שרשור חדש
סלט עוףטרמפולינה

יש למישהו מתכון לסלט עוף מבולבל

יש לי חזה עוף מבושל

תודה

מתכון יחסית פשוט, עם דברים זמינים שיש בבית

מה שאני עושה-עדינה-
חסה, גזר מקולף, עגבנייה וגמבה חתוכים גס יחסית.
מתבלת בסילאן, שמן זית ולימון
פעם אבא שלי הכיןבתאל1

עם כל מיני ירקות שהיו בבית

גמבות, פלפלים עגבניות אבוקדו בצל אולי גם מלפפון לא זוכרת אבל...

הכל בחתיכות יחסית גדולות ודקות

לדעתי אפשר להוסיף גם נבטים

תיבול של מלח שמן לימון

יצא טעים!

אני אוהבת כרוב ומיונזחילזון 123

ולחתוך את החזה לרצועות דקיקות בדומה לכרוב

אפשר להוסיף שמיר או חמוציות

אם עדיין אקטואלישוגיאחרונה

אני אוהבת חסה/ עלי בייבי עם קוביות בטטה אפויות, קשיו/ בוטנים קלויים, עגבניות שרי, בצל סגול

סעודות ראש השנה-רעיונותבתאל1

הייתי בטוחה שחרוצי/ות הפורום כבר התחילו לבשל...

אז- מה אתם מכינים לראש השנה?

זרקו לי קצת רעיונות. קצת נמאס לי מהאוכל של עצמי.,

 

תודה רבה!!

אני עוד בשלב ההדחקה..לב אמיץ

מטורלל

חלק ממה שאנחנו מתכננים-מקום בעולם

סימנים (יש הרבה והם דיי משביעים)

סלטים חיים + פסטו, מטבוחה, סלט ביצים, חצילים וכו'..

מרק קובה

עוף עם בצל

מרק כתום

דגים (מרוקאי, סלמון עם פסטו, שמן זית ועוד חלק שלא הוחלט)

חזה עוף

קיגל

אורז עם פירות יבשים

 

זה מה שזכור לי כרגע..

אולי גם ממולאים..

את הסימנים אצלנו עושים בסיר אחדקראנץ שוקולד
כתבשיל, ממש טעים..(חוץ מהפירות כמובן)
באוכל
דגים (בסגנון מרוקאי)
מוח כנ"ל
בטטה קסביה עם קציצות או עוף
בשר ראש וחומוס ברוטב אדום.
אפשר לקבל את המתכון של כל הסימנים בסיר אחד?חנה א


יכולה לכתוב איך השכנה שלי מכינהלב אמיץ

בסיר רחב ונמוך יחסית היא מניחה בצורה מסודרת כל סימן באזור אחד בסיר.

 

מבשלת על אש נמוכה עם מים בערך שני שליש גובה הירקות, או עדיף ציר מתבשיל בשר - פשוט הנוזלים של התבשיל. קצת שמן, מלח, פלפל וקצת סוכר (גם הדלעת והגזר נותנים מתיקות - ואם אני זוכרת נכון היא מוסיפה גם כמה חתיכות בטטה לצורך מתיקות). ואם אוהבים גם קצת קינמון.

 

משחקים עם הזמן והנוזלים - הירקות מתרככים מהר אבל עדיין יש יותר נוזלים בסיר - מבשלים עוד קצת עם מכסה פתוח ועל להבה גבוהה קצת יותר.

הירקות לא מספיק רכים והנוזלים הצטמצמו מדי  - מוסיפים מעט מים או ציר בשר.

 

בישול על להבה נמוכה עוזר שכל סימן ישאר באזור המוגדר שלו בסיר פחות או יותר חיוך.

 

 

 

תודה רבה!חנה א


אממ חשבתי לנסות להכיןש.א הלוי
מאפה מבצק עלים ממולא בפרגיות/חזה עוף עם בצל מטוגן וכו'
אני מכינה את הבצק עלים בבית אז זה אחרת (נעשה ניסיון השבוע לראות אם יוצא בכלל טעים)

דגים בסגנון מרוקאי

עוף בדבש עם בטטה ושום (כי צריך משהו מתוק)

וכל השאר כרגיל.. ואולי נעשה ארוחת "חלבית" (=בתכלס זה דגים אצלנו ואולי פיצה)
איך את מכינה בצק עלים ביתי?יד_האלמונית

בצק עלים קנוי הוא בצק אלים לבטן שלי

 

ועוד לא מצאתי מתכון פרווה לבצק עלים.. 

 

אם ייצא לך טעים, תכתבי את המתכון

מתכון של בצק עלים מהאינטרנט עם מרגרינה במקום חמאהש.א הלוי
כל פעם מתכוון אחר
למה לטרוח כ''כ?חדשה ישנה
אין הבדל בטעם
אין הבדל בבריאות (הכל זבל)
אין הרבה הבדל במחיר..
לא עדיף כבר לקנות?

סליחה אם הוצאתי לך את כל הרוח מהמפרשים..🙊
יותר טעים לנו וספציפית לנו יותר בריא לבטןש.א הלוי
ואני מכינה כמות קטנה
כשאני קונה גדול הוא יכול להיות פג תוקף אצלי במקפיא 🙈🙈
לי יש מתכון עם שמן, אפילו לא מרגרינה שלא נכנסת אלי..אמא שלה
3.5 כוסות קמח
1 כף חומץ
1 קורט מלח
1 כוס מים רותחים
1/2-2/3 כוס שמן.
מייצבים לבצק.
חצי שעה במקרר ואז ממלאים.

זה לא ממש בצק עלים אבל משמש מעולה לבורקסים ומאפים
וואי תודה!עלה למעלה
אפשר עם קמח מלא.אורין


מה הכוונה מייצבים לבצק?לב אמיץ

אם זה עובד טוב עם שמן, זה נשמע מעולה.

זו הפעולה שעושים מכל המצרכים..מוריה
אה...הבנתי!לב אמיץ

חשבתי שזה חלק מהמרכיבים המום.

 

תודה!

זה בצק פריך כזה.. גם אני משתמשת בזה הרבהחדשה ישנה
אבל בצק עלים זה המון עבודה..ושלא נדבר על כמויות המרגרינה..
בכל אופן , שיהיה לבריאות! סליחה שנפלתי עליך😹@ש.א הלוי
חחח זה בסדר גמור ש.א הלוי
אנחנו לא 100% אוכלים בריא
משתדלים בכללי
ובצק עלים/בורקסים/מלוואח זו חולשה שלי
צריכה רעיונות למילוי הבצק הזה בפרווה בבקשהבן פורת יוסף


מה עם טונה? או ברוקולי?לב אמיץ

ואפשר גם כרישה.

מה בדיוק לשים במילוי הטונה?בן פורת יוסף


אני יודעת שאפשר לטגן עם רסק עגבניות ותבלינים.לב אמיץ

אני עצמי לא מכינה את זה. ולא בטוח שזה המתכון הכי מתאים לזה.

 

מקווה שמישהו/מישהי יוכל לענות כאן על זה.

אממ אפשר לאלתרש.א הלוי
טונה + רוטב עגבניות כלשהו
לא דליל מידי שלא ירטיב את הבצק ויהיה מגעיל. עדיף ממש סמיך ואפילו רסק עם תבלינים כי הטונה יחסית רטובה- או לטגן קצת ואז זה מאבד נוזלים

אפשר להוסיף זיתים או בצל ירוק קצוץ יחד עם הטונה.

מה שמים בבורקס טונה? זה על אותו רעיון רק בגדול ואח"כ חותכים
בצל מטוגן עם פטריות מטוגנות והמון שמיר. וגם מלח ופלפלירושלמית טרייה

אבל זאת סתם ערימת פחמימות ושמן בלי ערך תזונתי.

פעם הייתי אוכלת ומכינה דברים כאלה, היום זה נראה לי מוזר..אבל כנראה אמשיך להכין..

מילוי פרווה-חדשה ישנה
טונה, רסק עגבניות, זיתים, פלפל שחור. (בלי מלח)

לטגן טבעות בצל ופטריות עם מלח פלפל

מוקפץ פרווה

לטגן בצל קצוץ דק דק עם גזר מגורד והמון פטרוזיליה. מלח, פלפל, כורכום.

פלפלים קלויים.

רעיונות טובים נתנו לך. ונזכרתי בעוד אפשרותלב אמיץ

למלא במטבוחה! האלג'ירים עושים ככה וקוראים לזה פוגס. מן הסתם מצמצמים מאוד את הנוזלים של המטבוחה.

 

ורעיון שעולה לי עכשיו - אפשר להכניס שכבות של מה שממלאים את הפריקסה או הסנדוויץ' הטוניסאי:

שיכבה דקה ממרח דלעת (מתאים לראש השנה חיוך), שיכבה דקה מטבוחה, אפשר קצת לימון כבוש, ובמקום קוביות תפ"א מבושלות, אפשר את המילוי תפ"א שמכינים במיוחד למילוי בורקס.

ירקות מאודיםמקום בעולםאחרונה
הנה השירשור-מוריה
תפריט לראש השנה - למקדימים שביננו. - בישול ומתכונים

אפשר חזה עוף ממולא בפירה תפו"א ופיטריות.
טורטיוץ ממולאות בבשר טחון, בצל, רוטב צ'ילי וצנוברים.
אשתי היא המומחית העולמיתהננב


ווהננב

שלום אניתופיםהנכד שלומחשבמסמיק-מוציא-לשוןצוחק

רוטב עגבניות לחצי חבילת ספגטילראות את האור
אני תמיד תמיד מסתבכת כשאני מכינה רוטב עגבניות לספגי, ההסתבכות היא בעיקר בכמות המלח והסוכר- לפעמים הרוטב מרגיש מלוח אבל אחרי שאני מוזגת אותו על הספגטי- אין זכר למליחות...
אפשר מתכונים עם כמויות מדויקות?
למה סוכר?מושיקו

לטגן בצל.

עגבניות עם תבלינים ומים על אש נמוכה עם השגחה שלא ישרף

להוריד את החמיצות של העגבניהקראנץ שוקולד
יש רסק עגבניות שיש בהם סוכר כבריעל מהדרום
לא רסק, עגבניות שלימותקראנץ שוקולד
גם כשמכינים מטבוחה מוסיפים מעט סוכר אחרת היא יוצאת חמוצה מדי..
אני לא מוסיפה..מעניין להוסיף פעם טיפהיעל מהדרום
לק"י

ופותחת השרשור לא ציינה אם היא מכינה עם רסק או עגבניות.
אני בד"כ מכין עם עגבניות שלימותקראנץ שוקולד
רוטב, לא אוהב את המתועש, לזה התייחסתי..
יש כאלה שמוסיפים כף סילאן או דבש..
זה אין מצביעל מהדרום
בטח שכןנערת טבע
אני אישית שמה מעט סילאן, ופעם גם הוספתי קמצוץ קינמון.. יצא טעים!
הכנת עוגה או פסטה?יעל מהדרום
חח זה היה המצאה של רגענערת טבע
אבל האמת שאצלי בראש משומה רוטב אדום מתקשר יותר עם מתקתקות מאשר חריף..
ובלי קשר אני מוצאת את עצמי מוסיפה קצת סילאן בערך לכל תבשיל זה נותן צבע יפה ומעמיק את הטעם של התיבול
אפשר את המתכון?כונן דרכיאחרונה


מכינה עם רסק ולפעמים מוסיפה 1 עגבניה קטנהלראות את האור
הטעם של הרוטב צריך להיות קצת יותר מידי מתובלחדשה ישנה
כי עם הספגטי זה מתאזן, כי הספגטי תפל.
אני מכינה את הספגטי מספיק מלוחלב אמיץ

כבר במי הבישול. לחבילה של 500גר' עם בערך 3 ליטר מים, שתי כפות מלח גס.

 

כי אצלי יש כאלה שאוהבים בלי רוטב, רק עטוף בשמן זית.

 

ואז את הרוטב אני ממליחה רק מעט. זה נראה לי שבסוף זה יוצא תבשיל עם כמה שפחות מלח.

פאי פקאןp&y
למישהו יש מתכון לפאי פקאן ממלץ וטעים?
שלא יהיה פצצת מתיקות

תודה מראש!
מצטרפת לבקשה ושואלתג'נדס
עם פקאן אין בעיה בר"ה, נכון?
תלוי מנהג. כי פקאן זה אגוז. ויש שלא אוכלים אגוזים.מוריה
נכון זו הסיבה שאני אוכלתג'נדס
אבל הבנתי שבגלל שמכנים רק אגוז מלך 'אגוז' אז רק הוא נכלל בגזירה... כי זה קשור לאותיות אגוז שזה חטא בגימטריה...

פפפ החיים קשים
דווקא כן אומרים אגוז פקאןמודדת כובעים

וממה שפעם שאלתי, אאל"ט, לא אוכלים גם בוטנים.

תכיני את הפאי לסוכות

יש כאלה שלא אוכלים אגוזים עד שמחת תורה.. מוריה


בוטנים??- אפילו לא ברור אם זה קטניותכלנית1

יש כאלו שטוענים שבוטנים אינם קטניות, כי הם הגיעו אלינו בתקופה מאוחרת יותר.

לא ברור שבוטנים הם בחזקת אגוזים.

 

אגוזים טחונים בסלט הם גם נחשבים או שרק אם רואים אותם?

ואי אני זוכרת ששאלתי את הרב שלנו על זה שנה שעברהג'נדסאחרונה

ואני לא זוכרת מה ענה חחחח

אני זוכרת במעורפל שנראה לי שאפשרי אם לא רואים... אבל הנטיה שלו היתה זה שאם לא חייבים אז לוותר... שזו התשובה הכי מבאסת חח

*שואלתג'נדס
תודה על התשובות וסליחה על הניצלוש
חח בקטנה p&y
בעייה בודאי שאיןקראנץ שוקולד
אין איסור או ישו כזה פשוט לא נהוג כי זה מזכיר כמו שנוהגים להטביל בדבש במקום במלח או לא לאכול חריף אבל מי שיאכל לא עובר על איסור או משו..
כשכתובג'נדס
בשולחן ערוך "נהגו ש..." זה כמעט כמו חיוב/איסור... כך בעלי הסביר לי. ושכל אחד יעשה לפי איך שרבו אומר לו.
מה עם מתכון?p&y
תכלס את צודקת קחי את של קרין גורן. הוא מעולה!מודדת כובעים


המתכונים שלה בדרכ מתוקים עלp&y
הוא סביר במתיקות?
אני מורידה אצלה סוכר...מודדת כובעים


תודה אסתכל!p&y
בדכ חלבייםג'נדס
או שצריך מרגרינה...
יש פאי בלי חמאה או מרגרינה?.....מודדת כובעים


חסום לי. יש מצב לצילום מסך או משהו?מעפר אני באה


צילום מתכון של קרין גורןp&y

רציתי את המתכון עם השמן.. אבל תודהמעפר אני באה


קחימודדת כובעים

עלות: כ-15 שקל (תלוי במחיר הפירות שבהם משתמשים)

כמות:כ-12 מנות בתבנית בקוטר 26-24 ס"מ (רצוי תבנית מתפרקת או תבנית פאי, אבל לא חובה)

מרכיבים

  • 1/2 1 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן
  • 4-3 כפות מים
  • כ-5 כוסות פירות חתוכים, אני השתמשתי ב-4 שזיפים וב-4 אפרסקים
  • 1 כף קמח
  • 6 כפות סוכר (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקוואקר, הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר החום. מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך ערבוב, עד שמתקבל בצק לא דביק מדי (משתדלים לערבב כמה שפחות – ערבוב יתר יפגע בפריכות הבצק).
  3. משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים.
  4. מערבבים את הפירות החתוכים, כף הקמח והסוכר בקערה (אפשר להשתמש באותה קערה שבה הכנו את הקלתית, חבל ללכלך עוד אחת). משטחים את התערובת על הקלתית.
  5. אופים 50-45 דקות, עד שהפירות רכים, ריחניים ומבעבעים.
תבורכי! ינוסה!מודדת כובעים


יש לה גם ריבועי פקאןעלה למעלה
שהכנתי והיו מצוינים, הם פחות עבודה מהפאי
קרמבל תפוחים הרוס... צריכה עזרה!נביעה
שמתי בחלק העליון, בפירורים- יותר מדי סוכר..ושמן..
וזה מדי מתוק, ופירורי מדי ולא מתגבש...😰
יש דרך להציל את זה? או לעשות עם זה משהו?
כבר אחרי אפיה..
התפוחים למטה- מעדן....
בתודה*!
מניח שההתגבשות היא בגלל השימוש בשמן ולא בחמאהקראנץ שוקולד
קראמבל ובכלל בצקים פריכים ודמיהם מכינים מחמה או מחמאה כדי לקל גבישים, אותם החמאה יוצרת לאחר התקשות מה שלא קורה עם שמן..
אולי לנסות להפוך את זה לתחתית ועל זה לשים את התפוחים או לצקת מעל קצפת..
אבל יש מתחת לזה תפוחים..! אז איך? ולגבי קצפת-נביעה
למרוח מעל קצפת? איך זה קשור? רק שמנת להקצפה, או עם פודינג וניל וגבינה לבנה?
את יכולה להזהיב באפיה תחתית דקה של בצק פריךלב אמיץ

לא ממותק, ולהפוך את הקרמבל עליה. ומעל התפוחים רק לזרות קינמון ואגוזים קצוצים.

 

או להשאיר ככה, ולמרוח מעל שיכבה של שמנת להקצפה עם מעט פודינג וניל ואחרי שיציבה, להוסיף לה כמה כפות יוגורט חמצמץ 4.5% שומן לפחות.

וואו. איזה רעיונות. אלוף.נביעה
*אלופה..חדשה ישנה
את יכולה לעשות מזה קינוחים אישייםדיאנה
לפורר לגמרי את החלק העליון. להקציף ריץ או שמנת.
לשים בכוסיות: תפוחים, ועליהם ריץ ואז פירורים ועוד שכבת ריץ ומלמעלה רוטב דובדבנים או פירות יער. אפשר לשחק ולגון עם השכבות בכל דרך אחרת. יתקבל קינוח טעים ויפהפה.
תודהנביעהאחרונה
טיפים להכנת חלות במיקסר..אורנית

עד עכשיו לשתי ביד, ויש לי מיקסר חדש

 

אשמח לעצות ללישת בצק, באיזה וו משתמשים, כמה זמן ללוש ועוד.

 

תודה רבה!

שימי לב שכל מיקסר מוגבל בכמות ולא כדי להעמיס יותר ממה שכתובש.א הלויאחרונה
אני לא יודעת אם מיקסר שכתוב 1 ק"ג (לדוגמא) זה כולל את הנוזל שמוסיפים או רק את הקמח היבש- כדאי לברר

לבצק שמרים - וו הוק
לבצק פריך- של עוגיות/פאי - וו גיטרה/ k
לעוגות בחושות וקצפות- מקציף
בשר בקר מס' 5שוגי

היי, אשמח למתכון טוב לנתח הנ"ל.

תודה

איזה מגניב, תודה, אשמח למתכוניםשוגי


בכיףארץ השוקולדאחרונה
התודה האמיתית נתונה ל@קראנץ שוקולד שכתב את השרשור הזה.

אני סך הכל חיברתי וניסיתי לעזור בהבאת הגאולה עם הבאת דבר דבר בשם אומרו
יש כאןג'נדס
מתכון של ניקי לאסאדו שכותבת שאפשר להכין עם צלי מס' 5. בסופר ראיתי כמה שומני האסאדו אז קניתי את הצלי...

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי תבשיל בשר משביע וטעים
אסאדו זה לא צלי כתף= נתח מספר 5?שוגי


צלי כתף זה מס' 5ג'נדס
אבל זה לא אסאדו...
מצאתיג'נדס
קשתית (שפונדרה) (Thin rib) – מרקם של בשר ושומן לבישול ארוך. הדרום אמריקאים פורסים עם העצם ומכינים ממנו אסאדו. נתח מס' 9.

לקוח מכאן
בשר בקר – ויקיפדיה
המלצה חמה!בוז
געפילטע פיש ברוטב מרוקאי חריף
להיט אצלנו בבית..
קוראים לזה קציצות דגיםש.א הלוי
ואפשר להכין כמעט מכל דג
הגיוני בוז
פשוט נזכרתי שזה משהו שיכול להיות בשרשור המוזר, אבל זה באמת טעים ולא מוזר בכלל- ולא רציתי שזה יאבד שם 😜

ולא קציצות דגים. נכון הגוש הזה שקונים קפוא? ומכינים מזה ספציפית געפילטע פיש?
אז זה.
למרות שתכלס זה כן קציצה...
גפילטע פיש זה דג ממולא בקציצת דגניל"ס

עם השנים הדג החיצוני נעלם והקציצה הפכה למתוקה, אבל זו עדיין קציצת דג

גם קישקע זה קישקע ממולא בבצקבוז
והיום אף אחד לא ממלא כלום בכלום... חוץ משקיות קוקי...

שמעתי איפשהו שהמקור של הגעפילטע הוא להימנע מהוצאת עצמות שזה "בורר" בשבת. כי בקציצה זה מפולט
זה כתוב בשמירת שבת כהלכתהניל"ס


הו איזה יופיבוז
אז זכרתי נכון
בקציצהלב אמיץ

טוחנים גם את העצמות.

בקרפיון מפולט עדיין יש את האידרות הדקיקות. זה מה שמעלה את הערך התזונתי של הקרפיון - הרבה סידן.

לא חושבת שרציתי לדעת את זה אבל תודה בוז
מצטערת. תשכחי מה שכתבתי.לב אמיץ

תאכלי בלי לחשוב. בתאבון!

זה באמת טעים.

 

👍😁בוז
לשכוח מה?
לב אמיץ, דווקא לא טוחנים את העצמות בדר"כירושלמית טרייה
זה נחשב כמובן בריא מאד לטחון אותן אבל זה מורגש ומפריע באכילה. ההורים שלי ניסו עם עצמות באיזה תקופהבשביל הבריאות והפסיקו.

אז כל מי שאני מכירה טוחן בלי עור ובלי עצמות. ואפילו טוחנים פעמיים בחלק מהמתכונים כדי שיהיה ממש דק ועדין.
ככה עושה אמא לב אמיץ

(שבכלל למדה אצל חמותה, סבתא מצד אבא).

 

יש בכלל אפשרות לנקות את כל האידרות הקטנטנות בקרפיון? נראה לי בלתי אפשרי כשהקרפיון נא.

כמובן את השדרה המרכזית לא טוחנים, מפלטים.

 

כל הכבוד בכלל למי שטורח לפלט ולטחון בעצמו, נראית לי השקעה אדירה, והליכלוך...והריח של השיש והכיור אחר כך..

השתגעת? לא מכירה מישהו שעושה בעצמוירושלמית טרייה

ראיתי בחנות שהם חותכים את כל מרכז הדג החוצה ולא מנסים לפלט ממש.

מקרפיון ששוקל קילו ורבע יש חצי קילו טחון.

כנראה רק אמא שלי שתהיה בריאה.לב אמיץ

היא לא מכינה ממולא. אז היא לא צריכה את החלל באמצע.

לפחות פעם זה מה שהיא היתה עושה, בוודאות.

יודעת לנקות את הבטן, לפלט, לטחון והכל (מהראש מכינה מרק, אל תשאלי מטורלל).

שה' יתן לה כוח נשיקה.

אמן ואמן, עד מאה ועשרים!!ירושלמית טרייה


תודה יקרה. חיממת את ליבי לב אמיץ


גועל!בתאל1

עשיתי את זה עם גפילטע חצי מוכן קנוי שבעלי קנה משום מה (הסברתי לו שיקנה קציצות דגים מוכנות לבישול וזה מה שקרה)

בקיצור עשיתי רוטב עגבניות עם תיבול ספרדי... לא הלך. יצא מזעזע בעיני

בעלי אהב..

 

וואיי! מצטערת לשמוע...בוז
לנו זה יוצא ממש טעים...
אני עושה גם עם כזה חצי מוכן, שמה רוטב אדום עם שום ופלפלים חריפים ומלא פפריקה, ונותנת למים להתאדות כדי שיהיה סמיך. אני שמה הרבה רסק גם (מטגנת אותו לפני עם תבלינים) ואז הרוטב יוצא סמיך ממש.

נותנת לזה להתבשל חצי שעה עם מכסה פתוח כדי שיתאדו המים (הקציצות צפות בדרך כלל, אז צריך מידי פעם לדחוף אותן פנימה לרוטב) ואז זה מוכן.
אני מכינה ממש קרוב לשבת אז מעבירה ישר לפלטה.

איך את הכנת?
נשמע טוב!לב אמיץ


טוב שלך נשמע יותר טובבתאל1

אני פשוט עשיתי רוטב עגבניות: עגבניות מרוסקות (מהקופסה),עגבניות אמיתיות חתוכות, פפריקה פלפל מלח

הקציצה היתה פשוט מתוקה ממש!! ורק אם אכלתי חתיכה של עגבניה ביחד עם הקציצה זה עבר לי בגרון- החמיצות של העגבניה עזרה...

אבל לא הצלחתי לאכול יותר מכמה ביסים....

בעלי סיים הכל..הייתי בטוחה ש'עשה טובה' כי הוא קנה את זה...

אבל אח"כ הבנתי שהוא ממש אהב את זה! 

(אח"כ הוא אמר שפעם הבאה נעשה לפי ההוראות האשכנזיות וזה יהיה יותר טעים... לי הספיק... שיאכל אצל ההורים שלו את הדברים האלה... ועוד אני נחשבת בבית אצל ההורים שלי מוזרה שאני מסכימה לטעום גפילטע מדי פעם בפעמים הנדירות שההורים שלי מכינים בשביל אבא שלי ודוד שלי...אף אחד אחר לא מסתכל על זה).

 

 

 

חחחחח!בוז
זה לא הולך עם עגבניות אמיתיות או ירקות...
ואני קונה את הקציצה הלא מתוקה. או מתוקה ממש טיפ טיפה.
ומה שמעדן את המתיקות זה החמיצות של הרוטב והחריף...
קיצור שלך זה באמת קציצות דג ושלי יצא גפילטעבתאל1

מחופש.

אגב לא ראיתי בסופר משהו פחות מתוק.

אני אבדוק של איזה חברה זה...בוז
קציצה מתוקה מזעזעת גם את מחשבתי! ואני לא מעיזה לטעום...יעל מהדרוםאחרונה
רעיונות למתכונים לחג ולשבת אחריוחלום רחוק
האתגר של חג יומיים ושבת ברצף לא פשוט.. למי יש רעיון למתכון לא מסובך, מקורי (שובר שגרה..), אפשרי להקפאה, משהו שגם הילדים יאהבו..
מנה עיקרית?ארץ השוקולד
רטבים לעוף:
1. ניתן להוסיף סילאן.
2. לחילופין, ניתן לשים קולה ואננס.
3. או מיץ לימון עם רוזמרין.
4. סויה ודבש.
5. מיץ רימון עם משהו שאיני זוכר מהו כעת.
6. פירורי לחם וקארי על העוף.
7. רסק עגבניות/קטשופ על העוף.

כמובן, שכמעט כל הדברים הללו יכולים להסתדר עם עוף רגיל או הודו, לגבי בשר בקר חלק מהמתכונים פחות יסתדרו.
רעיונות 1,2,5 יכולים לכלול בתוכם עם העוף, בטטות ותפוחי אדמה לפי הטעם.

כמובן, ביחס לכמויות, בהתאם לטעם.

הרעיונות עובדים כשאופים אותם בתנור על 175, מומלץ כשעה וחצי לקילו וחצי ולשחק בהתאם לכמויות וחום התנור.
אולי לעשות טוויסטחדשה ישנה
אם ברגיל את עושה למשל סיר עם קציצות וקישואים, אז להכין קישואים קטנים עגולים ממולאים בבשר.
או במקום קיש בשר גדול, לעשות קישים אישיים חמודים.
במקום פשטידה גדולה, להכין מאפינס..
מה שנקרא-העיניים אוכלות...
עוף בקוקי עם כל מיני תוספות (ערמונים,פטריות, שזיפים מיובשים)מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך כ"א באלול תשע"ז 14:06
פרגיות עם בצל ופיטריות
קציצות בשר\עוף
ממולאים
חזה עוף ממולא.
בשר עם ערמונים.
שניצלים.
עוף שניצל.

אורז עם ירקות.
קוסקוס
פירה
ירקות בתנור.

אפונה
שעועית ירוקה
צימס.
טיפיםבוזאחרונה
פשטידות שונות תמיד מגוונות ארוחה...
פשטידת בשר טחון ופטריות, פשטידת קישואים ופירורים, פשטידת תפוחי אדמה, פשטידת בצל...

ובאמת לאכול כל סעודה את אותו אוכל זה מעצבן, אבל לעמוד ולהכין דברים שונים לכל סעודה זה גם קשה.

אפשר תיבולים שונים לדברים. אורז צהוב, ירוק, לבן, עם פירות מיובשים או עם אפונה וגזר.
לגוון בתוספות אבל לא לטרוח יותר מידי...

אפשר כשמכינים תפוחי אדמה לעשות חצי תבנית רגיל וחצי תפוחי אדמה ירוקים (עם זעתר, כורכום, פטרוזיליה, שום ומלח ושמן) ולהגיש לסירוגין.

לגבי הקפאה אני לא יודעת, אני לא מקפיאה אף פעם... ועושים עירוב תבשילין וככה אפשר לבשל בחג גם לשבת.

כל דבר רגיל שאת עושה פשוט לעשות שונה.
לחתוך תפוחי אדמה למטבעות או לצ'יפסים ארוכים, לשים אננס וגזר בעוף, דברים שאתם לא רגילים.
איך מכינים לחמניות כוסמין טובות ואוורריות?שוקולד לבן

מחפשת מתכון בדוק כדי להכין ממנו לחמניות, המתכון שניסיתי לא היה משהו..

תודה!

היה בבשבע השבוע מתכון של איה קמרמןאמת ואמונה

אני שמה פחות מים ממנה.

עד שהבצק נהיה מעט דביקי.

אני שמה גם ביצה אחת לקילו.

יוצא בערך חצי כוס יותר מקמח רגיל.

 

במתכון שלה אין שמן. קצת מוזר.תיקוןהמידות


כל מתכון של בצק מקמח לבן אמור להתאיםט'

תחליפי את הקמח בכוסמין ולהוסיף קצת יותר מים לבצק רך.

 

הסוד לבצק אוורירי זה ללוש לפחות עשר דקות עד שהבצק נמתח אבל לא נקרע.

 

 

המתכון שלי - (קבוע מכפילה כמויות)

1 קג קמח כוסמין
2 ביצים
2.5 כפות שמרים (שמרית)
3 כוסות מים פושרים
1/2 כוס סוכר (אפשר להוסיף אם רוצים בצק מתוק)
2 כפות מלח

3/4 כוס שמן
 

 

לשים בקערה לפי הסדר וללוש(אני לשה במיקסר).

את השמן אני מוסיפה תוך כדי לישה.

 

התפחה ראשונה בקערה.

 

קולעת חלות/לחמניות.

 

התפחה שניה עד שהלחמניות מכפילות את הגודל שלהן.

 

להבריש בביצה (אפשר להוסיף דבש אם רוצים תוספת ברק ומתיקות).

 

לאפות 20 דקות בחום בינוני.

 

 

 

תודה רבה! יצא לי מעולה!-עדינה-
הבצק אמור להיות דביק?
לא הצלחתי לעשות צורות..
לא אמור לצאת דביק. אבל גם אם כן באפיה יוצא טעים.ט'


יצא לי ממש דביק. אבל טעים!-עדינה-
פעם הבאה אנסה להוריד קצת מים
ולהוסיף שמןט'
וללשוש עוד, זה גם עוזר שיהיה פחות דביקהתנערי מעפראחרונה
זה מתכון מעולה!!מחייכת =)



קצת לא ברור , הכוונה במתכון ל4 כפיות שמרים ולא כפות..
ערב לחייךהכותל המערבי


תודה רבה! הכנתי ויצא מעולהשוקולד לבן

רק קצת מלוח מדי.. כדי להפחית קצת מלח

ב'ה, טוב לשמוע מחייכת =)
כן? אני שמה כף שטוחה..אולי שמת יותר מלאה?
בכללי אני שמה פחות מכך מלח,מקום בעולם
זה באמת עושה חלות מלוחות בהרבה לא משנה כמה סוכר אני אשים..
שמה קורט מלח, אצלי זה מספיק..
קורט מלח לדעתי תפל מדי....שוקולד לבן


אולי זה תלוי אם רוצים חלות מתוקות או לא..מקום בעולם
אצלינו אוהבים ממש מתוקות.
וכשאני שמה כף מלח לא משנה כמה סוכר אני אשים, הן יהיו להם מלוחות מדי..
אז אני בדיוק ההפך- לא נוגעת בחלות מתוקות..שוקולד לבן
המלח הוא לא רק בשביל הטעם,חדשה ישנה
הוא זה שמגבש את הבצק להיות אחיד ולא מתפורר, ויש לו עוד תפקיד שאני לא זוכרת.
נכון. אבל לא חושבת שצריך בשביל זה כףמקום בעולם
המתכון שליתיקוןהמידות

קילו קמח

שליש כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

לערבב היטב.

בקערה שניה לערבב:

חצי כוס שמן

כף מלח

3 כוסות מים חמים

 

לשפוך את היבשים לתוך הנוזלים.

במידה והבצק דביק , עדיף להזליף עוד שמן ולהמשיך ללוש.

להתפיח שעה.

ליצור כדורים ולהתפיחם עוד כחצי שעה תחת מגבת.

לאפות בחום בינוני 15-20 דקות תלוי בתנור.

אני לא מורחת ביצה למעלה כדי שלא יתקשה.

בהצלחה.

 

ככה אני מכינה:מטילדה
קילו קמח
כף מלח
5 כפות סוכר (חום)
2 כפות שמרים
ביצה
2 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן. את השמן אני מוסיפה בסוף הלישה אחרי שכבר יש בצק ואז לשה עוד קצת איתו...

יוצא אחלה.

בהצלחה
שומרת לי..אילת השחר
אחרי ניסיון של שלוש שנים של הכנת לחמניות כוסמין כל ערב שבתנפשי שמתני
חשוב מאוד למצוא סוג קמח נכון. יש הרבה חברות בשוק, ממליץ מאוד לנסות עד שמוצאים את החברה הכי מתאימה. מי שרוצה המלצה מוזמן לפנות בשמחה לפרטי.

הבעיה הלחמניות כוסמין שכל קמח דורש כמות שונה של מים, מה שאומר שאין באמת כמות מדויקת, אלא צריך לעבוד לפי העין ולהוסיף מים עד שמקבלים בצק מתאים. ממליץ להגיע למצב שבו הבצק רך וגמיש, אך לא דביק מידי..

עוד טיפ קטן אבל שמשדרג ברמות זה להוריד קצת מכמות המים ולהוסיף שמן זית (דווקא, לא שמן אחר, באיזור החצי כוס) זה הופך את הלחמניות לממש רכות ולמוצלחות במיוחד!

ממליץ גם לשים לב לזמן האפיה שלא יאפו יותר מידי, כי אז הם מתקשות ומאבדות את הרכות שלהן.

ואגב, אני לא ממליץ על להוסיף ביצה.
לבריאות!! איזה כיף שהמודעות לכוסמין עולה!
תודה על הטיפ עם השמן, רוצה לנסות בעז"הירושלמית טרייה
בשמחה רבה ובהצלחה!נפשי שמתני
ואגב, עוד המלצה שלי זה לחפש את הכוסמין הבהיר (70-80% מלא) ולא את ה100% מלא, ואז הקמח גם יותר אוורירי, גם מתאים מאוד לעוגות ומשמש כמעט כמו קמח חיטה לבן.
מכירה אותו ואוהבת יותר את ה 100%.ירושלמית טרייה

אולי אני פשוט פחות אוהבת טעם של קמח לבן..

אע"פ שקמח חיטה לבן רגיל טעים לי. לא יודעת.

אני משתמשת ב 70% של רובינפלד למיטב זכרוני, וה100% של מהודר.

אני אוהבת שזה מעורבבהכותל המערבי


איך מתנהג קמח הכוסמין של רובינפלד?כלנית1


ה- מתכון, בה"א הידיעה!לב סדוק

 

אני משתמשת בקמח כוסמין של ניצת הדובדבן, האמת שאני לא זוכרת כמה אחוזים...

 

מתכון באמת טעים, לא מרגישים את ההבדל בקמח.

 

לחמניות כוסמין - וחלה מקמח כוסמין

 

 

לחמניות כוסמין - וחלה מקמח כוסמין

מתכונים שילדים אוהבים)

הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות. ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר. הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.

 

רכיבים: 

 

קילו קמח כוסמין מלא

שקית שמרית, או קוביית שמרים, או 2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר חום

60 גר' שמן זרעי ענבים או שמן עדין אחר (4 כפות)

2 ביצים

420 מ"ל חלב סויה/אורז/ מים

2 כפיות מלח גדושות

 

לזיגוג:
ביצה 
שומשום/ פרג שלם/ קצח

 

אופן הכנה: 

 

1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.

2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ומים. ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק חלק. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עוד כעשר דקות.

3. ממעבירים לקערת זכוכית או פלסטיק משומנת, מכסים בנילון נצמד או במגבת נקיה, ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

אם מכינים לחמניות:

4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.

5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה.

6. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.


אם מכינים חלה:
מחלקים את הבצק לשישה חלקים, ומרדדים עם הידיים לרצועות. קולעים מכל שלישיה צמה (סך הכל שתי חלות)

6. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת. מניחים להתפחה עד שהחלות מכפילות את נפחן.

7. אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, למשך 35 דקות. החלות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע.
היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את החלות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.

 

* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר לפני ההתפחה השניה (אחרי שקלענו את החלה או את הלחמניות).
בבוקר מוציאים מהמקרר ואופים. 
*גיוונים: ניתן להחליף את השמן בחמאה או גהי (אותה כמות). אפשר להוסיף צימוקים לבצק (בשלב 2).

בתיאבון!

 

תודה לכולם! עכשיו הקושי הוא לבחור שוקולד לבן

ותודה שזה בראשי

הסתכלתי שוב ובעצם המתכונים דומים ביותר ירושלמית טרייה
המתכון של מחייכת הוא בעצם בדיוק מה שהמליץ נפשי שמתני..
חצי כוס שמן זית ובלי ביצה.
ואני מניחה ששתי כפות שמרים יבשים זה בערך ארבע כפיות..

בקיצור אנסה בעז"ה בסבב האפיה הבא
(אצלי במתכון יש רק שתי כפות שמן, שלוש כוסות מים וביצה והרגשתי צורך לשנות..)
אבל הוא לא נתן מתכון מדוייקשוקולד לבן
ובאמת בחרתי בו בעיקר בגלל הדמיון..
המתכון של מחייכת מעולה! בדיוק כמו מה שאנחנו עושיםנפשי שמתני
רק שאני שם שלוש כפות סוכר חום במקום סילאן, ואוהב להוסיף צימוקים ולפזר שומשום מעל הלחמניות לפני הכניסה לתנור..
וכמו שציינתי לעיל מעדיף את ה70% ולא ה 100%, אבל כל זה כבר עניין של טעם אישי.
ועוד טיפ קטן: ממליץ לשים את התנור על טורבו ועל 200 מעלות ולא 180.. להוציא כשהקצוות מתחילות קצת להתרומם ותחתית הלחמניה קצת חומה ונוקשה
בזכותכן הלכתי לקנות אחרי שהתעצלתי שבועותמקום בעולם
יצא מושלם
שאלה11דוד11

אפשר להקפיא קציצות ברוטב?

בודאיבנימינהאחרונה


שאלות על קצף מביציםסמיילי צהוב
מנסה להיכנס קצת לעולם העוגות המושקעות.. אז..
קצף מביצים+ סוכר:

1.. כמה זמן בערך אפשר לשמור במקרר?
2. איך כדאי לצבוע אותו, אם רוצים לקשט עוגה?
3. קצפת/ ריצ'/ קצף, מי עדיף לקישוט ולמה? (אנחנו לא אוכלים חלבי כמעט אז קצפת זה קצת בעייתי, אבל לפחות שאדע לעשות בחירה מושכלת).

תודה!!
אם מכינים קצפת מביצים זה רק ממרנג איטלקי/שוויצריקראנץ שוקולד
ריצ' לדעתי יותר יציבה ונשמרת יותר זמן מביצים..
בקשר לצבע,יש צבע מאכל ג'ל.
מרנג זה אומר שמחממים על אדים קודם?סמיילי צהוב
כי זה המתכון שניסיתי ויצא ממש טוב.. התלהבתי..
כן זה מרנג שוויצריקראנץ שוקולד
ויש גם איטלקי שבו מכינים סירופ ומזלפים לחלבונים תוך כדי הקצפה, הכי חשוב שהחלבונים יעברו תהליך של פיסטור
בעיקרון השוויצרי הכי טוב לייבוש(נשיקות, פבלובות)
האיטלקי טוב למקרונים וקישוטים..
לגבי הצבע-סמיילי צהוב
יש משמעות באיזה שלב מוסיפים אותו? ואיך מערבבים בלי שכל העסק יפול (או שממרנג זה לא נופל..?)

תודה רבה!!
להוסיף לקראת סוף ההקצפהקראנץ שוקולד
ואפשר גם לקפל בעדינות את הצבע..
לא כדאי להכין קצפת מביצים.מוריה
ביצים חיות עלולות להכיל סלמונלה.
לכן מומלץ לא להשתמש בביצים חיות. אלה עשויות עד הסוף.
תודה!סמיילי צהוב
לפי מה שקראתי, במרנג שוויצרי/ איטלקי אין בעיה של סלמונלה כי הביצים עוברות חימום על האדים
כמו שכתבתי למעלה יש שני סוגי מרנגקראנץ שוקולד
שעוברים חימום ואין איתם בעייה..
אני לא יודעת כמה מעלות חימום זה מספיק. צריך לבדוק את זה.מוריה
באיטלקי מכינים סירופ סוכר, זה מגיע ל-117 מעלותקראנץ שוקולד
מעל טמפ' הפיסטור..
לא הכרתי.מוריה
אבל מערבבים את זה עם הביצים, זה לא מפסטר אותןירושלמית טרייה

למיטב הבנתי.

פיסטור זה שבעים שמונים מעלות.

מזה שתשפוך משהו חם לא תחמם את כל הביצים שבקערה.

אולי להפך, חלק מהביצים יתחממו מעט ויהפכו לגן עדן לחיידקים. חום כזה של שלושים ארבעים מעלות.. חגיגה..

 

וחימום על אדים גם לא נראה לי פיסטור.

 

אני מניחה שאם זה היה ככ פשוט אז לא היתה כזאת בעיה עם קצפות.

א למישהו יש כח לטרוח לקרוא על איך מפסטרים אולי יכול להאיר את עינינו.

 

 

לפותחת, לקישוטי עוגה קצפת זה מה זה פחות טוב.. ריץ' מחזיק מעמד מצוין ויוצא יותר יפה. אפשר אולי לערבב חצי חצי ככדי לא לאכול כמות גדולה של ריץ' שזה זבל.. אבל אם זה לא לשימוש מיידי בוודאי לא הייתי משתמשת בביצים. נראה לי שזה גם לא מחזיק טוב במקרר. קצת שוקע למטה, לא? או שאולי כשמכינים כמו למרנג זה עמיד יותר??

אז ככה-סמיילי צהוב
בשוויצרי כל הביצים. גיעות ל70 מעלות במקסימום, איפה שקראתי נטען שזה הורג את הסלמונלה. אבל מעניין, כי 70 נשמע לי טמפרטורה נמוכה קצת לפיסטור, לא?

בכל מקרה אני אישית חושבת שזאת לא סיבה להימנע לגמרי מלאכול. כמובן לא להשאיר להרבה זמן, לא בהריון וכו.. כמו שאני אוכלת מדי פעם ביצה רכה וסלמון מעושן וכאלה..

מרנג שוויצרי לרוב עובר גם אפייה/ייבושקראנץ שוקולד
ככה שלא אמורה להיות בעייה איתו, אם משתמשים במרנג חי אז איטלקי, הום חם מספיק כדי להרוג חיידקים
ריצ' או גלידן הכי מתאים לזילוף אם לזה את מתכוונתת.מ.אחרונה
וזה פרווה...
אושפלואוp&y
באחד השרשורים הזכירו אושפולאו והזכירו לי מאכל ילדות שהייתי אוכלת אצל חברה הרבה...

חיפשתי באינטרנט מתכון אבל לא מצאתי מתכון פשוט ואותנתי... (לפחות בתמונה זה לא היה נראה ככה)
למישהו יש מתכון? (עם עוף) 🙏
תכף אחפש ואשלחבנדא מצוי!!
סבתא מכינה כל פורים
והזדמנות מיוחדת
אושפלאו - פילאו בקיצורבנדא מצוי!!
לחתוך בצל לטבעות ולהגן קלות
אח"כ להניח את העוף על הבצל
ולבשל 3/4 שעה על אש נמוכה
בנתיים לברור את האורז, לנקות ולהשוות במים.
אחרי חצי שעה בישול להוסיף על העוף והבצל גזר מגורד גדול ולהמשיך לבשל.
אחרי 3/4 שעה מוסיפים את האורז
עם מלח פלפל ושום
מוסיפים מים שיכסו את העוף והאורז בדיוק
וסוגרים
מבשלים על אש נמוכה עד ש נגמרים הנוזלים(אם האורז לא מוכן - להוסיף עוד מים )
תוך כדי בישול לעשות חורים עם כף עד לתחתית הסיר
לתת לזה להתבשל באדים.


סבתא שלי עושה את זה בסירים ענקיים

אשתי הכינה בכמות כזאת
4 חתיכות עוף
3 כוסות אורז
3 גזרים
3 בצלים

אפשר להוסיף עוד ירקות
במקום העוף לשים חתיכות בשר בקר
יש מתכונים ברחבי הרשת
ראיתי פעם מתכון של "אהרוני" - הוא בוכרי לפחות חלק
משתמשים בתבלינים נוספים?לב אמיץ

נשמע טעים מאוד.

אם בא לך....בנדא מצוי!!
ככה סבתא שלי מכינה....
יוצא מעדן

אפשר להוסיף עוד כיד הדמיון בשיטת ניסוי ותהיה
האמת שגם אני משתמשת בפלפל ומלח בעיקר.לב אמיץ

אבל אולי יש תבלין בוכרי מיוחד..הייתי שמחה לנסות.

איזה תבלין ??בנדא מצוי!!
זה מה שאני שואלת לב אמיץ

אולי לא בתבשיל הזה, בתבשיל אחר?

בכל מקרה, האושפלאו נשמע מעולה כמו במתכון שהבאת.

אצלנו באירועים מיוחדיםבנדא מצוי!!
סבתא שלי מביאה מבשלת בוכריה זקנה
שמכינה את כל הבצקים עם הבשר למינהם...

ג'ודגדז'ה, סמוסה, דושפרא וכו'
את האושפילאו סבתא שלי עושה לבד
נשמע טוב! תהנו.לב אמיץ


אחרי עוד 1/4 שעהבנדא מצוי!!
סה"כ עד שמכניסים את האורז 3/4 שעה!
תודה רבה!p&yאחרונה
יצא טעים
איזה בשר טוב לבישול?ח ת ו נ ה
אני רוצה לבשל לראש השנה צלי בשר עם תפוחי אדמה. זו פעם ראשונה שאני מבשלת בשר - איזה בשר כדאי לקנות? שיצא רך וטעים. תודה רבה!
בשר ראש אחד הטעימים שישקראנץ שוקולד
מומלץ ממש.
כך זה נקרא? בשר ראש?ח ת ו נ ה
כן(בקר כמובן)קראנץ שוקולד
לדעתי קצת מסובך להתעסק איתו ואם לא מכינים טובש.א הלוי
אז הוא לא יוצא טעים

לא עדיף צלי בטוח יותר? 5/6?

אם את בקטע של כבש אז זה גם יוצא נהדר ( אני לא יכולה לסבול את הרייח שלו.)
דווקא לא.. לא יותר מצלי נגיד..קראנץ שוקולד
גם צלי דורש בישול טוב אחרת הוא יוצא יבש וסיבי..
איך מבשלים אותו שיצא רך? מתכונים יתקבלו בברכה.לב אמיץ


מס שתיים..אנישוש
ממש יוצא טוב
תודה. אשמח גם לטיפים איך יצא רך וטעים.ח ת ו נ ה
אני מכינהתתתת

מס חמש..

מבקשת מהקצב שיחתוך לי לחתיכות..

 

קודם "סוגרים" את הבשר מכל צד איזה דקה, שתיים בסיר עם שמן...

 

אחר כך מוסיפים מים ותבלינים ( לא יותר מדי מים, שקצת יכסה את הבשר...)

 

תבלינים: מלח- קצת, כי הבשר מלוח, לשים לב, אבקת מרק עוף, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ושום

 

לערבב כל כמה דקות או "לנער" את הסיר...

 

סה"כ שעתיים, שעתיים וחצי על הגז, אחרי איזה שעה להוסיף ריבועי תפו"א ואפשר גם זיתים 

 

ממש טעים!!

מה הכוונה 'סוגרים את הבשר' -סליחה על הבורות...ח ת ו נ ה
ע.י.צ'יאלאחרונה

מטגנים עד לשינוי הצבע מבחוץ.

(מונע מהבשר להתייבש)

המלצה למיקסר..עוגת גבינה.
יום ההולדת שלי קרב ובא ובעלי היקר 😍😍 שאל אותי מה בא לי...

אז בא לי מיקסר, ואני צריכה המלצות למיקסר עמיד וחזק, שישאר לשנים רבות... מעדיפה של קנווד כמובן מניסיון של אמא שלי וחמותי...


אז שוטו, תקציב עדיף שלא יחצה את ה2000
קנווד מיג'ור - סוס עבודה מעולהט'


^^^מצטרפת בחום להמלצה...ת.מ.
@ברוקולימקום בעולם
אם כבר עלה נושא המיקסריםאיילה

יש לי קנווד מיג'ור ובשבועיים האחרונים אני מרגישה שהוא לא לש טוב ובבצק נשארים גושים והקמח עף לכל עבר 

דבר שלא קרה לי בחיים וכלפי החוץ המיקסר נראה תקין 

למישהו יש רעיון מאיפה הבעיה?

מצתרפת ןהמלצות... אין עליו.אני84
לקנווד יש את המיקסר הגדול שאפשר ללוש בו 2 קילואמת ואמונהאחרונה

להורים שלי יש כזה ואני ממש ממליצה!

 

לי יש קמיקס והוא לא הכי טוב.

קניתי חטיפי שומשום בריאים11דוד11

והרכיבים זה שומשום וסילאן בלבד.

איך אפשר להכין את זה לבד? צריך בתנור?

זה מלבנים קטנים ואחידים, לא מתפוררים.

אוליחדשה ישנה
לקלות את השומשום בסיר , להיזהר שלא ישרף.. להוסיף סילאן, לשטח בתבנית. להקפיא ולחתוך. או לאפות בעצם?
זו ההתלבטות שלי...11דוד11

אם להקפיא או לאפות.

כי זה לא צריך קרור אז אולי כן אפיה מאחדת את זה?

איך יצא?..חדשה ישנהאחרונה
מה מכיל הסילאן?רבה אמונתך!
יש כל מיני סליאנים...
יתכן זזה אפיה מייבשת ומקשה את הסוכר שבסילאן ומאחדת את התערובת.
הקפאה לא תעזור, ברגע שהחטיפים ישהו בטמפרטורת החדר הם יחזרו למרקם המקורי (אא"כ שומרים בהקפאה. ואז זה בסדר)
סתם כאגב,מקום בעולם
לא כל מה שיש לנו במוצר כתוב במאכיהים.
לחברות המזון מותר להחזיר פריטים כאשר הם נמצאים מתחת לאחוז מסויים מהאוכל.
נגיד, אם יש מעט מלח הם לט חייבים לכתוב. ואם יש כמות מייצבים קטנה- גם לא.
וואלה, טוב לדעת...11דוד11

זה רק מחזק אותי להכין דברים ביתיים שיודעים בדיוק מה מכניסים לגוף...

ננסה לאפות

ואיך מכינים גרנולה??מאושרת+
גרנולה ..95200
אצלנו לוקחים שיבולת שועל, קולים בתנור..
קוקוס-גם
אגוזים/צימוקים/חמוציות/צנוברים ופירות יבשים כיד הדמיון הטובה..

כשהשיבולת שועל עדיין חמה מוזגים מעל דבש לפי הטעם ומערבבים...
אני מכינה ככה-חדשה ישנה
עבר עריכה על ידי חדשה ישנה בתאריך ט' באלול תשע"ז 21:26
500 גרם קוואקר
חצי כוס סילאן או דבש. אפשר קצת יותר..
חצי כוס שמן
מערבבת
מוסיפים מה שאוהבים- אגוזים , שקדים, תצימוקים, תמרים...

משטחים בתבנית של התנור, 150 מעלות. לערבב מידי פעם שלא ישרף. יוצא מאוד טעים..
כמה זמן בתנור?ח ת ו נ ה
בסביבות חצי שעה. אולי יותר. מידי פעםחדשה ישנה
כשאני מערבבת אני מוציאה קצת בכף ןטועמת.
תודה.ח ת ו נ ה
נשמע טוב. ננסה..
איזה כמות של קווקר מתאים לשים בתבנית של תנור?ח ת ו נ ה
500 גרם אני עושה בדר''כ. לא ניסיתי יותרחדשה ישנהאחרונה
מזה..
מילוי טורטיות- אשמח לרעיונותשוגי


ממ.. עדיין רלוונטי?נערת טבע

כמה רעיונות

בשר טחון- עם רוטב או בלי

ביצה קשה וטונה

טונה עם רוטב ( טני אוהבת לשים עם רוטב סויה/צ'ילי מתוק)

רצועות בטטות קלויות ורוטב צ'ילי

רצועות חזה עוף/שווארמה

תפו"א

תפו"א ופטריות

 

כבד קצוץ.אני84
בשר טחון עם בטטה
חזה עוף קוביות מוקפצים בבצל..
גבינת שמנת וירקותקראנץ שוקולדאחרונה
חביתה וירק
סלמון וגבינת שמנת
סביח
פרגית/ חזה עוף עם ממרחים שונים.
איך מכינים לבד בבית- המבורגר? סטייק? קבב?שוגי


חשוב לבדוק שיש בנתחים שומןקראנץ שוקולדאחרונה
גם בהמבורגר גם בקבב וגם בסטייק
לבקש מהקצב נתח להמבורגר 70%בשר טחון 30%שומן
להכין קציצות לשים במקרר לפני הצלייה.
לגבי קבב כמעט אותו דבר לגבי יחסים אבל שמים גם עשבי תיבול ובצל קצוץ..
סטייק רצוי שיהיה משוייש ומיושן..
חשוב בצלייה לא לצלות אץ המתחים מדי אחרת הם מתייבשים, לדעתי מדיום רייר זה האידיאלי לטעם ועסיסיות..
אוכל. לבצפר. יש חיה כזו?חמדמדה

היוששש!!

אז בצער רב חזרנו ללימודים

ושאלת המיליון דולר תופסת את מקומה בשולחן בעגול של הבית הלבן! 

סתםסתם ניראה לכם... בשולחן המרובע של הבית שלי...

אמאאאאא מה אני אכין למחר?!?! (הניסוח משתנה בהתאם למוזה, כמובן)

אזזז יש לכם רעיונות לאוכל לבצפר?

הגבלות:

דברים בריאים יחסית

בלי זמני הכנה של עידנים....

תודההההההההה

היוששש, גם לך.בוז
א. אם את שואלת את אמא שלך כאן אני מניחה שהיא בפורום? לא עדיף פשוט לדבר איתה?

ב. הרבה דברים אפשר להכין מראש, כמו ירקות חתוכים (בעיקר מלפפון וגמבה ועגבניות שרי שלימות. לא דברים שנמעכים.) ואז יש מה לנשנש.

קרקרים. פריכיות אורז.

סנדוויצ'ים מלחם מלא. להכין חביתות בלילה ולשים במקרר. נשמר טוב לבוקר.

היתה לי חברה בבצפר שתמיד הגיעה עם אוכל אוכל, אורז ופסטות ובשר... מה שנשאר מהצהריים.
חןחןחמדמדה

א.  לא קראתי לאמא... זו הייתה מילת קריאה כמו שצועקים "אמאלהההההה!!!!!!!" אפילו שאמאלה נמצאת במרחק עשרות קלומטרים משם.... יש מבין?!

 

ב. אני צכה לעיונות למה לשים בלחם.... מה למרוח/להכין/ לשים וכו' וכו'...

חומוס.בוז
אבוקדו.
טוסט.
גבינה לבנה (עם זיתים/עגבניות/מלפפון)
שוקולד.
טחינה.
שניצל תירס.
נקניק.
נקניקייה וקטשופ.
חביתה עם גבינה או חומוס.
טונה. עם חמוצים או בלי.
לחם מטוגן.
גבינות עסיסיות כמו גבינת שמנת, קוטג' או ערבוב של כמה סוגים.
חמאה על טוסט.
צנים (בתנור) וממרח בצד. שיהיה טרי.
לחמנייה טריה ושוקו.
אווו זה הרבה! את כל זה את מכינה לעצמך כילו?!חמדמדה


אמרתי שאני מכינה את כל זה לעצמי?בוז
את כל אחד מהם הכנתי לעצמי בנקודה כזו או אחרת בחיי אבל בוודאי שלא בבת אחת.
אני אישית מעדיפה סלט על פני לחם.
שייך לשרשור ההזוירק אמונה


וועליה.. אם הייתי מכינה לי לבצפר אוכלא"י לעמ'י
אני הכי אהבתינירוונה

סלט שווה עם מלפפון ועגבנייה קצוצים ממש דק, קצת חסה והרבה גבינה בולגרית מלמעלה.
הייתי לוקחת גם לחם וחמאה וזהו

מכינה את זה ערב לפני, נשמר מהמם!

היי את! בזכותך אכלתי היום סלט טוסט!!!!חמדמדה
סלט טוסט 😨בוז
את מתכוונת טוסט וסלט?
לאאאאא עשיתי לזה איחוד!!!חמדמדה


שתהיי בריאהבוז
היה טעים?
מאוווודדדדדדדד כמו הסלט טוסט של גרג, מכירה?חמדמדה

רציני, יצא ממש דומה!

אני לא אוכלת במסעדות אז לא..בוז
סלט עם חתיכות של צנים בפנים כאילו? כמו קרוטונים?
עם חתיכות של טוסט בפנים....חמדמדה

מכינים סלט חתוך לחתיכות בינוניות, מכינים טוסט, חותכים את הטוסט לריבועים בערך בגודל של הירקות ואז מחאדים את זה!

מחאדים?בוז
סורייייייי מאחדים... שמים ביחד...חמדמדה


ואני לרגע חשבתי שעשית טוסט עם סלט בפנים ש.א הלויאחרונה
ולא הבנתי אייך זה טעים ולמה זה לא בשרשור של השילובים המוזרים
שמו את זה בראשי... שיאו....חמדמדה