שרשור חדש
מתקשה באפייה צריכה עזרהעובדת השם
שלום...
ב"ה נשואה לא מעט שנים אבל עדיין לא מצליחה לאפות כ"כ..רואה נשים שמביאות לקידוש וכו' מפרי ידיהן ופשוט רוצה גם!
יש לי מתכון לעוגת שוקולד שיוצאת סביר , מתכון למאפינס תפוזים ועוד עוגת מייפל. חוץ מזה לא יודעת כלום...
אשמח לקבל מתכונים פשוטים( !!!) שאין סיבה לא להצליח בהם...
מחפשת בעיקר עוגת שוקולד גבוהה ועוגיות פשוטות וקלות.
תודה מראש!
כמה דבריםקראנץ שוקולד

א. אני רוצה להמליץ על מספר אתרים מעולים שיכולים להתאים לכל אחד ואחת.
מביאים מתכונים פשוטים וחלקם עם הסברים מפורטים מאד.
יש את קרין גורן שמביאה מתכונים מוצלחים ופשוטים כמו כן ניקי ב.
יש את אתר עוגיונט http://www.oogio.net/ ואת פיית העוגיות, הדבר הטוב באתרים האלה מעבר למתכונים הטובים זה הפירוט הרב במתכונים.. לדוגמא פהhttps://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_23.html

ב. אני ממליץ לראות סרטונים, למשל לקרין גורן יש המון מתכונים ביו טיוב, אז אפשר לשלב את ההכנה עם הסרטון, לשים את המחשב ליד במטבח ולעבוד בדיוק לפי הסרטון..

ככה תוכלי להכין גם דברים יותר מורכבים וטובים, בהצלחה!

תודה! אסתכל...עובדת השם
העליתי לאחרונה כמה מתכונים שיתאימו לךט'

במדור האוכל והמתכונים פה באתר, ובכלל יש שם הרבה מאוד מתכונים מעולים.

 

 

הנה כמה.מחייכת =)
עוגת שוקולד טעימה ממש וקלה, בעיני יותר טעימה אחרי קירור.
http://www.10dakot.co.il/עוגת-שוקולד/

עוגיות קוואקר מאוד טעימות וקלות
מתכון מוצלח ובריא של עוגיות שיבולת שועל? - בישול ומתכונים

עוגיות שוקולד
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2011/02/blog-post_08.html?m=1

בהצלחה!!
תודה רבה לכן!עובדת השם
הנה כמה.מחייכת =)
עוגת שוקולד טעימה ממש וקלה, בעיני יותר טעימה אחרי קירור.
http://www.10dakot.co.il/עוגת-שוקולד/

עוגיות קוואקר מאוד טעימות וקלות
מתכון מוצלח ובריא של עוגיות שיבולת שועל? - בישול ומתכונים

עוגיות שוקולד
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2011/02/blog-post_08.html?m=1

בהצלחה!!
אז הכנתי את עוגת השוקולדעובדת השם
ממש לפי ההוראות ולצערי יצאה עיסתית 😕
מנסה להבין מי אני עושה לא טוב...
בכל מקרה היא מלאת שוקולד וחשבתי אולי לעשות ממנה כדורי שוקולד...
יש לי ביסקויטים בבית ודי זהו...
למישהו רעיון איך להפוך אותה לכדורי שוקולד?...
ותודה מחייכת על הרצון לעזור!
את מקפידה על כמויות בדיוק לפי המתכון?ט'

כי אפיה זה סוג של מדע, לא כמו בישול שאפשר לשים מה ואיך שרוצים לפי הטעם.

חשוב שיהיה איזון מדויק בין נוזלים ליבשים, קמח וחומרי התפחה וכו', כנ"ל לגבי זמן האפיה והטמפטורה של התנור.

יכול להיות שאת צריכה ללמוד את התנור שלך - אולי הוא חם יותר/פחות ולפי זה תלמדי איך לאפות בו נכון.

 

 

 

 

אוי! אני עושה בכוס חד"פ..אולי עשית בכוס גדולה יותר?מחייכת =)
אני מאחלת לך הצלחה בכל התחום של האפייה והבישול ובכללי..
אם את רוצה מתכון לעוגת שוקולדחדשה ישנה
ממש טובה ורכה, שאין סיבה שלא תצליח בשמחה!
היא בחושה, בלי הקצפות העניינים.. רק שהיא לא כזאת גבוהה.. גובה סטנדרט כזה..
כן! אשמח!עובדת השם
זה מבאס כי באמת עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב,
גם בחום של התנור וכו'...
תודה לכן!!!
בבקשה-חדשה ישנה
עוגת שוקולד רכה וטובה-

לערבב:
כוס קמח
1/2 כוס קקאו
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כוס סוכר
סוכר וניל
אבקת אפיה
כף אחת של נס קפה

להוסיף:
4 ביצים
3/4 כוס שמן
כוס מים פושרים

לשפוך הכל לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה
ולצפות על 180 מעלות, רק חשוב לשים לב שהיא לא יותר מידי זמן בפנים שלא תתייבש...

בהצלחה רבה!
אני משתמשת בכוס מדידה ולא בכוס חדפ.
ועוד הערה-אם כל המאפים לא יוצאים טוב, אולי התנור שלך לא משהו, או שצריך לדעת להשתמש בו.
אז זהו שיש עוגת מייפל שכן יצאה לי טוב לדוגמא...עובדת השם
לגבי המתכון - חייבים נס קפה ופודינג או שאפשר לוותר?
תודה רבה!
הנס נראה לי אפשר לוותר. אבל הפודינגחדשה ישנהאחרונה
עושה את כל העוגה...
נוסעים לחמות / להורים לשבת - מה אתם מביאים?mardix של אמא


כלום... אנחנו באוטובוסים אז זה מסובך מספיקש.א הלוי
לפעמים אני מכינה חלות ומביאה.. בעיקר בקיץ כשיש יותר זמן
את הנכדותאמת ואמונה
אנחנו-מנסה לעזור

אם אנחנו נוסעים שבת לחמי וחמותי אני תמיד מביאה משהו. מרגישה יותר נעים ככה.

(למרות חמותי אומרת כל הזמן שלא צריך ומספיק אני עובדת קשה וילדים וכו' והיו שנים שהיינו נסחבים באוטובוסים. אבל עדיין.

ולמרות שחמותי מכינה בשפע מלא סלטים ואוכל...)

אני מביאה בד"כ 2 סלטים מענינים או סלט ועוגה.

הם מאוד אוהבים (בעיקר הגיסים והגיסות) ומחמיאים על הסלטים/ העוגה.

 

להורים שלי, אני גרה קרוב והולכת בד"כ רק לליל שבת-

מכינה כמה סלטים ולוקחת איתי.

בד"כ מתאמת עם אימי מה היא מכינה (כדי שלא נכין פעמיים)/ או עם אחיות שלי אם גם הן באות לשבת...

או אומרת לאימי מה אני מכינה כדי שלא תטרח.

גם ככה היא מכינה ומבשלת המון...

 

לי זה עושה טוב שאני מביאה איתי משהו- חוץ מאיתנו והילדים החמודים

בנוסף-מנסה לעזור

אם זה בתקופה של חגים שיש שבת חג די בסמיכות-

אני מציעה לאימי עזרה בהכנה של העיקרי/ תוספות.

 

בד"כ עוגהריבוזום

כשנוסעים להורים של בעלי. פעם אחת הבאנו גם דגים.

 

ההורים שלי קרובים וכשאנחנו בבית בשבת (שזה רוב השבתות) אנחנו מגיעים אליהם בליל שבת. בד"כ מביאים עוגה, אבל קרה גם שלא הבאנו כלום.

בשבת האחרונה לא היינו בטוחים אם נגיע אליהם, והתכוננו גם לאפשרות שנאכל בבית (זה היה תלוי באורחים שאולי יבואו, ואם כן אולי יאכלו). בסוף כשראינו שאכן נאכל אצל ההורים העברנו מרק שגם ככה הכנו.

לפעמים כלום , ולפעמים שואלים אם הם צריכים משהוהחיים שוים

זו יכולה להיות עוגה, תוספת מנה אחרונה או סלט 

ואם זה חג - במיוחד כשיש הרבה מתארחים אנחנו מחלקים בינינו את המנות אחרונות והתוספות

לאחרונה,לב אמיץ

כי ממילא אנחנו מתפצלים לאלה שנוסעים ברכב ואלה שנוסעים באוטובוס (במוצ"ש מתחלפים קורץ),

משתדלת לנסוע מוקדם יותר ולעזור בבישול. או לשלוח את אחד הגדולים שיגיע מוקדם ויעזור לסבא וסבתא.

 

 

לרוב כלום...חןחן
תארו לכם שיש כאלו שאין להם לאן לנסוע...מילים טובות

בוכה

בוכה

נכוןהללי חן

יש יתומים שאין להם הורים. ויש בעלי תשובה שלא יכולים לנסוע להורים שלא שומרים שבת..

ולפעמים אחד ההורים נפטר והשני סמוך בשבתות לשולחנו של אחד האחים/אחיות שלא הכי מסתדרים איתו...

 

כייף גדול שאפשר לבוא הביתה לאמא ואבא. מי שיכול שיתענג על כל רגע ממש! 

אויש. סליחה אם דרכנו על יבלות מנסה לעזור

רק מאחלת לכם שלילדים שלכם יהיה בעז"ה בית נעים וכייפי ומזמין לבוא אליו לשבת או חג...

זה גם מעודד טיפה!
 

ממני, שבתור ילדה הייתי מסתכלת בקנאה גדולה על חברות שכל פעם נסעו לסבתא זו או אחרת או לדודים וכדומה ואנחנו כל שבת היינו בבית!!
ועכשיו, ב"ה, אחרי שנים של ציפייה, כשסופסוף אני וכמה מאחיותי התחתנו- נהיה קצת יותר "רועש" אצל הוריי. ב"ה.

 

בגלל הרקע שלך את מבינה. זה יפה!מילים טובות

אבל לא צריך לבקש סליחה!  כתבתי את זה כדי לתת לכם פרופורציות - להודות על מה שיש!!

אכן אכן. כך אצלנו. והכל לטובהדבורית
איך חשבת לרשום את זה?? זו רגישות ראויה לציוןדבורית
לא מביאים כלוםהשם שלי


בדרך כלל מביאה חלות ועוגהג'ינג'ר
כייף להביא לחמות/אמא. כמו שכייף לי שאורחים מביאים איתם משהו..
כמובן שאם יש נסיבות חריגות ולא הספקתי- אני מרגישה בנוח לבוא גם בלי.
אותנו + תשעה זאטוטים+mp8


להורים שלי כלוםחוזרת
לחמי וחמותי את כל הבשרי בשבילנו ולפעמים קינוח/עוגה/חלות...
מה מביאים להוריםלהרבות טוב

ברור שמביאים מזתומרת?!

כל פעם אני מביאה עוגה ואיזה סלט באופן קבוע.

ותמיד אני שואלת אם להכין עוד משהו.

תחשבו על מכלול הדברים,

יש כאן אישה יקרה שעובדת קשה למענינו בא נעזור במה שאפשר.

אני לא מדברת על מקרי קיצון שיש בעיות בין חמות לכלה ותחרות אולי וכו'..

אם הקשר פחות או יותר בריא וטוב. מצווה גדולה לעזור.

גם אני חושבת כמוך...מנסה לעזור


משתדלים להביא, לא תמיד יוצא לצערנו~א.ל

אבל כעקרון משתדלים להביא אוכל (סלט, שניצלים, דגים..)

או עוגה/ עוגיות

לפעמים עוגה/עוגיות. לא תמיד.דוסית גאה!

להורים שלי פעם אחת הכנתי את הדגים והבאתי איתי...(נשואה פחות משנה).

עוגה או מתנה נחמדהמה'
האמת שההורים של בעלי אוכלים רק אורגני וכד' אז די הפסקתי להביא עוגות ומאכלים ובמקום זה אני משתדלת להביא מתנה נחמדה שנראה לי שיואהבו, אבל האמת שזה תמיד טיפה מהים לעומת כל מה שהם מרעיפים עלינו שה' ישמור אותם.
להורים שלי אני בדרכ מכינה עוגה טובה למשל חלבית אפויה..מיקי 84

לחמתי הייתי מכינה בעבר היום לא מכינה כלום כי אני מרגישה שכולם אוכלים ומחמיאים וזה לוקח לה...

דרךף אגב היא בשלנית ואופה מצוין אבל תמיד חוזרת על אותם המאפים ולכולם די נימאס ושאני מביאה משהו חדש זה מתחסל והיא לא מחמיאה כלל אז החלטתי לא להביא יותר... לא בגלל חוסר מחמאות כי מרגיש לי לא נכון..

כל הכבוד, איזה רגישותmardix של אמא


אצלי..mardix של אמא

אני רוצה להביא משהו להקל על חמותי אבל זה לא משנה אם אביא או לא היא תמיד תתאמץ ותעשה המון אוכל ומאפים.

ובכל זאת אני מרגישה שצריך להביא בשביל הכרת הטוב.

 

אצל ההורים שלי אני לא מביאה, אבל כשאני מגיעה אני משתדלת לעזור במטבח במה שניתן. 

אני -אור השחר..אחרונה

להורים שלי לא מביאה כלום. הם גרים רחוק ואנחנו נוסעים באוטובוסים אז לא שייך להיסחב (אבל לפעמים מגיעה מוקדם ומכינה אצלם דברים)

להורים של בעלי - בהתחלה הייתי מכינה קבוע, חלות עוגות קינוחים וכאלה.

עכשיו מרגישה בנוח לבוא בלי כלום.. תלוי בחשק לפעמים סתם מפנקת במשו קטן

(אנחנו גרים באותה עיר)

מתכון לעוגת בננה ?dudi_12341234

אשמח למתכון לעוגת בננה טובה אם מישהו מכיר, רוצה לאפות לאשתי שתתפנק, תודה מראש!

מממ... מסוכנת? 😰אשריך
מסוכנת!!! מניסיוןשמן פשתן


היא לא יצאה לי ככ מוצלחתרסיסי לילה..אחרונה
הכנתי עוגת בננה מאתר מתכונים בעשר דקות..הוספתי שוקולד ציפס ויצא מושלם מושלם
שקיות חלב שאוטוטו עובר התאריך..אנישוש
מה עושים איתם???
דייסה, עם קורנפלקס ואם עובר התאריך אפשר להכין גבינת שמנתכף עץ


שותים ;)פה לקצת

אפשר מדיד

אם יודעת מה זה

לא יודעת מה זה..אנישוש
תודה..אנישוש
ארבע שקיות. זוג עם תינוקת של שותה חלב...
אפשר להקפיא, ולהפשיר כשרוציםאשריך
או להכין גבינה, פודינג , דייסה
יש לך מתכון טוב לפודניג??אנישוש
צמש אשמח
קונים חבילת אינסטנט פודינג ויש שם הוראותאשריך
פנקייק, קורנפלקס, פשטידות חלביות, שוקו חם על בסיס חלב..חדשה ישנה
ריבת חלב, חלב מרוכז (מכינים מזה אח"כ גלידות)משהיא מהבירה


איך מכינים חלב מרוכז? אשמח למתכון.לב אמיץ


לא הכנתי אף פעם. תחפשי ברשת.משהיא מהבירה
תעשי חיפוש בפורוםקראנץ שוקולד
פעם העליתי לפה מתכון שהכנתי מאיזה אתר.
תודה.לב אמיץ


יש לך מתכון לריבת חלב?אנישוש
גבינהבת 30אחרונה

שופכים 2 שקיות לסיר, נותנים לזה קצת להתחמם, שופכים טיפה חומץ וממשיכים לבשל עד שאי אפשר להכניס את האצבע בגלל החום.

שופכים דרך חיתול בד או אלבד לתוך כלי- ומה שנאר בחיתול - קצת סוחטים, מניחים בכלי, מוסיפים קצת מלח ויוצאת אחלה גבינה..

 

או: מרתיחים בסיר עד שכל הנוזל מתאדה. גם כן טעים.

רק צריך להעירלב אמיץ

שאם קונים טרי ומאחסנים במקום קריר, לא מגיעים למצב של נגיעות.

 

אז לבדוק ודאי שצריך, אבל להיבהל ולוותר על החומוס לא צריך.

אני חושב שכיום שיש של סנפרוסטקראנץ שוקולד
שהוא איכותי מאד והרבה יותר קל לשימוש, אפשר בכלל לוותר על היבש.. חוסך את הטרחה של הבדיקה וגם של ההשרייה והבישול היחסית ארוך..
אבל אז מפסידים את נוזל הבישול.לב אמיץ

מבחינת ערכים תזונתיים הוא שווה את הטירחה. גם מבחינת מה שהוא מוסיף לבישול עצמו.

 

וכמובן שגם את המבושל של סנפרוסט צריך גם לבדוק בריפרוף לפחות (בתמונה בקישור זה גרגיר מבושל או נא?)

מה שהוא מראה בתמונה זה אחרי השרייהקראנץ שוקולד
שאז זה מתרכך קצת..
אפשר לקנות בואקום ואז זה צריך בירה מלמעלה בלבדאיזו נחמה


מז"א בירה מלמעלה?קראנץ שוקולד
נראה לי התכוונה לבדיקהחדשה ישנה
^^^אכן איזו נחמהאחרונה


גבינה 5% שעבר לה התאריך ב5.1..אורנית

יש עוד איך להציל אותה? או לפח?

 

תודה!

איך הריח והמראה?קראנץ שוקולד
אם אין ריח של קלקול או עובש
אפשר להשתמש לעוגות..(גבינה אפויה)
לא פתחתי אפילו.. אבדוק. תודה!אורנית


ךזרוק. עבר הרבה זמן~א.ל


רוב הסיכויים שהיא בסדר. (תלוי במקרר שלכם)חילזון 123אחרונה


אולי יש לכם רעיונות איך להכין מעין "מנה חמה" ביתית?מתואמת

הכוונה - לבשל ירקות וכדומה מראש, להקפיא, ובכל פעם להוציא כמות, להוסיף מים רותחים - ויש מנה זמינה לאכילה?

 

(פשוט לאחרונה התמכרנו למרקי אינסטנט האלה, ששמים את האבקה בכוס, מוסיפים מים רותחים, ואז יש מעין ארוחה בשלוש דקות... אלא שהם לא בריאים בכלל כמובן. ובכל זאת אנו זקוקים למנות המהירות האלה מדי פעם...)

 

תודה!

בדיוק מה שכתבת..לבשל ירקות ולתבל ולהקפיא במנותיעל מהדרום
כל השאלה אם מספיק לשפוך על זה מים רותחים בשביל שיהיהמתואמת

מוכן לאכילה במהירות...

שאלה טובה..אין לי מושגיעל מהדרום
לק"י

אולי לגרד ירקות, לבשל ולהקפיא.
ואז כשהירקות דקים אולי באמת יספיק לשפוך על זה מים רותחים.
רעיון! אולי ננסה. (למרות שלגרד ירקות זה הרבה עבודה...)מתואמת


תרסקי במעבד מזוןיעל מהדרום
כרגע אין לי אבל נצטרך באמת לקנות בקרוב...מתואמת


ספרי אם הצליח, זה נשמע טוב אורה2x
אחרי שאנסה...מתואמת


אפשר אפונה וגזרהתנערי מעפר
לבשל ולהקפיא במנות. הטעם לא נפגם.
דודה שלי תמיד מקפיאה מרקי ירקות ומפשירה כשצריךשוקולד לבן

יוצא לה מעולה

אבל להפשיר במיקרוגל/בסיר זה לוקח שעות...מתואמת

אנחנו עושים את זה לפעמים, אבל זה לא נחשב מספיק מהיר.

תקפיאו בקופסאות קטנות ושטוחות יחסית, וככה לא תהיה בעיהשוקולד לבן


אולי באמת ננסה. אם כי עדיין זה לא יהיה "אינסטנט"...מתואמת


אני מניחה שיש לקנות ירקות מיובשים.לב אמיץ

ופעם יהודיה מא"י נתנה כאן מתכון להכנת אבקת מרק ביתית. נראה לי שאם לא מייבשים את הירקות עד הסוף, אפשר שישארו שלמים ויתאימו למרק אינסטנט.

 

תנסי לחפש.

 

אבל אם להגיד את האמת, שווה לפנות זמן ולהקדיש לבישול בנחת, אפילו קליל ביותר, אבל כמה שאפשר מזין. כי זה מעגל קסמים שקשה לשבור. ואם צריך להחזיר את התאבון, כדאי לקחת Bקומפלקס. מאוד מהר חוזרים אל התאבון הטבעי, אוכלים, מתחזקים ואז יש גם כוח לבשל.

 

תרגישו טוב.

תודה! אנסה לחפש.מתואמת

אוכל זה אחד הדברים המאתגרים בעבורי, גם מבחינת אכילה וגם מבחינת הכנה.

לפחות בשביל בעלי - אני רוצה למצוא פתרונות זמינים כאלו...

מה שכתבתילב אמיץ

כתבתי מנסיון אישי זהה. חולשה שאין לה סוף, קושי לגשת אל הבישול וחוסר תאבון.

בשום אופן לא ממקום שיפוטי.

 

מקווה שלא פגעתי.

 

 

לא פגעת כלל, זה בסדר. תודה על העזרה!מתואמת


אם תקפיאי בכוס חד"פ להוציא את זה לצלוחית ולהפשיר זה כמה דקותחילזון 123


ולחמם במיקרו. מרק כתום טחוןzmil
ירקות טריים בהקפאה זה די דוחהחדשה ישנה
תפוח אדמה, גזר, בטטה, קישוא, בצל...

שעועית ירוקה ואפונה נשמע לי יותר סביר.

אז כדי שיצא הטעם של ההקפאה, עד כמה שניתן, צריך לחמם טוב טוב ונראה לי שלשפוך מים רותחים יצא זוועה כי זה גם שוטף את התבלינים... בקיצור, לא הייתי מנסה.
הכיוון של ירקות מיובשים יותר נשמע לי.
בצל זה בסדר בטוח בהקפאהיעל מהדרום
לבשל לקט ירקות של סנפורסט וכד' זה ממש מהר, מתאים לכם?כף עץ

ואפשר להוסיף לזה קוסקוס שזה 5 דק' הכנה בלי עבודה... (לשפוך מים רותחים ותבלינים בכלי סגור)

זה מזכיר לילב אמיץ

אנחנו לפעמים אוכלים אפונה מוקפאת. מפשירים כמה דקות במים ואוכלים.

מוסיפים לפסטה או קוסקוס או סתם לבד.

 

אם יש לכם מיקרוגל, אפשר רצועות תפ"א, בכלי לכמה דקות. ולזה להוסיף אפונה מופשרת.

 

ואם כבר אז, יש גם חומוס מבושל בקופסאות שימורים, סביר בהחלט. ושעועית לבנה ברוטב אדום. 

 

זו עדיין יחסית עבודה...מתואמת

האמת שעיקר העבודה זה לבדוק את הירקות (וכשזה קפוא זה יותר נורא...) - אבל אולי אפשר לפתו את זה בבדיקה מראש של כל השקית...

אפונה מוקפאת כבר בדוקה- לא? ויבשה קונים בואקוםאורין


מה יש כל כך לבדוק אפונה קפואה?לב אמיץ

שוטפים את האפונים בכמות שרוצים או משרים בקערית/ספל עם מים,

ואח"כ מגלגלים אותם על כף היד מכל צדדיהם אל הסיר או אל קערה אחרת.

 

אם קשה להפריד כמות קטנה מהאפונה הקפואה, מטיחים את החבילה קצת בקצה השיש והגוש הקפוא מתפרד לגושים קטנים.

 

מה נעשה ו"בזיעת אפיך תאכל לחם" חיוך, ופטור בלא כלום אי אפשר...

ואפונה זה אחד הדברים המחזקים.

הנה מתכון לכזה מרק!אמון ואמונה


אוקי הנה... חחחחאמון ואמונה

מתכון של פיליס גלזר התותחית:

לא ניסיתי אבל אנסה מתישהו בקרוב...

 

מרק כיס:

יש לטחון דק במטחנת תבלינים או מטחנת קפה את כל הרכיבים. היא כותבת שאפשר לנסות במעבד מזון אבל מנסיונה זה לא יוצא דק מספיק. שומרים בצנצנת סגורה היטב ומאחסנים בטמפרטורת החדר. שמים קצת (2 כפיות גדושות) בכוס מים רותחים.מחכים דקה או שתיים בוחשים ושותים.

 

החומרים לכ- 12 מנות:

 

2 כפות אפונה יבשה,

2 כפות בורגול,

1/4 כוס ירקות מיובשים (מחנות טבע)

2 כפיות שומשום

2 כפות זרעי חמניה

 

טוחנים הכל יחד לאבקה.

 

מוסיפים:

1 כפית פתיתי שמרי- בירה (תשאלו בחנות טבע זה ממש לא השמרים של הלחם)

1 כפית מלח

 

זהו, אני זוממת להכין את זה כדי לשלוח עם הילדים הגדולים שמורעבים תדיר בפנימיה, כדי שלא יאכלו רק ג'אנק.

 

אם מישהי מנסה- תספרו איך יצא...

עוד אוכל אינסטנט- לא מרק...אמון ואמונה

קוואקר דק הוא מעולה לאינסטנט.

שמים כמה כפות בכוס,

שופכים על זה מים רותחים ומחכים 2 דקות.

מוסיפים כף סוכר חום.

 

זה ממש טעים. זו דייסה כזו אבל שווה.

כשהייתי במדרשה האמריקאיות היו מתפרעות ומוסיפות כף ממרח בוטנים, צימוקים, אגוזים- ממש ארוחה מזינה ב-2 דקות.

מצטרפת לנאמר לגבי הקוואקר!!חפרנית גאה=)
ארוחת בוקר וערב שלי בדירת שירות!!
בטטה במיקרו זו אפשרות מהירה וטעימהמקום בעולם
כן כשיש לך מיקרו. הבעיה מה לוקחים לעבודה כשיש שם רק מיחם...אמון ואמונה


אנימנסה לעזור

לקחתי לי לעבודה טוסטר פשוט שעושים בו טוסטים בד"כ ועשיתי אותו בשרי.

לא מתאים למרקים.

אבל מחממת לי שם שניצלים, קציצות, פיתה עם פסטרמה וכד'.

ופעם אחת לקחתי אפילו חתיכת חזה עוף דקה (לא מוכנה), תיבלתי בתבלינים ושמן ושמתי לי בטוסטר שלי בעבודה- יצא מעולה!!

עם פיתה וירקות- ממש ארוחה חמה ובצ'יק צ'אק עבודה!

מוזמנות לאמץ! קורץ 

אני רק חושבתחדשה ישנה
אם יש בסביבתך נשים בהריון...
הן בטח רצו למות......



סתם. מקווה שלא פגעתי, פשוט הריח הזה גומר עלי.. במצבים טובים, זה אחלה ריח!
אמממ...מנסה לעזור

לא. אין.

 

אבל אל תדאגי. יש כאן 2 מיקרוגלים (מטעם ההנהלה) וכולם מביאים אוכל מהבית ומחממים או יוצאים לאכול בחוץ.

 

אני לא מחממת במיקרוגל - גם מבחינת עיקרון (בריאות ולא אוהבת אוכל מחוממם במיקרוגל. אין לי מיקרוגל בבית) וגם מטעמי כשרות (לא יודעת מה מכניסים שם בדיוק).

 

 

אז מי שמתגרה בד"כ מהריחות- זאת אני...  חצי חיוך 

 

(חוץ מיזה שבדיוק מתחת למשרדים שלנו יש חנויות למימכר אוכל/ שווארמה והריח עולה עד השמיים כבר ב-10 בבוקר...)

נודלסyr
קונים נודלס דק. ריבוע אחד זה מנה.
לשים בכלי מתאים לחום. להוסיף מים רותחים שיכסו מעט את הנודלס ולהוסיף:
כפית אבקת מרק
כף תבלין גריל עוף
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב ולכסות למשך 5 דקות, לערבב שוב ואפשר לכסות שוב
כנ"ל לגבי קוסקוסמנסה לעזור

בטח אתן מכירות.

קוסקוס בקערה, אותה כמות של מים רותחים. כף שמן, תבלינים. לכסות 5 דק'

ואז להסיר את הכיסוי ל-5 דק' נוספות ולפורר עם מזלג.

 

כשאני מכינה קוסקוס כזה אז במקום מים רותחים אני שמה מהמרק הרותח של העוף ונירקות שמתבשל בסיר לים. יוצא יותר טעים כמובן!

יש להשיג פתיתי תפוחי אדמהתמיד נשאר אניאחרונה

בתפזורת, בחנויות תבלינים וטבע לדעתי. תבלו במלח, פלפל תוסיפו מים רותחים, וזה הכי קרוב למנה חמה שאני מכירה. 

קניתי קמח חיטה ארץ ישראלית 70%-עדינה-
איך אמורים להשתמש בו להכנת לחמניות?
כמו בקמח רגיל, אם תרגישי שהבצק קשה תוסיפי מעט מים או שמןכף עץאחרונה


אשמח לרעיון מה לעשות עם הרבה צימוקים.. חוץ מלאכול כמו שהם מחכה ומצפה
עוגה, לפתן, תוספת לעוף מתוק, אורז..ט'
עוגה?איזה? לפתן=סלט פירות? איך את העוף?מחכה ומצפה
יש לי איזה חבילה וחצי ואנחנו לא כ"כ אוכלים אותם כמו שהם במיוחד בזמן האחרון משום מה...

תודה
האפשרות הכי פשוטה - לבדוק ולשים בכלי עם מיםט'
במקרר, עד שהצימוקים סופגים את המים ונעשים נפוחים.
זה טעים לאכול ככה ועל אותו עיקרון גם שזיפים יבשים.

אין לי כרגע מתכונים לשלוף מהראש אבל ברחבי הרשת בטוח יש לעוף בפירות יבשים.

לעוגה הייתי מוסיפה כמו שוקולד צ'יפס בעוגת תפוחים/תפוזים או כל עוגת פירות אחרת.
זה יוצא כמו יין חזק ואפשר להכין חרוסתzmil
חלת צימוקים
סלט פרות יבשים אגוזים וטרייםzmil
אם זה בהירים- מכירה כאלה ששמים בעוגת גבינה אפויהש.א הלוי
אני לא אוהבת אבל אמרו שזה טעים.
יש לי 2 רעיונות:מנסה לעזור

1. תוספת לאורז לבן. חגיגי, עשיר וטעים!

 

2.אורז עם גזר, עוף וצימוקים! יוצא מדהים!

 

הנה מתכון-

 

 

מתכון לאושפלו-

ובעברית: אורז עם גזר, עוף וצימוקים... J

בסיר אחד מבשלים אורז כמעט עד בישול מלא ומסננים. מתבלים את האורז במלח ומסננים.

בסיר גדול מטגנים בצל גדול, חתוך לחתיכות גדולות עד שהן נהיות שקופות.

מוסיפים מקלות (עבים יחסית) מ5-6 גזרים ומערבבים עם הבצל וממשיכים לטגן עוד קצת..

מוסיפים קורט פלפל שחור וקורט קינמון (ממש מעט. למי שאוהב את הטעם..ממממ..).

על הגזר מניחים את חלקי העוף ומבשלים עוד כמה דקות. מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שרוב המים מתאדים.

אח"כ מניחים צימוקים ומעל זה את האורז ה- ½ מבושל. שופכים שמן על האורז. מכסים עם מגבת נקייה וע"ז מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה נמוכה כ- ½ שעה בערך.

 

מוציאים לכלי הגשה/ צלחת גדולה את האורז. מע"ז את הצימוקים, העוף והגזר המטוגן...

 

מגישים עם סלט ירקות...

יוצא משו משו!!

 

לבריאות!!  J

בדיוק תרגמתי והעליתי מתכון מעולה עם צימוקים >>ט'
נראה מעולהחילזון 123אחרונה


תודה לכולם מחכה ומצפה
דחוףףמיליון דולר

מה אפשר לשים בקציצות במקום בהרט?

תבלין לקציצות, ראס אל חנות.מוריה
קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט.לב אמיץ


תודה לכןמיליון דולר

הסתדרתי הייתי צריכה את זה sos

שמתי בסוף תבלין על האש.. מה שהיה

מקווה שיצא טוב (מגרה זה בטוח

בתאבון לב אמיץאחרונה


רעיונות לאוכל בעבודהאנישוש
אני עובדת בגנון כל פעם שאני אוכלת ליד הילדים הם לוטשים עיניים סופרים לי את הביסים...יש לכם רעיונות מה אפשר לאכול לידם זה מחרפן אותי בדכ מחכה שילכו לישון אבל לפעמיים פשוט רעבה ברמות...
אולי לאכול איתם בזמני הארוחות שלהםקראנץ שוקולד

ככה הם יתרכזו באוכל שלהם ואפשר לאכול בנחת..
או לחלק להם ירקות חתוכים או משו..
אם זה בגילאי חובה אפשר להסביר להם שזה לא מנומס להסתכל על אנשים שאוכלים..

חחח.. מניסיון שלי זה לא משנה מה תאכליחדשה ישנה
והם מגדילים לעשות ושואלים : " מה זה???" או ''מה את אוכלת? " אפילו שרואים בבירור שמדובר פה בתפוח...

ילד אחד בן 3, כזה חמוד, פעם אכלתי פוקצ'ה והוא כנראה התגרה.. שאל אותי איך מכינים את זה, אשכרה מצאתי את עצמי מעבירה מתכון לילד בן שלש!
זה רק נשמע שהם מתוקים😭😭😭אנישוש
פעם אכלת ךיד חבורת ילדים שנכנסים לך לפה????
בטח קראנץ שוקולד

גם בכיתה וגם אחיינים תינוקתינוקתינוק

לאכול כשהם אוכליםת.מ.
גם אם תאכלי אוכל שילדים לא אוהבים הם ישאלו וירצו לטעום וכו' ככה זה ילדים (ידוע שאם רוצים לגרום לילדים לאכול משהו הדרך הכי טובה היא לשים את זה בצלחת שלך)
אוח לגמרי. או כשהם ישנים או שמביאה להם קצת לטעוםחבויאחרונה

 

אבל היום לדוגמא הם אכלו חביתה ובדיוק גם לי היה בסנוויץ חביתה אז יצא בסדר

מחפשת מתכון ללחמניות מקמח מלא בלי סוכר בכלל!מהמרחקים

ובלי ממתיקים אחרים (דבש/סילאן)

 

יש לי אורח בעייתי

אשמח לרעיונות לתוספות מבושלות/פחמימותb.n
חוץ מאורז תפוא ופסטה... משהו מעבר קצת. .
תודה רבה!
כזה?חדשה ישנה
בורגול
קוסקוס
פתיתים
גם כן מחפשים רעיונות לגיוון. .b.nאחרונה
מתכון מנצח לסלמון?אורה2x
כזה שלא מתייבש בתנור...
גם אם תרשמו את הרעיון הכללי של המתכון זה יעזור
להכין משחה של עשבי תיבולקראנץ שוקולד

אפשר לערבב מה שאוהבים ואפשר רק בזיליקום,שמן זית, מלח ופלפל, לצפות את הסלמון, לפזר מעל אגוזים גרוסים, לאפות כעשרים דקות.

^^ זה מעולה! ולצפות את הסלומוןחדשה ישנה
ממש שלא יהיה חלקים גלויים , ככה זה שומר על העסיסיות שלו.

הייתי עושה מלא פטרוזילה וכוסברה, שום כתוש, שמן זית, מלח פלפל למרוח טוב על הדג ולתנור.
תודה! יצא טעים 😋אורה2x
בכיף , זה באמת טעים..קראנץ שוקולד


באיזה טמפרטורה? מכוסה/ לא?מנסה לעזור


אני עשיתי 180 מעלותאורה2x

בטוסטר אובן, אז הוא חלש יותר...

וכיסיתי בנייר כסף רק כששמתי על הפלטה כדי שלא יתייבש.

בזמן האפייה הדג היה אטום לגמרי בזכות עשבי התיבול והאגוזים.

תודה לך! אנסה!מנסה לעזוראחרונה


כדי שלא יתייבש בתנור צריך להקפיד להוציא את הדג בזמן!כף עץ


סלמון ברוטב טרייקיאם הבנים12
משרים למס' דקות במיץ לימון ומלח. שוטפים היטב.
שופכים רוטב טרייקי בנדיבות ומשרים ל20 דק' בערך.
אפשר להכניס לתנור ל15-20 דקות או לצרוב במחבת 2-3 דקות מכל צד.

בתאבון!
אמא שליחפרנית גאה=)
טוחנת בבלנדר עלים ירוקים (פטרוזיליה בד"כ אבל עם כוסברה זה מנצח ללא ספק..) עם שום, שמן זית ומיץ לימון.
מוזגת על הדג ומכניסה לתנור.. (לא יודעת להגיד לכמה זמן)
זוללים את זה אצלנו
רוצה לנסות להכין קובה לבד...כל הזמן קונה...מבשרתת

אשמח למתכון טוב וטעים!

רק להגיד שזה ממש פשוט ושווה להכין לבד.לב אמיץ

בעיקרון מכינים עיסה מסולת/מים/אפשר ביצה/ומלח. לא דלילה מדי, לא סמיכה מדי.

 

מתבלים בשר טחון במה שאת אוהבת - ירק עלים קצוץ, בצל קצוץ חי או מאודה, ותבלינים.

 

מרטיבים את היידים, לוקחים כדור קטן מהעיסה, מניחים קצת מהבשר וסוגרים עליו מכל הצדדים.

כדאי שהעטיפה של הבצק/עסה תהיה דקיקה כי אחר כך היא מתנפחת מאוד בבישול, מצד שני שתסגור טוב על הבשר די שהקובה לא יפתח והבשר יתפזר.

לקובה עצמו או למרק שלו? או גם וגם.. ;)מקום בעולם
בעקרון יודעת מרק אבל אם כבר אז כבר.. ;)מבשרתת


מתכון לקובה- טעים מאוד!! וגם למרק... מקווה שיהיה לך מובן!מנסה לעזוראחרונה

מקווה שיעזור לך כי אין לי כמויות מדויקות . אני עושה לפי העין.

 

נתחיל בכמות לא גדולה. אני בד"כ עושה קילו של סולת שזה סיר ענק ולמשפחה גדולה...

 

אבל נתחיל ב1/2 קילו.

 

 

 

קודם כל בוררים את הסולת בשמש/ באור חזק שאין שם "אורחים" לא רצויים...

 

מניחים את הסולת בקערה ומוסיפים לה מלח, פלפל וכורכום.

 

מוסיפים מים ושמן בכמות שווה. מעט מעט ומערבבים עם הסולת עד שנוצר בצק אחיד.

 

מצטערת שאין לי כמויות מדויקות לזה. אבל אני מוסיפה בהתחלה מעט מים ושמן ובודקת שוב אם צריך עוד. אמור להתקבל בצק אחיד. גמיש. צהוב. לא פירורים!

 

אם יוצא מידי דביק- מוסיפים עוד קצת סולת...

 

ואם לא התגבש עדיין- מוסיפים עוד קצת שמן או מים.

 

מכניסים את הבצק למקרר, נח בקערה, עטוף בנילון נצמד.

 

 

 

בינתיים מטגנים בצל אחד גדול, חתוך לקוביות עד לשקיפות מלאה. לוקח זמן. ולערבב מידי פעם...

 

מוסיפים תבלינים לפי הטעם שלכן. אני מוסיפה פפריקה מתוקה וחריפה. פלפל שחור, גריל עוף ומעט כמון. ניתן להוסיף גם בהרט שזה תבלין לקובה אבל לא כולם אוהבים את הטעם ואפשר לותר.

 

מורידים מהאש ומערבבים עם בשר בקר טחון (300 גר' בערך)

 

שמים בקערה.

 

 

 

לוקחים סיר רחב ועמוק-

 

מטגנים בו 2 בצלים פרוסים

 

אפשר להוסיף כאן כמה כנפיים מתובלות בפפריקה ופלפל שחור. בשביל הטעם למרק. מומלץ בהחלט!

 

קוביות סלרי מ-4,5 גבעולים של סלרי

 

וע"ז מניחים פרוסות של סלק מ-3-4 סלקים.

 

מערבבים.

 

מגרדים 2 עגבניות בשלות, מתבלים אותם במלח ומוסיפים לסיר.

 

ממלאים את הסיר במים רותחים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה.

 

ניתן להוסיף גם קופסת רסק עגבניות קטנה + כפית סוכר. תלוי עד כמה אתם אוהבים את זה ככה.

 

ניתן לותר על הרסק.

 

ואני מוסיפה גם 1-2 לימון שחור- פרסי כדי לקבל מרק חמצמץ משהו.

 

אם אין לימון שחור- אפשר להוסיף מיץ מלימון צהוב רגיל.

 

 

 

מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח וגריל עוף/ פפריקה ופלפל שחור. טועמים מהמרק ומתקנים תיבול לפי הטעם שלכם....

 

אני אוהבת אותו חמצמץ כמו שהזכרתי.

 

מנמיכים את האש ובינתיים מכינים את הקובות.

 

מרטיבים את הידים תוך כדי הכנת הקובות, בין לבין.... ו...

 

יוצרים "כדור" מהבצק, משטחים על היד לעובי דק, ממלאים בבשר הטחון וסוגרים מכל הכיוונים.

 

(אני, אישית לא מכינה אותם בצורה של כדור פינג פונג אלא בצורה שטוחה יותר וארוכה..)

 

וזורקים אחד אחד למרק רותח.

 

קחנה בחשבון שהקובות "תופסות מקום" ו"מתנפחות מעט" וצריכות סיר גדול כדי שלא ידבקו אחת לשנייה.

 

אם חסר נוזלים- להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול...

 

 

 

לבשל בסביבות 1/2 שעה, 40 דק'. עד שהסלק מבושל דיו והקובות כנ"ל.

 

אפשר להוציא קובה אחת, "לפתוח" אותה ולבדוק אם היא מוכנה מבפנים...

 

 

 

מגישים על אורז לבן.

 

יוצא משהו משהו משהו!

זאת עבודה- אבל שווה!מקווה שיעזור לכן כי אין לי כמויות מדויקות . אני עושה לפי העין.

בכל מקרה מוזמנות לשאול!

 

נתחיל בכמות לא גדולה. אני בד"כ עושה קילו של סולת שזה סיר ענק ולמשפחה גדולה...

אבל נתחיל ב1/2 קילו.

 

קודם כל בוררים את הסולת בשמש/ באור חזק שאין שם "אורחים" לא רצויים...

מניחים את הסולת בקערה ומוסיפים לה מלח, פלפל וכורכום.

מוסיפים מים ושמן בכמות שווה. מעט מעט ומערבבים עם הסולת עד שנוצר בצק אחיד.

מצטערת שאין לי כמויות מדויקות לזה. אבל אני מוסיפה בהתחלה מעט מים ושמן ובודקת שוב אם צריך עוד. אמור להתקבל בצק אחיד. גמיש. צהוב. לא פירורים!

אם יוצא מידי דביק- מוסיפים עוד קצת סולת...

ואם לא התגבש עדיין- מוסיפים עוד קצת שמן או מים.

מכניסים את הבצק למקרר, נח בקערה, עטוף בנילון נצמד.

 

בינתיים מטגנים בצל אחד גדול, חתוך לקוביות עד לשקיפות מלאה. לוקח זמן. ולערבב מידי פעם...

מוסיפים תבלינים לפי הטעם שלכן. אני מוסיפה פפריקה מתוקה וחריפה. פלפל שחור, גריל עוף ומעט כמון. ניתן להוסיף גם בהרט שזה תבלין לקובה אבל לא כולם אוהבים את הטעם ואפשר לותר.

מורידים מהאש ומערבבים עם בשר בקר טחון (300 גר' בערך)

שמים בקערה.

 

לוקחים סיר רחב ועמוק-

מטגנים בו 2 בצלים פרוסים

אפשר להוסיף כאן כמה כנפיים מתובלות בפפריקה ופלפל שחור. בשביל הטעם למרק. מומלץ בהחלט!

קוביות סלרי מ-4,5 גבעולים של סלרי

וע"ז מניחים פרוסות של סלק מ-3-4 סלקים.

מערבבים.

מגרדים 2 עגבניות בשלות, מתבלים אותם במלח ומוסיפים לסיר.

ממלאים את הסיר במים רותחים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה.

ניתן להוסיף גם קופסת רסק עגבניות קטנה + כפית סוכר. תלוי עד כמה אתם אוהבים את זה ככה.

ניתן לותר על הרסק.

ואני מוסיפה גם 1-2 לימון שחור- פרסי כדי לקבל מרק חמצמץ משהו.

אם אין לימון שחור- אפשר להוסיף מיץ מלימון צהוב רגיל.

 

מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח וגריל עוף/ פפריקה ופלפל שחור. טועמים מהמרק ומתקנים תיבול לפי הטעם שלכם....

אני אוהבת אותו חמצמץ כמו שהזכרתי.

מנמיכים את האש ובינתיים מכינים את הקובות.

מרטיבים את הידים תוך כדי הכנת הקובות, בין לבין.... ו...

יוצרים "כדור" מהבצק, משטחים על היד לעובי דק, ממלאים בבשר הטחון וסוגרים מכל הכיוונים.

(אני, אישית לא מכינה אותם בצורה של כדור פינג פונג אלא בצורה שטוחה יותר וארוכה..)

וזורקים אחד אחד למרק רותח.

קחנה בחשבון שהקובות "תופסות מקום" ו"מתנפחות מעט" וצריכות סיר גדול כדי שלא ידבקו אחת לשנייה.

אם חסר נוזלים- להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול...

 

לבשל בסביבות 1/2 שעה, 40 דק'. עד שהסלק מבושל דיו והקובות כנ"ל.

אפשר להוציא קובה אחת, "לפתוח" אותה ולבדוק אם היא מוכנה מבפנים...

 

מגישים על אורז לבן.

יוצא משהו משהו משהו!
זאת עבודה- אבל שווה!

בזיליקוםטרמפולינה

במה טעים לשים אותו

תודה

סלט זיתים דגיםאנישוש
לטחון עם נענע ולעשות פסטו..
אפשר להכין ממנו פסטופאשניסטה


בטחינה, בסלט עגבניות וזיתים, בפיצה, פסטו....צ'וקלייט


תפו"א בתנור, רטבי עגבניות למיניהםיראת גאולה
בכל המוקרמיםטוב בסדר


פסטוגפן36אחרונה
סלט יווני
סלט עגבניות שרי
זה בסדר להקפיא שום חי?העוגב
כמו שהוא, עם הקליפה והכל...
אם לא, מקרר מתאים?
עם הקליפה, נשמע בסדר גמור.לב אמיץ

אולי אפילו יצא מעניין יותר מאשר כשהיה טרי לגמרי - הכוונה רך וקל לחתוך או לכתוש.

 

במקרר גם אפשר אבל זה יחזיק בערך שבועיים לפי הניסיון שלי.

תודה רבה!העוגב
למה להקפיא? סתם שאלה~א.ל


לא משהו מיוחדהעוגב
הביאו לי שרשרת שום כשבדיוק קניתי חדשה, וכזוג צעיר לוקח לנו זמן לגמור את זה, עוד לא גמרתי את הקודמת ואני רואה שתיכף השניה מתיישנת לי ממש...
את יכולה לקצוף הכל ולשים במקפיאמקום בעולם
בקופסא עם מעט שמן מעל..
נשמר טוב וכל פעם פשוט לוקחים מעט..
רעיון... תודה!העוגב
שום מתאכך מעט בהקפאה שלא יקשה עליךאני84אחרונה
לקלף אותו...
אני אישית מקלפת כמות של שיני שום שמה מעט לימון ומקפיאה ואז בשלוף מוציאה לסלטים ולדגים וכדו...
את יכולה לכתוש אותו ולהוסיף לימון ואז יש לך שום כתוש מוכן לתיבול...
סלרי - העלים האהובים עלי בחורף. איזה מתכונים שווים יש?ט'
אני מוסיפה למרק ירקות או לתבשיל ירקות חם (כמו לקוסקוס).
הריח של סלרי מתבשל זה אחד הדברים ❤

שתפו רעיונות ומתכונים נוספים ☘ 🍜
יש תבשיל מרוקאי, כרפס עם עוף/קציצות, טעים ממש..קראנץ שוקולד

אם זה נראה, אשאל את אמא שלי לגבי מתכון..

סלט גזר עם סלרי, סלט ירוק עם סלריברוקולי
וזה טעים במינסטרונה וחרירה גם
גזר מגורד וחתיכות סלריzmil
פתיתים / גריסים עם בצל מטוגן וסלריכף עץ

מטגנים בצל ומוסיפים  את הסלרי לטיגון קצר,

מוסיפים את הפתיתים או הגריסים מטבלים ומבשלים במים כרגיל.

פלאפללהרות כוחות
או בורגרים מעדשים
אשמח למתכון פלאפל עם סלרי.לב אמיץ


בדגים, בקציצותמודדת כובעים

יאמי, טעים סלרי.

ואפשר לנשנש גם ככה, את הגבעול.

מתחת למפרוםzmil
וגם בביסיה גמבה כרובית גזר כרפס פלפל חריף שום בחומץ
למרק מינסטרונה שמים די הרבה וזה ממש מוסיף!!תתתת


גם אוהבת ומסויפה להרבה דברים-מנסה לעזור

*מרקים- כמובן (ירקות, אפונה, עדשים, גריסים וקטניות וכו' וכו')

*ירקות מבושלים- כנ"ל

*עוף עם תפו"א, גמבות, עגבניות, בצל, שום והרבה סלרי. שמן ותבלינים, על אש קטנה- הריח מדהים והטעם עוד יותר!
*בשר (מס' 8) עם בצל,מקלות גזר וסלרי ברוטב אדום- מדהים!! (בד"כ לליל חג כמו ליל הסדר/ ר"ה וכד')- אשמח לתת מתכון!

* סלט גזר חי חריף+ סלרי חתוך לקוביות

* או גזר מגורד עם לימון, מלח, שום וסלרי קצוץ.

* אפונה/ שעועית ברוטב- מוסיפה סלרי בטיגון של הבצל- מוסיף המון!

ואני אפילו מוסיפה לפעמים סלרי לחמין! ג"כ מוסיף ומשדרג!
 

ומה לא?

ממש משדרג ומוסיף!

אני אשמח למתכון לבשר ברוטב אדום.לב אמיץ


בבקשה- תבשיל בשר עם גזר וסלרי- טעים במיוחדמנסה לעזור

תבשיל בשר מיוחד עם גזר וסלרי

 

לוקחים גוש בשר (מס' 8 או 5) ומטגנים אותו טיגון קצר בשמן כדי "לסגור" אותו היטב מכל צדדיו. מכסים את הבשר במים רותחים, מוסיפים לנ"ל 1 בצל קלוף שלם ומבשלים יחד עד לריכוך כמעט מלא של הבשר.

מקררים את הבשר במשך מס' שעות/ לילה במקרר ופורסים אותו לפרוסות.

לוקחים 5-6 גזרים וחותכים למקלות.

וכן 5-6 גבעולי סלרי עבים וחותכים לקוביות בינוניות.

בסיר נפרד מטגנים את הגזר והסלרי עד לריכוך הגזר תוך כדי ערבוב הגזר מידי פעם שלא יישרף/ ידבק!

חשוב לדעת שהגזר כאן מתרכך ללא נוזלים!! רק תוך כדי טיגון וערבוב!

לא מוסיפים מים!!  זה כל הטעם המיוחד שלו.. בלי מים!

בסיר אחר מטגנים רצועות מ- 2 בצלים גדולים עד לשקיפות, מתבלים בפפריקה חריפה ומתוקה ומעט פלפל שחור, מוסיפים את פרוסות הבשר, מקלות הגזר והסלרי המבושלים.

מוסיפים 1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבנות, מערבבים עם הגזר והבשר ומוסיפים מים רותחים עד חצי סיר בערך. מתבלים במלח לפי הטעם ועוד מעט פפריקה אם צריך, מביאים לרתיחה ואח"כ מבשלים על אש קטנה במשך 20 דק' נוספות.

 

יוצא תבשיל בשר טעים במיוחד!!!

מגישים עם אורז לבן כמובן!

תודה רבה. נשמע טעים. ננסה בלנ"ד.לב אמיץ


בשמחה. זה באמת טעימוש מנסה לעזור


אני מכינה קציצות בקרמשהיא מהבירה

ברוטב סלרי-אפונה-קישואים.

 

אכתוב בשמחה מתכון אם תרצי.

 

רק השבוע חיסלנו כמעט סיר שלם לא. צהריים...ליקוק

אני לא נוגעת בבשר בקר ט'


נשמע שגם עוף מתאים באותה מידה.לב אמיץ

או אולי הודו.

קציצות. חמין של טרפולטאים. חביתהzmil
חמין של טריפולטאים זה עם עלי סלקחדשה ישנה
לא עם סלרי.
ושומרzmil
אני אשמח למתכון תודהמיליון דולר


אשמח למתכוןברוקולי
קציצות בשר ברוטב סלרימשהיא מהבירה
(המתכון הוא שילוב שלי של כמה וכמה מתכונים מרחבי הרשת).

הכמויות לחצי קילו בשר טחון. (ממליצה מאוד לקנות בשר טרי, הרבה יותר טעים ובעיקר ממליצה להכפיל כמויות כי זה טעים ) .

מכינים את הקציצות: בשר טחון, ביצה, חצי כוס פירורי לחם, כפית חרדל, בצל מגורד, מל"פ. מכינים קציצות ,אני מכינה כדור בינוני ופוחסת אותו קצת (צורה כזאת שבדרך כלל יש לקציצות מטוגנות). ואז מגלגלים את הכדורים במעט קמח, אני עושה קמח מלא (אפשר לוותר על השלב הזה).

מכינים את הרוטב:
מאדים בצל אחד, מוסיפים לו 4 גבעולי סלרי קצוצים דק או יותר וממשיכים לאדות עד שיש ריח נעים. מוסיפים 2-3 שיני שום פרוסות, מתבלים במל"פ והרבה חוויג' למרק. מוסיפים מים ומרתיחים. כשרותח מוסיפים את הקציצות ובערך כוס אפונה קפואה.
אחרי 30 דק' של בישול חותכים 2 קישואים, אני חותכת לחצי ירח, מפזרים מעל הקציצות, מוסיפים עוד קצת תיבול ועל הקישואים מפזרים את עלי הסלרי ופטרוזליה קצוצה. (גם שמיר מתאים, אני לא אוהבת).
מבשלים עוד חצי שעה.

מגישים על אורז לבן.

מרק סלרילהרות כוחות
מאדה בצל, שום, קישוא אחד,
מלא מלא סלרי (לפחות חבילה, אפשר עם העלים)
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
כאשר מוכן, אםשר להוסיף כחצי כוס קווקר ולבשל עוד עשר דקות.
לאחר מכן לטחון הכל עם הבלנדר יד.
לתבל במלח ופלפל.
אחד המרקים 😋

במידה וסמיך מדי, מוסיפים מעט מים . (רלוונטי במיוחד יום אחרי )
בסלט בורגולת.מ.
חי?ט'
כן...ת.מ.
אגב בעבר הילדה התעקשה פעם שאכניס לתוך קופסא עם ירקות חתוכים שלקחנו לגינה והתלהבו על זה... (באמת הרבה זמן לא נתתי להם אולי כי אני קונה רק פעם בהרבה זמן)
👍ט'
מקוה לזכור בפעם הבאה שאכין סלט כזה.
חטיף אמריקאילהרות כוחות
סירות גזר במילוי חמאת בוטנים / שקדיה/ טחינה גולמית
בשר עם סלרי. עוף... מעדן...אני84
מטגנת בצל להזהבה מוסיפה עגבניה מגורדת מלח ופלפל גרוס( אישית אני לא משתמשת בהרבה תבלחנים כי כך מרגישים את הטעם של העןף הסלרי הבשר....)
מוסיפה את העוף או הבשר ובחצי שעה האחרונה מוסיפה הרבה עלים....
מעדן!!!
העלים דווקא? מה את עושה עם הגבעולים?בת נוגה


"עלים" כשם כולל משתמשת גם בגבעולים כמובן. בעיקר בהם..ט'


גם אני. הגבעולים יותר בשימוש אצלי מהעלים....מנסה לעזור


עוד רלוונטי..? מתכון לרצועות חזה מעורב בירקות בסגנון סיניבת נוגה

מטגנים במחבת רחבה עם שמן רצועות צרות של חזה עוף (3/4 יחידות לפחות) עד הלבנה ומוציאים לקערית

מכניסים למחבת פרוסות חצויות של 2 בצל לבן\סגול

וגבעולי סלרי פרוסים לטבעות לא עבות

בוזקים מלח ומאדים עד תחילת ריכוך

מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות עבה או לחצאים

כחצי חב' נבטים עבים

וכמה גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות בינוניות

מאדים ובוחשים מידי פעם

מחזירים למחבת את רצועות החזה

מוזגים סביב סביב רוטב סויה ומביאים לרתיחה

מתבלים במלח אם חסר, פלפל גרוס/טחון וגם בשום וכמון, למרות שזה חוטא קצת לכיוון האסייאתי

בקיצור - מתבלים איך שאוהבים

מוסיפים כף-כף וחצי קמח או קורנפלור לעיבוי ובוחשים היטב

יוצקים מים רותחים תוך כדי ערבוב נמרץ עד שהרוטב סמיך וכהה במידה הרצויה ומורידים מהאש.

מגישים על אורז או על כל פחמימה אחרת

 

משתמשת בהכל.אני84אחרונה
מה אתם אוכלים בשבת בבוקר אחרי התפילה?אורה2x

שלום.. אני יודעת שאין הרבה תנועה פה היום...

אבל

אני ממש אשמח לרעיונות לארוחה בשבת בבוקר כשחוזרים מביה"כ

אתם אוכלים משהו קל או כבר ארוחה בשרית מכובדת או משהו אחר?

בבקשה תפרטו

תודה ליקוק

חמין ודגיםקראנץ שוקולד
כמעט תמידתתתת

אוכלים בערך ב10 וחצי רבע ל11 ככה ארוחה בשרית סלטים וחמין

לפעמים כשבעלי מתפלל בנץ וחוזר מוקדם אז שתיה ועוגיות שוקולד ציפס או ופלים(מזונות)

וגם אז בערך ב11 ארוחת בשרית...

נתקלתי סה"כ בארבע אופציות, נראה לי...ריבוזום

1. ארוחה ממש (עם נטילת ידיים) פרווה. חלה, דגים, סלטים. (מאוחר יותר, בסביבות 14:00 נניח, אוכלים סעודה בשרית, גם לא גדולה במיוחד.)

2. (וזה נראה לי המנהג הרווח) סעודה בשרית גדולה (חלה, סלטים, דגים, חמין, שניצלים, פשטידות. פחות או יותר).

3. סעודה פרווה \ חלבית: חלה, חמין פרווה (ירקות, קטניות, ביצים), סלטים, דגים, פשטידות (גם חלביות), אורז, חצילים מטוגנים  שעועית ירוקה, קציצות ירק...

4. לא סעודה של ממש: עוגות, עוגיות, קרקרים. אפילו חלב עם דגנים.

סעודת שבתפה לקצת
חלבית

אצלנו אוכלים קובנה וכל מה שמסביב
תודה^אורה2x
אחלה רעיון
בסוף עשינו קובנה וסלטים
ומאוחר יותר בשרי
לבריאות!פה לקצתאחרונה
בבוקר - חלבי, סעוד"ש- בשרי.פעימה


קידושחילזון 123

עם קצת מזונות ועכשיו בחורף סלט פירות בד"כ

ובסביבות 12 סעודה בשרית

סעודת שבת ישר לאחר התפילה לרוב חלביתאמת ואמונה

ממש זורמים בתפריט.

תמיד יהיה סלטים וחלה.

וכל פעם 2 תוספות עיקריות- פשטידה, דג, תפוא, מוקפץ, לזניה, בורקס פילו.

 

 

תלוי באורחיםברוקולי

 

ותלוי היכן הם הולכים להתפלל 

אם אוכלים בשרי 

 

אז בד"כ עושים קידוש

קפה ועוגה (לרוב חלבית)

 

אנחנו מחממים בבוקר רק דברים יבשים(ללא רוטב) שנאפו בתנור.

אז-

דגים בתנור

בשר בתנור 

המבורגרים (בייתים כמובן)

עוף בתנור

אנטי פסטי

קיגל ירושלמי

קיגל תפו"א

תפו"א ובטטות 

פשטידת ירקות 

חמין צמחוני

פשטידות בשר

פאי רואים

לזניה בשרית 

מוסקה 

עלי פילו ממולאים / דפי אורז 

+ כמות נבחרת של סלטים חיים ומבושלים ומגוונים לפי היצע הירקות שיש בבית 
בד"כ בהתאם למבחר הטוב שיש בחנויות ומחירים נורמלים לעונה

 

לדוגמא (הכל ביתי):
חומוס

טחינה

מטבוחה

חצילים מטוגנים

חציל במיונז

חציל סיני 

סלק

פלפלים קלויים 

סלט ירקות 

סלט כרוב 

סלט ירקות שורש

סלט חסה מגוון

סלט גינת ירק

סלט עגבניות שרי 

סלט גזר וסלרי - לא מתוק 

סלט נבטים

(כל פעם נבחרים דברים אחרים)

עוגיות/ גלידה / עוגה / פירות (תלוי באורחים)

 

לרוב אוכלים חלבי- 

דג 

1-2 קישים מכוסמין (פטריות / בצלים שונים/ פלפלים קלויים/ בטטה ..)

1-2 פשטידות 

תפוא / חמין פרווה לרגישים 

וסלטים כמו בבשרי לפעמים בתוספת של גבינות קשות 

עוגה חלבית 

 

שממש יש לי כח, מתפרעת ברעיונות..

זה הבסיס..

 

המשפחה שלי ממש מקפידה לקבוע סעודה גם בסעודה שלישית, ככה שמשתדלים שסעודה שניה לא להתמלא עד הסוף. אוכלים לחם + סלטים 

 

מוזמנת

וואו! תודה לכולם על התגובות המפורטות!!אורה2x

שיחקתם אותה ממש!! נתתם ים רעיונות ועשיתם לי קצת סדר בראש

תודה! חיבוק

קידוש של עוגות או עוגיות, אחר כך סעודה בשריתיעל מהדרום
ככה:יוני
לא יודע אם זה נחשב בוקר כי מתפללים בבית כנסת חב"ד וסעודת שבת מתחילה ב12 וחצי 1..


סלטים ודג (קר. אז טונה/ סלט טונה/ קציצות טונה)
ואז צ'ונט עסיסי (חמין בלא"ס), אם יש בירה אז בכלל..
זהו, אי אפשר לאכול עוד משהו אח"כ, חייבים מיטה.
מישהו יודע איך קולעים חלה כמו החלות של הסופר?~אורית~


תודה רבה! אבל התכוונתי לחלה הגדולה~אורית~

בס"ד

 

שנראית כמו מ3 אבל קצת יותר מיוחדת..

נראה לי שזה אותו דבר רק ביותר גדול ועבהחדשה ישנה
נראה לי שאת מתכוונת לקליעה של 6ג'ינג'ר
אפשר אותו הדבר כמו בסרטון רק עם 4. יוצא גבוהה ומהמם!ש.א הלויאחרונה

הכלל הוא- שני למעלה ראשון לאמצע

ואז מהצד השני...

מחפשת המלצה לעוגת טריקולדאם הבנים12
עדיף בלי ג'לטין.

יש מלא מתכונים ברשת. מחפשת מתכון שיוצא מוצלח מנסיון.

אשמח למתכון או קישור.

תודה רבה!!
בבקשהאפ
של קרין גורן טעימה ודי קלה..מחייכת =)
http://www.carine.co.il/page_260
אני עשיתי בלי הבראוניז
תודה לשתיכן!!אם הבנים12אחרונה