יש למישהו מתכון לסלט עוף ![]()
יש לי חזה עוף מבושל
תודה
מתכון יחסית פשוט, עם דברים זמינים שיש בבית
יש למישהו מתכון לסלט עוף ![]()
יש לי חזה עוף מבושל
תודה
מתכון יחסית פשוט, עם דברים זמינים שיש בבית
עם כל מיני ירקות שהיו בבית
גמבות, פלפלים עגבניות אבוקדו בצל אולי גם מלפפון לא זוכרת אבל...
הכל בחתיכות יחסית גדולות ודקות
לדעתי אפשר להוסיף גם נבטים
תיבול של מלח שמן לימון
יצא טעים!
ולחתוך את החזה לרצועות דקיקות בדומה לכרוב
אפשר להוסיף שמיר או חמוציות
אני אוהבת חסה/ עלי בייבי עם קוביות בטטה אפויות, קשיו/ בוטנים קלויים, עגבניות שרי, בצל סגול
הייתי בטוחה שחרוצי/ות הפורום כבר התחילו לבשל...
אז- מה אתם מכינים לראש השנה?
זרקו לי קצת רעיונות. קצת נמאס לי מהאוכל של עצמי.,
תודה רבה!!
![]()
סימנים (יש הרבה והם דיי משביעים)
סלטים חיים + פסטו, מטבוחה, סלט ביצים, חצילים וכו'..
מרק קובה
עוף עם בצל
מרק כתום
דגים (מרוקאי, סלמון עם פסטו, שמן זית ועוד חלק שלא הוחלט)
חזה עוף
קיגל
אורז עם פירות יבשים
זה מה שזכור לי כרגע..
אולי גם ממולאים..
בסיר רחב ונמוך יחסית היא מניחה בצורה מסודרת כל סימן באזור אחד בסיר.
מבשלת על אש נמוכה עם מים בערך שני שליש גובה הירקות, או עדיף ציר מתבשיל בשר - פשוט הנוזלים של התבשיל. קצת שמן, מלח, פלפל וקצת סוכר (גם הדלעת והגזר נותנים מתיקות - ואם אני זוכרת נכון היא מוסיפה גם כמה חתיכות בטטה לצורך מתיקות). ואם אוהבים גם קצת קינמון.
משחקים עם הזמן והנוזלים - הירקות מתרככים מהר אבל עדיין יש יותר נוזלים בסיר - מבשלים עוד קצת עם מכסה פתוח ועל להבה גבוהה קצת יותר.
הירקות לא מספיק רכים והנוזלים הצטמצמו מדי - מוסיפים מעט מים או ציר בשר.
בישול על להבה נמוכה עוזר שכל סימן ישאר באזור המוגדר שלו בסיר פחות או יותר
.
בצק עלים קנוי הוא בצק אלים לבטן שלי 
ועוד לא מצאתי מתכון פרווה לבצק עלים..
אם ייצא לך טעים, תכתבי את המתכון 

אם זה עובד טוב עם שמן, זה נשמע מעולה.
חשבתי שזה חלק מהמרכיבים
.
תודה!
ש.א הלוי
ואפשר גם כרישה.
אני עצמי לא מכינה את זה. ולא בטוח שזה המתכון הכי מתאים לזה.
מקווה שמישהו/מישהי יוכל לענות כאן על זה.
אבל זאת סתם ערימת פחמימות ושמן בלי ערך תזונתי.
פעם הייתי אוכלת ומכינה דברים כאלה, היום זה נראה לי מוזר..אבל כנראה אמשיך להכין..
למלא במטבוחה! האלג'ירים עושים ככה וקוראים לזה פוגס. מן הסתם מצמצמים מאוד את הנוזלים של המטבוחה.
ורעיון שעולה לי עכשיו - אפשר להכניס שכבות של מה שממלאים את הפריקסה או הסנדוויץ' הטוניסאי:
שיכבה דקה ממרח דלעת (מתאים לראש השנה
), שיכבה דקה מטבוחה, אפשר קצת לימון כבוש, ובמקום קוביות תפ"א מבושלות, אפשר את המילוי תפ"א שמכינים במיוחד למילוי בורקס.
שלום אני
הנכד שלו![]()
![]()
![]()
לטגן בצל.
עגבניות עם תבלינים ומים על אש נמוכה עם השגחה שלא ישרף
זה אין מצביעל מהדרום
נערת טבע
יעל מהדרום
נערת טבע
זה נותן צבע יפה ומעמיק את הטעם של התיבולכבר במי הבישול. לחבילה של 500גר' עם בערך 3 ליטר מים, שתי כפות מלח גס.
כי אצלי יש כאלה שאוהבים בלי רוטב, רק עטוף בשמן זית.
ואז את הרוטב אני ממליחה רק מעט. זה נראה לי שבסוף זה יוצא תבשיל עם כמה שפחות מלח.

וממה שפעם שאלתי, אאל"ט, לא אוכלים גם בוטנים.
תכיני את הפאי לסוכות 
מוריהיש כאלו שטוענים שבוטנים אינם קטניות, כי הם הגיעו אלינו בתקופה מאוחרת יותר.
לא ברור שבוטנים הם בחזקת אגוזים.
אגוזים טחונים בסלט הם גם נחשבים או שרק אם רואים אותם?
ואני לא זוכרת מה ענה חחחח
אני זוכרת במעורפל שנראה לי שאפשרי אם לא רואים... אבל הנטיה שלו היתה זה שאם לא חייבים אז לוותר... שזו התשובה הכי מבאסת חח
p&y
קחי את של קרין גורן. הוא מעולה!מודדת כובעיםגגלי
ומוצלחים.
למשל זה:
פאי פירות עם בצק פריך פרווה ללא מרגרינה

מעפר אני באהעלות: כ-15 שקל (תלוי במחיר הפירות שבהם משתמשים)
כמות:כ-12 מנות בתבנית בקוטר 26-24 ס"מ (רצוי תבנית מתפרקת או תבנית פאי, אבל לא חובה)
לא ממותק, ולהפוך את הקרמבל עליה. ומעל התפוחים רק לזרות קינמון ואגוזים קצוצים.
או להשאיר ככה, ולמרוח מעל שיכבה של שמנת להקצפה עם מעט פודינג וניל ואחרי שיציבה, להוסיף לה כמה כפות יוגורט חמצמץ 4.5% שומן לפחות.
עד עכשיו לשתי ביד, ויש לי מיקסר חדש
אשמח לעצות ללישת בצק, באיזה וו משתמשים, כמה זמן ללוש ועוד.
תודה רבה!
היי, אשמח למתכון טוב לנתח הנ"ל.
תודה
ארץ השוקולד
ש.א הלוי
בוז
עם השנים הדג החיצוני נעלם והקציצה הפכה למתוקה, אבל זו עדיין קציצת דג
טוחנים גם את העצמות.
בקרפיון מפולט עדיין יש את האידרות הדקיקות. זה מה שמעלה את הערך התזונתי של הקרפיון - הרבה סידן.
בוזתאכלי בלי לחשוב. בתאבון!
זה באמת טעים.

לב אמיץ(שבכלל למדה אצל חמותה, סבתא מצד אבא).
יש בכלל אפשרות לנקות את כל האידרות הקטנטנות בקרפיון? נראה לי בלתי אפשרי כשהקרפיון נא.
כמובן את השדרה המרכזית לא טוחנים, מפלטים.
כל הכבוד בכלל למי שטורח לפלט ולטחון בעצמו, נראית לי השקעה אדירה, והליכלוך...והריח של השיש והכיור אחר כך..
לא מכירה מישהו שעושה בעצמוירושלמית טרייהראיתי בחנות שהם חותכים את כל מרכז הדג החוצה ולא מנסים לפלט ממש.
מקרפיון ששוקל קילו ורבע יש חצי קילו טחון.
היא לא מכינה ממולא. אז היא לא צריכה את החלל באמצע.
לפחות פעם זה מה שהיא היתה עושה, בוודאות.
יודעת לנקות את הבטן, לפלט, לטחון והכל (מהראש מכינה מרק, אל תשאלי
).
שה' יתן לה כוח
.
לב אמיץעשיתי את זה עם גפילטע חצי מוכן קנוי שבעלי קנה משום מה (הסברתי לו שיקנה קציצות דגים מוכנות לבישול וזה מה שקרה)
בקיצור עשיתי רוטב עגבניות עם תיבול ספרדי... לא הלך. יצא מזעזע בעיני
בעלי אהב..
אני פשוט עשיתי רוטב עגבניות: עגבניות מרוסקות (מהקופסה),עגבניות אמיתיות חתוכות, פפריקה פלפל מלח
הקציצה היתה פשוט מתוקה ממש!! ורק אם אכלתי חתיכה של עגבניה ביחד עם הקציצה זה עבר לי בגרון- החמיצות של העגבניה עזרה...
אבל לא הצלחתי לאכול יותר מכמה ביסים....
בעלי סיים הכל..הייתי בטוחה ש'עשה טובה' כי הוא קנה את זה...
אבל אח"כ הבנתי שהוא ממש אהב את זה!
(אח"כ הוא אמר שפעם הבאה נעשה לפי ההוראות האשכנזיות וזה יהיה יותר טעים... לי הספיק... שיאכל אצל ההורים שלו את הדברים האלה... ועוד אני נחשבת בבית אצל ההורים שלי מוזרה שאני מסכימה לטעום גפילטע מדי פעם בפעמים הנדירות שההורים שלי מכינים בשביל אבא שלי ודוד שלי...אף אחד אחר לא מסתכל על זה).
מחופש.
אגב לא ראיתי בסופר משהו פחות מתוק.
מחפשת מתכון בדוק כדי להכין ממנו לחמניות, המתכון שניסיתי לא היה משהו..
תודה!
אני שמה פחות מים ממנה.
עד שהבצק נהיה מעט דביקי.
אני שמה גם ביצה אחת לקילו.
יוצא בערך חצי כוס יותר מקמח רגיל.
תחליפי את הקמח בכוסמין ולהוסיף קצת יותר מים לבצק רך.
הסוד לבצק אוורירי זה ללוש לפחות עשר דקות עד שהבצק נמתח אבל לא נקרע.
המתכון שלי - (קבוע מכפילה כמויות)
1 קג קמח כוסמין
2 ביצים
2.5 כפות שמרים (שמרית)
3 כוסות מים פושרים
1/2 כוס סוכר (אפשר להוסיף אם רוצים בצק מתוק)
2 כפות מלח
3/4 כוס שמן
לשים בקערה לפי הסדר וללוש(אני לשה במיקסר).
את השמן אני מוסיפה תוך כדי לישה.
התפחה ראשונה בקערה.
קולעת חלות/לחמניות.
התפחה שניה עד שהלחמניות מכפילות את הגודל שלהן.
להבריש בביצה (אפשר להוסיף דבש אם רוצים תוספת ברק ומתיקות).
לאפות 20 דקות בחום בינוני.
רק קצת מלוח מדי.. כדי להפחית קצת מלח
מחייכת =)
שוקולד לבןקילו קמח
שליש כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
לערבב היטב.
בקערה שניה לערבב:
חצי כוס שמן
כף מלח
3 כוסות מים חמים
לשפוך את היבשים לתוך הנוזלים.
במידה והבצק דביק , עדיף להזליף עוד שמן ולהמשיך ללוש.
להתפיח שעה.
ליצור כדורים ולהתפיחם עוד כחצי שעה תחת מגבת.
לאפות בחום בינוני 15-20 דקות תלוי בתנור.
אני לא מורחת ביצה למעלה כדי שלא יתקשה.
בהצלחה.
אולי אני פשוט פחות אוהבת טעם של קמח לבן..
אע"פ שקמח חיטה לבן רגיל טעים לי. לא יודעת.
אני משתמשת ב 70% של רובינפלד למיטב זכרוני, וה100% של מהודר.
אני משתמשת בקמח כוסמין של ניצת הדובדבן, האמת שאני לא זוכרת כמה אחוזים...
מתכון באמת טעים, לא מרגישים את ההבדל בקמח.
לחמניות כוסמין - וחלה מקמח כוסמין
לחמניות כוסמין - וחלה מקמח כוסמין
מתכונים שילדים אוהבים)
הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות. ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר. הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.
רכיבים:
קילו קמח כוסמין מלא
שקית שמרית, או קוביית שמרים, או 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר חום
60 גר' שמן זרעי ענבים או שמן עדין אחר (4 כפות)
2 ביצים
420 מ"ל חלב סויה/אורז/ מים
2 כפיות מלח גדושות
לזיגוג:
ביצה
שומשום/ פרג שלם/ קצח
אופן הכנה:
1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.
2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ומים. ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק חלק. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עוד כעשר דקות.
3. ממעבירים לקערת זכוכית או פלסטיק משומנת, מכסים בנילון נצמד או במגבת נקיה, ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
אם מכינים לחמניות:
4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.
5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה.
6. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.
אם מכינים חלה:
מחלקים את הבצק לשישה חלקים, ומרדדים עם הידיים לרצועות. קולעים מכל שלישיה צמה (סך הכל שתי חלות)
6. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת. מניחים להתפחה עד שהחלות מכפילות את נפחן.
7. אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, למשך 35 דקות. החלות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע.
היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את החלות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.
* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר לפני ההתפחה השניה (אחרי שקלענו את החלה או את הלחמניות).
בבוקר מוציאים מהמקרר ואופים.
*גיוונים: ניתן להחליף את השמן בחמאה או גהי (אותה כמות). אפשר להוסיף צימוקים לבצק (בשלב 2).
בתיאבון!
שוקולד לבןותודה שזה בראשי 
ירושלמית טרייה

לא הכרתי.מוריהלמיטב הבנתי.
פיסטור זה שבעים שמונים מעלות.
מזה שתשפוך משהו חם לא תחמם את כל הביצים שבקערה.
אולי להפך, חלק מהביצים יתחממו מעט ויהפכו לגן עדן לחיידקים. חום כזה של שלושים ארבעים מעלות.. חגיגה..
וחימום על אדים גם לא נראה לי פיסטור.
אני מניחה שאם זה היה ככ פשוט אז לא היתה כזאת בעיה עם קצפות.
א למישהו יש כח לטרוח לקרוא על איך מפסטרים אולי יכול להאיר את עינינו.
לפותחת, לקישוטי עוגה קצפת זה מה זה פחות טוב.. ריץ' מחזיק מעמד מצוין ויוצא יותר יפה. אפשר אולי לערבב חצי חצי ככדי לא לאכול כמות גדולה של ריץ' שזה זבל.. אבל אם זה לא לשימוש מיידי בוודאי לא הייתי משתמשת בביצים. נראה לי שזה גם לא מחזיק טוב במקרר. קצת שוקע למטה, לא? או שאולי כשמכינים כמו למרנג זה עמיד יותר??
נשמע טעים מאוד.
אבל אולי יש תבלין בוכרי מיוחד..הייתי שמחה לנסות.
לב אמיץאולי לא בתבשיל הזה, בתבשיל אחר?
בכל מקרה, האושפלאו נשמע מעולה כמו במתכון שהבאת.

מס חמש..
מבקשת מהקצב שיחתוך לי לחתיכות..
קודם "סוגרים" את הבשר מכל צד איזה דקה, שתיים בסיר עם שמן...
אחר כך מוסיפים מים ותבלינים ( לא יותר מדי מים, שקצת יכסה את הבשר...)
תבלינים: מלח- קצת, כי הבשר מלוח, לשים לב, אבקת מרק עוף, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ושום
לערבב כל כמה דקות או "לנער" את הסיר...
סה"כ שעתיים, שעתיים וחצי על הגז, אחרי איזה שעה להוסיף ריבועי תפו"א ואפשר גם זיתים
ממש טעים!!
מטגנים עד לשינוי הצבע מבחוץ.
(מונע מהבשר להתייבש)
יש לי קנווד מיג'ור ובשבועיים האחרונים אני מרגישה שהוא לא לש טוב ובבצק נשארים גושים והקמח עף לכל עבר
דבר שלא קרה לי בחיים וכלפי החוץ המיקסר נראה תקין
למישהו יש רעיון מאיפה הבעיה?
להורים שלי יש כזה ואני ממש ממליצה!
לי יש קמיקס והוא לא הכי טוב.
והרכיבים זה שומשום וסילאן בלבד.
איך אפשר להכין את זה לבד? צריך בתנור?
זה מלבנים קטנים ואחידים, לא מתפוררים.
אם להקפיא או לאפות.
כי זה לא צריך קרור אז אולי כן אפיה מאחדת את זה?
זה רק מחזק אותי להכין דברים ביתיים שיודעים בדיוק מה מכניסים לגוף...
ננסה לאפות
כמה רעיונות
בשר טחון- עם רוטב או בלי
ביצה קשה וטונה
טונה עם רוטב ( טני אוהבת לשים עם רוטב סויה/צ'ילי מתוק)
רצועות בטטות קלויות ורוטב צ'ילי
רצועות חזה עוף/שווארמה
תפו"א
תפו"א ופטריות
היוששש!!
אז בצער רב חזרנו ללימודים
ושאלת המיליון דולר תופסת את מקומה בשולחן בעגול של הבית הלבן!
סתםסתם ניראה לכם... בשולחן המרובע של הבית שלי...
אמאאאאא מה אני אכין למחר?!?! (הניסוח משתנה בהתאם למוזה, כמובן)
אזזז יש לכם רעיונות לאוכל לבצפר?
הגבלות:
דברים בריאים יחסית
בלי זמני הכנה של עידנים....
תודההההההההה

א. לא קראתי לאמא... זו הייתה מילת קריאה כמו שצועקים "אמאלהההההה!!!!!!!" אפילו שאמאלה נמצאת במרחק עשרות קלומטרים משם.... יש מבין?!
ב. אני צכה לעיונות למה לשים בלחם.... מה למרוח/להכין/ לשים וכו' וכו'...
חמדמדה
שייך לשרשור ההזוירק אמונה
א"י לעמ'יסלט שווה עם מלפפון ועגבנייה קצוצים ממש דק, קצת חסה והרבה גבינה בולגרית מלמעלה.
הייתי לוקחת גם לחם וחמאה וזהו 
מכינה את זה ערב לפני, נשמר מהמם!
רציני, יצא ממש דומה!
מכינים סלט חתוך לחתיכות בינוניות, מכינים טוסט, חותכים את הטוסט לריבועים בערך בגודל של הירקות ואז מחאדים את זה!
ש.א הלויאחרונה
