רוצה לסיים להכשיר מטבח ולהתחיל לאפות לילדיי.
הם מכורים לעוגיות פסח קנויות, והללו יקרות ממש.
תודה!


abc
2 כוסות סוכר
2 ביצים
2\1 כוס שמן
2 חב' סוכר וניל
200 גר' אגוזי מלך טחונים
200 גר' אגוזי לוז טחונים או שקדים טחונים
2 כוסות קמח תפו"א
שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח
כוס ורבע סוכר.
מיץ מתפוז אחד.
2/3 כוס קמח תפו"א.
1 כפית אבקת אפיה.
2 ביצים.
כוס וחצי קמח מצה.
2/3 כוס שמן. (כל סוג חוץ משמן זית)
1 כפית תמצית וניל.
1/2 חב' שוקולד צ'יפס.
(מומלץ כבר מראש להכפיל את הכמות).
)רציתי להכין תפוחי אדמה מוקרמים ומישהו הכניס בטעות שמנת חצוצה וחלב....
זה יעבוד?
תודה רבה!
חולטים שקדים במים רותחים ומקלפים את הקליפה
במחבת רחבה וכבדה שמים את השקדים הקלופים עם סוכר לבן ושמן (על 200 גר' שקדים- 3/4 כוס סוכר ו-2 כפות שמן)
להבה נמוכה ומערבבים כל הזמן, לוקח בערך שעה עד שכל הסוכר נמס והשקדים שחומים.
שמים על נייר אפייה ומפרידים מיד עם מזלג שלא ידבקו, כשמתקרר בוזקים מעט מלח ומכניסים לקופסא לאחסון.
אני הכנתי 400 גר' וכבר נגמר הכל!!
תגגלי, יש מלא מתכונים.. אני הוספקתי שקדים וןאגוזים קצוצים
3 ביצים גדולות
שמנת חמוצה - 3 כפות ואפשר גם יוגורט.
3 כפות סוכר
3 כפות פודינג וניל
חלב בערך חצי כוס חד"פ
קמח מצה - בערך 2/3 כוס חד"פ
אפשר להוסיף מעט קלית לימון מגוררת
לבחוש הכל במזלג
לשים חצי כפית שמן (זית)
לשים כמית של מצקת מהבלילה
להריץ על המחבת
להפוך כשמזהיב
טעים.
איך מכינים על מנגל חשמלי?
כמה זמן? צריך להשרות במרינדה?
תודה!
אפשר כמובן להוסיף גריל עוף או מעט פפריקה ושמן..
וצולים עד שמשחים..
לא חייבים להשרות במרינדה
ככל שתשרי יותר יותר טעים
אני משרה לשעה- שעתיים
שמים מים במנגל ומחכים שיתחממו
אני חושבת שכעשר דקות כל צד
לדעתי יותר טעים פרגיות
יעל מהדרוםמלא סלטים
דגים מרוקאים.
מרק ירקות ופולים עם בשר
כבש מתוק
עוד תוספות כמו זיתים מבושלים, אורז כנראה ותפו"א..
קינוח אין היום..
אורז
אפונה ברוטב אדום
שוק הודו מפורק בשומר וארטישוק וכרישה.
עוף ממולא (עוד לא סגורה על הטכניקה
)
בשר ביין אדום
למחר:
דג בקלה צעיר מטוגן (בשאיפה
)
צ'יפס
אורז עם שעועית ירוקה
ככה בערך. מזל שיש חגז!
קראנץ שוקולד
שיח סודאחרונה
בננות מרוסקות, קוואקר,צימוקים/אגוזים לתוספת. המרקם של התערובת צריך להיות נוזלי יחסית.
חשוב: לעשות עוגיות דקות אחרת הפנים יישאר נוזלי.
משהו כמו כוס קוואקר לשלוש בננות, התוספות לפי טעם.
1 כוס קווקר
חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס חמאת בוטנים
חצי כוס דבש
4 כפות שקדים גרוסים
6 כפות צימוקים
מכינים מזה כדורים, שמים במנג'טים ומעל שוקולד מריר מומס (טעים גם בלי)
לשמור בקירור
בס"ד
אני רוצה להכין מרק בטטה וכתוב במתכון להוסיף שמנת מתוקה.
יש לי בבית שמנת עמידה לקצפת (חלבית), יש הבדל? זה גם מתאים למרק?
תודה רבה!

גם ביוגורט או בשמנת רגילה, ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר, המוצר פחות חמצמץ.
לב אמיץחשבתי שאת מתכוונת לשמנת לבישול שיש בה פחות מ20% שומן אאל"ט?
זה תלוי באחוזי שומן, יש שמנת לקפה (מעט), לבישול (יותר) ולהקצפה (הרבה). המרק יצא יותר עשיר (לאו דווקא בטעם חזק של בטטה) כש תשתמשי בשמנת שמנה יותר. אני חושב שהכוונה לשמנת לבישול.
להבה=)
להבה=)
לב אמיץאולי להכין את העוגה, להרטיב אותה בסירופ אלכוהולי, ולצפות בהמון שמנת מוקצפת ומעל תותים חתוכים (אפשר לפזר עליהם סוכר וניל).
שלום, יש לי תנור קטן לפסח.
יש לו 3 מצבים של חום- למטה, למעלה ושניהם וכן טמפ'.
השאלה איך להשתמש בו כדי שהמאפים יצאו טוב, כלומר לא ישרפו ושעוגות יתפחו?
תודה
מצב אפייה לרוב משתמשים בשני גופי החימום. בתנורים הקטנים לרוב אין מאוור ומשהו שדומה למצב טורבו. ולכן גם צריך לבדוק מה קרוה כשאופים שתי תבניות בשני גבהים שונים.
ניסוי וטעייה זו הדרך היחידה לדעת.
לאפיה רגילה להשתמש בשניהם.
אם את רוצה גריל לעוף/תפוחי אדמה אז לאפות רגיל ואח"כ לשים עוד איזה רבע שעה כשרק העליון עובד זה עושה גריל.

חדשה ישנה
מחייכת =)אחרונהמה דינו?
לזרוק או שיש מצב להשתמש.
תודה מראש
כן מריחה לפני הבישול הבא.
אם זה מקולקל מיד מריחים. לא צריך חוש ריח מפותח מידי!
ברוקולי
קראנץ שוקולדגם לי החמצי כבד מדי.
בעקרון יש שמוסיפים לתבלינים גם קמח. אולי לעבות אותם- לא יודעת את הסיבות המדויקות..
וגם בתבלינים שכתוב עליהם 100 אחוז טבעי, מבחינה חוקית מותר להם לציין 100 טבעי, גם אם יש חריגה של בין 2-5 אחוז.
כלומר יכול להיות שגם אם קניתם תבלין שכתוב עליו 100 טבעי,
ולכן תרצו להשאיר בפסח
דעו שייתכן שיש בו רק 95 אחוז חומרים טבעיים, והשאר, עלול להיות.. קמח.
כשרות לפסח בוודאי, התכוונתי לגבי תבלינים שמשאירים~א.לאחרונהבפסח, בלי שימוש, שגם איתם צריך משנה זהירות
ממרח זיתים: כוס זיתים מגולענים ומסוננים ושלוש כפות שקדייה בבלנדר.
פאי רועים- מאפה בשר טחון ופירה מעל.
בפסטו אפשר להחליף את הצנוברים באגוזים או לוותר.




אני חשבתי שזה קטניות, אבל בדקתי ואתה צודק.
ממרחים:
מטבוחה
קישואים מבושלים עם בצל/ בטעם כבד
חצילים (יש המון סוגים)
פלפלים קלויים
סלק - אני הכנתי בהשראת המתכון הזה: Ma Blogeria: ~~ פסטו סלק עם בזיליקום וגרעיני דלעת ~~
שמתי בזיליקום יבש ולא שמתי גרעיני דלעת. יצא מצוין.
סלט אבוקדו.
בכללי, ממליצה להסתכל כאן: Ma Blogeria: ~~ ריכוז סלטי הבית שלי ~~
כמה כבר אפשר לעשות מקמח תפו"א......
(ואם הם בחוץ אז כנראה שהם גם התליעו)
יעל מהדרוםהיחיד שניזוק טיפה מהלחות הוא פפריקה. אמא שלי קושרת אותו בשקית ניילון, אני מתעצלת.
אבל כמובן הלקפיד לסגור את המכסה כמו שצריך כשמכניסים למקרר.
ותבליניקים סגורים כמו שקיות מילוי שהם לא לשימוש מיידי אפשר בפריזר, עוד יותר טוב.
לב אמיץהילדים שלי אמרו שמאוד יפה, אבל בבקשה שלא נקנה להם כאלה...
פה לקצתאחרונה
לבשל רק חצי בישול את הספגטי.
ולאפות עם כל המרכיבים האחרים.
את מתכוונת ממש לספגטי הארוכים? אפשר להניח אותם בשכבה אחידה, למרוח מעל רסק+שמן זית+תבלינים מדולל במים רותחים,מעל את תערובת הגבינות, ככה כמה שכבות, ובסוף להניח מעל פרוסות גבינה צהובה.
להשהות לריכוך הספגטי. לאפות מכוסה כ 20 דק' או מעט יותר.