שרשור חדש
איך מכינים מרק נמס בכוס ?שאלו פרטי תדעו
אני פשוט לא מבינה!! אני עושה הכל לפי ההוראות ועדיין לא יוצא לי טוב... אני שמה את האבקה בכוס מוסיפה מים ומחממת אותם במקרו כדי שיהיו חמים וזה פשוט לא יוצא טוב.. אני לא מצליחה להבין וזה פשוט מתסכללל
צריך שהמים יהיו רותחים כששמים אותםנקודה טובה
על האבקה לעניות דעתי...
אחרת נוצרים גושים
^^^מים רותחים.לב אמיץאחרונה

של קנור הכי מוצלחים.

ראיתי שמרקים נמסים של חברה אחרת לא נמסים טוב (גם עם מים רותחים) ואם נותנים למרק לעמוד עוד זמן כדי שהירקות יתבשלו, אז הרכיבים האחרים (קרוטונים, אטריות וכאלה) נעשים רכים מדי - מושי, ומאבדים את המרקם והצורה שלהם.

השאלה לא ממש קשורה אבל לאמשנה...קפצתי לשניה

מישהו יודע מה הכשרות של הקוביות תיבול?

כלומר עד כמה זה כשר? מהדרין?

יש חברות שונות אאל''טגפן36
יש כאלה שאומרים שהשום זה בעייה...כוחות שמימיים
הבנתי שזה תלוי בפוסקים
אם השום מעורבב עם עוד משהו- זה אמור להיות בסדריעל מהדרום
וואלה. הגיוני.השאלה מה עבר עליו לפני...כוחות שמימיים
זה בטח גם קשור לכשרות.
על זה לא חשבתי..יעל מהדרום
מה הבעיה בשום??מודדת כובעים


לא יודעת אם כולם נוהגים ככה, אבליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אצלינו לא משאירים שום חתוך או מקולף (בלי כלום) יותר מלילה.
לכן מוסיפים קצת שמן או תבלינים.
תחתית למוסמעפר אני באה

יש לי כוסות יפים למוס ובא לי לעשות משהו נחמד בנוסף בתחתית... ומעל להזליף את המוס.

מה הולך?

פירורי ביסקויטים/עוגיותקראנץ שוקולדאחרונה

קראמבל

אפשר גם מחית פרי

למישהו יש מושג מה עושים (מבחינת תזונה) אם נסתם התאבון?חלושששש
מה אוכלים כדי לאכול..?
איך אמרתי לאחי. ...
אני אוכלת רק כדי לא למות...
זאת באמת ההרגשה.
מקפידים על שעותחלילית אלט
תחליטי על שעה מסויימת שאת אוכלת.
ככה שלוש פעמים ביום לפחות.
ואז לא להתחמק מזה, פשוט לאכול.
אני באמת צריכה להקפיד לא לדלג. תודהחלושששש
תוסף תזונה.לב אמיץ

מה שנקרא מולטיויטמין. לוקחים לתקופה קצרה כדי לעמוד על הרגליים שוב.

עזרה ראשונה - אוכלים בכוח חביתה או ביצה מקושקשת.

תודה. אבדוק את זה ב"נחלושששש
זה נשמע די טוב.. ככה לא משמינים.dora
אבל אולי תנסי להכין דברים שטעימים לך.. שאת אוהבת.
תעצבי אותם בצלחת יפה, וזה יעשה לך חשק לאכול.
או מאכלים עם ריחות שאהובים עליך, יותר תבלינים..
(רק להיזהר שזה יישאר בגדר הבריאותי...)
אם את שואלת, כנראה שזה מטריד אותך~א.ל
וזה לא סתם " חוסר תאבון"..
להייתי ממליצה לעשות ספורט, עדיף עם חברה, או מישהו אחר קרוב כדי שלא "נתעצל" לעשות את זה
ספורט יגביר תאבון, וגם ישמח לבב אנוש..
לצאת מידי יום, לראות אור שמש
להקפיד על שינה טובה ושעת התאווררות

לא עושה ספורט "רשמי" אבל פעילה.חלושששש
להקפיד על שעות שינה אני בטוח צריכה..( תראי באיזה דעה אני כותבת את ההודעה). תודה
לבדוק בבדיקות דם אם יש חסרים כלשהם בגוףלכל זמן ועת
ולנסות לפחות ארוחה אחת ביום לאכול טוב.
אם זה בוקר: סנדוויץ עם טחינה וחביתה\ גבינה וירקות
צהרים: שיהיה מנת חלבון עוף\קטניות

אני הייתי אולי גם בודקת משהו נפשי.
יש לך לחץ נפשי מסויים שזה אולי גורם לחוסר תאבון.

אני למשל שעצבנית\כועסת\לחוצה, קשה לי לאכול. עד כדי כך שאם אוכל אני עלולה להקיא.
זמני הארוחות הגיוניים?אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ל' בניסן תשע"ו 02:29

נניח, לאכול ארוחת בוקר ב11:00, ואח"כ צהריים ב13:00 לא הגיוני.

יכול גם להיות שזה עניין של מצב רוח כללי, שאז התיאבון הוא רק סימפטום של הבעיה שצריך לפתור.

יכול להיות שיש איזה סיבה רפואית שגורמת חוסר תיאבון, שאולי אפשר לטפל בה.

בדיקות דם דחוףףף. אם למשל חסר לך ברזלאורין

זה גורם גם לחוסר תיאבון ואז את אוכלת פחות והחוסר גדל... הנזקים עלולים להיות בלתי הפיכים וחבל.

ויטמינים כנ"ל.

וגם מצב רוח ירוד עלול לגרום לחוסר תיאבון

הצלחת להלחיץ. קבעתי. תודהחלושששש
סליחה. דוקא לא התכוונתי. כי יכול להיות שדברים קטנים חסריםאורין

ואם מגלים זאת ולוקחים תוספים  אז פותרים את הבעיה בקלות. בהצלחה!

את בריאה?חוזרת
כשחולים הרבה פעמים לא צריך לאכול
תנסי לשתות הרבה- התייבשות סותמת תאבון
את עצבנית/לחוצה/...? אם כן זה מאוד משפיע
בריאה ב"ה!חלושששש
מפסח נסתם התאבון
יכול להיות שסתם המצות סתמו אותךחוזרתאחרונה
או הכמויות אוכל של החג שבת...
לדעתי קחי עוד זמן בלי ללחוץ על עצמך לאכול... לי זה עובד אבל אם יש רעב- לא לנשנש אלא לאכול
מה שכן- תקפידי לשתות המון. יכול מאוד להיות שזו התייבשות
סלטים עם סלק חי.. למי יש רעיונות?עלה למעלה עלה!


מתכון שמצאתיadar
אני חושבת שמשהו כזה-יעל מהדרום
לק"י

לגרד את הסלק.
לשים קצת שום כתוש, מלח, לימון

אולי קצת כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אפשר גם..א..א..
כרוב קצוץ דק סלק חי מגורד וכוסברה, שמן לימון ומלח וקצת פלפל שחור
ניצלו"ש-+mp8
מישהו רוצה את הסלק שנשאר לי מפסח ואף אחד לא רוצה להסתכל עליו??
לי נשארה חבילה ענקית של סלק אפוי באריזת וואקום לב אמיץ

יהיה טוב.

תבשלי, תגרדי ותקפיאפנסאי
כשזה מגורד זה עובר הקפאה יופי וכמעט לא מרגישים הבדל אם זה טרי...
בהחלט רעיון!לב אמיץ

בסוף הכנתי לנו כמות ואת שאר הסלקים נתתי לשכנה.

כמה יש?חוזרת
אני אשמח...
אפשרחילזון 123

גזר, סלק, קולרבי

כולם חתוכים לגפרורים דקים מאד

עם מיץ לימון

ושומשום או בוטנים אם רוצים.

^^^^אני מכינה את זה בדיוק רקמיץ פטל
הכל מגורד בפומפיה, בתוספת פטרוזיליה קצוצה. שמן מלח לימון. יוצא מעדן!

עדיף לתת לזה לשהות כמה זמן ביחד ואז זה יותר טעים
סלט ירקות רגיל עם סלק חתוך בפומפיהחוזרת
עם חסהכוחות שמימיים
חתוך ל"רבעים" דקים בתוך חסה- טעים וכיף ממש...

עם שומשום זה מוסיף ושמן זית שמתי פעם עם מעט חומץ( תפוחים )היה טעים...כמעט לא צריך תיבול.

אפשר לשים עם פטרוזיליה, עם אגוזי מלך..מוסיף מאוד! ! !

אצלנו הולך..ההיא

סלק מגורד בפומפיה, שום כתוש ולימון סחוט. מתובל במלח וכמון. כמה פשוט, ככה טעים!

 

בתאבון. 

סלק מגורד עם תפוחים\ אגסים מגורדים ואפשר אגוזי מלך. טעים!צ'וקלייט


סלק מגורדשיר81
סלק מגורד,גזר מגורד,שמן זית,לימון,מעט מלח גס. אפשר להוסיך פטרוזיליה קצוצה ושום
אולי כבר כתבו...בת 30אחרונה

סלט גזר וסלק חי.

מגרדים בפומפיה סלק וגזר- גזר בערך פי 2 מהסלק.

מגרדים גם שן שום

מתבלים בשמן זית מלח ומיץ לימון.

אצלנו הסלט הזה רץ...

לא הבנתי למה הכל יוצא לי כלכך חריף!!!!חיותא

עד שעכשיו בסוף הבישולים קלטתי שהשתמשתי בפפריקה חריפה ולא המתוקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וואהו! איזה מזל ביש.שמן פשתן


בטח צחקו עליך שאת מרוקאיתלכל זמן ועת
עשיתי כמה תיקונים יצירתיים והיה ממש בסדרחיותא

החלפתי את המים של המרק במים שבישלתי בהם ברוקולי הכנתי מהר תפו"א חדשים בתנור.....

ולאף אחד לא היה חריף ב"ה. 

 

זה קרה לנו שנה שעברההאני אניאחרונה

אמא שלי קנה בפסח פפריקה חריפה במקום מתוקה ואנחנו כל הזמן אומרים לה שהאוכל חריף (ואנחנו מרוקאים..) עד שבסוף היא שמה לב שזה פפריקה חריפה..

עוגות לשבת חתןליזי
שלום אני רוצה להכין לשבת חתן בר מצווה כמה קינוחים ואו עוגות קלות אשמח למתכונים קלים תודה
קונוסים מבצק עליםקראנץ שוקולד

מרדדים בצק עלים וחותכים לרצועות דקות שאותן מלפפים סביב קונוס ואופים כעשר דקות ולאחר מכן ממלאים קרם..
כמו כן מילפיי 

אפשר גם טארטלטים קטנים במילוי פטיסייר עם פירות מעל...

החזרת אותי לילדות!avoiceinhead
פתאום נזכרתי שאיפה שגרתי היה דבר כזה וזה היה מאוד טעים.
את יודעת איפה קונים את הקונוסים (שעליהם מלבישים את הבצק)?
אפשר לעשות על גביעי גלידהשמחה ומשמחת
*אתה קראנץ שוקולד

מוכרים בהמון סופרים, סטוק, מקס סטוק ועוד

יש לי כמה אמרי מה, ואתן מתכונים~א.ל

-עוגת שמרים

-עוגת שוקולד עסיסית

- מוס

- עוגת לימון גבוהה

- עוגת תפוחים בחושה מצוינת

- עוגיות ממולאות שוקולד

 

מוס ניראה ליליזי
מוס תודה
אגב קינוחי כוסות זה חסכוני וטעיםקראנץ שוקולד


מוס בכוסיותאם הבנים12
סופלה אישי, עוגות שוקולד אישיות

ממתק פצפוצי אורז ושוקולד במנגטים יפים
אפשר מתכון לעוגות אישיות תודהליזי
כל עוגת שוקולד בחושהאם הבנים12
אופים אותה במנג'טים או כוסיות נייר לאפיה.
בעצם כל מתכון של עוגה בחושה יתאים.

יש לי כמהשמחה ומשמחת
- כוסיות עם פרורי עוגיות למטה, ריצ' ומעל רוטב של תותים קפואים מרוסקים עם סוכר- פשוט וטעים ברמות על
- כדורי שוקולד בציפוי שוקולד מומס עם חמאת בוטנים- כדאי להוסיף ליקר לכדורים עצמם
-סלט פירות בכוסיות מרענן מאד בקיץ
- עוגת גבינה אפויה וקלה
תודה מאוד עוזרליזי
פצפוצי אורז עם שוקולד...האני אני


רולדת טורט. בעינין?..א..א..
אני בענין לב אמיץ

בתקווה שהתנור יתוקן בקרוב.

ככה. לשתי רולדות..א..א..
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
7כפות קמח
1 אבקת אפייה
קצת מיץ לימון
3 כפות שמן
1 שקית סוכר וניל.
להקציף את החלבונים עם הסוכר בהדרגה, להוסיף את החלמונים ושאר הדברים את הקמח בסוף בתנועת עטיפה.
לחלק את התערובת בשתי תבניות עם נייר אפיה ולאפות עד שמקבל צבע שחום.

הכנת צורת הרולדה

על השיש לשים מגבת נקיה, לפזר עליה קצת קמח, להוציא את הבצק המוכן מהתבנית ביחד עם הנייר אפיה, להפוך על המגבת, לתלוש בעדינות את הנייר אפיה ולגלגל את הרולד ביחד עם המגבת, מחכים עד שיתקשר ומוציאים בעדינות מהמגבת.

מילוי

קצפת ריץ אפשר להוסיף טעמים, נס קפה, שוקולד, וניל וכו.

ציפוי

שוקולד ומעל קוקוס או אגוזים טחונים.

רולדת מרשימה לאירועים אפשר לפרוס מראש ולשים בתוך מנג'טים.
מממ. נשמע טוב.לב אמיץ

ואם רוצים לעשות רולדה כושית? כלומר מבצק של עוגת שוקולד? 

מוסיפים קקאו ועוד קצת סוכר לתערובת...א..א..
כמו עוגת טורט פשוטה
אפשר גם את המילו לעשות חלבי..א..א..
עם גבינה לבנה שמנת וסוכר, או שמנת מתוקה גבינה ופודינג וניל
תודה רבה! בדיוק הילדים רצו שנכין משהו כזה.לב אמיץ


בשמחה..א..א..אחרונה
איך מנביטים קטניות?שלומית2

כמה שאני אשים אותם במים - הם לא נובטים...

הסבררק בריאות

משרים במים לפחות לילה.

אח"כ מעבירים למסננת ושוטפים במים 3 פעמים ביום במשך 3 ימים.

הקטניות צריכות להיות כל הזמן על גבי המסננת. לא יותר מידי צפופים זה לזה .

תתחילי עם שעועית מש. היא נובטת הכי מהר.

^^^גפן36אחרונה
אחרי שהן שורות לילה המטרה היא לשמור אותם לחות, ולא רטובות. אני עושה בכוס, לא במסננת, ופשוט מקפידה על הלחות.
תוצאה גבולית של סכרת הריון...אקונהמטטה
אין סכרת ב"ה אבל צריכה לשמור על תזונה בריאה..
עוברים לקמח מלא ואורז מלא...הרבה יותר ירקות וחלבונים..

אבל צריכה רעיונות לתפריטים/תבשילים..
מה שעלה לי-

אפונה
שעועית ירוקה
שעועית לבנה
אדממה
קישואים מבושלים
אורז מלא עם עדשים
אנטיפסטי

....נגמר לי..


תודה רבה!!
ירקות מוקפצים עם חזה עוף- הולך טוב עם אורזיעל מהדרום
לק"י

אני מטגנת רצועות דקות של ירקות עם קצת שמן, ומוסיפה תבלינים.
אפשר להוסיף גם גרגירי חומוס מבושלים.
ובסוף מוסיפים חתיכות חזה עוף ומבשלים עד שהן משנות צבע.

כמוניה-
רוטב עגבניות עם שום, שעועית, עוף ותפו"א.
מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל וכמון...
מתאים עם אורז, קוסקוס (מלא) או עם לחם.

פשטידות עם ירקות.

להוסיף סלט ירקות לכל ארוחה.
מרקי ירקות למיניהםעוד חוזר הניגון
וכמובן סלטים למיניהם
חומוס או עדשים עם אורז/חלבון מלאנפש חיה.
יש מתכון אולי לחומוס?אקונהמטטה
?
קינואה, כוסמתמיץ פטל
ברוקולי, ציפס בטטה סלק בתנור, פרוסות קולורבי בתנור(יוצא מדהים), קוביות דלורית עם שום בתנור, תבשילים/פשטידות עם מנגולד(יוצא מדהים).

למשל יש תבשיל כזה שמתאים כתוספת חמה ליד כל דבר- חבילת עלי מנגולד, חבילת סלרי, בצל, גזר חתוך לעיגולים- קוצצים, מטגנים עם טיפה שמן מוסיפים את הגזר(כשהוא כבר חצי מבושל במים), מוסיפים מלח פלפל ומיץ לימון מלימון שלם(כדאי לטעום להוסיף/להפחית לפי הטעם). יוצא מדהים ומשביע מאד. והכי חשוב, בריא
נשמע טוב! איך מבשלים את זה?אקונהמטטה
אוי יש לי מלאאאפרת משה

פשטידות למיניהן-קישואים, פטריות, כרובית וברוקולי..

מרקי ירקות, בשר, עוף

גולש

עוף מוקפץ עם ירקות

שיפודים עם פרגיות, גמבה, בצל, עגבניות

כרוב מוקפץ עם פטריות

צ'יפס גזר בתנור

שניצל עם ציפוי שקדים טחונים במקום פירורי לחם, עם פירה דלעת ואפונה וגזר מוקפצים

קציצות בשר/דג

 

גם קינוחים יש לי המון, אני סכרתית עצוב

 

אם את רוצה עוד אשלח לך בכיף מתכונים!

 

תעשי לעצמך טובה, תורידי בפחמימות כמה שיותר. אם את יכולה להכין ארוחות נטולות פחמימות (אורז, דגנים, תפו"א, ו...כן, גם קטניות) אז בכלל מושלם.

 

ואחרי הלידה, ממש ממש חשוב! לעשות העמסה, ואחרי זה פעם בשנה בדיקת דם של גלוקוז וA1C. לי אמרו בסוף ההריון ששטויות ואני לא צריכה לדאוג מסכרת, כי אני רזה ואין לי היסטוריה משפחתית. אבל הופ...אחרי שנה וחצי אובחנתי עם סכרת נעורים, ובגלל שעקבתי ותפסתי את זה בזמן אני עדיין יכולה להתאזן בלי תרופות ולהאריך את ירח הדבש. בהצלחה!!!

 

וואו...כל הכבוד לך!!אקונהמטטה
אני ממש לא יודעת להכין פשטידות..
אשמח לקבל את הרעיון הכללי בשביל להתחיל להכין.
מטגנים ירק כחשהו/ מבשלים..
ואז אף פעם אני לא יודעת כמה ביצים/קמח..האם צריך א. אפיה?

אשמח גם למתכון של הכרוב מוקפץ..נשמע מעניין..
תודה!!
פשטידהבת 30

באופן כלי- מגרדים את הירק (אם זה תפו"א, גזר, קישוא וכד' או שמבשלים אותו (קולרבי, תפ"וא, בטטה) ומועכים.

מוסיפים בצל מגורד או מטוגן

מוסיפים קמח וביצים- באמת קשה להגיד כמויות אבל עד שמתקבלת עיסה לא נוזלית מדי ולא כבדה מדי. תנסי קצת עד שתלמדי.

בדר"כ מלח ופלפל מספיק לגמרי. ואם רוצים- כמובן מוסיפים.

מטגנים בצל ומוסיפים את הירק הרצוי רק עדפרת משה

שהוא מתרכך קצת ומשנה צבע. מורידים מהאש מוסיפים ביצה, תבלינים, אפשר מיונז, ובערך כף קוקוס. הקוקוס סופח נוזלים וזה במקום הקמח. אפשר להוסיף גם טונה, גבינה צהובה, חרדל ועוד כיד הדמיון הטובה. אופים בתבנית משומנת עד שמשחים ומתייצב.

הביצים זה בערך ביצה ל2 כוסות ירק.

 

כרוב מוקפץ- מטגנים בצל חתוך לרצועות עד ששקוף, מוסיפים פטריות, מטגנים עוד קצת ואז כרוב קצוץ. שמים קצת רוטב סויה וטיפונת ממתיק. אפשר להוסיף עוד ירקות ותבלינים איך שרוצים. זה מוכן כשהכרוב כבר רך. 

מבחינת סוכר עדיף קמח מלא מאשר קוקוסגפן36
משמעותית.
שוב- מפנה לספר שעוסק בנושא וגדוש מחקרים.
זו לא פרסומת, פשוט בעיניים שלי ראיתי איך אנשים שהקפידו עליו הבריאו.
לחלי ממן יש תפריט לסוכרתיים אולי זה יכול לסייעמיצ'ל
ובלי קשר לסכרת יש באתר שלה הרבה תפריטים למאכלים בריאים, מתכונים לתבשילי ירקות ועוד ממליצה להסתכל.
המלצה רציניתגפן36
תקראי את הספר מכסחי הסוכר.
בעיניים שלי ראיתי איך זה הציל אנשים.
וזה מצויין לסוכרת ולעוד בעיות בריאותיות.
אצל לי מושג אם גם לסכרת הריון אבל אם בשביל בריאות- שווה קריאה .

אין לי מושג מה ההוצאה ואיפה מוכרים. הוא כחול עם פסים אדומים אאל''ט.
מומלץ לשלב באוכלקראנץ שוקולד

חילבה

קינמון

זרעי פשתן וצ'יה

מתכון לתבשיל גרגירי חומוס-משהיא מהבירהאחרונה
משרים כוס חומוס (או יותר-הכמויות במתכון הזה הן לכוס חומוס יבש). לילה שלם ולמחרת מבשלים עד שמתרכך.
מסננים מהמים ומנסים להוריד את הקליפות שנפרדו מהגרגירים ככל האפשר.
בסיר נפרד מבשלים 1/3 כוס שמן עם כ4-5 שיני שום פרוסות, כף פפריקה, כף א. מרק עוף, קצת פילפל שחור וכוס מים. מרתיחים. מוסיפים את גרגירי החומוס וחבילה שלימה (או יותר) של כוסברה טריה קצוצה דק-דק. מבשלים כ5 דק' וזה מוכן. הולך ממש טוב עם אורז, קוסקוס, חלה טריה וכו'
קמח תפו"א בכמות מסחרית-מה עושים איתו?נדנדה כתומה.
משו כשר לפסח טעים..

עוגות וזה סבבה אבל לא שמים כזה הרבה בעוגה ואנחנו לא אוכלים כזה הרבה עוגות וסבתא הביאה לנו לחג ראשון עוגות קפואות ששמרנו חלק אז צריך להכין אולי שתי עוגות. ועדיין נשארתי עם עוד שתי חבילות של קמח תפו"אחסרות שימוש..(יש לנו 3!!)

יש אולי איזה לחמניות או משו כזה שאפשר להכין ממנו?עם או בלי קמח מצה..

הלוואי שיהיו רעיונות מגניבים.
אני באופן אישי חושבקראנץ שוקולד

שהקמח הזה זוועתי ומה שמכינים ממנו יוצא בטעם של חול, אז קשה לי להמליץ עליו מת

לקמח מצה שמורה יש הרבה יותר טעם של חול..נדנדה כתומה.
אני אשמח לתגובות יותר מועילות....זה לא שיש לי אופציות אחרות בפסח.
..קראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך י"ט בניסן תשע"ו 00:50

^^^ סליחה נדנדה לב אמיץ

כל פעם שאני מנקה לפסח אני זורקת את החבילה מהפסח הקודם כמעט שלמה.

 

אבל אם זה מוצא חן בעיניך יותר מקמח מצה, את יכולה להכין פנקייק, זה יכול לעבוד.

ואת יכולה לשמור ממנו לימות השנה ולהסמיך בעזרתו רטבים - רוטב פטריות, פטריות וזיתים, אפונה ברוטב וכו', מעולה למי שלא משתמש באבקות מרק.

יישאר לי גם להמשך השנהנדנדה כתומה.
איך את מכינה פנקייקס?
אתמול הכנתילב אמיץ

פנקייק פיצה - לא מתוק, שהופכים על המחבת, מורחים קטשופ, מניחים חתיכות גבינ"צ, מכסים את המחבת בצלחת (כדי שהגבינ"צ תימס) ומטגנים עוד 2-3 דקות.

 

3 ביצים L

כף סוכר

קורט מלח

3 כפות גדושות שמנת חמוצה

 

אני שמתי שתי כפות שטוחות קמח מצה + 2 כפות קמח תפ"א - את יכולה לשחק עם הכמויות.

חלב - לפי הצורך - שיצא לא דליל מדי, לא סמיך מדי.

 

וגם פנקייק מתוק:

 

אותם חומרים באותן כמויות

פחות כף קמח תפ"א

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

יותר חלב

 

לבחוש עם מזלג. לפורר את כל הגושים. שומר על המרקם יותר מאשר עם מיקסר.

 

 

נשמע מגניב הפיצה!נדנדה כתומה.
אולי ננסה. תודה!

כמה פנקייק יצא לך מזה?
יוצא בערךלב אמיץ

5-6 פנקייק במחבת בינוני. ואני מריצה את הבלילה בעדינות במחבת בתנועה מעגלית שתיתפס גם על השוליים של המחבת והפנקייק יהיה אוורירי ולא כמו יציקה.

 

אבל קבלי תיקון - הכנתי שוב הלילה. 

על כל ביצה - כף קמח מצה וחצי כף קמח תפ"א.

 

ראיתי שכשנותנים לבלילה לעמוד אפילו 10 דק' הפנקייק יוצאים שלמים ואפשר להפוך אותם בקלות.

כנראה בזמן הזה הקמח תפ"א (והפודינג) סופחים את הנוזלים.

 

מקווה שדייקתי.

 

 

הכנתי את הפיצה..נדנדה כתומה.
יצא מעולה ממש!עפו על זה פה

טיפה שיחקתי עם הכמויות והוספתי גם אבקת אפיה..


תודה על הרעיון!
אני ראיתי תמונה וזה נראה מעולה !!!ברוקולי


שימחתן. תודה.לב אמיץ


אממברוקולי
עוגת שוקולד
בלינצס
לחמניות פסח
איך לחמניות?לב אמיץ


לחמניות פסח עם קמח תפוא?נדנדה כתומה.
נשמע טוב!
ישמצב למתכון עכשיו?

(אם יותר נוח לך בווצאפ אז אפשר גם)
קמח מצה עם קמח תפואברוקולי

שולחת בוואטסאפ יותר נח
עוגיות שוקולדצ'יפס!הכל ממנו
הכנתי את המתכון הרגיל, החלפתי את הקמח הרגיל בחצי מצה-חצי תפוהכל ממנו
לקחתי פעם את המתכון מכאן
חחחח... נכנסתי לבדוק אם מישהו כאן שאל כבר את השאלה הזאתאדמונית החורש

כי גם לי יש מלאי של קמח תפוא חצי חיוך

 

הפנקייק פיצה נשמע רעיון טוב.  צריך להשיג שמנת.

 

וגם לחמניות זאת אפשרות טובה.

אפשר פשוט לשמור לשנה הבאה.ירושלמית טרייה
יש לזה תוקף לשנתיים, וזה לא משתנה בכלל.
רק לרשום במקום כלשהו שתזכרו לא לקנות מיותרים בשנה הבאה.
בראוניז, סופלה (הסופלה של חרישית)יעל מהדרום
בלינצ'ס.. רוצה מתכון מעולה??האני אני
תמלאי אותו בקופסא במקום הטלקאמת ואמונה

 

חח לנו נגמר ביום חמישי לפני החג אחרי שנסגרה החנותמיתרי זהב

ועוד היינו צריכים להכין רוטב. אז הכנו בסוף בלי, אבל יצא זוועהמטורלל קיצר, השתמשנו בפול

את יכולה אם נשאר לך להכין מרגמישתפצי


מלבישה בלון על פיה חתוכה של בקבוק ושופכת ק. תפו"א פנימהתפצי


תודה על הרעיוןיעל מהדרום
יש לי מתכון לעוגיות שקדים טעימותיהיה בסדר!אחרונה
אם תרצי את המתכון, בשמחה.
מחסל קמח תפו"א
ולשנה הבאה תרשמי לך כמה השתמשתם. ואז תדעי כמה לקנות.
מחפשת רעיון מה לעשות עם בוטניםקצת xחרת
בכיוון של קינוח קליל...
אני שמה בוטנים גרוסים בבראוניזיעל מהדרום
אפשר להמיס שוקולדs83אחרונה
בסיר כפול לערבב עם הבוטנים ולשים במנג'טים
אייסקפה תוצרת בית..שנינו
למישהו יש מתכון?

תודה רבה!
יש לי מתכון ממש טובבראבו

את לוקחת שקית חלב  ושמה אותה במקפיא,

אחרי שהחלב קופא את שמה בקערית קטנה כף שטוחה של קפה נמס ( אם צריך עוד תוסיפי כל פעם קצת) ושתי כפות גדושות מאוד של סוכר ומוסיפה ממש קצת מים רותחים ומערבבת להמסה מלאה ומניחה בצד להתקררות. 

ואז את לוקחת את השקית חלב שהקפאת, וטוחנת אותה לחתיכות קטנות במג'ימיקס או בבלנדר מוט (עדיף במג'ימיקס כי זה יכול לשבור את הבלנדר).  אחרי שהכל טחון את מעבירה את החלב לקנקן גדול ומוסיפה את הקפה והסוכר שהמסת ומערבבת טוב טועמת שזה לא מר מדי ועם זה כן את ממיסה עוד סוכר ומוסיפה

                                                                  בתיאבון!!כן

 

נ.ב. חשוב לבדוק שמתי שאת מוסיפה מוסיפה את הקפה הנמס

 הוא התקרר והוא לא חם כי אז זה ימס את החלב

הפעם האחרונה הייתה שנה שעברהגפן36
אז לא ממש זוכרת כמויות.
החומרים
קפה
תמצית וניל
א. סוכר
חלב

מערבבת קפה עם תמצית וניל, כשנמס מוסיפה חלב.
מקפיאה בכלי שנוח לעבוד בו עם בלנדר מוט, עד למצב ברד+ (מערבבים עם כף מידי פעם).
ואז תוכדי טחינה בבלנדר מוט מוסיפה את הא. סוכר (אם כולם אוהבים אותה כמות סוכר אפשר מראש להכין תמיסה של סוכר מומס ולערבב עם הכל כמה שרוצים.. ככה לא צריך אבקה)

שותים מקש רחב
אנחנו עושים ככה..א..א..
בבלנדר שמים קרח, חלב, נס קפה, סוכר, סוכר ו ניל
הקרח לא שובר את הבלנדר?+mp8


צריך בלנדר טוב, חזק..א..א..
בלי בלנדר:np
פעם אחת בחיים יצא לי להכין אבל זה היה קל ויצא טוב.. זה הכי פשוט בעולם: מכינים קפה רגיל עם הרבה חלב (אפשר גם קצת וניל) מכניסים לבקבוק פלסטיק נקי (עדיף של מים מינרליים) ומידי פעם משקשקים.. חשוב לזכור כדי שלא יקפא לגמרי. תהנו!
וזה קישור למשהו כזה שמישהי כתבה כאן לפני שנתייםnp
מכניסים כאילו למקפיא? לכמה זמן בערך?אורגדול


רעיון נחמד..א..א..
אבל אם רוצים לשתות את זה באותו רגע?
או שמתאפקיםnp
או שמסתבכים עם בלנדר וקוביות קרח
תסתכלו בשרשורnpאחרונה
ששלחתי בתגובה "אייס ממש כמו בארומה"
מאד מאד פשוט..איש חופשי
שמה נס וסוכר בכוס עם טיפונת מים חמים רק כדי שיימס.
מוסיפה 5-6 קוביות קרח והשאר חלב ומערבבת טוב
זה יוצא ממש טוב!!
פעם ראשונה שיצא לי טוב ועסיסי!!|מתלהב|נקודה טובה







יווההוו
נראה מעולה!אם הבנים12
כדאי לשמור בקופסא אטומה.
אפשר גם להקפיא כך זה שומר על הטריות
נראה טוב!לב אמיץ


נראה ממש טוב!! מה שמת במילוי?יעל מהדרום
תודה כולןנקודה טובה
שמתי קקאו סוכר נס ושמן..
תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
אתגר לבשלניות-בת 30

הבו לי מתכונים ללא פחמימות (כולל ירקות כמו סלק, גזר, תפו"א ובטטה), ללא סוכר וללא שמן. אה, וגם ללא חלקי בשר שומניים. כלומר- חזה עוף וכד'.

קישורים לאתרים רלוונטיםרק בריאות

 

גם אני בעניין ושוטטתי הרבה וזה מה שהעליתי בחכתי:

http://www.rambam-medicine.org.il/ המרכז לרפואת הרמב"ם

http://www.eatwell.co.il/ אוכלים בריא

האתר המתוק של "האחים גיל" אפשר ללמוד מהם המווווון

"מרכז שלומות" לחולי סוכרת. יש שם טיפים שיכולים לעזור.

http://www.alummot.co.il/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F_%D7%97 מזון חי מצפה אלומות

בהצלחה.

 

 

 

תודה רבה!!בת 30


ירקות מוקפצים-יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

תאדי ירקות עם קצת מים- בצל, גמבה, קישוא פטריות.
אפשר להוסיף שעועית ירוקה או גרגירי חומוס מבושלים.
קצת תבלינים- אני שמה מלח, פלפל, כורכום ופפריקה.
תוסיפי קוביות חזה עוף ותבשלי עד שהן משנות צבע.
אשמח לקבל המלצות למיקסר...תודה אבא
בס'ד

אשמח לקבל המלצות למיקסר טוב מאד
גם לבצקים (עדיפות גם לשתי קילו...)
כל החוות דעת ברשת בלבלו אותי לגמרי..

וגם המלצות מה לא לקנות...

תןדה!!
מיקסר של קונוודבעזרת ה'!!
מעולה!!
קיצנאייד - אחד החזקים והטוביםצוףצוף


קנווד הגדול, עם מנוע נירוסטהירושלמית טרייה

קנווד מייג'ור.

יש לנו וגם לדודה שלי יש שנים רבות והוא חזק מאד.

הקערה שלו ענקית.

אפשר לקנות לו גם אביזרים של מעבד מזון וזה נוח מאד כי זה בלי מיכל, הירקות המרוסקים נופלים לקערה שאת שמה מתחת. וכך חוסכים עוד מכשיר חשמלי גדול.

 

הו אממ שנהדר, אבל כדאי לקנות לו את הקערה מהפלסטיק. הקערה מהנירוסטה שמגיעה איתו פחות נעימה לשימוש וגם טוב שיש שתיים.

^^^ מצטרפת להמלצהאם הבנים12אחרונה
שאלה לגבי רסק תפוחי עץ קנוי לא ממותקרק בריאות

כתוב עליו לשמור 4 ימים מיום הפתיחה וכמובן לשמור במקרר. 

4 ימים זה קריטי? 

מה אתם אומרים על להוסיף אותו בלחמניות כוסמין כדי שתהיינה יותר רכות ואווריריות וגם יוסיף מתיקות קלה?

מישהו ניסה?

לדעתייראת גאולהאחרונה
לגבי 4 ימים - בד"כ כשכתוב ככה על מוצרים זה לא על הדקה, כלומר, חמישה ימים זה גם בסדר. כשזה יהיה מקולקל את תרגישי. אבל קחי בחשבון שהערך התזונתי יורד.
לגבי להוסיף ללחמניות - לא ניסיתי, אבל אני יודעת שרסק תפוחים זה תחליף בריא לשמן באפיה, וכן, זה בהחלט יוסיף קצת מתיקות. אני הייתי מנסה. (והייתי מפחיתה מכמות השמן).
ברוקולי-מקום בעולם
אשמח למתכונים פרווה/ חלבי לברוקולי 😋
תודה תודה
לחמניות של פסח זו המצאה טעימה וגאונית!!binbin
את מתכוונת לקנויות?לב אמיץ


כן, לא שמתי לב מאיזו חברה זה..binbin
גיליתי את זה רק ביומיים האחרונים של פסח אבל בעז"ה שנה הבאה נראה לי שאוותר על מצות ;)
גם אני קניתי לאחד הילדיםלב אמיץ

הוא לא מצא את עצמו בפסח.

וטעמתי מהן והרגשתי כאילו אני אוכלת חמץ בפסח...חיוך

 

די טעימות. ויקרות מטורלל - לא משהו שאפשר לעמוד בו כלכלית עבור משפחה שלמה. אבל בהחלט הקלה.

 

יש לך כאן מתכונים של @ברוקולי ללחמניות מקמח מצה.

 

 

אנחנו מכינים לביבות, שיכולות לשמש כלחמניות מטוגנותיעל מהדרום
נשמע מענין. איך מכינים?לב אמיץ


נשאר לי מלא קמח מצה והתנור מקולקל.לב אמיץ


מתכון בערך-יעל מהדרום
לק"י

ביצים
קמח מצה
קצת אבקת אפיה
מלח
פלפל
שמן
מים

הבלילה צריכה לצאת קצת נוזלית...לא קשה מידי.
שמים במחבת עם כף ומטגנים בשמן עמוק.

זה טעים ככה, עם גבינות, מילוי של פריקסה.....
איזה יופי. תודה.לב אמיץ


קציצות מטוגנות מקמח מצהאקונהמטטה
4 כוסות קמח מצה
4 ביצים
ומים עד שהבלילה סמיכה ולא נוזלית ממש.
מלח פלפל
ולטגן בשמן...

יוצא טעים!
תודה.לב אמיץאחרונה


אני צריכה מתכון לעוגה שתענה על הדרישות הבאות:אניייי

כשרה לפסח _(ללא קטניות)

בלי שימוש בקמח מצה

לא עוגת שוקלד/בראוניס

 

אם למישהו/יא יש אני אשמח מאוד

 

תודה מראש!

יש קמח שקדים. אפשר לאפות איתו טורט רגיל.לב אמיץ

לא אפיתי אישית, אבל טעמתי והיה מאוד טעים.

עוגת קפה ופאי תפוחיםבין השורות

עוגת קפה~

6ביצים מופרדות 
כוס וחצי סוכר 
3/4כוס קמח תפוחיאדמה 
חצי כוס שמן
100גרם שקדים טחונים 
1וחצי כפות קפה מומס בטיפה מים רותחים

הכנה:
לערבב את הביצים עם השמן, חצי מכמות הסוכר וכל שאר המרכיבים, חוץ מהחלבונים!!!! 
לשים בקערה
ובקערה נקיה ויבשה להקציף את החלבונים עם חצי מהסוכר עדהשממש מתקשה, ולקפל הכל ביחד ולאפות על חום בינוני) כ175) עד שנראה מוכן 

זה נוטה קצת להשחיר למעלה

אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או להכין icing עם אבקת סוכר וקפה מומס במים רותחים

 

פאי תפוחים~
לבצק:

2 וחצי כוסות קמח תפוחיאדמה 
3/4 כוס סוכר 
ביצה אחת
כוס שמן
100גרם שקדים טחונים(אם אין אפשר גם אגוזים טחונים) 
שקית אחת של סוכר וניל
למילוי:

כ7תפוחי גרנד
חצי כוס סוכר דמררה(אפשר גם לבן) 
50גרם אגוזים או שקדים טחונים
כף קמח תפוחיאדמה 
קינמון
להשפריץ קצת שמן אגוזים ולערבב הכל
ההכנה
לשים חצי מהבצק בתחתית תבנית םאי עגולה ולדחוס את זה יפה בתחתית התבנית ושיעלה למעל מסביב על הדפנות הפנימיות של התבנית, לאפות כ10דקות, עד שזה נראה קצת אפוי, חהוצי, למלאות במילוי ולכסות בפירורים שנשארו, מפוררים את הפירורים בעזרת הידיים עד שמתקבל קראמבל עסיסי
אני הוספתי לפירורים עוד אגוזים טחונ, עוד קצת קמח תפוחיאדמה עוד טיפה שמן וסוכר חום כהה וקינמון
לאפות על חום בינוני עד שנראה זהוב ומוכן
אפשר גם לשים בתבניות פאי אישיות 

הי תודה! הכנתי עכשיו את העוגת קפה ויצא מצויןג'ינג'ר
עוגת תפוזיםבין השורות
רציתי לומר תודה!פנסאי
אפיתי את זה עם שינוים קלים ויצא מעולה!

(התפקשש לי הפרדת הביצים אז הקצפתי את הביצים שלמות. החלפתי כוס אחת של קמח תפו״א בקמח קוקוס הוספתי עוד רבע כוס סוכר ועשיתי ממנה עוגת שיש, חלק שפכתי ככה ולחצי הוספתי כפית קקאו.)
בשמחה!בין השורות

זה מתכונים שאספתי בפייסבוק. לא שלי.

שמחה שנהנית מהם גם

מישהי ניסתה במתכון הדה ויצא לה טוב?איילה


את מתכוונת לעוגת תפוזים?פנסאי
עשיתי אותה עם שינויים קלים- כמו שציינתי למעלה ויצא מעולה.
כן, אבל אין לי קמח קוקוס ו2 כוסות קורנפלור נראה לי הרבהאיילה


וקורנפלור זה קטניות..נדנדה כתומה.
צודקת. לא שמתי לב.בין השורות


עוד צריכה?גפן36
ביקשת לא שוקולדג'נדס
אבל הרעיון היחידי שיש לי זה הסופלה של חרישית... הוא מעולה... בהצלחה!
עוגת וניל וסוכר חום עם אגוזים או שוקולד צ'יפסבין השורות

עכשיו בטח כבר מאוחר אבל אולי יעזור לשנה הבאה...

 

מתכון של תום פרנץ.

לעוגה: :

  • 1 כוס סוכר (אני הורדתי מכמות הסוכר)
  • 1 כוס סוכר חום (אני הורדתי מכמות הסוכר)
  • 1  כפית אבקת אפייה
  •  שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל איכותית
  • 3/4  כוס שמן
  • 4 ביצים L
  •  1 כוס קמח תפוחי אדמה

לציפוי:

  • כוס פצפוצי שוקולד
  • או כוס אגוזי מלך קצוצים מעורבבים עם 3-2 כפות סוכר חום וכף קינמון + כרבע כוס סילאן

לפיזור להגשה: אבקת סוכר

הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. מערבבים את הרכיבים בקערת המיקסר במהירות בינונית לפי הסדר הבא: תחילה הסוכר הלבן והחום - דקה, אחר כך מוסיפים אבקת אפייה, סוכר וניל או תמצית וניל, שמן וביצים. לבסוף מוסיפים קמח תפוחי אדמה ומערבבים באטיות, רק עד שמתקבלת תערובת חלקה. בעזרת מרית מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את שבבי השוקולד או את ציפוי אגוזי המלך והקינמון בשכבה אחידה ומעליו סילאן. מחזירים לתנור ל-35-30 דקות נוספות לערך או עד שהעוגה מזהיבה יפה וקיסם שננעץ בה יוצא לח..

קצת באיחור....עוגת טורט עונה על הדרישות האלה.וזה טעים גם כלחילזון 123אחרונה

השנה.

הכנתי השנה טורט אגוזים (במקום 2 כפות קמח שמתי 2 כפות קמח תפו"א) ויצא ממש נחמד.

אז איך אתם שוברים את הצום? קראנץ שוקולד

מה החמץ הראשון שתאכלו/אכלתם?ליקוק

רק מחר. לחםםםם. פרוסת לחם שחור טרי. מה ביקשנו?לב אמיץ


לא ממהרת לאכול חמץט'

לא מבינה מה הלחץ. לא היה חסר לי.

 

 

סתם סקר נחמדקראנץ שוקולד

אף אחד לא לחוץ!

גם אצלנו טרם הגיע החמץבעיתה אחישנה

אולי בערב. 

וגם אין שום דבר חמצי בבית. 

נוכל שניצלים של פסח ואורז.. 

לפחות חוגגים על קטניות

את ספרדיה? גפן המתוקה
לא קשור, גם לי אף פעם לא בערשוקולד לבן

אשכנזיה מבית

רק שכשאבא שלי קנה לחם על הבוקר לא עמדתי בריחות אף פעם, לחם טרי כל כך קשה לא לאכול

היום אין לי אפשרות לקנות לחם טרי ולכן לא אכלתי עדין חמץ..

לאט'

גם במשך השנה אני אוכלת לחם (ושות') כמעט רק בסעודות שבת כי צריך, גם מצות אכלתי רק בסעודות החג.

 

 

אכלתי ביסלייוני
התברר שהוא מקמח מצה
מצה מטוגנת במוצאי פסח מרגיש לי כמו לאכול חמץ.שמן פשתן

ומחר השכם בבוקר יחכו לי פיתות טריות על דלת הבית. (עשיתי הזמנה מהמאפיה )

 

קפה ושוקולד משיח נאו בפומ!
הילדים הלכו להביא פיצה לב אמיץ


כנראה קארוסון, נראה מה אמצע פהשמואלג
אכלתי במבה...חחחהדסי שושה
מופלטה, ספינג'ש.א הלוי
והכנו פיתות במחבת - יצא דווקא טעים ולא רע..

*הגעו למסקנה שמופלטה לא באמת נחשב חמץ
אנחנו עדיין מתגעגעים לפסח..~א.ל
אכלתי פיצהadar


מופלטה. יותר מזה עדיין לא אכלתי.מיתרי זהב

אנחנו מזה "שברנו את הצום"בראבו

הכנו בצק פצצתי שטוב למלא דברים והכנו מקלות שום, פוקאצ'ות ורצינו להכין גם פיצה אבל לא היה גבינה צהובה אלה המקלות שום:

          ו

וואו בראבו נראה מעולה.לב אמיץאחרונה


הפוקאצ'ות התחסלו ולא הספקתי לצלםבראבו


רביוליbinbin
מישהו ניסה את החבילות שמוכרים בסופר?
אני רוצה להכין...זו כמות מספיקה לכמה...?
זה מצויין!abc
רק להכין רוטב ויאמיייייי

מספיק לדעתי ל3 מנות
לדעתי מספיק לארבע מנותשוקולד לבן

באמת יאמי

תודה! אני מתכוונת לשטראוס...או שממליצות על משהו אחר?binbin
האמת היא שאני פשוט קונה את מה שיש במכולת..שוקולד לבן

זה לא שיש מבחר (גם ככה הם מביאים רק פעם\פעמיים בשנה)

טעים מאדמיליון דולר

ניסיתי את רביולי של שטראוס עם שתיים מסוגי הרטבים שהם נותנים על האריזה. ממש מעדן.

הרבה פעמים גם כשאני מכינה פסטה מוקרמת אני שמה גם קצת רביולי ושה ממש משדרג וטעיםםםםם

ארבע?! תלוי אולי עם מה אוכלים את זה....יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שאנחנו כזוג גומרים חבילה.
^^^שוברת גלים
לגמרי
האמת שרביולי ממש מפוצץקראנץ שוקולד

והכנו כמה פעמים למשפחה ומשתי חבילות נשאר לא מעט

ואכלתם רק רביולי?יעל מהדרום
אולי תוספת של סלט בצד, לא משו רציני..קראנץ שוקולד


אז לנו לא נראה לי שזה יספיקיעל מהדרום
גם לי לאשוברת גלים
😌
נראה לי שזה תלוי בכמות הרוטב ובמרכיבים שלוהתנערי מעפר
אם אוכלים עם המון רוטב שמנת וגם יש ברוטב חמאה הוא הופך להיות כבד מאד על הבטן ואז קשה לאכול ממנו הרבה, גם אם רעבים.

האמת שברוטב שאני מכיןקראנץ שוקולד

אני מקפיץ קוביות בטטה בחמאה אז אולי זה מה שמשביע..

היום הרגשתי כמה שזה מפוצץ...יעל מהדרום
לק"י

אכלתי גם משולש פיצה ולהערכתי כמות של שליש- חצי חבילת רביולי (אכלתי מחוץ לבית)
ממליצה ממש על הרביולי של פסטה נונהשקדי מרק
כל פעם שאנחנו קונים אנחנו ממש מתלהבים.
גם שטראוס בסדר אבל אין להשוות.
ממליצה על הרביולי בחבילה הכתומהאנונימיות

(לא זוכרת איזו חברה זה)

מה שכן, ממש לא לקנות את הכחולות המרובעות זה גועל נפש

מעדכנת שרק עכשיו יצא לי להכין...רוטב מהיר וקליל אבלbinbinאחרונה
עם רביולי גבינה של שטראוס..לא משהו בכלל בכלל!!