שרשור חדש
מחפשת מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס מקמח תפוחי אדמהאתי ב
בלי קמח מצה או קטניות.
רוצה לסיים להכשיר מטבח ולהתחיל לאפות לילדיי.
הם מכורים לעוגיות פסח קנויות, והללו יקרות ממש.

תודה!
אני מקפיצה ברשותך בכדי שאוכל גם להנות מהמתכון abc
וברכות על המטבח המוכשר!! כל הכבוד!
מחר אתחיל לערוך ניסויים במטבח. אם יצא משהו טוב - אשתףאתי ב
איזה כיף לך! חולמת כבר להיות בשלב הזה..abc
וברור שתשתפי!
גם אנחנו לא משתמשים כמעט במצרכים קנויים אז ממש אשמח לקבל רעיונות!
ןהנה מתכון שניסיתיאתי ב
עוגיות מקמח תפוא מושלמות: 4כוסות קמח תפוא.1וחצי כוס שקדים/אגוזים טחונים.2ביצים 1 ורבע כוס שמן.1כוס סוכר.קורט מלח.ליצור עיגולים ולאפות עד שמזהיב.

הוספתי שוקולד מריר קצוץ. יוצא לא רע

עכשיו רוצה לנסות את המתכון של 11דוד11
ראיתי מתכון איפושהו באינטרנט..יכול להיות עם קמח תפו"איעל מהדרום
ניסיתי לחפש, אבל מה שמצאתי זה גם עם קמח מצהיעל מהדרום
עוגיות שוקלד צ'יפס לפסח11דוד11

 

2 כוסות סוכר

2 ביצים

2\1 כוס שמן

2 חב' סוכר וניל

200 גר' אגוזי מלך טחונים

200 גר' אגוזי לוז טחונים או שקדים טחונים

2 כוסות קמח תפו"א

שוקולד צ'יפס

תודה רבה!אתי ב
מתכון מעולה..שומשום אחר2

עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

כוס ורבע סוכר.
מיץ מתפוז אחד.
2/3
כוס קמח תפו"א.
1
כפית אבקת אפיה.
2
 ביצים.
כוס וחצי קמח מצה.
2/3
 כוס שמן. (כל סוג חוץ משמן זית)
1
כפית תמצית וניל.
1/2
 חב' שוקולד צ'יפס.

(
מומלץ כבר מראש להכפיל את הכמות).

תודה רבה!אתי ב
(אנו לא אוכלים שרויה - קמח מצה)
עשיתי(: יצא מעולה, ממש תודהאוהבת לאפות...אחרונה


עזרה דחופה!!!!רוקדת בגשם

רציתי להכין תפוחי אדמה מוקרמים ומישהו הכניס בטעות שמנת חצוצה וחלב....

 

זה יעבוד?

 

תודה רבה!

לא קרה כלום, תוסיפי שמנת מתוקנ גבינות ותבלינים והכל טובקראנץ שוקולדאחרונה
אשמח לרעיונות לנשנושים/ מתוקים נחמדים לפסחיה בלי תנור או סיריהודית גנ
וללא קטניות. תודה!
*לפסח *או סיר פלאיהודית גנ
שקדים מסוכריםשוגי


איך מכינים?מחייכת =)
אז ככה-שוגי

חולטים שקדים במים רותחים ומקלפים את הקליפה

במחבת רחבה וכבדה שמים את השקדים הקלופים עם סוכר לבן ושמן (על 200 גר' שקדים- 3/4 כוס סוכר ו-2 כפות שמן)

להבה נמוכה ומערבבים כל הזמן, לוקח בערך שעה עד שכל הסוכר נמס והשקדים שחומים.

שמים על נייר אפייה ומפרידים מיד עם מזלג שלא ידבקו, כשמתקרר בוזקים מעט מלח ומכניסים לקופסא לאחסון.

 

אני הכנתי 400 גר' וכבר נגמר הכל!!

כדורי שוקולד לפסח מקמח מצה..מקווה לטוב=)

תגגלי, יש מלא מתכונים.. אני הוספקתי שקדים וןאגוזים קצוצים 

אגוזי מלך טבולים בשוקולד מומסמילים טובות
עבר עריכה על ידי מילים טובות בתאריך י"ז בניסן תשע"ז 09:15


תותים בקצפת, סלט פירות, גלידותשוגי


תודה רבה!יהודית גנ
פרי. בננה נבראה בתור חטיף.נחמיה17אחרונה


מחפשת מתכון טוב לפנקייק כשל''פכתר הרימון
עם קמח מצה טחון דק לעוגות.לב אמיץאחרונה

3 ביצים גדולות

שמנת חמוצה - 3 כפות ואפשר גם יוגורט.

3 כפות סוכר

3 כפות פודינג וניל

חלב בערך חצי כוס חד"פ

קמח מצה - בערך 2/3 כוס חד"פ

אפשר להוסיף מעט קלית לימון מגוררת

 

לבחוש הכל במזלג

לשים חצי כפית שמן (זית)

לשים כמית של מצקת מהבלילה

להריץ על המחבת

להפוך כשמזהיב

 

טעים.

סטייק עוףמשפחתית

איך מכינים על מנגל חשמלי?

כמה זמן? צריך להשרות במרינדה?

 

תודה!

מלח, פלפל, לא צריך יותרקראנץ שוקולד

אפשר כמובן להוסיף גריל עוף או מעט פפריקה ושמן.. 

וצולים עד שמשחים..

שמן, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל, גריל עוף ואבקת שוםשוגיאחרונה

לא חייבים להשרות במרינדה

ככל שתשרי יותר יותר טעים

אני משרה לשעה- שעתיים

שמים מים במנגל ומחכים שיתחממו

אני חושבת שכעשר דקות כל צד

לדעתי יותר טעים פרגיות

מתכון לחרוסת ??אורה*

קניתי את ה"מחיית" תמרים בחבילה

כמה אגוזים ושקדים להוסיף לה? וכמה מיץ ענבים או יין יבש (אין לי יין מתוק)

וכמה תפו"ע?

 

תודה!!!!!!!!

מקפיצהאורה*


פליז אורה*אחרונה


אז מה התפריטים שלכם לפסח?ברוקולי


כרגע עוד חסרי תפריט..מקום בעולם
נשמח לכל רעיון חדש ;)
אצלינו זה הרבה מרקים בחגיעל מהדרום
אצלנו לערבקראנץ שוקולד

מלא סלטים

דגים מרוקאים.

מרק ירקות ופולים עם בשר

כבש מתוק 

עוד תוספות כמו זיתים מבושלים, אורז כנראה ותפו"א..

קינוח אין היום..

אצלנולב אמיץאחרונה

אורז

אפונה ברוטב אדום

שוק הודו מפורק בשומר וארטישוק וכרישה.

עוף ממולא (עוד לא סגורה על הטכניקהחיוך)

בשר ביין אדום 

 

למחר:

דג בקלה צעיר מטוגן (בשאיפה חיוך)

צ'יפס

אורז עם שעועית ירוקה

 

ככה בערך. מזל שיש חגז!

770 משוקולדבראבו

פשש באמת בראבו!שמן פשתן


וואווו מהמם!!!פה לקצת
וואי מהמםאנישוש
וואי זאת הייתה עבודת נמלים לגמרי!!!בראבו
תבנית מוכנה? מהיכן?משיח נאו בפומ!
אחותי היתה בארה"ב שם היא קנתה את התבניתבראבו


מדהים!! חבל לאכול את זה...יראת גאולה
וואו!!!! איזה כישרון!!! מהמם!!!סגלגלה


מהמם!ציף
זה מהמם, ואו. עושה חשק לחזור לשםנחל
הסתכלתי כמה פעמים, מנסה להבין איך עשית את החלקים הלבנים??ירושלמית טרייה


חחחח עבודת נמלים לגמרי! עם קיסם מרחתי שוקולד לבן מומסבראבו


וואי וואי.. כמה כאלה עשית?? מי העיז לאכול..ירושלמית טרייה
וואוו!!! שיח סודאחרונה
קוואקרמחייכת =)
יש לי בערך 4 כוסות קוואקר בבית ואני רוצה להכין מזה עוגה/עוגיות לשבת.
אין לי קמח..ואני רוצה מתכון בלי סוכר..יש דבש וסילאן


יש גם שוקולד מריר..

אשמח לעזרה! תודה!!
יש לי מתכון לגרנולה אם תרצי, אבל לעוגיות חייב קמחחדשה ישנה
אשמח, תודהמחייכת =)
אזחדשה ישנה
500 גרם קוואקר
חצי כוס שמן
חצי כוס סילאן או דבש. אפשר קצת יותר..
להוסיף מה שרוצים- תמרים, אגוזים, פקאנים וכו
לערבב
לשים בתבנית גדולה ולאפות על 160 מעלות. לערבב מידי פעם שלא ישרף.

בהצלחה! וסחטיין על האומץ להכין כזה דבר מתפורר שניה לפני פסח😜
עוגיות קוואקר ללא קמחצ'יאל

בננות מרוסקות, קוואקר,צימוקים/אגוזים לתוספת. המרקם של התערובת צריך להיות נוזלי יחסית.

חשוב: לעשות עוגיות דקות אחרת הפנים יישאר נוזלי.

יש לך כמויות?מחייכת =)
כמויותצ'יאל

משהו כמו כוס קוואקר לשלוש בננות, התוספות לפי טעם.

מתכון מעולה11דוד11

1 כוס קווקר

חצי כוס טחינה גולמית

רבע כוס חמאת בוטנים

חצי כוס דבש

4 כפות שקדים גרוסים

6 כפות צימוקים

 

מכינים מזה כדורים, שמים במנג'טים ומעל שוקולד מריר מומס (טעים גם בלי)

 

לשמור בקירור

מכירה אותו, תודה רבה, באמת טעים!מחייכת =)אחרונה
שמנת מתוקה להקצפהלהבה=)

בס"ד

אני רוצה להכין מרק בטטה וכתוב במתכון להוסיף שמנת מתוקה. 

יש לי בבית שמנת עמידה לקצפת (חלבית), יש הבדל? זה גם מתאים למרק?

תודה רבה!

ההבדל הוא שהעמידה היא עם סוכר ועם עוד חומריםעיניים תכולות
לא בריאים..
מה שמוכרים בסופרים זה את העמידה של השף הלבןקראנץ שוקולד
והיא הכי שימושית, יש עוד סוגים?
סוגים של מה?עיניים תכולות
ופתאום ראיתי שעל כולם רשום עמידה/עמיד, אבל יש כאלו עם סוכר ויש כאלו בלי.
נראה לי את מתבלבלת בין שמנת לריצ'קראנץ שוקולד
הריצ' היא מתוקה מעט השמנת החלבית לא..
לא אני לא מתבלבלת.עיניים תכולות
יש שמנת חלבית עם סוכר..של השף הלבן
גם בורוד איןקראנץ שוקולד

שמנת מתוקה לא נקראת ככה בגלל שהיא באמתקראנץ שוקולד
מתוקה אלא להבדיל אותה מהשמנת לבישול
הורודה היא באמת מתוקה גם אם לא מוסיפים להעיניים תכולות
סוכר. והשניים לא..
זה נכון. זה כנראה בגלל אחוזי השומן הגבוהים.לב אמיץ

גם ביוגורט או בשמנת רגילה, ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר, המוצר פחות חמצמץ.

אבל השמנת הורודה היא 32 אחוז שומןעיניים תכולות
והלבנה היא 38 אחוז והיא לא מתוקה. פשוט כי לורודה מוסיפים סוכר. תסתכלו ברכיבים
טוב. מודה שהתבלבלתי לגמרי לב אמיץ

חשבתי שאת מתכוונת לשמנת לבישול שיש בה פחות מ20% שומן אאל"ט?

ממ מעניין לא ידעתי את זהקראנץ שוקולד
מתכוונת לאריזות קרטון השחורות?קראנץ שוקולד
שמנתצ'יאל

זה תלוי באחוזי שומן, יש שמנת לקפה (מעט), לבישול (יותר) ולהקצפה (הרבה). המרק יצא יותר עשיר (לאו דווקא בטעם חזק של בטטה) כש תשתמשי בשמנת שמנה יותר. אני חושב שהכוונה לשמנת לבישול.

בשמנת לבישול יש פחות אחוזי שומןקראנץ שוקולדאחרונה
שמנת מתוקה צריכה אחוזי שומן גבוהים כדי שתוכל להפוך לקצפת טובה .
אז היא מתאימה למרק או לא?להבה=)


מתאים למרק, היא יותר עשירה..קראנץ שוקולד


תודה רבהלהבה=)


הסתבכתילהבה=)


תותים ושמנתנורופן.
הי,
מחפשת מתכון לקינוח כלשהו לשבת הגדול,

הוא צריך להיות כשלפ כי הכל כבר נקי-

יש לי מלא מלא תותים (3 קילו)
חצי ליטר שמנת להקצפה
אבקת פודינג וניל
קמח כשר לפסח להכנת עוגות שמרים (משהו כזה).

יש למישהי רעיון?
וואו, רק החומרים עושים חשק לב אמיץ

אולי להכין את העוגה, להרטיב אותה בסירופ אלכוהולי, ולצפות בהמון שמנת מוקצפת ומעל תותים חתוכים (אפשר לפזר עליהם סוכר וניל).

גלידת תותים! בדיוק היום הכנתי את זה לפסחפסיפלורה1
תוחנת תותים
מקציפה את השמנת
מערבת
מוזגת לכוסות
מקפיאה.


אני רק תחנתי את התותים והקפאתי.
ובפסח עצמו אכין את הגלידה.


ד"א גם עם מנגו יוצא טעי ממש!!
מה הכמויות?נורופן.
אמממ אף פעם לא בדקתיפסיפלורה1אחרונה
אני עןשה לפי העין..
וטועמת אם זה מתוק מידי או שאפשר להוסיף פרי.
אפיה בתנור קטןרולי

שלום, יש לי תנור קטן לפסח.

יש לו 3 מצבים של חום- למטה, למעלה ושניהם וכן טמפ'.

השאלה איך להשתמש בו כדי שהמאפים יצאו טוב, כלומר לא ישרפו ושעוגות יתפחו?

 

תודה

זה ממש עניין אישי, היכרות עם התנור ונסיונות...מודדת כובעים


בעיקרון כמו תנור רגילשמים וארץ

מצב אפייה לרוב משתמשים בשני גופי החימום. בתנורים הקטנים לרוב אין מאוור ומשהו שדומה למצב טורבו. ולכן גם צריך לבדוק מה קרוה כשאופים שתי תבניות בשני גבהים שונים.

ניסוי וטעייה זו הדרך היחידה לדעת.
 

כמו שאמרוטוב בסדר

לאפיה רגילה להשתמש בשניהם.

אם את רוצה גריל לעוף/תפוחי אדמה אז לאפות רגיל ואח"כ לשים עוד איזה רבע שעה כשרק העליון עובד זה עושה גריל.

תודה, ננסהרוליאחרונה


עזרה .. גלידת תותחדשה ישנה
יש לי בהקפאה 3 כוסות חד פעמיות של תותים טחונים
ושמנת מתוקה להקצפה.
אני רוצה להכין גלידה. אפשר חמץ..
מחפשת מתכון-
טעים!
בלי מרכיבים מוזרים
בלי ביצים לא מבושלות
ובלי הרבה בלאגן..
תודה רבה!!
להקציף ביחד שמנת מתוקה+תותים וסוכרמחייכת =)
תודה רבה! זה מתכון מנוסה?חדשה ישנה
לא. אבל הוא נראה טוב..עיניים תכולות
תודה רבה! עשיתי ונראה פצצהחדשה ישנה
איזה כייף! אני גם ממש אהבתי ..מחייכת =)אחרונה
עוף קפוא שהפושר והוקפא לפני בישולדוד100

מה דינו?

לזרוק או שיש מצב להשתמש.

תודה מראש

לא הייתי זורקתמודדת כובעים


תודה, אשמח לדעות נוספות אם ישנןדוד100


לא הייתי זורקתטוב בסדר

כן מריחה לפני הבישול הבא. 

אם זה מקולקל מיד מריחים. לא צריך חוש ריח מפותח מידי!

לא חושבת שזה אמור להתקלקל, פשוט פחות בריאיעל מהדרוםאחרונה
מסתבר שיש מוצרים של פסח שיותר טעימים מהרגיליםקראנץ שוקולד
שנה שעברה אכלתי בגרג רביולי (קמח תפוא אאלט)עם עוד כמה חברים והסכמנו פה אחד שהוא יותר טעים מזה החמצי..😋
תהנה.. תקנה לכל השנה.. ברוקולי


חח תודה, הלוואי והיה אפשר להשיג קראנץ שוקולד


אם אתה משיג מתכון, אני אשמח.לב אמיץאחרונה

גם לי החמצי כבד מדי.

משהו מעניין שכדאי לדעת על תבלינים ופסח~א.ל

בעקרון יש שמוסיפים לתבלינים גם קמח. אולי לעבות אותם- לא יודעת את הסיבות המדויקות..

וגם בתבלינים שכתוב עליהם 100 אחוז טבעי, מבחינה חוקית מותר להם לציין 100 טבעי, גם אם יש חריגה של בין 2-5 אחוז.

 

כלומר יכול להיות שגם אם קניתם תבלין שכתוב עליו 100 טבעי,

ולכן תרצו להשאיר בפסח

דעו שייתכן שיש בו רק 95 אחוז חומרים טבעיים, והשאר, עלול להיות.. קמח.

 

 

תבלין שהשתמשתי בו בחמץ, אין סיכוי שאשתמש בו גם בפסח...יעל מהדרום
לק"י

אבל העלית נושא חשוב.
לאו דוקא לשימוש, אלא להשאיר בבית~א.ל


זאת באמת שאלה..כי בעיקרון קמח זה לא חמץיעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן הוא נרטב.
הקמח הלבן בארץ הוא חמץ כינהורא
משרים את גרעיני החיטה במים לפני הטחינה.
ככהחוזרת
בתבלינים כהים שמים שעורה
בתבלינים בהירים שמים חיטה
לכן חייבים הכשר לפסח לתבלינים
תודה כשרות לפסח בוודאי, התכוונתי לגבי תבלינים שמשאירים~א.לאחרונה

בפסח, בלי שימוש, שגם איתם צריך משנה זהירות

מתכונים לפסח עם הגבלות כמובןג'נדס
פשטידות בעיקר
אפשר גם רעיונות לממרחים כגון פסטו וכד'
שיהיה מזין ומשביע ולא רק פשטידת תפוא...
הגבלות:
ללא קטניות משום סוג
קנולה אפשר
ללא שרויה (יענו קמח תפוא ככל הנראה)

תודה!
הופ, הופ טרללהג'נדס
מתכונים לפסחצ'יאל

ממרח זיתים: כוס זיתים מגולענים ומסוננים ושלוש כפות שקדייה בבלנדר.

פאי רועים- מאפה בשר טחון ופירה מעל.

בפסטו אפשר להחליף את הצנוברים באגוזים או לוותר.

 

מה הבעיה בצנוברים? זה ממש לא קטניות..11דוד11


זה בגזרת קטניות...ג'נדס
צנובר זה עץ, לא קטניה..קראנץ שוקולד
זה פרי... לא קטניהברוקולי
אני קניתי שנה שעברה בהשגחת לנדאו
אין מצב שזה קטניות
גזרת קטניותג'נדס
לא בהכרח חלה רק על מה שקטנית מבחינה בוטנית...
תסבירי ליברוקולי
כי יש לזה השגחות אשכנזיות לגמרי
וואלהג'נדס
באמת מוזר! איזה רב אשכנזי למשל?
קניתי שנה שעברה בבני ברקברוקולי
99% שזה היה לנדאו
אז כנראה שזה מותר...ג'נדס
פשוט לי זכור שזה אסור. ואני מהמבררים על כל דבר כדי שחלילה לא אצום סתם..
אולי זכרוני מטעה אותיברוקולי
אעדכן השבוע
בדקתי עכשיו בפניני הלכהג'נדס
של הרב מלמד
לא מוזכר באיסור קטניות הצנוברים. אז זה מותר
ממש לא גזרו על צנובריםאניוהוא
צנובריםצ'יאל

אני חשבתי שזה קטניות, אבל בדקתי ואתה צודק.

כמה רעיונותמ.א.

ממרחים:

מטבוחה

קישואים מבושלים עם בצל/ בטעם כבד

חצילים (יש המון סוגים)

פלפלים קלויים

סלק - אני הכנתי בהשראת המתכון הזה: Ma Blogeria: ~~ פסטו סלק עם בזיליקום וגרעיני דלעת ~~

שמתי בזיליקום יבש ולא שמתי גרעיני דלעת. יצא מצוין.

סלט אבוקדו.

בכללי, ממליצה להסתכל כאן: Ma Blogeria: ~~ ריכוז סלטי הבית שלי ~~

 

 

 

 

פשטידות עם ירקות ואפשר גם עם מוצרי חלביעל מהדרום
סבבה ללא שרויה אבל...נחמיה17

כמה כבר אפשר לעשות מקמח תפו"א......

פשטידת קישואים. אולי ברוקוליניקיתושאחרונה
ממרחים, אולי מטבוחה, אבוקדו, חצילים במיונז או עם פלפלים.
בפסח אוכלים מלא ירקות ובשר או עוף.
הילדים שלי אוהבים, תפו"א שאני מבשלת עם הקליפה במים עד ריכוך. אח"כ מטגנת במחבת עם קצת שמן עד שנהיה קריספי כזה. מוסיפה ביצים אפשר גם נקניקיות.
טעים ומשביע מאד.
תבלינים שפג תוקפם- מה זה בעצם אומר?יעל מהדרום
שהם מאבדים את הארומה והטעם שלהם..קראנץ שוקולד

(ואם הם בחוץ אז כנראה שהם גם התליעו)

הם בחוץ,.אבל לא התליעו...מקווה לפחותיעל מהדרום
לק"י

ותודה!
נראה לי שאלו שפג תוקפם מזמן, ילכו לפח.
כדאי לשמור במקרר.. הרבה פעמים לא רואים בבירור את התולעים..מקום בעולם
ממה שאני ראיתי- אז בדרך כלל יש קורים למטהיעל מהדרום
אני גם שומרת תבלינים במקררירושלמית טרייהאחרונה

היחיד שניזוק טיפה מהלחות הוא פפריקה. אמא שלי קושרת אותו בשקית ניילון, אני מתעצלת.

אבל כמובן הלקפיד לסגור את המכסה כמו שצריך כשמכניסים למקרר.

ותבליניקים סגורים כמו שקיות מילוי שהם לא לשימוש מיידי אפשר בפריזר, עוד יותר טוב.

אממפה לקצת
הן יפות. אבל לא מגרות

מזכירות לי את כל העוגות קונדטוריה שיפות על המדף ועם טעם של פלסטיק
נכון, האמת שזה רעיון אולי לילדים קטנים שלא אוהבים ירקות..קראנץ שוקולד


רימון..פוסעת


עובדים עלינו לב אמיץ

הילדים שלי אמרו שמאוד יפה, אבל בבקשה שלא נקנה להם כאלה...

פה לקצתאחרונה
שרשור המתכונים הגדול לפסח (ללא קטניות)תחושה
מחפשת מתכונים לדברים טעימים ומעניינים שאפשר להכין לפסח (ללא קטניות). חוץ מתפו"א וביצים קשות...
ומה אתם מכינים ל"שולחן עורך" בד"כ?
לביבות של פסח- האהבה שלייעל מהדרום
לק"י

קמח מצה
ביצים
מלח
קצת אבקת אפיה
אולי קצת שמן, לא בטוחה שצריך.

מערבבים ומטגנים.
"בורקס" כשל"פ, קניידלך ממולא בשר ועודמנסה לעזוראחרונה


יש לי ספגטי, קוטג',גבינה לבנה, צהובה,רסק עגבניותעיניים תכולות
מתכון למשהו טעים ממש שאפשר להכין מזה? כמויות וכו'

אצלנו הם קצת בררנים, אז שיהיה שווה ביותר בבקשה. תודה!
פשטידת פסטה, מניחה שיצא טעים גם עם ספגטייעל מהדרום
לזניה.לב אמיץאחרונה

לבשל רק חצי בישול את הספגטי.

ולאפות עם כל המרכיבים האחרים.

 

את מתכוונת ממש לספגטי הארוכים? אפשר להניח אותם בשכבה אחידה, למרוח מעל רסק+שמן זית+תבלינים מדולל במים רותחים,מעל את תערובת הגבינות, ככה כמה שכבות, ובסוף להניח מעל פרוסות גבינה צהובה.

 

להשהות לריכוך הספגטי. לאפות מכוסה כ 20 דק'  או מעט יותר.