יש דרך להכין שניצל נורמלי בפסח לפי חב"ד?
יש דרך להכין שניצל נורמלי בפסח לפי חב"ד?
לא יודע איך יצא כי המרקם שלו קצת חולי כזה אבל אפשר לנסות
וזה בעייה בשבילם..
יעל מהדרום
לא ראיתי על זה כשרות בדץ אז לא קניתי
אני עדין לא מצאתי ציפוי לשניצל עם מצה שמורה
שמים פפריקה, מלח, פלפל (או כל תבלין אחר שאתם אוכלים בפסח ונראה לכם טעים) בקערה עם שמן ומערבבים עד שזה מתאחד. טובלים בזה את החזה ומטגנים..
יוצא ממש טעים
קראנץ שוקולדאם כי מרינדה לוקחת זמן..
וזה מהיר
שניצל בהגדרה זה חזה עוףותן טלמצוה בביצה ובציפוי נוסף כלשהו - לרוב פירורי לחם (או מצה בפסח) אבל כמו שאמרו יש עוד אפשרויות מגוונות כתחליף...
שניצל זה כל נתח בשר שעובר טיגון
לדוגמא באוסטריה מכינים שניצל מנתח של עגל (שניצל וינאי)
נכנס כל כך להגדרה כי הוא לא בטיגון בשמן עמוק וכו'... - ונתח העגל שממנו מכינים שניצל באוסטריה - גם אותו מצפים בביצה ובפירורים כלשהם, כן?
קים ציפוי של חברת מיה בהכשר בדץ עשוי משבבים של תפוחי אדמה יוצא מוצלח
עם שוקולד ויין...
כזאת שניסיתם ויצא מוצלח!
אשמח מאוד מאודדד....!!!
חג שמח לכולם! 
arlanיוצא טורט טעים בטירוף וקראנצ'י בזכות השקדים
תערבבי עם פצפוצי אורז ותשטחי בתבנית
מעל אפשר לשים מוס פירות/שוקולד/ריבת חלב או כל מה שתבחרי.
ופפושדו גם אנחנו לא בגלל פסקים של הרב אליהו והרב עובדיה ובנו הרב יעקב
מקום בעולםדקואז' זה טורט המורכב מחלבונים אגוזים(לא משנה איזה) וסוכר עם מעט קורנפלור(אפשר להמיר בקמח תפו"א או אחר. ממש טעים ופשוט להכנה

היי יש למישהו אולי מתכון לעוגיות שקדים בלי קמח?
אני חייבת
4 כוסות קמח תפוחי אדמה
כוס וחצי שקדים טחונים
2 ביצים
כוס וחצי שמן
1כוס סוכר
ללוש את כל החומרים. ליצור כדורים קטנים ולהניח במרחק מה אחד מהשני. הועגיות מתפשטות באפיה.
לאפות כ-20-25 דקות.
בין השורותאחרונהכוס וחצי קוקוס
כוס וחצי אגוזים או שקדים טחונים
שלושה חלבונים
כוס סוכר
לערבב את כל החומרים (בלי הקצפה) להשהות עשר דקות במקרר. לכדרר כדורים. חום 180 מעלות כ12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.

).וכמובן שוברים את המצה ומערבבים עם ביצה
4 מצות
2 ביצים
קצת שמן
מלח ותבלינים לפי מה שרוצים
להרטיב את המצות ולפורר לחתיכות קטנות להוסיף את הביצים השמן והתבלינים ולטגן במחבת..
ביחס בין המצות לביצים הוא: 2:1

@נדנדה כתומה. הכינה ואמרה שטעים אז מפרסמת..
בסיר להרתיח
1 ורבע כוסות מים
1/2 כוס שמן
להוסיף:
1 כוס קמח מצה (אני משתמשת רק בשמורה ולכן הצבע כהה יותר)
1/3 כוס קמח תפו"א
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
קורט פלפל
לצנן
להכניס פנימה 5 ביצים טרופות - אחת אחת.. שלא יהפוך לחביתה
לערבב היטב- אני ערבבתי עם מיקסר
ליצור כדורים בגודל רצוי - לי יוצאות 7 לחמניות בגודל בינוני
לאפות בשני שלבים
1. 225 מעלות (לא טורבו) ל 25 דקות
2. 160 מעלות (לא טורבו) ל 45 דקות
לחתוך רק לאחר צינון..
הערות: ניסיתי הבוקר להכין עם קמח מצה לעוגות - הדק יותר ולא אהבתי..
מרגיש יותר כמו בלינצס
למי שאין תנור לפסח ולא יכול להגיע למעלות הרצויות חבל על החומרים
לערבב טוב טוב ולמנוע גושים של הקמח תפו"א.
לב אמיץ
נדנדה כתומה.אחרונה
ציפורן שלם ו/או קינמון.
וצימוקים.
ואם יש לה אז גם אגסים.
ומים, וסוכר אם רוצים. אפשר סוכר וניל.
קראנץ שוקולדמצה עם ממרח
1. השחר.
2. נוטלה.
1. גבינה לבנה.
2. קוטג'
נראה לכם שיספיק?ג'ינג'ר
)
אוף לא הכנתי כלום כלוםbinbin


ג'ינג'ראחרונה
מצאתי מתכון לעוגת שוקולד לפסח וכתוב כוס שוקולית, יודעים אם אפשר להחליף בקקאו?
תודה
שמתי בערך חצי כוס קקאו וכוס ורבע סוכר.
וממליצה על מתכון נוסף שיצא מעולה-
איך התמרים הופכים לעיסה?
אורה2xאוקיי, אבל לא שמעת את זה ממני!
מרתיחים את הדבש (
), אליו מוסיפים את התמרים בוואקום ומערבבים.. הם נמסים מהחום.
מסתומרת בואקום???שמן פשתןלא ידעתי שקיים דבר כזה. תודה
אולי להשרות קודם במים חמים לכמה דקות?
אורה2xאגב תחפשו בגוגל רולדת תמרים ואגוזים יש מיליון דרכים להכין את זה
(דרכים בריאות יותר בלי לחמם דבש..)
אורה2x![]()
אני אבדוק את העניין
תודה
למרות שזה נשמע לא סימפטי...![]()
באיזה סוג את משתמשת?
מג'הול אפשר לקלף. לכן שאלתי.
מתכון של מיקי שמו באתר "המתוקים שלי".
חפשו "ממתק תמרים ואגוזים".
עושה אותם אווריריים.
שמן זית משדרג את הטעם. פלפל שחור ארומתי - כמו שיש רק בפסח
.
ומי שמשתמש באבקת מרק - בטוח מחזק טעם.
ולא משתמשת בא.מרק.. תודה!פרפר לבןאפשר גם שום מטוגן או מעט שום כתוש אם אוהבים.
שורש סלרי (הפקעת) מגורר בפומפיה. מוסיף ארומה.
אני מוסיפה את זה לפשטידת תפ"א על המחבת - אותו עיקרון כמו חרמזלך - או איך שקוראים לזה
- רק בפעם אחת על המחבת והופכים לטיגון קצר לצד השני.
זה כבר נהיה מסורת, הילדים מחכים לזה כל שנה....
מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים למחבת פטריות טריות קצוצות. מלח פלפל.
נותנים להתקרר...
בנפרד מכינים את עיסת הקניידלך.
לוקחים כדור קניידלך , משטחים על כף היד בידיים רטובות.
כפית מלית פטריות -סוגרים את הכדור. וזורקים למים.
מעדן אמיתי!
כוס קמח מצה, ביצה, כוס נוזלים מהמרק עוף.
מערבבים. משאירים קצת לעמוד. עושים כדורים ומבשלים.
(עדיף לבשל בסיר קטן נפרד מהמרק המרכזי אחרת כל המרק נהיה עם מלא קוצ'קוצ'ים כאלה).
המתכון:
500גרם גבינה לבנה 5%
250גרם שמנת חמוצה מספיק 15%.עדיף בלי הנוזלים עד כמה שאפשר.
אפשר לשחק עם גבינות שונות (מסקרפונה,טוב טעם, במקום שמנת גבינת שמנת 30% . אמא שלי למשל משתמשת ביוגורט 4.5% שהיא שמה במסננת עד שכל הנוזלים ניגרים ונשארת גבינה מוצקה) אבל זה היחס בין הכחושות לשמנות.
4-5 ביצים תלוי בגודל
(כוס סוכר)
כף מיץ לימון + גרידת לימון מלימון בינוני שלם (מי שלא אוהב יכול לוותר אבל זה נותן ארומה נפלאה לעוגה)
שתי כפות פודינג וכף קמח או שתי כפות פודינג ושתי כפות קמח תפוחי אדמה.
(שקיק סוכר וניל)
מערבלים את הביצים, מוסיפים להם את הפודינג/קמח את הלימון ומקפלים פנימה את הגבינות.
אני ממלאה תבנית מתכת כמעט עד למעלה בבלילה (ככה זה לא צונח) ואופה תחילה בחום של 200 מעלות ל10 דק' ואח"כ על 170-180 מעלות לעוד כ-40 דק. (שמה קערית מים בתחתית התנור.
אבל שמעתי על פטנט חדש כדי להצליח עם עוגות גבינה (אולי של מיקי שאמו) לאפות לזמן ממושך בטמפרטורה נמוכה -150 מעלות. אבל לא ניסיתי.
ושכחתי לכתוב - בתום האפיה, כשהעוגה עדיין חמה מאוד מורחים עליה ציפוי של 3-4 כפות שמנת חמוצה שמערבבים עם כפית פודינג וניל.
ולא צריך אבקת אפיה.
שזו היתה תגובה למישהי שביקשה מתכון בלי להפריד ביצים.
אבל בעיקרון, עדיף להפריד ולהקציף.
קיבלתי במתנה מכשיר מולטי קייק עם מגוון תבניות (דונאטס, וופל בלגי ועוד). אני רוצה לחדש לפסח. למישהי יש מתכונים ובכלל טיפים איך משתמשים במכשיר הזה?
חשוב מאד - אני רוצה שהוא יהיה פרווה ולא חלבי.
המתכונים של פסח עדינים מידי לאפיה מהסוג הזה. לדעתי.
העוגות של פסח באמת עדינות ואין בהן מרגרינה וכו', אבל אולי אפשר לאפות במולטי קייק כמו שאופים בטוסטר? מישהי ניסתה פעם?
אבל גם פסח, גם פרווה
.
את יכולה לנסות ככה: ביצים, סוכר, מים במקום חלב.
ובמקום שמנת חמוצה (שאני תמיד שמה בפנקייק) את יכולה להקציף קצפת צמחית ולהוסיף כמה כפות ממנה כשהיא כבר מיוצבת לבלילה.
אם את רוצה מרקם חלק, תשתמשי בקמח תפ"א - שימי פחות מהכמות המומלצת לקמח רגיל כי הוא מייבש - סופח הרבה נוזלים.
ובפודינג וניל.
חשוב לבחוש את הבלילה במזלג דווקא ולא להקציף - שומר על מרקם טוב (טיפ של השף חיים כהן).
כמויות למרשם הרגיל:
3 ביצים M
3כפות סוכר
קורט מלח
4 כפות שמנת חמוצה
חלב - להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרקם לא סמיך מדי לא דליל מדי (לפחות 100 מ "ל)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
וקמח רגיל - בערך שני שליש כוס חד פעמית לשתיה קרה (יתכן שצריך יותר, להוסיף בהדרגה).
ומהודר אני מתכוונת-עדה חרדית, איגוד רבנים, חת"ס פתח תקווה (וכו')..?
תודה
הכי טעים ![]()
בחיים לא אכלתי ומתחשק לי להכיו את זה ,
מה אומרות טעים?
קשה להכנה?
יש מתכון מומלץ?
לא קשה להכנה.
פשוט דורש בישול ראשוני(שליקה) להסרת הקליפה ולאחר מכן עוד בישול קצר עם הרוטב.
מתכון אוכל לכתוב יותר מאוחר בלנ"ד
(התעצלתי לכתוב שוב...)
לשון ונראה כמו לשון ובמרקם של לשון
אצלינו אשתי נותנת לי להוריד את השכבה הקשה (שצריך להוריד)
וכמה זה עולה פחות או יותר?
בעלי ממש אוהב למיטב ידיעתי, המתכונים פה נשמעו סבירים-מבחינת השקעה, אז אני תוהה אם שווה להתעסק עם זה פעם בשבילו...
זה קצת יותר יקר מבקר רגיל.
מומלץ להשתמש בקמח תפוחי אדמה לפשטידות?
ואם כן- אז איך- כמו קמח רגיל, או שהכמויות שונות?
בלי שום קמח אלא עם תוספת של תפו"א מעוך.
לא בדיוק עניתי לשאלתך... אבל בכל זאת...
קמח תפ"א מתאים לעוגות רכות - גבינה, שמנת וכד'. פנקייק של פסח.
או לעוגות בחושות יחד עם קמח מצה.
ואפשר יותר ביצים.
אני משתמשת בקמח מצה שמורה טחון דק לאפיה. הוא מתנהג דומה לקמח מלא.
ק. תפו"א עושה את זה "מושי" (לא יודעת מה המילה בעברית...)
וק. מצה עושה את זה כבד...
קמח תפ"א רק מסמיך, ברטבים הוא מקריש כמו ג'לי, וראיתי שבמאפים כמו פשטידות (או פנקייק למשל) הוא קצת מייבש את המאפה.
יש הבדל במנהגים?
תודה
אם כן, אז אין בעיה להמשיך להשתמש.
אם בחוץ, אז מן הסתם כל הארומה (הריח+טעם מיוחד שלהם) כבר התנדפה. וגם עלול להתליע.
גם תסתכלי מה כתוב בתוויות: אם זה 100% תבלין טהור, פחות בעיה מאשר אם התבלין מכיל חומר מונע התגבשות או חומר משמר וכו'. אלו מתקלקלים יותר מהר מאשר 100% תבלין.
ופפריקה עלולים להתליע אחרי זמן לא רב