שרשור חדש
מתכון באמת טוב וטעים לעוגיות שוקולד צ'יפס?? בבקשה!!כמעין הנובע
זה כבר מתחיל לתסכל.
אני לא מוצאת מתכונים נורמאלים, הכל יוצא מגעיל או קשה וחסר טעם.

מישהו יוכל להציל אותי? ממש בא לי להכין.

ואנחנו לא משתמשים במרגרינה. זה הסיבה אולי?
למרות שעשיתי מתכונים בלי מרגרינה והם גם לא היו טעימים.

תודה מראש!!!
הנה:צ'וקלייט

כוס ורבע סוכר חום כהה
200 גרם חמאה רכה- ניתן להמיר בכוס שמן
2 ביצים
2 כוסות גרם קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
כוס וחצי קוואקר מהיר הכנה (כן!)
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

 

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד סוכר חום כהה וחמאה עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד ותפוחה.
  2. מנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך ערבול מהיר עד הטמעה מלאה בין הוספה להוספה. לאחר ששתי הביצים בתוך התערובת ממשיכים לערבל עוד כ-2 דקות נוספות במהירות בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קוואקר, שוקולד מריר ומערבלים רק עד שמתקבל גוש בצק דביק.
  4. מכסים את גוש הבצק בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1/2 שעה. (מיותר לטעמי)
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. לאחר שהבצק מתמצק מעט ומתקרר, מגלגלים עוגיות קטנות ומסדרים בתבניות האפייה.
  7. אופים את העוגיות במשך כ-10-12 דקות, או עד שהן מזהיבות ומתייצבות.
אפשר להקפיא פחזניות?נעמה301
בלי המילוי כמובן. תודה!
כן. לחמם לפני.אמונינוש


תודה! אם אפשיר לפני החג,נעמה301
ואמלא אותן, ואז אשמור במקרר עד לסעודה,
ורק לפני הסעודה אחמם על הפלטה- זה יהיה בסדר או שיש דרך טובה יותר?
אני לא יודעת. מצטערת.אמונינוש

בעיקרון- לחמם אחרי המילוי זה לא כ"כ טוב, אבל אני לא יודעת על אופציה חילופית.

אולי אפשר למלא בחג?

ואם את יכולה לחמם בתנור זה יותר טוב.

לקינוח או כמנה ראשונה?קראנץ שוקולד

אם זה לקינוח ממש לא לחמם, הוא יהרס.

אם זה כמנה( במילוי כבד או מוס טונה) אפשרי, למרות שגם פה אוכלים בטמפ' חדר..

כן? אני תמיד מחממת.אמונינוש


^^מקום בעולם
אנחנו פשוט ממלאים במילוי שחם בעצמו ..ואז הפחזניה לא לגמרי פושרת וקרירה..
תודה, זה למנה ראשונה,נעמה301
במילוי פירה ובצל מטוגן עם רוטב פטריות מעל.
אם לא אחמם בכלל ורק אפשיר, יהיה לזה טעם של מקפיא, לא? למרות שיש מעל רוטב חם..

אולי היה עדיף שהייתי מחממת את זה בלי המילוי, ואת המילוי בנפרד, וממלאת רק לפני ההגשה. אבל לא בטוחה שיהיה לי זמן להתעסק בזמן הסעודה...
אפשר מתכון בבקשה?התפעלות
ואם אפשר גם רעיונות למילוי לא בשריים?
פירה, טונה- לא הכי מוצלח.אמונינוש


בשמחה!נעמה301
מרתיחים בסיר כוס מים וחצי כוס שמן.
כשרותח, מסירים מהאש ומוסיפים כוס קמח וקצת מלח.
מערבבים במהירות (נוצר גוש בצק).
מחזירים לאש וממשיכים לערבב עם הכף את הגוש, בערך שתי דקות.

מסירים מהאש,
מוסיפים 4 ביצים אחת אחרי השניה. מערבבים אחרי כל פעם.
יוצרים כדורים עם הכף או עם שקית זילוף מתאימה, מניחים בתבנית על נייר אפיה.

אופים בערך 20 דקות על חום בינוני גבוה. עד שמזהיב.
חותכים(כשחם עדיין) וממלאים.

אם את רוצה יש לי גם מתכון עם מרגרינה, פחות בריא...

מילוי: חביתה עם הרבה בצל,
פירה עם בצל מטוגן
אפשר גם להכין למנה אחרונה, עם מילוי קצפת ומעל זיגוג שוקולד.
אז אני חושב שבסדר יהיה לחמם מעטקראנץ שוקולד

אפילו מעל סיר לא ישירות..

יופי, תודה רבה!נעמה301אחרונה
מותר להקפיא עוגה עם בצק סוכר?נערת טבע

יש לנו אירוסין בעז"ה יום אחרי יו"כ, קצת לחוץ.. אז חשבתי אולי כבר לאפות עכשיו ולהקפיא.

השאלה אם מותר להקפיא גם את הציפוי עם הבצק סוכר, או שלהקפיא רק את העוגה ואז הציפוי יחכה ליום האירוסין?

(שזה פחות טוב לי כי זה יום לחווווץ)

 

וסתם בכללי אם יש טיפים לעבודה עם בצק סוכר, איך דואגים שמצד אחד לא יהיה דביק מידיי וייתקע לי בידיים, ומצד שני לא יבש מידיי?

פעם קודמת ממש התקשיתי לעבוד איתו...אפאטי

 

תודה מראש לעוזרים!!

ממש לא להקפיא!ט'

עדיף להקפיא את העוגה, להפשיר, לצפות בגאנש טוב (לא קרם קצפת!! הציפוי יחליק) ואז לעטוף בבצק סוכר.

אפשר גם יום לפני האירוע ולשמור בקופסא סגורה, הבצק סוכר לא יתקלקל וישמור על העוגה טריה.

 

*להרחיק את הבצק סוכר ממים ונוזלים

*לעבוד בידיים יבשות לחלוטין

*אפשר לנפות אבקת סוכר (שתהיה דקה דקה וללא גושים) ו"לקמח" איתה את משטח העבודה.

*לעבד רק עד שהבצק בדיוק רך וגמיש ולא יותר מידי, שלא יהיה כבר חם.

*עדיף ללוש עם ה"כרית" של כף היד (מתחת לאגודל) ששם היד לא חמה כמו באצבעות ובכף.

*להדביק עיטורים לבצק סוכר עם טיפת מים ועדיף לעבוד עם מכחול ולהקפיד על שזה יהיה ממש טיפה ולא יותר.

 

 

רק בקשר ללחץ עם העבודה של הבצק סוכר.פנסאי
חמותי מכינה הרבה פעמים פרחים ואלמנטים של הקישוט מבצק סוכר מראש ושומרת בקופסא אטומה בחוץ.

ואז ביום האירוע או יום לפני היא מצפה את את העוגה בבצק סוכר ורק מדביקה עם מים/אייסינג את הקישוטים שהכינה מראש.

שאר הטיפים כבר ט׳ המומחית נתנה לך...
יאא, תודה רבה רבה!!נערת טבע

אז אפשר באמת להכין את האלמנטים ולשמור בקופא אטומה, ורק לצפות עם הבסיס ביום עצמו?

ככה חמותי עושה כבר שנים.פנסאי
זה מן הסתם קצת יתייבש, אבל זה ליופי, לא לאכילה כל כך...

מה שכן, תנסי לעשות את זה לא כל כך רחוק מהאירוע. נגיד שלושה ארבעה ימים מקסימום לפני.
אפשר להכין מראש אבל תלוי מהט'אחרונה
פרחים ועיטורים תלת מימד, בכייף אפשר להכין מראש ולסגור כמו שפנסאי כתבה.
רק לקחת בחשבון שהם יתקשו ולא תוכלי לעבד אותם מעבר להדבקה על העוגה.

אם את מתכננת עיטורים דקים-שטוחים כמו סרט-מתנה, לדוגמא, מסביב לעוגה, אז עדיף מיד אחרי ציפוי העוגה שהבצק רך.

תנסי להשתמש במרציפןקראנץ שוקולד
טיפנ יותר בריא מהדבר הזה, אפשר להכין ציפויים יותר ריאליסטיים, והרבה יותר טעים..
זה טיפה יותר יקר אבל לדעתי שווה וגם יותר נוח לעבודה, בצק סוכר מתייבש מהר וצריך לעבוד איתו ילסית מהר..
יש לכם רעיון לעוגת יומולדת מהממת שהיא דיאטית?dora
אשמח אם תביאו מתכון טוב שנוסה. תודה!!
איזה סוג של דיאטטית?חילזון 123
איזה יפה! dora
אבל זה פירותי.. אני רוצה ממש עוגה כמו רגילה אבל בריאותית יותר. שלא ירגישו את הקטע הדיאטתי שלה.
אם בכלל יש כזה דבר
בריאה או דיאטטית?ט'

את יכולה להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין, סוכר חום ושמן במקום מרגרינה.

 

באתרים ובלוגים של טבעונים תמצאי רעיונות מעניינים לדברים כאלה.

 

כן.. בדיוק משהו כזה אני צריכה.dora
אם יש לכם מתכון שניסתם..
את יכולה רולדה. זה בלי הרבה קמח ובלי הרבה סוכרחילזון 123

ולשים מילוי פירות (אפשר מילוי בננות) או משהו אחר בריאותי יחסית.

או אולי טורט אגוזים

או שטרודל תפוחים אולי מעלי בצק פילו

רולדה זה רעיון.תודה!dora
והטורט אגוזים לדוג', אני יכולה לקחת מתכון רגיל של טורט אגוזים, ולהחליף לפי אותן מידות קמח רגיל בכוסמין וכו..?
כן את יכולה לדעתיחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ד באלול תשע"ו 23:20

בד"כ בכוסמין שמים קצת פחות קמח מקמח רגיל

 

ועוד רעיון שקשור-

... - בישול ומתכונים

 

ממש תודה!! אני צריכה להכין שבוע הבא.dora
נראה כבר מה אעשה.
כנראה את המתכון של רולדת אגוזים בתבנית רגילה ואז לעשות עליו איזה ציפוי. בננה לבד אני יודעת שלא יהיה אכיל אצלינו. אז צריך לחשוב מה כן. המון תודה!
מה זה אומר דיאטטי...?ג'נדס
בלי הרבה קלוריות?
בד"כ כדאי להשתמש בבסיס של פירות, מתיקות טבעית.
הקמח המלא לפחות בעל ערכים תזונתיים.
ויש לא מעט עוגות בחושות שניתן להשתמש ברסק תפוחים כתחליף חלקי לשמן - שהוא לא בריא וגם בעל ערך קלורי גבוה.
כן. תודהdora
במקום סוכר להכניס פרי לתערובת העוגה?איזה פרי כדאי?
והרסק תפוחים במקום השמן, אכין בעצמי?
ויש לך רעיון לקרם מפרי?
מתכון ממש טוב שאולי יתאים לךט'
http://mobile.mako.co.il/food-bakery/baking-recipes/Recipe-93149d76e437551006.htm?Partner=searchResults

את השמנת אפשר להמיר ברסק תפוחים או ריצ'.
זה גם נשמע מעולה!dora
עשית אותה?
כן. מצוינת.ט'
יש תודה!! אז כבר יש לי שתי עוגות. תודה לכןdoraאחרונה
פרורי לחם מלאפה?!חדשה ישנה
שלום לכולם!

יש לי חבילה של לאפות במקפיא שכבר ממש לא טריות..

השאלה , אם שייך לטחון במעבד מזון ולעשות מזה יענו פירורי לחם? או מה ניתן לעשות לחילופין?
תודה!
פיצות.לב אמיץ

פירורי לחם לא נראה לי ילך.

 

למרוח עליהן רסק עם תבלינים או קטשופ, לפזר גבינה צהובה, ותוספות שאוהבים.

לפעמים אני קונה לאפות במיוחד בשביל פיצות לילדים.

תודה, אבל זה נראה לי כבר ממש עשה את שלו..חדשה ישנה
אולי ננסה באמת..
הייתי טוחנת עם תבליניםברוקולי

 

אולי לא כפירורי לחם לשניצל

אבל לדברים אחרים בהחלט הייתי משתמשת 

 

אפשר לפרוס לפרוסות דקות ולאפות בתנור עם הרבה שמן זית וזעתרחילזון 123אחרונה

או לטגן כמובן....

אבל אצלינו אני גם עושה מזה פיצה בד"כ...

אז אחרי שהוכחתם כשרון ויצירתיות- מה עושים עם פטרוזיליה?שוקולד לבן

אני מחפשת מתכונים טעימים ומגוונים לניצול של פטרוזיליה לפני שהיא נרקבת

 

לשים בלביבות תפו"א או בחביתת ירקחילזון 123

חמותי עושה לפעמים לביבות של תפו"א מבושל- קוביות של תפו"א מבושל, הרבה ירק קצןץ, ביצים, קצת קמח- יוצא נחמד.

בקציצות,סלטים חיים, סלטים מבושלים.. א.. א..
בחביתות, פשטידות
במרקרחלקה
בטחינה
או פשוט לקצוץ ולהקפיא. ואז תוכלי להשתמש כשתרצי בלי לחץ...
אם מעניין אותך יש סלט ממש טעיםגפן36
פלאפל בהכנה ביתית
אם בכ''ז לא מצאת לה פתרון אפשר לשטוף לקצוץ ולהקפיא, ואז להוסיף למרקים ושאר בישולים בזמנך הפנוי
איך פלאפל בהכנה ביתית? אשמח למתכון.לב אמיץ


תודה! מפורט ומובן.לב אמיץ

אהבתי את ה"להתמכן" חיוך.

 

גם נשמע מחזק במיוחד עם כמויות העשבי תיבול. יופי.

לייבש בתנור ולטחוןןקראנץ שוקולד
אפשר גם סלט ירוק עם חמוציות ובוטנים ועוד עלים ירוקים..
ברוטב של דג או לקשט את הדג מלמעלה.התנערי מעפר
נותנים לשכנה פולניה שתכניס למרק...+mp8
לשטוף, לייבש, לקצוץ, להקפיא.מוריה


סלט ערבי. דג בתנור. חביתת ירקzmil
בכל דבר כמעטמירי ט.
אני תמיד מוסיפה סתם לסלט ירקות רגיל לארוחת ערב, זה מוסיף טעם מרענן.
לכל סוג קציצה זה מוסיף ומשדרג. אני אוהבת להוסיף בעיקר לקציצות טונה.
וכמובן לדגים בתנור/בסיר ו למרקים..
תודה! איזה כיף לפתוח את הפורום ולגלות הרבה תשובות שוקולד לבן

תוכלו להפנות אותי למתכונים ספציפיים?

בחביתה או דג (למעט דג סלמון..) אני פחות אוהבת את השילוב של פטרוזיליה בד"כ

אלא אם כן יש מתכון מיוחד ושונה (אבל מחומרים שיש בבית, לא מיוחדים)

והכי טוב מתכון שבו זה לא רק תוספת אלא משהו בסיסי בו

 

 

יש שעושים פסטו-פיטרוזיליה - צ'ימצ'ורי.מוריה


מה זה צ'ימצ'ורי? ואיך מכינים?שוקולד לבן


לא יודעת. נתקלתי בזה בפורומים. מוריה


פטרוזיליה, שמן זית, שקדים ושום במג'ימיקס יש כאלה שמוסיפיםבנימינהאחרונה

פלפל אדום

דג אמנון בתנורהתנערי מעפר
המתכון הרגיל שאת עושה - תפזרי פטרוזיליה קצוצה מעליו.
באמת גם זה אופציהגפן36
פעם היה לנו מלא עלים ירוקים בבית, קצצתי הכל, מרחתי את הדג בתבלינים ושמן עם קצת חרדל.
פיזרתי את העלים על התבנית, הפכתי את הדגים עליהם (פילה מושט, העור כלפי מעלה) ושמתי מיץ לימון.
יצא טעים ממש! אבל לא הצלחנו לשחזר אף פעם.
כנראה התקמצנו על העלים
למה העור כלפי מעלה?התנערי מעפר
אני תמיד מניחה את הדג על העור כי לטעמי הצד עם העור פחות יפה.
מונע מהדג להיות יבשברוקולי

 

אני אופה את הדגים עם העור כלפי מעלה

לאחר אפיה הופכת חזרה בשביל ההגשה

 

החכמת אותי התנערי מעפר
תודה!
תנסי, זה ממש משדרגברוקולי

 

[במיוחד לחימום על הפלטה בשבת בבוקר.. מת ]

אנסה, באמת מתייבש לי...התנערי מעפר
(אנחנו לא אוכלים דגים בשבת בבוקר)
טחינה ירוקהאם הבנים12
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
3 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל
לטחון הכל יחד בבלנדר מוט/ או לערבב היטב עם כף.
לטעום תיבול ולשפר.
בתאבון!
צ'מיצ'וריאני123
אבל מה זה?שוקולד לבן


אני הכנתי על פי מתכון מהאינטרנטאני123
צרור עלי כוסברה.
צרור פטרוזיליה.
פלפל אדום.
עגבניה.
שום.
בצל.

לתיבול: שמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור.

חותכים הכל קצוץ דק ומתבלים.

זה משמש לתוספת ליד בשר או המבורגר.
אבל גם סתם כסלט
ממרח אבוקדוzmil
תקצצי יחדהביצה שהתחפשה

בס"ד

 

תפו"א, בצל, פטרוזליה,

זרקי כמה ביצים

מלח ופלפל

 

למחבת

 

הילדים שלי ממש אוהבים את זה

 

קוראים לזה אצלנו בסלו =(בצל) מעדנוס =(פטרוזליה)

את יכולה להקפיא.בלדרית
פחות טעים מטרי אבל לרטבים ובתור קצוץ ולמרק זה סבבה לגמרי.
תודה רבה לכולם! ממש עזרתם לי!שוקולד לבן

ב"ה הצלחתי סוף סוף לנצל את כל הפטרוזיליה בלי שהיא תרקיב..

ושוב תודה שזה בראשי!

אולי תשימי בראשי את השרשור שלי מפורום סופרים וספרים? יעזור לי לקבל עוד תגובות

תפריט להורדת כולסטרולרבקוש
שלום לכם,
צריכה עזרה בבניית תפריט להורדת כולסטרול. וגם מתכונים רלוונטים.
תודה!
מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לא?ברוקולי

 

וסתם ככה,

להפקיד על מוצרים מהחי באחוזי שומן נמוכים ורזים

 

להרבות בירקות

 

וספורט

 

צודקת... סתם מתעצלת. כי אין איפה שאני גרה.רבקוש
עצות אינטרנטיות יכולות לפגוע גם.. הייתי נזהרת ברוקולי


תזונהיהושבעט5
גם לי יש כולסטרול גבוהה(נטיה גנטית מאוזן תרופתית) אם את בעודף משקל לטפל בזה.ירידה במשקל ופעילות גופנית סדירה(הליכה 3-5 פעמים בשבוע) להוריד מהתפריט בורקסים וופלים וכל מיני בצקים עתירי שומן.לאכול ירקות קטניות :עדשים ירוקות חומות שעועית.לצרוך בשר רזה בשומן בעוף החזה הוא הכי רזה.
להסיר שומן מיותר מעוף ובשר לפני בישול.
לא לטגן לאפות בגריל יוצא מצויין.גם שניצלים אני עושה ככה.
קבלתי המלצה ללכת לנטורופט ,אבל בגלל חוסר פניות שלי לא עשיתי את זה.קטניות אפשר מרקים אפשר קציצות.בריאות שלמה.
שמן זית ממש מוריד כולסטרול.ירושלמית טרייה

תשימי הרבה בסלט ובכל דבר שצריך בו שמן.

אבא שלי אפילו שותה קצת בכף.

זה ממש מוריד.

שמנים בריאים וסיבים תזונתיים מורידים כולסטרולבנימינהאחרונה

שמן זית, אגוזים למיניהם, אבוקדו, טחינה וכד'

 

קטניות, לחם מלא, פירות וירקות עם קליפה וכו'

למישהו פה יש מתכון מנוסה לעוגת גזר מוצלחת?מחייכת =)
לא קשה..
תודה!;)
צידנית יכולה להחזיק יומיים של ראש השנה ?דור1

שלום,אנחנו מתארחים בראש השנה במקום שאולי יש בעיה במקרר מבחינת החג,צידנית יכולה להחזיק מעמד עם אוכל במשך יומיים ? או שזו תקוות שוא ?

בעקרון כןחילזון 123

כשאנחנו נוסעים לטיולים צידנית מספיקה ליומיים. איפלו שלושה.

במקום קרחונים אנחנו ממלאים אותה בבקבוקי ליטר וחצי קפואים טוב טוב. (יותר יעיל מקרחונים)

ושמים את הדברים שצריך ליום האחרון קפואים בד"כ.

ומאחסנים אותה במקום מוצל.

אז אין בעיה והיא נשארת מספיק קרירה.

העניין הוא שאי אפשר לשים שם המון אוכל פשוט כי המקום מאד מוגבל... אז תלוי גם מה הגודל של הצידנית.

תודה !דור1


אם לא פותחים אותה - אולימודדת כובעיםאחרונה

מנסיון שלנו - מחזיק יום אחד.

התנור אופה לא ממש אחידגפן36
מה שמצריך לסובב את המאפים באמצע.
הבעיה היא שכשאני מסובבת חלות התפיחה ממש נופלת וזה מתסכל ברמות
יש פתרון אחר?

לא רוצה לעשות טורבו שלא לייבש אותן.
שתי מחשבות שעלו ליברוקולי

 

1. טורבו עם אדים

 

2. מכת חום בטורבו ואז להוריד ללא טורבו 

החלות יעברו את השלב הראשון בתנור 

ולא יצנחו 

 

 

3. לקנות תנור חדש קורץ

חחח 3...גפן36
הוא פחות משנה
אין אחריות?ברוקולי
אין התחייבות לאפיה אחידהגפן36
(אני אופה עם טורבו והן לא מתייבשות.)משיח נאו בפומ!


אנסה, תודהגפן36אחרונה
בלי טורבו גם שלכן אופה לא אחיד?
מישהו אופה חלות?שבלולון

כל פעם יש לי את התסכול הקבוע- החלות מתבקעות באפיה או אפילו בזמן התפיחה שלהן אחרי שהן קלועות..

ואני מתפיחה הרבה זמן לפני.. למישהו יש עצות? תודה רבהחיוך

חלות מתבקעות מ 3 סיבותברוקולי

 

1. מתכון לקוי

 

2. התפחה לא מספקת 

 

3. קשירה צמודה 

 

 

 

 

החלות יוצאות ממש טעימות, זה עדיין הגיוני שהמתכון לא טוב?שבלולון


<<ברוקולי

 

החומרים הרי תמיד יהיו נכונים 

חלות מכינים מקמח ,מים, ביצים לפעמים ,מלח,  סוכרים ושמרים 

 

הגיוני מאוד שיצא טעים ועדין 

הכמויות לא מאוזנות 

הלישה לא מספקת 

טמפרטורת הבצק ההתחלתית לא נכונה 

 

וכו '

 

לא התפחת מספיק התפחה שניההביצה שהתחפשהאחרונה


נסי לקלוע רופף יותר..משיח נאו בפומ!


אני התחלתי לכסות אותן במגבת גם בזמן ההתפחה- ממש עוזר!ronit


יש למישהו מתכוו טוב לפאי?במבה!!!
אני רוצה להכין פאי שיראה מרשים,וטעים לראש השנה..
אז שיהיה פרווה.
אם יש למישהו מתכון אני ישמח שהוא יעלה לפה..
תודה!
תגידו; שאלת קמחיםשוברת גלים
הערך הקלורי + הבריאותי
של קמח שבעים אחוז מלא מול קמח כוסמין מלא הוא משמעותי?
כלומר אם ממש לא טעים לי הכוסמין מלא
אבל אני בקטע הבריאותי ממש
זה משמעותי?
אולי לעבור חברהברוקולי

 

אני משתמשת רק ב 100% - ולא מורגש הבדל משמעותי ל 70%

 

לא יודעת על הערך הקלורי- 

אבל מבחינה בריאות ה 100% בריא יותר (הכל נטחן..) 

באמת יש כזה הבדל בטעם?משיח נאו בפומ!

כנראה עניין של הרגל..

אולי תמשיכי לנסות עוד קצת..

 

וכן, הוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר, קל יותר לעיכול ובעל ערך גליקמי נמוך. (מה שטוב גם לדיאטה..) 

 

טוב שוברת גליםאחרונה
תודה רבה לשתיכן
משפטים חמודיםחנהתורגמן
היי יש לכם אולי רעיונות למשפטים חמודים לחולצות לכיתה יא' , תודה!
תשאלי כאןגפן36אחרונה
יש כזה דבר? מחפשת מתכון פרווה לפסטה, בלי עגבניות או ירק עליםשוקולד לבן


אפשר עם רוטב פטריות פרווהחילזון 123

על בסיס שמנת פרווה או רוטב כזה של מים וקצת קמח וכו'

אפשר טונה וירקות

אפשר זיתים ובצל

אפשר מתכון לרוטב זיתים ובצל?שוקולד לבן


התכוונתי משהו בסגנון הזהחילזון 123

כזה או כזה

אני רואה שיש בזה עגבניות אבל לא נראה לי שזה רכיב קריטי במתכון

ואפשר לאלתר גם עם ירקות אחרים בסגנון הזה

חשבתי על עוד רעיוןחילזון 123

אפשר להכין רוטב פסטו או ממרח זיתים כזה (שטוחנים זיתים ושום וקצת אגוזי מלך, ושמן זית ולימון)

ולערבב את זה עם הפסטה. לא בכמות גדולה של רוטב אבל שיתן לזה טעם. זה יכול לצאת נחמד.

יש רטבים חדשים עם תחליף שמנת פרווהקראנץ שוקולד
לא טעמתי אז לא יכול להמליץ..
אפשר רוטב חצילים, רוטב פטריות, ירקות מאודים/מוקפצים.ט'
אני תמיד מכינה פרווה ותציד יוצא מצויין.
את שמה ירקות מוקפצים ספציפיים או בדרך מיוחדת?רן מהצפון
קוצצת בצל ומטגנתט'
מוסיפה קוביות קטנות של גזר, פלפלים בכל הצבעים ואפונה קפואה, מתבלת בכמון ומלח ומערבבת.
מוסיפה מעט מים ונותנת בישול עד שזה מתרכך.

זה מאוד טעים לערבב עם פסטה מוכנה.

תודה רבהרן מהצפון
תודה על כל הרעיונות! ממש עזרתן לי!שוקולד לבן

השתמשתי בסוף במתכון שהעלתה @ניל"ס, יצא מצויין!

תודה לשאר הרעיונות, אני אשמור בעז"ה להזדמנות אחרת

ט' וחילזון- איך מכינים רוטב פטריות פרווה בלי שמנת פרווה או אבקת מרק? יש לכן מתכון?

 

אני קוצצת ומאדה בצל ופטריותט'

מוסיפה שקית רוטב פטריות אינסטנט וכוס מים ויוצא מצוין. 

במקום הרוטב אפשר מלח ופלפל שחור/לבן, מעט מים וקמח להסמכה.

 

 

תודה! ננסה בעז"ה בהזדמנותשוקולד לבן


סליחה אין לי מתכון מדוייקחילזון 123

בעקרון הייתי מטגנת בצל ופטריות פרוסות

מוסיפה קצת קמח, מים ותבלינים ומבשלת ומערבבת טוב טוב עד שיצא אחיד ובלי גושים.

איזה תבלינים את מוסיפה?שוקולד לבן


מלח, פלפל (אפשר אגוז מוסקט או קצת כמון)חילזון 123


כן, יש דבר כזה-חדשה ישנה

לטגן במחבת בצל קצוץ ולהוסיף קופסת טונה, לתבל במלח ופלפל ולהוסיף לפסטה מבושלת.

 

ממש טעים! לא צריך רוטב כי השומניות של הטיגון מחליפה את הרוטב.

פסטה עם זעתר! אחד המעדנים האהובים עלינו..מיץ פטל
פשוט אחרי שמבשלים את הפסטה ומסננים, בעודה חמה שמים עליה שמן זית, זעתר וקצת מלח.. מערבבים טוב טוב וזה יוצא מעדן. טעים במיוחד כשזה חם..

בתאבון!
אפשר עם פרורי לחםבראבו

את "מקפיצה" מעט פרורי לחם בקצת שמן (שהפרורי לחם יהיו בכמות שתכסה את כל הפסטה)

ומוסיפה למחבת את הפסטה ומקפיצה עוד כמה דקות

^^^ אצלנו קראו לזה פסטה ביסלי...טאבולה ראסה

כי משום מה הפרורים שנדבקו לפסטה הזכיר להם....

האמת שגם בטעם ובטיבול של הפרורי לחם... אפשר להתפרע.

וזה טעים ממש!!!

אפשר להמיר תא השמן בחמאה וזה משגעיהלום שבכתר

ליקוק

אפשר גם לטגן בצל ופירורי לחם ואז להוסיף את הפסטהאפוש


כמה רעיונות..משוטט
יש תחליף שמנת מסויה.. יוצא ממש כמו שמנת ואפשר לעשות איתו את כל מתכוני השמנת..

אפשר לעשות על בסיס שמן זית עם פטריות/ חצילים/ ארטישוק(מומלץ ממש) /זיתים בקיצור רק לבחור ירקות מעניינים לטגן עם קצת בצל לתבל ובתאבון..

אפשר גם פטריות ובטטה.. לטגן בצל. פטריות. רצועות בטטה(עם קולפן עד ריכוך) על בסיס שמן זית..
לי יש שני מתכוניםאודי-ה
אחד - מטגנים בצל, מוסיפים פירורי לחם ופלפל שחור ומלח ואז מערבבים עם הפסטה.

שני - מכינים סתם ירקות מוקפצים (בצל, גמבה, קישוא, גזר ועוד....) ואוכלים עם פסטה.
אחרי סינון הפסטה, להוסיף פלפל שחור ופפריקה, קצת כורכוםיהלום שבכתר

ומעט שמן, עד שהפסטה אדומה וטעימה מאד. חבל שאני רגישה לחיטה ורואה אחרים אוכלים ואני לא... בוכה

טונהmom123

לא קראתי את כל התגובות אז סליחה אם זה חוזר על עצמו..

אפשר לערבב טונה ומיונז עם הפסטה החמה (אחרי הסינון כמובן),לתבל במלח, פלפל ואורגנו. אפשר להוסיף תירס ואפונה.

תודה על כל הרעיונות! מעולם לא חשבתי שיש כל כך הרבה מגווןשוקולד לבן

ותודה על זה שזה בראשי

בכייף ט'

על הראשי.

 

 

ולמה שלא יהיו הרבה רעיונות? מה יאכלו הטבעונים? הצמחונים? האלרגיים?

הופכים ליצירתיים ולא פחות טעימים.

 

כי הגבלתי בכמה דבריםשוקולד לבן

לא חלבי, לא בשרי, בלי עגבניות ובלי ירקות עלים

וזה כבר מצמצם יותר את הרעיונות

מסתבר שלאט'
שר להקפיץ פסטה במחבת עם שמן זית ושם כתושעוד חוזר הניגון
יוצא ממש טעים אבל כדאי לעשות את זה ממש קרוב לזמן שאוכלים.
אפשרטוב בסדראחרונה

לטגן:

בצל 

גזר מגורד (פומפיה גסה)

כוסברה/ פטרוזיליה יבשה

מלח 

פלפל

א. מרק עוף (ממש קצת)

להוסיף את הפסטה יוצא ממש טעים!!!

 

אז אני רוצה להכין פרגיות לאחת מסעודות החג.פנסאי
למישהו יש מתכון טעים, חגיגי ומוצלח- לא ״על האש״ שאני יכולה להכין מראש ולהקפיא?

תודה רבה!
אבל פרגיות הכי מוצלח זה על האש לב אמיץ

אחרת הן מאבדות את הייחוד שלהן והטעם הוא טעם רגיל של עוף.

 

אמא שלי מתב לת בקצת סויה, קצת סילאן, מלח-פילפל, ומקפיצה על מחבת יחד עם בשר טחון - ביחס של שני שליש פרגית לשליש בשר טחון. יוצא מאוד טעים ואולי יותר מרשים ממתכון רגיל.

 

אנחנו לא עושים ״על האש״ בחג פשוט פנסאי
את הפרגיות אמא שלך חותכת קטן או טוחנת?
חותכת לחתיכות גדולות לפי איך שהפרגית מתחלקת בעצמה.לב אמיץ

מקווה שמובן חיוך.

 

לא קוצצת. אפשר לראות על הנתח את המקומות שאפשר לחלק אותו לחתיכות גדולות.

השבוע נתקלתי במתכון פרגיות ממולאות באורזט'
לא זוכרת איפה ואף פעם לא הכנתי אבל נראה חגיגי ומעניין.

יש אצל ניקי ב ובמאקו אוכל מתכונים מעניינים.

תודה! אחפש...פנסאי
אם את מכינה, תבשלי את האורז מראש,לב אמיץ

כדי לא לייבש את הפרגית.

אפשר מבושלות ברוטב פיטריותחילזון 123

מאדים בצל ופיטריות מוסיפים קמח\פרורי לחם, מים, תבלינים, אפשר גם יין לבן

ומניחים את הפרגיות ברוטב כשהן מגולגלות כאלה

מבשלים טיפה עד שהבשר מוכן. זה לא בישול ארוך כ"כ.

 

אפשר גם להוסיף קצת ערמונים זה גם מתאים.

נשמע טוב פנסאי
אנחנו עושים עם פטריות ברוטב צהוב.נערת טבעאחרונה


תחליף ל"על האש"ירושלמית טרייה
מומלץ מחבת פסים אבל אפשר גם על רגילה.
יום קודם משרים את הפרגיות בתיול בקופסה סגורה במקרר.
אישית אני שמה: הרבה זמן שמן זית, דבש, טיפה רוטב סויה וחרדל, מעט פלפל שחור, שום גבישי, צ'ילי כתוש.

אחרי יום משמנים את המחבת עם שכבה דקה מאד, אבל שהכל יהיה מרוח בשמן. מחבת פסים לשמן טוב גם בחריצים.
שמים על אש גבוהה, וכשהמחבת חמה מהילים את הפרגיות. זה עושה כזה "טססססססס" ומתיז על כל המטבח.
מטגנים כמה דקות מכל צד.
מנגבים את הלכלוך מיד אחרת קשה לנקות.

אפשר להקפיא ויוצא מצוין, הבעיה היא שזה מתייבש על הפלטה. אז צריך להיזהר לא לשים על הפלטה להרבה זמן.
באמת החשש שלי זה שזה יתייבש...פנסאי
מקלובה יכול להיות רעיון נהדרקראנץ שוקולד

במקום עוף רגיל שימי פרגיות, ויש לך גם תוספת של אורז באותו סיר.

מה זה מקלובה?פנסאי
ואוו, זה נראה מעולה ומרשים...פנסאי
רק שאני לא אוהבת חצי מהירקות שם...

אולי אחליף אותם באחרים.

עוד דבר. תמיד!!! אבל תמיד! כשאני משרה את האורז לפני הבישול יוצא לי דייסה במקום אורז אחד אחד. גם אם שמתי פחות מים. זה קורה לעוד מישהו?
אל תשרי ואל תשטפי!ט'

תוסיפי אורז ברור ויבש למעט שמן ותערבבי היטב, שימי לב לזמן הבישול (אסור לרחף ) ויצאו לך אחד אחד.

 

בטח לשטוףימ''ל

השטיפה מורידה את העמילן שיש עם האורז, לכן המים בשטיפה הראשונה לבנים ואחריה הם יותר ויותר שקופים. העמילן הוא זה שמדביק את האורז אחד לשני.

וזה גם תלוי בסוג של האורז.

 

אגב - יש משמעות הלכתית לזה שהאורז דבוק או לא לעניין הברכה, לכן כדאי שיצא לך אותו דבר כל פעם כדי לא להסתבך.

אני הפסקתי לשטוף לפני כמה שנים ויוצא טוב יותרט'
אני יודעת שהטיגון שורף את העמילןיראת גאולה
ורק ככה יוצא אחד אחד.
השטיפה לא מאפשרת לעמילן להישרף ולכן יוצא דייסתי...
ככה מלמדים את הטבחים בצבא...
מטגנים את האורז לפני שמוסיפים מים?ימ''ל

לא שמעתי על זה. אנסה. בכל אופן אני שוטף כמה פעמים ומסנן והם יוצאים אחד אחד (משתמש בבסמטי בד"כ).

לא טיגון ממש, אבל אם אתה מטגן בצל ואז מוסיף את האורזט'
מערבב טוב שכל האורז יקבל את השמן ורק אחר כך מוסיף מים ותבלינים יוצא מעולה.
ככה מופיע בהוראות הכנה על השקית בדר"כנוצה ברוח
כן בהחלטיראת גאולה

ולפי ה"כללים" אמורים לערבב טוב בזמן הטיגון כדי שכל העמילן יישרף, אבל רק הוא ולא האורז.

 

והאמת, בסמטי תמיד יוצא יותר מוצלח אז א"א כ"כ להשוות....

האמת שאני שוטפת כחלק מתהליך הברירה.לב אמיץ

ראיתי שגם אורז שבררנו היטב, ברגע שהכנסנו לסיר עם מים עלו ממנו חרקים שחורים.

מאז אני ממלאה מים בזרם חזק על האורז שבסיר ושופכת כמה פעמים.

 

אפשר אח"כ אם רוצים, לייבש במסננת לפני הבישול.

חרקים? ה' ישמור, תקנו סוג אחר. קשה לי להאמין!ירושלמית טרייה

תבדקו פעם בזכוכית מגדלת אם אלה באמת חרקים.

אני פשוט לא מצליחה לדמיין אורז שעבר ברירה ועדיין יכולים להיות בו חרקים שחורים.

ובאמת אף פעם לא ראיתי חרק ממש, רק אורז שחרק התחיל לחפור בו בית.

אלו באמת היו חרקים,לב אמיץ

כמו שכתבת, מתחפרים כנראה בתוך הגרגר ורק זרם מים חזק היה מציף אותם.

כשזה קרה, הייתי זורקת את כל האורז ולא מתעסקת איתו.

 

אבל הכל אני שוטפת - קטניות, אורז, חיטה וכו'.

 

 

איזה חברה את קונה? כי של סוגת דיי נקיקראנץ שוקולד
האמת שזה כבר לא קורה.לב אמיץ

זה קרה בעבר כשגרנו במקום שכוח אל שכנראה לא היתה תחלופה לסחורה. וזה היה אורז של סוגת.

 

האורז שאנחנו קונים היום  נקי מאוד (אכן של סוגת) ובכל זאת אני מעדיפה לשטוף.

יופי! כבר חשבתי שאני לא בסדר...פנסאי
אני באמת לא שוטפת ולא משרה, רק מטגנת בשמן (בלי בצל) את האורז ואז יוצא לי מעולה אחד אחד.

כל פעם שאני מתפתה לעשות אחרת מתפקשש לי.

ואני משתמשת באורז יסמין...
במתכון הספציפי הזה משריםקראנץ שוקולד
ולא מטגנים ישר.. לאחר מכם זה עובר בישול ארוך..
פשוט וטעיםימ''ל
מתכון 1: מטגנים הרבה בצל ומוסיפים קצת שום כתוש לפני ההשחמה, מוסיפים כורכום, מלח וקצת כמון, מערבבים ומוסיפים את הפרגיות.

מתכון 2: מטגנים הרבה בצל ומוסיפים קצת שום כתוש לפני ההשחמה, מוסיפים קצת מים, סילאן (אפשר גם דבש), רוטב סויה (אפשר להוסיף קצת קינמון), יין לבן (לא חובה אבל מוסיף המון, אפשר גם אדום אם אין לבן) ומוסיפים את הפרגיות.
הרוטב הזה מעולה גם לכבד, אפשר לשלב וגם להוסיף תפוחי אדמה.
הרטבים נשמעים טוב. צריך לחתוך את הפרגיותפנסאי
לרצועות?
לא צריךימ''ל
תודה!פנסאי
הערהימ''ל
את הבצל כדאי לחתוך בצורה של רבעי טבעות עבים ולא לריבועים קטנים. כלומר לחתוך אותו לחצי וכל חצי לחצי ואז לרצועות עבות.
נשמע ממש טוב.לב אמיץ


עם בצל ופטריותיעל מהדרום
עצה שלישואף למעלה
תקחי את הפרגית, תנקי אותה טוב טוב.
תקצצי פיסוטקים וקשיו לחתיכות קטנות.
תמלאי את הפרגית בפיסוטוקים והקשיו.
תסגרי באמצעות שני קיסמי עץ.
תעשי את הכל ברוטב מתוק - אני ממליץ על סילאן ויין.

זה מעדן מלכים - כדאי מאוד!!
שבוע טוב שרשור אפייה ופונקציות בתנורקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך י"ד באלול תשע"ו 23:10

בתנור יש כל מיני מצבי אפייה שכל אחד מתאים לסוג אחר של מאכל, יש מצבים שטובים לעוגות מסויימות ויש כאלה שעלולים להזיק לאותם עוגות, לדוגמא טורבו יכול לסוג אחד של עוגות, בעיקר כאלה הצריכות ייבוש, ויש עוגות שיהרסו במצב טורבו, רוב התנורים הביתיים נעים בין הטמפ' 50-250 מעלות, יש כאלה שיש בהם יותר ופחות, כעיקרון רוב המאכלים והעוגות נאפים בתחום הזה.. תנורים שיש בהם פחות מ-50 מעלות אפשר להתפיח בהם מאפי שמרים שונים..
אצלנו התנור מתחיל מ-30 מעלות, במצב הזה אפשר להכניס את הבצק לתנור על 30 מעלות ולהתפיח אותו, זה מעולה בעיקר לחורף בהם ההתפחה בחוץ קשה..
טמפ' האפייה מחולקות כאשר כל טווח טמפ' תואם לסוג אחר של מאכלים.
50-100 מעלות מייבשים מוצרים, טוב למרנגים, ירקות מיובשים ותבלינים.
100-150 בעיקר ייצוב, פשטידות וכדו..

150-170 אפייה איטית ועדינה, מתאים לאפייה חלות, חלות מתוקות או מאפים עם שטח פנים גדול(תחילה אפייה על חום גבוה לסגירה ואח"כ חום נמוך, כנ"ל עוגת גבינה) וכן טורטים.. 

170-200 אפייה רגילה- הסטנדרט, רוב המאפים נאפים בטווח הזה, עוגות עוגיות בצקים שונים(בחושות, שמרים, עלים, בורקסים ובצק רבוך)

200-220 צלייה, פקוצ'ות, פיצות ועוד..

220 ומעלה בשרים עופות וכו' או בקיצור צלייה..

 

מי שרוצה לצלות בגריל עופות, בשרים, להשחים/להקרים - מפעיל רק גוף עליון- פס אחד למעלה.
מי שרוצה לאפות - חום עליון תחתון- שני פסים.
מי שרוצה לאפות בתהליך של "ייבוש" - מפעיל טורבו - נשיקות, תבלינים,  או להכניס כמה מגשים ביחד, במצב של יותר ממגש האפייה נעשית לא אחידה מכיוון שהמגש התחתון לא מקבל מספיק חום מהעליון כי המגש שמעליו מסתיר, כנ"ל הפוך, מה שהטורבו עושה זה לפזר את החום באופו שווה, בתנורים הביתיים לא צמיד זה עוזר, לכן לעיתים צריך להחליף בין המגשים או להפוך צדדים. 

בשאר העוגות תוכנית הטורבו עלולה להזיק מכיוון שאמרנו שהוא מייבש ורוב העוגות צריכות לחות, לכן בעוגות שהן לא צריכות ייבוש כמו עוגיות שונות וקציפות ביצים, לאפות באפייה רגילה.

 

וואו, שימושי!!נועה 28
החכמתי, תודה.
תודה! אף פעם לא שמעתי שמתפיחים בתנור.dora
יש משך זמן מסוים? או עד שהבצק תופח?
ורק מעלה נקודה נוספת שקשורה לפונקציות בתנור..
הטיימר!! כשלא מפעילים אותו, זה אומר שגם התנור לא עובד.. (אולי זה מצחיק אבל גיליתי את זה לא מזמן)
עד הכפלת נפחקראנץ שוקולד
אני אף פעם לא משתמש בטיימר.. ככה שהוא מכובה בעיקרון.
מוזר. אני הבנתי שבלי הטיימר התנור לא פועל.dora
אבדוק שוב
תלוי איזה תנורנפשי תערוג
יש כאלה שכן ויש שלא
אצלנו פועל בלי טיימר
אצל ההורים שלנו אני חושב שלא
יש מצב..dora
ועכשיו בדקתי ונראה שרק התא העליון צריך את הטיימר.
גם אם אין חום נמוך ניתן להתפיחנפשי תערוג
מחממים כמה דקות בודדות על החום הנמוך ביותר ומכבים.
זה לא מספיק להגיע לחום גבוה אבל מספיק חמים כדי להתפיח
ואיך מכניסים את הבצק לתנור?שאלה לי.
בתוך הקערה? הקערה יכולה לימס..
לא קורה לה כלום בחום כזהקראנץ שוקולד
בכ"א אפשר להכניס גם עם קערה נרוסטה(הקערה של המיקסר)
קערת מתכת או בתבנית על נייר אפיהנפשי תערוג
זאת שיטה ידועהקראנץ שוקולד
פה כתבתי על תנורים שבאים עם טמפ' נמוכה
תודה רבה, הסבר מועילארץ השוקולד
אני מתפיחה ליד הקומקום החשמלי..ירושלמית טרייה

מעמידה את הקערה עם הבצק מכוסה במגבת ליד הקומקום ומפעילה מדי פעם.

לי זה עובד מצוין.

נשמע מצחיק אבל ראש או חצי ראש שוםדרומית
העצה הבדוקה ביותר להתפחה!!
עוטפים את הקערה בשקית ומעליה מניחים את השופ והוא עושה את כל התהליך
עוד שיטה הזויה שעובדת מעולה - קופסת גפרורים מעל הבצקט'
אין לי מושג איך, אבל זה עובד!
אניממכסה את הבצק במגבת מטבח דקה ומעל מניחה קופסת גפרורים.

נדמה לי שזה @הקולה טובה כתבה את זה פה פעם.

באמת שיטה טובה הקולה טובה

יכול להיות שאני כתבתי, אבל בשביל להביא גאולה אני קיבלתי את הטיפ הזה מ@בעיתה אחישנה התותחית שמעולה בחלות!

 

 

זה נכון, זה בגלל הגופרית בגפרוריםחיוך-כוח י'
הטמפרטורות קצת תלויות תנורירושלמית טרייה

שמתי לב שבתנור שלי (אלקטרולוקס די חדש ולכן כנראה יחסית חזק) אני צריכה חום נמוך ממה שרשום.

אם אני אופה עוגות ב 180 הן יוצאות יבשות, יותר טוב להן ב 170 או אפילו 160.

לא עוזר להוציא אותן מהר יותר, השכבה החיצונית כבר מקבלת טעם יבש יותר.

עוגות שמרים אין מה לדבר, לא עוברת את ה 170.

 

מעניין אם אצל עוד אנשים ככה.

גם אצלי. ורעיון להתפחהמנוחה ושמחה 2
גם אצלי ככה. בדלונגי.
אני מתפיחה בתוך שקית ניילון, לא קערה מכוסה בניילון , ומניחה במיקרוגל כשהוא סגור כמובן. משמש כארון התפחה מושלם
למשהי קרה פעם שהתנפצה הדלת זכוכית?חיוך-כוח י'
חשבתי לקנות תנור אפייה אבל אחרי שקראתי הרבה ביקורות בארץ ובחול ראיתי שיש המון שמתלוננים שבתנורים החדשים (מכל החברות) יש בעיה חמורה שהדלתות מתנפצות . זה ממש סכנת נפשות. בסוף בגלל זה העדפנו להשאר עם התנור הישן. שמעתם על מקרה כזה?
לנו.אמונינוש

זה היה הזוי.  ברוך ה' אף אחד לא היה במטבח בדיוק. אבל פתאום שמענו נפץ שבגלל האזור זה היה נשמע כמו קטיושה שנפלה ואנחנו רואים את כל המטבח והוא מאוד גדול מלא ברסיסים.

איפה ראית את הביקורות ? אפשר מידע נוסף ?שואף לאור


בזאפ ובאתרים דומים באנגליתחיוך-כוח י'
זה באמת הזוי המצב הזהחיוך-כוח י'
זה מתועד כבר הרבה שנים בעולם ויש הרבה תביעות בבתי משפט ועדיין ממשיכים למכור תנורים עם זכוכית שלא מספיק עמידה לחום ומתפוצצת, זה סכנת נפשות ממש! וזה קורה בתנורים מכל החברות. איך זה יתכן?
עוד תחום בתנור שלא הוזכר- באיזה גובה בתנור אופיםשוקופלת
אכתוב מה שאני זוכרת.
פיצה-רק גוף חימום תחתון, ועל המסילה הכי נמוכה בתנור.
פיתות-על הכי גבוה/כמעט הכי גבוה.
בצק שמרים-אחד לפני הכי נמוך.
עוגות בחושות-באמצע

אם אתם יודעים עוד דברים תוסיפו ונחכים
חידשת לי לגבי בצק שמרים!ירושלמית טרייה
תמיד הייתי אופה באמצע..
האם זה נכון גם לחלות?
על הדרך, צריכה לקנות תנור חדש, יש המלצות?חגית ***

מחפשת חד תאי. לא תוצרת גרמניה

דלונגינפשי תערוגאחרונה
סלט חסה עם מנגויעל*
מתאים?
איך לתבל או אולי יש רוטב מתאים?
ומה אפשר להוסיף לסלט?

תודה!
בטח מתאים!פנסאי
חמותי עושה את זה קבוע בעונה...

היא שמה חסה, מנגו וקשיו. מתבלת את זה במיץ לימון.

ראיתי מתכונים שמוסיפים גם גרגרי רימון לעסק.

לבריאות!
מממ. רעיון טוב.לב אמיץ


אפשר להוסיף בצל שחתוך ממש ממש דק.בשמחה תמיד!

אפשר להוסיף פקאנים מסוכרים שבורים קטן.

אני עושה רוטב של טיפה שמן רגיל- לא זית!!, דבש, ולימון.

 

טעים טעים.

טעים מאודשוגי

אני מתבלת עם שמן קנולה, מלח, פלפל, סוכר וחומץ.

מערבבת את כל החומרים בכוס ואז שופכת על החסה.

שמים פחות או יותר אותה כמות של חומץ וסוכר, ושמן בערך כפול.

אני גם מוסיפה פקאנים מסוכרים ודווקא שלמים.

בתאבון ושבת שלום

התיבול שלי:שמן פשתן

 מיונז, מיץ לימון וסוכר . בכמות שווה. (נניח שליש כוס מכל דבר)

ומעט פלפל ומלח.

תודה לכולם! יצא טעים ומרענן!יעל*
אני שמה מנגו ורימוןברוקולי

 

והרוטב שלי

 

1/3 שמן זית

1/3 חומץ 

1/3 לימון 

קצת מלח 

קצת סילאן / סוכר 

זה טעים!!גפן36אחרונה
מעט סוכר/סילאן, מיץ לימון . יאמי.
הייsomeone123
בס"ד
אשמח בבקשה למתכון של שערות קדאיף עם בקר טחון
תודה!
נשמע כמו פרוייקט לב אמיץ

כל הכבוד לך על הנכונות להשקיע.

שאלתי שכנהלב אמיץאחרונה

היא אומרת ככה:

זה ממש דקות אפיה על חום נמוך, אז צריך שהבשר יהיה מבושל לגמרי קודם.

פותחים ומפזרים בעדינות את האיטריות ועוטפים אותן במעט שמן, טיפה מלח.

 

שיכבה איטריות, מעל שיכבה של בשר, ומעל שיכבה של איטריות שוב.

מאפים וסלטים שאפשר להקפיאשואלת לרגע

בעקבות שרשור הסלטים 

ובזכות ראש השנה המתקרב שיוצא ביום ראשון בערב

 

אשמח להמלצות מנסיונכם 

איזה מאכלים וסלטים אפשר להכין מראש ולהקפיא?

(גם להכין מראש ושיחזיק במקרר יותר מ3 ימים)

סלט סלק, מטבוחה, חצילים מטוגנים, מבושלים ברוטב אדוםתיקוןהמידות


סלק אפשר להקפיא??? מעניחן לא חשבתי אף פעם על זהאני84
אם הוא מבושל ומגורד, כמעט ולא מרגישיםפנסאי
שזה היה בהקפאה. כל צורה אחרת של הקפאה הרגשתי הבדל, למרות שזה לא נורא כל כך.
רשימה....אני84
חציל קלוי
מטבוחה
פלפל חריף
גמבות קלויות
חציל פרוסות בתנור
סלט עלי סלק מבושלים
חילבה
פלפל חריף - מה זה? נשמע סלט מענייןabc
ואיך חצילים מטוגנים/בתנור יוצאים אחרי הקפאה? לא יודעת למה אבל נשמע לי אמממ.. לא משו
אני מקפיאה סלטי חצילים..יוצא טוביעל מהדרום
חציל בתנור יוצא מעולה חציל מטוגןאני84
לא מסוגלת לחשוב על זה....
סלט פלפל חריף- יש כאלה שלא אוכלים בראש השנה ....שזץלא יהיה חריף..
אבל מטגנים או קולים פלפל חריף אדום וירוק מקלפים חותכים לקוביות או רצועות עד פה מקפיאים את השאר עושים שמןםשר.... רצועות שום
כוסברה לימון שמן זית ומעט מלח.... זה טעים ממש. מי שאוהב אפשר לעשות אותו הדבר עם פלפלים חיים זה טעים ממש. ולשים שמן זית בנדיבות..
נשמע טווובבב abc
לגבי חילבהmp3
אני מקפיאה תמיד ואז כשהיא חצי מופשרת אני מקציפה ויוצא קצף ממש גבוה וטעים
אפשר להקפיא כרישה (כרתי - שיכרתו אויבינו)לב אמיץ

שטופה ומבוררת.

אפשר להקפיא קרעפלאךירושלמית טרייה

הם יצאו קצת חלקלקים מההקפאה, אבל במרק לא שמים לב לזה בכלל.

מכיוון שהם התעסקות רצינית זה משמעותי.

אני מכינה חבוש ומקפיאה: מקלפת, חותכות לקוביות קטנות,יהלום שבכתר

מבשלת במים כמעט לכיסוי וסוכר, עד שהפרי מתרכך. אין לי כמוית של סוכר ואני לא רוצה לטעום כי הפרי משתמש כשהחיינו, אז אני טועמת את הסירופ שנוצר בבישול. הפרי בעצמו לא מתוק. "שיח/כבשו רחמיך את כעסך." מתפלפל

וגם "תתיר אסורי וחבושי עמך ישראל"לב אמיץ

(אני לא מצליחה למצוא את המחזור כדי לדייק בנוסח היהי רצון).

 

זה יוצא מהקפאה בטעם ובמרקם הרגילים? כי אם כן, זה עוזר לי מאוד.

כן - בעבר הייתי מכינה טרי היום אין לי זמן וזה אותו דבריהלום שבכתר

לפחות בפרספקטיבה של שנה שלמה בין טעימה לטעימה! כתיבה וחתימה טובה לכל עם ישראל, אמן.

מעולה. תודה.לב אמיץ


אפשר להקפיא הכל, חוץ מתפוחי אדמה.אדם נוף מורשתו
וכמובן, לא סלטים חיים.
כיוון אחר - אולי ירקות כבושים?אילה שלוחהאחרונה
מחפשת רעיונות מקוריים לניצול של גבנ"צ...בדרך אל האושר
יש לי די הרבה גבינה צהובה (פרוסות) שמחר עובר לה התאריך.
אשמח לרעיונות מקוריים לדברים שאפשר להכין בעזרתה (חוץ מפיצה )...
לזניה, טוסטים, פשטידות למינהן..נוצה ברוח
אפשר להקפיאשמחה ומשמחת
אפשר גם לגרד ולהקפיא בקופסא וכל פעם שצריך לטוסט או פיצה מוצאים קצת
ברור!בדרך אל האושר
עדיין רוצה להשתמש לפחות בחלק, יש לי ממש הרבה
פסטה מוקרמתתפוחית
בואיקוסשקדי מרק
זה מן לחמניות גבינה כאלה.
אין לי מתכון אבל יד הרבה ברשת..
אחפש, תודה!בדרך אל האושראחרונה