שרשור חדש
מתכונים שווים לכדורי/קציצות בשר בבקשהmother goose
אני צמחונית, לא עלינו, והתחתנתי לא מזמן עם אוכל בשר מדופלם, בחיים לא הכנתי
קציצות או כדורי בשר.
אשמח לעזרתכם...
את רוצה פשוט או מסובך?ש.א הלוי
אני עושה הכי פשוט שיש
בשר טחון (עדיף טרי, בערך ½ ק"ג, יוצא כמות גדולה.)
מוסיפה כוסברה/פטרוזיליה קצוצה- לא חייב
תבלין של קציצות- בערך רבע כפית, אפשר פשוט לשים בהרט אם יש לך- לא חייב
הקצה של הלחם רטוב הייטב- מפוררת לתוך הקערה. (העיקר זה הקשה של הלחם, אין לי כ"כ כמות מדויקת)

לשה הייטב לעיסה, שמה במקרר ומכינה את הרוטב.


רוטב-
מטגנת בצל להזהבה
מוסיפה באמצע רצועות גמבה וקצת שום טרי קצוץ- לא חייב
מוסיפה מים
2 כפות רסק עגבניות או יותר
תבלינים- פפריקה חריפה ומתוקה, מל"פ, קצת כמון,
להביא לרתיחה

עושה כדורים בינוניים- קטנים ושמה בסיר עם הרוטב
בערך חצי שעה- 40 דקות בישול על אש קטנה
הרוטב צריך לכסות בהתחלה את הקציצות ואז יורד כזה
לא מערבבת באמצע כדי שלא יתפרקו.

סיר שטוח ורחב .
תודה לך ולעדינה! זו התחלה טובה...mother goose
בעיקרון אין לי בעיה עם מתכונים מסובכים, לרוב הם לא באמת כאלה...
מזל טוב, אגב. מזמן לא היית פהשמן פשתן


תודה רבה! אכן, לא הייתי פה קרוב לשנתיים...mother goose
לא. מרבה ללכתוב בפורומים.
לטחון בשר בצל תפוח אדמה והרבה הרבה עליםאני84
שומר כוסרברה פטרוזליה....
תערבבי הכל תוסיפי מלח ותבשלי ברוטב שאת אוהבת...
העלים מרככים את הקציצות הן רכות וטעימות והועם שהם נותנים בכלל....
וואו, תודה רב לך ולמבשרת! mother goose
בעלי ממש אוהב שומר, נראה לי שאנסה..
רק מה עושים אח''כ? מבשלים? מטגנים?
זה עיסה שמתאימה לטיגון ולבישול...אני84אחרונה
קודם כל כל הכבוד! פתחת לעצמך עולם שלם של טעימים מצויינים!מבשרתת

יש לניקי קציצות מטריפות!

http://www.nikib.co.il/main-course/1075/

 

ממליצה בחום!

הכנתי והתחסלו באותו רגע

הסוד הוא בקינמון

תודה...זו לא אני שהולכת לאכול את זה- רק לבשל...mother goose
אחרי 18 שנות צמחונות כמעט, קשה לי להאמין שמשהו ישתנה, אבל אני פתוחה לשינויים..
אני רוצה להתחיל לבשל מהיום לשבת, אבל זה נראה לי לא שבתי וטרילכל זמן ועת
האם זה רק אצלי ככה?

ממתי אתם מבשלים לכבוד שבת?
הייתה לי תקופהחדשה ישנה
שעבדתי כל השבוע חוץ מיום שני,
והייתי חוזרת מרוסקת הביתה, ולא היה מצב בחמישי לעשות הכל הכל ( שישי בגלל לא היה הרלוונטי להכין משהו כי חזרתי מאוחר),
אז.. לא נעים להגיד, התחלתי מיום שני להכין מה שאפשר להקפיא כמו דגים , עוגה ועוף..

אבל לא אידאלי מבחינתי בעליל.

נראה לי יש דברים שיחזיקו סבבה מיום רביעי..
אפשר להתחיל עם אפיה..אנישוש
סלטים שלא נורא שקצת יושבים נגיד טחינה בלי שום או סלט זיתים
תודה. סלטים פחות הולך אצלנו. רציתי בישוליםלכל זמן ועת
גם טחינה עם שום זה טוביעל מהדרום
נראה לי מתקלקל יותר מהראנישוש
כמה ימים זה יחזיק בטוח (מניסיון), ושום הוא חומר משמריעל מהדרום
ההיפך, שום שומר את המאכל זמן ארוך יותרחדשה ישנה
בכל מקרה, גם טחינה רגילה יכולה להחזיק שבוע. אבל לא יותר.
אני מבשלת לרוב בחמישי בבוקר, והטריות די בסדר לדעתי בשבת.מתואמת

רביעי בלילה זה לא רחוק כ"כ מחמישי בבוקר...

אפשר להכין התחלות ולהקפיא או לשמור במקרריעל מהדרום
לק"י

נגיד לקנות עוף טרי/ שניצלים, לתבל (ושניצלים גם לתבול בביצה ופרורי לחם) ולהקפיא.
לטגן בצל מראש.
קציצות- לבשל ולהקפיא.
חלות.
^^^^ אני עושה הרבה "התחלות"ירושלמית טרייה

מרק אין בעיה כבר עכשיו, אלא אם כן זה מרק עוף שהטריות שלו משמעותית. בכל מקרה אני מכינה מרק עוף בחמישי, לא בשישי.

טשולנט: אפשר לטגן את הבצל ברביעי או חמישי, לחתוך את הבשר ולהשרות בשמן זית ותבלינים, לברור מה שצריך לברור ואז בשישי רק צריך לזרוק הכל לסיר ולקלף תפוא ויש טשולנט.

תוספות של ירקות מבושלים כמו כרוב מאודה, קישואים בעגבניות וכל אלה ממש לא חייבים להיות טריים. אחרי יום יומיים במקרר כמעט אין הבדל.

תפו"א חייבים להיות טריים..

 

שניצלים וקציצות אפשר להכין ולהקפיא. אם ממש חשוב לך שיהיה  טעם של טרי אפשר להקפיא מנות מתובלות אבל ייתכן שהציפוי יתפקשש בהפשרה.. לא הייתי מנסה.

שניצל אפשר לתבל ולצפות ולהקפיא, יוצא כמו חדשיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

זה ממש נחמד רק להוציא ולטגן.
רבעי אני עושה קניות.אני84
חמישי לקראת הערב בישולים סלטים.... נקיון ויום שישי עטגה. כי עוגה אני לא מסוגלת מיום חמישי אני אוהבת טרי.
אחרי הבידול אני מעבירה כמעט הכל לפיירקסים ולא משאירה לשבת סירים. שהסלטים שלוקים אני חותכת כבר באותו הרגע שמה בקוםסאות ומתבלת בשישי בהדלקת נרות.
רוצה להוציא את הא.מרק מהבית.... אשמח לרעיונות לתבלנים טובים.מחכה ומצפה
ומיוחדים יותר או פחות שיוסיפו עניין לאוכל...
יש לי את הבסיסיים..
מלח,
שום
פלפל שחור,
פפריקה אדומה+חריפה
כורכום
קינמון (סוג של טבלין)
זעתר
אורגנו..

נראה לי זהו..
איזה עוד טבלינים מומלץ להחזיק בבית?
/לא חובבת של כמון אבל זה בלתי אפשרי נכניס/
ברור, תקראי ברכיביםהחיים שוים


חלבוניםרבקוש
שלום,
אני מחפשת עוד חלבונים חוץ מבשרי, דגים וביצים.

מוצרי חלב לא רלוונטי בגלל רגישות

קטניות- איזה וכמה צריך לאכול מהם שיחשב מנת חלבון?
מה עוד?

אשמח להארות!
טופוטוב בסדר

קונים בחנות טבע. אפשר לבשל במגוון טעמים.

כשהייתי קטנה אמא שלי הייתה מטגנת לי אותם כמו שניצל.

 

קינואה עם בתל מטוגןzmil
נזיד עדשים מזדרה
עונהלהבת-כוחאחרונה

מנה זה בערך כוס. ומכיל בין 8-16 גרם חלבון שזה כמות מספקת לחלוטין לארוחה.

קטניות קלות להכנה- עדשים כתומים שחורים וירוקים.

עדשים כתומים הולכים טוב במרקים. עדשים שחורים וירקוים אפשר מג'דרה או לטגן בצל עם ירקות מגורדים ולהוסיף את הירקות.
שעועית לבנה- מרק שעועית. חומוסים- ממרח חומוס, פלאפל, מרק עם חומוס, קציצות חומוס.

טופו ממש אחלה.
ויש עוד עשרות סוגים של שעועית, שחורה, מנומרת, חומה, אדומה, וכו'.

יש טיפים וכללים לשימוש בשמן קוקוס שכדאי לדעת?ת.מ.
איך לשמור תמרים?באמונה שלמה

אני קונה תמר מג'הול בקופסאות קרטון כאלה,

אבל כמובן שלוקח זמן לגמור אותם.

איך כדאי לאכסן?

עד עכשיו שמתי במקרר, עטוף וסגור עם שקית או ניילון נצמד, ודי מיד התמרים נהיו קשים מאוד.

יש דרך אחרת מומלצת לשמור אותם?

להקפיא וכל פעם להוציא קופסה אחת11דוד11


התמרים נהיים קשים גם לנו במקרר.פאשניסטה

אז אנחנו משחקים איתם, ולפעמים במקרר לפעמים לא.

אוכלים אותם לב אמיץ

 

תמרים יכולים להחזיק גם כמה חודשים בלי להתליע. לשמור במקום קריר ויבש - בארון של מוצרי מזון יבשים.

 

לא כדאי בקירור או הקפאה.

 

אולי עדיף לקנות כמות קטנה יותר לפי משקל.

תודה על התשובות!! ננסה באמת לשמור לא בקירור.באמונה שלמה

או שנמצא מקום לקנות במשקל, אנחנו לא כל כך מגיעים לחנויות מחוץ ליישוב..

למה לא בקירור או הקפאה?עיניים תכולות
לא עושה להם טוב.לב אמיץ

לכל הפירות היבשים הרכים.

 

כנראה שהסוכר בהם נקרש ומקשה אותם בקירור והקפאה.

במג'הול, זה נשמר די בסדר~א.לאחרונה


אצלנו הם מתקשים במקרר אבל מתרככים כשמוציאים אותם ממנו...דריה פלג


חלות מקמח מלא (100%)אנונימוס

שלום,

אני רוצה להכין חלות מקמח מלא לכבוד שבת.

אבל הן תמיד יוצאות לי קשות ודחוסות.

עדיף שלא להתעסק עם 100% אלא עם פחות?

עדיף להתפיח בחוץ/ במקרר?

אשמח לעצות ולמתכונים

תודה!

מה המתכון שאת משתמשת בו?ש.א הלוי
יש ביצה במתכון? אישית - הייתי מוסיפה ביצה אם אין (אפילו 2)
לשים לב שכמויות המים שונות מאשר קמח לבן.
(גם שמן נותן רכות לבצק, עדיף בעיני על מים)

התפחה הכי טובה לבצק לחלות - לילה במקרר. (בהנחה שזה כמו בצק שמרים ולא בצק של לחם/מחמצת שבהם אני לא מבינה)
את מתפיחה אחרי שעשית צורה?
שמה כלי עם מים בתנור בזמן האפייה?
אופה בטורבו? ברגיל?
השמרים- לא לשים אותם עם המלח- שלא יהרסו, ולבדוק שהם "פעילים" .
תשובות בפנים, ותודה אנונימוס

אני בד"כ לוקחת מתכון שרירותית מהאינטרנט. אין לי משהו קבוע. אז אם יש מתכון שהולך טוב, אשמח לשמוע

 

אני נותנת לזה לנוח אחרי שעשיתי צורה, אבל לא תמיד עד שמכפיל נפח..

לא שמעתי על מים בתנור בזמן האפיה, ננסה בע"ה!

מה מומלץ? טורבו או רגיל? בד"כ בלי טורבו לוקח לו המוןן זמן להשחים.

איך בודקים שהם פעילים?

 

תודה רבה!!!

אני לא עובדת עם מלא, אבל כשכן אני עושה את המתכון הרגיל שליש.א הלוי
ומוסיפה מים ושמן - עד שהבצק נעים למגע.

מים בתנור- אני תמיד שמה לחלות ולחם, במיוחד אם אופים בטורבו

כעיקרון לא אמורים לאפות חלות בטורבו- אני שמה בטורבו + מים בתחתית (שמה בכלי על הרשת שלא יהיה ישירות על תחתית התנור- הבנתי שזה לא טוב) כי בלי טורבו זה באמת מלא זמן..

שמרים יבשים - מערבבים כף שמרים יבשים עם מים פושרים, ומוסיפים להם כפית סוכר וכפית קמח. אם אחרי כמה דקות נוצרות בועות במים – השמרים טובים.
תודה רבה אנונימוס


>>ברוקולי

 

שלום,

אני רוצה להכין חלות מקמח מלא לכבוד שבת.

אבל הן תמיד יוצאות לי קשות ודחוסות.

מה המתכון שלך? האם את לשה את הבצק כמו שצריך כדי שיתפתח רשת הגלוטן ? (בקמח ישנם חלבונים שבאים במגע עם נוזלים ויוצרים בניהם קשרים הכימיים שהופכים לרשת חלבונית המכונה גלוטן= דבק)  

התמורה של הגלוטן למוצר הסופי חשובה מאוד !
היא מחזיקה את המוצר יציב ושומרת על הגזים בתוך הבצק (פד"ח, מים, אוויר)
כך נוצר לנו מאפה יציב, גמיש ואווירי.

 

מתי הן יוצאות קשות ודחוסות?

או שאין מספיק נוזלים/ או שכמות השמרים לא תואמת את כמות הסוכר/ כמות השומן לא תואמת את כמות השמרים. לגבי המלח, המלח לא פוגע בשמרים אלא מעט את קצב התפיחה (שלפעמים זו התוצאה שנרצה להשיג) או התפחת יתר- כלומר רשת הגלוטן איבדה מכוחה ונקרעת וכבר לא יכולה לספק מאפה יציב, אווירי ותפוח 

 

עדיף שלא להתעסק עם 100% אלא עם פחות?

לא, זה נהדר להתעסק עם קמח מלא 100% 

 

עדיף להתפיח בחוץ/ במקרר? 

תלוי- תפיחה במקרר היא תפיחה איטית וצריך להשתמש במתכון מותאם (מבחינת טמפ', שמרים, נוזלים, לישה)

עדיף להתפיח בטמפ' חדר של כ 25-28 מעלות 

 

חלות (ושמרים בכלל) אופים ללא טורבו. ~ !

 

תוכלי בבקשה להמליץ לי על מתכון להתפחה במקרר? תודה אנונימוס


רק הערה או תהייה..חדשה ישנה
לגבי הטורבו-

כשאני מכינה חלות ופוקצ'ות - קבוע אני עושה על טורבו ויוצא רך ואוורירי. ואם אני עושה ללא הטורבו- יוצא פי אלף פחות מוצלח!
וניסיתי זאת גם בתנור שלי וגם אצל הוריי.
מניסיון שלי-מחייכת =)
אפשר לעשות , זה יוצא ממש טעים ורך .
ל2 קילו אני שמה 5 כוסות מים וקצת ולשה הרבה הרבה..לפתוח את הבצק ללוש טןב.
וגם אחרי ההתפחה (מתפיחה בחוץ) אני מחלקת לכדורים ולשה הרבה..
תודה ננסה בהזדמנות בע"ה!אנונימוס


ועוד שאלה- איך מתפיחים במזג אויר קר כזה? הבית שלנו ממש קר..אנונימוס

שוב תודה לכולן!

אני קיבלתי מתנה קערת התפחה של טאפוורש.א הלוי
שהיא ממש מעולה
אבל לפני כן- שמתי מתחת לפוך לשים לב שלא יהיה ישירות על הבצק - כדי שלא ימעך אותו.
בתנורקראנץ שוקולד
במידה והתנור שלך מתחיל מטפ' נמוכה, אצלנו 30 מעלות, את מדליקה ושמה בפנים את הקערה..
במידה והוא מתחיל מטמפ גבוהה מזה(50) את מדליקה לרבע שעה, מכבה ומכניסה את הבצק..
אנחנו שמים להתפחה או ליד ההסקה או ליד הגז (כשעובד)נחמה בין החוחים =]


מעמידה ליד הקומקום החשמלי ומפעילה את הקומקוםירושלמית טרייה


אני מכינהסמיילי צהוב
מקמח מלא של רובינפלד- יש באושר עד
הוא 100 אחוז אבל יותר עדין
יש לנו מתכון משפחתי אם תרצי שאכתוב כאן.. יוצא מצוין.
וכמו שכתבו כאן, ללוש הרבה זמן, כ8-10 דקות במיקסר, אפשר בהפסקות שהמנוע לא יתחמם מדי
ולתת לו הרבה זמן לתפוח
אשמח למתכון. תודה!אנונימוס


מכינה תמיד מ100%ג'נדס
קמח מלא.
של איזה חברה את/ה משתמשת?
פעם פרסמתי פה מתכון, נסי/ה למצוא בחיפוש יוצאות מעולה ב"ה...
את בבר ולחם. משהו כזה.. אנסה לחפש. תודה!אנונימוס


בהצלחהג'נדס
לא מצאתי.. תוכלי בבקשה לשלוח לי קישור? תודה אנונימוס


לא מצאתי גם...ג'נדס
עבר עריכה על ידי ג'נדס בתאריך י' בטבת תשע"ז 12:55
אז פשוט ארשום אותו...

לקילו קמח:
לשים בקערה:
*2.5-3 כפות שמרים יבשים, לשים בתחתית הקערה, שלא יגע בסוכר ובמלח.
*קילו קמח
*לכרות בור קטן ולשים בו כף מלח.
*בצד השני של הקערה (הכי רחוק מהמלח) שמים לחלות מתוקות: 3/4 כוס סוכר. לחלות רגילות 1/3 כוס סוכר.
(אני לפעמים שמה שילוב של דבש טבעי וסילאן טבעי בלי בכלל סוכר. יוצא מעולה, פשוט יותר יקר..
לדעתי שווה את ההשקעה).
*1/2 כוס שמן מעל הכל.
מים פושרים-חמימים מעל השמן: 2.5 כוסות מיני'. משאירה עוד חצי כוס לידי לראות בזמן הלישה (לפני סוף הלישה!) אם יש צורך להוסיף. יש שינויים בספיחת המים בקמח, למשל בימים קרים/חמים. אם הקמח היה במקפיא ולא הופשר עד הסוף, סוג הקמח...

ולבסוף לשים הכל במיקסר במהירות איטית כ5 דק ואז עוברים ללישה ביד עוד כ5 דק' או שמההתחלה לשים ביד כרבע שעה. המבחן הכי טוב לבצק שלשו אותו מספיק זה שמנסים למשוך חתיכה קטנה והיא מתמתחת כמו גבנצ מותכת. אם מתפרק בשניה, צריך עוד לישה.

לתת לתפוח כשעה... עד שמכפיל ת'צמו... במקום חמים כמובן.
כשהבצק מותפח, מדליקים תנור ל180°.
ואז עוד לישה כמה דק', להוציא אוויר...
אם הכפלתם כמויות - זה הזמן להפרשת חלה

ואז מתחיל לקלוע, עד שמסיימים למלא תבנית, מורחים בביצה שומשום פרג גרעיני חמניה דלעת... מה שטוב לכם.. ולתנור, תופח עוד בתנור... אם יש לכם זמן, תנו עוד רבע שעה התפחה בין סוף קליעת החלה האחרונה של התבנית עד ההכנסה לתנור...

בהצלחה!

מוסיפה תמונה של החלות...



ואווו!!! נראה ממש מדהים ומרשים תודה רבה אנונימוס


כמה זמן הן צריכות בתנור?פאשניסטה


כ40 דק'..ג'נדס
בעיקרון עד שנראות שחומות, הלמטה שלהן לא כהה מדי, וכשנוקשים עליהן יש קול חלול
תודה. ננסה השבת בעז"הפאשניסטה


מהניסיון שלי- קמח מלא יוצא ממש רך אם עושים בצק ממש דביקבארץ אהבתי
אני שמה על שני קילו קמח קרוב ל2 ליטרים מים (הכמויות משתנות בין סוגי הקמחים, אבל תמיד יותר מ1.5 ליטר). ודווקא שמרים מספיק פחות- 2 כפות שמרים יבשים (חצי ממה שראיתי על מתכונים לקמח לבן).
כשקולעים את החלות שמים ליד צלחת עם קמח ומקמחים את הידיים כדי שלא ידבק (וגם את המשטח שעליו עובדים). פחות נוח לעבודה, אבל יוצא אוורירי ומעולה.
^^^^נראה לי שאת צודקתירושלמית טרייה

מנסיוני בעוגות שמרים.

הבצק הדביק יוצא מאד רך.

מה שכן, מתייבש מהר וכדאי להקפיא מייד.

במתכון שלי עובדים עם שמן במקום קמח: משמנים נייר אפיה ומרדדים עליו, משמנים גם את המערוך.

וזה הגיוני-טל..אחרונה
הרבה מים בבצק נותנים בצק דביק,
וזה אומר הרבה מים שמתאדים -נעלמים באפייה-ובמקומם נקבל בועות אוויר בחלה האפוייה...
מחפשת פשטידה פרווהפעימה

לא בצל ופטריות (או אחד מהם)

לא בטטה/תפו"א

 

יש כזה?

 

פעם היה לי מתכון לפשטידת קישואים מצויינת, הלוואי שיש למי מכם.

אבל גם מתכונים אחרים יתקבלו בברכה...

פשטידת קישואים מעולה :טאבולה ראסה

הקדמה... זה מתכון ישןןןן ממש. לא זוכרת אם ואיך עשיתי אותו בלי אבקת מרק

 

 

-3 בצלים קצוצים

-6 קישואים

-4 ביצים

-2 כפות א.מרק פטריות

-1/3 כוס שמן

-1.1/2 כוס קמח

-אבקת איה

-מלח פלפל

 

*לטגן את הבצל עם קופסת שימורים פטריות
 לאדות כ20 דק

לערבב עם שאר החומרים ולאפות עד שיזהיב

 

 

(זה מועתק מהמחברת מתכונים אז אני לוזוכרת אם מאדים את הקישואים... נראה לי שכן.

אולי יהיה פה מי שידע לשער או לשפצר את המתכון...

פשטידת תירס טעימה מאוד גם פרווה...תתתת


פשטידת אטריות?יראת גאולה
אטריות
ביצים
בצל מטוגן
שום
שמן
מלח פלפל
תודה!פעימהאחרונה

זה הזכיר לנו קיגל אז נכין קיגל.

תראו את המתכונים שלהקראנץ שוקולד

נראה לי שזה ברומנית אבל בגוגל תרגום אפשר לתרגם את מה שיש באתר..
בכ"א אני הצלחתי להבין את הרוב לפי המצרכים וההתאמה למספרים..

למטה יש את הקישור לאתר..

איזה דיוקחילזון 123


יש לה עוד מתכונים? וואוותתתת

ניסיתי להיכנס ליוטיוב שלה רימון חוסם...

קישור לאתר שלהקראנץ שוקולד
תודה!תתתתאחרונה


מה עושים עם עוגת גבינה שלא הצליחה?mardix של אמא

לא נאפתה מספיק ונשארה מימית.

איזה מתכון עשית?קראנץ שוקולד

כמה זמן אפייה? מה הטמפ'? 
יש עוגות גבינה שכשמוציאים אותן מהתנור הן עוד נוזליות ואז מתייצבות במקרר.. 
הכנתי אחת כזאת בסוכות, רק אחרי 24 שעות היה אפשר לפרוס אותה...

האמת שהתנור לא היה ממש חם כשהכנסתי אותהmardix של אמא

אבל אני מחפשת משהו לעשות איתה על אותו רעיון של עוגות בחושות שהופכים אותם לכדורי שוקולד....

 

יש לך משהו?

אולי להפוך לכדורי גבינה? להוסיף קצת ביסקוויטיםברוקולי


יש לך מתכון? אשמח לקבלmardix של אמאאחרונה


לידיעתכם! קיים פתיבר של אוסם חלבי אריזה כמעט זהה!ת.מ.
שימו לב והיזהרו והזהירו אחרים! לי זה חשוב בגלל האלרגיה של הבן שלי אבל גם מבחינת שמירת הפרדה בין בשר לחלב זה בעייתי...
חשוב. תודה ריבוזום


חשוב ממש!! תודה!!ברוקולי


איזה רעיון מוזר זה ביסקוויטים חלביים..תודהיעל מהדרום
גם יפה שהדגישו שם שזה לא בד"ץ., ותודה!!ש.א הלויאחרונה
מה עושים עם התבלינים האלו? אשמח לשמוע מנסיונכםלכל זמן ועת
ראס אל חנות?

גריל עוף? (חוץ מתפו"א בתנור)

פפריקה בשמן?

חוויג׳? (חוץ ממרק)

כמון? (חוץ מקציצות)

כורכום? (חוץ מקציצות)
עונה לא להכל...תתתת

כמון- ממש מתאים כמעט לכל סוגי הקטניות....

אני שמה במרק עדשים כתומות, במגדרה, מרק אפונה וקצת בחמין

 

כורכום- מתאים מאוד עם פתיתים

ואפשר גם להכין אורז צהוב עם ירקות : מטגנים בצל וגזר מגורד מבשלים אורז ומוסיפים כורכום מלח פלפל א.מרק

 

לגבי פפריקה בשמן אני אישית לא כזה ראיתי הבדל בין זה לפפריקה מתוקה...אשמח לתובנות אם יש שינוי משמעותי...

 

 

מלא...11דוד11

חוויג'- תפוחי אדמה בתנור עם בצל, שמן זית ומלח. טעים!!

כמון- במרק כתום ממש משתלב טוב.

לבשל גרגרי חומוס עם בצל וכמון- תוספת מעולה!

מתכון של ניקי ב לתפוחי אדמה קריספיים עם כמון, פפריקה: http://www.nikib.co.il/tosafot/4826/

כורכום- אורז צהוב עם אפונה, לשים על פוקצ'ות יחד עם בצל מטוגן ושמן זית.

 

עונה לגבי כמון-סה"רוריתאחרונה
כמון אפשר:
ברוטב עגבניות לפסטה למשל,
וגם באורז
בקוסקוס

אבל בכללי יש לו טעם דומיננטי לכן צריך לשים לב כמה רוצים שהוא יורגש, ולשים כמות מתאימה.
מה מתאים להכין בנוסף לפוקצ'ות? לא בא לי רק סלט...11דוד11


אנחנו היינו אוכלים פוקצות, סלט או שניים ומרק טובפה לקצת
מרק זה רעיון! תודה11דוד11


לבריאות (:פה לקצתאחרונה
מישהו יודע אם צריך לברור קוואקר ?עיניים תכולות
האלה שמגיעים בקופסה עגולה, עם מכסה צהוב..
אכן צריך.פעימה


צריך אבל מה שמעודד הוא שדווקא קוואקר בקופסא כזואמא מתחילהאחרונה
ולא בשקית הוא הרבה פחות בעייתי מבחינת חרקים..
מי שמנחש/ת למה העוגיותקראנץ שוקולד

מקבל/ת טימטם כאילו מוציא לשון

 

וואי ממש אבל ממש מגרההחמודית!


מתכון לאלפחורס יש?תן חיוך


אני מכינה מהמתכון של ניקי ממש פשוט וממש טעים!!!ציפורי


אני אוהבת את המתכון של קרין גורןברוקולי

 

 

^^^^ מנסיוןשמחה ומשמחת
אפשר להכין אותן גם בלי מיקסר?אורנית


יש לך ידני?ברוקולי
יש לי ידני, אבל רק עם מקציף. זה עוזר?אורנית


כן, לכי לפי המתכון של קריןברוקוליאחרונה


אז מה אתם מכינים לסעודה שלישית??נשואה מאושרת.

אשמח לרעיונות. חיוך גדול

פשטידה תפוא/פטריות/בצל, דג, בטטה, תפוא בחורף פחות עושהמחכה ומצפה
כי לא כ"כ רעבים..
וכמובן סלטים..
לחמניות ממולאותש.א הלוי
אני עושה אותם דקות יותר מלחמניות כך שזה יותר כמו בצק שעוטף מילוי ולא לחמניות ממש. (מהבצק של החלות)
מילויים שונים- טונה+רוטב עגבניות +זיתים/בצל ירוק
גבנצ+ רוטב+ זיתים/בצל
שוקולד
בשרי אם רוצים- חזה עוף מטוגן עם בשר או בשר טחון מטוגן עם בצל

עוד רעיונות:
פסטה קרה + סלט וטונה (בלי רוטב)
מושט בתנור
תפו"א בתנור- וריאציות שונות
קרקרים/לחם + סלטים וממרחים
פשטידת בשר טחון בתוך בצק מלאווחמילים טובות

סלמון בתנור + תפוחי אדמה

סלט קינואה

נודלס

 

דווקא אני יחסית משתדלת להשקיע בסעודה שלישית, לפצות אותה על מה שרוב הציבור עושה לה....

נשמע טעים. אפשר מתכון לפשטידת הבשר?בת הרים


בשמחה!מילים טובות

טגני בצל בסיר שטוח גדול, מעליו הוסיפי את הבשר הטחון (אני מעדיפה הודו אדום טחון) עד שיחליף את צבעו.

הוסיפי רסק עגבניות, תבלינים, אפשר גם ירק כמו פטרוזיליה או בזיליקום. ומעט מים. בשלי על אש קטנה עם סיר מכוסה, משהו כמו חצי שעה.

את המלאווח תפשירי, אבל רק מספיק כדי שתוכלי למתוח אותו ולשטח על תבנית מתאימה לגודל.

הוסיפי את הבשר ושטחי מלאווח נוסף ללמעלה. 

ביצה ושומשום מעל יוסיף למראה ולפריכות.

בתיאבון!!

תודה! בת הריםאחרונה
אם יש חשק וכח, אז בנוסף ללחם והסלטים-יעל מהדרום
לק"י

פשטידה
פוקצ'ות, פיצות, פיציות, לחם שום (מהבצק של החלות)
איזה חריצות!!!!טוב בסדר

אנחנו אוכלים סלטים.

לפני שמתיישבים לאכול לא מבינים איך הולכים לאכול אבל איכשהו תמיד הסלטים נגמרים....

חח נתתי רעיונות.. לא מכינה הכל תמיד סתם יזרק כשיש אורחי אזמחכה ומצפה
משתדלת להשקיע יותר..

ואפשר גם בלינצ'ס אם אתם כבר חלביים..
אצלנו בד"כ זהמנסה לעזור

דגים וסלטים.

דגים זה מושט ברוטב

או מושט עם פול ברוטב וכד'

וסלטים עיקריים זה סלט תפו"א וביצים במיונז, סלט ירקות, סלט אבוקדו, חצאי ביצים וכל שאר הסלטים שנשארו מסעודות קודמות!

 

ולפעמים כשסעודה שלישית ממש מוקדמת (כמו עכשיו) אני לא תמיד מכינה דגים. פותחים טונה בנוסף לסלטים הנ"ל.

וזה יותר מדיי!

מפוצצים עוד מהבוקר....
 

 

 

אני מכינהשמש צהובה
אורז עם עוף כל פעם משהו אחר (מוקפץ, שניצלים, עוף בסיר או עוף בתנור..) סעודת ערב שבת דגים וסעודת שחרית חמין לפעמים בשרי ולפעמים לא.. וכמובן גם סלטים!!
אצלנוברוקולי

 

 

בשעון חורף בד"כ כלום..

כי גומרים לאכול באזור 2 

וסד"ש ב 4

 

בקיץ  פשטידה ו/או דג

פוקאצות / לחם שום 

אפשר בבקשה מתכון ללחם שום?-עדינה-
בצק רגיל של חלותברוקולי

 

קוצצת שום טרי + פטרוזליה ושמן זית 

מפזרת מעט מלח גס

 

תקישו בגוגל- אצבעות שום קרין גורן.אני מכינה מהבצק כמה כיכרותalirz
פוקצ׳ותיעל...
האבוקדו. הוא לא נהיה לי בשל כבר שבוע..רעיונות?רק אמונה


לעטוף בעיתון עם תפוח ירוק-עדינה-
להניח במגירה סגורהברוקולי


ככה, כמו שהוא או עטוף?לב אמיץ

זה ירק (פרי בעצם) כל כך מתסכל מטורלל.

 

עד שהוא כולו בשל, הקצוות שלו כמעט מרקיבים.

ואם מחליטים לפתוח אותו כשהקצוות כבר בשלים, אז האמצע עדיין בוסר.

אני לא זוכרת שזה היה ככה כשהיינו ילדים.

אולי משהו בחדש בשיטת הגידול.

בגלל שקר תהליך ההבשלה איטי מאדקראנץ שוקולד

בקיץ זה לא קורה.. 

לב אמיץ יקרהרק אמונה

תנסי את העצות האלה הצלחתי להבשיל 2 מתוך שלוש אבוקדו.

למה זה טוב?ובריא?

אני נמשכת לזה ולזיתים מאוד..

לחכות עוד שבוע, לפתוח לוודא שנרקב ולשים בפח..ירושלמית טרייה

לפחות ככה זה אצלנו בזמן האחרון. האבוקדים כישלון חרוץ.

שמים אבוקדו עם חבורת תפוחים בקערהחדשה ישנה
וזה עובד מדהים!
הצליח להבשיל יחסית.תודה לעונים.רק אמונהאחרונה


יש דבר כזה סופלה בלי שוקולד?abc
אני יודעת שזה סוג של שאלת כפירה...

אבל אשמח אם מישהו מכיר משהו טוב עם שוקולית/קקאו
אפשר להכין סופלה עם כל מרכיב כמעטקראנץ שוקולד
יש גם סופלה מלוח על בסיס גבינות וירק..
מעולה.abc
אז יש לך מתכון טוב? (פרווה)
אשמח..
אני לא חושבת שאתם מדברים על אותו הדברש.א הלוי
קראנץ שוקולד מדבר על סופלה- שזה סוג של תפיחת חלבונים/חלמונים אוורירית(נראה לי שמזה מכינים את זה)
ולא הכי קלה להכנה.
שאפשר להכין בהמון טעמים.

את מדברת על מה שנקרא- עוגת שוקולד חמה.
שיש מילוי שוקולד חם בתוך עוגה ש"נמס" כשאוכלים אותה. "פונדנט"
יש מצב..abc
בימינו לזה וגם לזה קוראים סופלה...

אבל נראה לי לפי התיאור שלך את צודקת..
אכן, זו ההגדרה של סופלה..קראנץ שוקולד


אני מצאתי משהו דומה בלי שוקולד אני חושבתיעל מהדרום
לק"י

אני אחפש...
יעל, לכשתמצאי - אשמח שתכתבי את המתכוןabc
תודה!
זה מתכון מהערוץ...יעל מהדרום
לק"י

כוס קמח
כוס שוקולית
כוס שמן
כוס סוכר
1 א. אפיה
5 ביצים

לא כתבתי לעצמי את ההוראות, אז זה בטח לערבב הכל פשוט.
יש סופלה לימון ועוד. אולי את מתכוונת לפודינג?ט'

הרשת מוצפת במתכונים לזה.

 

אולי עוגת שוקולד חמה תתאים?

 

אני צריכה את זה לקינוחabc
עדיף עם שוקולד (עם קקאו/שוקולית) שיהיה רך כזה בפנים וכן, שתהיה חמה!
נפגשתי בעוגות אישיות כאלה שהן אפויות ממש מעט זמן והבפנוכו עדיין נא..

שוקולד נותן מרקם אחר מקקאוט'

את יכולה להכין מתכון של קאפקייקס ובמקום מים תמירי בריצ' (לא מוקצף) וזה ייתן את המרקם שאת מחפשת.

 

מה שכולם היום קוראים סופלה זה בעצם "פונדנט" - עוגת שוקולד אישית חמה.

קשה לי להאמין שתמצאי מתכון ללא שוקולד כי זה הבסיס בדרך כלל.

 

 

מצאתי את זה:abc



נראה לך יהיה טוב?

ומה הכוונה מקציפים הכל?
לא את הביצה קודם אלא כל הרכיבים יחד?



אין פה מה להקציף, כנראה הכוונה לערבל במיקסרט'
הייתי מסתפקת גם בעירבוב נמרץ במטרפה ידנית (לא חשמלית).

לדעתי זה לא יצא כמו סופלה אלא כמו קאפקייק שלא נאפה מספיק....
טוב.. השתכנעתי...abc
אין ברירה אלא להתאמץ להשיג מצרכים

תודה!!
או לחשוב על קינוח אחר?!ט'
למה את רוצה דוקא עוגת שוקולד חמה?

כי זה בעלי משגע כבר תקופה על זהabc
והשבת יש מלא מלא אורחים אז הוא החליט לנגן מצפונית שזה ראוי...
סהכ אני ב"ה מעולה בבישול ואפיה אבל זה הכנתי אולי אולי פעם אחת בחיי ולכן חוסר הביטחון כרגע דווקא מול האורחים..

(בעלי יצא קשוח בסיפור חח .. אבל סהכ הוא בסדר חח)
ט'
אם זה לבעלך אז תשקיעי!

חפשי פה באתר את ''הסופלה של חרישית''. מתכון מצוין!!
אז למה דווקא בלי שוקולד?ניל"ס

בפרט אם משתמשים בשוקולד איכותי (נגיד, לא שוקולד פרה...) זה לא דווקא מה שיהפוך את זה ללא בריא.

ותמיד כשאני נלחצת מהכמויות בסופלה אני נזכרת שבסה"כ כל אחד אוכל אחד או שניים, אז זה מתחלק בין הרבה אנשים

סתם כי לא התחשק לי להשקיע משהו בטירוףabc
אבל אם בלי שוקולד זה יוצא בקושי דמוי סופלה אז או שאוותר או שאכין כמי שצריך, עכשיו זה תלוי זמן..

לנו כל שבת אני מוצאת דרך להכין רק את המינימום ההכרחי אבל עכשיו כאילו אין תירוץ
רוצה עוגה מעולה בקערה ומזלג?ט'

בעלי מחסל עוגה כזו לבד ואם לא אשמור אז זה יקרה בחמש דקות מוציא לשון

 

עוגת שוקולד - בננה מדהימה

 

אם הקישור לא נפתח אעתיק לפה את המתכון.

 

שמת קישור של זה פעםabc
הכנתי! הכנתי!! כבר אז..

באמת מדהימה!
גם ממני שפחות מתחברת לבננות
יצאה עסיסית בטירוף!
אז תכיני שוב ט'

כשהיא חמה זה יותר שווה כי זה פשוט נמס בידיים, בפה ובכל מה שנוגע בזה

 

אולי תחלקי למנג'טים מקרטון בגודל בינוני זה יכול להיות להיט.

 

רגע!סמיילי צהוב
אם זה לשבת איך תכיני עוגת שוקולד חמה?
זה אמור להיות חם מהתנור, לא?
חשבתיabc
להניח על גבי כלי ועל הפלטה... יש עם זה בעיה?
אהה, יכול להיות..סמיילי צהוב
יש לי מתכון אחד שזה ילך, אם את עדיין מחפשת..
ומתכון ממש שווה של קרין גורן, ששם זה נראלי לא ילך. אבל הוא שווה ברמות!!
תכתבי מה שיש לךabc
תודה
באופן כללי יש גם צדדים בריאים בשוקולדארץ השוקולד
כשהוא מריר ויש בו אחוזי קקאו גבוהים..קראנץ שוקולדאחרונה


זה אכן כפירה!!ארץ השוקולד
בושי והיכלמי
התודאתי abc
בבקשה חנינה!!
טוב, אם תוסיפי את זה לוידוי שלוש פעמיםארץ השוקולד
נראה לי שהקב"ה יסלח לך.
וכשם שמוחלים לך למעלה, כך אנו נמחל ונחנון למטה😁
אפשר מתכון לבראוניז שוקולד עם שמן!-אילה-
אבל שימא בראוניז ולא כמו עוגת שוקולד..מנסיון תמיד זה יוצא עוגת שוקולד...:/
חפשי בבלוג בישול בזולרבה אמונתך!
יש בניקי ב21
^^^מתכון נהדר!יעל מהדרום
בראוניז קליםאם הבנים12אחרונה
המצרכים:
4 ביצים
1כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1/3 1 כוס קמח
כפית א. אפיה
כפית תמצית וניל
שוקולד צ'יפס לבן או חום

אופן ההכנה:
לערבב ביצים שמן וסוכר
להוסיף את הקמח קקאו אבקת אפיה ווניל. ולערבב.
להוסיף את השוקולד ציפס.
לאפות בחום בינוני 25 דק'. העוגה נראית קצת לא מוכנה אבל היא מתקשה בהמשך.
גודל תבנית בינוני- 33*27
שאלה בורה.. תנוריםסמיילי צהוב
מה זה אומר כל התכניות בתנור?
אשמח שתאירו את עיני למה משתמשים בטורבו, למה בגריל וכו.
כרגע עושה את הרוב בטורבו, סתם כי בא לי..
חוץ מדברים ממש בודדים ששמה בגרילופיצה ששמה חום רק מלמטהוקאר התכניות אינלי מושג מה הן!
תודה מראש לעונים..
אכתוב בקצרהקראנץ שוקולד

פס עליון ותחתון- מצב אפייה רגיל, במצב הזה שמים בד"כ תבנית אחת בלבד לאפייה אחידה..

משתמשים בה לרוב העוגות והעוגיות וכן לחמים פשטידות קישים תפו"א בתנור ועוד..
פס עליון משונן(בתנורים מסויימים זה חלק)- מצב גריל, משתמשמים להקרמה, אפיית פוקצ'ות פיצותף פרנה עופות בשרים, קלייה של ירקות(פלפלים, חצילים וכו')

שתי פסים ועיגול, גופי חימום וטורבו- לאפייה עם מספר תבניות, מפזר חום אחיד לתנור, כמו כן לעוגות מסויימות..
יש עוד כמה פונקציות, אבל אלה השימושיות ביותר..

טורבו מאד מייבש, אם אין סיבה ברורה עדיף לא להשתמש.ירושלמית טרייה


כשאני אופה משהוחילזון 123אחרונה

אבל רוצה שזה יהיה אפוי, שחום ויבש מהר, אפילו שזה רק בתבנית אחת, אני מפעילה גם טורבו.

נגיד צ'יפס בתנור או ירקות קלויים.