מה ניסינו? לשים רק כשהשמן רותח, מחבתות שונות, לפזר במחבת ולרכז את החביתה במחבת.
יש למישהו הצעה למה זה קורה ואיך פותרים את זה? לא קורה עם חביתה רגילה
גם לי זה קורה לפעמים. מעצבן.
ולפעמים זה דווקא יוצא בסדר. נראה לי זה קשור לחום המדוייק של השמן והמחבת.
אני מתה על הלקקן מסיליקון, משתמשת בו להכל!
האש גבוהה מדי??
תנסו לעבוד עם מחבתות טפלון..
בהכנת ביצת עין אני שמה ממש רק כמה טיפות שמן.
אבל לחכות שהמחבת והשמן יתחממו, ואז להטות את המחבת מצד לצד שהמעט שמן יכסה את תחתית המחבת כמה שיותר.
לתת לביצה להתבשל מספיק, ואז החלבון נפרד מעצמו מתחתית המחבת.
משתמשת במחבת טפלון או ציפוי שיש. למחבת עם ציפוי קרמי באמת ביצת עין נדבקת.
אנשים של בורקס(לסוגיו) או קרואסון?
במבה, דוריטוס או פסק זמן?
או בקיצור מה אתם אוהבים יותר מתוק או מלוח? ![]()
אם פינוק- כמעט תמיד מתוק
אבל אוכל אמיתי אני דווקא לא אוהבת מתוק אלא מלוח
אבל גם פסק זמן.... ;) !!!!!!
זה לא מחייב מתוק/מלוח תלוי מה זה.
אני חובבת מושבעת של בצק עלים (בורקסים בלע"ז) וגם של שוקולד, בהחלט!!!
לא סובלת דוריטוס..
אבל המון זמן מאז שנגעתי בבצק עלים 
doraלא דוריטוס ולא צ'יטוס- לא מסוגלת להריח אותם אפילו! לא טעמתי בחיים...
אלא במבה, צ'יפס וכד'.
וגם מיזה אני לא כזה מתלהבת... רק כשאני ממש רעבה וזאת האופציה היחידה שלי לאכול...
אבל אוהבת גם שוקולד ועוגות (הפשוטות בעיקר... טורט... שוקולד וכד'. לא קצפות)
ואוכל... מבושל... מתובל... טוב 
אבל לא ג'אנק-פוד!
סופגניות או לביבות..![]()
אני מתחבר יותר לצד המלוח(כן כן
) ז"א אני אעדיף מאפים מלוחים למינהם כמו קישים, בורקסים בעדיפות לפילו ופילאס, לביבות למינהן בעיקר הפסטל שבמילוי גבינות..
מתוק זה טעים והכל אבל א"א לאכול מזה יותר מאחד שניים, זה כבר עושה בחילה..
לא טעמתי סופגניה כבר עשר שנים לפחות.
בשנה שעברה הכנתי לראשונה ויצאה גרסה דיי משונה שלא העזתי לטעום מזה 
עושה יסורי מצפון לאכול את הפצצת קלוריות הזאת![]()
(סופגניות של חנות מגרות מאד, אבל צריך רק להיזכר בהרגשת החנקשהן עושות אחרי 3 ביסים ולהמנע...)
לביבות גבינה מתוקות מאלו שלא עושות בחילה אחרי אחד שניים.
לביבות תפו''א רק במצב שאין משהו אחר לאכול.
![]()
אני חושבת של מתוק אבל לא יותר מידיאביגיל~!אבל בכמות ממש קטנה.
אני לא אוהבת כמעט מלוח...

מלוח זה זקן כזה..חחח
אבל גם לא מלוח ![]()
אוהבת מכל דבר במידה![]()
ממליצה בטירוף!!!
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/oogio-net/Recipe-6f6ff5870244441006.htm
טעימות ממש! יצאו פריכות ולא קשות כמו העוגיות עם שמן קנולה... וכמובן יותר בריא... והמרתי לקמח מלא, כרגיל, ויצא מעולה... אה, ובסוכר לבן כתבה כוס, שמתי חצי כוס. בסוכר חום כתבה חצי כוס, שמתי שליש. ויצא מתוק בטירוף.... השוקוצ'יפסים פשוט ממתיקים ממש, שכנראה צריך להוריד עוד יותר את כמות הסוכר...
נראות טוב!משיח נאו בפומ!
ג'נדסשתיהן מתוקות.
למה משתמשים בכל אחת?
כבר ראיתי שיש הבדל בצבע שהן נותנות, אבל בטעם?
ניסינו לעשות עוגיות ספירלה חום-לבן כאלה, עם שמן במקום מרגרינה.
תכלס', לא עבד :/
חצי פשוט התפורר..
שמתי את הפירורים בתבנית אינגלישקייק ואפיתי,
בחזוני ראיתי את זה כתחתית לאיזו עוגה/קינוח שווה בעדיפות לכזה פרווה.
רעיונות בקהל?
אבל ברחל בתך הקטנה, כי זה ממש לא התחום שלי...
בצק עם שמן לא יוצא במרקם טוב, כל הפריכות של הבצק מתקבלת כתוצאה מהחמאה(כמובן שגם מעיבוד נכון ללא פיתוח גלוטן)
בגלל שאני משתדלת לא להשתמש במרגרינה רק בשמן והבצק פריך ושמן פחות יוצא מוצלח
למרות שלאמא שלי יוצא טוב ...
את יכולה לעשות עוגת קרמבו עם התחתית שיצאה לך..
שימי מעל ריץ, שקית אינסטרנט וניל. וכוס מים תקציפי במיקסר לפרווה
אם חלבי אז שמנת חלבית אינסטנט וניל וכוס חלב
ולמעלה ציפוי שוקולד מריר חבילה, 7 כפות מים וכף נס קפה וכפית שמן תמיסי ותצפי מעל
את השוקולד ממיסים ואז שופכים מעל הקצפת?
זה לא נשפך ומאבד צורה כזה?
מיישרים עם מרית ושולחים למקרר לכמה דקות...שיתייצב קצת ויתקרר
אחרי כמה דקות ממיסים שוקולד ואליו מוסיפים מים ,נס קפה ושמן ומערבבים
ואז מצפים ( כמו ציפוי לעוגה רגילה) בעדינות עם כף![]()
מעולם לא התעסקתי בבשר כזה.. ואין לי מושג מה עושים איתו...
אשמח לרעיונות.
תודה
אפשר לפרוש (שיהיה כמה שיותר שטוח) בעזרת סכין.
למרוח בשמן זית, פלפל מלח ומעט דבש, ולהניח מעל הירקות במרק ב20 דק' -חצי שעה האחרונה של הבישול.
או להתייחס אל החלקים כמו אל בשר ולהכין כמו צלי בשר, רק כמובן בישול הרבה יותר קצר.
ואפשר למלא במילוי - ירקות מוקפצים, או עוף טחון עם תבלינים או אפילו אורז, ולבשל מגולגל ברוטב.
מנסה לעזוראחרונהלפינוקים בריאים. יש דבר כזה?
אוכל שווה, שגם בריא?
ויש לי הגדרות למה שמותר לי, אם למישהו יהיה רעיונות ממש אשמח.
דברים שאפשר להכין לשבת\לערב זוגי מושקע\לכל צורך בפינוק...
מותר:
אגוזים ושקדים מכל הסוגים,
כולל חמאת בוטנים טבעית. (בלי סוכר)
טחינה
אבוקדו
כל הקטניות
כל הירקות
ממש קצת פירות
דגנים מבושלים בלבד, ולא בכמויות...
פריכיות
ביצים
דגים - אבל אני לא חסידה גדולה שלהם... אולי אם ממש טעים ילך קצת..
אסור:
לחם מכל סוג
סוכר, דבש, סילאן
בשרי
חלבי
שמן.
אפשר חריגות קטנטנות לכיוון של טיפה סילאן טבעי,
ואני לא ימות גם מטיפה גבינה - לא עתירת שומן...
ממש ממש יעזרו לי רעיונות... תודה!
תחליף לממתק (יקר מאד, אבל לפעמים יש צורך בממתקים)
בקור הזה מרקים ממש יכולים לפנק. יש לי מתכון למרק אפונה טעים ובלי שמן בכלל, אם מעניין אותך
ואני ממש אוהבת דגים, אבל אין לי מושג איך מכינים מתכונים טעימים בלי שמן..
ומוסיפים מעט סילאן טבעי
אסור לך שמן לגמרי? גם לא לטיגון בצל וכאלה?
אולי פשטידות?
פשטידות - יש לך כאלה כמעט בלי קמח?
וטעימות?
פשוט ניסיתי לחשוב על דברים שפחות קריטי בהם השמן
ואגוזים למיניהם השונים מאד מזינים, משביעים וטעימים, שווה לך שיהיה לך בבית כל מיני סוגים
ראיתי שכתבת שאפשר גבינה, קוטג' גם אפשרי?
במקום קמח שמתי תפו"א אדמה מעוך לפירה
אין לי מתכון מדוייק אבל נגיד אידיתי בצל ופיטריות. עירבבתי עם פירה מתפו"א אחד וביצה. שמתי בתבנית אינגליש קייק.
נראה לי שגם עשיתי משהו דומה עם כרשה. או עלי סלק.
בטטה מבושלת ותפו"א וביצה. גם יצא נחמד.
לביבות מירקות שונים אני מכינה בלי קמח ויוצא מצויין.
תפו"א מגורר וביצה ותבלינים. שמים עם כף ערמות במחבת ומטגנים. אפשר גם לשמן תבנית אפיה ולאפות בתנור. (אפשר גם עם בטטה, קישוא, כרשה, עלי סלק)
בקשר לבצל- אפשר להשחים בצל (נגיד לחביתה או פשטידה) בלי שמן ויוצא נחמד. רק דורש סבלנות...
את שמה את הבצל במחבת, איך שהוא טיפה מתחיל להשרף את מוסיפה ממש טיפה טיפה מים. רק שירטיב את התחתית. ואז מערבבת קצת ומשאירה עוד במחבת. כשזה מתייבש ומתחיל שוב להשרף שוב מוסיפה טיפה טיפה מים. ככה עד שזה יוצא שחום, כמו מטוגן.
פירה בטטה.
כעיקרון זה גם עשוי להחליף ביצה (אז לכן זה לא בדיוק תחליף קמח) אבל עם טיפה ניסוי וטעיה תצליחי להכין איתו פשטידות מעולות
שזה בלי גבינה , לדעתי
אני לא יודעת מספיק מה עם קמח תירס, נשמע לי שזה כן בסדר, כי זה לא דגן..
תפו"א גם אסור, בטטה מותר.
אורז - מותר במידה.
סלט בורגול חם של ניקי ב - ממש שווה
המבורגר מעדשים זה נשמע מעניין! אחפש מתכון, תודה!
מותר רסק.
איזה ממתקים יש שהם בלי סוכר\סילאן\תמרים? את יודעת?
גרנולה - בעיה. זה דגן אפוי.
דייסות - אני שונאת!!!
אם כי קשה לקרוא לזה אוכל מפנק, ולא יודעת איך יראה אם אגיש את זה לסעודת שבת לשולחן...
שוקולד - מלא בסוכר מצד הקקאו שבו.. גם אם לא מוסיפים לו סוכר.
ותחליפי הסוכר גם לא טובים לי, מלבד סטיוויה.
כנל בחלבה בלי סוכר וכו'.
תפוצ'יפס, ביסלי וכו' - מלאים שמן כידוע, ותפוציפס, עשוי מתפו"א...
רק לא יודעת איך משתמשים בדבר הזה ואיך יוצא הטעם...
סלט פירות זה הרבה יותר מידי בשבילי, אלא אם כן י
היה טעימה קטנה ולא מספקת... כנל שייק וכו'...
תודה רבה!
יש לך רעיון אולי למשהו מעניין עם ערמונים?
) אפשר לנסות עם חמאת בוטנים. אפשר להקפיא.וחלב שקדים קניתי, והוא די מגעיל...
ביצה קשה חתוכה לריבועים (שמים במכשיר חיתוך של הביצה פעמיים שתי וערב) מעל הכל טחינה (אני עושה עם טחינה מלאה). תוספת מפנקת זה חציל, אפשר לאפות אותו כמו אנטיפסטי.
יאמי יאמי
) עגבניה, מלפפון הרבה פטרוזיליה. רוטב לפי בחירה אני מתבלת את כל הסלטים עם לימון מלח פלפל ושמן זית אבל כל רוטב הולך
זה משביע ממש ושיא המפנק
נפתח לי התיאבון..בצל, תפו"א (אפשר לוותר...) בטטה, דלעת\דלורית, גזר, (אפשר קצת גמבה) - הכל חתוך לקוביות
מאדה את זה קצת בסיר רחב ושטוח.
מערבבת בכוס מים רסק עגבניות, פפריקה, מלח (קצת כורכום) - שופכת מעל הירקות.
מוסיפה עוד קצת מים , ככה שיהיה נוזלים אבל שלא יכסה את כל הירקות (נגיד חצי מהגובה שלהם בערך)
מרתיחה, מכסה ומבשלת על אש קטנה איזה שלושת רבעי שעה, עד שהכל מתרכך.
לקראת סוף הבישול מערבבת את התבשיל פעם אחת שגם הירקות העליונים יקבלו רוטב.
יוצא ממש טעים. אפשר לאכול עם אורז. או בורגול\קינואה וכו'
אפשר בלי שמן. זה הדבר הכי קרוב לקינוח שאני חושבת עליו שהוא לא מתוק ולא מכיל פירות.
עוד משהו "קינוחי"- אולי עוגיות שקדים וחלבון. זה מכיל אמנם סוכר אבל אולי אפשר לסות להכין בלי. נראה לי עדיין שיכול לצאת נחמד. http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2847/
סושי את אוהבת? כי זה סוג של אוכל מפנק, למי שאוהב, ונראה לי לא מכיל משהו שאסור. אפשר להכין לבד. ואפשר בלי דגים. (אני לא אוהבת סושי כ"כ אבל כשהכנו בבית בלי דגים אז דווקא יצא נחמד לטעמי).
עוד מגזרת המיוחדים- דפי אורז. אפשר לעטוף בזה ירקות טריים או מבושלים. זה יוצא חגיגי כזה.
סלמון מעושן מותר?
קמח אורז מותר? כי אז אפשר את זה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3545512,00.html
זה יוצא נחמד.
אם אפשר תירס - אז אפשר "קוסקוס" מקמח תירס - לדוגמא כזה
גם סלט חיטה זה טעים. יש מתכונים ברשת...
קטניות - מרקים מכל הסוגים,
פירה מעדשים אדומות,
קינואה עם ירקות,
אורז עם מג'דרה - מותר?
ירקות -
אנטיפסטי,
ירקות מאודים,
אבל הכל זה לא פינוקים , אלא אוכל בסיסי,
להמיס חמאת בוטנים ולשפוך על פצפוצי אורז, לשים עם כף בתוך מנגטים...
אפשר להוסיף שקדים טחונים...
תביאו גם רעיונות לפינוקים כשהרשימה היא פחות או יותר אותו דבר רק בלי אורז, חיטה, ירקות שורש, טחינה. מתוך האגוזים אפשר רק קשיו ושקדים. מותר דבש וסוכר וקפה.
אם מותר לך טיפה שמן זית
פסטו , אגוזי מלך (או לוז או צנוברים הכי טעים ויקר...)
זה ממש טעים!
אף פעם לא היה לי מוצלח, רוצה להכין לחנוכה
תודה 
יחסית עם הרבה חמאה 200 גרם אבל שווה ביותר
הבצק יוצא מעולה עם ריח משגע ונוח לעבודה...
מה זה פפריקה בעצם?
האם סוג של צמח?
או תערובת של מרכיבים??
האם במקור הוא חריף/מתוק???
תודה למחכימים 
יש פפריקה מתוקה, מפלפלים אדומים מתוקים, ויש פפריקה חריפה מפלפלים אדומים חריפים.
סתומצרפת קישור לחוברת מתכונים לחנוכה להורדה מערוץ הידברות
זה נשלח לאימייל לא לדואר נכנס ,לקידומי מכירות
כולל: סופגניות, דונאטס, ספינג, לביבות גבינה וכו
יאמי!!!
משום מה הוא לא פותח לי 
יש לך מצב לצרף קובץ?
איך?פלפל שחור
מחייכת =)
חשבתי שבישלת את זה..פלפל שחור
נשמע מעולה! מעניין לנסותabc
מחייכת =)אחרונה
זה עולה באזור ה70-80ש"ח
וזה יתאים לכם לכל תנור שיהיה לכם בהמשך
http://www.avikal.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=630
http://www.aviv-parts.co.il/Catalog.asp?t1=3&t2=8
תכתבו בגוגל "רשת מתכווננת לתנור"
מזל טוב יעל ![]()
איך מכינים את הסלט חומוס ותירס גמדי?
הכנתי לביבות בטטה אפויות לארוחת ערב?
מה אפשר לשדך לזה ???
אני מכינה תפוחי אדמה בלי לכסות בנייר כסף
בערך 45 דקות עד שעה וזה מוכן בערך בחום 200, 200 וקצת
אבל גם אם את מכסה זה לא נראה לי אמור לקחת שעתיים ורבע...
אצלי התנור עשה בעיות אז קניתי מדחום לתנור(בערך חמישים שקל) ואני אופה איתו ויודעת מה המעלות
עדיף אחרי חצי שעה להנמיך ל 160 בערך, לוקח יותר זמן אבל יוצא רך בפנים.
התנור שלי חזק יחסית אז 200 אצלי אולי שווה ל 220 אצלך.
מוכן,
ולא מכסה.
ועוד משהו- שמתי לב שאם יש הרבה שן זה נהיה מוכן מהר יותר.
שעוזר לקצר את זמני האפייה, לחתוף את התפו"א לפרוסות ולשלוק אותם במים רותחים כעשר דקות, להוציא ולסנן ורק אז לתבל ולהכניס לתנור..
לפעמים הסחורה בשוק לא טובה.
כבר היו תפוחי אדמה שלא התרככו בכל בישול
ובננות שלא הבשילו אחרי שבועיים..
תנסו לקנות סחורה של מקום אחר
חשבתי אולי להכין לאחד מערבי החנוכה פריקסה
אבל אין לי כ"כ ניסיון בטיגון בצקים, גם לא סופגניות...
ואין לי מד חום...
איך יודעים מתי השמן מספיק חם ושלא יהיה חם מדי?
אחרי שהשמן מספיק חם צריך להנמיך את האש?
בקיצור אשמח לתובנות בנושא שלא בטעות יצא לי אפוי מבחוץ ובצק בפנים וכו...
תודה מראש![]()
ולא על העיגול עם האש הקטנה, אלא על הבינוני ובחום גבוה.