שרשור חדש
חלות עם דבש/סילאן במקום סוכר -משיח נאו בפומ!
יש למישהי נסיון?
כן , הנה מתכון מעולה! :מחייכת =)



אפשר גם עם דבש
רשום 4 כפיות שמרים אני מקווה.. ולא כפותברוקולי
כפיותמחייכת =)
אני שמה סילאן במקום ויוצא מצוין!עלה למעלהאחרונה
מיקסר סאוטר km570p&y
היי למישהו יש מיקסר של סאוטר וממליץ?

ראיתי שזה 4 וחצי ליטר, זה משמעותי? (אני חושבת שבדרכ זה 5 ליטר.. אני צודקת?)
אורז מלא- להשרות או לא?שוגי


חייבים להשרותתודה לך ה'.


מבחינה הלכתית, התכוונתי..תודה לך ה'.


למה? אם בודקים אותו?ברוקולי
האמת שאני קונה בוואקום
המון זמן לא בדקתי אורז
כי כשזו קטניה סגורהתודה לך ה'.
זקוקים להשרייה. לפעמים בהשריה זה מציף תולעים או גורם לקטניה להיות תפוחה ואז אפשר לראות אם מסתתר משהו פנימה (כמו בחומוס)
אני לא שמעתי על השריה אבל כן שמעתי להציף במי מלחבנימינה

וכן ככה אנחנו עושים באורז מלא

כן התכוונתי השריה של כמה דקות.. לא יותרתודה לך ה'.

בחומוס אני עושהלילה. אבל פה שאלו על אורז..

השריה כזאת לא נצרכת באורז עד כמה שידוע ליבנימינה

ההשריה בקטניות גדולות נועדות לנפח אותם ולעשות את הבישול קל יותר

וגם להפוך את הקליפה לשקופה ואז אפשר לראות מה יש מתחתיה

באורז זה לא נצרך עד כמה שידוע לי

בסדר. אז לכן כתבתי את מה שידוע לי.תודה לך ה'.אחרונה


לא צריך להשרותברוקולי
האם אפשר בסופלה של חרישית להחליף את הקונפלור בקמח תפו"א?עליתיסטית


כן, אבל מן הסתם יורגש קצת בטעםאיזו נחמהאחרונה


חטיף פצפוצי אורז ומרשמלותתתת

נראה טעים...

במתכון צריך להמיס חמאה עם מרשמלו, ולהוסיף פצפוצי אורז לערבב ולחתוך לחתיכות

 

יש מצב להחליף את זה לפרווה? ואם כן איזה תחליף? משתדלת לא מרגרינה, מבחינה בריאותית...

או שהחמאה קריטית?

וזה מסוג המתכונים החלביים שעדיף לא להמיר לפרווה?

 

תודה.

מזולה זה פרווה?תתתתאחרונה

והרכיבים יחסית נורמליים?

שאלה דחופה!מחייכת =)
המסתי שוקולד חלב עם 2 כפות חלב במיקרו, הוא נהיה קצת נוזלי כזה אבל מוזר. אחרי כמה דקות הוא נהיה ממש אבן!! כנל שוקולד לבן שהיא גם התקשתה..
מה קורה פה?
ככה זה נראה:מחייכת =)




נראה שבורקראנץ שוקולד

תנסי להוסיף עוד שמנת ולבחוש טוב..

ולהמיס בפולסים קצרים

הוספתי חלב והעברתי לגז נהיה קצת יותר טוב אבלמחייכת =)
קצת דביק כזה מוזר..השתמשתי בסוף למשהו אחר..תודה רבה
מעניין מה קרה שם ...
יש מצב ששמת אותו יותר מדי זמן במיקרו?קראנץ שוקולד

או שהיה בכלי מים?

לא שידוע לימחייכת =)
אגב גם הכמות נראית קטנה מדי..קראנץ שוקולד

זה מתכון או שאילתרת?

כן, טריקולד ביסקוויטים של קריןמחייכת =)אחרונה
עבר עריכה על ידי מחייכת =) בתאריך כ"ו בתמוז תשע"ז 21:32
אבל זה שהתפקשש לי זה לא אומר שהמתכון לא טוב..יש לה מתכונים מצויינים!! זה אולי השוקולד או משהו
עוגיות שוקולד ציפס- הן אף פעם לא יוצאות לי טוב... שוקולדציפס
יכולים לעזור לי להבין למה?

אני אוהבת אותן פריכות (לאחרונה גיליתי שאני לא מבינה את המושג פריכות כמו שצריך אז לפי "מילוג" פריך זה "בעל מרקם קשה ושברירי שמתפצח בקלות בפה; קריספי")

אבל תמיד הן יוצאות לי רכות.
ניסיתי כמה וכמה מתכונים ביניהם את המתכון על האריזת שוקולציפס של אופנהיימר ומתכונים שלקחתי מאנשים אחרי שטעמתי אצלם את העוגיות ואף פעם לא יוצא לי פריך ויבש אלא עוגיות רכות כאלה. אומנם לא מגעילות אבל בהחלט לא פריכות ויבשות.

ניסיתי אפילו כמעט לשרוף את העוגיות ועדיין...
ניסיתי גם עם טורבו וגם בלי טורבו..
ניסיתי למעוך את העוגיות לפני הכניסה לתבנית.
כמובן התנור חם כפי הדרוש לפני שהתבנית נכנסת...

אז איפה אני טועה?
חחח אני ההפך...תתתת

מנסה שייצאו לי רכות ונימוחות ולא מצליחה...

 

את משתמשת בחמאה? או עושה גרסה פרווה עם שמן?

אולי זה קשור?

התנור שלך בסדר מבחינת הטמפרטורות? 

לי התנור עשה קצת בעיות אז קניתי מדחום לתנור( בערך 50 ש"ח) ובאמת הייתה לי בעיה בטמפרטורות...

וואי.. אולי באמת הוא לא מחמם כמו שצריך?שוקולדציפס
אבל הוא לא ישן.. רק 3 שנים...
הגיוני?
את מדייקת בחומרים ובכמויות?ט'
אז זהו.. שאף מתכון שראיתי לא ברור למה הם קוראים כוס..שוקולדציפס
אז אני עושה לפי אותה כוס את כל המתכון ומדייקת אבל כמובן זה לא תואם לכמות המרגרינה אם יש או א אפיה שלא נמדדת בכוס...
בכוס חד''פ (180) זה בערך כוס ושליש. מוצרים יבשים.מוריה
לא הבנתי...שוקולדציפס
אם את מודדת קמח\סוכר בכוס חד פעמית של 180 מ''ל,מוריה
אז בהשוואה לכוס הכתובה את צריכה בערך כוס ושליש.
את יכולה להחליף מעט מהקמח בקוואקראם לשתיים
וזה מוסיף לפריכות.
וגם כמובן, לאפות עוד קצת, ולאפות על חום יותר גבוה
אין לי קוואקר בבית ולא אקנה במיוחד..שוקולדציפס

אבל תודה רבה על העיצה

לחן במטבח יש מתכון מעולההמקום בעולם
אני מורידה ממנו מכמות השוקולד ציפס תמיד..
הבאסה שהוא עם חמאה..
ולא ניתן להחליף אותה כמות במרגרינה?שוקולדציפס

ניסית?

איך יצא?

לא ניסיתי כי מרגרינה לא נכנסת אלינו הביתה..מקום בעולם
שמן במקום מרגרינה יעשה רת העבודה..א..א..
אנסה. תודה!שוקולדציפס


מה הכי טעים זה כשזה דביק ורךחילזון 123


עדכוןשוקולדציפסאחרונה
ניסיתי מתכון אחר של עוגיות
עשיתי אותן ממש קטנות
ושמתי במקרר את הבלילה לאיזה שעה

ויצא ממש מצוין!!
לא יודעת מה מכל הנ"ל עזר לזה לקרות.
בהזדמנות אשווה את המתכונים...
כרובית - מאיפה?בונים מגדל

בהמשך למתכון מפורום אחר, שמתחשק לי לנסות, אני רוצה להבין אחת ולתמיד

איך כאדם דתי שלא רוצה לאכול חרקים אני יכולה לאכול כרובית?

 

בודק - מורכב להשיג, יקר, ולא סגורה בעניין כשרות

חסלט - אמרו שמסובך להשיג לאחרונה

אני רואה טרי בסופר, גם בסופרים חרדיים לפעמים, נראה לי, אבל זכור לי שזה בעייתי

אז נוותר על כרובית?

אז לא יהיה ריח מוזר של כרובית אפויה בבית, ובעלי ישמח כי הוא לא אוהב...

אבל אני עדיין רוצה פיתרון לחידה. 

 

תודה

סנפרוסט..קראנץ שוקולד


זה נקי מתולעים? מי הרב שמתיר?יעל מהדרום
משתמשים בזה במסעדות ובמוסדות שוניםקראנץ שוקולד

יש על זה פיקוח וכשרות...  גם של כושרות..

לא מדויק כושרותחייצ'ו

מידיעה אישית הם לא מאשרים סנפרוסט. אבל זה גם תלוי אם בד"כ מקפידים על מהדרין..

 

מצורף מאמר שלהם על זה. 

 

אפשר לאכול כרובית וברוקולי? - כושרות

 

ראיתי שמשווקים כרובית וברוקלי טריים ממשווק מהגולן בהכשר הרב אליהו.. (באופן פרטי- פירסומים וכו')

וגם בשוק מחנה יהודה יש לפעמים לפי עונה, טרי, של חסלט או עלי גלאט (באישור כושרות)

אני בדקתי פעם באתר שלהם וראיתי שאיןקראנץ שוקולד

עם סנפורסט בעייה, בכ"א יש על זה השגחה וניתן לסמוך על זה..

מי שלא רוצה לאכול, זבשו

עם כרובית סנפורסט?! אשמח מאוד אם תראה לי קישור.11111


רק לגבי סנפרוסטצ'ילי מתוק
אני יודעת שיש דעות שסומכות על זה ובערך שנה אכלתי ככה... עד שיום אחד צף לי חרג'וק ענק במים של הכרובית (חיממתי במיקרוגל בכלי מכוסה ככה שזה בטוח לא בא מבחוץ)
זה קורה גם בירק גוש קטיף, זה בסדר..קראנץ שוקולד

אף פעם אין 100%

בחיים לא נתקלתי בזה בירק גוש קטיףצ'ילי מתוק
אז מה המשמעות של הכשרות של ירק גוש קטיף?
המשמעות היא שהירק הזה יותר נקי אבל לא חסין חרקיםקראנץ שוקולד

לגמרי, חממה או כל שיטת גידול אחר היא לא הרמטית..

אני עבדתי קצת בכשרות ואני נתקלתי המון בירק 'נקי מחרקים' שהיו בו תולעים (חיות) ועוד הפתעות שונות ומשונות..

גם על האריזות העצמן כתוב לשטוף עם סבון לפני השימוש..

נכון, כי מדובר בחרקים שנשטפיםיעל מהדרוםאחרונה
יש הבדל בין החרקים שנחשבים לעניין הנגיעותלב אמיץ

מה שצף במים והוא ענקי, אין בעיה לברור.

הבעיה היא בתולעים ובטריפסים.

לחסלט יש לפעמים כרובית קפואהיעל מהדרום
ו לפעמים גם יש להם כרובית טריה+mp8
אני יודעת..תקופה מאוד מסויימתיעל מהדרום
רק בחורף לאחר ימים של גשםהתנערי מעפר
שאז הנגיעות היא ממש נמוכה.
עד כמה שזכור לי, עם כרובית קפואה אין בעיהפה לקצת
מה שטרי בסופרלב אמיץ

צריך לברור היטב היטב. גם אם היא נקיה ולא רואים נגיעות מתולעים (מכרסמות וגורמות לריקבון), יש טריפסים - בכרובית הם שחורים דקיקים ומאורכים. אומנם רואים אותם די מהר על הכרובית הלבנה, אבל אם מוצאים אפילו אחד, צריך לפרק את הפרחים לפרחים קטנים עוד ועוד עד לרמה שאין מרווח בפרח שדרכו יכול הטיריפס לעבור.

כרובית של בודק זה בסדר?שיר ושבחה
אין לי מושג. חלק מהשאלה שליבונים מגדל
חוץ מזה שלא יצא לראות לאחרונה
אבל אולי זה סתם כי לא חיפשתי יותר מדי
של בודק בכשרות מהדרין עד כמה שאני יודעת.לב אמיץ


יש כמה תקופות בשנה שיש לחסלטא-ל-ו-ל
אצלנו בבית מחכים לתקופות האלו וקונים.
לחסלט יש בעיקר בחורףדוד עצמאי


יש היום הסברים נרחבים למי שרוצה להקפידמשיח בן דוד

 

על כשרות מתולעים וכו'

תחפשי ביוטיוב (יש לוח שיקוף וכל מה שצריך)

אני מסנן הכל אפילו תבלינים טחונים שגם בהם יש לפעמיים תולעים

ושומר נפשו ירחק ממה שמוחזק כמנוגע ברמה גבוהה ..

 

ברור שלכתחילה צריך מה שמוחזק כנקי ,

אבל זה בכלל לא אומר שלא צריך לבדוק

קני כרובית רגילהנווהשאנן

נקיה טריה ומוצקה עם פרחים סגורים 

בבית הפרידי את הכרובית לפרחים קטנים

השרי כמה דקות בתמצית ניקוי 'סטרילי' מדוללת במים (או מי סבון)

שטפי עד שיהא נקי לחלוטין

בתיאבון!  

צריך גם לשים לב שאין מנהרנים, הפירוק צריך להיות ממש לגורמיםדוד עצמאי


שיטה נוספת - צריך סבלנות אבל זה משתלם.סבתא-אמא

קונה כרובית רגילה. לפרק את הכרובית לפרחים, לשים בסיר, לכסות במים ולבשל עד הרתיחה. להוציא את הפרחים ולקרר. לסנן את המים דרך בד לבן, וזה נותן אינדיקציה למצב החרקים. אם יש הרבה חרקים במים - אני זורקת את הכרובית. (לכן אני עושה את זה רק כשהכרובית זולה), אחרת (אפילו אם יש במים חרק אחד או בודדים) אפשר להשתמש במים למרק או תבשיל אחר. אני יושבת במקום מואר, בנחת (זה לוקח זמן...) מפרקת את הכרובית לחלקים קטנים, בגלל שהיא קצת מבושלת היא גמישה ואפשר להפריד את הפרחים ולראות מה קורה שם. לאחר הבדיקה ממשיכה לעשות פשטידה או כל תבשיל אחר.

אחלה רעיוןנווהשאנן

שדורש סבלנות - מצרך נדיר ביותר 

בכל מקרה אהבתי את הרעיון ואם יותר לי להוסיף, כדאי להמליח מעט את המים

פטנטהדובדבן שבקצפת

אני לוקחת עלים של כרובית. ניתן להשיג אותם בחינם בכל מקום (בד"כ הירקן זורק את זה...).

מורידה את החלקים הירוקים של העלה. נשארת עם ה"שדרה" המרכזית הלבנה של העלה. שוטפת, בודקת בקלות, מאדה/מבשלת וכו', יש לזה אותו טעם של הכרובית וזה כשר, בקלות ובחינם!

נשארים חרקים גם אחרי שימוש בסטרילי.מוריה
(יש פה גם הסבר על החרקים)
למי יש אינטרס?נווהשאנן

תודה על הוידאו. אמנם הבדיקה לא ברורה. שכן החומר הסיר את הגוקים מהירק עצמו ולאחר מכן יש לשטוף במים לפחות פעמיים כדי שיהיה נקי. אז לא ברור מה בדיוק הוא ניסה לומר. 

מאחר ותעשיית הירקות ללא חרקים מגלגלת מיליונים דיי ברור שהחומר החדש גורם להם נזק כלכלי ויש להם אינטרס מובהק ללכלך על החומר הזה. לכן אי אפשר להתייחס לבדיקה הזו כאל הוכחה לצערי

זה לא קשור.מוריה
יש חרקים שנכנסים לתוך הירק. ואי אפשר להוציא אותם.
לא עם סטרילי ולא עם שום חומר.
הסטרילי ממש לא חדש. קיים עשרים שנה בשוק לפחותצחקן
כרובית של בודק קפואה זה מצוייןיובמג

בתור משגיח כשרות אני יודע שזה מצויין ואין בעיה.

יש ברשות הגדולות (רמי לוי יינות ביתן שופרסל) וכמובן בחרדים.

של סנפרוסט לא מומלץ. צריך ניקוי, וכולי האי ואולי...

של סנפורסט אמור להיות בסדר ממה שאני יודעצחקן

מהרב ויטמן הרב של תנובה, אאל"ט.

 

זה לאיובמג

כרובית צריכה להיות מגידול מיוחד. מגדלים בחו"ל (ארה"ב) בעונות הקרות שהחרקים לא מצויים, תחת ביקורת קפדנית.

סנפרוסט עושים בדיקה מדגמית. זה גם לא בכשרות של הרב ויטמן. זה הרב זמיר. יש נגיעות וקשה מאוד לבדוק אלא אם כן קוצצים, פותחים, מבשלים... תהליך ארוך ומייגע.

מה שזול- יקר. ומה שיקר- טוב...יובמג


אני הבנתי שזה בעייתי כמעט בכל צורהאלטלנה

 

באסה ובכל

תראו מה הכנתי!חילזון 123
ממממ. זה טופי קרמל או חמאת בוטנים?לב אמיץ


חמאת בוטנים..משיח נאו בפומ!
חמאת בוטניםחילזון 123


נראה טוב! אשמח למתכוןמחייכת =)
תודה!! מחייכת =)אחרונה
מממ.נשמע טעיםיעל מהדרום
סקר כליםlovely

התאים לי הכי לשאול פה..

 

באיזה כלי הגשה אתם מגישים את האוכל?

היה חסר לי כלי הגשה, קניתי השבוע כלים מהממים להגשה חלקם בצבע לבן חלק חלקם זכוכית שקוף.

הלבן משום מה הסתדר לי לחלבי, והשקוף לבשרי.

מה אתם אומרים?

 

בכלל התלבטתי אם לקנות סט חלבי בצבעים שחור לבן או סט צבעוני יותר בצבעים כחול/ירוק 

יש משהו יפה מאד בצבעוני

יש משהו יוקרתי וסטייל בלבן /שחור לבן בקו חלק- כמו במסעדות

 

כמה שזה נשמע מצחיק התבלבלתי לגמרי.

 

אשמח לדעתכם

בחד פעמי. מוריה
בכלי הגשה שמתאימים לחימום על הפלטהברוקולי
למשל תבניות פיירקס
חוסך שטיפת סירים
את האמת התכוונתי יותר לשאול על הקטע של הצבעים/דוגמא lovely

הייתי קונה צבעוני. בעיניי יפה יותר.מוריה
תלוי בכלים, במקום השולחן והאביזרים מסביבברוקולי
אבל גם אני אוהבת צבעוני
כדי לאזן - אני אוהבת לבן או שקוףיראת גאולה
במיוחד לבן בצורות גאומטריות
בחלבי אני אוהבת צבעוני כי זה בדר''כ לא לשבתחדשה ישנה
וחג ולכן לא צריך יוקרתי, צריך יפה וחמוד..
לסט בשרי אני אוהבת יותר יוקרתי, שמנת עם זהב או משהו בסגנון
היי מחפשת מתכון לפשטדה (עדיף קיש) פרווהצ'ילי מתוק
אבל משהו מנוסה וטעים


תודה רבה!!
בשרי הולך?עלה למעלה
יש לי מתכון לקיש עם בצק עלים ומעל פרגיות משהו ממש טעים
כןצ'ילי מתוקאחרונה
איפה הכי טוב לשמור פיתות?מבקש אמונה


מקפיא , עטופות היטבברוקולי
עטופות היטב? זה חשוב?מבקש אמונה


כןטוב בסדר

כדי שלא יהיה להן טעם של מקפיא.

כן. אלא אם תפשיר אותם בטוסטרברוקוליאחרונה
וגם אז.. תלוי אם המקפיא שלך נקי
אם אני מכין מרנג איטלקי/שוויצרי לפאיקראנץ שוקולד

אין בעייה להביא את זה לאישה הרה נכון?

 

*הנ"ל עוברים מעין פיסטור במהלך ההכנה..קראנץ שוקולד


למה שתיהיה בעיה?Toot
אם הוא אפוי היטב למיטב ידיעתי אין בעיה.
הבעיה היא כשיש חלקים לא מבושלים/אפויים
לא אפויקראנץ שוקולד

השוויצרי נגיד עובר חימום על בן מארי ואח"כ זילוף על הפאי.. השאלה היא אם יש פה סיכון למרות הפיסטור..

נראה לי שהחימום של בן מארי לא מספיקש.א הלויאחרונה
זה חום דיי נמוך

לאיזה טמפורה יגיעו המרנגים ב"פיסטור"?

אפשר לשאול את המכון הטרטולוגי ולהגיד להם את המעלות, הם מבינים בנושא בצורה מאוד מקיפה.
אין לי מושג, ממליצה לשאול בפורום הריון ולידהיראת גאולה
גנאש מוקצף - הלוואי שתענו מהרטריה

הי,

 

איך אני עושה גנאש מוקצף? כלומר מה היחסים?

 

ופרווה.. אם יש אפשרות.

צריך אבל הכנה של לילה מראש לפחותקראנץ שוקולד
כדי שיוקצף..
באמת?טריה

 

אוף..

אז מתכון לציפוי שוקולד מעניין לעוגה יש לך?

 

תודה!

ממ תלוי איזה עוגה,אפשר לצפות בגנאש או בקצפת..קראנץ שוקולד
אז בסוף עשיתי גנאשטריה
אבל בכל זאת אשמח לדעת לגבי גנאש מוקצף לפעמים הבאות..
תודה!
אפשר גם להמיס חבילת שוקולד עם 2 כפות חלבמחייכת =)
לערבב טוב, לחכות שיתקרר לטמפרטורת החדר. להקציף חצי שמנת לקצפת, לאחד את התערובות בקיפול. וזה יוצא אותו עיקרון
את עושה גנאש רגילסתם אחת
ז"א, לפי היחס הרגיל. שמה במקרר לפחות ללילה ואז מקציפה.

אף פעם לא חיכיתי לילה.גפן36
אחרי שהתקרר והתייצב הקצפתי
ויצא טוב?סתם אחת
אני יודעת שחייבים לחכות לילה אבל לא ניסיתי אחרת, ישמצב
לטעמי כןגפן36
אבל אולי לא יודעת איך אמור לצאת
זה יוצא לך יציב מאד?קראנץ שוקולד
במרקם שאפשר לזלף אותו?
כי ככה זה צריך לצאת,נוקשה כזה..
אה, זה מתקשה אחרי ההקצפה.גפן36אחרונה
אולי זה הזמן של לילה במקרר? לא חשבתי על זה..
יוצא לי יותר קשה מקצף, כי זה דחוס יותר. (יותר טעים לי ככה)
היי, אפשר בבקשה מתכון לסלט חזה עוף?שנזכה לשמוח
לזניהטוב בסדר

מישהו ניסה לשים פסטה רגילה במקום עלי לזניה?

וא"כ איך יוצא?

לא מתפרק?

אפשר פסטה פרפרים, פחות מתפרק.לב אמיץ


צריך בסיס רחב בשביל לשים את השכבותקראנץ שוקולד
איך זה אפשרי עם פסטה רגילה?
זה לא ממש לזניה אבל זה נחמדניל"סאחרונה

אנחנו לפעמים מכינים ככה, פשוט מערבבים הכל עם הפסטה (במקום שכבות) ולתנור.

זה לא לזניה, יותר פשטידת פסטה, אבל זה לא רע.

יש לי 2 חבילות של קוטג' 5 אחוז. רעיון למשהו טעים שאפשר להכיןמטילדה
איתם יתקבל בברכה.
תודה
לזניה!-עדינה-
אה. חוץ מלזניה כי זה מה שהכנתי עם שאר הקוטג שהיה..מטילדה
תודה בכל מקרה
פשטידת פטריות, זיתים, תירס-עדינה-
פשטידה או לביבות מטוגנות תירס או ברוקולילב אמיץ

אם ככה סתם במקרה יש לך ברוקולי בכשרות טובה חיוך.

פשטידת זיתים טעימה וקלהחדשה ישנה
לתחתית- בצק פריך-
2 כוסות קמח
3/4 כוס שמן או חמאה או מרגרינה
מלח
חצי כוס מים
ללוש ולשטח בתבנית.
לאפות 10 דק'
להוציא ולהוסיף-
קוטג'
שמנת או לבן
2 ביצים
חצי קופסת זיתים טבעות
פלפל שחור
טיפ טיפה מלח זהירות, כי הזיתים מלוחים
להוסיף למעלה גבינה צהובה. לאפות שוב.

אפשר ממש לשחק עם המתכון הזה, להוסיף קוטג', שמנת שיהיה יותר גבוה... יוצא מעולה מעולה! קוצר מחמאות
תודה. לאיזה גודל תבנית?להיות בשמחה


אן עגולה רגילה. או חד''פ רגילה . תבנית מס' 26חדשה ישנהאחרונה
פשטידת קוטג' ופצפוצי אורזאשתו של בעלי

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/903

 

הכנתי בלי אבקת מרק. יצא טעים

 

 

פיצה?רוקדת בגשם

מצאתי את המתכון הזה 

פיצה מהירה בלי שמרים - שמח במטבח של רות אופק

 

 

אני צריכה פיצה בלי התפחה.. זה טוב?

למישהו יש רעיון אחר?

תודה

מישהון?רוקדת בגשם


ע.י.צ'יאל

לא יודע.

יש לקרין גורן מתכון (יוטיוב).

כן.רלוונטי?..א..א..
ככה..א..א..
2 כוסות קמח
2 כפיות אהקת אפיה
3 כפות שמן
קצת מלח
שלושת רבע כוס חלב.
אם רוצים כמות גדולה תכפילי את הכמויות.
יוצא מעולה
יש לי מתכון בבית, אוכל לכתוב בצהריים אם עוזריעל מהדרום
הכנתי את המתכון הזה ויצא טובאשתו של בעליאחרונה


ארוחת סיום הצוםעובדת...

מחפשת רעיונות מה להכין לארוחת ערב היום לאחר הצום ..

יש למישהו רעיון לארוחה קלילה טעימה ?

לא משהו כבד..

 

ע.י.צ'יאל

לחמניות, ענבים וחביתה.

מרק ירקות עשירפנסאי
פיתה פיצה
פירה ושניצל
אורז ואפונה
תפו"א ברוטב שמנת/פסטהאני123
סלט ירקות
לחמניות
פתיתים או פסטה (חשבתי בתוספת של קציצות טונה וסלט)יעל מהדרום
לק"י

אפשר עם ביצה קשה.
לא פעם ראשונה שאני רואה אותך כותבת את השילוב הזהפה לקצת
את מרסקת ביצה קשה ומערבבת עם פתיתים?
ליד. לפחות אצלנו.מוריה
לא לא...ביצה קשה בשלמותהיעל מהדרום
פסטה ורוטב נקניקיות טבעול.מוריה
מתלבטת אם ואיזה עוגה להכין.
עשיתם לי בחילה מכל מה שכתבתם למה אתה שוברים ככה צום?הפי
עוגה/עוגיות שתייה חמה

פשטידה סלט פיצה ביתית עם בצק שאתה מכין
או
אם אתה ממש רעב המבורגר אבל זה לקיצונים
ע.י.צ'יאל

לא מדובר בשבירת צום אלא בארוחה אחריה

סעודה מפסקת היא הסעודה שלפני ושבירת הצום היא הסעודה שאחריהדוכס מירוסלב

ככה זה בניב שאני משתמש בו לפחות

זה מושאל מהפסקת הצום מסיבה הלכתית כלשהי

כותרת לא נעימה.מוריה
לא דובר על שבירת הצום. אלא על הארוחה אחרי.
נו התכוונתי מתי שהצום יוצאהפי
נו..בסדר. סביר להניח שהפותחת התכוונה לארוחהיעל מהדרום
לק"י

ולא ל"נשנושים" שאוכלים מיד אחרי הצום.
ריזי ביזיאחיתופל
אוכלסופגי10

פוקצות פיצות חביתות ירק סלט מיוחד לזניה כל אלה...

חושב מהבטןיהודי .
פשוט תשאלי את הצמים מה בא להם
לפעמים זה הכי טוב
כל הצעה תתאים למישהו אחר
אוכל לסוף הצוםהללו

סלטים ירקות

אחרי ה"נשנושים של שברת הצום" ארוחת ערב רגילה -פשוטהאבני חן


כנראה סלט , ואיזה חביתה /ביצה קשה .משהו כזה ....אבני חן


בכל מקרהיהודי .
הייתי מסתפק בארוחה ששמו בתמונה המובילה לשרשור הזה בעמוד הראשי. שניצל טוב עם תפו"א אפויים. ערב טוב ושנזכה לחגוג בצום הבא בשמחת בית המקדש
מצטרפת לאיחול בונים מגדל


אחרי עוגה קפה אבטיח וענביםבנדא מצוי!!
אכלנו אוכל בוכרי טוב

ג'ו'דג'ה
מרק בשר עם דושפרא
אושפלאו עם סלט וליד עוף בגריל
ולמנה אחרונה מוס

היה 7 ברכות אצל סבתא
סתם מתעניינתאני123
המאכל הראשון שכתבת לא מופיע בגוגל.. מה זה ? (:
נראה לי שהכוונה לגוז'גזה, מאפים בוכרים..קראנץ שוקולד


וואו. נשמע מעולה.לב אמיץאחרונה


4 חבילות שמנת מתוקה ו שמנת להקצפה-מקום בעולם
חייבות לההפך למשהו היום..
אין חלב, גם לא לשכנים..
רעיונות?
גלידהג'נדס
יש לך ביסקוויטים /עוגיות לוטוס/סנדוויץ /אוראו?
גלידה וניל עוגיות...
אכן.. איך מכינים?מקום בעולם
בדכ אני לא מתחברת לגלידות מריץ בעיקר בגלל המרקם.. זה שונה משמעותית?
אממג'נדס
האמת שבדיוק הכנתי והמרקם מאוד תלוי אם הקצפת כשהשמנת קרה מאוד (לשים לרבע שעה במקפיא לפני ההקצפה), שהקצפת יוצאת יציבה מאוד אבל לא שבורה, כדאי להוסיף אינסטנט פודינג... והרבה עוגיות... הכל משפיע על המרקם והיציבות... ואחרי שזה כמה שעות טובות במקפיא, להוציא כמה דק' לפני האכילה...

בהצלוח'ס!
אם תשיגי חלב, תוכלי להיכן חלב מרוכז, ואז הגלידה תהיה במרקםאיזו נחמה

הרבה יותר כייפי 

איך מכינים חלב מרוכז?מחייכת =)
ע.י.צ'יאל

אני לא יודע איך מכינים.

אפשר לקנות בפחיות.

תכתבי בגוגלג'נדס
לדעתי זה לא שווה את המאמץ רק בשביל הגלידה... אבל זה אני... ובפחיות זה עם א.חלב נכרי
יש חברות חלב ישראל.מוריה
נראה לי של גלעם-קומידה. קשה למצוא. אבל זה קיים.
ככה: (מתכון של מלכי אדלר)איזו נחמה

נשמר כשבועיים במקרר, אבל אפשר להקפיא(!)

  • 1 ליטר חלב–  אפשר להוסיף מעט וניל
  • 500 גר סוכר
  • 50 גר חמאה
  • 4 כפות קורנפלור
  • ½ כוס מים

בסיר על להבה בינונית מערבבים את הסוכר והחלב ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ללא עירבוב (החלב לא יגלוש תודות לסוכר). עם הבישול החלב מצטמצם.
מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה מלאה
בכוס מערבבים היטב את המים והקורנפלור עד שהכל נמס ואין גושים.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לחלב שעדיין על האש וממשיכים לבשל עוד כעשרים דקות תוך עירבוב למניעת גושים. מורדים מהאש ומניחים לצינון. כשהוא מתקרר הוא נעשה צמיג יותר

וואו שיא השווה!מחייכת =)
הייתי מכינה אולי חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד או שוקולד וקוקוס..
אפשר גם מוס שוקולד- http://www.carine.co.il/page_2778
או את זה
http://www.carine.co.il/page_2194

קיצור יש מלא דברים..;)
אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרתעדינותאחרונה
תערובת תירס, אפונה וגזר סנפרוסטחדשה ישנה
מתכון מוצלח לנ''ל?

אשמח מאוד! תודה
אני מכינה ככה-יראת גאולהאחרונה
מבשלת לפי ההוראות (מוסיפה לקצת מים רותחים, בישול קצר וסינון) או שופכת מעל הירקות מים רותחים.

מטגנת קלות בצל / שום / שניהם, מוסיפה את הירקות המבושלים, מערבבת כמה דקות. ומכבה את האש.
מתבלת בטיפות סוכר, קצת מלח. אפש גם גבישי שום, פלפל שחור, פפריקה, שמיר....
אני אוהבת להוסיף בסוף שמן,זה טעים

עוד אפשרות:
לטגן בצל, להוסיף רסק עגבניות ומים, ותיבול שאהוב אצלכם לרוטב עגבניות - ולהוסיף ישר מההקפאה לתוך הרוטב.