שרשור חדש
יש למישהו מתכון לסטייק טונה?תפצי
משהו בנאלי שאתם מכירים שיוצא טוב עם הדרכה של זמנים.
לא אוהבים רוטב עגבניות ואין בבית רוטב סויה אבל דברים רגילים יש. מיונז חרדל טחינה שמן זית...
אה וגם מה לשדך לו.

תודה לעונים
ברשת על הגז...בוג של על האש יוצא טעים ממשאנישוש
מה הקטע של הדבר הזה? הוא צריך בישול (או צליה)תפצי
איטיים או מהירים. שלא יהיה נא...אבל שגם לא יצא יבש
מסתומרת?אנישוש
פשוט דג על האש.....תשרי אותו עם מלח לפני ותשתפי טוב ואז תצלי אותו...אפשר גם ברוטב אמרת שאת מעדיפה שלא..
קשה להצליח איתו. למי שאוהב עסיסי אבל מבושל.לב אמיץ

הוא צריך צריבה, אפשר על מחבת פסים. אולי על האש כמו שתפצי מציעה. מעניין יהיה לנסות.

 

לפעמים אני חוצה אותו לשניים לכל רוחבו (שיהיה דק יותר) וצורבת עם טיפה שמן זית או אפילו עם חמאה, משני הצדדים במחבת טפלון או שיש. .

אפשר לתבל במלח גס, פלפל שחור גרוס (או רגיל) ואבקת שום (שום כתוש נראה לי יהפוך מריר בצריבה), שמן או חמאה.

אז מה שעשיתי זהתפצי
השריתי אותו כמה דקות במלח גס ובמחבת שמתי 2כפות שמן זית, כפית חרדל, כפית דבש ושתי שיני שום. חיממתי ושטפתי את הדג ואז חתכתי אותו לרצועות וטיגנתי עד שהשתנה הצבע

תודה לכולכם
רעיון מעולה.לב אמיץאחרונה


מתכונים למרקים טובים...מנסה לעזור

לקראת השבוע החורפי שהולך ומתרגש עלינו - אשמח ממי שיכול/ה לתת לנו כאן מתכונים למרקים טובים.

פרווה/ בשרי

(אני לא בעד חלבי)

לטובת כולנו!

 

תודה

אכן שכחתיירושלמית טרייה
מטגנים שני בצלים קצוצים
מוסיפים שני תפו"א
ושני קילו קישואים ומבשלים עד שהתפוא רכים.
מוסיפים רק טיפה מים כי הקישואים מוציאים המון.

טוחנים ומתבלים במלח, פלפל והמון המון שמיר קצוץ.
הכנתי ספינג'ים ואני רוצה לשמור מהבצק ולטגן עוד מחר בבוקראי לעם ישראל

כדי שיהיה טרי. לשמור במקרר? אפשר בכלל לשמור או שהבצק עלול להתקלקל?

הבצק שלך יתקלקל.. הייתי מטגנת היום ומחממת מחרברוקולי


לא מכירה ספינג' אלא דברים דומים ואפשר להקפיאירושלמית טרייה
יש משהו של אשכנזים שנקרא "פבורקס" בב' רפה. זה דומה לצ'רגה של הונגרים רק בלי אבקת הסוכר בסוף.
ואפשר להקפיא לפני הטיגון ויוצא כמו חדש.
מניחה שזה דומה מאד.

ואם מישהו מכיר פבורקס אשמח לשמוע! בינתיים לא מצאתי מישהו בעולם שמכיר.
זה בעצם סוג של שקדי מרק תוצרת בית כי בווארשה לא היה להם את אסם.
בעיקרון אפשר להשאיר בצק ללחילה במקרריעל מהדרום
אחרי שהוא תפח לגמרי? ממש ממש ממש לא!ברוקולי


זה לא ידעתי..אני מתפיחה במקרר. תודהיעל מהדרום
גם התפחה במקרר יש לה כללים .. שלא תגיע לתפיחת יתר, החמצה וכוברוקולי


בינתיים התפחה של לילה עברה בשלוםיעל מהדרום
זה עדין לא סותר את מה שאמרתי..ברוקולי

 

וגם לא אומר שהבצק יכול להיות יותר במיטבו.. מסמיק-מוציא-לשון

גם נכון...אולי בהזדמנות אני אלמד את הנושא יותריעל מהדרום
לק"י

אבל הי! לא להשמיץ את התוצרים שלי!!
בחיים לא ראיתי את התוצרים שלך ולא משמיצהברוקולי

 

רק שגם אם יצא לך טוב, זה לא אומר שזה נכון..

 

את מוזמנת ליום כיף וסדנא אוהב

אני מוכנה לבוא לאכוליעל מהדרום
אולי באמת נעשה סדנה כלשהי לפורום?מחייכת =)
את יכולה לארגן..ברוקולי
אני לא אוהבת את הדברים האלו
אין שום בעיה..א..א..
תכניס למקרר..א..א..
בצק תפוח יחמיץ!ברוקולי
תקשיבי אני כל שנה עושה ספינגים..א..א..
ואין שום בעיה להחזיר למקרר לעוד יום.
ובכללי אין שום בעיה כל בצק, ואני אחת שאופה הרבה
תעשי מה שמתאים לך..ברוקולי
לא מתכוונת להתווכח עגב הפורום.

זה נכון שיש בצקים שמתאימים לתפיחה איטית במקרר. ממש לא כל מתכון
אני שמרתי בצק לספינג במקרר.אני123
הספינגים יצאו גרוע. הם יצאו קשים ולא אווריריים
נכון. כי הייתה להן תפיחת יתר.. והבצק מתברוקולי
מעניין שלי זה יוצא מצוין..א..א..
אז אל תהיי כ"כ נחרצת בתשובות שלך.
אני 123-יכול להיות שמלכתחילה לא עשית בצק טוב שמיועד לספינג'ים, הבצק צריך להיות נוזלי.
גם אם השארת את זה לילה זה לא אמור לצאת קשה
זה שלך יוצא מצוין זה לא אומר ברוקולי

 

(את מוזמנת לקרוא ספרות מקצועית בנושא.ואת מוזמנת לדון איתי באישי על העניין @..א..א..)

 

תהליך איטי מייטיב עם שמרים זה נכון. ולכן תפיחה איטית במקרר היא טובה ונכונה 

והרבה סוגים של בצקי שמרים מכינים כך.

 

אבל , מכינים אותם עם מתכונים שמיועדים לתפיחה קרה במקרר.. (מקפידים על טמפ' מים שונה, כמות שמרים שונה וכו'..) 

 

בצק שהוא תפוח לגמרי ויכנס למקרר יקבל תפיחת יתר .. זה לא אומר שהבצק מקולקל (הרי בני ישראל אכלו במצרים מחמצות) השאלה היא האם זו התוצאה המיטיבית של הבצק?

 

תפיחת יתר הגזים הכלואים בתוך הבצק נופלים והבצק נהיה קשה ובעל טעם של שמרים.

מי שאוהב את התוצאה הזו? סבבה..שימשיך

 

ואגב- אם דיברת על בצק של ספינג' אז התפיחה שלו היא כ"כ מהירה + ריבוי השמרים שבד"כ שמים בה .. לא הייתי ממליצה להכניס למקרר אחרי תפיחה מלאה..

 

דבר נוסף- אולי את מכניסה למקרר לפני שיש תפיחה מלאה ואז למחרת הוא עדין חזק.

 

 

 

נראה לי שזה ההבדל, אני מכינה בצק ומיד שמה במקרריעל מהדרום
לק"י

לא מתפיחה ואז מכניסה למקרר.
זה משהו אחר ברוקולי


דווקא הבצק כן היה נוזליאני123
אני מכינה ספינג'ים מעולה.. פשוט זו היתה פעם ראשונה שהכנסתי למקרר ללילה.

וזה כנראה כמו שברוקולי אומרת בגלל שזה תפח יותר מידי.

הוא גם תפח לפני שהכנסתי למקרר.

ואת מכניסה למקרר לפני שהוא תופח ואז זה בסדר
מה זה הרבה?נסיכה יפה
גם לי נשאר ושמתי במקפיאהחיים שוים

אבל לא בדקתי את התוצאה.. בעיקרון עדיף לפני התפחה.

אני משאירה לילה במקרר אחרי התפחה וזה בסדראוריןאחרונה


שייק בריאותקראנץ שוקולד
תמר
בננה
זרעי צ'יה
זרעי פשתן
גרעיני דלעת
גרעיני חמניה
(אגוזי מלך שמתי כשהיו)
ורוויון או יוגורט רצוי עיזים
כמובן שאפשר לשים איזה פירות שאוהבים.. אני אוהב את השילוב של תמר בננה, וגם כי יש בהם המון אשלגן ומגנזיום..
המרכיבים האלה עשירים מאד באומגה שלוש סיבים תזונתיים ומינרלים והכי חשוב טעים ומשביע..

יפה מאודג'נדס
אם אתה מכיר תחליף טוב ליוגורט... נשמח
תודה.. אפשר לשים במקום מיץ תפוזים או חלב סויה/שקדים וכו'..קראנץ שוקולד


אפשר כוס כזו?ברוקולי

 

נראה מעולה...........

 

תודה, בכיף קראנץ שוקולד


מעולה!!~א.ל
זה בבאמת מעולה, כבר תקופה שזו ארוחת הבוקר שלי קראנץ שוקולד


מה היתרון של זרעי צ'יה??~א.ל
יש בהם פי שמונה אומגה 3 מאשר במנת סלמוןקראנץ שוקולד

עשירים בסיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום,  סידן ועוד..

מצוין, ואפשר לקחת אותם באיזה מינון שרוצים?~א.ל
עודף של זה,לא מזיק?
המגבלה שלהןג'נדס
שאסור לחמם אותם... יענו לאכול בטמפ' החדר, בשייק, בסלטים...
תודה~א.ל


אסור לחמם כי זה מזיק או סתם לא יעיל?יעל מהדרום
כן. מאבד את הערכיםג'נדס
זה מעניין כי אצל הפרסים דוקא מוזגים עליהם מים חמיםמארי

ואז נהיה ג'לי קצת מגעיל ושותים. זה מעולה להוצאת ליחה.

בפרסית קוראים לצ'יה בלנגו.

לא עושים את זה עם זרעי פשתן?בתאל1

טוחנים ושמים בחלב חם ודבש.. מוציא ליחה.. ודווקא ממש טעים

אלה שני דברים שונים.מארי


קפץ לי. אצלנו עושים עם צ'יה.מאריאחרונה

יש כל מיני גרסאות.

לא מומלץ לנשים מניקותלהרות כוחות
למה?הרש
ממעיט חלבשטות
נראה טעים ומחזק ביותר לב אמיץ


כמה זמן זה מחזיק?העוגב
מניח שלא הרבה כי אין בזה חומרים משמרים(לימון, מלח וכו)קראנץ שוקולד


לא ההיתי מתנגדת לכוס כזו עכשיו!אבל החכמתי מהציה אלך לקנות.גלית


שאלה-חדשה ישנה
אפשר לטחון את הכל ואחכ בנפרד להוסיף את היוגורט? כדי שהמג'ימיקס ישאר פרווה..
תודה, נראה פצצה..
לא חושב שתהיה בעייה קראנץ שוקולד


אפשר שכל אחד ירשום מזונות שהוא יודע שהם יוצרים סביבה בסיסיתעיניים תכולות
בגוף?
לימון. באמת.ג'ינג'ר
תודה. עוד?עיניים תכולות
ירקות שורש- גזר, דלעת, קולורבי, שומר, לפת...חדשה ישנה
אבל איך?בתאל1

איך זה הגיוני שאני אוכלת את כל מה שכתבתם כאן ונהיית לי צרבת??

גם לימון, וגם מרק ירקות ...עושים לי צרבת... אז אולי הם לא בסיסיים? או שזה לא קשור?

 

מה שאני כן יודעת זה ששקדים עוזרים לצרבת ולכן הם בטח בסיסיים

אולי בגלל השמן והתיבןל שבמרק?חדשה ישנהאחרונה
ירקות ירוקיםShellykaz
חסה, קולורבי, ברוקולי, ירקות עלים, גזר
מה לגבי דגנים מלאים? מה הם יוצרים?עיניים תכולות
נגיד גריסים , אורז מלא
סברינות קפה עם קרם מסקרפונהקראנץ שוקולד

מהספר החדש של ערן שוורצברד..
יצאו טעימות ממש ליקוק

|נאנח| מושלמות.לב אמיץ


וואו!להרות כוחות
|מרייר|
דההההיייי! איזה יפהפיות!מודדת כובעים


תודה קראנץ שוקולדאחרונה


אם אין לי שוקולית לעוגת שוקולד ויש לי קקאורותי7
אני צריכה להוסיף עוד סוכר
וגם עוד מים כדי שהיא לא תהיה דחוסה?
תודה!
לא הייתי מוסיפה עוד מים אלא עם מרגיש לך שזה סמיך מידיaima


תודה!רותי7אחרונה
מתכונים שאפשר להכין מראששיר מזמור
הבן לי רעיונות לדברים שאפשר להכין מראש לערב הדלקת נרות היום רביעי
המשפחה מתארחת ואני לא כ"כ טובה באירוח
איזה סגנון?יראת גאולה
בורקסים, לביבות, סופגניות - אפשר להכין מראש ולחמם.
עוגות ועוגיות.
מוס, גלידות - רצוי להכין מוקדם.
אפשר לחתוך ירקות לסלטים ולהכין רוטב בכלי נפרד ולשפוך (או לתבל) לפני ההגשה.
יש סלטים שאפשר להכין ממש מראש - מבושלים, כרוב.
לביבות אפשר להכין יומיים מראש?שיר מזמור
יש כאלה שמקפיאים.. לטעמי עדיף טריברוקולי


לביבות תפוחי אדמה?יראת גאולה
עדיף לא להקפיא.
לדעתי אפשר להכין יומיים מראש, לעטוף היטב במקרר, ולחמם בתנור לפני ההגשה.
לביבות אחרות אפשר להקפיא.
אבל רק ליומיים, הייתי שומרת במקרר ומחממת בכל מקרה.
לביבות נשארות טובות.בא לי

מניסיון נשארות טעימות במקרר מספר ימים.

^^ריבוזום

גם פשטידות אפשר להכין מראש

תיכנסי לאתר של ניקיעוד כינוי
יש לה הסבר שלם לארוחת ערב לחנוכה כולל טיפים מה אפשר להכין לפני.
לא מסתדרת איתהשיר מזמור
תודה
כל המתכונים הכי פשוטים וקלים שלה לא מצליחים לי
עוגה ועוגיות, גלידה, סלטים מבושלים , טחינהאשריך
מרקים,
יש דברים שאפשר להכין ולהקפיא כמו פשטידות, לחמניות,
עוד רעיונותבא לי

פשטידות להקפיא במקפיא. טעימות מאד כשמוציאים ומחממים. גם בורקס שונים, מאפי-בצק ופיצות.

                                                                                   תיהנו!

מרק ירקות או אפונה וכו', אפשר לשמור במקרר או להקפיאירושלמית טרייה
עם קרוטונים, זה משדרג את הארוחה. גם עגבניות מאד מתאים לסעודה חלבית.
מאפים כמו בוייקס, שמרים גבינה וכו' אפשר להקפיאירושלמית טרייה
תקפיאי כשזה עוד חם, יוצא כמו חדש.

פשטידת קישואים או תפו"א אי אפשר להקפיא!
קישואים אפשר לשמור במקרר יומיים וזה יהיה עדיין טעים מאד. תפו"א ממש חייב להיות טרי, לדעתי גם לביבות.
את יכולה להכין כל מיני סלטים ולאפות מקלוני בצק עליםירושלמית טרייה
חותכים פסים דקים ומסובבים, זה יוצא מאד אלגנטי.
או לקנות גריסיני..
סלט חצילים וכאלה אפשר יומיים קודם.
מרק כתום אפשר להקפיאשואל שאלותאחרונה

ואח"כ להפשיר ולחמם לאורחים.

 

פשטידות- אפשר לאפות 70% ולהקפיא,

אח"כ להוציא, להפשיר ולסיים את האפיה. יוצא כמו טרי.

 

ארוח מהנה!!

העיקר בנחת ובשמחה עם המשפחה

מלח גסהמורה יהודית

יש מתכונים בהם מומלץ להשתמש במלח גס.

מה מיוחד בו?

מה ההבדל בינו לבין מלח רגיל?

>>ברוקולי

 

 

אני אוהבת להשתמש במלח גס באפייה של דגים , עופות , תפו"א ואנטי פסטי.

היתרון שלו בעניי שהוא מתמוסס לאט יותר ממלח שולחן, והוא גם פחות מעובד.

 

בסלטים נניח כדאי להשתמש במלח שולחן דק שסופח את הנוזלים מהר יותר
וחלוקת המלח תהיה מאוזנת יותר עג"ב האוכל.

 

 

 

מלח גסהמורה יהודית

תודה!

בכיףברוקולי

 

עוף שלם על מלח גס 

יוצא מעולה בכלום עבודה

 

גם תפוא ובטטות שלמים יוצאים נהדר בצורה זו.

 

אנטי פסטי- 

מלח גס, שמן זית וטימין (טרי) 

לתבל איתו אדממה(פולי סויה)קראנץ שוקולדאחרונה

חציל על האש.

וכמו שברוקולי כתבה, מכינים עם זה עוף בתנור,אומרים שיוצא עסיסי וטעים מאד..

היום יומולדתאנישוש
מחפשת מתכונים שווים ותפריט מיוחד אבל ממצא
קפץאנישוש
ממצרכים אנושיים שיש בבית כי אא לצאת בקור הזה
הנה-יעל מהדרום
לק"י

בצק של פיצה בלי התפחה ממולא ומטוגן על מחבת עם טיפת שמן.
מרקים למיניהם
פוקצ'ות עם סלט
תודהאנישושאחרונה
הכנתי תבשיל בשר ואורז ולקינוח טרפלס...
אחסון קטניותאמא בלב

איככככססס באתי להכין מרק עדשים, ופתאום אני מגלה בחבילה תולעייייייםםםםם

 

חשבתי אולי אתחיל לאחסן קטניות במקפיא.

מה אומרים?

היכן אתם מאחסנים?

 

יש לציין שהחבילה הייתה סגורה ומסוגר בארון. עם סוגרים המיוחדים לכך.

אני קונה תמיד בוואקום ולאחר הפתיחה אני שמהאני84
במקפיא
קטניות אני משרה מיד, בוררת ומקפיאה במנות מוכנות.ט'
גם אני בשקיות סנוויצzmil
שאלהאמא ל6 מקסימים
אני קונה בואקום ושומרת במקפיא אחרי הפתיחה.
אני רוצה לשאול אותך למה את משרה ואז מקפיאה?
יש בעיה להשרות אחרי ההקפאה?
כי זה נחט'

לי יותר נח לברור אחרי השריה וכמות גדולה בבת אחת וכשזה כבר מוכן במנות מוכנות במקפיא אפשר פשוט לזרוק לסיר וזהו.

 

 

תודהאמא בלב

זה באמת היה נשמע לי הכי הגיוני רק רציתי אישור כלשהו שזה בסדר.

מהיום בל"נ אאחסן במקפיא כדי למנוע 'הפתעות' שכאלה

במקפיאאשריך
מנצלשתאנישוש
טוב שמצאת לפני... הגשתי היום לארוחת ערב מרק כשמזגנו לצלחות ראינו מלא תולעיםםםם איכס
איככככככככסססאמא בלב

גועל נפש!!!!

 

לי ב"ה הייתה חבילה נוספת בארון, חדשה. אבל מרב טרוואמה לקח לבעלי זמן לשכנע אותי להשתמש בה ושבה אין תולעים.

בדקתי אותה כמו שלא בדקתי קטניות מימי ועשיתי לה אמבטיות במים רותחים.

 

חחחאנישוש
ברגע שבעלי אמר שזה תולעים ברחתי על נפשי....היום הכנתי מרק כתום בלי קטניות!!!!!לפיצוי
לפעמים זה רק נראה תולעים, וזה הנבטים של הקטניותבשאיפה
הרבה פעמים עדשים וכאלה נובטים במרק וזה נראה כמו תולעים לבנות קטנות וזה הנבט.

אם אחרי שקנית בררת ושמרת במקפיא זה בטוח הנבטים ולא תולעים....
נכוןzmil
פעם בחדשות סיפרו על צהרון שהביאו תולעים ובסוף הסתבר שזה היה נבטים
אני מאחסנת במקרריעל מהדרום
קונה רק של "כי טוב", אחרי הפתיחה במקרר או מקפיא, בוררת!!ירושלמית טרייה

גם של כי טוב לא תמיד טובות אעפ שמעולם לא מצאתי בהן בעל חי.

אחסון נאות של קטניותהלוי מא
1. לברור
2. להשרות מעט במים
3. למקפיא
4. תשתמשו חופשי
במקפיאמרים*
לא מוותרת על הוואקום ןאחכ למקרראורין

חייבים מקפיא?

אצלנו גם במקרר נשמר טוב ולא מתליעאתי ב
המעלה של המקפיא - שאפשר לברור, להשרות ואז להקפיא מנות מוכנות, רק לשלוף ולסיר.
במקפיאאלעד
במקרר או במקפיאאתי ב
אני שמה ה-כ-ל בהקפאה או במקרר...בתאל1

טוב כמעט הכל...

מאז שמצאתי תולעת בקוואקר שהיה בארון... זהו, יותר לא סומכת על הארון...

קניתי סלסלה ושמה אני שמה את הקטניות, הקוואקר ,האורז... וכו'.. ושמה במקרר.

במקרראורי8
חבילות שעוד לא פתחתי, שמה בארון ,מרגע שפתחתי, רק במקרר, כמעט אף פעם לא נתקלצי בחרקים
איך יש לכם מספיק מקום במקרר/ במקפיא לכל זה?מאמע צאדיקה

אני מאחסנת קטניות במגירת מצרכים, כל קטניה בצנצנת עם הברגה סגורה.

נדיר שאני מוצאת חרקים

 

שעועיות שלוקחות המון בישול- משרה בוררת ומבשלת את כל הכמות, שמה בשקיות במקפיא

שאלה מצוינת, קונה רק את האריזות הקטנות של חצי קילוירושלמית טרייה
בדיוק בגלל זה.
אני קונה של כי טוב.
תוקעת בדלת המקרר או הפריזר איפה שיש מקום. משאירה באריזה המקורית סגור בגומייה וקשור בשקית.

ואם בעלי קונה חבילה של קילו אז אין מקום!!
ולצנצנות בוודאי שלא היה לי מקום!!
גם אני מאכסנת ככהאמת ואמונה

בנתיים לא נצפו תולעים.

רק בקוואקר הדק פעם אחת.

כנ"ל...פעימה
אין סיכוי שהיה לי מקום במקפיא לכל הקטניות שלנו.
הקמח והקוואקר במקרר.
תלוי כמה קטניות יש.....יעל מהדרוםאחרונה
אפשר להקפיא כרוב ממולא?חייצ'ו


אם המילוי אורז לא רצויקראנץ שוקולד
אורז יוצא חולי בהקפאה.. בשר אפשר.
מילוי צמחוני- אני מניחה שאורז וירקותחייצ'ו


אז לא רצוי בכללקראנץ שוקולד
כנ"ל לגבי תפו"א
סבבה, תודה רבה=)חייצ'ואחרונה


המלצות לתנורים...עזרה..

תנור דו תאי, אחד קטן ואחד גדול עם טורבו אקטיבי..

 

אפשר המלצות?

תודה.

תנור דו תאי משולב*עזרה..


דלונגי מעולה!ל.ד.


אפשר דגם?עזרה..
ממליצה גם על דלונגיאמת ואמונה

אין יותר מדי דגמים

לנו נראה לי יש את הדגם הזה -

תנור DELONGHI מדגם NDS1215

 

 

לנו יש תנור קינגיראת גאולהאחרונה
ואני מרוצה ממנו מאוד מאוד.
הוא עונה על כל הדרישות שלך.
למרות שנחשב פחות מהחברות המובילות.
מחפשת מתכון לקינוח מיוחד שנכתב פה פעםזכיתי

לקראת פסח. משהו של אגוזים ושקדים עם שוקולד מריר בהקפאה.

תודה לעוזרים חנוכה שמח!

תודה רבה!!זכיתיאחרונה


מה אפשר לעשות מדפי לזניה בלי גבינה צהובה?רותי7
יש גבינה לבנה, רסק עגבניות..
אפשר להכין מזה משהו??

תודה!
כןקראנץ שוקולד
אפשר פסטה קרעים
לבשל ולחתוך חתיכות גסות עם היד ולערבב עם רוטב עגבניות/שמנת וכו..
אפשר להכין קנלוני עם בשר או לזניה עם בשר..
תודה! וזה יוצא כמו פסטה?רותי7
כן, זה פסטה לכל דבר רק יחידה אחת גדולה.קראנץ שוקולד


תודה!רותי7
כן...אנישוש
תערבבי את הרסק עם מעט מים ותבלינים אפשר טיפונת סוכר להציא את החומציות..שימי שכבה מהרוטב ואז גבינה לבנה קוטג שמנת אם יש תבלינים זיתים פטריות....
אגב אפשר גם לעשות בשרי עם בשר טחון....
תודה!רותי7
וכמה שכבות לעשות?
תלוי כמה את רוצה ומה גודל התבנית אפשר שלוש ארבעאנישוש
תודה! רק עכשיו ראיתי שענית.. תבנית גדולה.. והדפי לזניה קטניםרותי7
אפשר להכין כמה לזניות קטנות בתוך התבנית?
אז חשבתי להכין מזה לזניה..רותי7
כמה שכבות לעשות?
והדפי לזניה נראים ממש קטנים.
כדאי להכין כמה לזניות קטנות בתבנית?
וכמה זמן צריך לאפות?
ואם יש למישהו מתכון לרוטב עם רסק עגבניות/תרכיז עגבניות אשמח..
תודה רבה!
כל התבלינים שקשורים לפיצהאנישוש
זעתר אורגנו שום גבישי אבקה תבלין פיצה מתגנים את הרסק עם טיפת סוכר מוסיפים גביע שמנת חמוצה או מים קצת פחות מכמות הרסק מלח ותבלינים
יש לי גבינה לבנה.. זה גם ילך? ואפשר לבשל את הרוטב בלי הגבינהרותי7
ולמרוח את הגבינה על הדף לזניה?
תודה!
ירוץ...אנישוש
כן קודם רוטב ואז גבינה.. ספרי איך יצא
תודה! נראה לי אנסה להכין מחר..רותי7אחרונה
מתכון ללביבות גבינה..אנישוש
למי יש?תודה
מתכון ללביבות מתוקותיראת גאולה
‏750 ג' גבינה לבנה
‏3 ביצים
שליש כוס סוכר (יוצא מתוק. אפשר להפחית)
‏9 כפות קמח
קצת תמצית וניל

לערבב ו‎לטגן.
להניח ב‎מחבת באמצעות כף.‏‎ ‎
תודהאנישושאחרונה
בצל קצוץש.א הלוי
אפשר להשאיר סגור במקרר ללילה בצל קצוץ? הלכתית/בריאותית
נגמר לנו הגז וזו כמות גדולה שנקצצה בדם ודמעות (תרתי משמע!!!)
לשים על זה שמן/מלחפעימה


בדיוק בדקתי את זה לא מזמן..רותי7
הלכתית-
לפי הרב עובדיה בדיעבד-מותר..
אם זה מבושל/מטוגן אין בעיה מלכתחילה..
-----מנסה לעזור

אם זה לא מעורב עם עוד משהו אסור גם מבחינת הרב עובדיה זצ"ל!
אומרים שמי שאוכל בצל קלוף שעבר עליו לילה- מתחייב בנפשו!
 

אז לערב עם שמן/ תבלינים ואז אין בעיה!

בצל קלוף שחשוף. במקרר אין בעיה~א.ל
לפי מה ששמעתי המון פעמים זה לא קשור לאיפה הבצל שהה בלילהמנסה לעזור

הרב בן ציון מוצפי שליט"א חוזר ע"ז המון פעמים שזה ממש סכנה לאכול בצל, שום וביצה קלופים שעבר עליהם לילה-

ולא משנה איפה שהו. במקרר או בחוץ...

אני יודעת אחרת..~א.ל
מעתיקה מהילקוט יוסף..רותי7
"נכון להזהר שלא להניח..בצל קלוף.. באופן שיעבור עליהם לילה. ומכל מקום בדיעבד אין לאסור אותם אפילו בלי תערובת (קיצור ילקוט יוסף, סימן קטז, סעיף ז)

ובכללי-בהלכות יש כל מיני פסיקות. אין עניין לצאת בהצהרות נחרצות, כי גם כשאת יודעת מה ההלכה את יודעת לפי הפסיקה שלך! ולא תמיד לפי פסיקה אחרת..
אין לי כרגע ספרים לידי כדי להעתיק לךמנסה לעזור

וציינתי ששמעתי כמה פעמים את הרב מוצפי אומר את מה שאמרתי.

והוא פוסק גם לפי הרב עובדיה זצ"ל.

(ואנחנו הולכים לפי הרב עובדיה זצ"ל.

ילקוט יוסף זה בעיקרון של הבן שלו הרב יצחק...)

 

אז...

זה בסדר..רותי7
לא בעניין של להתווכח על זה.
אנחנו פוסקים לפי הילקוט יוסף..

אני פשוט לא אוהבת אמירות נחרצות על הלכות כלפי אחרים..
(אם לא הייתי לומדת את זה לפני שבוע, האמירה שלך של 'מתחייב בנפשו' הייתה עושה לי ממש רע. וגם ככה היא קצת הבהילה אותי..
מבינה שהרב מוצפי אומר את זה, אבל לא כל רב שפוסק לפי הרב עובדיה אומר את זה..)
אז הנה, שאלתי את בעלי. כתוב את זה בגמרא,מנסה לעזור

בנידה דף ט"ז/ י"ז עמ' א'.

שכל האוכל בצל, שום או ביצה קלופים מתחייב בנפשו.

 

אז זה הבסיס. ולא לפי פסק מסוים.

ואני אישית שמעתי את זה במפורש מהרב מוצפי...

אבל הבסיס בתוב במקור שציינתי. לכן הייתי נחרצת.

מטוגן ממה שאני יודעת אין בעיה.~א.ל
הוא לא מטוגן, נגמר הגז אז אין לי אייך לטגן/לבשלש.א הלוי
ותודה לכולם
שמתי שמן ומלח..
זה מנהג של עדות המזרח, לפי הידוע לימודדת כובעים

משהו קבלי

גם אצל ההורים שלי מקפידים על זהריבוזום

והם אשכנזים

זה כתוב בגמרא. כללי לכולם ^^מנסה לעזוראחרונה


ממרח פלפלים קנויים - המלצות מה לעשות איתו?בחופשת לידה

קניתי ממרח והוא ממש לא טעיםמבולבל

רעיונות מה ניתץן לעשות איתו יתקבלו בברכה. לפני שילך לפח...

 

תודה.

רעיונותאנונימוס

-למרות על דג בתנור מושט (בעיקר)/ סלמון

-לאכול בתוספת של גבינות, בעיקר גבינה לבנה פשוטה. מאוד טעים.

-לערבב ברטבים ביתיים לסלט: עם מיונז חומץ ותבלינים, משדרג ממש.

 

אם אחשוב על עוד משהו אעדכן.

 

 

אולי פשטידת בצק עלים במילויzmil
שקשוקה, רוטב לקציצותלכל זמן ועת
אם לא טעים לךלהרות כוחות
לא הייתי ממליצה לבזבז חומרים ולהכין משהו עם זה :/
מה אפשר להכין מחזה עוף?ציפור מדבר 1
מחפשת רעיון לדרך מעניינת להכנת חזה עוף.
משו שאפשר להכין כמות ולהקפיא..
חוץ מ:
שניצלים
חזה עוף עם בצל ופטריות
חזה עוף מטוגן במחבת פסים
קציצות ירקחדשה ישנה
מתכוני ם יתקבלו בברכה.

לא עם חומרים מוזרים ובלי ירקות עלים כי זה לילדים.
תודה רבה!
פשוטות ממשיעל מהדרום
לק"י

לגרד בצל, להוסיף תפו"א מבושל ומעוך, מלח, פלפל, פפריקה, תבלין לקציצות, חלמון של ביצה.
ליצור כדורים, לתבול בחלבון של הביצה ובפירורי לחם ולטגן.
במקור זה גם עם ירקות עלים.

אפשר לגרד לבפנים עוד ירקות.
אפשר אחרי הטיגון, להכין רוטב עגבניות, וכשהוא מתבשל להניח בתוכו את הקציצות ולבשל עוד קצת.
אני ממש אוהבת את אלו, של ניקי בש.א הלוי
תודה בנות!חדשה ישנהאחרונה
קרם קוקוסבתאל1

חשבתי שזה באמת כמו קרם אבל זה נראה כמו שמנת...

מישהו ניסה להקציף את זה פעם? זה הולך?

צריך לקרר לפחות לילה שלם במקררט'אחרונה
ולהקציף כשזה קר מאוד.