שרשור חדש
אני מחפשת מתכונים לעוגיות טעימות ויפותאני84
בסגנון של מגולגלות... שושנים...ביסקוטי מיוחדות....
אני יודעת שישמלא באינטרנט אבל מעדיפה דברים מנוסים ומוצלחים ממש...
זה צריך להיות מיוחד כי אני מכינה למשהי מתנה ואנינרוצה לשים בקופסאות מעוטרות...
תודה לכל המגיבים...
ואם זה מכוסמין אז בכלל פצצה...
שוקולד מושלגותאם הבנים12
מגולגלות במילוי תמרים
עוגיות סילאן,ג'ינג'ר
כעכים מלוחים/קרקרים
שוקולד צ'יפס

תודה רבהאני84
מתכונים מומלצים יתקבלו בברכה..
מתכוניםאם הבנים12
עוגיות סילאן
2/3 כוס שמן
1 כוס סוכר (3/4 מספיק)
1/4 כוס סילאן או מולסה
1 ביצה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
2כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית זנגביל
1כפית קינמון

אופן ההכנה:
לערבב יחד שמן,ביצה,סוכר וסילאן
להוסיף את שאר החומרים
ליצור עוגיות עם ידיים מעט רטובות.
לאפות בתנור בחום בינוני כ12-10 דק'


עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר (אפשר פחות)
2 ביצים
כפית תמצית וניל
לערבב היטב יחד

להוסיף
2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
ושוקולד צ'יפס.

לאפות בחום בינוני כ7 דק'.
ישר כח👍אני84אחרונה
הרבה בננות מאוד רכותת.מ.
מה אפשר לעשות+מתכון...
שיהיה פרווה (יש לנו אלרגי לחלב)
חשבתי על גלידה אבל איך מכינים? בלי ביצים
ראיתי השבוע איפשהו סרטון על פנקייק בננות, נראה טוב..קראנץ שוקולד

ננסה למצוא את זה..

 

לא זה מגעיל בטירוף - מניסיוןיהלום מקורי


למה מגעיל? פשוט למעוך בננה לתוך בלילה של פנקייקט'
אחד הטעימים!

ואם מוסיפים שוקולד צ'יפס זה שחיתות 😋
עוגת בננות\ עוגיות בננה...לב סדוק

אם זורם אז אני יביא מתכון בלי נדר...

תודה מסתבר שהרוב כבר לא היה ניתן לשימושת.מ.
את הקצת שכן שמתי במקפיא ונכין מזה איזה גלידה או שייק או משהו בהזדמנות...
אופציה לילדים- להכניס בתוך כוסות בננות מעוכות עם מעט לימונדה~א.ל
עבר עריכה על ידי ~א.ל בתאריך י"א באייר תשע"ז 16:30

או בננות בתוספת יוגורט (עם מעט דבש..)

אפשר להקפיא ויש גלידות לילדים לעת הצורך!

אני רוצהבריאות ונחת
נשמע כ''כ טעים
שייק פירותאודי-ה
אפשר שייקReminder

להוסיף לבננות מלון אפרסק ועוד פירות שתרצו, חלב וטיפה שמנת לפי הטעם, סוכר כנל וזהו..

היא ביקשה בלי חלבאודי-ה
אפשר רק פירות
אפשר שייק על בסיס מים..מחייכת =)
אוקיי לא מבינה בזהאודי-ה
בעלי תמיד עושה. אני לא אוהבת....
אין לי מושג מה הוא שם, אבל הוא עושה בלי חלב.
אפשר גלידת בננות מריצ' (פרווה)פסיפלורה1

למעוך בננות או להקפיא ואז לטחון, 

להקציף ריץ'

לערבב ביחד ולהקפיא לגלידה

גלידה11דוד11

להקפיא אותן ואז לטחון במעבד מזון ולהוסיף מה שרוצים.

 

1. תותים ותמרים\סילאן

 

2. קקאו ותמרים\סילאן

 

3. מנגו ותמרים\סילאן

 

 

אלו האופציות שאנחנו עושים, הבננה נותנת את המרקם של הגלידה וכל השאר זה הטעמים..

להקפיאחילזון 123

אח"כ לפרוס לחתיכות ולערבל טוב במעבד מזון

להוסיף אגוזים טחונים ושוקולד שבור

לאכול מיד ליקוק

 

אפשר גם עוגת בננות

זאת - טעימה

עוגיות בננה קפקאייס בננהmegicאחרונה


בצק לפיצה שהתפחתי התפחה מלאהתתתת

ובסוף לא יצא לי להכין אז הקפאתי...

כשארצה להכין מתישהו צריך להתפיח שוב?

ובד"כ כשמקפיאים בצק עדיף לא להתפיח בכלל לפני ההקפאה?

תודה!!

תלוי איזה בצקש.א הלויאחרונה
אני כשאני מכינה עוגות שמרים אני מקפיאה כשזה בצורה עם הממרח בפנים
ואז רק להפשיר ולאפות, ובזמן שזה מפשיר זה עובר תפיחה שנייה.

במקרה הזה לא הייתי מתפיחה שוב כי בד"כ בצק של פיצה/פוקצ'ה לא צריך יותר מהתפחה אחת
שימי לב שכשמפשירים אותו הוא עובר התפחה קטנה נוספת בד"כ
ותריחי אותו אחרי ההפשרה לוודא שלא החמיץ.

אני מפשירה לילה במקרר (כי בחוץ אני פשוט אשכח אותו..)
קניתי צ'ילי מתוק פעם ראשונהבריאות ונחת
למי יש מתכון טעים לעוף עם צ'ילי?
אבל שבאמת יהיה טעים כי בעלי חשדן פחד ובודק לי בציציות בכל מרכיב ומרכיב אז הוא כבר בלחץ ממה שיצא.
פשוט עוף בסיר עם תפוחי אדמה.שמן פשתן

בתחתית להניח טבעות בצל.

מעל את שופכת רוטב צ'ילי, מלח, פלפל, פרוסות שום. אפשר להוסיף מעט דבש אם בא לך. זהו!

תודהבריאות ונחת
בסוף הכנתי בתנור יצא לטעמי ממש טעים, בעלי לא היה לו נעים להגיד שזה לא משהו אבל היום בבוקר הוא לא רצה לקחת לעבודה מה שנשאר..
שתהיו בריאיםשמן פשתןאחרונה


דג מושט שלםש.א הלוי
אפשר להכין ברוטב אדום כמו פילה מושט או שפחות מתאים?
לדעתי אפשר למה לא? אבל לא ניסיתי..חילזון 123


בטח. למה לא.לב אמיץ

את יכולה להוסיף גרגירי חומוס.וכדאי לעשות כמה חריצים משני הצדדים כדי שהדג יקבל כמה שיותר טעם.

 

מצד שני, חבל לא לנצל את שלמות הדג לצורות בישול אחרות - נגיד, בתנור או בגריל.

 

 

עשינו כבר בתנור או בגריל... ש.א הלוי
מחפשים קצת מגוון אחר..


ותודה!!!
לב אמיץ

נזכרתי שאמא שלי חותכת את הדג לרוחב, לחתיכות צרות, מתבלת טוב טוב, ומבשלת ברוטב אדום.

יוצא מעדן. 

תודה לכן!ש.א הלוי
בסוף אזרתי אומץ ופילטתי אותם לפילה עפ"י הדרכה של ד"ר יוטיוב
יצא מעולה!
אמיצה. כל הכבוד לב אמיץאחרונה


עוגיות שוקולד צ'יפסתהלים בלנ"ו

אפשר בבקשה מתכון קל של עוגיות שוקולד צ'יפס

מה שבחתימה שלי, רק לשים לפחות כוס שמן במקום 3/4יעל מהדרום
מישהי כתבה פה פעם מתכון ממש טוב. אחפש לך.פלפל שחור
אז רק עכשיו הייתה לי גישה למחשב.. מצאתי!פלפל שחור
הכי טעים של מרתה סטיוארטRedHead
מתכון שעיברתתי מהאתר שלה, הוא לא מסובך אבל צריך מיקסר.
פשוט מושלם באמת!! עובד מעולה גם בפרווה עם מחמאה.

2 ורבע כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
220 גר׳ חמאה די רכה אבל לא לגמרי
1/2 כוס סוכר רגיל
1 כוס של סוכר חום
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים גדולות
2 כוסות שוקולד צ׳יפס (אני שמה קצת פחות)

לחמם תנור ל180 מעלות.
לערבב בקערה אחת את הקמח והסודה לשתייה.
במיקסר להקרים את החמאה עם שני סוגי הסוכר (להוסיף אותם באיטיות) עד שהם משתלבים יפה ואין גושי חמאה, להוסיף - מלח, וניל וביצים להמשיך את הערבוב במיקסר, אחרי דקה בערך להוסיף את התערובת של הקמח ובסוף בסוף את השוקולד צ׳יפס.

להרטיב את הידיים לעשות עיגולים קטנים (פחות מכדור פינג פונג) ולסדר בתבנית, אל תשטחי אותם הם משטתחים באפייה.
לאפות בין 8-10 דק׳ תלוי אם אתם אוהבים את זה רך או קריספי כזה.

זה נשמע המון סוכר...אז מי שלא אוהב מתוק מידי שיפחיתיעל מהדרום
לק"י

סתם לסבר את האוזן, אני על ארבע כוסות קמח שמה 3/4 כוס סוכר לבן.
פה על 1/4 2 כוסות קמח יש כוס וחצי סוכר.
כן נכוןRedHead
זה יוצא די מתוק ובדכ אני גם מפחיתה משניהם, בעיקר מהלבן
מה שיש על החבילה של אופנהימרת.מ.
אני מפחיתה קצת מהסוכר בד"כ ובמקום מרגרינה שמה שמן
^^^^ יוצא מעולה. (גם שמים שמן במקום מרגרינה)אביה*אחרונה
באלי מתכון שווה לפנקייקבעוז ותעצומות
כי כל מה שהכנתי עד היום לא יצא מוצלח מי יודע מה..
יש למישהו משהו מנוסה?
אנחנו עושיםהעוגב
כוס קמח
כוס חלב
ביצה
ומכאן תוספות לפי הטעם
של קרין ממש שווה וטעים!!מחייכת =)
http://www.carine.co.il/page_313

ואת זה לא ניסיתי אבל המתכונים של האתר הזה מוצלחים-
מתכון לפנקייק
אנחנו עושים קרפ של ניקי בש.א הלוי
כמעט אותה צורת הכנה כמו פנקייק אבל הרבה יותר טעיםםם (לא צריך מכשיר, עושים במחבת רגילה)


עשיתי, יצא מושלם!!! תודה (:בעוז ותעצומותאחרונה
מתכון לבלינצסאנישוש
קל פשוט ושתמיד מצליח יש כזה דבר???
בבקשהdora
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
3 ביצים
טיפונת מלח
3כוסות מיים
בלינצ'סאם הבנים12
4 ביצים
1כוס מים
1 כוס קורנפלור
1/2 כפית מלח (למלית מלוחה)

לערבב את כל החומרים שלא יהיו גושים, לטגן על מחבת טפלון (עם טיפה שמן בהתחלה, לשים מעט שמן ולנגב בעדינות עם נייר סופג) לשים שכבה דקה ולסובב את המחבת שיתפזר על כל המחבת.
ברגע שהקצוות מתנתקות מצדדי המחבת להפוך לכמה שניות ולהוציא.
טיפ פולני לבלינצ'ס דקיםירושלמית טרייה

משום מה רק במשפחות פולניות עושים את זה.

שאר העולם מנסה לפזר שכבה אחידה ודקה על המחבת בכל מיני צורות.

 

אז ככה:

לוקחים כמות נדיבה עם מצקת ושופכים על המחבת.

מחכים כמה שניות ושופכים בחזרה מהמחבת לקערה עם התערובת. נשארת על המחבת שכבה דקיקה שכבר הספיקה "להיתפס", חלקה ואחידה. עגולה עם זנב במקום בו שפכנו.. אבל למי אכפת, הזנב דווקא טוב לשים שם את המילוי ולגלגל.

 

אם רוצים טיפה יותר עבה מחכים עוד שניה לפני ששופכים בחזרה, שייתפס יותר.

אם יש בועות זה אומר שהמחבת חמה מדי. אם לא נתפס כמעט כלום היא קרה מדי.

יואו גם אצל סבתא שלי היתה תמיד לשון לבלינצ'ס.לב אמיץאחרונה

עכשיו אני נזכרת.

אבל סבתא מהונגריה. ולבלינצ'ס קראו פלצ'ינטו.

תמיד מצליח לב אמיץ

3 ביצים גדולות

שמנת חמוצה - 3 כפות ואפשר גם יוגורט.

3 כפות סוכר

3 כפות פודינג וניל

חלב בערך חצי כוס חד"פ

קמח, קמח מצה שמורה, או קמח מלא - בערך 2/3 כוס חד"פ 

אפשר להוסיף מעט קליפת לימון מגוררת

 

לבחוש הכל במזלג

לשים חצי כפית שמן (זית)

לשים כפת של מצקת מהבלילה

להריץ על המחבת

להפוך כשמזהיב

אוי בעצם זה מתכון לפנקייק.לב אמיץ


תודה!!!אנישוש
ברוקולי

 

עברו שבועיים מפסח 

ועדין לא לשתי בצק המום

 

בתכנון להכין בקרוב 2 מחמצות חדשות : אחת עם גלוטן ואחת נ"ג.

אעדכן בהתפתחויות. 

 

מה אתם הכנתם בנתיים?

 

@שמן פשתן 

@אן_שרלי

@קראנץ שוקולד

חביתה עם בצל 😒קראנץ שוקולד
לאחרונה לא יצא לי לאפות למרות שיש לי דודא רצינית על כמה מתכונים מהספר של ערן שוורצבארד.
ואנחנו מה?לב אמיץ

אנחנו ממשיכים להכין פנקייק מקמח מצות ננה-בננה

 

והילדים לשים סליים..

ידעתי שתגיבי , פעם הבאה אתייגברוקולי
איזה לחם בא לך לראות?
אני סתם צוחקת לב אמיץ

לצערי כרגע אני אופה בסיר פלא על הגז  (בזכות @מנסה לעזור היקרה).

 

מה שתכיני ישמח את ליבי.

כיכר מקמח מלא ומחמצת כבד וטוב

אולי עם עשבי תיבול?

ואז מה? שנה הבאה תקני עוד סיר פלא לפסח? מנסה לעזור


ברורר לב אמיץ

או שנגעיל.

או שנחליט סוף סוף אם לתקן את התנור או לקנות חדש, והפעם פירוליטי בילט אין מה שנקרא, ואז צריך לשדרג את כל המטבח כי סתם ככה אין לזה מקום..

 

 

בהצלחה מנסה לעזור

ואם עדיין מנסה מתכונים של פסח- קורץ

יש לי מתכון לעוגת שכבות מדהימה לפסח. הכנתי אותה בערב חג שני בסיר פלא. יצא משהו.

אם תרצי- תזכירי לי להעלות לך את זה ביום ראשון. (לא נראה לי שאספיק היום)

 

 

תודה רבה. אני אשמח מאוד לב אמיץ


תזכירי לי בשבוע הבא מנסה לעזור


מזכירה לך בשבוע הבא לב אמיץ

מאוד אשמח למתכון.

אז הנה. מתכון "פסחי" לעוגת שכבות טעימה בסיר פלא/ בתנורמנסה לעזור
תודה רבה.לב אמיץ

לא הספקתי לקרוא בעיון אבל בהחלט מתכוונת לנסות!

בשמחה תהנו מנסה לעזוראחרונה


החיים טובים עם פירוליטיברוקולי

 

כדאי לך כאילו מוציא לשון

 

אני מתארת לעצמי. בהחלט שואפים לזה. בעז"ה לב אמיץ


אומנם לא תוייגתי יעל מהדרום
לק"י

אבל הספקתי כבר לנפות 5 קילו קמח.
להכין לחמניות, פוקאצ'ות ופיצות משני קילו.
בראוניז
עוגת גבינה-מייפל
אלפחורס
פיצה בלי התפחה
אין עליך ;)ברוקולי
הייתי חייבת אחרי פסח לחגוג על הכנת מתוקיםיעל מהדרום
וואו! כל הכבוד.לב אמיץ


אה! ומופלטותיעל מהדרום


פששששששששמן פשתן


לא הכנת חלת מפתח?!אורה2x

גם אני לא..

 

היום לראשונה השתמשתי בכוס קמח להכנת עוגת גזר מ4 חלמונים במקום 2 ביצים שלמות.

יצא סביר+

ותודה לכל מי שהגיב בשירשור שם

@קראנץ שוקולד האמת עשית לי חשק לנסות להכין פטיסייר לבד!

מצאתי מתכון שנראה סבבה קרם פטיסייר

לפעם הבאה שאכין גלידה וישארו חלמונים.

 

לא.ברוקולי
(אם רוצה תשובה אמיתית למה בואי לפרטי )
לא משהו מיוחדשמן פשתן

ניסיתי לעשות פיציות מבצק עלים, אחרי ש8 שנים לא הכנסתי את הדבר הזה הביתה.

לא יצא משהו למען האמת....

אני צריכה מתכון טוב כלשהו בשביל יתרת הבצק.

את יכולה לנסות לחפש פה -מחייכת =)
4 חלמונים מיותרים.. מה עושים?אורה2x
יש לי 4 חלמונים מיותרים
ואין לי מרגרינה/ מחמאה
אפשר להכין עם זה טורט רגיל? להוסיף לזה גם ביצה עם חלבון?
אפשר להשתמש בזה כאילו זה 2 ביצים רגילות לעוגה? רעיונות אחרים ייתקבלו בברכה...
בסיס לקיש דורש רק חלמוניםמודדת כובעים


וגם חמאה..ברוקולי
וגם קמח 😜😜קראנץ שוקולד
וגם סוכר וגם מלח ברוקולי

 

נו. אל תהיה קטנוני כאילו מוציא לשון

נעע שכחת גם אבקת שקדיםקראנץ שוקולד
וגרידת לימון, אם כבר פריך אז עד הסוף 😋
לקיש מלוח?ברוקולי

 

אם כבר למתוק.. מוציא לשון

חח... מצחיקים אתם! מודדת כובעים


בצק פסטה, קרם פטיסייר, ברולה..קראנץ שוקולד


אני מורחת על החלות רק את החלמוןחדשה ישנה
עם טיפת שמן. זה הרבה יותר יפה מלמרוח את כל הביצה.
לטגן פלפל אדום ולהוסיף החלמונים ולאכל כאילו חביתהסיפור


לקנות חמאה ולהכין אלפחורס ברוקולי
יש לך מתכון מוצלח?מחייכת =)
סליחה אם זה ניצלוש..
של מיקי שמו מעולותp&y
אני אוהבת את של קרין בתופסת קצת חלב לעיסהברוקולי


הכנתי פעמיים והשתטחו ונהיו קשות =/מחייכת =)
אולי כי הכנתי עם מיקסר ידני ולא עם וו גיטרה?
הו!! נגעת בדיוק בלבי (חבל שלא ראיתי אתמול את תגובתך)יעל מהדרום

לק"י

 

בדיוק מה שקרה לי, רק שלשתי ביד (ושמתי רק שני חלמונים במקום 3).

שבוע שעבר הכנתי את המתכון של ניקי ב. ובהמלצת טיפ שקראתי באינטרנט שמתי קודם את החומרים היבשים והחמאה מהמקרר, ובסוף את הביצים. יצא מעולה!

 

לא יודעת למה לא השתמשתי בטיפ גם היום.

וניסיתי מתכון אחר בגלל ההמלצה של @ברוקולי

 

(הטיפ מפה אלפחורס – Room For Dessert)

 

עכשיו אכזבה גדולה

יצאה לי כמות גדולה של רקיקים מתוקים מידי.

את של קרין ניסית?מחייכת =)
מעניין למה זה יוצא ככה ...
אולי אני אנסה את המתכון של הקישור ששלחת! לפי התגובות נשמע מתכון טוב..תודה
ניסיתי את של קרין (ושבוע שעבר את של ניקי ב ויצא מוצלח)יעל מהדרום
זה בצק שממש צריך דיוק וקשה להכנהברוקולי

 

אם קשה 

אפית כנראה יותר מידי

 

ב. בצק פריך מאבד מכוחו לאחר לישה ארוכה 

 

אל תתייאשי

פשוט צריך להיות מדויקים מאוד 

כן אולי בגלל לישה רבה במיקסר,מחייכת =)
אקח את הטיפים לתשומת ליבי! תודה (:
בהצלחה! מחכים לתמונות יפות של אלפחורסברוקולי

 

[ותשלחי לי. אוהבת את העוגיות האלה.. ]

סגור! בעז"ה בלי נדרמחייכת =)
ב"ה, בסיעתא דשמיא הכנתי ויצאו מעולות!!מחייכת =)
הכנתי את המתכון של ניקי לפי הטיפ שיעל הביאה ויצא פצצה! ועוד מקמח כוסמין..ב"ה!
בא לי גם להכין שוב!!יעל מהדרום
לק"י

אבל קודם יש לסיים את הנגלה הקודמת (לפחות בעלי אהב אותן).

ויצאו לך ממש יפות!
תודה..בזכותך!מחייכת =)
וואו.. מעולה! תוכלי לכתוב איך בדיוק עשית?~א.ל

קמח כוסמין לבד?

לא עירבבת עם עוד סוג של קמח?

עשיתי לפי מה שכתוב בקישור שיעל הביאה,מחייכת =)
אני אעתיק לך :

השתמשו בחמאה קרה חתוכה לקוביות במקום רכה, שימו בקערה את כל החומרים מלבד החלמונים ותמצית הוניל, וערבבו את החומרים באמצעות תנועות של פירור בין הידיים. התוצאה הסופית צריכה להיות תערובת פירורית, דומה לקוסקוס, רק עם פירורים מעט גדולים יותר. לאחר מכן הוסיפו את החלמונים ותמצית הוניל ועבדו רק עד ליצירת בצק ולא שניה יותר מזה.

וכן, רק כוסמין.. (:
תודה יקירה~א.ל


הי הי היברוקולי

 

לא שלחת לי מוציא לשון

שאפו נראה ממש טעים

 

אני מחממת מים לקפה קורץ

 

 

אולי אני גם יכין 

ננסה גירסא עם כוסמין וגרסא נ"ג

 

חח, חשבתי שהתכוונת לשלוח לך תמונה מחייכת =)אחרונה
לא יודעת מה בדיוק הסיבהיעל מהדרום
לק"י

בכל מקרה לטעמי של קרין מתוקים מידי.
הכי פשוטטוב בסדר

להוסיף לחביתה או לשקשוקה...

עוגיות או מאפי בריאותפשוט_
אז שתינו סטודנטים
ולומדים עד מאוחר
אשמח למתוכנים למאםים ועוגיות שאפשר להכין ולקח
האישה מעדיפה שיהיו בריאות ולי קצת נמאס מהגרנולה
אז אשמח לרעיונות (גם גרונלה זה בסדר)
היי כולם! צריכה עזרה... בצפר וכאלו...חמדמדה

אז היי.... אני מחפשת דברים שאפשר לקחת בסנדוויץ' לבצפר, אם יש רעיונות לנשנושים- גם טוב...

אהה... ועדיף דברים מזינים כילו לא שוקולד וכאלו...

 

תודה לכם אנשושים!

ממרח עם חביתה וירק, סלט טונה, סלט חצילים וטחינה/ חומוסיעל מהדרום
עשית לי חשק לסנדוויץ׳נירוונהאחרונה
• גבינה לבנה/צהובה/שמנת עם עגבניה וחסה
• טוסט
• פסטו עם גבינת פטה
• חביתה מושקעת (פטריות/עשבי תיבול/ בצל) עם ירקות
• טונה ועגבנייה (שילוב מנצח!!)
• אבוקדו ❤️

נשנושים - גזר מגורד בשקית, ירקות חתוכים עם מטבל (טחינה/גבינה), מעדן + מוזלי, פירות עם מוזלי, חטיף אנרגיה, סלט שווה...
פיצה מצה!!אביגיל~!
תודה רבה! אחלה ארוחת ערב יצא ממש טעים נהננו!!
@..א..א..


יאמי! השנה גילינו את הטוסט של פסח מודדת כובעים


מה זה טוסט של פסח?התנערי מעפר
בכיף..א..א..
מתכון אפשר?טוב בסדר

אתמול ניסיתי לעשות לא בדיוק יצא לי ....

עשיתי בדיוק מה שהיה בסרטון,אביגיל~!
חממנו שמן על מחבת, הרטבתי שני מצות חתכתי חתיכות גסות לבפני, עירבבתי בקערה שלושה ביצי L עם טיפה מלח וטיפה פלפל שחור, שפכתי על המצות ערבבתי טיפה ואז יישרתי כשזה היה נראה לי טוב מתחת אז הפכתי, ושמתי מעל קטשופ גבנץ וזיתים כשהיה מוכן הנחתי על צלחת וזהו. תהנו בתאבון
משהו , מקוה לזכור את זה בפסח הבא בעזרת ה"גלית


אם נשארו לך מצות..א..א..
זה הפתרון בשבילם
וואו נראה מעולה ממש!!~א.ל
תודה אביגיל~!אחרונה
שבוע טובלב סדוק

מחפשת דרך לשדרג (מבחינת הטעם ולא מבחינת יופי וזה) עוגת תפוזים פשוטה, בלי לפגוע באיזון של העוגה.

זו עוגת כוסמין, אם זה משנה.

אני מצרפת מתכון

תזכו למצוות!

רכיבים: 

 

 1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות סוכר חום 
שקית אבקת אפיה
כוס שמן בעל טעם ניטרלי מכבישה קרה (זרעי ענבים, קנולה)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
 4 ביצים

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החמרים היבשים.
3. מוסיפים שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. אופים 55 דקות, בתבנית משומנת מס' 26 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

חובה שדרוג בריא?ט'
ציפוי גנאש שוקולד מריר מקפיץ עוגת תפוזים כמה דרגות למעלה.

אפשר גם לקצוץ שוקולד ולערבב בעדינות בבלילה.
עדיף בריא, אבל אפשר גם לא.לב סדוק

תודה על הרעיונות!

איכשהו תמיד כשאני מכינה עוגת תפוזים עם שוקולד מגורד\ פצפוצי שוקולד, כל השוקולד נופל למטה ואז יש לי עוגת תפוזים עם בסיס שוקולדמטורלל

יש לך מושג למה זה קורה?

אם השוקולד מגורד דק זה לא יקרה..לאידעת

אני אישית לא אוהבת להוסיף שוקולד לעוגת מיץ אני אוהבת להוסיף אגוזים קצוצים למעלה ומייפל (או קצת סילאן ליותר בריאות)

אני חושבת שלפני צריך לערבב את השוקולד ציפסמחייכת =)
עבר עריכה על ידי מחייכת =) בתאריך ד' באייר תשע"ז 12:29
עם קצת קמח (לקמח אותם) ולהכניס אותם לבלילה בסוף, בערבוב קצר ומהיר.
אני שמתי לב שיש חברות שבאופן קבוע שוקע ליp&yאחרונה
גם אם קימחתי...

ויש כאלה שלא
תגרדי קצת קליפת תפוז פנימה - יחזק את הטעם התפוזיאורה2x

ואולי כפית תמצית וניל, כפית קינמון

 

אפשר גם להפוך לעוגת שיש שוקולד תפוז - לשליש מהבלילה תוסיפי קקאו ותשפכי מעל שאר הבלילה בתבנית

 

 

קחי קינמון וסוכר דמררה תערבבי ותפזרי על העוגה לפני האפיה זהאני84
זה עושה אותה קראנצית וזה טעים. את עכולה להוסיף אגוזים גרוסים...
להוסיף למעלה אגוזים לפני האפיהטוב בסדר


לערבבחדשה ישנה
כוס אגוזים קצוצים
כף קמח
כפית קינמון
וכף שמן

לשפוך מעל העוגה לפני האפייה. זה מקפיץ אותה ממש!
להכניס פנימה שברי שוקולד מריר/ קוקוס~א.ל
מה עושים עם חלמונים?בי.ג
אני רוצה מתכון פשוט עם חלמונים, פרווה.
תודה!
תסתכלי שני שרשורים למטהמודדת כובעיםאחרונה


מחפשת רעיון לקינוח לבר מצוהחיב

שלום לכולם,

מחפשת רעיון לקינוח קל ולא יקר אך מכובד לאירוע בר מצוה של בני בשבוע הבא...

יש למישהי רעיון/ הצעה?

אני צריכה כ100 מנות..

תודה

//קראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך כ"ט בניסן תשע"ז 23:32


סופלה? ואפשר קצת גלידה וניל לידשלומית12345
כמה רעיונותs83
מוס שוקולד בכוסות אישית
מוס חלווה
סופלה
גליליות ממולאות
גלידות אישיות
פיצפוצי אורז עם חמאת בוטנים
ג'לי
לפתן פירות משימורים בכוסות אישיות

מזל טוב!!
מאפינס קרטון ממולא קצפת +פודינג עם מקל של בצק עליםהתמקדות

מרשים טעים ופשוט להכנה.

מזל טוב!

 

פשוט וקל להכנה!הכל מאת ה'
בכוסיות קטנות,
עוגיות לוטוס מרסקים לפרורים,אפשר בבלנדר.
מעל שמים שכבה של שמנת מתוקה מוקצפת,
ומעל ממרח עוגיות לוטוס!!-אפשר שיצא נוזלי לחמם במיקרו.
ויוצא סוף הדרך,פשוט מהיר וקל וטעים...!!

מזל טוב!
לקנות שלגונים-יש טובים וקטנים של פלדמןמחנכת ואמא


מוס שוקולדטוב בסדר

להמיס 2 חבילות שוקולד מריר, שליש כוס מים, חצי כוס סוכר

 

להקציף ריץ, להוסיף כפית קפה מגורען.

 

להוסיף את השוקולד המומס לריץ...

 

אני עושה את זה כגלידה. יוצאת לי תבנית בינונית חד פעמית. מספיק ל20 מנות. ופשוט מוציאה בכף כמו גלידה... 

אבל אם את רוצה את זה יותר יפה, אולי עדיף לשים בכוסיות קטנות.

 

20 מנות??? אתם רזים!מודדת כובעים

נראה כמו כמות של 6-8 מנות..

ממש לא רזים....טוב בסדר

דווקא אוהבים לאכול.

אבל מגישים את זה בתור גלידה בסוף ארוחה...

מקצפת ממולאת ברוטב תותים וקצפת...אני84
שחכתי את השם של זה בטח יכתבו לה פה... זה כמו נשיקה גדולה חלולה שממלאים בפנים פרות יער קצפת גלידה...
קינוחי כוסות! שברי עוגיות קצפת וסוכריות מוזהבות~א.לאחרונה
אכילות כמובן
למי יש מתכון לופל בלגי ללא גלוטן?חברה שלך


לי יצא להכין כמה פעמים..אביה*אחרונה
אותו דבר כמו המתכון הרגיל, רק עם הקמח המיוחד ללא גלוטן. יוצא חביב..
מה אפשר להכין לסעודה שלישית, בלי גלוטן?גילת

מדברים סטנדרטיים שיש בבית

 

יש קצת קמח כוסמין

 

מחשק לי איזה מאפה טעים

עד כמה שהבנתי קמח כוסמין מתנהג כמו קמח רגיל כמעטיעל מהדרום
לק"י

רק לא להתפיח יותר מידי.
בכוסמין יש גלוטן.ברוקולי

 

 

פשטידה, בלינצ'סאם הבנים12
לא מאפהרק טוב!
תפו"א
בטטות בתנור
אנטיפסטי
סלטים מעניינים
בורגול, קינואה (מישהו מהם נחשב לגלוטן?)
מגש ירקות עם מטבלים
סנפרוסט למינהם
קציצות טונה/עדשים/ירקות (בטח אפשר להחליף את הקמח/הלחם במשהו)
בורגול זה גלוטןמחייכת =)אחרונה
עוגות פשוטות פרווהקצת xחרת

 

אשמח לגוון קצת את המתכוני העוגות שלי,

אשמח לרעיונות וקישורים לעוגות פשוטות פרווה שמתאימות לקפה של הבוקר,

בלי מלא ביצים או כמה חבילות שוקולד,

אם הן בריאות יחסית- בכלל מעולה.

 

תודה

עוגות בחושות למינהןיעל מהדרום


אני גיליתי את האתר הזה ומאז זה נהיה אתר קבוע בשבילי (:מחייכת =)אחרונה
מכירים את זה שלפעמים ביצה קשהתתתת

מתקלפת ממש בקלות ולפעמים הקליפה ממש נדבקת חזק לביצה וקשה ממש 

לקלף אפילו תחת מים זורמים, ושמקלפים יוצא גם מלא מהביצה???

למה זה קורה?

אשמח לעזרה...

תודה

צריך לשטוף טוב במים קרים מיד אחרי הבישול-עדינה-
כלומר, מיד כשמכבים את האש לשטוף מתחת לברז כדקה במים קרים ואז זה מתקלף מעולה
אומרים שזה כי הביצה טריה מאוד.לב אמיץ

אז הקרומים שלה לא התקשו ולא נפרדים בצורה ברורה מהקליפה.

 

 אין לי עצה  טובה.

אולי העצה של עדינה כאן למעלה, ואולי לגלגל את הביצה על השיש עד שהקליפה נסדקת לפירורים, ואז לקלף.

^^^^אורה2x
אם זה ביצים טריות הן לא מתקלפות טוב

תני להן "להתיישן" כמה ימים במקרר לפני הבישול והן יתקלפו בקלות
עד היום חשבתי שבעלי ממציא את זה מורמורן


בעלך יודע מה הוא אומר לב אמיץ


^^^^טריהירושלמית טרייה

חברה שלי שבאה מהכפר אמרה שביצים טריות ביום יומיים הראשונים בכלל לא מבשלים לביצה קשה. אנחנו לא מודעים לזה כי לא לוקחים ביצים ישר מהלול..

ראיתי פעם סירטוןabc
שככל שאת מבשלת את הביצים יותר כך הן תתקלפנה ביתר קלות.
בשביל למנוע בישול יתר מומלץ לבשל אותן בצורת אידוי! מוזר אבל נוסה בהצלחה..
(לצורך בישול באידוי את מניחה מים בסיר רק בתחתית ולא שיכסו לגמרי את הביצים)


**לא זוכרת את ההסבר ההגיוני מאחורי זה אבל אם אמצא את הסירטון אשתדל להעלות אותו
חשוב אבל לא לבשל עד שהחלמון נהיה אפור משתי סיבותקראנץ שוקולד

גם הוא מתייבש ופחות טעים וגם כל הערכים התזונתיים שלו נעלמים, ביצה קשה צריכה בישול של 10 דקות על אש נמוכה.. כמובן אחרי שהמים הגיעו לרתיחה..

נכון ולכן באידוי זה לא קורהabc
אבל לעומת זאת מתבשל היטב בשביל לנתק את הקליםה כמו שצריך
שתי המלצות ששמעתי, ועוזרות- מניסיוןכף עץאחרונה

1. לבשל את הביצים עם מלח

2. לשים את הביצים במי קרח לאחר הבישול

מתכון לארוחת בוקר טעימה?יפה!

ולא מצה בריי

בדיוק עכשיו הכנו בארוחת ערב....בתאל1

 מצה פיצה! אבל החלבנו את הטוסטר אובן בשביל זה....

לוקחים מצה, מורחים עליה רסק עגבניות (או משקיעים ומכינים רוטב) עגבניות, זיתים וגבנ"צ... 

ולטוסטר אובן.

תוך שתי דקות מוכן, להזהר זה נשרף מהר...

 

הבוקר הכנתי מן קציצות/לחמניות מטוגנות-

שמים ביצה, קמח מצה וקצת מים, מעט מלח. אין לי כמויות, זה צריך להיות סמיך כזה אבל לא מדי. 

מטגנים במחבת עם שמן בכמות ששמים כשמכינים לביבות...

 

 

 

אנחנו קוראים לזה - לביבות של פסחיעל מהדרום
לק"י

ושמים גם קצת אבקת אפיה.
אפשר להוסיף גם גבינה/ קוטג'.
לזניה ממצותקראנץ שוקולד

משתמשים במצות כתחליף לדפי הפסטה וכל השאר כרגיל..

תודה,אפשר מתכון?יפה!


אני מכינה אותו דברברוקולי

 

מחליפה את העלי לזניה במצות רטובות (משרה דקה שתיים בחלב) 

 

פנקייקים, לביבותיעל מהדרום
בבקשה.הכנתי יצא מעולה..א..א..

וואי נראה טוב! תודה אנסה!!!אביגיל~!


במתכון השני השלישי והרביעי מה הם שופכים לביצים?גלית


חלב..א..א..אחרונה