שרשור חדש
יש לי ספגטי, קוטג',גבינה לבנה, צהובה,רסק עגבניותעיניים תכולות
מתכון למשהו טעים ממש שאפשר להכין מזה? כמויות וכו'

אצלנו הם קצת בררנים, אז שיהיה שווה ביותר בבקשה. תודה!
פשטידת פסטה, מניחה שיצא טעים גם עם ספגטייעל מהדרום
לזניה.לב אמיץאחרונה

לבשל רק חצי בישול את הספגטי.

ולאפות עם כל המרכיבים האחרים.

 

את מתכוונת ממש לספגטי הארוכים? אפשר להניח אותם בשכבה אחידה, למרוח מעל רסק+שמן זית+תבלינים מדולל במים רותחים,מעל את תערובת הגבינות, ככה כמה שכבות, ובסוף להניח מעל פרוסות גבינה צהובה.

 

להשהות לריכוך הספגטי. לאפות מכוסה כ 20 דק'  או מעט יותר.

שאלהחייצ'ו

הכנתי קראמבל תפוחים ויצא קצת יבש והתפוחים לא רכים. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את זה? אולי איזה סירופ? אם אני יאפה את זה עוד אז זה ישרף...

הקראמבל צריך להיות יבש, זה כל העניין שבוקראנץ שוקולד

לתת קראסט..
לגבי התפוחים, צריך לטגן אותם טוב מחבת(עם מעט חמאה) עד שמתרככים..

*יותר לאדות מאשר לטגןקראנץ שוקולד
...חייצ'ו

אם כבר אפיתי בתבניות אישיות?

 

להוציא ולעשות מחדש?

אולי אפשר לשפוך מעל מעט מיץ לימון או יין מוסקט ולאפות עוד קצירושלמית טרייה

..עוד קצת?

לא ניסיתי אבל אם זה במקום לזרוק אז אין מה להפסיד, לא?

או אפילו מעט מים. ולאפות מכוסה.לב אמיץאחרונה


מישהו מבין במולטי קייק?תתתת

יש לי 3 תבניות של קאפ קיי, דונאטס, וקייק פופס

אפשר להכין בתבניות הנ"ל דברים אחרים נגיד מלוחים וכאלה???

אשמח

בטח שכן.. למה לא?לאידעתאחרונה

אני עשיתי כל מיני סוגי פשטידות ולחמניות

איך מקציפים ריצ' שיצא יציב? אני אף פעם לא מצליחה וזה יוצא נואי לעם ישראל

נוזלי! 

ריצ' כוס מים ואינסטנט (איזה טעם שרוצים)קראנץ שוקולד

מקציפים הכל עד להתייצבות.. העבודה ריצ' הרבה יותר קלה ונוחה מאשר שמנת מתוקה מכיוון שהיא לא נשברת והיא יותר עמידה..

מים לא הורס? ואפשר כמויות? נגיד על 500 מ"ל ריצ'אי לעם ישראל


תלוי מה הסמיכות הרצויה של הקצפתקראנץ שוקולד

אני לא מרבה להשתמש בריצ', ככה שאני לא ממש מכיר כמויות מדוייקות, אבל כעיקרון אם רוצים לזילוף וקישוט(פרחים וכדו') צריך לשים כמות מסויימת, אם רוצים סתם לצפות עוגה נראה לי שהיחסים של הנוזלים והאינטסנט משתנה טיפה..
בכ"א נראה לי ש- @ט' מבינה בזה יותר..

@ט'

עדיף חלב/חלב סויה על מים.ט'
לפני ההקצפה מוסיפים כמה כפות, תלוי באמת בסמיכות הרצויה.
גם תמציות טעם או אבקות פודינג עדיף להוסיף לפני ההקצפה.

מתחילים בהקצפה איטית ומעלים לאט את המהירות עד להכי גבוהה ולא עוצרים עד שהקצפת יציבה.
זה יוצא בערך 2-5 דקות של הקצפה.
לא מוסיפה מים וכומשיח נאו בפומ!
(כן קצת אינסטנט פודינג. )
ויוצא יציב. לזילוף של כל דבר
למה להוסיף מים?ירושלמית טרייה

אני מניחה שזה יותר טעים כשזה מדולל במים כי ריץ' זה הרי דבר מתוק מדי ומזעזע.. אבל לקצפת יציבה הכי כדאי דווקא לא להוסיף מים, אולי שקיק סוכר וניל שמחזק את הקצף, ואם חשוב שיהיה קשה ממש אז לשפוך קצת משקיק פודינג וניל. מספיק ממש קצת.

ברור שאפשר בלי מיםקראנץ שוקולד

אבל לפעמים מוסיפים שהקצפת לא תהיה כבדה מדי.. ושוב תלוי מה השימוש..

*רציתי להגיב למשיח נאו קראנץ שוקולדאחרונה


מחפשת המלצות למעבד מזון טוב. גם מוצרים קשיםר.פ.מ. בע"מ
אני משתמשת בו לקיצוץ תבלינים
אגוזים
קרמל
קרח
קיצור צריכה סכין טובה בעיקר.
שלא משאירה למטה שאריות לא טחונות..
ןמנוע חזק.
המלצות אם אפשר גם המחיר בערך ואיפה קניתם..
תודה מראש!
קרמל? מה זה?אשריך
אין לאף אחד המלצות??ר.פ.מ. בע"מ


בראוןזריחה

לנו יש בבית והוא תותח 

 

והוא גם עושה עוד מלא דברים, סוחט, חותך, מגרד, טוחן מערבל, עושה קצף

יש לי 2 המלצות עבורךאיזו נחמה

אם את רוצה מעבד מזון שכולל גם סכינים שונים לקיצוץ ירקות וגם להב חזק לחיתוך, אז מג'ימיקס הוא המלך, בלי ספק! יש כמה דגמים מבחינת גודל ובהתאם המחיר, לי יש אותו כבר חמש עשרה וחצי שנים והוא עלה בשעתו כאלף ש"ח. אבל הוא סוס עבודה ב"ה, הספיק גם ליפול פעמיים ושרד את הנפילות... 

 

אני מניחה שדגם דומה היום יעלה בין 1200-1500. אה, הוא טוב גם ללישת בצק ולהקצפת חלבונים

 

אם את צריכה רק את הסכן אז בעצם מספיק לך סוג של בלנדר

 

אני ממליצה על הדגם הזה של השייקר- בלנדר:

 

נוטרי שייקר מקצועי NINJA דגם QB3001 בהספק 700W להכנת משקאות, שייקים בריאים ומגוון רחב של מנות: ממרחים ורטבים, מחיות לתינוקות ואוכל בריא לכל המשפחה - וואלה!שופס

 

הוא מאד מאד חזק וקוצץ ברגע את כל מה שתיארת  וכמובן מעולה להכנת שייקים

 

 

גם לנו יש מגימיקס ממש מעולהמקום בעולםאחרונה
מלפני 28 שנים..
אבל, החלקים שלו יקרים. במקרה והם נשברים.. אולי זה רק אצלינו בגלל שהוא הדגם הישן..
מתכוני סלטיםפוצקלה
מחפשת מתכונים לריענון וגיוון.
יש לנו את הסלטים הקבועים מחפשת רעיונות חדשים. אבל!פחות בקטע של התוספות כמו אגוזים חמוציות וכד..
רעיונותתתתת

סלט קולורבי- בצל, לימון, מלח,פלפל וחתיכות גזר

סלט אבוקדו-בצל לימון מלח פלפל גמבה עגבניה ביצה קשה

סלט חצילים טחון "בטעם כבד" - לטחון חצילים מטוגנים ביחד עם בצל מטוגן וביצה קשה ומלח- ממש טעים 

סלט סלק

סלט חציל קלוי- טחון עם טחינה, לימון, מלח פלפל

סלט ביצים

בטטה מטוגנת- חותכים לעיגולים יחסית דקים, טובלים בביצה מתובלת במלח פלפל פפריקה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים.

כרוב לבן קצוץ עם שמיר, שמן זית, מיץ לימון וטיפה מלח.ירושלמית טרייה


נשמע טוב.פוצקלה
רצועות פלפלים בכל הצבעים בשמן זית ולימון, לחכות כמה שעות.ירושלמית טרייה


מה הקבועים?מוריה


קבועיםפוצקלה
הקבועים זה סלט ביצים פשוט, סלט חצילים לסוגיו(ברוטב עגבניות, מרוסק עם מיונז, קלוי עם פלפלים , פרוסות בחומץ).
סלט חי כמובן, סלט גזר מגורד ושום, סלט צנון מגורד, סלט תפוא(אשמח לגיוונים של סלט תפוא).
סלט זיתים טחונים עם מיונז ושום..
ו.. לא עולה לי עוד משהו
אצלנו-מוריה
מטבוחה, סלט פלפלים קלויים, סלק, קישואים, חסה/כרוב.
איך את מתבלת את הסלק?התנערי מעפר
אני מחפשת רעיונות לגיוון.
סלק בנוני חתוך. מבשלת עד שנשאר מעט מים.מוריה
מתבלת- כפית מלח, 2 כפיטת סוכר. מי סלק, ושליש מהכמות מי הסלק לימון+-.
גם אני עושה ככה, טעים התנערי מעפר
תודה
אני שמה מיץ לימון, מי סלק, קצת סוכר, מלח ושום קצוץיעל מהדרום
לק"י

אפשר גם פטרוזיליה/ שמיר.
נראה לי ששניהם מתאימים.
נראה שאתם אוהבים חצילים.. אז,מקום בעולם
חצילים מטוגנים כמו שניצל, חצילים עם פטרוזיליה שום ולימון..
ירקות עם לימון מלח ושמן (פלפלים, גזר, קולורבי, שומר..)
עגבניות שרי עם בצל ירוק, זיתים שחורים ושום עם שמן זית ומלח


מטבוחה, פסטו
סלק מבושל או חי..א..א..אחרונה
גזר מבושל
מטבוחה
כרוב לבן פטרוזיליה במיונז
פלפלים קלויים
סלט תפוא
יש מלפפונים עם בצל ושמיר- טעים ממש!בעוז ותעצומות

אממ ממרח חצילים בטעם כבד, סלק סלק וגזר מגורדים דקדק, גזר מרוקאי (מבושל), אנחנו חותכים סתם שרי לחצאים ואז מפזרים מעל שמן זית וזעתר- ממש טעים, מטבוחה, ממרח זיתים.

בצק פיצה שהקפאתיתתתת

לפני נראה לי 3 חודשים...

נראה לכם בסדר להפשיר ולהכין פיצה או עדיף לזרוק??

תודה

תלוי איזה בצקזריחה

זה בצק עם גבינה?

בצק שמרים סטנדרטי בלי גבינה...תתתת

זה בצק שמתאים גם לחלות...ואין בבצק ביצה

אם ככה אז אפשר להשתמשזריחהאחרונה

בכל החנויות עושים ככה

ללא ספק הייתי משתמשתיראת גאולה
סלט ירקותפה לקצת
אני כל היום אוכלת סלט
מחפשת לשדרג אותו שיהיה לי מעניין

אני אוכלת או מלפפון, עגבניה וגמבה- עם גבינה
או מלפפון, עגבניה, גמבה, אבוקדו וזיתים.

מה עוד אפשר לשלב עם מלפפון, עגבניה וגמבה?
מחפשת לאכול כמה שיותר ירקות ופחות דברים משמינים ולא בריאים
אפשר סלט אנטיפסטיתתתת

בבסיס ירקות חיים ולמעלה ירקות מוקפצים ומעל גבינה בולגרית אם רוצים 

 

-סלט עם טונה וביצה קשה

 

-סלט פטריות- סלט ירקות רגיל ומוסיפים פטריות טריות ואגוזי מלך ( אפשר גם להקפיץ עם רוטב טריאקי)

 

-סלט ירקות עם טחינה- אחד הטעימים!! אצלנו זה להיט

 

-סלט יווני- בולגרית וזיתים שחורים 

 

-סלט מלא ירקות קצוץ דק- מלפפון עגבניה בצל גמבה פלפל צהוב וכתום קולורבי גזר לתבל עם לימון מלח פלפל

 

 אני אישית פחות מתחברת,אבל יש כאלה שמוסיפים גם סלק חי מגורד לסלט

 

חסה,גזר מגורר, כרוב, צנוניות.לב אמיץ

אפשר במקום גבינה עם טחינה.

 

להוסיף קצת אגוזים או גרעיני חמניה (וללעוס היטב).

 

עגבניה עם שום ופטרוזיליה קצוצה (וטיפה שמן זית).

 

מלפפונים עם בצל שמן מלח פלפל ולימון.

הרבה לימון שמן זית וזעתראורין


שני צבעי כרוב, חסה קצוצה+mp8
מקלוני גזר,קצת מלפפון חמוץ, גרעיני חמניה, אגוזים.
סלק חי מגורד, גזר, כרוב, חסה, כסוברה/פטרוזיליהג'ינג'ר
קולורבי מגורד,
קוביות של ירקות אפויים (בטטה/תפוא/חציל/שום)
תירס, טונה במים, גבינות.
קינואה! קל להכין, בריא, חלבון מן הצומח. תיבול- לימון ומלחאמא שמחה!


לא ירק אבל טחינה משדרגת חבל על הזמןבאתי לראות
כל ירק שיש בביתשיר מזמור
גמבה בכל הצבעים. גזר. שומר. סלרי. סלק מגורד. הטוב אפויה בשמן זית.
זרעונים למיניהם כמו פשתן שומשום או צ'יה או הכל ביחד בעיקר בשביל הבריאות.

בצל ולימון מוסיפים.
ירוקים-בצל ירוק או נענע או פטרוזיליה או סלרי או הוסברה או שילובים.

רטבים- רוטב צ'ילי נותן טויסט מגניב

בקיצור תתפרעי....
מלפפון גמבה ובצלנסיכה יפה
מלפפון גמבה עגבניה וחסה
חסה עם עגבניה וגבינה קשה מפוררת עם בצל
וואוו תודה לכולכם!פה לקצת
רושמת לי את הכל ואעשה ניסויים החל ממחר


אם אוכלים רק ירקות, לפחות גם מרזים על הדרך?!



ואם יש לכם עוד, תרגישו בנוח להוסיף :*
עגבניות ובצל!!!!אני והאני
לכי לחנות שמכיים סלטים.תראי רעיונות פגזייםרק אמונה


אמרו כאן הרבה דברים. נשאר לי להוסיף:חן שחר

תוסיפי לסלט: עלי סלרי, שמיר, נבטים, בצל ירוק וכרוב

לא קראתי הכל. מה שעולה לי-מאי הקטנה

אפשר להוסיף לירקות הבסיסיים פרוסות פטריות טריות, אם יש לך זמן אז גם לטגן בטטות (פשוט לקלף בעזרת קולפן ולטגן על מחבת), ואם זורם, אז גם גבינת חלומי.

ואפשר קינואה מבושלת/בורגול, עגבנייה, מלפפון, כוסברה והרבההה לימון. 

עשית לי חשק.. חושף שיניים

מה עושים כדי שהבטטה תהיה פריכה ולא רכ ה?אורין


לקלף בקולפןמאי הקטנה
ככה הם מספיק דקים ויחסית מהר נהיים פריכים.
כשהשמן חם מאוד זה גם נשרף מהר.
סלט טעיםאיזה טוב ה'!!!!
שומר, פטרוזיליה, גמבה אדומה + צהובה, זיתי קלמטה (שחורים קטנים), ולתבל עם מיץ לימון מלח ואפשר קצת שמן זית
עדשים למינהם מונבטיםרק טוב!
סלט שאני אוכלת כל יום..א..א..
ירקות בסיסים מלפפון עגבניה גמבה
מגרדת גזר קולורבי
שומר קצוץ
בצל
הרבה ירוקים קצוץ
וממליצה מאוד להוסיף גם תפוח חתוך או אפרסמון או רימון.מדהים השילוב.
הרבה לימון מלח ושמן
כמה רעיונות טובים...כח הרצון
מלפפון עגבניה בצל פלפלים קולורבי וכו וכו'
עם אורז טונה וזיתים. מתבלת עם מיונז מלח ופלפל.
זה מושלם ומאוד משביע.

סלט כרוב עם שמיר קצוץ מיץ לימון ומלח. (גרעיני חמניה קלויים טיפונת משדרגגג. טעיםםם...

עגבניה משתלבת נהדררר עם ביצה. ומעט מיונז. אם אם חייבת מלפפון אז זה לא ממש הורס...

כרוב עגבניות בצל ירוק ורוטב: (אפשר להוסיף ירקות נוספים)
-רבע כוס מים
-חצי כוס שמן
- כף גדושה מיונז
-כף מיץ לימון
-כף רוטב סויה
-כפית שום כתוש
- 2 כפות סוכר
- (לא חובה- כפית חרדל)
- פלפל שחור ומעט מלח.
מערבבים היטבבבב היטבבב. יוצקים מעל הסלט.
זה מושלם ברמות שקשה לתאר...
כמובן בטטה ציפס או נשנושים כלשהם יוסיפו מאודדד.

אחשוב על עוד רעיונות...
תודה רבה! לך ולכולכם!פה לקצת
לא ידעתי שאפשר לעשות כל כך הרבה מירקות
חלק מהדברים כבר ניסיתי אתמול והיה לי טעים
סלט ירוקיםתמיד נשאר אני

אם את מחזיקה בבית קבוע ירוקים, אני מאד אוהבת להכין סלט מכמה סוגים של ירוקים שיש לך (למשל סלרי, כוסברה ונענע), עם הרבה לימון, קצת חמוציות ואגוזים, שקדים או בוטנים. 

בטטה.גבינותרק אמונה


לא קראתי הכלת.מ.אחרונה
מלפפונים חמוצים, תירס, לאכול עם ביצה, להוסיף רטבים, לשנות קצת את התיבול מידי פים (להוסיף אורגנו, שום גבישי וכו'), כרוב, גזר מגורד/מקולף, טונה, קוביות בטטה, קולרבי, ציפס בטטה, קינואה, בורגול, קוסקוס, גבינות כל מיני, סלק(חי מגורד או קוביות מבושלות), לחתוך גודל /צורה שונה, חסה, פטריות מוקפצות, בצל סגול, להוסיף כל מיני אגוזים /פיצוחים...
למי יש מתכון לעוגיות גרנולה?חדשדש
בלי כל מיני חמוציות וכאלה..
תודה רבה
לי יש..מחייכת =)

גרנולה:
3 כוסות קוואקר
1 ו3/4 כוסות אגוזים/שקדים/פיסטוקים או שילוב של הכל (מומלץ!!) - קצוצים עבה.
לערבב.

רוטב:
כפית קינמון
שליש כוס שמן
כמעט חצי כוס סילאן

לערבב את הרוטב, לשפוך על הקוואקר לאחד בניהם טוב..

לשטח בתבנית של תנור (עם נייר אפיה) ולאפות על 180 מעלות
בהצלחה(:
תודה רבה-חדשדש
כמה גרנולה? אפשר לשלב עם סילן?
יש בזה סילאן..מחייכת =)
תודהחדשדשאחרונה
צלי כתף ברוטב פטריותתתתת

יש למישהו מתכון פשוט וטעים? ובלי יין....

יש לי צלי שחתוך כבר לפרוסות...

תודה!

לטגן בצל ופטריות .סלרי אם את אוהבת..א..א..
תסדרי את החתיכות בסיר.
מים עד הגובה
מלח פלםל שחור פפריקה כורכום סילאן או דבש.
לבשל עד שהמים יורדים קצת
תודה!!תתתתאחרונה


יש לי המון חסה!בעוז ותעצומות

מתכננת להכין סלט להיום בערב ולשבת.. בתקווה לסיים עם הכל (:

 

רוצה  להכין משהו בכיוון על בטטות מטוגנות.. כל מה שראיתי זה עם פטריות טריות(האיש שלי שונא) וברוטב יש חרדל ואין לי, ולא אקנה שניה לפני פסח. בקיצור, יש לכם רעיון לסלט בטטות וחסה? מה עוד אוסיף? וכן רוטב בלי חרדל..

 

תודות!

סלט חסה ובטטות מטוגנות ברוטב צ'ילי!שמן פשתן


רוטב מעולה--עדינה-
סילאן, שמן זית ולימון
סלט-חסה, תפוח ירוק, פטרוזיליה - אם יש, בטטה אפויה/מטוגנת
יוצא מעולה!
בטח!חדשה ישנהאחרונה
קודם כל אפשר לתבל עם לימון, מלח ושמן זית.
ואם אתם זורמים על גרסה יותר מתקתקת-
לערבב היטב בכמויות שוות:
לימון
סילאן
קצת שמן קנולה

לשפוך מעל החסה ולערבב.
להוסיף חמוציות, שומשום וגרעינים קלויים ואת הבטטות.
קישוט עוגת יומולדתתתתת

הילדה רוצה עוגה כושית...

יש רעיונות איך לקשט? יש לי ריץ וסוכריות שוקולד קטנות כהות...

משהו בלי דובדבנים מסוכרים, סוכריות צבעוניות וצבעי מאכל למינהן...( מטעמי בריאות...)

תודה

בעיקרון עם הריצ' אפשר לעשות המון קישוטיםקראנץ שוקולד
יש כמה צנטרים שאפשר להכין איתן פרחים וצורות שונות, תנסי לחפש ביו טיוב..
@אלירז אולי תוכל לעזור..
אחרי הקצפת וכו את יכולה להכין שבלונה של מספר הגיל שלהחבוי

להניח את השבלונה על העוגה ולפדר מעל קקאו/אבקת סוכר/שוקולית (תלוי בצבע הרצוי)

 

ואז להרים.

 

יוצא יפיפה

פאפשר לצבוע חלק מהקצפת עם שוקולית/ קקאויעל מהדרום
תודה! בסוף זה מה שעשיתי, הצבע הורוד זה מסלק...תתתת
מדהים! איך עשית את הקישוט מהשוקולד בעוגה השניה?אנונימוס


זה שוקולד מריר מומסתתתת

ששמתי בתוך שקית זילוף, עשיתי חור קטן ופשוט קישקשתי...שמתי במקרר כמה רגעים עד שהתקשה...

קיבלתי את הרעיון מכאן: מצרפת קישור:

אהבתי שקראת לפרח המעלף הזה 'קישקשתי' חדשה ישנה
איזה כישרון! איך השתמשת בסלק בשביל לצבוע?צביה22
ויש השפעה על הטעם?
ממש אשמח לשמוע...
לקחתי סלק, קילפתי, שטפתיתתתת

וחתכתי לריבועם קטנים, שמתי בצלוחית קטנה ועל זה שפכתי קצת מים חמים ועירבבתי

ואז יצאו מים ורודים...את זה הוספתי לריץ המוכן ועירבבתי בעדינות

 

יצא ורוד עדין...לא מורגש טעם שונה... כי לא שמתי ממש מלא

אם רוצים ורוד חזק צריך לשים עוד ואז יש מצב שירגישו...

בד"כ כדאי לבשל את הסלק במים ולצמצם את המים הצבועיםמקום בעולם
פחות אפשרי שיהרוס את הקצף, והצבע יצא חזק יותר
מקסים!חבוי


לידע כללי: ריצ זה מרגרינה נוזליתמנוחה ושמחה 2
מאכזב..
אכן כך, לכן קצת התפלאתי על הזהירות בטיפת צבע מאכלמודדת כובעים

כאשר יש לנו כאן שומן רווי באחוז מטורף.

כל אחד עם מה שחשוב לו..

רגע הגילוי היה לא מזמן...תתתת

הייתי בשוק שידעתי שזה מרגרינה כי אני משתדלת בכלל לא לאפות עם מרגרינה...

באסה

לפעמים משתמשת בריץ כשצריך לשבת משהו פרווה או עוגה לגן כשיש ילדה רגישה לחלב

האמת שאני משתמשת בסלק/כורכום וכאלהש.א הלויאחרונה
כי אין באזור שלי צבעי מאכל
ולפעם - פעמיים בשנה אני לא אקנה כי זה כבר הגיע אצלי לפג תוקף...
ולא בקטע של בריאות...
מהמם!!! סוף! קניתי את הרעיון של הסלק. יצירתית!!יראת גאולה
וואו! יפהפה!ירושלמית טרייה

כשעשיתי משהו דומה אבל פחות משוכלל כמובן, הוספתי קצת פודינג לריץ' כדי שתהיה עמידה במיוחד, לקישוטים.

זה רעל ממילא..

נראה לי שאפילו יותר גרוע ממרגרינה. עוד יותר תעשייתי וגם מתוק נורא.

תותים!בלדרית
שייקיםsomeone123
היי.
אני רוצה להכין שייקים של ירקות או כל מיני עלים.
אשמח להמלצות.
תודה רבה!
בריא מאוד! כל הכבוד לך מזמור שיר
סלרי, פטרוזיליה, אגס ותפוח עם כוס מים מינרליים 👍🏻😋
פירות כמו תותים, בננה, אבטיח ומלון הולכים טוב עם חסה. שווה לנסוצ
תודה !someone123אחרונה
חטיפי שוגי.שמן פשתן

נשארה לי כמות גדולה של קורנפלקס תלמה.

אני רוצה להכין חטיפי שוגי שבסוף אטבול חצי מהחטיף בשוקולד.

מה החומרים ש'ידביקו' את הקורנפלקס?

קורנלפקס זה חמץ? למה לזרוק?מודדת כובעים


לא כתבתי שאני זורקת.שמן פשתן


למיטב ידיעתי זה חמץ גמורשוקולד לבן

מכינים את זה גם עם חיטה

דבש, חלווההתנערי מעפר
דבש וטחינה..עיניים תכולות
אשמח למתכון יותר ברור אם אפשרשמן פשתן


מעולהשמן פשתן

המתכון השני פחות טוב, כי יש בו יותר מידי שוקולד

וזה הופך להיות יותר ממתק ופחות חטיף

יצא לי סוף!שמן פשתן

וחיסלתי המון שאריות על הדרך.

איזה כייף!!עיניים תכולות
הכנת את הראשון?
הכנתי שילוב כזה.שמן פשתן

אני צריכה את המתכונים כדי להבין את העיקרון ובפועל אני עושה מה שנראה לי.

עשיתי שני סוגים ושילבתי בתוכם:

צימוקים, חמוציות, גרעיני חמניה, גרעינים שחורים, שקדים, אגוזי לוז, טחינה, דבש, שוקולד, חמאה, קורנפלקס ואורז תפוח.

וואי בא לי מתכון למה שעשית..עיניים תכולות
כמויות וכו
התהפכו היוצרות? שמן פשתן

כמויות משוערות:

בסיר על האש כ200 ג' טחינה, 3 כפות דבש, 300 ג' חמאה עד מרקם חלק.

לסגור את האש  ולערבב עם 4 כוסות חד''פ קורנפלקס ולהוסיף לפי העין.

+ חופן צימוקים, חמוציות, אגוזים וכו'

 

במתכון השני הוספתי 70 גר' שוקולד מריר, והפחתתי דבש,

הוספתי לקורנפקס גם גרגירי אורז תפוח, וגרנולה שנשארה לי, ושיניתי הכמויות של הגרעינים שלא יהיה דומה.

 

את המתכון הראשון שמתי בעטרות נייר.

את השני שיטחתי בתבנית ולאחר הקפאה חתכתי מלבנים. (בתוכנית לטבול חצי ברוטב שוקולד)

נשמע שווה!! גם לי יש חבילת קורנפלקס אולי נתפנק..abc



או שאני חולמת חלומות גבוהים מידי לערב פסח..
5 דקות. שווה.שמן פשתןאחרונה


המלצה לטוסטר אובן לפסחהתנערי מעפר
לאפיית עוגות, פשטידות ועוף בתנור.

אני רוצה משהו טוב אז אין הגבלת מחיר.

תודה רבה!
עוקבת.ג'נדס
מה שהכי משמעותי זה הבידודמודדת כובעים

דלת כפולה, אוטמת היטב.

 

עדיף לקנות משהו בגודל טוב (לא תבנית פיצית).

קניתי של חברת סול.שמן פשתן

הוא ברמה טובה, לא מהסוגים הפשוטים, אבל גם לא המטורפים.

אין לי עדיין ניסיון.

^ חברה טובה ושווה את המחיריוני
מה בדיוק קנית ובאיזה מחיר?ג'נדס
טוסטר אובן עם גופי חימום מוסתריםשמן פשתן

עם כל התוכניות (גריל, חימום עליון, תחתון וכו') עלה לי לאחר הנחה 530.

מן הסתם יש זול יותר, אבל אני בד''כ קונה בחנות מסוימת שהיא אמינה בעיני.

תודהג'נדס
התכוונתי לשם הדגם.
צריכה לבדוק בבית.שמן פשתן

אם שכחתי תזכירי לי בערב.

תודה!ג'נדס
הנה:שמן פשתן

טוסטר אובן Sol SL45L - זאפ

 

כמו שכתבי קודם, עדיין לא השתמשתי בו. מקווה שיוכיח את עצמו.

טורבו?יוני
אבדוקשמן פשתן


כן. כמה מצבי טורבו. ראה קישור בהודעה קודמתשמן פשתן


תודה רבה על ההמלצותהתנערי מעפר
שמן פשתן, קיבלתי המלצה נוספת על התנור שכתבת עליו. ושמעתי שהוא טוב!
אפשר לנצלש?ג'נדס
טוסטר קטן יותר מ45 ליטר, שמתאים בעיקר ללחמניות פסח ופשטידות... פחות בשרים..
לדעתי חבל לקנות קטןהתנערי מעפר
היו לנו בבית הוריי טוסטר קטן והיה ממש מאתגר להשתמש בו.
גם מבחינת גודל התבנית, מבחינת עוצמה וגם ויסות החום.
אפילו שאני רוצה בעיקרג'נדס
לפשטידות..?
אני חושבת שכן,התנערי מעפראחרונה
זה ישמש אותך להרבה שנים בעזה.
השנה את מכינה ל4 נפשות, שנים הבאות תגדילי כמויות מן הסתם.

וזה מאד מתיש להכין בתבניות קטנות ובכמה נגלות.

וחבל להיות מוגבלת...
אשמח למתכון בדוק ומנוסה למפרום.. תודה! דורשת קרבתך
אנסה תודה!דורשת קרבתךאחרונה
אתם מקלפים את העגבניות לשקשוקה?תתתת

אני רואה מלא מתכונים שמקלפים את הקליפות...

זה נראה לי מוזר כי זה חלק בריא וזה סתם מוסיף עוד כלים ועבודה...

אני הרבה פעמים טוחנת עגבניות ואז לא כזה מרגישים את הקליפה....

זה כזה קריטי???מה ההבדל בטעם?

 

ולגבי בצל אתם שמים בשקשוקה? עדיף לשים או לא?

 

תודה

לא מקלפת. אבל כן מרגישיםיראת גאולה
ובצל -ברור!
מקלפים גם במטבוחה, זה לא נעים להרגיש את הקליפותקראנץ שוקולד

וגם מבחינה אסטטית זה לא נראה יפה כנ"ל פלפלים/גמבות..

ושמים רק שום בשקשוקה, כמובן שבסוף זה עניין של טעם אבל במתכונים המקוריים זה שום ופלפל חריף..

דווקא..מרב.
אני אף פעם לא מקלפת.את.העגבניות למטבוחה. ניסיתי פעם אחת ופשוט לא אהבנו... הרבה יותר טעים לנו.עם הקליפה.
(כנל שקשוקה. אני מקלפת רק לרטבים)
לא מקלפת כי זה יותר מדי עבודה. ומוסיפה בצל. וכמובן שום.חילזון 123


דווקא אחרי שליקה של העגבניות הקליפה יוצאת בקלותקראנץ שוקולד

עושים איקס בראש העגבנייה ושולקים במים רותחים מספר דקות, הקליפה נשלפת מהר..

זה יוצא עוד המון עבודה כשמכינים מטבוחה..ג'נדס
אני מכינה מהרבה עגבניות...
לא חושב, בכ"א זה משתלם כדי לקבל אוכל אסטטיקראנץ שוקולד

וטעים בלי כל מיני קליפות שנתקעות בפה, לדעתי זה לא נעים ומוריד מהחשק לאכולמת

מקלפת גםג'נדס

אבל בלי חליטה...

נכון אבל זה עדיין עוד עבודה...חילזון 123

כשאני מכינה חצי מהארוחות ביד אחת או לחילופין עם כמה ילדים בין הרגליים כל פעולה נוספת זה עוד עבודה

ותאמת שאני ממש לא מרגישה את הקליפןת . אולי אני לא מספיק אנינת טעם.

ומאז שיש לי סלייסר זה בכלל בכלל לא מורגש כי הכל קצוץ ממש ממש דק כמעט לרסק

 

מתכון למטבוחה ביתיתדור גבע

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4067 הכנתי השבוע את המטבוחה מהמתכון הזה ובחרתי לא לקלף את העגבניות. הקליפות באמת הורגשו , ממליצה לכולכן לקלף

פעם ככה פעם ככה, לפי הזמן ולפילב אמיץ

הסועדים - עד כמה השקשוקה אמורה להיות מדוגמת קורץ.

 

ורק שום.

עם בצל זה לא מטבוחה/שקשוקה בהגדרה, זה תבשיל אחר (לא פחות טעים חיוך).

עדיף בלי קליפהאם הבנים12
אני מרסקת חוצה לחצי בפומפיה גסה והקליפה נשארת והולכת לפח.
אני מגרדת את העגבניות בפומפיה אז גם ככהחדשה ישנה
הקליפה לא נכנסת...

ולפעמים אני מרחמת על שלל הויטמינים שאני זורקת אז אוכלת את הקליפה ככה...
ויותר טעים לטעמי לטגן שום בשמן זית מאשר לשים בצלחדשה ישנה
משתדלת שכןמזמור שיר
אחרי 2 דק׳ במים רותחים זה יוצא מעצמו.
מה שכן מאוד חשוב לטעמי זה להוציא את הגרעינים מהעגבנייה, הם משאירים טעם לוואי של חמיצות בשקשוקה ואני לא אוהבת
יכול להיות שגילית לי עכשיו את אמריקה.ירושלמית טרייהאחרונה

ברצינות, כבר פעמיים הכנתי מטבוחה עפ הוראות של גיסתי:

לטגן שום, להוסיף הרבה עגבניות חלוטות קלופות, וכמה פלפלים קלויים קלופים.

ויצא טעם משונה, מריר חמוץ כזה.

הנחתי ששמתי יותר מדי שום.

אבל עכשיו הזכרת לי שהיא אמרה לסחוט את העגבניות. זה לא היה מספיק ברור, עכשיו אני מבינה שצריך לרוקן ממש את המיץ והגרעינים ולהשאיר את ה"בשר" בלבד.

תודה לך!!

פסחחחחחפוצקלה
הגיע הזמן לדבר על זה.. אשמח לקבל רעיונות ומתכונים למאכלים לפסח אבל לפי התנאים שלנו
ללא קטניות , ללא שרויכ וללא תבלינים. (רק מלח)
יאללה נראה אתכם..
את בשלב הבישולים?? מודדת כובעים


חחח..פוצקלה
ממש לא לצערי.
אבל אשמח מעכשיו לשמוע רעיונות ולרשום
אנטיפסטיאם הבנים12
תכווני מה בעיקר את מחפשת...יש מלאצ'וקלייט


אין לי מתכוןג'נדס

אבל להשתמש הרבה בעשבי תיבול חיים, כלומר לקצוץ כוסברה, פטרוזיליה, שמיר.. נותן המווון טעם טוב 

שום כתוש

גרידת ג'ינג'ר, לימון למרקים

 

בהצלחה!

לביבות, בלינצ'ס עם פטריות לצד כבד, אפשר פלפל שחור?ירושלמית טרייהאחרונה

באמת תני כיוון.. עיקריות, תוספות, קינוחים, חלבי, מה?

צימעס

עוד מעט ארשום לך פה גם געפילטע ואת שאר המטבח הפולני אז אעצור פה..

רעיונות לאוכל בריא וטעים יש?הריון וזה
אני ממש מחפשת מאכלים בריאים שאפשר להכין כמות גדולה,להקפיא ופשוט להוציא ולחמם לי בלימודים

יאללה שוטו
הנה..עיניים תכולות
אורז מלא עם עדשים, מרקי עדשים/מרק כתום, ירקות בתנור, קינואה עם ירקות..
שניצלים, קציצותיעל מהדרוםאחרונה
קציצות חובזה11דוד11

אפשר למצוא עכשיו חובזות בכל מקום- שווה להכין!

 

פשוט, בריא וטעים!!

 

מה זה חובזה? הקציצות נראות כמו כרתי של ר''השמן פשתן


קוראים לזה גם לחם ערבי או חלמית... 11דוד11

זה באמת מזכיר אבל יותר טעים, ומה שכיף זה שפשוט אפשר לקטוף לבד בטבע. 

 

מעניין!שמן פשתן


הם קטנטנים לא? צריך לקטוף המון.לב אמיץ

איך הכנת? 

נראה מעניין מאוד.

השתמשתי בעלים- הם ממש גדולים11דוד11

טחנתי צרור עלים והוספתי ביצים, קמח, מל"פ וכורכום.

זהו- 2-3 דקות במחבת. 

 

אה.לב אמיץ

יפה.

הטעם של העלים דומה לזה של הפרי?

 

 

מה לגבי חרקים כנימות ושאר 'אורחים'?...איזו נחמה


אם טוחנים זה לא בעיה וגם השתמשתי ב"סטרילי"11דוד11


בזמנו היו הרבה אוכלים אותן, בירושלים של אז.....נפש חיה.


נוסטלגיה...אם הבנים12
רק מהשם חובזה נבהלתי מה זה סוג הירק הזה?לכל זמן ועת
חלמית. נפוץ בימים אלו בחוץ. צמח בשרני עם כפתורים קטנים -נפש חיה.אחרונה

אלו הפירות.
אפשר לאכול את הצמח על כל חלקיו, 
הוא מאד בריא.

פצפוצי אורזאנישוש
מתכון טטעים בלי הרבה סוכר למי יש?
מתכונים:תתתת

* 2 חבילות שוקולד מריר+2 כפות חמאת בוטנים- ממיסים במיקרוגל ומוסיפים 5 כוסות פצפוצי אורז

מערבבים ומשטיחים בתבנית

 

* פצפוצי אורז וחלווה של קרין גורן מעולים! אני ממירה לפרווה

http://www.carine.co.il/page_278

יש גם עם דבשבלהבלה
טעים טעים11דוד11

שני שליש כוס טחינה+ חצי כוס דבש

על האש ל2 דקות (לערבב) עד שמתאחד ואז מוסיפים חצי חבילת שוקולד מריר.

מוסיפים פצפוצים וזהו! 

 

 

3 כפות דבש+1.5 כפות חמאת בוטנים- על האש עד שמתאחד.

להוסיף 2 כוסות פצפוצים ולשטח בתבנית.

להמיס שוקולד מריר עם מעט חמאת בוטנים ולמרוח מעל. 

 

אני תמיד עושה מתכון כפול, משולש או מרובע...

ממש טוב-חדשה ישנהאחרונה
4 כוסות פצפוצי אורז
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס סילאן או דבש -(אפשר קצת יותר)
חצי כוס שומשום קלוי במעט שמן
לערבב
לשטח בתבנית ולהדק.
להקפיא.
לחתוך ולשמור בהקפאה.
בהצלחה!