שרשור חדש
משלוחי מנות-תתתת

אישית אנחנו מביאים וגם מקבלים משלוחי מנות עם ממתקים סגורים

בד"כ סלסלה סטנדרטית עם ממתקים וחטיפים...

סתם מעניין אותי לדעת- כל אלה שמביאים אוכל ביתי כמו ארוחות בוקר וכאלו, מתי יש זמן לאכול

את זה?? כי בבוקר יש קריאת מגילה ואז יש סעודה בשרית...

או שמנשנשים במשך היוםהשם שלי

כי תכלס, בדרך כלל לא אוכלים ארוחת בוקר נורמלית.

או ששומרים, יש דברים שאפשר להקפיא.

בדרכ הסעודה רק בצהריים.. עד אזחדשה ישנה
הרבה פעמים בגלל הבלגן של פורים לא אוכלים ארוחת בוקר בצורה מסודרת וכשמגיע משלוח כזה ,זה ממש נחמד!
זה תלוי כמה ארוחות בוקר מקבלים..אני גם תהיתי תהיה דומהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אבל תכלס בפורים חסרה ארוחת בוקר נורמלית....
הצעות למטבלים מיוחדים שהולכים עם מקלות לחם?אור השחר..


סלט ערביאנישוש
עגבניות טחונות עם שום עלים ירוקים... סלט זיתים.. טחינה
מטבלים-תתתת

1. ממרח עגבניות מיובשות

2. פסטו

3. גבינות שמנת בטעמים ( טבעי, שום, זיתים)- בעקבות המלצות מהפורום אני מכינה לבד עם שמנת חמוצה מלח וחיתול...

4. טחינה

5. ממרח זיתים טפנד (גם פשוט מאוד להכין בבית)

 

ממרח זיתיםבתאל1

טוחנים זיתים, שום, מוסיפים קצת שמן זית לפי הצורך.

 

טחינה מיוחדת אולי?

חומוס ביתי

מטבוחה

 

חציל על האש במיונז+mp8
קרם אבוקדו (טחון בבלנדר עם מיץ לימון)
וכל מה שכתבו כאן: טחינה, סלט ערבי, ממרח זיתים.
טחינה עם יוגורט זה טעים בטירוף!RedHead
אכלתי פעם במלון ממש פנסי מטבל מאוד טעים שנקרא ״איולי פיקנטי״ משהו כזה. בגדול זה מיונז מטובל, אני בטוחה שבנות מוכשרות יצליחו לעשות את זה בקלות ויצא להן ממש טעים וגם בטח יש מתכונים בסגנון באינטרנט
גבינת שמנת שעושים לבד ברגעאם+7אחרונה

שים בחיתול בד שמנת, תולים על כיור וזהו, 8 שעות והגבינה מוכנה.

אפשר להוסיף טעמים: מלח, שום, בצל מטוגן, שמיר- טעייים, פפריקה מתוקה,

אפשר לעשות את זה בצבעים

טוסטר אובןטאבולה ראסה
שמגיע למעלות גבוהות...
ואני כבר מכינה בו עוגיות...
לנסות חלות ולחמניות? או שחבל על המאמץ?
אם עוגיות יוצאות מצוין, הייתי מנסה. למה לא?יראת גאולה
איך תדעי אם לא תבדקי?

נראה לי עדיף להתחיל מלחמניות קטנות, יש להן יותר סיכוי.
אפשר.. הייתי הולכת על בצק אווירי יותרברוקולי
אני מכינה חלות בטוסר אובן..מטילדה
בעצם אני מכינה הכל כי אין לנו תנור אפיה
חלות, לחמניות, עוגות ועוגיות, דגים ירקות פשטידות.
רק עוף לא כי לא רוצה להפוך אותו לבשרי....
לפעמים זה פשוט לוקח קצת יותר זמן ממה שכתוב במתכון...
אני מכינה ויוצא מצויין. אבל לא טוסטר אובן קטן מידיסתוונית
מכינה בו את כל החלבי. זה ממש כמו תנור רק לוקח פחות חשמל...
למה לא, הכנתי בעבר גם פחזניות בטוסטר זעיר ומצוקמקירושלמית טרייהאחרונה


מישהו מוכן להסביר לי אחת ולתמיד, מה רע בסוכר?עיניים תכולות
למה הוא גורם?
להרגיש טוב. אין על סוכרדבורית
בהכי אמיתי דבורית
אני לא מספיק בקיאה,רק יודעת על השמנה,חורים בשינייםאשריך

רמת סוכר גבוהה בדם שעלולה להביא לסכרת... בטוחה שתוכלי להיעזר בגוגל...

ומוסיפה: קלוריות ריקות. תשאלי הפוך, מה טוב בו.ירושלמית טרייה


חוסר סוכר בגוף גורם למוות.קוד אבל פתוח
אני מניחה שהיא התכוונה לסוכר שצורכים בסופרבתאל1

כלומר לסוכר לבן או חום וכאלה...

לא לסוכר שנמצא לך באוכל, אתה לא צריך לחפש אותו הוא קיים...

 

אם יש למטופל היפו גליקמיהקוד אבל פתוח
אל תנסי למנוע ממנו סוכר לבן כי זה לא בריא, סבבה?

לא אמרתי שאין לזה נזק, אבל סוכר מאוד חשוב לתפקוד התקין של הגוף. וגם סוכר לבן מספק גלוקוז.
בסדר. כתרופה אפשר להבין.גפן36
אבל מעבר לזה זה פשוט מזיק!
זה כמו שיגידו לך "טיפול כימותרפי הוא לא בריא"
ואתה תגיד "בסדר, אז תנסי למנוע מחולי סרטן טיפול כימותרפי"

אין בזה הגיון. מדובר כאן על אנשים בריאים.
כדי לאזן מצב קיצון (מחלה) צריך להשתמש לרוב במצב קיצון נגדי (תרופה)
זה לא הופך את המצב קיצון (תרופה) לבריא.
לאנשים בריאים הוא מזיק בדיוק כמו מחלה.

כמו לתבל את האוכל באקמול.
אולי יום יומיים הגוף ישרוד את זה, אבל מעבר לזה זה גורם נזקים.
חח היא שאלה למה זה טוב. עניתי...קוד אבל פתוח
למי שיש היפוגלקמיה. ולמי שאין? כלומר רוב האנשים?בתאל1


לא אמרתי שסוכר לבן זה בריאקוד אבל פתוח
בסהכ העמדתי דברים על דיוקם. אנחנו לא חולקים.

ירושלמית טרייה אמרה לשאול מה טוב בסוכר, ועניתי... איזה סוכר? כמה? איך? לא אמרתי כלום על זה....
אם אתה מתכוון לגלוקוז, שזה הדלק של הגוףמחייכת =)
חוסר בזה זה גורם למוות..
אבל סוכר לבן/חום שקונים זה ממש לא בריא..
נכון, אבל עדיין יש בו גלוקוז.קוד אבל פתוח
גלוקוז יש בעוד הרבה דברים לא מזוקקיםבתאל1


לא אמרתי שלאקוד אבל פתוח
ופטריות.אבל באמת זה עוזר למצב רוחרק אמונה


ברור שיש בו דברים טוביםהעוגב
אבל אנחנו מלאים סוכר כל הזמן מהסביבה ןהתעשייה, שלפחות כשאנחנו מוסיפים לעצמנו נשתדל להמעיט...
אין בו דברים טוביםגפן36
מלבד תרופה במקרה קיצון להיפו סוכר
ברור שיש~כחול הים~

סוכר הוא ממש חשוב לגוף שלנו! בלי סוכר אין אנרגיה לגוף. אבל אפשר לקבל סוכר גם מפחמימות שהן לא מתוקות כמו תפו"א לדוגמא, ועודף סוכר מזיק לגוף כי לגוף קשה להתגבר עליו. אבל הגוף חייב סוכר!

הגוף חייב אנרגיה, ובכז אין דבר טוב בסוכרגפן36
לא חום ולא לבן.

חובה לאכול פחמימות וכד', אבל סוכר זה נזק.
הגןף צריך גלוקוז שהוא מקבל מפחמימותמחייכת =)
אבל לא את הסוכר הסינטטי שקונים. ממש לא
אבל גם בסוכר הלבן יש גלוקוזקוד אבל פתוח
סוכרלב אמיץ

לבן או חום מפיקים מצמח מסויים, הוא מרוכז מאוד, ואחר כך גם עובר תהליכי זיקוק  (הלבן).

 

לגוף אין יכולת להתגבר על כמויות מרוכזות גדולות ממנו. הגוף בנוי להתמודד עם מעט/או אפילו הרבה (כשמדובר במזון בעל ערך גלוקימי גבוה) של סוכר כשהוא בא באופן טבעי כחלק מהירק/פרי/מאפה.

 

אם בנוסף, צורכים גם כמויות גדולות ממנו (הבנתי שעל פי משרד הבריאות הכמות המומלצת ליום היא 10 כפיות אאל"ט לילדים, וגם זו כמות שכדאי להפחית ממנה כמה שיותר) שוחקים את התפקוד של המערכת בגוף שאמורה להתמודד עם הסוכר.

לפעמים עדיף לתת לילד סוכריה אחתאניוהוא
מאשר חטיף עתיר שומנים
בסוכריה יש גם הרבה חומרים רעילים נוספיםבתאל1

מלבד הסוכר...כמו צבע מאכל (שלא תמיד יש בחטיפים), וכל מיני חומרים עם שמות הזויים...

 

אין שום רע בשומנים. הבעיה העיקרית היא הסוכר.חכמת ישישים

אם מדובר באנשים בריאים [עדיין], רק הסוכר שאיננו נמצא באופן טבעי בפירות וירקות מסוכן אם אוכלים ממנו באופן קבוע יום יום. אם מדובר ב"פעם ביובל" באיזו חתונה חשובה זה לא נורא.

סוכר, לא רק שהוא פוגע בלבלב [מאלץ אותו לייצר עוד ועוד אינסולין עד שהוא לא יכול יותר], אלא אף יכול לגרום לפגיעה בכבד -- בדומה לאלכוהול. אם מקבלים סכרת בגלל הסוכר, יכולים להגיע למצבים של נמק ברגליים וצורך לקטוע את הרגליים. יכולים להגיע לפגיעה בעיניים -- עד לעיוורון. אין צורך לפרט עוד...

 

 

הבעיה זה לא הסוכר, אלא זה שהוא מזוקקחדשה ישנה
בפירות למשל יש מלא סוכר אבל הוא לא מזוקק אז זה בסדר.
אבל זה גם לא אומר שמותר לאכול יותר מדי פירותנעמי!!!

גם בהם יש סוכר אחרי הכל

תקראי את הספר מכסחי הסוכרגפן36
מסביר ממש טוב, מדעית, למה זה כזה רעל.
סוכר לטוב ולרעשלום1
הגוף זקוק לסוכר כדי ליצור אנרגיה לכן אי אפשר לומר שסוכר הוא רע להיפך סוכר הוא טוב! אדם שיסבול מחוסר בסוכר היפו-גליקמיה נתון בסכנת חיים מיידית.
אך יש גם צד שני למטבע אדם שיצרוך הרבה סוכר , יותר מכפי שהגוף מסוגל להתמודד, לאט לאט הוא יסבול מסבילות של הגוף לסוכר זאת אומרת בדרך כלל האינסולין מסייע בהכנסת הסוכר לתאים בכדי ליצור אנרגיה אדם שצורך יותר מידי סוכר הגוף לא יעמוד בעומס ולא יוכל לייצר מספיק אינסולין ולכן הוא ישרר אינסולין צעיר בכדי לעמוד בקצב אך דא עקא שאינסולין 'צעיר' אינו כשיר דיו לסייע בהכנסת הסוכר לתאים וממילא יהיה שוב חוסר באנרגיה או לחילופין הגוף יפתח סבילות לאינסולין וכבר לא יכניס את הסוכר לתאים כתגובה לאינסולין ושוב לא יהיה לתא אנרגיה הדרושה כדי להתקיים.
שני עניינים אלו נקראים מחלת הסכרת
רק רוצה להוסיף שכל פחמימה הופכת לסוכר בתהליך העיכולירושלמית טרייהאחרונה

באמת שלא היה לי כח להגיב פה כי נכנסנו כאן לדיון בסיסי על מהות השאלה..

אבל אני לא בטוחה שנכתב פה ואין לי כח לבדוק - הפחמימות הופכות לסוכר אחרי העיכול.

כלומר מלחם ותירס ואורז אנחנו מקבלים סוכר.

הם מכילים ב"ה עוד דברים טובים, אבל מה שחשוב להבין שגם אם לא נשים אפילו כפית סוכר אחת בשום מאכל כל היום יהיה לנו מספיק סוכר.

 

הבעיה של הדור שלהו היא שסוכר הוא זול וזמין ואנחנו מכורים לטעם ולכן צורכים הרבה הרבה יותר סוכר ממה שאנחנו צריכים. ולכן כמובן שסוכר גולמי ממש לא נצרך. הוא גם ממלא מקום בצריכת הקלוריות שלנו על חשבון מאכלים שיש בהם ערכים תזונתיים חשובים ועל זה כתבתי "קלוריות ריקות". אפשר לשבוע יום שלם מארבע סופגניות אבל ברור לגמרי שזה לא מכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים, שומנים טובים וסיבים תזונתיים..

 

בקיצור, אם אפשר להימנע לחלוטין ממאכלים שהומתקו מלאכותית הרי זה בריא וטוב.

נדמה לי ששמו פה קישור לכתבה כזאת.

 

(היתה פעם כתבה יפה על משפחה שהחליטה להיגמל לחלוטין מסוכר למשך שנה. שווה בהחלט קריאה! גילו שהם מרגישים הרבה יותר טוב, אין נפילות אנרגיה במשך היום, והם גם לא מסוגלים לאכול את העוגות המצויות כי זה מתוק להם מדי וכבר לא טעים להם.. זה בגדול מה שאני זוכרת).

 

והערה קטנה, אפילו סוכרתיים שחוששים לנפילת סוכר וצריכים משהו מתוק בדרך כלל לא ישימו בתיק קובית סוכר אלא תמר שיש לו ערך גליקמי גבוה, כלומר מעלה את הסוכר בדם מהר. אבל אולי זה פשוט משיקולי נוחות  וטעם ולא משיקולי יעילות, אני לא יודעת.

צריכה רעיונות לעוגיות ועוגות שאפשר לחתוך בשביל משלוחי מנותתמיד שמחה!
עוגיות תמרים ואגוזים מגןלגלןת (ב. פריך).נפש חיה.
בראוניזש.א הלוי
אפשר להכין קאפקייקס/מאפינס (יש תבניות חד"פ בשביל זה) ולקשט יפה..
ביסקוטי מגולגלות תמרים... אזני המןאני84
גרנולה
כדורי שוקולד או כדורי גבינה, הולך?חדשה ישנה
עוגיות קוואקרמקום בעולםאחרונה
אוזני המן ללא מרגרינהברוקולי

מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה

 

אחלה מתכון, 

ויוצאים אוזני המן ממש נחמדים 

 

אבל .. זה לא כמו המקור...  

מישהו יכול להבהיר לי מה ההבדל הבריאותיהעוגב
בין טחינה גולמית (מהקופסא)
לאותה טחינה אחרי שהתעסקנו בה? (מים ותיבול...)

כאילו תקוע ךי בראש שטחינה גולמית ככה זה פחות בריא, אבל שנינו יותר אוהבים גולמית...
אין הבדל, טחינה גולמית פשוט קשה לאכילה כמות שהיאקראנץ שוקולד

בגלל הדביקות שלה, לכן מערבבים אותה עם מים ותיבול וכל עוד התיבול הוא מהצומח זה לא משנה מהערכים התזונתיים שלה אבל היא בריאה בשתי הצורות.

קשה לאכילה במרקם או בעיכול?העוגב
^^ויותר בריאה הגולמית המלאה.לב אמיץ

(זאת שבתווית של הערכים התזונתיים, יש לפחות 600 מ"ג סידן ל100 גרם טחינה).

 

גם אנחנו אוהבים לאכול אותה ככה גולמית, על לחם.

היא לא נדבקת לכם לשיניים? קראנץ שוקולד

אני אישית מאד אוהב אותה שהיא מעט נוזלית

לב אמיץ

לא. אוכלים אותה ככה מרוחה על לחם, או מוסיפים דבש, או סלט פלפלים, עריסה, או ממרח טונה.

התרגלנו חושף שיניים.

לא, הכי טעים גולמיתפסיפלורה1

אני מוסיפה אותה כממרח על לחם.

 

 

עצה: תערבב טחינה גולמית וסילאן..

יוצא ממרח סוף!

זה לא מר לך ככה בלי כלום?!יעל מהדרום
לא.. זה טעם נרכשפסיפלורה1

בהתחלה זה מוזר אחר כך זה טעים

אולי את קונה סוג מר, יש סוגים טעימים וטיפה מתוקיםירושלמית טרייה

מה את קונה?

אחדות ואחווה פחות טובים..

בעלי התחיל לקנות של בארכה והיא טעימה ברמות.

אבל נדמה לי שדווחו שמצאו להם סלמונלה או ליסטריה במפעל לאחרונה..

דווקא אנחנו הכי אוהבים אחווהחילזון 123


הכי טעימה שאכלתי של הר ברכה..קראנץ שוקולד
מעולה ממש
ואיפה קונים? לא זוכרת שראיתי כזה בחנויותירושלמית טרייה


מזמינים מהםקראנץ שוקולד
אני אישית אכלתי אותה במסעדות..
סתם לידע כללירבקוש
השומרונים מיצרים אותה.
לא הר ברכה...
באמת אומרים שהיא מעולה,
אבל אישית אנחנו מעדיפים לפרנס יהודים.
קונים אחווה, של מתנחלים ✌
קונה של אחווה..מעדיפה לא לקנות מערביםיעל מהדרום
אחווה גם הכי טעימהפסיפלורה1
בלי קשר לייצור ערבי
סתם כי הכמות פחות מרוכזתמודדת כובעים


אני הבנתי שיותר בריא עם המים, זה יותר מדולל ופחות דביק..עיניים תכולות
טחינה גולמית זה אחלה! ככה גן אומרים להביאחדשה ישנה
לתינוקות כפית טחינה גולמית עם פרי מרוסק.

עם פרי זה כבר פחות גולמי כי יש את המים מהפריבתאל1


פשוט טחינה גולמית היא יותר מרוכזתפסיפלורה1
וכשמדללים אותה עם מיים אז צריך לאכול יותר כדי להגיע לאותם ערכים של הגולמית.

זהלא שזה יותר בריא. פשוט יותר מרוכז
למה?מחייכת =)
אם אני אוכלת 2 כפות טחינה גולמית אני אקבל את אותם ערכים תזונתיים של 2 כפות טחינה גולמית מדוללת במים..
אבלפה לקצת
אם את אוכלת שתי כפות טחינה גולמית או שתי כפות טחינה שמדוללת במים (שפעם הייתה גולמית), את לא באמת אוכלת שתי כפות גולמית.
כי חלק נכבד מהשתי כפות האלה זה מים.

יצא לי מובן?
אם דיללת 50\50פסיפלורה1

אז גם תקבלי רק 50% טחינה.. ואז תצטרכי לאכול 4 כפות של טחינה מדוללת כדי להגיע לאותם ערכים..

הבנת?

למה שיהיה הבדל?בתאל1

זה אותו דבר בדיוק רק שזה עם מים וזה לא...

הגולמית לבד פשוט ממש כבדה...

 

נכון, אבל הגיוני שיגידו על משהו שהוא משפיע טוב יותרהעוגב
כשהוא מדולל, לא?! מבחינת הספיגה של הגוף...
בכל אופן השתכנעתי... תודה!
כבדה בערך כמו ממרח בוטנים גולמי, טבעי.לב אמיץ


בערך.. אנחנו אוכלים את הטחינה המלאה אז היא יבתאל1אחרונה

קצת יותר כבדה מזה...

 

לחם עם קמח שיפון וקמח כוסמין- יש חיה כזאת?אלזה

אם זה ישים, איך אפשר לעשות את זה? 

 

תודה! 

מישהו?אלזה
תכתבי לי באישי?מאמע צאדיקה


לכתוב לך מתכון באישי?אלזה
בטחאמת ואמונה
אני פשוט מערבבת קמחים ושמה מים לפי גמישות הבצק.
כמובן גם שמרים וסוכר ומלח לפי המתכון.
כן. תתחילי בתבנית + מחמצתברוקולי
אין לי מחמצת.אלזה
אז תתחילי ביחס של 70:30ברוקולי
אלו קמחים נורא קשים לעבודה למי שלא מתמצא באפיית לחם

וכן מומלץ בתבנית.
תודה. דווקא הכוסמין ממש קמח נוח לעבודה.אלזה
עשיתי איצו הרבה פעמים לחם, אבל עכשיו קיבלתי קמח שיפון ואני לא רוצה לעשות אותו לבד כי בטח תצא לי יציקת בטון, אז חשבתי לשלב, אבל אני מפחדת שהשיפון יהרוס את הכוסמין. אנסהבאמת לשלב כמו שהצעת. מקווה שלא יהיב כבד וסמיך מידי. וכמובן בתבנית, שיקבל צורה...
אני עושה לחם כוסמין הרבה פעמים..א..א..אחרונה
קליל וטעים.
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר.מערבבים.
כפית מלח.מערבבים
3 וחצי כוסות מים חמימים
אם יבש מדי להוסיף עוד קצת מים.אם נוזלי מדי להוסיף קצת קמח.מנסיון בצק דביקי. יוצא יותר אורירי ורך.
לשה עם ידים משומנות בערך חצי כוס שמן.
מתפיחה ומכסה בשקית נילון או נילון נצמד
מולטיתתתת

היתה פה מישהי בפורום שכתבה שהיא מכינה הרבה מולטי...

אף פעם לא ניסיתי... חשבתי לנסות אבל אני מפחדת שהבצק לא יהיה מספיק מוכן

ויישאר בצקי כזה...

וגם מה מברכים על זה? מזונות?

תודה!

 

מה זה מולטי?קראנץ שוקולד


מתכון של ניקי ב. סוג של בצקיעל מהדרום


יש לזה עוד שם? כי זה לא מוכר ליקראנץ שוקולד

לאיזה סוגי מאפים משתמשים בזה?

הבצק יוצא מעולה. מולטי זה השם ש"ניקי ב" מכנה..ראה

ברכתו?  אנחנו בדר"כ מכינים לסעודה שלישית אז לא מברכים מזונות...

אני מכימה מידי פעםש.א הלויאחרונה
יוצא נהדר
מקסימום שמה מכסה על המחבת וזה נותן ביטחון מסויים
אנחנו המוציא
למה מזונות? אין מיץ בבצק, הוא כמו בצק רגיל
טוב...לב סדוק

צריכה מתכון ל:

עוגה\ עוגיות

לחם\ חלה\ לחמניות

מקמח מלא...

משו טעים, שלא מרגישים שזה קמח מלא....

יש חיה כזאת???

מתכונים (:מחייכת =)
קודם כל, אני מחליפה במתכונים את הקמח הלבן במלא ויוצא מצויין ב"ה.

מתכון לעוגיות קוואקר של יהודיה-
2 כוסות קמח
2 כוסות קוואקר
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
1 אבקת אפייה

ואפשר גם להוסיף כיד הדמיון- שוקולד צ'יפס, צימוקים, שקדים
לערבב את הכל היטב, לשטח בתבנית גדולה לשכבה דקה דקה (זה מכפיל את העובי באפייה). לחתוך לריבועים.
לאפות בתנור כ20 דקות בחום בינונים גבוה - עד שיזהיבו
לחתוך שוב כשעוד חם.
עם שוקולד ציפס יוצא ממש טעים..

מתכון לעוגת שוקולד טעימה-
עוגת שוקולד עסיסית

לחמניות גן ילדים של ניקי ב-יוצאות נהדר עם קמח מלא!כף עץ


אני חפשי מחליפה את הלבן במלא 100%, יוצא נהדר ב"ה.חדשה ישנה

לפעמים מוסיפה קצת יותר נוזלים או שמן.

 

צריך גם לדעת איזה חברה לקנות. למשל קניתי פעם של 'רימונים' ולא הייתי מרוצה. שאר החברות, כמה שאני זוכרת יצא טוב.

תודה....לב סדוק

בסוף גיליתי שאין לי בבית קמח מלא אלא רק קמח כוסמיןחיוך גדול הכנתי מתכון מהאינטרנט, יצא טעים ברמות.

כשיהיה לי קמח מלא אנסה אי"ה את מה שכתבתם.

במה שכתבתם אפשר גם קמח כוסמין???

אפשר את המתכון עם הכוסמין?עיניים תכולות
הנה...לב סדוקאחרונה

 

זה של ענבל נתן בר....

יצא מעולה!!!

שמתי בתנור לפחות זמן ממה שכתוב...

 

 

 

 

עוגת תפוזים וכוסמין

עוגת תפוזים מקמח כוסמין

עוגה מעולה שתמיד מצליחה, ולא צריך אפילו ללכלך את המיקסר- ערבוב קליל בכף ולתנור. המתכון הזה מוקדש באהבה לשרון.

 

רכיבים: 

 

 1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות סוכר חום 
שקית אבקת אפיה
כוס שמן בעל טעם ניטרלי מכבישה קרה (זרעי ענבים, קנולה)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
 4 ביצים

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החמרים היבשים.
3. מוסיפים שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. אופים 55 דקות, בתבנית משומנת מס' 26 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

אפשר לאפות בתבנית שקעים, ואז זמן האפיה מתקצר לכ-35-40 דקות.

רוצה להכין עוף בסירעל הגזאורה*

עם רוטב צילי

יש למשהו מתכון?

(אהה ונגמר הרוטב סויה ולא אקנה חדש עד אחרי פסח בעז"ה)

הכנה של אוזני המן מראשאנונימוס

שלום,

אני רוצה להכין אוזני המן למשלוחי מנות, ובסוף שבוע הבא לא יהיה לי זמן כל כך..

האם זה בסדר להכין אפילו היום?

עדיף להקפיא? לאחסן בצורה אחרת? זה משנה המילוי?

אשמח לעיצות!

תודה!

עדיף להכין את הבצק ולהקפיא אותוקראנץ שוקולד
ולהכין ביום עצמו או יום קודם
הבעיה שיום קודם זה מוצ"ש..אנונימוס

ויש קריאת מגילה וכו'

וביום עצמו גם קצת פחות רלוונטי..

לכן חשבתי לנסות להכין מראש.

 

זה לא יצא טוב בהקפאה? קרור? קופסא אטומה?

 

מאמין שאפשרקראנץ שוקולד
לא ניסיתי אבל לא נראהתתתת

לי שצריכה להיות בעיה...

אמא שלי חופשי מקפיאה עוגיות מבצק פריך ועוד סוגים ויוצא מעולה 

אחרי שמפשירים לא מורגש שיצא מההקפאה....

הייתי מקפיאהחילזון 123


^ עם קופסא אטומה.חדשה ישנהאחרונה


יש לי בבית מלא קרם לוטוס שעובר לו התאריך...לב סדוק

רעיון לעוגות פרווה פשוטות עם קרם לוטוס???

למרוח כמילוי לעוגות שמריםיעל מהדרום
לק"י

כדורי שוקולד עם לוטוס
עוגיות בצק פריך ולרוח בין כל שתיים ממרח לוטוס (כמו סנדוויץ')
להקציף ריצ ולהוסיף לוטוסחוזרת
ישלאידעת

יש ברשת עוגה בחושה עם קרם לוטוס (של ניקי ב אם אני לא טועה)

..עליתיסטית

להמיס שוקולד להוסיף לו מהממרח וגם קצת חתיכות של העוגיות להקפיא ולצפות בקקאו.

זה יוצא פשוט מושששש

תודה לכולם.לב סדוקאחרונה

בסוף המסתי וערבבתי עם בסקוויטים ואני לא זוכרת אולי גם עם ממרח אגוזים, ועשיתי מזה תחתית לפאי פאדג'...

יצא טעיםליקוק

יש למישהו מתכון לעוגיות תמריםעלה למעלה
אלה שהם רולדה שבפנים יש תמרים, ואז חותכים...
אבל בלי מרגרינה/חמאה

תודה רבה
המתכון שבחתימה שלי יכול להתאיםיעל מהדרום
לק"י

אבל רצוי לשים יותר שמן ממה שכתוב.
נגיד לפחות כוס במקום 3/4
מנצלשתטרמפולינה

המתכון הזה יכול להתאים לאזני המן מבולבל

אפשר..אבל הבצק תופח קצת באפיהיעל מהדרום
הכנתי אזני המן, יצא מעולה, תודהטרמפולינה

חיוך גדול

מתכון מעולה מעולה!חבוי

 

לבצק-

3.5 כוסות קמח

1/2 שקית א.אפייה (אפשר את כולה)

1 סוכר וניל

1/4 כפית מלח

1 ביצה

1 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים (לפעמים אני אפילו שמה מיץ ענבים)

 

למילוי- תמרים

אפשר להוסיף אגוזים קצוצים

 

לערבב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק,לחלק אותו ל4 חלקים וכל חלק לרדד למרוח ממרח לגלגל 

אני חותכת ואז אופה. בערף 20-חצי שעה ל180 מעלות. ישירות שיוצא מהתנור מפדרת באבקת סוכר.

 

בהצלחה! באמת קלילות ומומלצות. (הזכויות שמורות למי שממנה המתכוןחושף שיניים)

 

 

תודדדהעלה למעלה
את אופה אותם פרוסות על התבנית?מודדת כובעים


את מתכוונת אם אני פורסת לפני האפייה?כןחבויאחרונה


מורצלה או צהובה?קראנץ שוקולד

הכנתי השבוע פיצה עם מוצרלה מגוררת של גד, לא עפתי.. אני חושב שעם צהובה יוצא יותר טעים..

בעיני אישית עמק משאירה אבק לכל גבינה צהובה פרוסהעוגי פלצת

אבל מעניין לנסות את המוצרלות של תנובה ושאר החברות... ליקוק

דווקא יש לגד מוצרים טובים אבל הגבינה הזאתקראנץ שוקולד

ספציפית הייתה תפלה בטעם לעומת הצהובה שמאד מעשירה פיצות ומוקרמים..

פעם הבאה נלך על צ'דר כאילו מוציא לשון

אני אוהב מאוד את החלומי והפטה שלהםעוגי פלצת
עדכן איך היה
טוסט צ'דר מוקרם עם שמנת 😜קראנץ שוקולד
אעאעאעעעעאאאאעוגי פלצת
שחיתות 😋😋

האמת יצא לי רק לדמיין..
חח
יש מקום שמגישים כזה טוסט?
ממ יש טוסטים מוקרמים עם חומרים לא מזוהים קראנץ שוקולד

אבל מניח שבמסעדות איכותיות אפשר למצוא משו מוציא לשון

טוסטים עם ים שמנת ואבקת מרק עוגי פלצת
מכינים אותם עם פלסטיק מוקרם קראנץ שוקולדאחרונה


חלומי חלומי😍קראנץ שוקולד
מטוגן 😍😍😍עוגי פלצת
אני לרוב מעדיפה מוצרלהחוזרת
אבל תלוי של איזו חברה. ולפעמים מעדיפה גבינה צהובה
צהובה.... בעלי אוהב גם צהובה ועל זה תוספת מוצרלה...תתתת


מוצרלה איכותית כמעט ללא טעם או מלח, וזה אכן מטרידאלעד


פעם עשיתי פיצה עם מנצ'נגו (או משהו כזה, בטעות) ויצא נפלא ממשירושלמית טרייה

חשבתי שבגלל שהיא כבר עמדה במקרר איזה חודש אז אפשר לפיצה.

בעלי היה קצת המום שנעלמה לו הגבינה.

אבל הפיצה יצאה ככ טעימה שהיה שושוה.

נדמה לי שהיתה של גד, לא בטוחה.

היא מעושנת? איזה טעם יש לה?קראנץ שוקולד


לא יודעת כי אכלתי אותה רק בפיצה..ירושלמית טרייה
פעם עשיתי פיצה עם מנצ'נגו (או משהו כזה, בטעות) ויצא נפלא ממשירושלמית טרייה

חשבתי שבגלל שהיא כבר עמדה במקרר איזה חודש אז אפשר לפיצה.

בעלי היה קצת המום שנעלמה לו הגבינה.

אבל הפיצה יצאה ככ טעימה שהיה שושוה.

נדמה לי שהיתה של גד, לא בטוחה.

אכן של גדג'נדס
מזכיר פרמז'ן. זה של כבשים.
מנצ'נגו כפרעליה!!עוגי פלצת
ואיך מנצ'נגו שורדת במקרר יומיים

אגב, אישית ממליץ של דותן, יותר טעימה משל גד
ואם מוצאים של יעקובס אז בכלל 😋
שאלמד להבאפה לקצת
הכנתי בצק
שמתי ביצה אחת במקום 2

אחרי שהבצק היה מוכן הכנתי שןב את אותו בצק ואז קלטתי שצריך 2 ביצים
אז הוספתי לבצק המוכן
ואז הייתי צריכה להוסיף עוד הרבה קמח כדי שיחזור להיות לא דביק ונוח לעבודה

זה ממש נורא ביצה אחת במקום 2?
שווה להרוס את הבצק בשביל עוד ביצה?
לא נורא בכלל, אז תהיה ביצה אחתמודדת כובעים


זה לא משפיע על כלום?פה לקצת
מנסיוני - לאמודדת כובעים


תודה!פה לקצתאחרונה
מה זה וו גיטרה?גלידת לימון

או איך מקציפים חמאה וסוכר?

יש שלושה חלקים במיקסרקראנץ שוקולד

בלון- הקצפה

וו גיטרה- בצקים רבוכים וקרם חמאה

וו- לישה


איתו מקציפים חמאה וסוכר
מה שבתמונה זה הגיטרה?חילזון 123


זה של קנווד? אצלנו יש משהו שנראה דומה והוא נקרא מערבל "K"ירושלמית טרייה

כי בפנים נראה כמו K.

הסימן שלי K=קרם (כמו חיה באות ק', כבשה).

 

נראה לי שכן..קראנץ שוקולדאחרונה

בכ"א זה רק לקרמים מהסוג הזה, לא שמנות וחלבונים..

פרגיות..קופלה
מחפשת מתכון מוצלח לפרגיות שיהיה טעים גם על הפלטה בשבת בבוקר..
לא מחממים רוטב ממש אם זה משנה..
מלח, פלפל, פפריקה,צ'ילי,מעט דבש, שמ"ז ולצלות על הגריל בתנורכף עץ


מה הכוונה לצלות על הגריל?מודדת כובעים

לשים ישירות על הרשת?

לפרוס על נייר אפייה/תבנית ולהכניס לשלב הכי גבוה בתנורכף עץ

ולהדליק את הגוף חימום העליון, זה יוצא כמו 'על האש'

אנחנו עושים על מחבת פסיםתתתת

וזה גם נותן קצת אפקט של על האש...

וזה לא יוצא יבש על הפלטה??קופלה
בכל מקרה הכנתי תבשיל פרגיות ואורז מהאתר של ניקי ב. יצא מעולה!!
גם אנחנו על מחבת פסים. צריך לשים על הפלטה מינימום זמןירושלמית טרייהאחרונה

וגם להכין מינימום זמן.

רק לשים לב, פעם מרוב זהירות שלא יצא יבש נשאר לי נא בפנים.

מתכון לעוף עסיסי בתנורטרמפולינה

לא מסובך מדי

מתכונים לפה

עוף בסילאן עם בטטותה' הוא מלכינו
עוף בתבלינים עם תפוחי אדמה
עוף עם גריסים ותבלינים
עוף בדבש
עם עם סויה צ'ילי סילאן ודבש


עוד?
תודהטרמפולינה

איך מכינים את העוף בדבש

וגם העוף עם גריסים נשמע מעניין

 

עוףה' הוא מלכינו
עוף בגריסים
את פורסת עגבניות לתבנית על זה מניחה בצל פרוס מפזרת מלח פלפל פפריקה ותבלינים שאת אוהבת על זה את שופכת גריסים שישבו לילה במים חמים על זה את מניחה את העוף בתבלינים שאוהבים שופכת מים(שלא יכסו את הגריסים) מכסה ולתנור

עוף בדבש
את פורסת בצל מניחה בתבנית פורסת בטטות מניחה על זה לוקחת דבד מערבבת בקערה עם קצת ריבת משמשים טובלת את העוף בפנים ומניחה בתבנית שופכת מעל זה את הרוטב שנשאר ולתנור

אם את רוצה עוף בסילאן זה ממש שניה הכנה

עוף בסילאן
פורסת בצל בטטה ותפוחי אדמה מניחה בתבנית טובלת את העוף בקערה עם סילאן שופכת את הרוטב שנשאר על העוף ומכניסה לתנור


ויש גם עוף בצ'ילי וסויה שזה פצצה

עוף בצ'ילי סויה
מערבבת בקערה צ'ילי סויה וקצת דבש עם שתיים שלוש כפות שומשום טובלת את העוף מסדרת את בתבנית שופכת מעל את הרוטב שנשאר ולתנור

בהצלחה
עוף בתנור הוא לא עסיסי בהגדרה לטעמי.. שונאת עוף בתנורירושלמית טרייהאחרונה


בעלי רוצה לשבת דג ברוטב אדוםמרים*
איזה דג מתאים?תנו שמות
ולא נסיכה..כי אני לא אוהבת
דג זהבון מתאים? טעמתי אותו לפני הרבה שנים לזכור לי שהיה טעים..
נכון שאין לו טעם חזק של דג?
בתודה..
כמעט כל דג מתאיםקראנץ שוקולד

מה שמבשלים אצלנו בד"כ זה סלמון, בורי, מושט, נסיכה, טונה..

בקלה ברבוניה פחות מתאימים לדעתי 

תודה .. ואשמח אם מישהו מכיר דג זהבון ..מרים*
זהבון הוא קצת ספוגיאם הבנים12
אפשר להכין אתו -דג מטוגן כמו שניצל או קציצות דגים
בזכותך עשינו פעם ראשונה דג טונהמרים*
יצא ממש טעים
כדי שלא יהיה טעם חזק של דג ויםאורה2x
שימי לימון סחוט על הדג ל20 דק' בערך לפני שאת מתחילה לעבוד איתו
שמתי.. תודהמרים*
אמנם אחרי שבת אבל לשבתות אחרות...אני84
מושט... סלומון... מוסר..
אמנון (מושט)בתאל1אחרונה


מתכון למטבוחהאנונמי1
למי יש?
הכי פשוט ויוצא לי מאוד טעיםבת 30

מרסקת המון עגבניות ומבשלת על אש נמוכה בלי מכסה.

מתישהוא באמצע הבישול מוסיפה כמה שיני שום פרוסות או כתושות.

בסוף- מוסיפה מלח ופפריקה.

אני לא עושה חריף כי הילדות לא יאכלו וחבל לי כי הן ממש אוהבות. אפשר להוסיף פלפל חריף.

ושמן לא?לב אמיץ


מטבוחה טעימהשמחה ומשמחת
שמה 6-8 עגבניות במים חמים כדי שיהיה קל להוריד את הקליפה,
מטגנת פלפל חריף חתוך בסיר מוסיפה 6 שיני שום קצוצות מטגנת עוד דקה, חותכים את העגבניות קטן ומוסיפים לסיר, מטבלים בפפריקה מלח ועוד טיפה שמן, ומבשלים אחרי שהעגבניות רתחו לפחות שעתיים על אש קטנה ( אני אוהבת מדי פעם תוך כדי בישול למעוך עם מועך את העגבניות כך החתיכות לא גדולות מדי אבל גם זה לא יוצא כמו רסק)
הנהבתאל1אחרונה

מקלפים עגבניות (שמים אותם במים רותחים לדקה בערך.. והקליפה מתקלפת בקלות ממש).

חותכים קטן ושמים בסיר להתבשל יחד עם שום וגמבה ומלח.

שמים על אש נמוכה שלא ישרף, ומדי פעם מערבבים שלא יידבק לתחתית.

אחרי שהנוזלים יורדים יחסית, שמים שמן ופפריקה (חריפה או מתוקה תלוי מה אוהבים), וקצת פלפל לא חייב, ונותנים לזה להתבשל עוד קצת.

צריך לשים לב לערבב מדי פעם שלא יישרף

וזה מוכן כשזה באמת אדום אדום עמוק...

ולא כמו הממהרים שמורידים מהאש לפני כן...

בהצלחה!

 

מי שרוצה לקצר תהליכים- קצת פחות טעים- לשים במקום עגבניות טריות -קוביות עגבניות משימורים...