איך עוזרים לבצק לתפוח בקור?פה לקצת
1. לשים עם מים יותר חמיםמודדת כובעים
2. מניחים ליד הגז.
אזכור לפעם הבאה בעז"ה. עכשיו הבצק כבר מוכןפה לקצת
אם את עם חימום, תקרבי למקור חוםמודדת כובעים
להתפיח בתנורקראנץ שוקולד
חשבתי על זה אבל איך?פה לקצת
אני מפחדת שהוא יהרס
מה הטמפ' המינמלית בתנור?קראנץ שוקולד
50פה לקצת
אה אז אפשר לדליק לעשר דקות-רבע שעה ולכבותקראנץ שוקולדאחרונה
שהמים במתכון יהיו מעט חמיםט'
הבצק תפח וגלש לי לפני שבוע עשיתי ככה והיה יום חורפי קר.
מנסה. תודהפה לקצת
עוגות מתוך סדנאקראנץ שוקולד
יפה מוכשרת!!!!אופטימיות
בן
קראנץ שוקולד
מדהים!!!!תתתת
מה זה העיגולים הלבנים על העוגות?
שוקולד..קראנץ שוקולד
מקסים
פסידונית
וואו. סוףף.לב אמיץ
עלה והצלח. מלא כישרון.
הכנו הכל ביחד, אני לא עשיתי את זה לבד
קראנץ שוקולד
טוב, אז כולכם מוכשרים
לב אמיץ
חח תודה
קראנץ שוקולד
מדהים!!!מודדת כובעים
איך העוגות יוצאות כאלה מושלמות במראה: גובה, אחידות, אין בקעים?
הרוב זה מוסים ועוגות גבינה קרותקראנץ שוקולד
בסוף הסדנא אתם יושבים לקפה עם כל השלל?
מודדת כובעים
ממ ישבנו בהתחלה
קראנץ שוקולדאחרונה
אץ מה שהכנו לקחנו לבית, חסכנו עוגות לשבת 😌
מחפשת מתכון לפסטה מקמח רגיל*קומי אורי*
אנשים נחמדים- רעיונות למשהו טעים עם כרובית יש?יעל מהדרום
יש שלמה ויש קצוצה לחתיכות בינוניות.
יו מאיפה יש לך שלמה עכשיו? טריה? ללא חרקים?ברוקולי
ואפשר סלט טאבולה
לטגן או לאפות עם ציפוי
קציצות כרובית
פשטידת כרובית
בסיס פיצה
יש לי קשרים
יעל מהדרום
עשיתי בינתיים בבצק בירה ויצא מעולה.
מה זה קציצות כרובית ובסיס לפיצה? נשמע מעניין.
ותודה

ראיתי בסופר של חסלט.מוריה
ישש.. אחפש..ברוקולי
אצלנובריו
יש היום באושר עד אם את רוצה..נקודה למחשבה
תשמרי לי , אני באה..
ברוקולי
אם את רצינית ותבוא לקחת בעלי באושר עד..נקודה למחשבה
אחפש אצלנו קודם ;)ברוקולי
אני מכינה כרובית עם עוף או בשרהתנערי מעפר
מבשלת עוף הסיר:
מטגנת בצל, מניחה את העוף הפוך מעל.
מטגנת גם אותו מעט ומוסיפה מים ורצועות של פלפלים אדומים. אפשר גם בטטה.
תבלינים- מלח פלפל ושום.
מוסיפה את הכרובית לתוך הרוטב.
מבשלת עד שמוכן, נניח שעה ורבע.
ומגישה

יש עכשיו כרובית של חסלט? איפה מצאת?
תודה! אני מחפשת משהו שיהיה שווה להקריב את הכרובית בשבילויעל מהדרום
של חסלט.
קיבלתי. לא קניתי..
אבל אולי יש בחנויות.
תכלס, הכי טעים לפרק לעלים.. לצפות ולטגןברוקולי
תודה! לצפות כמו שניצל?יעל מהדרום
כןמקום בעולם
כןברוקולי
חמוצים... יאמי...אני84
לא קורץ לי..תודהיעל מהדרוםאחרונה
"פירה" מכרובית, לכתוש אותה לאחר שבושלהאופטימיות
ממש מוצלח.
אפשר עם חומץ גזר שומר פלפל חריף שוםzmil
תודה..אבל לא בשבילייעל מהדרום
תודהיעל מהדרום
אפשר בתנור במקום לטגן. שמן ופרורי לחםzmil
כרובית עם פרורי לחם..יאמיימחייכת =)
מתכון של ניקי שנראה מעולה..לא ניסיתי
מתכון לברוקלי אבל יכול לעבוד גם בכרוביתבריו
ברוקולי אפוי בתנור
מצרכים:
2 ראשי ברוקולי
3 כפות גדושות מיונז
כפית חרדל
1 – 2 כפיות סוכר
שמן זית
פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. לחתוך את פרחי הברוקולי (הגזע מיותר) לחלוט במים מומלחים כמה דקות ולסנן.
2. לערבב 2 כפות שמן זית, מיונז, חרדל, סוכר, להזליף שמן זית על הברוקולי ולטבול כל פרח ברוטב המיונז ולצפות בפירורי הלחם.
3. לסדר בתבנית ולהזליף שמן זית. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהברוקולי רך.http://www.nikib.co.il/tosafot/35855/
תודה על הרעיונות!יעל מהדרום
לטגן!!!!!!נוצת זהב
הכי טעים בעולםםםם
משהו יודע אם אפשר לעשות מכרובית כמו מוקרם תפו"א??mardix של אמא
יאמי יאמי יאמי!מבשרתת
אפשר כרובית מטוגנת עם טחינה ליד מהמם!
אפשר גם פשטידת כרובית (אני אישית אוהבת יותר את החלבית אבל יש גם פרווה)
חמוציםמה'
פיצה לבנה יאאאמיקמה'
לרוטב שום לבן - ממיסים מעט חמאה בסיר, מוסיפים שום כתוש, כחצי כוס קמח ו2 כוסות חלב, מלח ופלפל לבן. מערבבים. צריך לצאת במרקם של רוטב/דייסה, להוסיף קמח/חלב לפי הצורך.
או שאפשר פשוט לאדות את הכרובית רק עם מלח, לימון ושמן זית כי היא הכי טעימה כמו שהיא. תהנו לבריאות
או מרק מוקרםמה'
אז הכנתי פשטידה, אני פחות התלהבתי..יעל מהדרום
נראה לי שמה שנשאר יצופה ויטוגן כמו שניצל או בבצק בירה.
יש בשוק חסלט.... קניתי גם ברוקולי טרי...אני84
דומה...אכלתי עכשיו ברוקולי עם צ'ילי מתוק. מיוחד וטעים!אופטימיות
מה שאני עושה עם כרובית שלימה..נקודה למחשבה
מסננת טוב ומקררת.
שמה בתבנית מפזרת מעל פלפל שחור ומלח עוטפת הכל במיונז, מצפה ברור לחם ומכניסה לתנור 180 מעלות עד שזה נהיה קריספי מלמעלה והכרות מבושלת לחלוטין.
יוצא מעדן!
תודה! רק נראה לי שבשביל הניקיון צריך לפרק לפרחיםיעל מהדרום
נראה מה כתוב על האריזה...
אבל אולי נעשה משהו בסגנון.
מכירים אטליזים טובים בירושליםתמר_דר
מה זה טוב?
כשרות טובה- מהדרין, נקי ומצוחצח, קצב מסביר פנים ועדיף מאוד באזור הצפוני של העיר (פסגת זאב, רמת אשכול, גבעה צרפתית).
עשיתי גוגל אבל אני לא יודעת אם אפשרל סמוך על כשרויות במקומות כאלה כשלא מכירים. אשמח אם מישהו ידע להכווין אותי למה צריך לשים לב...
מרכז הדגים והקפואים ברמת שלמהירושלמית טרייה
במרכז המסחרי.
אפשר לעשות גם הזמנה טלפונית הביתה מעל סכום מסוים.
זה מקום גדול ויש אזור שלם שאת לא נכנסת אליו כשאת באה לקנות אז אני לא יכולה להעיד לגבי נקי אבל אני חושבת שנקי שם. הסחורה שמגיעה נראית טוב.
(אני חושבת שיש שם הרבה עובדים ערבים, לא בטוחה).
אני אוהבת לקנות באשפר בשר בבוכרים.אני84
אמנם לא באזור שלך אבל אם יזדמן לך...
לב הבשר ברח' ארץ חפץ במרכז המסחרי מול בית הייןשמחה ומשמחת
יש את האטליז בבית וגן שהוא מצוין.פאשניסטהאחרונה
מתכון עם ממרח לוטוסחנה צוריה
וביסקוויטים?אבל לא סתם משהו שלתקוע ת'ביסקוויטים מעורבבים וקצפת מעל וכד'...אלא משהו שווה יותר..
אשמח לרעיונות מגוונים כי אני בררנית מאד,וסביר להניח שהרבה מהרכיבים שיהיו בחלק מהמתכונים זה דברים שאינמצב שאני יאכל

תודה מראש!
אפשר עוגת גבינה קרה ולצפות מלמעלה בממרח לוטוסיעל מהדרום
אפשר עוגת שמרים ממולאת בלוטוס.
תודה,נחשוב על העוגת שמרים..חנה צוריה
אלפחורס עם ממרח לוטוסתתתת
במקום ריבת חלב...
ואז זה גם יכול להיות פרווה 0 בבצק ממירים גם לפרווה)
תודהחנה צוריה
)כמו עוגיות סנדוויץתתתתאחרונה
הנה קישור למתכון אלפחורס של קרין גורן
עוגת שוקולד שמנת לוטוסמיסטר דום
יש לך מתכון?תודהחנה צוריה
מטבל של עגבניות מיובשותאילה בטבע
פעם אכלתי במוסקט, והייתי רוצה לעשות בבית..
יש למישהו מושג איך מכינים את זה?
הכנתי השבת לראשונהט'
הרבה עגבניות שרי חצויות, צפופות בתבנית כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.
לפי כמה מתכונים שמצאתי צריך לאפות שלוש שעות על 100 מעלות אבל התחלתי בשישי בבוקר אז שמתי לשעה++ על 200 מעלות.
העגבניות מצטמקות לרבע מהכמות אז צריך להכין הרבה מאוד. מסתבר 
פיזרתי מעל מלח גס וקצת בזיליקום מיובש, עירבבתי וסגרתי בכלי זכוכית עד לסעודת שבת. לא נשאר כלום.
נשמע מצוין ומעשי
אילה בטבע
תודה רבה!
לא צריך שמן זית או משהו להרטיב טיפה?ת.מ.
אופס. כן, הוספתי מעט מאוד שמן זית.ט'
אבל באמת צריך להכין כמות גדולה מאוד כי העגבניות מצטמקות.
בתנור או אחרי?ת.מ.
רק אחריט'
רק אחרי פיזרתי מלח גס, בזיליקום מיובש ומעט מאוד שמן זית.
איך משתמשים בהם? למה מוסיפים? עם מה אוכלים?לב אמיץ
על פרוסת חלה או סתם ככה כי זה טעים
ט'
מממ. באמת נשמע טעים.לב אמיץ
נשמע ממש טוב!אורנית
ינוסה בהזדמנות מתאימה בעז"ה..
נשמע טעים, את מורידה את הקליפה?התנערי מעפר
לא, זה חלק מהטעםט'

אחרי האפיה זה לא בעיה לקלףהתנערי מעפר
לא אמרתי שזו בעיה. אבל אין צורך לקלף וזה גם כאב ראש רציני.ט'
טוחנים בסוף? אגב, זה מטבל נהדר לפוקצ'ה!חדשה ישנה
לא צריך לטחון, העגבניות מצטמקות ומתרככותט'
אני גם עושה ככה - אבל מוסיפה טימין , שמן זית , מלח גס וקצתברוקולי
צילי גרוס
להיט
חושבת שיילך טוב גם בעגבניות רגילות?העוגב
מן הסתם כן, רק לחתוך לרבעיםט'אחרונה
אתם מטגנים קציצות בשר לפני ששמיםתתתת
ברוטב עגבניות?
בד"כ אני מטגנת...הפעם אמרתי ננסה לא..ראיתי שיש מתכונים שלא מטגנים לפני
מה אתם עושים? יוצא לכם טעים בלי טיגון לפני?
תודה.
אצלנו לא מטגנים ויוצא מאד טעיםקראנץ שוקולד
לא מטגנתבת 30
רק צריך שהרוטב יהיה על אש גבוהה, קצת מבעבע, אחרת הקציצה יכולה להתפרק
זורקים ישר לרוטב האדום
מלי
לא מטגנת. אבל אין ספק שטיגון מוסיף~א.ל
לא מטגנת. רק דואגת שהרוטב יהיה רותח בזמן ההכנסה שלהן.משהיא מהבירה
זה מונע מהן להתפורר.
^^^ג'ינג'ר
משום מה הקציצות לא יצאו כ"כ טעים...תתתת
לא טיגנתי.. יכול להיות בגלל הטעם..
שמתי חצי קילו בשר , 1 ביצה, 2 כפות פירורי לחם, בצל מגורד מלח פלפל ופפריקה.
זה מתכון טוב לקציצות? די התבאסתי עליהם...יצא קצת יבש וחסר טעם...
"לשת" את הבשר הרבה לפני שהכנת את הקציצות?~א.ל
זה ממש משפיע..
ואפשר לשדרג בכוסברה ופטרוזיליה,
שום
וברוטב כמובן!!
איך הכנת את הרוטב?
תאמת הרוטב יצא סבבה, טעיםתתתת
אבל הקציצה לא כ"כ טעימה...
יכול להיות שבאמת לא לשתי מספיק..
גם לא נתתי כמה דקות לעיסה לעמוד בד"כ אני עושה את זה...
תודה
אפשרחדשה ישנה
וכמובן עלים וללוש טוב.
לא שמים ביצה בקציצות שמבשלים.לכל זמן ועת
למה לא? שמה תמיד יוצא מצוין~א.ל
הקציצות מתבשלות מהר. ואם מבשלים יותר מדי אז יוצא יבשבת 30
אני מבשלת רבע שעה, 20 דקות גג.
אופס בישילתי בערך שעה...תתתת
אני די בסרטים שזה לא יתבשל...
אז זאת הסיבה כנראה...בת 30
בשר או עוף טחונים מתבשלים מאוד מהר.
אני מבשלת שעה, ולא יוצא יבש~א.ל
גם אני מבשלת שעה ויוצא מצוייןאמת ואמונה
אולי יצא יבש בגלל ריבוי פרורי לחם?
לא מטגנת למה?? טעים מאוד גם בלי
מיקי 84
חמתי מטגנת עם בצל וזה נותן טעם מתקתק. אני אוהבת ללא טיגון.
אף פעם לא. אולי תוסיפי קצת שמן זית לעיסהירושלמית טרייה
אולי מה שהטיגון מוסיף זה בעיקר קצת שמן..
היה פה שרשור עם מתכונים לקציצות, לדעתי אותו מתכון לקציצות מטוגנות ולכדורי בשר ברוטב זה מצוין.
המתכון של אמא שלי:
חצי קילו בקר
חצי קילו עוף - העוף מאד משמעותי כדי שלא ייצא קשה
ביצה
פירורי לחם
שמן זית
בצל קצוץ דק מאד
פטרוזיליה קצוצה
כמה גבעולי סלרי עלים קצוצים
תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה, אפשר במיקרוגל
מקווה שלא שכחתי כלום.
לא מטגנת ויוצא מצוייןאמת ואמונה
אף פעם לא מטגנתמטריאחרונה
אני אוהבת לשים אבל יותר ביצים נניח שתיים לחצי קילו. ומוסיפה ממה שיש בבית- גזר מגורד כמעט תמיד, לפעמים לחם/ חלה ישנים שאני מרטיבה סוחטת וקוצצת, לפעמים תפו״א ו/ או בצל מגורד.
פרורי לחם לפי העין עד שאני מרגישה שהעיסה כמו שרציתי, בד״כ העיסה שלי מאוד רכה בגלל הביצים ורק אח״כ אני מוסיפה פירורי לחם עד שטיפה נהיה יותר יציב אבל עדיין רך.
וישר לרוטב שרותח על הגז, אש גבוהה. (לפעמים צריך לשים במקרר כשעה לפני- בעיקר אם זה עוף טחון- אני פחות אוהבת לערבב ויש לי מתכונים שונים לעוף ולבשר)
ואני מבשלת דווקא הרבה זמן, שעה-אפילו שעה וחצי. נהיה יותר רך.
תפוחי אדמה ובטטה בשמנתתתתת
שואלת על אופן ההכנה...איך אתם מכינים?
1. חותכים לחתיכות שמים רוטב שמנת ולתנור (בלי בישול כלל..)
2. מבשלים קודם את התפוחי אדמה והבטטה חלקי ואז רוטב ולתנור
3. מבשלים בסיר עם הרוטב שמנת עד שמתבשל לגמרי ואז לתנור להקרמה עם גבינה צהובה...
מתלבטת מה עדיף בד"כ עושה לפי שיטה 3 אבל פעם קודמת השמנת קצת הצטמצמה לי בבישול..
תודה!
אני לפי 2מקום בעולם
זורקת הכל לתנור וזהו, רק חותכת דק כדיאשריך
שתי דרכיםקראנץ שוקולדאחרונה
1. לחתוך לרבעים או פרוסות עבות ולשלוק ואח"כ לשים את הרוטב ולאפות- ככה בד"כ עושים כדי לקצר את זמן האפייה.
2. לפרוס במנדולינה דק דק לשים רוטב ולאפות.
מה ההבדל בין פפריקה מרוקאית לפפריקה מתוקה?ח ת ו נ ה
הפפריקה המרוקאיתחדשה ישנה
^^ בדיוק!מנסה לעזוראחרונה
דג נסיכה טרילהרות כוחות
תודה!
חפשי אצל ניקי בהתנערי מעפר
יש לי מתכון נהדר לדג נסיכה עם ירקות, מבושל-מנסה לעזור
הייתי מכינה את המתכון הזה בעבר (משהו די מומצא אבל יוצר מדהים!)
כשהיינו זוג צעיר וטרי...
אז ההכמויות כאן מיועדות ל-2...
תגדילי בהתאם!
עכשיו אני עושה את אותו מתכון עם מושט... כי הילדים אוהבים מושט.
נראה לי שבנסיכה זה יוצא יותר מוצלח!
והנה המתכון:
דג נסיכה מבושל עם ירקות-
חותכים 5-6 תפו"א בינונים לרבעים ו4-5 גזרים לפרוסות.
בקערה קטנה שופכים ½ כוס שמן ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל וצ'ילי חריף- מערבבים היטב ושופכים על הקערה עם הירקות. מוסיפים לתערובת הירקות עגבניה חתוכה לפרוסות ומתובלת במלח ופלפל. וכן גמבה אחת קטנה ואדומה, חתוכה לרצועות.
לכל הנ"ל מוסיפים פטרוזיליה ו/או כוסברה טריים (ממה שיש בבית כרגע...), חתוכים לא הכי קטן- ואז שמים הכל בתוך הסיר.
מעל לכל הנ"ל מניחים איזה 5 שיני שום קלופות ושלמות.
בקערה קטנה מערבבים שוב ¼ כוס שמן+ מלח, פלפל, כורכום, גריל עוף, כמון ומעט צ'ילי חריף ומתבלים את חתיכות ה"נילוס" משני הכיוונים ומניחים בסיר מעל ה"שומים" והירקות.
למעלה קוצצים עוד קצת פיטרוזיליה וכוסברה, מוסיפים 1/3 כוס מים בצד ומדליקים
את האש לאש נמוכה עד שהדג מבושל היטב.
הטעם נפלא! והריח משכר!!!!!
לבריאות ובתיאבון!
אני יכולה לדמיין את הריח
לב אמיץ
נכון. יאמי. מגרה
מנסה לעזוראחרונה
נשמע המון שמן!להרות כוחות
לא חבל?
דג טוב הולך בד"כ עם לא מעט שמן...מנסה לעזור
אבל בסופו של דבר לא יוצא כזה הרבה שמן בכלל.
תנסי ותראי!
(ואני אחת שדי מנסה לצמצם בשמן. במה שרק אפשר!)
תודה על התגובותלהרות כוחות
אלתרתי משהו ויצא מוצלח ברוך השם
ספרי איך הכנת. מתכון שמתאים גם קר?לב אמיץ
עשיתי סגנון דג מרוקאילהרות כוחות
אכלנו רק בליל שבת עם קוסקוס בצד (משקית...) יאמי!
ידעתם את זה?קראנץ שוקולד
יפה!~א.ל
מעניין...יעל מהדרום
ואני קראתי במקום אחרנקודה טובה
אולי בגלל שהוא יותר טעים משתמשים בו לבישול?
קראנץ שוקולד
לב אמיץ
באמת הרבה יותר עסיסי.
אבל לא ידעתי שיש זכר ונקבה. יפה.
מי אמר שזה נכון?ירושלמית טרייה
וחוץ מזה, הטעם תלוי בכל כך הרבה דברים אז יהיה קשה להשוות.
כל כך קריטי לך אם זה נכון או לא?לב אמיץ
זו סתם אנקדוטה. אי אפשר לומר שאין הבדל ברור בטעם ובעסיסיות בין שני הסוגים.
חח, אני רגילה כבר שנים ללכת לבדוק אם נכון לגבי דברים כאלהירושלמית טרייהאחרונה
יש אתר "לא רלוונטי", לא יודעת אם הוא עדיין פעיל.
ויש כמובן אתר דומה באנגלית.
עבדתי בהייטק, היו מגיעות המון שטויות וזה היה ספורט כזה להראות שהן שטויות..
אז בדקתי וזה לא נכון..ירושלמית טרייה
מה התרגום בקצרה?חדשה ישנה
שזה לא נכון
ירושלמית טרייה
יש שם הסבר שלם על מבנה הצמח.
וגם שהשיטה שהשמועה הזאת צפה בעבר אבל עכשיו תפסה תאוצה בפייסבוק..
מחפשת מתכון מנצח לבורקס בשר..מרק חורפי
תודה

מה שכתבת, עם הרבה מלח ופלפל שחור, יוצא סבבהירושלמית טרייה
מתכון-חדשה ישנה
להוסיף בשר טחון ולפורר עם מזלג, מלח, פלפל.
אפשר להוסיף פטריות אחרי הבצל, אני הייתי מוותרת.
אפשר לשדרג ולהוסיף בטיגון צנוברים, פטרוזיליה קצוצה.
אבל זה יוצא אחלה גם בלי.
למלא את הבצק, אחרי שהקרר קצת, להבריש בביצה טרופה ולהוסיף הרבה שומשום.
כדאי גם להכין רוטב פטריות-
לטגן טבעות בצל, פטריות, להוסיף מים, מלח, פלפל ,אפשר טיפה כורכום בשביל הצבע. בחמש דקות האחרונות להוסיף רביכה, שזה לערבב כף קמח עם חצי כוס מים, לערבב היטב שלא יהיו גושים.
אני לא בעד הרבה תיבול, לבשר ולרוטב יש טעם נפלא משל עצמו, ואין סיבה להסתיר את הטעם, אבל כמובן יהיו שיחלקו עלי...

תודה רבה!! (:מרק חורפי
תודה גם ממני על המתכון לרוטב
ירושלמית טרייהאחרונה
טורטיה במילוי חזה עוףbinbin
נשמע לי שומני מדיי...
ממש לא חובה לטגן בסוףנקודה טובה
אפשר לאפות כמה דק' בתנור או לקלות בתוכנית גריל.לב אמיץ
מי שאוהב את הטעם של הטורטיה כמו שהיא, לא צריך לטגן.
ממליצים לחמם את הטורטיה לפני המילוי זמן קצריעל מהדרוםאחרונה
עוגת שמרים מנוסה וטובה עם שמן~א.ל
בהחלט!פעימה
4 כוסות קמח
2 ביצים
5 כפות סוכר
1.5 כפות שמרים
1+1/3 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן
נדמה לי שלפי האשכנזים בצק כזה ברכתו ספק המוציא...איזו נחמה
הגיוני שאם זה עוגה ממש עם מילוי זה מזונותיעל מהדרום
זה בעיה כי זה בצק ממש כמו של חלה...איזו נחמה
אני מדברת מניסיון על בצק דומה... כדאי לשאול רב
זה מאד משנה כמה סוכר שמן וביצים יש בבצק
ממה שידוע לי, יש כמה גורמים שהופכים מאפה למזונותבארץ אהבתי
אבל גם בצק שהוא לגמרי של לחם, אם הוא ממולא במשהו מתוק, או אם הוא קריטי ('נכסס' בלשון ההלכה) אז הוא הופך למזונות, כי אלו שני גורמים אחרים שהופכים מאפה למזונות, בלי קשר למתיקות הבצק.
בעוגת שמרים מורחים מילוי מתוק, ולכן זה מספיק כדי להפוך את המאפה למזונות.
(לא מתיימרת להיות פוסקת, כדאי בכל זאת לשאול רב כדי לקבל תשובה מבוססת, אבל כך למדתי מהספר 'וזאת הברכה' בהקשר הזה)
זה לא כ"כ פשוט ואני ביררתי לגבי עוגת שמרים ממולאתאיזו נחמה
עם בצק שדומה למה שכתבו כאן
התשובה היתה שזאת בעיה ולאכול רק בתוך סעודה (של המוציא) מה שהיה מבאס לגמרי... (כי בד"כ זה לקפה ולא לסעודה..)
נכון שמילוי הוא אחד הדברים אבליראת גאולה
ייתכן שיש הבדלים בפסיקה,
מה שאני מכירה,
שבמקרה שרק המילוי מתוק, נכנסים לספק בברכות, ולכן רצוי לאכול בתוך הסעודה.
מה שאפשר לעשות,
להחליף את המים (או את חלקם, כמה מתוכם - תלוי בפסיקה) במיץ / חלב.
האמת שאנחנו עושים יותר סוכרפעימה
וגם הרבה מילוי, ככה שזה בהחלט עונה על עוגה ולא לחם.
לשיטתנו כמובן, שכל אחד ילך לפי אבותיו בעניין...
תודה~א.ל
להניח לילה במקרר? להתפיח?כמה?~א.ל
אפשר להתפיח לילה במקרראיזו נחמה
יש כאלה שאפילו ממליצים דוקא על התפחה כזאת
בכל מקרה לא פחות מהכפלת הנפח
ואז להוריד את הנפח, ליצור עוגות, ואז להתפיח שוב
תודה~א.ל
אז עשיתי תמתכון שלך!!~א.ל
עם שינויים קטנטנים..
הפחתתי בסוכר: שמתי 4 כפות
כוס מים אחת בלבד
ו2 כפות שמרים
עם קמח מלא+ קמח כוסמין.
יצא מ ע ו ל ה!
תודה
יש לי גם מתכון-יעל מהדרום
לק"י
לבצק-
1 ק"ג קמח
כוס שמן
כוס סוכר
כפית מלח
2 כפות שמרים
2 כוסות מים פושרים (לפעמים צריך יותר).
אופים בחום בינוני של 180-200 מעלות.
וודאי! יש לי מתכון מהמם לרולדות שמרים עם שמןמנסה לעזור
של קלרה פטל- משהו כזה.
יוצא מדהים! מדהים! מדהים!
וכל מי שטעם- התלהב וביקש שאכין עוד ואשלח לו...
מי שרוצה- שירשום לי מס' פקס באישי ואפקסס לו מחר בל"נ
תודה בנות~א.ל
למה לא לפרסם את המתכון בפורום, לטובת כולם.?נושאת תפילה
מזא הכל כתוב...~א.לאחרונה
דג מושט- אמנוןטרמפולינה
מתכונים קלים וטעימים, לכאן
תודה
בשמחהאנישוש
שום ושמן זיתחוזרת
קל וטעיםמנסה לעזור
מניחה במחבת רחבה רצועות גמבות אדומות, עגבניות חתוכות לרבעים/ שמיניות
פול קפוא- מומלץ לא לותר! טעים מאוד!
כוסברה טרייה קצוצה
שיני שום שלמות
מניחה את המושט מעל הנ"ל
בקערה- מגרדת בפומפייה כמה עגבניות בשלות. מתבלת במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה וקצת צ'ילי גרוס וכמון!
מוסיפה לעגבניות המתובלות הנ"ל לא מעט שמן... מערבבת...
ומורחת את התערובת הנ"ל מעל גדי המושט במחבת.
אפשר לשים מלמעלה עוד קצת כוסברב קצוצה ושיני שום פרוסות.
שופכת 1/2-3/4 כוס מים בצד המחבת.
מכסה במכסה מתאים.
מביאה לרתיחה ומנמיכה. עדיף שיהיה סדק צר ליציאת האדים ולצמצום הרוטב.
חצי שעה על הגז.
יוצא משהו- משהו!
קל מאוד.לב אמיץ
בוזקים מלח, וסוחטים מעט לימון על הדג.
(אם קפוא, אז כשמפשיר) מורחים מעט אריסה של פרג על כל חתיכת פילה.
חותכים ומפזרים על הדג גם כמה שיני שום פרוסות, ומלאאא כוסברה - אפשר להשאיר שלמה או קצוצה.
נותנים לזה כמה דקות שיש לך זמן.
מסדרים במחבת או סיר רחב. מכינים בכוס (או סתם שופכים כל דבר בנפרד) תבלינים עם שמן זית: פפריקה אדומה, פלפל שחור, כורכום (פחות מפפריקה) ואפשר גם אבקת שום.
מכסים במכסה ומבשלים על האש הכי קטנה כ 15-20 דק'. רק עד שהנתחים העליונים אפשר לחתוך מהם חתיכה ולנגוס בה בקלות.
שכחתי משהו חשובלב אמיץ
קליפת לימון: את חלק הלימון שסוחטים על הדג, מנקים ובוררים, פורסים לפרוסות דקות ומפזרים על תחתית הכלי, מתחת לחתיכות הדג המתבשלות.
נותן ארומה מיוחדת.
או שאפשר להשתמש בחתיכות לימון כבוש.
תודה רבה לכולןטרמפולינה
קל מאודסיהרא.אחרונה
טוחנים במג'ימיקס כוסברה/פטרוזיליה (עניין של טעם..) עם גמבה אחת
שמים כל דג בתבנית אחרי שמורחים עליו ישירות שמן, שמים מעט מלח ולימון ומעל כל זה שמים את הכוסברה/פטרוזיליה עם גמבה הנ"ל
מכסים (אני מכסה בנייר אפייה מפאת הבריאות)
אופים עד שזה מוכן (אצלי משהו כמו 20 דק' חצי שעה)
יוצא ממש מעולה! אפשר להוסיף שום/ סחוג למיטיבי לסת.. הילדים שלי אשכנזים מדי בשביל זה...
מנג'טים צבעוניים של "חגיגית" מתאימים לאפייה?תיקוןהמידות
לא כתוב על הקופסא , אז להסיק שזה מיועד לאפייה? איך יודעים.
זה היה זול יחסית : 100 מנג'טים ב 4.5 ש"ח לכן אני מתלבטת..
הייעוד של מנג'טים זה לאפייהקראנץ שוקולד
לרוב לא עושים איתם שימוש בקר, למעט עוגיות מרציפן(מרוקאיות)
אם כח אפשר להשתמש בקר... מוס...אשריך
יש מנג'טים שמיועדים סתם להגשה יפה של פרוסות עוגהתיקוןהמידות
לכן שאלתי. לפעמים כתוב במפורש "לא לאפייה" של חברת "הנמל" נדמה לי.





