שרשור חדש
אני ממש רוצה להכין עוגת שמרים משמן ולא מוצאת מתכון!!!-אילה-
ניסיתי מליוני מתכונים ולא מצאתי מתכון מומלץ!
אם יש לכם אני אשמח!וכמובן שיהיה משמן ופרווה
לא ניסתי אבל בד"כ מתכונים שלה יוצאים טובש.א הלוי
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/25622/


וברגיל - אני פשוט ממירה את החמאה בשמן. (יש טבלת המרה באינטרנט) ש
^^^ מומלץ!התנערי מעפר
יש לי!!~א.ל

4 כוסות קמח

3/4 שמן

4 כפות סוכר

2 ביצים

2 כפות שמרים. (מכוס שתיה חמה חדפ)

 

להניח בצד חצי שעה אין צורך שיתפח

 

מכינים צורות, מורחים בשוקולד או בשמן ועל זה מפזרים כוס קקאו+כוס סוכר מעורבבים,

על העוגה מורחים ביצה ושמים בתנור.

 

 

כשיוצא מהתנור שמים כוס סוכר וכוס מים, על הגז עד שמבעבע

ושופכים על העוגה בנדיבות.

 

בתאבון!

יאו תודה על המתכונים!!אני אנסה מקווה שהפעם יצליח!-אילה-אחרונה
מתכון מעניין לפרגיותקצת xחרת
בלי סויה/צ'ילי.
משהו שמחזיק טוב מחמישים לשבת, אולי עם רוטב כלשהו...
מתכון אליפותאמת ואמונה

מרינדה של - שום קצוץ+דבש+נענע קצוצה+מלח+פלפל לבן.

להשרות לפחות שעה , עדיף ללילה.

להכין על האש או במחבת פסים.

סילאן. סילאן וחרדלחוזרת
תבלינים
אני אוהבת לעשות אותם שניצלש.א הלויאחרונה
יוצא מעולה..
מוסיפה שום כתוש וקצת חרדל לביצה
רעיון לתוספתאנישוש
לא תפוא ולא אורז..מכינה עוף ביין...
אטריות, פשטידות,ט'
אנטיפסטימקום בעולם
מג'דרהג'נדס
קינואה ועדשים כתומות
שעועית ירוקה
שעועית מש עם בצל וגזר
פשטידת בצל
אפשרחדשה ישנה
שעועית ירוקה
אפונה
פולים
מוקפץ
ירוקות בתנור
בורגול, קוסקוס, כוסמת,חילזון 123


אורז עם צימוקים ושקדים מעליו. נשמע לי חגיגי בהתאמה לעוף בייןירושלמית טרייהאחרונה

מחפשת עוגיות ועוגות ללא סוכר אבל טעימות!!חבוי

 

כאלו שאין בהם גזר וכו שזה גם מלא בסוכר..מחפשת מתכונים שיתאימו לחולי סכרת, ואשמח ממש לעזרתכם!

ולגבי סוכר לבן-חום? יודעים מה באמת ההבדל?חבוי


אין הבדל מבחינת בריאותית..קראנץ שוקולד

נראה לי שאפשר להשתמש בכמו סוכר..
 

גם דבש בעייתי בעיקרון:/ לא בטוחה שיותר טוב מסוכרחבוי
אז נסי בלי סוכר, נראה לי שיצא טעים גם ככהט'

אם הבננות בשלות זה יהיה מתוק מספיק.

 

יש...העוגב
מן קרקרים:
כוס ורבע קמח
שליש כוס שמן
ביצה
אני אוהבת להוסיף תבלינים (פפריקה, מלח, שום ומה שבאלי)
זה אחלה.

יש עוד שזה לא על הפלאפון ואני פחות זוכרת... אבל באמת יש המון! ממתיקים עם סילאן/ דבש חופשי. עם זה מפריע לך במרקם אפשר למהול עם מים רותחים ולהוסיף ככה
נשמע נחמד, ליד קפה/כארוחה?חבוי
זה די כמו קרקריםהעוגב
אז יותר עם גבינה וכאלה...
את הקרקרים אני ינסה בעזה, תודה!!חבוי
עשית לי חשק והכנתי הערב.מארי

תיבלתי במלח ופפריקה והוספתי גרעיני חמניה.

יצא טעים.

יופי!העוגב
אם מותר תמרים, אז אפשר בצק פריך בלי סוכר ולמלא בממרח תמריםיעל מהדרום
יותר בקטע של עוגיות מלוחות פשוט אהל לא מהאלה שיוצאותצקשות מאחבוי
לא עוגות ולא עוגיות , אבל טראפלס מתאים לסוכרתייםהחיים שויםאחרונה

וממש מומלץ ,

שוקולד 85 אחוז ושמנת

תעזרו לאישה שרוצה להכין סלט בורגול?תמיד בשמחה!

לפני יאוש:

סלט בורגול, פשוט, טעים.

 

יש הוראות הפעלה?

עדיף החל מהשלב שהבורגול במדף ברמי לוי..

 

תודה רבה!

תראי את מה שכתבתי עם הקינואהקראנץ שוקולד

לגבי בורגול אפשר גם עם מים רותחים מהקומקום..

 

אפשר כמובן לוותר על כל הירקות שהוספתי ולשים עשבי תיבול קצוצים, חמוציות ובוטנים/אגוזים..

מה שאני מכינהיראת גאולה
(לברור את הבורגול. אין לי מושג איך, אני קונה בוואקום)
לשים בכלי כוס בורגול וכוס ורבע מים רותחים. לסגור ולהניח בצד לאיזה חצי שעה או יותר.
בינתיים לקצוץ דק (אפשר ביד, אני קוצצת בפוד פרוססור על פולסים קצרים): בצל קטן, בערך 4 מלפפונים, חצי קופסה זיתים. כדאי להוסיף בצל ירוק. אני אוהבת גם פלפל אדום /כתום/ צהוב. אפשר להוסיף עגבניה - אני לא אוהבת כי אז חייבים לאכול טרי, אח"כ נהיית הרגשה של לא טרי כזה..

לערבב את הירקות עם הבורגול אחרי שהתקרר.
לתבל בהרבה לימון, שמן זית ומלח.

לבריאות
תודה רבה! לשניכם...תמיד בשמחה!

ננסה.

מה שאנחנו אוהביםהחיים שויםאחרונה

http://www.nikib.co.il/salads/38280/

 

העברתי כבר לכמה אנשים וכולם אהבו. 

קלאסי וטעים

עוגת גבינה בטוסטר אובןאשתו של בעלי

מישהי ניסתה פעם? כתוב במתכון לא לשים בתנור עם טורבו.

יש לנו רק טוסטר אובן לחלבי.. יצא טוב? אם כן, על כמה מעלות לאפות?

 

תודה

השבוע הכנו שתי עוגות גבינה בטורבו קראנץ שוקולד

ובלי תבנית מים למטה.. אחת בחושה ואחת עם ביצים מופרדות..

 

איזה כיף שאפשר! תודהאשתו של בעלי


בטוסטר אובן אין טורבוחוזרתאחרונה
ואני אופה בטוסטר אובן ויוצא מעולה. רק שימי לב שלפעמים צריך להעלות קצת את הטמפרטורה
אשמח למתכון לעוגיות חמאת בוטנים פשוט וטעיםמחכה ומצפה
עם שברי בוטנים..
יש למישהו?
תודה
לקארין גורן יש מתכון מעולה ופשוט.פנסאי
נראה לי כוס קמח כוס חמאת בוטנים ואחד או שניים ביצה. לערבב הכל. לעשות עיגולים, לשטח עם מזלג ולאפות.

גגלי אם את מחפשת מתכון מדוייק.
כוס חמאת בוטנים, ביצה, וכוס סוכר (אפשר להפחיתמחייכת =)
ל3/4 כוס, חצי כוס..)
זה המתכון של קארין
צודקת, עכשיו נזכרתי... פנסאיאחרונה
צמת שמרים שוקולד קוקוסהתנערי מעפר
אשמח לקבל הסבר מפורט או סרטון שכולל את השלבים של קליעת הצמה של עוגת השמרים היפה הזאת.

ניסיתי אולי 10 פעמים להכין את העוגה הזאת ולקלוע אותה יפה ולא הצלחתי.
נשארים הרבה רווחים בין פס לפס והשוקולד מציץ.

במתכון אומרים לקלוע את הרצועות שתי וערב.

אשמח להסבר
ההסבר הכי מוצלח שמצאתי זה באתר של 'שמח במטבח'ט'
אגב, המתכון המקורי הוא שלה...להרות כוחות
תודה רבה, ט׳התנערי מעפר
ניסית לקלוע לפי ההסבר שלה? ולא יוצאים לך רווחים בין רצועה לרצועה?

ניסיתי פעם אחת רק בשביל הקטעט'
לא מאוד התלהבתי מהעוגה הזו .. ולא יצאו לי רווחים.
אנסה שוב ..התנערי מעפר
הרעיון של העוגה זה היופי שלה והשילוב של השוקולד וקוקוס. שזה ממש טעים!
אני ממש אוהבת להכין אותה.

תודה רבה, אם ייצא לי טוב אעלה תמונה
יש פה וידאו קצר איך להכיןט'
תודה רבה, כזה סרטון חיפשתיהתנערי מעפר
יכול להיות שהבצק שלי לר היה כ״כ טוב ולגן לא התקפל יפה ולא הסתיר כמו שצריך את השוקולד.

אנסה מחר בעזה!!
וואוו נראה מעולה!! יש אפשרות לעשות את זה פרווה?תתתת

אם כן אשמח מאוד למתכון...

כל מתכון של בצק לעוגת שמרים מתאים לזהט'
זה רק הטכניקה של עיצוב העוגה.

לפרווה ממירים את החמאה בשמן/מרגרינה ואת החלב בחלב סויה.

בסרטון מכינים עם בצק עלים מוכן. גם אופציה.
סבבה תודה!תתתת


תודה רבה!אם הבנים12אחרונה
עשיתי פרווה ויצא מצוין!!
בטטה וחזה עוףמיליון דולר

יש לי הרבה בטטה

והרבה חזה עוף

 

יש רעיון איך אני יכולה לשלב אותם ביחד? משהו מתאים אפילו לליל שבת?

או לחילופין עם בשר טחון.

תודה

מה עשית בסוף?התנערי מעפר
חח חמודה שאת שואלתמיליון דולר

בסוף פשוט חתכתי את הבטטה לחתיכות גסות, תיבלתי אותה בשמן, מלח, פפריקה, מעט סילאן וכוסברה, משהו כזה לא זוכרת ממש אולי הוספתי עוד איזה תבלין, מעט מים ואפיתי אותן בתבנית חד פעמי יצא קריספי כזה יאמממי

וגם את החזה עוף אפיתי בגריל עם תיבול טוב

הגשתי עם אורז לבן

באמת שהיה טוב!!

נשמע טעים התנערי מעפראחרונה
הכנת חלות לשבת בבקשה מתכוןגמזו לטובה

שלום לכולם. זקוקה למתכון מושלם עבור חלות אוריריות רכות לשבת שנשארות רכות גם לשבת עצמה ולא רק בשישי

כל פעם נכנסת לאתר של ניקי אבל לא יצא מושלם עדיין.

בבקשה תנו מתכון טוהב טוב עם הנחיות מפורטות פלו אייזה תוכנית להפעיל בתנור.

תבורכו!!

מתכוןתתתת

לשים את החומרים בקערת המיקסר לפי הסדר הבא:

*1 כף שטוחה מלח

*1 קילו קמח

*2 כפות סוכר

*2 כפות שמרים

*3.5 כוסות מים חמימים (חצי כוס מים רותחים מהקומקום חצי מהברז)

*3/4 כוס שמן- בהדרגה תוך כדי לישה

 

לערבב במיקסר את החומרים, שמן בהדרגה בערך 7 דקות לישה במיקסר ואז התפחה

התפחה שניה כמה דקות בתבנית אחרי הקליעה

ביצה ושומשום מעל ולתנור

200 מעלות 20 דקות אני עושה לא טורבו

 

* הכוסות במתכון הם לפי כוס חד פעמית.

* הבצק יוצא יחסית רך אז אם את בונה על צורות מיוחדות לחלות כמו פרחים ושושנים פחות מתאים.

 

אני עושה בד"כ 2 קילו והפרשת חלה עושה מזה מלא לחמניות קלועות ומקפיאה ואז מסודרת לכמה שבתות...

גם אם את עושה היום בערב תקפיאי ומחר בצהריים תפשירי ככה זה הכי אוורירי וטרי 

לשבת בבוקר אני מפשירה בבוקר ולסעודה שלישית אפשר להפשיר במהלך השבת...מרגיש טרי ממש...

 

תודה רבה על המתכון- יצא מעולה!גמזו לטובה

ממש! רק שחסר לי מלח ועכשיו ראיתי שכתבת כף ואני שמתי כפיתאפאטי  לא נורא לפעם הבאה

אבל הן באמת יצאו ראכותת

תודה ושב"ש

בכיף!!איזה כיף לשמוע ב"התתתתאחרונה

חיוך

הכי חשוב-חדשה ישנה
ללוש בפעם הראשונה 7 דק'.
ולהתפיח וללוש שוב דקה, להתפיח וללוש שוב דקה.
למה את לשה אחרי 2 התפחות..?ברוקולי
לשבת בבוקר מקפיאיםירושלמית טרייה


התפחת בצק לחלותח ת ו נ ה

אם אני אכין הערב בצק, ואאפה ממנו את החלות רק מחר בבוקר זה יהיה בסדר?

תכניסי למקרר מידמודדת כובעים

ותוציאי מחר שעה לפני שאת עושה צורות.

זה יוצא קצת פחות טוב.

למה?מנסה לעזור

כשאני עושה בצק שמרים אני מתפיחה לילה במקרר וזה יוצא טוב יותר מהתפחה בחוץ של כמה שעות!

יוצא מעולה!

תודה רבה!ח ת ו נ האחרונה
אשמח לעזרהאוצרות

השבת בעז"ה פעם ראשונה נהיה בסעודה ביום בבית. עד עכשו הלכנו להורים דלי או להורים שלי ובלילה אכלנו בבית. (השבת צפויה להיות קרה ואנחנו עם שני תינוקות)

אני זקוקה לעזרה ..

איזה דג טעים גם קר? (האופציה היחידה זה טונה שימורים?)

ומה אפשר להכין כמנה שניה אחרי בסלטים והדג? חוץ מחמין...

טונה אדומה צרובה/כבושה או סלמון... אפשר גם מעושן..קראנץ שוקולד

.

למה דג קר? בגלל שאסור לשים רוטב על הפלטה?חדשה ישנה
לאשכנזים שבינננו..

אם זו הבעיה יש דגים נפלאים בלי רוטב שאפשר לחמם. כמו סולומון עם עשבי תיבול ושמן זית ושום- לעטוף טוב במשחת עשבים.
או דג נסיכה או סלומון עם שמן תבלינים ושום כתוש ומעל פירורי לחם בתנור.
או סלומון עם מלח ופלפל שחור..
סלמון מעולה קרחוזרת
דג נסיכה מטוגן כמו שניצלחילזון 123


שניצל ואורז אפשר לחמם על הפלטה בבוקרש.א הלויאחרונה
ואפשר פשטידות שונות.. (בצל/ברוקולי/תפו"א / בטטה/אחר)
בצק עלים ששהה שבוע במקר-כשיר לשימוש?גמזו לטובה

היה בהקפאה והוצאתי אותו שבוע שעבר למקרר אך לא השתמשתי בון בסוף.

האם אפשר להשתמש?

 

ומתכון לעוגיות תמרים(רולדה שחותכים) יש למישהו משהו מוצלח??

אין סיבה שלא רק אולי יהיה לך רך מידי לעבודהט'
כן? אי עם זה בעיה של קלקול או משהו?גמזו לטובה


עם זה היה במקרר, לא נראה ליט'אחרונה
אם זה מריח בסדר ונראה בסדר אין סיבה שזה יתקלקל.
הי, אני מחפשת מתכון לסלט טעים עם שמיר..יערת דבש

סלט פרווה לשבת..

רוצה לגוון.. אז תודה!

 

(ולא סלט עגבניות שרי.. כי את זה מכירה כבר)

סלט כרוב, סלט אבוקדותתתת


את מתכונת סלט אבוקדויערת דבש

קוביות+שמיר ומה עוד? שמן מל"פ?

אני הרבה פעמים עושה סלט גוואטומליתתתת

מועכת אבוקדו,אפשר גם קוביות, מוסיפה עגבניה ריבועים קטנים, גמבה ריבועים קטנים, בצל ריבועים קטנים

תיבול הרבה לימון, מלח, פלפל ואפשר להוסיף ביצה קשה גם לחתיכות ממש מוסיף

 

או סלט אבוקדו פשוט וטעים אבוקדו, בצל, מלח, פלפל ולימון.

תודה! יערת דבש


^^^^כרוב קצוץ, המון שמיר, טיפה שמן זית והרבה לימון, טיפה מלחירושלמית טרייה


סלט מלפפוניםהכל ממנו
מה זה? רק מלפפונים?יערת דבש


מלפפונים, בצל, גמבה אדומה, המון שמירירושלמית טרייה

עדיף במעבד מזון - לפרוס הרבה מלפפונים דק מאד, בצל אחד, פלפל אחד.

לקצוץ המון שמיר.

מכינים רוטב ביחס של כוס חומץ לכוס וחצי מים או משהו דומה, יש הרבה גרסאות. וקצת סוכר.

צריך שיהיה הרבה רוטב, שהירקות ממש ישחו ברוטב, אז תכפילי כמויות לפי הצורך.

מלפפונים רגילים וחמוציםהכל ממנואחרונה
בערך- על כל 2 מלפפונים מלפפון חמוץ אחד
מיונז, טיפונת חומץ, שמיר, מלח, פלפל-כמויות לפי הטעם
נראה לכן שסלט חצילים מטוגנים עם עגבניות בצל ושום-יערת דבש

הולך עם שמיר?

אולי עם פטרוזיליה יותר?

 

וא"כ מתי להוסיף?(הסלט מטגן הרבה זמן.. עם פלפל חריף)

נראה לי עדיף פטרוזיליהירושלמית טרייה


סלט תפו"א מתאים לו מאד שמירירושלמית טרייה

תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות

ביצים קשות כנ"ל

מלפפונים חמוציים חתוכים לקוביות

הרבה שמיר קצוץ

מיונז

אני אוהבת להוסיף טיפונת חומץ כדי שהמיונז יהיה נוזלי יותר, יותר נעים לערבב ככה וגם טעים לי ככה.

 

ואפשר להוסיף אפונה וגזר, פרוסות קבנוס ועוד ועוד - יש לזה המון גרסאות.

סלט תירס, לא יודעת מתכון בדיוקירושלמית טרייה

תירס, קוביות גמבה אדומה, שמיר, ואני לא זוכרת מה התיבול..

טיפ שקיבלתי עכשיו מקונדיטור מקצועיקראנץ שוקולד
לאפות הכל הכל בטורבו עם גוף חימום..
לי זה היה חידוש כי היו דברים שהייתי אופה על גוף חימום עליון תחתון לבד..

למה זה כל כך משמעותי?~א.ל


אפייה יותר טובה ואחידהקראנץ שוקולד
אבל אבל אבלמודדת כובעים

זה לא עושה אדים, הרגשה של "מבושל"?

 

 

לא..קראנץ שוקולד
אתמול השתמשנו בפונקציה הזאת לעוגות גבינה(בחושה ומופרדת) לבצק בריוש, רולדות וטורט..
לאפות מה?יעל מהדרום
כל סוגי העוגותקראנץ שוקולד
אצלנו זו האפשרות היחידה..אורנית

נחמד לשמוע שזה טוב..

 

תנור מכני דו תאי של סאוטר

אבל טורבו מייבש. איפה ט'?*קומי אורי*
@ט'
ט' העלתה פעם קישור ללמה לא להשתמש בטורבו.
יש כמה סוגי טורבו קראנץ שוקולד
אני גם עד אתמול נהגתי כפי שלמדנו והשתמשתי בטורבו רק לדברים מסויימים אבל הבן אדם כבר 30 שנה במקצוע, וגם השתמשנו בפונקציה הזאת כמה פעמים והיא עובדת מעולה..
האם זה משנה את זמן האפיה?שמן פשתן

הציור אצלי הוא מאוורר של טורבו עם קו עליון וקו תחתון. זה אותו דבר. כן?

ממ לא כרגיל אותם זמנים מה שכןקראנץ שוקולד

כל תנור הוא שונה מבחינת החום, יש הבדלים בין התנורים הצרפתיים לגרמנים לכן צריך להכיר את התנור קצת..
בתנור אחד את יכולה לאפות על 220 מעלות ויהיה סבבה בתנור אחר זה יהיה פחם.

אני אופה הכל עם זה ויוצא לי מצוייןפה לקצת
אולי כי אני לא יודעת איך זה יוצא עם אופציה אחרת (:
ניחשת נכון 😜קראנץ שוקולד
פעם היה לנו "ויכוח" על זההתנערי מעפר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בסוף אני צודקת ננה-בננה

ממ למי? 😬קראנץ שוקולד
לך ולי...התנערי מעפר
באיזה שרשור ישן כנראה-
אני טענתי שאופים הכל על טורבו כי זה אופה מהר וטוב.

והאמת שאצלי בתנור אני יכולה לחכות שעות לתפוא או עוגה אם אופה אותם לא בטורבו.
זה כאילו לא נאפה למרות שהתנור חם.

אחרי כמה וכמה ניסיונות אפיה עם/בלי טורבו היום אני אופה רק חלות בלי טורבו, ואם אין זמן אז מפעילה את הטורבו.

אז יש לי חיזוק מדעה מקצועית של קונדיטור
חח יש מצב קראנץ שוקולד
אבל שוב יש כמה סוגים של טורבו כמו שאת רואה..
צריך להשתמש בזה המשולב..
פשוט בבתי הספר לקונדיטוריה ובישול מלמדים שיש לכל מוצר מצב אפייה אחר וכך נהגתי תמיד וכשהוא אמר לי שהוא אופה הכל על אותו מצב הייתי בהלם, לא האמנתי שהוא יצליח להוציא כמה סוגי מאפים עם טקסטורות שונות בהצלחה. אבל בשביל זה לומדים כל הזמן
כל הכבוד! התנערי מעפראחרונה
אצלי יש רק מצב אחד של טורבו.
זה עם המאוורר ושני גופי חימום- עליון ותחתון.

אאל״ט אין דבר כזה רק טורבו, חייב להיות בשילוב עם גוף חימום כלשהו.
ריבת חלבטריה
קניתי בטעות אינסטנט פודינג ריבת חלב, מה אפשר לעשות עם זה?
מה התכוונת להכין?לב אמיץ

למעשה במקום טעם וניל יהיה לך טעם ריבת חלב.

 

אם זה יותר מדי בשבילך (טעם יותר מדי דומיננטי), תשתמשי בזה רק לקרם לציפוי העוגה או רק באמצע עוגת שכבות.

עוגת גבינה וביסקווטיםטריה
רציתי להכין עגת גבינה וביסקווטים
לי זה נשמע אפילו שידרוגהתנערי מעפר
^^^גם אני אוהבת לב אמיץ

אבל אם זה מרגיש יותר מדי, או כיוון בכלל לא שייך לפותחת, עדיף לצמצם את השימוש בפודינג לחלק מהעוגה.

את יכולה להכין כמות קטנה ולראות אם מוצא חן בעינכם.לב אמיץ

אם לא מדבר אליכם, תקני בטעם וניל ותשתמשי בריבת חלב רק לציפוי או לאחת השכבות.

תודהטריה
אנסה , מקווה שייצא טעים
דווקא אוהבים ריבת חלב... אבל אף פעם לא ניסיתי...
מעניין לשמוע איך יצא לב אמיץ


אז בסוף חששתי על העוגה ....טריהאחרונה
הקצפתי ריץ עם האינסטנט,זילפתי לכוסות עם שוקולד מומס מעל
יצא טעים מאוד...
להשתמש בזה כמו פודינג רגיל זה נראלי יצא ממש טעים..מחייכת =)
מה מכינים מעדשים שחורות?אורה*


סלטיםג'נדס
מרקים
בחמין אפשר לשים
קציצות...

בסלטים יש את הסלט של גרג, סלט בורגול ועדשים, פעם פינקתי את בעלי בזה... יצא פשוט טעים... הרבה יותר מבמסעדה!
תודה!!אורה*


מג'דרהמחכה ומצפהאחרונה
הום פרייזתתתת

זה יהיה בסדר להכין הום פרייז ביום שישי בשביל מוצאי שבת???

חשבתי נגיד לטגן בשישי את התפו"א ולשים את הרוטב צילי מוצ"ש...

או שאפשר כבר ביום שישי לעשות הכל? מפחדת שיהיו רכים כאלו, מושי..

היי אשמח לקבל מתכון!פה לקצת
היי בסוף לא הייתי צריכה לעשות...תתתת

תאמת לא זוכרת מתכון מדויק...

 

בערך ממה שזוכרת לטגן תפוחי אדמה שחתוכים לריבועים שווים בשמן

להעביר לווק או מחבת ולהוסיף עם רוטב צילי, קצת מלח, פלפל, ופפריקה לערבב ביחד ולהגיש.

 

תאמת זה היה די סיוט לטגן אז פעם אחרת עשיתי בתנור חתכתי לריבועים שווים ולתנור כמו אנטיפסטי בערך 200 מעלות 45 דקות עד שעה ואז מערבבים עם רוטב צילי , קצת מלח, פלפל, ופפריקה, יצא גם מוצלח...

אני בלי תכון אבל יוצא ממש טעייםםםמיליון דולראחרונה

מטגנת צ'יפסים רצועות/עיגולים עם שמן שמוסיפה לו פפריקה ושום כתוש. כך התפו"א מקבל טעם מיוחד.

כשמוכן מוסיפה מלח ורוטב צ'ילי יאאמממממי

אם אין כח אפשר לוותר על הפפריקה והשום בשמן, יוצא טעים גם כך.

איך קוראים לקרם בטעם וניל שיש בתוך פחזניות או עוגות?פרח חדש
ואם יש למשהו מתכון בבקשה!
פטיסיירקראנץ שוקולדאחרונה
יש המון מתכונים טובים ברשת..
תחפשי אצל פיית העוגיות
רציתי לשתף מתכון מצוין נראה כמו חומוס ומרגישאימל'ה
אבל זה עדשים אדומות
מתכון לסלט חומוס מעדשים אדומות
1 כוס עדשים אדומות מבושלות כרבע שעה
רבע כוס מים ( אני שמתי מהמי בישול של העדשים )
רבע כוס טחינה גולמית
2 שיני שום ( שמתי אחד )
לימון
ומלח
לטחון בבלנדר
אין מצב שיחשבו שזה לא חומוס וזה ממש מעט זמן הכנה
( נלקח חלקית מספר מתכונים שחבד הוציאו לא רשום של מי המתכון )
מתכון לרוטב אדום לפסטה פרווהחדשה ישנה
משהו שיוצא ממש טעים.. כזה עם עגבניות טריות,
יש?
אפשר ככה-יעל מהדרום
לק"י

לטגן בצל ושום או אחד מהם.
להוסיף עגבניות מגורדות או קצוצות.
כשמתבשלות- להוסיף רסק, פפריקה, מלח, פלפל ומים.
מעולה^^^ט'

אפשר להוסיף קוביות קטנות של חציל ו/או של גמבה אדומה, מאוד טעים.

 

 

גם עושה דומהג'נדס
מוסיפה לתיבלון פפריקה אדומה, מעט סוכר, לבטל את החומציות של הרסק, ולפעמים גם בזיליקום יבש.
תודה. זה מה שאני עושה בדר''כ..חדשה ישנה
פעם אכלתי משהו עם מלא עגבניות ונראה לי היה בלי רסק.. ממש היה טעים ומנסה לשחזר מה היה שם.. (לא אני הכנתי).

ותודה גם לט' !
לא שמתי לב שיעל כתבה רסק..ט'
אני לא משתמשת ברסק בדרך כלל. יש בבית רק לעיתות מצוקה
אז בטח צריך הרבה עגבניות, לא?חדשה ישנה
כמה בערך את שמה על חבילת פסטה?
ואת מוסיפה גם מים?
תודה רבה!
אני משתמשת בעגבניות מרוסקות מקופסת שימוריםיעל מהדרום
לחבילה אני משתמשת בלפחות 6 עגבניותמודדת כובעים


מתכון של בעליירושלמית טרייה

מטגנים:

כמה שיני שום

2 בצלים חתוכים לקוביות

פלפל ירוק חתוך לקוביות

לבחירה - מעט גבעולי סלרי קצוצים דק

 

מערבבים כמה דקות ומוסיפים:

כמה שיותר קוביות עגבניות (מומלץ לחלוט ולקלף אבל לא חובה)

חצי קילו רסק עגבניות

חצי קילו עגבניות מרוסקות

מלח

אורגנו

פפריקה חריפה

שום גבישי אם לא שמנו שום

 

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה לפחות שעה.

מרסקים קצת בבלנדר מקל - לבחירה.

 

אישית אני מקפיאה את זה, יוצא כמות די גדולה, בקופסאות קטנות של חצי ליטר.

אפשר לחמם, לשים על פסטה עם גבינה צהובה מעל ולחמם עוד קצת, ויוצא נפלא.

ואני משתמשת בזה גם לבישולים בשריים או פרווה - לממולאים, לכדורי בשר ברוטב, לשעועית ירוקה ברוטב.. זה נהדר שיש כזה בפריזר.

מה שאני עושהקצת xחרת
משתמשת העגבניות שרי אבל אפשר גם רגילות-
שמה בתנור עם שיני שום, שמן זית ומלח גס על גריל ל20-30 דקות, עד שהנוזלים ניגרים.
ואז טוחנת הכל (כולל הנוזלים), ומערבבת עם הפסטה על האש לעוד כמה ד'.
יוצא מעולה!!
קיצורי דרך מודדת כובעים


תודה לכולם! ינוסה בע''החדשה ישנהאחרונה