שרשור חדש
קבבוני דג- תמונה ושאלות...יעל מהדרום
לק"י



אז הכנתי קבבוני דג עפ"י מתכון מעיתון משפחה.
הוספתי תיבול בנוסף למה שהיה כתוב במתכון.. אבל לא שמתי מספיק מלח.
ואץ הרוב אפיתי ולא טיגנתי.

1. איך מורידים לדג את העור בקלות? השתמשתי בפילה אמנון.

2. איזה עוד תבלינים מתאימים חוץ ממלח ופלפל שהיו במתכון?
אפשר כורכום.לב אמיץ

אפשר להוסיף קליפת לימון חתוכה לרצועות בתחתית התבנית באפיה אן להוסיף לעיסה מעט לימון כבוש.

אפשר פילפל צ'ילי מתוק או חריף (לא יצבע את כל העיסה באדום כמו פפריקה).

 

אפשר להוסיף חרדל או מיונז.

 

לא ניסיתי אף פעם, נראה לי מסובך להוריד את העור באמנון.

אם את קונה בחנות דגים או בסופר, יכולים לעשות את זה עבורך (אצלנו בסניף השכונתי של שופרסל הדגים הטריים בהשגחת הבד"ץ, ומי שעובד במחלקת דגים מסיר את העור אם מבקשים).

אה - וזה נראה מעולה לב אמיץ


מוציאים מהקפאה ואחרי עשר דקות מוציאים את העורתמיד שמחה!
בעוד הדג קפוא
כורכום כמון..א..א..
את העור מוציאים כשהדג עדין קפוא.
נראה מעולה.אפשר מתכון
תיכף אכתוב את המתכון בלי נדריעל מהדרום
תודה רבה!יעל מהדרום
תודה (וקניתי דג קפוא)יעל מהדרום
מה עם דג בקלה-פילה מרלוזה..א..א..
בלי עור ומעולה לקציצות.אני עושה איתו קציצות מבושלות ברוטב.
את טיגנת? אפית?
^^^באמת מעולה. וזה גם דג ים.לב אמיץ

אני מכינה ממנו פשטידה במחבת: שמה 2-3 כפות שמן זית במחבת ועל זה משטחת את העיסה של הדג.

מכסה בצלחת, מבשלת על אש נמוכה- בינונית.

אחרי כ 10 דק' הופכת על הצלחת שמכסה.

שמה כף נוספת שמן זית על המחבת, מחליקה פנימה את הפשטידה כשהצד הלא מבושל למטה.

מבשלת עוד כחמש דקות ללא מכסה.

השתמשתי במה שהיה לי בבית פשוטיעל מהדרום
לק"י

נגלה ראשונה טיגנתי, ואת השאר אפיתי.
זה מגרה!!!התנערי מעפר
חבל שאנחנו גרות כ״כ רחוק...
הצ׳יפס משקית קנויה? אם כן של איזה חברה?

לשאלתך-
1. אפשר לנסות להוריד את העור כשהדג ברובו קפוא וקצת הפשיר ואז העור אולי יתנתק בקלות יותר.
אני מורידה ככה את העור בסלמון וזה עובד נהדר.

2. פפריקה, בצל מגורר או מטוגן ושום כתוש. אני רואה ששמת כבר פיטרוזיליה...

צ'יפס ביתי בתנור..באמת יצא מעולהיעל מהדרום
והמתכון- למעונייניםיעל מהדרום
לק"י

500 גרם פילה דג לבן נקי
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
(אני הוספתי קצת פפריקה וגריל עוף)

בעזרת סכין רחבה קוצצים את הדג עד שהוא קצוץ דק (אני טחנתי במעבד מזון).
מןסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים מחבת (רצוי פסים), יוצקים שמן לכיסוי תחתית המחבת ומטגנים את הקבבים עד שהם מזהיבים מכל צד (כ-5 דקות).

(אני אפיתי את הרוב על חום בינוני, נראה לי 180-200 מעלות)
תודה..א..א..
תודה נראה מעולה!! איזה דג??~א.ל


פילה אמנון..במתכון כתוב "דג לבן"יעל מהדרום
תודה~א.לאחרונה


גריל דג יכול להתאים. נראה מעורר תיאבון..ראה


אני ישר מהקפיאניקיתוש
פותחת את הברז ומוציאה את העור. ציק צק.
אם מחכים שיפשיר אז העור יוצאתץ עם המון דג.
כנ"ל גם עם הסלמון אני עושה.
לגבי 1השקט הזה
אפשר לטגן את הדג דקה בערך על הצד של העור ואז פשוט מקלפים (עם מזלג או כלי כל שהוא כי העור נהיה דביק כזה)
זה עובד ממש טוב
נראה טוב! עונה בלת"ק:רוני בלילה

1. לשפוך מים רותחים. הדג מתחיל להתבשל קצת מה שמאפשר לקלף את העור.

2. אצלנו יש כלל- כמון מוסיף המון , חוץ מזה גם תבלין של זרעי כוסברה טחונים, קליפת לימון מגוררת, נענע וכוסברה. 

 

מעט סודה לשתיה משביחה את העניינים.

 

תודה לעונים!!יעל מהדרום
פסחבלהבלה
אשמח לקבל מתכונים למנות אחרונות לפסח,אנחנו אוכלים קטניות
לניקי יש המוןעלה שלכתאחרונה


הכנת קצפת מחלבון ביצה וסוכר- מתאים לקישוט עוגה?אורה*


לאטוב בסדר

כי הביצה לא אפויה

עושים ממרנג איטלקי למי שדואג.קראנץ שוקולד
מילים בסטייל...טוב בסדר


זה לא מילים סתם - במרנג הקצף אפוי ואין שום חשש.לב אמיץאחרונה


שלום hodayad

 

מתכון טוב לשקשוקה ..

 

פעם הכנתי וממש הרגישו את הגמבה ...

 

אשמח לשמוע מנסיונכן 

 

תודה רבה ושבת שלום 

אפשר לוותר על הגמבהקראנץ שוקולד
מה כן לשים? עגבניות, פלפל חריף מטוגן/קלוי מראש..
שום.. ותבלינים.. אה ואם את רוצה לשים גמבה בכ"ז אז לקלות אותה מראש ואז לשלב ברוטב..
ככה אני מכינה-חדשה ישנהאחרונה
מטגנת בשמן זית 2עגבניות מגורדות עם שן שום מגורדת דק.

אחרי כמה דקות מוסיפה כף גדושה של רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ומעט מים. מחכה שיסמיך קצת ועושה שני חורים בתוך הבלילה ושופכת לבפנים שני ביצים. מנמיכה את האש ומכסה עד שהביצים נעשות קשות. מי שאוהב את הביצה רכה -צריך להשגיח יותר ולכבות מוקדם.
לפעמים בטיגון ההתחלתי מוסיפה גם כמה חתיכות של פלפל ירוק חריף.
רעיונות לארוחת בוקר תינוקתאנישוש
היא בת שנה חש לה מלא שיניים אני אוהבת להביא לה משהו ביד לפני שיוצאים יש לכם רעיונות בריאים מה אפשר?? פריכיות תפוח מלפפון לפעמים עוגיות או בסקוויטים שהיא אוכלת ממש יפה אבל לא אוהבת להעמיס בשטויות תודהה
יש למישהו רעיון מה לעשות עם קצפת ריצ?מרים*
יש גם פודינג וניל
תודה
גלידה, קרם לעוגה, פשטידת אטריות מתוקהשמן פשתן


דווקא יש לי איטריות רחבות לפשטידהמרים*
אבל איך ריצ קשור לפשטידה?
יש לך מתכון?
אני יכולה לנסות לברר בהמשך.שמן פשתן

בעיקרון זה אטריות מבושלות עם ריץ  לא מוקץף וצימוקים

ומעל פרורי קורנפלקס.

זה הבסיס.

מתכון מדויק אם תרצי אברר בהמשך הערב.

אני אשמח למתכון מדוייק. תודה!קרמבואחרונה
עוגת ביסקוויטים, גלידהשוקולד לבן


ממיסה שוקולד מריר מירבבת עם ביסקויטים טחוניםרסיסי לילה..
מגלגלת בקוקוס.. ואחלה כדורי שוקולד יש לך
עוגת קרמבותתתת


מה עושים עם 5 חלמונים?? משו קליל..ר.פ.מ. בע"מ

שכחתי להוסיף לגלידה..

גלידת תותים, קצפיות (נשיקות)שוקולד לבן


השאלה על חלמונים=הצהובמודדת כובעים


אה.. בגלל שכתבת גלידה קראתי אוטומטית חלבוניםשוקולד לבן

לא התעמקתי בכתוב

אני יודעת שיש בצקים לעוגיות שמשתמשים רק בחלמונים (לא זוכרת כרגע)

אבל גם הבנתי שהחלמונים מלאים כולסטרול ולא כל כך בריאים אז לא נורא לזרוק אותם לפח

וזו אפילו לא את.. אני אתרץ את הטעויות בעייפות שוקולד לבן


5 לפח?? חבל.. בסוף עשיתי בצק שמרים, נראה איך יצא..ר.פ.מ. בע"מאחרונה


בצק תחתית של קישמודדת כובעים

אבל זה בד"כ רק חלמון אחד.

 

קרם ברולה, פטיסייר.. אלפחורס..קראנץ שוקולד
התייעצות לזניה-עדינה-
מחפשת דרך להוזיל עלויות של לזניה..
מה שאני עושה בדרך כלל-
3 שכבות -
1.עלים
2. קוטג+ביצה+פטרוזיליה
3. רסק עגבניות מתובל
כל זה כפול 2..
ומעל הכל גבינה צהובה
השאלה שלי היא אם יש משהו שיכול להחליף את הקוטג או לפחות חצי מהכמות שלו- אני שמה 2 בתבנית אחת..
תודה
דבר ראשוןתתתת

לחפש עלי לזניה בזול... יש ממש הפרשים בין החברות...

אפשר להוריד את הביצה והפטרוזיליה ( במקום פטרוזיליה לשים נגיד אורגנו ברוטב...)

אפשר להוריד קוטג ולשים שמנת לבישול במקום, ולערבב את זה עם הרוטב עגבניות...יש מתכונים כאלה...למרות שזה פחות חלבי לטעמי ואני כן מרגישה צורך להוסיף גבינה לבנה

את יכולה לשים שמנת חמוצה שעולה ממש זול זה גם יוצא טעים...

תודה! יש לי כבר עלים.. עושה חיסול חמץ-עדינה-אחרונה
אשתמש בגבינה ושמנת. נראה איך יצא
אני משתמשת בגבינה לבנה+שמנת 38%לב אמיץ

2/3 גבינה ו 1/3 שמנת.

בלי ביצה.

ועם תבלינים ורסק כמו תתתת כאן מעלי.

ושמן זית.

מחבת גרילהאברך דוד

שלום לכולם

 

מה זה בדיוק הסיפור עם מחבת הגריל, ברור לי שזה לא מנגל, אבל האם היא מספקת פיתרון צליה טוב יותר מסתם מחבת? האם היא יותר טוב מחצילייה?

 

יש עכשיו מבצע של פוד אפיל האם המוצרים שלהם טובים?

 

תודה לכל המשיבים

אתה מתכוון למחבת פסים?קראנץ שוקולד
יש לי מחבת פסים כבדה של נעמןתתתת

והיא מעולה! לפעמים לשבת עושים סטייקים ופרגיות "על האש" בלי להדליק מנגל..

צריך לחמם אותה טוב לפני וממש טיפה לשמן...

זה מעולה לצלייה, כמובן שאין את הטעמים שמנגל פחמיםקראנץ שוקולד

אבל לשימוש ביתי זה מעולה..

 

הפסים מרימים את הנתח שלא ירטב מהנוזלים.לב אמיץ

ככה הוא נצלה טוב יותר ולא מתבשל.

לסטייקים זה חשוב, לפרגיות וחזה עוף, פחות קריטי - אני צולה במחבת בציפוי שיש.

יש סוג מומלץ?האברך דוד


יש לנו שופרסל ליד הביתלב אמיץ

(עוד יחשבו שאני מפרסמת אותם חיוך, אבל לא. פשוט יש ליד הבית)

יש להם מחבת פסים או ממש פלטת פסים בציפוי שיש יחסית בזול. אני קניתי מחבתות רגילים שלהם בציפוי שיש, מאוד מוצלח.

של המותג שלהם gala?האברך דוד


שאלההאברך דוד

תודה.

 

לדעתך לא שווה להשקיע במותג מוכר יותר?

 

מה ההבדל בין מחבת גריל לפלטת גריל

לא יודעת. אני לא בטוחה.לב אמיץ

אבל לכל הפחות כדאי לגשת להתרשם, גם מהמחיר, בכמה מקומות.

 

פלטת גריל זה פשוט פלטה ארוכה ורחבה (אורך שמכסה שתי להבות של הכיריים) עם שוליים מאוד נמוכים, אבל הפסים מוגבהים ועבים יותר מאשר מבמחבת פסים רגילה אם אני זוכרת נכון.

 

 

תודההאברך דודאחרונה


מתכון לממתק שומשוםאבןישראל
יש למישהו מתכון לממתק שומשום
קשה כזה כמו שקונים בסופר?קטנים כמו החטיפי קוקוס?
תודה רבה!
תודה!אבןישראלאחרונה
ארוחת ערב ט-ע-י-מ-ה!ג'נדס

ממצרכים בסיסיים יחסית.

נסו אותי בבקשה!

שקשוקה עם פטריות/ חצילים/ טונה, סלט ולחםיעל מהדרום
לק"י

אורז עם עדשים (אפשר בכמה צבעים) וסלט
פשטידת זיתים חלבית.. מתכון קליל ונחמדחדשה ישנה
יוצא טעים!

בצק-

2 כוסות קמח
שלושת רבעי כוס שמן
חצי כוס מים פושרים
מלח

ללוש, לשטח בתבנית (עגולה זה יותר נחמד)

לאפות כעשר דקות

בינתיים לערבב בקערה-
קוטג'
לבן או שמנת
2 ביצים
כוס זיתים חתוכים לקוביות
מלח
פלפל

לשפוך על הבצק ולאפות עד שמוכן.
בדקות האחרונות אפשר להוסיף גבינה צהובה.
יצאה פשטידה מעולה!!!! תודה רבהיעל מהדרום


איזה כיף! לבריאותחדשה ישנה


עשיתי עם פטריות במקום זיתיםעוד כינוי
יצא מעולה!
ובן רגע.
תודה רבה!!?
נשמע גם טעים!! ננסה גם בעז"היעל מהדרוםאחרונה
איך עושים שיהיה הרבה שוקולד בעוגת שמרים?לבי ובשרי
אני מפזרת סוכר וקקאו ויוצא ממש טעים, אבל קצת יבש לי. אני אוהבת שזה עסיסי 😋
וכשאני מוסיפה יותר, זה נשפך לי החוצה...
לגבי הנשפך- להשאיר שוליים נקיים, ולגלגל מהודק.נפש חיה.


מילוי לעוגת שמריםשקדי מרק
3 כפות קקאו, 3 כפות סוכר, 3 כפות שוקולית ושמן עד שנהיה במרקם משחתי.
יוצא מושלם ועסיסי.
מספיק ליותר מרולדה אחת..
את מערבבת קודם עם השמן?לבי ובשרי
כי אני פשוט מפזרת כשזה אבקה. ננסה...
כן. כמו ממרחשקדי מרק
כנראה בגלל זה יוצא לך פחות עסיסי.
אני מורחת ממרח שוקולד כלשהו..ש.א הלוי
לשים לב שיהיה רווח בשוליים
מתכון למלית שוקולד פרווה טעימהניל"ס
עבר עריכה על ידי ניל"ס בתאריך י"ח באדר תשע"ז 11:25

מילוי
3 כפות אבקת קקאו
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
2-3 כפות שמן
1/3 כוס מים רותחים
100 גרם שוקולד מריר

 

מערבבים בקערה אבקת קקאו, סוכר וקינמון. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד קבלת ממרח סמיך יחסית. מוסיפים את השמן ומערבבים טוב.

ממסים שוקולד מריר, מוסיפים לתערובת הקקאו ומערבבים. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים, כל פעם כף ומערבבים טוב. המרקם צריך להיות נוח למריחה.

 

מקור:

לא רק אופה: עוגת שמרים ושוקולד פרווה

 

בגדול, כדאי שזה יהיה ממש כמו ממרח, ולא פירורים שאת מפזרת על הבצק.

להשאיר חצי ס"מ נקיים מכל כיוון בשוליים.

באיזו צורה את מכינה את העוגה? אני אוהבת לעשות בורג, אבל ככה זה הכי נשפך. מצד שני, אני אוהבת ככה. אם את לא אוהבת אולי תשקלי לעשות בצורת רולדה...

גילוי נאות, הכנתי את המלית הזו כמה פעמים והיא ממש טעימה, משום מה בעלי עדיין מעדיף את ממרח השוקולד של השחר העולה ולכן זה מה שאני עושה לרוב. פחות נשפך אבל עדיין מפוצץ

ועוד שאלה לגבי שמרים -לבי ובשרי
איך אתן מאחסנות אותה שלא תתייבש?

(העוגה עוד לא יצאה, לכן עוד לא עדכנתי איך יצא המילוי)
בהקפאה (אפשר גם להקפיא חתוך לפרוסות)יעל מהדרום
זה מה שאני עושה ועדיין זה מתייבש...לבי ובשרי
את מכסה את העוגות בתום האפייה? כדי לשמור על הלחות שלהןנפש חיה.


נסי להוסיף מעט יותר אחוזי שומן לבצקברוקולי
פעם כשיצא לי יבש התזתי עליה מי-סוכרבתאל1

מרתיחים מים עם סוכר ועם כפית תפזרי על העוגה.. ככה היא יוצאת רכה ומתוקה.

אבל זהירות לא יותר מדי שלא תהיה רטובה...

לעשות את זה מיד כשיוצא מהתנור

כשאת מודדת את הבצקחדשה ישנה
לפיתה, תעשי אותה כמה שיותר גדולה וככה שטח הפנים שלה יהיה עם יותר שוקולד...
מומלץ גם להכין סירופ סוכר לשפוך מעלשקדי מרק
מרטיב ומוסיף לטעם וליופי!
להמיס חצי כוס עם כוס וחצי מים עד שנמס וכבר נהיה די סמיך. לשפוך כשהעוגה יוצאת מהתנור.
אצלי נשמר מושלם בהקפאה.
הסירופ עוד יותר מייבש לי את העוגה...לבי ובשרי
את מקפיאה ישר כשזה יוצא מהתנור או נותנת לזה להתקרר מעט?
אף פעם לא מקפיאים ישר ! תמיד לחכות שייתקרר!נפש חיה.

1. דופק את העוגה
2. דופק את המנוע שנאלץ לעבוד בפול ג'וב.

דוקא אני יודעת הפוך שמקפיאים חם שישמר כמו טרייעל מהדרום
חם כן- אבל לא רותח מייד מהתנור! תמיד לחכות מעט שייצטנן.נפש חיה.


זה בשביל לשמור על המקרר, לא על העוגהירושלמית טרייה

מנסיוני לטובת העוגה, להקפיא כמה שיותר מהר.

אבל לסגור קודם בניילון אטום היטב!

צריך שיתקרר מספיק שיהיה אפשר לגעת, והאמת פעם אפילו הכנסתי לכמה דקות ללא כיסוי ואז כשאפשר היה לגעת הכנסתי לשקית וקשרתי.

 

לא להשתמש בשקיות רמי לוי וכאלה אלא רק בשקיות חדשות מהאריזה, גם יותר נקי וגם אין חורים..

לפותחת - את מורחת בביצה? זה גם יפה יותר וגם אוטם את הבצקירושלמית טרייה


חצי כוס סוכר עם כוס וחצי מים לא יוצא נוזלי מידי?!יעל מהדרום
יצא שיא הטעים 😋לבי ובשרי
ערבבתי את המילוי עם שמן כמו ששקדי מרק כתבה ויצא ממש טוב! תודה!

לגבי היובש של העוגה, כנראה זה תלוי במילוי, כי עשיתי את אותו מתכון של פעם קודמת לא התייבש...
אם משהו מתפקשש ובכל זאת מתייבש אז שימיהתנערי מעפר
תשמעי סירופ (חצי כוס מין רטובים מערבבים עם חצי כוס סוכר) על העוגה בעודה חמה, מיד כשיוצאת מהתנור.
איזה כיףשקדי מרק
תוסיפי טיפה פודינג זה ישאר רך ולא ישפךאני84
תמרחי שמן על הבצק לפני שאת שמה קקאו וסוכרבתאל1


מה זה עלול לגרום אם לא?אבטיח מלון
היא רצתה שלא יהיה יבש... אז שמים שמן וזה פחות יבש...בתאל1


אהה תודהאבטיח מלון
שמן עוזר שהקקאו והסוכר ידבקו לבצקירושלמית טרייהאחרונה
יש מתכונים שבהם מבשלים מראש את הסוכר עם הקקאו ועם קצת מים ושמן. אני לא יודעת בדיוק מה המתכון אבל ככה מכינים את המילוי של רוב הרוגאלאך הקנויים. זה טעים נורא..
ציפוי לשניצל- נגמר הפירורי לחםפסיפלורה1
מישהו ניסה לגרוס דוריטוס/ביסלי כדי לעטוף את השניצל במקום פירורי לחם?


נשמע לי סבבה אבל רוצה חוות דעת לפני..
לא עשיתי בעצמי אבל אכלתי שניצל בציםוי ביסלימקום בעולם
והיה ממש אחלה
מעולה. תודה!פסיפלורה1
אפשר לשים במקום קמחתתתת

או ציפס החטיף גרוס

קמח לבד?פסיפלורה1
אהה גם רעיון הציפס.. תןדה
קמח מצה - ולתבל אותו.לב אמיץ

קמח לבד הציפוי יוצא חלק כמו בדג מטוגן, אבל גם זה טוב אם אין משהו אחר.

אהה הבנתיפסיפלורה1
אין לי קמח מצה אז נלך על החטיפים
יצא נדייירפסיפלורה1
עשיתי חלק עם ביסלי גריל
וחלק עם דוריטוס חריף אש.

נשמע כיף לב אמיץ


יש לי אקסטרה! מתה להיפטר מהם לפני פסח...mother goose


הרי לך הזדמנותפסיפלורה1
אצלנו קבוע עושים.. לא רק כשאין פירורי לחםדורשת קרבתך
פעם אבא שלי עשה עם קורנפלקס ויצא נחמד
קורנפלקס רגיל?פסיפלורה1
כןדורשת קרבתךאחרונה
מחפשת מתכון מוצלח לעוף בתנור או מבושלתמיד שמחה!
בתנור או מבושל?אנישוש
מבושל אפשר צלי..או לטגם הרבה בצל לטגם מעל עוף להוסיף טיפה יין תבלינים מים ולהגיש עם אורז וכו...תפוחי אדמה עם עוף בתנור עוף בקטשופ בקולה בתבלינים...
הכנתי עוף בדבש יצא פצצהתמיד שמחה!
מבושל, שני מתכוניםירושלמית טרייה

הראשון קל יותר:

בסיר שטוח וגדול מטגנים הרבה בצל חתוך לרצועות או קצוץ עד שהוא משחים. זה לוקח הרבה זמן.

מוסיפים בסוף הטיגון כמה שיני שום פרוסות.

אחר כך מוסיפים את העוף והרבה פפריקה חריפה, מתוקה ופלפל שחור. מטגנים אותו מעט משני צדדיו (אני בדר"כ עושה את זה עם כרעיים) ואז מוסיפים מים.

מוסיפים הרבה תפו"א חתוכים לפרוסות או קוביות ומשתדלים שהתפו"א יהיו במים אבל בלי להוסיף הרבה מים - שיהיה רק בדיוק לכיסוי העוף ולא יותר, ואת התפו"א דוחפים איפה שיש רווחים. מוסיפים מלח.

ימבשלים הרבה זמן.

יוצא חום ונפלא, העוף וג ם התפו"א נימוחים ורכים.

 

השני יותר עבודה ומתאים יותר לעוף שלם כלומר כרעיים וגם חזה עוף:

מטגנים מעט בצל עד להשחמה ומוסיפים כמה שיני שום פרוסות.

אפשר להוסיף גבעולי סלרי קצוצים ולטגן גם כן.

אחכ מטגנים את העוף משני צדדיו כנ"ל, עם פפריקה חריפה והמון המון פפריקה מתוקה, שיהיה אדום.

מוציאים את העוף לקערה בצד ומטגנים סלסלת פטריות טריות פרוסות וכמה פלפלים (לעוף שלם לפחות שלושה ארבעה פלפלים) בכמה צבעים חותכים לרצועות.

אחרי שהתרככו והיטגנו קצת מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים כמה שפחות מים, רק לכיסוי כמעט מלא, וגם קופסה של רסק עגבניות.

ומלח.

מבשלים פחות משעה, רק עד שבטוחים שהעוף מוכן.

יוצא טעים מאד וסגנון רענן יותר מהעוף עם תפוא. לא נרדמים אחרי שאוכלים אותו..

בדיוק ראיתי מתכוןלב אמיץאחרונה

באתר כלשהו לעוף בתנור

עם ירקות כמו שומר, בצל, גזר, ארטישוק, תפ"א ובטטה.

מסירים את העור, מטגנים קצת משני הצדדים.

מכניסים עם כל הירקות חתוכים גדול.

מתבלים במלח, פלפל, עלי דפנה, טימין, קצת שמן זית (הנוזלים מהטיגון) אפשר לסחוט מעל תפוז,

ואפשר להוסיף חצי כוס יין לבן חצי יבש.

 

אופים מכוסה בחום בינוני כחצי שעה, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דק' עד שהירקות צלויים.

ארוחת ערב חלבית מפנקת- אשמח לרעיונותש א
אני רוצה להכין תפו"א מוקרמים.
מה עוד מתאים בנוסף לזה?
רעיונות-תתתת

פיצה, פוקצה, לחמניות שום+ממרחים: גבינות שמנת ביתיות+ממרח זיתים+פסטו+ממרח עגבניות מיובשות

לזניה, פסטה ברוטב שמנת פטריות/שמנת פסטו/שמנת בטטה/עגבניות שמנת, קנלוני פטריות,

סלט יווני/חלומי/פטריות

פשטידות חלביות- תירס/פטריות

טוסטים עם תוספות

ואוו תודה!ש אאחרונה
בצק פילומקום בעולם
דחוף..
נשאר לי המון בצק פילו.. מה אפשר להכין ?
מאפים מתוקים או מלוחיםקראנץ שוקולד
אפשר קעריות פילו מטוגנות במילוי כבדים כמנה ראשונה..
אפשר אגרולים או למלא בבשר או תפו"א..
ואםשר למלא בקרם שקדים ולטבול בסירופ או מלית תפוחי עץ או כל דבר אחר שאוהבים..
אפשר גם לאפות בתנור קעריות.מוריה
נכון, אישית מעדיף מטוגן, הרבה יותר טעים לדעתי..קראנץ שוקולד
אפשר גם בקלוואהקראנץ שוקולד
שקי פילו ממןלאים בבטטה ובשר טחוןאני84אחרונה
מה עושים עם כמות גדולה של תות שדה חוץ משיקים?תמיד שמחה!
ריבה, מוס, גלידה.לב אמיץ


להקפיא לקיץקראנץ שוקולד

לטחון למחית ולהקפיא ולהשתמש לעוגות, להכין מוס תותים או גלידת תותים..

אפשר לייבש בתנור.. אפשר להכין סורבה פרווה..

(כמובן שחשוב לשטוף אותם טוב ולחצות אותם לחצי לפני השימוש..

מקצפת תותשוקולד לבן

הדבר הכי טעים שיש

לטחון, להוסיף סוכר לפי הטעם ולהכין ארטיקחדשה ישנהאחרונה
זה יוצא כמו הארטיק פרילי הזה.. לא יודעת איך קוראים לו אבל יוצא ממש טעים!
קציצותבחופשת לידה
מחפשת מתכונים לקציצות פרווה... (גם לא דגים)
שיהיו עשירות ומשביעות.
אשמח מאוד לרעיונות ומתכונים!
אמא שלי עושה לפעמים ככהג'ינג'ר
לחם/חלה רטובה
ביצים
בצל
מלא ירוקים
תבלינים

ומטגנת.
לפעמים היא מוסיפה גם סולת.
יוצא מעדן ואף פעם לא מאמינים לה שזה לא בשרי.
אימצתי לי. תודה לב אמיץ


בכיף ג'ינג'ר
רעיון מקסיםשקיעת ערביים

בס"ד

 

ב"נ אנסה ,

היא טוחנת הכול יחד , אילו תבלינים ומה הכמויות לערך?

רעיון להוסיף שעושים אצלנו-חבוי

לפני הטיגון לוקחים פרוסה של תפו"א ועושים באמצע לא עד הסוף (כמו שפותחים פיתה)

ממלאים במלית של הקציצה ואפשר לצפות בביצה וקמח או פירורי לחם.

 

יוצא כאילו עם ציפס וילדים עפים על זה

^ נשמע קצת כמו מפרום. יאמי!רבה אמונתך!
ירקות?יראת גאולה
אני מגרדת ירקות לפי מה שמתחשק ומה שיש במקרר:
בטטה / קישואים / גזר / דלעת / דלורית / קולרבי / תפו"א
סוחטים קצת עם הידיים את הנוזלים.
מוסיפים ביצים, פרורי לחם, מלח, פלפל
אפשר בצל מטוגן,
אפשר שמיר / פטרוזיליה

לטגן או לאפות
(אני מוסיפה שמן לעיסה ואופה)

נחטף תמיד!
תודה! אשמח לעוד רעיונותבחופשת לידה
קציצות עדשיםחוזרת
ירקות
תירס
סלק
קינואה
מה זה קציצות סלק? אפשר מתכון?יראת גאולה
נשמע מעניין
בכיףחוזרת
סלק מגורר (על הגס)
ביצה
קמח/פירורי לחם
תבלינים
מערבבים. מתבלים.
מטגנים
אפשר להגיש עם מטבל של שמנת חמוצה ויוגורט
תודה רבהיראת גאולה
איזה תבלינים?
אין לי מושג מה מתאים לסלק...
אני שמה מל"פחוזרת
אשמח למתכונים..בחופשת לידה
למה מהם?חוזרת
סלק, קינאה, עדשים.. תודה!בחופשת לידה
עדשים:חוזרת
מבשלים עדשים. מוסיפים ביצים. קמח. מל"פ ומטגנים.
סלק כתבתי למעלה.
קינואה- אני לא אוהבת אז אין לי מתכון. בטח כמו עדשים ואפשר להוסיף ירקות מגוררים
אני הכנתי פעם קציצות עדשים, יצא כבד ביותריעל מהדרום
לא יודעת... לי יוצא טעיםחוזרת
ואני לא אוהבת עדשים. מכתומות יוצא יותר טעים מאשר מירוקות לטעמי. והעדשים צריכות להיות רכות
עשיתי מתכון שונה משלך, עם תפו"א אני חושבתיעל מהדרום
לק"י

אולי ננסה בהזדמנות עם עדשים כתומות באמת
קציצות טוניסאיות ("כפיתות")יעל מהדרום
לק"י

מבשלים ומועכים תפו"א.
בצל מגורד או קצוץ דק
ירקות ירוקים קצוצים- פטרוזיליה/ כוסבר/ שמיר
חלמון של ביצה
פרורי לחם
פפריקה, מלח, תבלין לקציצות/ בשר

יוצרים כדורים
טובלים בקמח ובחלבון של הביצה, ואפשר גם בפרורי לחם ומטגנים.

אפשר לפרוס תפו"א או חצילים, כאשר משאירים כל שתי פרוסות מחוברות בקצה.
למלא בעיסה, לטבול בציפוי ולטגן.

אפשר אחרי הטיגון לבשל קצת בתוך רוטב עגבניות
^^אחד הטעימיםקראנץ שוקולד
מעולה! תודה לכולן!בחופשת לידה
אני באה.. תכיני לי ברוקולי


עכשיו יעל מהדרוםאחרונה
מתכון לחומוסכבשה מתולתלת

היי

יש לי כמויות אינסופיות של חומוס מושרה + מונבט שהקפאתי לפני 3 חודשים בערך. 

חשבתי שיהיה חורף-חורף כזה ואכין מלא מרקים עם קטניות..

ובסוף.. לא קרה ..

אשמח למתכונים מוצלחים לממרח חומוס (בחיים לא הכנתי .. ) ושלא יצא גבישי כזה כמו החומוסים הבייתיים הלא מוצלחים..

ועוד רעיונות מה אפשר לעשות עם החומוס הזה כי אין לי כבר מקום במקפיא..

 

יש לי גם איזה 6 שקיות סנדוויץ' מלאות שעועית לבנה+אדומה (בניתי על שבתות חורף עם חמין.. ובסוף לא קרה)

מושרת + מונבטת קפואה ואין לי רעיונות למשהו מתאים למזג האוויר וקליל ולא מסובך בכלל שאפשר לעשות איתן..

אשמח להחכים ...  

(אני מבשלת רק דברים פשוטים-פשוטים... אין לי כח וסבלנות להתעסק במתכונים של יותר מסיר כף וקערה ו10 דקות מקסימום השתדלות לפני שזה עף לסיר או לתנור.. ) 

תודה רבה!!

תודה , עזרתם לי מאוד!!כבשה מתולתלת
מתכון שווה לעוגת שמרים?נץ1

הלוואי שתענו זריז

בבקשהמקום בעולם
קילו קמח
כפית וחצי מלח
2 וחצי כפות שמרים
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
כוס וחצי מים
4 ביצים
2/3 כוס שמן

לערבב לפי סדר החומרים (את המלח לשים בתחתית הקערה שלא יגע בשמרים)
ללוש היטב כ10 ד' ולהתפיח עד להכפלת הנפח
לחלק את הבצק ל4, ולרדד לריבוע דק דק. למרוח שוקולד/חלבה/ שמן עם שוקולית ומה שאתם אוהבים..
לגלגל
לחתוך לאורך ולעשות צמה. להניח באינגליש קייק ולחכות להכפלת נפח
לאפות על 175 מעלות, עד ששחום ומוכן

אפשר להכין סירופ סוכר מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים על האש וכשהן יוצאות מהתנור לזלף מעל..
מתכון מעולה!!!!! מוצלח וקוצר מחמאות...ג'נדס
מה שצירפתי זה אותו מתכון רק בשביל קילו קמחמקום בעולם
שכחתי לציין שזה ממאקו. מחילה.
מומלץ ממש!!onאחרונה


ברוקולימעפר אני באה
רעיונות לאפות בצורה בתנור ישצא טעים יתקבלו בברכה!!
ככה לאפות אותי?ברוקולי

 

סתם נו כאילו מוציא לשון

 

הכי טעים להכין קיש ברוקולי 

 

או לצלות בתנור עם שמן זית מלח גס וצ'ילי חריף

 

חחחחמעפר אני באה
מניין השם לניק באמת??

אני מחפשת משו קצת יותר קליל מקיש.
האופצייה השניה נישמעת טוב רק שחריף לא הולך אצלינו כ"כ😑
לאפות בתנור עם שמן זית ומלחמחייכת =)
יוצא מדהיםם
^^^ מכוסה ולא להרבה מדי זמןג'ינג'ר
תודה לכןמעפר אני באהאחרונה
בסוף חלטתי במים ותיבלתי עם שמן זית, לימון, מלח ושום..
יצא טעים😋