סופלה שוקולדקראנץ שוקולד
נהדר.לב אמיץ
נראה טעים😋dora
וואו עלה ממש יפה!חילזון 123
זה נשאר ככה גבוה או שזה צונח אם לא אוכלים מיד?חילזון 123
צריך לאכול במקום..קראנץ שוקולד
נראה מושלם
עוגת גבינה.
תודה
קראנץ שוקולד
נראה ממש מגרה..האני אני
זה פייר לתת לך מתכון ויצא לך יותר יפה משלי??וזכני לגדל
לא מקובללל 
אני חולק עלייךקראנץ שוקולד
זה נראה כמעט אותו הדבר
מתכון מדוייק וטוב 
שניכם!! תנו מתכון!יעל מהדרוםאחרונה
מה עושים עם תורמוס מקופסת שימורים? זה שוכב לי בארון כבר שנהלכל זמן ועת
שולקים מעט עם מלח וכמון ומנשנשים.קראנץ שוקולדאחרונה
עוגת גבינה לכבוד שבת.קראנץ שוקולד
נראית מעולה!!!!הדסי שושה
איזה יפה! 👍dora
נראית מעולה. כיף לכבוד שבת.לב אמיץ
נראה ממש טוב!גלית
ואתה מעלה דברים ממש מגרים...
אפשר לדעת איך מספיקים לאפות בתדירות כזו גבוהה ?
מותר לשאול כל כמה זמן אתה אופה?
כמו דוגמא הפחזניות זה לא לוקח זמן?
אשמח לטיפים ממך ומאחרים איך מכניסים את האפיה לחיים.![]()
כמעט ולא מצליחה להגיע לאפיה ...
בישולים אני כןמדואגת כל יום לצהרים מבושל...אבל גם לא מצליחה להגיע לבישולים מאד מיוחדים מחוסר זמן..
לגבי השאלה אפתח שרשור חדש.גלית
פחזניות וסופלה זה כלום עבודהקראנץ שוקולדאחרונה
לא צריך לפנות בשביל זה יותר מדי זמן
ואני אופה מתי שיוצא כי אני אוהב את זה ואם אוהבים משהו עושים אותו ומצליחים למצוא לו זמן וכח 
ותודה 
תודה
קראנץ שוקולד
מה אפשר לעשות עם סלרי חוץ ממרק?לכל זמן ועת
קציצותרחלקה
דגיםרחלקה
להוסיף את העלים והגבעולים הרכים, הפנימיים,לב אמיץ
קצוצים לסלט שומר וקולורבי, לסלט ארטישוק, סלט עגבניות בשום וכו'.
בפסח אמא שלי הכינה קינואה ממש מעדן: בצל ועגבניה מאודים, מוסיפים את הקינואה עם גזר חתוך לקוביות, שתי תחתיות ארטישוק טריות (על סיר גדול) והמון סלרי. טעיםםם.
לעשות סלט מהגבעולים עם גזר, מלח, לימון וקצת פפריקהיעל מהדרום
סלט קינואהג'נדס
סלט חסה- גם הולך פצצה סלרי (כולו, לא רק הגבעולים)
לנשנשתפצי
![]()
אבא שלי הכין סלט..מתכון חלקי בפנים..א..
אגוזי מלך טחונים או שבורים לחתיכות קטנות
להוסיף מיונז סוכר ( אני חושבת שיש עוד דברים לטיבול אבל לא זוכרת לצערי..)
טעים מאוד!
סלט וולדוףלכל זמן ועת
נכון. אפשר להוסיף גם אננס.לב אמיץ
ולרוטב לדלל את המיונז במעט מיץ מהאננס.
אבל אני חושבת שיותר מתאים לגרר את ראש הסלרי (הפקעת) לסלט, מאשר את הגבעולים.
^^^^ראש הסלרי יותר טעים ומתאים.ירושלמית טרייה
אפשר להוסיף מעט מיץ לימון.
אם שמים מעט ממיץ האננס לא צריך סוכר, הוא מתוק נורא.
בעוף..א..א..
טעים בסלט ירקותחלילית אלט
סלט סלרי משמש מיובש ובוטניםגפן36
חמותי שמהאת הגבעול בסלטי פירות ויוצא מדהיםשמחה ומשמחת
לבשל עם תפו"א ובשר אפשר שעועית לבנהפופקוו
אני משתמשת גם לבישול של הקוסקוסשנינו
לשים ברוטב של קציצות, ממש מוסיף~א.לאחרונה
עוגת יומולדת חייליםהודלולה
שבוע טוב!
אז השבוע הבן יהיה בן 6 והחליט שהוא רוצה עוגה של בסיס חיילים....
יש למישו רעיון איך לעשות?
אולי להשתמש בחלקים של משחק?בת 30
להניח על העוגה גדרות, וחיילים וכד'?
גם לדעתיחילזון 123אחרונה
תכיני עוגה מלבנית רגילה עם קרם חום. ועם קרם לבן תסמני שבילים (או להפך ציפוי לבן ושבילים חומים)
ותעמידי גדרות, חיילים, כלי רכב וכו'.
ארוחות צהריםmp3
התחלתי הריון ואני די נגעלת מהמטבח ומאוכל בכללי..
אני צריכה מתכונים לארוחות צהרים שההכנה שלהם מהירה ולא דורשת שהות ארוכה במטבח....יש כזה דבר בכלל?
פסטהלב אמיץ
לעטוף בקצת שמן זית ולערבב עם קוטג'/קטשופ/טונה (הטונה לא בשבילך
).
אורז לבן או מלא עם שמן זית, מלח, וגרגירי אפונה קפואה.
תפ"א ו/או בטטות בתנור - חותכים לגיעולים, מעסים עם שמן זית ומלח, מכסים בנייר אפיה, אופים בתנור על 200-250 מעלות.
מבחינת חלבונים -
את מסוגלת להקפיץ חזה עוף חתוך לקוביות? אפשר להכניס חם לפיתה עם ירקות חתוכים (שמישהו אחר יחתוך).
ביצים - מזין ולא יקרה כלום אם יסתפקו בזה לתקופה - קשות, חביתות, מקושקשות.
אפשר לקנות פסטרמה ולבקש שיפרסו לך בדוכן.
ננסה לחשוב עוד.
אסור פסטרמה בהריוןשמפניה
לילדים ולבעלה מותר בהריון
לב אמיץ
היא עצמה ממילא לא בעניין...
אולי...בת 30
1.קוסקוס עם סיר קישואים? (קישואים- להזהיב קצת בצל, להוסיף רצועות או פרוסות קישואים, קצת רסק עגבניות מלח פלפל וקצת מים. הכנה מהירה ובישול מהיר)
2. שעועית בתנור: פשוט לפזר את השעועית הירוקה או הצהובה בתבנית, להזליף קצת שמן ןמלח, לערבב ולאפות עד שמוכן. טעים מאוד. ואם את רוצה- אפשר להוסיף מקלות גזר ובטטה
3. עדשים אדומים מתבשלים מאוד מהר. תבשילף מזהיבים בצל, מוסיפים שום כתוש, כורכום כמון קצת מלח. מוסיפים כוס וחצי עדשים וכ4 כוסת מים. עשר דקות בישול וזה מוכן.
בורגול, עדשים- מתבשלים מהריעל מהדרום
אני מבשלת בורגול עם עדשים כתומיםיעל מהדרום
שמה מים, מלח, פפריקה, קצת כמון.
אפשר גם שום וקצת רסק עגבניות.
מתבשל מהר, טעים ומכיל מה שצריך לארוחה מאוזנת (בלי ירקות רק)
תודה רבה על הרעיונותmp3
)יאהבו. אשמח לעוד...ארוחות בסיר אחדשמחה ומשמחתאחרונה
אורז עם גזר
גולש של תפוחי אדמה ונקניק
פתיתים עם חז עוף או בשר טחון
מושט בתנור- לרסס בשמן לפזר עשבי טיבול ולאפות
טורטיותעין צופיה
פתחתי חבילת טורטיות בשבת שעברה.
נשארו לי הרבה...
עד מתי אפשר להשתמש בטורטיות מהאריזה הפתוחה (שמורות מאז הפתיחה במקרר!)
תודה!
מקפיצה... אשמח אם מישהו יודע לענות!עין צופיה
מה כתוב על האריזה? לענ"ד זה לא מתקלקל מהר בקרוריעל מהדרוםאחרונה
אולי הטעם כבר פחות טוב..
דרוש מתכון.. כרעייםשלומית2
לערב שבת קודש
בסיר ולא בתנור
חוץ מזה אשמח לנסות כל כיוון...
אודה לעצותיכם
בסירלב אמיץ
חצי עגבניה שמניחים עם החלק הפתוח כלפי מטה בסיר.
כרעיים
טיפונת שמן זית מעל
פלפל שחור לזרות על הכרעיים
שיני שום שלמות - אפשר עם הקליפה.
ואפשר במקום שיני שום, לפזר אבקת שום על העוף.
לתת בישול עדין על אש קטנה, לבדוק אם יש צורך להוסיף מעט מים שלא יחרך, לבשל ככה עד שניצלה מצד אחד (העוף בשלב הזה כמעט לגמרי מבושל).
להפוך, לטפטף כפית דבש (כמות לשלושה כרעיים בערך) על החלקים ולסיים את הבישול גם של הצד השני.
אפשר במקום דבש, תרכיז מיץ תפוחים.
מרגע שמוסיפים את הדבש צריך להשגיח שלא ישרף כי הוא הופך לקרמל. כדאי להוסיף טיפונת מים.
ככה..א..א..
לשים את הכרעים על אש נמוכה, שיטגן קצת משתי הכיוונים
להוסיף מים בגובה העוף
אש נמוכה מכסה סגור.
כשהעוף מתרכך לשים מעל תפו"א חתוכים
תבלינים
פפריקה מלח סילאן רוטב סויה
להוסיף עוד קצת מים לגובה התפוא
ולבשל על אש נמוכה.
אפשר סילאן\דבש ושום כתושחילזון 123אחרונה
ולהוסיף מים פחות מהגובה של הכרעיים. באמצע הבישול כדאי להפוך את הכרעיים שיקבלי צבע משני הצדדים.
אם המים נגמרים באמצע הבישול אז להוסיף עוד קצת כל פעםץ
לקראת הסוף כשזה מוכן לבשל עם מכסה פתוח שהנוזלים המיותרים יתאדו.
עןד רעיון-
מאדים בצל פרוס בשמן
מוסיפים עגבניה קצוצה דק , בלי הגרעינים (ואם יש כח גם בלי הקליפה...)
רצועות דקות וקצרות של גמבה, קצת שום
פפריקה, קצת כורכום, מלח, פלפל
את העוף מעל זה. מבשלים קצת
ומוסיפים קוביות של תפו"א
מבשלים סגור
יש לכם מתכון לפלאפל ביתי? רצוי כמה שיותר מפורט...חילזון 123
הנה, מחיפוש בפורום עשיתי ויצא טובמחפשת מתכון
תודה.כמה נראה לכם מספיק להשרות את הגרגרים?חילזון 123
אם שמתי היום בבוקר (במים חמימים) מתי אפשר להכין? אפשר היום?
צריך לילה - אני חושבת שאחרי 6 שעות זה בסדרמודדת כובעים
כשאנחנו עושים ביתיבראבו
אנחנו עושים את זה בד"כ מאבקה קנויה ועל החבילה תמיד כתוב הוראות
נערךבראבואחרונה
הנה המתכון שלנוברוקולי
בדיוק היום הכנתי גם (לערב)גפן36
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום גדולות
כמון
מלח
פלפל שחור
קצת קמח לדבק
קצת (כחצי כפית) סודה לשתיה
לטחון הכל דק במטחנת בשר
להוסיף את התבלינים והקמח
להניח לספיגת טעמים
ואז לטגן
הכנתי כמות גדולה יותר כי עכשיו צהריים וצריך שישאר עד הערב

זה ממש ממש טעים!
תודה לכולם הכנתי ויצא מצוייןחילזון 123
עשתי חצי אפוי בתנור וחצי מטוגן יצא ממש נחמד.
סלטים לעבודה..שמחה וששון
איך אתם מסתדרים עם אוכל בעבודה?
עד עכשיו הייתי קונה כיכר לחם מלא, משאירה אותו בעבודה ומביאה כל בוקר שמנת/גבינה/קוטג מהבית..
אבל אז יוצא מצב שאני סתם טוחנת לחם (ב12 בצהרים, שאני כבר מאוד רעבה..) או שאני קצת אוכלת ואז שאני מגיעה הביתה אני אוכלת שטויות כי אין לי זמן להכין משהו נורמלי...
חשבתי להכין סלט משביע לעבודה, משו בסגנון של בורגול וכזה, ולאכול אותו לארוחת צהרים, כדי להגיע הביתה שבעה.. צריכה רעיונת למשו שאפשר להכין אותו בערב, שיהיה משביע וטעים..
(אין מיקרוגל בעבודה..)
יש רעיונות? אשמח למתכונים...
הסלט בורגול זה רעיון נהדרג'נדס
סלט עדשים שחורות
סלט עדשים כתומות (אלו מתכונים שונים, לא רק עדשים אחרות)
סלט ניסואז (ירקות ביצה קשה חתיכת תפו"א וסלטונה)
אולי תקחי רעיונות מהתפריט של ארומה

סלט קינואהלב אמיץ
ראיתי כאן באחד השירשורים.
לא חייבים דווקא סלט.חלילית אלט
זה מה שאני מבינה לבית ספר כשאני מסיימת מאוחר...
אני שולחת עם בעלי אוכל שאפשר לאכול פושר/קרש.א הלוי
פסטה- בתור סלט, עם רוטב, עם עשבי תיבול.
שניצלים קטנים (למי שלא מפריע לא לאוכל חם)
חביתה + סלט לבוקר. או ביצה קשה (בקיץ - כדאי להיזהר כי זה מתקלקל בקלות)
מאפינס ירקות- אפשר להכין כמות ולהקפיא וכל יום לקחת קפוא ויפשיר עד הצהריים.
אורז- אפשר לאוכל עם סלט או להכין מראש עם ירקות בפנים (אפונה וגזר/ בצל/ עדשים/)
קציצות טונה
אלו לא דברים של ארוחה ממש (אא"כ את מביאה כמה ביחד) אבל הם משביעים מספיק כדי שתגיעי הבייתה ותכיני.
ואולי להכין ערב לפני א. צהריים ליום שאחרי ורק לחמם כשאת מגיעה?
יש לניקי ב- אפליקציה ואתר מעולים עם מלא מתכונים קלילים.. (אין לי אחוזים ממנה, אני פשוט אוהבת מתכונים קלים)
ממליצה גם על ניקי בקטנה67
באמת מתכונים קלים וטובים, במיוחד המאפינסים שהם ארוחה כיפית ובריאה.
וואי איזה רעיונות טובים!!!ברצינות
סלט בורגול רק אם יש מקרר ואין נסיעה ארוכה. הוא מתקלקל מהר.aima
איך שאני מכינה סלט בורגול-שקר החן
שמה את הכמות הרצויה של הבוגרול בקערה (משהו כמו חצי כוס), מחממת מים בקומקום ושמה על הבורגול, מכסה את הקערה, מחכים ככה רבע שעב בערך.
חותכת סלט- מלפפונים, עגבניות, אגוזים, צימוקים\חמוציות, נענע מאוד מוסף, אפשר גם פטרוזיליה. בתאבון!
אפשר לאכול חלבי בצהרים ובשרי בערב. זה אולי יפתור את הבעיהלימורשרהאחרונה
מה אתם מכינים להיום הערב?np
בטח יותר נכון מה הכנתם.. אשמח לרעיונות פשוטים וכיפים
חשבתי על פשטידת קישואים אבל מה עוד?np
סלט/ פוקצ'ותיעל מהדרום
פלאפל, צ'יפס, פיתות, סלטיםג'ינג'ר
תודה.. יום עצמאות שמחnpאחרונה
סושיבראבו
בראבו!שמן פשתן
יאללה עכשיו תביאי מתכון.
האמת היאבראבו
זה לא בדיוק שצריך מתכון
פשוט צריך אצות אורז לסושי וירקות
אצות לא קשה למצוא, אורז לסושי יש בכל סופר(מאחורה כתוב המתכון)
וירקות יש בכל בית הירקות שבד"כ מכניסים זה אבוקדו מלפפון בצל ירוק גזר וקישוא
אני שמתי רק מלפפון גזר וקישוא (את הגזר והקישוא צריך לשים 2 דקות במיקרוגל)
וזהו פשוט שמים הכל על האצה מגלגלים מדביקים בסוף עם מים(בלבד!!)
ופורסים. בתאבון!!!!!!!!
שחכתי לגמרי את הדגבראבו
חחח שחכתי לכתוב את החלק העיקרי שזה הדג אני שמתי סלמון בעישון חם
אפשר גם סלמון מעושן רגיל וגם טונה מעושנת
באמת בראבו. נראה מצויין.לב אמיץ
יפה וטעים.חילזון 123
הערה קטנה (מקווה שאני לא טועה, וראיתי נכון בתמונות)
נראה לי שלא מעכת את האורז. בעקרון שמים את האורז ואז עם כף רטובה מועכים אותו ומיישרים עד שזה חלק יחסית ודחוס. ואז שמים את הירקות. ככה הסושי יוצא יותר מוצק כזה.
ויותר כדאי אורז עגול. זה יותר דביק אז זה יוצא יותר טוב.
חוץ מזה כדאי לא לשים קרוב כ"כ לקצה של האצה כדי שיהיה יותר אצה כדי להדביק את הקצה בסוף הגילגול.
ודווקא בצדדים כן לשים אורז עד הקצה שהקצה גם יצא טוב.
ואת הירקות דווקא לשים יותר קרוב ודחוס לקצה של ההתחלה שיתגלגל אחיד.
אנחנו עושים עם גזר טרי ולא מאודה דווקא שיהיה קשיח.
האמתיבראבו
בחיים לא למדתי איך להכין סושי עשיתי פשוט מה שנראה לי ויצא דוקא נורא טעים
חוץ מזה שעל האורז לא היה כתוב שום דבר על למעוך אותו, עשיתי לפי ההוראות שהיו כתובות שם
בכל מקרה נשמע מעניין. פעם הבאה אני אנסה...
שמת בו סויה?קראנץ שוקולד
כןבראבואחרונה
את הנגלה הראשונה פשוט טבלתי ברוטב סויה אבל בנגלה השנייה ערבבתי את הרוטב סויה בתוך האורז ואז זה היה ממש טעים
המעיכה זה לא השלב של הכנת האורז אלא של הסושי עצמוחילזון 123
בכל מקרה ברור שיהיה טעים. גם אם זה לא 100% לפי הכללים.
גם אני משנה אותם לפי מה שנראה לי לפעמים.
תכלס זה היופי בבישולקראנץ שוקולד
שאפשר לקחת אותו לאן שרוצים ולאיזה טעמים שבה ולא להתקבע על משהו מסויים
אני רוצה להכין פשטידת בטטה טבעוניתפופקוו
מה אני שמה כדי לגבש את זה טחינה?
מישהי ניסתה?
כלומר בלי ביצים?לב אמיץ
ומן הסתם גם בלי גבינה?
טחינה לא נראה לי תעבוד כאן.
אם את מאדה הרבה בצל, את יכולה להוסיף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור - לא ממש מגבש אבל מייצב.
יש גם קמח חומוס - בערך על אותו עיקרון כמו קמח תפ"א.
אה חחח רק בלי ביצים גבינה אפשר לא הגדרתי נכוןפופקוו
אז קצת יותר קל
לב אמיץ
אפשר עם גבינה לבנה (וקצת שמנת מתוקה מעורבבות) ובגבינה אפשר להוסיף קצת קמח תפ"א כנ"ל.
לא עולה כלום אחר כרגע
.
*לילב אמיץאחרונה
פחזניותקראנץ שוקולד
וואוו איזה יופי!שמחה ומשמחת
מושלמות.לב אמיץ
ממש מושלמות!! כמה זמן לא הכנתי.....יעל מהדרום
תודה
קראנץ שוקולד
איזה יופי!כוחות שמימיים
אם אפשר אשמח למתכון

מהממות!! אפשר מתכון בבקשה?ג'ינג'ר
נארה ממש טוב.גלית
אשמח למתכון..
מתכוןקראנץ שוקולד
300 גר' קמח
100 גר' חמאה (או מחמאה לפרווה)
20 גר' סוכר
8 מלח
400 מל מים (אפשר לשלב חלב בחלק מהכמות.
6 ביצים (כמות הביצים יכולה להשתנות בהתאם לטמפ' לכן לעשות בדיקת קשר
הכנה- לשים בסיר מים סוכר מלח וחמאה ולהרתיח, ברגע שהחמאה נמסה להוסיף את הקמח ולערבב עם כף עץ עד שהבצק נפרד מהדפנות ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה..
מערבלים את הבצק כדי שיתקרר ואחרי כשתי דקות מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת, מוסיפים ביצה מחכים שהיא נטמעת בתערובת ואז מוסיפים עוד אחת וכן הלאה..
לסיום מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על נייר אפייה או על משטח סיליקון ואופים על 200 מעלות כעשרים דקות עד חצי שעה( שרואים שהפחזניות מקבלות צבע זהוב)
אז בגלל שהתמונות ממש עשו לי חשקג'ינג'ר
המרתי חמאה לשמן קוקוס והשתמשתי בקמח מלא-
יצא מעולה!!
(אבל אנסה שוב בשבוע הבא עם המתכון שלך
)אחלה
קראנץ שוקולד
אשמח לדעת איך יצא ![]()
תודה רבה!כוחות שמימיים
רק לוודא- 8 מלח הכוונה לגרם?
והקישור עם הביצים- הכוונה לראות איך המרקם ולפי זה להוסיף? ...
אכן ואכןקראנץ שוקולד
בודקים את האלסטיות של הבצק
לוקחים מעט בצק עם האצבע מורה וביחד עם האגודל מחברים ומנסים למתוח אם הוא ישר נקרע סימן שצריך עוד ביצה או נמתח טוב סימן שהמסה מוכנה לזילוף
כמה כוסות זה 400 מ"ל?..א..א..
תוכלי להסביר את כל הכמויות, בכוסות, כפות. תודה..א..א..
*תוכל, אני בן
קראנץ שוקולד
סליחה חח לא ידעתי...א..א..אחרונה
את יכולה לשקול בגרמיםקראנץ שוקולד
זה יוצא בערך שתי כוסות.
ממלאים במה שבא לך.
קרם רגיל של שמנת חלב וריצ'
פטיסייר
קרם תות
קרם שוקולד
פיסטוק
או כל דבר שבא
נשמח מאדלמתכון בכוסות/כפותאקונהמטטה

יש למעלה בנעוץ שרשור המרותקראנץ שוקולד
אם לא תסתדרי אשתדל לעזור
כתבתי פעם ואכתוב שוב.....לכל זמן ועת
זה נראה ממש טעים ובא לי
אז בבקשה לעשות משלוח עכשיו

ראו הוזהרתם!! מה שנקרא
לב אמיץ
איך קולים פלפלים בתנור?זמר הפלוגות
ואיך יודעים מתי מוכן? תודה
עונהבת 30
חותכים את הפלפל לשניים אחרי שמורידים לו את הראש.
מניחים על ניר אפיה בתבנית כשהחלק הפתוח למטה.
מדליקים תנור לחום גבוה או לגריל (שהתבנית לא תהיה קרובה מדי)
בודקים אחרי 10 דקות בערך. הפלפלים מוכנים כשהקליפה שלהם קצת שרופה או לפחות חלק מהקליפה. הפלפל עצמו צריך להיות רך. אחרי שתעשי כמה פעמים כבר תדעי לזהות, כי כל תנור הוא קצת שונה.
מוציאים ומכסים בשקית מיד, כדי שיהיה קל יותר לקלף.
כשהפלפלים מצטננים- מקלפים בעדינות את הקליפה והרי לך פלפלים קלויים בתנור.
בתאבון, ובהצלחה, זה מה- זה טעים...
שוטפים, מכניסים לתנורלב אמיץ
מתחילים בתוכנית אפיה וכשרואים שהם אפויים עוברים לתוכנית גריל. הופכים לצד השני כשצד אחד מוכן.
(תשחקי עם זה ותראי איך זה בתנור שלך - לי יש תא גריל קטן מאוד (הבשרי), ומספיק להפעיל על גריל בלבד וזה נאפה וניצלה).
ואפשר לחצות לחצי ולקלות רק צד אחד, אבל אז מפסידים קצת מנוזל הבישול שהפלפל מפריש.
אפשר למרוח בשמן זית לפני הקליה.
איך יודעים שמוכן - כשהפלפל מאבד את הצבע האדום המבריק, ומצטמק, ונראה מבושל. ואחרי כמה דק' בגריל הקליפה הדקיקה השקופה קצת נשרפת.
תודה!זמר הפלוגות
אני מכניסה אותם שלמים..א..א..אחרונה
עד שהם מתחילים להיות חומים מבחוץ
רעיונות למאכלים מספגטי אורז...כוחות שמימיים
ועכשיו רוצה להכין מזה משהו ...אפשר גם מתוק.(משתמשת בממתיקים טבעיים )
אשמח לרעיונות...

תודה מראש!
בתקוה שהבנתי נכון החבילה שהם פסים 30 סנטימטרגלית
אני חותכת רצועות גמבות בעיקר אדום וקצת צהוב בשביל הגוון בצבע מטגנת על אש בינונית ,
על אש גבוהה זה יכול להשרף מאד מהר באיזה שהוא שלב מוסיפה מים רותחים וא זה מתבשל יותר מהר אבל השמן המטוגן כבר ספוג זה נותן טעם.
בסיר אחר שוברת קבוצות ספגטי במים רותחים מחלקת ל3 לא משאירה באורך הזה...כרגיל אחרי כמה דקות מסננת מהמים ושופת אותם.
ואז שהגמבות רכות מוסיפה טיבול מרתיחה דואגת שנשאר מעט נוזלים שיספג בספגטי אם זה יותר מידי נוזל לא טוב ואם קצת הספגטי יבש.
ומוסיפה תספגטי ומערבבת.
טיבול לגמבות ם אני אוהבת לשים מרק עוף הרבה פלפל שחור מעט פפריקה.
או מעט פפריקה והרבה סילאן זה מתכון למתוק.
אם לא ברור....
בהצלחה!
תודה גלית! הבנת נכון
כוחות שמימיים
וגם התיבול נשמע מצויין. חוץ מזה שאני לא משתמשת באבקות מרק. כנראה זה באמת מוסיף המון וחוסך כאב ראש.
הכוונה לפסטה או לאיטריות אורז?לב אמיץ
אם פסטה, אפשר לבשל כרגיל במים רותחים ומלח, לסנן, לעטוף בשמן זית, לערבב עם קוטג', קינמון, ואם רוצים, אז גם סוכר או ממתיק אחר.
פסטה, חוטים דקים כאלה...כוחות שמימיים
אה. מן הסתם אטריות קדאיף.לב אמיץ
חכי נתייג לך את @קראנץ שוקולד.
לא ברור למה את מתכוונתקראנץ שוקולד
כי יש כל מיני סוגים
הקדאיף קצת שונות במרקם ובמראה הם דקות ממש וצפופות מאד
מקלוני אורז.הנה תמונהכוחות שמימיים
אהקראנץ שוקולד
אה. אמא שלי מכינה עם בצל ופטריות.לב אמיץ
ואני שוברת ומוסיפה למרק עגבניות.
אבל למי שלא מתחבר לזה זה לא כל כך טעים.
תודה לב אמיץ וקראנץ' שוקולד...כוחות שמימיים

כל השאר מסתבר שניסיתי...
אם יהיה לכם עוד רעיונות אשמח!
בינתיים שתהיה שבת שלום !
מה שאני עושה עם זהלכל זמן ועת
מטגנת בצל שמה מים רסק תבלינים ומערבבת כמו פסטה.
אפשרי גם להוסיף גזר מגורד.
אני מכינה אותם עםנקודה טובה
או רוטב סויה ושומשןם.
יןצא אדיר
בעיקרון מכינים מזה מוקפץ סינישוקולד לבן
אני לא אוהבת מתוק, אז אין לי מתכון, אבל חפשי בגוגל, יש שפע רעיונות
כמו שאמרו זה נקרא איטריות אורזחילזון 123
אפשר להוסיף את זה למרקים (ממש בסוף הבישול)
וזה מתאים עם ירקות מוקפצים
אמא שלי עושה מהם כמו פסטה- רוטב עגבניות רגיל. יוצא טעים!מיתרי זהב
בערב פסח:חוזרת
הוספתי קצת שמן זית שלא יהיה יבשושי
גבינה מלוחה
תירס/פטריות
אחותי הקטנה טרפה את זה
וכתוספת לירקות מוקפצים
רעיון!לב אמיץאחרונה
סלט כרובמעפר אני באה
אני רוצה להכין סלט כרוב עם חמוציות.
שומשום גם הולך ביחד?
ומה עם תיבול של שמן זית, לימון, מלח ופלפל?
שומשום קלוי זה אחלהמרב.
גם אני עושה ברוטב חמוץ מתוקשמן פשתן
1/3 כוס סוכר או דיאטיפ
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חומץ
כפית סויה
שומשום ושקדים פרוסים קלויים
אני אשמח
מעפר אני באה
אפשר לוותר על החומץ? לימון לא עושה את זה מספיק חמוץ?
בדיוק בזמן שחזרתי הביתה
מרב.
4 כפות חומץ (אפשר פחות..)
3 כפות שמן (אפשר זית, אפשר קנולה.. מה שאוהבים ומעדיפים
)2 כפות מיץ לימון
6 כפות סוכר (חום או לבן.. החום גם עושה צבע ממש חזק לרוטב... יותר מהסויה)
פחות מכפית רוטב סויה (כי זה משתלט ממש על הטעמים)
מניחה לעצמי שאפשר בלי החומץ ועם יותר לימון או משהו כזה... ואפשר לשחק מלא עם כל הכמויות.. עם החומץ לא הייתי משחקת חוץ מלהוריד
אבל כל השאר אפשר חופשי.. תודה לך!מעפר אני באה
חוץ מכרוב, עם מה את שמה את הרוטב?
כאילו מה את עוד שמה בסלט חוץ מכרוב ורוטב?
כל פיצוח שבאלי
מרב.
שומשום קלוי
שקדים קלויים
בוטנים
מה שאוהבים...
(בעיקרון ליופי- מערבבת שומשום קלוי בסלט ומקשטת בשקדים קלויים.. לטעם אני אוהבת שומשום וחמוציות)
אפשר גם קצת חסה...האני אני
וגם בצל לבן / סגול / ירוק או שילוביראת גאולה
נשמע מתאים. גם גרעיני חמניה זה מתאים.חילזון 123
תודה לכן,מעפר אני באה
מתלבטת אם יאהבו את השילוב של החמוץ מתוק.
אני אישית אוהבת אבל זה לא רק בשבילי...
ולא הבנתי, החמוציות ילכו עם השומשום או שעדיף לוותר וללכת על שקדים?
ילכו טובהתנערי מעפר
יש גם בצל מטוגן כזה שקוניםהאני אניאחרונה
הולך ממש טוב עם שומשום וגרעיני חמניה קלויים..
זרעי צ'יהקראנץ שוקולד
אתם טוחנים לפני או ישר שמים באוכל ואוכלים?
אני שמה ישר באוכלבנימינה
אם משאירים קצת זמן זה סופח נוזלים ותופח
סבבה, תודה.קראנץ שוקולדאחרונה
מישהו פה מתעסק עם אורז מלא עגול?שפתותנו שבח
כשיש נקודה שחורה- חומה כזו בקצה הגרגר מה זה?
זה ממש נפוץ!!!
כנראה שכלום.לב אמיץ
במיוחד אם זה חום.
תעשי נסיון עם גרגר שניים: תשרי במים רותחים וחצי שעה אחר כך, כשיתנפח, תחתכי ותראי מה יש תחת הנקודה.
אממשפתותנו שבח
גם גברים מבשלים
תודה על הטיפ
אשריכם.לב אמיץאחרונה
יש למשהו מתכון לסמבוסק? כולל המילויתפצי
לבצק אחפש תכףחוזרת
טוחנים גס/עם מועך פירה
מוסיפים בצל מטוגן
קצת שמן שלא יראה יבש מידי
מלח. פלפל. כמון.
אחלה. תודה רבה!! יש עוד מילויים?תפצי
אפשר הכל בערך...יעל מהדרום
מילוי של פיצה
מילוי של פריקסה
בשר טחון מטוגן עם בצל
יש מלא מילויים טעימיםקראנץ שוקולדאחרונה
בולגרית, בולגרית עם זיתים, תפו"א, פטריות, חצילים, תרד וגבינות..
















