שרשור חדש
תעלומת ביצת העיןtagel
יש לנו תעלומה. נשמח אם תעזרו לנו לפתור אותה. כל פעם שאנחנו מכינים ביצת עין היא נדבקת לנו למחבת בצורה שממש צריך לגרד אותה וחלק נשאר במחבת וכו.
מה ניסינו? לשים רק כשהשמן רותח, מחבתות שונות, לפזר במחבת ולרכז את החביתה במחבת.
יש למישהו הצעה למה זה קורה ואיך פותרים את זה? לא קורה עם חביתה רגילה
לשים קצת יותר שמןאני84
אולי המחבת מאד ישנה?משיח עכשיו!


תנסו קודם לטגן חביתה רגילה אחת ואז את הביצת עין...חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ט בכסלו תשע"ז 10:06

גם לי זה קורה לפעמים. מעצבן.

ולפעמים זה דווקא יוצא בסדר. נראה לי זה קשור לחום המדוייק של השמן והמחבת.

^^נקודה טובה
גם במחבת אחת אצלנו!! כנראה זה הסוג.
מדביק רק ביצות עין
תהפכי את החביתה עם לקקן מסיליקון, אין סיכוי שידבק!חדשה ישנה

אני מתה על הלקקן מסיליקון, משתמשת בו להכל!

אז ככהtagel
אנחנו זוג צעיר, המחבתות בנות שנה חאת בערך. ניסינו כמה מחבתות..
אין את הבעיה הזאת בכלל עם חביתות רגילות..! יוצאות יפות ושלמות כמו במסעדה..
משתמשים בספתצ'ולה מסיליקון, טובה מאוד

ננסה באמת אחרי חבית. רגילה.. תודה!!!
אש גבוהה מידי?אביגיל~!


את משמנת מספיק את המחבתקראנץ שוקולד

האש גבוהה מדי??

תנסו לעבוד עם מחבתות טפלון..

^^ בחביתת עין אני שמה בערךחדשה ישנה
פי שניים שמן מחביתה רגילה
באמת תעלומה.לב אמיץ

בהכנת ביצת עין אני שמה ממש רק כמה טיפות שמן.

אבל לחכות שהמחבת והשמן יתחממו, ואז להטות את המחבת מצד לצד שהמעט שמן יכסה את תחתית המחבת כמה שיותר.

לתת לביצה להתבשל מספיק, ואז החלבון נפרד מעצמו מתחתית המחבת.

 

משתמשת במחבת טפלון או ציפוי שיש. למחבת עם ציפוי קרמי באמת ביצת עין נדבקת.

לשים על אש יותר נמוכה...בתאל1אחרונה


מה אתם יותר?קראנץ שוקולד

אנשים של בורקס(לסוגיו) או קרואסון?
במבה, דוריטוס או פסק זמן?

או בקיצור מה אתם אוהבים יותר מתוק או מלוח? ליקוק

וואו! שאלה קשה..יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שמתוק יותר.
^^^פנסאי
בדכ מתוק, אבל לפעמים מלוח...
שניהםמחייכת =)
עבר עריכה על ידי מחייכת =) בתאריך י"ח בכסלו תשע"ז 20:18
תלוי מתי
לא אוהבת כ"כ חטיפים, יותר נוטה למתוקים..ואם כבר אז שאני מכינה. יותר שווה
בתור אוכל - תלוי מה. לרוב מלוח (אבל עדין, לא מלוח מידי)
תלוי לאיזה צורךשוקולד לבן

אם פינוק- כמעט תמיד מתוק

אבל אוכל אמיתי אני דווקא לא אוהבת מתוק אלא מלוח

גם אני לא מחבבת אוכל מתוק...יעל מהדרום
ברור שקרואסוןאריק מהדרום
אבל לא הרוגלך המוגדל הזה שישראלים משום מה מתעקשים לקרוא לו קרואסון, אלא קרואסון אמיתי.
בורקס!!!סתו

אבל גם פסק זמן.... ;) !!!!!!

 

זה לא מחייב מתוק/מלוח תלוי מה זה.

 

אני חובבת מושבעת של בצק עלים (בורקסים בלע"ז) וגם של שוקולד, בהחלט!!!

 

לא סובלת דוריטוס..

^^ריבוזום
בדיוק הטעם שלי גם כן אבל המון זמן מאז שנגעתי בבצק עלים

ממ.. אבל דוריטוס בעצם אני לא ממש מחבבת, אבל גם לא "לא סובלת".
במבה ❤ט'
לא בורקס ולא קוראסון, דוריטוס מעולם לא טענתי וגם פסק זמן.


מתוק או מלוח זה תלוי בתקופה.
מתוקdora
מתוק!!שמן פשתן


מתוק 😋adar
יותר אוהבת את הסגנון המלוח... אבל....מנסה לעזור

לא דוריטוס ולא צ'יטוס- לא מסוגלת להריח אותם אפילו! לא טעמתי בחיים...

 

אלא במבה, צ'יפס וכד'.

 

וגם מיזה אני לא כזה מתלהבת... רק כשאני ממש רעבה וזאת האופציה היחידה שלי לאכול...

 

אבל אוהבת גם שוקולד ועוגות (הפשוטות בעיקר... טורט... שוקולד וכד'. לא קצפות)

 

ואוכל... מבושל... מתובל... טוב

מתוק!! ואי למרות שמזה עשיתם לי חשק לבורקס עכשיווהפי
חמוץ מתוק.מלכת הפרפרים

אבל לא ג'אנק-פוד!

אה וכמובן שכחתיקראנץ שוקולד

סופגניות או לביבות..מוציא לשון

אני מתחבר יותר לצד המלוח(כן כן ) ז"א אני אעדיף מאפים מלוחים למינהם כמו קישים, בורקסים בעדיפות לפילו ופילאס, לביבות למינהן בעיקר הפסטל שבמילוי גבינות..
מתוק זה טעים והכל אבל א"א לאכול מזה יותר מאחד שניים, זה כבר עושה בחילה..
 

לביבות כמובןט'

לא טעמתי סופגניה כבר עשר שנים לפחות.

בשנה שעברה הכנתי לראשונה ויצאה גרסה דיי משונה שלא העזתי לטעום מזה

 

 

וואי גם אני, הפעם האחרונה הייתה לפני איזה ארבע שנים..קראנץ שוקולד

עושה יסורי מצפון לאכול את הפצצת קלוריות הזאתמבולבל

לביבות אני אוהבת 😋adar
סופגניות ביתיות בסגנון אמא בלבד.שמן פשתן

(סופגניות של חנות מגרות מאד, אבל צריך רק להיזכר בהרגשת החנקשהן עושות אחרי 3 ביסים ולהמנע...)

לביבות גבינה מתוקות מאלו שלא עושות בחילה אחרי אחד שניים.

לביבות תפו''א רק במצב שאין משהו אחר לאכול.

 

לביבות. ברור. ולא מתוקותתתמנסה לעזור

חושף שיניים

לביבות. בלי מילויים וכאלה.. הכי פשוט וטעים שישש.א הלוי
תפו"א, בצל ולמחבתתת
גם וגם! לביבות לארוחה וסופגניות לקינוחיעל מהדרום
מלוח... 😍😛😋ש.א הלוי
ומתוק מידי פעם...
בין אוכל מתוק לאוכל מלוח אני מעדיפה מלוח (אוכל לא יכול להיותחופשיה לנפשי
מתוק)
בין חטיף מתוק לחטיף מלוח, מתוק (שוקולד וסוכריות גומי)
פסק זמן...! אני חושבת של מתוק אבל לא יותר מידיאביגיל~!


בדרך כלל מתוקפסידונית

אבל בכמות ממש קטנה.

מלוח..א..א..
מתוק!!!מישהי........

אני לא אוהבת כמעט מלוח...
 

מתוקקקבתשירות בדימוס
אבל לא שוקולד :/ יותר גומי
מתוק..נוצת זהב

מלוח זה זקן כזה..חחח

לא אוהבת מתוק כל כך..~א.ל

אבל גם לא מלוח חצי חיוך

אוהבת מכל דבר במידהמרחף

גם וגם אבל עדיפות למתוקנסימי


אני בשרי 🍗🍗🍗לכל זמן ועת
בורקס ופסק זמן (לא ביחד...)בתאל1אחרונה


עוגיות שוקוצ'יפס של נטלי לויןג'נדס

ממליצה בטירוף!!!

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/oogio-net/Recipe-6f6ff5870244441006.htm

 

טעימות ממש! יצאו פריכות ולא קשות כמו העוגיות עם שמן קנולה... וכמובן יותר בריא... והמרתי לקמח מלא, כרגיל, ויצא מעולה... אה, ובסוכר לבן כתבה כוס, שמתי חצי כוס. בסוכר חום כתבה חצי כוס, שמתי שליש. ויצא מתוק בטירוף.... השוקוצ'יפסים פשוט ממתיקים ממש, שכנראה צריך להוריד עוד יותר את כמות הסוכר...

נראות טוב!משיח נאו בפומ!
השתמשת בשמן קוקוס?
תודהג'נדס
וכן.
נראה ממש טוב!!~א.ל


נראות ממש טוב!יעל מהדרום
מממ. נראות טוב.לב אמיץ


נראות מעולה!!ט'


איפה קונים שמן קוקוס? בחנויות טבע?3015


אפשר. גם בסופרים גדולים נמכרברוקוליאחרונה


מישו יודע מה ההבדל בין פפריקה הונגרית למרוקאית?גתיתא

שתיהן מתוקות.

למה משתמשים בכל אחת?          

כבר ראיתי שיש הבדל בצבע שהן נותנות, אבל בטעם?

למרוקאית מוסיפים שמןקראנץ שוקולדאחרונה
עזרה יצירתית למנה אחרונהשם המשתמשת

ניסינו לעשות עוגיות ספירלה חום-לבן כאלה, עם שמן במקום מרגרינה.

תכלס', לא עבד :/

חצי פשוט התפורר..

 

שמתי את הפירורים בתבנית אינגלישקייק ואפיתי,

בחזוני ראיתי את זה כתחתית לאיזו עוגה/קינוח שווה בעדיפות לכזה פרווה.

 

רעיונות בקהל?

אבל ברחל בתך הקטנה, כי זה ממש לא התחום שלי...

בצק פריך טוב חייב עם חמאה/מחמאהקראנץ שוקולד

בצק עם שמן לא יוצא במרקם טוב, כל הפריכות של הבצק מתקבלת כתוצאה מהחמאה(כמובן שגם מעיבוד נכון ללא פיתוח גלוטן)

אני די הפסקתי לעשות בצק פריךתתתת

בגלל שאני משתדלת לא להשתמש במרגרינה רק בשמן והבצק פריך ושמן פחות יוצא מוצלח

למרות שלאמא שלי יוצא טוב ...

 

את יכולה לעשות עוגת קרמבו עם התחתית שיצאה לך..

שימי מעל ריץ, שקית אינסטרנט וניל. וכוס מים תקציפי במיקסר לפרווה

אם חלבי אז שמנת חלבית אינסטנט וניל וכוס חלב

ולמעלה ציפוי שוקולד מריר חבילה, 7 כפות מים וכף נס קפה וכפית שמן תמיסי ותצפי מעל

תודה!שם המשתמשת

את השוקולד ממיסים ואז שופכים מעל הקצפת?

זה לא נשפך ומאבד צורה כזה?

שמים את הקצפת על התחתית שבתבניתתתתתאחרונה

מיישרים עם מרית ושולחים למקרר לכמה דקות...שיתייצב קצת ויתקרר

 

אחרי כמה דקות ממיסים שוקולד ואליו מוסיפים מים ,נס קפה ושמן ומערבבים

ואז מצפים ( כמו ציפוי לעוגה רגילה) בעדינות עם כףחיוך

 

 

 

אולי לפורר אותם אחרי האפיה ולשלב בגלידת ונילניקיתוש
שוק הודו נקבה- איך מכינים לערב שבתשלומית2

מעולם לא התעסקתי בבשר כזה.. ואין לי מושג מה עושים איתו...

אשמח לרעיונות. 

תודה

שוק מפורק?לב אמיץאחרונה

אפשר לפרוש (שיהיה כמה שיותר שטוח) בעזרת סכין.

למרוח בשמן זית, פלפל מלח ומעט דבש, ולהניח מעל הירקות במרק ב20 דק' -חצי שעה האחרונה של הבישול.

 

או להתייחס אל החלקים כמו אל בשר ולהכין כמו צלי בשר, רק כמובן בישול הרבה יותר קצר.

 

ואפשר למלא במילוי - ירקות מוקפצים, או עוף טחון עם תבלינים או אפילו אורז, ולבשל מגולגל ברוטב.

עזרה דחופה..חדשה ישנה
עזרה דחופה..בורגול-חדשה ישנה
יחס של כמה לכמה מכינים בורגול ומים?
אני צריכה עכשיו..
תודה
אחד ורבע מיםיראת גאולה
כלומר: על כוס בורגול - כוס ורבע מים
תודה רבה,חדשה ישנהאחרונה
בסוף שפכתי לפי העין, אבל טוב לדעת להבא..
שניצל בקרשמש צהובה
ביקשתי מבעלי לקנות סטייק אנטריקוט ובמקום זה הוא קנה שניצל בקר.. אף פעם לא עסקתי בזה אשמח מאוד אם מישהו מכם מכיר מתכון מתאים וטעים לסוג הבשר..
לחמניות קונוס שהכנתי..א..א..

איזה יופי.לב אמיץ


יפה, מה העניין של הקונוס?~א.ל


הקונוס יוצר חלל בתוך הלחמניה ואז את יכולה למלא..א..א..
במה שאת רוצה
הואה! מהמם! מאיפה קונים קונוסים כאלה?מנסה לעזור


קניתי בחנות של כלי בית ואפיה..א..א..
תודה מנסה לעזוראחרונה


מחפשת רעיונות יצירתיים מאד...אורית**

לפינוקים בריאים. יש דבר כזה?

 

אוכל שווה, שגם בריא?

 

ויש לי הגדרות למה שמותר לי, אם למישהו יהיה רעיונות ממש אשמח.

דברים שאפשר להכין לשבת\לערב זוגי מושקע\לכל צורך בפינוק...

 

מותר:

אגוזים ושקדים מכל הסוגים,

כולל חמאת בוטנים טבעית. (בלי סוכר)

טחינה 

אבוקדו

כל הקטניות

כל הירקות

ממש קצת פירות

דגנים מבושלים בלבד, ולא בכמויות...

פריכיות

ביצים

דגים - אבל אני לא חסידה גדולה שלהם... אולי אם ממש טעים ילך קצת..

 

אסור:

לחם מכל סוג

סוכר, דבש, סילאן

בשרי

חלבי

שמן.

 

 

אפשר חריגות קטנטנות לכיוון של טיפה סילאן טבעי,

ואני לא ימות גם מטיפה גבינה - לא עתירת שומן...

 

 

ממש ממש יעזרו לי רעיונות... תודה!

 

אגוזים טחונים מעורבים בשקדיה ומעט סילאן טבעישוקולד לבן

תחליף לממתק (יקר מאד, אבל לפעמים יש צורך בממתקים)

 

בקור הזה מרקים ממש יכולים לפנק. יש לי מתכון למרק אפונה טעים ובלי שמן בכלל, אם מעניין אותך

ואני ממש אוהבת דגים, אבל אין לי מושג איך מכינים מתכונים טעימים בלי שמן..

מרקים יש לי... אבל חוץ מהם.. תסבירי יותר על האגוזים שאמרת?אורית**


טוחנים אגוזים כמה שיותר, מערבבים עם שקדיהשוקולד לבן

ומוסיפים מעט סילאן טבעי

 

אסור לך שמן לגמרי? גם לא לטיגון בצל וכאלה?

אולי פשטידות?

אולי טיפה אפשר, אבל אני כבר מאדה במקום לטגן.אורית**

פשטידות - יש לך כאלה כמעט בלי קמח?

וטעימות?

אני לא אוהבת פשטידות אז אין לי מתכוניםשוקולד לבן

פשוט ניסיתי לחשוב על דברים שפחות קריטי בהם השמן

ואגוזים למיניהם השונים מאד מזינים, משביעים וטעימים, שווה לך שיהיה לך בבית כל מיני סוגים

 

ראיתי שכתבת שאפשר גבינה, קוטג' גם אפשרי?

בפסח הכנתי כמה פשטידות שיצאו די נחמדותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ט בכסלו תשע"ז 11:03

במקום קמח שמתי תפו"א אדמה מעוך לפירה

אין לי מתכון מדוייק אבל נגיד אידיתי בצל ופיטריות. עירבבתי עם פירה מתפו"א אחד וביצה. שמתי בתבנית אינגליש קייק.

נראה לי שגם עשיתי משהו דומה עם כרשה. או עלי סלק.

בטטה מבושלת ותפו"א וביצה. גם יצא נחמד.

 

לביבות מירקות שונים אני מכינה בלי קמח ויוצא מצויין.

תפו"א מגורר וביצה ותבלינים. שמים עם כף ערמות במחבת ומטגנים. אפשר גם לשמן תבנית אפיה ולאפות בתנור. (אפשר גם עם בטטה, קישוא, כרשה, עלי סלק)

 

בקשר לבצל- אפשר להשחים בצל (נגיד לחביתה או פשטידה) בלי שמן ויוצא נחמד. רק דורש סבלנות...

את שמה את הבצל במחבת, איך שהוא טיפה מתחיל להשרף את מוסיפה ממש טיפה טיפה מים. רק שירטיב את התחתית. ואז מערבבת קצת ומשאירה עוד במחבת. כשזה מתייבש ומתחיל שוב להשרף שוב מוסיפה טיפה טיפה מים. ככה עד שזה יוצא שחום, כמו מטוגן.

 

טוב עכשיו אני רואה שאסור תפו"א... אבל אולי אפשר כנ"ל רק עםחילזון 123

פירה בטטה.

את יכולה להחליף את הקמח בפשטידות בקמח חומוסאיזו נחמה

כעיקרון זה גם עשוי להחליף ביצה (אז לכן זה לא בדיוק תחליף קמח) אבל עם טיפה ניסוי וטעיה  תצליחי להכין איתו פשטידות מעולות

יש גם פנקייקס מקמח חומוסהחיים שוים

שזה בלי גבינה , לדעתי

את יכולה לשים אורז במקום קמח.מלכת הפרפרים


לחם מכל סוג שהוא?העוגב
זה אומר שאסור לך קמח בכלל? מה אסור לך בלחם?
חסר לי הפרט הזה של אם מותר לך קמח או לא, ומאיזה סוג (דגנים, תירס, תפו"א, אורז..)
אסור דגנים אפויים בכלל, רק מבושלים.אורית**

אני לא יודעת מספיק מה עם קמח תירס, נשמע לי שזה כן בסדר, כי זה לא דגן..

תפו"א גם אסור, בטטה מותר.

אורז - מותר במידה.

גרנולה ודייסת קואקר מותר?החיים שוים

סלט בורגול חם של ניקי ב - ממש שווה

 

תודה! אחפש בעז"ה.אורית**


כדורי בריאות. אחלה ממתקיראת גאולה
‏(אין לי מתכון. תמרים + אגוזים וכו + גרעינים למיניהם)
גרנולה מותר?
בטטה אפויה זה מעדן. אפשר גם להוסיף לסלט. אני בכלל משוגעת על ירקות בתנור.
יש ממתקים מחמאת בוטנים עם אגוזים / שקדים, קוואקר וכאלו. (ברעיון אלו מתכונים עם קורנפלקס ושוקולד, אבל זה מעדן גם אם תורידי אותם).
קציצות / המבורגר מעדשים.
מותר רסק עגבניות? או לבשל מעגבניות אמיתיות... קציצות דגים בתוך רוטב עגבניות. אפשר להוסיף לדגים ירקות מגורדים.
תודה! כדורי תמרים... בעייתי. תמרים זה בעיה.. אפשר רק טיפה.אורית**

המבורגר מעדשים זה נשמע מעניין! אחפש מתכון, תודה!

מותר רסק.

איזה ממתקים יש שהם בלי סוכר\סילאן\תמרים? את יודעת?

גרנולה - בעיה. זה דגן אפוי.

דייסות - אני שונאת!!!

בלי סוכר יש הרבההעוגב
השאלה אם לא מפריע שאר המרכיבים...
סוכריות ללא סוכר, מסטיקים, שןקולד ללא סוכר, חלבה ללא סוכר... בקיצור- סוכר הוא לא הבעיה, כי מאוד מודעים אליו היום..
גם תפוצ'יפס

סוכריות ומסטיקים - עוד איכשהו.אורית**

אם כי קשה לקרוא לזה אוכל מפנק, ולא יודעת איך יראה אם אגיש את זה לסעודת שבת לשולחן...

 

שוקולד - מלא בסוכר מצד הקקאו שבו.. גם אם לא מוסיפים לו סוכר.

ותחליפי הסוכר גם לא טובים לי, מלבד סטיוויה.

כנל בחלבה בלי סוכר וכו'.

תפוצ'יפס, ביסלי וכו' - מלאים שמן כידוע, ותפוציפס, עשוי מתפו"א...

 

 

חשבתי שדיברת על הסוכר התעשייתי, המעובד..העוגב
מעבר לזה, לא חשבתי שדיברת על דברים כלליים, אלא לעצמך...
ב"הצלחה!

מהניסיון שלי (רשימה שונה לגמרי)
בהתחלה קשה, אבל אחר כך מתרגליםם לטעמים ולסוג התזונה הזה, ב"ה ההרגל ייעשה את שלו
עוגיות טחינהיראת גאולה
האמת שאין לי מתכון מוצלח, כשאני ניסיתי לא יצא משהו... אבל אולי תצליחי. אם את אוהבת טעם של טחינה/ חלבה, אפילו טיפה סילאן כבר ימתיק.
אני משתמשת בטחינה כתחליף למיונז ברטבים ובסלטים.
אני ניסיתי משו ואהבתיהעוגב
ביצים וטחינה, דבש/סילאן לפי הטעם, סודה לשתיה...
במקור אמרו לי כעוגה, עשיתי כעוגיות ויותר אהבתי, בעיקר בגלל המרקם, שימי לב שמוכן ממש תוך דקות
תודה! אני ינסה אולי עם סטיוויה, שכחתי להגיד שמותר לי...אורית**

רק לא יודעת איך משתמשים בדבר הזה ואיך יוצא הטעם...

עוד רעיונותיראת גאולה
קינוחים מפירות - שייק פירות, גלידה / ברד מפירות (פירות קפואים טחונים או פירות טחונים עם קרח) או סלט פירות...
אפשר פשטידות / קציצות אפויות - ירקות + ביצים ותבלינים.
אפשר לטגן בצל במים, אפשר חביתה במים.
פירות זה אחלה, רק שאני לא יכולה בכמות כזאת...אורית**

סלט פירות זה הרבה יותר מידי בשבילי, אלא אם כן י

היה טעימה קטנה ולא מספקת... כנל שייק וכו'...

 

תודה רבה!

 

יש לך רעיון אולי למשהו מעניין עם ערמונים?

עוד משהו שנזכרתי. סליחה על ההצפהיראת גאולה
להכין חלב שקדים. (אם חסר לך חלב... כי אני הכנתי אבל לא עשיתי איתו כלום...)‏
קוקוס מותר?
הייתי מנסה להכין כדורי תמרים עם קצת תמרים והרבה אגוזים ושקדים, וזרעונים בריאים. אם מותר, גם קוקוס. אני בטוחה שזה יצא טעים מאוד (ויקר) אפשר לנסות עם חמאת בוטנים. אפשר להקפיא.
אני ינסה. שהבנק יתמודד, אני צריכה לחיות ממשו...אורית**

וחלב שקדים קניתי, והוא די מגעיל...

ממש דוחה..קראנץ שוקולד
אני מכין בזמן האחרון שייק בריאותקראנץ שוקולד
שםבננה אחת תמר אחד כף זרעי פשתן,חופן גרעיני דלעת חופן גרעינים שחורים מפוצחים(לא קלויים) וחופן אגוזי מלח, יוגורט וטוחן הכל לשייק אם רוצים שיהיה פחות סמיך מוסיפים חלב או מיץ תפוזים..
משביע מאד טעים ובריא..
כמה רעיונותיש בי אהבה ו..
1. סלט סביח- עגבניה מלפפון בצל חסה וגזר מגורד חתוכים (תכלס אפשר כל ירק, אני מוסיפה גם צנונית אם זו העונה), גרגירי חומוס מבושלים עדיף חמים כי יותר טעים ביצה קשה חתוכה לריבועים (שמים במכשיר חיתוך של הביצה פעמיים שתי וערב) מעל הכל טחינה (אני עושה עם טחינה מלאה). תוספת מפנקת זה חציל, אפשר לאפות אותו כמו אנטיפסטי.
2. סלט טונה- הכי אני אוהבת בערב, ירקות חתוכים טונה ביצה קשה חתוכה וטחינה מעל הכל יאמי יאמי
3. סלמון בתנור ושעועית ירוקה
4. מוקפץ ירקות ירוקים- מכניסה לסיר עם כף שמן זית לפי הסדר הבא: בצל, כרפס, פטריות, קישוא, כרוב (חתיכות גסות), שעועית ירוקה וברוקולי. מוסיפה מלח ופלפל בלבד. אחרי השעועית וברוקולי סוגרת את מכסה הסיר כדי לאפשר להם להתבשל מהאדים ואם הסיר מתחיל להתייבש מנמיכה את האש. אני ובעלי מחסלים תוך שניות (הילדים לא נוגעים חח)
5. סלט עדשים שחורות ובורגול- מבשלת עדשים שחורות בסיר, בנפרד מבשלת בורגול טחון דק (אפשר גם קינואה אם בורגול אסור), קוביות בטטה עם מעט שמן זית מלח ופלפל לתנור 15 דקות. כשהכל מוכן מערבבת לקערה מוסיפה- בוטנים מלוחים, אגוזי מלח קצוצים גס, פולי סויה יבשים (כל זה רד אם יש- מביא האגוזים במקרר משתנה וכך גם הסלט ) עגבניה, מלפפון הרבה פטרוזיליה. רוטב לפי בחירה אני מתבלת את כל הסלטים עם לימון מלח פלפל ושמן זית אבל כל רוטב הולך זה משביע ממש ושיא המפנק
מקווה שעזרתי נפתח לי התיאבון..
לא יודעת אם זה נקרא משהו מפנק.. הכנתי אתמול "גולש" ירקותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ט בכסלו תשע"ז 10:49

בצל, תפו"א (אפשר לוותר...) בטטה, דלעת\דלורית, גזר, (אפשר קצת גמבה) - הכל חתוך לקוביות

מאדה את זה קצת בסיר רחב ושטוח.

מערבבת בכוס מים רסק עגבניות, פפריקה, מלח (קצת כורכום) - שופכת מעל הירקות.

מוסיפה עוד קצת מים , ככה שיהיה נוזלים אבל שלא יכסה את כל הירקות (נגיד חצי מהגובה שלהם בערך)

מרתיחה, מכסה ומבשלת על אש קטנה איזה שלושת רבעי שעה, עד שהכל מתרכך.

לקראת סוף הבישול מערבבת את התבשיל פעם אחת שגם הירקות העליונים יקבלו רוטב.

 

יוצא ממש טעים. אפשר לאכול עם אורז. או בורגול\קינואה וכו'

 

 

מה עם פופקורן?חילזון 123

אפשר בלי שמן. זה הדבר הכי קרוב לקינוח שאני חושבת עליו שהוא לא מתוק ולא מכיל פירות.

 

עוד משהו "קינוחי"- אולי עוגיות שקדים וחלבון. זה מכיל אמנם סוכר אבל אולי אפשר לסות להכין בלי. נראה לי עדיין שיכול לצאת נחמד. http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2847/

 

סושי את אוהבת? כי זה סוג של אוכל מפנק, למי שאוהב, ונראה לי לא מכיל משהו שאסור. אפשר להכין לבד. ואפשר בלי דגים. (אני לא אוהבת סושי כ"כ אבל כשהכנו בבית בלי דגים אז דווקא יצא נחמד לטעמי).

עוד מגזרת המיוחדים- דפי אורז. אפשר לעטוף בזה ירקות טריים או מבושלים. זה יוצא חגיגי כזה.

סלמון מעושן מותר?

 

קמח אורז מותר? כי אז אפשר את זה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3545512,00.html

זה יוצא נחמד.

 

אם אפשר תירס - אז אפשר "קוסקוס" מקמח תירס - לדוגמא כזה

 

גם סלט חיטה זה טעים. יש מתכונים ברשת...

 

 

מנסה לחשוב על עודהחיים שוים

קטניות - מרקים מכל הסוגים, 

פירה מעדשים אדומות,

קינואה עם ירקות, 

אורז  עם מג'דרה - מותר?

ירקות - 

אנטיפסטי,

ירקות מאודים,

 

אבל הכל זה לא פינוקים , אלא אוכל בסיסי,

 

 

 

זה לא פינוק כל מה שכתבתםzmil
ממתקוןטוב בסדר

להמיס חמאת בוטנים ולשפוך על פצפוצי אורז, לשים עם כף בתוך מנגטים... 

אפשר להוסיף שקדים טחונים...

אפשר לנצלש?מלכת הפרפרים

תביאו גם רעיונות לפינוקים כשהרשימה היא פחות או יותר אותו דבר רק בלי אורז, חיטה, ירקות שורש, טחינה. מתוך האגוזים אפשר רק קשיו ושקדים. מותר דבש וסוכר וקפה.

ממליצה לך לפתוח שרשור חדשבארץ אהבתי
ותכתבי מחדש מה מותר ומה אסור. זה מבלבל ככה ולא תקבלי תגובות בצורה כזאת...
בהצלחה!
סלט פסטוהחיים שוים

אם מותר לך טיפה שמן זית

פסטו , אגוזי מלך (או לוז או צנוברים הכי טעים ויקר...)

זה ממש טעים!

ה' יברככם!! תודה על הרעיונות!! תודה על המחשבה והמאמץ..אורית**אחרונה


אפשר מתכון לאלפחורס?נשואה מאושרת.

אף פעם לא היה לי מוצלח, רוצה להכין לחנוכה

 

תודה

אלפחורס של קרין גורן מעולה!!!תתתתאחרונה

יחסית עם הרבה חמאה 200 גרם אבל שווה ביותר

הבצק יוצא מעולה עם ריח משגע ונוח לעבודה...

 

 

http://www.carine.co.il/page_298

עקב דיון שעלה במטבחנו...סתו

מה זה פפריקה בעצם?

האם סוג של צמח?

או תערובת של מרכיבים??

 

האם במקור הוא חריף/מתוק???

 

תודה למחכימים

תמיד חשבתי/ ידעתי שזה פלפליראת גאולה
פפריקה היא תבלין שעשוי מפלפלים מיובשים וטחונים.מארי

יש פפריקה מתוקה, מפלפלים אדומים מתוקים, ויש פפריקה חריפה מפלפלים אדומים חריפים.

מויקיפדיה נראה שמדובר בצמח שונה מאותה משפחהשוקולד לבןאחרונה
חח תודה סתו


חוברת מתכונים חמודה לחנוכהתתתת

מצרפת קישור לחוברת מתכונים לחנוכה להורדה מערוץ הידברות

זה נשלח לאימייל לא לדואר נכנס ,לקידומי מכירות

כולל: סופגניות, דונאטס, ספינג, לביבות גבינה וכו

יאמי!!!

 

http://www.hidabroot.org/

 

תודה חמודהסתו

משום מה הוא לא פותח לי

יש לך מצב לצרף קובץ?

שולחת קישור נוסףתתתת

http://www.hidabroot.org/article/215447

 

תראי אם זה נפתח לך...

מי רוצה שתיכנס לקישור הזה ולא הראשוןתתתתאחרונה

ששלחתי שמביא לאתר הידברות הראשי

 

 

http://www.hidabroot.org/article/215447

 

הכנתי חמאת בוטנים!! מדהים לגלות כמה דברים אפשרמחייכת =)
להכין בבית ...ברוך ה' (:
וואו! מגניב איך?פלפל שחור
נראה מעולה! 😋
תודה מחייכת =)
המתכון-
2 כוסות בוטנים קלויים בלי הקליפה, לטחון אותם במעבד מזון.
כשזה טחון להוסיף 2 כפות שמן. להמשיך לטחון עד שנהיה מרקם נוזלי..והנה חמאת בוטנים טבעית!! פשוט וקל..
וואו! נשמע פשוט חשבתי שבישלת את זה..פלפל שחור
קלית אותם לבד? הם קולים אותם עם הרבה מלח.
לא, זה קנוי קלוי..פשוט הורדתי את הקליפה עם המלחמחייכת =)
מוכרים גם בוטנים לא קלויים ואפשר לקלות לבדחילזון 123


נשמע מעולה! מעניין לנסותabc
תודה
תודה!! מחייכת =)אחרונה
מקרריםרוני ב
שאלה קצת לא קשורה, אבל אשמח לשמוע על איזה מקרר שאתם ממליצים עליו, או חברה ספציפית שהיא אמינה ואפשר לסמוך עליה. אני מעוניינת במקרר עם 3/4 דלתות, מקפיא תחתון.
אשמח להמלצות! אני ממש אובדת עצות..
תודה
סלט חסה עם פירות הדריעל*
הייתם טובים ברעיונות לחסה עם מנגו, אז ננסה אתכם שוב -
רעיונות לסלט חסה עם פרי הדר (קלמנטינות/אשכולית אדומה/תפוז/אחר?)

ואיך כדאי לתבל?
תודה!
פומלה ו פקאן סיניברוקולי
לתבל - שמנז, מלח, סוכר, חוצץ , לימון
אבל פומלה זה הרבה יותר מדי התעסקות...יעל*
😑

וזה גם הפרי הדר הכי טעים
כמה רעיונותחוזרת
חסה שקדים מולבנים פרוסים ותפוז עם שמן זית ומלח גס
חסה קלמנטינה ופקאנים/בוטנים עם דבש חרדל ושמן
פעם אכלתי סלט תפוז ואבוקדו, היה ממש טעיםבארץ אהבתיאחרונה
אולי היו בו גם אגוזי מלך?
חסה לא היתה, אבל נשמע לי שהיא יכולה גם להיות מתאימה.
ולא יודעת לגבי תיבול, אבל נראה לי שהיה די פשוט.
לחחחחחח מה זה?משיח עכשיו!
התבנית לא מתאימה לגודל של התנור, היא גדולה מידייעל מהדרום
לק"י

אז שמים אותה בשיפוע.

ככה זה כשקונים תנור יד שניה וזורקים את התבניות מסיבות כשרותיות, ולא קונים חדשות....
הכל נראה טעים! ממליצה לכם לקנות רשת מתכווננת לתנורחילזון 123

זה עולה באזור ה70-80ש"ח

וזה יתאים לכם לכל תנור שיהיה לכם בהמשך

איפה קונים? (ואנחנו סתם מתעצלים לקנות..)יעל מהדרום
אנחנו קנינוריבוזום
בשי עוגן בירושלים
תודה..אם נגיע לירושלים בזמן שהחנויות פתוחותיעל מהדרום


לדוגמא-חילזון 123

http://www.avikal.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=630

 

http://www.aviv-parts.co.il/Catalog.asp?t1=3&t2=8

 

תכתבו בגוגל "רשת מתכווננת לתנור"

א. ערב יום הולדת ליעל.אריק מהדרום
סלט תירס גמדי וחומוס.
סלט כרוב ותירס.
קציצות בקר ברוטב עגבניות.
ועוגות טורט תפוזים.
מוחהמשיח עכשיו!
היית צריך לכתוב קציצות בקר דבר ראשון
וואו הכל נראה מעולה.לב אמיץ

מזל טוב יעל 

 

איך  מכינים את הסלט חומוס ותירס גמדי?

תודה.לב אמיץ


מזל טוב יעל יקירתי ......ברוקולי

 

@יעל מהדרום

אפשר לתת המלצה? קורץ

 

אם כבר משתמשים בחד"פ.. מת

שימו נייר אפייה..

אלומיניום מוכח כמזיק לגוף חצי חיוך

 

 

תודה ותודה על ההמלצה! אנחנו משתמשים בדר"כ בתבניות חד"פיעל מהדרום
אפשר מתכון לקציצוץzmil
אשתדל לצלם לך מהספר בלי נדריעל מהדרוםאחרונה
עזרה !!!אוצרות

הכנתי לביבות בטטה אפויות לארוחת ערב?

מה אפשר לשדך לזה ???

צזיקי וסלט עגבניות חריףברוקולי
יוגורט עגבניות מגורדות גזר מגורד עם סלקzmilאחרונה
לפעם הבאה -משיח נאו בפומ!
שמנת חמוצה
סלט גדול - חסה, שרי וכו
סופגניות? סופגניות!אביגיל~!
במחבת (למעלה)
מוכןחושף שיניים
יפה מושקעzmil
שמחה. תודהאביגיל~!אחרונה


כמה זמן לוקח לאפות תפו״א בתנור?התנערי מעפר
אתמול חתכתי תפו״א לקוביות לא גדולות.
שפכתי עליהם שמן מעורבב עם פפריקה וגבישי שום.
ופיזרתי מלח מלמעלה.

כיסיתי בנייר כסף, והכנסתי לתנור מחומם (מראש) על 220 מעלות.

חיכיתי שעתיים ורבע (!!) ועדיין היו חלק תפו״א קשים.

כמה זמן לכם לוקח?

אני לא מחבבת את השיטה של לבשל את התפו״א לפני האפייה וגם לא שקיות קוקי...

אשמח לטיפים!
אני לא מכסהאנישוש
לארבעים דק חום גבוה יחסית מאתיים לפעמים גם מאתיים עשרים
זה נשמע ממש מוזרתתתת

אני מכינה תפוחי אדמה בלי לכסות בנייר כסף

בערך 45 דקות עד שעה וזה מוכן בערך בחום 200, 200 וקצת

אבל גם אם את מכסה זה לא נראה לי אמור לקחת שעתיים ורבע...

 

אצלי התנור עשה בעיות אז קניתי מדחום לתנור(בערך חמישים שקל) ואני אופה איתו ויודעת מה המעלות

מה הבעיה בשקיות קוקי?אנונימוס


סתם לא נוח ליהתנערי מעפר
ולא אוהבת את כל באידים שמצטברים בפנים.
קוקי זה לא בריאzmil
אני אופה על טורבו, לא מכוסהיראת גאולה
^^ גם אני-חצי שעה בערךחילזון 123


אולי זהסוג של תפו"א שלוקח להם שעות להתבשליעל מהדרום
^^^ אני גיליתי שלרוב לתפו"א הלבן לוקח יותר זמן מהאדוםש.א הלוי
והאדום גם יותר טעים (לי), מחזיק יותר זמן..
אז עברנו לאדום..
לא מכוסה, לא טורבו, 200 מעלותירושלמית טרייה

עדיף אחרי חצי שעה להנמיך ל 160 בערך, לוקח יותר זמן אבל יוצא רך בפנים.

התנור שלי חזק יחסית אז 200 אצלי אולי שווה ל 220 אצלך.

אני חותכת אותם לצורה של צ'יפסים רחבים וזה צ'יק צ'קחדשה ישנה

מוכן,

 

ולא מכסה.

 

ועוד משהו- שמתי לב שאם יש הרבה שן זה נהיה מוכן מהר יותר.

טיפקראנץ שוקולד

שעוזר לקצר את זמני האפייה, לחתוף את התפו"א לפרוסות ולשלוק אותם במים רותחים כעשר דקות, להוציא ולסנן ורק אז לתבל ולהכניס לתנור..

40 דקות 180 מעלות בדרך כללמושיקואחרונה

לפעמים הסחורה בשוק לא טובה.

 

כבר היו תפוחי אדמה שלא התרככו בכל בישול

ובננות שלא הבשילו אחרי שבועיים..

 

 

תנסו לקנות סחורה של מקום אחר

 

פריקסהתתתת

חשבתי אולי להכין לאחד מערבי החנוכה פריקסה

אבל אין לי כ"כ ניסיון בטיגון בצקים, גם לא סופגניות...

ואין לי מד חום...

 

איך יודעים מתי השמן מספיק חם ושלא יהיה חם מדי?

אחרי שהשמן מספיק חם צריך להנמיך את האש?

בקיצור אשמח לתובנות בנושא שלא בטעות יצא לי אפוי מבחוץ ובצק בפנים וכו...

תודה מראשחיוך

זה מסוג הדברים שמצריכים ניסוי ותהיה/ טעיה...יעל מהדרום
לק"י

בגדול אני גיליתי שטוב לי לטגן על הלהבה הבינונית ולשחק עם האש..
שהשמן יהיה חם, אבל לא ברמה ששמים את הבצק בפנים ותוך דקה הוא כבר חום מידי (מבחוץ.....).
לא לטגן על העיגול עם האש הגדולהחדשה ישנהאחרונה

 ולא על העיגול עם האש הקטנה, אלא על הבינוני ובחום גבוה.