שרשור חדש
מתכונים עם עדשים ירוקות לכאןשמחה ומשמחת
היי,
יש לי כמות אדירה של עדשים ירוקות, אשמח למתכונים
מג'דרה, מרקים, קציצות...ת.מ.
מתכון מעולהלהבת-כוחאחרונה

לאדות בצל ו3 גזרים מגורדים וקישוא אחד. מלח פלפל כמון.

לבשל את העדשים במים עם כמון מלח ופלפל. אחר כך לאחד ביחד. הולך מעולה עם פירה.

סקר!!! אורה2x
1. האם אתם מכירים את ה"שקיות קוקי"?
2. האם אתם משתמשים בהן?
3. אילו מאכלים אתם מכינים איתן?
4. יתרונות לשקיות
5. חסרונות לשקיות
6. מסר לאומה/טיפ לחיים (שקשור לשקיות קוקי!)
תודה ושבוע טוב!
אן

הרבה נוזל. ישר על הפלטה במקום הכי חםברוקולי
מחממת מערב שבת לבוקר שבת..

רוצה לנסות להכין כנפיים בטיגון.... יש המלצות?העוגב
הממ... יש?העוגב
אולי מצופה ביצה ופרורים?אנישוש
תודה, פחות אוהבת פירורים, בסוף ליפפתי בתבלינים ויצא מעולההעוגבאחרונה
עם בצל כמובן
מה אפשר לעשות עם הרבה ספגטי???שםבדוי

פסח באופק וגילינו שיש לנו מצבור רציני של ספגטי...

בעלי כבר הכין כמות מכובדת של רוטב, אבל אי אפשר לאכול כל יום עד פסח אותו הדבר עצוב

רעיונות לדברים מקוריים, קלי הכנה ונחמדים לספגטי?

תודה!

אפשר לגוון ברוטב)עגבניות,מוקרם,פסטו, בולנז, כמו מוקפץ כזה)ת.מ.
אפשר להכין פשטידות, כמו פיצה עם בסיס פסטה, לזניה, לתרום, לשאול שכנים אם הם מעוניינים...
פשטידת פסטה זה אחלה פיתרון..הריון וזה
ואז את יכולה להכניס את זה גם במשלוחי מנות
וואי ממש בולונזז זה טעים בטירוףףףחמודית!


מתכון?יהלום 1234


אפשר גם לתרום לגמ"ח או למישהו שעוסק בזהש.א הלוי
תמיד יש משפחות שישמחו לקבל..

ובכלל לפני פסח היינו מעבירים הרבה לשכנים.. (והם אלינו..)
^^^^אניוהוא
יש הרבה עמותות שמוכרות חמץ כדי לחלק אח'כ בודאי עדיף מלזרוק או לשרוף כמויות..
אחרי כל הרעיונות הנחמדים פה-נוצת זהב

אם לא הצלחת להתגבר על המלאי הגדול-

פשוט מכירת חמץ...

הערמה?הלוי מא
מה ערמה?נוצת זהב


הערמה-לשקר.יהלום 1234אחרונה

אם הבנתי נכון

להחליף איתנו תמורת קוסקוסגפן36
קיגל לשבתאשריך
ולתת במשלוח מנותאשריך
לטחון לקמחריקו

חושב

משלוח מנותמחודשת.
את יכולה להכין לאנשים ספגטי במשלוח מנות
לתרום לבנו"ש נועה של הים
סחר חליפין עם השכנותריקו

הן בטח נתקעו עם מלוואח או בורקס

מצד שני כל דבר הולך עם ספגטי

חצילים עם עגבניות, 

בשרי בולונז, 

גבינות פשטידות 

שמנת

לתת לרב - לאביונים.

קיגל ספגטי!

לפרסם במייל השכונתי או לתת לשכניםירושלמית טרייה
לתרום לגבעות לעמותות וכויהדות=דרך חיים


מי ניסה לבשל/לאפות עם שמן קוקוס?קראנץ שוקולד
הוא דומיננטי? @ט'
בדרך כלל ממש לא דומיננטי ולא מורגש טעםט'
תחליף מצוין לחמאה/מרגרינה ומתאים מאוד לעוגיות, בראוניס ומתכונים דומים.
לאפיה בעיקר.

ניסיתי לייצב איתו קרם/מוס חמאת בוטנים ויצא זוועה מבחינת הטעם.
אני עדיין לא בטוחה אם זה הסוג, זה שלא המסתי לגמרי והשתמשתי כ''חמאה מרוככת'' או כי זה פשוט לא מתאים.

מעולה ,תודה..קראנץ שוקולד
פשוט אני לא כזה מת על קוקוס (ועל שמן זית באפייה מתוקה בגלל הטעם העז שלו)
וגם הבנתי שהוא מאד בריא אז זה מצויין..
תודה👍
השתמשתי לטיגון, ובכלל לא דומיננטייראת גאולה
קצת שמץ ריח של קוקוס, לדעתי רק מוסיף.
תודה רבה 👍קראנץ שוקולד
אניג'נדס

עם שמן קוקוס. הכנתי בעוגיות שוקוצ'יפס... א"א להגיד שלא מרגישים בכלל קוקוס... אבל זה סוג של טעם לוואי. אני אישית לא אוהבת קוקוס, אבל בעיקר את המרקם שלו (למשל עוגות הבית של פסח אני ממש לא אוהבת בגלל זה), אבל טעם של הקוקוס יש קצת.

 

דומיננטי? לא הייתי אומרת בנחרצות שלא, כי זה עניין של טעם. יש מי שירגיש רק את הקוקוס...כי כן זה לא קורט תבלין קוקוס..

נכון,בעיניי טעמו כן דומיננטייום מאיר
ולכן אנימשתמשת בעיקר לאפיה מתוקה
ממ אבל עוגות של פסח שמים שבבי קוקוס לא?קראנץ שוקולד

זה קצת שונה נראה לי..חושב

ואז מרגישיםג'נדס
גם את הטעם וגם את המרקם. אני לא אוהבת *בעיקר* את המרקם אבל גם את הטעם לא ממש... מנסה לומר שאפילו שאני לא כזה אוהבת, אני מסתדרת עם זה בעוגיות...
באמת בעוגיות שוקולד צ'יפס הרגשתית.מ.
לעומת זאת בעוגיות כאלה של צורות לא הרגשתי
הוא לא נורא נורא יקר?אמושית

דווקא רציתי גם לנסות.. ואני אוהבת קוקוס

אבל הבנתי שזה משהו כמו 70 ש"ח לליטר?

נראה לי שפה בחנות תבלינים ראיתי שזה עולה 19 ש"חקראנץ שוקולד

לקופסה בגודל קופסת שימורים ממוצעת(כמו של התירס גמדי)

אני אוהבת רק לאפיה מתוקהברוקולי

 

בעיניי הטעם כן מורגש..

 

וכן- זה שמן יקר יחסית

 

יש ב25 הכי זול שמצאתיג'נדס

אם מישהו/י מוצא ביותר זול, אשמח לשיתוף המידע

משתמשת בזה כתחליף לשמנים אחרים?קראנץ שוקולד

נגיד בעוגות בחושות וכאלה?

כתחליף למרגרינה/חמאהברוקולי
ובעיקר באפיה ללג
אניחוזרת
מגעיל אותי הטעם של הקוקוס בכל דבר כזה. לא נגעתי באוכל ולא ניסיתי מאז
אני השתמשתי קצת וחושבת שדי דומיננטי דווקא..לאידעתאחרונה


סיר חרס לבישול תפו"א וערמוניםyonit002
שלום לכולם
 
יש לי את הסיר חרס הזה. אין לנו גז אלה כיריים קרמיות. בהוראות כתוב כך:
 

סיר החרס מתאים לבישול על להבת אש או על הפלטה הגדולה בתנור החשמלי.

מומלץ להשתמש בחום בינוני,נא לשים לב שהסיר אינו מתאים לתנור עם כיריים מקרמיקה.

 

מה זה פלטה גדולה בתנור חשמלי? לא בטוחה למה הם מתכוונים. מדובר על תנור אפיה? מי יכול/ה לעזור?

אני משערתלב אמיץ

שהם מתכוונים להניח ישירות על גוף החימום, על קרקעית התנור.

אם תניחי על רשת בחום בינוני זה לא יאפה. ואם תעלי את הטמפ' הכלי יסדק.

^^^^גם אני חושבת כך..א..א..
אולי יש לך גם הוראות באנגלית?יראת גאולה
שמתי לב שהרבה הוראות מצורפות הן בעצם תרגום גרוע (גוגל ומטה).

חשבתי אולי הכוונה בתנור חשמלי לכיריים חשמליות? ואז הכוונה ללהבה הגדולה?
ולא מתאים לכיריים קרמיות?
מחפשת ועוד מעט אעלה את ההוראות באנגליתyonit002אחרונה

תודה

מה לדעתכם יותר הולך?קראנץ שוקולד
אוזן המן פריך-שזה הכי נפוץ
שמרים
אחר..
ואם כן אז מלית מתוקה או מלוחה?
לטעמי שמרים לוקח בגדול
שמרים מתוקאנישוש
*שמרים מלוח..קראנץ שוקולד


פריך שוקולדתתתת


מה יש אחר?לב אמיץ

אני מחפשת רעיון לבצק הכי עדין שיכול להיות. לא בסגנון של פריך, ולא שמרים.

ממ פילאס נגידקראנץ שוקולד

והפילו נורא עדין, החיסרון בו שהוא נהיה מושי דיי מהר אז צריך להכין בו ביום ולשלוח חם..

נכון.לב אמיץ

אבל חשבתי יותר בסגנון אחר - שמעתי על בצק יפני - יש דבר כזה?

ממ יש לחם יפני מאודה אם לזה הכוונה..קראנץ שוקולד


נשמע מענין.לב אמיץ

אני בעצמי לא בדיוק יודעת מה אני מחפשת. חשבתי שיש בצק כזה למילוי.

אוי ואבוי לי, למה הכוונה נהיה מושי? כשמפשירים??ירושלמית טרייהאחרונה

הכנתי שטרודלים קטנטנים כאלה מפילו והם עכשיו בפריזר..??

פעם כבר עשיתי והקפאתי אבל לא זוכרת כבר איך היה, אני גם לא אכלתי את הרוב..

יש בצק שמרים קר, שזה שמרים בלי התפחהיעל מהדרום
לק"י

הכנתי ממנו אוזני המן, ויצא חביב ביותר.
יש פה מי שמשתמש/ת בחומץ תפוחים?קראנץ שוקולד

אם כן באיזו דרך? הוא טוב לסלטים?

קראתי שהוא ממש בריא אבל הטעם שלו בלתי נסבל אז אני מחפש דרך לצרוך אותו בצורה נורמלית..מטורלל

אנילהבת-כוח

אפשר לשתות כפית על כוס מים כל יום.

אני אישית אופה איתו. שמה אותו בעוגות טבעוניות שאני מכינה.

זה לא חזק מדי לשתות אותו ככה?קראנץ שוקולד


.....להבת-כוחאחרונה

מוהלים אותו במים, ואז זה לא חזק מידי.

מצויין לסלטים.לב אמיץ

אותה כמות כמו חומץ רגיל.

 

צריך להתרגל לטעם.

אפשר להוסיף פרוסות מן שום או רצועות בצל.

תודה, ננסה בסלט, ומה הכוונה להוסיף פרוסות שום ובצל?קראנץ שוקולד

לסלט?

הולך מעולה עם החומץ תפוחים.לב אמיץ

ואם זה מתאים לסלט הספיציפי, זה ממש משדרג את הרוטב.

*שן שוםלב אמיץ


הבצק שמרים החליט לא לזרום היום..מקום בעולם
מחפשת צורות שלא דורשות ממני להתעסק איתו אבל שעדיין יהיה יפה או לפחות אסתטי..תודה!
מה איתו? אולי אפשר להציל אותו? ברוקולי

 

תנסי לעצב קראנץ' - יחסית קל.. 

ויתן מראה נחמד

 

או שושנים..

 

הוא ממש טובמקום בעולם
פשוט בגלל שתכננתי לעשות קרנץ'בתבנית יפה קטנה הוא יוצא כזה מסורבל ולא יפה אחרי האפיה...
תודה
לרדד, למרוח מילוי, לגלגל לרולדה ולפרוס לספירלותט'
לאפות כמו עוגיות . יוצא מעולה.

באמת עשיתי ככה בתוך התבנית והם התחברו ויצא יפה מקום בעולםאחרונה
תודה!
רעיונות לעוגיות טעימות (פרווה) שאפשר להכיןמוטיבציה
בטוסטר אובן?
אם אפשר שלא יהיה יקר מדי וגם לא זמן הכנה ארוך.
הגזמתי?
עוגיות שטורדל תמרים? (קלי קלות)חבוי


רק לא תמרים :-Oמוטיבציה

תודה!

מושלגות, ש"ש, סנדביץ'.מקום בעולם
מה זה ש"ש?מוטיבציה


שיבולת שועל-קוואקרמקום בעולם
מה שבחתימה שלייעל מהדרום
אוזני המן ברוקולי


טוב!מוטיבציהאחרונה


מחפשת מתכון לעוגיות חותכניםrivka501
שיהיו בהירות, ושיהיו פרווה! (לא חמאה)
באינטרנט לא מצאתי..
מה זה עוגיות חותכנים?התנערי מעפר
עוגיות פשוטות מבצק חלקrivka501
שעושים מהבצק צורות עם חותכנים...
תחפשי מתכונים של בצק פריך..קראנץ שוקולד


אולי עוגיות קינמון?התנערי מעפר
תמירי חמאה במרגרינהש.א הלוי
100 גרם חמאה = 100 גרם מרגרינה

בהירות - חפשי מתכון עם אבקת סוכר. (וזה גם תלוי בזמן אפייה, הוא אמור להיות קצר יחסית)
יש פה מתכון לקישור מעולה>>מעפר אני באהאחרונה

http://www.carine.co.il/page_831

 

את לא חייבת להוסיף את הקינמון מעל אם לא אוהבים..

שמרים טרייםרוצה תשובה
כל המתכונים של ניקי ב בערך הם עם שמקים טריים.. יש איך להמיר ליבשים?
אם אני קונה את הטריים הם מתקלקלים אחרי מעט זמן?
ומה בכלל ההבדל בינהם? למה בחלק מהמתכונים זה כך ובחלק כך?
אפשר להמיר ליבשים..לא יודעת בכמויות. תגגלייעל מהדרום
2 כפות יבשים הם קוביה (50 גר')גפן36
הטריים אכן מתקלקלים מהר בהרבה

הרבה זמן חשבתי שאין מה להשוות בטעם, (הטריים טעימים יותר)
אבל יש דרך לטשטש קצת את ההבדל-
כמו שאת מתסיסה קודם את הקוביה בקערה נפרדת במים פושרים ומעט סוכר, תעשי עם השמרים היבשים.
אין ספק שמשדרג.

היבשים תוססים הרבה יותר מהר.
עדיף לקנות שמרים יבשיםקראנץ שוקולד
ואין כמעט הבדל בינהם לכן יותם משתלם כספית לקנות את היבשים גם כי הכמות יותר גדולה והם זולים משמעותית וגם הם עמידים לאורך זמן וגן העבודה איתם יותר נוחה, אין צורך להפריד אותם משאר החומרין בזמן הלישה כמו שמרים טריים..
אבל הם פחות בריאים..עלה שלכת


לא שמעתי על זהקראנץ שוקולדאחרונה
יש למישו מתכון קל ללזניה בשרית?טוווליי
תודה!
כן, עדין רלוונטי?שוקולד לבן

ואפילו כתבתי פה פעם את המתכון, אז יצא פשוט:

 

מצרכים ללזניה קטנה:

לבשר:

בצל גדול\בינוני קצוץ

חצי קילו בשר\עוף\הודו טחון

150 גרם רסק עגבניות

מלח, פפריקות

חצי כוס מים

 

לרוטב בשמל:

50 גרם מרגרינה

1 וחצי כפות קמח

חצי כפית מלח

בין חצי כוס לכוס מים רותחים

 

עלי לזניה

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר, רסק העגבניות, מלח (שליש כפית לבשר ו3/4 כפית לעוף או הודו), כפית פפריקה מתוקה (אפשר גם מעט חריפה) וחצי כוס מים ומערבבים

נותנים לתערובת לרתוח דקה ומעבירים לאש קטנה לעוד רבע שעה תוך כדי ערבוב

 

במקביל ממיסים בסיר קטן את המרגרינה על אש קטנה, מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים.

מיד אחר כך מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים, עד שהמרקם נהיה דייסתי

 

להכנת הלזניה- משמנים את התבנית ברוטב בשמל, שמים מעל עלי לזניה, ומעל חצי מהבשר. מעל הבשר שוב מורחים רוטב בשמל, עלי לזניה ואת שאר הבשר ומעל הבשר שוב רוטב בשמל.

מכניסים לתנור כ40 דקות בחום של 180 מעלות 

כן, תודה רבה!! נראה מעולה!טווולייאחרונה


שואלת גם כאן. רולדת שמרים..מוריה.ר =)
רוצה להכין בע"ה עבור משלוחי המנות רולדות שמרים, מקלות קינמון (בצק עלים) ואולי עוגת שוקולד פירורים.
איך ניתן להתכונן מראש?
רולדות- להכין, לאלאפות, להקפיא ואז להפשיר ולאפות זה בסדר?
או שעדיף לאפות ואז להקפיא?
אבל איך אחר כך זה יהיה חמים וטרי?
מקלות קינמון- איך אפשר?
עוגת שוקולד פירורים- כנ"ל.
תודה רבה
רולדות שמרים אפשר להקפיא לא קורה להן כלוםקראנץ שוקולדאחרונה
בצק עלים אפשר להקפיא לפני האפייה..
ואיזה עוגת שוקולד? בחושה?
שאבתי היום ב11 כמה זמן החלב יכול להישאר בחוץ?ההיא עם הכיסוי
והאם אני יכולה להכניס אותו למקרר או למקפיא?
יותר מתאים לפורום הריון ולידהקראנץ שוקולד
התבלבלתי בפורום סליחהההיא עם הכיסוי
קורה קראנץ שוקולדאחרונה
מתכונים לקינוחים אישיים עם שמנת מתוקהאנונמי1
מחפשת מתכונים לקינוחים כוסות עם שמנת מתוקה. אשמח לרעיונות ממש לבסיס לשילובים וכו''
מוס שוקולדטוווליי
אני מכינה בשני צבעים- לבן וחום ומשלבת.
יש עוד מלא רעיונות באתר של ניקי ב
יש הרבה..מקום בעולם
רוצה מוסים?
עוגות גבינה קרה אישית?
גלידות?
אשמח למתכון לגלידה..עיניים תכולות
אפשר עוגת גבינה פירוריםשוקולד לבן

ואפשר סתם קצפת חלבית באותה הדרך (שמנת מוקצפת עם פודינג וחלב, ומעל ומתחת פירורי ביסקוויטים. יוצא טעים מאד, גם אחרי הקפאה)

עם פירורי עוגיות לוטוס וממרח לוטוסתתתתאחרונה


בהשראת השאלות האחרונות כאן טאבולה ראסה
מה בין סוכר חום כהה לרגיל?
חוץ מזה שהכהה דביקי ממש...
כמות המינרלים שיש בו. עע מולסהמאמע צאדיקה


ובעברית פשוטה? טאבולה ראסה
תכלס מה יותר בריא?
אני הבנתי שסוכר חוםאמת ואמונה
הוא סוכר לבן מקורמל.
לא יודעת כמה זה נכון.
הגיוני שיש גם כזהטאבולה ראסה
סוכר חום
סוכר חום כהה
סוכר חום דחוס

בטח חלק מהם לא באמת סוכר חום...
אני חושבת שההבדל הוא אחוז הזיקוק שלומודדת כובעים

כמו שיש בקמח - 70%, 80% ו- 100%.

 

אבל לא בטוחה שנכון.

דמררה הוא מקני סוכר ולא מסלק. לא יודעת לגבי החום כהה הדביק.ירושלמית טרייה

שמתי לב לזה אחרי שהחכימו אותי פה.

והאמת עדיין לא יודעת מה היתרונות הבריאותיים של קני הסוכר, רק שמתי לב שהוא יותר טעים.

סוכר לבן עובר תהליך כימיפרח-אש

יש פעמים בהם מה שנמקר כסוכר חום הוא סוכר לבן מקורמל  או סוכר לבן בתוספת מולסה (החומר הדביקי החום )אבל זו רמאות שצריך להיזהר ממנה.

אם הסוכר החום דביק כנרה הוסיפו לו מולסה (לא מחייב שהוא לבן יש הרבה פעמים שבהם מוסיפים לסוכר חום מולסה) לרוב לסוכר חום כזה קוראים סוכר דחוס.

ואגב חוכר חום לא חייב להיות מאוד כהה יכוליהיות שהורידו את המולסה אבל לא העבירו את התהליך כימי הלא בריא

 

(אני בקיאה בחומר בגלל שימוש בבית...כך שזה בדוק)

מעלה. תודה טאבולה ראסה
אז כשאני קונה סוכר,
תכלס?
חבדוק שאין בו תוספת מולסה?
מה לחפש שיהיה כתוב בו?
נראה לי שתבדקי שזה סוכר קנים, זה כתוב על האריזהירושלמית טרייהאחרונה
אין לי בבית חום דביק אז לא יודעת להגיד לך מה כתוב עליו..
הקפאת לחם- שאלה מאתגרתאמא מסורה

אפשר להקפיא לחם/ לחמניות אפוי חלקי ואחרי ההפשרה לאפות עד הסוף?

רוצה לחסוך עבודה למוצ"ש ושהלחם יהיה טרי למשלוחי מנות

 

נראה לי שעדיף לא לאפות בכלל...טאבולה ראסה

אני מכינה צורות, ומקפיאה

ואז כשרוצה מפשירה , התפחה שניה ולתנור...

מקפיאה אחרי התפחה שניה או לא?יעל מהדרום
צריך מקום במקפיאאמא מסורה

לתבניות ישרות וא"א לשים אחד על השני, אחרת העיצוב יתפרק.

כבר מעדיפה לאפות הכל לפני ההקפאה.

תודה בכל אופן

אנינמקפיאה ככהטאבולה ראסהאחרונה
ואז מצמצמת אותם כי אחרי שזה קםא הצורה לא תשתנה....
לאברוקולי
תאפי עד הסוף. תקפיאי כמו שצריך
במוצש תוציאי להפשרה

אפשר לחמם בתנור, יצא כמו חדש
זה עדיף ממה שאני עושה?טאבולה ראסה
או שזה פשוט יותר קל?
עדיף. אלא אם יש לך מקפיא תואםברוקולי


יש דרך להכין 'שוקולד' מאבקת חרובים וחלב שקדים?אניוהוא
תודה מראש
מצאתי את המתכון הזה:לב אמיץ

ממרח "שוקולד" בלי שוקולד: מתכון לממרח חרובים

 

אם הכוונה להכנת שוקולד מוצק, כדאי לחפש איך מכינים שוקולד רגיל ולהמיר למרכיבים שאתה רוצה.

מתכוון למוצק ממשאניוהוא
אם יש למישהו מתכון אשמח אם יוכל להעתיק לפה
תודה רבה
לא מכירה מתכון אבל לדעתיחילזון 123

כדי שזה יהיה מוצק צריך רכיבים שיהיו קשים בטמפרטורת חדר

בשוקולד רגיל זה חמאת קקאו

וכאן אתה צריך מרגרינה או  משהו כזה (אולי שמן קוקוס) והרבה סוכר ואז זה כבר פחות יוצא בריאותי...

לא ממש מפריע לי הבריאותיאניוהוא
אלא שיהיה טבעוני ובלי קקאו....

אפשר גם חמאת שקדים...?
אולי שמן קוקוס?ש.א הלויאחרונה
חמאת שקדים היא דיי נוזלית, לא?
שמן קוקוס אפשר למצוא ביותר מוצק והוא תחליף טוב למרגרינה.
(אגב, מרגרינה זה לא טבעוני?)
יש אפשרות להחליף חמאה במרגרינה?גלידת לימון


בהחלטט'
גם למחמאה.

מבחינת בריאות עדיף להמיר בשמן (תלוי במתכון) או בשמן קוקוס.
אם צריך 100 גרם חמאה,גלידת לימון

כמה שמן?

 

ובעוגה בחושה אפשרי להמיר לשמן?

80 גרםט'
זה 3/4 כוס חד פעמי שקופה של שתיה קרה.
אפשר להמיר בעוגה בחושה.
אפשר במזולה גם פרווה גם טעימה וגם הלי כולסטרולקראנץ שוקולד


כל מרגרינה היא בלי כלסטרולנפשי תערוג
הבעיה שם זה שומן הטראנס שלא מתעכל
מוציאים מהן את שומן הטראנס בימינו. וכולסטרול למיטב ידיעתי ישירושלמית טרייה

כולסטרול אני חושבת שיש בשפע. זה שומן רווי, לא? תסתכל על האריזה, מתעצלת ללכת לבדוק במקרר.

 

אבל דווקא שומן הטראנס מאד קל להפריד אותו ולכן בשנים האחרונות, כשהתברר כמה זה לא בריא, הם מסלקים כמעט את הכל. נדמה לי שיש פחות מאחוז או אפילו חצי אחוז.

כולסטרול מגיע מהחי בלבדנפשי תערוג
לכן לא יהיה במרגרינה
יהיה רק במוצרי חלב ביצים דגים ובשר
מנצלש"תחבוי

 

מה ההבדל בין חמאה רכה/מומסת/מרוככת? רכה זה לא מרוככת?! תודה!

הטמפרטורה שלהנפשי תערוג
מומסת זה במיקרו למצב נוזליקראנץ שוקולד
חמאה רכה זה חמאה בטמפ' חדר שהיא חא נוזליץ אבל רכה למגע.
אוקיי, ומרוככת?חבויאחרונה


איזה פחמימות / תוספות ניתנות להקפאה?לא קשור
או לפחות להכנה של כמה ימים לפני?

הכוונה למשהו שמתלווה למנה עיקרית ושניתן לחמם במיקרו ללימודים..
תודה!
הכל עובר טוב הקפאה חוץ מתפוחי אדמהחוזרת
אורז, פסטות, ירקות מבושלים, פשטידותאשריך
מנצלשת..רעות ש.
איזה ירקות שורדים טוב הקפאה ולא נעשים מושיים כאלה?
עגבניות, חצילים, פלפלים קלויים.לב אמיץ

כרובית וברוקולי לא מבושלים. גרגירי תירס קפוא.

 

אם יש לך אפשרות למיקרו, את יכולה לבשל בו רצועות תפ"א וחתיכות בטטה שאת מקלפת וחותכת מראש. ולהצמיד ניילון כדי שלא ישחירו.

תודה!!רעות ש.
שעועית ירוקהחילזון 123


קוסקוס.פתיתים.איטריותחילזון 123אחרונה