מחפשת משהו קליל להכנה שבשריות תהיה החלק המרכזי בו (: לדוג לא שניצל ליד אורז וסלט.
לבעל חובב בשר במיוחד שחוזר מהצבא!
תבורכו
מחפשת משהו קליל להכנה שבשריות תהיה החלק המרכזי בו (: לדוג לא שניצל ליד אורז וסלט.
לבעל חובב בשר במיוחד שחוזר מהצבא!
תבורכו
חזה עוף מוקפץ עם בצל - פשוט ומהיר ביותר (רצועות בינוניות ושמנות (לא מידי) של חזה עוף, מתבלים בתבלינים זמינים (פפריקה, פלפל, מלח, שום (עדיף כתוש ולא אבקה), סילאן, רוטב סויה/צילי (אפשר בלי סילאן ורוטב סויה/צילי) מוסיפים מעט קורנפלור (לא חובה, עושה את זה ממש רך).
מטגנים בצל. מוסיפים את החזה. סוגרים את הסיר ל2 דקות. מערבבים. נותנים עוד 3 דקות. ערבוב אחרון. עוד 2 דקות וסוגרים. (כמות הערבובים והזמן תלויה במידת העשיה - פשוט מסתכלים ורואים שהחזה מתבשל)
אוכלים בשמחה ולבריאות.
חזה עוף על מחבת פסים/מחבת טפלון- עוד יותר פשוט ומהיר. חותכים את החזה כמו לשניצלים (עדיף כמה שיותר דק) מתבלים. מטגנים במעט שמן על מחבת פסים/טפלון.
עוף בתנור.
צלי עוף בסיר - מטגנים בצל. מתבלים את העוף בתבלינים זמינים מכל הבא ליד (רק שיצא תיבול טעים). מוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לחצי. מבשלים שעה וחצי.
עוד צלי עוף בשמן זית ושום. - מטגנים הרבה בצל ושום (חתוך לפרוסות דקות ) מטבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש. מוסיפים לסיר. מוסיפים מיד עד לחצי. מבשלים שעה וחצי.
ותוספות - פסטה ברוטב עגבניות, פתיתים, אורז עם בצל ופטריות, אורז עם תירס, אורז עם בצל וגזר, נודלס עם ירקות מוקפצים, גזר מתוק, שעועית עם שום בשמן זית, ברוקולי/כרובית אפויים בתנור, תפו"א עם שמן, פפריקה, שום, פלפל ומלח, תפו"א בכורכום, תפו"א עם שמן זית, בזיליקום (יבש), פלפל ומלח.
סלטים חיים - סלט כרוב עם סויה, סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל, סלט כרוב עם פלפלים (לא חייב) חמוץ מתוק, סלט מבושל, סלט סלק חי, סלט שומר.
ומשעועית בובס?
כמובן כל אחד בנפרד..
צריכה רעיונות חוץ ממרק וחמין.
תודה!
נראלי היא שמה בו פטרוזיליה, בצל ירוק, אולי סלרי?? עדשים שחורות? ומתבלת מלח פלפל ולימון אולי קצת חומץ. נורא טעים.
נשמע מעניין..
אני אפילו לא יודעת איך מבשלים אותם וכמה זמן משרים?
תודה!
שגם אני לא יודעת![]()
אשאל אותה.
ג'לי עם קצפת, קצפת עפ פירות (להקפיא- יוצא ממש טעים).
תותים עם קצפת
מלון, אבטיח ושלל פירות העונה...
מה הכיוון שלך?
לדעתי תשקיעי בכלים (יש גביעונים חד"פ או כוסות מעוצבות) ואז כל קינוח משתדרג, אפילו סתם סלט פירות.
יש דרך להכין בבית?
זה תערובת של קטשופ ומיונז, אין לי כמויות מדוייקות אבל אפשר לערבב עד שמגיעים לטעם הרצוי..
או לבדוק מתכון באינטרנט
~א.למיונז, חומץ, סוכר, קצת מלח, פלפל, פפריקה
אפשר להוסיף מלפפון בחומץ קצוץ דק.
שמים בזה קטשופ.
משום מה זה לא היה נראה לי כזה קשור (וכשהכנתי לבד הכנתי בלי) אבל כנראה שטעיתי...

פרווה וללא מרגרינה/חמאה..
לדעתי פירה מושלם הוא פירה עם חמאה בתוספת חלב..
יוצא מעדן וקטיפתי.
יוצא טעים אבל אולי לא מושלם כמו חלבי או עם מרגרינה
.
ככה:
תפ"א (אבל טריים וטובים - על זה הכל קם או נופל
) מקולפים חתוכים לשמיניות, מלח, קצת פלפל שחור, שמן זית.
מנענעים/מקפיצים את התפ"א בסיר ככה שכל החתיכות יהיו מצופות בתיבול ובשמן.
מוסיפים מים - מהצד - כלומר שופכים צמוד לשוליים של הסיר כדי לא לשטוף את התיבול מהתפ"א.
מבשלים.
אני משתמשת בסיר לחץ לפירה. ככה התפ"א יוצאים רכים ולחים בלי לכסות אותם במים לגמרי.
ככה גם נשארת כמות מצומצמת (גם קטנה וגם סמיכה) של נוזלים בסיר שמוסיפים אותם לתפ"א שמועכים.
אם אין לך סיר לחץ - מציעה להשתמש בסיר קטן. לדחוס לתוכו את שמיניות התפ"א, לכסות במים עד למעלה ולתת להתבשל. יצא לך רך ועם נוזל בישול סמיך.
או - במחבת רחבה עם ציפוי שיש, שיכבה אחת של תפ"א ולכסות את המחבת במכסה.
הקטנים מוסיפים קטשופ.
אצל ההורים שלי מוסיפים אשל.
או פירוט מדויק על כל הפירה..
תודה!
לאחר המעיכה להעביר למיקסר עם וו גיטרה ולהוסיף חלב או שמנת מתוקה בהדרגה עד למרקם חלק


אר
מודדת כובעיםעליתי עלייך!
זה עקבי!
![]()
ברוקולינכנסתי לקטע שלא טעים לי עוף, נמאס לי מקציצות בשר, ובשר בקר וכאלה בכלל לא נכנס אלי הביתה...
ואני מחפשת רעיונות לאוכל בשרי/פרווה לשבת שיכול לענות על הדרישות... אשמח אם יש למישהו... תודה
גם לי הייתה תקופה כזאת וחזה עוף ענה על הדרישה...
אפשר להכין מוקפץ, שיפודים בתנור, שומר מבושל עם חזה עוף, להכניס במרק. הסוד של החזה עוף זה לתת לו להתבשל במינימום זמן ככה הוא רך ועסיסי. כשזה יותר מידי זמן זה יוצא יבש, ולכן אני מכניסה אותו אחרון תמיד.
וגם סלומון יש לו טעם מעודן יחסית לדגים אחרים, עם פחות ריח של דג..
את לוקחת חצי חזה (כמו כנף אחת של פרפר), חותכת לאורך לשלושה חלקים (אם זה עוף קטן אז רק לשני חלקים), ואח"כ פורסת את שלושה החלקים יחד לרוחב, באיזה עובי שטוב לך.
מתקבלות קוביות בגודל שאת רוצה, ועם זה את יכולה לעשות כל מה שהציעה חדשה ישנה.
בחיתוך עוף (לא משנה איזה חלק) הופך להיות יותר קל בהרבה.
מוקפץ של ירקות נודלס, אני מכינה עם קישוא, גזר, בצל, ופלפלים בצבעי. אפשר להוסיף גם פטריות ותירס.
אפשר חמין, צמחוני או עם גרונות הודו. את שמה הרבה סוגי קטניות (שעועיות למיניהן, חיטה, גריסים, עדשים), תפוחי אדמה, בצל מטוגן וזה טעים מאוד.
ואפשר פשוט לאכול הרבה סלטים חיים בתור מנה ראשונה וגם קצת חלות וממרחים ואז למנה שניה באמת להסתפק בתבשיל ירקות עשיר עם פחמימה.
תסתכלי באתרים של צמחונים וטבעונים, יש שם מלא מלא רעיונות.
לב אמיץבשר אתם אוהבים? ואורז? ואיזה תוספת ירוקה - שעועית או אפונה.
בעזהי"ת
מחפשת רעיונות שיגוונו לי.
לא מגוון זה: מוקפץ עוף/בשר עם ירקות, ראגו בשר טחון, עוף בתנור עם אפונה/ שעועית/תפו"א/בטטה.
והמגבלות: בלי דגנים, בלי קטניות, בלי דברים מעובדים בלי סוכרים. [אפשר אורז]
והדרישות: שיהיה כמה שפחחות כלים
אין לי בעיה לעבוד אבל שונאתתת לשטוף כלים!
מה שכבר יש:
לבוקר הפשרתי צלעות, ולערב כתף טלה. אבל שתיהם חייבים א.מתכון מגוון ב.מנה בשרית נוספת כי בעלי פחות אוהב..
קציצות דג ברוטב עגבניות
מוסקה/מפרום
מקלובה(תבשיל אורז עם ירקות ועוף או בשר)
תוספות:
זיתים מבושלים
פטריות מבושלות
כרובית/ברוקולי/כרוב ניצנים מבושלים
טנזיה(הולך מעולה עם אורז או קוסקוס)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
רולדת עלים/פילו עם בשר או מילוי אחר.
ומיהרתי הנה
.
מלא רעיונות טעימים.
למישהו יש מתכון טוב לאגרול ירקות?
אבא שלי קנה עלים אבל אין לי מתכון למילוי
כרוב, נבטים עבים, גזר (אפשר קישוא ובצל). הכל חתוך לרצועות דקות מאד או מגורד.
מתבלים ברוטב סויה וקצת גינגר.
אשמח להפניה למאפים מתוקים . ועוד יותר אשמח לעצות טובות וטיפים הקשורים לאפיית לחמניות, עוגות ועוגיות.
ותודה לעונים.
1. אפיה של מאפה מקמח שיפון כולאת את הלחות בתוך המאפה ולכן המאפה יצא לח ודחוס
2. עבודה עם קמח שיפון היא לא פשוטה, הבצק דביק מאוד מאוד
3. מומלץ אם ניתן לשלב קמחים נוספים בכדי להקל על המאפה הדחוס
4. לקמח השיפון יש טעום מעט חמוץ ולכן כדאי להשתמש בסילאן/דבש ע"מ להמתיק אותו
היתרון של שיפון שהוא בעל ערך גליקמי נמוך, משביע מאוד ודל מאוד בגלוטן
עוגת טריקולד שהכנתי:ותן טלהערב...
ולא משמנים עוגות קרות
אם רוצים שהמסביב יצא יפה וחלק צריך לשים שקף.
אבל העיקר הטעם![]()
ותן טל
שקף של למינציה ולחתוך לגודל המתאים.
כשהיא קפואה לחלוטין - לא אחרי שעתיים במקפיא אלא אחרי לפחות 4-6 שעות במקפיא. היא הכי טעימה ככה.
ושכחתי לתת קרדיט - המתכון נלקח מהאתר של קרין גורן (וואי כמה מושחת וכמה יקר...אימל'ה... זאת בטח לא עוגה לכל יום...חחחחח)
אתמול בלילה הוצאתי חבילת הודו טחון מהפריזר והשארתי על השיש. כעבור בערך 8 שעות הכנסתי אותו למקרר כשהוא כבר היה לגמרי בטמפרטורת החדר. אין לי מושג מתי הוא הופשר וכמה זמן הוא כבר היה חם. מה אתם אמרים - אפשר להשתמש??

יעל מהדרוםאחרונהזו חברה מעולה. יש להם לחם ללא סוכר וגם ללא שמרים. מקמח מלא וגם מסוגים של קמחים אחרים. ממש טעים!
פשטידות. אפשר בלי קמח. במקום קמח אפשר תפו"א מבושל מעוך. או קמח כלשהו שכן מותר לך.
לביבות. אפשר בלי קמח בכלל.
בלינצ'ס מקמח שכן מותר
דפי אורז ממולאים בירקות טריים או מוקפצים
ירקות מוקפצים
סושי צימחוני
גרנולה עם חלב טחינה (או חלב אורז\שקדים\שומשום\סויה וכד')
קורנפלקס מ100% תירס (כמו של פסח), אגוזים וכל מה שדומה לזה
אנטיפסטי
צ'יפס אפוי בתנור (אפשר ממלא ירקות חוץ מתפו"א- בטטה, בצל, קולרבי, סלק)
קישואים פרוסים לעיגולים אפויים בתנור עם קצת שמן. או מאודים בתבשיל עם בצל ופפריקה.
פירות מותר? אם כן אז-
לפתן פירות
תפוחים אפויים או מבושלים
רסק תפוחים בלי סוכר
ממתק פיצפוצי אורז עם דבש\סילאן טבעי
יש מלא דברים רק שהכל דורש הכנה ומחשבה...
סלט כמו טאבולה אבל מקינואה
סלט קינואה עם חמוציות (בלי סוכר) ואגוזים
קינואה עם ירקות קלויים
סלט חיטה
אורז בכל הצבעים\כוסמת\קינואה
איטריות אורז הפשוטות הדקות
וגם איטריות אורז בטעמים אחרים (יש בחנויות טבע בד"כ)


יש קמח מלא שמנופה ככה שכמעט אין צורך לשנות כמויות (להוסיף נוזל או כאלה) אני ממליצה על קמח מלא 70/80 אחוז ותמיד אפשר להמתיק בדבש או סילאן אם מותר לך אז את יכולה לאכול כמעת כל עוגה או עוגיות כן זה אחרת אבל לא באופן קיצוני.
אולי גם של חברות אחרות, אני לא מכירה
כתבתי פה לא מזמן מתכון לעוגיות מזרחיות ביתיות, אני חושבת די מוצלח
הנה קישור
בשמחה (אני לא זוכרת ממי זה אז לא יכולה לתת קרדיט) - בישול ומתכונים
אורז מלא עם תירס, מג'דרה, תבשיל קווקר עם בצל מטוגן ושמיר
גבינה לבנה עם תחליף סוכר ווניל במילוי. יוצא מאד טעים
אבל גבינה זה חלביגפן36שימי לב שאת אוכלת מספיק חלבונים. חלבונים הם אבני הבניין של הגוף, התזונה/ הדיאטה שאת עושה כרגע היא נטולת חלבונים. תזהרי ותשתדלי לצרוך אותם הרבה- ביצים, מוצרי טבעול וטופו, קטניות, וכו'.
כדאי לך לדעתי להתייעץ עם דיאטנית מומחית ולבנות תפריט. אסור להוריד כך מאכלים חיוניים לגוף, זה מסוכן, וכדאי גם לעשות בדיקות דם כל תקופה שהדיאטנית או רופא יקבעו לך. אל תשחקי בחייך! אני מכירה מישהי שכבר כמה שנים לא מצליחה להיכנס להריון בשל דיאטה קיצונית שהיא עשתה בהיותה בחורה.
לא רוצה להפחיד אבל אם זו ח"ו אלרגיה או תזונה שנכפתה עליך וק"ו אם זו דיאטה כדאי לך להיות מלווה באיש מקצוע מתאים.
בהצלחה ובבריאות
1.אני רוצה לחפש מתכון כלשהוא ופתאום אני רואה שאין אופציה לחפש מה שהיה תמיד בצד שמאל בפורומים?
2.היה אופציה בתחילת שרשור לעשות פתח את כל ההודעות בשרשור ועכשיו אני רואה שאין השרשור מעל 40 הודעות מה שאומר לפתוח אחד אחד למה?
תודה.
יש לך זכוכית מגדלת. תלחצי עליה ותעשי את החיפוש.
2. יש לך אופציה של "פתח תגובות" זה כתוב בתכלת ליד הכפתור האדום של תגובה.
תכתבי בפורום משוב.
ואני מנסה לפענח מה היה בו.
תעזרו לי?
מן הסתם יש לזה שם ואני לא מכירה...
היו שם גרגירים של חרדל דיג'ון. ומשהו שנתן צבע ירקרק. וזה היה טיפה חריף. אוי לכיוון של חמוץ- מתוק.
למישהו יש רעיון?
תודה!
אבל פעם שאלו כאן שאלה דומה ומישהי ענתה שאפשר להיכנס לאתר של בית הקפה באינטרנט ולנסות למצוא את המתכון המקורי.
לבתי קפה בד"כ יש את התפריט באתר, והרבה פעמים כתוב שם גם חלק גדול ממרכיביו.
זכיתי
לב אמיץ