לא אוהבים רוטב עגבניות ואין בבית רוטב סויה אבל דברים רגילים יש. מיונז חרדל טחינה שמן זית...
אה וגם מה לשדך לו.
תודה לעונים
הוא צריך צריבה, אפשר על מחבת פסים. אולי על האש כמו שתפצי מציעה. מעניין יהיה לנסות.
לפעמים אני חוצה אותו לשניים לכל רוחבו (שיהיה דק יותר) וצורבת עם טיפה שמן זית או אפילו עם חמאה, משני הצדדים במחבת טפלון או שיש. .
אפשר לתבל במלח גס, פלפל שחור גרוס (או רגיל) ואבקת שום (שום כתוש נראה לי יהפוך מריר בצריבה), שמן או חמאה.

רעיון מעולה.לב אמיץאחרונהלקראת השבוע החורפי שהולך ומתרגש עלינו - אשמח ממי שיכול/ה לתת לנו כאן מתכונים למרקים טובים.
פרווה/ בשרי
(אני לא בעד חלבי)
לטובת כולנו!
תודה 
כדי שיהיה טרי. לשמור במקרר? אפשר בכלל לשמור או שהבצק עלול להתקלקל?
וגם לא אומר שהבצק יכול להיות יותר במיטבו.. ![]()
רק שגם אם יצא לך טוב, זה לא אומר שזה נכון..
את מוזמנת ליום כיף וסדנא ![]()
יעל מהדרום
ברוקולי
(את מוזמנת לקרוא ספרות מקצועית בנושא.ואת מוזמנת לדון איתי באישי על העניין @..א..א..)
תהליך איטי מייטיב עם שמרים זה נכון. ולכן תפיחה איטית במקרר היא טובה ונכונה
והרבה סוגים של בצקי שמרים מכינים כך.
אבל , מכינים אותם עם מתכונים שמיועדים לתפיחה קרה במקרר.. (מקפידים על טמפ' מים שונה, כמות שמרים שונה וכו'..)
בצק שהוא תפוח לגמרי ויכנס למקרר יקבל תפיחת יתר .. זה לא אומר שהבצק מקולקל (הרי בני ישראל אכלו במצרים מחמצות) השאלה היא האם זו התוצאה המיטיבית של הבצק?
תפיחת יתר הגזים הכלואים בתוך הבצק נופלים והבצק נהיה קשה ובעל טעם של שמרים.
מי שאוהב את התוצאה הזו? סבבה..שימשיך
ואגב- אם דיברת על בצק של ספינג' אז התפיחה שלו היא כ"כ מהירה + ריבוי השמרים שבד"כ שמים בה .. לא הייתי ממליצה להכניס למקרר אחרי תפיחה מלאה..
דבר נוסף- אולי את מכניסה למקרר לפני שיש תפיחה מלאה ואז למחרת הוא עדין חזק.
ברוקולי
נסיכה יפהאבל לא בדקתי את התוצאה.. בעיקרון עדיף לפני התפחה.
נראה מעולה...........
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדעשירים בסיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום, סידן ועוד..
ואז נהיה ג'לי קצת מגעיל ושותים. זה מעולה להוצאת ליחה.
בפרסית קוראים לצ'יה בלנגו.
טוחנים ושמים בחלב חם ודבש.. מוציא ליחה.. ודווקא ממש טעים
יש כל מיני גרסאות.
לב אמיץ
קראנץ שוקולדאיך זה הגיוני שאני אוכלת את כל מה שכתבתם כאן ונהיית לי צרבת??
גם לימון, וגם מרק ירקות ...עושים לי צרבת... אז אולי הם לא בסיסיים? או שזה לא קשור?
מה שאני כן יודעת זה ששקדים עוזרים לצרבת ולכן הם בטח בסיסיים
קראנץ שוקולדאחרונהמניסיון נשארות טעימות במקרר מספר ימים.
גם פשטידות אפשר להכין מראש
פשטידות להקפיא במקפיא. טעימות מאד כשמוציאים ומחממים. גם בורקס שונים, מאפי-בצק ופיצות.
תיהנו!
ואח"כ להפשיר ולחמם לאורחים.
פשטידות- אפשר לאפות 70% ולהקפיא,
אח"כ להוציא, להפשיר ולסיים את האפיה. יוצא כמו טרי.
ארוח מהנה!!
העיקר בנחת ובשמחה עם המשפחה 
יש מתכונים בהם מומלץ להשתמש במלח גס.
מה מיוחד בו?
מה ההבדל בינו לבין מלח רגיל?
אני אוהבת להשתמש במלח גס באפייה של דגים , עופות , תפו"א ואנטי פסטי.
היתרון שלו בעניי שהוא מתמוסס לאט יותר ממלח שולחן, והוא גם פחות מעובד.
בסלטים נניח כדאי להשתמש במלח שולחן דק שסופח את הנוזלים מהר יותר
וחלוקת המלח תהיה מאוזנת יותר עג"ב האוכל.
תודה!
עוף שלם על מלח גס
יוצא מעולה בכלום עבודה
גם תפוא ובטטות שלמים יוצאים נהדר בצורה זו.
אנטי פסטי-
מלח גס, שמן זית וטימין (טרי)
חציל על האש.
וכמו שברוקולי כתבה, מכינים עם זה עוף בתנור,אומרים שיוצא עסיסי וטעים מאד..
איככככססס באתי להכין מרק עדשים, ופתאום אני מגלה בחבילה תולעייייייםםםםם
חשבתי אולי אתחיל לאחסן קטניות במקפיא.
מה אומרים?
היכן אתם מאחסנים?
יש לציין שהחבילה הייתה סגורה ומסוגר בארון. עם סוגרים המיוחדים לכך.
לי יותר נח לברור אחרי השריה וכמות גדולה בבת אחת וכשזה כבר מוכן במנות מוכנות במקפיא אפשר פשוט לזרוק לסיר וזהו.
זה באמת היה נשמע לי הכי הגיוני רק רציתי אישור כלשהו שזה בסדר.
מהיום בל"נ אאחסן במקפיא כדי למנוע 'הפתעות' שכאלה
גועל נפש!!!!
לי ב"ה הייתה חבילה נוספת בארון, חדשה. אבל מרב טרוואמה לקח לבעלי זמן לשכנע אותי להשתמש בה ושבה אין תולעים.
בדקתי אותה כמו שלא בדקתי קטניות מימי ועשיתי לה אמבטיות במים רותחים.
גם של כי טוב לא תמיד טובות אעפ שמעולם לא מצאתי בהן בעל חי.
חייבים מקפיא?
טוב כמעט הכל...
מאז שמצאתי תולעת בקוואקר שהיה בארון... זהו, יותר לא סומכת על הארון...
קניתי סלסלה ושמה אני שמה את הקטניות, הקוואקר ,האורז... וכו'.. ושמה במקרר.
אני מאחסנת קטניות במגירת מצרכים, כל קטניה בצנצנת עם הברגה סגורה.
נדיר שאני מוצאת חרקים
שעועיות שלוקחות המון בישול- משרה בוררת ומבשלת את כל הכמות, שמה בשקיות במקפיא
בנתיים לא נצפו תולעים.
רק בקוואקר הדק פעם אחת.
תנור דו תאי, אחד קטן ואחד גדול עם טורבו אקטיבי..
אפשר המלצות?
תודה.
אין יותר מדי דגמים
לנו נראה לי יש את הדגם הזה -
תנור DELONGHI מדגם NDS1215
אם זה לא מעורב עם עוד משהו אסור גם מבחינת הרב עובדיה זצ"ל!
אומרים שמי שאוכל בצל קלוף שעבר עליו לילה- מתחייב בנפשו!
אז לערב עם שמן/ תבלינים ואז אין בעיה!
הרב בן ציון מוצפי שליט"א חוזר ע"ז המון פעמים שזה ממש סכנה לאכול בצל, שום וביצה קלופים שעבר עליהם לילה-
ולא משנה איפה שהו. במקרר או בחוץ...
וציינתי ששמעתי כמה פעמים את הרב מוצפי אומר את מה שאמרתי.
והוא פוסק גם לפי הרב עובדיה זצ"ל.
(ואנחנו הולכים לפי הרב עובדיה זצ"ל.
ילקוט יוסף זה בעיקרון של הבן שלו הרב יצחק...)
אז...
בנידה דף ט"ז/ י"ז עמ' א'.
שכל האוכל בצל, שום או ביצה קלופים מתחייב בנפשו.
אז זה הבסיס. ולא לפי פסק מסוים.
ואני אישית שמעתי את זה במפורש מהרב מוצפי...
אבל הבסיס בתוב במקור שציינתי. לכן הייתי נחרצת.
משהו קבלי
והם אשכנזים
קניתי ממרח והוא ממש לא טעים![]()
רעיונות מה ניתץן לעשות איתו יתקבלו בברכה. לפני שילך לפח...
תודה.
-למרות על דג בתנור מושט (בעיקר)/ סלמון
-לאכול בתוספת של גבינות, בעיקר גבינה לבנה פשוטה. מאוד טעים.
-לערבב ברטבים ביתיים לסלט: עם מיונז חומץ ותבלינים, משדרג ממש.
אם אחשוב על עוד משהו אעדכן.
מנסה לעזור