אם יש לכם אני אשמח!וכמובן שיהיה משמן ופרווה


4 כוסות קמח
3/4 שמן
4 כפות סוכר
2 ביצים
2 כפות שמרים. (מכוס שתיה חמה חדפ)
להניח בצד חצי שעה אין צורך שיתפח
מכינים צורות, מורחים בשוקולד או בשמן ועל זה מפזרים כוס קקאו+כוס סוכר מעורבבים,
על העוגה מורחים ביצה ושמים בתנור.
כשיוצא מהתנור שמים כוס סוכר וכוס מים, על הגז עד שמבעבע
ושופכים על העוגה בנדיבות.
בתאבון!
מרינדה של - שום קצוץ+דבש+נענע קצוצה+מלח+פלפל לבן.
להשרות לפחות שעה , עדיף ללילה.
להכין על האש או במחבת פסים.

כאלו שאין בהם גזר וכו שזה גם מלא בסוכר..מחפשת מתכונים שיתאימו לחולי סכרת, ואשמח ממש לעזרתכם!
נראה לי שאפשר להשתמש בכמו סוכר..
חבויאם הבננות בשלות זה יהיה מתוק מספיק.
תיבלתי במלח ופפריקה והוספתי גרעיני חמניה.
יצא טעים.
העוגבוממש מומלץ ,
שוקולד 85 אחוז ושמנת
לפני יאוש:
סלט בורגול, פשוט, טעים.
יש הוראות הפעלה?
עדיף החל מהשלב שהבורגול במדף ברמי לוי.. 
תודה רבה!
לגבי בורגול אפשר גם עם מים רותחים מהקומקום..
אפשר כמובן לוותר על כל הירקות שהוספתי ולשים עשבי תיבול קצוצים, חמוציות ובוטנים/אגוזים..
ננסה.
מישהי ניסתה פעם? כתוב במתכון לא לשים בתנור עם טורבו.
יש לנו רק טוסטר אובן לחלבי.. יצא טוב? אם כן, על כמה מעלות לאפות?
תודה
קראנץ שוקולדובלי תבנית מים למטה.. אחת בחושה ואחת עם ביצים מופרדות..
אשתו של בעלי
מחכה ומצפה
פנסאיאחרונה

אם כן אשמח מאוד למתכון...
יש לי הרבה בטטה
והרבה חזה עוף
יש רעיון איך אני יכולה לשלב אותם ביחד? משהו מתאים אפילו לליל שבת?
או לחילופין עם בשר טחון.
תודה
בסוף פשוט חתכתי את הבטטה לחתיכות גסות, תיבלתי אותה בשמן, מלח, פפריקה, מעט סילאן וכוסברה, משהו כזה לא זוכרת ממש אולי הוספתי עוד איזה תבלין, מעט מים ואפיתי אותן בתבנית חד פעמי יצא קריספי כזה יאמממי
וגם את החזה עוף אפיתי בגריל עם תיבול טוב
הגשתי עם אורז לבן
באמת שהיה טוב!!
התנערי מעפראחרונהשלום לכולם. זקוקה למתכון מושלם עבור חלות אוריריות רכות לשבת שנשארות רכות גם לשבת עצמה ולא רק בשישי
כל פעם נכנסת לאתר של ניקי אבל לא יצא מושלם עדיין.
בבקשה תנו מתכון טוהב טוב עם הנחיות מפורטות פלו אייזה תוכנית להפעיל בתנור.
תבורכו!!
לשים את החומרים בקערת המיקסר לפי הסדר הבא:
*1 כף שטוחה מלח
*1 קילו קמח
*2 כפות סוכר
*2 כפות שמרים
*3.5 כוסות מים חמימים (חצי כוס מים רותחים מהקומקום חצי מהברז)
*3/4 כוס שמן- בהדרגה תוך כדי לישה
לערבב במיקסר את החומרים, שמן בהדרגה בערך 7 דקות לישה במיקסר ואז התפחה
התפחה שניה כמה דקות בתבנית אחרי הקליעה
ביצה ושומשום מעל ולתנור
200 מעלות 20 דקות אני עושה לא טורבו
* הכוסות במתכון הם לפי כוס חד פעמית.
* הבצק יוצא יחסית רך אז אם את בונה על צורות מיוחדות לחלות כמו פרחים ושושנים פחות מתאים.
אני עושה בד"כ 2 קילו והפרשת חלה עושה מזה מלא לחמניות קלועות ומקפיאה ואז מסודרת לכמה שבתות...
גם אם את עושה היום בערב תקפיאי ומחר בצהריים תפשירי ככה זה הכי אוורירי וטרי
לשבת בבוקר אני מפשירה בבוקר ולסעודה שלישית אפשר להפשיר במהלך השבת...מרגיש טרי ממש...
ממש! רק שחסר לי מלח ועכשיו ראיתי שכתבת כף ואני שמתי כפית
לא נורא לפעם הבאה
אבל הן באמת יצאו ראכותת
תודה ושב"ש
![]()
אם אני אכין הערב בצק, ואאפה ממנו את החלות רק מחר בבוקר זה יהיה בסדר?
ותוציאי מחר שעה לפני שאת עושה צורות.
זה יוצא קצת פחות טוב.
כשאני עושה בצק שמרים אני מתפיחה לילה במקרר וזה יוצא טוב יותר מהתפחה בחוץ של כמה שעות!
יוצא מעולה!
השבת בעז"ה פעם ראשונה נהיה בסעודה ביום בבית. עד עכשו הלכנו להורים דלי או להורים שלי ובלילה אכלנו בבית. (השבת צפויה להיות קרה ואנחנו עם שני תינוקות)
אני זקוקה לעזרה ..
איזה דג טעים גם קר? (האופציה היחידה זה טונה שימורים?)
ומה אפשר להכין כמנה שניה אחרי בסלטים והדג? חוץ מחמין...
.
היה בהקפאה והוצאתי אותו שבוע שעבר למקרר אך לא השתמשתי בון בסוף.
האם אפשר להשתמש?
ומתכון לעוגיות תמרים(רולדה שחותכים) יש למישהו משהו מוצלח??
סלט פרווה לשבת..
רוצה לגוון.. אז תודה!
(ולא סלט עגבניות שרי.. כי את זה מכירה כבר)
קוביות+שמיר ומה עוד? שמן מל"פ?
מועכת אבוקדו,אפשר גם קוביות, מוסיפה עגבניה ריבועים קטנים, גמבה ריבועים קטנים, בצל ריבועים קטנים
תיבול הרבה לימון, מלח, פלפל ואפשר להוסיף ביצה קשה גם לחתיכות ממש מוסיף
או סלט אבוקדו פשוט וטעים אבוקדו, בצל, מלח, פלפל ולימון.
יערת דבשעדיף במעבד מזון - לפרוס הרבה מלפפונים דק מאד, בצל אחד, פלפל אחד.
לקצוץ המון שמיר.
מכינים רוטב ביחס של כוס חומץ לכוס וחצי מים או משהו דומה, יש הרבה גרסאות. וקצת סוכר.
צריך שיהיה הרבה רוטב, שהירקות ממש ישחו ברוטב, אז תכפילי כמויות לפי הצורך.
הולך עם שמיר?
אולי עם פטרוזיליה יותר?
וא"כ מתי להוסיף?(הסלט מטגן הרבה זמן.. עם פלפל חריף)
תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות
ביצים קשות כנ"ל
מלפפונים חמוציים חתוכים לקוביות
הרבה שמיר קצוץ
מיונז
אני אוהבת להוסיף טיפונת חומץ כדי שהמיונז יהיה נוזלי יותר, יותר נעים לערבב ככה וגם טעים לי ככה.
ואפשר להוסיף אפונה וגזר, פרוסות קבנוס ועוד ועוד - יש לזה המון גרסאות.
תירס, קוביות גמבה אדומה, שמיר, ואני לא זוכרת מה התיבול..
זה לא עושה אדים, הרגשה של "מבושל"?
נחמד לשמוע שזה טוב..
תנור מכני דו תאי של סאוטר
קראנץ שוקולדהציור אצלי הוא מאוורר של טורבו עם קו עליון וקו תחתון. זה אותו דבר. כן?
כל תנור הוא שונה מבחינת החום, יש הבדלים בין התנורים הצרפתיים לגרמנים לכן צריך להכיר את התנור קצת..
בתנור אחד את יכולה לאפות על 220 מעלות ויהיה סבבה בתנור אחר זה יהיה פחם.
בסוף אני צודקת ![]()
התנערי מעפר
קראנץ שוקולד
התנערי מעפראחרונהלמעשה במקום טעם וניל יהיה לך טעם ריבת חלב.
אם זה יותר מדי בשבילך (טעם יותר מדי דומיננטי), תשתמשי בזה רק לקרם לציפוי העוגה או רק באמצע עוגת שכבות.
לב אמיץאבל אם זה מרגיש יותר מדי, או כיוון בכלל לא שייך לפותחת, עדיף לצמצם את השימוש בפודינג לחלק מהעוגה.
אם לא מדבר אליכם, תקני בטעם וניל ותשתמשי בריבת חלב רק לציפוי או לאחת השכבות.
לב אמיץזה יהיה בסדר להכין הום פרייז ביום שישי בשביל מוצאי שבת???
חשבתי נגיד לטגן בשישי את התפו"א ולשים את הרוטב צילי מוצ"ש...
או שאפשר כבר ביום שישי לעשות הכל? מפחדת שיהיו רכים כאלו, מושי..
תאמת לא זוכרת מתכון מדויק...
בערך ממה שזוכרת לטגן תפוחי אדמה שחתוכים לריבועים שווים בשמן
להעביר לווק או מחבת ולהוסיף עם רוטב צילי, קצת מלח, פלפל, ופפריקה לערבב ביחד ולהגיש.
תאמת זה היה די סיוט לטגן אז פעם אחרת עשיתי בתנור חתכתי לריבועים שווים ולתנור כמו אנטיפסטי בערך 200 מעלות 45 דקות עד שעה ואז מערבבים עם רוטב צילי , קצת מלח, פלפל, ופפריקה, יצא גם מוצלח...
מטגנת צ'יפסים רצועות/עיגולים עם שמן שמוסיפה לו פפריקה ושום כתוש. כך התפו"א מקבל טעם מיוחד.
כשמוכן מוסיפה מלח ורוטב צ'ילי יאאמממממי
אם אין כח אפשר לוותר על הפפריקה והשום בשמן, יוצא טעים גם כך.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של חציל ו/או של גמבה אדומה, מאוד טעים.

מטגנים:
כמה שיני שום
2 בצלים חתוכים לקוביות
פלפל ירוק חתוך לקוביות
לבחירה - מעט גבעולי סלרי קצוצים דק
מערבבים כמה דקות ומוסיפים:
כמה שיותר קוביות עגבניות (מומלץ לחלוט ולקלף אבל לא חובה)
חצי קילו רסק עגבניות
חצי קילו עגבניות מרוסקות
מלח
אורגנו
פפריקה חריפה
שום גבישי אם לא שמנו שום
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה לפחות שעה.
מרסקים קצת בבלנדר מקל - לבחירה.
אישית אני מקפיאה את זה, יוצא כמות די גדולה, בקופסאות קטנות של חצי ליטר.
אפשר לחמם, לשים על פסטה עם גבינה צהובה מעל ולחמם עוד קצת, ויוצא נפלא.
ואני משתמשת בזה גם לבישולים בשריים או פרווה - לממולאים, לכדורי בשר ברוטב, לשעועית ירוקה ברוטב.. זה נהדר שיש כזה בפריזר.
מודדת כובעים