שרשור חדש
רעיונות למשהו מקישוא?העוגב
לא רוצה לזרוק...
כמו מטבוחה או סלט חציליםאורה2x
רק מקישוא
ולהגיש כסלט קר
אנחנו קונים קישוא כדי להכין את הסלט הזה!
זה ממש לא ברירת מחדל
מרק, פשטידה, לביבותשוקולד לבן


הכנתי לפני כמה שבתות ויצא טעיםש.א הלוי
http://www.nikib.co.il/tosafot/35153/
לא חייב זעתר, אני שמתי דבש במקום.


וגם-
(אני לא אוהבת קישוא ואהבתי אותן)
http://www.nikib.co.il/holidays/hanuka/4553/
תודה, ניסיתיהעוגב
לא אהבתי, אבל לא נורא... את הקישואים עם הזעתר
עוף עם קישואים.... טעים מאודאני84
סלא מבושל אן פשטידהאשריך
מרק חלבי..מצויין ממש!נעם ה

מאדים בצל חתוך לקוביות ועליו קישואים עם מים עד שיתרכך

מרסקים עם מוט בלנדר ומוסיפים שמנת לבישול..

^^מכירה את זה בלי השמנת ועם חבילת שמיר קצוצהירושלמית טרייה


טעים ובמיוחד לילדיםמיליון דולר

מטגנים בצל, מוסיפים קישוא חתוך

רסק עגבניות, מלח, פלפל, אבקת מרק, ועוד תבלינים אם רוצים לפי הטעם

מים קצת פחות מגובה הקישואים

להרתיח, להנמיך לבשל על אש קטנה עד לריכוך

^^אני גם אוהבת את זהירושלמית טרייה

אבל שמה עגבניות מרוסקות ולא רסק עגבניות.

ולתיבול מעט שום גבישי ומלח, זה הכל.

תוספת ירקותטוב בסדר

מטגנים בצל

שום

מוסיפים את הקישואים חתוכים לקוביות או לפרוסות מטגנים קצת

מוסיפים מים ורסק עגבניות

תבלינים:

פפריקה

מלח 

טיפה סוכר

פלפל שחור

מביאים לרתיחה ואח"כ מבשלים על אש נמוכה עד שמתרכך.

ככה:חליל הרועים
קוצצים גס
ראש שום כנ"ל
בצל
בטטה אחת
לטגן הכל בסיר מכוסה
אחרי שהכל מתרכך לפתוח את המכסה ולהמשיך בטיגון כ10 דק'

סוף הדרך !
סלט קישואים בטעם כבד - שווההחיים שוים


קיש קישואים וגבינת כבשים (בני סיידא)עף על עצמו

אחרי הכנת בצק הקיש (כמו שמוסבר במלא מתכונים)

למלית: יש לחתוך הקישואים למקלות דקים לטגנם בחמאה עד שיזהיבו להוסיף להם שמנת מתוקה שלושה ביצים ואת גבינת הכבשים לתבל לפי הטעם כמלח ופלפל שחור, לערבב הכל היטב ועצה שלי להשאיר קצת קישואים וגבנית כבשים בצד כדי שתוכל להשים אותם מעל הקיש על מנת שיפתח את התאבון ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. ובתיאבון

קישואים ממולאים באורז, בשר טחון, שמיר, רסק, גזר מגורדמנסה לעזור

ועוד...

 

טעים מאוד!!

יש 2 סלטי קישואים שאנחנו עושים (השני זה עם רסק עגבניות נראהאני והאני

לי שזה מה שכבר כתבו)

 

מטגנים בצל (חתוך קוביות וגם הקישואים) כשהוא מטוגן שמים קישואים וכשזה מבושל שמים ביצים ומוסיפים מלח לפי הטעם..

 

סלט קליפות קישואיםחנה א

אם מקלפים והקישואים טריים, חבל לזרוק את הקליפות. מטגנים בצל, חותכים לריבועים את הקליפות - אין צורך אחד אחד - צרור שלם. מוסיפים מעט מים ומי שאוהב גם פטריות. מבשלים כ 1/4 שעה תוך כדי ערבוב מטבלים במלח, פלפל, חוויג' מרק וזהו!

^^^^ גם אצלנו עושים, זאת תוספת לארוחה בשרית,ירושלמית טרייהאחרונה
וזה מאד מאד אשכנזי.
בגלל הביצה המקושקשת בפנים אנחנו קוראים לזה שקשוקה קישואים.
טיפ לשדרוג:
אחרי שהבצל מטוגן מטגנים גם קופסה של פטריות חתוכות, מקופסת שימורים. כמובן לשטוף ולסנן לפני.
ורק אחרי שהן קצת מטוגנות מוסיפים את הקישואים חתוכים לקוביות קטנות או מגורדים גס, מעט מים ומלח. מבשלים קצת ואז מוסיפים ביצה או שתיים ומערבבים מהר ומבשלים עוד.

טעים נורא, אשכנזי מאד.
מחפשת קורס קונדיטוריה!סתם אחת
אשמח להצעות/ המלצות/ המלצות לאיפה לא להתקרב וכו..
(כשר כמובן)
אין הרבה אופציות טובות לשומרי כשרותקראנץ שוקולד
המקום היחיד שאפשר להמליץ עליו כיום מבחינת כשרות ומקצועיות זה דן גורמה.. או אם את רוצה סדנאות יש של אפרת ליברפרוינד..
תודה. אברר על דן גורמה..סתם אחתאחרונה
אז יש הרבה ברוקולייטבתה
רעיונות מה להכין איתו?
אשמח
לבשל עם עוף או קציצות בשר, טעים טעים.קראנץ שוקולד


בדיוק קניתי גם--- חולת ברוקולי שכמונישוגי

פשטידת ברוקולי

מרק ברוקולי וכרובית מוקרם

סלמון אפוי מעל מחית ברוקולי

סלט כרוב אדום עם גזר, בצל ירוק, חמוציות, קשיו, בצל סגול וברוקולי

פאי עם ברוקולי

 

תודהיטבתה
יש לך מתכון לפשטידה מוצלחת?
הפשטידה הקודמת שהגנתי לא היתה משהו והתבאסתי ממש
לא יאפה ברוקולי
סתם,
קיש ברוקולי הכי הולך
יש לך מתכון שהולך?יטבתה
אשמח לקבל...
משהו ששווה להתאמץ בשבילו, בדר"כ אני ומטבח זה פחות הולך טוב...
אין לי, אבל זה נראה טעיםברוקולי

 

ובד"כ המתכונים שלה לא מאכזבים 

 

http://www.oogio.net/leek_broccoli_and_mangold_quiche/

אם אני לא טועה הכנו את המתכון הזה לא מזמן-מקום בעולם
ויצא ממש ממש טעים!
פשטידהאני84
בלינצס עם גבינות וברוקולימקום בעולם
לשים במרק ירקותירושלמית טרייהאחרונה

זה מאד משדרג כל מרק.

הולך טוב לטעמי עם פטריות.

 

ולקנות קרבוסילן.

שלום לכולם- ביציםקשות ששהו מיום שישיזקוקה לעצה

ביום שישי בישלתיביצים על מנת להכין מהם סלט ביצים.בסוף לא יצא להכין והם במקרר מיום שישי.

השאלה אם הם כשירות למאכל או שעדיף כבר לזרוק אותם?

הם עם הקליפה..

אנחנו תמיד מכינים ביום חמישי ביצים קשות שיהיו לשבוע הבאפה לקצת
ולפעמים אוכלים אותם בשלישי או רביעי
ואף אחד לא מת מזה עדיין ;)
באמת? מפחיד אותי ביצים נשמע לי סיפור רגישזקוקה לעצה

כזה...

אצלנו אוהבים ביצים קשות אז תמיד יש במקרר מוכנותפה לקצת
אף פעם לא חשבתי שיש עם זה בעיה
אוקיי תודה.. מקווה שזה בסדר..זקוקה לעצה


גם אני פה לקצת
במקרר זה בסדר גמור. גם יותר ימים.חילזון 123


אם זה במקרר אז לא אמורה להיות בעיהנסיאל


בצבא הפקודות הם שבוע..ששש
אם זה עם הקליפה את יכולהאני84
לסלט ביצים אני מכינה בחמישי שיתקרר ומקלפת ומגרדת ביום שישי..
ביצים זה משהו שאמור ממש להריח כשמתקלקלת.מ.
ובכללי אני משתדלת לא יותר מ3-4 ימים אבל עד שבוע זה נחשב בסדר...
עד שבוע זה בסדר רק לקלף לפני האכילהאמת ואמונהאחרונה
זה מה שנקרא ארוחת בריאות קראנץ שוקולד

חומוס ביתי עם טחינה מלאה ופיתות מקמח מלאקראנץ שוקולד

סלט עשבים וחמוציות שלא הספקתי לצלם..

ועוגיות גרנולה עם קמח קוסמין, טעימות מאד..

אתה מפוטר!ברוקולי
תעשה משלוחהההה
מדהים
08? קראנץ שוקולד

חח תודה קורץ

אפשר לדאוג לזהברוקולי
מדהים!!! אפשר בבקשה מתכון של העוגיות? אנונימוס


איייי נראה מעולה!!תף
נראה טובהתנערי מעפראחרונה
ומגרה (יאמי)
מתכון לעוגיות גרנולהאנישוש
בלי חמאה מרגרינה ובננות...למרות שהמתכון שעלה פה לאחרונה נראה מהמם!!
המתכון הכי שווה ט'
מתכון:

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס (או שוקולד קצוץ גס)
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

לערבב היטב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.
תודהההאנישוש
מישהי פה העלה את המתכון הזהפלפל שחוראחרונה
הוא ממש טוב. שמתי שמן במקום חמאה.

http://matkonation.com/2013/04/3051/
בשר טחון שעבר לו התאריך לפני שבועייםשוברת גלים
והיא במקפיא כמובן

בהנחה שמדובר לאוכל לשבת
ולעוד אנשים מלבדי

מה הייתם עושים?
האם הריח בסדר?ברוקולי

 

לא בטוחה שהייתי משתמשת 

 

והייתי מכינה גלילות חצילים כמו מוסקה

או לזניה בשרית 

 

אם היא במקפיא מהיום שנטחן זה טובפסיפלורה מנגו


משערת שמעובד? אם יש לו תאריך פג תוקף.לב אמיץאחרונה

אם מעובד (כלומר תוספת חלבון צמחי, מים וכו') אל תשתמשי.

מתכון לעוגה מקמח מלא?פנסאי
אני יודעת שיש כאלה שכל מתכון מכינות עם קמח מלא, אבל ניסיתי את בבית ולא היה מוצלח.

מה גם שהקמח שלי לא 70% אלא 100%.

יש למישהו מתכון יעודי לעוגה מתאימה?
לא יודעת לתת לךך מתכון, כל חיי הכנתי עוגות מקמח מלאmother goose
בעזרת מתכונים רגילים.
בכללי, בעוגות בחושות מומלץ מאוד מאוד להוסיף את המוצרים היבשים אחרי שהקצפת את כל השאר,
החומרים יבשים יתווספו עדיף בערבוב ביד- ורק עד נוצרת בלילה אחידה, לא יותר.
אם מערבלים קמח הרבה, זה משנה את המבנה של הגלוטן שלו (לא זוכרת איך) וזה מוריד מהאוריריות.
בדיוק להיפך מבצק שמרים.

קמח מלא- אולי כדאי קצת להוסיף נוזלים/ ביצה..
דווקא בגלל זה קמח מלא עדיף אפילו כי יש פחות גלוטןקוורק
בגלל הסיבים היחס של הגלוטן נמוך יותר ועירבוב יתר שמשמעותי מאד בקמח לבן, מפריע פחות בקמח מלא )מצד שני זו הסיבה שקשה יותר להצליח עם בצק שמרים בקמח מלא כי שם הגלוטן הוא קריטי)
מוזר, כמעט לא קרה שהתפשל לי בצק שמרים מקמח מלא..mother goose
לשים המון ומוסיפים טיפה יותר נוזלים
עוגות שוקולד הולכות טוב עם קמח מלאיראת גאולה
ומשהו שראית, מתכונים בהם כמות הקמח כתובה במשקל יוצאים טוב יותר מאשר אלו שכתובים במדידה של כוסות. כי כוס קמת מלא שוקלת יותר מכוס קמח לבן.
זהו שניסיתי משהו דומה עם בסיס ושוקולדפנסאי
ולא אהבו כל כך.

אבל תודה על הטיפ של משקל והכוסות.

אבדוק את זה
איזה קמח את משתמשת?ג'נדס
אני שנים רק בקמח מלא ואני כל מתכון אותו דבר לפי ההוראות הרגילות... לא קיבלתי אף פעם תלונה על כבדות או משהו...

רוצה מתכון לעוגת שוקולד שהכנתי וקצרה מחמאות?
אני אשמח. תודה!אנונימוס


בבקשהג'נדס
 
אני מורידה את כמות הסוכר ל3/4... וכמובן שמה קמח מלא.
בהצלחה!
תודה רבה אנונימוס


תודה, אנסה.פנסאי
אולי השידוך של הקמח המלא עם המילוי שוקולד לא היה מוצלח.

ונראה שמה שיש לי זה רובינפלד 100%.

(זה מה שיש כאן)
אני מכינה את העוגה של אביה*ג'נדס
מהפורום כאן קבוע מקמח חיטה מלאה 100% ויוצאת נהדר!!!
אפשר מתכון בבקשה?אשריך
>>>ג'נדס

עוגת שוקולד פירורים: (אביה*) ערוץ 7. 
מתאים לתבנית חד"פ עגולה/מרובעת, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.
בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת
לערבב הכל- בכף זה מעולה. אפשר גם מיקסר. יוצא בצק פירורים
משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)
בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר גם כוס)
3 ביצים
לערבב ביד בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)
להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז.

תודה רבה!אשריך
אני מכינה את העוגה הזאת ופשוט מחליפה את הקמח בקמח מלאמחייכת =)
שנים שאין לנו קמח לבן בבית...בבושקה!

ואני חולת אפיה, מקבלת מתכונים מחברות ומספרים והכל עושה עם קמח מלא!

לפעמים אם רואים שסמיך או קשה יותר מהרצוי אפשר להוסיף נוזלים (מים, שמן...)

גם שמכינים עוגה מקמח לבן לפעמים לא יוצאת מוצלחת... לא להתייאש מפעם אחת...

ויש מצב שקמח 70% יותר מוצלח לעוגות...

עושה הכל ממלא,אבל בד"כ 70..הריון וזה
כדאי להתחיל איתו וללמוד איך לשחק איתו,בדכ הוא דורש יותר נוזלים..
אנחנו משתמשים בקמח עץ השדה,סוף הדרך
אין לי להשיג פה קמח מלא 70%. רק זה.פנסאי
אז גם ממאה אחוז אפשר להכיןהריון וזה
פשוט לומדים את זה..אחרי שתיים שלוש עוגות תביני מה היחסים..
בהצלחה!!
אנחנו מכינים רק מ100% מלאשטות
מתכונים רגילים,
בעוגות בחושות אם הבלילה כבדה מידי אז מדללים עם עוד קצת מים,
ובבצקים מוסיפים מלכתחילה עוד מין ועוד שמן..לפי העין..
בינתים לא נתקלתי במתכון בלתי עביר
תודה לכולן! אני אמשיך לנסות...פנסאי
מקווה שהחברה יאהבו את זה
בהצלחה עוד טיפג'נדס
תאמיני שזה מתכון טעים וכיפי. זה משפיע...
פנסאיאחרונה
קניתי כרובית באמונה שלמה

פעם ראשונה שלי... אז אין לי מושג מה עושים עם זה.

אפשר הוראות ממש מפורטות?

החל מהשטיפה - רק את העלים שוטפים ומשרים, או גם הפרחים? איך?

וכשמטגנים עם פירורי לחם- משתמשים רק בפרחים?מפרידם לחתיכות קטנות?

במה בדיוק מצפים?

ובכמה שמן מטגנים?

אני בורה לגמרי...

תודה!

קנית של גוש קטיף?ברוקולי

 

את העלים החיצוניים לא אוכלים 

שוטפים לפי ההוראות על השקית 

כשמטגנים משתמשים בפרח + הגבעול

מצפים בביצה (אני מוסיפה צילי) ופירורי לחם 

אני בד"כ אופה

 

אבל מניחה שאפשר לטגן בחצי עמוק 

כן. של חסלט. תודה!באמונה שלמהאחרונה


הפרשת חלהפה לקצת

מה אתם עושים איתה??


אם יש פה מישהו ששורף, אשמח לדעת איך
שורפיםיראת גאולה
בחצר. בתוך קופסת שימורים / תבנית ח"פ,
חותכים את הבצק לחתיכות קטנות, שופכים שמן ומדליקים.
עוטפת בנייר אלומיניוםג'נדס
ושמה על הגז. פותחת ת'חלון....
תודה לשתיכןפה לקצת
מניחה על הגז שישרף ופותחת חלון..א..א..
בלי לעטוף?פה לקצת
כן.לא עוטפת..א..א..
גם אנחנו לאפה לקצת
וזה נוראי!
זה נדבק לגז
ועושה בלאגן
כשזה נשרף ממש זה כבר לא נדבק לגז...א..א..
אני ממש שורפת עד שניהיה שחור שחור
למה בעצם לא לעטוף בנייר אפיה ולאפות בתנור עד שזה לא אכיל?ירושלמית טרייה

ככה אנחנו עושים (רק שאני כמעט לא עושה..)

כי זה בזבוז חשמל... לענדג'נדס
למיטב ידיעתי אסור לשרוף הפרשת חלה בתנורנוצה ברוח
^^ וכשיש את העשן, הריח שזה נשרף..dora
מבקשים בקשה
(שמעתי מרבנית אחת שזה כמו הקטורת בביהמ"ק..)
עוטפים וזורקים לפחמודדת כובעים


בלי לשרוף?תתתת

אני חושבת שחייבים לשרוף..

זה לא כשר, אין לי איך לשרוףמודדת כובעים


לא חייב לשרוף.. עוטפים ב2 עטיפות וזורקים בצורה מכובדתנוצה ברוח
אצלנו גם פוגמים..מוריהאחרונה
לא חייביםפה לקצת
זאת החמרה לעניות דעתי

אבל יש בזה בעייתיות מסויימת ולכן שאלתי
זה לא החמרה לשרוףג'נדס
זה 'קולא' לעטוף פעמיים ולהשליך לפח...
אנחנו גם עוטפים בשני כיסויים מחכים ששלא יהיה ראוי,וזורקיםחבוי


עזרה דחופה בעניין אסדויראת

בעלי קנה אסדו הוא ביקש שאשים בחמין ...השאלה היא עם מבשלים אותו לפני ובכלל איך מתנהגים איתו?

אומנם זה מלפני שבוע.אבל..אסדו מוצלח בחמין כי זה בשר שדורשמחכה ומצפהאחרונה
בישול ארוך.
לא צריך לבשל לפני. פשו לשים יחד עם כל הדברים.
(אפשר גם ל'סוגר את הבשר בטיגון קל ממש מכל צדדיו כדי שלא יתכווץ הרבה)
המלצות על קורס קונדיטוריה?לאידעת

לא מחפשת משהו בשביל להתמקצע, יותר בשביל הכיף

ישטוב בסדר

בתל אביב ויש בירושלים של אביגיל מייזליק אפרת ליבפרוינד וכנראה עוד כמה זה משהו כמו 300 שקל לשיעור.

לא הייתי אבל שמעתי מחברה שהייתה ונהנתה מאד.

http://culinarycampus.co.il/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D/

דן גורמה, מקצועי מאד וכשרות טובה.קראנץ שוקולד


אישית נראה לי הייתי בוחרת משהו לא כשרלהרות כוחות
🤣 יותר טוב לגיזרה!
(כמובן לא טריפות)
חח מחשבה מעניינת! אבל אבחר במשהו עם כשרות טובה בכל אופןלאידעת


ראיתי שלדן גורמה יש המון..לאידעת

ממליץ על משהו ספציפי?

נכנסתי לאתר וראיתי הרבה סוגים של סדנאות..לאידעת


השאלה אם יש ידע בסיסי או אין?קראנץ שוקולד

אם יש אז אפשר לקחת קורס מתקדם אם לא אז בסיסי..

תתקשרי תבררי אצלם...טוב בסדראחרונה


מחבתות/סירים של food appealנשואה מאושרת.

איך הם?

 

ובכלל, המלצה ספציפית למחבת נון סטיק חלבית?

 

חביתות פנקייקים וכו...

 

תודה!!

מצוייניםיראת גאולה
תודה, יש לך מחבת שלהם במקרה?נשואה מאושרת.

אם כן אשמח לדגם

כן. והיא מעולהיראת גאולה
אבל לא כתוב עליה דגם או משהו. רק השם של החברה...

רק מה, היא קצת קטנה לי.
הייתי קונה היום יותר גדולה.
(לחביתות לדוגמא זה סבבה אבל אני הרבה פעמים מכינה ירקות במחבת או שקשוקה מושקעת ואז זה קטן מידי בשביל משפחה...)
כל הדגמים שלהם הם נון סטיק?נשואה מאושרת.

בגלל שנתקלתי בהם שהתארחנו ממש התלהבתי... באמת ראיתי שלא נדבק כלום.

יש לנו מחבת אחת וסיר סוטאז' אחדיראת גאולה
ושניהם מעולים. באמת לא נדבק.

לא מכירה עוד.
מה שחשוב זה לא רק המחבתתמר_דר
זה גם התרווד. תרווד ממתכת הורס את הציפוי. תקני אחד מסיליקון ואז המחבת תאריך ימים הרבה יותר.
והכלים שלהם מעולים, לא יודעת מחירים כי קיבלנו מתנה...
הכוונה בתרווד = ידית?נשואה מאושרת.

יש לי מחבת בשרית איכותית גם כן, לא שלהם... והידית מסיליקון והאמת שהיא יצאה ממקומה(החלק של הסיליקון...) מבאס.

תרווד זו הכף השטוחה שבעזרתה הופכים את החביתה/הקציצות במחבתמעפר אני באה

אפשר גם תרווד מעץ.

גם לא שורט והורס את המחבת.

אה, אז הבנתי נכון, באמת אין לי כף מסיליקון...נשואה מאושרת.

תודה לכן על הטיפ, וההמלצות !

 

^^^^נורא חשוב! רק כפות עץ או סיליקון!ירושלמית טרייה


וגם לי יש מחבת של food appeal והיא המחבת הכי טובה שלי.ירושלמית טרייהאחרונה


חריימה מרוקאיp&y
היי אשמח למתכון של חריימה מרוקאי עם הרבה רוטב.
ובאיזה דג אתם משתמשים?

תודה!
מושטיםטוב בסדראחרונה

לטגן הרבה שום, פלפלים, חתיכות לימון ועגבניה טיגון קצר להוסיף כפית פפריקה בשמן והרבה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור  

לשטוף את הדגים מכל הקרח, לסדר בתבנית ולשפוך עליהם את הירקות.

להוסיף חצי כוס - כוס מים עם כפית דבש. (יש לקחת בחשבון שהדגים גם מפרישים מים)

יוצא יאאמי

אפשר להכין בצק של חלות בלי סוכר?on


נראה לי שכןתתתת

לא ניסיתי...אני עושה מתכון שבקילו יש רק 2 כפות סוכר...

 

 

עם מחמצת ניתןברוקולי

או לחלופין אפשר עם סיאלן / דבש

כן..המתכון שלי בלייעל מהדרום
תראי לי מתכון שלךברוקולי
שמרים צריכים לגדול איכשהוא..
על ידי זמן=החמצה
או ע״י סוכרים
אם אני זוכרת נכון בע"פיעל מהדרום
לק"י

קילו קמח
חצי כוס שמן
כף מלח
כף שמרים
2-3 כוסות מים
תודה לכולם, בע"ה אנסה..on

יעל, כמה זמן את מתפיחה?

שעה בערךיעל מהדרוםאחרונה
כבר כמה וכמה פעמים החלפתי את הסוכר בסילאן טבעי ו/או דבשmother goose
יצא מצויין!! כולם התלהבו.

ולא חייבים להשוות את הכמות לסוכר.
לכל אלו שכתבו שיש מתכון- אפשר אחד כזה בבקשה? אפשרי גם עם קמחאנונימוס

מלא? כוסמין?

 

תודה!

פשוט תשימי סילאן/ דבשברוקולי
כמה? באותה כמות של הסוכר? (כוס++?) ויש אופציה בלי בכלל?אנונימוס


עם מחמצתברוקולי
ולמה כ״כ מתוק
אני שמה כף סילאן
המתכונים שראיתי עד היום לחלות היו עם כוס סוכר ויותר.אנונימוס

זה דוקא לא יוצא כ"כ מתוק (2 קילו קמח)

חשבתי שזה בשביל התסיסה של השמרים..

אפשר לעשות בצק לחלה גם עם כף אחת סילאן (לקילו?)

מעדיפה עם קמח מלא, או לפחות שילוב עם מלא.

יש לך מתכון שיוצא טוב רק עם כף סילאן אחת?

תודה רבה

אני מכינה בצק מקמח מלא עם 2 כפות סילאן לשני קילו קמחבארץ אהבתי
לא עובדת לפי מתכון כתוב, אבל יכולה לכתוב פה איך שאני מכינה

2 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות מלח (מוסיפים לקמח אחרי שהמורים כבר מעורבבים בתוך הקמח)

אחר כך אני מרתיחה 0.5 ליטר מים, וממלאת את הקומקום בעוד מים קרים עד שמגיע לכמעט 2 ליטר (כמה שיותר דביק יוצא יותר רך ואוורירי אחר כך, אבל פחות נוח לעבוד. המינימום שהייתי שמה זה 1.7 ליטר, אבל אני מעדיפה יותר ועובדת עם הרבה קמח או שמן כדי שהבצק לא ידבק לידיים יותר מידי)
מוסיפה עוד 2 כפות סילאן גדושות

לשה במיקסר כ2 דקות
מוסיפה כ1/3-1/2 כוס שמן, ולשה עוד כדקה.
יש פה שירשורים למתכונים ללא גלוטן?חיפושית אדומה

עוגות, עוגיות, לחמים וכד'.

אם יש למישהו ניסיון אשמח מאוד לשמוע

>>>ברוקולי

 

@נקודה למחשבה 
@יעל מהדרום

בזכותכן קניתי..
@אן_שרלי

 

המבורגר כרובית 

מנצלת את הזמן שיש כרובית גוש קטיף חושף שיניים

יצא יאמי ליקוק

 

 

 

רוצה להזמין אותי?בת 30

תמיד התמונות שלך מעוררות תאבון...

בואי.. אוהבת אורחיםברוקולי

 

 

שווה לבזבז על זה את הכרובית? נראה טעים!!יעל מהדרום
ותני מתכון!!יעל מהדרום
כן...................ברוקולי

 

אבל יותר שווה לטגן אותה בציפוי פירורי לחם

 

את זה עשיתי לכבוד שבת!יעל מהדרום
בא לי מתכון..נקודה למחשבה
ואפשר גם עם ברוקולי לדעתך?
נשאר לי עוד משבת..

וד"א בעלי קנה באושר עד ברוקולי ברכת קטיף ב9 ש"ח. לא לק"ג למארז! נשמע קצת הזוי..
אז הוא התלהב ואמר שיקנה עוד..
אז אם יש לך מתכונים מיום מוזמנת לשתף
אל תבשלי אותי ברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך ג' בשבט תשע"ז 23:07

 

@נקודה למחשבה

מגניב

 

זו כשרות טובה? לא מכירה.. 

[למרות שלגמרי סומכת עליך..

אם הוא רואה שוב- צפצפי לי חושף שיניים

כן, אמרתי לך שדיברנו עם הרב כץ מכושרותנקודה למחשבה
ספציפית לברוקולי ולכרובית שלהם.
נראה טובט'
באסה לנו שלא אוכלים גם את זה...
מתכוןברוקולי

 

המבורגר כרובית 

 

1 ראש כרובית גוש קטיף חתוכה לפרחים - לחלוט כ- 4 דקות

במעבד מזון לחתוך בצל קטן, 2 שיני שום, 1/2 חבילת פטרוזליה 

להעביר לקערה

לחתוך את הכרובית החלוטה

 

להוסיף 1/2 כפית מלח (אם אוהבים מלוח אז יותר) , קצת פלפל גרוס

1/2 כוס שיבולת שועל טחונה 

2 ביצים

100 גרם גבינה קשה 5% (אני שמתי חצי חמד וחצי עיזים)

 

לערב הכל לעיסה 

ליצור קציצות 

לזלף מעט שמן זית 

 

והופ לתנור מחומם על 200 מעלות 

בערך 20 דקות עד שזהוב

 

אני הכנתי את הקציצות עם רינג

 

זה טעיםםםם

נראה נהדר! תודה אורה2x

בדיוק מחכות לי 2 קופסאות תירס (ללא סוכר!) כדי להכין את השניצלים שלך ליקוק

😘😘😍😍😍😍ברוקולי
ישש
נשמע ממש טעים!להרות כוחות
יעבוד גם עם כרובית קפואה?
מניחה שכןברוקולי
תודה.להרות כוחותאחרונה
הייsomeone123
בס"ד
ראיתי מתכון בעיתון מוצש מהשבת של טראפלס שוקולד מריר יש שימוש בקרם קוקוס האם כשמכינים את הטראפלס צריך להכניס את הקרם המוצק עם הנוזלים?
תנערי והכל יתמזגלהרות כוחות
תודהsomeone123
בד"כברוקולי

 

צריך את כל הפחית 

אבל להקצפה נניח לוקחים רק את החלק המוצק

 

אז ממש תלוי מתכון

 

מה הכמות שיש בפחית?someone123אחרונה
אשמח למתכון שווה לדג מושטיראת גאולה
יש אורחים לשבת...

ואין לי מושג מה הטעם שלהם ומאיזו עדה הם....
אז פליז משהו מכובד שטעים לרוב האנשים
הרבה חלב...חוצניקית
יש לי הרבה חלב ועוד מעט יעבור התוקף...
בבקשה רעיונות מה אפשר לעשות ואיך?
גבינה לבנה אין לנו כאן, איך עושים עם טעמים? תודה מראש!
תעשי מזה גבינה, מאוד פשוט..א..א..
לבשל את החלב בסיר על האש כשמתחיל לרתוח לשים מלח ו2 כפות לימון או חומץ כשמתחיל להיווצר גושים להוציא מהאש.
לשים חיתול בד או סדין בתוך קערה לשפוך את החלב המורתח לשם, לסנן נוזלים ויוצא גבינה טעימה
^^ זה מאד טעיםאפונה

ככל שמסננים יותר הגבינה יוצאת יותר מוצקה, אפשר ליצור ממנה כדורים ולגלגל בתבלינים - פפריקה, זעתר וכד'.

הצילוחוצניקית
הרתחתי כמו שהסברת... שמתי לימון והמשכתי להרתיח... נשאר על האש עוד שעה ולא קורה כלום! ולא ניהיו גושים.! רק התאדה לחצי!
מה אני אמורה לעשות? האם עשיתי משהו לא נכון?
לא נוצר שום גושים אפילו לא קטנים??..א..א..
לא הגיוני כמה לימון שמת?
תשובהחוצניקית
שמתי לימון אחד שלם וקצת חומץ ל2 ליטר
אולי בגלל ששמת גם חומץ וגם לימון..א..א..אחרונה
לא אמורים לשים את שניהם
כנראה שהחלב שלך דל בשומן ורבו מים.להרות כוחות
זה חלב ירוק או כחול?
(רק החלב האדום הוא חלב מלא)
זה נקרא חלב מלא... מוזרחוצניקית
אמרו לי להשאיר בתוך הבקבוק מחוץ למקרר... 2-3 ימים ואז יהפוך לגבינה. יכול להיות? כבר מגעיל אותי...
האמת,להרות כוחות
הייתי שוםכת בכיור.
אף פעם לא חשבתי לעשות משהו עם מלאי החלב שנשאר
חלב מרוכז או ריבת חלב..קראנץ שוקולד


איך ריבת חלב?העוגב
תעשי חיפוש בפורום העלו פעם מתכוניםקראנץ שוקולד


מתכון לריבת חלב-on

ליטר חלב

כוס וחצי סוכר

כפית סודה לשתיה

להרתיח בסיר, להנמיך .

 

לבשל על אש נמוכה 3 שעות עד שמסמיך ולערבב כל הזמן.

לקראת סוף הבישול להוסיף מעט תמצית וניל.

מה אפשר לעשות עם חלב מרוכז?באמונה שלמה

חוץ מגלידה...

אפשר יוגורטאפונה

מרתיחים את החלב, נותנים לו להצטנן ל50 מעלות, מוסיפים יוגורט ביו (צריך לבדוק ברכיבים שמכיל חיידקים). עוטפים טוב טוב בשמיכות כדי שישמור על החום (אם צריך אפשר להוסיף בקבוק גומי עם מים רותחים שיחמם עוד קצת) ומשאירים ככה לפחות 9 שעות, בהנחה שהחום נשמר. אם לא, מחממים עוד קצת - לא מרתיחים!! כדי לא לפגוע בחיידקים, עוטפים ומשאירים עוד.

בהחלט! ואפשר לסנן כמה שעות את היוגורטקוורק
ולקבל לבנה אליפות!
למה לא פשוט להקפיא? ושאלה כללית...העוגב

אם עוד מעט עובר התוקף, הוא לא נשאר כשמתעסקים עם החלב לדברים אחרים?
תודה....חוצניקית
לכל העונות! אנסה בע"ה לעשות גבינה!
אבל האם התוקף של הגבינה שתיווצר ארוך יותר משל החלב?אורין


כנראה שכןחוצניקית
קרפ צרפתיאני123
יש לך מתכון?חוצניקית
כן אבל אוכל לתת לך יותר מאוחראני123
מתכון לקרפ צרפתי:אני123
1 ורבע כוסות קמח
1 כוס חלב
3/4 כוס מים
1 ביצה
1 כף שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

מערבבים הכל לבלילה אחידה.
מכינים במחבת טפלון לא חייבים שמן. אפשר בלי שמן בכלל.

מורחים שוקולד, גבינה, ריבה או מה שבא לכם
תודה לך שנזכרת לשלוח מתכון!חוצניקית
דייסת סולת..טעים..ועם הרבה חלב..nana
ומתאים לימים הקרים האלו...nana
זה היה בציניות?אני123
שוקו בכל מיני וריאציותחלילית אלט
ארוחה חלבית מושחתת

להכין גבינה זה אחלה רעיון
אפשר להקפיא, זה טוב בהקפאה.עדינות
דייסות צורכות הרבה חלבגפן36
שותים מלא שוקו חם!!בתאל1

תקפיאי את החלב, לא קורה לו כלום...

 

אגב אפשר להרתיח חלב עם שוקו או שוקולד או קקאו וסוכר 

ולשים קורנפלור (מערבבים כפית או שתיים של קורנפלור בקצת חלב קר ואז כשהשוקו רותח בסיר למזוג אליו את החלב עם הקורנפלור ולערבב) זה יוצא שוקו סמיך כזה וטעים..

אם את רוצה שיצא ממש סמיך אז יותר קורנפלור... יכול לצאת אפילו כמו מעדן זה מגניב..

 

להקפיא. להוציא יום לפני שצריךאניוהוא
Wic בעייתיאבוקת סוכר
מחלקים כמה שאפשר למשפחה חברים אפילו לקופאית
את מה שנשאר אני מקפיאה
בלינצ'ס או פנקייקיםתמר
אפשר לעשות גם אם כבר עבר התאריך
קיבלת מwic?אין מקום לשאלה
כשהחברים החרדים שלנו כאן הסבירו לנו איך זה עובד לא האמנו...
בתכלס אנחנו מרוויחים.. מקבלים את השאריות
המלצה שלי, תחלקו למי שלא מקבל...

אני ניסיתי פעם לעשות כאן גבינה מחלב ויוגורט ולא עבד טוב..
אגב, אפשר גם להקפיא.
מילקשייק אייסקפהרק אמונה


דייסת קוואקר או יוגורטהחיים שוים


לשם שינוי משו בריאקראנץ שוקולד
סלט קינואה עם המון ירק(פיטרוזיליה, סלרי, עגבניה, גמבה, פלפל חריף, בצל, בטטה, מלפפון, אבוקדו) שמן זית, פלפל גרוס ולימון...

יש משלוחים?הכל ממנו
רק באזור חיוג 08 קראנץ שוקולד
מתאים לי הכל ממנו


כל אזור חיוג 08???חוזרת
זה האזור חיוג הכי גדול בארץ
ואם אין משלוחים-יש מתכון לפחות?יערת דבש

או שזה רק לראות את התמונה ולהזיל ריר?ליקוק

בכיף קראנץ שוקולד
לשטוף את הקינואה טוב(מוריד ממנה את המרירות)
לבשל עם מים ומלח מספר דקות עד שהיא נהיית שקופה לכבות ולכסות .
לקצוץ מלא ירק בסלייסר(כתבתי למעלה את מה ששמתי) לחתוך בטטה לקוביות ולאפות עד שמתרכחת לערבב טוב לתבל עם שמן זית ולתבל עם מלח ופלפל ולימון..
נסיאלאחרונה


ואווווומיליון דולר

בא לי ננה-בננה

אלוף!!!

נראה מצויין!!מחייכת =)
נראה טעים ובריא!!תף
כיף שאתה מעלה תמונות.
עושה חשק להכין את המתכונים
תודה זה קל וטעים.. שווה 😋קראנץ שוקולד