושים חלבי אז מכינים 2 דברים מתוך אלה - תפו"א עם אבקת מרק בצל/מוקרמים, פיצה, פוקצ'ות, ג'חנון, לזניה.
אם יש אורחים אז לפעמים יותר דברים..
שכחתי להוסיף..אור השחר..
שגם אצלם וגם אצלנו ביצים קשות חומות יש תמיד
אני לא מכינה חמין אף פעם...מטרי
אוכלים אוכל רגיל,עיקרית- קציצות/ שניצלים וכאלה. פחמימה- אורז, תפו״א ובטטה בתנור. ירקות מבושלים- קישואים, כרובית ותחתיות ארטישוק, פטריות עם בצל וכו׳.
חמין פרווה, הולך בכל זאת?(אהבת עולם)
לא,בוז
אבל זה מוריד לפחות את העוקץ של גם לאכול משהו לא טעים וגם להפוך לבשרי בגלל זה
אנחנו כמעט קבוע אוכלים בבוקר אסאדו ופירה.מוריה
נשמע טוב! שירבו כמותכם בישראלבוז
אפשר מתכון לאסאדו?
בקשה-מוריה
נתחים של אסאדו.
מכינה תערובת מ: דבש, טריאקי, יין לבן, מלח (א. מרק).
מעסה את ניתחי האסאדו בתערובת.
שמה בתבנית עיגולים של בצל ומערבבת עם האסאדו.
מכסה את האסאדו במרק ירקות (אם משתמשים בא. מרק אז שמים בתערובת ומכסים במים).

אופה בתבנית סגורה על 160-170 מעלות ל- 4 שעות.
תודה!בוז
אצלינו לא כולם אוהבים חמיןשריקה

הבנות די מתנזרות מזה,

אז תרגישי בנוח

 

תמיד בשבת בבקר יש אצלינו גם שניצלים-

(בעיקרון אפשר כל מאכל בשרי. שניצלים זה נוח כי זה יבש, ואפשר לחמם את זה. דברים עם רוטב את צריכה שיהיה על הפלטה מלפני שבת אז די איבדת את הפואנטה..  כי יהפוך לחמין)

אפשר לעשות פעם שניצלים מטוגנים, ופעם חזה בתנור, או על מנגל חשמלי אם יש.

או גם וגם..

 

וחוץ מזה תמיד יש פשטידה או שתיים- פשטידת תפוחי אדמה, פשטידת ירקות, קוגל ירושלמי...

 

ובעיקרון אפשר גם אורז, אפונה, תפו"א בתנור (אם את מכינה כמו אמא שלי, כמעט בלי רוטב)

 

בתיאבון

תודהבוז
ועל ההזדהות 😏
גם אנחנו לא אוכלים חמין בשבת בבוקרשוגי

במקום זה-

אוכלים דג עם סלט ירקות גדול וסלט ביצים וסלט אבוקדו ועוד כמה סלטים מעניינים שלא היו בלילה, לפעמים גם דגים מעושנים

אח"כ שניצלים/ פרגיות/ עוף בפירורי לחם עם אורז (לבן או עם עדשים/ חומוס/ תירס וכדו') או בורגול או לביבות או קוגל או פשטידה וברוקולי/ כרובית וכדו'

וכמובן קינוח

כשלא מתחשק חמין+mp8

אוכלים בשרי אחר שלא צריך חימום (משערת שגם את מאלה שלא מחממים בשבת, ומעדיפים בשרי):

כבד קצוץ,

שניצלונים,

פסטרמה לסוגיה.

מעדיפה בשרי סתם כי יש עניין...בוזאחרונה
אם רק יכולנו לאכול פיצה בשבת... אבל אי אפשר. זה מאכל חולי לדעתי, ולא מכבד.
תודה על ההצעות 👍
אפרופו שרשור חמיןטוב בסדר

עשיתי בשבוע שעבר מתכון חדש של קישקע. השבוע הוספתי למתכון קצת פירה.

התפרק כל הקישקע.

סוף פריקה...

 

אבל....... יצא טשולנט פצצה שאינדברים כאלה וכל האוכלים המליצו לי לפרק כל שבוע את הקישקע....

אפשר פעם אחת להבין מה זה קישקע?חדשה ישנה
בשרי - מעים ממולאות,פרווה - עיסת קמח עם תבליניםמושיקו


עע... הייתי מוותרת על התענוגחדשה ישנה
אל תוותרי לפני שטעמת....+mp8אחרונה


ע.י.צ'יאל

כיום ה"מעיים" סינטטיות, הבשרי הוא ע"ב שומן (כמו המקור)

מתכון טוב לדג לשבת? דחוףבוז
אנחנו תמיד מכינים שני דגים- סלמון, וגפילטע פיש ברוטב מרוקאי.

ועכשיו הביאו דג סול... או מושט. לא יודעת. לבן כזה ודק דק...
מה עושים עם זה?
אפשר מתכון שעובד?
יש כל מני אפשרויותאימל'ה
אני אוהבת לעשות בתנור
עם שמן זית רסק שום ותבלינים אוריגנו פפריקה ועוד
אפשרות נוספת זה בלי הרסק ולהוסיף זעתר אוריגנו פטרוזיליה.

אפשר לבשל כמו דג מרוקאי

ואפשר גם בתנור עם חרדל וקטשופ
אנחנו אוהבים-שוגי

לערבב שמן זית, מלח גם ופלפל לבן עם עשבי תיבול (טימיןן/ רוזמרין/ כוסברה) עם פרוסות לימון

לשים את הדגים על נייר אפייה ומעל לשפוך את הרוטב

לאפות על 220 מעלות 10 דקות כל צד

בתאבון!!

אפשר מטוגן כמו שניצלמקום בעולם
אם זה דג סול-M9
צודקים! יוצא מצויין- לטבול בקמח, ביצה ופירוק לחם, ולטגן משני הצדדים.
בטח, שניצל סול זה מעולה! כדאי להשרות קודםירושלמית טרייה

יום או טיפה יותר לפני הזמן שאת מתכננת להכין תפשירי את הדגים בקערת מים, אחכ תשטפי ותשימי בחזרה בקערה עם  מיץ לימון משומר, מים, עלי דפנה ופלפל אנגליף ורוזמרין. תעטפי בשקית שלא ישטפאף חלילה במקרר ותשאירי במקרר להשריה.

 

למחרת לפני הטיגון תשטפי כל חתיכה, אני לא אוהבת שנשאר רוזמרין, הוא כמו קוצים..

 

ההשריה עושה אותו רך ונהדר ועם טעם לימוני קצת, כמעט לא צריך להוסיף לימון באכילה.

 

אח"כ להכין כמו שניצל - קמח, ביצה, פירורי לחם. אפשר גם בלי פירוי לחם, עניין של טעם. אפשר לערבב בזיליקום יבש קצוץ בפירורים, טיפה מורגש וגם מוסיף יופי.

אפשר לטגן רק עם קמח וביצהבנדא מצוי!!
ואז לפני ההגשה לעשות לו רוטב...

רוטב של שום עם קצת לימון

או רוטב עגבניות עם שום

שניהם דלילים
מטבילים את הדג ומניחים על צלחת הגשה....
טעים מאד
יש לי מתכון מעולה עם מינימום השקעה. יוצא טעים טעים.רק בריאות

מניחים בתבנית גדולה בגודל התנור על נייר אפייה.

שופכים מעל את הרוטב הנ"ל אחרי שמערבבים אותו היטב:

שליש כוס שמן

קופסת רוטב עגבניות קטנה

4 שיני שום כתושות

3 קופסאות רסק מלאות מים מהברז

כפית שטוחה מלח

כפית פפריקה מתוקה

כפית כמון

כפית שטוחה כורכום

מעט פלפל שחור

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או כוסברה. אנחנו מעדיפים פטרוזילייה.

ואפשר גם פטרוזיליה מיובשת.

 

אופים בתנור כחצי שעה בחום בינוני. יוצא מדהים. אנחנו אוכלים עם אורז לבן.

אני מכינה כך גם דג סול וגם דג אמנון.

בהצלחה!

תודה רבה!בוז
אעדכן אם יצא טעים...
את משרשרת לא נכון... 😕בוז
הניק הזה נמחק? 😨בוז
(חושד באינטנסיביות)בוז
היתה לך הודעה והיא נמחקה... 😕
אהההבוזאחרונה
אוקיי

קוראים לך פסטה ואני ממש מפחדת מהמאפייה האיטלקית
חשבתי יש לך קשר לא יודעת
מחפשת המלצה לסדנת בישולעדיין בדרך
(פרסמתי גם בנשואים טריים ואז חשבתי שאולי כאן יש יותר סיכוי..)
רוצים לתת מתנה לזוג אהוב סדנת בישול שווה אבל מצד שני התקציב לא מאוד גבוה (בערך 500₪), בינתיים מצאתי 2 מקומות בתקציב הזה-הסטודיו לבישול ופודסטפס (שניהם בת"א) . אשמח אם מישהו מכיר ויכול להמליץ או שיש רעיונות אחרים שיכולים להתאים.. תודה מראש!
אומרים שדן גורמה בתל אביב ממש מוצלחשוגי


אמא שלי היתה בסדנא חד פעמיתאנונימיותאחרונה

של כושר אנד טייסטי

kosher&tasty

יש לה הרבה סדנאות...

אמא שלי היתה בסדנא שקראו לה שבת מ-א' ועד ת'

למדו להכין מלא דברים...

חלות, 2 סוגי דגים 2 סוגי בשר מלא סלטים ועוגה.

רעיונות לתוספות לשבתקצת xחרת

 

אשמח לגיוונים...

אנטיפסטיש.א הלוי
ירקות בתנור
פשטידות שונות - בצל, תפו"א, בטטה, קישוא, גזר, אחר..
שעועית ירוקה ברוטב או מוקפץ
ירקות מוקפצים עם/בלי נודלס
כרובית - קציצות/מטוגנת/אפויה/אחר
ברוקולי מאודה
בורקס " ריק" עם רוטב פטריות
אורז בצבעים או עם ירקות שונים
מה זה בורקס ריק?אורה2x
בזכותך גילתי מה השם הנכון של זהש.א הלוי
"קונכיות למילוי", בתור ילדים קראנו לזה בורקס רייק

תמונות מגוגל
והתמונה השלישית היא עוד רעיון מגניב שעושים עם בצק עלים וקונוס מנייר כסף (לצורה) וזה גם נחמד למילוי והגשה


חח קורעת נערת טבע

אצלנו היו ממלאים בזה רוטב עם בשר טחון, או לחילופין נקנקיות, בשבתות שבהן לאמא נגמר הכח ואנחנו התעקשנוחצי חיוך

איזה קטע שאני לא מכירה את זה..אורה2x

לא מגיע לרמי לוי? 

 

החכמתי בזכותך! 

זה בעצם בצק עלים בצורות

 

יש אפשרות לקנות את זה מוכן במאפית שובע שמחותניקיתושאחרונה

לביבות ירק/ תפו"א/ מבטטה מבושלתשוגי

ברוקולי אפוי בתנור עם שעועית ירוקה ותחתיות ארטישוק

אורז עם צימוקים, שקדים וכדו'

פאי רועים

מניפת תפו"א

סלט בורגול

פאי תרד

פשטידת אטריות רחבות ואננס

לצ'ו

הום פרייז

טורטיות ממולאות או בלינצ'ס

אגרולים וסיגרים

פטריות ממולאות

קשוא/ זוקיני/ פלפל/ חציל/ עגבניה/ כרוב ממולא

לזניה בשרית/ לזניה ירקות

מוסקה

שיפודי ירקות

פסטה עם תרד או פסטה עם כרוב מאודה

אצבעות קשואים ו/או בטטה אפויות

אצבעות קשואים מבושלות ברוטב אדום

עדשים שחורות עם בצל מטוגן וקוביות בטטה

 

 

סקר בניחוח חמיןיעל מהדרום
לק"י

1. איזו עידה אתם?
2. איך קוראים לחמין שלכם?
3. איזה קטניות ותבלינים שמים בו?
4. מעורבב או בשקיות?
טוב אז הטיפ אצלנו זהבתאל1

קודם כל מבשלים את הבשר עם הקטניות לאיזה שעה- שעה וחצי ורק אח"כ מכניסים את התפוא ובטטה אם רוצים 

ואז התפוא לא נמס

אבל האמת - אני הכי אוהבת שהתפוא נמס כזה...

שאלה דחופה-נערת טבע

מישהו יודע איך ניתן לשמר פנקייקים?

שיעמדו בנסיעה ויחזיק כל מחר נגיד?

 

איך לעטוף? כדאי להקפיא?

כל עיצה תועיל!! תודה!

ע.י.צ'יאלאחרונה

אם אפשר לחמם במיקרוגל - להקפיא עם נייר אפייה בין השכבות.

אם לא - לשמור במקרר וציידנית עם קרחון (לא מומלץ).

מתכונים קלים טעימים וזולים לשירותTalya
מתחילה שירות לאומי ולא יודעת לבשל, עזרה?
איזה כיף, בהצלחה!!RedHead
תמיד יש מינימום אחת בדירה שהיא בשלנית מעולה ונהנית לבשל, אם בכ״ז בא לך לעזור וגם לבשל מידי פעם אז ממליצה לך לקחת מתכונים קלים מאמא של פסטה (המאכל הלאומי של בנות השירות), קציצות דג/עוף, נקנקיות, אורז.. דברים כאלו קל להכין והמתכון מאמא שלך יעזור לך להגיע לטעם שאת כבר מכירה ויהיה לך עוד יותר קל להכין.
בנוסף, ממליצה כמה שיותר לארגן ארוחות מסודרות ולקנות דברים כמו קרונפלקסים, לחמים, ממרחים, ביצים, ירקות, גבינות כדי שגם אם אין אוכל ממש יהיה אפשר לשבוע מסנדוויץ שווה או קורנפלקס.

אתר טוב ופשוט זה מתכונים ב10 דקות, קליל ומוצלח!
מה רמת הידע שלך בבישול?ש.א הלוי
אישית אני ממש הקפדתי לאכול צהריים נורמלי ולא מנה חמה/פסטה וזה אחרת לגמרי ופשוט יותר משביע וטוב.

נגיד - קוסקוס משקית + מרק ירקות (יותר לחורף)
בכל מקום כמעט יש ירקנייה/סופר, לקנות קצת ירקות למרק, לקלף לחתוך, לבשל שעה על הגז וזהו.
מספיק גם לא. ערב ואם אתן מכינות כמה יוצא ממש זול לכל אחת (בערך 5-6 ש"ח ל3 בנות ואפילו פחות) ומשביע

אורז- קל להכנה, וטעים

שניצל- אפשר להביא פרוס או מוכן מהבית ולהפשיר כל פעם קצת, (שימי נייר אפייה בניהם ויהיה לך קל להפריד)

חזה עוף מוקפץ- אפשר עם ירקות שאוהבים ואפשר רק עם בצל, להפשיר, לחתוך, לטגן ירקות, להוסיף חזה עוף - 15 דקות וזה מוכן (החזה עוף מוכן תוך 5 דקות ואפילו פחות אז קודם לטגן את הירקות לבד)

פתיתים - לפי ההוראות

האתר של ניקי ב מלא רעיונות מעולים
תודה רבה! אבדוק את האתריםTalya
כשהייתי בת שרות הכנו הרבה פעמיםלב שמח~
שקשוקה- חותכים בצל לקוביות קטנות ומטגנים עם מעט שמן עד שמשחים קצת. אפשר להוסיף שום קצוץ ולטגן עוד דקה על אש נמוכה. מוסיפים קוביות של עגבניות (נגיד עגבניה שתיים לכל סועדת) ואם אוהבים גם גמבה קצוצה ו/או פלפל חריף. מטגנים כ5-10 דק' עד שניהיה רוטב. מוסיפים מלח, פפריקה, כמון. בשלב הזה הרוטב צריך להיות רטוב, קצת פחות מרוטב של פסטה, אז אם צריך מוסיפים מים. מרתיחים את הרוטב ומוסיפים ביצה לפי מספר האוכלות. מבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות.

אפשר להכין פירה אם יש מועך פירה. אני מאמינה שאפשר למצוא כאלה במקס סטוק ב10 שקלים בערך.

אם יש תנור אז גם פשטידות זה אחלה אופציה. אפשר בעיקרון גם להכין במחבת אבל זה אולי טיפה מסובך.

ירקות קפואים (אפונה, שעועית וכאלה) ברוטב פשוט של רסק עגבניות מים וקצת תבלינים יכול ללכת מעולה עם אורז או פתיתים (פתיתים הכי טוב להכין בדיוק בדיוק לפי ההוראות. אורז תחפשי מתכון או שאקליד לך בהזדמנות אחרת).

בחורף הפייבוריט שלי זה מרקים. קל, זול, מהיר ויחד עם קצת אורז בפנים או אטריות ממש משביע.
יש אתר מתכונים בעשר דקותתמיד - בשמחה!!

יש שם הכל מכל.. תחפשי שם..

בהצלחה!!

תודה רבה על הפירוט!Talya
בהמשך השבוע אכנס לדירה ואראה אם יש תנור, ונראה אם פשטידות זה רלוונטי
הכננו מלא השנה בדירה..פשי פשי
*קוסקוס עם מרק- לקוסקוס עצמו לקוח 5 דק, ולמרק את פשוט משאירה אותו להתבשל בלי הרבה התעסקות עד שהירקות התרככו.
*שקשוקה ולחם
*פסטה עם רוטב
*חביתה (אפשר להכין חביתה מושקעת עם ירקות)
אם את צריכה יותר פירוט על המתכונים מוזמנת לשאול ואשמח לפרט
ב"הצלחווות
אורז זה ממש פשוט להכין-בתאדם

בוררים כוסות אורז לפי מספר הכוסות שאת רוצה.

מטגנים מעט את האורז עם שמן בסיר ואז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וחצי כפית מלח על כל כוס אורז. 

כשמבעבע סוגרים ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהמים נגמרים ולא רואים אותם מעל האורז.

בהצלחה! אם יעלו לי עוד רעיונות אני אשלח

כמה המלצותשוגי

ממליצה להקפיד על ארוחה מבושלת חמה וגדולה כל יום- בערב/ בצהרים.

תנסי שתכלול מנת פחמימה+ מנת חלבון+ ירקות

פחמימה- אורז/ קוסקוס/ בורגול/ פסטה/ לחם/ תפו"א/ בטטה

חלבון- דג/ עוף/ שניצל/ קציצות/ חזה עוף במחבת פסים/ חומוס/ עדשים/ שעועית

ירקות- ברוקולי/ כרובית/ אפונה וגזר/ ירקות חיים/

 

כמובן שיש עוד הרבה רעיונות.

פחמימה= תוספת- מכינים ממש לפני שאוכלים, תבקשי מאמא שתתן לך להתנסות להכין, וגם על כל האריזות יש הוראות הכנה ברורים.

חלבון- לקחת מאמא ולהקפיא/ להכין לבד לכמה ימים כל פעם.

ממליצה להצטייד במחבת פסים טובה, אחת לכמה ימים להפשיר חזה עוף ולתבל, ואז מטגנים כמה דקות מכל צד ויוצא אלוף.

חזה עוף הוא הכי זול.

ירקות- לקנות כל שבוע פירות וירקות, לקנות גם ירקות קפואים ואז אפשר להכין בצ'יק צ'אק.

 

הוראות הכנה לכמה מאכלים פשוטים וטעימים:

1. חזה עוף במחבת פסים- לתבל חזה עוף בשמן זית, פפריקה, מלח ופלפל, תבלין גריל עוף. להשרות כמה שעות, לחמם את המחבת ולטגן כמה דקות מכל צד.

אפשר לטגן אותו הדבר גם פרגיות עם אותו תיבול. אפשר לטגן כך דג סלמון מתובל ומושרה בשמן זית מלח פלפל ופפריקה או דג מושט עם שמן זית כוסברה מלח ופלפל לבן ואפשר גם עשבי תיבול.

2. מושט/ דניס/ סול בתנור- להשרות את הדג חצי שעה במיץ לימון ולשטוף, לשים בתבנית עם שמן זית מלח גס פלפל לבן כוסברה ועשבי תיבול, לפרוס מעל פרוסות לימון ולהכניס לתנור 220 מעלות ל10-15 דקות.

3. חזה עוף ברוטב- לטגן בצל, כשזהוב להוסיף קצת שום, לחתוך חזה עוף לקוביות ולטגן 2 דקות מכל צד עד שהחזה לבן, להוסיף פפריקה, מלח, פלפל, אבקת מרק, כמון, כורכום, גריל עוף ורבע כוס מים רותחים, לבשל עוד קצת.

טעים מאוד על אורז לבן או פירה.

4. ברוקולי/ כרובית קפואים- אם מופשר אפשר יש לשים בתבנית עם שמן זית מלח פלפל ושום כתוש 180 מעלות ל45 דקות.

אם לא מופשר אפשר לחלוט במים ז"א לשים בסיר עם מים ומעט מלח עד שרותח לסנן ולתבל, אפשר לאדות במחבת מכוסה עם מלח גס וקצת מיץ לימון.

אפשר לטבול בביצה טרופה ולשים פירורי לחם ואז לטגן או לאפות.

אפשר לתבל בסילאן ומלח ולאפות וכשיוצא מהתנור לזלף מעט מיץ לימון.

5. להכין שיפודים מירקות ופרגית/ דג סלמון ולהשרות במרינדה לילה במקרר- המרינדה מורכבת משמן זית, רוטב סויה/ טריאקי, שומשום, חרדל, פפריקה, מלח, פלפל, מיץ לימון, אפשר גם יין לבן, כשחוזרים רעבים נשאר רק לטגן כמה דקות במחבת פסים או לאפות בתנור על 220 מעלות 10 דקות כל צד.

6. לביבות- מגבינה או ירקות או תירס וכדו' לא חסר.

7. פנקייקים

8. מרק בצל- מטגנים 5 בצלים טבעות בחמאה עד שרך לוקח חצי שעה, מוסיפים מעט קמח ומערבבים, מוסיפים סוכר ומלח ואחרי כמה דקות מים, אבקת מרק בצל/ פטריות, יין לבן מרתיחים ומבשלים, לפני הסוף מוסיפים רוטב סויה פפריקה ופלפל.

9. מרק תירס- מאדים גזר מגורר, מוסיפים תירס ובצל קלוף שלם ומים מרתיחים ומבשלים, אחרי 40 דקות בערך מוסיפים ביצה טרופה רוטב שויה ושמיר קצוץ, מבשלים עוד 5 דקות.

10. קציצות ברוטב אדום- מכינים עיסה מחזה עוף טחון, ביצה, 3 כפות פירורי לחם, מלח, פלפל, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ובצל קצוץ מטוגן ומערבבים.

מכינים רוטב- מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 2 חב' רסק עגבניות, כוס וחצי מים, מלח, סוכר, פפריקה ופלפל ומרתיחים, אפשר להוסיף פרוסות חציל/ קשוא/ עגבניות אם אוהבים. 

מכינים כדורים מהעיסת חזה עוף ומכניסים לתוך הרוטב, סיר חצי מכוסה על להבה נמוכה מבשלים 40 דקות.

 

 

 

וואו זאת שמעלי את נסיכהדפדפת

אחלה של שירשור הוא גאוני

לא חייבים לדעת לבשללטובהאחרונה
כדאי אך לא חובה
אמממברוקולי

 

@קראנץ שוקולד

@לב אמיץ

 

מה עם הסדנא שתכננו לחופש?

הוא תכף נגמר.........

 

 

מוציא לשון

אני מוכנה לארחיעל מהדרום
תצפיני קצת ברוקולי


אין מצב....אני לא מתרחקת מהמשפחהיעל מהדרום
מה מה מההה?אורה2x
לא שמעתי על זה
אני בעד
קדימה!לב אמיץ

אני אשמח מאוד.

איך מארגנים את זה?

אממ.. נותנים לך תתפקידברוקולי


מה בתוכנית? אני רואה שטאבולה מזמינה.לב אמיץ

צריך יותר מתנור אפיה ביתי? (אנחנו עדיין בלי תנור פעיל, אבל יש כיריים).

 

מוכנה לתאם בין כולם חיוך.

 

יש תאריך מועדף?

צריך תנור אפיה איכותיברוקולי


מה מכינים? יש תפריט?אורה2x


אז אפשר לכתוב בקשות..? אורה2x
וואי איזה שווה!מחייכת =)
אם לא היה מובן, רוצה גם בע"ה..)מחייכת =)
מובן לב אמיץ


זורמת מקום בעולם
רק תעשו טובה, אם זה רחוק- שיהיה עד ה31.8. שלפחות אנצל את הכרטיס נסיעות שלי עד הסוף
אני מזמינהטאבולה ראסה
פחות דרומית מיעל
מתחילים היום לעבודקראנץ שוקולד
חבל שלא אמרתם לפני
שולחת מסר באישי.לב אמיץ


אני גם רוצה!גלידת לימון


אם אתם רציניים, עדכנו משיח נאו בפומ!
אני בעיקרון ממש רצינית..מקום בעולם
השאלה מה עם השאר ;)
מנסה לתאם. נראה מה יסתדר בעז"ה.לב אמיץ


יש מישהי עם תנור איכותי שיכולה לארח את הסדנאלב אמיץ

באזור יחסית מרכזי ונגיש כמה שיותר לכולם?

היי !!אופטימיות
מה יהיה בסדנא?
הייתי רוצה ללמוד להכין סושי ומקרונים!
2 מאכלים מנוגדים טעימים

תעדכנו מה יהיה בתוכנית כי בהתאם לכך תהיה היענות! נשמח לשמוע.
אם רלוונטי עוד*חזרזיר*

יש סיכוי טוב שאוכל לארח אצלי.
רק צריכה פרטים...

מגניבים!
כל הכבוד!

נשמח מאוד אם יסתדר. שולחת מסר באישי.לב אמיץ


כרגעלב אמיץ

מכל הבירורים, נראה שהפורום מורכב מצפון/דרום בלתי ניתנים לגישור חיוך.

 

אולי כולם יסכימו להיפגש בירושלים?

וצריך למצוא מקום שם אם מישהי/מישהו מתנדבים.

עדיף לנהל את הדיון במסרים.. ברוקולי


שולחת מסר באישי לב אמיץ


אם זה ירושלים יש סיכוי שאוכל להגיע..קראנץ שוקולדאחרונה
חלב שקדיםsomeone123
קניתי חלב שקדים ויש בו חתיכות לבנות זה בסדר או שהוא מקולקל?
לא נתקלתי אף פעם בחתיכות לבנות בחלב שקדים קנוייראת גאולה
אז כנראה שזה מקולקל...
ע.י.צ'יאלאחרונה

תריחי ותטעמי, אם זה חמוץ, זה מקולקל.

אם לא, זה בסדר.

רעיונות איך לעשות שלא ישרוף בעיניים כשחותכים בצל?רוצה לעוף!


זה עושה טעם חזק של בצל בפה רבה אמונתך!
שאלה על מולטיקייקעוד כינוי
למי שיש...
שווה להשקיע במקורי או שהחיקויים גם טובים?
האם אחרי התלהבות של הפעמים הראשונות ממשיכים להשתמש בזה או שזה עוד משהו שתופס מקום?
באיזה מהפלטות אתם הכי משתמשים?
תודה לעונים...
לי הביאו במתנהתתתת

חיקוי...לקח לו מלא מלא זמן עד שיצא מוכן

וכל פעם זה כמות ממש קטנה...

 

אז כבר עדיף בתנור...

 

ואני אישית פחות אוהבת בחושות כמו קאפקייק אז זה פחות שימושי אצלי...

 

אולי המקורי הוא יותר מהיר...

 

 

תודה! אשמח לתובנות ומסקנות מעוד משתמשיםעוד כינוי


יש לי , השתמשתי פעם אחת .. לכמות גדולה עדיף תנורברוקולי
תודהעוד כינוי
נשמע שסתם התלהבתי...
חשבתי שישדרג...
לי יש חיקוי והוא אחלה.בחופשת לידה
משתשמשת מידי פעם לארוחות ערב או דברים כאלה של הרגע האחרון וזה ממש נחמד!
גימיק נחמד לכמות קטנה. לילדות/ נערותכלנית1


לי יש מקורי-די מוצלחת.מ.אחרונה
בעיקר משתמשים בכדורים להכנת כדורי טונה/פירה וכאלה... גם בוופל בלגי השתמשנו לא מעט במאפינס והדונאטס השץמשנו מעט יחסית...
לכמויות ממש גדולות הוא פחות יעיל אם את לא עושה עוד דברים במקביל לי היה נוח גם כשהכנתי כמות גדולה כי במקביל עשיתי עוד דברים אז לא הפריע לי שלוקח זמן...
אני מרגישה מרומה!!הולם במיוחד
המצאתי כזה רעיון מגניב איך לעשות עוגיות חתיכות. הכנתי בצק פריך, הוספתי קקאו לחצי ממנו, רידדתי את שני החצאים, הנחתי אחד על השני, גלגלתי ופרסתי ויצאו עוגיות ספירלה מהממות. חשבתי שאני סופר גאון.
ופתאום ראיתי באינטרנט מתכון כמעט זהה!😨

ובאותו עניין אם יש למישהו מתכונים לעוגיות מעניינות/ מגניבות/ טעימות ומומלצות במיוחד- אני אשמח לשמוע!
חח, נראה לי שאלו העוגיות הראשונות שהכנתי.. ואתחדשונת
המתכון לקחתי מספר..
בטוח הן יצאו טעימות! למרות שהן מומצאות

וגם מצטרפת לבקשתך השנייה..
כיוונת לדעת גדולים.לב אמיץ

סימן אמיתי לסופר גאון.

אל תרגישי מרומה. כל הכבוד.

^^^ חחח אני מכירה את זה מהפימו שעשינו בילדותחדשה ישנה
חרוזים לשרשראות..
יאאהולם במיוחד
גם אני עשיתי מלא בפימו וגם דברים יותר משוכללים מסתם ספירלה
אבל בגלל זה חשבתי שזה מגניב, לעשות את זה בעוגיות...
עוגיות שוקולד-צ'יפסכלנית1אחרונה

עוגיות שוקולד-צ'יפס. תקני שוקולד-צ'יפס טעים ושל החברה המקורית- אופנהיימר ותכיני לפי המתכון

(רק תורידי את כמות השוקולד ל1/2- 3/4)

אשמח להמלצה לשייקר איכותי להכנה יומיומיתרק בריאות

של שייק פירות וירקות. כזה שיהיה גם חזק וגם נוח לניקוי. רצוי גם  מחיר טוב פחות מ 1000 ש"ח .

אנחנו מאוד מרוצים מהשייקר נינג'השומשום אחר2
עולה 750 בערך.
בהצלחה!
תודה רבה רבה. יש למישהו עוד המלצות??רק בריאות


איזה דגם זה?מחייכת =)
לא יודעת להגידשומשום אחר2
גם לי יש נינג׳ה.דגם אחראמא אנונימית

ממש מומלץ!

קיבלתי מתנה,לא יודעת מה העלויות

אגב, יש עליו ממש מבצעים באמזון.מקום בעולם
אם יש לכם פייסבוק, כדאי להצטרף לקבוצת alibuy.. המנהל מפרסם מלא קופונים והנחות לדברים שהוא בדק בעצמו..
תודה רבה. אבל אמזון לא שולחים לישראל , נכון?רק בריאות


שולחים..מקום בעולםאחרונה
(הוא נותן קישורים רק למקומות ששולחים לישראל..)
הי בחופש התחלתי לאפות לחמים, וצריך רעיונות לעוד סוגים...כי אין פיסבוק

בעיקר לחמניות, עד עכשיו הכנתי עם טיבול בתוך(בצל עם פטריות וזיתים עם עגבניות)

והוספתי חיתוכים בהתפחה(איקסחם כאלה) וליפעמים גם קמח מפוזר מלמעלה, עכשיו התחלתי לנסות להוסיף צבעים...

הייתי שמח לעוד רעיונות לדברים שאפשר לעשו עם לחם, עוד צורות להכין ועוד דברים הכניס פנימה ודרכים לקשת מבחוץ שיראה כמו של מאפיה ודברים כאלה...

תודה

 

לחם שוקולדארץ השוקולד
להוסיף שוקוצ'יפס בפנים ו/או קצת קקאו עם טיפה שמן
@ברוקולימקום בעולם
המומחית
מה את מגלה ברוקולי
קמח שיפון עם קימל - לחם פומפרניקל, הכי טעים!ירושלמית טרייה

וגרעיני חמניות מבחוץ, שמים את זה הרבה על לחמים מקמח מלא.

או פרג על חלות לשבת.

את יכולה גם לשים צימוקים לגרסה מתוקה לשבת.

 

אבל למה לשנות? כל מה שאת מכינה נשמע נורא טעים, מותר לחזור על מה שאוהבים..

ל 100% שיפון דרוש מחמצתברוקולי
אה נו אני לא כזאת מהדרתירושלמית טרייה


אז תשלבי קמחים..ברוקולי


אני אוהבת את השיפון והכוסמין ירושלמית טרייה

לא כזאת בריאותית, יותר בקטע הזללני..

פיתות במחבתחדשה ישנה
לעשות צורה של פיתה מהבצק של הלחם, להוסיף זעתר בצד אחד ולשים במחבת משתי הצדדים. אין צורך בשמן נוסף מהבצק..
לחם שוםבשמחה-תמיד
*לחם שום*
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
1/3 כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים חמימים
1 כף מלח
ההכנה:שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח,שמרים,משפר סוכר ומתחילים לערבל על המינימום.מוסיפים את המים כוס אחרי כוס,שמן ובסוף את המלח.ממשיכים ללוש עוד 8 דקות במהירות נמוכה.
נותנים מנוחה של חצי שעה כשהקערה מכוסה ולשים עוד 2 דקות.
מכסים את הקערה באשפתון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את תערובת השום:
בכלי צר וגבוה
קולפים 3/4 ראש שום,3/4 כוס שמן,כפית מחוקה מלח וחצי חבילת פטרוזיליה שטופה.
טוחנים בבלנדר מקל.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לארבע.
לשמן 4 תבניות אינגלישקייק.
לרדד את הבצק למלבן ארוך ורחב הכי דק שאפשר.
עם מברשת למרוח מהממרח שום בנדיבות.
עם גלגלת של פיצה לחתוך ריבועים(בצורה חופשית)בגודל של בערך 4×4.לא צריך לדייק.
מחזיקים את התבנית בצורה אלכסונית ומתחילים לערום ערימה של ריבועי בצק אחד על השני בצורה שווה בשתי התבניות.
גם אם זה לא מתמלא עד הסוף,לא לדאוג,אחרי התפיחה זה מגיע עד הסוף.
לכסות בניילון ולהתפיח.
לאפות על 210-220°.
לאפות עד להשחמה קלה.
להוציא ולמרוח מיד עוד שכבה מהממרח שום.

לא מצליחה להעלות תמונה, אבל אחלה מתכוו
אפשריעל מהדרום
לק"י

לעשות מילוי של פיצה (חלבי או עם טונה) או ירקות מאודים.
חזה עוף או בשר טחון מטוגן עם בצל/+פטריות.
****רק לעשות ללחמניה צורה מיוחדת שידעו שזה בשרי או חלבי (מקווה שאינני מטעה).

לפזר מלמעלה כל מיני זרעונים לקישוט.
..כי אין פיסבוק

באיזה רמת הכנה הכניס את החזה? לא יוצא יבש מידי?

תודה

 

נראה לי שעם בצל מטוגן ושמן זה יהיה בסדריעל מהדרום
ולהכניס כשהוא מבושל לגמרי או לפני?כי אין פיסבוק


עדיף מבושליעל מהדרום
לק"י

חזה עוף מבשלים בישול קצר: עד שהוא משנה את הצבע מכל הכיוונים.

לטגן בצל, ואז להוסיף קוביות חזה עוף. ולערבב מידי כמה דקות.
מתכון לבצק שאפשר לעשות איתו הכלהחיים שלי תותים

 זה מתכון מאד פשוט:

1 קג קמח

2 כפות שמרים שטוחות

כף מלח

4 כפות סוכר

3 ורבע כוסות מים פושרים או  חלב מעורב עם מים חמים

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים(תשימי לב שהשמרים לא יגעו במלח) לקראת הסוף ששפכים קצת שמן ומתפיחים(עש שזה נהיה בערך כפול) ואחכ עושה צורות

הבצק הזה מתאים לפיצה חלות לחמניות הכל....

ובלחמניות שום מורחים מעל:

חמאה מומסת(לא חובה)

שמן זית

כוסברה מיובשת

מלח

ואבקת שום או גבישי שום

כל זה את מערבבת ושופכת מעל.

 

אם זה לחמניות/חלות אז את עושה עוד התפחה כשזה כבר צורות, אני שמה תתנור על 50 ומתפיחה בערך 30 דק זה עושה ממש אווריריות!!

אני עושה מזה הכל פיצות לחם שום לחם זעתר מה שרוצים

בתאבון..........

 

זה לא המון שמרים לקמח?ש.א הלוי
אא"כ זה קמח מלא

אני שמה כף, ובקיץ אפילו פחות לקמח לבן.
אני שם גם שתי קפות לקילו וזה סבבה לגמרי...כי אין פיסבוק


גם אני.. יוצא פצצה. גם המלא וגם בלבן..חדשה ישנה
2 כפיות שטוחות זה לא הרבה!!!החיים שלי תותים


רשמת כפות . 2 כפיות לגמרי בסדרברוקולי


לי יש מתכון של 3 כפותבנדא מצוי!!אחרונה
ו-6 כפות סוכר
זה המון שמרים, מספיק כף אחתברוקולי
הבצק יוצא ממש טובהחיים שלי תותים

יוצא מזה בערך 50 לחמניות שום בינוניות ויפות 

אני ממש אוהבת את המתכון הזה כי בפעם אחת אני מכינה את כל סוגי הלחמים

יוצא מדהים

שווה לנסות

עזרה-עוגה נוחתת כל הזמןכבר אמא
אוף..כבר פעמיים הכנתי עוגת מייפל והיא פשוט נוחתת למטה. יש לכם הסברים למה?? ואולי מתכון טוב??
אולי פתחת באמצע האפייהעלה למעלה
תאפי חצי שעה ורק אז תפתחי
לשים את הקמח בסוףהאני אניאחרונה

לערבב קודם את הרטובים להוסיף את היבשים ואחכ את הקמח..

ומאחרי שמוסיפים את הקמח לערבב רק לאיחוד לא עוד...