שרשור חדש
אפשר להקפיא כרוב וירוקים?סטופ
קניתי כרוב ענקקקק (זה מה שהיה😐)
וגם סלרי שיש ממנו יותר מדי.
בחצי מהסלרי לא אשתמש לפחות עד שבת הבאה
ולכרוב ייקח המון זמן להיגמר...
יש לי איך לשמור עליהם?
זה גם קורה לי הרבה שאני זורקת את הסלרי שנשאר כי הוא משחיר, וגם הכרוב כבר נהיה מר ומגעיל לקראת הסוף שלו.

מישהו ניסה פעם להקפיא ירוקים? אני משערת שזה יתקבצ'ץ', השאלה אם הטעם יישאר וזה יהיה טוב למרק.
וכרוב?
ואם לא בהקפאה- אז לפחות מקסימום חיי מקרר...
כרוב אפשר להקפיא, יהיה טוב לבישולמודדת כובעים

לא לסלט.

 

סלרי יחזיק לך מעמד במקרר לפחות לשבועיים. 

איך הסלרי יחזיק טוב?סטופ
בד''כ אני שמה במגירה של הירקות באריזה המקורית (כשהיא כבר פתוחה..) וזה משחיר ונהיה מגעיל.

תודה(:
בתוך השקית של החסלט, על המדףמודדת כובעיםאחרונה

מחזיק אפילו ליותר משבועיים

כרוב שלם מחזיק לי לפחות שבועיים-עדינה-
סלרי לבישול אפשר להקפיאחילזון 123

עדיף להפריד בין העלים למקלות. למרק זה בסדר גמור.

כרוב שלם מחזיק לדעתי בלי בעיה במקרר אם עטוף טוב בניילון.

ואפשר להכין סלט כרוב כזה עם רוטב של חומץ וסוכר ושמן. זה סלט שמחזיק הרבה זמן.

^^^השם שלי

אני מקפיאה סלרי, ואחר כך משתמשת לבישול.

קודם אני חותכת לחתיכות ומשרה במים עם סבון.

ואז כל פעם לוקחת כמה שאני צריכה.

 

על כרוב- לא ניסיתי

סלרי: להפריד עלים וגבעולים. לשטוף, לייבש. לקשור בשקיותירושלמית טרייה

כדאי לחתוך את הגבעולים לחצי שלא יהיהו ארוכים מדי.

אחכ לשטוף לפי ההוראות (שלוש דקות במי סבון בגלל החרקים וכו').

אחכ שמים על מגבת או משהו שיתייבש, לא נורא אם מתייבש טיפה יותר מדי ונעשה סמרטוטי.

אחכ קושרים בשקית נקיה (לא רמי לוי, שקית מחבילה) היטב, כדאי שיהיה נפוח - שיהיה אויר בפנים.

שתי שקיות נפרדות - אחת לעלים ואחת לגבעולים.

הגבעולים יכולים להחזיק מעמד ככה גם שלושה שבועות. רק הקצוות נעשים טיפה חומים אחרי שבועיים אז אפשר לחתוך רק קצוות. העלים מחזיקים ככה שבוע בכיף.

 

ואפשר להוציא ולהשתמש - זה כבר שטוף. ממש נוח.

 

כרוב: נשמר במקרר מעולה באריזה המקורית שבועיים ויותר. מקסימום חותכים את האזור שהיה חתוך אם כבר התחלת להשתמש. וכמובן מורידים עלים חיצוניים.

 

עוף טחון קפוא שפג תוקףבריאות ונחת
לפני חודש וחצי
אל תרדו עלי שכך קרה
יש מה לעשות עם זה? היה במקפיא כל הזמן
תפשירי ותריחיטוב בסדר

התאריך לא מחייב שזה באמת לא תקין.

תודהבריאות ונחת
כבר הפשרתי ותיכף אריח. אני פשוט לא רוצה לטרוח להכין אם זה מקולקל.
ואל תחששי בעניין הריחטוב בסדר

כי עוף מקולקל זה דבר מסריח בצורה נוראה. אז אין סיכוי לספק.

תודה!!בריאות ונחת
באמת אני צריכה לדחוף את האף ממש עמוק כדי להריח משהו, אני מניחה שזה אומר שזה בסדר
פעם אמרו שעד חצי שנה בהקפאה זה בסדרלכל זמן ועת
תודה. כבר נאכל עד הקציצה האחרונה... היה טובבריאות ונחתאחרונה
מתכון לגליליותדרוגי
רוצה להכין גלגליות עם שוקולד בפנים שאפשר להכניס קצפת.
ראיתי כאלה בסופר ורוצה להכין לבד. אפשרי?
יש למישהו מתכון איך?
תודה
מתכון לגליליות עצמן?ש.א הלוי
אפעם לא מצאתי אליהן מתכון...
בסוף אני קונה ושמה קצפת לפני ההגשה.
לפי הידוע לי- אין אפשרות להכין גליליות בביתרבה אמונתך!
תודה רבה!דרוגיאחרונה
איפה אתם שומרים/ות מתכונים?קראנץ שוקולד

נגיד מוצאים מתכון נחמד פה או באתר מסויים?

על פתקי תזכורות במגירה של הסכו''ם ט'
ובמחברת עם כריכה קשה ויפה.

מעתיקה למחברת/דף אקראיש.א הלוי
יש לי כמה שמורים בנייד באפליקציות או בקישורים
אבל במטבח עצמו אני מעדיפה דף נייר שלא אכפת לי כ"כ אם יהרס
לכן זו מחברת רגילה כזו של תלמידים..
מיד שומרת במועדפיםאורה2x
ומתכונים מפה אני מעתיקה ושומרת על אפליקציית keep של גוגל.
יום יבוא ואני אדפיס את כולם לקלסר המסודר שזנחתי...

אפשר את המתכון של המפל הלבן?שמן פשתן

וקישור ל15 מתכונים עם @ברוקולי?

זה סודי אורה2x
אנרגיה ירוקה: 15 מתכונים עם ברוקולי
בינתיים הכנתי רק את הקציצות
תוכלי להסביר בדיוק איך את שומרת?abc
ומה זאת האפליקציה?
לא משהו מתוחכם במיוחד....אורה2x
זה אפליקציה רגילה של 'פתקים' שמסתנכרת עם הגוגל שלי ואז גם אם הטלפון נמחק אפשר לשחזר את הפתקים עם המתכונים.
יש לי תיקיית מתכונים שם ואני פשוט עושה 'העתק הדבק' לתוכה.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.keep
הנה צילומסך מהאפליקציה:אורה2x

abc
אני אנסה את זה.
נשמע יעיל
וואי! בדיוק חיפשתי את המתכון לשניצל תירס הביתי. ישמצב~א.ל

שתכתבי אותו?

צילום מסך ואז בגלריה באלבום מתכוניםג'נדס
אז אני... קראנץ שוקולד

פתחתי קבוצת פייסבוק שרק אני ואחותי חברים בה, כל קישור או מתכון שמוצא חן בעיני אני פשוט שם שם, יש לי כמובן קטגוריות, בשרים, עוגות מסויימות, מאפים וכו'..
וכמה יש לי הכל זמין ויש לי אפשרות לעשות חיפוש שם...  מוציא לשון

אלבומים עם כרטיסיותבנדא מצוי!!
כל קטגוריה מופרדת לחצי אלבום

חלבי
בשרי
מנות אחרונות
פרווה
במועדפים, ואת חלקם מעתיקה למחברתיעל מהדרום
פתק ואז מעבירה אותו לספר מתכוניםנוצת זהב

שאני מנסה לעשות כבר שניייים ולא הולך לי...

בסופו של דבר נוצר דבר כזה-קלסר מפוצץ בדפים ומחברות לא מסוימות..חח

בהצלחה

עשינו פרוייקטנסיכה יפה
הקלדנו הדפסנו וניילנו. יצא אחלה חוברת וגם כשהחא מתלכלכת אפשר לנקותת
שומרת במועדפיםמעפר אני באה

ואחרי שיוצא לי לנסות אותו והוא מצא חן בעיני, אני מעתיקה לקלסר המתכונים שלי...

במייל- ושולחת לבנות שלי+mp8
ככה שמור אצל כולנו.
באתר בשם pinterestובנה ביתך

Pinterest • The world’s catalog of ideas

 

אתר מגניב שנותן לשמור קישורים עם התמונות שלהם בלוחות מקוטלגים..

ואפשר לשתף ולמצוא בו מתכונים אחרים..

 

ובכלל אפשר לבנות שם לוחות לא רק של מתכונים אלא של כל רעיון אחר שמצאתן באינטרנט..

כמו עבודות יצירה, תסרוקות, בגדים וכו'

 

ועוד יתרון שיש לו תוסף לדפדפן כך שבכל עמוד שאת נמצאת את יכולה אוטומטית להוסיף ללוחות, ויש גם אפליקציה לפלאפון

נראה מגניבאורה2x
הורדתי את האפליקציה
לא הבנתי מי יכול לראות את מה שאני שומרת שם
זה פתוח לכל המשתמשים באפליקציה?
ומה זה אומר שאני עוקבת אחרי נושאים מסויימים?
יש כל מיני אפשרויותובנה ביתך

 

לכל לוח את יכולה להחליט אם הוא ציבורי או לא בהגדרות

ויש אפשרות להוסיף שותפים ללוח כך שהם גם מעדכנים ומוסיפים.

 

לא ניסיתי את האפשרות של המעקב, אבל נראה לי שזה פשוט שולח לך למייל כל מיני עידכונים לגבי הנושאים שבחרת..

 

חוץ מזה, האתר גם שולח מיילים באופן קבוע על דברים מעניינים שקשורים ללוחות שלך בלי קשר למעקבים..

קנינו ספר מתכונים יפה ונחמד, כל מתכון מוצלח ישר נכתב בוצ'וקלייט


הוצאתי מקבוצת וואטסאפ ישנה את כולםסוכריות עדשים
ונשארתי לבדי.. שיניתי שם למתכונים ואני שמה קישור כל פעם שרואה מתכון מוצלח..
(אפשר ישר לפתוח קבוצה לבד)ג'נדסאחרונה
פירורי עוגיותמחייכת =)
מישהו ניסה להחליף פירורי ביסקוויטים במתכונים בפירורי עוגיות בצק פריך ? או בסתם עוגיות?
אשמח לדעת איך זה יוצא
אפשר להחליףיעל מהדרום
איך זה יוצא? אותו טעם או שפחות טעים?מחייכת =)
נראה לי שטעם אחר פשוט..תלוי מה אוהביםיעל מהדרוםאחרונה
יש למישהו מתכון לעוגת לוטוס פרווה? דחוף לשבת הזאת... אי לעם ישראל

יש לי הרבה בסקוויט לוטוס ואפשר לקנות ריצ' וממרח לוטוס וכל מה שצריך מוציא לשון אבל אני צריכה בבקשה תשובה מהר...צוחק

אפשר גם פשוטתתתת

בתחתית תבנית לסדר שכבה של עוגיות לוטוס שלמות, באמצע להקציף ריצ עם אינסטנט פודינג וניל וקצת מים

ולמעלה לטחון עוגיות לוטוס...( פשוט במקום ביסקוויטים רגילים...)

תודה אני נראלי ישים למטה בסקווטים, מעליהם קצפת מעורבבת עאי לעם ישראל

עם ממרח לוטוס ומעליהם שברי עוגיות מעורבבים עם ממרח...חושף שיניים נקווה שיצא טעיםמוציא לשון

בסוף עשיתי בסקוויטים, קצפת מעורבבת עם ממרח, בסקוויטים,קצפת,אי לעם ישראלאחרונה

, שוקולד מומס ושברי בסקוויטיםכאילו מוציא לשון 

5 חלבונים, וריצ'- איך אפשר להרכיב מזה גלידה?אורחיה

כמויות? מה להוסיף? תודה!

מתכון לגלידהמקווה לטוב=)אחרונה

לריץ' של 250ml הייתי שמה קצת פחות מ5 חלבונים..

בכל מקרה, את מקציפה את החלבונים עם חצי כוס סוכר+-, בקערה שניה מקציפה את הריץ.

מקפלת את שנייהם ביחד. עכשיו את יכולה להוסיף מה שבא לך- שוקולד מגורד, קפה נמס, לוטוס, ריבת חלב וכו'.

מקפיאה ומידי פעם מוציאה מהמקפיא ומערבבת שוב (לא חייב, זה רק עושה מרקם נעים יותר)

מתכון לקיגלאבןישראל
רוצה להכין קיגל.
יש למישהו מתכון טוב שנוסה ויצא טעים?
תודה רבה!
מחפשת מתכון טוב לגלידה-עדינה-
יש לי מכשיר גלידה של המיקסר.
עדיף פרווה.
תודה!

מצטרפת!!נירוונה
תתחדשי על המכשיר, הוא נראה ממש שווה!
אולי בכל זאת?-עדינה-
הוא שוכב אצלי כבר 5 שנים..
😕
בבקשהקראנץ שוקולד

מקציפים שמנת מתוקה, רצוי כמות גדולה של ליטר בשביל שתצא כמות טובה של גלידה, מוסיפים חלב מרוכז ומוסיפים את הטעם הרצוי, אפשר לרסק עוגיות אוראו ולהוסיף, אגוזים מקורמלים, תמציות טעם שונות או מחיות פרי וכו'.

מה זה חלב מרוכז? יש מתכון עם דברים פשוטים יותר?-עדינה-
תודה!
זה מתכון מאד פשוט, חלב מרוכז קונים בכל סופר..קראנץ שוקולד


באיזה כשרות אפשר למצוא את זה?-עדינה-אחרונה
ויש לך אולי גם מתכון פרווה?
לא הולך לי באפייה , עזרה !שקיעת ערביים

אני מאוד נהנת לנשנש עוגיות ביתיות , 

 

אבל אצלי הן משום מה לא יוצאות טוב , מה אני עושה לא נכון ?חושב

 

זאת אומרת גם לפי מתכון מדוייק ,

 

נגיד העוגיות הפריכות שצריך להוסיף מרגרינה , אז בתנור המרגרינה נמסה והעוגיות "שוחות" בשמנוניות ..

 

וגם לעיתים הבצק יוצא לי דביק מדי ,

 

יש לכן עצות לאפייה טובה ומתכון לעוגיות שיצליחו בטוח ?

 

תגידי איך אתה עושה בדיוק נגיד לך מה הטעות..קראנץ שוקולד

יש סיכוי גם שהתנור בעייתי..

בקשר ןלעוגיות יכול להיות שאת מעבדת אותם יותר מדיקראנץ שוקולד


תודה על המענה.שקיעת ערביים

אני לא יודעת , 

אני משאירה את המרגרינה בחוץ קצת כדי שתהיה רכה ולשה אותה יחד עם הקמח .

אבל הבצק מרגיש לי דביק מאוד , אז אני מוסיפה עוד קמח נגיד או שאני שמה בקירור 

אבל גם אחרי הקירור הוא לעיתים מרגיש פירורי ודביק .

 

האם כל סוג של מרגרינה מתאים לאפייה ? אולי טעיתי וקניתי משהו לא מתאים .

 

בכ"וא ניסיתי המון פעמים ואף פעם לא יצא לי תוצאה שהייתי מרוצה ממנה .

 

התנור הוא של bellers אם זה רלוונטי , אני אופה על 150-180 מעלות בד"כ. 

 

בבצק פריך עובדים עם חמאה קרהקראנץ שוקולד

אחרת הבצק קשה מאד לעבודה ובגלל זה הוא נהיה דביק, גם לאחר העיבוד מקררים אותו שוב לפני שמתחילים לעבוד איתו..
 

כשאת עובדת עם בצק פריך, בסיסי לצורך העניין את שמה את הקמח הסוכר וחמאה במיקסר ומעבדת רק עד שבמתקבלים פירורים(את החמאה הקרה חותכים לקוביות כדי שהעיבוד יהיה קצר יותר)

לאחר מכן מגבשים את הבצק ביד, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לקירור לחצי שעה-שעה..

אוקיישקיעת ערביים

אבל נניח ואני רוצה בצק שהוא פרווה על בסיס מרגרינה , זו אותה פרוצדורה?

כן.. מחמאה תחליף טוב לחמאה..קראנץ שוקולד


רק הערהש.א הלוי
הבצק הפריך (מה שאת מתארת) הוא תמיד טיפה דביק.
לכן עובדים על משטח מקומח קצת
ולא ללוש יותר מידי
זה צריך לישה ראשונה עד שהכל מתאחד
קירור במקרר/מקפיא, לקרוץ עיגולים בלי לישה נוספת רק רידוד ועיגולים (ובקיץ כדאי לעבוד באזור קר כמה שניתן)
ולתנור.
תודה לכם על התשובות .שקיעת ערבייםאחרונה


בישוליםצוקולטה

ביומיום אני ממש אוהבת תאוכל שיוצא לי

מוצלח וטעים..

אפילו שאין אצלי כמויות או מתכונים..

מה שנראה לי באותו רע

איכשהו בשבתות שאני מבשלת לא רק לנו..

משהו לא מסתדר..

נשרף.. לא מספיק טעים

מלא פשלות!

לא יודעת אם זה בגלל הכמויות או בגלל הלחץ שלא רק אנחנו אוכלים תאוכל הזה

דעתכן?

פתרונות?

 

תמיד תוסיפי תפילהטוב בסדר

תבקשי מה' שהאוכל יצא טעים לכבוד שבת.

תרפי. תחליטי שאת שמה באוכל את מה שאת יכולה וסומכת על אלוקים שיעשה את העבודה...

 

ואת יכולה להסתייע במתכונים. כי כשמכינים לכמות שונה ממה שאת רגילה זה באמת קשה יותר.

אני מניחה שזה בגלל הלחץ..חדשה ישנה
כשאני מבשלת שיש אורחים לוקח לי המון זמן כי כל דבר אני פתאום לא בטוחה שזה יצא טוב, יראה טוב, יספיק לכולם...
צריך להרפות ולחשוב שאין אף אחד שמגיע ולהתפלל שיצא הכי טוב שיש! קצת בטחון עצמי
גם אני חושבת שזה בגלל לחץנירוונה
אל תלחצי, תשמחי שאת מבשלת לכבוד שבת קודש ותאמרי את זה - לא סתם יש את הסיפור ״תבלין של שבת״, זה באמת משהו מיוחד...
עוד משהו, כדאי לדעתי שתתכנני מראש מה את מכינה, מה את צריכה לזה, מה סדר הבישול וכו׳ וזה יעשה לך סדר כזה בראש וירגיע
תודה צוקולטהאחרונה

בינתיים אני עייפה מלחשוב בכלל על לארח שוב...

אבל שומרת תעצות שלכן

רוטב לסלט שהיה מחוץ למקרר 36 שעותצוקולטה

מה דינו?

 

קנוי? בטוח שצריך מקרר? תסתכלי על האריזהמודדת כובעים


כן.. ופתוחצוקולטה

רצינו לקחת אותו איתנו לשבת ושכחנו בחוץ חח

אני מבחינתי ברור לזרוק בעלי טוען שאין בזה בעיה..

ולא בשבילי לריב איתו על זה

השאלה אם אני צריכה להתכונן לזה שהוא יחטוף קלקול קיבה או משהו חח

שיאכל... יש מצב שלא יקרה לו כלוםמודדת כובעים

הרבה פעמים זה די עמיד...  

 

 

וגם אם כן.. עשיתי את שלי צוקולטה


יש בזה מיונז?ש.א הלוי
לרוב הם שורדים לילה מחוץ למקרר
רוטב ויניגרט קנוי.. אין לי מושג מה יש בזהצוקולטה

וזה 36 שעות.. הרבה יותר מלילה חח

חחח מקסימום זה בעיה שלו ש.א הלוי
לא מבינה ברטבים של סלטים...
יש מיונז, קטשופ, חומץמודדת כובעים


בחנות זה גם לא היה במקררטוב בסדר

בד"כ הם עמידים גם בפני פצצת אטום מרוב חומרים משמרים ששמים בהם.

בחנות זה עדיין סגורצוקולטה

וכתוב בפרוש על הבקבוק לאחר הפתיחה לשים במקרר.

תריחי את הרוטבטוב בסדר

הריח הוא פרמטר מצוין.

חם אצלכם או קר? אם בבית ישחדשה ישנה
פחות מ25 מעלות יש סיכוי טוב שזה שרד.
וחוצמיזה, אם זה התקלקל ישר טועמים.
בינתייםצוקולטהאחרונה

אף אחד לא טעם מזה..

אני לא מעיזה
וכנראה שיעבור לו התאריך לפני זה חחח

 

קינוחיםבלהבלה
יש לנו תכף בר מצווה בעז"ה וצריכים להכין עוגות וכאלה לחדרים.
אשמח לקבל מתכונים לעוגות ודברים שאפשר לשים בחוץ אפילו כבר מחמישי בערב.
פס של עוגת שיש/עוגת מייפל/עוגת קפהבנדא מצוי!!
לשים גם כמה חטיפים לילדים
עוגות בחושות למיניהןיעל מהדרום
נראלי עדיף לקנות פסי שמרים קנויים, הביתיים פחות טעימיםמודדת כובעים

בחוץ

אם את רוצה קנוי אפשר לשיםחדשה ישנה
גליליות פרווה
לא קנויבלהבלהאחרונה
אוכל בריא אפשר מבושל ועדיף הכנה מהירה"בשמחה תמיד"
למי יש רעיונות לאוכל בריא..
אפשר גם מבושל והכנה מהירה..
תודה רבה רבה
שעועית ירוקה מוקפצת אצלנו להיט...תתתת
קינואה,אורז מלא,ירקות בתנורמחייכת =)
אדממה זה אחלה נשנוש!!נירוונה
הכוונה לאוכל ממש? אז פשוט מנה מאוזנת של חלבונים ופחמימות בשילוב ירקות מבושלים או טריים ומרק אם את ממש משקיעה
ממליצה על בשר הודו הוא בריא ורזה, שווארמה הולך איתו מעולה או אפילו לשפד אותו לתבל קצת ולצרוב על מחבת פסים.
לשלב בסלטים חזה עוף/הודו ובטטות זה טעים ומשביע

עדשים אדומות מתבשלות ממש מהריראת גאולהאחרונה
אני מכינה עדשים אדומות כרוטב עגבניות יחד עם בורגול.
סלטי עדשים
בטטה בתנור, קל להכין.
סלטים חיים בכל הגיוונים האפשריים.
אז לא היה לי מספיק ביצים, וניסיתי להכין פנקייק. במקום חלקאנונימוס

מהביצים שמתי רסק תפוחים (בהשראת מתכונים לפנקייק טבעוניים שמצאתי באינטרנט), והבלילה יצא גרועה ממש!

נשאר רטוב כזה (כמו לא אפוי..) ונדבק למחבת.

הייתי צריכה לזרוק הכל!!

(ועוד הכנתי כמות גדולה.. )

 

עצות, רעיונות והסברים איך משתמשים ברסק תפוחים, ורעיונות טעימים ומוצלחים מה לעשות איתו!

 

תודה!

מקפיצה לי.. אשמח לתגובות..אנונימוס


יש לביצה כמה שימושיםחוזרת
לחבר בין דברים
להתפיח
לשמן

הרסק תפוחים מתאים כדי לחבר בין דברים. בפנקייק צריך כדי להתפיח ולשמן. לכן בגדול היה עדיף להוסיף אבקת אפיה ושמן. למה בגדול? אני לא יודעת איזה מתכון הכנת. ויש עוד דברים שאפשר להוסיף. אפשר לקחת מתכון טבעוני לפנקייק ולראות מה מביאים בו....
התבססתי על מתכון שמצאתי באינטרנט. למתכון טבעוני לפנקייק שלאנונימוסאחרונה

פסח. היה בו בננות ורסק תפוחים, לכן חשבתי שזה יכול להיות טוב.

עשיתי עכשו חיפוש נוסף על מתכונים טבעוניים לפנקייקים, ובאמת היה שם רק תוספת של סודה לשתיה.

מוזר..

תודה רבה על ההתיחסות!

אבקת חלב זה חלבי??אורה2x

קניתי גרנולה פרווה, אפילו עם בד"ץ חתם סופר

אבל עכשיו אני רואה ברכיבים: אבקת חלב מופחת שומן

 

מישהו יודע מה זה אומר?? זה חלבי או שזה יכול להיות פרווה?

תודה לעונים

אם כתוב כשר פרווהג'נדס
אז תסמכי על הכשרות!

אם את רוצה, את יכולה להרים טל' למפעל ולשאול... אולי זה רק על קו יצור חלבי...
אבקת חלב זה חלבייהודיה מא"י
כך שככל הנראה מדובר או בזיוף כשרות או בטעות כלשהי. כך או אחרת רצוי לפנות לרבנות ולדווח.
להתקשר למפעל זה דווקא לא כ"כ מוצלח. אם מדובר בטעות לא בטוח שהם ירצו להודות, ובוודאי שלא יודו בזיוף כשרות.
ובאופן אישי עד לבירור לא הייתי אוכלת בכלל מהגרנולה הזאת.
^^ ותבדקי אם יש בנוסף גם כשרות של הרבנות הראשית/מקומית.מוריה
אם אין זה בעייתי.


ו @יהודיה מא"י ברוכה השבה.
כתוב באישור הרבנות הראשית לישראלאורה2x
והתקשרתי עכשיו אבל שיהיו בריאים שעות הפעילות זה רק בין 9:00 ל11:00
אנסה שוב מחר
תודה
בהצלחהמוריה
זה המספרים שיש בעידכוני כשרות:

025313126/8
אז אולי בינתיים להתקשר גם לחוג חתם סופר בני ברק..אדם כל שהוא

קישור לפרטים - 

עולם התורה

גם לא עונים.. תודהאורה2x
חשוד מאוד. להתקשר לרבנות לברררבה אמונתך!


כנראה שפס הייצור נוקה אחרי שעברו בו מוצריםקראנץ שוקולד

 חלביים, אך לא הוכשר ל"פרווה". קורה הרבה במפעלים שמשתמשים באותו פס ייצור למספר תוצרים שונים..

לדוגמא באלרגנים כתוב עלול להכיל, ז"א שבפס ייצור הקודם ייצרו משהו עם בוטנים וכדו' ואז הפס עבר ניקוי חקראת התוצר הבא שבעיקרון הוא לא מכיל בוטנים אבל מהחשש שמא הפס לא נוקה היטב ונכנסו בוטנים מוסיפים כיתוב עלול להכיל.. כנראה שגם פה הפס עובר בחלבי וגם בפרווה, אם יש נפ"מ הלכתית? לא נראה לי מכיוון שזה בטל ב60 (כמובן לא לאלרגיים)

אגב איזה חתם סופר זה? זת פ"ת או בני ברק?
 

זה מופיע ממש במרכיביםאורה2x
לא רק בעלול להכיל...
הנה הרכיבים והכשרות:


מוזר ממש אולי תיתקשרי לשאול?אנישוש
זה יותר לאלרגניים.. מבחינה כשרותית לא אמורה להיות בעייהקראנץ שוקולד

מכיוון שהפסים עוברים ניקוי.

רכיבים זה הרכיבים שהוכנסו למוצר בכוונה, זה לא 'עלול להכיל'אדם כל שהוא

שמופיע במידע לאלרגנים.

הם כותבים את זה כחלק מהרכיבים כי הפס יצור חלביקראנץ שוקולד

הנה עוד דוגמא לזה.

 
 

בתמונה השנייה זה 'מידע לאלרגנים' ו'עלול להכיל'..אדם כל שהוא

שזה הגיוני, ולא צריך להיות בעיית כשרות.

 

תבדוק את הרכיבים של הוופלים שצילמת, ומן הסתם תראה שלא מופיע שם חלב.

תוכלי לצלם את כל השקית משני הכיוונים? אני בודק את זה עם רב..קראנץ שוקולד


שולחת בפרטיאורה2x
שלא יהיה שיימינג
חפים מפשע עד שלא הוכחה אשמתם
אשמים עד שלא הוכחה חפותם
תגובת הבד"צ:קראנץ שוקולד

הענין בבדיקה
כרגע בדקנו בדיקה ראשונית ואינו מרכיב אבקת חלב והינו טעות דפוס.

תודה אורה2xאחרונה
היום התקשרתי וקיבלתי נפנוף
"כן כן זה טעות, הם מחליפים את האריזות, אתמול טיפלנו בתיק הזה"
ארוחת צהרייםסמיילי צהוב
יש רעיונות למנה עיקרית לצהריים (חלבון) שהיא לא בשרי, לא חלבי ולא דגים..?
לא חובה שיהיה חלבון בקטע הבריאותי אלא שירגיש כמו מנה עיקרית.. זתומרת לא פחמימה כמו פסטה/ פירה/ פתיתים ולא ירק כמו ירקות מבושלים/ מוקפץ/ פשטידה..
מגדרה אורז עם מש וגזר..אנישוש
ואזסמיילי צהוב
מה את מגישה עם זה?
למשל זאת דוגמה לארוחה מאוזנת בריאותית אבל מרגישה לי דלה כזאת.. כאילו, אורז וסלט.. מתבקש עוד משהו, לא?
אולי זה סתם קריזה שלי ;)
זה מנה שכוללת הכול...אנישוש
אולי עם סלט ירקות..
סלט עגבניות הולך הכי טוב עם מג'דרהת.מ.
אז נשארו הקטניותש.א הלוי
מה עם טונה? נחשב בסדר או שלא?

גם ביצים זה חלבון אבל לי זה מרגיש יותר א. ערב/בוקר

תחפשי מתכונים עם קטניות שיש בהן חלבון- עדשים, קינואה (האמת שקינואה היא יותר פחמימה..)
תשלבי פחמימה כלשהי
וירקות - סלט/מבושלים/ מאודים...
שקשוקה, קציצות ירק, טבעול למינהו?מישהו37


סושיהשאלה.
חביתת ירק
אם אין עוף או דג בסושיש.א הלוי
מה החלבון?
אפשר לבשל קטניות כמנה עיקריתאדל34

כמו למשל גרעיני חומוס עם בצל ופטריות, או שעועית עם גזר ובצל ברוטב אדום.

גם גרעיני חומוס עם ירקות ברוטב צילי מתוק זה טעים ומשביע.

אפשר לקנות טופו ולהכין אותו עם רוטב סויה, בצל וגמבה  וגזר. 

 

כל אלה הם חלבונים ואפשר לשלב אותם עם פחמימות כמו פסטה תפו"א, אורז וכו'. 

כדאי גם להוסיף סלט או מרק.

מה זה גרעיני חומוס עם בצל ופיטריות?abc
איך מכינים?
וזה כתוספת/סלט?
בדיוק לא מזמן הכנתיאדל34

אני מדי פעם עושה מנות חלבון צמחוניות.

היה לי חומוס קפוא. לקחתי בערך 2 וחצי כוסות, בדקתי שהוא נקי מתולעים ושטפתי.

אחר כך טגנתי בצל ופטריות, הוספתי את החומוס עם בערך 2 כוסות מים, הוספתי מלח, פלפל, כמון וכורכום. בישלתי בערך חצי שעה. (אם רוצים אפשר להוסיף אבקת מרק פטריות).

יצאה מנת חומוס ברוטב פטריות. אפשר לאכול במקום בשר בתוספת פחמימה כמו קוסקוס וסלט.

באותו סגנון אפשר לעשות קטניות אחרות עם רטבים אחרים.

 

קוסקוס, סלט ותירס מטוגן עם בצל וביצהסיהרא.


יש כמה מנות טבעוניות ..שקיעת ערבייםאחרונה

פלאפל / שניצל תירס / שניצל סויה /שווארמה צמחונית / טופו (שאותו אפשר לתבל ולהקפיץ בווק )

 

לביבות / קציצות ירק / המבורגר צמחוני / קבב צמחוני ..

 

בגדול אפשר לקנות את כל הדברים האלה , אבל אפשר גם להשקיע ולהכין לבד .

 

 

שירשור מתכונים מנצחים לחזה עוף !!לכל זמן ועת
אתחיל ממה שהכנתי היום פעם ראשונה:
2 בטטות חתוכות לרצועות בקולפן
חזה עוף פרוס לפרוסות דקות מעל
שפכתי מהבקבוק על הכל: סויה טקריאקי וצילי

ולתנור מכוסה 30 דקות.
יצא טעיים!! (קצת החזה עוף התייבש- אבל טעים)
חתיכות חזה עוף עם ירקות מוקפציםיעל מהדרום
לצהרים - כשאין זמן להכין ממש אוכלאניוהוא
חותכים לחתיכות בינוניות - מתבלים
בשמן, גריל עוף, שום גבישי, קטשופ
תוספת לפי הטעם - צ'ילי/סויה/טאריקי/ברביקיו
מטגנים.
בפיתה או עם פתיתים - מהיר וטעים.
ניתן לעשות ככה גם לשיפודים - ואז ממולץ לשים קצת מיץ לימון שמרכך את העוף ויוצא כמעט כמו פרגית.


לחלופין פורס לחתיכות דקות
שמן ותבלין שווארמה.
טיגון
פיתה חומוס צ'יפס סלט.
מצרפת כמה מוצלחים וטעימים:מנסה לעזור


חזה עוף עם ירקות מוקפצים- סינימנסה לעזור

חזה עוף עם ירקות מוקפצים- סיני

טעיםםםם.... J

  • לחתוך חזה עוף לקוביות לא גדולות ולהשרות ברוטב סויה כל הלילה.
  • לפני שמתחילים לבשל, כדאי להכין את כל הירקות חתוכים בצד:
  • 2-3 בצלים לבנים חתוכים לחצאי טבעות
  • 1 בצל סגול כנ"ל
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים גס, מופרדים לבן וירוק בנפרד
  • 3-4 גזרים חתוכים למקלות סיניים
  • 2 קישואים חתוכים למקלות סיניים
  • 2-3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
  • 1-2 פלפל צהוב- כנ"ל
  • כרוב חתוך
  • 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
  • (אפשר גם תירס מקופסת שימורים למי שאוהב...)
  • 4-6 שיני שום חתוכים לרבעים
  • רוטב סויה
  • תבלינים: מלח (מעט), פלפל, כורכום, גריל עוף/פפריקה, חוויג'/ כמון, צ'ילי גרוס חריף/פלפל חריף חתוך

     

    אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה או סיר רחב מטגנים את הבצל הלבן, הסגול והחלקים הלבנים של הבצל הירוק עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כמה דקות עם כף מעץ.
  3. מוסיפים את החזה עוף שהושרה עוד לילה קודם, מתבלים במעט צ'ילי גרוס/ פלפל חריף ומטגנים היטב עד שהחזה הופך לצבע לבן מכל הכיוונים.
  4. מתבלים בגריל עוף ומעט כורכום. מטגנים עוד דקה ומוציאים רק את חתיכות החזה לבחוץ.
  5. מוסיפים לסיר את הפטריות וחתיכות הכרוב ומערבבים.
  6. מוסיפים את "מקלות" הגזר, מערבבים ומכסים. מבשלים כמה דק' עד שהגזר מתרכך מעט.
  7. מוסיפים לפי הסדר: קישואים, גמבות והחלקים הירוקים של הבצל הירוק. מבשלים עד לריכוך.
  8. שופכים רוטב סויה (לפי הטעם) על הכול+ כפית סוכר על הירקות ולערבב. מבשלים עוד כמה דקות..
  9. טועמים ומתקנים תיבול. (פלפל שחור, גריל עוף, כמון וכו'..)

      מוסיפים את החזה עוף, מערבבים ו...זהו!! לבריאות! 

 

ניתן להגיש עם פתיתים/ אורז וסלט ירקות..

 

או בתור מנה ראשונה על קעריות מעלי סיגר/ קונכיות בצק...- לשמחות וכו'...

 

לבריאות ובתאבון!  יוצא משו!!!

חזה עוף ברוטב- עם פלפלים ואפונהמנסה לעזור

חזה עוף ברוטב- עם פלפלים ואפונה

 

המרכיבים (3-4 מנות בערך):

 

  • 1 חזה עוף גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
  • 2-3 שיני שום פרוסות
  • 1-2 כוסות אפונה קפואה
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • כוס מים++
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • גריל עוף , פפריקה חריפה- למי שרוצה קצת יותר פיקנטי. מעט כורכום.

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה , מתבלים בגריל עוף, פלפל שחור וכורכום.
  2. מוסיפים את רצועות הגמבות ומטגנים עוד מס' דק'.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר שרתח- מכניסים את השום ואת חתיכות חזה העוף ומביאים לרתיחה נוספת.
  5. מוסיפים את האפונה ועוד מעט מים עד לכיסוי מושלם של הכול..
  6. מתבלים במלח. טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דק' בערך. (במהלך הבישול לבדוק אם חסר מים ולהוסיף לפי הצורך...)

 

  • מגישים עם אורז לבן וסלט ירקות!
  • טעים מאוד! J

     

     

     

את זה ניסיתי בעבר וזה מצוין!!שיר מזמור
עשיתי את זה גם עם כרעיים
מנסה לעזור

לקחת את המתכון ממני?

 

 

כןשיר מזמור
נתח אותו פעם
נכון. שמחה לשמוע לבריאות!מנסה לעזור


אפשרויות נוספות לחזה עוףמנסה לעזור

יש לך חזה עוף מופשר- מה עושים איתו???

 

חזה עוף (תחליף לשניצל מטוגן..) על האש (בלי שמן.דיאטטי וטעיםםם)+ צ'יפס בתנור (משלים את הקלוריות של ה"שניצל" J)

דופקים שניצלים לפרוסות דקות. מתבלים במלח+ גריל עוף+ פפריקה חריפה (אם אוהבים טעם פיקנטי וקצת חריף)/ פפריקה מתוקה. מניחים על רשת מנגל כזאת שאפשר להפוך מצד לצד... מדליקים את הגז ו"מבשלים" משתי הצדדים עד שזה "קריספי" ומוכן. (מכינים ממש  לפני שאוכלים... טעים יותר וככה גם לא "חוטפים" לפני כן...)

מכינים צ'יפס בתנור. (כמו שרק את יודעת להכין... עם בצל, שמן ותבלינים.. J)

מגישים עם סלט ירקות טעים+ לאפה/פיתה+ טחינה/ חומוס/ חמוצים וכו'...

בצ'יקצ'ק הכנה והרבה לכלוך.... מכינים משהו טעיםםםםםם...

 

לבריאות ובתאבון!

 

חזה עוף עם תפו"א ופטריות

מטגנים בצל עד שהוא נהיה שקוף. מתבלים בפלפל שחור ופפריקה.

חותכים חזה עוף לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה וקצת כורכום. מוסיפים לטיגון ומטגנים קצת.

מוסיפים קופסת שימורים- פטריות. ומטגנים.

מוסיפים קוביות תפו"א מתובלות. מוסיפים קצת מים שלא יישרף וכשהמים רותחים מכניסים חתיכות שום.. ומבשלים עד לריכוך מלא של התפו"א.

אם נוראאאאאא רעבים, מכינים גם קצת פתיתים וסלט ירקות או מגישים עם שקדי מרק...

 

לבריאות ובתאבון!

 

חזה עוף מתובל ומטוגן.

מטגנים הרבה רצועות/ טבעות בצל עד שנהיות שקופות.

מוסיפים קוביות חזה עוף ומתבלים במלח, גריל עוף וצ'ילי חריף. מוסיפים חתיכות שום ומבשלים עד שהחזה עוף מוכן.

מגישים עם פתיתים שמבושלים עם הרבה בצל, שום ותבלינים אדומים.

וסלט ירקות טעים...

 

לבריאות ובתאבון!

מרק חוויג' טעים מאוד וקל להכנה!מנסה לעזור

 

מרק חוויג' טעים מאוד וקל להכנה!

מתאים יותר לחורף אבל לא רק...

 

מכניסים לסיר:

  • קוביות חזה עוף בינוניות/ שוקיים של עוף
  • קוביות תפו"א בינוניות
  • 2-3 עגבניות בשלות חתוכות לחתיכות גדולות
  • 2-3 בצלים חתוכים לרצועות
  • 2 קישואים שטופים היטב, לא מקולפים, חתוכים לקוביות
  • 3-4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות

מוסיפים מים מהברז שיכסו את כל הנ"ל. מניחים על הגז ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כורכום, מלח, פלפל, המון חוויג' למרק, 2-3 שיני שום  ו2-3 לימונים שחורים (פרסיים) שטופים ומנוקים מגרעינים. (אם את לא יודעת מה זה לימון שחור/ לא מכירה/ אין לך- אני חושבת שלימון רגיל סחוט יעשה פחות או יותר את אותה עבודה. אם כי לא ניסיתי. אני משתמשת בלימון שחור. קונה בחנות תבלינים...)

מבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דק' בערך.

טועמים את המרק ומתקנים תיבול. המרק עצמו מאוד טעים ויש לו טעם חמצמץ+ תיבול עשיר של חוייג'.

מוסיפים למרק אטריות דקות/ ספגטי חתוך קטן. מבשלים עוד איזה דק' ומגישים רותח.

אני מגישה גם עם שקדי מרק.

 

יוצא מדהים! טעים! מחמם ומוצלח!

 

מרק עגבניות ואורזמנסה לעזור

מתכון למרק חורפי טעים וקל להכנה- מרק עגבניות ואורז.

 

החומרים:

חלקי עוף/ חזה עוף חתוך לקוביות גדולות

1 כוס אורז

3-4 עגבניות בשלות

1 בצל חתוך לרצועות

4 גזרים פרוסים לעיגולים

מים

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה/ מתוקה, גריל עוף, חוויג' למרק/מעט כמון.

1- ½ לימון (תלוי בטעם האישי)

(אפשר גם להוסיף קישוא וסלרי למי שאוהבת)

 

אופן ההכנה:

  1. הניחי בסיר את חלקי העוף+ בצל+ גזר, הוסיפי מים עד לכיסוי מלא של הירקות ועוד קצת מים מעל.
  2. בשלי עד להרתחה והוסיפי תבלינים.
  3. הניחי את העגבניות בקערה וערי עליהן מים רותחים. המתיני כמה דקות וקלפי את הקליפה מעליהן. גרדי את העגבניות בפומפייה והוסיפי למרק.
  4. הוסיפי את האורז ובשלי על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך והאורז מבושל.
  5. שימי לב במשך הבישול שהמים לא התאדו (בגלל האורז) ואם יש צורך הוסיפי עוד מים.
  6. סחטי לימון מעל לפי טעמך האישי, ערבבי ובשלי עוד 5 דק'.

 

יוצא טעים ומחמם!!!

חורף בריא וטוב!

 

 

אצלי בביתהשקט הזה
מבשלים את החזה בלי כלום. "מכבסים"
ואז מכינים סלט עוף:
חתיכות חזה עוף, סלרי, בצל, מלפפון חמוץ
מטבלים עם מיונז, אבקת שום, מלח פלפל פפריקה..נראלי שזהו.. זה מה שאני זוכרת.. אולי קצת מיץ לימון אבל לא סגורה על זה
אצלנו ממש אוהבים את זה
חזה עוףטוב בסדר

טעים עם כל מה שמדביקים לו. אז עופו על היצירתיות...

רק צריכים להיזהרמנסה לעזור

לא לבשל אותו יותר מדי כי הוא מתיבש מהר ופחות טעים..

אני מכינה אותו חתוך לרצועות דקות באורך סביראופטימיות
מטגנת (כך טבעי על מחבת עם תרסיס שמן)
ומוסיפה צ'ילי מתוק(שהוא גם טיפה פיקנטי)..
שמה את הרצועות המתובלות בתוך טורטיה(לנשים-יש של 120 קלוריות גם) וזה ממש טעים וקליל להכנה!

שרשור מעולה!
כל עוף צריך להיות קצת זמן בתנור או בבישולבנדא מצוי!!
שלא יתייבש מידי...
אחרת הרסת את העוף/פרגיות/חזה

כל בשר זה ככה אבל עוף צריך להיות קצת זמן
בשר מתבשל יותר לאט...

אנחנו קונים חזה טרי
מכינים אותן לשניצלים ומקפיאים לא מוכן וככה כל פעם זורקים למחבת 2 3 4 חתיכות

אין כמו שניצל טרי במחבת!

אפשר סתם לתבל ולצלות בתנור או על מחבת

אפשר בהחלט לשים בתוך סלט ירקות טעים מאד

אפשר לעשות סיני עם אטריות אורז וירקות(גמבות/גזר/בצל) חתוכים אפשר גם שעועית אבל לא חובה
שמים רוטב סויה וקצת צ'ילי
דווקאמנסה לעזור

אם זה עוף ומבשלים אותו עם נוזלים ובבישול איטי ועל אש נמוכה ולא מעט זמן- הוא יוצא רך ועסיסי...

 

רעיונות טעימיםה' רועיאחרונה

- לטגן בצל, להוסיף חתיכות די קטנות של חזה, ולטבל - מלח, פפריקה, גריל עוף, והמון חוואיג'. יוצא חבל"ז!!!!!

- לטגן בצל, להוסיף חזה, ולטבל עם מלח, פלפל ורוטב סויה. בסוף לפתוח שיקבל טעם

ריאות-מוריה
איך מכינים?
הצעות?
באיזה מאכל אתם הכי גאים?אורה2x

מאכל שאתם מכינים ויוצא מעולללה

מאכל קשה שלא חשבתם שתכינו והצלחתם

מאכל שהמצאתם

אחר?

 

כמובן לצרף מתכון בבקשה

 

לא הצעתי לעשות במנגלשוקולד לבן

אלא בתנור או מחבת

לדעתי לא מתאים ברוטב

פנקייק לא חלביפה לקצת
מישהו ניסה פעם להכין פנקייק עם חלב סויה?
או
למישהו יש מתכון לפנקייק בלי חלב? (יש לי אחות אלרגית)
כן. עם חלב סויה גם מאוד טעים.לב אמיץ

תראי כתבתי פה מתכון: מתכון לבלינצס - בישול ומתכונים

 

במקום שמנת חמוצה, אפשר להקציף כמות קטנה של קצפת צמחית ולהוסיף אותה למתכון (אחרי הקצפה - שתיתן סמיכות לבלילה).

תודה!פה לקצת
מרגישים את החלב סויה?
פשוט הוא לא טעים לי כל כך...
פחות מרגישים מאשר כשממש שותים אותו במשקה.לב אמיץ


מכינה קבועאו עם מים או חלב סויה...ת.מ.
אני תמיד מכינה עם מיםש.א הלוי
חלב יוצא כבד מידי לטעמי.
אצלנו מכינים עם מיץ תפוזיםאם הבנים12
אנחנו תמיד מכינים עם מיםשוקולד לבןאחרונה

(מתכון של ניקי ב)