מיקסר סאוטר km570p&y
ראיתי שזה 4 וחצי ליטר, זה משמעותי? (אני חושבת שבדרכ זה 5 ליטר.. אני צודקת?)
אורז מלא- להשרות או לא?שוגי
חייבים להשרותתודה לך ה'.
מבחינה הלכתית, התכוונתי..תודה לך ה'.
למה? אם בודקים אותו?ברוקולי
המון זמן לא בדקתי אורז
כי כשזו קטניה סגורהתודה לך ה'.
אני לא שמעתי על השריה אבל כן שמעתי להציף במי מלחבנימינה
וכן ככה אנחנו עושים באורז מלא
כן התכוונתי השריה של כמה דקות.. לא יותרתודה לך ה'.
בחומוס אני עושהלילה. אבל פה שאלו על אורז..
השריה כזאת לא נצרכת באורז עד כמה שידוע ליבנימינה
ההשריה בקטניות גדולות נועדות לנפח אותם ולעשות את הבישול קל יותר
וגם להפוך את הקליפה לשקופה ואז אפשר לראות מה יש מתחתיה
באורז זה לא נצרך עד כמה שידוע לי
בסדר. אז לכן כתבתי את מה שידוע לי.תודה לך ה'.אחרונה
לא צריך להשרותברוקולי
חטיף פצפוצי אורז ומרשמלותתתת
נראה טעים...
במתכון צריך להמיס חמאה עם מרשמלו, ולהוסיף פצפוצי אורז לערבב ולחתוך לחתיכות
יש מצב להחליף את זה לפרווה? ואם כן איזה תחליף? משתדלת לא מרגרינה, מבחינה בריאותית...
או שהחמאה קריטית?
וזה מסוג המתכונים החלביים שעדיף לא להמיר לפרווה?
תודה.
מזולה..קראנץ שוקולד
מזולה זה פרווה?תתתתאחרונה
והרכיבים יחסית נורמליים?
שאלה דחופה!מחייכת =)
מה קורה פה?
ככה זה נראה:מחייכת =)
נראה שבורקראנץ שוקולד
תנסי להוסיף עוד שמנת ולבחוש טוב..
ולהמיס בפולסים קצרים
הוספתי חלב והעברתי לגז נהיה קצת יותר טוב אבלמחייכת =)
מעניין מה קרה שם ...
יש מצב ששמת אותו יותר מדי זמן במיקרו?קראנץ שוקולד
או שהיה בכלי מים?
לא שידוע לימחייכת =)
אגב גם הכמות נראית קטנה מדי..קראנץ שוקולד
זה מתכון או שאילתרת?
כן, טריקולד ביסקוויטים של קריןמחייכת =)אחרונה
עוגיות שוקולד ציפס- הן אף פעם לא יוצאות לי טוב...
שוקולדציפס
אני אוהבת אותן פריכות (לאחרונה גיליתי שאני לא מבינה את המושג פריכות כמו שצריך אז לפי "מילוג" פריך זה "בעל מרקם קשה ושברירי שמתפצח בקלות בפה; קריספי")
אבל תמיד הן יוצאות לי רכות.
ניסיתי כמה וכמה מתכונים ביניהם את המתכון על האריזת שוקולציפס של אופנהיימר ומתכונים שלקחתי מאנשים אחרי שטעמתי אצלם את העוגיות ואף פעם לא יוצא לי פריך ויבש אלא עוגיות רכות כאלה. אומנם לא מגעילות אבל בהחלט לא פריכות ויבשות.
ניסיתי אפילו כמעט לשרוף את העוגיות ועדיין...
ניסיתי גם עם טורבו וגם בלי טורבו..
ניסיתי למעוך את העוגיות לפני הכניסה לתבנית.
כמובן התנור חם כפי הדרוש לפני שהתבנית נכנסת...
אז איפה אני טועה?
חחח אני ההפך...תתתת
מנסה שייצאו לי רכות ונימוחות ולא מצליחה...
את משתמשת בחמאה? או עושה גרסה פרווה עם שמן?
אולי זה קשור?
התנור שלך בסדר מבחינת הטמפרטורות?
לי התנור עשה קצת בעיות אז קניתי מדחום לתנור( בערך 50 ש"ח) ובאמת הייתה לי בעיה בטמפרטורות...
וואי.. אולי באמת הוא לא מחמם כמו שצריך?שוקולדציפס
הגיוני?
את מדייקת בחומרים ובכמויות?ט'
אז זהו.. שאף מתכון שראיתי לא ברור למה הם קוראים כוס..שוקולדציפס
בכוס חד''פ (180) זה בערך כוס ושליש. מוצרים יבשים.מוריה
לא הבנתי...שוקולדציפס
אם את מודדת קמח\סוכר בכוס חד פעמית של 180 מ''ל,מוריה
תודה!שוקולדציפס
את יכולה להחליף מעט מהקמח בקוואקראם לשתיים
וגם כמובן, לאפות עוד קצת, ולאפות על חום יותר גבוה
אין לי קוואקר בבית ולא אקנה במיוחד..שוקולדציפס
אבל תודה רבה על העיצה
לחן במטבח יש מתכון מעולההמקום בעולם
הבאסה שהוא עם חמאה..
ולא ניתן להחליף אותה כמות במרגרינה?שוקולדציפס
ניסית?
איך יצא?
לא ניסיתי כי מרגרינה לא נכנסת אלינו הביתה..מקום בעולם
שמן במקום מרגרינה יעשה רת העבודה..א..א..
אנסה. תודה!שוקולדציפס
מה
הכי טעים זה כשזה דביק ורךחילזון 123
עדכוןשוקולדציפסאחרונה
עשיתי אותן ממש קטנות
ושמתי במקרר את הבלילה לאיזה שעה
ויצא ממש מצוין!!
לא יודעת מה מכל הנ"ל עזר לזה לקרות.
בהזדמנות אשווה את המתכונים...
כרובית - מאיפה?בונים מגדל
בהמשך למתכון מפורום אחר, שמתחשק לי לנסות, אני רוצה להבין אחת ולתמיד
איך כאדם דתי שלא רוצה לאכול חרקים אני יכולה לאכול כרובית?
בודק - מורכב להשיג, יקר, ולא סגורה בעניין כשרות
חסלט - אמרו שמסובך להשיג לאחרונה
אני רואה טרי בסופר, גם בסופרים חרדיים לפעמים, נראה לי, אבל זכור לי שזה בעייתי
אז נוותר על כרובית?
אז לא יהיה ריח מוזר של כרובית אפויה בבית, ובעלי ישמח כי הוא לא אוהב...
אבל אני עדיין רוצה פיתרון לחידה.
תודה
סנפרוסט..קראנץ שוקולד
זה נקי מתולעים? מי הרב שמתיר?יעל מהדרום
משתמשים בזה במסעדות ובמוסדות שוניםקראנץ שוקולד
יש על זה פיקוח וכשרות... גם של כושרות..
לא מדויק כושרותחייצ'ו
מידיעה אישית הם לא מאשרים סנפרוסט. אבל זה גם תלוי אם בד"כ מקפידים על מהדרין..
מצורף מאמר שלהם על זה.
אפשר לאכול כרובית וברוקולי? - כושרות
ראיתי שמשווקים כרובית וברוקלי טריים ממשווק מהגולן בהכשר הרב אליהו.. (באופן פרטי- פירסומים וכו')
וגם בשוק מחנה יהודה יש לפעמים לפי עונה, טרי, של חסלט או עלי גלאט (באישור כושרות)
אני בדקתי פעם באתר שלהם וראיתי שאיןקראנץ שוקולד
עם סנפורסט בעייה, בכ"א יש על זה השגחה וניתן לסמוך על זה..
מי שלא רוצה לאכול, זבשו 
עם כרובית סנפורסט?! אשמח מאוד אם תראה לי קישור.11111
רק לגבי סנפרוסטצ'ילי מתוק
זה קורה גם בירק גוש קטיף, זה בסדר..קראנץ שוקולד
אף פעם אין 100% 
בחיים לא נתקלתי בזה בירק גוש קטיףצ'ילי מתוק
המשמעות היא שהירק הזה יותר נקי אבל לא חסין חרקיםקראנץ שוקולד
לגמרי, חממה או כל שיטת גידול אחר היא לא הרמטית..
אני עבדתי קצת בכשרות ואני נתקלתי המון בירק 'נקי מחרקים' שהיו בו תולעים (חיות) ועוד הפתעות שונות ומשונות..
גם על האריזות העצמן כתוב לשטוף עם סבון לפני השימוש..
נכון, כי מדובר בחרקים שנשטפיםיעל מהדרוםאחרונה
יש הבדל בין החרקים שנחשבים לעניין הנגיעותלב אמיץ
מה שצף במים והוא ענקי, אין בעיה לברור.
הבעיה היא בתולעים ובטריפסים.
לחסלט יש לפעמים כרובית קפואהיעל מהדרום
ו לפעמים גם יש להם כרובית טריה+mp8
אני יודעת..תקופה מאוד מסויימתיעל מהדרום
רק בחורף לאחר ימים של גשםהתנערי מעפר
עד כמה שזכור לי, עם כרובית קפואה אין בעיהפה לקצת
מה שטרי בסופרלב אמיץ
צריך לברור היטב היטב. גם אם היא נקיה ולא רואים נגיעות מתולעים (מכרסמות וגורמות לריקבון), יש טריפסים - בכרובית הם שחורים דקיקים ומאורכים. אומנם רואים אותם די מהר על הכרובית הלבנה, אבל אם מוצאים אפילו אחד, צריך לפרק את הפרחים לפרחים קטנים עוד ועוד עד לרמה שאין מרווח בפרח שדרכו יכול הטיריפס לעבור.
כרובית של בודק זה בסדר?שיר ושבחה
אין לי מושג. חלק מהשאלה שליבונים מגדל
אבל אולי זה סתם כי לא חיפשתי יותר מדי
של בודק בכשרות מהדרין עד כמה שאני יודעת.לב אמיץ
יש כמה תקופות בשנה שיש לחסלטא-ל-ו-ל
לחסלט יש בעיקר בחורףדוד עצמאי
יש היום הסברים נרחבים למי שרוצה להקפידמשיח בן דוד
על כשרות מתולעים וכו'
תחפשי ביוטיוב (יש לוח שיקוף וכל מה שצריך)
אני מסנן הכל אפילו תבלינים טחונים שגם בהם יש לפעמיים תולעים
ושומר נפשו ירחק ממה שמוחזק כמנוגע ברמה גבוהה ..
ברור שלכתחילה צריך מה שמוחזק כנקי ,
אבל זה בכלל לא אומר שלא צריך לבדוק
קני כרובית רגילהנווהשאנן
נקיה טריה ומוצקה עם פרחים סגורים
בבית הפרידי את הכרובית לפרחים קטנים
השרי כמה דקות בתמצית ניקוי 'סטרילי' מדוללת במים (או מי סבון)
שטפי עד שיהא נקי לחלוטין
בתיאבון!
צריך גם לשים לב שאין מנהרנים, הפירוק צריך להיות ממש לגורמיםדוד עצמאי
שיטה נוספת - צריך סבלנות אבל זה משתלם.סבתא-אמא
קונה כרובית רגילה. לפרק את הכרובית לפרחים, לשים בסיר, לכסות במים ולבשל עד הרתיחה. להוציא את הפרחים ולקרר. לסנן את המים דרך בד לבן, וזה נותן אינדיקציה למצב החרקים. אם יש הרבה חרקים במים - אני זורקת את הכרובית. (לכן אני עושה את זה רק כשהכרובית זולה), אחרת (אפילו אם יש במים חרק אחד או בודדים) אפשר להשתמש במים למרק או תבשיל אחר. אני יושבת במקום מואר, בנחת (זה לוקח זמן...) מפרקת את הכרובית לחלקים קטנים, בגלל שהיא קצת מבושלת היא גמישה ואפשר להפריד את הפרחים ולראות מה קורה שם. לאחר הבדיקה ממשיכה לעשות פשטידה או כל תבשיל אחר.
אחלה רעיוןנווהשאנן
שדורש סבלנות - מצרך נדיר ביותר
בכל מקרה אהבתי את הרעיון ואם יותר לי להוסיף, כדאי להמליח מעט את המים
פטנטהדובדבן שבקצפת
אני לוקחת עלים של כרובית. ניתן להשיג אותם בחינם בכל מקום (בד"כ הירקן זורק את זה...).
מורידה את החלקים הירוקים של העלה. נשארת עם ה"שדרה" המרכזית הלבנה של העלה. שוטפת, בודקת בקלות, מאדה/מבשלת וכו', יש לזה אותו טעם של הכרובית וזה כשר, בקלות ובחינם!
נשארים חרקים גם אחרי שימוש בסטרילי.מוריה
למי יש אינטרס?נווהשאנן
תודה על הוידאו. אמנם הבדיקה לא ברורה. שכן החומר הסיר את הגוקים מהירק עצמו ולאחר מכן יש לשטוף במים לפחות פעמיים כדי שיהיה נקי. אז לא ברור מה בדיוק הוא ניסה לומר.
מאחר ותעשיית הירקות ללא חרקים מגלגלת מיליונים דיי ברור שהחומר החדש גורם להם נזק כלכלי ויש להם אינטרס מובהק ללכלך על החומר הזה. לכן אי אפשר להתייחס לבדיקה הזו כאל הוכחה לצערי
זה לא קשור.מוריה
לא עם סטרילי ולא עם שום חומר.
הסטרילי ממש לא חדש. קיים עשרים שנה בשוק לפחותצחקן
כרובית של בודק קפואה זה מצוייןיובמג
בתור משגיח כשרות אני יודע שזה מצויין ואין בעיה.
יש ברשות הגדולות (רמי לוי יינות ביתן שופרסל) וכמובן בחרדים.
של סנפרוסט לא מומלץ. צריך ניקוי, וכולי האי ואולי...
של סנפורסט אמור להיות בסדר ממה שאני יודעצחקן
מהרב ויטמן הרב של תנובה, אאל"ט.
זה לאיובמג
כרובית צריכה להיות מגידול מיוחד. מגדלים בחו"ל (ארה"ב) בעונות הקרות שהחרקים לא מצויים, תחת ביקורת קפדנית.
סנפרוסט עושים בדיקה מדגמית. זה גם לא בכשרות של הרב ויטמן. זה הרב זמיר. יש נגיעות וקשה מאוד לבדוק אלא אם כן קוצצים, פותחים, מבשלים... תהליך ארוך ומייגע.
שחיטהכי אין פיסבוק
מה שזול- יקר. ומה שיקר- טוב...יובמג
אני הבנתי שזה בעייתי כמעט בכל צורהאלטלנה
באסה ובכל
תראו מה הכנתי!חילזון 123

יאמי!מודדת כובעים
ממממ. זה טופי קרמל או חמאת בוטנים?לב אמיץ
חמאת בוטנים..משיח נאו בפומ!
חמאת בוטניםחילזון 123
נראה טוב! אשמח למתכוןמחייכת =)
לקחתי את המתכון מכאן פחות או יותרחילזון 123
תודה!!
מחייכת =)אחרונה
מממ.נשמע טעיםיעל מהדרום
סקר כליםlovely
התאים לי הכי לשאול פה..
באיזה כלי הגשה אתם מגישים את האוכל?
היה חסר לי כלי הגשה, קניתי השבוע כלים מהממים להגשה חלקם בצבע לבן חלק חלקם זכוכית שקוף.
הלבן משום מה הסתדר לי לחלבי, והשקוף לבשרי.
מה אתם אומרים?
בכלל התלבטתי אם לקנות סט חלבי בצבעים שחור לבן או סט צבעוני יותר בצבעים כחול/ירוק
יש משהו יפה מאד בצבעוני
יש משהו יוקרתי וסטייל בלבן /שחור לבן בקו חלק- כמו במסעדות
כמה שזה נשמע מצחיק התבלבלתי לגמרי.
אשמח לדעתכם 
בחד פעמי.
מוריה
בכלי הגשה שמתאימים לחימום על הפלטהברוקולי
חוסך שטיפת סירים

את האמת התכוונתי יותר לשאול על הקטע של הצבעים/דוגמא
lovely
הייתי קונה צבעוני. בעיניי יפה יותר.מוריה
תלוי בכלים, במקום השולחן והאביזרים מסביבברוקולי
כדי לאזן - אני אוהבת לבן או שקוףיראת גאולה

בחלבי אני אוהבת צבעוני כי זה בדר''כ לא לשבתחדשה ישנה
לסט בשרי אני אוהבת יותר יוקרתי, שמנת עם זהב או משהו בסגנון
^^^אין מקום לשאלהאחרונה
היי מחפשת מתכון לפשטדה (עדיף קיש) פרווהצ'ילי מתוק

תודה רבה!!
בשרי הולך?עלה למעלה
כןצ'ילי מתוקאחרונה
איפה הכי טוב לשמור פיתות?מבקש אמונה
מקפיא , עטופות היטבברוקולי
עטופות היטב? זה חשוב?מבקש אמונה
כןטוב בסדר
כדי שלא יהיה להן טעם של מקפיא.
כן. אלא אם תפשיר אותם בטוסטרברוקוליאחרונה
אם אני מכין מרנג איטלקי/שוויצרי לפאיקראנץ שוקולד
אין בעייה להביא את זה לאישה הרה נכון?
*הנ"ל עוברים מעין פיסטור במהלך ההכנה..קראנץ שוקולד
למה שתיהיה בעיה?Toot
הבעיה היא כשיש חלקים לא מבושלים/אפויים
לא אפויקראנץ שוקולד
השוויצרי נגיד עובר חימום על בן מארי ואח"כ זילוף על הפאי.. השאלה היא אם יש פה סיכון למרות הפיסטור..
נראה לי שהחימום של בן מארי לא מספיקש.א הלויאחרונה
לאיזה טמפורה יגיעו המרנגים ב"פיסטור"?
אפשר לשאול את המכון הטרטולוגי ולהגיד להם את המעלות, הם מבינים בנושא בצורה מאוד מקיפה.
אין לי מושג, ממליצה לשאול בפורום הריון ולידהיראת גאולה
גנאש מוקצף - הלוואי שתענו מהרטריה
הי,
איך אני עושה גנאש מוקצף? כלומר מה היחסים?
ופרווה.. אם יש אפשרות.
צריך אבל הכנה של לילה מראש לפחותקראנץ שוקולד
באמת?טריה
אוף..
אז מתכון לציפוי שוקולד מעניין לעוגה יש לך?
תודה!
ממ תלוי איזה עוגה,אפשר לצפות בגנאש או בקצפת..קראנץ שוקולד
אז בסוף עשיתי גנאשטריה
תודה!
אפשר גם להמיס חבילת שוקולד עם 2 כפות חלבמחייכת =)
את עושה גנאש רגילסתם אחת
אף פעם לא חיכיתי לילה.גפן36
ויצא טוב?סתם אחת

לטעמי כןגפן36
זה יוצא לך יציב מאד?קראנץ שוקולד
כי ככה זה צריך לצאת,נוקשה כזה..
אה, זה מתקשה אחרי ההקצפה.גפן36אחרונה
יוצא לי יותר קשה מקצף, כי זה דחוס יותר. (יותר טעים לי ככה)
היי, אפשר בבקשה מתכון לסלט חזה עוף?שנזכה לשמוח
לזניהטוב בסדר
מישהו ניסה לשים פסטה רגילה במקום עלי לזניה?
וא"כ איך יוצא?
לא מתפרק?
אפשר פסטה פרפרים, פחות מתפרק.לב אמיץ
צריך בסיס רחב בשביל לשים את השכבותקראנץ שוקולד
זה לא ממש לזניה אבל זה נחמדניל"סאחרונה
אנחנו לפעמים מכינים ככה, פשוט מערבבים הכל עם הפסטה (במקום שכבות) ולתנור.
זה לא לזניה, יותר פשטידת פסטה, אבל זה לא רע.
יש לי 2 חבילות של קוטג' 5 אחוז. רעיון למשהו טעים שאפשר להכיןמטילדה
תודה

לזניה!-עדינה-
אה. חוץ מלזניה כי זה מה שהכנתי עם שאר הקוטג שהיה..מטילדה
פשטידת פטריות, זיתים, תירס-עדינה-
פשטידה או לביבות מטוגנות תירס או ברוקולילב אמיץ
אם ככה סתם במקרה יש לך ברוקולי בכשרות טובה
.
פשטידת זיתים טעימה וקלהחדשה ישנה
2 כוסות קמח
3/4 כוס שמן או חמאה או מרגרינה
מלח
חצי כוס מים
ללוש ולשטח בתבנית.
לאפות 10 דק'
להוציא ולהוסיף-
קוטג'
שמנת או לבן
2 ביצים
חצי קופסת זיתים טבעות
פלפל שחור
טיפ טיפה מלח זהירות, כי הזיתים מלוחים
להוסיף למעלה גבינה צהובה. לאפות שוב.
אפשר ממש לשחק עם המתכון הזה, להוסיף קוטג', שמנת שיהיה יותר גבוה... יוצא מעולה מעולה! קוצר מחמאות
תודה. לאיזה גודל תבנית?להיות בשמחה
אן עגולה רגילה. או חד''פ רגילה . תבנית מס' 26חדשה ישנהאחרונה
פשטידת קוטג' ופצפוצי אורזאשתו של בעלי
פיצה?רוקדת בגשם
מצאתי את המתכון הזה
פיצה מהירה בלי שמרים - שמח במטבח של רות אופק
אני צריכה פיצה בלי התפחה.. זה טוב?
למישהו יש רעיון אחר?
תודה
מישהון?רוקדת בגשם
ע.י.צ'יאל
לא יודע.
יש לקרין גורן מתכון (יוטיוב).
כן.רלוונטי?..א..א..
ככה..א..א..
2 כפיות אהקת אפיה
3 כפות שמן
קצת מלח
שלושת רבע כוס חלב.
אם רוצים כמות גדולה תכפילי את הכמויות.
יוצא מעולה
יש לי מתכון בבית, אוכל לכתוב בצהריים אם עוזריעל מהדרום
הכנתי את המתכון הזה ויצא טובאשתו של בעליאחרונה
ארוחת סיום הצוםעובדת...
מחפשת רעיונות מה להכין לארוחת ערב היום לאחר הצום ..
יש למישהו רעיון לארוחה קלילה טעימה ?
לא משהו כבד..
ע.י.צ'יאל
לחמניות, ענבים וחביתה.
מרק ירקות עשירפנסאי
פירה ושניצל
אורז ואפונה
תפו"א ברוטב שמנת/פסטהאני123
לחמניות
פתיתים או פסטה (חשבתי בתוספת של קציצות טונה וסלט)יעל מהדרום
אפשר עם ביצה קשה.
לא פעם ראשונה שאני רואה אותך כותבת את השילוב הזהפה לקצת
ליד. לפחות אצלנו.מוריה
לא לא...ביצה קשה בשלמותהיעל מהדרום
פסטה ורוטב נקניקיות טבעול.מוריה
עשיתם לי בחילה מכל מה שכתבתם למה אתה שוברים ככה צום?הפי
פשטידה סלט פיצה ביתית עם בצק שאתה מכין
או
אם אתה ממש רעב המבורגר אבל זה לקיצונים
ע.י.צ'יאל
לא מדובר בשבירת צום אלא בארוחה אחריה
סעודה מפסקת היא הסעודה שלפני ושבירת הצום היא הסעודה שאחריהדוכס מירוסלב
ככה זה בניב שאני משתמש בו לפחות 
זה מושאל מהפסקת הצום מסיבה הלכתית כלשהי
כותרת לא נעימה.מוריה
נו התכוונתי מתי שהצום יוצאהפי
נו..בסדר. סביר להניח שהפותחת התכוונה לארוחהיעל מהדרום
ולא ל"נשנושים" שאוכלים מיד אחרי הצום.
ריזי ביזיאחיתופל
אוכלסופגי10
פוקצות פיצות חביתות ירק סלט מיוחד לזניה כל אלה...
חושב מהבטןיהודי .
לפעמים זה הכי טוב
כל הצעה תתאים למישהו אחר
אוכל לסוף הצוםהללו
סלטים ירקות
אחרי ה"נשנושים של שברת הצום" ארוחת ערב רגילה -פשוטהאבני חן
כנראה סלט , ואיזה חביתה /ביצה קשה .משהו כזה ....אבני חן
בכל מקרהיהודי .
מצטרפת לאיחול
בונים מגדל
אחרי עוגה קפה אבטיח וענביםבנדא מצוי!!
ג'ו'דג'ה
מרק בשר עם דושפרא
אושפלאו עם סלט וליד עוף בגריל
ולמנה אחרונה מוס
היה 7 ברכות אצל סבתא
סתם מתעניינתאני123
נראה לי שהכוונה לגוז'גזה, מאפים בוכרים..קראנץ שוקולד
וואו. נשמע מעולה.לב אמיץאחרונה
4 חבילות שמנת מתוקה ו שמנת להקצפה-מקום בעולם
אין חלב, גם לא לשכנים..
רעיונות?
גלידהג'נדס
גלידה וניל עוגיות...
אכן.. איך מכינים?מקום בעולם
אממג'נדס
בהצלוח'ס!
אם תשיגי חלב, תוכלי להיכן חלב מרוכז, ואז הגלידה תהיה במרקםאיזו נחמה
הרבה יותר כייפי
איך מכינים חלב מרוכז?מחייכת =)
ע.י.צ'יאל
אני לא יודע איך מכינים.
אפשר לקנות בפחיות.
תכתבי בגוגלג'נדס
יש חברות חלב ישראל.מוריה
ככה: (מתכון של מלכי אדלר)איזו נחמה
נשמר כשבועיים במקרר, אבל אפשר להקפיא(!)
- 1 ליטר חלב– אפשר להוסיף מעט וניל
- 500 גר סוכר
- 50 גר חמאה
- 4 כפות קורנפלור
- ½ כוס מים
בסיר על להבה בינונית מערבבים את הסוכר והחלב ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ללא עירבוב (החלב לא יגלוש תודות לסוכר). עם הבישול החלב מצטמצם.
מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה מלאה
בכוס מערבבים היטב את המים והקורנפלור עד שהכל נמס ואין גושים.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לחלב שעדיין על האש וממשיכים לבשל עוד כעשרים דקות תוך עירבוב למניעת גושים. מורדים מהאש ומניחים לצינון. כשהוא מתקרר הוא נעשה צמיג יותר
וואו שיא השווה!מחייכת =)
אפשר גם מוס שוקולד- http://www.carine.co.il/page_2778
או את זה
http://www.carine.co.il/page_2194
קיצור יש מלא דברים..;)
אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת
עדינותאחרונה
תערובת תירס, אפונה וגזר סנפרוסטחדשה ישנה
אשמח מאוד! תודה
אני מכינה ככה-יראת גאולהאחרונה
מטגנת קלות בצל / שום / שניהם, מוסיפה את הירקות המבושלים, מערבבת כמה דקות. ומכבה את האש.
מתבלת בטיפות סוכר, קצת מלח. אפש גם גבישי שום, פלפל שחור, פפריקה, שמיר....
אני אוהבת להוסיף בסוף שמן,זה טעים

עוד אפשרות:
לטגן בצל, להוסיף רסק עגבניות ומים, ותיבול שאהוב אצלכם לרוטב עגבניות - ולהוסיף ישר מההקפאה לתוך הרוטב.



