בעקבות שרשור הסלטים
ובזכות ראש השנה המתקרב שיוצא ביום ראשון בערב
אשמח להמלצות מנסיונכם
איזה מאכלים וסלטים אפשר להכין מראש ולהקפיא?
(גם להכין מראש ושיחזיק במקרר יותר מ3 ימים)
בעקבות שרשור הסלטים
ובזכות ראש השנה המתקרב שיוצא ביום ראשון בערב
אשמח להמלצות מנסיונכם
איזה מאכלים וסלטים אפשר להכין מראש ולהקפיא?
(גם להכין מראש ושיחזיק במקרר יותר מ3 ימים)

abcשטופה ומבוררת.
הם יצאו קצת חלקלקים מההקפאה, אבל במרק לא שמים לב לזה בכלל.
מכיוון שהם התעסקות רצינית זה משמעותי.
מבשלת במים כמעט לכיסוי וסוכר, עד שהפרי מתרכך. אין לי כמוית של סוכר ואני לא רוצה לטעום כי הפרי משתמש כשהחיינו, אז אני טועמת את הסירופ שנוצר בבישול. הפרי בעצמו לא מתוק. "שיח/כבשו רחמיך את כעסך." ![]()
(אני לא מצליחה למצוא את המחזור כדי לדייק בנוסח היהי רצון).
זה יוצא מהקפאה בטעם ובמרקם הרגילים? כי אם כן, זה עוזר לי מאוד.
לפחות בפרספקטיבה של שנה שלמה בין טעימה לטעימה! כתיבה וחתימה טובה לכל עם ישראל, אמן.
)...
שלחו לנו בטעות יותר מדי גבינה. מעדיפה דברים שאפשר להקפיא.
תודה
חומץ ומים- כפית לכוס, בשביל חבילת חסה צריך כוס רוטב.
לערבב טוב טוב..
יעל מהדרום
אני שמה לימון ומלח
לפעמים אני אוהבת לא מתובל..
קראנץ שוקולדעוגה אחת-הימנית ביותר, טארט קפה-בצק פריך, בפנים קרמו קפה, מעל דף שוקולד לבן מטומפרר, מעל יש מוס קפה שמצופה בגלאסז' קפה.
שנייה-מוס מנגו,(צבע כתום) תחתית דקואז קוקוס-גלאסז' צהוב כתוב, מעטפת שוקולד לבן מטומפרר עם מרנג איטלקי.
שלישית. מוס פרלינה מצופה בציפוי רושה אגוזים, מעל קרם שנטילי חלב עם דסקים שוקולד חלב, לדעתי הכי טעים.
רביעית-העוגה השמאלית ביותר, תחתי בראוניז שוקולד מריר עם גלאסז שחור, קישוט שוקולד צהוב מטומפרר ושוקולד לבן מטומפרר.
חמישית זה פירות יער בציפוי גלאסז' ורוד, עם תחתית דקואז פיסטוק.
.קראנץ שוקולד
הכנתי מאפינס תפוחים רכים וכשהוצאתי אותם , הם קצת התפרקו למטה לצערי.
צריך תמיד לשים עטרות נייר מיוחדות לאפייה?
כמובן ששימנתי היטב והוצאתי בזהירות.
אם מוציאים אותם כשהם חמים הם מתפוררים
חמדמדהמה הטמפרטורה\ המרקם שהגנאש צריך להיות ע"מ שיצפהה עוגה בצורה חלקה ומבריקה?
ואם אני שמה אותו על עוגת מוס-קפואה-הוא קופא יחד איתה ואז נהיה מלא בחריצים וכדומה
ועוד משהו, מתכון לבצק פריך לטארטלטים קטנים שמתאימים לתבנית שקעים מסיליקון, יש למישהו?
יעזור לי מאוד![]()
ירושלמית טרייה
חמדמדהניסינו בבית כמה מתכונים של פחזניות אבל בכל פעם הם או שנשארו שטוחות או שצנחו במהלך האפיה או שפשוט איבדו לחלוטין את הצורה!!!
אף פעם לא הצלחנו לעשות פחזניות שישאר להם הצורה היפה שעושים לפני האפייה![]()
למישו יש מתכון טוב, שהוא כבר ניסה, ושתמיד יוצא לו טוב ויפה???
אם כן תעלו לפה פליייייייייייייז!!!

(ויש גם מתכון
)חמדמדה
מהמם! בטח מלא עבודה....
dora

..זה נראה טעים בטירווף!!!
בא לי להכין...
אפשר לשאול באיזה עוגיות מדובר? ביסקויטים?
וכמה חמאה לבסיס?
תודה!
בקשר לחמאה- נראה לי התחלתי מ50 ג' ולא זוכרת בדיוק כמה יצא אבל העיקרון הוא שהחמאה תדביק את העוגיות לבסיס אז נראה לי בין 50ל-100 ג'
מוסיפים פירורי לחם ושמן זית.
מתכון של אמא שלי, מאז שאני מקפידה עליו תמיד יוצא לי רך וטעים.
ו... מערבבים בשר טחון עם חזה עוף טחון
נערת טבע
dora
ארץ השוקולדותודה 
המתכון שלי: ק"ג קמח לבן, חצי ליטר מים, 2 כפות שמרים, 2 כפיות מלח, שמן (אני הוספתי גם כוס וקצת סוכר..
)
אז קודם כל צריך להפריד בין השמרים למים
סליחה, למלח
וצריך ללוש את הבצק היטב
עד שאפשר לקחת חתיכה ולמתוח אותה שתהיה שקופה
יהודיה מא"י (20:33):ואז משמנים את הבצק, ומכניסים את הקערה לשקית
ומתפחים
שהבצק יכפיל את נפחו
יהודיה מא"י (20:34):אבל לא יותר מידי שלא יהיה בועות, אם מתפיחים יותר מידי, הוא לא יתפח אח"כ
יהודיה מא"י (20:35):ואז מורידים את הבצק, וקולעים חלות
ומשתדלים לא לשחק בבצק
וקולעים את החלות לא צפוף מידי
ומתפיחים שוב
לא יותר מידי, לא פחות מידי
ומורחים ביצה, בעדינות
יהודיה מא"י (20:36):ומכניסים לתנור חם-חם 10 דקות
ואז מורידים חום להמשך אפייה
אה, ואם עושים חלות קטנות (3 חלות ויותר מכך מקילו קמח) עושים אותן עגולות!
והקליעה מ4 לפי הסרטון שמיסטר דים העלה.
ולקלוע רופף, לפזר ביצה ממש בנדיבות, ומה שהכי עושה את הצבע- להכניס לתנור שחומם מראש לחום ממש גבוה לעשר דק' הראשונות, ואז להוריד. (שימו טיימר שלא תשכחו ויישרף)
יצא לי 3 חלות גדולות, ו4-5 לחמניות קשר.


ורעיון נוסף למילוי: שמן, קקאו, אבקת סוכר וסילאן טבעי. קקאו וסוכר באותו יחס.
איך יוצאות העוגיות? מה מכינים איתו?

או שיש לך מתכון מוצלח במיוחד ללא התפחה?
נשמע מעניין לנסות
ומעל מפזרים תערובת של קקאו וסוכר.
)
אם מוסיפים למילוי אבקת פודינג, כדאי בטעם וניל, המילוי לא "בורח".
לפעמים כף שתיים עושים את העבודה תלוי בכמות

קראנץ שוקולדכמה סלטים אתם עושים לשבת בד"כ?
איזה סלטים מככבים אצלכם קבוע?

ברוקולי
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_24.html
אחלה מתכון,
זול וטעים
* ברור שעם שוקולד אמיתי זה טעים יותר
אבל זה תחליף בהחלט ראוי
שהכנתי ולא השתטחו ויצאו ממש טעימות
(אולי זה קשור אבל החלפתי קורנפלור בקמח כי נגמר לי)
2 כוסות קמח, 2 כפות גדושות של מיונז, כפית אבקת אפייה, כוס סוכר. לבצק ניתן להוסיף כל תוספת שהיא: שבבי שוקולד, אבקת קקאו, בננה מעוכה, תמצית בטעם רום/וניל/שקדים וכן הלאה. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים ע"ג נייר אפייה, משטחים בעזרת מזלג. אופים 15 דק' בטמפרטורת 200 מעלות. מצננים.
הצעות תתקבלנה בברכה.
קצת שמן זית,
טיפונת לימון או מיץ לימון,
פסטו (משדרג ממש אבל לא חייב)
שן שום כתושה,
מלח
יין לבן יבש (לא חייב).
לשפוך על הדגים.
25 דקות בתנור.
סלט קינואה, איטריות עם פרורי לחם, בטטה אפויה,
מבשלים אטריות מסולסלות בצורה רגילה, מסננים מהמים. בסיר אחר רחב מחממים רבע כוס שמן ומטגנים בצל קצוץ. כשהבצל שקוף מוסיפים כוס פרורי לחם, עד שכל השמן נספג. מערבבים יחד עם האיטריות.
לא הכי בריא אבל פעם ב... זה בסדר.