מקווה שיעזור לך כי אין לי כמויות מדויקות . אני עושה לפי העין.
נתחיל בכמות לא גדולה. אני בד"כ עושה קילו של סולת שזה סיר ענק ולמשפחה גדולה...
אבל נתחיל ב1/2 קילו.
קודם כל בוררים את הסולת בשמש/ באור חזק שאין שם "אורחים" לא רצויים...
מניחים את הסולת בקערה ומוסיפים לה מלח, פלפל וכורכום.
מוסיפים מים ושמן בכמות שווה. מעט מעט ומערבבים עם הסולת עד שנוצר בצק אחיד.
מצטערת שאין לי כמויות מדויקות לזה. אבל אני מוסיפה בהתחלה מעט מים ושמן ובודקת שוב אם צריך עוד. אמור להתקבל בצק אחיד. גמיש. צהוב. לא פירורים!
אם יוצא מידי דביק- מוסיפים עוד קצת סולת...
ואם לא התגבש עדיין- מוסיפים עוד קצת שמן או מים.
מכניסים את הבצק למקרר, נח בקערה, עטוף בנילון נצמד.
בינתיים מטגנים בצל אחד גדול, חתוך לקוביות עד לשקיפות מלאה. לוקח זמן. ולערבב מידי פעם...
מוסיפים תבלינים לפי הטעם שלכן. אני מוסיפה פפריקה מתוקה וחריפה. פלפל שחור, גריל עוף ומעט כמון. ניתן להוסיף גם בהרט שזה תבלין לקובה אבל לא כולם אוהבים את הטעם ואפשר לותר.
מורידים מהאש ומערבבים עם בשר בקר טחון (300 גר' בערך)
שמים בקערה.
לוקחים סיר רחב ועמוק-
מטגנים בו 2 בצלים פרוסים
אפשר להוסיף כאן כמה כנפיים מתובלות בפפריקה ופלפל שחור. בשביל הטעם למרק. מומלץ בהחלט!
קוביות סלרי מ-4,5 גבעולים של סלרי
וע"ז מניחים פרוסות של סלק מ-3-4 סלקים.
מערבבים.
מגרדים 2 עגבניות בשלות, מתבלים אותם במלח ומוסיפים לסיר.
ממלאים את הסיר במים רותחים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה.
ניתן להוסיף גם קופסת רסק עגבניות קטנה + כפית סוכר. תלוי עד כמה אתם אוהבים את זה ככה.
ניתן לותר על הרסק.
ואני מוסיפה גם 1-2 לימון שחור- פרסי כדי לקבל מרק חמצמץ משהו.
אם אין לימון שחור- אפשר להוסיף מיץ מלימון צהוב רגיל.
מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח וגריל עוף/ פפריקה ופלפל שחור. טועמים מהמרק ומתקנים תיבול לפי הטעם שלכם....
אני אוהבת אותו חמצמץ כמו שהזכרתי.
מנמיכים את האש ובינתיים מכינים את הקובות.
מרטיבים את הידים תוך כדי הכנת הקובות, בין לבין.... ו...
יוצרים "כדור" מהבצק, משטחים על היד לעובי דק, ממלאים בבשר הטחון וסוגרים מכל הכיוונים.
(אני, אישית לא מכינה אותם בצורה של כדור פינג פונג אלא בצורה שטוחה יותר וארוכה..)
וזורקים אחד אחד למרק רותח.
קחנה בחשבון שהקובות "תופסות מקום" ו"מתנפחות מעט" וצריכות סיר גדול כדי שלא ידבקו אחת לשנייה.
אם חסר נוזלים- להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול...
לבשל בסביבות 1/2 שעה, 40 דק'. עד שהסלק מבושל דיו והקובות כנ"ל.
אפשר להוציא קובה אחת, "לפתוח" אותה ולבדוק אם היא מוכנה מבפנים...
מגישים על אורז לבן.
יוצא משהו משהו משהו!
זאת עבודה- אבל שווה!מקווה שיעזור לכן כי אין לי כמויות מדויקות . אני עושה לפי העין.
בכל מקרה מוזמנות לשאול!
נתחיל בכמות לא גדולה. אני בד"כ עושה קילו של סולת שזה סיר ענק ולמשפחה גדולה...
אבל נתחיל ב1/2 קילו.
קודם כל בוררים את הסולת בשמש/ באור חזק שאין שם "אורחים" לא רצויים...
מניחים את הסולת בקערה ומוסיפים לה מלח, פלפל וכורכום.
מוסיפים מים ושמן בכמות שווה. מעט מעט ומערבבים עם הסולת עד שנוצר בצק אחיד.
מצטערת שאין לי כמויות מדויקות לזה. אבל אני מוסיפה בהתחלה מעט מים ושמן ובודקת שוב אם צריך עוד. אמור להתקבל בצק אחיד. גמיש. צהוב. לא פירורים!
אם יוצא מידי דביק- מוסיפים עוד קצת סולת...
ואם לא התגבש עדיין- מוסיפים עוד קצת שמן או מים.
מכניסים את הבצק למקרר, נח בקערה, עטוף בנילון נצמד.
בינתיים מטגנים בצל אחד גדול, חתוך לקוביות עד לשקיפות מלאה. לוקח זמן. ולערבב מידי פעם...
מוסיפים תבלינים לפי הטעם שלכן. אני מוסיפה פפריקה מתוקה וחריפה. פלפל שחור, גריל עוף ומעט כמון. ניתן להוסיף גם בהרט שזה תבלין לקובה אבל לא כולם אוהבים את הטעם ואפשר לותר.
מורידים מהאש ומערבבים עם בשר בקר טחון (300 גר' בערך)
שמים בקערה.
לוקחים סיר רחב ועמוק-
מטגנים בו 2 בצלים פרוסים
אפשר להוסיף כאן כמה כנפיים מתובלות בפפריקה ופלפל שחור. בשביל הטעם למרק. מומלץ בהחלט!
קוביות סלרי מ-4,5 גבעולים של סלרי
וע"ז מניחים פרוסות של סלק מ-3-4 סלקים.
מערבבים.
מגרדים 2 עגבניות בשלות, מתבלים אותם במלח ומוסיפים לסיר.
ממלאים את הסיר במים רותחים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה.
ניתן להוסיף גם קופסת רסק עגבניות קטנה + כפית סוכר. תלוי עד כמה אתם אוהבים את זה ככה.
ניתן לותר על הרסק.
ואני מוסיפה גם 1-2 לימון שחור- פרסי כדי לקבל מרק חמצמץ משהו.
אם אין לימון שחור- אפשר להוסיף מיץ מלימון צהוב רגיל.
מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח וגריל עוף/ פפריקה ופלפל שחור. טועמים מהמרק ומתקנים תיבול לפי הטעם שלכם....
אני אוהבת אותו חמצמץ כמו שהזכרתי.
מנמיכים את האש ובינתיים מכינים את הקובות.
מרטיבים את הידים תוך כדי הכנת הקובות, בין לבין.... ו...
יוצרים "כדור" מהבצק, משטחים על היד לעובי דק, ממלאים בבשר הטחון וסוגרים מכל הכיוונים.
(אני, אישית לא מכינה אותם בצורה של כדור פינג פונג אלא בצורה שטוחה יותר וארוכה..)
וזורקים אחד אחד למרק רותח.
קחנה בחשבון שהקובות "תופסות מקום" ו"מתנפחות מעט" וצריכות סיר גדול כדי שלא ידבקו אחת לשנייה.
אם חסר נוזלים- להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול...
לבשל בסביבות 1/2 שעה, 40 דק'. עד שהסלק מבושל דיו והקובות כנ"ל.
אפשר להוציא קובה אחת, "לפתוח" אותה ולבדוק אם היא מוכנה מבפנים...
מגישים על אורז לבן.
יוצא משהו משהו משהו!
זאת עבודה- אבל שווה!