מתכון לקובהאבןישראל
תחפשי באינטרנט יש מלא מתכונים מעוליםצוףצוף
תודה ,אשמח למתכון מנוסהאבןישראל
בחוץ- סולת ומים. אפשר להוסיף ג'רישחוזרת
אפשר לאטום, אפשר להוסיף בצל מטוגן
לוקחים קצת בצק. מכדררים. פותחים על היד. ממלאים בתערובת בשר. ככל שהבחוץ דק יותר- זה יותר שווה. כנל ככל שהקובה קטן יותר.
אפשר בהחלט להקפיא לפני הבישול, מקפיאים על משטח ואחכ אפשר לפרק למנות.
מרק: צהוב: מים. טיפה שמן. ירקות- גזר, קישוא, בצל- מה שאוהבים. מלח פלפל כורכום.
לבן: בלי כורכום
עגבניות וסלק- לא זוכרת בע"פ, אם את רוצה- תזכירי ואחפש
כמויות שבדכ יוצאות ליחוזרת
כל פעם שמים קצת סולת. גריש ומים. לא הכל בבת אחת
בהצלחה!בת 30
נראהלי שקובה זה דבר שצריך לראות בעיניים איך מכינים.
פעם ניסיתי מתכון ויצא מרק מלט פירורים ובשר...
לב אמיץ
אני ניסיתי סתם מעצמי והוספתי לבלילה גם חצי ביצה.
יצא נחמד.
יש מדריכים מצולמים ברשת.פעם הסתכלתי והכנתי ויצא סביר.חילזון 123
מתכוות לקובה עיראקית?פופקוו
תגידי לי אם יהיה לך רלוונטי ואכתוב
אני מתכוונת לקובה(כדורים כאלה מסולת שממולאים בשר טחון ברוטב עם דלעת. אני צמחונית וממלאת באורז אגב.. יוצא טעים )
גם אני אשמח למתכוןלב אמיץ
הרוטב דלעת נשמע מעניין.
אשמח למתכוןאבןישראל
אני יעלה מקווה עד מחר את המתכון בלי נדרפופקוו
הנה המתכון של הקובה דלעתפופקוו
לרוטב:
שמים בסיר: שמן, חצי בצל קצוץ רצוי לטגן, 2כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור,כף אבקת מרק עוף. ומים שלושת רבעי מהסיר.
( יש אפשרות לרוטב חמוץ מתוק ואז שמים כפית סוכר ןלימון סחוט)
להוסיף קוביות דלעת קלופות וחתוכות גדול יחסית.
מכינים את מילוי הבשר כך:
בשר טחון
פלפל שחור
בהרט
מלח
פיטרוזיליה קצוצה(חופן)
חצי בצל קצוץ
(לצמחונים בינינו אפשר למלא באורז מבושל)
את הקובות מכינים כך:
שמים סולת בקערה מלח כפית שטוחה,בערך על כל כוס סולת חצי כוס מים, צריך בערך איזה שלושת רבעי חבילה סולת שייצא כמות טובה.
עם המים משחקים "הבצק" צריך לצאת לא חזק מידיי ולא בלילה.נותנים לנוח כמה דקות. ואז ממלאים.
עושים עיגול מהבצק, משטחים ואז מכניסים מעט בשר(עיגול קטן של בשר)סוגרים את הסולת כך שיעטוף את הבשר.
שמים בסיר(כשהמים כבר רותחים) להכין כל פעם אחד ולשים בסיר, לשטוף את היד כל פעם כדי שלא יידבק. ומידיי פעם לערבב את הקובות שבסיר.
אם נשאר בצק אפשר לעשות עיגולים ריקים או מוארכים יותר,צורה של אליפסה כאלה ולשים במים.
מנמיכים כשזה רותח ומבשלים כארביעים וחמש דקות עד שעה.
עשה לי חשק להכין
..פופקוו
תודה רבה!לב אמיץ
בשמחהפופקוו
ממש תודה על הפירוטאבןישראל
קובה בורגול מטוגנת/כרמית דהאןקראנץ שוקולד
3 כוסות בורגול דק
לשטוף היטב את הבורגול מתחת לברז
לשים בקערה ולשים מים סנטימטר מעל הבורגול
להשאיר בצד כשעה
לאחר שעה
מוסיפים קמח בהדרגה בערך כוס מלח פלפל ומעט פפריקה
כף שמן ומעבדים לבצק נוח
אפשר גם לעבד במיקסר
אם הבצק יבש ניתן להוסיף מעט מים
ללוש עד שמתקבל בצק שנוח לעבוד איתו לכסות ולהשאיר בצד לחצי שעה
למילוי
500 גרם בשר טחון
בצל אחד גדול
מלח פלפל שחור בהרט
חופן צנוברים קלויים
מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הבשר
מטגנים ומתבלים
מעבירים את הבשר למסננת
מסננים את הנוזלים ומצננים היטב
לוקחים מהבצק עם ידיים משומנות פותחים מעין קערית ממלאים מהבשר וסוגרים לצורת קובה
מטגנים בשמן עמוק
למי שיש פייסבוק מומלץ לעקוב אחריה.. היא מפרסמת מתכונים מדוייקים וטובים מאד.
עשית לי חשק לנסות!יעל מהדרום
אני עשיתי עם סןלת ..יצא טעיםצוףצוף
קובהיהושבעט5
מכסה,אחרי ספיגה חוזרת על הפעולה,אםיש יותר מידי מים לשפוך.לתת להתקרר.להוסיף בערך קילו סולת.לאט לאט וללוש.תבלינים מלח א.מרק לפי הטעם לפחות כף מלח.אני לא מוסיפה הרבה אפילו כפית.
לחפש סירטון שמראה איך מגלגלים.
מהבצק מכינה למרק ומטוגן- נבולסיה.
את הנבולסיה אופה יותר מצוין.
מילית צמחונית:לאדות בצל קצוץ ,להוסיף פטריות סלרי כוסברה.לטרוף ביצים ולערבב כמו ביצה מקושקשת.
.במחבת יבשה ללא שמן לערבב מידי פעם,להוסיף מלח ואבקת מרק לפי הטעם.לקרר את המילים.לגלגל קובה לאחר שמרטיבים את הידיים בקערה כל פעם.מרק:קובה דלעת ובמיה.
קובה חמוסתה;צהוב לפת קישוא ובצל.
אפשר קובה סלק לבשל סלק עם מיץ לימון .
חשוב להכניס את הקובה כשהמרק רותח.
מין הסתם יש עוד סוגים , אלה הסוגים שאני מכירה מחמותי.
אני מכינה ויוצא מוצלח,אני אשכנזיה אוהבת להכין קובה ולאכול יוצא אחלה.
תודה, נשמע מעניין מבורגול אנסהאבןישראל
קובהיהושבעט5
הכנתי הרבה פעמים קובה מסולת ,השילוב של ג'ריש וסולת מוצלח יותר.
יש בורגול דק ויש עבהקראנץ שוקולדאחרונה
תלוי ברמת הגריסה שלו
טוסטר אובן יכול להחליף תנור?אשתו של בעלי
או שפחות טוב?
לעוגות, מאפים..
תודה
כן. אם זה טוסטר אובן איכותי.. לא כולם מתאימים~א.ל
פחות טובמודדת כובעים
הבידוד משחק תפקיד מרכזי
לא טוב לעוגות וחלות..א..א..
את כותבת מניסיון?אשתו של בעלי
עוגות יוצאות לא מוצלחות?
כן..א..א..
היה תקופה שהיה לי רק טוסטר אובן..א..א..
בשרים עופות מעולה.
חצילים היה מייבש אותם
אני מכינה עוגות בטוסטר אובן- יוצא טוביעל מהדרום
תודה רבה לכולןאשתו של בעלי
לחלות ועוגות לא ניסיתיטוביה2
למרות שזכור לי שפעם היה לנו לפסח והיה טוב (כולל העוגות עם קמח מצא)
לשאר הדברים - יצא מעולה לעוף בקר ותוספות
עושה את אותה עבודה בדיוק. מנסיוני גם העוגות.כי בנו בחרת
לכן להנמיך באיזה שלושים מעלות
^^^צ'וקלייטאחרונה
אני שמחה לשמוע שיש גם כאלה שמרוצים
אשתו של בעלי
תודה!
לי יש טוסטר-אובן די פשוט אבל גדול. אופה בו הכל. עוגות, חלותסבתא-אמא
דווקא בו אני צריכה לעשות חום קצת יותר גבוה מהתנור, אבל את זה לומדים תוך עוגה או שתיים.
התנור שלי בשרי והטוסטר חלבי (נכנסת בו תבנית ח"פ ענקית), ואני עושה בו הכל (חוץ מבשרים...).
גם אני צריכה לחלבי. תודה על התגובה!אשתו של בעלי
שאלה לגבי פטרוזיליה/כוסברהאבןישראל
איך הכי טוב לאחסן אותם ?
תודה לעונים!
לשטוף ולהקפיאקראנץ שוקולד
שיטה אחרת לייבש בתנור לפורר ולשים בשקית/קופסה במקפיא..
^^^ וקוצצים לפני שמקפיאיםהכל ממנו
אני שמה קפוא גם בסלטים (בכמות קטנה.)יעל מהדרום
כלומר כשהירק הירוק הוא רק קצת לטעם.
הכוונה מבחינת הנראות לא הטעםקראנץ שוקולד
הקפוא יוצא סמרטוטי כזה ופחות אסטטי..
נכון...אני באמת לא אכין סלט שכולו עלים עם עלים קפואיםיעל מהדרום
חסה-יראת גאולה
לאכסן בתוך שקית ניילון סגורה היטבהתנערי מעפר
אפשר לשטוף/להשרות את העלים במים ואז המים ״נספגים״ בעלים וגורמים להם להיות פריכים וטריים.
כוסברה היא עדינה ונרקבת די מהריעל מהדרום
אלא אם כן יש הבדל בין חסלט לגידול רגיל.
האמת שלא דיברתי על כוסברההתנערי מעפר
ותודה על ההארה!
בבקשה
יעל מהדרום
גם אני שמתי לב שכשסוגרת טוב בשקיתאר
גם כוסברה
משהו ששמנו לב..אקונהמטטה
ולהקפיא בקופסה לא בשקית!
בשקית זה נהיה ממש מושי ומגעיל לשימוש.
תודה לכולן על העצות המחכימותאבןישראלאחרונה
אני משתמשת בהם בדרכ לבישול.
איך גבינה מלוחה מסתדרת עם הקפאה?חיותא
אם זה לאפייה או לטיגון זה סבבהקראנץ שוקולדאחרונה
לאכילה איך שזה לא בטוח.
קיש אישי על מצע רוטב שמנת מוקרם...חדשה ישנה
בא לי להכין את הנ"ל לשבועות...
סתם, מתחשק לי משהו מעניין ושונה מתמיד,
בשביל זה צריך לחשוב על רעיונות כבר שבועיים לפני...
יש למישהו מתכון נחמד לקיש או לרוטב?
תודה!
תעשי חיפוש בפורום - בטטה ושמנת של קראנץ שוקולד.לב אמיץ
תודה!חדשה ישנה
תתחדש
משיח נאו בפומ!
תודה
קראנץ שוקולד
לגמרי תתחדש
ג'נדס
תודה
קראנץ שוקולד
בשעה טובה. תתחדש.לב אמיץ
שמתי לב רק עכשיו.
תודה
קראנץ שוקולד
מתה על המילים האלה של המסעדותמודדת כובעים
"על מצע רוטב שמנת" 
סתם שתדעי שה"מצע" הזה יהרוס לך את התחתית של הקיש.
"בנגיעות שום".
בהצלחה בבישולים ![]()
חחח.. חבל על הזמן! זה באמת רעיון שבא לי ממסעדהחדשה ישנה
וגם חמותי הכינה פעם משהו בסגנון, וזה יצא מושלם!
למה יהרוס? התכוונתי לשים את הרוטב לפני ההגשה
כי כשמניחים מאפה עם בצק פריך (כמו בקיש) על נוזל-הרטיבות תספגבת נוגה
בבסיס והוא יהיה רך ולא קריספי ונגיס.
אם זה יהיה ממש בהגשה שניה לפני שאוכלים - זה יספיק פחות לחלחל,
אבל עדיין זה יהיה לח.
למה שלא תעשי "לצד" רוטב שמנת מוקרם?
בכלי קטן או פשוט בצדבת נוגהאחרונה
של הצלחת.
כך אוהבי הרוטב יהינו בלי להרוס את התחתית.
אפשר להוסיף גם סלט קטן ומרענן
ואז זו בכלל מנה מלאה וטעימה 
נורא שיק. להניח מאפה על מצע של
לב אמיץ
מקובל במטבח הצרפתי למשל.
דווקא מוצא חן בעיני. אני מתייבשת בלי רוטב.
שאלה לבעלי מכונת אספסו או מי שמבין בזהקראנץ שוקולד
נדמה לי שכן.. ותתחדש מנהל!dora
תודה
קראנץ שוקולד
כי אני רוצה לדעת בוודאות..
לא ניסתי.doraאחרונה
קינוח לשבועות - קרם בורלה ב10 דקות עבודהאהובה עממי
מתכון משגע לקרם בורלה, יצא טעים להפליא
נלקח מבלוג האוכל "עממי"
4 כוסות שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
6 חלמונים
לציפוי:
- 100 גרם סוכר לבן
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מביאים לרתיחה את השמנת עם התמצית וניל.
- בינתיים מקציפים את הסוכר עם החלמונים עד קבלת קרם אחיד.
- כאשר השמנת רותחת מערבבים בזהירות רבה את השמנת עם הביצים, חשוב להערבב כל פעם קצת משמנת תוך כדי ערבוב מהיר (ראו בסרטון ההסברה).
- מורידים את כל הקצף שנוצר מעל התערובת.
- מניחים כלים אישים חסינים מחום בתבנית עם מים, חשוב מאוד שהמים לא יכנסו לקרם כי הקרם ישבר.
- מוזגים את התערובת לכלי ההגשה.
- אופים כ45 דקות בתנור שחומם ל160 מעלות.
- מכסים ומקררים כשעתיים לפחות.
- מוציאים מהמקרר ומפזרים סוכר.
- שורפים את הסוכר בברנר עד שהוא משחים
- מגישים.
כמה מנות בערך זה?חוזרתאחרונה
באיזה רוטב מתאים להכין ניוקי מוכן?+mp8
שמנת פטריות, רוזה, שמן זית פסטוברוקולי
מה שאוהבים ,
ניוקי כמו פסטה.. נטרלי
תודה!+mp8
שמנת בטטה מעולהקראנץ שוקולדאחרונה
וגם אלפרדו סבבה..
צריכה רעיונות ומתכוניםהדס123
אני אמנם לא צמחונית אבל ממש לא חולה על בשר, בטח לא אדום. קציצות עוד מילא..
אז.. צריכה רעיונות למתכונים שממש יעשו לי חשק לאכול בשר וכבד.. וכמה שיותר זול זה גם פלוס עצום..
אני ממליצה על טחולבנימינה
עשיר בברזל, לא צריך צליה כמו כבד ואין לזה גם טעם חזק כמו כבד.
מתכון:
מרתיחים את הטחול במים ע"מ להוציא את המליחות
מטגנים הרבה בצל
מוסיפים את הטחול (אפשר גם להוסיף חזה עוף חתוך קטן)
מתבלים ב: כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור / חוואג' למרק
אממ.. גדול עליי..הדס123
בשר אדום וכבד בהחלט מספיקים לי..
לא חובה מהחיקראנץ שוקולד
יש מהצומח לא מעט דברים עשירים בברזל
שעועית לבנה
עדשים
זרעי צ'יה
זרעי פשתן
טחינה משומשום מלא
ברוקולי
אם את אוהבת דג סלמון אז זה אופציה טובה מהחי..
אני כן יותר בכיוון של צומחהדס123
הכנה של הטחול מאוד פשוטה- כדאי לך לנסותnsm1אחרונה
רעיונותבת 30
לא בשר, אבל כן ברזל:
אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, טחינה גולמית מלאה, תמרים, קוואקר, עדשים, גרעיני דלעת.
תכניסי הרבה לתפריט על בסיס יומי ובע"ה ישפיע לטובה.
רעיונות מהחיברוקולי
אפשר לקנות כבד צלוי כבר ורק להוסיף רוטב- עשיר בברזל אבל גם בכולסטרול
כבד עם ריבת בצל זה מעולה
דג סלמון -
טחון לקציצות ברוטב חריימה
פרוסות ברוטב חריימה
פילה עם עשבי תיבול ואגוזים
פילה עם חרדל ודבש
סרדינים (גם המשומרים)
בקר על כל חלקיו -
מספר 6 פילה מדומה עם ירקות שורש
מספר 5 כתף בקר ברוטב אדום עם ערמונים
מספר 2 טחון לקציצות - מטוגנות, המבורגרים, מבושלות ברוטב
הודו שווארמה - אפשר להכין פסטרמה
שווארמה בתנור עם קארי, בהרט, ראס אל חנות , כורכום וכמון
| אני יכולה להרגיע אותך שהעלתי את הברזל שלי ביותר מ 2 ערכים באמצעות תזונה .
מזל טוב והריון קל |
תודה לך!!הדס123
את יכולה גםלב אמיץ
להשתמש במסחטת מיצים ולסחוט כל יום שלישי חב' פטרוזיליה שטופה על עליה וגבעוליה. אפשר לגוון עם כוסברה.
צריך לשתות מיד. זה מקריש.
אפשר לסחוט קודם שליש - חצי גזר, ולהוסיף את הפטרוזיליה.
חבל על הזמן. מעמיד על הרגלים.
https://shishlike.wordpress.com/צוףצוף
תסכלי בבלוג של שישליק שרשמה כאןצוףצוף
יש שם קציצות שנראות ממש טובות
כבד עם בצל מטוגן פטריות כורכום מלח פלפל תוספת-פירה או אורזרק אמונה
טעים וקליל להקפיץ במחבת..
טחינה ביצים
בלי קשר ממליצה לעקוב אם לא עולה לקחת עירוי.
מוזמנת להריון ולידה לראות שם את דעתי לאחרונה.
בחש כבד ואורז מטוגן עם בצל וירקzmil
צריך לצלות קודם את הכבד?הדס123
מבחינת כשרות או בהכנה?רק אמונה
אני התכוונתי לכבד מוכן שיש בחנויות (כמו פסטרמה)
ולא צריך לצלות קודם רק להוסיף לבצל המטוגן ולהקפיץ כמה דקות שיספוג את הטעם.
תמיד. אלא אם כן הוא צלוי ומוכן.לב אמיץ
כל כבד חיב צליה. אם רוצים לבשל זה בתנאישלמה נריה
רעיונות שעושים חשק לאוכל בשרדניאלה קרפו
היי הדס,
אני לא בשלנית מי יודע מה ולמזלי בעלי לא בררן גדול בכל מה שקשור לאוכל.
רעיונות לבד לא יגרמו לך לחשקים בטח אם את לא חולה על בשר. לדעתי מעבר למתכון טוב את צריכה לראות בעיין את התוצאה המוגמרת ואם אפשר גם לחוש ולהריח. אין יותר טוב ממראה עניים. איך עושים את זה?
מחפשים ספר בישול טוב שמתמדק בבשר או מחפשים אתרים שמציעים מתכונים עם תמונות. אתרים שכוללים מתכונים ותמונות הם בעיקר בלוגרים שמצלמים הרבה את האוכל שלהם ומתעדים את כל תהליך ההכנה.
אני יכולה להמליץ לך על 2 מתכוני בשר נהדרים מאוד קלים להכנה שיעשו לך חשק ואף יערבו לחח של כל בני המשפחה.
המתכון הראשון בשר בקר ביין שמשלב גם ארטישוק ירושלמי. זו מנה נהדרת וקלה להכנה שמתאימה גם לשבתות וחגים. את המתכון את יכולה למצוא בקישור הזה.
המתכון השני הוא ממולאים בבשר אומנם כרוך בקצת יותר עבודה אבל אני מבטיחה לך שתלקקי את האצבעות ולא תאמיני עד כמה זה קל להכין מנה נהדרת של ממולאים. את המתכון את יכולה למצוא בקישור הזה.
אחרון חביב כבדי עוף, אני מצרפת לך קישור של 4 מתכונים מצוינים שכוללים כבד עוף וממליצה על המתכון הראשון כבד קצוץ. את המתכונים את יכולה לראות בקישור הזה.
טחינה על בסיס יומיומישואל שאלות
אפשר גם כפית טחינה גולמית.
חברה סיפרה שלקחה כפית כל יום, כמו תרופה, היא לא סובלת טחינה..
והברזל השתפר פלאים
עוד רעיונותשואל שאלות
בשר- לאכ"כ טוב יותר מפעם- פעמיים בשבוע.
בי12 אפשר לקחת בכדורי מציצה...
וברזל-
מיץ רימונים
חליטה של עלי תה סרפד כל יום (במים חמים חצי שעה, לסנן ולשתות)- מעולה!
ואגוזים וכו' שכבר הוזכרו כאן.
אגוזי ברזיל- מאד עשירים, הבנתי שלא כדאי יותר מ1 או 2 ליום.
גלולות - לא כדוריםבן-גרא
ספירולינה, אפשר גם בכדורים1289
לא מתכון אבל פתרון נהדרבריאות וטבע
אנמית שלאחרונה מצאה מתכון קל וטעיםבת_מלך
גם אני אנמית בהריונות וגם אחרי לידה. לאחרונה שמחתי למצוא מתכון קל וטעים של בולונז מבשר טחון, כולם אוהבים (כל בשר אדום מסוג אחר אנחנו ממש לא מחבבים) וככה גם הילדים וגם אני מקבלים קצת ברזל
http://www.nikib.co.il/food-for-kids/26267/
תודה ענקית על כל הרעיונות!!הדס123
בדוק! ספאטון spaton 2 שקיות ביום, נספג מעולה!אור בירושלים
מי ברזל ממעיינות
טוב יותר מכל הכדורים..עם התופעות לוואי והספיגה הנמוכה.
אבל משאיר טעם מתכתי בפה!אם ל2
ברזל ==בן-גרא
השלום והברכה
אפשר לאכל מהצומח ולא להגזים בבשר - אם כי לא להתעלם לגמרי
צמחים בעלי עלים ירוקים - ככל שיותר כהים, כמו תרד - הם עשירים בברזל
בנוסף לכבד אכלי קטניות, תרד, גרעיני דלעת שום וגם שומשום ....
אל תהי "חולה" על בשר, ח"ו, אך מעט בשר אדום ישפר את בריאותך.
את מגיבה כאילו אמרו לך לאכל קילו מסמרים.....
תהיה בריאה ומזל טוב על הלידה!
אפשר למצוא ספאטון בבתי מרקחת או בתי טבעאור בירושלים
הכי זול מצאתי במדיפארם בחולון דרך האתר, בטעם תפוח או בטעם ברזלים..
אקטיפרין- תוסף תזונה שעזר לי מאד כשכל השאר לא עזרוHaya101
אצלי מאוד אוהבים כדורי בשר עם רוטב עגבניותאמונהירושלים
וזה נורא פשוט.
שמים בסיר קופסת רסק עגבניות, מים, בצל שלם, כמה שיני שום, קצת סוכר ומלח. מרתיחים.
לכדורי הבשר: קילו בשר טחון, ביצה, פירורי לחם. מערבבים, יוצרים כדורים, שמים את הכדורים בסיר עם הרוטב, ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות עד שעה.
טעים עם ספגטי או אורז.
כמה זמן אבטיח יחזיק מחוץ למקרר??האני אני
שלם?לב אמיץ
די הרבה.
נראה לי שבוע לפחות.
כן, שלםהאני אני
פעם פעם
לב אמיץ
בילדותי...
היו נפתחות כל קיץ בסטות באמצע הרחוב - כמו סוכת נצח כזו - שבתוכה היה בעל הבסטה מחזיק עשרות, אם לא מאות, אבטיחים בחום, בשמש, כשרק סכך מגן על האבטיחים.
מן הסתם היו שם אבטיחים ששרדו לפחות שבוע בתנאים האלה.
היו זמנים ![]()
תודההאני אני
הרגעת אותי..
^^קראנץ שוקולד
נראה לי גם שזה מבשיל אותו יותר ועושה אותו יותר טעים..
הטנדרים שעוברים עם אבטיחים בצעקותמיתרי זהב
אבטיח, אבטיח, על הסכין!
שיואו שנים שלא שמעתי כאלה. כשהייתי בגן זה היתה האטרקציה. לצאת החוצה ולהסתכל על האוטו
פתחנו אותו היום והוא היה מעולה!!האני אני
ממממ. אבטיח. כיף. תהנו.לב אמיץ
תודה!
האני אניאחרונה
רעיון למילוי לסהרונים מבצק עלים?עליו
מתוק?יעל מהדרום
כל מיני-חדשה ישנהאחרונה
מלוח-
* לטגן בצל קצוץ עם מלא פטרוזיליה קצוצה וקצת גזר קצוץ קטן קטן או מגורד, מלח ופלפל. יוצא מעדן.
* לטגן בצל, בשר טחון, מלח ופלפל.
* כמו אגרול- לטגן בצל, נבטים, רצועות דקות של גזר, קישוא, כרוב.. מה שאוהבים. לתבל במלח, כמובן פלפל וקצת כורכום.
*גבינה בולגרית מעורבבת עם קצת שמנת- מעדן! (לא להוסיף מלח כי זה מלוח..)
מתוק-
* במתוקים אני פחות טובה אבל נראה לי קקאו וסוכר וקצת קינמון עם אגוזים יכול להיות טעים. הסוכר פי 2 מכמות הקקאו.
לטגן חציליםמילקשייק וניל
עמוקקראנץ שוקולד
גם הטיגון יוצא יותר מוצלח ופריך
וגם סופח פחות שמן..
אוי לא...הפסדתי בהתערבות עם בעלי חחח תודה בכל זאתמילקשייק ונילאחרונה
שלום. מחפשת גיוון לסלטים ותוספות לשבת ולחולג'ינג'ית מנמשת
אשמח לרעיונות ומתכונים. תודה!
ככה-יעל מהדרוםאחרונה
סלט פטריות- מטגנת בצל ופטריות, מוסיפה מלח, פלפל וחוויאג' למרק. אפשר להוסיף גם פרורי לחם ולטגן עוד 2-3 דקות.
אני מחממת על הפלטה ומגישה חם.
מארחים בשבת אורח חשוב ו"בריא"אחות לנו קטנה
בס"ד
שלום כולם
בע"ה בשבת הקרובה יגיע להתארח אצלנו אורח חשוב, בגפו בלבד.
הוא אדם מאוד יקר לנו ואני רוצה להשקיע לכבודו.
האתגר:
הוא סובל מסכרת.
ובלי קשר, הוא אדם מבוגר שאוכל מעט ובריא.
יחד עם זאת - אנין טעם ואוהב דברים מיוחדים.
אני צריכה מתכונים לסעודת ליל שבת, לחמין של הבוקר ולסלטים.
וגם לקינוחים (מלבד פירות, כמובן).
מוכנה להשקיע.
תודה!
סלט קינואה!אמת ואמונה
אולי סושי?חילזון 123
דפי אורז ממולאים בירקות?
סלט חיטה עם חמוציות ואגוזים וירק (שימי לב שהרבה מהחמוציות מכילות תוספת סוכר)
הייתי משקיעה בסלטים טריים יפים זה הכי מתאים למי שאוהב בריא וזה גם מרשים.
סלט חסה עם תוספות טעימות (אולי פלחי תפוז או אשכולית. או רצועות בטטה מטוגנות)
סלט עלי בייבי
פיטריות
אפשר גם מרק כלשהו לערב.
אולי פשטידות אישיות.
טורטיות עם מילוי בשר.
קינוח- פשטידת בטטהכלנית1
יש לי מתכון לפשטידת בטטה (לקוח מתוך ספר המתכונים של אביגיל מייזליש לפסח). הפשטידה כוללת:
בטטות, גזר ותפוח עץ מרוסקים, עם קינמון. יוצא מתוק גם בלי תוספת סוכר.
(כמובן, מתוך הנחה שהתפוח ירוק, והוא מהווה אחוז קטן מהפשטידה, ושבכל זאת מותר לו מעט מנת בטטה עם מעט פרי ביום)
כן, מותר לו מעט סוכראחות לנו קטנה
בס"ד
תודה למי שהגיבה. אשמח לקבל מתכונים.
איזה דבר מושקע אבל עדין ומיוחד אפשר לעשות עם בשר? או עם עוף?
והחמין ממש מייאש אותי...
למה חייבים חמין?חילזון 123
חייבים חמין?לב אמיץ
עלול להיות שרב...
אבל אם חייבים, חמין זה מאוד פשוט.
מותר לו תפוחי אדמה?
לחמין משרים ללילה חומוס או שעועית לבנה או שניהם יחד (איך שאוהבים).
שופכים את המים, שוטפים, ומבשלים את הקיטניות כ3/4 שעה על אש בינונית (שיהיה ביעבוע אבל לא רתיחה) אחרי רתיחה ראשונה.
לזה מוסיפים מה שאוהבים: תפ"א, בטטה או דלורית - מוסיף טעם מתקתק, אפשר חיטה בשקית צליה או גריסי פנינה, בשר - הכי פשוט מס' 8 ולכסות אותו במרכיבים האחרים בסיר, שלא יתייבש. בצל חתוך לרבעים. אפשר גם כמה שיני שום.
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה (כורכום למי שאוהב) ושמן (עדיף זית).
אם זה לא מספיק מפורט תשאלי ונשתדל לענות.
ועוד בקשר לחמיןכלנית1
מותר לו לאכול מהעוף או הבשר של החמין. בכל מקרה, הוא לא יאכל פחמימות שתשימי בחמין, אבל את לא צריכה להחרים תפוחי אדמה בגודל סביר בגלל שאסור לו. אחרים יכולים לאכול.
את יכולה להוסיף מעט תמצית של תה או מעט מאד קפה, כדי לתת ארומה מיוחדת.
רעיונותבת 30
להכין תבנית ם ירקות בתנור- למרוח מעט שמן זית וטיפה מלח ולהגיש כתוספת.
אפשר לשים תפו"א בטטה, פלפל, שעושעית ירוקה או צהובה, בצל, חציל, קישואים, קולרבי, סלק.
זה טעים, יפה, בריא ומשביע
עוד הצעה- דג סלמון אפוי בתנור. מורחים שמן זית עם קצת מלח ושום כתוש ואופים לרבע שעה בערך.
נזכרתיחילזון 123אחרונה
אפשר משהו עם ברוקולי או כרובית. אפילו סתם מבושל במים.
זה ירקות חגיגיים כאלה ומיוחדים.
מחפשת מתכון לעוגת גבינהאשתו של בעלי
אשמח למתכונים. תודה!
תעשי חיפוש כאן בפורוםלב אמיץ
יש מתכון שרשמתי כאן.
אומנם שליש מהכמות כדאי שתהיה שמנת. אבל אמא שלי למשל מכינה אותה מיוגרט רזה שהיא מסננת לילה על גזה בתוך מסננת.
הענין הוא לא כל כך השומן אלא המרקם היציב יותר של השמנת מאשר הגבינה.
לחילופין, את יכולה להשתמש בשני שליש הכמות מגבינה לבנה 5% פשוטה, ועוד שליש הכמות מגבינת טוב טעם או טבורג. הטבורוג היא יותר גבשושית.
להשרות יוגורט בגזה ללילה הופך אותה לסוג של שמנתברוקולי
ובכך אחוזי השומן עולים
אני יכולה להבין איך זה קורה באופן יחסי. אבל עדייןלב אמיץ
היוגורט רזה בהשוואה למוצרים שמנים יותר לא?
בהשוואה לשמנת מתוקה 38% כן .. לשמנת חמוצה 9% לא בטוחהברוקולי
יתכן. אבל אם כבר, מבחינת מרקם,לב אמיץ
היוגורט המסונן יציב יותר משמנת 9%.
אפשר גם אותה לסנן...
.
אני לא מכירה מתכון כזהברוקולי
בהחלט יש מתכונים עם גבינה לבנה ושמנת חמוצה 9%
המתכון של אמא שלי כזה.לב אמיץ
מה ? גבינה ושמנת חמוצה? גם לי יש אחד אם את רוצהברוקולי
אה. סליחה. לא קראתי אותך נכון.לב אמיץ
תודה לשתיכן, גם יוגורט לא מתאים..אשתו של בעלי
וגם לא שמנת חמוצה. שום חלבי חוץ מגבינה לבנה וחלב.
תודה רבה בכל אופן!
אשמח אם יש עוד רעיונות
את יכולה לסנן את הגבינה הלבנה.לב אמיץ
תקבלי אותו אפקט.
וכאמור להשתמש בגבינת טוב טעם - זו גבינה לבנה לכל דבר.
נזכרתי שלחלי ממן יש מתכון- הוא טעים לדעתיברוקולי
תודה רבה!אשתו של בעלי
מהתגובות שם נשמע מוצלח
כן. אני ממש אוהבת אותו..ברוקוליאחרונה
פשוט לערבב עם סוכר ואינסטנט פודינגיעל מהדרום
לענ"ד יצא טעים.
תודה יעל!אשתו של בעלי
איך מכינים שניצל סלמון?כלנית1
טעמתי שניצל סלמון בחנות (FISH @ CHIPS). זה כמובן דג יקר, אבל היה טעים מאד, וקל מאד להוריד לו את העור.
חיפשתי ברשת מתכון, אבל לא מצאתי משהו מתאים.
להשרות קודם במיץ לימון להפיג את הריח, או שזה מרכך מדי?
אפשר סתם לטבול בביצה ופירורי לחם כמו כל דג מטוגן אחר?
לדעתי לא צריך להשרותמודדת כובעים
לא ניסיתי אף פעם לטגן אותו, אבל נראה לי שטיגון כמו שתיארת יסתדר טוב.
לקחת בחשבון שזה דג שמתבשל מאוד מהר.בת 30אחרונה
אוהבת לאפות ולנשנש... וגם רוצה להיות רזה???נסיכה בגרביים
אז בעקרון אני תמיד מוותרת על החלק של הרזה...
אבל יש אפשרות של מאפים בריאים?
ולא יעזרו לי מתכונים של עוגיות מקמח מלא, כי תרצו או לא תרצו זה עוגיות וזה משמין...
פשוט מאפים מלוחים? כי תכלס גם זה בד"כ מכיל לא מעט שמן..
פשוט מנסים לאפות פחות?...
פיתה סולת על מחבת.לב אמיץ
בלי שמן בכלל.
אוכלים פיתונת קטנה וזה משביע מאוד.
גם טוב לרפא את הבטן מבעיות עיכול.
אם אני זוכרת נכון, פשוט ללוש סולת+קורט מלח במים כמה דקות. להניח ל20 דק'.
נוצרים הסיבים האלה של הבצק.
לשים עוד קצת, משטחים עיגולים קטנים על מחבת ומבשלים כמה דקות לכל צד.
טעים, משביע ומרגיע.
מאפינסים למיניהםקטנה67
זיתים, פטריות ועוד ירקות וגבינות שונות.
ממה שאני מכירה, אין הרבה שמן, קומפקטי וטעים
אפשר מתכונים?שוקולד לבן
האמת שאין לי מתכונים ספציפייםקטנה67אחרונה
אני כל פעם מחפשת באינטרנט לפי מה שבא לי או מה שיש בבית..
בכל מקרה, באתר של ניקי ב יש המון מתכונים פשוטים וטעימים. ממליצה להתחיל שם.
פשטידה ובמקום קמח מעט קורנפלורכלנית1
הקורנפלור, גם בכמות קטנה מסמיך את הפשטידה וחוסך לך כמות של קמח.
הכנת מילקשייקbinbin
הערב שמתי ככה: בננה,פקאן מסוכר,חלווה,קוביות קרח וחלב. יצא טעים וזה, רק טיפטיפה מר...שמתי יותר מדיי פקאן? מה להוסיף? איזה כמויות? אשמח להכוונה
😅ככה-dora
כמובן שאפשרי גם קרח...
יוצא טוב!
אם כבר קנית בלנדר...ממליצה לך על לימונענע גרוס🍹צ'וקלייט
כדאי לך לשים תמרים או פרות מתוקים אחריםבראבו
הם ימתיקו לך את המילקשייק ואם את לא אוהבת תמרים את יכולה לשים דבש או ריבת תותים
ממ כן תמרים חשבתי להוסיף...תודה!binbin
מתכון נוסףבן של מלך
בננות קפואות, תמרים, חלב (אפשר גם סויה)
יוצא מדהים!
אפשר להכין מילקשייק במגמיקס?אמת ואמונה
אני מכינה במכשיר פשוט שעלה לי אולי 100..של golexbinbin
אם את רוצה להשקיעכלנית1
אם את רוצה להשקיע, את יכולה לקנות אוכמניות קפואות (או תות קפוא) ולשים כמה גרגרים במילקשייק (תשמרי את האריזה במקפיא והיא תספיק לך להרבה פעמים), במקום הפקאן המסוכר. זה נותן צבע כחול יפה וגם טעם מיוחד.
אז באמת תותים קפואים חיפשתי בכל העיר ולא מצאתי :/binbinאחרונה
עוגות ועוגיות לא גלוטן
שרבוב
יש לכן מתכונים מוצלחים?
מעדיפה מאוד מתכונים עם קמחים בריאים (אורז מלא/עדשים/טף/תירס)
ולא רק קמח קונפלור/טפיוקה ובוודאי שלא קמחים מעובדים.
תודה
יש לי ספר מעולה, מוכנה להלוות לך אותו.ברוקולי
אני אשמח!! באה לאישי
שרבוב
יש לי מתכון של עוגת פודינג..היא עוגה של פסח אבלג'ינג'ית מנמשתאחרונה
מאד טעימה ומאד פשוטה להכנה.
היא מקמח תפו"א. מעוניינת?
מכירים את זה שמשרים חומוס ליותר מלילהברצינות
ו... ריח ממש דוחה?

ותכל'ס -
זה אומר משהו על טיבו?
יש כזה דבר ''מקולקל מרוב השרייה''?
ממש בניתי על פלאפל :-/
האמת שהיה יחסית קריר ביממה האחרונה.לב אמיץ
גם אצלנו זה מעלה קצף לבן וזה תקין.
תשפכי את המים. תשטפי היטב תחת זרם, תסנני ותריחי. אפילו תטעמי גרגר או שניים.
זה אמור להיות בסדר.
^^^^אפשר להשרות להרבה זמן- רק להחליף מיםיעל מהדרום
ואולי עדיף לשים במקרר.
זה אומר שכדאי להחליף מים יותר פעמיםחילזון 123
מים עומדים הם מתקלקלים. זה לא בגלל טיב החומוס.
אם כבר קרה פשוט תשטפי את החומוס במסננת טוב וזהו.
זה אומר שהחומוס מתחיל לנבוטנהורא
עדיף להחליף מים לפני שזה קורה רק מצד חווית המשתמש...
תשטפי היטב וזהו.
תודה רבה לכולכן!!ברצינותאחרונה
אשמח לטיפים איך מכניסים את האפיה לחיים?גלית
אשמח לטיפים איך מכניסים את האפיה לחיים.![]()
כמעט ולא מצליחה להגיע לאפיה ...איך עושים את זה בקלות במינימום זמן וכו"...
בישולים אני כןמדואגת כל יום לצהרים מבושל...אבל גם לא מצליחה להגיע לבישולים מאד מיוחדים מחוסר זמן..
השאלה עד כמה אוהבים את זהקראנץ שוקולד
מי שבאמת אוהב לאפות ימצא זמן לזה
קובעים ערב בשבוע לאפייהש.א הלוי
כדאי לוודא שיש לפחות 3 שעות פנויות לפחות חלקית (לישה- התפחה - לפעמים תפיחה 2 ואז אפיה)
אפשר ברביעי/ חמישי בערב להחליט שאופים משהו לכבוד שבת או לא לשבת. (אם לשבת - כדאי להקפיא)
וכל פעם אופים משהו אחד.
לאט לאט משתכללים בזה וזה כיף

️ גלית הסוד שלינהואמיסטר דום
כל פעם שעצבנים אופיםפיתה פיתה
להתחיל מדברים טעימים לך וקלים מתכוני ילדים ..רק אמונה
גם אשמח להמלצות.
בכללי יש בצקים בסיסים שמתאימים להרבה דברים.
(וגם ליעל מהדרום יש מתכון שמופיע בהודעות שלה
)
אפשר לעשות כמות גדולה פשוט..מדרשיסטית!!
לומדים לייעל את הזמןשוציפור מדבר 1
אני למשל מכינה בחמישי בערב בצק, מכניסה למקרר, ככה שבבוקר הוא כבר תפוח, ואז נשאר רק לקלוע ולהתפיח פעם נוספת. וזה פחות זמן..
וזה באופן כללי- לתכנן ככה ששלב ההתפחה יהיה מנוצל לדברים אחרים.
אם אין התפחה- זה לא לוקח יותר זמן מבישול. זה רק עניין של מיומנות..
לאפות שתי עוגות כל פעם.מישהו37
לאפות שתי עוגות כל פעם- קפץ לימישהו37
ממילא הקמח, שמן, מיקסר וכו בחוץ והתנור דולק. מקפיאים עוגה אחת- ובשבוע הבא לא צריך לאפות.
לא להשאיר אפיה לסוף שבוע. לאפות בלי קשר לבישולים לשבת. לעטוף בניילון נצמד ושקית או שתי שקיות ולהקפיא. יש מתכונים לעוגות פשוטות וטעימות.
מתחילים מהקלגאהלהיותיהודיה
יש שם אחלה רעיונות לארוחות, מאפים, מרקים וכל טוב. כל המתכונים פשוטים, ברורים ולרוב גם טעימים

אני אוהבת במוצש להכין דברים בכמויות לחמניות/עוגיות/ממרח שווה וכיוצ"ב לוקחים למסגרות, ומה שנשאר מקפיאים.
בהצלחה 😎
מסכימה עם הטיפים העיקריים פה: מתחילים עם קל ומקפיאיםנסיכה בגרביים
הקפאה ממש שומרת על טריות. מכירה מישהי שהיתה מכינה עוגות שמרים ומקפיאה, ולא משנה מתי מגיעים אורחים, מכניבה לתנור והופ עוגת שמרים טרייה לאורחים 
ולהתחיל עם מתכונים קלים. לדוגמא בצק שמרים זה יחסית יותר התעסקות, גם הלישה, הזמן של ההתפחה וגם אח"כ צורות. (לא כזה מסובך, אבל יחסית לוקח יותר זמן)
עוגות בחושות זה קלי קלות- קערה אחת, בוחרת מתכון בלי מליון מוצרים, מערבבת דקה, שופכת לתבנית ולתנור.
בתאבון!
פעם בשבוע עם כל ההכנות לשבת אופיםחדשה ישנה
נגיד עוגיות, ואז זה נשאר לכל השבוע.
ובלי קשר, דווקא יש משהו באפיה יותר נח ומהיר (אם זה בלי התפחה), מערבבים ואופים. {פשטידות חלביות, עוגות בחושות, ירקות בתנור- אחלה תוספת לארוחת צהריים...}
אז לי יש שאלה אחרת..
צ'וקלייט
איך עושים את הנס הזה שהדברים באמת מספיקים לכל השבוע ולא מתחסלים ביום??!?! ![]()
בחייים לא הולך לי מה אני לא עושה...מכינה כמות כפול חמש, מחביאה, זה אף פעם לא החזיק ליותר מיומיים-שלוש גאאאג
זה נס תלוי משפחה
לב אמיץ
גם אצלנו לא עובד.
דברים טובים לשבת אנחנו קונים או מכינים ברגע האחרון ביום שישי.
ולא מכינים כמות כי אין בעיה לנו בעיה להתגבר על כמויות
.
אני הפסקתי להחביא. מתפנקים בפעימות - פעמיים שלוש בשבוע
.
בעייתי. זה נורא כיף שתמיד יש מה לשלוף.צ'וקלייט
זה נכון.לב אמיץ
מה נעשה.
זה בערך היתרון היחיד בלגור בעיר עם סופרים פתוחים כמעט 24/7.
כשמגיעים אורחים אנחנו מפעילים נוהל קבוע: כולם מתגייסים להתגבר על הבלגן, למעט נציג שנשלח לסופר להביא כיבוד
.
אז זהו. שאני גרה במושב..צ'וקלייט
אולי להחביא במקפיא זה רעיון, כי אז גם עד שמוצאים למי יש עצבים להפשיר..
רעיון טוב. העיקר תהנו ושיהיה לכם מתוק בלב
לב אמיץ
חחח.. אני אמרתי לבעלי שצריך להכין עוגיות לא כ"כחדשה ישנהאחרונה
טעימות כדי שזה יישאר להרבה זמן
בינתיים תודה לכולם באמת טיפים טובים!גלית
מקוה בעזרת ה" בקרוב כבר לעלות תמונות![]()
בינתיים מצאתי איזה שהוא אתר נחמד שנקרא מתכונים ב10 דקות.. אנסה לעשות משם..
וגם לזו שהפנתה לניקי ב" גם אתר נחמד.
אתם יכולים להמשיך ולהוסיף עצות זה בטוח רק יועיל.