שרשור חדש
צריכה תשובה מהירה..צ'וקלייט

יש לי מתכון לפוקאצ'ות שצריך לו קמח לחם, מה יקרה אם אשתמש בקמח רגיל?

יצא יותר אוורירי ופחות דחוס..קראנץ שוקולד

וכמובן שהיחס של המים שונה..

אופס, בטעות קראתי קמח מלא קראנץ שוקולד


באמת תהיתי לעצמי.. זה בדיוק ההפך התשובה ברוקולי


הצום שיבש אותי קראנץ שוקולדאחרונה


כלום. תלושי יותר..ברוקולי
פשוט יש בזה חומרי תפיחה, גלוטן וכו
מחפשת מתכון למוסקהגפן36
הכי קל שיש
יש לי הודו טחון וחצילים
מוסקה זה קל אבל מורכב משלבים, אז מהיר זה לא...+mp8

פורסת חצילים לאורך לפרוסות ארוכות, ממליחה ומניחה קצת. טובלת בביצה (אפשר גם בפירורי לחם כמו שניצל, ומטגנת קלות משנהי הצדדים עד להזהבה.

מכינה רוטב עגבניות בסיר (בצל, גזר ושום מטוגנים, על זה קופסה רסק עגבניות בינונית+ שתי קופסאות מים, מתבלת לפי הטעם)

מכינה את הטחון: מוסיפה לו ביצים, מעט פירורי לחם, תבלינים, שמה בקצה כל חציל ומגלגלת.

מכניסה לסיר עם הרוטב כשהצד הפתוח של החציל כלפי מטה.

כחצי שעה בישול וזה מוכן.

הייתי עושה משהו כזה-יעל מהדרום
לק"י

מטגנת בצל קצוץ/ מגורד.
מוסיפה את ההודו+ תבלינים.

ליתר ביטחון הייתי מטגנת את פרוסות החציל (לא זוכרת איך עשיתי פעם).

מכינה רוטב עגבניות.
שמה שכבה בתבנית.
מניחה מעל עיגולי חצילים, על כל עיגול את המילוי של ההודו.
עוד שכבת עיגולים ומעל עוד רוטב ולתנור.

תודה! יש רעיונות איך לתבל את ההודו?גפן36
מלח, פלפל, פפריקה, תבלין לגריל/עוף/בשר/קציצותיעל מהדרום
תודה!גפן36אחרונה
למה הקוגל הירושלמי שהכנתי לא נהיה חוםבת_מלך


הקרמל לא היה מבושל מספיק?ברוקולי
איך אדע בפעם הבאה שזה הזמן להסיר מהאש ולהוסיף?בת_מלך


טיפונת אחרי שנהיה לו צבע דבש.לב אמיץאחרונה

את יכולה להטות את הסיר בזהירות לצד אחד, כשכל הנוזל יצטבר שם ויתקרר שניה, והבועות יעלמו, תוכלי לראות מה הצבע נכון לאותו רגע, ולפי זה להמשיך.

פריקהבעוז ותעצומות
הגעתי למסקנה שבעלי אוהב רק בשר לחם ואורז. אה וגם חצילים.
אז עד היום באמת השתדלתי להיות נחמדה ולגוון בוריאציות שונות לאוכלים האלו, אבל דיי כבר נמאס!!
מה עושים?

כמובן שזה אך ורק מתוך רצון לשמח אותו..אממ וגם טיפי תסכול (;
לב אמיץ

תכיני לעצמך. אולי הוא יראה וירצה גם.

 

באמת תשקיעי בשביל עצמך.

אבל זה הכי מדכא אותי :/בעוז ותעצומות
מגיעה ב'ה ממשפחה ברוכה.. מה זה לבשל רק לבן אדם אחד? אני לא מצליחה חח
אזלב אמיץאחרונה

עד שתזכי למשפחה גדולה משל עצמך לבשל לה בעז"ה, את יכולה לבשל ולשלוח לשכנות.

ואם את רוצה ממש להשקיע בתחום, את יכולה לחשוב בכיוון עסקי - אפילו עסק קטן שמתמחה בבישול או אפיה בתחום מצומצם.

אני מכירה מישהי שככה התחילה. היום המשפחה שלה ועוד איך אוכלת את מה שהיא מבשלת...חיוך.

 

בהצלחה.

אל יאוש.בת 30

בעלים יכולים להשתנות, גם מבחינה קולינרית.

כשהגשתי לבעלי סלט כרוב עם שעועית מש מונבטת, כוזברה קצוצה וגרעיני חמניות, וראיתי אותו אוכל, חשבתי לעצמי "וואי וואי". כשהתחתנו- הוא אפילו לא היה מחשיב את זה בתור אוכל, ועכשיו- אוכל כמו גדול.

 

אז אל תתיאשי. תכיני לו מה שהוא אוהב ותכיני לך מה שאת אוהבת.

תודה, עודדת!בעוז ותעצומות
כבד הודו..משקפופרית123

קניתי בטעות במקום כבד רגיל..

 

זה ראוי למאכל אדם?

ומה מבחינת הערכים התזונתיים שלו ביחס לכבד רגיל? (ברזל, רמת חומציות, שומני, וכו')

אשמח אם מישהו מבין בזה ויוכל לענות לי..

תודה!

למה שלא יהיה ראוי?לב אמיץ

http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/%d7%9b%d7%91%d7%93%20%d7%94%d7%95%d7%93%d7%95

 

אף פעם לא התנסינו, אבל אם אתם אוהבים הודו בכללי, אולי גם הכבד יהיה טעים לכם.

כמו כבד עוףקראנץ שוקולדאחרונה
צולים ואוכלים, לדעתי קצת פחות טעים אבל אכיל ההחלט..
מבחינת הערכים נראה לי שגם הוא עשיר בברזל..
מה הכוונה שכתוב על ביצים תאריך אחרון לשיווק?נשימה עמוקה
יש לנו ביצים עם התאריך של היום לשיווק אחרון...אחרי התאריך הזה הן לא טובות למאכל? (היו בחוץ מאז שנקנו...)
תודה!!
מסתבר.מעפר אני באה

עדיף להכניס ביצים למקרר. ככה הן יותר מחזיקות ולא מתקלקלות.

בכללי לא כדאי לשמור ביצים בקיץ מחוץ למקררנפשי תערוגאחרונה
גם אם שומרים ביצים מחוץ למקרר זה אמור להיות סביב 18 מעלות (וגם אז זה לא מומלץ)

עדיף לשים במקרר.
בטח שבאוויר הפתוח וחם של הקיץ
לחם מחמצת~א.ל

כמה שאלות:

א. ממה שהבנתי צריך 5 ימים לשים על כל כוס קמח, 3/4 כוס מים, בקופסא פתוחה מעט. על השיש.. וכל יום להמשיך ולהוסיף כוס קמח ו3/4 כוס מים.

לאחר ה5 ימים, במשך שבוע מניחים את המחמצת במקרר.. וממשיכים "להאכיל" אותה. (שוב בקופסא מעט פתוחה? או שכבר אין צורך?) האם הבנתי נכון??

 

ב. בהכנת הלחם עצמו- אין צורך בשמרים, סוכר ושמן. אלא רק קמח, המחמצת והמים?

מישהי שניסתה והכינה, כמה זמן צריך לחכות להתפחה? כמה זמן בתנור? תודה!

>>>ברוקולי

 

א. יש כל מיני דרכים להכין מחמצת 

זו אחת הדרכים 

לאחר 5 ימים המחמצת מוכנה לשימוש - מפרישים את המחמצת לטובת המתכון ומאכילים באותו יחס

שומרים במקרר בכלי סגור ונקיייי (אחרת המחמצת תמות לך) 

ועוד דבר- המחמצת צריכה להיות יחסית בטמפ' הגבוהה של המקרר

 

תרחיקי את  המחמצת מהמאחורה של המקרר או הלמעלה או בכל מקום במקרר שלך שקר יותר

אחרת המחמצת תקפא ותאלצי להשליך אותה לפח.

 

אני מכינה את המחמצת אחרת, פחות מתחברת לשיטה הזו

אבל למתחילים היא מעולה..

 

ב. בהכנת הלחם עצמו - אין צורך בשמרים, סוכרים, שומנים 

קמח, מחמצת, מים ומלח.

לגבי תפיחה- התפיחה יכולה להיות  2/4/6/40 שעות תלוי במתכון 

תלוי אם הכנת בצק מקדים עם מחמצת אם או שהכנסת כמות גדולה יותר של מחמצת

תלוי בטמפ' שאת מתפיחה , תלוי באחוזי המים 

 

אפיה- כמו אפיה של לחם רגיל

תלוי במעלות, בגודל, בתנור, בלחות 

בד"כ לחם נאפה באזור ה 50 דקות 

 

זה לא קל להתעסק עם בצקי מחמצת, 

אבל למי שאוהב את הטעם והבריאות 

זה משתלם..

 

בהצלחה ובתאבון! 

 

@מקום בעולם

 

תודה על התגובה המושקעת!~א.ל


בכיף, שמחה לעזור..ברוקולי

 

לחמי מחמצת זו אומנות..

אל תתייאשי

 

חיוך גדול

ותתחילי ממחמצת מקמח לבן -היא הקלה ביותר להכנה .ברוקולי

 

אח"כ את הלחם אפשר שילוב של קמחים מלאים כמו

כוסמין 

שיפון 

 

אפשר לשלב

דוחן

קינואה

קטניות מונבטות 

 

ועוד כל מיני דברים מעניינים..

 

 

 

מאיזו בחינה קלה? תאמת שחשבתי להתחיל משיפון.. רעיון לא מוצלח?~א.ל


הסיכוי שתהרסי אותה קטן יותר ברוקוליאחרונה


אולי תוכלו לפתור לי חידה- על המיקסר האהוב שליבעיתה אחישנה

יש לי מיקסר חדש למדי של קנווד- מייגור kmm770

ומשום מה הוא ממש מתקשה בלישה של בצק- קילו 1!

 

הזוי! קניתי אותו כי רציתי ללוש 2 קילו ואפילו באחד הוא בקושי עומד. 

 

אולי לכם יהיה רעיון מדוע?

האם יש מה לעשות עם זה?

 

הוא מערבב בסדר את המרכיבים וכשהבצק מתחיל להתגבש הוא מתחיל לגנוח ולרעוד כולו כאילו הוא עומד להתפוצץ.. 

 

מבאס ..

כנראה המנוע חלש מדי ומתאים לכמויות קטנותקראנץ שוקולד
או שפחות מתאים לבצקים..
ממה שאני יודעת הוא אמור להיות מעולה!!~א.ל

כל חוות הדעת ששמעתי עליו ציינו שהוא עוצמתי, ומותאם לכמויות ובפרט לבצקים

נשמע מאוד מוזר..

הבנתי שהוא כן טיפה מרעיש, אבל לא ברמה שתיארת.

פני חזרה לחנות

 

לא מכירה את המיקסר הספציפיברוקולי

 

אבל יש מיקסרים שלא יכולים ללוש יותר מקילו בצק

שזה שונה מ 1 קילו קמח..

 

הייתי חוזרת לחנות לבדיקה.

קניתי בכוונה מיקסר מאוד חזקבעיתה אחישנה
כדי שיוכל לעושת את זה..
אז תחזרי עם האחריות לחנות שבה רכשת את המכשיר..ברוקוליאחרונה


יחסים של גנאשיםקראנץ שוקולד

הדגמה מעולה, תודהארץ השוקולד
אבל בא לך להכין כמות כזאת ולשלוח לי כדי שאוכל לאכול מזה עכשיו?
גנאש ככה? לא הכי טעים שיש קראנץ שוקולד


מה הסיבה ליחסים השונים?מעפר אני באה

בגלל ההפרשים במוצקי הקקאו?

בדיוק זו הסיבהרבה אמונתך!

זה משפיע על היציבות (או הסמיכות) של הגנאש

תודה!מעפר אני באהאחרונה


מחפשת מתכוני דגים לארוחות צהריים...מרק חורפי
חוץ מקציצות טונה.
ולא במחיר מידי גבוה ששמור לדגים לכבוד שבת

איזה עוד קציצות דגים?
איזה בכלל מתכונים אחרים כדאי?

מה שעלה ליש.א הלוי
דג סול זה יחסית זול- ואפשר לעשות איתו שניצל דג.
אנחנו עושים טונה+ רוטב עגבניות + זיתים+ בצל ירוק וגמבה (אפשר גם רק טונה ורטוב) עטופים בבצק של החלות ולתנור.. יוצא ממש טעים.
לא יודעת אם יקר או לא-יעל מהדרום
לק"י

שניצל דג מדג נסיכה.
ירקות מוקפצים עם דג טונה- מקפיצים ירקות שאוהבים, מתבלים (מלח, פלפל, כמון, אפשר פטרוזיליה, שום). ואז חותכים את הדג לקוביות ושמים עם הירקות. מערבבים מידי פעם ככה שהדג יגע מכל צידיו בתחתית המחבת.
מבשלים את הדג כרבע שעה, שלא יתייבש.

טעים גם עם קוסקוס.
דג ממש קל ומהיר להכנה וטעים מאד-פלאפל

דג אמנון/מושט-

מוכרים אותם באריזות אישיות כך אפשר להכין כמות מדויקת.

מפשירים 2 דקות במיקרוגל, בינתיים שמים מעט שמן במחבת ומחממים. שמים את הדג במחבת על הצד של העור ועל כל חתיכת דג שמים כף גדושה של מטבוחה.

(לשיפור הטעם מומלץ להוסיף מעט סוכר על המטבוחה. ואם רוצים אפשר גם להוסיף עוד תבלינים/ כוסברה ו/או שום קצוץ).

מכסים במכסה ומבשלים עוד 3 דקות.

סה"כ 5 דקות והמנה מוכנה- תמיד יש לי דג אמנון במקפיא למקרה שאצטרך לשלוף ארוחה מהירה.

בהצלחה!

קציצות סלמוןאמא יקרה לי*

מוסיפים לסלמון טחון כמה כפות פירורי לחם, 4 שיני שום כתושות, 1 בצל קטן מגורד, חצי תפו"א בינוני מגורד,

כף שמן קנולה/ זית, ביצה אחת.

 

לערבב ולאפות בתנור על חום בינוני לרבע שעה.

רוטב טונה לפסטהבת 30

מטגנים קצת בצל, מגרדים עגבניה או שתיים ומוסיפים רסק.

מוסיפים את הטונה, מלח, לימון, קצת כמון וכורכום אם אוהבים. ויוצא רוטב ממש טעים.

אנחמו אוכלים רוטב בסגנון עם אורז- גם טעיםיעל מהדרוםאחרונה
תבשיל טונה- פשוט ומאד טעיםאורין

מבשלים תפו"א וחותכים לקוביות. מטגנים הרבה בצל, מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים תוך כדי בישול כדי שלא ישרף ומתבלים בכמון, פפריקה, אפשר תבלין דגים וגריל עוף. מוסיפים גם כף רסק עגבניות. מוסיפים קופסת טונה עם חלק מהשמן שבה. מערבבים היטב ומכבים את האש.

איזה תחליף פרווה יש לגבינה צהובה במתכונים?ט'
יש "גבינה צהובה" מהצומח..קראנץ שוקולד

הטבעונים משתמשים בה הרבה לפיצות..
בקשר לטעם? טוב זה עניין של טעם..
אני אישית לא אהבתי את הסויה ומוצריה..

גם אני לא אוהבת.. השאלה אם יש תחליף ט'
מתכון למה?לב אמיץ

תחליף לגבינ"ץ שיתן אותו אפקט על פיצה, מן הסתם, רק הגבינה מהצומח.

אבל למתכונים אחרים אולי יתאים בכל זאת משהו אחר.

בפשטידות למשלט'


אני מנסה לחשובלב אמיץ

הצורך הוא להסמיך/להמליח ולהעשיר את המרקם?

אולי מי בישול מרוכזים של גרגירי חומוס, שמבליעים בהם קמח תפ"א או קורנפלור? גם מתחלב,  גם מלוח/ פיקנטי במידה מסויימת, וגם הקמח מייצב את המרקם.

 

 

לא יודעת מה צורך כי אף פעם לא השתמשתי בגבנצ...ט'

הערב רציתי להכין חביתת ירק וכל המתכונים שמצאתי יש בהם גבינה כלשהיא ומן הסתם זה מעשיר את המתכון ולא יוצא סתם חביתה עם כמה פטריות ובצל. נכון?

 

 

הבנתי. אז הגבנצ ממש לא מחוייבת המציאות.לב אמיץ

לחביתת פטריות ובצל באמת אפשר להוסיף מים+שמן זית ומעט קמח תפ"א.

לערבב למעין רביכה בכוס, ולהוסיף לביצה שטורפים.

על הדרך אפשר להוסיף לרביכה תבלינים מיוחדים כמו זנגביל.

 

ואם זו חביתת ירק עם עלים ירוקים, אפשר לגמרי לוותר על הגבנצ. 

..מודדת כובעים
עבר עריכה על ידי מודדת כובעים בתאריך י"ד בתמוז תשע"ו 12:02
עבר עריכה על ידי מודדת כובעים בתאריך י"ד בתמוז תשע"ו 1
 
השרשור יצא מהקשרו קצת אבל פתאום ראיתי שביקשת פרווה
אני הכנתי פעםג'נדס
גבינת קשיו. על פיצה. יצא די מוצלח.
לדעתי אין משהו שמחליף גבנצ בטעם. אבל נגיד בקשיו יש את השמנוניות שיש בגבנצ... וגם ב"גבינת קשיו" יש מרקם דומה.
מה זה גבינת קשיו? איפה משיגים?לב אמיץ


הכנתי בעצמיג'נדס
אחפש שניה את המתכון
אני רואה שיש הרבה בגוגל... בהצלחה!ג'נדס
מעניין. תודה.לב אמיץ


אם את מתכוונת לטעם,נועה 28
אז יש לי תבשיל שאני מכינה בצל+שום+קולורבי מגורר, לטגן/לאדות. יוצא ממש בטעם של חלבי מוקרם כזה.
בפעם הראשונה לא האמינו לי שזה לא מוקרם..
לפעמים אני מוסיפה את זה לפסטה ואז בכלל..
נשמע מאוד מעניין. ננסה את זה בלי נדר.לב אמיץ


וואלה? אפשר יותר פירוט איך מכינים את זה?חדשה ישנה

הבצל והשום גם מגוררים?

 

אח"כ מוסיפה מים\חלב?

 

נשמע מגניב...

 

תודה

פרטתי למטה, תסתכלי..נועה 28אחרונה
הגבתי לשעון יד
איזה סוג של מתכונים?חילזון 123


בחלק מהמקרים - מיונזמודדת כובעים


!!!!!!~א.ל
היי המתכון עם הקולורבי-שעון יד
היי המתכון עם הקולורבי-שעון יד
יכולה לתת כמויות?
שמה קצת שמן, כמו לחביתהנועה 28
מטגנת בצל קצוץ, ן2-3 שיני שום קצוצות, עד שמזהיב . מוסיפה קולורבי או שניים מגוררים, מלח, מכסה, מנמיכה כשצריך ומידי פעם מערבבת
שמעתי פעם שלשמרי בירה יש טעם של פרמזןנפשי תערוג
אולי זה יכול להתאים
ניסית ממרח חמאה ביתי?~א.ל
לא. ממה זה עשוי?ט'
חמאה, פלפל, ומלח זה הבסיס~א.ל
מכינים את זה במעבד מזון
ואז עוטפים את התערובת בניילון נצמד,מניחים במקרר, ובכל פעם חותכים חתיכה
אפשר כמובן לשדרג את זה עם שום, עשבי תיבול..
או חרדל
זה לא פרווה.....ט'
אה אוי לא שמתי לב.. אולי אפשר עם מחמאה במקום~א.ל

אבל לא יודעת איך יצא:/

ורק לשם התיקון עוטפים את זה בנייר אפיה, ולא ניילון נצמד.. אחרת זה נדבק...

אם הזכרת חמאה ביתית אז מוסיפה-משהיא מהבירה
אפשר להכין ממש חמאה בבית, להכין את החמאה עצמה! זה כיף וממש טעים!
בגדול, מקציפים שמנת של 38% לקצפת ואז ממשיכים להקציף עוד ועוד ועוד עד שהקצפת נשברת וממשיכים עוד עד שבתהליך כימי אדיר השומן נפרד מההנוזלים ויש בקערה חמאה ביתית ונהדרת וסוג של נוזל טעים בטירוף שאפשר להכין ממנו מאפים, קפה, שוקו וכו'...
מתכון מדויק ונוח יש בבלוג 'בצק אלים'. אני מהפלאפון ולכן לא יכולה לקשר.
מה היתרון שלה על פני חמאה תעשייתית?מודדת כובעים

נשמע שחמאה זה נטו מרכיבי שומן, להבדיל מלמשל קוטג' של שטראוס עם עצות ים ושות'...

צודקת. זה פשוט כיף להכין בבית וכיף לראות את התהליך הזהמשהיא מהבירה


איך אף אחד לא כתב: קוטג'??שמן פשתן


אני כתבתי למעלה ומחקתי כי היא ביקשה פרווה!מודדת כובעים


מחפשת דחוףפוסעת
מתכון לעוגיות פרווה, מזונות עדיף, יחסית זולות וטעימות לא חייב שיהיו בריאות
תודה
העוגיות שיש לי בחתימהיעל מהדרום
לק"י

ואפשר לשים יותר שמן ממה שכתוב (נגיד כוס אחת, ואם צריך- להוסיף עוד).
תודהפוסעת
אבל כבר לא רלוונטיפוסעתאחרונה
תודה ממש.
פשוט דברים השתנו
אוכל לשירות לאומי קל להכנה ובמהירות ודי בריא שלא יהיה רקהאור הגנוז

פסטות וכאלה...

ממש רוצה לא להגיע למצב שבו אני אוכלת רק זבל..

תודה רבה!! חיוך גדול

אפשר-יעל מהדרום
לק"י

אורז עם ירקות/ בצל ופטריות/ קטניות.
קוסקוס/ בורגול עם מרק ירקות ועוף/ רוטב.
אפשר להבין מה זה לק"י??מיתרי זהב


לישועתך קיוויתי ה'יעל מהדרום
>>>>>ברוקולי

 

שניצלים קפואים - ולטגן/לאפות בדירה

קציצות 

אורז לבן / אורז מלא

קינואה

בורגול 

קציצות ירק

המבורגר עדשים 

ירקות מבושלים

אנטי פסטי

פסטה מקמח כוסמין 

אטריות אורז עם ירקות וחזה עוף 

לביבות 

פשטידות 

דגים 

 

עוד.?

 

ובתקציב הזמן שיש -לי- ?מקום בעולם
מאתגר יותר, לא? ;)
אשלח לך 3> ברוקולי
תקני הרבה ירקות ואפשר לגוון איתם את כל הפחמימותאמא יקרה לי*אחרונה

לא רק טרי, אלא גם כמוקפצים או אפוי בתנור (אנטיפסטי)

וגם ירקות קפואים כמו תירס (אפשר להוסיף לאורז או להכין מאפינס תירס קלי הכנה עם קמח מלא)

שעועית ירוקה- להקפיץ

פשטידות- רק לערבב ולשים בתנור

 

בהצלחה!

אשמח לרעיונות איך להכין עוגה שווה ומרשימהצביה22
זה צריך להיות בריא (בלי מרגרינה, ריץ', וכו'), ולשרוד נסיעה של כמה שעות.
יש לי תבנית עגולה עם מכסה, חשבתי על עוגת שכבות מרשימה, אשמח לרעיונות ממה להכין את השכבות שיצא יפה ובריא...
עוגה עם קרם שקדיה ופקאן סיניאמא יקרה לי*

מכינה בלילה של עוגת ספוג לבנה (בחושה)

כשמתקקרת- מורחת קרם שעשוי שקדיה, חצי כפית קפה נמס מומס בכף מים ,סוכר קנים- להוסיף לפי המתיקות הרצויה.

מפזרת מלמעלה פקאן סיני גרוס.

רעיון למתכון צמחוני וקל?פ.ר
מארחים השבת מישהו צמחוני וחייבת רעיון לתוספת לאורז..
מישהי/ו?

תודה!
כמה רעיונות-חדשה ישנה

אפונה

תחתיות ארטישוק עם גזר

אנטיפסטי

תפוח אדמה ובטטה בתיבול מתקתק

שעועית ירוקה

קציצות ירק אפויות או מטוגנות

 

 

 

 

ותגידי לצמחוני הזה שהוא מפסיד...חושף שיניים

תודה!פ.ראחרונה
ממש מפסיד! חחחח
יש לך מתכון לתפו״א ובטטה? בתנור?
עוגת ציציתצ'וקלייט


וואו! מקסים!!נוצה ברוח
איזה רעיון טוב!

(מתחילה לאסוף רעיונות לקראת החאלקה של הגדול שלי..)

איך עשית את הפסים השחורים?
ככה:צ'וקלייט

לקחתי שקף,

סימנתי עם סרגל 2 פסים,

הפכתי את השקף והנחתי על נייר אפייה,

זילפתי שוקולד מריר מומס בפסים.

הקפאתי.

אחרי שקפוא-שולפים בזהירות מהשקף ומניחים על העוגה

ואיך עשית את "הפתילות"?חיג
חמצוצים עם פסים לבנים, חתוכים דקצ'וקלייט


איזה רעיון מדליק!נוצה ברוח
ותודה על הפירוט למעלה..
יפהdora
וואו, ממש יפה 👌קראנץ שוקולד
תודה לכולכם צ'וקלייט
הנה עם הכיתוב:

מקסים! מזל טוב🎉dora
מאוד יפה. יישר כח על ההשקעה. ומזל טוב!לב אמיץ


וואו!binbin
תודה לכולם!צ'וקלייט
חצופה הילדה!!!בראבו

לוקחת את כל התהילה אליה אני הכנתי את העוגה אני!!!

היא רק עזרה לי לקשט, אני אמרתי לה איך לעצב את זה היא סתם נדחפה!!!

סתם בצחוק!!!צוחק

"המלאכה נקראת על שם גומרה"יעל מהדרום
אבל בעצם היא לא כתבה שזו היא הכינהת אז פסדר..בראבו


רגע, איפה בכלל כתבו על הילדה?!יעל מהדרום
לק"י

חשבתי בהתחלה שאולי את קשורה לפותחת השרשור.
היא כן קשורה אליי..צ'וקלייט

היא 'סלחה' לי ואמרה שאני לא עד כדי כך חצופה כי לא אמרתי שאני הכנתי תעוגה, רק הראיתי אותה

משעשעותיעל מהדרום
את ה"ילדה"?יעל מהדרום
אממ..אם היא אומרת..צ'וקלייט


איך עשית את הפתילים?נפש חיה.


כתבתי למעלה, עם חמצוציםצ'וקלייט


איזה יופי של עוגה!יעל מהדרום
איך עשית את הפתילים?נפש חיה.


אמא משקיענית!!~א.ל
הי אני לא אמא! צ'וקלייט

סה"כ בתדודה

איזה כיף שיש לילדון בת דודה כמוך!!;)~א.לאחרונה
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"ג בתמוז תשע"ו 20:59


מה לעשות עם בצק פילו?e.z.b

אני צריכה רעיונות מה אפשר לעשות עם בצק פילו.

אני צריכה דברים שאפשר אחרי זה להקפיא אותם.

תכננתי להכין קונכיות ואז גיליתי שהמתכון הוא לבצק עלים ולא לבצק פילו שכ"כ דק.

תודה

לחלופין, מישהו יודע אם אפשר להקפיא חזרהe.z.b

לחלופין, מישהו יודע אם אפשר להקפיא חזרה את בצק הפילו למרות שכתוב לא להפשיר ולהקפיא?

תודה רבה

תקפיאי כמו שהוא. מה יכול להיות?לב אמיץ

אני חושבת שאי אפשר למלא ולהקפיא שוב אחר כך.

כל עוד המילוי לא תפו"א את יכולה למלא ולהקפיאקראנץ שוקולד
אפשר למלא בגבינות, בשר, ירקות.. או מילוי מתוק כמו קרם שקדים, חלבה וכדו'
אני הכנתי איתם קעריות למילוי.מוריה

בס"ד

 

או 'שקים' עם מילוי.

וגם אפשר לעשות סיגרים.

 

הרבה עבודה, אבל שווה את זה סה"כ.

שטרודל. יוצא כמו חדש מההקפאה. הכי הולך עם פילו בעיני.ירושלמית טרייהאחרונה


אשמח לרעיונות ומתכונים להודו אדום (תחתון?) ותוספותט'
לא תפוחי אדמה ואורז...

אם את עושה מזה צלימודדת כובעים

אפשר לזרוק בפנים, אחרי חצי שעה של בישול, שעועית צהובה/ירוקה/אפונה/כרובית/פולים. זה יאמי!!!

איך עושים מזה צלי?ט'
בדרך כלל אני מטגנת שום ובצל, מוסיפה את ההודו, פפריקה, כמון ומעט מלח.
בבישול ארוך שיהיה רך מאוד.

לפעמים מוסיפה מלמעלה רצועות של פלפלים או גזר ותפוחי אדמה.

זה מה שהתכוונתימודדת כובעים


תודה ט'
זה אומר החלק של השוק?לב אמיץ

לפעמים אני מוסיפה את החלק הזה (שוק מפורק) למרק (של הקוסקוס - או כל מרק בעצם - מרק שעועית לבנה ועגבניות למשל).

 

מבשלת את המרק,  בחצי שעה האחרונה של הבישול אני מוסיפה את ההודו: פורשת אותו (לפרוש/לפתוח לשטח) כמעט לעובי שניצל, מורחת בשמן זית, פלפל שחור ומלח, אם זה מתאים למרק, גם בקצת דבש, ומניחה במרק מעל הירקות.

יוצא נימוח וגם מעשיר את הטעם של המרק. 

תוספות אפשריותלהרות כוחותאחרונה
כוסמת
פירה כרובית
פתיתים
קוסקוס
מה אפשר לעשות עם קרם טופי קרמל שיצא מרשמחה ומשמחת
הוא נחרך?לב אמיץ

זו בעיה חושב. אין הרבה מה לעשות. תמיד ישאר הטעם הדומיננטי החרוך.

הקרמל נשרף קצת, הצבע שלו נהיה שחום מדישמחה ומשמחת
ויש לו טעם לואי מר
אוי. קשה מאוד לתקן את זה. אולי אולילב אמיץאחרונה

לנסות להוסיף קצת מיץ לימון ועוד סוכר.

 

 

זוכרים את רעיון הקצף ממי חומוס? אז הנה הסבר מדעי על העניין-חילזון 123
תודה! עדיין לא סיימתי לקרוא, אבל ממש מענין.לב אמיץ

טוב לדעת.

בכלל, זה אתר מעניין עם הרבה מידע על רכיבים וצורות בישול.חילזון 123


אוקי. טוב לדעת.לב אמיץאחרונה


שאלת מיקסרנחש משקפיים

מתלבטת איזה לקנות וכמה כסף לשהקיע 

 

אשמח לקבל המלצות מהפורום היקר והאופות המדופלמות

 

אני יודעת שיש קנווד, וקיצ'נייד, בוש

 

וכל מני דרגות של וואט

 

השימוש העיקרי הוא הקצפה (ריצ ביצים) ערבול וכדומה

 

הציעו לי מקסר של darna 800 ואט , שווה משהו? למשהי יש ?

 

תודה מראש!

 

 

אם עיקר השימוש הוא הקצפה אני אישית ממליץ עלקראנץ שוקולד

xmix

יש לי אותו כבר כמה שנים והוא מעולה..
אגב גם לבצקים הוא סבבה.

מה העלות שלו?נחש משקפיים


לפני כמה שנים קניתי אותו ב1800קראנץ שוקולד
היום נראה לי שאפשר להשיג בפחות
אפשר להשיג ב 1300 גגאמת ואמונהאחרונה