רעיונות למשהו להכין איתה? אשמח בתוספת מתכון מלא..
גבינה לבנה שפג תוקפהבעוז ותעצומות
גלגלי יש הרבה מתכוניםנפשי תערוג
לפני שאת משתמשת בגבינה. תריחי ותטעמי
אם זה לא טוב. עדיף לזרוק
^ ריח וטעם, התאריך לא תמיד קובעקראנץ שוקולד
לעיתים חיי המדף ארוכים יותר ממה שכתוב, אם הריח המראה והטעם בסדר אפשר להשתמש.. ואם יש איזה ספק קל אז אפשר להשתמש לאפייה(עוגת גבינה)
^ ואם אין ספק - אז לזרוק, חבל על העבודה, מרגישים את זהמודדת כובעים
מוסיפה על מה שכתבו למעלההתנערי מעפר
מתכון לעוגת גבינה אפויהחדשה ישנה
להקציף -
6 חלבונים
כוס סוכר
בנפרד לערבב-
750 גרם גבינה
חצי כוס סוכר
6 חלמונים
שמנת חמוצה אחת
סוכר וניל
5 כפות קורנפלור
לחבר את הבלילות יחד בתנועות עטיפה.
לאפות על 200 מעלות לרבע שעה ולהעביר ך150 מעלות לעוד 45 דקות. חשוב- לא להוציא את העוגה מהתנור עד שהיא מתקררת, אחרת היא תיפול.
יש לניקי ב מתכון טעים מיוחד לחיתוכיות גבינה מייפליעל מהדרוםאחרונה
מדריך נתחי בשר של על השולחן..קראנץ שוקולד
אבל אין מספרים..
ירושלמית טרייה
מתי מישהו ירים את הכפפה ויכין ציור עם:
שמות
שמות באידיש
מספרים
וגם הסבר מה זה שמונה א' היקר שאני קונה..
אבל תודה על הקישור המחכים.
בדיוק ראיתי פרסומת לקצבברוקולי
וב 8 א כתוב 'שריר קטן'
לא יודעת אם עוזר לך..
* ויש ציורים של פרות עם שמות ומספרים בשפת הקודש.
לב אמיץ
תודה קראנץ'. מחכים.
ירושלמית אני זוכרת שניסינו פעם לענות על זה באיזה שירשור, אבל אולי לא הסבר שמניח את הדעת עד הסוף.
אני זוכרת שכבר ניסו לענות, פשוט לא היתה על זה תשובה..ירושלמית טרייהאחרונה
ואז שאלתי את הקצב כשקניתי והוא אמר:
את יודעת איזה חלק יקר זה, יש רק שניים כאלה בכל הבהמה הגדולה!
אכן, משאר החלקים יש שלושה ![]()
פעם העליתי פה פוסט מפורט עם כל החלקים והמספריםקראנץ שוקולד
חמאת שקדיםמחייכת =)
ושקדים לא קלופים- יש עם זה בעיה?
תודה
זה בריאלב אמיץ
אבל אם את מתחברת לחמאת שומשום - טחינה גולמית מלאה, היא עשירה יותר בסידן ובמינרלים חשובים נוספים.
טוב לאכול שקדים שמשרים אותם במים ולקלף את הקליפה. ללעוס לאט והיטב.
ואפשר גם לאכול את השקדים כשהם קשים, עם הקליפה החומה - זה פשוט יותר כבד לעיכול, לא בגלל הקליפה, אלא בגלל שזה יבש ומרוכז יותר.
למעשה, מי שיש לו סבלנות, יכול ללעוס לאט והיטב גרגירי שומשום מלא. אבל יקח המון זמן להגיע לכמות שיש בכף טחינה שהופקה מכבישה וטחינה של השומשום.
שקדים לא קלופים אסור להגזים בכמותנהוראאחרונה
חופן קטן ביום זה מספיק.
בקליפת השקד יש ציאניד ולכן עדיף תמיד לקלף.
אפשר גם לאכול את הקליפה- אבל עדיף לא להגזים בכמות ולא כל יום בקביעות.
נוח לשים בבוקר שקדים בקערה ולשפוך עליהם מים רותחים, ובמהלך היום כשמתחשק, להוציא אחד ולקלף בקלות.
שאלה דחופה - עוף טחון קפוא שהפשיר קצת..אורנית
אפשר להקפיא שוב?
קניתי היום ועשיתי משלוח ועד שהמשלוח הגיע, זה קצת הפשיר..
אפשר להקפיא את זה?
אם זה לא הפשיר ממש - אני מקפיאהיראת גאולה
תודה, די הפשיר..אורנית
נראה לי שנעשה ממנו כבר בולונז מחר..
את יכולה לבשל ולהקפיא אחרי הבישוליראת גאולה
כן, זה מה שאעשה..אורניתאחרונה
אהלןhodayad
שמעתי הרגע ברדיו קול ברמה שיש קמח שנקרא קמח רובינפלד ..
מכירות ? היכן קונים ?
כן. קמח מעולה. אני קונה באושר עד ובמחסני השוקג'ינג'ר
קמח מוצלח מאוד. עולה בהתאםיראת גאולהאחרונה
רעיונות לסלטים לפסח ללא קטניות, יש למישהו?=חגית=
חייבים משהו שיחליף את החומוס והטחינה
סלטי ירקות?שוליתכלת
חצילים ובטטה קוביות בתנור כנל
השנה ניסיתי חצילים וגזר רצועות בתנור כנל..יצא ממש טעים.
גזר וקולרבי עם שמן לימון ומלח
עגבניות מרוסקות
דיסקיות קישוא בתנור עם שמן ומלח
כל שילוב אפשרי של ירקות
חסה עם עגבניה
עגבניה ומלפפון
גזר עם חסה ומלפפון וקולרבי(אסור לי עגבניה אז זה נוצר בלית ברירה וממש טעים לי
)סלט כרוב (אדום) עם חמוציות ושקדים ואגוזי מלךש א
2 כפות סוכר
2 כפות לימון
2 כפות חומץ
מלח
(ולא בפסח: סויה, בנוסף לנ"ל
ושומשום שהוא קטניות)
לא חובה גם שקדים וגם אגוזי מלך, אפשר גם רק אחת מהאופציות. ניתן לקלות במעט שמן על מחבת.
יוצא מעולה.
טחינה ללא קטניותאפונה
בכל מקרה זה טעים מאד, הרבה יותר מטחינה רגילה (וגם יקר בהתאם):
אגוזים או שקדים או תערובת, מכל הסוגים.
טוחנים במעבד מזון עם מים, (שמן?) שום, מלח, לימון ופפריקה.
מחזיק במקרר כשלושה ימים.
כדאי להכין הרבה כי זה מתחסל..
חחח טחינה ללא טחינה (ללא שומשום...)ש א
מטבוחה!!!גפן36
סלט פלפלים קלויים-עדינה-
מטבוחה
חצילים
פסטוג'נדס
קשיו אפשר לאכול?אופטימיות
קשיו זה אגוז...בתאל1
רעיונותשחר245
1. ממרח חצילים בטעם כבד :
טוחנים בצל מטוגן , קוביות חציל קלוי/אפוי/מטוגן , ביצים קשות מלח ופלפל
2. מטבוחה
רבעים של עגבניות, פלפלים ושיני שום.
קצת שמן בתחתית הסיר שמים על אש גבוהה חצי שעה ומדי פעם בוחשים אח"כ מוסיפים מלח, פלפל , פפריקה ומנמיכים את האש לעוד שעתיים או יותר (אתמול בישלתי שש שעות עד שהגעתי למצב הרצוי...) מדי פעם לבחוש.
העגבניות והפלפלים מתרככים ונמעכים במגע מזלג וכך נחסכים כל הקילופים וההתעסקויות לפני...
3. אני מכינה סחוג ומאד אוהבים אבל הידים שרפו לי שעות אפילו שעבדתי עם כפפות...
4. סלט ביצים - מתאים ?
חג שמח
מה היחס בין הביצים לחציל?חבוי
אנחנו עושים יחס של 1:1:1אביה*
תודה! מנסה לשבת
חבוי
תודה ניסתי. בהחלט נחמד,גיווןחבויאחרונה
קצת מבאס לאכול אותו קר, אתם מחממים?
סלטים שאני אוהבת---שוגי
מטבוחה
רסק עגבניות
מלפפונים עם בצל בתחמיץ
כרוב לבן עם שמיר ושקדים קלויים
פלפלים קלויים
חציל קלוי
פרוסות חצילים מטוגנות עם פלפלים בתחמיץ
פטריות טריות מוקפצות עם בצל, אפשר להוסיף חמוציות
פרוסות גזר עם פלפל חריף בתחמיץ
חציל ברסק עגבניות ושום
סלט חסה עם בצל, בטטה, עגבניות שרי, תפוח/ אגס, אגוזי מלך/ פקאנים/ שקדים, פטריות טריות, כרוב וכו'
בפסח התבלינים מאוד טריים והירקות מאוד יפים כך שהסלטים יוצאים פצצה.
אבוקדויהודית גנ
סליחה שאני לא במקום, אבל - זקוקה דחוף לרעיונותמילים טובות
לפיקניק באזור ירושלים-בנימין עם מתקנים לילדים ועדיף קצת מים חיים לגדולים יותר וכמובן - צל.
להבא, עדיף לפתוח שרשור נפרד (ובפורום המתאים....)יעל מהדרום
מתנצלת. אני לא יודעת איך.מילים טובות
בראש העמוד של הפורום יש תיבה אדומה "שירשור חדש"לב אמיץ
ללחוץ עליה ולכתוב את ההודעה שלך.
^^^פשוט ככה ישימו לב להודעה שלך והיא לא תבלע בין השאריעל מהדרום
סלט מנצח למצהמילים טובות
חצילים קלופים, פרוסים די עבה - במקום לטגן, לטבול במעט שמן זית ולהכניס לתנור על חום גבוה.
להזהר שלא יישרף אבל יקבל צבע.
במקביל - על כל 6 חצילים, לטגן 3-4 בצלים גדולים, גם כן עד לקבלת צבע.
יחד למעבד מזון וזה חבל על הזמן!!!
אליפות!!--חבוי
מטבוחה, אבוקדובתאל1
מופלטות
קראנץ שוקולד
מתחשק לי נוראות!שמן פשתן
שאלות של אשכנזיהירושלמית טרייה
אם לא צריך לזה כלי מיוחד, ואם זה לא מדי מתוק, תוכל לתת מתכון? בא לי לנסות.. אע"פ שבעצם אין עדיין קמח בבית..
מחבת ומזלג להפוך (או עם היד או מה שבא)ש.א הלוי
מורחים אח"כ חמאה/דבש/שוקולד/אחר מעל ואוכלים חם
זה בגדול קמח
סוכר
שמרים (לא חובה, גם ככה לא נותנים לזה לתפוח)
וקצת מלח
ומים עד שהבצק נעים
(אין לי כמויות)
לשים, נותנים לנוח 5-6 דקות כזה
עושים עיגולים ומשטחים לעיגול דק דק על משטח משומן הייטב (אפשר לרדד בין 2 נייר אפייה משומן מי שלא רוצה להתלכלך משמן)
ולמחבת
רק הראשונה מקבלת טיגון מ2 הצדדים
ואז שמים אחת מעליה והופכים את כל הערמה כל פעם...
אני עושה ערמה של 7-8 כי קשה לי להפוך יותר מזה..
(לניקי ב יש הסבר מעולה...)
תודה על ההסבר!יעל מהדרום
הכנתי קצת היום (ממתכון אחר- עם א.אפיה במקום שמרים)
יצא נחמד..מזכיר פיתות של טיולים/ טורטיות ביתיות

נראה לי שכדאי שאטעם או לפחות אראה איך נראות מופלטות של מומחים....
היא אמורה לצאת ממש דקהקראנץ שוקולד
נראה איך תצא הנגלה הבאה..תודהיעל מהדרום
כדי שיצא ככה פותחים עם הידיים לא מערוך..קראנץ שוקולד
עשיתי עם הידיים..יצא נחמד בסופו של דבר!יעל מהדרום
זה לא דומה לפנקייק בכלל לא בטעם ולא במרקםקראנץ שוקולד
זה ממש בצק, פנקייק זה בלילה..
וזה לא מתוק, סה"כ כף סוכר לקילו קמח..
אז מה במתכון?לב אמיץ
ק"ג קמח, מעט שמרים (יש כאלה שמוותרים)קראנץ שוקולד
כף סוכר, חצי כף מלח ומים פושרים..
מעבדים עד לבצק חלק ולא רך..
תודה.לב אמיץ
נראות טוב!לב אמיץ
זה הרבה עבודה!ירושלמית טרייה
ירד מהרשימה של הדברים שבא לי לנסות..
דווקא כלום עבודה
קראנץ שוקולד
הלזאת ייקרא כלום? מבחינתי לרדד זאת עבודה..ירושלמית טרייה
זה דווקא דיי פשוט, הבצק ממש קל לרידוד.ש.א הלוי
לא מרדדים משטחים עם הידיים וזה לוקח שניותקראנץ שוקולד
גם בגלל שהמופלטה לא צריכה התפחה חוסך בזמן ההכנה..
נראה מעולה! באלי להעלות גם את שלי
סתם אחת
וואי, אליפות!! נראות פצצה..כל הכבוד
קראנץ שוקולד
תודה!! (לקבל ממך מחמאה כזאת זה משו מיוחד..
)סתם אחת
אפשר מתכון?הרש
כן בטחסתם אחת
אחרי חצי שעה לוקחים כדור, על משטח משומן פותחים אותו ומשטחים אותו דק דק, הכי דק שאפשר, אם נקרע קצת לאנורא. מניחים במחבת, כשנראה מוכן מצד אחד מניחים עליו עוד אחד פתוח והופכים, וככה ממשיכים עד שיש ערימה במחבת שכבר אי אפשר להפוך.. מוציאים, מורחים חמאה ודבש ואוכלים

ישאר טוב אםהרש
אין לי מושגסתם אחתאחרונה
מצות שעבר עליהן הפסח...חדשה ישנה
כדורי שוקולד, ילך?
וגם יש לנו חבילה שלימה של קמח מצות לעוגות, מה עושים עם זה??
אשמח לרעיונות ומתכונים!
לטחון לקמח מצות ולהקפיאקראנץ שוקולד
אצלנו אהבו את זה יותר מפירורי לחם..
^^^לב אמיץ
אצלנו מעדיפים פנקייק של פסח
.
בקמח מצות לעוגות את יכולה להשתמש כמו בקמח מלא.
אפשר לשלב עם קמח רגיל באפית עוגות.
לכופתאות במרק
להוסיף לעיסה של בשר או עוף או דג טחונים לקציצות.
צכה דחוף רעיון לארוחת ערב!!!!!!!!!!!!א"י לעם ישראל!
קלילה וטעימה וקלה להכנה
^^^^^אניוהוא
אנחנו משתדלים לאכול כל הפסח שמורה או 'מיוחדת' והקמח מצוץ מאד יקר אז חבל על הכסף... לכל השנה אפשר קמח מצה רגיל שהוא זול מאד...
לזניה! חלבית או בשריתלאידעת
תודה. אפשר מתכון?חדשה ישנה
--לאידעת
אצלינו מרטיבים את המצות בקצת מים, שמים שכבה בתבנית, מעל מורחים קוטג', רסק, גבינה צהובה, תבלינים ועוד פעם מצות וכו.. אם רוצים מוסיפים עגבניות, זיתים....
לבשרי אין לי מתכון
להרטיב לפני את המצות בחלב - מומלץאורה2x
הכנתי לזניה חלבית ואני ממש הופתעתי!חדשה ישנה

איזה כיף
בתיאבון!לאידעת
להעביר אליייי!!!!
ש.א הלוי
מוזמנת 😁חדשה ישנה
מצות- לשמור לפסח שני, ולחלק
נקודה
מתפלאת שעוד לא הציעו: מצה- בריישוגי
מרסקים את המצות בידיים להכי קטן שמצליחים, מוסיפים ביצים, מלח וקצת פלפל שחור ומערבבים היטב.
מחממים מחבת גדולה וגבוהה עם קצת שמן, ומטגנים כמין פשטידה משני הצדדים יוצא מעדן!!!
אפשר להוסיף במקום חלק מהביצים מים/ מיץ תפוזים.
עוד שימושים למצות- אפשר לשמור לסעודה שלישית לאכול מצה לפע' קליל יותר מחלה, אפשר להכין טוסט מצה זה טעים מאוד, אפשר להכין אגרולים ממצות...
אפשר להשתמש בקמח מצות לחביתיות בלינצ'עס, לקניידלך למרק, ואפילו ילך טוב לדעתי בכדורי פלאפל.
מצה בריי משודרג חלבי- להוסיף לתערובתאורין
לפני שמטגנים: קוביות גבינה צפתית, בצל ירוק או לבן קצוץ ולערבב. אפשר גם גבינה צהובה מרוסקת.
כמה רעיונותשיר מזמור
מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם...
יוצא כמו דייסת מצות...יאמי.
אנחנו אוכלים עם קוביות עגבניה ליד.
2 מצה פיצה בסרטון המצורף.
ניסיתי.. יוצר מעדן. יש שם עוד רעיונות שלא ניסיתי
הזכירו לישיר מזמור
מטגנים בצל פטריות ובשר וטיבול
מוציאים את המצות...הן אמורות להיות כמו נייר. אם לא רכות מספיק להרטיב ולחכות עוד קצת.
חותכים לחצי ...שמים מילוי מגלגלים טובלים בביצה ומטגנים.
יצא יאמי.
^^^ בסגנון זה במילוי תפו"א מעוכים ומתובלים + בצל מטוגןבת נוגה
אפשר במקום להמתין ולגלגל לחתוך מצות שהורטבו במים לרבעים
למלא 2 רבעים במילוי, כמו כריך
לטבול בביצה טרופה ולטגן
יוצא טעים מאד ואהוב על מבוגרים ועל ילדים.
עוגת שוקולד, פיצה, למלא במילוי ולטגן, בומואלוס
~א.ל
לשמור לשנה הבאה....11דוד11
ברצינות- זה נשמר מעולה, לא סתם זה לחם עוני...
השנה אכלנו מצות מחבילה סגורה שנשארה משנה שעברה ואפיתי עוגות מקמח מצה לעוגות שנשאר בקירור שנה שלימה... יצא טעים וטרי
באמת? מעניין לדעת.. קצת מפחידחדשה ישנה
ולנו באזור תמוז גג אלול המצות כבר הרוסות...חוזרת
המצות בחבילה סגורה- חבילה פתוחה לא היתה נשמרת11דוד11
הקמח היה פתוח במקרר
אני גם מדברת על חבילה סגורהחוזרתאחרונה
פשטידה מחתיכות מצה, בצל ותפוחי אדמהאדל34
מרסקים מצה לחתיכות, משרים במים בערך רבע שעה, מגרדים 2 תפוחי אדמה ובצל אחד, מוסיפים למצה.
מוסיפים מלח, פלפל, ביצים, מערבבים טוב ואופים בערך 40 דקות - 50 דקות. יוצא טעים ומשביע.
עוגת בסקוויטיםאנישוש
עם ריצ'?שוקולד לבן
או קצפת צמחית / קרם קוקוס אם אתם אוהביםברוקולי
כןאורה2x
ולערבב
אפשר גם 500 גר' גבינה + שמנת רגילה (חמוצה) במקום ה750
גבינה לבנה..א..א..אחרונה
מעל העוגה שוקולד מומס
ממש טעים
אשמח למתכון מוצלח לחזה עוף בטמפורה (בשביל מוקפץ)שנזכה לשמוח
מחפשת טיפים עצות ותובנות להפעלת סיר בישול איטיבת הרים
שלום לכל המבינים/ות!
יש לנו סיר בישול איטי-חשמלי חדש לחמין. אשמח לשמוע איך משתמשים, מה כדאי, מה לא כדאי, טיפים וכו'.
האם מותר להניח על השיש (אבן קיסר)?
בתודה!
רוצה להכין עוגיות טעימותפה לקצת
*בלי מרגרינה*
אשמח לרעיונות
אולי יש למישהו מתכון טוב לעוגיות שוקולד ציפס?
ישלי מתכון מעולה.. אני תכף אחפש אותואוהבת לאפות...
תודהפה לקצת
מתכון מעולה!!~א.ל
2 ביצים לארג'
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כפית ת.וניל
2.5 כוסות קמח בכוס שתיה חמה חד"פ
כפית א. סודה לשתיה
כפית א. אפיה
מעט מלח
200 גר' שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה: לקרר במקרר לפחות שעה, כדי שלא יצאו ממש שטוחות
טורפים ביצים, סוכר בקערה ומוסיפים הכל חוץ מהשוקולד עד שנהיה אחיד.
בסוף, בתנועות קיפול מוסיפים את השוקולד.
180 מעלות
8 דק' בתנור!!
להוציא כשהן עדיין רכות, מכיון שהן מתקשות בחוץ.
מה שבחתימה שלי (רצוי להוסיף עוד קצת שמן)יעל מהדרום
באתר עשר דקות יש מתכונים טעימים ומוצלחים!!מחייכת =)אחרונה
שרשור כשל"פ הגדול!!yam 150

לפני מספר שנים גיליתי שיש המון מוצרים "ללא חשש", אך בשנה שעברה מצאתי מעט מאוד דברים שהם בלי קטניות.. (אפילו בעוגיות קוקוס שמו קטניות!)
אם אתם מכירים חטיפים, עוגיות או שאר מאכלים "ללא חשש.." אתם מוזמנים לשתף לתועלת כולם.
נ.ב נא לציין לפתית בנפרד.
חטיפים כשל"פ לח"קצ'יאל
צ'יפס עלית (הטבעי בהשגחת הבד"ץ), שוקולד עלית, ביסלי (לאוכלי שרויה בלבד) ואפשר להכין בבית כל מיני...
לגבי הביסליברוקולי
בנוסף לשרויה מי שמקפיד על מצה שמורה בלבד
כדאי לבדוק
בד"כ המוצרים האלה לא עם קמח מצה שמורה
פסק זמן בגדלים שונים, מארזים של פסק זמן, כיף כיף ומקופלתיעל מהדרום
בלי קטניות ועם לפתית.
עוגיות של טעמןאנישוש
יש קרקרים מקמח תפוחי אדמהמשהיא מהבירה
גם הופלים של פסח, 'אפיפיות', של עלית ממש טעימים, אבל זה עם לפתית.
קרקרים של רקיקי כרמל. מעולים. תחליף מצה כשצריךירושלמית טרייהאחרונה
זה בד"ץ עדה חרדית.
איזה קינוחים מכינים לחג?קראנץ שוקולד
תמרים ממולאים אגוזים. סלט פירות ושלום.לב אמיץ
אני מכינה-שוגי
גלידות- גלידת לימון/ תותים/ תפוזים, גלידת שוקו וכדו'
נקטר קיוי אבוקדו מיץ תפוזים וסוכר וניל
סורבה מקיוי אגסים ונענע- לפני ההגשה חוצים מלון קטן ומגלענים, מגישים את הסורבה על המלון בחור שנוצר
מוס שוקולד
לפתן פירות
עוגיות רעידת אדמה עם כוס תה קמומיל נענע
שקדים מסוכרים
גלידות, עוגות, עוגיות, מוסים, קינוחי פירות. לא חסר ב"האנונימיות
בשנים קודמות הכנו קבוע עוגה בהירה גדולה ועליה תותים עם ג'ליירושלמית טרייהאחרונה
השנה הוא לא מצא תותים יפים.
זאת אצלנו ה-עוגה של פסח.
כמובן יש עוד הרבה עוגות אפשריות..
יש דרך להכין סלמון בבישול/ בסיר?חניתה
אין לי תנור בפסח...
כן, אבל בישול קצר..קראנץ שוקולד
אפשר להכין איתו חריימה או דג מרוקאי..
איך בדיוק?חניתה
את יכולה אפילו להניח על הפלטה לא מבושללב אמיץ
ברוטב שבחרת, מונח על נייר אפיה ולעטוף בנייר כסך או תבנית אלומיניום חד"פ.
מלפני כניסת החג/שבת ועד שחוזרים מהתפילה זה מוכן והדג לא מתייבש. זה דג מאוד עדין, בישול קצר בחום נמוך, מספיק.
בטח. אפשר לעשות כמו חריימה, יוצא סוף!!אביה*
לתבל ולטבול את הדג בתערובת של פפריקה מלח פלפל ושמן. (בנדיבות)
להביא לרתיחה, להנמיך
ולבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מתאדים.
להוסיף לקראת הסוף כוסברה קצוצה.
אפשר גםלב אמיץ
לתבל במעט מלח (עדיף מלח גס)
לטפטף מעל מעט תרכיז מיץ תפוחים
יין (לבן עדיף)
וקליפת לימון רק החלק הצהוב - מקלפים את הלימון במקלף
לתת לזה לשרות ברוטב
לבשל על להבה נמוכה, זמן קצר -10-15 דק'.
הדג עצמו מפריש הרבה שמן דגים טבעי.
ממש מעדן.
אפשר גם לתבל במלח ועלי זעתר או טימין ולצרוב על מחבת טפלון או עם ציפוי שיש. לצרוב צד אחד ל5-7 דק', להפוך ולצרוב צד שני. גם מאוד טעים.
נשמע ממש טוב!חניתה
מתכון של אמא שלילב אמיץ
![]()
תודה.
(הייתי צריכה לציין את זה מיד).
^^ברוקולי
רק לא לשכוח לשים מעט מלח גס על העור שלא ידבק לסיר או מחבת אם לא שמים כמויות רוטב או שמן
תודה על הטיפ. לא ידעתי שעוזר למניעת הידבקות.לב אמיץ
ראיתי שבבישול עם נוזלי המרינדה לא נדבק למרות שלא מוסיפים שמן.
אבל כשצורבים על מחבת, זה טיפ חשוב.
מעניין, לא ידעתי שמלח עוזר.ירושלמית טרייהאחרונה
מתכונים לפסח על הגז? יש דבר כזה?גילת
תכננו לנסוע לכל השבוע אבל בסוף לא הסתדר.
פעם ראשונה עושים פסח בבית.
יש סירים ומחבת (רגילה וסוטז')
יש מיקרוגל וגז
מה אפשר לבשל לשבת?
ואיזה סלטים לא צריכים פומפיה?
או רעיונות למקום נגיש ליד המרכזית שמוכר אוכל מוכן בערב החג?
לא אוכלים קטניות
כן אוכלים שרויה ולפתית
בטח. למה לא
לב אמיץ
דגים בסוטאז'
עוף בסוטאז'
ירקות עם העוף או בנפרד.
מרק ירקות או מרק עוף.
סלט כרוב, סלט ירקות רגיל, קולורבי ושומר.
יש לקנות סלק מבושל בוואקום, ואז רק לחתוך.
סלטים מבושלים - את יכולה במחבת פרוסות חצילים. עם מעט שמן, לכסות במכסה או צלחת. על אש נמוכה.
אפשר להכין מטבוחה.
את יכולה בתכל'ס לבשל רגילבתאל1
עוף עם בצל או תפו"א או ירקות אחרים שאתם אוהבים
מרק
פרוסות בשר עם פטריות
סלטים בלי פומפיה- ירקות רגיל, כרוב (אפשר לחתוך בסכין), חסה, קולורבי, שומר,
מטבוחה.
בד"כ מבשלת בעיקר בתנור...גילת
איך מכינים עוף על הגז?
יש לך מתכון שיוצא טעים ולא "מכובס"? 
עוף עם בצל, עוף עם שומר, עוף עם תפוא ובטטה..מקום בעולם
בלינצס עם פרטריות ובצלמקום בעולם
קציצות
דגים
מרקים
עוף ותפו"א
מה שמים בקציצות בפסח שיחזיקו?גילת
בד"כ שמה גזר קישואים ופירורי לחם
אבל אין לי פומפיה...
אנחנו אף פעם לא שמים..מקום בעולם
אני גם ביצה לא שמה..א..א..
יוצא מעולה לא מתפרק אף פעם
כתבתי פה מזמן שני מתכונים לעוף בסיר, מחפשת לךירושלמית טרייה
הראשון קל יותר: בסיר שטוח וגדול מטגנים הרבה בצל חתוך לרצועותירושלמית טרייה
בסיר שטוח וגדול מטגנים הרבה בצל חתוך לרצועות או קצוץ עד שהוא משחים. זה לוקח הרבה זמן.
מוסיפים בסוף הטיגון כמה שיני שום פרוסות.
אחר כך מוסיפים את העוף והרבה פפריקה חריפה, מתוקה ופלפל שחור. מטגנים אותו מעט משני צדדיו (אני בדר"כ עושה את זה עם כרעיים) ואז מוסיפים מים.
מוסיפים הרבה תפו"א חתוכים לפרוסות או קוביות ומשתדלים שהתפו"א יהיו במים אבל בלי להוסיף הרבה מים - שיהיה רק בדיוק לכיסוי העוף ולא יותר, ואת התפו"א דוחפים איפה שיש רווחים. מוסיפים מלח.
ימבשלים הרבה זמן.
יוצא חום ונפלא, העוף וג ם התפו"א נימוחים ורכים.
השני יותר עבודה ומתאים יותר לעוף שלם כלומר כרעיים וגם חזה עוף:
מטגנים מעט בצל עד להשחמה ומוסיפים כמה שיני שום פרוסות.
אפשר להוסיף גבעולי סלרי קצוצים ולטגן גם כן.
אחכ מטגנים את העוף משני צדדיו כנ"ל, עם פפריקה חריפה והמון המון פפריקה מתוקה, שיהיה אדום.
מוציאים את העוף לקערה בצד ומטגנים סלסלת פטריות טריות פרוסות וכמה פלפלים (לעוף שלם לפחות שלושה ארבעה פלפלים) בכמה צבעים חותכים לרצועות.
אחרי שהתרככו והיטגנו קצת מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים כמה שפחות מים, רק לכיסוי כמעט מלא, וגם קופסה של רסק עגבניות.
ומלח.
מבשלים פחות משעה, רק עד שבטוחים שהעוף מוכן.
יוצא טעים מאד וסגנון רענן יותר מהעוף עם תפוא. לא נרדמים אחרי שאוכלים אותו..
תודה רבה!! עזרתם מאוד. בעז"ה יצא טעיםגילתאחרונה
בשר מספר 6שאלה לי.
תודה!
אפשר , בישול ארוך ואיטיברוקולי
^^^על להבה נמוכה.לב אמיץ
לא כדאי לטחון.
כדאי לבשל את הנתח שלם. כמו שכתבה ברוקולי.
ממש לא לטחון..א..א..אחרונה
תבשלי את הגוש בסיר עם מים עד שמתרכך מכוסה.
אחכ לפרוס
לטגן בצל פטריות
מים תבלינים עלי דפנה
ועוד בישול שהרוטב יהיה סמיך קצת.
מעדן
מחפשת מתכונים לסעודה שלישית בשבת פסחתהילה רבקה
תודה!


(יצא פצצה! )