שרשור חדש
יש לי קופסת ריץ' שצריך להיפטר ממנהבריאות ונחת
יש רעיונות?
לאפות עוגת סברינה ולהוסיף קצפת.לב אמיץ

או קרם שניט - נפוליאון מבצק עלים כמו שקראנץ' שוקולד הכין והעלה כאן לפורום.

תודה רבה!!!!בריאות ונחת

בסוף הלכתי על קרם שניט וקיבלתי מלא מחמאות

נשמע טוב!לב אמיץאחרונה


חלות- עזרה דחופהסמיילי צהוב
נגמרו הביצים ואין לי למרוח על החלות.
אפשר לאפות אותן ככה?
יש תחליף כלשהו?
תודה רבה!!
אפשר למרוח תמצית תהלב אמיץ

או לאפות ככה.

 

תודה! מצאתי עוד משו-סמיילי צהוב
רבע כוס סוכר
3 כפות מים
כף שמן זית
קורט מלח
כפית קורנפלור

יוצא ממש מגניב..
לב אמיץאחרונה


ע.י.צ'יאל

כמה זמן ומאמץ לוקח להקציף (חלבון, שמנת) במטרפה?

אין לי תשובה אבל...11דוד11

לפי מידת ההתעניינות אתה יכול לערוך תחרות נושאת פרסים...

מה מקבל מי שמנחש מה זה ע.י. ? כאילו מוציא לשון

הרבה, בפעם האחרונה והיחידה שניסיתיקראנץ שוקולד

כאבה לי היד בסוף..מטורלל

כמובן שתלוי לאיזה דרגת נוקשות..קראנץ שוקולד


ע.י.צ'יאל

תודה רבה.

אם אתה רוצה להקציף חלבון מהר תוסיף לקערהנערה אחת
עם החלבונים בערך רבע כפית מלח , זה מייצב את החלבון ונהיית קצפת יציבה מהר בערך תוך 2 דקות
ע.י.צ'יאלאחרונה

תודה רבה.

קדימה כולם לכאן😁אופטימיות
אני צריכה מתכונים קלילים לארוחת צהרים בקיץ.
מתכון קליל- שאינו מצריך הרבה השקעה(אשמח לפטנטים אם יש שיועילו) ושהמאכל לא יהיה כבד מידי.
לא אכפת לי שזה יהיה בשרי/חלבי
**העיקר בריא!**

אכתוב רעיון שימושי..
חותכת סלמון לקוביות,מתבלת מראש ומקפיאה.
בצהרים כשחם ואני חוזרת עיפה, אני מוציאה מהמקפיא את קוביות הסלמון.עם תרסיס שמן מטגנת במחבת,תוך כדי חותכת ירקות לסלט ומערבבת יחד עם הסלמון כשהוא מוכן(ממש כמה דקות). טיפה שמן זית ומלח...ויש ארוחה בריאה וטעימה ב 10 דק!

אשמח לעוד רעיונות!!
תודה לכולם
רצועות חזה עוף מוקפצותלב אמיץ

במעט שמן זית + עגבניה בפיתה.

 

שווארמה הודו - פטנט שהשכנה שלי לימדה אותי: פורשים (פותחים בסכין) את הנתח עד שהוא דק ובעובי שווה יחסית. מתבלים לילה או שעה קודם הצליה.

מחממים מחבת, מטפטפים קצת שמן זית על המחבת הלוהטת וצורבים את הנתח כמה דקות מכל צד.

מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לרצועות.

לפעמים הפנים של הרצועות עוד לא מבושל לגמרי, אז מקפיצים אותן עוד כמה שניות במחבת.

קצר ולעניין וטעים מאוד.

 

אפשר להכין סיר של קינואה עם ירקות מגוררים ועשבי תיבול, להוציא מנה מהמקרר עד שתגיע לטמפ' חדר בזמן שצולים את השווארמה או מקפיצים את חזה העוף.

נשמע מעולה! אשמח לעוד רעיונותאופטימיות
@יעל מהדרום תודה גם לך👍

הנה-יעל מהדרום
לק"י

בריקות עם ביצה ותפו"א, סלט.
פירה/ תפו"א, דג (אני עשיתי אמנון בסגנון דג מרוקאי) וסלט.
פסטה או פתיתים עם ביצה קשה.
בריקות ובריא לא הולך ביחד..משוטט
ה'אמת שלא שמתי לב שהיא בקשה בריאיעל מהדרום
לק"י

אבל הדבר היחיד שלא בריא בזה זה הטיגון.
אפשר הסברמילים טובות

מה זה בריקות?   סתם סקרנות....

מה שנקרא "עלי סיגר מרוקאים"יעל מהדרום
לק"י

ממלאים בביצה או תפו"א מבושל ומרוסק, מקפלים לחצי ומטגנים
אייך את מכינה את הבצק? יש לך במקרה מתכון מדויק?O.K
לא הצלחתי להכין עם המתכונים שהיו לי וזה דיי מבאס
אף פעם לא הכנתי..אני קונה מוכניםיעל מהדרום
לק"י

לאחרונה דודה שלי לימדה אותי להכין, אבל טרם ניסיתי.
כתבתי פה מתכון, תנסי לחפש.
קציצות עוף לא צריכות הרבה בישולO.K
אני קונה טחון טרי, מקפיאה כבר בצורה של קציצה מתובלת כבר והכל
ושמה בסיר/במחבת/בתנור כשצריך להכין ובזמן שזה מתבשל אני מכינה תוספת וסלט

אפשר לשלב חצי הודו חצי עוף


לפתיתים אני מוסיפה עדשים אדומות, לא מרגישים אותן והן מאוד בריאות.

לסנפרוסט יש כל מיני תערובות של ירקות שמאוד קל לשלוף ולהקפיץ קצת במחבת עם תיבול או לאדות בסיר (או מיקרוגל למי שאוהב)
הולך טוב כמעט עם הכל
אפשר גם חברה אחרת של ירקות קפואים, פשוט לא נתקלתי בתערבות של ירקות חוץ מאפונה וגזר
תודה לך👍אופטימיות
פנקייק, חביתיות מקמח מלאכלנית1

פנקייק מקמח מלא

חביתיות מקמח מלא-+ פירות למנה אחרונה מכיל את רוב אבות המזון...

פיתה מקמח מלא + סלט + שניצלונים (אפשר אפויים)

קציצות טונה אפויות + אורז או פסטה מקמח מלא או אורז או כוסמין

אפונה ירוקה קפואה או שימורים בתוך רוטב עגבניות מהיר שאת מכינה לבד + אורז מלא או  פסטה שאת מוסיפה אחרי הבישול לכמה דקות, כדי שיספגו הטעמים.

שניצל טופו (קונים גוש של טופו, פורסים, משרים ברוטב וטובלים בביצה + קמח מצה). אם את לא רוצה מטוגן, את יכולה לקנות טופו או נתחי סויה (נתחי סויה צריכים השריה, לפי ההוראות, ואז סינון) ולהכין כמו שאת מכינה חמין

אשמח לדעת איך מכינים את הטופו/נתחי סויהאופטימיותאחרונה
עדיין לא יצא לי להכין חמין..
תודה!
צריכה עזרה דחוף..לב סדוק

אני צריכה לאפות שתי קילו פוקצ'ות.

תנור אחד.

כמה שיותר מהר, עד חמש בבוקר מחר אמור להיות מוכן.

זמן אפיה משוער:

20 דקות לתבנית.

 

יש דרך לזרז את האפייה אולי???

לשים שתי תבניות על טורבו..קראנץ שוקולד


תודה!על טורבו בלי להדליק את התנור?או תנור דולק כרגיל וטורבו?לב סדוק


טורבו+תנור דולק כמובן.לב אמיץ


תודה רבה!לב סדוק


כן+חום עליון תחתון.קראנץ שוקולד


להשתמש בתבניות של התנור ולא בחדפ- הן גדולות יותר בד"כ..מקום בעולם

וכמו שקראנץ אמר- לשים 2 תבניות על טורבו ולהפוך אותן אחרי 10 ד'

תודה לכולם!לב סדוקאחרונה

באמת השתמשתי בתבניות של התנור ולא חד"פ.

שמתי על טורבו, אבל התברר שהטורבו אצלינו לא עובד..

יצא טוב בסוף, תודה!

מתכון לעוף עם שזיפים- למישהו יש? חדשה.

קנינו כרעיים ושזיפים מיובשים.

איך מכינים את זה הכי טוב? שיצא מתקתק כזה..

מעדיפה בתנור ולא בסיר, אם יש למישהו מתכון מוצלח מאוד אשמח!

יש אבל בסיר.. תרצי?שלוות עולמים


מצאתי והכנתי בסוף, גם בסיר. תודה בכל מקרה!חדשה.אחרונה
צריכה רעיונות למלווה מלכה!שלוות עולמים

אחרי שיעור של הרב אליהו זצ"ל,

שיש עניין להכין מאכלים חדשים למלווה מלכה..

מה הייתם מציעים?

 

אנחנו בזמן האחרון הלכנו על ספגטיתודה לך ה'.אחרונה

אפשר להוסיף סלט כייפי

מה עושים עם הכנתי עוגיות טחינה והתנור הפסיק לעבודנערה אחת
לזרוק אותם?
התנור לא עובד בכלל? התקלקל?רבה אמונתך!
מה מצב העוגיות?
בסוף עשיתח בטוסטר אובן והוא שרף אותם מלמטהנערה אחתאחרונה
לא נורא הלכו העוגיות
קצת מבאס עד שעשיתי
מה אפשר להכין עם אסאדו או אוסבוקו?שמשי
עם אוסבוקו חמיןג'נדס


מכירה אבל חם מדי פשוט...שמשי
תבשיל אחר כלשהוא?
אתם לא מדליקים מזגן...?ג'נדס

מומלץ כי הולכת להיות שבת חמה במיוחד....

 

אצלנו כשיש מזגן זה לא משנה איזה תבשיל חם, שניצל או מרק או חמין או פסטה או פשטידה וכו'... חם תמיד בלי מזגן.

מדליקים אבל לא זורם לי להשאירשמשי
פלטה שבת שלמה בחום כזה... חוץ מזה שחמין זה כבדדדד
אה, הבנתי...ג'נדס

בהצלחה

אוי לא למה דוקא השבת?!יעל מהדרוםאחרונה
רולדת שוקולדקראנץ שוקולד

נראה מושלם!!יעל מהדרום
וואולב אמיץ

עם איך שזה נראה, ברור שכל אחד פורס לו שליש עוגה..

חח זה היה רק לתמונה קראנץ שוקולד

תודה

נראה מעולהט'

עשית לי חשק להכין. אולי השבת.

 

נראה טובמשיח נאו בפומ!
אפשר בבקשה מתכון?
נראה ממש טוב!!סוכריות עדשים
אפשר מתכון בבקשה?
מתכון לרולדת שוקולדקראנץ שוקולד

פשוטה וטעימה

לרולדה
5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
כפית מחית וניל או תמצית
3 כפות שמן
2 כפות קקאו 
3/4 כוס קמח תופח0אפשר להמיר בקמח רגיל ואבקת אפייה..
מתחילים בערבול ביצים שלמות סוכר וסוכר וניל כעשר דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד
מורידים את רמת פעולת הערבול ומוסיפים שמן
מנפים פנימה קקאו וקמח שעורבבו יחד ומערבלים רק עד בליעה כדי שהתערובת לא תיםול ותאבד את הנפח.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים
יוצקים את בלילת הרולדה ומיישרים 
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 16 דקות להיזהר לא לייבש
כשהרולדה מוכנה ובעודה חמה הופכים אותה על נייר אפייה נקי על השיש ומקלפים את נייר האפייה מתחתית הרולדה
מגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה  ומצננים לגמרי.
לקרם:
מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ומעט סוכר ואיסנטנט פודינג לקצפת יציבה ומורחים..
אפשר לשלב גם גבינה למי שאוהב ואפשר להכין קרם שוקולד או כל קרם אחר..
מגלגלים ומקררים מעט להתייצבות
מכינים גנאש ויוצקים מעל..

תודה. בע"ה ינוסהמשיח נאו בפומ!
מה היחס של הגנאש שעשית פה?
תודה! !סוכריות עדשיםאחרונה
כדורי שוקולד מעולה מעוכהחדשה ישנה
יש לי עוגת הבית קנויה סגורה של אוסם או לא זוכרת מה.. שנמעכה לי בתיק. חשבתי להכין ממנה כדורי שוקולד..
מישהו ניסה את זה? יוצא טעים? נסבל? אכיל? או מגעיל?
מה מוסיפים לעוגה?
תודה רבה!
אנחנו עושים לפעמים מעוגות ישנותיעל מהדרום
לק"י

מכינים קרם שוקולד, ורצוי להוסיף גם ביסקוויטים שבורים/ טחונים.

רק איזה עוגה זאת?
כיאם זאת עוגה בטעם לימון נגיד, אולי זה פחות יתאים....
תודה! יש לך כמויות להגיד לי? איך עושיםחדשה ישנה
קרן שוקולד?
זה עוגת שוקולד וניל משהו כזה.. בכללי אני לא אוהבת עוגות קנויות, יש להן טעם תעשייתי
אין לי כמויותיעל מהדרום
לק"י

קרם שוקולד:
קקאו
סוכר- פי 2 מהקקאו
קצת מים
- לערבב למקרם משחתי

קצת שמן
אפשר גם שוקולד

לבשל ולערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.


תחפשי אולי מתכון מהאינטרנט, בשביל הכמויות. תורידי חלק מהביסקוויטים, ותוסיפי עוגה מפוררת במקום.
תודה! מסתבר שיש מתכונים למה שרציתי..חדשה ישנהאחרונה
סלט המורכב מעשבי תיבול+mp8
לפעמים בתוספת חמוציות-
מה הוא מכיל? איזה תיבול?
טעמתי באירועים ובא לי לנסות...
נראה לי שסילאן, לימון, שמן זית, מלח ופלפלקראנץ שוקולד
בדיוק עכשיו קניתי מצרכים לסלט כזה
נראה לי שיש כאלה ששמים במקום סילאן רכב רימונים או טריאקי..
ואלו עשבים יש בפנים?+mp8
בעיקרוןפיטרוזיליה סלרי כוסברהקראנץ שוקולד

אבל כמובן שאפשר להוסיףעוד מה שאוהבים, יש כאלה שמוסיפים נענע,, בייביועוד..

אני שם  סלרי פיטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה בוטנים קלויים וחמוציות..

תודה רבה +mp8
בכיף קראנץ שוקולד
אני בדיוק יושב לכרסם אותו

וואי נראה מדהיםחבויאחרונה

 

אנחנו רגילים לעשות אותו קצוץ ממש ובטעמים מלוחים. ובדיוק טעמתי באירוע והיה מתקתק חמוץ, אז סילאן? אני ינסה,תודה!

אני פעם הכנתיתתתת

סלט דומה, עשיתי רק מכוסברה ופטרוזיליה,

תיבול לימון מלח פלפל ואולי קצת שמן זית, לא זוכרת וחמוציות ובוטנים מטוגנים 

היה טעים

 

אני עשיתי 2 שקיות ולא יצא כל כך הרבה..אז קחי בחשבון...

 

תודה לכולכם!!+mp8
יש לי ילד צליאקי אשמח לרעיונות לעוגיות בשבילו ולממתקיםהוד זהבה

כמו כן אשמח לרעיונות לארוחות צהריים קציות ממצרכים זמינים 

עוגיות מקרון- לאו דווקא הקלאסיות עם הצבעיםקראנץ שוקולד
אלא עוגיות שמבוססות על חלבון ביצה ושקדים או אגוזים,הן גם טעימות מאד וגם לא דורשות הרבה הכנה..
עוגיות של פסח - יש טעימות נוראמודדת כובעים


יש לי המלצה:ה''ב
עבר עריכה על ידי ה''ב בתאריך י"א בתמוז תשע"ז 13:48
באתר פינטרסט אפשר למצוא מתכונים שווים וקלים ממש בכמויות. תחפשי "gluten free snacks"או משו כזה, זה אומנם באנגלית אבל בד''כ ממש קל להבין. ההנאה מובטחת ממש ממכר לחפש שם מתכונים.

כמה שווים (משם) :
So yummy and decadent you would never know there is fruit in it!


https://www.babble.com/best-recipes/4-ingredient-chocolate-chip-cookies/

https://www.giverecipe.com/3-ingredient-coconut-macaroons/print/12091/
יש קמחים כמו "קמח תמי" שאפשר להכין איתו עוגיות וכד'יעל מהדרום
לק"י

אפשר גם ממתקים מפצפוצי אורז.
קניתי אופה לחםאניתוש

ןזה יוצא לי לחם לא ממש טעים, וגם אחרי שעה זה כבר לא טרי. למישהו יש המלצה עם איזה קמח להשתמש? או טיפים מיוחדים?

לא מבינה באופה לחםיעל מהדרום
יש ספר מתכונים מיוחד מכירה?רק אמונה


שקדים ואגוזים וביצים כמו שכתבה "קראנץ שוקולד". עדיף עם ממתיקחכמת ישישים

עדיף עם ממתיקים מלאכותיים. סוכר זה רעל כמעט כמו קמח חיטה.

ע.י.צ'יאל

מה מזיק בקמח חיטה?

מה פירוש הע.י???..עובדת...


לצליאקים אין בעיה עם סוכריעל מהדרום
לק"י

ויש ממתיקים מלאכותיים שהם רעל בעצמם.
יש לקרין גורן עוגיות חמאת בוטנים מעולותסוכריות עדשים
אני מוסיפה להן שוקולד צ'יפס- פצצה.
עןגת גבינה לא אפויה- טוחנים 14 תמרים גדולים עם 2 כפות מים חמים ו4 כפות קוקוס, משטחים בתבנית.
מקציפים שמנת מתוקה עם 2 שקיקי סוכר וניל , מוסיפים 500 גר' גבינה לבנה, מערבבים ושופכים מעל התמרים. יוצא מעולה!!
עוגיות שוקולד ללא גלוטן שוות וקלות להפתיע!אורה2x

הכנתי היום פעם ראשונה. מצרכים זמינים ופשוטים..
זמן הכנה: 7 דק'
אפייה: 10 דק'
עוגיות שוקולד וטחינה ללא גלוטן | עוגיו.נט
אל תתפתו לאפות יותר מ10 דק'! הן מתקשות לבד אחרי האפייה.
שינויים לעצלנים:
- שמתי את כל השוקולד המריר בתוך הבלילה
- לא עשיתי כדורים אלא סתם שמתי עם כפית על הנייר בלי להתלכלך
- השתמשתי בסוכר לבן
 

 

 

 

 

עוגיות חמאת בוטנים של קארין גורןפנסאי
1 כוס חמאת בוטנים
1 כוס סוכר
1 ביצה
מערבבים הכל, עושים עוגיות בידיים רטובות ואופים לעשר דקות.

לפעמים אני מוסיפה בוטנים קצוצים או משתמשת בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים, לפעמים שוקולד צ'יפס. יוצא מעולה.
מתכון לעוגיות מטריפות (גם למי שלא צליאקי)הכי דרומית
עוגיות טחינהת.מ.
יש מתכון בלי קמח?יעל מהדרום
נתקלתי בכמה כאלה... לא ניסיתי...ת.מ.
אגב יש גם לחם טחינה בלי טיפת קמח טעים בטירוף!
מניסיון של חברות-+mp8אחרונה
בערב פסח קונות מלאי של עוגיות/ עוגות/ וופלים כשל"פ (הכי כדאי לקנות בסוף/ אמצע החג, במחירי חיסול) לילדים הצליאקים.
סקר בשר קראנץ שוקולד

איזה סוג של בשר האהוב עליכם/ן.

1. בקר.

2. צאן. (כבש, טלה וכו)

3. עוף.

 

איזה נתח אהוב עליכם/ן?

 

מה מידת העשייה האהובה עליכם/ן?

 

 

עונה.

מקום ראשון אצלי 

1. כבש.

2. בקר.

3. עוף.

נתח/חלק אהוב- מוח, שקדים, טחול ממולא, שפונדרא..(כבד אווז) יש עוד אבל אלה בעיקר..

מידת העשייה- בחלקי הבשר הרלוונטים- מדיום רייר..ליקוק

ככה-+mp8
עדיפות ראשונה- עוף.
כרעיים בתנור.

בקר לעיתים רחוקות, צאן רואה רק מ הבדואים שרועים אותם בדרך...
6 מתכונים לקינוחים שווים ללא אפיהט'

לבקשת תרגום תכתבו דקה/שניה מדוייקת.

 

נהניתי, תודה! משיח נאו בפומ!
עכשיו האתגר למצא המרות שיהיו מספיק שוות... (לחלק מהדברים)
מעולים, תודה!פנסאי
יפה! תודה.לב אמיץ


מקסיםג'נדסאחרונה
ממליצה גם כל עוגת כדורי שוקולד
עוגת כדורי שוקולד
נראה לך שיהיה טעים להכין עוגת קרפים פרווה?תתתת

מחפשת מתכון לעוגת יומולדת אבל פרווה...

 

אשמח לרעיונות, ואם אתם חושבים שעוגת קרפים תהיה טעימה?

 

תודה!

הכנתי שבת שעברה חלבית ועפו עליה..קראנץ שוקולד

אישית אני לא אוהב פרווה, אבל מי שאוהב זה סבבה לגמרי..

אין סיבה שלאיעל מהדרוםאחרונה
מתכון למחמצת נוזליתהכי דרומית

יש למישהו מתכון טוב למחמצת נוזלית?

 

תודה מראש חיוך

אולייעל מהדרום
לק"י
@ברוקולי יודעת?
אולי באמת? או מישהו/י אחר/ת?הכי דרומיתאחרונה

תודה חיוך

כוסברה שנראית כמו שמיר, מישו נתקל בזה פעם?קראנץ שוקולד

בטח לב אמיץ

מעולה. מעודנת.

שים את כל החבילה בבישול, כולל הפרחים .

וואלה מגניב, פעם ראשונה שנתקלתי בזה קראנץ שוקולד
כן זה גם קרה לי! פשוט מוזר!עלה למעלה
גם יש לזה ריח שונה
זו הפריחה של הכוסברהסיהרא.

תגדלו פעם בחצר ותבינו את כל התופעות..

נתקלתי מלאabc
וזרקתי..
היה נראה לי ששירבבו בחבילה פסולת
היה שם מלא פרחים
זה כוסברה בוגרת.מוריה
ומה מבין כל סוגי העלים/פרחים בסדר להשתמש?abc
נראה לי שבהכל..מוריה
הרבה פעמים+mp8אחרונה
מתכון למ עושים עם הגליליות למילוי?קחי כתר


ממלאים בקרם של שמנת מתוקה או מוסקראנץ שוקולד

אפשר בכל מיני טעמים של שוקולד, פירות, פיסטוק וכו..

אפשר גם גנאש מוקצף..

תודה רבה!קחי כתר

סליחה על הבורות- איך מגישים? על עוגה

אפשר לבד ואפשר גם להניח כקישוט על עוגה..קראנץ שוקולד


יש לך פה סרטונים לדוגמאקראנץ שוקולד
כדאי להזהיר שבסרטון השני יש מישהי לא צנועה..אז שימו לב!מחייכת =)אחרונה


עוגת קרפים.. קראנץ שוקולד



נראה טעיםאנונימיות


וואוווabc
טעים!לב אמיץ

וגם נראה נהדר.

אשריכם.

שבת שלום.

איזה שווה!!! תהנו 👍🏻נירוונה
וואו,נשמח למתכון בלהבלה
בכיף קראנץ שוקולד
מתכון של קרין גורן..
תקשיבב.. יש לך סבלנות לא מוסברת abc
כמה עבודה!!
קראנץ שוקולדאחרונה

חח זה הרבה בעזרת אמא שלי שעזרה בטיגון חושף שיניים

בפשטידת קישואים אפשר להחליף קמח בפרורי לחם?קחי כתר


מה עוד במתכון?לב אמיץ

יש אבקת אפיה? אם יש, צריך קמח.

אם אין, המרקם יכול לצאת אפילו יותר מעניין עם פירורי לחם.

יש קמח, קמח תפו"א זה טוב עם אבקת אפיה?קחי כתר


כן. ואם יש לך קמח מצות, את יכולה לשלב.לב אמיץאחרונה