אשמח לרעיונות 🙏
רעיונות לארוחת ערב מפנקתגדולה מהחיים
אשמח לרעיונות 🙏
שקשוקה+באגט/לחמניה/פוקצ'ה, מרק כתום, ספגטי עם רוטבאשריך
סלט יווני, לא כתבת אם חלבי או בשרי. אז כרגע אני בכיוון חלבי... יאמי.....פיצה, לחם שום,
אחלה רעיונות, תודה 👍גדולה מהחייםאחרונה
בצק פסטה- רוצה לנסות לראשונה..נערת טבע
עד כמה זה מסובך? בהנחה שאין לי נסיון כלל בעניין?
מתלבטת אם לקחת את הסיכון..
אפנערת טבע
זה כייף! אבל רק בתנאי שיש לך מכונה לרידודאיזו נחמהאחרונה
אחרת זה פצ'קראי רציני, הצק די דביק ולא נוח לרידוד..
אני מכינה לפי כוס קמח לביצה... חשוב לתת לבצק לנוח כחצי שעה לפחות לפני הרידוד
פתיתים!רוקדת בגשם
אם מה מתבלים?
רוטב? איזה?
אין לי עוד רעיונות!
ניסיתירוקדת בגשם
חמוץ מתוק, עגבניות, ולא אוהבים....
רעיונות?
בצל מטוגן. פפריקה כורכום מלח אפשר גםאני84
לטגן את הבצל להוסיך עגבניה או רסק להוסיף תיבול ואז את הפתיתים לערבב היטב ולהגיש.
את הפתיתים אני אישית שולקת לםני במים מסננת ומוסיבה 2 דקות לרוטב..
תודה ! מנסה...רוקדת בגשם
איך לגרד את העגבניה<רוקדת בגשם
במגרדתש.א הלוי
רק עם מברשת. אחרת זה באמת סיוט.לב אמיץ
אפשר לגרר גם על החורים הקטנים הרגילים - לא אלה עם הפתח המוצלב.
במגרדת. ואני תמיד מערבבת את הפפריקה מתוק וחריף ביחדאני84
מתוקה או חריפה?רוקדת בגשם
אני עושה לבן. בלי רוטבש.א הלוי
ואוכלים את זה עם: סלט, טונה, עוף, מה שיש..
לפעמים מוסיפה טיפה כורכום בשביל הצבע..
אפשר להוסיף: שום כתוש
או בצל מטוגן
אפשר עם גזר מגורד ופיטרוזיליה קצוצה.מוריה
הכי טעים הכי פשוטקראנץ שוקולד
אם רוצים אפשר גם לטגן בצל..
עם בצל מטוגןחוזרת
לשים לב לאוורר את הפתיתים אחרת זה גוש בצק
פתיתים מעלפים שהמצאתי
סתם אחת
(אפשרי גם בלי בשר כמובן- עדיין טעים מאוד)
כמו ההוראות על השקיתטוב בסדראחרונה
זה חלום עם תבניות שטוחות 😋קראנץ שוקולד
קנית?ברוקולי
באמת חלום..
מה הרוחב שלו? הוא נראה די צר..
ותתחדש, איזה כיף לך!!!!!!!
גם אני רוצה..
חח לא.. אמרתי שזה חלום שלי, בעז"ה 😝קראנץ שוקולד
נראה איכותי!!אביגיל~!אחרונה
שבע ברכות חלביבתאל1
אז יהיה פיצות, פשטידה, לחמניות, סלטים וגבינות, בטטות ותפו"א בתנור,
מה עוד?
אה וגם מרק כתום יהיה...בתאל1
נשמע שיש הכל
לב אמיץ
אפשר להכין סלט עם טונה.
אפשר להוסיף לזניה או פסטה מוקרמת.
אנחנו לא אוכלים דגים וחלבי....בתאל1
זהו, התלבטתי על פסטה מוקרמת...אולי באמת זה מה שנעשה בסוף.
בעיקרון חשבתי על שקשוקה- אבל אין לי איך להכין כמות גדולה של שקשוקה....
שקשוקה עם ביצים?לב אמיץ
בעיה להכין כמות.
אפשר להכין סלט עם ביצים.
עם תפו"א או בלי.
זה מספיק...ג'נדס
בסלטים, אפשר לשדרג לסלט קינואה/בורגול. סלט בטטה ועדשים... לא רק סלט כרוב או סלט ירקות רגיל...
אפשר גם מרק.. לא כולם יקחו אבל שיהיה עוד איזה סיר מרק אפשר להיות נחמד... אבל זה ממש בונוס. נראה לי שמה שכתבת זה מספיק
לזניה או קנלוני או פסטותתתתת
פסטה בשמנת פטריות או שמנת בטטה
אפשר גם בורקסים, עגבניות טחונות עם שום מלח פלפל וביצים קשות..
בורקס פרווה או עם נקניקגלית
שאנחנו עושים חלבי תמיד אני מכינה מבצק עלים גם בורקסים קטנים עם תפוח אדמה ועם נקניקיות ותמיד זה רץ..
במיוחד אם יש ילדים.
גלילות חצילים עם גבינה, בלינצס, גלידה, סלט יווני, שוקוירושלמית טרייה
סתם זורקת דברים בלי קשר שאני זוכרת שהיו במפגשים המשפחתיים במשפחה של בעלי. היה אוכל טוב..
אם אפשר שני סוגי מרקים אז תעשו גם מרק בצל או פטריות, זה הולך טוב עם חלבי.
שקשוקה זה מעולה, אולי אפשר להכין כמות לא נורא גדולה, אם יש מגוון גדול של אוכל לא כולם אוכלים מהכל.
תודה לכולם!בתאל1אחרונה
בסוף לא הספקתי באמת להכין שקשוקה וגם תוך כדי הבישולים היה נראה לי שיש מספיק אוכל.
הכנתי פסטה מוקרמת בנוסף וזהו... היה מספיק וטעים. ב"ה.
פיצה שמתאימה להקפאהאתי ב
כל מתכון יתאים לענ"דיעל מהדרום
כל מה שתעשי ותקפיאי יהיה יותר טעים מזוגלובק או תנובה..ירושלמית טרייה
כנראה הבעיה שלי לא במתכון אלא בשלב שבו מתאים להקפיאאתי ב
כשהקפאתי לא אפוי, גם כן לא היה מוצלח. (יש לציין שלא אני מפשירה אלא הילדים עם המטפלת. בימי שלישי אני כל היום מחוץ לבית, וזה יום פיצות אצלנו).
אני מניחה שיש לאפות את הבסיס אפיה חלקית, אחר כך למרוח רוטב ולגרד גבינה ולהקפיא כך. כך שהגבינה והרוטב ייאפו לראשונה בעת החימום.
מעניין אם אכן זו השיטה.
אנסה...
תנסיחדשה ישנה
תודה! אנסהאתי באחרונה
בכדורי תמרים משתמשים בתמרים עם הקליפה?אנונמי1
אני משתמשת בחבילת תמרים בוואקוםנשואה מאושרת.
אבל יש לי תמרים לא טריים ואני רוצה לעשות איתם משהו.אנונמי1
יש לך מג'הול? קל לקלף. אפשר להשרות במים רותחיםלב אמיץ
לכמה דקות אחרי שבוררים (פותחים לכל האורך, מתבוננים גם מבחוץ).
לקלף, ולמעוך.
הערה לגבי התמרים בוואקום-בת 30
הייתי משתמשת בהם אבל אז הבנתי שיש עם זה בעיה הלכתית- כי הם הרי לא נבדקים אחד אחד אבל לא נטחנים, כמו בממרח תמרים למשל. גם לא ראיתי מארז ואקום עם הכשר "מהודר" יותר.
נקודה למחשבה...
באמת?? פעם הבאה שאהיה בסופר אבדוק...תודה על ההארה.נשואה מאושרת.
זה נכוןלב אמיץאחרונה
אבל בעיקרון אפשר לברור את העיסה.
צריך לשאול על זה.
אני לא מקלפת, לא הפריע לנו.בארץ אהבתי
שאלות- ערמונים, אגוזי לוז ועדשים ירוקיםיעל מהדרום
1. איך קולים ערמונים ואגוזי לוז?
2. למה כדאי להשתמש באגוזי לוז?
3. עדשים ירוקים דורשים השריה?
תודה מראש

רק 3טאבולה ראסה
תודה!יעל מהדרום
עם ערמונים צריך להיזהר מאד כי הם מתפוצצים בקליהקראנץ שוקולד
צריך לחרוץ אותם לפני עם סכין..
אגוזי לוז אפשר או במחבת או בתנור עד שהם מקבלים צבע ומפיצים ריח אגוזי נעים..
עם אגוזי לוז אפשר להכין מחית נוגט, ממרח נוטלה, לגרוס ולהכין בצק פריך, להכין דקואז לעוגות..
לשלב בטורטים, להכין שכבת קראנץ' לעוגות ועוד...
בקשר לעדשים רצוי להשרות כדי לקצר את זמן הבישול(אם משתמשים ביבשים אז צריך גם להשרות מבחינת כשרות)
תוכל להוסיף לגבי העדשיםירושלמית טרייה
סליחה על הבורות אבל מה יש חוץ מעדשים יבשים?
אני מכירה רק יבשים, קונים של כיטוב..
ולמה צריך להשרות? כשאני מכינה מרק הם מתבשלים יחסית מהר, בניגוד, למשל, לאפונה שזה שעות וגם אז עדיף לטחון בבלנדר מקל..
ולגבי הכשרות חידשת לי לגמרי. אשמח לשמוע למה צריך להשרות, אנחנו רק בוררים.
הירוקות והשחורותלב אמיץ
לוקח להן זמן להתבשל.
צריך להשרות כדי לברור: אחרי שמשרים הן מתנפחות ורק אז אפשר לראות בבירור אם אין חרק שמסתתר מתחת לקליפה סמוך לנקודה שממנה צומח הנבט.
יש לסנפרוסט עדשים מבושלות קפואות בשקית.
אוי ואבוי. זה נפוץ או שאפשר להניח שבכיטוב לא צריך?ירושלמית טרייה
אם זה לא בואקום חייב לבדוקקראנץ שוקולד
יבשים מתליעים במיוחד שהם שוכבים במדף המון זמן..
כדאי לשאול על זה.לב אמיץאחרונה
כל הקטניות והאורז בואקום אין סיכוי שיתליעו. אבל עדשים ירוקות לא ברור באיזה מצב הן הוכנסו לואקום משום שאי אפשר לברור עד הסוף כשהן עם קליפה ולא הושרו.
תודה! לעניין הכשרות- מדובר גם בעדשים כתומות?יעל מהדרום
ואיך אפשר לטחון טוב את האגוזים?
כל מה שיבש..קראנץ שוקולד
תודה! ומה לגבי השאלה השניה- איך טוחנים טוב אגוזים?יעל מהדרום
במעבד מזון טוב
קראנץ שוקולד
אתה בטוח שעדשים כתומות צריך להשרות לפני הברירה?חילזון 123
הרי אין להם קליפה הם כבר חצויים
לא צריך להשרות. הן חצויות, כמו שאמרת~א.ל
צריך לברור לא להשרותקראנץ שוקולד
רק מחדדתלב אמיץ
את העדשים הכתומות אין צורך להשרות לפני שבוררים.
הן מקולפות ובדרך כלל חצויות לשניים, מה שמקל מאוד על הבדיקה.
מה גם שאם נשרה, כבר עשינו 3/4 בישול, מרוב שהן מהירות הכנה.
אופסלב אמיץ
עכשיו אני רואה שקראנץ כבר ענה.
עדשים ירוקים מאוד נגועים~א.ל
2. למה או ל-מה? יש לי מתכון לכדורי קוקוס עם אגוזי לוז אם תרצי
התכוונתי מה כדאי להכין איתם, וקוקוס אני לא אוהבת. תודה!יעל מהדרום
אשמח למתכונים עם מלח גסש א
תודה מראש לעונים

מודדת כובעים
מלח גס הוא תבלין רגיל, בד"כ מבקשים מתכונים על קישואים שעומדים להתקלקל/חלב בכמות גדולה.
יש עוף במלח, שמים עוף שלם במגש ומסביב שופכים מלחקראנץ שוקולד
גס ואופים, אומרים שיוצא טעים ביותר..
יש גם דג עטוף במלח.. ובכללי מלח גס טוב להרבה מאכלים בגלל המרקם שלו, הוא טוב לפוקאצ'ות, לאדממה פולים ועוד..
^^^ש א
ואשמח לרעיונות למאכלים נוספים כי אף פעם לא השמשתי במלח גס.
תפוחי אדמה ובטטות בתנורחדשה ישנה
בחמש עשר דקות האחרונות לשים על גריל ולאכול טרי.
המלח הגס מקצר את זמן האפיה?ש א
לא שידוע לי... יכול להיותחדשה ישנה
תודה!ש א
תשתמשי בזה בכל תבשיל במקום מלח רגילירושלמית טרייה
הוא עדיף כי הוא לא מכיל חומר מונע התגיישות.
אז בכל מרק או משהו עם נוזלים שהמלח נמס בו אפשר להשתמש.
שימי לב שצריך לשים קצת פחות.. איכשהו כפית של מלח גס יצאות יותר עמוסה מכפית של מלח שולחן..
תודה לכולם על התגובות. משהו פה השתבש ולא מאפשר לי להודות לכלש אאחרונה
לחם ללא שמריםהשני
התחליף לשמרים ללחם טוב זה מחמצתקראנץ שוקולד
וזה תהליך קצת מעייף.. ז"א ההכנה קצת ארוכה כי זה המון התפחות וזה דורש גם הכנה מקדימה..
בכ"א מאמין ש @ברוקולי תוכל לעזור..
גם מחמצת היא שמריםברוקולי
יודע, היא מן הסתם התכוונה לשמרים תעשייתייםקראנץ שוקולד
לחם ללא שום חומר התפחה זה קצת....
בלי שמרים בכלל?ש.א הלוי
אני יודעת שרק פיתות על טאבון יוצאות יחסית טעים בצורה הזו.. (כמו שעושים בטיולי שטח וכשמכינים "מצות" לילדים לקראת פסח)
ללא שמריםהשני
גם מתכון עם אבקת אפיה אפשריהשני
זה מתכון שהומלץ פה לאייך להכין מחמצתש.א הלוי
אנסה לחפש מתכוני מחמצת:
https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_12.html?m=1
אתר- הנחתום. תגגלימאמע צאדיקה
יש גם לחם בירה, ויש גם לחם שעושי עם שמרי-בירה
מחמצת זה התעסקותברוקולי
צריך להאכיל, לשטוף, לנקות אותה.. אחרת היא מתה..
ועד שהיא פעילה לוקח זמן
הכי טוב לחפש באזור מגורייך מישהו שיכול לתת לך גור מחמצת (את תהני- ולצד השני לא יחסר)
אחרי שיש לך מחמצת פשוט תלכי שלב שלב אחרי מתכון מסודר
פעם ראיתי שלארז קומרובסקי יש מתכון ללחם עם אבקת אפיה http://www.sugat.com/recipes/bread-without-yeast/
ועוד מתכון
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/idit-narkis-katz/Recipe-acc40ad712c4241006.htm
תחפשי בגוגל לחם בירהחילזון 123
באסה שני המתכונים שנתת הם עם חלביהשני
ואסור לי גם מוצרי חלב....
ננסה לבדוק לחם בירה
אם את גרה באזור המרכז אני מוכנה לתת לך מחמצתברוקולי
לחם טחינה..נעם ה
מתכון מעןלה עם אבקת אפיה..תסתכלי בנט
לצערי מכיל ביצים ואסור לי...השניאחרונה
אני רוצה להכין עוגת גבינה אבל צריכה לעשות אותה בתבנית עם חורא112
איזה מתכון יש לכם להציעה שישמור על העוגה עומדת?
רביולי גבינהmegic
היי יש למישהי\ו מתכון למילוי/ רוטב של רביולי גבינה?
איזה רוטב?קראנץ שוקולד
רוטבmegic
מוקרם .רוזה .פוג'י לא יודעת..........
האמת שאני דיי מחבב את רוב הרטבים לפסטהקראנץ שוקולד
אבל רוטב שמנת בטטה ערמונים אחד האהובים..
חותכים בטטה לקוביות, ומטגנים במעט חמאה במחבת, מתבלים עם פלפל מלח ומעט אגוז מוסקט, מוסיפים ערמונים ומקפיצים עד שזה מתרכך מעט ושופכים את השמנת המתוקה/לבישול, בשלב הזה אפשר להוסיף מעט יין לבן, כשהבטטות רכות מורידים מהאש(אם רוצים רוטב דליל אפשר להוסיף קצת חלב)
אני בשלב הזה אוהב לטחון הכל למחית אחידה ואז לשפוך על הפסטה/רביולי/ניוקי ואז לפזר מעל פרמזן או גבנ"צ ולהכניס לתנור לכמה דקות להקרמה אבל אפשר גם להשאיר את הרוטב ככה ולהוסיף לפסטה, הפרמזן עוזרת להסמיך את הרוטב..
וואוווו זה נשמע טעים רצחmegicאחרונה
אני ינסה כמה שיותר מהר
צלחות קורנינג קוראלנשואה מאושרת.
הן מזכוכית?
הכוונה אם אוכל להשתמש בהן גם לבשרי וגם לחלבי.
קראתי באיזה מקום שהן מזכוכית... רוצה לוודא.
תודה
לא לגמרי. זה משהו כמו ערבוב של חרסינה וזכוכית למיטב ידיעתיירושלמית טרייה
גם זכוכית לגמרי זה לא לכל הדעות, וזכוכית כמו של פיירקס נחשבת אולי גם בעייתית.
תחכי שיענה לך כאן מישהו עם יותר ידע ממני, אבל שתדעי שזה לא לגמרי זכוכית כמו כוסות פשוטות.
דינם כזכוכית>>קראנץ שוקולד
תוכן השאלה:
מה הוא דינם של צלחות ושאר כלי קורנינג?
האם דינם כדין זכוכית, וכך ניתן להשתמש בהם גם לבשר וגם לחלב אחרי הדחה?
תודה
תוכן התשובה:
שלום
דינם ככלי זכוכית.
על כן, אשכנזים ימנעו משימוש בהם בפסח, ואם יש צורך גדול מאד ישרו שלושה ימים במים, ומותר.
וספרדים שוטפים וזה מספיק על מנת להכשירם לפסח.
לגבי בשר וחלב- רמ"א כתב שיש להמנע משימוש באותו כלי לבשר וחלב ע"י הכשר בקביעות, וזה הדין גם כאן.
אך אם לא שותים בו כלל חם בשרי אלא רק חם חלבי, ומן הדין אינו צריך אפילו הכשר, אזי לספרדים מותר לשתות בו חם חלבי, ולאחר הדחה מותר לשתות בו קר בארוחה בשרית. ואשכנזים נהגו שיהיו שני סטים של כוסות גם במקרה כזה.
כל טוב
התשובה התקבלה מהרב ברוך אפרתי
בתאריך ו ניסן תש"ע
כשרות צלחות וכלי קורנינג - שאל את הרב - כיפה
תודה רבה!נשואה מאושרת.אחרונה
אתגר- מוקפץ בלי סויה, יש?אנונימיות
מלח, פלפל, (אבקת שום - אם אוהבים)לב אמיץ
להקפיץ
ולקראת הסוף רוטב צ'ילי - אם מסיפים אותו בהתחלה הוא קצת נחרך.
עוד: מלח, פלפל, מעט תרכיז תפוחים, מעט חומץ. מתאים כשמקפיצים גם בצל.
זנגביל, מלח, פלפלאם הבנים12
רוטב צ'ילי מכיל סויההעוגב
ממש לא כל רוטב צילי מכיל סויה... רובם לא...ת.מ.
מלח פפריקה כורכום..א..א..
מעדן
אני עושהחדשה ישנה
לא טעם סיני אבל בעלי לא אוהב את המתוקים כ"כ וזה יוצא מוצלח.
במקום סויה לשיםחוזרת
או צ'ילי מתוק/חריף
או מיץ תפוחים
וכו וכו
הכנתי הרבה פעמים... (הילדים היו אלרגים)ת.מ.
פעם גם הוספתי חמאת בוטנים ששמעתי שמשדרג אבל לא הרבה אז לא מאוד הורגש...
אני שמה רק תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה וכורכוםיעל מהדרום
לק"י
לא יודעת איזה טעם אמור להיות למוקפץ מלכתחילה, אבל אוהבת את שלי.
אבקת מרק עוף+mp8
סילאן,גלית
או רוטב טריאקי [שגם מכיל סויה אבל בכמות יותר קטנה]
אני עושה-מעין אהבהאחרונה
נשמע מוזר מאוד...
אבל יוצא טעים!!
דובדבן ו...קן ציפור
קניתי מלית דובדבון מילוי לעוגת של דובדבנים.
וזה פשוט מתוק מידי למריחה או טעימה שזה היה המטרה שלי.
חשבתי לערב בזה משהו בדומה לכך שאמא שלי מערבבת ממרח תמרים עם קקאו ויוצא סוג של שוקלד מריר.
אשמח לרעיונות מה להוסיף לזה כדי לצור טעם פחות מתוק.
או רעיונית מה אפשר להכין עם זה בלי אפייה(בחור ישישבה וזה..)
אולי גלידת דובדבניםקראנץ שוקולד
או בעוגת גבינה קרה..
^^מושלםחדשה ישנהאחרונה
מישהו פה הכין פעם גבינה לבנה ביתית?יעל מהדרום
לק"י
אני אמורה ללמד את הנושא בשיעור מדעים.
העניין הוא שאני זכרתי שמרתיחים חלב עם חומץ, ובמתכונים שאני מוצאת כתוב חלב ויוגורט...
אז אשמח למתכון בסיסי ומנוסה.
אפשר להכין ריקוטה רק עם חלב וחומץברוקולי
רק שזה חם
תזהרי עם התלמידים
מה זה ריקוטה בעצם?יעל מהדרום
בשלב זה לא נכין, רק נלמד עם תמונות וכאלה.
גבינה רכה.. דומה לגבינה לבנהברוקולי
תודה רבה!יעל מהדרום
הכנתיחוזרת
מבשלים את החלב בסיר עד שרותח ומוסיפים מלח- בערך כף לליטר. אם אוהבים מלוח אז יותר, מבשלים עוד 2-3 דקות. מכבים את האש ומוסיפים 2 כפות חומץ על כל ליטר חלב. מחכים עד שמתחילים להיות גושים ומסננים בבד.
תודה!יעל מהדרום
אני מכינה..א..א..
תודה..אז נלמד ככהיעל מהדרוםאחרונה
סקרקראנץ שוקולד
מה המוצר החשמלי הכי שמיש במטבח שלכם/ן?
קומקום
הכל ממנו
קראנץ שוקולד
טוב ננסח את זה אחרת..
המכשירים הכי פעילים במטבח ![]()
טוב זאת עדיין אותה תשובה.... קומקום...בתאל1
הוא חשמלי, והוא עובד הכי הרבה.
אחריו הטוסטר
כנלאבוקת סוכר
מקרר
ט'
בעצם אין לי עוד מכשירים חשמליים במטבח.
ממ אצלנוקראנץ שוקולד
קומקום, מיקרוגל, בלנדר מוט, מכונת קפה, מיקסר..
טוסטר<מאמע צאדיקה
מה זה פודפרוססורzmil
מעבד מזוןת.מ.
אה דברו עבריתzmil
תלוי תקופות...ת.מ.
תקופות שאני אופה יותר או פחות...
נראה לי שהמיקרו תמיד בשימוש די תכוף (כמובן גם המקרר והמקפיא מגירות) תנור אח"כ אחרי זה המיקסר וכל הקטנים...
עדיף לשמור את המים החמים בטרמוס. כך מפעילים רק קומקוםנפשי תערוג
מקררחוזרת
קומקום חשמלי, מדיח כליםאשריך
אז אצלינופנסאי
הכיריים החשמליות. מיקרוגל. תנור. טוסטר אובן וטוסטר.
בשימוש לעיתים יותר רחוקות וקריזות:
מיקסר. מעבד מזון. קומקום חשמלי. בלנדר מוט.
נראה לי זהו.
אהה, אמרו מקרר- הוא כמובן עובד, אבל זה לא באופן אקטיבי מצידי

אצלי זה התנור. בקושי משתמשת בקומקוםש.א הלוי
טוסטר אובן
מערבל בטון = מיקסר (הזה שלש בצק ומקציף... נראה לי שזה השם שלו)
מיקרוגל
קומקום
מיקסר או מערבל, אבל למה בטון?...החיים שוים
כי זה תמיד הזכיר לי מערבל בטון.. .
ש.א הלוי
מקררנפשי תערוג
מקרר, קומקום, מיקרוגל, תנורפרה
בלנדר מוט. משתמשים בו כמעט כל יום.חיפושית אדומה
תכלס זו אחת ההמצאות
קראנץ שוקולד
מזגן!אריק מהדרום
כבר עמדתי לבקש מתכון
לב אמיץ
האמת שמזגן במטבח זה חלוםקראנץ שוקולד
יש הרבה דברים בקונדיטוריה שדורשים עבודה במקום קריר, כמו עבודה עם בצקים פריכים ושוקולד..
בינתיים זה נשאר בגדר חלום ![]()
אני בהלם שלא אמרו
טאבולה ראסה
מטען לפלאפון

אבל המטען יכול לההרס במטבח!tchdhksh

בדיוק השבועמיליון דולר
הלך לנו מטען בגלל שנהיה חלודה מהמים שעל השיש...
בעלי חוקק חוק חדש- אין להטעין פלאפונים במטבח ;)
אם אני ממש צריכה את הפלאפון בטעינה במטבחtchdhksh
כן גם אני הייתי שמה מעל המקפיאמיליון דולר
אבל את יודעת לפעמים ממהרים או לא שמים לב, אז עדיף מלכתחילה לא להתרגל בכלל..
צודקת, החלפתי פעמיים שקע טעינה בגלל זה..ירושלמית טרייהאחרונה
השקע דווקא קצת מחוץ למטבח, אבל הפלפון עמד לו על השיש ואם נשפך קצת מכוס או מהקומקום הוא נרטב.
לפי הסדר- מקררגפן36
מיקסר
בלנדר מוט
מיקרוגל
תנור
הפרופסור
טוסטר
ווואוו סקר חשוב!!!!!מיליון דולר
אני חושבת שהמקרר אצלנו יכול לזכות בתואר הנכסף "הכי שמיש"
אחריו הקומקום, במיוחד לאחרונה שהגברתי הילוך עם הנס שלי
אח"כ המיקרוגל
ואז תורו של הטוסטר
התנור
מקל בלנדר
מקצף
טוב...מיסטר דום
אף אחד עוד לא כתב תמי 4 או מתקן אחר
קראנץ שוקולד
ץגובה לפניך...ת.מ.
בצק שמרים שכבר 3 שעות לא תופח!אורנית
איך אפשר לעזור לו?
כמה שמרים שמת על כמה קמח?ג'נדס
כף שמרים על חצי קילו קמח..אורנית
בינתיים הוא קצת תפח, אנסה את מה שהצעת, הילדים שנוגעים הלכו לישון ב"ה
אממברוקולי
א. המון שמרים
ב. לשת מספיק?
ג. בצק שמרים לא אוהב שעוזרים לו - אבל אם דחוף לך תשימי בתנור שחומם ל 50 וכבוי + קערת מים רותחים בתחתית
ד. האם השמרים פעילים?
השתמשץ במקרה בקמח שמרים?קראנץ שוקולד
בכ"א צריך לקחת בחשבון את מזג האוויר שמקשה על הבצק לתפוח, אפשרות נוספת היא שהשמרים מתו..
מה הטמפ' של הנוזלים שהכנסת לבצק? במידה וזה שמרים טריים האם השמרים והמלח נגעו אחד בשני.?
תודה לכולם, בסוף הוא תפח.. העוגות נראות טוב
אורנית
כנראה היה לו קר מידי..
ברוקולי, כף שמרים זה הרבה? אז כמה לשים על חצי קילו?
קראנץ' שוקולד, בזכות השאלה שלך נזכרתי ששכחתי לשים מלח.. (אבל גנבתי קצת מהקצה וזה טעים, אז כנראה זה לא כזה נורא..)
חצי כף
ברוקולי
טוב לדעת, תודה!אורנית
שמעתי פעם שטוב לשיםמיליון דולר
מעל הקערה קופסת גפרורים וזה מזרז את התפיחה
אף פעם לא ניסיתי אבל....
העיקר שבסוף יצא לך טוב!!
גם את זה ניסיתי..אורנית
בקשר לשמרים כמה דברים קטניםקראנץ שוקולד
מבחינת האפקט אין הבדל, מה שמורגש בעיקר זה הריח שהשמרים הטריים מפיצים אבל הפעולה היא אותה פעולה..
אה, אני תמיד משתמשת ביבשים..אורנית
לא יודעת לעבוד עם הטריים.. אבל תודה על ההסבר..
טיפ קטן..א..א..אחרונה
מנסיון הבצק תופח מהר מאוד
רעיונות לסלטים בריאים.~א.ל
אשמח לשמוע
חומוס, טחינה, כרוב, חציל בטחינה, ביציםאשריך
קינואה אדומה או שחורה...אני84
הכנתי מס פעמים וכל מי שטעם השתגע....
בתאבון
נב: שאני מכינה אני מכינה רק לאותו ערב למחרת מתבלת קינואה חדשה... לא טעים להשאיר למחרת...
קינואה אדומה ובורגולאמא מחנכת
מבשלים את הקינואה כרבע שעה ומסננים היטב.
את הבורגול משרים כרבע שעה במים רותחים ומסננים.
מערבבים בעדינות בעזרת מזלג כשהתקרר ומוסיפים תיבול:
מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח, פלפל חור גרוס
ועכשיו... חופן גדול של עשבי תיבול קצוצים דק : נענע+ פטרוזילה+ בצל ירוק-ללא הלבן...
תפו"ע חתוך לקוביות קטנות, חמוציות,
קל, בריא וטעים
נשמע טוב. אפשר להחליף את הנענע והבצל ירוק או משמעותי?חבוי
בטטה ועדשיםאמא מחנכת
מבשלים עדשים שחורות בשפע של מים כ25 דק ומסננים.
קולים בתנור קוביות בטטה קטנות (קלופות)
מערבבים ומוסיפים קוביות בצל סגול, פטרוזילה קצוצה וחמוציות.
תיבול :1. שמן זית ומיץ לימון
2. באופן שווה דבש, לימן ושמן זית
3. רוטב צ'ילי מתוק
נשמע מעולה!!lili
האם הבטטה לא נמעכת כשמערבבים את הסלט?
סלט גזר מרענן עסיסי וטעיםםםכח הרצון
מגרדים גזרים דק, קוביות קטנות של תפוז, מעט סוכר ומיץ לימון.
סלט מושלםםםם ילדים משוגעים עליו. גם מבוגרים.
סלט סלק טרי:
מגרדים קטן סלק טרי גזר ותפוח ירוק.
מתבלים במעט סוכר ומיץ לימון.
חלומייייייי... מושלםםםםם.......
נשמע מוזר אבל ממליצה ממש לנסות.
המרכיבים לא מסתדרים ביחד..עיניים תכולות
גם אני לא האמנתי עד שטעמתי.. אבל זה מסוגחדשה ישנה
הטעמים מסתדרים ברגע שטועמים..כח הרצון
גם הגברים... (:
זה הכי הולך בקיץ (העונה של הסלטים האלו מתחילה אצלינו בפסח...)
בחורף אנחנו יותר בקטע של סלטים מבושלים...
אבל הסלט הכיייייי טעים שתמידדדד נגמר ולא משנה כמה קערות יהיו על השולחן זה סלט ירקות רגיל עם מלפפונים עגבניות חסה כרוב בצל פלפלים צהובים ואדומים בצל קולורבי ונבטים...
הטעם תלוי גם ב-איך חותכים את הירקות...
אני בעד פסים... כל הסלט פסים פסים...
תיבול- שמן מלח פלפל שחור מיץ מלימון טרי.
לפעמים מתבלים במיונז... גם טעיםםםם... (:
ניסתי את הסלט גזר ותפוז וואלה--מעניין!! תודה
תנסו!חבוי
אז זה לא כ"כ סלט אבל בשבילי זה קינוח בריאאופטימיות
מעין "קומפוט" ...
שליהחיים שוים
סלק מגורד עם שקדים קלויים (בתיבול פשוט של שמן מלח וחומץ)
גזר מגורד עם חמוציות (תיבול דומה לא זוכרת בדיוק)
סלטי חסה מכל הסוגים,
סלט כרוב עם מנצס
סלט פסטו (בזיליקום טחון עם שמן זית ואגוזי מלך (במקום הצנוברים היקרים יותר) )
ניסתי גם את הגזר עם החמוציות-טעיםם!חבוי
אני הכי אוהבת את הירקות הטריים עם לימון
חדשה ישנה
קולורבי לחתוך דק כמו גפרורים ולהוסיף שפע לימון , פלפל שחור ומלח ושמן זית.
כרוב לבן קצוץ דק עם לימון, שמן זית ומלח. לשידרוג- לפזר מעל גרעיני דלעת וחמניה קלויים.
^^^ גם אני. לשומר ולכרוב כדאי להוסיף שמיר קצוץ, תנסיירושלמית טרייה
אפשר באותה צורה גם לחתוך רצועות פלפלים קצרות בכל הצבעים. עם שמן זית, לימון ומלח. זה נורא טעים. צריך לעמוד טיפה במקרר לפני האכילה, שיתרככו הפלפלים ויקבלו טעמים.
סלט באק צ'ויירושלמית טרייה
שמתי אותם קצוצים עם הרבה פטרוזיליה קצוצה, מעט לימון, פלפל שחור גרוס, חמוציות ומיץ תפוזים.
יוצא צבעוני וטעים מאד.
סלק עם לימון ופטרוזיליהנסיאל
כמה:+mp8
*כרוב סגול ולבן קצוצים חצי חצי.
בצל ירוק קצוץ.מתבלם במיץ לימון, שמן ומלח. מעט פלפל שחור.
מפזרים מלמעלה שומשום/ שקדים פרוסים/ גרעיני חמניה קלופים.
*עגבניות שרי קצוצות עם טבעות זיתים, שום כתוש, כוסברה קצוצה. מלמעלה מעט שמן, מלח וזעתר.
* רצועות קולורבי, גזר ופלפל (אדום וצהוב), מתובלים בשמן, מיץ לימון ומלח. שום כתוש.
* פרוסות גזר חי עם שום כתוש וכוסברה קצוצה, מתובלים במיץ לימון, שמן ומלח.
סלט גרגנשואה מאושרת.אחרונה
סלט גרג - עדשים שחורות, בורגול, מלפפון עגבניה, פטרוזיליה, גמבה, בטטה ואגוזי מלך
יש את זה באינטרנט בכל מקום, חולה על זה.
