שרשור חדש
רעיונות לסלטים בריאים.~א.ל

אשמח לשמוע

חומוס, טחינה, כרוב, חציל בטחינה, ביציםאשריך
בהכנה ביתית כמובן, חסה..
קינואה אדומה או שחורה...אני84
שלוקה מעט.... לסנן להוסיף חופן כוסברה ופטרוזליה צנוברים פקאן סיני או אגוזים מעט שומשום קלוי טיפה לימון מלח וכפית סוכר....
הכנתי מס פעמים וכל מי שטעם השתגע....
בתאבון
נב: שאני מכינה אני מכינה רק לאותו ערב למחרת מתבלת קינואה חדשה... לא טעים להשאיר למחרת...
קינואה אדומה ובורגולאמא מחנכת

מבשלים את הקינואה כרבע שעה ומסננים היטב.

את הבורגול משרים כרבע שעה במים רותחים ומסננים.

מערבבים בעדינות בעזרת מזלג  כשהתקרר ומוסיפים תיבול:

מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח, פלפל חור גרוס

ועכשיו... חופן גדול של עשבי תיבול קצוצים דק : נענע+ פטרוזילה+ בצל ירוק-ללא הלבן...

תפו"ע חתוך לקוביות קטנות, חמוציות, 

קל, בריא וטעים

נשמע טוב. אפשר להחליף את הנענע והבצל ירוק או משמעותי?חבוי


בטטה ועדשיםאמא מחנכת

מבשלים עדשים שחורות בשפע של מים כ25 דק ומסננים.

קולים בתנור קוביות בטטה קטנות (קלופות)

מערבבים ומוסיפים קוביות בצל סגול, פטרוזילה קצוצה וחמוציות.

תיבול :1. שמן זית ומיץ לימון  

 2. באופן שווה דבש, לימן ושמן זית  

3. רוטב צ'ילי מתוק

נשמע מעולה!!lili

האם הבטטה לא נמעכת כשמערבבים את הסלט?

 

סלט גזר מרענן עסיסי וטעיםםםכח הרצון
סלט גזר ותפוזים:
מגרדים גזרים דק, קוביות קטנות של תפוז, מעט סוכר ומיץ לימון.
סלט מושלםםםם ילדים משוגעים עליו. גם מבוגרים.

סלט סלק טרי:
מגרדים קטן סלק טרי גזר ותפוח ירוק.
מתבלים במעט סוכר ומיץ לימון.
חלומייייייי... מושלםםםםם.......
נשמע מוזר אבל ממליצה ממש לנסות.
המרכיבים לא מסתדרים ביחד..עיניים תכולות
איך קשור תפוז וגזר? גזר ותפוח? עם סלק?!
גם אני לא האמנתי עד שטעמתי.. אבל זה מסוגחדשה ישנה
הסלטים שהם 'סלטי בנות', כלומר, בדרכ גברים לא מתחברים לזה כמו לכל הסלטים המתוקים..
הטעמים מסתדרים ברגע שטועמים..כח הרצון
אצלינו כולם משוגעים על הסלטים האלו...
גם הגברים... (:
זה הכי הולך בקיץ (העונה של הסלטים האלו מתחילה אצלינו בפסח...)
בחורף אנחנו יותר בקטע של סלטים מבושלים...
אבל הסלט הכיייייי טעים שתמידדדד נגמר ולא משנה כמה קערות יהיו על השולחן זה סלט ירקות רגיל עם מלפפונים עגבניות חסה כרוב בצל פלפלים צהובים ואדומים בצל קולורבי ונבטים...
הטעם תלוי גם ב-איך חותכים את הירקות...
אני בעד פסים... כל הסלט פסים פסים...
תיבול- שמן מלח פלפל שחור מיץ מלימון טרי.
לפעמים מתבלים במיונז... גם טעיםםםם... (:
ניסתי את הסלט גזר ותפוז וואלה--מעניין!! תודה תנסו!חבוי


אז זה לא כ"כ סלט אבל בשבילי זה קינוח בריאאופטימיות
גזרים מגורדים יחד עם קוביות אננס(שימורים. אפשר להוסיף מיץ תפוזים.)
מעין "קומפוט" ...
שליהחיים שוים

סלק מגורד עם שקדים קלויים (בתיבול פשוט של שמן מלח וחומץ)

גזר מגורד עם חמוציות (תיבול דומה לא זוכרת בדיוק)

 

סלטי חסה מכל הסוגים, 

סלט כרוב עם מנצס

סלט פסטו (בזיליקום טחון עם שמן זית ואגוזי מלך (במקום הצנוברים היקרים יותר) )

 

ניסתי גם את הגזר עם החמוציות-טעיםם!חבוי


אני הכי אוהבת את הירקות הטריים עם לימון חדשה ישנה
שומר עם לימון, שמן ומלח- מושלם!

קולורבי לחתוך דק כמו גפרורים ולהוסיף שפע לימון , פלפל שחור ומלח ושמן זית.

כרוב לבן קצוץ דק עם לימון, שמן זית ומלח. לשידרוג- לפזר מעל גרעיני דלעת וחמניה קלויים.
^^^ גם אני. לשומר ולכרוב כדאי להוסיף שמיר קצוץ, תנסיירושלמית טרייה
זה ממש מעולה.
אפשר באותה צורה גם לחתוך רצועות פלפלים קצרות בכל הצבעים. עם שמן זית, לימון ומלח. זה נורא טעים. צריך לעמוד טיפה במקרר לפני האכילה, שיתרככו הפלפלים ויקבלו טעמים.
סלט באק צ'ויירושלמית טרייה
באק צ'וי אלה עלים ירוקים, מאד פריכים אבל קצת מרירים. בעלי הביא מאושר עד, עד לפני כשנה לא הכרתי כזה דבר.

שמתי אותם קצוצים עם הרבה פטרוזיליה קצוצה, מעט לימון, פלפל שחור גרוס, חמוציות ומיץ תפוזים.

יוצא צבעוני וטעים מאד.
סלק עם לימון ופטרוזיליהנסיאל


כמה:+mp8

*כרוב סגול ולבן קצוצים חצי חצי.

בצל ירוק קצוץ.מתבלם במיץ לימון, שמן ומלח. מעט פלפל שחור.

מפזרים מלמעלה שומשום/ שקדים פרוסים/ גרעיני חמניה קלופים.

*עגבניות שרי קצוצות עם טבעות זיתים, שום כתוש, כוסברה קצוצה. מלמעלה מעט שמן, מלח וזעתר.

* רצועות קולורבי, גזר ופלפל (אדום וצהוב), מתובלים בשמן, מיץ לימון ומלח. שום כתוש.

* פרוסות גזר חי עם שום כתוש וכוסברה קצוצה, מתובלים במיץ לימון, שמן ומלח.

סלט גרגנשואה מאושרת.אחרונה

סלט גרג - עדשים שחורות, בורגול, מלפפון עגבניה, פטרוזיליה, גמבה, בטטה ואגוזי מלך

 

יש את זה באינטרנט בכל מקום, חולה על זה.

 

 

למישהי יש מתכון טוב לחלות?בוערת

אשמח לפירוט אך עושים את זה בפועל, 

כי יש לי מלא מתכונים אבל אני לא מצליחה לעשות אותם טוב....

תודהחיוך

כמה זמן את לשה? בצק שמרים צריך הרבה לישה לפני התפחה ראשונהש.א הלוי
את נותנת התפחה אחרי שאת קולעת לצורות?
את שמה ביצה בבצק? (אצלי זה עוזר לרכות)
באיזה תוכנית את אופה? את שמה כלי עם מים בתנור?
מה לא יוצא טוב בחלות?
איזה קמח את משתמשת?
השמרים טובים?


אני עושה את של ארז קומורבסקי רק עם יותר שמן
(וחומרים רגילים, במתכון שלו כתוב אורגני וכו'.. )
יוצא נהדר.
אני משתמשת בקמח של עץ השדה 100%בוערת

ונותנת לזה לתפוח ושמה ביצה.

הקטע שהבצק יוצא כבד כזה, ואם אני שמה יותר משתי כפות שמרים זה יוצא עם יותר מדי טעם....

אני שמה שמרים יבשים, ושמה תבנית עם מים...

עשית לפי המתכון שעל האריזה?בת 30

כי זה מתכון שלפעמים כן יוצא טוב.

אבל באמת גם לי יוצא כבד. לכן מעדיפה 70% לחלות.

שעשיתה אבל 70% יצא לי הרבה יותר גרוע...בוערת


אין לי כ"כ ניסיון עם 100%ש.א הלוי
בפעמים הבודדות שהכנתי יצא טוב.

אבל הכפלתי את החומרים כמעט בהכל..
1½ ואפילו 2 כפות שמרים (שמבחינתי זה המון לק"ג)
סוכר - 5-6 כפות (אפשר פחות אבל אני גרה באזור קר וזה עוזר לשמרים)
13 כפות שמן במקום 6 כפות
2 ביתים לק"ג

וכמעט פי 2 מים. (לפי מה שהרגיש לי)



ואני שמה כף מלח בסוף- אחרי לישה ראשונית כזו כשהבצק כבר אחיד (לפני הלישה העיקרית)

הקפדתי על התפחה שנייה

וללוש המוןןן בערך 15 דקות. (הבאתי לבעלי ללוש.. לגברים בד"כ יש יותר כוח לזה והוא לש טוב)


תודה.בוערתאחרונה


ממליצה על הסרטונים של אתר שמריתחבוי


המתכון שפירסמתי כאןג'נדס
לפני כשבוע שבועיים לקמח מלא, במקור הוא לקמח לבן, כך שזה יוצא מעולה...
חומוס מעדשים אדומות- ניסיתם כבר?הדס ואור

אני ניסיתי השבת

לפי המתכון הזה:

צפו: איך להכין חומוס ב-30 דקות.. מעדשים! | The Kitchen Coach

יצא מצויין!

רעיונות למאכלים טעימים לכבוד שבת ט"ו בשבט..מחכה ומצפה
סלט פירות, כדורי תמרים, תפוחים אפויים ביין.

אשמח לעוד..

תוספות/ קינוח/ בשרי
מחפש מתכון למרק בצל טעים אבל פרווה.אניוהוא
אשמח למי שתוכל/יוכל לעזור לי

חייב להיות פרווה!
וגם טעים....

תודה
מקפיץ.אניוהוא
גם פרווה וגם טעים?רחלקה
בקשות מוגזמות
😐אניוהוא
אולי בכל זאת?
של ניקיג'נדס
מוצלח מאוד
את יכולה בבקשה להעתיק את המתכון?אניוהוא
חסום לי....
ומכיוון שאני רוצה להפתיע לא אבקש מאשתי שתפתח לי. ...
בבקשהג'ינג'ר
http://www.nikib.co.il/soups/17144/

מרק בצל- ניקי ב

מצרכים:
7 בצלים
2 כפות גדושות קמח
כף שטוחה סוכר חום
חצי כוס מים קרים
6 כוסות מים
2 – 3 כפות א. מרק בצל
פלפל לבן
כפית מלח

קרוטונים
גבינת צ'דר
עירית קצוצה

אופן ההכנה:
1. לחצות את הבצל לחצות שוב ולפרוס דק, לטגן את הבצל על אש בינונית עד מתי שהוא שקוף להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטגן תוך כדי עירבוב במשך כ 20 דקות הבצל משחים.

2. לערבב מים קרים וקמח לבלילה אחידה ולהוסיף לבצל יחד עם המים להרתיח ולהנמיך את האש לתבל ולבשל עוד כ 30 דקות.

3. לפני ההגשה לפזר קרוטונים, לגרד גבינה ולעטר בעירית (או בלי לפרווה)
תודה!!אניוהוא
יצא מעולה!אניוהואאחרונה
תודה רבה!!

(הורדתי את הפלפל הלבן -כי כנראה הוא עושה לי אלרגיה...)
יש במאקוהכל ממנו
פשוט במקום חמאה שמים שמן.
כך אני עושה- אין לי מתכון מדויקברוקולי

 

 

בערך 1/2 1 קילו בצל חתוך לעיגולים דקים ,בערך ליטר מים, כוס יין לבן חצי יבש 

1/3 כוס סוכר, קורט מלח ופלפל, 1/3 כוס שיבולת שועל 

 

מטגנת על אש נמוכה את הבצל עם שמן זית (בערך 40 דקות) 
מוסיפה יין, מים ותבלינים 

בסיר נפרד ממיסה את הסוכר לקרמל ומצרפת לסיר (הקרמל נותן את הטעם והצבע במקום האבקת מרק.. מת)

מוסיפה את השיבולת שועל 

 

מבשלת כחצי שעה 

 

להוסיף בזיליקוםטוב בסדר

כזה של דורות

משדרג את המרק אשששש

רעיונות לצורות לחלות לטו בשבט? אור השחר..


עלה, פרחצ'וקלייט


סלסילהברוקולי


אם יש לך קערת אפייה(קערת מתכת שאפשר לאפות)ש.א הלויאחרונה
את יכולה לעשות ממש סלסלה- להפוך את הקערה,, לשמן, לעטוף בבצק את הקערה ולאפות
(לא ניסיתי מעולם אבל עושים את זה עם בצק עוגיות ויוצא טוב)
או לחלופין לעשות עיגול גדול - לחצות באמצע או להוריד את החלק השטוח, לרוקן את המילוי ולשים לחמניות/פירות בפנים...

לעשות צורה של אשכול ענבים (זה קל יחסית)
מרק עוףשפתותנו שבח

איזונים עוף- ירקות עלים-ירקות שורש-ירקות בשרניים.

אני מתחיל

20-40-20-20

לא הבנתי...ש.א הלוי
זה האחוזים של כל אחד מהם במרק?
אתה רוצה שנכתוב אייך זה אצלנו?
אז... אין לי מושגש.א הלויאחרונה
לא מדדתי את זה מעולם...
וגם יש מים במרק ולפעמים אני מוסיפה גריסים וכו'..
קינוח פרווה שברכתו מזונותגן נעול

יש רעיונות לדברים מרשימים, קלים להכנה וטעימים?

כדורי שוקולדט'
בראוניז, גליליות וופל ממולאות, מוס עם תחתית ביסקוויטים.
כל אלה הם לא "שהכל"?חילזון 123


לא. למה?ט'

בבראוניז לרוב יש קמח וזו בלילה שברכתה מזונות. כנ"ל במה שיש ביסקוויטים.

 

כי על גביע גלידה למשל לא מברכים נכון?חילזון 123

אז גם גליליות וגם מוס עם תחתית זה אותו רעיון לא?

אם אוהבים את הגביע - מברכים עליודריה פלג

במוס עם תחתית ביסקוויטים, הביסקוויטים הם חלק בפני עצמם, למה לא לברך עליהם?
אם את רוצה אפשר לקרוא לזה "קינוח שתי שכבות" ולא "מוס עם תחתית"...חיוך גדול
גם גליליות, ודאי שהן חלק משמעותי מהמנה, לא?

זה תלוי.. לפי הילקוט יוסף לא מברכים על הגביעp&y
וגם למשל קרמבו לא לברך על הביסקוויט...
בקרמבו אפשר לברךפרה

בקרמבו אפשר לברך על הביסקויט.  תלוי מה החשיבות שלו אצל מי שאוכל.

אני אוהבת לאכול אותו.  אוכלת אותו קודם ומברכת עליו ואז על השאר.

רוגעלך שוקולד/קינמון תולעת השני
יש לך מתכון?חבוי


סופלה עם קמחהחיים שוים

פאי מכל סוג שהוא

 

עוגת שוקולד חמהמישהי 1
חביתיות ממולאות מוס שוקולדגפן36
נשמע מעולה.שמן פשתן

זה בעצם חביתיות עם מים במקום חלב?

וממה עשוי המוס?

כן, מים במקום חלבגפן36
והמוס מריצ' ושוקולד מריר.. אפשר לשפוך מעל סירופ שוקולד, או למלא בפודינג ריבת חלב (מריצ') ולקשט בסירופ מייפל
מעולה! אנסהשמן פשתןאחרונה


עוגת רולדה. קל להכנה ומרשים.אדם נוף מורשתו
פאי תפוחיםאני123
תודה על כל הרעיונותגן נעול
אם יש מתכונים- אשמח.
דג קפוא שהתאריך שלו עבר לפני חודשאודי-ה
הייתם משתמשים?
נראה בסדר ומריח בסדר
כן.לב אמיץאחרונה

אבל לא בטוח שיצא טעים כמו תמיד.

 

אם זה לא השקעה גדולה מדי מבחינתך, תבשלי ותראי איך יצא.

מנות אחרונות חלביותאנונמי1
אשמח לקבל מתכונים קלים למנות אחרונות חלביות לאירוע.
דברים קלים יחסית להכנה.
עוגות גבינה ללא אפייהתתתת

ולגוון

עוגת גבינה אוראו (יש גם חיקוי בד"צ במקרה שצריך) 

עוגת גבינה עם אוכמניות

עוגת גבינה עם פירורים

עוגת גבינה עם לוטוס

להכין יומיים מראש, אפשר גם במנות אישיות...

ממש קל להכנה

קינוחי כוסותש.א הלוי
מוס גבינה/שוקולד /ריבת חלב
אפשר עם תחתית ביסקוויטים או עוגיות לוטוס

קרם שניטשוקולד לבן


אשמח למתכונים!!אנונמי1
מתכון לעוגת גבינהתתתת

2 שמנת מתוקה

2/3 כוס סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

מקציפים לקצפת יציבה

 

מקפלים פנימה בעדינות:

2 גבינה לבנה 5%

1 גביע שמנת חמוצה 15%

 

זה המלית הבסיסית ואז מגוונים:

גבינה פירורים: לתחתית 150 גרם ביסקוויטים טחונים,100 גרם חמאה ממוסת לשטח, ולמעלה פירורי ביסקוויטים

אוכמניות: אותה תחתית למעלה מלית אוכמניות

אוראו: תחתית: פירורי עוגיות עם חמאה למעלה פירורי עוגיות וגם למלית עמה אפשר להוסיף פירורי עוגיות

לוטוס: למטה פירורי עוגיות לוטוס עם חמאה, למעלה פירורי עוגיות או ממרח לוטוס מומס לציפוי

 

אפשר להכין את זה גם כקינוחי כוסות או מנות קטנות 

להכין יומיים מראש, אם לא אז לפחות לילה..

אפשר לשים רק ביסקויטים רגילים בתחתיתאודי-האחרונה
חוסך המון.
טובלים ביסקויטים בחלב/יין/מים ומסדרים על התחתית
מחפשת מתכון קליל לפאי שוקולד טעיםם!!!גדולה מהחיים
פרווה.
תודה!
גם אני אשמח..טריה
פאי שוקולד ע"פ מתכון של קארין גורן-איזו נחמה

פאי שוקולד ע"פ מתכון של קארין גורן- המרתי את החמאה בשמן

בצק:

2.5 כוסות קמח

3/4 כוס וכר

1 כוס שמן קנולה

1 ביצה או שני חלמונים

מעט א. אפיה

לעבד לבצק (גם אם הו אמעט פירורי זה בסדר.. ככה זה עם שמן)

לשטח בתבנית עגולה ולאפות עד להזהבה.

מלית:

  1. להמיס בסיר על אש נמוכה מאד או בין מארי:

250 גר' שוקולד מריר 50% מוצקי קקאו לפחות.

3/4 כוס שמן

אם אוהבים טעם מריר להוסיף 2 כפות קפה נמס.

לצנן מעט-  אבל הקרם יכול להישאר חמים .

  1. להקציף יחד:

2 ביצים שלמות

2 חלבונים

חצי כוס סוכר

כשהקצף בהיר ותפוח, להוסיף בבחישה ידנית את הקרם לקצף.

  1. לצקת על קלתית הבצק האפויה, ולאפות עד שפני העוגה סדוקים מעט.

למי שאוהב קרם רך להקפיד מאד לא לייבש את העוגה באפיית יתר!

מי שאוהב קרם יבש לאפות את העוגה זמן ארוך יותר.

 

צריך לקחת בחשבון שבגלל השמן, המלית כשהיא חמה היא ממש נוזלית.. אבל במקרר היא מתייצבת ואז היא כייפית לגמרי.

עוד מתכון עם מלית לא אפויהאיזו נחמה

לבצק השוקולד


1/3 1 כוס קמח

-6 כפות קקאו
קורט מלח טיפונת
180 גרם מרגרינה/חמאה רכה
7 כפות סוכר
1 חלמון
 1 1/2כפית שמנת מתוקה/ריץ'

 

להמיס את המרגרינה במיקרו, להוסיף את כל החומרים לערבב לבצק, לשטח בתבנית עגולה+ מעט בצק על דפנות התבנית, להקפיא עד להתמצקות.

 

לחמם תנור ל180 מעלות.

 

כשהבצק קר וקפוא להכניס לתנור, לאפות כ15-20 דק'.

 

מילוי השוקוהוליק גנאש


 250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
45
גרם מרגרינה/חמאה
3 כפות דבש
קורט מלח-טיפונת
שמנת מתוקה /ריץ' אותו מיכל שפתחנו קודם לכן לבצק.
1/2  1
כפית ליקר שוקולד או תפוז - לא חייב (אני שמה 2 כפות קפה במקום) .

 

לשים את כל החומרים בקערה שמתאימה למיקרו, לשים במיקרו לדקה, לפתוח לערבב, אם מספיק נמס, לבחוש עד להמסה מלאה של השוקולד והמרגרינה, אם לא מספיק להחזיר לחצי דקה למיקרו, וכן  הלאה...(לא לשים ליותר מדי זמן בבת אחת, זה עלול להישרף!)

 

כשהבצק קר, לשפוך את הקרם על הבצק.

 

לקרר  את העוגה

 

ככשהקרם מתייצב  אני אוהבת לשים פקאנים מסוכרים לקישוט וטעם.

תודהההההה!!!!!! ושאלהגדולה מהחיים
יש לי בסיס פאי מוכן קנוי, הולך עם המתכונים ששלחת?
נראה לי שכן (לא אחראית על הטעם, מעולם לא ניסיתי אותן)איזו נחמהאחרונה


נראה טוב אבל זה חלבי ואני צריכה פרווהגדולה מהחיים
אני תמיד משתמשת ב200 גרם שוקולוד מרירפסידונית

יוצא מעולה

 

קיש פרווהחייצ'ו

מחפשת רעיון מה לשים בקיש במקום רוטב רויאל כדי שיהיה פרווה.

מישהו ניסה בהצלחה?

רסק תפוחים בד"כ מחליף את המרגרינה או הביצים במתכונים? תודה!אנונימוס


את הביציםט'
אפשר להחליף בכל מתכון עם ביצים, או שצריך מתכון מיוחד לזה?אנונימוס

תודה

בעוגות בחושות לרוב כןט'
לא הבנתי, צריך מתכון מיוחד או אפשר להחליף..?אנונימוס

אם אפשר, מה מידת ההמרה? כמה רסק לכל ביצה?

תודה רבה על המענה

לא זוכרת כרגע. יש מידע מדוייק במתכונים לטבעונים.ט'
מחליף גם שמן לפעמיםדריה פלג


אני משתמשת הרבהשיפקה
בעלי צמחוני ובעוגות אני מחליפה ביצים ברסק תפוחים (בלי סוכר!!).
אפילו בבצק פריך זה עובד.
כף בינונית על ביצה.
בעוגות בחושות זה עובד יופי
את קונה את הרסק או מכינה לבד?בת הרים


לפעמים ככה לפעמים ככהשיפקהאחרונה
בעקרון קונה. בצנצנת גדולה או בקופסאות קטנות.
היו פעמים שנתקעתי בלי אז ריסקתי.
דרך אגב אפשר גם רסק בננות. רק שהוא יותר דומיננטי בטעם
מאתגרת אתכם- תיבול לעוף. ללא:זכיתי

ירקות ופירות

דבש

סילאן

יין

רסק עגבניות

 

מה נשאר?

חשבתי על יין לבן עם אבקת מרק ונוזל של אננס. 

 

עוד הצעות?

 

תודהחיוך

שמן זית, תבלינים, מלח גס, רוטב סויה,אשריך
תודה. שכחתי שגם ללא רוטב סויה ותבלינים. אבל אקח את השארזכיתי


מחילה, למה לא?אשריך
הגבלה בריאותית לתקופה מסוימתזכיתי


בלי תבלינים בכלל?אנונימיות

מה עם פפריקה, שום, פלפל, מלח וכדומה?

מייפל מותר?

אז עדיף בלי אבקת מרק.לב אמיץ


יש הרבהט'

- שמן, מלח, פפריקה ואבקת שום.

- רוטב סויה וחרדל לערבב טוב ולצפות את העוף. מעולה גם בבישול וגם בתנור.

- רוטב סויה, טריאקי ואבקת שום/שיני שום פרוסות דק.

- רצועות בצל דקיקות, שמן מלח. לערבב ולהשרות בזה את העוף קצת זמן ולבשל/לאגן בלי תוספות.

- אבקת רוטב פטריות.

- עוף בתנור טעים עם שמן, מלח ועלי תיבול כמו רוזמרין ודומיו.

 

 

מלח גסש.א הלוי
לפזר מסביב מלח גס שיהיה מין מעגל מלח מסביב לעוף (או פשוט על כל התבנית ואת העוף מעל או מעגל עבה מסביב)
ובתנור.
יוצא קריספי וטעים.

אני לא בטוחה אם זה הדרך המדויקת אבל זה הרעיון הכללי..
הכי פשוט הכי טעים9080

שום, פלפל, פפריקה ולתנור

אני הרבה עושה בלי כל זה..נקודה טובה
תבלינים ושמן בתוך שקית קוקי בתנור.
עוף בקולהאניוהוא
אם את רוצה טעם טעים מאוד אז....אני84
לטגן בצל להזהבה להוסיף עגבניה מרוסקת מלח ופלפל גרוס בלבד!!!!!!!!
מערבבת מוסיפה את העוף על אש נמוכה מכסה נותת להתבשל..... אחרי כמה דקות מוסיםה צה שאת רוצה... כרפס קישואים שעועית אםונה וגזר ארטישוק עם אםונה שומר- מעדן. דלורית.... בקיצור מה שאת רוצה שמה מעט שוב מלח ופלפל ומכסה. מבשלת על אש נמוכה... מדי פעם תרימי את הסיר תזיזי מצד לצד העוף מוציא מים מעצמו....
ככה לשעה בערך תראי שזה התבשל אני נותת לו עוד שיסמיק מעט.... ואז ב1א דקות האחרונות אני מוסיפה כוסברה קצוצה למי שאוהב....
את טועמת טעם של האוכל וזה מעדן.
מנסהג'נדס
פפריקה, שום, מלח, שמן.. להשרות בזה... עדיף כמה שיותר זמן ועם שום אמיתי, לא תבלין.
חרדלחוזרתאחרונה
ירקות ותבלינים
מלח
לימון
פירורי לחם
פשטידת תרד טעימה ביותר..קראנץ שוקולד
וואוו! אפשר מתכון?נפש חיה.


בכיף כשאגיע לבית אצלם..קראנץ שוקולד
תודה רבה!נפש חיה.


בבקשהקראנץ שוקולד

שקית תרד של סנפרוסט
לאדות 2 בצלים גדולים קצוצים ב1/4 כוס שמן במחבת ולהוסיף מעט כורכום.. 
בקערה גדולה לערבב כל החומרים הבאים יחד :
4 ביצים 
4 כפות מיונז
4 כפות גדושות קמח כוסמין +כפית אבקת אפייה, אפשר להמין בקמח תופח או בקמחים אחרים שרוצים..
גביע קוטג'
קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור 
מעט אגוז מוסקט
ואז להוסיף את : 
הבצל המטוגן עם השמן 
התרד
 לערבב הכל יחד.

לשמן תבנית 24 
לפזר פירורי לחם על כל התבנית כולל הדפנות.. ולשפוך את הבלילה..
לאפות בחום בינוני 180 מעלות.
 עד שמשחים..
אפשר להוסיף כמובן עוד גבינות ואפשר להמיר את התרד בירקות אחרים כמו ברוקולי, כרובית וכו'..

אין עליך! שתמיד כותב מתכון!מודדת כובעים

 

 

בכיף, תודה קראנץ שוקולד


וואו נראה פשוט מעולה~א.ל


נראה מעולה...אני84אחרונה
איך מכינים בננות מיובשות בתנור...אני84
אין לי את המכשיר ואני רוצה להכין בננות מיובשות קריספיות בתנור
מי יודע??? אשמח למתכון...
בעיקרון פורסים דק משטחים יל תבנית ומייבשים ב60-70 מעלותקראנץ שוקולד
תודה רבה ננסה...אני84
לא מוסיםים מעט סוכר מעל או משהו?? שמעתי על אפשרות של טיגון שזה גם יוצא קריספי... ידוע לך??
יכול להיות לא ניסיתי אף פעםקראנץ שוקולד
אבל לענ"ד יש בבננה מספיק מתיקות..
תודה רבה... ננסה ונעדכן...אני84
הבננות המיובשות המתוקות שמוכרים בד"כ הן מטוגנות לדעתיחילזון 123

בשמן עמוק.

אלה שהן בייבוש טבעי כזה הן לא קריספיות אלא רצועות דביקות כאלה

ממ בד"כ אחרי טיגון מוצרים נהיים מושיים כאלה לא?קראנץ שוקולד

או שבתעשייה מערבבים שם עוד דברים ששומרים על המרקםמבולבל

אין לי מושג. אולי מטגנים ואז מייבשים?חילזון 123


פעם אחרונה שקניתי בננות מיובשות,חדשה ישנה
הסתכלתי ברכיבים וחשכו עיני.. היה שם יותר סוכר מבננה!
)(היה כתוב קודם סוכר ואח"כ בננות ונראה לי עוד כמה דברים היה שם).
לדעתי בבית זה לא יצא טוב.. יצא רך ושחור ומצ'וקמק...
טעמתי בננות מיובשות ביתיות הם היו קריספיותאני84
וטעימות מאוד. הסבירו לי להכין בטיגון עמוק.נכי בתנור זה שעות ארוכות... ניסיתי היום אבל מחכה למחר לראות תוצאה סופית...
נעדכן מחר...
מעניין.. תעדכני באמתחדשה ישנה
טוב חזרתי לעדכן....אני84אחרונה
אז זה יצא רך. לא קריספי כמו שטעמתי... הילדים אהבו אני לא....
ממש מוזר הרי טעמתי את שלה זה היה ממש שונה.... אבל לגמרי שונה....
מחפשת מתכון לכדורי תמריםאנונמי1
מתמרים אמיתיים. כמויות וכו' והאם צריך לקלף??
רוצים להכין ארוחת ערב חלביתהעוגב
משהו מעבר לקורנפלקס עם חלב...
החלבי שלנו בבית כרגע זה:
חלב, גבינה, שמנת חמוצה, גיל ושוקולד חלבי (חפיסה)
יש לכם רעיון? (עדיפות עם מתכון) לא משהו קונדיטורי מידי
תודה
פשטידה חלבית/ קיש כלשהואנפש חיה.


פנקייקתתתת


פיצה, פסטה עם רוטב עגבניות וגבנצירושלמית טרייה

אבל זה הכל קצת ג'אנק אז כדאי לשלב דגים וירקות. מותר שחלק מהאוכל יהיה פרווה..

מרק כתום עם גבינה צהובה מגוררתmardix של אמאאחרונה
  • פשטידת תירס / פשטידת פטריות (אני לא יכולה להביא מתכונים אבל ממש ממליצה על הספר של קובי בר- כל המתכונים שלו מאוד פשוטים וממש מוצלחים).
  • רביולי עם רוטב אלפרדו (שמנת מתוקה ופטריות).
  • פיצה.
  • דייסת קוואקר עם שוקו/שוקולד מומס בפנים.

 

 

 

 

המסת שוקולד לבןתתתת

אני ממיסה בד"כ שוקולד(מריר וחלב) במיקרוגל דקה וחצי השוקולד נמס הכל טוב

אבל-

שוקולד לבן פעם שניה שזה קורה לי הוא נהיה קשה וגושים , אז הוספתי עוד כמה שניות וקצת התרכך...

בסוף מצאתי את עצמי שמה אותו בסיר עם קצת חלב ואז נהפך לנוזל...

 

אשמח לתובנות תודהחיוך

אני שמעתי פעם ששוקולד לבן אינו שןקולד אמיתיאשריך
ולכן לא מתנהג מבחינה פיזיקלית כמו שוקולד כהה. הייתי ממליצה לך לעבור לשוקולד צ'יפס לבן
לאיזה צורך?קראנץ שוקולד
בעיקרון על שוקולד צריך להמיס בפולסים קצרים כי הוא נשרף מהר ואין לו תקנה, חשוב מאד גם שלא יגעו בו בכלל מים,אם ממיסים בבן מארי שהקערה לא תגע במים..
לעוגת טריקולדתתתת

אני ממיסה קבוע במיקרו גם מריר וגם חלב וזה יוצא מצוין

רק השוקולד הלבן מתקשה...

 

 

הכלי של ההמסה נקי ממים?קראנץ שוקולד
תאמת יש מצב שהיה עליו קצת מיםתתתת

שטפתי אותו לפני..

 

לא טובקראנץ שוקולד
זה הורס את השוקולד
אפשר גם להמיס עם שמנת מתוקה וזה ימס טובמחייכת =)
עם שמנת מתוקה זה כבר גנאש..קראנץ שוקולד


הכי טעים..מחייכת =)
כן, אבל השאלה מה השימוש שרוציםקראנץ שוקולד

אם היא רוצה להמיס כדי להכין קישוט אז זה לא אפשרי..

אני הגעתי למסקנה שהכי טוב זה להמיס בתוך מים חמיםר.פ.מ. בע"מ

אני שמה שקית עם הקוביות בתוך מים רותחים וזה נמס מעולה!!

לא מתקשה כלל!

וואוו איזה רעיון טוב, פעם ראשונהתתתת

שאני שומעת על המסה כזו..

גם חוסך כלים...חיוך

 

זה מעולה וגם נוח אם רוצים לכתוב עם השוקולד אח"כת.מ.
רק שימי לב שאת ממיסה בשקית שמתאימה לזה...
אם רוצים אח"כ לצייר או לכתוב עם השוקולד בודקים שהכל נמס כמו שצריך ואז גוזרים טיפה את פינת השקית ומזלפים...
אני המסתי שוקולד לבן במיקרו בפולסים קצרים ויצא מעולה!!מישהי 1
פשוט חתכתי את השוקולד לקוביות,שמתי בצלחת ועשרים שניות במיקרו ואז הוצאתי וערבבתי
ושוב ושוב אותו דבר עד שכמעט נמס,כדי שלא ישרף.
שוקולד לבן נמס יחסית מהר
ואסור שיגע בו מים
יכול להיות קשור לחברה של השוקולדחדשה ישנה
אני קניתי שוקולד מריר ולא הבנתי למה הוא לא נמס לי נורמלי, עד שהבנתי שעל מחיר זול משלמים יותר...: - (
בשוקולד זול אין שוקולדט'

יש מרגרינה וסוכר. או חומרים דומים.

 

תנסי בשיטה שכתבתי,אין סיבה שלא ינמסמישהי 1
ניסיתי כך, לא הלך עם חברה מסוימת,חדשה ישנהאחרונה
אבל עם חברות איכותיות יותר זה עובד.
בדיקת פירות יבשיםקראנץ שוקולד
מהי הדרך היעילה ביותר לאפות תפו''א בתנורשמן פשתן

באופן שיצאו רכים וטובים?

 

כמה מעלות?

סגור או פתוח?

טורבו, גריל, רגיל?

חותכת דק דק, עדיף שכבה אחתיראת גאולה
230 מעלות. פתוח. טורבו.

40 דקות אפיה.

ככה אני עושה...
ואיך מתבלת?פה לקצת
כמה אפשרויות:יראת גאולה
קלאסי - הרבה שמן קנולה, מלח, פפריקה מתוקה, קצת פפריקה חריפה.

אפשר יותר בריא - בלי שמן בכלל או עם פחות שמן. ואז לוקח יותר זמן להאפות ויוצא מרקם קצת פחות צ'יפסי. אפשר קצת מים.

לפעמים אני מתבלת בסגנונות אחרים -
בזיליקום / קצח.
תודה רבה!פה לקצת
ככה אני עושהברוקולי

250 מעלות ל 15 דקות
טורבו חום תחתון

מורידה ל 200 טורבו רגיל עד שרך
תודה לשתיכן.שמן פשתן


אנימנסה לעזור

מתבלת במלח, פלפל, כורכום ולפעמים כמון. כמובן שמן וקצת מים בצד, שלא ישרף.

קודם כל אופה סגור על חום גבוה

וכשמתרכך- מסירה את נייר הכסף ואופה עד שמשחים...

 

טעימוש!
 

לפעמים מפזרת פירורי לחם מלמעלה ועדו.

כל פעם מכינה בסגנון שונה...

לחתוך לקוביות קטנות.טוב בסדר


טיפ לאפיה מהירה של תפ"א*קומי אורי*
לכסות בנייר אפיה ומעליו נייר כסף
מעניין. כמה זמן זה מהירה?שמן פשתן


לא ספרתי דקות *קומי אורי*
אבל מהיר במלא ביחס לתפ"א חיים שנכנסים לתנור בלי נייר האפיה.
יכולה להגיד לך כשכשאני עושה תפ"א עם עוף, בגלל שאני מרתיחה קודם את העוף אז זמן הבישול שלו בתנור קצר יותר, ובזכות נייר האפיה אין הבדלים במוכנות של שניהם.
בערך. 20 דקות? חצי שעה? שעה?שמן פשתן


כדי לקצר את זמן האפייה רצוי לבשל אותם במים כעשר דקותקראנץ שוקולד


נכון! אבל משתדלת לחסוך בסירים מלוכלכים...מנסה לעזור

קורץ

ממ האמת שזה לא כזה מלכלך כי רק שולקים את התפו"אקראנץ שוקולד

במים, בלי תיבול בלי כלום חושב

שלמים או חתוכים כבר?מנסה לעזור


חתוכים לרבעיםקראנץ שוקולד

אחרי עשר דקות מוציאים נותנים לזה קצת להתקרר ואז מתבלים ולתנור...

 

תודה. ננסה מנסה לעזור


אני חושבת שחבללב אמיץ

מפסידים את הויטמינים והמינרלים שלהם למים.

 

וגם, מה שהתפ"א מפריש למים, באפיה שומר על הרכות שלו אם לא שולקים קודם.

אני הכנתי השבועפה לקצת
שמתי טורבו עליון ותחתון על 230 מעלות
ואחרי 15-20 דקות היה מוכן
(בלי בישול לתפו"א)
בלתקש א
לבשל בסיר כ20 דקות
ואז להכניס לתנור עד שמתרכך.
ככה יוצא נימוח בפנים וקריספי בחוץ.
באותו הקשר-ואיך מוציאים בטטה מושלמתבעיתה אחישנה
מהתנור?
חותכים דק מתבלים במלח פלפל ושמן זיתמחייכת =)
משטחים בתבנית עם נייר אפייה ואפיה 20 דק בערך על 200 מעלות..
מבשל קודם את תפוחי האדמה כחצי שעהותן טל
את זה אני כבר עושה שנים ודווקא לפני חודשיים שמחתי לראות שף רציני שאמר דבר מעין זה שכל עבודה עם תפוחי אדמה תמיד צריכה להתחיל קודם כל עם בישול במים.

אחרי הבישול שלהם (אני מבשל חתוכים, אםשרי גם שלמים. אני מעדיף בלי הקליפות אבל אפשר גם עם...) שם בתנור בין 200 ל250 מעלות, בלי טורבו, סגור עם נייר כסף לשעה וחצי ואז פותח לחצי שעה להשחמה.

התיבול: כמה אפשרויות: מהיר ומתקתק: צילי מתוק. קלאסי: שמן, פפריקה מלח פלפל שחור (אפשר להוסיף כמון ואבקת מרק). ותיבול נוסף שאני המצאתי את השילוב שלו ומבסוט בנתיים: צילי מתוק, דבש,סילאן, תבלינים, אבקת מרק. הסוד הוא ביחסים בין המרכיבים. טעם עשיר וממש ערב לעניות דעתי!

בתיאבון!


נ.ב: בדרך כלל כאשר אני כבר עושה את זה אני עושה גם עם עוף בפנים אז זה גם קשור לזמן וכו'... למרות שבכל מקרה זה לוקח זמן.
אני עושה ככה ↓ויוצא מעולה ורך וטעים!פופקוו
עבר עריכה על ידי פופקוו בתאריך ו' בשבט תשע"ז 21:16
חותכת לפלחים(אפשר קוביות מה שרוצים..)
מתבלת במלח ,שמן,ופפריקה, שמה על טמפ' של200°-220°
רבע שעה פתוח ואחכ כשלושת רבעי שעה מכוסה בנייר כסף. יוצא ממש טוב!

ואת לא חייבת את הרבע שעה פתוח אני פשוט מרגישה שזה עושה משהו בצבע..
בלי לקרוא תגובות קודמות- מקווה שלא חוזרת פה על הדברים יותרחדשה ישנה

מידי...

 

קודם כל אני אוהבת להוסיף בטטות.

 

- בלי נייר כסף

 

- אני חותכת אותם די דק עם - כל תפוח אדמה לחצי לאורך, ואז כמו צ'יפסים עבים.

 

- שמתי לב שהרבה שמן מזרז את האפיה. וגם לשטח בתבנית ולא לשים ערמות!

 

אני מתבלת במלח, שיני שום ואורגנו. יוצא מושלם! 

 

180 מעלות, ובסוף כמה דקות גריל.

 

הולך טוב עם טחינה ליד, או עם שמנת חמוצה.מוציא לשון

שכחתי משהו חשוב! בתיבול שמן זית ולא קנולה!חדשה ישנה


אממהכל מאת ה'
חתיכות תפוח אדמה דקות עיגולים,אני משאירה את התפוח אדמה עם הקליפה.
מוסיפה שמן זית,אורגנו,מלח..
ומעל מפזרת גבינה צהובה מפוררת.. (:
זה יכול לבוא גם עם שמנת... ואז יוצא תפוח אדמה מוקרם.
אבל בדרך כלל אני לא מוסיפה שמנת ..
250 מעלות,טורבו...עד שזה נהייה קריספי/מבושל...
(לא הבנתי מה הכוונה פתוח או סגור..)

סגור= מכוסה בנייר אלומיניום.שמן פשתן

כמה זמן בערך עד שנהיה קריספי מבושל?

אה לא,פתוח על התבנית.הכל מאת ה'
בערך חצי שעה וזה כבר מבושל.
אבל אני משאירה יותר שיהיה קריספי.
אני שמה את התבנית,ובו זמנית מפעילה את התנור..
הכי טוב בשקית קוקי עד שמתרככים ואח"כ לפתוח אותה להשחמהדוד רענן


אחרי שקראתי מעט תגובותמיליון דולר

מרגישה הכי לא משקיענית,

אבל מה שבטוח שזה יוצא יאמייי אין דברים כאלה

פשוט וקל:

 

חותכת תפו"א לקוביות קטנות, שמה בקערה ואז שופכת שמן בכמות הרצויה, מלח, פפריקה  (לפעמים מוסיפה פ. שחור/גריל עוף/כורכום/מעט צ'ילי) וזהו!!! לא מבשלת לפני, לא מכסה בנייר כסף.

אופה על 180 מעלות עד שמוכן, יוצא קריספי, טעים לא חשבתי אף פעם שצריך "להשקיע" יותר מזה...

 

או כנ"ל רק עם שמן זית ומלח בלבד.

וכשבא חלבי מוסיפה חמאה מומסת וגבינה צהורבה.

אומרים שמלח גס מזרז את הבישול. במקום מלח דק..ר.פ.מ. בע"מ

אני בכלל בכל הבישולים משתמשת במלח גם, יותר בריא, בלי אלומניום..

!^^^ בלי חומר מונע התגיישותירושלמית טרייהאחרונה
כלומר ציאניד. באמת. לא האמנתי בהתחלה אבל זה איכשהו חלק מהחומר המונע התגיישות, וזה פשוט בכמות מזערית ולכן מותר.