קציצות או כדורי בשר.
אשמח לעזרתכם...
מזמן לא היית פהשמן פשתן
אכן, לא הייתי פה קרוב לשנתיים...mother goose
mother gooseיש לניקי קציצות מטריפות!
http://www.nikib.co.il/main-course/1075/
ממליצה בחום!
הכנתי והתחסלו באותו רגע
הסוד הוא בקינמון 

רביעי בלילה זה לא רחוק כ"כ מחמישי בבוקר...
מרק אין בעיה כבר עכשיו, אלא אם כן זה מרק עוף שהטריות שלו משמעותית. בכל מקרה אני מכינה מרק עוף בחמישי, לא בשישי.
טשולנט: אפשר לטגן את הבצל ברביעי או חמישי, לחתוך את הבשר ולהשרות בשמן זית ותבלינים, לברור מה שצריך לברור ואז בשישי רק צריך לזרוק הכל לסיר ולקלף תפוא ויש טשולנט.
תוספות של ירקות מבושלים כמו כרוב מאודה, קישואים בעגבניות וכל אלה ממש לא חייבים להיות טריים. אחרי יום יומיים במקרר כמעט אין הבדל.
תפו"א חייבים להיות טריים..
שניצלים וקציצות אפשר להכין ולהקפיא. אם ממש חשוב לך שיהיה טעם של טרי אפשר להקפיא מנות מתובלות אבל ייתכן שהציפוי יתפקשש בהפשרה.. לא הייתי מנסה.
יעל מהדרוםאחרונה
/קונים בחנות טבע. אפשר לבשל במגוון טעמים.
כשהייתי קטנה אמא שלי הייתה מטגנת לי אותם כמו שניצל.
מנה זה בערך כוס. ומכיל בין 8-16 גרם חלבון שזה כמות מספקת לחלוטין לארוחה.
קטניות קלות להכנה- עדשים כתומים שחורים וירוקים.
עדשים כתומים הולכים טוב במרקים. עדשים שחורים וירקוים אפשר מג'דרה או לטגן בצל עם ירקות מגורדים ולהוסיף את הירקות.
שעועית לבנה- מרק שעועית. חומוסים- ממרח חומוס, פלאפל, מרק עם חומוס, קציצות חומוס.
טופו ממש אחלה.
ויש עוד עשרות סוגים של שעועית, שחורה, מנומרת, חומה, אדומה, וכו'.
אני קונה תמר מג'הול בקופסאות קרטון כאלה,
אבל כמובן שלוקח זמן לגמור אותם.
איך כדאי לאכסן?
עד עכשיו שמתי במקרר, עטוף וסגור עם שקית או ניילון נצמד, ודי מיד התמרים נהיו קשים מאוד.
יש דרך אחרת מומלצת לשמור אותם?
אז אנחנו משחקים איתם, ולפעמים במקרר לפעמים לא.
לב אמיץתמרים יכולים להחזיק גם כמה חודשים בלי להתליע. לשמור במקום קריר ויבש - בארון של מוצרי מזון יבשים.
לא כדאי בקירור או הקפאה.
אולי עדיף לקנות כמות קטנה יותר לפי משקל.
או שנמצא מקום לקנות במשקל, אנחנו לא כל כך מגיעים לחנויות מחוץ ליישוב..
לכל הפירות היבשים הרכים.
כנראה שהסוכר בהם נקרש ומקשה אותם בקירור והקפאה.
שלום,
אני רוצה להכין חלות מקמח מלא לכבוד שבת.
אבל הן תמיד יוצאות לי קשות ודחוסות.
עדיף שלא להתעסק עם 100% אלא עם פחות?
עדיף להתפיח בחוץ/ במקרר?
אשמח לעצות ולמתכונים 
תודה!
אנונימוסאני בד"כ לוקחת מתכון שרירותית מהאינטרנט. אין לי משהו קבוע. אז אם יש מתכון שהולך טוב, אשמח לשמוע 
אני נותנת לזה לנוח אחרי שעשיתי צורה, אבל לא תמיד עד שמכפיל נפח..
לא שמעתי על מים בתנור בזמן האפיה, ננסה בע"ה!
מה מומלץ? טורבו או רגיל? בד"כ בלי טורבו לוקח לו המוןן זמן להשחים.
איך בודקים שהם פעילים?
תודה רבה!!!
אנונימוס
שלום,
אני רוצה להכין חלות מקמח מלא לכבוד שבת.
אבל הן תמיד יוצאות לי קשות ודחוסות.
מה המתכון שלך? האם את לשה את הבצק כמו שצריך כדי שיתפתח רשת הגלוטן ? (בקמח ישנם חלבונים שבאים במגע עם נוזלים ויוצרים בניהם קשרים הכימיים שהופכים לרשת חלבונית המכונה גלוטן= דבק)
התמורה של הגלוטן למוצר הסופי חשובה מאוד !
היא מחזיקה את המוצר יציב ושומרת על הגזים בתוך הבצק (פד"ח, מים, אוויר)
כך נוצר לנו מאפה יציב, גמיש ואווירי.
מתי הן יוצאות קשות ודחוסות?
או שאין מספיק נוזלים/ או שכמות השמרים לא תואמת את כמות הסוכר/ כמות השומן לא תואמת את כמות השמרים. לגבי המלח, המלח לא פוגע בשמרים אלא מעט את קצב התפיחה (שלפעמים זו התוצאה שנרצה להשיג) או התפחת יתר- כלומר רשת הגלוטן איבדה מכוחה ונקרעת וכבר לא יכולה לספק מאפה יציב, אווירי ותפוח
עדיף שלא להתעסק עם 100% אלא עם פחות?
לא, זה נהדר להתעסק עם קמח מלא 100%
עדיף להתפיח בחוץ/ במקרר?
תלוי- תפיחה במקרר היא תפיחה איטית וצריך להשתמש במתכון מותאם (מבחינת טמפ', שמרים, נוזלים, לישה)
עדיף להתפיח בטמפ' חדר של כ 25-28 מעלות
חלות (ושמרים בכלל) אופים ללא טורבו. ~ !
אנונימוס
ננסה בהזדמנות בע"ה!אנונימוסשוב תודה לכולן!
לשים לב שלא יהיה ישירות על הבצק - כדי שלא ימעך אותו.
בבר ולחם. משהו כזה.. אנסה לחפש. תודה!אנונימוס
אנונימוס
תודה רבה
אנונימוסמנסיוני בעוגות שמרים.
הבצק הדביק יוצא מאד רך.
מה שכן, מתייבש מהר וכדאי להקפיא מייד.
במתכון שלי עובדים עם שמן במקום קמח: משמנים נייר אפיה ומרדדים עליו, משמנים גם את המערוך.
לא בצל ופטריות (או אחד מהם)
לא בטטה/תפו"א
יש כזה?
פעם היה לי מתכון לפשטידת קישואים מצויינת, הלוואי שיש למי מכם.
אבל גם מתכונים אחרים יתקבלו בברכה...
הקדמה... זה מתכון ישןןןן ממש. לא זוכרת אם ואיך עשיתי אותו בלי אבקת מרק
-3 בצלים קצוצים
-6 קישואים
-4 ביצים
-2 כפות א.מרק פטריות
-1/3 כוס שמן
-1.1/2 כוס קמח
-אבקת איה
-מלח פלפל
*לטגן את הבצל עם קופסת שימורים פטריות
לאדות כ20 דק
לערבב עם שאר החומרים ולאפות עד שיזהיב
(זה מועתק מהמחברת מתכונים אז אני לוזוכרת אם מאדים את הקישואים... נראה לי שכן.
אולי יהיה פה מי שידע לשער או לשפצר את המתכון...
זה הזכיר לנו קיגל אז נכין קיגל.
נראה לי שזה ברומנית אבל בגוגל תרגום אפשר לתרגם את מה שיש באתר..
בכ"א אני הצלחתי להבין את הרוב לפי המצרכים וההתאמה למספרים..
למטה יש את הקישור לאתר..
ניסיתי להיכנס ליוטיוב שלה רימון חוסם...
יש שם דברים מדהימיםhttps://jamilacuisine.ro/cheesecake-fara-coacere-reteta-video/
לא נאפתה מספיק ונשארה מימית.
כמה זמן אפייה? מה הטמפ'?
יש עוגות גבינה שכשמוציאים אותן מהתנור הן עוד נוזליות ואז מתייצבות במקרר..
הכנתי אחת כזאת בסוכות, רק אחרי 24 שעות היה אפשר לפרוס אותה...
אבל אני מחפשת משהו לעשות איתה על אותו רעיון של עוגות בחושות שהופכים אותם לכדורי שוקולד....
יש לך משהו?
ריבוזום
איזה רעיון מוזר זה ביסקוויטים חלביים..תודהיעל מהדרוםכמון- ממש מתאים כמעט לכל סוגי הקטניות....
אני שמה במרק עדשים כתומות, במגדרה, מרק אפונה וקצת בחמין
כורכום- מתאים מאוד עם פתיתים
ואפשר גם להכין אורז צהוב עם ירקות : מטגנים בצל וגזר מגורד מבשלים אורז ומוסיפים כורכום מלח פלפל א.מרק
לגבי פפריקה בשמן אני אישית לא כזה ראיתי הבדל בין זה לפפריקה מתוקה...אשמח לתובנות אם יש שינוי משמעותי...
חוויג'- תפוחי אדמה בתנור עם בצל, שמן זית ומלח. טעים!!
כמון- במרק כתום ממש משתלב טוב.
לבשל גרגרי חומוס עם בצל וכמון- תוספת מעולה!
מתכון של ניקי ב לתפוחי אדמה קריספיים עם כמון, פפריקה: http://www.nikib.co.il/tosafot/4826/
כורכום- אורז צהוב עם אפונה, לשים על פוקצ'ות יחד עם בצל מטוגן ושמן זית.
אשמח לרעיונות. ![]()
סלמון בתנור + תפוחי אדמה
סלט קינואה
נודלס
דווקא אני יחסית משתדלת להשקיע בסעודה שלישית, לפצות אותה על מה שרוב הציבור עושה לה....
טגני בצל בסיר שטוח גדול, מעליו הוסיפי את הבשר הטחון (אני מעדיפה הודו אדום טחון) עד שיחליף את צבעו.
הוסיפי רסק עגבניות, תבלינים, אפשר גם ירק כמו פטרוזיליה או בזיליקום. ומעט מים. בשלי על אש קטנה עם סיר מכוסה, משהו כמו חצי שעה.
את המלאווח תפשירי, אבל רק מספיק כדי שתוכלי למתוח אותו ולשטח על תבנית מתאימה לגודל.
הוסיפי את הבשר ושטחי מלאווח נוסף ללמעלה.
ביצה ושומשום מעל יוסיף למראה ולפריכות.
בתיאבון!!
בת הריםאחרונהאנחנו אוכלים סלטים.
לפני שמתיישבים לאכול לא מבינים איך הולכים לאכול אבל איכשהו תמיד הסלטים נגמרים....
דגים וסלטים.
דגים זה מושט ברוטב
או מושט עם פול ברוטב וכד'
וסלטים עיקריים זה סלט תפו"א וביצים במיונז, סלט ירקות, סלט אבוקדו, חצאי ביצים וכל שאר הסלטים שנשארו מסעודות קודמות!
ולפעמים כשסעודה שלישית ממש מוקדמת (כמו עכשיו) אני לא תמיד מכינה דגים. פותחים טונה בנוסף לסלטים הנ"ל.
וזה יותר מדיי!
מפוצצים עוד מהבוקר....
בשעון חורף בד"כ כלום..
כי גומרים לאכול באזור 2
וסד"ש ב 4
בקיץ פשטידה ו/או דג
פוקאצות / לחם שום
קוצצת שום טרי + פטרוזליה ושמן זית
מפזרת מעט מלח גס
זה ירק (פרי בעצם) כל כך מתסכל
.
עד שהוא כולו בשל, הקצוות שלו כמעט מרקיבים.
ואם מחליטים לפתוח אותו כשהקצוות כבר בשלים, אז האמצע עדיין בוסר.
אני לא זוכרת שזה היה ככה כשהיינו ילדים.
אולי משהו בחדש בשיטת הגידול.
בקיץ זה לא קורה..
תנסי את העצות האלה הצלחתי להבשיל 2 מתוך שלוש אבוקדו.
למה זה טוב?ובריא?
אני נמשכת לזה ולזיתים מאוד..
לפחות ככה זה אצלנו בזמן האחרון. האבוקדים כישלון חרוץ.
ש.א הלוי
הרשת מוצפת במתכונים לזה.
אולי עוגת שוקולד חמה תתאים?
את יכולה להכין מתכון של קאפקייקס ובמקום מים תמירי בריצ' (לא מוקצף) וזה ייתן את המרקם שאת מחפשת.
מה שכולם היום קוראים סופלה זה בעצם "פונדנט" - עוגת שוקולד אישית חמה.
קשה לי להאמין שתמצאי מתכון ללא שוקולד כי זה הבסיס בדרך כלל.

חח .. אבל סהכ הוא בסדר חח)
ט'בפרט אם משתמשים בשוקולד איכותי (נגיד, לא שוקולד פרה...) זה לא דווקא מה שיהפוך את זה ללא בריא.
ותמיד כשאני נלחצת מהכמויות בסופלה אני נזכרת שבסה"כ כל אחד אוכל אחד או שניים, אז זה מתחלק בין הרבה אנשים

בעלי מחסל עוגה כזו לבד ואם לא אשמור אז זה יקרה בחמש דקות ![]()
אם הקישור לא נפתח אעתיק לפה את המתכון.
ט'כשהיא חמה זה יותר שווה כי זה פשוט נמס בידיים, בפה ובכל מה שנוגע בזה 
אולי תחלקי למנג'טים מקרטון בגודל בינוני זה יכול להיות להיט.

abcפס עליון ותחתון- מצב אפייה רגיל, במצב הזה שמים בד"כ תבנית אחת בלבד לאפייה אחידה..
משתמשים בה לרוב העוגות והעוגיות וכן לחמים פשטידות קישים תפו"א בתנור ועוד..
פס עליון משונן(בתנורים מסויימים זה חלק)- מצב גריל, משתמשמים להקרמה, אפיית פוקצ'ות פיצותף פרנה עופות בשרים, קלייה של ירקות(פלפלים, חצילים וכו')
שתי פסים ועיגול, גופי חימום וטורבו- לאפייה עם מספר תבניות, מפזר חום אחיד לתנור, כמו כן לעוגות מסויימות..
יש עוד כמה פונקציות, אבל אלה השימושיות ביותר..
אבל רוצה שזה יהיה אפוי, שחום ויבש מהר, אפילו שזה רק בתבנית אחת, אני מפעילה גם טורבו.
נגיד צ'יפס בתנור או ירקות קלויים.