אישית אנחנו מביאים וגם מקבלים משלוחי מנות עם ממתקים סגורים
בד"כ סלסלה סטנדרטית עם ממתקים וחטיפים...
סתם מעניין אותי לדעת- כל אלה שמביאים אוכל ביתי כמו ארוחות בוקר וכאלו, מתי יש זמן לאכול
את זה?? כי בבוקר יש קריאת מגילה ואז יש סעודה בשרית...
אישית אנחנו מביאים וגם מקבלים משלוחי מנות עם ממתקים סגורים
בד"כ סלסלה סטנדרטית עם ממתקים וחטיפים...
סתם מעניין אותי לדעת- כל אלה שמביאים אוכל ביתי כמו ארוחות בוקר וכאלו, מתי יש זמן לאכול
את זה?? כי בבוקר יש קריאת מגילה ואז יש סעודה בשרית...
כי תכלס, בדרך כלל לא אוכלים ארוחת בוקר נורמלית.
או ששומרים, יש דברים שאפשר להקפיא.
1. ממרח עגבניות מיובשות
2. פסטו
3. גבינות שמנת בטעמים ( טבעי, שום, זיתים)- בעקבות המלצות מהפורום אני מכינה לבד עם שמנת חמוצה מלח וחיתול...
4. טחינה
5. ממרח זיתים טפנד (גם פשוט מאוד להכין בבית)
טוחנים זיתים, שום, מוסיפים קצת שמן זית לפי הצורך.
טחינה מיוחדת אולי?
חומוס ביתי
מטבוחה
שים בחיתול בד שמנת, תולים על כיור וזהו, 8 שעות והגבינה מוכנה.
אפשר להוסיף טעמים: מלח, שום, בצל מטוגן, שמיר- טעייים, פפריקה מתוקה,
אפשר לעשות את זה בצבעים

דבוריתרמת סוכר גבוהה בדם שעלולה להביא לסכרת... בטוחה שתוכלי להיעזר בגוגל...
כלומר לסוכר לבן או חום וכאלה...
לא לסוכר שנמצא לך באוכל, אתה לא צריך לחפש אותו הוא קיים...

קוד אבל פתוחסוכר הוא ממש חשוב לגוף שלנו! בלי סוכר אין אנרגיה לגוף. אבל אפשר לקבל סוכר גם מפחמימות שהן לא מתוקות כמו תפו"א לדוגמא, ועודף סוכר מזיק לגוף כי לגוף קשה להתגבר עליו. אבל הגוף חייב סוכר!
לבן או חום מפיקים מצמח מסויים, הוא מרוכז מאוד, ואחר כך גם עובר תהליכי זיקוק (הלבן).
לגוף אין יכולת להתגבר על כמויות מרוכזות גדולות ממנו. הגוף בנוי להתמודד עם מעט/או אפילו הרבה (כשמדובר במזון בעל ערך גלוקימי גבוה) של סוכר כשהוא בא באופן טבעי כחלק מהירק/פרי/מאפה.
אם בנוסף, צורכים גם כמויות גדולות ממנו (הבנתי שעל פי משרד הבריאות הכמות המומלצת ליום היא 10 כפיות אאל"ט לילדים, וגם זו כמות שכדאי להפחית ממנה כמה שיותר) שוחקים את התפקוד של המערכת בגוף שאמורה להתמודד עם הסוכר.
מלבד הסוכר...כמו צבע מאכל (שלא תמיד יש בחטיפים), וכל מיני חומרים עם שמות הזויים...
אם מדובר באנשים בריאים [עדיין], רק הסוכר שאיננו נמצא באופן טבעי בפירות וירקות מסוכן אם אוכלים ממנו באופן קבוע יום יום. אם מדובר ב"פעם ביובל" באיזו חתונה חשובה זה לא נורא.
סוכר, לא רק שהוא פוגע בלבלב [מאלץ אותו לייצר עוד ועוד אינסולין עד שהוא לא יכול יותר], אלא אף יכול לגרום לפגיעה בכבד -- בדומה לאלכוהול. אם מקבלים סכרת בגלל הסוכר, יכולים להגיע למצבים של נמק ברגליים וצורך לקטוע את הרגליים. יכולים להגיע לפגיעה בעיניים -- עד לעיוורון. אין צורך לפרט עוד...
גם בהם יש סוכר אחרי הכל
באמת שלא היה לי כח להגיב פה כי נכנסנו כאן לדיון בסיסי על מהות השאלה..
אבל אני לא בטוחה שנכתב פה ואין לי כח לבדוק - הפחמימות הופכות לסוכר אחרי העיכול.
כלומר מלחם ותירס ואורז אנחנו מקבלים סוכר.
הם מכילים ב"ה עוד דברים טובים, אבל מה שחשוב להבין שגם אם לא נשים אפילו כפית סוכר אחת בשום מאכל כל היום יהיה לנו מספיק סוכר.
הבעיה של הדור שלהו היא שסוכר הוא זול וזמין ואנחנו מכורים לטעם ולכן צורכים הרבה הרבה יותר סוכר ממה שאנחנו צריכים. ולכן כמובן שסוכר גולמי ממש לא נצרך. הוא גם ממלא מקום בצריכת הקלוריות שלנו על חשבון מאכלים שיש בהם ערכים תזונתיים חשובים ועל זה כתבתי "קלוריות ריקות". אפשר לשבוע יום שלם מארבע סופגניות אבל ברור לגמרי שזה לא מכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים, שומנים טובים וסיבים תזונתיים..
בקיצור, אם אפשר להימנע לחלוטין ממאכלים שהומתקו מלאכותית הרי זה בריא וטוב.
נדמה לי ששמו פה קישור לכתבה כזאת.
(היתה פעם כתבה יפה על משפחה שהחליטה להיגמל לחלוטין מסוכר למשך שנה. שווה בהחלט קריאה! גילו שהם מרגישים הרבה יותר טוב, אין נפילות אנרגיה במשך היום, והם גם לא מסוגלים לאכול את העוגות המצויות כי זה מתוק להם מדי וכבר לא טעים להם.. זה בגדול מה שאני זוכרת).
והערה קטנה, אפילו סוכרתיים שחוששים לנפילת סוכר וצריכים משהו מתוק בדרך כלל לא ישימו בתיק קובית סוכר אלא תמר שיש לו ערך גליקמי גבוה, כלומר מעלה את הסוכר בדם מהר. אבל אולי זה פשוט משיקולי נוחות וטעם ולא משיקולי יעילות, אני לא יודעת.
בגלל הדביקות שלה, לכן מערבבים אותה עם מים ותיבול וכל עוד התיבול הוא מהצומח זה לא משנה מהערכים התזונתיים שלה אבל היא בריאה בשתי הצורות.
(זאת שבתווית של הערכים התזונתיים, יש לפחות 600 מ"ג סידן ל100 גרם טחינה).
גם אנחנו אוהבים לאכול אותה ככה גולמית, על לחם.
קראנץ שוקולדאני אישית מאד אוהב אותה שהיא מעט נוזלית
לב אמיץלא. אוכלים אותה ככה מרוחה על לחם, או מוסיפים דבש, או סלט פלפלים, עריסה, או ממרח טונה.
התרגלנו
.
אני מוסיפה אותה כממרח על לחם.
עצה: תערבב טחינה גולמית וסילאן..
יוצא ממרח סוף!
בהתחלה זה מוזר אחר כך זה טעים
מה את קונה?
אחדות ואחווה פחות טובים..
בעלי התחיל לקנות של בארכה והיא טעימה ברמות.
אבל נדמה לי שדווחו שמצאו להם סלמונלה או ליסטריה במפעל לאחרונה..
אז גם תקבלי רק 50% טחינה.. ואז תצטרכי לאכול 4 כפות של טחינה מדוללת כדי להגיע לאותם ערכים..
הבנת?
זה אותו דבר בדיוק רק שזה עם מים וזה לא...
הגולמית לבד פשוט ממש כבדה...
קצת יותר כבדה מזה...
אם זה ישים, איך אפשר לעשות את זה?
תודה!
היתה פה מישהי בפורום שכתבה שהיא מכינה הרבה מולטי...
אף פעם לא ניסיתי... חשבתי לנסות אבל אני מפחדת שהבצק לא יהיה מספיק מוכן
ויישאר בצקי כזה...
וגם מה מברכים על זה? מזונות?
תודה!
לאיזה סוגי מאפים משתמשים בזה?
ברכתו? אנחנו בדר"כ מכינים לסעודה שלישית אז לא מברכים מזונות...
צריכה מתכון ל:
עוגה\ עוגיות
לחם\ חלה\ לחמניות
מקמח מלא...
משו טעים, שלא מרגישים שזה קמח מלא....
יש חיה כזאת???
לפעמים מוסיפה קצת יותר נוזלים או שמן.
צריך גם לדעת איזה חברה לקנות. למשל קניתי פעם של 'רימונים' ולא הייתי מרוצה. שאר החברות, כמה שאני זוכרת יצא טוב.
בסוף גיליתי שאין לי בבית קמח מלא אלא רק קמח כוסמין
הכנתי מתכון מהאינטרנט, יצא טעים ברמות.
כשיהיה לי קמח מלא אנסה אי"ה את מה שכתבתם.
במה שכתבתם אפשר גם קמח כוסמין???
זה של ענבל נתן בר....
יצא מעולה!!!
שמתי בתנור לפחות זמן ממה שכתוב...
עוגת תפוזים וכוסמין

עוגה מעולה שתמיד מצליחה, ולא צריך אפילו ללכלך את המיקסר- ערבוב קליל בכף ולתנור. המתכון הזה מוקדש באהבה לשרון.
רכיבים:
1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות סוכר חום
שקית אבקת אפיה
כוס שמן בעל טעם ניטרלי מכבישה קרה (זרעי ענבים, קנולה)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
4 ביצים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החמרים היבשים.
3. מוסיפים שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. אופים 55 דקות, בתבנית משומנת מס' 26 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
אפשר לאפות בתבנית שקעים, ואז זמן האפיה מתקצר לכ-35-40 דקות.
עם רוטב צילי
יש למשהו מתכון?
(אהה ונגמר הרוטב סויה ולא אקנה חדש עד אחרי פסח בעז"ה)
שלום,
אני רוצה להכין אוזני המן למשלוחי מנות, ובסוף שבוע הבא לא יהיה לי זמן כל כך..
האם זה בסדר להכין אפילו היום?
עדיף להקפיא? לאחסן בצורה אחרת? זה משנה המילוי?
אשמח לעיצות!
תודה!
ויש קריאת מגילה וכו'
וביום עצמו גם קצת פחות רלוונטי..
לכן חשבתי לנסות להכין מראש.
זה לא יצא טוב בהקפאה? קרור? קופסא אטומה?
לי שצריכה להיות בעיה...
אמא שלי חופשי מקפיאה עוגיות מבצק פריך ועוד סוגים ויוצא מעולה
אחרי שמפשירים לא מורגש שיצא מההקפאה....
רעיון לעוגות פרווה פשוטות עם קרם לוטוס???
יש ברשת עוגה בחושה עם קרם לוטוס (של ניקי ב אם אני לא טועה)
להמיס שוקולד להוסיף לו מהממרח וגם קצת חתיכות של העוגיות להקפיא ולצפות בקקאו.
זה יוצא פשוט מושששש
בסוף המסתי וערבבתי עם בסקוויטים ואני לא זוכרת אולי גם עם ממרח אגוזים, ועשיתי מזה תחתית לפאי פאדג'...
יצא טעים![]()

עלה למעלההמתכון הזה יכול להתאים לאזני המן ![]()
![]()
לבצק-
3.5 כוסות קמח
1/2 שקית א.אפייה (אפשר את כולה)
1 סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים (לפעמים אני אפילו שמה מיץ ענבים)
למילוי- תמרים
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים
לערבב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק,לחלק אותו ל4 חלקים וכל חלק לרדד למרוח ממרח לגלגל
אני חותכת ואז אופה. בערף 20-חצי שעה ל180 מעלות. ישירות שיוצא מהתנור מפדרת באבקת סוכר.
בהצלחה! באמת קלילות ומומלצות. (הזכויות שמורות למי שממנה המתכון
)
עלה למעלההכנתי השבוע פיצה עם מוצרלה מגוררת של גד, לא עפתי.. אני חושב שעם צהובה יוצא יותר טעים..
אבל מעניין לנסות את המוצרלות של תנובה ושאר החברות... ![]()
ספציפית הייתה תפלה בטעם לעומת הצהובה שמאד מעשירה פיצות ומוקרמים..
פעם הבאה נלך על צ'דר ![]()

קראנץ שוקולדאבל מניח שבמסעדות איכותיות אפשר למצוא משו ![]()
עוגי פלצת
קראנץ שוקולדאחרונהחשבתי שבגלל שהיא כבר עמדה במקרר איזה חודש אז אפשר לפיצה.
בעלי היה קצת המום שנעלמה לו הגבינה.
אבל הפיצה יצאה ככ טעימה שהיה שושוה.
נדמה לי שהיתה של גד, לא בטוחה.
חשבתי שבגלל שהיא כבר עמדה במקרר איזה חודש אז אפשר לפיצה.
בעלי היה קצת המום שנעלמה לו הגבינה.
אבל הפיצה יצאה ככ טעימה שהיה שושוה.
נדמה לי שהיתה של גד, לא בטוחה.

או איך מקציפים חמאה וסוכר?
כי בפנים נראה כמו K.
הסימן שלי K=קרם (כמו חיה באות ק', כבשה).
בכ"א זה רק לקרמים מהסוג הזה, לא שמנות וחלבונים..
לשים ישירות על הרשת?
ולהדליק את הגוף חימום העליון, זה יוצא כמו 'על האש'
וזה גם נותן קצת אפקט של על האש...
וגם להכין מינימום זמן.
רק לשים לב, פעם מרוב זהירות שלא יצא יבש נשאר לי נא בפנים.
לא מסובך מדי
מתכונים לפה
איך מכינים את העוף בדבש
וגם העוף עם גריסים נשמע מעניין
מה שמבשלים אצלנו בד"כ זה סלמון, בורי, מושט, נסיכה, טונה..
בקלה ברבוניה פחות מתאימים לדעתי
מרסקת המון עגבניות ומבשלת על אש נמוכה בלי מכסה.
מתישהוא באמצע הבישול מוסיפה כמה שיני שום פרוסות או כתושות.
בסוף- מוסיפה מלח ופפריקה.
אני לא עושה חריף כי הילדות לא יאכלו וחבל לי כי הן ממש אוהבות. אפשר להוסיף פלפל חריף.
מקלפים עגבניות (שמים אותם במים רותחים לדקה בערך.. והקליפה מתקלפת בקלות ממש).
חותכים קטן ושמים בסיר להתבשל יחד עם שום וגמבה ומלח.
שמים על אש נמוכה שלא ישרף, ומדי פעם מערבבים שלא יידבק לתחתית.
אחרי שהנוזלים יורדים יחסית, שמים שמן ופפריקה (חריפה או מתוקה תלוי מה אוהבים), וקצת פלפל לא חייב, ונותנים לזה להתבשל עוד קצת.
צריך לשים לב לערבב מדי פעם שלא יישרף
וזה מוכן כשזה באמת אדום אדום עמוק...
ולא כמו הממהרים שמורידים מהאש לפני כן...
בהצלחה!
מי שרוצה לקצר תהליכים- קצת פחות טעים- לשים במקום עגבניות טריות -קוביות עגבניות משימורים...