שרשור חדש
שוקייםבריאות ונחת

אפשר לקבל מתכון טעים לחבילת שוקיים?

אם יש רעיון לתוספת ליד - מה טוב

פשוטלב אמיץ

להזהיב הרבה בצל,להוסיף את השוקיים, לתבל בפילפל שחור ואפשר להוסיף טיפה סוכר.

 

או בצל מטוגן, פילפל שחור וכורכום ולשידרוג רציני - להוסיף פרוסות לימון וכוסברה - להוסיף לקראת הסוף.

 

אני מכינה עם עגבניה, שום, פלפל שחור, טיפת שמן זית ובסוף כפית דבש.

 

 

לשים לב - שוקיים זה חלק שכמעט לא מפריש נוזלים - אם צריך, תוסיפי מעט מים במהלך הבישול.

ותוספת:לב אמיץ

אורז וליד שעועית ירוקה או אפונה ירוקה.

או קינואה מבושלת עם גזר מגורד וקוביות עגבניה ובצל או שום.

תודה!בריאות ונחת

בסוף עשיתי לפי מרשם של ניקי, אבל אשמור את המתכון להזדמנות אחרת.

שבת שלום לב אמיץאחרונה


מתכוני דגים.שיח סוד
יש למישהו מתכון קליל עם תבלינים מצויים לסלמון ולפילה זהבנון?
אם את אוהבת סגנון סיני אז:פנסאי
סוחטים חצי לימון על הדג.

בקערה שמים:
1 כף שום כתוש
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר חום.
מערבבים היטב.

שופכים את הרוטב על הדג.

אופים מכוסה 20 דקות בחום בינוני גבוה וזהו.

המתכון המנצח שלנו
לסלמוןלב אמיץ

מעט מלח, פילפל.

מעט יין לבן

לטפטף מעל תרכיז מיץ תפוחים

ולהוסיף קליפת לימון - לקלף את החלק הצהוב, אפשר במקלף ולהניח בתחתית התבנית.

סלמון מעולה-אניוהוא
פילה סלמון -ללא העור
להשרות הלימון ויין לבן לילה

לערבב מיונז, קטשופ וחרדל - בערך כמות שווה מכל אחד. עד שיוצאת משחה כתומה אחידה

לפרוס שני ניירות כסף אחד על השני ועליהם נייר אפיה.
למרוח את הדג מכל הכיוונים. להניח על הנייר אפיה ולסגור את הנייר והניירות כסף אחד אחד.
לתנור. תלוי בעובי הנתח וכו'.
יוצא טעים ממש
אני עשיתי סלמון עם מלא עשבים ושמן זית מעליויעל מהדרוםאחרונה
אז מה מכינים בימות הקיץ החמים?קראנץ שוקולד


נשמע טוב!לב אמיץ

יוצאת כמות גדולה מיחסית מעט חומרים.

ע.י.אורה2x
@צ'יאל במטותא, מה זה?

עזרת ה'?
עצת יחיד?
ענק ירוק?
על ידי?
עם ישראל?


עוקבת ש.א הלוי
עוד יהודי, עוגת יומולדת, עובד קה, עלה ירוק בת נוגה


עזבו אותו..סמיילי צהוב
לא נראה שהוא רוצה לומר.. זכותו
אולי השם והשם משפחה שלו...בראבו


על זה לא חשבתי. גם אני שוברת את הראש לב אמיץאחרונה


מחפשת עוגה מפנקת אבל לא מושקעת מדימקום בעולם
כי יש לי רק מיקסר יד ובערך שעתיים להכין..
תודה!!
רולדה במילוי קצפת מושקעתט'
תודה עוד פרט חשוב ששכחתי..מקום בעולם
אני צריכה ללכת איתה בחוץ בחום מממש באזור הרבע שעה..
רבע שעה זה לא קריטי אבל תקפיאי בכ"ז יום לפניקראנץ שוקולד

ואם יש צידנית אז עוד יותר טוב..

פצפוצי חמאת בוטנים חלבי, פאיברוקולי
מה זה, מה זה, אסור לכתוב דברים כאלה בקודים!מודדת כובעים

מה הכוונה פצפוצי חמאת בוטנים חלבי??

חחחח ברוקולי
סודות
עוגת סולת תפוזים בקישוט אגוזי מלך?תודה לך ה'.אחרונה


מתכון טעים לבשר מס 8- שריר הזרוע? לא מתכון מסובך מידיאי לעם ישראל


לבשל את הגוש הרבה זמן במי ם עד שמתרכך..א..א..
אם צריך תוסיף עוד מים.
אחכ להוציא לפרוס או לחתוך לריבועים יש בזה הרבה שומן אפשר לחתוך אותו
בסיר לטגן בצל פטריות גמבות.לסדר את הבשר מים עד הגובה תבלינים. 2 עלידפנה.ולבשל בערך עוד חצי שעה על אש נמוכה
בנתח עצמו אין הרבה שומן. יש הרבה ג'לטין בגלל הגיד.לב אמיץ

השומן החיצוני אפשר להסיר כמו שכתבת.

אני מכינה בסיר לחץלב אמיץאחרונה

חצי שעה ומוכן.

זה נתח שלא מתייבש. אפשר גם על אש גבוהה כדי לזרז את הבישול.

ואפשר מראש לחתוך לחתיכות ולבשל ככה - אין חשש שהבשר יתייבש.

 

אם רוצים לפרוס לפרוסות, עדיף לבשל  קודם כנתח שלם כי לפרוסות דקות יש נטיה להתעגל מעט בבישול הראשוני.

 

מניחה חתיכות בצל בתחתית, גם שום אם רוצים, ושני חצאי עגבניה בשלה עם החלק הפתוח כלפי מטה.

מפזרת מלח ופלפל שחור (ואבקת שום אם מעדיפים על פני שיני שום - האבקה קצת מסמיכה את הרוטב) על הנתח, מזליפה מעט שמן זית.

אפשר להוסיף כוס או פחות יין אדום יבש.

מוסיפה מים בערך עד חצי או שני שליש גובה הנתח (תלוי בעוצמה של האש - אש גבוהה מאדה את הנוזלים מהר).

 

נתח שלם אני מבשלת חצי שעה בסיר לחץ, פורסת, ונותנת עוד כמה דקות בישול.

חתיכות - חצי שעה על להבה בינונית.

 

בסיר רגיל אני מניחה ששעה-שעה וחצי על אש בינונית-גבוהה - ולבדוק כל הזמן מים ושהבצל+עגבניה לא נחרכים בתחתית.

היי, צריכה עזרה קטנה...בראבו

אז ככה אני חולת אפיה וקונדיטוריה ואני ממש רוצה ללמוד את זה...

מישו יודע אם יש איזשהו קורס קונדיטוריה בצפון?

אם כן, אפשר פרטים?

היא מעבירה בקריותתודה לך ה'.אחרונה
איזה סלט יתאים עם סלמון ופירה בטטה/ריזוטו?ש.א הלוי
עדיין לא החלטתי מה להכין מבניהם אבל אני גרועה בסלטים ובא לי להשקיע הפעם.
אז... מה בד"כ מגישים עם זה בבית/במסעדות וכאלה?
אולי סלט עשבים עם בוטנים וחמוציות?קראנץ שוקולד


עשבים זה? כרגע הכל הולך..ש.א הלוי
אני ממש לא מבינה בסלט, מבחינתי זה מלפפון ועגבניה... אז מתכון או פירוט כללי או שם לחיפוש בגוגל מאוד יעזרו..

ותודה!
הפיטרוזיליה, כוסברה וסלרי קצוצים..קראנץ שוקולד
מחר בל"נ אביא קישור..
נראה מעולה, תודה!ש.א הלוי
בכיף קראנץ שוקולדאחרונה


כמה רעיונות -נירוונה
• לדעתי בעין יהיה הכי יפה סלט עם הרבה עלים חסה בייבי אגוזי מלך/שקדים אפשר גם צ׳יפס/קוביות בטטה מעל

• סלק חי, אנדיב, חסה, תפוח ירוק, חמוציות/צימוקים עם רוטב מתקתק וטיפה פסטו

• ״סלט״ עגבניות שרי - חציות גס, עגבניות שרי תמר, עגולות, כתמות ואדומות עם חומץ בלסמי מלח גס וקצת פלפל.

• סלט קיסר עם הרבה חסה וקרוטונים אבל זה עם פרמז׳ן במקור, אם זה מסתדר לכם בארוחה אז מעולה 👍🏻

• מלפפון מגורד עם כרפס זה ממש מרענן! אפשר גם לקשט אותו באגוזים, פקאנים או חמוציות

בתאבון לכם!!





תודה!!! רעיונות מעולים!ש.א הלוי
אעדכן כשאכין
בנתיים עושה ניסיונות עם הריזוטו עד שיצא טוב
מה אפשר להכין מבצק פילו, אבל שיהווה מנה עיקריתיעל מהדרום
לק"י

לארוחת יום חול?
אולי מילוי עוף?יראת גאולה
אפשר חתיכות חזה עוף קצוצות מטוגנות (עם בצל מטוגן או עם ירקות מוקפצים),
אפשר עוף/בשר טחון.
אני אוהבת - לטגן בצל, פטריות, עוף טחון ולערבב עם בטטה מרוסקת. מעדן.

את הפילו אפשר כמובן בצורות שונות, ואפשר לאפות או לטגן.
תודהיעל מהדרוםאחרונה
מחפשת המלצות למעבד מזוןאמושית

דרישות:

גם אופציה של ריסוק, וגם אופציה של גירור (כמו פומפיה).

 

כרגע יש לי משהו זול שלא ממש עושה את העבודה

(למשל כשמגררים בו ירקות, בערך שליש מהירק בסוף נשאר בחתיכה אחת).

 

מג'מיקס!אמת ואמונה

יש בכמה גדלים ועוצמות ולפי זה המחיר.

בתכלס זה יקר אבל נשמר שנים

תודה!אמושית

יש לך המלצה לדגם מסוים?

לא הייתי בטוחה שאפשר גם לגרד איתו ירקות.. בכל הדגמים זה אפשרי?

תסתכלי באינטרנט- שמתי קישוראמת ואמונהאחרונה

ואני חושבת שבכל הדגמים יש אפשרות גירוד.

 

מעבדי מזון - זאפ השוואת מחירים

 

http://4magimix.co.il/

פיצה מבצק עם גבינהחלבית

הכנתי פיצה שהמרכיבים שלה היו:

קמח

גבינה

מעט חלב

 

איך אני יודעת אם ברכתה מזונות או המוציא?

ספרדים או אשכנזים?הכל ממנו
אם לא השתמשת במים, לספרדים זה מזונות
לאשכנזים אני לא בטוחה אז לא רוצה להטעות
לא השתמשתי במים. אשכנזים.חלבית


רלוונטי לכל החיים. תודה!חלביתאחרונה


מתכון לפסטה רוזה חלומימשיח בן דוד

 

הכנתי היום יצא חלומי , לא מסובך כל כך להכין - (אבל לוקח שעה וחצי בערך)

צריכים רק כמה מרכיבים די בסיסיים ושווה את ההשקעה

 

טוב אז אתם צריכים:

שמנת לבישול 15% (אל תתפשרו על פחות , זה הבדל של שמיים וארץ)

חמאה (אפשר לשים 25 גרם אבל עדיף 50)

2 בצלים בינוניים 

מלח פלפל

עגבניות שרי חתוכות לחצי (שיהיו כמה שיותר אדומות בשביל הטעם המתקתק)

פסטה (אני עשיתי צורה של פרפרים אפשר גם פנה למקרה שאתם אוהבים שהרוטב נתפס בפסטה,

אני חושב עדין שפרפרים יותר מתאים כאן)

 

איך מכינים:

חשוב מאוד לעקוב לפי ההוראות ולא למהר עם זה אם אתם רוצים שיצא איכותי.

עושים את הפסטה לפי ההוראות עם מלח במים (כמה מלח? שימו לפי העין זה גם ככה לדעתי לא קריטי)

לוקחים מחבת או סיר נוסף ומחממים לאחר שהסיר התחמם תשימו את ה25 50 גרם חמאה על להבה נמוכה (שלא ישרף מהר , חמאה נשרפת בקלות) כשהיא חצי נמסה מוסיפים את הבצל החתוך ומערבבים טוב טוב שהחמאה תשתלב עם הבצל. מחכים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהבצל יהפוך לשקוף (10 דקות זה הזמן המוערך פשוט כשהוא שקוף זה בסדר) כשהבצל שקוף מוסיפים את העגבניות ושמים על להבה גבוהה 10 דקות ואחרי זה מנמיכים ללהבה נמוכה , עכשיו צריך לחכות עוד 40 דקות עד שהעגבניות יתפרקו ויהפכו לרוטב ביחד עם החמאה והבצל .

כל בערך רבע שעה תפתחו את המכסה ותערבבו , בשביל שהעגבניות והבצל לא ישרפו תוסיפו לפני הערבוב קצת פחות מרבע כוס מים של חד פעמי תערבבו ותסגרו . בהתחלה יש את המים של העגבניות עצמן בהמשך צריך להוסיף קצת כמו שציינתי לפי העין שזה בערך כל רבע שעה פחות מרבע כוס מים של חד פעמי .

אחרי 40 דקות תראו כבר צורה של רוטב ובשלב הזה מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם , מערבבים ונותנים לזה עוד דקה על הגז על להבה נמוכה , לוקחים את השמנת ומורידים את כל התכולה לתוך הסיר (לא למהר חיוך , זה מהנה לראות את זה יורד לאט לאט ומציף את כל הרוטב עגבניות) מערבבים הכל ביחד וטועמים (לראות שלא חסר מלח )

מוסיפים את הפסטה שסיננתם ומערבבים ונותנים לזה עוד דקה .

 

בתאבון! 

(אפשר להוסיף בצלחת מעל הפסטה גבינת פרמזן מגורדת , משדרג אבל תעשו חשבון שזה גם בכל מקרה עתיר שומן אז..)

נשמע נהדר. אבל בשביל להכין את זה אני חייבת לרדת דחוף במשקלעלה שלכת


עוד דבר חשובמשיח בן דוד

 

כששמים עם העגבניות תערבבו טוב את הבצל כלפי מעלה על העגבניות (לא טוב שהוא נשאר בתחתית)

נהניתי לקרוא את התיאור לב אמיץ

ככה כותב מי שנהנה מבישול כן

 

נשמע טוב! ננסה בחופש הגדול בלי נדר.

 

 

הכנתי היום פסטה ברוטב רוזה! יצא טעים ביותריעל מהדרום
נשמע מעולהטוב בסדר


ואוו נשמע אחלה מתכוןןן-אילה-
מה עם הקליפות של העגבניה?abc
נשארות ברוטב או שאתה מקלף קודם?
אין חובה לקלף זה אכיל ומתרכךמשיח בן דוד

 

 

אבל לרגישים שלא אוהבים בכלל שום דבר חוץ מהרוטב אפשר לקלף .

 

(אם אתם עושים את כל החבילה של הפסטה (500 גרם)

תשימו 2 חבילות שמנת של 250 מ"ל כי בסוף הרוטב יהיה מועט ולא מספיק)

תודה. נשמע טעיםם!abc
וואו עשית לי חשקנירוונה
כל הכבוד נשמע טעים מאוד! אני ממש אוהבת רוטב עם עגבניות אמיתיות
אישית מעדיפה רטבי שמנת עם שום ולא עם בצל אבל העיקר שהיה לך טעים
את השום אני בד"כ עושה עם שמנת פטריותמשיח בן דודאחרונה

 

לדעתי ברוזה יותר מתאים בצל , 

תודה על התגובה חיוך

כלי אפיה- מותק של כלים- קרין גורן/כן אני!

מישהי יודעת איפה קונים?

איזה חנויות מחזיקות את זה?

 

 

תודה רבה

לגעת באוכל..קראנץ שוקולד
נראה לי שראיתי בנעמן.. או כלים אחרים שלהחדשונת
אם אני לא טועהסתם אחת
יש בכליקה ליד התחנת רכבת במחנה יהודה
סופר סטוקת.מ.אחרונה
מי שידע מה זה יקבל מילפיי קראנץ שוקולד



ונשאר לי ים של קרם פטיסייר.. 😋
סוג של בצק עלים?חילזון 123


בתמונה אני עוד לא רואה קרמשניט...חילזון 123


זה לפני ההרכבה עוד מעט נעלה תמונה של אחרי..קראנץ שוקולד


אז אני מקבלת כזה או לא? חילזון 123


ברור, הכנתי שני פסים קראנץ שוקולד


חלום שלי לקבל ליומולדת שוקולד לבן

לא יפה לגרות ככה, ועוד קרוב לתאריך...

יצא לך מעולה!

היית אומרת קודם הייתי שולח קראנץ שוקולד

תודה חיוך גדול

אתה עדין יכול לשלוח, יגיע בזמןשוקולד לבן

בלי תירוצים בבקשה

טוב נו קראנץ שוקולד

רק קחי בחשבון שזה יגיע מרק פטיסייר עם קרוטונים כאילו מוציא לשון

נראה מעולה!ריבוזום

ו @שוקולד לבן - מזל טוב!

טוב, יש עדין קצת זמן שוקולד לבן


מטורף!!!!!!גלי הים

תביאו קצת לטעוםקורץליקוק

בל"נ פעם הבאה שנכין קראנץ שוקולד


שתדעלב אמיץ

שכל פעם שאני נתקפת צורך משהו מתוק, אני נכנסת לפורום להתבונן בתמונה מוציא לשון.

גם המילפיי נראה סוף, וגם אני לא משמינה...חיוך

באמת שהייתי שולח לך לו לא הייתי גר בחור קראנץ שוקולד

תודה על המחמאות חיוך גדול

תהנו אתם.לב אמיץ

 

פששששש!! יום אחד יהיה לי אומץ לנסות להכיןאורה2x
זה ממש קל, אם צריך הסבר מפורט, בשמחה קראנץ שוקולד


ווואוווו אגדינירוונה
הקרם נראה מושלם!!!
תודה רבה קראנץ שוקולדאחרונה


גדלתי על זה.. ראיתי באיחור אצלינו קראו לזה מילפה..ראה

נראה מעולה!

גם וגם, בצרפתית זה מילפיי(אלף עלים או נפוליאון)קראנץ שוקולד

קרמשניט זה בגמנית..

ותודה

מממ.. נראה טובבבabc
זיכרון ילדות הקרמשניט

קרם פטיסייר פרווה או חלבי?
אצלינו היו עושים פרווה עם המון מרגרינה
מזמן הבטחתי לעצמי לחפש לזה עידכון גירסה למרות שלא נראה לי אפשרי
חלביקראנץ שוקולד
אין בכלל חמאה..
אז?abc
מתכוןן!!
הקרם פטיסייר מהספר של ערן שוורצברדקראנץ שוקולד

ויש עליו זכויות יוצרים חצי חיוך

יש לי מתכון לפרווה. טעים מאדניקיתוש
קרם פטיסייר פרווה
4 חלמונים
150 גר' סוכר
4 כפות קורנפלור

להמיס קורנפלור בתוך קצת מים.
להוסיף חלמונים וסוכר עם מזלג לערבב.
בסיר לחמם 4 כוסות מים(חד פעמי) עם 2 סוכר וניל
כשזה מבעבע להוסיף את החלמונים המעורבבים.
ולערבב עם כף עץ הרבה זמן עד שזה סמיך.
נראה חלומי!הכל מושלם - העלים והמילוי!לב אמיץ

מזה נהיה לי חשק.

תודה רבה קראנץ שוקולד


איך אתה עושה את העלים?עלה למעלה
מרדדים בצק עליםקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך א' בתמוז תשע"ז 23:58

מחוררים ושמים במקפיא(חשוב להכניס את הבצק לתנור כשהוא קר, אותו דבר כשמכינים בצק פריך)

מוציאים מפזרים אבקת סוכר, שמים מעל תבנית נוספית ואופים על 200 מעלות כ25 דקות, מוציאים את התבנית ואופים ומעלים את הטמפ' ל230 ואופים עוד 5 דקות עד שמתקרמל טוב..

מה הכוונה מעל תבנית נוספת?-עדינה-
על הבצק מניחים את התבנית השנייה של התנורקראנץ שוקולד

ומצמידים, כדי שהבצק לא יתפח באפייה ויישאר דק..

קצת דחוףפוסעת

בכמה חמאה מוחלפת שלושת רבעי חבילת מרגרינה?

תודה!

ע.י.צ'יאל

אם לא מאוחר מדי - אותה כמות.

אף פעם לא מאוחרפוסעת

תודה!!

מה זה ע.י ?אורה2x
חייבת לשאול. מה זה ע.י?פה לקצת
מרגרינה שלמה זה 200 גראורה2x
וחמאה זה 100 גר בדרכ

אז תשתמשי בחבילה וחצי של חמאה - 150 גר סה"כ
בהצלחה!

תודה כולכם, יצאה קובנה מצוינתפוסעת


אנחנו מכינים בלי מרגרינה/חמאה וגם יוצא מצוייןפה לקצתאחרונה
ויותר בריא, נראה לי
קיבלתי שני סירי זכוכיתאריק מהדרום
מה עושים איתם? הרי זה לא סיר שאמורים לבשל בו.
זה לא פיירקס?קראנץ שוקולד


לאאריק מהדרום
כלים מיותרים, כנראה מיועדים לדקורציה כי אנחנו לא מוצאים שימוש הגיוני אחר.
זה לאיחסון אחרי בישול וחימום בפלטהאני84
וכך מגישים מהפלטה לשולחן....
אחלה סיר
זה לא מתפוצץ? כי הוא אומר שזה לא עמיד לחום..קראנץ שוקולד

או שרק באש זה לא עמיד?

כוונתי שאחרי שאני מבשלת אני מעבירה ישירות לפיירקסיםאני84
ושמה על הפלטה.... מוזרשזה לא עמיד לפלטה... אבל אפשר לשים בזה מרק פרות.... לחתוך אבטיח למשל בבוקר בשבת לפני הסעודה לשמור במקרר ואז זה מוכן להגשה...
אולי זה להגשה? תעלה תמונה...איזו נחמה


מביאים ליט'
איזו זכוכית זו?

תעלה תמונה
try againט'
דווקא זה נורא נוח להגשהמודדת כובעים

נניח בסוכה, שאתה יכול לסגור את המכסה ולא יפלו לך ג'וקים לקערה....

 

והמתנה היתה *לך* באופן אישי?? מפתיע .....

זה שי לחג מפסחאריק מהדרום
נראה כמו חיקוי של פיירקס לא? מה כתוב שם בדף שבפנים?חילזון 123


^^^ כנראה לחימום והגשה.לב אמיץ


לשבת-טאבולה ראסה
אפשר לחמם בזה על הפלטה ואז להגיש ישר לשולחן
(אני משתמשת בכאלו לצורך זה בעיקר כשמכינה מראש כמות גדולה יותר ולא רוצה לחמם את הכל...)
בטח אפשר לחמם בזה במיקרו. כשנשאר אוכל משבת למשלחילזון 123


אז שיקנו לנו מיקרו קודםיעל מהדרום
|מרים דגל לבן|....חילזון 123


בקיצור עוד כלי שמשתמשים בו רק כשבא להשקיע בהגשהיעל מהדרום
לק"י

(ולשטוף עוד כלים אח"כ).
זה ממש נח. אחרי הבישולים בחמישי אני מעבירהאני84
הכל לפיירקסים ולפני שבת שמה על הפלטה.... מגישה ככה זה מעולה וככה אין לי ערימת סירים מוצש...
^^^ גמאני. לא אוהבת סירים בשבת.מחכה ומצפה
אני שמה בתבניות חד"פ בדר"כיעל מהדרום
לק"י

ולא בטוח שזה פיירקס בכלל.
מה כתוב על האריזה?ט'
זה בטוח עדיף על חד פעמי
אבל את זה צריך לשטוף...אני מחפשת להוריד עבודה במוצ"שיעל מהדרום

אולי על הכלי עצמו?לב אמיץ

יש את הסימנים האלה של מדיח/מיקרו/תנור/מקפיא?

 

כי מהתמונה אי אפשר להבין כלום.

אני אסתכל עוד מעטיעל מהדרום
אין כלום על הכלי..יעל מהדרום
אין לדעת..לב אמיץ

מן הסתם כמו שכתבה חילזון אפשר במיקרו (עכשיו ראיתי שאין מיקרו..גם לנו אין).

 

את יכולה לעשות ניסוי להניח על הפלטה. ריק.

מקסימום זה ישבר - בדרך כלל לשניים או כמה חלקים גדולים לאורך או לרוחב מטורלל.

 

אפשר להשתמש בזה סתם כקערה נחמדה לסלט קר,

ואפשר למלא בפרחים מיובשים או אבנים מבריקות, לכסות ולקשט בזה מדף או שולחן - אבל זה כבר פורום אחר  חיוך.

 

ואחרי שכתבתי הכל, חיפשתי מצאתי לך את זה: http://eshnavgift.co.il/products.asp?album=table

אולי שם תמצאי מענה.

נו אז נפתרה התעלומה... חילזון 123

כתוב שם-

2 יחידות סירים מזכוכית  

איכותיים, להגשה וחימום במיקרו בגודל: 2.5 ליטר ו - 1.5 ליטר

 

מניחה שאם זה למיקרו גם לפלטה זה יהיה בסדר

 

אשרייך . לא היה לי כוח להתעמק.לב אמיץ


לא בטוחאפונה
המיקרו לא מחמם כמו הפלטה, וגם פיזור החום שונה.
אבל בכל מקרה מה שעמיד על הפלטה עמיד גם בתנור, בטח בחום בינוני.
טוב, תודה לשתיכן...יעל מהדרום
אפשר גם להכין מנות אחרונות של שכבותעבודת ה'
ואז זה ממש יפה לשים בכלי שקוף ורואים את השכבות של המאכל!
למשל:
אני משתמשת בדומהכתר הרימון
להכנת קוסקוס בשקית (למשל).
או להמסת שוקולד ושות' במיקרוגל.
הי!! לא נכון!! יש טרנד חדש של סירי זכוכית שאפשר לבשל בהם!כמו הלבנהאחרונה

ראיתי פרסומת לפני כמה זמן. תבדוק אם הם של החברה הזו.

 

אז יש לי המון אטריותטריה
מה עושים עם זה?
אטריות, לא פסטה.
מרק אטריות עם עוףקראנץ שוקולד

אטריות עם חלב וחמאה..

איך עושים אטריות עם חלב?טריה
שמעתי על זה אבל לא ידעתי איך בדיוק..
מרתיחים מים עם חלב בסיר וכפית וחצי חמאהקראנץ שוקולד
ומלח כשמגיע לרתיחה מוסיפים אטריות, ומבשלים עד שמוכן, אוכלים עם שמנת/אשל/רוויון..
אורז עם אטריות זה ממש טעיםעלה למעלה
מטגנים את האטריות עד שהם חומות קצת ואז מוסיפים את האורז ומים...
תודהטריה
אורז ומים כרגיל או קצת יותר?
קיגלמוריה
אטריות עם כרוב.. (מתאים לרחבות יותר)ת.מ.
לטגן עם מעט שמן ושזה משחים להוסיף אורז ולבשל כרגילאני84
זה תוספת יפה וחגיגית לבשר או עוף... ואפשר להוסיף לזה צימוקים או שזיפים למי שאוהב מתוק
נראה לי שעל החבילה של אוסם היה מתכון ללביבות מאטריותיעל מהדרום
לק"י

הכנתי, ויצא מאוד נחמד.
קיגל ירושלמיטוב בסדראחרונה


לוקח לי המון זמן לבשל, איך אני מייעלת את זה?העוגב
ע.י.צ'יאל

שטפי כלים בזמן שאת מחכה לתנור/לתפיחה/השרייה וכו'.

תרגלי חיתוך מהיר (זהירות!).

למדי מידות בע"פ.

הכיני את כל המצרכים מראש.

תודה!העוגב
לבשל מראש, להשתמש בחומרי גלם שמתרככים מהר..קראנץ שוקולד


מה זאת אומרת לבשל מראש?העוגב
ישר כשאני קונה להכין לבישול?
הכוונה יותר מוקדם ממה שאת רגילהקראנץ שוקולד
נניח את רגילה לבשל לשבת בשישי תבשלי בחמישי ותקפיאי..
את יכולה לשמור במקרר סוגים שונים של ירקות חתוכיםמשיח בן דוד

 

גם פטריות וכאלה דברים..

במקום כל פעם לחתוך מחדש ,

זה יכול לחסוך מלא זמן , הכל כבר חתוך ..

ולפני הבישול לסדר לך את הדברים בתוך צלוחיות ופשוט לזרוק לסיר 

זה לא מתחמצן?העוגב
תלוי כמה זמן את משאירהמשיח בן דוד

 

זה יכול להחזיק שבוע שבוע וחצי

אה וואו, איך נכון לשמור אותם?העוגב
להתאמן על דברים קליםמתנת חינם

נסי מתכונים לא מורכבים.

בסיר אחד אפונה עם עוף, בסיר שני אורז.

בלי הרבה שלבים, הכנות, פרטים.

 

להכין לבישולקוד אבל פתוח
לדוגמא שניצלים, אפשר לצפות עם פירורי לחם וביצה ולהקפיא זה לוקח חצי שעה לכמה תבניות...
אח''כ מוציאים תבנית אחת, מטגנים בלי הרבה בלגאן...
להימנע מפרפקציוניזם...בימאית דמיונות

מנסיון...

להכין כמויות גדולות יותר, להקפיא מה שאפשר, ולא לחתוך מהר!ירושלמית טרייה

בניגוד למה שהמליצו פה..

אני חושבת שחבל לקחת סיכון.

מי שחותך מהר נחתך יותר, בדוק ומנוסה..

 

עדיף לחסוך זמן בדברים אחרים.

 

גם אני בשלנית איטית, מה שעוזר לי:

להכין בכמויות ולהקפיא. ככה לא מתקשקשים הרבה בשביל שתי מנות.

להקפיא כל מיני "חמרי גלם":

תערובת בשר טחון לקציצות ולכל מה שדורש בשר טחון (אותו מתכון להכל, יוצא מצוין).

רוטב פסטה שמשמש להמון דברים חוץ מרוטב פסטה

יש כאלה שמקפיאים בצל מטוגן אבל זה נראה לי פחות שווה. הרבה התקשקשות עם האריזה וההפשרה, ולא לוקח כזה הרבה זמן לקצוץ בצל. את זמן הטיגון אני לא סופרת כי הוא לא "זמן פעיל". רק צריך לקחת אותו בחשבון מראש.

 

לא לנסות להכין ארוחת צהרים במקום, להכין בערב בשביל היום למחרת.

אני אישית כמעט לא מבשלת באמצע השבוע. מבשלת בכמויות לשבת ומקפיאה עודפים ומזה אוכלים. מכינה רק תוספות פשוטות פה ושם באמצע השבוע וככה יש לי חופש.. (מסכן בעלי, אוכל טרי רק בשבת..).

חיתוך מהיר הוא יותר בטוחקוד אבל פתוח
יש שיטה שלוקח קצת זמן ללמוד אותה, אבל זו צורת אחיזה של הירק, והטיית הסכין בצורה כזו שהצד החד אף פעם לא יפגע ביד. ואז ממילא לא נחתכים, ואין פחד להיחתך והתנועה יותר מהירה...
חשוב גם לעבוד עם סכין כמה שיותר חדה..קראנץ שוקולד


נוווווו זה ברורקוד אבל פתוח
ממ לא כזה, הרבה פעמים אנשים משתמשים בסכיני מטבחקראנץ שוקולד

לא איכותיים מה שמגביר את הסיכון לחתכים ועריפת אצבעות..

סכינים לא איכותיים יותר מסוכנים?קוד אבל פתוח
את זה לא ידעתי....

אבל אני חושב שכולם יודעים שעם סכין טובה, חותכים יותר מהר...
סדר במטבח קודם כל.נסיכה יפה
עבר עריכה על ידי נסיכה יפה בתאריך ד' בתמוז תשע"ז 15:18
אפשר לתמרן בין כמה דברים. אולי לא חייב ללכת על המתכונים הכי מסובכים... לזכור מתכונים בע"פ לפי מספר רכיבים עוזר המון!! לבשל כמות משולשת ולהקפיא... ואז להוסיף רק רוטב וכו
ואם זה לשבת אז להתחיל להכין כבר מיום שלישי!!! זה עובד! עוגות. שטיפה. קציצות. חמין ביום חמישי וכו...
מבשלת במקבילאחיתופל


אוליע מ
להוסיף חשק בבישול, תנועות זריזות
וואי אני כל שבת שמה סטופרשמש צהובה
לראות האם הפעם סיימתי לבשל יותר מוקדם.. אני קודם כל כותבת לעצמי מה אני רוצה לבשל.. מפשירה מהבוקר את הדגים בשר עוף מה שלא יהיה.. כל הירקות שאני צריכה במהלך כל הבישול.. מכינה את כולם מקלפת שוטפת חותכת הכל.. ומניחה בצד.. ואז מתחיל בבישול ומבשלת הכל יחד ולא אחד אחד.. כמובן שאני לא זזה מהגז וכל זה לוקח בערך 3 שעות.. עד לא מזמן לקח לי שעות.. עד שבעלי פקח את עיניי בדרכ הוא המנקה ואני מבשלת ואז התחלתי לקחת את זה לתשומת ליבי ומאז אני בה משתדלת ואז יש לי פנאי לאפית עוגות לנוח ועוד כל מיני.. מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה
תודה לכולכם, הארתם הרבההעוגב
ממליצה לך על סלייסר!!!יש בי מעבר

שינה לי את החיים. אפשר לחתוך איתו הכל לבישולים.. מצרפת סרטון (לא חייבים לעצור ולערבב כל כמה זמן כמו שהסרטון מציג)

 

יש לנו את זה בבית. ממליצה גם!אופטימיות
שוכב לי בארון שנים הסלייסר הזהאני84
חותך לא יפה מידי טחון....
אני דווקא לא אהבתי. קנינו ומסרנו. לא חותך יפה יותר מרסקאנונימיות


זה מרסק אם לא מסובבים לכיוון הנכוןאופטימיות
או אם מכניסים עגבניות רכות..
גמבות,מלפפונים,בצל,שום וכל ירק אחר קשה ופחות נוזלי נחתך יפה .
יפה זה עיניין של טעם..מוריה
אני גם מתקשה בלאכול סלט שנעשה בסלייסר.

אולי לבישול זה שונה..
נכון, בעיקר לסלט קצוץ ולבישול.אופטימיות
גם אני מעדיפה סלט שחתוך לריבועים ולא בסלייסריש בי מעבר

אבל לבישול זה מצוין.

באמת ששינה לנו את החיים,

והמלצנו לשכנים ומכרים ואנשים מאד מרוצים.

אז או שאת לא מסובבת מספיק מהריש בי מעבר

או שאת מכניסה עגבניות רכות מדי ואותם הוא באמת מרסק.

אבל הוא יעיל בטירוף.

ויש דברים שחופר לחתוך -

בצל- הוא חותך בשניות, ולא דומעים.

גזר- קשה לחתוך

אנחנו חותכים עם זה הכל, גם עלים- סלרי, פטרוזיליה, כוסברה..

שאלה על פצפוצי שוקולד בת נוגה

אחד מילדי אוהב מאד פצפוצי אורז בשוקולד ולא אוהב עוגות, אז אני מכינה את זה מידי פעם.

 

בד"כ אני ממיסה שוקולד עם קצפת ביחס של גנאש (2-2.5 חב' שוקולד מריר על 250 מ"ל - מיכל אחד).

לפעמים מוסיפה דבש.

בוחשת עם הפצפוצים ומקפיאה בעטרות ניר / בכוסיות.

אממה,

התוצאה טעימה אבל מפריע לי שהפצפוצים מאבדים בדרך את הפריכות שלהם. הם נהיים מעט רכים.

וזה לא שאני משהה אותם בתוך השוקולד המומס הרבה זמן....

משגע אותי.

נראה לי שגם בהמסה עם שמן זה קרה לי פעם.

 

למה זה קורה?

יש אולי דרכים למנוע מזה לקרות?

 

תודה!

להכין את זה רק עם שוקולד (ומעט שומן כלשהו: שמן/חמאה/ מרגרינהאיזו נחמה

את בעצם מוסיפה כאן פרט לשומן שיש בקצפת גם נוזל שמרכך את הפצפוצים.

 

אני ממיסה את השוקולד עם מעט שמן ויוצא מצוין ופריך.

(עכשיו שמתי לב שאת כותבת שיתכן שזה קרה גם עם שמן בלבד, אז אצלי זה לא כך, אני שמה ממש מעט שמן (3 כפות על 3 חבילות שוקולד) ומכניסה מיד לקירור

תודה לך. זה לא יוצא כך קשה?בת נוגה

למשל את הפצפפצים שחמותי מכינה, למשל, איננו אוהבים כי הם "שוברים את השיניים"

(לא מפריע לילדודים, אגב)

אז צריך לבחור זה או זה?

ממש לא קשים! (שוקולד זה קשה בעינייך?)איזו נחמה

יוצא יותר רך משוקולד רגיל, בגלל שאינני מטמפררת את השוקולד מה שגורם לו להיות באופן טבעי יותר רך (בד"כ זה לגריעותא) וגם בגלל תוספת השמן. 

 

בקיצור זה לא יוצא קשה בכלל.

 

מעניין למה של חמותך יוצא כ"כ קשה, נשמע שהיא שמה סוכר שהופך לקרמל כל שהוא בתהליך...

הממממ אולי באמת סוכר..? אולי צמקאו? יש מצב שהוא קשה יותר?בת נוגה


גם לא ברמת הקושי שאת מתארתאיזו נחמה

הוא אכן מתקשה חזרה יותר משוקולד בגלל פרודות השומן 'הרגיל' שיש בו, בושנה מהפרודות של חמאת הקקאו שדורשות טמפרור כדי לשוב לקושי הראשוני שלהן.

 

בכל מקרה על זה תשאלי אותה...

חחח נראה לך? בת נוגה


ע.י.צ'יאל

אולי יש יותר מדי שוקולד בתערובת? או חטיפים עבים מדי?

אני מוסיף לשוקולד מומס עד שאין שוקולד נפרד מהפצפוצים. (ללא שמן/דבש)

מה זה ע.י?אורה2x
עוד יותר?בת נוגה


בינתיים חשבתי שאולי זה כמו בס"ד - ע.י = עזרת ה'אורה2x


אני מכינה את זה ככה ויוצא מוצלח ממש ב'ה -מחייכת =)
וגם לא מרגישים את הטחינה
ממיסה ביחד 2.5 חבילות שוקולד + כפית טחינה גולמית. ואז פשוט מוסיפה פצפוצי אורז עד שכל הכמות מכוסה בשוקולד , יוצא משהו כמו חצי שקית גדולה.
אולי תקפיאי את זהעלה למעלה
אני עושה 2 כפות חמאת בוטנים עם 2 חבילות שוקולד חלב וכוס פצפוצי אורז ומקפיאה
יוצא ממש ממש טעים!
זה כמות לקצת...
זה לא המון שוקולד על קצת פצפוצים?יעל מהדרום
את יכולה לשים כמה שבאלך, אבל זה יוצא ממש טעים!עלה למעלה
את יכולה לשים כמה שבאלך, אבל זה יוצא ממש טעים!עלה למעלה
הרבה פחות שמנת...אנונימיות


תלוי בסוג הפצפוצים שאת קונה...אם לשתיים
יש כאלה שנשארים פריכים-אלה השטוחים לגמרי של b&d.
אם קונים סוג לא מוצלח זה יוצא מבאס ולא פריך
מעניין... תהיתי אם יש לכך קשר לחברה המייצרת. תודה!בת נוגה


תודה רבה לעונים ולעונות! אקח את דבריכם לתשומת ליבי בת נוגה


לחכות שהשוקולד יתקררטוב בסדר

ואז לשפוך על הפצפוצים

גנאש מרכך....לטעמי עם ביסקוויטים הוא מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
מתכון לעוגה ללא , יש למישהו?חלילית אלט
לא מסובך מדי..
אופס, ללא גלוטןחלילית אלט
נראה לי פשוט להחליף לקמח תמי או כרגיל..קראנץ שוקולד

אאל"ט אותו יחס..

קמח תמי או כרגיל הם תחליפים באותה מידהמקום בעולם
לא כל הקמחים ללא גלוטן הם ככה..
מתכון פשוט שבניתי ולדעתי מומלץ:ארץ השוקולד
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
3 כפיות (tsp) אבקת אפיה
3 כוסות קמח
כוס ורבע מים
4 ביצים
כפית תמצית וניל
50 גרם שוקולד צ'יפס/ חצי חפיסת שוקולד שבורה לחתיכות

לערבב הכל יחד, אחרי זה לשפוך לתבנית.
להמיס 100 - 150 גרם שוקולד, למזוג פנימה לעוגה ולערבב בצורה עדינה כדי שיתפזר בעיסה.

להכניס לתנור על 160 לחמישים דקות בערך עד שהקיסם יוצא יבש (מהבצק, לא מהשוקולד)
מממ.. יש לך במתכון קמח. היא בקשה ללא גלוטןמקום בעולם
נכון, הגבתי לפני שהיא תיקנהארץ השוקולדאחרונה
אטריות מוקרמותאורה2x
באיזה סוג של גבנ"צ אתם משתמשים?
תודה
רגיל או/ו פרמזן.קראנץ שוקולדאחרונה