זה באמת משנה? למה לא להשתמש במחבת רגילה?
(מחבת זה זכר או נקבה)
)אם זה באמת פלאנצ'ה זה גם יותר כבד ממחבת, מה שאומר שהחימום יותר טוב ושונה ממחבת רגילה שהיא הרבה יותר דקה.
וממש מרוצים
אפשר לעשות בה " על האש"
אנחנו בכיף מכינים שם פרגיות על האש, סטקים, המבורגר , קבב וכו
חשוב שתהיה כבדה ולחמם אותה טוב לפני
ובקושי שמים שמן....
שמים ממש טיפה שמן ומורחים אותו היטב בכל הסדקים עם נייר ניגוב.
ככה כמעט לא נשאר שמן אבל הכל מכוסה כך שלא יהיה קשה לנקות אחכ.
ובזמן ה"טיגון" הפרגיות, למשל, לא שרויות בנוזל ולכן יוצאות עסיסיות, לא כמו עוף מכובס שהוא רטוב מדי וגם יבש.. אם את מבינה למה כוונתי..
דג- סול/ טונה/ מושט/ נסיכת הנילוס/ בקלה (בשבת סלמון)
קטניות- חומוס/ עדשים/ שעועית/ אפונה/ אדממה/ פול
סויה- חלב סויה/ פולי סויה/ טופו/ מידי פעם שניצל סויה או חזה עוף מהצומח או המבורגר מהצומח
עוף- חזה עוף/ חזה הודו/ שוקיים/ כרעיים/ כנפיים (בשבת כבדים ופרגיות)
בשר- באמצע השבוע רק טחון (בשבת נתחים יותר עשירים)
מוצרי חלב- חלב/ גבינה/ יוגורט/ קוטג'/ מעדנים/ לבן/ גבינה מלוחה או צהובה
ביצים
הגיוון הוא לפי מה שנשאר משבת..
לפעמים נשאר גם בקר מהטשולנט.
ביצים זה בלי קשר, משתדלת לאכול כל יום.
ראיתי באחד הסרטונים של Tasty שאם עוגיות מאוחסנות בכלי סגור מתייבשות, להכניס פרוסת לחם טריה לכמה שעות.
ניסיתי אתמול ובדקתי עכשיו והפלא ופלא - העוגיות שהיו כמו אבנים התרככו!!
א. בהכנה נכונה זה לא אמור להתייבש כ"כ מהר
ב. לעטוף היטב ולמקפיא
מה עדיף ויוצא יותר טעים?
בבישול? באפייה?
או שמטגנים את החצילים ואת הקציצות בשר?
תודה.
לאדות את הבשר בנפרד, ואחר כך להרכיב גלילות, לשפוך רוטב, ובתנור.
בתנור זה מייבש אותן קצת, הרוטב הופך לקרום יותר.
בסיר על הגז זה יוצא רוטב נוזלי.

קראנץ שוקולד
בוזלא הבנתי מה הבעיה.
משתדלת להכין דגים אבל לא תמיד יוצא.
כשמתחשק לנו לוותר על הטשולנט אנחנו מכינים לזניה בשרית, ושניצלים, וסלט תפו"א.
וכמובן עוד תוספות כיד הדמיון והגיוון, זה בלי קשר.
משתדלים שתהיה תוספת של ירקות קלים כגון שעועית או קישואים או משהו, שלא כל האוכל יהיה כבד כזה.
כמובן בנוסף לסלט ירקות או אפילו כמה סלטי ירקות.
מצרכים לתבנית מלבנית קטנה עמוקה (לא הכי קטנות שהן חצי A4 אלא הגודל שטיפה יותר גדול ויותר עמוק):
חצי קילו בשר טחון (אפשר לערב מעט הודו אבל חשוב שיהיה בקר)
צנצנת רוטב פסטה מוכן
בצל קצוץ
עלי פסטה
הכנה:
בסיר קטן מטגנים את הבצל
כשמזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שהוא משנה את צבעו
מוסיפים לסיר את הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים עוד קצת
בתבנית מפזרים מעט רוטב מתחת לשכבת העלים הראשונה. אפשר אפילו להוסיף מעט מים, העיקר שהלזניה לא תצא יבשה. הפסטה סופגת המון נוזלים!
אח"כ שכבה של תערובת ושוב פסטה וכו'. נדמה לי שלוש שכבות פסטה.
למעלה מפזרים גם מעט תערובת - הפסטה היא לא השכבה העליונה!
אופים ב 180-190 מעלות למיטב זכרוני, כשהלזניה מכוסה בנייר כסף. אחרי שעה בערך (זה ממש בערך, אנחנו לא ממש שמים לב) מורידים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות שישחים ויתייבש מעט מלמעלה, אבל לא יותר מדי.
הערות:
אפשר להכין רוטב לבד אבל צריך כמות ממש גדולה. לא ניסינו. לפעמים אנחנו מוסיפים גם רוטב ביתי אם במקרה יש לנו מוכן. לשים לב שיש מספיק רוטב, לזניה יבשה זה לא טעים.
לגבי חימום בשבת בבוקר:
זה נחשב מאכל "יבש", אין לו נוזלים שמסתובבים סביבו בכלי. לא העלינו בדעתנו אף פעם שיש שאלה בזה. אפילו תבשיל ירקות כגון כרוב מאודה שהוא רטוב יותר מלזניה אפשר להרבה דעות לחמם כי הרוטב הוא לא העיקר, אבל זה אנחנו לא עושים. אז אני מניחה שעל לזניה אין שאלות.

מלפפון חמוץ, רגיל ופלפל אדום חתוכים דק.
יש שאוהבים גם ביצה קשה ומיונז.
יש טעם חזק לכל הסלט ביחד, את לא טועמת את התפו"א לבד.
וגם מוסיפה אותם חתוכים לקוביות בסלט, יחד עם התפ"א והגזר. יוצא קליל וטעים.

הבנות די מתנזרות מזה,
אז תרגישי בנוח
תמיד בשבת בבקר יש אצלינו גם שניצלים-
(בעיקרון אפשר כל מאכל בשרי. שניצלים זה נוח כי זה יבש, ואפשר לחמם את זה. דברים עם רוטב את צריכה שיהיה על הפלטה מלפני שבת אז די איבדת את הפואנטה.. כי יהפוך לחמין
)
אפשר לעשות פעם שניצלים מטוגנים, ופעם חזה בתנור, או על מנגל חשמלי אם יש.
או גם וגם..
וחוץ מזה תמיד יש פשטידה או שתיים- פשטידת תפוחי אדמה, פשטידת ירקות, קוגל ירושלמי...
ובעיקרון אפשר גם אורז, אפונה, תפו"א בתנור (אם את מכינה כמו אמא שלי, כמעט בלי רוטב
)
בתיאבון 
במקום זה-
אוכלים דג עם סלט ירקות גדול וסלט ביצים וסלט אבוקדו ועוד כמה סלטים מעניינים שלא היו בלילה, לפעמים גם דגים מעושנים
אח"כ שניצלים/ פרגיות/ עוף בפירורי לחם עם אורז (לבן או עם עדשים/ חומוס/ תירס וכדו') או בורגול או לביבות או קוגל או פשטידה וברוקולי/ כרובית וכדו'
וכמובן קינוח
אוכלים בשרי אחר שלא צריך חימום (משערת שגם את מאלה שלא מחממים בשבת, ומעדיפים בשרי):
כבד קצוץ,
שניצלונים,
פסטרמה לסוגיה.
עשיתי בשבוע שעבר מתכון חדש של קישקע. השבוע הוספתי למתכון קצת פירה.
התפרק כל הקישקע.
סוף פריקה...
אבל....... יצא טשולנט פצצה שאינדברים כאלה וכל האוכלים המליצו לי לפרק כל שבוע את הקישקע....
כיום ה"מעיים" סינטטיות, הבשרי הוא ע"ב שומן (כמו המקור)
לערבב שמן זית, מלח גם ופלפל לבן עם עשבי תיבול (טימיןן/ רוזמרין/ כוסברה) עם פרוסות לימון
לשים את הדגים על נייר אפייה ומעל לשפוך את הרוטב
לאפות על 220 מעלות 10 דקות כל צד
בתאבון!!
יום או טיפה יותר לפני הזמן שאת מתכננת להכין תפשירי את הדגים בקערת מים, אחכ תשטפי ותשימי בחזרה בקערה עם מיץ לימון משומר, מים, עלי דפנה ופלפל אנגליף ורוזמרין. תעטפי בשקית שלא ישטפאף חלילה במקרר ותשאירי במקרר להשריה.
למחרת לפני הטיגון תשטפי כל חתיכה, אני לא אוהבת שנשאר רוזמרין, הוא כמו קוצים..
ההשריה עושה אותו רך ונהדר ועם טעם לימוני קצת, כמעט לא צריך להוסיף לימון באכילה.
אח"כ להכין כמו שניצל - קמח, ביצה, פירורי לחם. אפשר גם בלי פירוי לחם, עניין של טעם. אפשר לערבב בזיליקום יבש קצוץ בפירורים, טיפה מורגש וגם מוסיף יופי.
מניחים בתבנית גדולה בגודל התנור על נייר אפייה.
שופכים מעל את הרוטב הנ"ל אחרי שמערבבים אותו היטב:
שליש כוס שמן
קופסת רוטב עגבניות קטנה
4 שיני שום כתושות
3 קופסאות רסק מלאות מים מהברז
כפית שטוחה מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
מעט פלפל שחור
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או כוסברה. אנחנו מעדיפים פטרוזילייה.
ואפשר גם פטרוזיליה מיובשת.
אופים בתנור כחצי שעה בחום בינוני. יוצא מדהים. אנחנו אוכלים עם אורז לבן.
אני מכינה כך גם דג סול וגם דג אמנון.
בהצלחה!
של כושר אנד טייסטי
kosher&tasty
יש לה הרבה סדנאות...
אמא שלי היתה בסדנא שקראו לה שבת מ-א' ועד ת'
למדו להכין מלא דברים...
חלות, 2 סוגי דגים 2 סוגי בשר מלא סלטים ועוגה.
אשמח לגיוונים...
נערת טבעאצלנו היו ממלאים בזה רוטב עם בשר טחון, או לחילופין נקנקיות, בשבתות שבהן לאמא נגמר הכח ואנחנו התעקשנו![]()
לא מגיע לרמי לוי? 
החכמתי בזכותך!
זה בעצם בצק עלים בצורות
ברוקולי אפוי בתנור עם שעועית ירוקה ותחתיות ארטישוק
אורז עם צימוקים, שקדים וכדו'
פאי רועים
מניפת תפו"א
סלט בורגול
פאי תרד
פשטידת אטריות רחבות ואננס
לצ'ו
הום פרייז
טורטיות ממולאות או בלינצ'ס
אגרולים וסיגרים
פטריות ממולאות
קשוא/ זוקיני/ פלפל/ חציל/ עגבניה/ כרוב ממולא
לזניה בשרית/ לזניה ירקות
מוסקה
שיפודי ירקות
פסטה עם תרד או פסטה עם כרוב מאודה
אצבעות קשואים ו/או בטטה אפויות
אצבעות קשואים מבושלות ברוטב אדום
עדשים שחורות עם בצל מטוגן וקוביות בטטה
יעל מהדרוםקודם כל מבשלים את הבשר עם הקטניות לאיזה שעה- שעה וחצי ורק אח"כ מכניסים את התפוא ובטטה אם רוצים
ואז התפוא לא נמס
אבל האמת - אני הכי אוהבת שהתפוא נמס כזה...
יש שם הכל מכל.. תחפשי שם..
בהצלחה!!

בוררים כוסות אורז לפי מספר הכוסות שאת רוצה.
מטגנים מעט את האורז עם שמן בסיר ואז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וחצי כפית מלח על כל כוס אורז.
כשמבעבע סוגרים ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהמים נגמרים ולא רואים אותם מעל האורז.
בהצלחה! אם יעלו לי עוד רעיונות אני אשלח
ממליצה להקפיד על ארוחה מבושלת חמה וגדולה כל יום- בערב/ בצהרים.
תנסי שתכלול מנת פחמימה+ מנת חלבון+ ירקות
פחמימה- אורז/ קוסקוס/ בורגול/ פסטה/ לחם/ תפו"א/ בטטה
חלבון- דג/ עוף/ שניצל/ קציצות/ חזה עוף במחבת פסים/ חומוס/ עדשים/ שעועית
ירקות- ברוקולי/ כרובית/ אפונה וגזר/ ירקות חיים/
כמובן שיש עוד הרבה רעיונות.
פחמימה= תוספת- מכינים ממש לפני שאוכלים, תבקשי מאמא שתתן לך להתנסות להכין, וגם על כל האריזות יש הוראות הכנה ברורים.
חלבון- לקחת מאמא ולהקפיא/ להכין לבד לכמה ימים כל פעם.
ממליצה להצטייד במחבת פסים טובה, אחת לכמה ימים להפשיר חזה עוף ולתבל, ואז מטגנים כמה דקות מכל צד ויוצא אלוף.
חזה עוף הוא הכי זול.
ירקות- לקנות כל שבוע פירות וירקות, לקנות גם ירקות קפואים ואז אפשר להכין בצ'יק צ'אק.
הוראות הכנה לכמה מאכלים פשוטים וטעימים:
1. חזה עוף במחבת פסים- לתבל חזה עוף בשמן זית, פפריקה, מלח ופלפל, תבלין גריל עוף. להשרות כמה שעות, לחמם את המחבת ולטגן כמה דקות מכל צד.
אפשר לטגן אותו הדבר גם פרגיות עם אותו תיבול. אפשר לטגן כך דג סלמון מתובל ומושרה בשמן זית מלח פלפל ופפריקה או דג מושט עם שמן זית כוסברה מלח ופלפל לבן ואפשר גם עשבי תיבול.
2. מושט/ דניס/ סול בתנור- להשרות את הדג חצי שעה במיץ לימון ולשטוף, לשים בתבנית עם שמן זית מלח גס פלפל לבן כוסברה ועשבי תיבול, לפרוס מעל פרוסות לימון ולהכניס לתנור 220 מעלות ל10-15 דקות.
3. חזה עוף ברוטב- לטגן בצל, כשזהוב להוסיף קצת שום, לחתוך חזה עוף לקוביות ולטגן 2 דקות מכל צד עד שהחזה לבן, להוסיף פפריקה, מלח, פלפל, אבקת מרק, כמון, כורכום, גריל עוף ורבע כוס מים רותחים, לבשל עוד קצת.
טעים מאוד על אורז לבן או פירה.
4. ברוקולי/ כרובית קפואים- אם מופשר אפשר יש לשים בתבנית עם שמן זית מלח פלפל ושום כתוש 180 מעלות ל45 דקות.
אם לא מופשר אפשר לחלוט במים ז"א לשים בסיר עם מים ומעט מלח עד שרותח לסנן ולתבל, אפשר לאדות במחבת מכוסה עם מלח גס וקצת מיץ לימון.
אפשר לטבול בביצה טרופה ולשים פירורי לחם ואז לטגן או לאפות.
אפשר לתבל בסילאן ומלח ולאפות וכשיוצא מהתנור לזלף מעט מיץ לימון.
5. להכין שיפודים מירקות ופרגית/ דג סלמון ולהשרות במרינדה לילה במקרר- המרינדה מורכבת משמן זית, רוטב סויה/ טריאקי, שומשום, חרדל, פפריקה, מלח, פלפל, מיץ לימון, אפשר גם יין לבן, כשחוזרים רעבים נשאר רק לטגן כמה דקות במחבת פסים או לאפות בתנור על 220 מעלות 10 דקות כל צד.
6. לביבות- מגבינה או ירקות או תירס וכדו' לא חסר.
7. פנקייקים
8. מרק בצל- מטגנים 5 בצלים טבעות בחמאה עד שרך לוקח חצי שעה, מוסיפים מעט קמח ומערבבים, מוסיפים סוכר ומלח ואחרי כמה דקות מים, אבקת מרק בצל/ פטריות, יין לבן מרתיחים ומבשלים, לפני הסוף מוסיפים רוטב סויה פפריקה ופלפל.
9. מרק תירס- מאדים גזר מגורר, מוסיפים תירס ובצל קלוף שלם ומים מרתיחים ומבשלים, אחרי 40 דקות בערך מוסיפים ביצה טרופה רוטב שויה ושמיר קצוץ, מבשלים עוד 5 דקות.
10. קציצות ברוטב אדום- מכינים עיסה מחזה עוף טחון, ביצה, 3 כפות פירורי לחם, מלח, פלפל, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ובצל קצוץ מטוגן ומערבבים.
מכינים רוטב- מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 2 חב' רסק עגבניות, כוס וחצי מים, מלח, סוכר, פפריקה ופלפל ומרתיחים, אפשר להוסיף פרוסות חציל/ קשוא/ עגבניות אם אוהבים.
מכינים כדורים מהעיסת חזה עוף ומכניסים לתוך הרוטב, סיר חצי מכוסה על להבה נמוכה מבשלים 40 דקות.
אחלה של שירשור הוא גאוני
יעל מהדרום
ברוקולי
אני אשמח מאוד.
איך מארגנים את זה?
צריך יותר מתנור אפיה ביתי? (אנחנו עדיין בלי תנור פעיל, אבל יש כיריים).
מוכנה לתאם בין כולם
.
יש תאריך מועדף?
אורה2x
)מחייכת =)
לב אמיץ
מקום בעולם


משיח נאו בפומ!באזור יחסית מרכזי ונגיש כמה שיותר לכולם?

יש סיכוי טוב שאוכל לארח אצלי.
רק צריכה פרטים...
מגניבים!
כל הכבוד!
מכל הבירורים, נראה שהפורום מורכב מצפון/דרום בלתי ניתנים לגישור
.
אולי כולם יסכימו להיפגש בירושלים?
וצריך למצוא מקום שם אם מישהי/מישהו מתנדבים.
ברוקולי
לב אמיץתריחי ותטעמי, אם זה חמוץ, זה מקולקל.
אם לא, זה בסדר.
רבה אמונתך!חיקוי...לקח לו מלא מלא זמן עד שיצא מוכן
וכל פעם זה כמות ממש קטנה...
אז כבר עדיף בתנור...
ואני אישית פחות אוהבת בחושות כמו קאפקייק אז זה פחות שימושי אצלי...
אולי המקורי הוא יותר מהיר...
אם יש למישהו מתכונים לעוגיות מעניינות/ מגניבות/ טעימות ומומלצות במיוחד- אני אשמח לשמוע!
כיוונת לדעת גדולים.לב אמיץסימן אמיתי לסופר גאון.
אל תרגישי מרומה. כל הכבוד.
חדשה ישנה
וגם דברים יותר משוכללים מסתם ספירלה
עוגיות שוקולד-צ'יפס. תקני שוקולד-צ'יפס טעים ושל החברה המקורית- אופנהיימר ותכיני לפי המתכון
(רק תורידי את כמות השוקולד ל1/2- 3/4)
של שייק פירות וירקות. כזה שיהיה גם חזק וגם נוח לניקוי. רצוי גם מחיר טוב פחות מ 1000 ש"ח .
ממש מומלץ!
קיבלתי מתנה,לא יודעת מה העלויות
בעיקר לחמניות, עד עכשיו הכנתי עם טיבול בתוך(בצל עם פטריות וזיתים עם עגבניות)
והוספתי חיתוכים בהתפחה(איקסחם כאלה) וליפעמים גם קמח מפוזר מלמעלה, עכשיו התחלתי לנסות להוסיף צבעים...
הייתי שמח לעוד רעיונות לדברים שאפשר לעשו עם לחם, עוד צורות להכין ועוד דברים הכניס פנימה ודרכים לקשת מבחוץ שיראה כמו של מאפיה ודברים כאלה...
תודה 
ברוקוליוגרעיני חמניות מבחוץ, שמים את זה הרבה על לחמים מקמח מלא.
או פרג על חלות לשבת.
את יכולה גם לשים צימוקים לגרסה מתוקה לשבת.
אבל למה לשנות? כל מה שאת מכינה נשמע נורא טעים, מותר לחזור על מה שאוהבים..
ירושלמית טרייהלא כזאת בריאותית, יותר בקטע הזללני..
באיזה רמת הכנה הכניס את החזה? לא יוצא יבש מידי?
תודה
זה מתכון מאד פשוט:
1 קג קמח
2 כפות שמרים שטוחות
כף מלח
4 כפות סוכר
3 ורבע כוסות מים פושרים או חלב מעורב עם מים חמים
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים(תשימי לב שהשמרים לא יגעו במלח) לקראת הסוף ששפכים קצת שמן ומתפיחים(עש שזה נהיה בערך כפול) ואחכ עושה צורות
הבצק הזה מתאים לפיצה חלות לחמניות הכל....
ובלחמניות שום מורחים מעל:
חמאה מומסת(לא חובה)
שמן זית
כוסברה מיובשת
מלח
ואבקת שום או גבישי שום
כל זה את מערבבת ושופכת מעל.
אם זה לחמניות/חלות אז את עושה עוד התפחה כשזה כבר צורות, אני שמה תתנור על 50 ומתפיחה בערך 30 דק זה עושה ממש אווריריות!!
אני עושה מזה הכל פיצות לחם שום לחם זעתר מה שרוצים
בתאבון..........
יוצא מזה בערך 50 לחמניות שום בינוניות ויפות
אני ממש אוהבת את המתכון הזה כי בפעם אחת אני מכינה את כל סוגי הלחמים
יוצא מדהים
שווה לנסות
לערבב קודם את הרטובים להוסיף את היבשים ואחכ את הקמח..
ומאחרי שמוסיפים את הקמח לערבב רק לאיחוד לא עוד...