שרשור חדש
לזניהטריה
יש למישהו מתכון טוב ללזניה?
לזניה פטריותתתתת

בישולים - אתר מתכונים מבית אסם

בחיפוש: לזניה ברוטב עגבניות ופטריות...

(לא יודעת למה נותן לי קישור לדף הבית ולא למתכון..)

 

מתכון מעולה!!

אני מוסיפה למתכון הזה עוד שכבה של גבינה צהובה באמצע 

וגם קופסא גבינה לבנה ושמנת חמוצה-מערבבת ומוסיפה בין השכבות כדי שירגיש יותר חלבי....

איזה לזניה? בשרית או חלבית?שוקולד לבן


חלביתטריה
אבל בלי פטריות

לצערי בעלי לא אוהב
מתכון שמישהי מפה הביאה לי ויצא מאד טעיםשוקולד לבן

מתכון ללזניה חלבית (כתוב לי תבנית בגודל של דף מדפסת):
-מלית גבינה- 
2 קוטג'
2 ביצים
(מערבבים יחד)


-מלית עגבניות-
2 רסק עגבניות קטן
רבע כוס מים
כף שמן
שן שום
אורגנו
(מערבבים הכל יחד)


-עלי לזניה


-גבינה צהובה\גבינה צפתית (יצא מצויין עם גבינה צפתית 5%)

אופן ההכנה:
משמנים תבנית, מניחים שכבה של עלי לזניה, שמים חצי ממלית הקוטג', חצי ממלית העגבניות ((אבל לאט, שלא יתערבב עם הקוטג'), מפזרים גבינה צהובה או גבינה צפתית מפוררת, ושוב אותו הדבר- עלים, קוטג', עגבניות, גבינ"צ

מכניסים לתנור לחום 170 מעלות בערך חצי שעה

יוצא מעט נמוך אבל מאד טעים

תודה! ושאלה....טריה
צריך לבשל קודם את העלים?
תודה רבהטריה
בכיף בהצלחה!שוקולד לבן

תספרי אחר כך איך יצא

הכנתי...טריה
יצא מושלם!!
כיף לשמוע!שוקולד לבןאחרונה

תודה על העדכון

לא צריך לבשל. אבל צריך להניח רוטב תחתיהםיראת גאולה
ושמעתי טיפ - "לשטוף" את עלי הלזניה במין רותחים.
אפשר להכניס לכמה שניות לתוך מים רותחים או לצקת מעליהם מין רותחים.
כי בלי זה לפעמים חלקים מסויימים נותרים קשים.
אם אין לך עלים שימי פסטההעוגב
תבשלי קודם, ןזה מצויין
זה מצוין- אבל זה לא לזניה.. ברוקולי


אנחנו עשינו השבת ויצא ממש כמו לזניההעוגב
לא מצליחה להעלות תמונה, אבל זה באמת היה טוב!
גם אני מכינה ככה הרבהברוקולי

 

זה טעם דומה ללזניה

אבל ממש לא אותו דבר לדעתי

 

אנחנו קוראים לזה - בן דוד של הלזניה קורץ

קוצה עוד מתכון או שזה כבר לא רלוונטי?דודאית
אינלי כח להקליד הכל סתם(; יש לי מתכון מעולה.. רק תגידי אם כבר הסתדרת או לא
רוצה, רק אם זה לא ארוך ומסובך...טריה
מזתומרת? איך אפשר לשים פסטה?אי אי אי


אישית עשינו עם הארוכה (מקרוני)העוגב
ופשוט משטחים שכבה כזה ועושים כרגיל. אפילו ערבבתי קצת עם הרוטב עגבניות, את תנסי, תיראי שזה יוצא טוב
לזניה מצוינתמישהי#
תכתבי בגוגל: 'לזניה חלבית מתכונים בעשר דקות', מומלצת במיוחד!
מתכון...אנישוש
שמנת חמוצה עם רסק עגבניות מערבבת טוב עם תבלינים זעתר אורגנו תבלין פיצה שמה שכבות בדכ שכבה כן שכבה לא גבינצ אפשר גם זיתים ופטריות
פשוט וקל ויוצא טעיםטבעות בצל
אין לי מתכון אבל כך אני יכין לזניה ויוצא מצוין אפילו שאין לי כח להשקיע ואני רק מכין כמה דקות וזורק לתנור

דבר ראשון מכינים את הרסק, רסק עגבניות מוסיפים קצת מלח קצת פלפל שחור אבקת שום סוכר ואורגנו, מוסיפים מים אבל שלא יהיה יותר מידי נוזלי (בשביל שיתערבב טוב להוסיף קצת ולערבב ועוד קצת ולערבב ולפחות בהתחלה להשתמש במים חמים) לטעום ולתקן תיבול.
עכשיו שמים שכבה של עלי לזניה על זה שכבה של הרסק ואז שכבה של קוטג (לתבנית בגודל A4 אני משתמש בחצי קופסת קוטג לשכבה) קצת קשה לעשות מהקוטג שכבה יפה לא משנה אפשר גם נקודות נקודות מפוזרות ככה על כל התבנית, עכשיו עוד הפעם עלים, רסק, קוטג, ואז עוד שכבה של עלים ורסק ואז מפזרים גבינה צהובה שיכסה הכל.

זהו בתאבון

אה עוד משהו שכחתי בהתחלה לפני השכבה הראשונה של העלים כדאי לשים טיפה מים או מהרסק כדי שהבעלים יתבשלו באפיה ולא יהיו יבשים מלמטה
מתכון מעולה ללזניה כמו שהבטחתידודאית
רוטב את מכינה איך שאת אוהבת, רק הרבה
בקערה אחרת את מערבבת 2 קוטג' ו2 שמנת חמוצה קצת גבנ"צ וקצת מל"פ..
ואז מסדרים שכבה שכבה שמה שחשוב זה שהרוטב יגיע לכל פינה ובלארג'יות(; ומעל את שמה את הגבינות ככה בכל שכבה.. ומלמעלה רוטב ומעליו גבנ"צ.. יוצא מושלם!בהצלחה!
מנצלשת ומקפיצה. אחלה מתכונים אבל יש אחרים?מה'
גם אנחנו מכינים ככה (שכבה עם רוטב עגבניות ושכבה עם גבינות קוטג׳ ולבנה.. ) אבל חרשנו...מכירים מתכונים אחרים עם לזניה? עם ירקות למשל?
עם טונה או עם בשר..אנישוש
לדעתי צריך משהו עם רוטב כדי לרכך את העלים...
אנחנו אוהבים לזניה אנטיפסטי,עלה שלכת

במקום קוטג' בין השעבות שמים בטטה, חציל, זיתים שהם עבר אנטיפסטי.

איך הופכים אבוקדו קשה לרך כמה שיותר מהר?שוקולד לבן


עוטפים בעיתון, מוציאים מהמקררהעוגב
אם אני לא טועה, ליד פירות מסויימים הוא מתרכך יותר מהר, אבל אני לא יודעת לדייק
עוטפים בעיתון יחד עם תפוח ירוק-עדינה-
תודה לשניכם!שוקולד לבן


שמים בארון חשוך.טוב בסדראחרונה

אצלינו זה יוצא בארון של המגבות במטבח... אז אולי השילוב של עץ חושך ומגבות מרכך את האבוקדו...

 

עוגת בננותסה"רורית
בס"ד
מתכון מהספר: "עוגות בחמש דקות" של רות יולס.


נראה מעוללללה!ג'נדס
נראה טוב. גם לי יש את הספר הזה!חילזון 123


תודה רבה! סה"רוריתאחרונה
אוזני המןתהילה רבקה
אשמח למתכונים לאוזני המן - גם בצק וגם מלית בלי מרגרינה ובלי חמאה. בדקתי קצת בבאינטרנט ורוב המתכונים עם... אם למישהו יש והוא יוכל לשלוח זה ממש יעזור. תודה!
באתר של ניקי ב ישאור השחר..

(לא ניסיתי אבל הכל אצלה יוצא טוב)

 

מוסיפה קישור. הכנתי את זה שנה שעברה ויצא ממש ממש טוב וטעים!פה לקצת
תודה רבה!תהילה רבקה
רק שתדעי שכמעט הכל אפשר למצוא בלי מרגרינהפה לקצת
הייתי שנה בחו"ל, הכנתי הכל בלי מרגרינה
או שמראש אין במתכון מרגרינה או שהמרתי בשמן

והאתר הזה של '10 דקות' הוא מצויין.
הכנו את זה היום ויצא מעולה.תודהחילזון 123


גם אני. וגם לי יצא מעולה ותודה!!פה לקצת
גם אני מצטרפת לתודות!-עדינה-אחרונה
המתכון של העוגיות שיעל מהדרום רשמה3015
בעצם זה לא לגמרי מתאים לאוזני המן3015

כי הבצק מתנפח ואז האוזן המן מעט מתפקעת מהצורה משולשת

 

יש לי מתכון מעולה אבל בבית.קול דממה
תזכירי לי ואעלה
אני הכנתי היום מבצק שמרים קר, שזה בעצם בצק שמרים בלי התפחהיעל מהדרום
לק"י

4 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים/ מיץ
1/2 כוס סוכר
25 גרם שמרים/ 1/2 כף שמרים יבשים

לשים, מרדדים, קורצים עיגולים, ממלאים, סוגרים לצורת משולש ואופים בחום של 180 מעלות.
אני מילאתי בממרח שווקולד ציפס.

זה אומנם לא הבצק הקלאסי של אוזני המן, אבל יוצא טעים.


קמח מלא 70٪?tchdhksh
מן הסתם שאפשר..אולי צריך יותר נוזליםיעל מהדרום
מה אפשר לעשות עם גריסי פנינה?אמא מתחילה
חוץ מלהוסיף למרק...
להכין כתוספת כמו אורזהתנערי מעפר
ולהוסיף כרובית, עגבניות, זיתים ועוד.
^^^ברוקוליאחרונה

 

גם עם פטריות ובצל מטוגן 

30 יום קודם החג.. ;)נש123

בואו נתחיל להעלות רעיונות למשלוחי מנות.

שוטו!

פ ריקסה,פ וקצ'ות,סמבוסק,פיצות,-אפשר לשים ליד שוקו בשקית/מילקמעין אהבה
לחמניות שום עם מתבלים
באגט קראנץ' עם מתבלים
או סתם לחמניות רגילות
שקשוקה
פנקייק
בלינצ'ס
עוגה אישית,
פשטידה קטנה,
קוגל
עוגיות מזל

לבחור נושא-

תפוחי ם-
עוגת תפוחי ם+ מיץ תפוחי ם+ תפוח+ חומץ תפוחי ם(סתאאם)

שוקולד- חבילת שוקולד,עוגת שוקולד/בראוניז/עוגיות+ מעדן שוקולד


גבינה-
עוגת גבינה/כדורי גבינה+חבילת קרקרים+גבינה עם זיתים/בצל וכו....

דבש-
עוגת דבש,סוכריית דבש, צנצנת קטנה של דבש,דובשניות,

קפה-
מוקה+ עוגת קפה+ ביסקוויטים

סלט פירות

כריות עם חלב - לארוז בצנצנת יפה קטנה.

לקנות עציצים קטנים- לבשל תפוח אדמה ולנעוץ בו קיסמים ארוכים ולשים עליהם- זיתים, תירס גמדי, צנונית, פטריות, עגבניות שרי ושאר רעיונות
או לחלופין- לשים סוכריות גומי וכיוצא בזה


מלוואח עם ביצה קשה ורוטב

בורקס ביתי ממולא ב- תרד גבינה צהובה ובצל, או בגבינות או פירה מתובל עם בצל מטוגן...

לאבנה עם פיתות








פיתות, לחמניות, סלטים, רוגלך, קפה, סלט פירותאשריך
סלט ירקות, מוזלי
רולדת בשר/ רולדת שמרים- תלוי למי אני שולחת ומי אוהב מה...מנסה לעזור


מצרפת קישור עם רעיונותתתתת
אוזן המן גדולה ממלווח44831

אני הכנתי שנה אחת מלווח ממולא בבשר טחון ותוספות.

 

פשוט ממלאים את המלווח ומקפלים אותו בצורת אוזן המן, ולתנור.

 

זה יוצא טעים ברמות, וזה אוזן גדולה שאפשר לשלוח אחד כזה למשפחה.

רעיון חמוד לסעודה! תודה!ירושלמית טרייה

לא יודעת אם מתאים להביא כזה לשכנים, אני לא הייתי רוצה לאכול מבישולים של אחרים. אבל למשפחה אפשר.

נמשע חמוד וטעים.

ממש ממש יפהחתייייך


מגש עם פירות חתוכים יפהמבשרתת


סלט חסה מתוק יפה כזה,בקבוק יין,חלה תוצרת בית,ובקבוק פרי גת..מושיקו 12


למשלוח מנות: עוגיות, ריבה, סלטים, חמוצים - תוצרת בית עדיףטובה


רעיון משנה שעברה ששכנים שלי עשו---אנאל16

הם עשו הכל קפה לקחו כך:

*קופסת נס- קפה(ג'קובס)

*2 כוסות קפה(חדשות)

*עוגיות קפה

*תחתיות לקפה/לתה ועוד

וכתבו בפתק מאמר חזק על קפה

אני לא זוכרת את כולו אבל חלק כן:

"החיים הם כמו קפה-

פעם הפוך ופעם מוקצף..

אני לא זוכרת את ההמשך אבל את יכולה לחבר המשך 'עצמי'

בהצלחההננה-בננה

משלוח מנותhilavo

כאילו מוציא לשון1. בקבוק יין\ מיץ ענבים קטן

2.עוגה

3. שוקולדים

4.אוזני המן

5.פתק ברכה מושקעליקוק

קוסקוס עם מרק פרווה ולחם תבלינים עם ביצה שלמהמוריה בשמחה
מנהג מסבתא שלי ז"ל ונשות מרוקו.
מכינה את המרק והבצק מראש- מחממם בבוקר ושולחים טרי וחם.
ואפשר גם להיות יצרתיים ולסיים החמץ שיש לפני שתתקעו איתו (סלט בורגול,סלט עם קרוטונים, עוגיות עם...)
שתי נק׳:
1. ב"ה למדנו שמשלוח יפה ומושקע לפעמים יכול לגרום אי נוחות למי שמקבל והוא לא מהמשקעים/ יכולים כלכלית. תחשבו על זה.
2. עיקר היום הוא לשמח -תנסו לחשוב על משפחות חדשות/ בודדים/ רווקים/גרושים/גרים/חוצניקים /קשישים /שכנים שלא בקשר ושאולי פחות יתנו להם ושמחו אותם.
נקודות חשובות מאד! ^^^^רוני בלילה


נכון חשוב מה שרשמתדבורית
פעם הכנתימנסה לעזור

לסבתות ספל לשתיה חמה ועליו מודפסות תמונות הילדים עם כיתוב: "עם כאלה מתוקים לא צריך סוכר!".

עצבתי את הכוס על צלחת קריסטל יפה+חבילת תיונים מכובדת/ קפה+ עוגה טובה.

יצא מהמם!

וכמובן מרגש לסבתות!

מקסים!לב אמיץ


שנה אחת הכנתי עוגה כושית פס בצודבורית
קפץ...דבורית
עשיתי ממנה סירה
שיפוד באמצע היה תורן
והברכה בצורת מפרש
חתכתי ריבוע מהעוגה
הטמנתי שם מטבעות שוקולד
כיסיתי בביסקוויט כמו תיבת אוצר
וכתבנו על מזל דגים של חודש אדר
תודה דבורית
יפה. יצירתי.לב אמיץ


גילתי את הסוד: להשקיע בכסף ולא בזמן פלוס פתק עם מחשבהרוני בלילה

שנה שעברה הכנתי עוגיות שוקולד שוות ועתירות שוקולד עם בקבוק מיץ איכותי קנוי.

 

שמתי בנייר מתנות יפה (צהוב עם נקודות. מושלם)


פתק על נייר מהמם.

וזהו.

 

זה היה פשוט נהדר.

 

 

אפשר ללכת על גוון אחדאחת מא"י שלעמ"י


שנה שעברהחוזרת
אישי החליט שאנחנו מביאים אוכל (לפי דעת הרב אליהו) אז הכנתי סמבוסק (מזונות). פוקאצ'ות (המוציא). וצירפנו לחלק גם מרציפן שהכנתי (זה היה ניסוי מוצלח).
תודה על הרעיונות!נש123

עכשיו מחפשת קטע קצר לכתוב בפתק שמצרפים..

 

הנה קטעים שכתבנו בשנים קודמות, אם יעזור למישהו..

 

"למדוני פעם שמשלוח מנות הוא הרפואה הכי עמוקה,

העולם שלנו חולה בשנאה,

חולה מזה שכולם מפחדים אחד מהשני,

חולה מזה שא מאמינים שאפשר לשפר.

כל הצדיקים אמרו שחבר יכול לעשות

הרבה יותר מאשר הרבי הכי גדול,

כי זה רק לוי בכמה אהבה אתה נותן לבן אדם.

גם משלוח מנות זה ככה

לכן בפורים אנחנו מרפאים את העולם..."

(הרב שלמה קרליבך)

 

 

"...ישראל הם עם אחד,

לכן עמהם ה' הוא אחד ובזה הם גוברים על המן וזרעו...

ובשביל כך בפורים בפרט זאת המצווה

משלוח מנות איש לרעהו..."

(אור חדש למהר"ל)

אני קונה מתנה טובה ומוסיפה 2 ברכות להורים.אני84אחרונה
למשל... מפה מיוחדת.... מגבות... משהו שישאר ומוסיפה 2 ברכות למצווה. אבל זה להורים.
לשכנים אני קונה דברים מוכנים וסגורים.. לא יודעת מה כל אחד אוכל וחבל לי להתאמץ.
אני אישית אף פעם לא אוכלת מאחרים.
שאלה שאלתית לגבי תפוחי אדמה:abc
אל תצחקו, אבל----
איך בוחרים את תפו"א האולטימטיבי??

יש אלף סוגים, אלף צבעים.
אני משתמשת בצבע אחד (לא מבדילה בסוג) ופתאום הוא נהיה מימי וטעם לוואי וחולי
מחליפה צבע וגם בו יש מגוון של מרקמים
חלק מתקתקים חלק מימיים יותר
חלק עם טעמי לוואי

בקיצור, איך אדע מה לקנות??
בדך כלל אצל הירקנים יש סוג אחד מצבע אדום וסוג אחד מהלבן.
אם הצהוב מרגישלב אמיץ

מימי וחולי, אולי תנסי את האדום הרגיל שיש אצל הירקן?

 

אני מעדיפה את הצהוב שיותר רך ומלא נוזלים. אפילו לצ'יפס. יוצא רך.

רך ומלא נוזלים??abc
יש לו טעם טפל ממש! אפילו בטיגון!

אני הגעתי למסקנה בנתיים שמה שלכתחילה רשום על זה שמתאים לטיגון הם מתקתקים קצת
מה לעשות? לב אמיץ

שונאים יבש פה בבית.

אני קונה מה שיש הכי זול בסופר...חילזון 123


שאלה טובה, בעיקרון כל זן מתאים למשו אחרקראנץ שוקולד

יש כאלה שטובים לטיגון ויש כאלה לבישול וכו'..

הנה פה יש קצת פירוט.. http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/647/336.html

אני אישית יותר אוהבת את התפוחי אדמה האדומיםתתתת

הם קצת יותר יקרים בד"כ אבל הם יותר קשים כאלה 

ולעשות מהם ציפס זה מעולה!!

אישית אני מעדיפה את האדומיםש.א הלוי
יותר טעימים ובד"כ מחזיקים יותר זמן מעמד
אני יודעת שיש גם בהם סוגים
ואם אראה כמה סוגים של אדום יש סיכוי שאדע מה מתאים לטיגון ואיזה מהם אני אוהבת יותר. (לא מחייב, אבל יש סיכוי.. )
כרגע בעלי עושה את הקניות וגם ככה מביאים רק סוג אחד של אדום (אחר כל פעם) כך שבכל זאת הוא עדיף מבחינתי על הלבן.
טוב, אז גם אני הייתי בעד האדוםabc
עד אחד ההריונות (שבע שנים, כן?) שזה פשוט גרם לי להקיא רק מלראות אותם! הזייה אבל זה מה שהיה...
לכן עברתי ללבן ועכשיו מנסה לחזור לאדום שגם לדעתי בכל מצב עדיף על הלבנים שהם תמיד יותר מימיים..
בכל מקרה, לאחרונה האדומים גם פחות מתוקים

קיצור, מהתגובות פה אני מבינה שזה ניסוי ותהייה או עניין של טעם כמו בכל דבר.. בהסתמך על העובדה שאני לא איזה שף מדופלם בשביל להבדיל בין הזנים..
יש את הצהובים המאורכים וצרים. הם לא מימיים.לב אמיץ


מבחינה תזונתיתטוב בסדר

האדום עדיך כי הוא סוג של פחמימה מלאה. דומה יותר לבטטה מבחינת ערכים תזונתיים.

קיצור - יותר בריא פחות פחמימות...

הכי טוב האדומים..א..א..
אני קונה בד"כ אדום!מנסה לעזוראחרונה

הוא יותר "עמיד" בכל סוגי האפיה, הבישול והטיגון.

הטעם שלו יותר מתקתק והוא לא מר כמו הלבן.

נכון שיש כל מיני זנים וסוגים בכל צבע. אבל האדום עדיף עליי בכל זן שלו.

 

אם בכ"ז נכנס אליי תפו"א לבן הביתה- אני אשתמש בו רק למרקים ולא מעבר. בד"כ.

 

 

גחנון -דחוף לפני שבת61421

עזרה לאשכנזים עם ג'חנון...

קנינו בטעות ג'חנון לא אפוי. (בד"כ קונים אפוי שמתאים למקרו..שמים רבע שעה בתנור ושלום..)

 

אנחנו רוצים אותו פרווה לסעודה שלישית ולכן לא מתאים לשים בחמין.

יש לנו סיר מותאם לג'חנון. (פעם קנינו אפילו שזה לא מאכל מסורתי..)

אם נאפה אותו בסיר  המיוחד עד כניסת שבת ואח"כ נשים על הפלטה עד סעודה שלישית.

זה יהיה מוכן? 

או להתיאש ולהחזיר למקפיא?

חושו לעזרה!

טובב. חוזר למקפיא61421

שבת שלום

לא מכירהאורה2x
מה כתוב על האריזה שלו מבחינת אופן ההכנה?

עכשיו יש לך שבוע ללמוד את החומר ולהתכונן

אם יש לכם פלטה רגילהלב אמיץאחרונה

(לא רק שומרת על החום כמו על פי פסקי הרב מרדכי אליהו זצוק"ל),

אפילו לא צריך לאפות קודם כניסת שבת.

מספיק לארגן בסיר ולהניח על הפלטה לפני כניסת שבת. בעיקרון זה יהיה מוכן כבר בשבת בבוקר.

 

 

שיפקה מהתעשיה הצבאיתמודדת כובעים

קנינו צנצנת, היה נראה טוב.

תכלס אי אפשר לאכול...

 

מה אפשר לעשות כדי להפיג חריפות?

אפשר להחליף חלק מהמים במי ברז?

הי, מישהו יודע?מודדת כובעים


מה זה?לב אמיץ


שיפקה זה פלפלים חריפים קטנים, משומרים, כמו חמוציםמודדת כובעים


רק השערהסה"רורית
אולי לפתוח את המכסה, ולכסות מעל רק בשקית ניילון. וככה המכסה לא אטום, והחריפות קצת תרד. אולי...
אני רואה שלא מכירים פה לא שיפקה ולא הגששים מודדת כובעים


דווקא גדלנו ונבחנו בקיאות על הגששים לב אמיץ

אבל לא זוכרת - תזכירי לי היכן צריך לעיין..חיוך

 

משערת שאם תשטפי אותם או אפילו תשרי במים, חלק מהחריפות יפוג.

תנסי עם כמה אחדים.

 

אולי אפילו להוסיף שמן זית.

הספרדי שהתחתן עם האשכנזיהמודדת כובעים


עצמאותה לב אמיץ

זה נראה לי אחד האחרונים. באלה אני לא מספיק בקיאה.

 

ולגבי החריפות - בהצלחה ורסנו קורץ.

לא ניסיתי עם שיפקהabcאחרונה
אבל במלפפון חמוץ שנשפכו לנו המים פעם הכנסנו מים רגילים והטעם לגמרי לגמרי נהרס!
יש מצב שיוציא לך קצת מהחריפות אבל בטח הטעם ישתנה..
חוץ מזה, מה טעם של שיפקה לא חריף????
חח
התפחה- שאלה דחופה.שמן פשתן

כתוב במתכון- להתפיח. בחורף -לילה במקרר.

אז מה אני עושה עכשיו?

מה זה?ט'
סוג של עוגת שמרים - כמו רולדות שמרים מבצקשמן פשתן

פריך (?)

הנה המתכון אם זה עוזר

תתפיחי ליד מקור חוםהתנערי מעפר
עכשיו לא כ״כ קר. אני חושבת שזה יסתדר לך.
יחסית עוד מוקדם.
עכשיו חמים,התפחה רגילה עד להכפלת נפח..קראנץ שוקולד
מה עשית בסוף? שלחי תמונה של הפירורים אורה2x
אפילו פירורים כבר אין!!! תודה לעונים שמן פשתןאחרונה


לכבוד שבת קודשאריק מהדרום
חזה עוף בלימון.


פשש איך היה?אורה2x
היה מעולה ב"האריק מהדרוםאחרונה

זה כמובן על פי מתכון הספר מטעמי הבית היהודי, כשאני מעלה את זה אין צורך לציין כי כולם יודעים שאני עובד כמו רובוט לפי מה שהיא כותבת.

מנגוחדשה ישנה
אז גיליתי שיש לי במקפיא מנגו טחון מאז... לא נעים להגיד אפילו ממתי.. תבינו לבד לפי העונה 🤔
לזרוק? יש מצב שזה עדיין בסדר?
מה אפשר לעשות עם זה? זה כוס חד פעמית של מנגו שהיה רך מידי אז טחנתי והקפאתי...
הייתי מקציפה ריצ' ומוסיפה. אחלה גלידה!פעימה


אפילו שזה בהקפאה מהקיץ? 😬חדשה ישנה
אין שום בעיה עם הקפאה מהקיץ.mother goose

אני גדלתי בבית שבו מקפיאים לתקופה של שנה + (תלוי באוכל- בגלל פסח צריך לרוקן)

 

ההמלצות על הקפאה הן עד שנה, אבל מנסיון- אפשר גם יותר בכיף.

כמובן, כל עוד זה ארוז ומכוסה כמו שצריך.

^^ לי נשאר סורבה כזה במקפיא מסוף עונת המנגוהתנערי מעפר
תודה לכן.. אפשר מתכון? יש לי שמנת מתוקהחדשה ישנהאחרונה
מאיפה אפשר להשיג את הסיר חשמלי הזה?קראנץ שוקולד


בשוק.לב אמיץ


אתה ירושלמי?מנסה לעזור


חבל אבל גם אני לא לצערימנסה לעזור

פשוט יש שם חנות שרכשתי דרכה את הסיר החשמלי הזה...

הייתי שולחת אותך אליה

מה השם? לפעמים יוצא לי להיות שם..קראנץ שוקולד


אממ...מנסה לעזוראחרונה

חנות כזאת קטנה של כלים. כתוב למעלה "שולמית". משהו כזה.

מקווה שאני מדייקת...

אמור להיות בכל מקום שיש ערבים/בדואיםפסיפלורה1
בדרך כלל בשווקים.
יש בב"ש בשוק הבדואי
כן, בנוסף למה שהזכרתי קודםמנסה לעזור

שכנה שלי קנתה את זה במחנה יהודה אצל הערבים.

 

אבל יש גם חנות בגאולה שמוכרת את זה.

כלים לחימום אוכל על הפלטהאנונימוס

באילו כלים אתם מחממים את האוכל על הפלטה?

 

אני מחפשת משהו שמצד אחד אפשר לחמם איתו על הפלטה, ומצד שני שיהיה יפה להגיש איתו.

 

אני יודעת שבעבר היו כמו מגשיות נירוסטה עם מכסה, שזה גם יפה להגשה וגם אפשר להניח ישירות על הפלטה. אבל משיטוט במספר חנויות, הבנתי שהפסיקו לייצר את זה.

 

יש גם את כל הכלי זכוכית/ פורצלן/ חרסינה. אבל אני מפחדת לשים אותם ישירות על הפלטה או להכניס אותם לתנור.. (זה לא יכול להתפוצץ?)

 

ואופציה של תבניות חד פעמיות וסירים, פחות מועדפת עלי..

פיירקס- עמיד על פלטההשם שלי


פיירקס וחרסינה (עבה) עמידים בחום מאוד גבוהאמא מתחילה
כל תבנית שמתאימה לתנור... יש הרבה יפותפעימה

במקרים שיש משהו שממש מלכלך את התבנית - אני מעבירה ישר לתבנית אחרת ואז זה נראה יותר מכובד בהגשה.

פיירקס וקרמיקהאשריך
תמיד פחדתי לשים חרסינה/ קרמיקה/ זכוכיות על הפלטה..אנונימוס

ננסה פעם אחת בכל זאת..

מקווה שלא יתפוצץ חושף שיניים

רק כדאי וודא שהכלי לא דק מידי (למשל לא כל זכוכית ניתן לשיםאמא מתחילה
על הפלטה.. בעיקר פיירקס)
על כלים שעמידים לחום יש סימוןשיר מזמור
לא כלט זכוכית מתאימה.
ויש המום כלים מהממים בכל החנויות.
איזה סימון?אשריך
כמו ריבוע עם תנור קטןחילזון 123


תודה!אשריך


חרסינה שהיא "תבנית" ולא סתם כלי הגשה!ירושלמית טרייה

שימי לב לתחתית של הכלי:

כלי חרסינה רגילים יש להם מין פס בולט ובעצם הכלי לא עומד עם התחתית שלו כולה על השולחן אלא רק הפס הבולט נוגע בשולחן. כמו שיש לצלחות חרסינה.

לעומת זה כלים שהם מתאימים לתנור ולפלטה (תנור יכול להיות הרבה יותר חם) יש להם תחתית שטוחה לגמרי ועם גימור מחוספס קצת.

וכמובן שכשקונים כתוב על זה תבנית..

 

 

אני מאד אוהבת את הכלים האלה. משתמשת בהם המון בדיוק מהסיבה שאמרת. זה גם יפה להגיש וגם מהיר ונשאר חם.

מה שכן שימי לב שקשה לנקות מהם לכלוכים אחרי אפיה. אז אם זה משהו שאפשר להעביר, סתם תוספת כלשהיא או עוף, אני שמה בכלי רק בשלב החימום על הפלטה. אם זאת פשטידה או לזניה שכמובן לא מעבירים כדאי לשים נייר אפיה אחרת סיוט לנקות. גוזרים את השוליים כי זה בדרך גלל גדול מדי לכלים האלה.

לגבי חרסינה:snow
הפס שהזכרת לא קשור לחימום אלא לאופן הייצור. הוא שם כדי שהגלזורה (הציפוי) לא תידבק לתנור (התעשייתי) בזמן ההכנה של הכלי.
יש עוד דרכים למנוע את זה ולכן זה לא נמצא על כל הכלים.
יש עוד סיבות להימצאות של פס כזה (שימי לב שגם בחלק מכוסות הפלסטיק יש אותו, ובחלק אין), אבל למיטב הבנתי אין קשר לחימום.
בכל מקרה קרמיקה עוברת שריפה בתנור בחום של סביב 1000 מעלות בתהליך הייצור שלה, אני בספק אם חימום על פלטה או אפיה בתנור ידגדגו לה.
לא מומחית אבל למדתי קצת על התחום. אולי יש פה מומחים שיוכלו לדייק ולהסביר יותר טוב (:
אבל התכוונתי שלתבניות בכלל אין גלזורה למטהירושלמית טרייהאחרונה

טוב שהזכרת לי את המילה הנכונה..

אני פשוט יודעת שזה ככה מנסיוני בקניות - מה שהיה כתוב עליו תבנית היה שטוח וללא גלזורה למטה.

ואני מניחה שזה הגיוני כי לאפיה את רוצה תבנית שנצמדת למשטח שמתחתיה לגמרי.

 

אז אני מניחה שהכלים האלה הם גם עבים יותר.

 

וחרסינה לגמרי שונה מקרמיקה, לא? זה מכיל גם זכוכית או משהו..

אני לא מבינה בייצור כלים, רק בקניות חושף שיניים

 

מתכונים לתוספת לארוחת צהריים עם קטניותתמיד שמחה!
כמו: שעועית מש, קינואה, אפונה, עדשים ירוקות/אדומות, בורגול.
שעועית ירוקה מוקפצתתתתת

אצלנו זה להיט

אני מוסיפה עוד שומשום למתכון

 

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4308

מרק אפונהכמו צמח בר
מג'דרה
מרק עדשים
עוף עם רוטב (צימוקים/עגבניות) ובורגול
פשטידת קינואה ובטטה


תגידי מה נשמע לך מעניין (אם בכלל) ואכתוב מתכון..
אשמח למתכון של עוף עם בורגול(=רק שמחה=)
-->כמו צמח בר
-מטגנים בצל אחד גדול בסיר עד שהוא מצהיב.
-מוסיפים עגבניה אחת חתוכה לקוביות, מטגנים עד שהיא מתרככת.
-מוסיפים חופן צימוקים (לא חובה)
-מוסיפים את העוף
-מתבלים: מלח, פלפל, ומעט חוויג' או כורכום.

מטגנים את העוף עד שהוא מוכן (מכל הצדדים)
ואז מנמיכים את האש ומבשלים (בנוזלים שהופרשו) עוד כ-20 דק'.

(זה מתכון לבערך קג' עוף)


מכינים בורגול:
בקופסה עם מכסה-
על כל כוס בורגול שמים כוס ורבע מים רותחים.
מתבלים במעט מלח ומערבבים.
מכסים לבערך 10 דק'- עד שאין מים.
אם נשארו עדיין מים אחרי 15-20 דק'- אפשר לשפוך אותם.

מגישים את העוף עם הרוטב על הבורגול.
(הרוטב גורם שהבורגול לא יהיה יבש..)
אשמח למתכון של המרק והפשטידהתמיד שמחה!
איזה מהמרקים?כמו צמח בר
והפשטידה לקחתי מפה:
http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/all-week-recipes-eating-healthy/Recipe-dab88e569525151006.htm

(עכשיו אני רואה שהם עשו את זה עם בורגול, אבל גם קינואה הולך עם זה. ואני לא שמה טימין..)
מרק עדשיםתמיד שמחה!
>>כמו צמח בר

מצרכים:

*בצל אחד גדול, קצוץ

* 2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות (אפשר גם עם אדומות, אבל פחות טעים לדעתי..)

* 6 שיני שום שלמות

* 100 גר' רסק עגבניות

*מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת מרק

 

 

 

הכנה:

מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב.

מוסיפים את העדשים לטיגון קצר.

מוסיפים מים, ככל שמוסיפים יותר המרק פחות סמיך. אז תוסיפי לפי הדלילות שאת אוהבת (אני שמה בערך 2 ליטר)

מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב

מוסיפים את שיני השום ומתבלים לפי הטעם.

 

בישול של בערך שעה

 

 

תבשיל עדשיםבת 30

מטגנים בצל וקוביות גזר, ממוסיפים עדשים ירוקים או שחורים, מים, מלח, כמון וכורכום ומבשלים עד שהעדשים רכים.

מגישים עם אורז וסלט וזו ארוחת צהריים נהדרת.

 

עוד רעיון- תבשיל גזר וחומוס. (כדאי לבשל מראש כמות גדולה של חומוס ולהקפיא במנות קטנות וכך אפשר להוסיף למרקים או לכל תבשיל). מטגנים בצל, גזר פרוס או חתוך ואפשר גם בטטה. מוסיפים את החומוס, מים ותבלינים- אני אוהבת מלח וכמון. 

 

אגב, בורגול זה חיטה- פחמימה- לא קטנית.

אני מטגנת בצל, מוסיפה את הבורגול עם מים, מלח וכמון וזה מתבשל מאוד מהר- חמש דקות בערך

הבורגול לא יוצא דייסתי ככה?אורין


לא. יוצא כמו אורז, קוסקוס וכד'.בת 30


כמהשיר מזמור
1. תבשיל קינואה בורגול ועדשים כתומות. בערך שליש שליש שליש. מטגנת בצל+שום. .. מוסיפה את הקטניות.
מטבלת ברסק... תבלינים וירוקים(בעיקר סלרי אבל לא רק ) .

מוסיפה מים ומבשלת.

2. מש עם פטריות וקוביות בטטה- מעולה!. תגגלי ותמצאי.

3. התחלתי להוסיף אפונה ירוקה לתבשילי עוף לפי מתכון ש"מנסה לעזור" נתנה. מעולה ממש!

4. קינואה ועדשים כתומות אני מוסיפה למרקים, לממולאים עם אורז ובשר ולקציצות בשר.

5. הכל בתבנית- מפזרים טבעות בצל. קטניות שרוצים (בורגול. גריסים. קינואה. אורז וכדו ) ומעל עוף מטובל טוב (בדר"כ שמן ותבלינים.. לפעמים רוטב צילי לפעמים סילאן ) . שופכים מים לפי כמות הקטניות ששמת . נייר כסף ולתנור.
הקטניות מקבלות מהעוף טעם נהדר.
נשמע מושלםםםםםםםכח הרצון
רק הערה בקשר ל5להרות כוחות
אלו לא קטניות, אלא דגנים.
רק הערה כללית: בורגול = חיטה.ש.א הלוי
חיטת דורום בד"כ
זה לא אומר שזה רע אבל זה לא קטניה וזה פחמימה.
קטניה יכולה להיות פחמימהג'נדס
כמו אורז תירס אפונה...
אורז זה קטנית רק בפסח...בת 30

וגם תירס...

אורז ותירס בהגדרה הבוטנית והתזונתית הם דגנים. 

קטניות- צמחים ממשפחת הפרפרניים: חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, פול.

במצבם הטרי הם יותר ירק פחמימתי, במצבם המיובש הם חלבון נהדר- שצריך לאכול אותו בשילוב עם דגן כדי לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף. 

 

 

אורז זה לא קטניות גם בפסח...רוקדת בגשם

פשוט זה גם דומה

התכוונתי שמתיחסים לאורז כאל קטניותבת 30אחרונה

וזה קורה בפסח, שאז ההגדרה של קטניות היא לא ממש הגדרה בוטנית.

אני מכינה בורגול עם ירקות- הילדים טורפים...ככה:אם+7


אוף, ברחה לי ההודעהאם+7

ככה:

מכינה בנפרד בורגול עם מים רותחים.

בסיר נפרד- קצת שמן זית, בצל ושום קצוץ- רק אם אוהבים, אני עושה בלי כי עושים אצלי "בדיקת בצל"...

כשזה מאודה טוב- לשים קוביות בטטה, קישואים וגמבה- הכל חתוך לקוביות, לאדות הרבה זמן, להוסיף קצת רסק עגבניות, קטשופ, תבלינים- פ. מתוקה. פלפל וקצת מים ואז להוסיף את הבורגול.

סליחה שאין לי כמויות מדויקות.

עוגיות בריאותתמיד שמחה!
מתכונים לעוגות ועוגיות בריאות וללא סוכר לבן וקמח לבן.
מי שיכולה לשתף במתכונים בריאים שיש לה נשמח!
מישהו/יתמיד שמחה!
בגדול את יכולה להחליף במתכונים שיש לך לקמח מלא וסוכר חוםכף עץ

ממליצה על עוגת תפוחים בחושה של ניקי ב

ויש לי מתכונים טובים לעוגת בננות ועוגיות גרנולה,

אם מעניין אותך, אשתדל להעלות במוצ"ש/ראשון

👍👍👍תמיד שמחה!
אז הנה המתכון לעוגת בננותכף עץאחרונה

ביצה

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

כפית תמצית וניל

בננה

כוס קמח (מלא / רגיל)

1/2 כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפיה

אני אוהבת להוסיף שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צי'פס

 

לאפות ב170 מעלות כחצי שעה-40 דקות.

 

 

מתכון מעולה-מחייכת =)
3/4 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס סילאן
כוס שומשום
4 כוסות פצופוצי אורז

לשים בסיר לחמם מעט, לשפוך על הפצפוצי אורז לשטח לריבועים ולחתוך..לשמור במקפיא
עוגיות גרעיניםעוד כינוי

1 כוס גרעיני חמניה קלופים

1 כוס שומשום

3/4 כוס סוכר חום (אפשר להוריד עד 1/2 כוס)

1 ביצה

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

1/2 כוס חמוציות (לא חייבים אבל מוסיף מאוד)

מערבבים הכל בקערה עם כף

שמים עם כפית תלוליות קטנות על התבנית.

אופים כעשר עד עשרים דקות - תלוי בחוזק של התנור.

 

מעולות!

תכיני מיד כמות כפולה ליקוק

ענביםרבקוש
כן, אני יודעת שחורף עכשיו...
אבל יש לנו ענבים ולא בא לנו לאכול טותם כי קרררר.
מה אפשר לעשות איתם?
להוסיף ללפתןחילזון 123


לא אוכלים לפתן 🙊רבקוש
אבל תודה🌸
לטחון אותם במיקסרפלפל שחור
מחית/ מיץ ענבים.
בורר פרי הגפן! 🍇
אנסה.רבקוש
תודה רבה!!
לתת לילדים לדרוך עליהםבת 30

עם רגליים נקיות כמובן.

את התירוש לשים בבקבוק זכוכית עם בלון במקום הפקק.

לתת ליין לתסוס- ורואים איך הבלון מתנפח עם התסיסה.

לעשות קידוש על היין הביתי עוד כמה חודשים....

 

הרווחתם גם תעסוקה, גם קצת לימודי מדע ביתיים וגם הרגשה של איך היו פעם מכינים יין....

להביא לנו..רבה אמונתך!
אפשר לחמם ענבים. שימו בכלי עם מים חמימים, ואז לא יהיה קר לאכול
להקפיארוקדת בגשם

הרבה יותר מגרה

איכס!!!!!!!!!!!!!!!!!tcrvocrkhi


כל אחד והטעם שלורוקדת בגשםאחרונה


לחות😱 מה עושים איתה??סה"רורית
אנחנו שוכרים דירה, שיש בה המון המון לחות.
פירות וירקות שמחוץ למקרר-מעלים עובש.או מתקלקלים ממש מהר.
יש למישהו עיצה?
משתדלים לאוורר את הבית כשאנחנו לא נמצאים (ממש קר שם..אז כשאנחנו בבית זה לא ממש אפשרי..)
נשמח לעצות!
כל כך לא אוהבת לזרוק אוכל😔
תודה לכם!
לשמור במקרר? מחוץ לבית במרפסת?חילזון 123


^^^לב אמיץ

אם כי מוזר שממש קר ובכל זאת הפירות מתקלקלים.

 

אצלנו בגלל המזגן בחורף, כל מה שאפשר לשמור במקרר: אגסים, תפוחים, כל הירקות, אני שמה שם. וכל השאר - קערה עם פירות הדר, אפרסמונים, קיווי, דלורית, תפ"א, אני שמה בחוץ במרפסת כביסה - קפוא שם וזה לא בצד של השמש, והיא חסומה ברשת מפני יונים וציפורים.

גם לנו יש הרבה לחותבתאל1אחרונה

קנינו סופחי לחות בסופר.. זה קופסא מרובעת עם חומר כזה ששמים בפנים והוא סופח לחות שבאוויר..

שמנו בארונות של המטבח ולפעמים כשאנחנו נוסעים שבת אז במקלחת...משום מה תמיד מחניק שם מלחות כשהבית לא מאוורר...

אולי יעזור לכם...

אני אישית לא קונה הרבה תפו"א ובטטות בגלל זה... רק מה שצריך לאותו שבוע...מעצבן קצת אבל חבל שיתקלקל...

אין חלב לפשטידה שירשיר90
באסה. לא שמתי לב שנגמר החלב.
עשיתי הכנות לפשטידת תירס וחסר לי כוס חלב
קריטי?

האמת, אני לא מהמחבבות להחליף חומרים באחרים
אבל יש תחליף? ואוקי אם לא,
יש למישהו כאן מתכון קליל לפשטידת תירס?
בלי חלב?

פעם היה לי מתכון עם קוטג'.לב אמיץ

בעצם למה חלב? יש הרבה קמח במתכון?

3 כפות קמח.שירשיר90
זה לא הרבה...
באמת מעט.לב אמיץ

מענין למה כוס שלמה של חלב.

שמנת לבישול או מתוקה יש?קראנץ שוקולד
כן. זה בדיוק מה שעשיתי בסוףשירשיר90
תודה

אבל נראה לי יצא מתוק מדי...
כי זה תירס
למרות המלח והשאר
אפשר מיםלהרות כוחותאחרונה
בשר טחוןחדשה ישנה
אם אני רוצה לטחון בשר בבית שיהיה מתאים לקציצות, קובה וכו', איזה מספר צריך? בשר מספר 8 יתאים?
תודה רבה!
נראה לי 2 יתאים יותר, לא?ש.א הלוי
אולי 4..
8 פחות מתאים לזה ממה שאני יודעת..
כמו שכתבו מעלי - 8 לא מתאים.לב אמיץ

2 או 10.

ואמא שלי טוחנת רק 4 - מכולם הוא הכי פחות שומני, ויוצא לה מעולה בקציצות, בולונז, ממולא וכו'.

התכוונתי להגיב גם מתחת לג'נדס.לב אמיץ


2 צלעותג'נדס
תודה רבה! עזרתן לי מאודחדשה ישנהאחרונה
מתכונים טעימים עם רוטב סויה או צילי מתוק?חבוי

 

של סלטים יהיה הכי טוב וגם משהו בתנור וכו' חיוך גדול

חזה עוף בתנור עם הנ"ל או עוף, חצילים קוביות עם הנ"לאשריך

מוקפץ עם רוטב סויה, תפו"א או בטטות עם הנ"ל

תוכלי לפרט לי על המוקפץ?חבוי


מאדים ירקות כגון קליפות גזר (בעזרת קולפן), בצל קצוץאשריך

ורצועות גמבה, עם שום כתוש, כשהם רכים מוסיפים רוטב סויה וקוביות חזה עוף , מאדים עד שהחזה לבן, וזייהו!

ירקות מוקפצים עם חזה עוף- סיני. דורש השקעה אבל טעים ברמות!מנסה לעזור

כל פעם שהכנתי- זה גרף מחמאות!
הכנתי את זה גם בתור מנה ראשונה ב-7 ברכות על עלי סיגר.

כל מי שטעם- החמיא וביקש עוד..

אפשר להכין גם לליל שבת עם אורז לבן

או סתם יום חול עם פתיתים.

ממש מומלץ!
 

תהנו...

 

 

 

 

חזה עוף עם ירקות מוקפצים- סיני

טעיםםםם.... J

  • לחתוך חזה עוף לקוביות לא גדולות ולהשרות ברוטב סויה כל הלילה.
  • לפני שמתחילים לבשל, כדאי להכין את כל הירקות חתוכים בצד:
  • 2-3 בצלים לבנים חתוכים לחצאי טבעות
  • 1 בצל סגול כנ"ל
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים גס, מופרדים לבן וירוק בנפרד
  • 3-4 גזרים חתוכים למקלות סיניים
  • 2 קישואים חתוכים למקלות סיניים
  • 2-3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
  • 1-2 פלפל צהוב- כנ"ל
  • כרוב חתוך
  • 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
  • (אפשר גם תירס מקופסת שימורים למי שאוהב...)
  • 4-6 שיני שום חתוכים לרבעים
  • רוטב סויה
  • תבלינים: מלח (מעט), פלפל, כורכום, גריל עוף/פפריקה, חוויג'/ כמון, צ'ילי גרוס חריף/פלפל חריף חתוך

     

    אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה או סיר רחב מטגנים את הבצל הלבן, הסגול והחלקים הלבנים של הבצל הירוק עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כמה דקות עם כף מעץ.
  3. מוסיפים את החזה עוף שהושרה עוד לילה קודם, מתבלים במעט צ'ילי גרוס/ פלפל חריף ומטגנים היטב עד שהחזה הופך לצבע לבן מכל הכיוונים.
  4. מתבלים בגריל עוף ומעט כורכום. מטגנים עוד דקה ומוציאים רק את חתיכות החזה לבחוץ.
  5. מוסיפים לסיר את הפטריות וחתיכות הכרוב ומערבבים.
  6. מוסיפים את "מקלות" הגזר, מערבבים ומכסים. מבשלים כמה דק' עד שהגזר מתרכך מעט.
  7. מוסיפים לפי הסדר: קישואים, גמבות והחלקים הירוקים של הבצל הירוק. מבשלים עד לריכוך.
  8. שופכים רוטב סויה (לפי הטעם) על הכול+ כפית סוכר על הירקות ולערבב. מבשלים עוד כמה דקות..
  9. טועמים ומתקנים תיבול. (פלפל שחור, גריל עוף, כמון וכו'..)

      מוסיפים את החזה עוף, מערבבים ו...זהו!! לבריאות! 

 

ניתן להגיש עם פתיתים/ אורז וסלט ירקות..

 

או בתור מנה ראשונה על קעריות מעלי סיגר/ קונכיות בצק...- לשמחות וכו'...

 

לבריאות ובתאבון!  יוצא משו!!!

כמה זה עקרוני אם אוותר על הבצל ירוק? משמעותי בטעם?חבוי

 

נשמע מצויין!

ממש לא הכרחי. אני כבר עושה את זה ללא בצל ירוק.מנסה לעזוראחרונה

וגם לא תמיד יש לי בצל סגול.

אם יש- שמה.

אם לא- משתמשת רק בבצל לבן...

 

כל פעם משחקת עם הרכיבים.

ת'כלס יש כאן המון ירקות. הצבעים הם יותר חגיגה לעין.

אז גם עם הפלפלים והגמבות- זה לא ממש קריטי.

ואם יש לי רק גמבות אדומות למשל- אז אני עושה רק עם גמבות אדומות.

 

זה יוצא נהדר ליקוק,

בהצלחה.

סלט חצילים עם צ'ילי. בטטה עם צ'ילי.בשמחה תמיד!

אופים בתנור קוביות חציל- שמים לפני כן שמן זית וטיפה מים ומלח. מערבבים טוב ואופים בתנור עד שמוכן.

 

2 שיני שום קצוץ/כתוש, כף סויה, 2-3 כפות צ'ילי, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. טעיייםםם.

 

 

חותכים קוביות קטנות של בטטה, מטגנים בשמן זית- לא הרבה שמן עד שהכל רך. מוסיפים 3 שיני שום פרוסות. מוסיפים צ'ילי, מלח ופלפל שחור..

מתכונים מצויינים!!! תודה רבה אנסה אותם חבוי