אני יודעת שישמלא באינטרנט אבל מעדיפה דברים מנוסים ומוצלחים ממש...
זה צריך להיות מיוחד כי אני מכינה למשהי מתנה ואנינרוצה לשים בקופסאות מעוטרות...
תודה לכל המגיבים...
ואם זה מכוסמין אז בכלל פצצה...
ננסה למצוא את זה..
אם זורם אז אני יביא מתכון בלי נדר...
או בננות בתוספת יוגורט (עם מעט דבש..)
אפשר להקפיא ויש גלידות לילדים לעת הצורך!
להוסיף לבננות מלון אפרסק ועוד פירות שתרצו, חלב וטיפה שמנת לפי הטעם, סוכר כנל וזהו..
למעוך בננות או להקפיא ואז לטחון,
להקציף ריץ'
לערבב ביחד ולהקפיא לגלידה
להקפיא אותן ואז לטחון במעבד מזון ולהוסיף מה שרוצים.
1. תותים ותמרים\סילאן
2. קקאו ותמרים\סילאן
3. מנגו ותמרים\סילאן
אלו האופציות שאנחנו עושים, הבננה נותנת את המרקם של הגלידה וכל השאר זה הטעמים..
אח"כ לפרוס לחתיכות ולערבל טוב במעבד מזון
להוסיף אגוזים טחונים ושוקולד שבור
לאכול מיד ![]()
אפשר גם עוגת בננות
זאת - טעימה
ובסוף לא יצא לי להכין אז הקפאתי...
כשארצה להכין מתישהו צריך להתפיח שוב?
ובד"כ כשמקפיאים בצק עדיף לא להתפיח בכלל לפני ההקפאה?
תודה!!
בתחתית להניח טבעות בצל.
מעל את שופכת רוטב צ'ילי, מלח, פלפל, פרוסות שום. אפשר להוסיף מעט דבש אם בא לך. זהו!
שתהיו בריאיםשמן פשתןאחרונהאת יכולה להוסיף גרגירי חומוס.וכדאי לעשות כמה חריצים משני הצדדים כדי שהדג יקבל כמה שיותר טעם.
מצד שני, חבל לא לנצל את שלמות הדג
לצורות בישול אחרות - נגיד, בתנור או בגריל.
ש.א הלוי
לב אמיץנזכרתי שאמא שלי חותכת את הדג לרוחב, לחתיכות צרות, מתבלת טוב טוב, ומבשלת ברוטב אדום.
יוצא מעדן.

לב אמיץאחרונהאפשר בבקשה מתכון קל של עוגיות שוקולד צ'יפס
(לא צריך מכשיר, עושים במחבת רגילה) משום מה רק במשפחות פולניות עושים את זה.
שאר העולם מנסה לפזר שכבה אחידה ודקה על המחבת בכל מיני צורות.
אז ככה:
לוקחים כמות נדיבה עם מצקת ושופכים על המחבת.
מחכים כמה שניות ושופכים בחזרה מהמחבת לקערה עם התערובת. נשארת על המחבת שכבה דקיקה שכבר הספיקה "להיתפס", חלקה ואחידה. עגולה עם זנב במקום בו שפכנו.. אבל למי אכפת, הזנב דווקא טוב לשים שם את המילוי ולגלגל.
אם רוצים טיפה יותר עבה מחכים עוד שניה לפני ששופכים בחזרה, שייתפס יותר.
אם יש בועות זה אומר שהמחבת חמה מדי. אם לא נתפס כמעט כלום היא קרה מדי.
עכשיו אני נזכרת.
אבל סבתא מהונגריה. ולבלינצ'ס קראו פלצ'ינטו.
לב אמיץ3 ביצים גדולות
שמנת חמוצה - 3 כפות ואפשר גם יוגורט.
3 כפות סוכר
3 כפות פודינג וניל
חלב בערך חצי כוס חד"פ
קמח, קמח מצה שמורה, או קמח מלא - בערך 2/3 כוס חד"פ
אפשר להוסיף מעט קליפת לימון מגוררת
לבחוש הכל במזלג
לשים חצי כפית שמן (זית)
לשים כפת של מצקת מהבלילה
להריץ על המחבת
להפוך כשמזהיב
ברוקולי
עברו שבועיים מפסח
ועדין לא לשתי בצק ![]()
בתכנון להכין בקרוב 2 מחמצות חדשות : אחת עם גלוטן ואחת נ"ג.
אעדכן בהתפתחויות.
מה אתם הכנתם בנתיים?

קראנץ שוקולדאנחנו ממשיכים להכין פנקייק מקמח מצות ![]()
והילדים לשים סליים..
לב אמיץלצערי כרגע אני אופה בסיר פלא על הגז (בזכות @מנסה לעזור היקרה).
מה שתכיני ישמח את ליבי.
כיכר מקמח מלא ומחמצת כבד וטוב 
אולי עם עשבי תיבול?
מנסה לעזור
לב אמיץאו שנגעיל.
או שנחליט סוף סוף אם לתקן את התנור או לקנות חדש, והפעם פירוליטי בילט אין מה שנקרא, ואז צריך לשדרג את כל המטבח כי סתם ככה אין לזה מקום..
מנסה לעזורואם עדיין מנסה מתכונים של פסח- ![]()
יש לי מתכון לעוגת שכבות מדהימה לפסח. הכנתי אותה בערב חג שני בסיר פלא. יצא משהו.
אם תרצי- תזכירי לי להעלות לך את זה ביום ראשון. (לא נראה לי שאספיק היום)
לב אמיץ
מנסה לעזור
לב אמיץמאוד אשמח למתכון.
לא הספקתי לקרוא בעיון אבל בהחלט מתכוונת לנסות!
תהנו
מנסה לעזוראחרונה
כדאי לך ![]()
לב אמיץ
יעל מהדרום
הייתי חייבת אחרי פסח לחגוג על הכנת מתוקיםיעל מהדרוםגם אני לא..
היום לראשונה השתמשתי בכוס קמח להכנת עוגת גזר מ4 חלמונים במקום 2 ביצים שלמות.
יצא סביר+
ותודה לכל מי שהגיב בשירשור שם 
@קראנץ שוקולד האמת עשית לי חשק לנסות להכין פטיסייר לבד!
מצאתי מתכון שנראה סבבה קרם פטיסייר
לפעם הבאה שאכין גלידה וישארו חלמונים.
) ניסיתי לעשות פיציות מבצק עלים, אחרי ש8 שנים לא הכנסתי את הדבר הזה הביתה.
לא יצא משהו למען האמת....
אני צריכה מתכון טוב כלשהו בשביל יתרת הבצק.
שמן פשתן
ברוקולי
נו. אל תהיה קטנוני ![]()
😋
אם כבר למתוק.. ![]()
מודדת כובעים
ברוקולילק"י
בדיוק מה שקרה לי, רק שלשתי ביד (ושמתי רק שני חלמונים במקום 3).
שבוע שעבר הכנתי את המתכון של ניקי ב. ובהמלצת טיפ שקראתי באינטרנט שמתי קודם את החומרים היבשים והחמאה מהמקרר, ובסוף את הביצים. יצא מעולה!
לא יודעת למה לא השתמשתי בטיפ גם היום.
וניסיתי מתכון אחר בגלל ההמלצה של @ברוקולי
(הטיפ מפה אלפחורס – Room For Dessert)
עכשיו אכזבה גדולה
יצאה לי כמות גדולה של רקיקים מתוקים מידי.
אם קשה
אפית כנראה יותר מידי
ב. בצק פריך מאבד מכוחו לאחר לישה ארוכה
אל תתייאשי
פשוט צריך להיות מדויקים מאוד
[ותשלחי לי. אוהבת את העוגיות האלה.. ]
קמח כוסמין לבד?
לא עירבבת עם עוד סוג של קמח?
~א.ל
לא שלחת לי ![]()
שאפו נראה ממש טעים
אני מחממת מים לקפה ![]()
אולי אני גם יכין
ננסה גירסא עם כוסמין וגרסא נ"ג
מחייכת =)אחרונהלהוסיף לחביתה או לשקשוקה...
אז היי.... אני מחפשת דברים שאפשר לקחת בסנדוויץ' לבצפר, אם יש רעיונות לנשנושים- גם טוב...
אהה... ועדיף דברים מזינים כילו לא שוקולד וכאלו...
תודה לכם אנשושים!
מודדת כובעיםאתמול ניסיתי לעשות לא בדיוק יצא לי ....

אביגיל~!אחרונה
לב סדוקמחפשת דרך לשדרג (מבחינת הטעם ולא מבחינת יופי וזה) עוגת תפוזים פשוטה, בלי לפגוע באיזון של העוגה.
זו עוגת כוסמין, אם זה משנה.
אני מצרפת מתכון
תזכו למצוות!
רכיבים:
1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות סוכר חום
שקית אבקת אפיה
כוס שמן בעל טעם ניטרלי מכבישה קרה (זרעי ענבים, קנולה)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
4 ביצים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החמרים היבשים.
3. מוסיפים שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. אופים 55 דקות, בתבנית משומנת מס' 26 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
תודה על הרעיונות!
איכשהו תמיד כשאני מכינה עוגת תפוזים עם שוקולד מגורד\ פצפוצי שוקולד, כל השוקולד נופל למטה ואז יש לי עוגת תפוזים עם בסיס שוקולד![]()
יש לך מושג למה זה קורה?
אני אישית לא אוהבת להוסיף שוקולד לעוגת מיץ אני אוהבת להוסיף אגוזים קצוצים למעלה ומייפל (או קצת סילאן ליותר בריאות)
ואולי כפית תמצית וניל, כפית קינמון
אפשר גם להפוך לעוגת שיש שוקולד תפוז - לשליש מהבלילה תוסיפי קקאו ותשפכי מעל שאר הבלילה בתבנית
שלום לכולם,
מחפשת רעיון לקינוח קל ולא יקר אך מכובד לאירוע בר מצוה של בני בשבוע הבא...
יש למישהי רעיון/ הצעה?
אני צריכה כ100 מנות..
תודה
מרשים טעים ופשוט להכנה.
מזל טוב!
הכל מאת ה'
להמיס 2 חבילות שוקולד מריר, שליש כוס מים, חצי כוס סוכר
להקציף ריץ, להוסיף כפית קפה מגורען.
להוסיף את השוקולד המומס לריץ...
אני עושה את זה כגלידה. יוצאת לי תבנית בינונית חד פעמית. מספיק ל20 מנות. ופשוט מוציאה בכף כמו גלידה...
אבל אם את רוצה את זה יותר יפה, אולי עדיף לשים בכוסיות קטנות.
אתם רזים!מודדת כובעיםנראה כמו כמות של 6-8 מנות..
דווקא אוהבים לאכול.
אבל מגישים את זה בתור גלידה בסוף ארוחה...

מדברים סטנדרטיים שיש בבית
יש קצת קמח כוסמין
מחשק לי איזה מאפה טעים
אשמח לגוון קצת את המתכוני העוגות שלי,
אשמח לרעיונות וקישורים לעוגות פשוטות פרווה שמתאימות לקפה של הבוקר,
בלי מלא ביצים או כמה חבילות שוקולד,
אם הן בריאות יחסית- בכלל מעולה.
תודה
מתקלפת ממש בקלות ולפעמים הקליפה ממש נדבקת חזק לביצה וקשה ממש
לקלף אפילו תחת מים זורמים, ושמקלפים יוצא גם מלא מהביצה???
למה זה קורה?
אשמח לעזרה...
תודה
אז הקרומים שלה לא התקשו ולא נפרדים בצורה ברורה מהקליפה.
אין לי עצה טובה.
אולי העצה של עדינה כאן למעלה, ואולי לגלגל את הביצה על השיש עד שהקליפה נסדקת לפירורים, ואז לקלף.

לב אמיץחברה שלי שבאה מהכפר אמרה שביצים טריות ביום יומיים הראשונים בכלל לא מבשלים לביצה קשה. אנחנו לא מודעים לזה כי לא לוקחים ביצים ישר מהלול..
גם הוא מתייבש ופחות טעים וגם כל הערכים התזונתיים שלו נעלמים, ביצה קשה צריכה בישול של 10 דקות על אש נמוכה.. כמובן אחרי שהמים הגיעו לרתיחה..
1. לבשל את הביצים עם מלח
2. לשים את הביצים במי קרח לאחר הבישול
ולא מצה בריי
מצה פיצה! אבל החלבנו את הטוסטר אובן בשביל זה....
לוקחים מצה, מורחים עליה רסק עגבניות (או משקיעים ומכינים רוטב) עגבניות, זיתים וגבנ"צ...
ולטוסטר אובן.
תוך שתי דקות מוכן, להזהר זה נשרף מהר...
הבוקר הכנתי מן קציצות/לחמניות מטוגנות-
שמים ביצה, קמח מצה וקצת מים, מעט מלח. אין לי כמויות, זה צריך להיות סמיך כזה אבל לא מדי.
מטגנים במחבת עם שמן בכמות ששמים כשמכינים לביבות...
משתמשים במצות כתחליף לדפי הפסטה וכל השאר כרגיל..
מחליפה את העלי לזניה במצות רטובות (משרה דקה שתיים בחלב)