שרשור חדש
צריכים הצעות לשיפודי ירקות למנגלירושלמית טרייה

אנחנו צריכים להכין שיפודי ירקות למפגש משפחתי.

עוד לא יודעים אם נצטרך להכין אותם אצלנו בבית בתנור או על המנגל אצל גיסתי (אולי לא יהיה מקום על המנגל כי יהיה עמוס עם הבשר בעדיפות ראשונה).

 

תתנו רעיונות איזה ירקות שמים?

האם כדאי או צריך להשרות באיזה משרה או רוטב קודם?

ואם אנחנו עושים אצלנו בבית בתנור, איך עושים שייצא טוב?

 

מה שכבר חשבנו -

עגבניות שרי

פטריות

בצל בשני צבעים

פלפלים

קישואים

חצילים??

 

מה עוד?

אם אופים בתנור לשים אותו על גריל/בחום הכי גבוה אם אין גרילכף עץ

ולפרוס את השיפודים על תבנית שתונח בחלק העליון של התנור,

להפוך כשצד אחד מוכן,

יוצא מעולה!

אנחנו עושים ככה לפעמים "על האש" ביתי

תודה!ירושלמית טרייהאחרונה


האם אפשר להקפיא לזניה?הודו לה


תודה רבההודו להאחרונה


ציפוי שוקולד לגלידהאורה2x

הכנתי מין כדורי גלידה ואני רוצה לצפות אותם בשוקולד מתפצח כזה (סוג של קרמבו אבל קר)

רעיונות איך אני עושה את זה?

שהשוקולד לא ימיס את הגלידה ושהוא יצא קשה ולא נוזלי ודביק..

אשמח לעזרתכם חיוך

לטמפררקראנץ שוקולד
ועובדים איתו כדהוא בטמ' נמוכה (כ30°) והוא לא ימיס את הגלידה
אני מכיר שניתן להוסיף כף שמן ל100 גרם שוקולדארץ השוקולד
הרעיון הגיע מקרין גורן בספרים שלה
^^^פנסאיאחרונה
תסתכלי באתר שלה על המתכון של הקרמבו מוקה.

יש לה את זה גם מצולם לדעתי. היא מקפיאה את הקרמבו בלי ציפוי. ממיסה שוקולד עם כף שמן וטובלת בזריזות את הקרמבו בשוקולד. בגלל שזה קר, השוקולד מתקשה במהירות.

ואז שומרים במקפיא... (אם אני לא טועה, לא בדקתי עכשיו. זה רק מהזיכרון)
מה המעלה של סוכר חום על סוכר לבן? (מתכון למשרה עוף)שמן פשתן


מתוק יותר ובתיאוריה בריא יותרארץ השוקולד


שמעתי שאין ממש הבדל אני משתמש בתחליפיםאוריה,
גוגל איט
בתכלס אין הבדלנפשי תערוג
המצפוןכוחות שמימיים
שניהם מזיקים לגוף באופן מוכח

שניהם מזוקקים רק שהחום מעט פחות וגם ללא חומרי הלבנה וטחון גס

חוץ מזה אין הבדל לכן אם באמת חשובה לך הבריאות חוסי על ארנקך 👜והשתמשי בתחליפים מומלצים יותר כגון דבש סירופ אגבה מייפל מולסה ויש היום עוד חגיגה שלימה

שני שרשורים שלך בראשי
או בסוכר קניםחמסה עלינו
גם סוכר לבן עשוי מסוכר קניםכוחות שמימיים
לפי הידוע לי
וסליחה שאני הורסת לכם את התמימות אבל אולי הגיע הזמן לקחת אחריות ולהבין על מה אנחנו מוציאים ככ הרבה כסף ולמה
זה לא ממש ממש משנה ממה זה מופק ,מכיוון שזה עבר תהליך של זיקוק,אמנם פחות מסוכר לבן אבל מספיק כדי להרוס את הרכיבים הטובים ומספיק כדי להפוך אותו למזיק לגופנו ולמנגנוני ההורמונים שלנו

מי שזה באמת מעניין אותו בטח יש על זה הרבה מידע היום.

סליחה על הנחרצות😐😶
אני גם פעם חשבתי שסוכר קנים הוא יותר טוב והרבה יותר בריא
תודה. אבל אגבה? מולסה?שמן פשתן

 

דבש נשמע כמו משהו שאני מכירה.

דבש זה בראש העדיפויותכוחות שמימיים
ויש בחנויות הטבע חגיגה.
אה ,יש גם סילאן.בסילאן יש הרבה שומן אז לא בהגזמה..
ומיץ תפוחים רק שלא כדאי לבנות עליו בתור ממתיק בריא
אבל מייפל זה נפלא וסירופ אגבה...תראי כבר שם

יש היום גם סוכר קוקוס אבל שמעתי שהוא לא כזה מתוק
ויש גם סוכר נבט

קיצור יש הרבה תחליפים נחמדים מאוד..

מולסה זה תוצר לוואי של סוכר קנים הוא נוצר בתהליך הזיקוק והוא מאוד מאןד מאוד מאוד בריא רק שלא הרבה אנשים מצליחים לאהוב

יש גם סטיביה אבל אותה צריך לאהוב וכשמכינים עוגות איתה צריך לחכות שיתקרר כי כשהעוגה חמה יש טעם מר..
אבל לגבי דבשבתאל1

שמעתי שכשמחממים אותו אז הוא כבר לא בריא או שמפריש חומרים לא בריאים... לא כל כך עקבתי...

😏כוחות שמימיים
כן יש הרבה סוגיות לגבי דבש

מחומם

אורגני ללא כמויות ריסוס

כזה שהדבורים אכלו רק צוף ולא חבילות סוכר.

אכן בעיה ,אבל אפשר למצוא כאלה טובים.
ועוד בעיה שהוא אלרגן.
נראה לי שהתכוונו כשמחממים אותו באוכל וכזהבתאל1

כאילו - בישול עם דבש וכו'..

אבל נו מילא..

אי אפשר לאכול מתוק ולחשוב שאנחנו אוכלים בריא בימינו.

 

לא שמעתי על זהכוחות שמימיים
אבל צודקת יש גבול למתוק
לא, יש גבול לבריא!ארץ השוקולד
עדיף מתוק אלא אם כן זה הרסני;)
נשלח פעמייםכוחות שמימיים
עדיף שוקולד !כוחות שמימיים
אבל כמה שיותר אחוזי קקאו...
לפחות 70
אחרי שכתבתי ראיתי למי כתבתי ...
כל הכבודארץ השוקולד

אני שמח לראות שאת מסכימה איתי

 

שבוע טוב ומבורך לך ולכל בית ישראל

כנ"ל מוטיבציהאחרונה


סיבים תזונתייםגפן36
פחות עיבוד

מבחינת בריאות שניהם אותו רעל
10 תמרים חתוכיםמקיין


נותן יותר צבע ואולי קצת מתוק יותר(ומכיל קצת יותר ויטמינים)חילזון 123


ולא הורג אותך כמו "מלאך המוות הלבן" כלשון הרופאים.מקיין


אגב, מה עדיף: סוכר חום או דבש מחומם?אורין

אני  משתמשת בדבש אבל ברור שהדבש הנפוץ הוא מחומם.

ועוד שאלה: האם הסילאן עדיף על שניהם?

מסתמא שכן.בת 30

בסכור חום לפחות מרוויחים קצת מינרלים מהמולסה (בסוכר הדביק)

אז הסוכר דמררה, הוא בעצם כמו סוכר לבן?..א..א..
לא. עדיף דמררה. קצת סיבים ומינרליםבת 30


עדיף בלי סוכרטוב בסדר

אבל אם כבר כן...אני חושבת שיש לו טעם של דבש. לפעמים אני שמה אותו במתכונים כתחליף לדבש.

אבל בקטע של בריאות הוא הרבה יותר בריא וטוב לילדים. יש ילדים שסוכר לבן מחרפן אותם.

שאלה דחופהמילקה

צ'יפס בטטה דק (חתוך עם מקלף)

הולך בתנור או רק בטיגון

תודהרבהרבה

הטעם קצת שונה.סבבה

אבל זה בהחלט אפשרי. לחתוך דק דק עם טיפת שמן על התבנית. אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם

הולך אבל פחותיוני
טעים! (מצד שני אף פעם לא ניסיתי לטגן בטטה )מוטיבציה


בתנור עם קצת שמן וטימין ויוצא פצץמשה אבואבאחרונה

אבל אם זה לא עבה זה לא שווה את זה כל היופי הוא עד כמה שהבטטה רכה וטעימה

חייבת להשוויץ אתמול הכנתי רולדות שוקולד..אביגיל~!
ממש מגרה😋dora
הכנתי את זה בהשראה ממךאביגיל~!

אז קבלי קרדיט

תודה השראה ממה?יעל מהדרום
מהמתכונים שאת תמיד מעלה לפה.אביגיל~!

אז קיבלתי חשק והכנתי!

יפהארץ השוקולד
מרחת ביצה על חלקם כדי שישחים?
מרחתי ביצה על כולםאביגיל~!


נראה מעולה!לב אמיץ


תודה[אביגיל~!אחרונה


עוד שאלה- הוצאתי מהמקפיא שניצלים שהכנתיאורה*

ואני רוצה להגיש בסעודה א' יש רעיונות לשדרג אותם?

מקווה שאין להם טעם של מקפיא

אחרי שיפשירו, לתת להם טיגון קליל נוסף במחבת..פלספנית


מעולה תודה רבה! שבת שלום!אורה*


אם זה סגור היטב בקופסה ומעליה ניילון קשור בלי חורים אין טעםירושלמית טרייהאחרונה


דג טונה לסעודה שניה-אורה*

אי אפשר רטוב כדי שיהיה ניתן לחמם בפלטה

מצד שני זה טעים בלי רוטב?

אשמח למתכון שעונה על הדרישותחצי חיוך

אשכנזים? ספרדים?קראנץ שוקולד
כי אם יש מעט רוטב ביחס לתבשיל לספרדים אין בעייה..
בכ"א לגבי טונה לא מונלץ לאכול בלי כי היא גם ככה יבשה..
לגבי הסוף^ג'נדס
ואנחנו אשכנזים, ואם יוצא רוטב *מהתבשיל* בזמן הבישול זה בסדר גמור...
רעיון יצירתי, יתקבל בברכה?אורה*

אפשר אולי להכין דג עם רוטב ולהפריד את הרוטב אחרי הבישול ואז להגיש אותו קר?

(לחמם בפלטה רק את הדג...)

אמא שלי פעם הכינהלב אמיץ

עם לימון וגם חומץ - כחלק מהבישול, לא רק השריה.

פטרוזיליה, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

 

זה יוצא קצת חמצמץ ובאמת אוכלים את זה קר. הרוטב מקריש בקור כמו הציר של הגפילטעפיש.

טעים.

לא הבנתי..קראנץ שוקולד
אני מתכוון לזה שיש הרבה רוטב בדג בשבת והוא בקירור..
נדמה לי שגם הרב אליהו אומר שאסור לחמם..
אם מדובר ברוטב מתוך התבשיל שקרשארץ השוקולד
כגון שומן קרוש וכד'.
מותר אפילו לאשכנזים לחמם.
התכוונתי שאחרי הבישול אפריד את הרוטב ואחמם רקאורה*

את הדג.

באסה כי זה הכי טעים חם/ רותח

אני חושבת כמוך לגבי סוף דבריךג'נדס
כלומר, לגבי זה שהדג יבש כבר ככה ולא מומלץ להכין אותו בלי רוטב.
הוספתי שאנחנו אשכנזים ואם יוצא נוזל מהדג במהלך הבישול, ולא נוזל שהתווסף ע"י המבשל, אז מותר לחמם את זה בשבת. אגב, אסור להנות מהרוטב עצמו. כלומר, כשמגישים לאכול שמים בצלחת רק את הדג (והירקות אם יש) ללא הנוזל שיצא מהדג... כך הרב שלנו אמר לנו.
אני הכנתי עם ירקות מוקפצים- יוצא מעולהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מכינים את הירקות.
משרים את הדג במלח ולימון.
שמים קוביות דג בתוך הירקות ומטגנים כרבע שעה. מערבבים מידי פעם כדי שכל צדדי הדג יגעו במחבת.

בתיבול אפשר לשים: מלח, פלפל, כמון, מיץ לימון. אפשר גם פטרוזיליה.
שלום, מחפשת להכין עוגת יומולדת לבעליגליה...
משהו ממש שווה ושיוצא מוצלח מכירים?
איזה סגנון?חמדמדה

יש לך מוסים טובים כמו טריקולד או דברים כאילו ויש את הקלאסי שזה נגיד טארט עם קצפת באמצע וציפוי גנאש או משהו כזה. ממליצה להכנס לאתר של ניקי ב. יש לה דברים מעולים!

אני מכירה את ניקי האמתגליה...
מוסים אני פחות מתחברת.
משהו עם כמה קומות אני חושבת.. או שכבה אחת אבל עשירה מאוד.
תןדה על התגובה!
עוגת טורט אגוזים במילוי קרם פטסייר חמדמדה

לא הכנתי אותה אבל אני לגמרי בדרך. נראת מעולה ועשירה.

https://www.regamatok-elite.co.il/מתכונים/טורט-אגוזים-במילוי-קרם-פטיסייר-שוקולד

סתם ככה אם את רוצה קומות פשוט תכיני כמה עוגות שאת יודעת שהוא אוהב בכמה גדלים, תתקעי בכל עוגה באמצע כמה מעמדים לחיזוק הקומה ופשוט תרכיבי. אפשר לצפות בקצפת או גנאש ולשים מעל שוקולדים או משהו כזה

יוהו נראית טוב.... הואא אוהב שוקולד..גליה...
אז מעדיםה משהו עם שוקולד בשילובים נוספים.
אני לא רוצה פשוט לאפות כמה טורטים ולצפות כי זה לא מיוחד. זה סתם עוגה עם קרם
זה קרם משובח! איזה עוד רעיונות יש כבר?חמדמדה

לא טורט וקצפת, לא מוס... אממ אולי קרמשניט או עוגת בסקויטים מיוחדת?

אני בכל זאת חושבת שהכי מיוחד זה להכין עוגה טעימה, לחלק לשכבות ולמלא אותם בקרם, מחית פרלינה, נוגט....יש המון דברים משובחים וטעימים! 

הציפוי יכול להיות יותר מושקע ממה שעשו פה בתמונה וככה היא גם תראה יותר יוקרתית

תודה רבה אשתמש ברעיונות!!!גליה...
אולי פאי כלשהו? לימון? שוקולד? (אין לי מתכון)חילזון 123


תודה חילזון הוא פחות בקטע של פאיגליה...
אולי עוגה שהשכבות שלה זה עיגולים של מרנגחילזון 123

נדמה לי שיש בזה גם אגוזי מלך.

לא זוכרת כרגע את השם של זה.

אולי קונקורד או מוצארט או סימפוניה ואולי שם אחר... בכל מקרה כולן טעימות...

 

ויש את העוגה הזאת שזה שכבות של טורט וקרם ודובדבנים בין השכבות. ברח לי גם השם של זה...

היער השחור?סה"רורית
כן בדיוק..גליה...


עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן?ת.מ.
פאי שוקולד? אם מגישים אותו חם הוא ממש טעים ש.א הלויאחרונה
(אפשר גם לאכול קר.. )
שאלה ממש ממש דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!מלק ישראל חי

סחטתי ענבים ויש לי בידיים עקצוצים מעצבנים!!! משהוא יודע איך יוצאים מזה???????

שטפתי את הידיים עם סבון מאה פעם.. מה לעשות??? 

דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

יש מצב שזה אלרגיהקראנץ שוקולדאחרונה
למישהו יש מתכון לעוגיות בצק פריך?מוריה 7
משהו קליל. שאפשר לעשות עם ילדים.
תודה!
יש בחתימה שלי מתכון טוביעל מהדרום
לק"י

אפשר לשים כוס שמן במקום 3/4 כוס.
ולהוסיף שמן לפי הצורך.
תודה רבה!!מוריה 7
ניסיתי עכשיו את המתכון לבצק פריך. יצא נוזלי מידי. למה זה?ט'
עבדת איתו בטמפ' חדר?קראנץ שוקולד


בוודאיט'

אבל יצא נוזלי מידי בשביל לעבד לעוגיות

בגלל זה, צריך לעבוד עם פריך כשהוא קר..קראנץ שוקולד

אחרת הוא נקרע ונדבק וקשה מאד לעבוד איתו..

אם יש לך משקל אוכל להביא מתכוןקראנץ שוקולד

מדוייק לפי גרמים..

יש משקלט'
כתבתי באישי.קראנץ שוקולד


תודה. כל הרעיון שיהיה ללא מרגרינה ט'


לי יש. רוצה?~א.לאחרונה
מוזר...אני עושה אותו הרבה, ונוזלי לא יצא לייעל מהדרום
לק"י

צריך לנסות להוסיף מים בהדרגה...ולראות כמה צריך.
טוב... כנראה שזה יום כזה אצלי...ט'
אולי יותר מדי שמן?לב אמיץ


מחפשת מתכון פשוטמורשה

של עוגיות פשוטות אבל בצק חום לא לבן (כאילו עם קקאו)

וגם עם שמן

תודהחיוך גדול

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפסבוקר טוב!אחרונה
עבר עריכה על ידי בוקר טוב! בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ו 19:34

2 ביצים

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

כפית תמצית וניל

חצי כוס שמן

כוס קמח (אם זה קמח לבן אפשר לשים קצת יותר)

רבע כוס קקאו (אני אוהבת לשים קצת יותר, בערך חצי)

כפית סודה לשתיה

מלח

שוקולד צ'יפס

 

 

לערבב את כל הרטובים (אני עושה עם מזלג, אפשר גם להקציף),

לערבב את כל היבשים (אני מעדיפה לעשות את זה בעזרת סינון במסננת עם חורים קטנים כדי שלא יהיו גושים קטנים של קקאו בבלילה)

להוסיף את היבשים לרטובים ולערבב לתוך הבלילה את השוקולד צ'יפס.

יוצאת בלילה יחסית נוזלית לעוגיות, והן די מתפשטות.

המתכון הזה יוצא לי מגש גדול פלוס כמה עוגיות.

מה עושים עם קרם קוקוס?me and i

אילו קינוחים?

מקפיצהme and i


משתמשים בו במקום שמנת להקצפה (כשהוא קר מאוד), למשלט'אחרונה
נפה חשמליתרווקה
המלצה על נפה חשמלית איכותית וזולה?
ממה שאני ראיתייראת גאולה
אין הבדל משמעותי במחירים, בערך 180-200 ש"ח.
אישית?רחלולו
אני שונאת נפה חשמחית.יש לנו בבית.לא יודעת אם זה רק אצלינו אבל היא מרעישה והבנתי מאחי גם שלא להעמיס יותר מדי כדי לא להרוס את המנוע.אני מסננת במסננת רגילה כי זה בשניה..שמה כפית בתוך המסננת עם הקמח ובתוך שניה הכל מסונן..ואני מסננת הרבה..
אצלנוטל..

הקודמת עבדה טוב, אחרי זמן מה הנפה קצת נסתמה והתחילה באמת להרעיש והיה קצת סיפור,

החדשה שלנו - קסם!

שקטה ומהירה וזה חוסך המון זמן ומאמץ - מנפים 4-6 קילו בבת אחת ושומרים במקפיא.

נראה לי עולה אזור ה100-200, תעשי חיפוש והשוואת מחירים.

 

איזה סוג יש לך בבקשה? של איזו חברה?תיקוןהמידות


תודה! אני גם אשמח לדעת איזה חברה יש לך..רווקהאחרונה
כדורי שוקולד או כדורי לוטוסהתנערי מעפר
היה בבית הכנסת אצלנו קידוש השבת והביאו המון פרלינים מהממים!
היו גם כדורים שנראו כמו כדורי שוקולד.
כשטעמתי ראיתי שזה בטעם לוטוס- כנראה עשוי מביסקוייטים לוטוס (אולי גם ממרח לוטוס) וגם שקדים טחונים.
יותר מזה אין לי מושג מה היה שם...

הכדורים היו יציבים מאד, כלומר- לא היה בהם מים או שמן כנראה.

יש למישהו מתכון דומה? מנוסה?
לא חובה שיהיה עשוי מביסקוייטים לוטוס, אפשר גם מביסקוייטים רגילות רק שיצא יציב ופריך.



כדורי לוטוסוזכני לגדל

ביסקוויטים טחונים

3 כפות לוטוס

חצי ריצ / שמנת מתוקה

את הריצ והלוטוס ממיסים יחד במיקרוגל חצי דקה.

מוסיפים את הביסקוויטים לתערובת אחידה.

יוצרים עיגולים מהתערובת (אפשר לקרר את התערובת לפני  כדי שיתגבש)

ממיסים לוטוס במיקרוגל.(עדיף לוטוס קראנץ) ומצפים את העיגולים.

 

לא בטוחה שזה מה שטעמת.

אבל אלה מושלמים

 

מתכון לכדורי שוקולד יציבים ופריכים-~א.ל
ביסקויטים מפוררים
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
מעט תמצית וניל
תירוש על מנת שהכל יתאחד
אפשר להוסיף בוטנים טחונים, שקדים טחונים וכו

יוצא נהדר
כמה ביסקוויטים וכמה יין שיהיה טעים?שוקולד לבן


כמה שאת רוצה, ויין- עד שיתגבש ויהיה אפשר ליצור~א.ל

כדורים יציבים

 

(הכל יחסי בסופו של דבר..)

אבל לאיזה כמות בבסיס זה מיועד?שוקולד לבן

ותודה על התגובה

לא יודעת אני עובדת לפי העין.. ~א.ל


יין? חשבתי מיץ ענבים...התנערי מעפר
יין אדום מתוק או שאפשר גם יבש?
סליחה. תירוש צודקת~א.ל


למה לשים תירוש?? יין הרבה יותר טעים.ירושלמית טרייה

אנחנו עושים כדורי שוקולד בצורה שונה, אבל בכל מקרה שופכים המון יין.

מתוק כמו קונקורד, נותן המון טעם.

גם אדום יבש מוסיף.

הכי מוסיף טעם זה ברנדי או וויסקי אם יש. כל ליקר שהוא שאין לו טעם מוזר (לא הייתי שמה ליקר אפרסקים או וודקה אבל ליקר קפה ושוקולד בוודאי שכן).

שתפי אותנו בבקשה איך את מכינה כדורי שוקולדהתנערי מעפר
זה ממש בערך כי אני לא זוכרת וכל פעם מחדש שואלת את אמא שלי..ירושלמית טרייהאחרונה

וזה לגמרי לא בריא!!

אבל טעים ככ שאני יכולה לחסל קופסה שלמה לבד.

 

ככה:

צריך מיקסר טוב.

שמים בקערת המיקסר חבילת מרגרינה ומתחילים להקציף (עם וו גיטרה או K, לא זוכרת..).

מוסיפים פנימה קצת קקאו, ביסקוויטים שבורים, קצת סוכר.

זה טעים שנשארות חתיכות בסקוויטים, אז לא לערבל יותר מדי.

ושופכים פנימה יין כיד המלך. ליקרים חריפים רק מעט, יין מתוק אפשר המון.

 

זה בערך, ואין לי שמץ מושג לגבי הכמויות. בעיקרון שמים קצת וטועמים ומתקנים. ה"כמות" היחידה שמוגדרת פה זה חבילת המרגרינה שדי קובעת את הכמות הסופית.

 

בסוף מגלגלים לכדורים, כל כדור מגלגלים בקערית קוקוס, ושומרים במקרר.

לא כולם אוהבים את החריפות שיש ביין אדום~א.ל
תירוש נותן טעם ניטרלי
אני מכירה שמוסיפים תרכיז פטל.לב אמיץ


אני משתדלת להפוך את זה למשהו יחסית בריאהתנערי מעפר
להוסיף שקדים ואגוזים טחונים.
אז חבל לי לשים פטל..
אבל תודה

תודה רבה לשתיכן! ינוסה...התנערי מעפר
שאלה על ציפוי הכדורים בשוקולד מומסהתנערי מעפר
יש דרך לטבול את הכדורים בשוקולד מומס בלי הצורך להשתמש בקיסם?
זקוקה בדחיפות למתכונים עם יוגורטיםתיקוןהמידות

עדיף מאפים מתוקים/מלוחים.

יש לי 3 יוגורטים שעבר זמנם שלשום אבל הם עדיין לא מקולקלים ואין חשק לאוכלם....

בסוף עשיתי עוגות לפי המתכון הזה-תיקוןהמידותאחרונה

http://www.carine.co.il/page_3301

נראה איך יצא...

מה מכינים לסוף הצום?צ'וקלייט

תנו רעיונות..

רוצה דברים עסיסיים במיוחד!

בא לי להכין שיק טעים..dora
שאריות משבת?טוביה2

בקבוק קולה לנוזלים?

 

למי יש כח להכין אוכל???

אני בעדטוב בסדר

עוגה טעימה פשוטה ואחרי זמן מה אוכל טעים.

אם אוהבים חלבי אז לחמניות, גבינות מתובלות, פיצה, מוקרם. אם את צריכה מתכונים רק תגידי...

ואם פרווה אז מרק ירקות עסיסי.

וכמובן לפתוח את הצום במים. ולהרוות את הגוף שלא קיבל נוזלים כל היום.

 

חלבי*שלי*
עוגיות סקונס (ככה כותבים את זה?) אני מורח משהו בפנים)משה אבואב

ואם יש לילדים כוח לחמניות רכות וטובות

נזכרתי גם מרק גריסיםמשה אבואב


אצלנומיסטר דום

קובניות רסק עגבניות פירה צהוב וביצים קשות .

וממש בצאת הצום שותים או תה עם נענע או גהווה (קפה תימני) 

וזהו הכי פשוט הכי טעים

בשאיפה להכין עוגת טורט אוורירית+שאריות משבת.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך י"ח בתמוז תשע"ו 13:39


אצבעות עמיחאהלן2


ץ תצאהלן2


סליחה אח שלי הקטן שלח התכוונתי אצבעות שוםאהלן2


1111מקליד....

לחמניות שום 

מרק בצל

עוגת גבינה טובה

עוגיות

אני שותה מים ואז קפה או שוקו עם עוגה ואז לחמניות שום ומרק ומה שבא...

בשרי זה כבד מדי אחרי צום.

הי מרק בצל זה רעיון..צ'וקלייט


הי לחמניות שום זה רעיוןאהלן2


שניהם צ'וקלייט


מרק תפו"אבעיתה אחישנה

וחיתוכיות שיבולת שועל

בינתיים:חוזרת
דוריטוס שמן זית ובזיליקום. לא הוחלט עדיין על מטבל (מוזמנים להציע רעיונות)
בשלבי הכנה- קוראסוני חמאהחוזרת
(אולי גם שקדים/שוקולד...)
אצל המשפחה שלי זה היה פתיתים/ פסטה ברוטב עגבניותיעל מהדרום
לק"י

עם ביצה/ טבעול.

אני רוצה להכין אורז עם דג ברוטב/ רוטב+ דג כלשהו.
לפתיחת הצום יש עוגת שוקולית.
קודם שותים נס קפהadar
אחר כך פירה עם שניצל תירס
^^ לגבי הכותרת + עוגת שוקולד/גבינהאוריה,
אח"כ סטייק שווארמה הודו עם תוספות כלשהן
עם קולה זירו קרה וקרח
יש עוגת שוקולד שנשארה משבת הזכרתי ליadar


הכותרת בוצעהאוריה,
גוף ההודעה עוד חצי שעה..
התמלאתי מנס ו3 פרוסות עוגה
לחם!נער גבעות מצוי

ואיך מכינים לחם? כמה זמן? עדיף מתכון! צום קל ומועיל!

זה די פשוט, אבל צריך זמן להתפיח..יעל מהדרום
לק"י

החומרים לבצק-
קילו קמח
כף- שתיים שמרים יבשים
חצי כוס שמן
2-3 כוסות מים (לפי הצורך)
כף מלח
אפשר 3-4 כפיות סוכר

לשים עד שנהיה בצק אחיד, והכי טוב ללוש כעשר דקות, מכסים בשקית נילון ומתפיחים כשעה (שים במקום חמים).

יוצרים צורות שרוצים ומתפיחים עוד חצי שעה בערך.
אופים בחום של 180-200 מעלות.
ממרח עדשים בטעם כבדShellykaz
משה בתיבה
ציפס בטטה
אבל רק לאחר כוס תה עם עוגיה
אפשר מתכון לממרח עדשים בטעם כבד?בתאל1

נשמע מעניין...

בשמחה...Shellykaz
מבשלים כוס עדשים היטב (בערך שעה(
מסננים. קוצצים בצל אחד ומטגנים יחד עם העדשים למספר דקות. טוחנים יחד עם מעט מלח, פלפל שחור גרוס, חלבון ביצה קשה וא. מרק עוף.
תודה!בתאל1

עדשים ירוקות? או שאפשר גם כתומות?

רק ירוקותShellykazאחרונה
קלי קלותדעה
אחלה ארוחה
בסוף הכנו כ"כ הרבה..שנשאר גם לאחרי ט באב!צ'וקלייט

הכנו מרק בצל עם קרוטונים וגבינות קשות מגורדות

לחמניות כוסמין עסיסיות

פיצה עם מוצרלה, בזיליקום ועגבניות

סלט ירקות גדול

ואנטי פסטי בתיבול אסיאתי

ועוגת אוכמניות עם פירורים לקינוח..אבל לאפחד כבר לא היה מקום

 

חייבת תשובה מהירה- שמנת להקצפה שעבר לה התאריך?נערת טבע

אפשרי להשתמש? לא לקצפת?

תבדקי ריח, מרקם וטעם..קראנץ שוקולדאחרונה

אם הכל בסדר תשתמשי.

מחפשת זמן רב מתכון לעוגת שוקולד טובהכף עץ

כזו שהיא לא דחוסה ולא יבשה מידי,

 

יש פה מישהו שיוכל לעזור?

בשמחהעוד כינוי
4 ביצים
2 כוסות סוכר
להקציף במהירות גבוהה עד שיוצא קצף תפוח ( בלי להפריד ביצים)
להנמיך מהירות ולהוסיף
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות קקאו
כף גדושה נס קפה
כוס מים
חצי כוס שמן.
בהצלחה
תודה, בעז"ה ינוסה השבת כף עץ


אחרי שתנסי אשמח לשמוע איך יצא אולי ננסה גםנערה אחת
עוד כינוי, חיפשתי אותך לפני שבוע!רות.
לפני כמה שנים נתת לי מתכון מעולה לעוגת שיש
בחי להפריד ביצים.

ממש אשמח לקבל אותו שוב,
נעלם לי מה שכתבתי..
לא זכרתי בשמחהעוד כינוי
4 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מיץ תפוזים/ יין/ מים
1 כוס שמן
להוריד שליש מהכמות ולהוסיף לה 2 כפות קקאו 2 קפות נס קפה
לעשות שיש...
לפזר מלמעלה שני שקיות סוכר וניל ולאפות.
בהצלחה
תודה רבה!!רות.
באופן כללי נראה לי להוסיף קצת פצפוצי שוקולדארץ השוקולד
זה תמיד נחמד

אולי כדאי להוסיף חצי כוס בערך
אומרים לקמח אותם כדי שלא ישקעויעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ח בתמוז תשע"ו 14:51
לק"י

לא יודעת אם תמיד זה עוזר.
אפשר גם לשים אותם על העוגהארץ השוקולד
ממש לפני שמכניסים לתנור ואז הם ישקעו בערך לאמצע הגובה.

לגבי קימוח, אף פעם לא ניסיתי...
תודה רבה! יצא מעולה (עשיתי עם קצת שינוי)כף עץ

שמתי כוס סוכר ולא נשאר כמעט קפה, אז שמתי חצי כף קפה והשלמתי אותה עם קקאו,

 

נראה שמצאתי את עוגת השוקולד שחיפשתי

איזה יופי.עוד כינוי
אנסה גם להוריד סוכר, זה רק טוב
כיף שעדכנת
אם צריך מרכיבים יבשים, ניתן להמיר חלק מהסוכרארץ השוקולדאחרונה
בקמח.

לא המון, אבל אם המתוכון דורש שתי כוסות סוכר, לדעתי אפשר בקלות להוריד לכוס ושליש ולהוסיף חצי כוס קמח.
ניסיתי את זה עם עוגיות שדרשו כוס קמח, שמתי שם חצי כוס סוכר ושליש כוס קמח ועבד יופי
מתכון מעולהטוב בסדר

מרכיבים

  • מרכיבים לעוגה
  • 1 שקית 10 גרם סוכר וניל

  • 1 שקית 10 גרם אבקת אפיה

  • 1 כוס שוקולית

  • 1 כוס סוכר

  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס קמח מנופה

  • 4 ביצים

  • חצי מיכל ( 125 גרם) שמנת מתוקה

  • מרכיבים ציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר

  • חצי מיכל (125 גרם) שמנת מתוקה

  •  

אופן ההכנה

  • 1

    מחמים תנור ל 160 מעלות.

  •  

  • 2

    מערבבים את כל החמורים ביחד בקערה ( אין צורך במיקסר) אני משתמשת בכף גדולה.


  • 3

    משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

  •  

  • 4

    אופים למשך 45 דקות.

  •  

  • 5

    ממסים את השוקולד ואת השמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים קטנים במשך דקה (מערבבים היטב).


  • 6

    לחכות שהעוגה תתקרר קצת - לצפות עם הקרם שוקולד בתאבון ♥.

 

 

אפשר להחליף את השמנת המתוקה בקצפת צמחית בשביל מתכון חלבי.

העוגה מאתר foodisgood