שרשור חדש
שניצלDRD2020

יש דרך להכין שניצל נורמלי בפסח  לפי חב"ד?

 

לצפות עם קמח תפו"א?קראנץ שוקולד

לא יודע איך יצא כי המרקם שלו קצת חולי כזה אבל אפשר לנסות

אנסה תודה !!DRD2020


אנחנו מכינים כל השנה עם קמח מצהא..
קפץ לי. עם קמח תפוא ולא מצה.. מתכון בפניםא..
מכניסים את השניצל כשהוא חתוך לגודל הרצוי לתוך קמח תפוא. מוודאים שהוא מצופה מכל הכיוונים.
מכינים בקערה נפרדת ביצה עם התבלינים שאוהבים (אנחנו שמים שום גבישי, פפריקה ומלח) מכניסים את השניצל לביצה ומטגנים..
יוצא טעים מאוד!
בתאבון...
חג שמח!
ואך זה...אם אוכלים למחרת?DRD2020


זה בסדר גמור.. כמובן ששניצל יותר טעים טרי.. אבל זה טעים גםא..אחרונה
יום אחרי
וגם אחרי הקפאה
אולי לרסק תפוצ'יפס ולצפות?ג'ינג'ר
הבעייה שתפוצ'יפס בד"כ זה לאוכלי קטניותקראנץ שוקולד

וזה בעייה בשבילם..

תפוצ'יפס רגיל של עלית הוא בהכשר הבדצ ללא קטניותג'ינג'ר
בטוחה? כי בד"כ מטגנים בשמן סויהקראנץ שוקולד


כן רק המתובלים הם לאוכלי קטניותג'ינג'ר
השנה גם חלק מהמתובלים היו ללא קטניותהרש


עם שמן דקליםיעל מהדרום
שקדים טחונים יוצא מעולה-עדינה-
ראיתי רעיון בעיתון כלשהו- לטגן צ'יפס, לחתון לחתיכות קטנותיעל מהדרום
לק"י

ולצפות בזה את השניצל.
אולי לצפות בביצה ואז בצ'יפס.
משהו כזה...
מה שעושים אצלנוguest
1. ציפוי עם אגוזים ושקדים טחונים (טעים ויקר)
2. השנה יש לקנות ציפוי (צ׳יפס טחון אאל"ט)
לרסק שקדים ואיתם לצפות.+mp8


קונים ציפויג'נדס
שהוא ללא שרויה, מוסיפים לו שקדים ואגוזים מרוסקים. יוצא טעים יותר מהחמץ!!!!!
יש "ציפוי לשניצל" בחנויות...מרב.
זה בטעם של שניצל רגיל..
מתארחים אצלי חבדניקים...זה יתאים להם ?DRD2020

לא ראיתי על זה כשרות בדץ אז לא קניתי

אה זה אנע לא יודעתמרב.
זה כשר מהדרין בטוח, אבל אולי בדץ לא נתנו לזה הכשר לפסח...
אם זה מקמח מצה- מי שמקפיד לבדוק שזה מצה שמורה..ברוקולי

 

אני עדין לא מצאתי ציפוי לשניצל עם מצה שמורה

 

אם זה עם קמח מצהמרב.
זה בטוח מצה שמורה
ואם זה לא קמח מצה אז אין לי מושג ממה זה כן. מחר אוכל לבדוק הכל
אשמח שתצלמי לי את החבילהברוקולי

 

 

אשתדל מחר בל'נדמרב.
(אני בטוחה בזה כי ההורים שלי אוכלים רק מצה שמורה ולא אוכלים שרויה... ורק מהדרין.. והם קנו את זה..)
אפשר לטגן אותו בלי הציפוי..כמו צמח בר

שמים פפריקה, מלח, פלפל (או כל תבלין אחר שאתם אוכלים בפסח ונראה לכם טעים) בקערה עם שמן ומערבבים עד שזה מתאחד. טובלים בזה את החזה ומטגנים..

יוצא ממש טעים

 

אפשר גם לעשות על האש עם מרינדה קראנץ שוקולד


יאפ.כמו צמח בר

אם כי מרינדה לוקחת זמן..

וזה מהיר

 

לזה קוראים חזה עוף. לא שניצל שניצל בהגדרה זה חזה עוףותן טל

מצוה בביצה ובציפוי נוסף כלשהו - לרוב פירורי לחם (או מצה בפסח) אבל כמו שאמרו יש עוד אפשרויות מגוונות כתחליף...

זה לא נכוןקראנץ שוקולד

שניצל זה כל נתח בשר שעובר טיגון 
לדוגמא באוסטריה מכינים שניצל מנתח של עגל (שניצל וינאי)

טוב, אז סייגתי את זה לעוף, סליחה. בכל מקרה חזה עוף לאותן טל

נכנס כל כך להגדרה כי הוא לא בטיגון בשמן עמוק וכו'... - ונתח העגל שממנו מכינים שניצל באוסטריה - גם אותו מצפים בביצה ובפירורים כלשהם, כן? 

נכון.....זה טעים אם אוכלים ישר ולא למחרתDRD2020


שניצל בפסחאבמרקוש

קים ציפוי של חברת מיה בהכשר בדץ עשוי משבבים של תפוחי אדמה יוצא מוצלח

מחפשת מתכון מעולה לעוגה לפסח! וגם מתכון טוב לעוגת שכבות מצותנעמהההה

עם שוקולד ויין...

כזאת שניסיתם ויצא מוצלח!

אשמח מאוד מאודדד....!!!

חג שמח לכולם!

עדיין מחפשת... תודהנעמהההה
אני גם אשמח מאוד! תודהarlan


בעיקרון אפשר כל עוגת חמץ- שוקולד/ טורט/ בחושהיעל מהדרום
לק"י

ולהחליף את הקמח בקמח מצה/ חצי קמח מצה וחצי קמח תפו"א.
לפעמים צריך להוסיף נוזלים.

מתכון טוב לסופלה (הסופלה של חרישית)

/Special/Content/Recipe.aspx/r880

ובראוניז- נראה לי שאפשר רק עם קמח תפו"א.
יש לניקי ב בראוניז מעולה עם קמח מצהג'ינג'ר
מה המקרם שיוצא? כמו טורט ברולדה?לב אמיץ


הרבה יותר טעיםקראנץ שוקולד

יוצא טורט טעים בטירוף וקראנצ'י בזכות השקדים

אם תרציקראנץ שוקולד

המתכון השני בקישור http://xnet.ynet.co.il/vod/articles/0,14716,L-3094138,00.html

 

 

מענין! תודה. אני אשמור את זה לימות השנה.לב אמיץאחרונה


עוגת מצותתמר_דר
מפרידים חמש ביצים
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ושמים במקפיא
בסיר ממיסים שלוש חבילות שוקולד מריר, שלוש כפות קקאו, כוס סוכר, כפית תמצית וניל, חצי כפית קפה. כשהכל נמס מוסיפים שני שליש כוס שמן וממשיכים לבשל עד הטמעות.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החלבונים במהירות שלא יספיקו להיקרש.
מאחדים בתנועות עטיפה עם הקצף. גם אם לא מתאחד עד הסוף, אחרי הקירור זה לא מורגש בכלל.
טובלים מצות ביין ומורחים את המוס על כל מצה. מסיימים בשכבת מוס. הוא קצת נוזל ל דדין וזה בסדר.
יוצא גבוה, בערך שמונה מצות. אפשר גם להכין שתי עוגות נמוכות.
טעים אחרי כמה שעות במקרר.
מחפשת מתכון לעוגה ללא אפיה לפסח...אמהונת
ובלי חלמונים חיים ושות'
נסי לרסק בננות ו להוסיף תמרים, שקדים, אגוזים טחונים.ט'
מההיהיה הבסיס?אמהונת
לא צריך בסיס אם תוסיפי הרבה שקדים טחוניםט'אחרונה
תמיסי שוקולד לבן/מריר/חלבקראנץ שוקולד

תערבבי עם פצפוצי אורז ותשטחי בתבנית

מעל אפשר לשים מוס פירות/שוקולד/ריבת חלב או כל מה שתבחרי.

לא אוכלים פצפצי אןרז וגם לא עוגיות פפושדואמהונת
לא אוכלים קטניות?קראנץ שוקולד

ופפושדו גם אנחנו לא בגלל פסקים של הרב אליהו והרב עובדיה ובנו הרב יעקב

עוגת יומולדת פסחית..מקום בעולם
מחפשת מתכון לעוגת יומולדת כשל'פ, אבל שתהיה שווה שווה.
ובלי קוקוס (בעע)
טריקולדאם הבנים12
שכבת מוס אפוי ועליו שכבות מוס שוקולד מריר, חלב ולבן.
עוגת קרמבו
עוגת פבלובה
עוגת שכבות על בסיס דקואז'קראנץ שוקולד

דקואז' זה טורט המורכב מחלבונים אגוזים(לא משנה איזה) וסוכר עם מעט קורנפלור(אפשר להמיר בקמח תפו"א או אחר. ממש טעים ופשוט להכנה

יצא מעולה! תודה לשניכם!מקום בעולם
מה הכנת בסוף?קראנץ שוקולד


טריקולד, עם בסיס מאולתרמקום בעולםאחרונה
של עוגת קפה..
לא היו לי שקדים בסופרים באזור
מתכון לעוגיותצ'וקלייט

היי יש למישהו אולי מתכון לעוגיות שקדים בלי  קמח? 

אני חייבת 

בבקשהבין השורות

4 כוסות קמח תפוחי אדמה
כוס וחצי שקדים טחונים
2 ביצים
כוס וחצי שמן
1כוס סוכר
ללוש את כל החומרים. ליצור כדורים קטנים ולהניח במרחק מה אחד מהשני. הועגיות מתפשטות באפיה.
לאפות כ-20-25 דקות.

וואי ממש תודה רבהצ'וקלייט


תודה רבה!פנסאי
עשיתי כמות כפולה, ולחלק הוספתי שוקולד צ'יפס. יצא מעולה! תודה!
בכיף בין השורותאחרונה


מתכון קל להכנה ותוצאות מעולותמגיבה באתר זה

כוס וחצי קוקוס

כוס וחצי אגוזים או שקדים טחונים

שלושה חלבונים

כוס סוכר

לערבב את כל החומרים (בלי הקצפה) להשהות עשר דקות במקרר. לכדרר כדורים. חום 180 מעלות כ12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.

יש מתכון פשוט וטעים למצהברייט?טל אוריה


יש מתכון למצה ברייט? זה בסה''כ מצה טבולה בביצה מטוגנתמעין אהבה
יש עוד גירסאות שאיני מכירה??
אצלנו עושים אחרת לגמרי...יונלולה
לא יודעת להגיד כמויות...
אבל הרכיבים הרבה יותר מעניינים ממה שציינתן
זה ה-מאכל של פסח!
מפוררים מצות באופן גס ומוסיפים: ביצים, חלב, מלח, פלפל, גבינה לבנה, קוטג', גבינה בולגרית וגבינה צהובה (כמובן שאם אין את הכל, אפשר רק חלק מסוגי הגבינות.. פשוט כל המרבה הרי זה משובח ).
מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים מן קציצות קטנות משני הצדדים.
יוצא מעדן! מומלץ בחום!
אצלכם נשמע טוב!לב אמיץאחרונה


אצלנו משרים את המצה השבורה במעט חלב/ מים עם תבליניםגפן36
וכשמתרכך קצת מוסיפים ביצה ומטגנים.
הנוזלים של ההתחלה נספגים כמעט לגמרי במצה, לא שמים המון.
היום טעמתי מצה טבולה בביצה רגיל.. ובפנים סוג של פירה..מענייןbinbin
וטעיייםם
אנחנו פשוט מוסיפים תיבלון לפי הטעם. פפריקה שום וכוחבוי

וכמובן שוברים את המצה ומערבבים עם ביצה

מתכון פשוט למצהברייטהאני אני

4 מצות

2 ביצים

קצת שמן

מלח ותבלינים לפי מה שרוצים

 

להרטיב את המצות ולפורר לחתיכות קטנות להוסיף את הביצים השמן והתבלינים ולטגן במחבת..

 

ביחס בין המצות לביצים הוא: 2:1

 

יש כל מיני מתכוניםג'נדס
כל מתכון מביא לך מוצר אחר לדעתי

אצל הורי לוקחים ביצה, טורפים אותה.
מוסיפים כשליש כוס חלב
ומתחילים לשבור מצה פנימה. כמה שבאלך.

אחרי טיבול עדין של מלח, מטגנים.

מיד כשמוציאים מהמחבת מוסיפים סוכר שיימס...


אצל הורי בעלי מכינים כך:
2 וחצי מצות שבורות
ביצה 1
חצי כוס חדפ של חלב
טיבול מל"פ

וזה יוצא משהו אחר לגמרי!
לחמניות פסחברוקולי

 

@נדנדה כתומה. הכינה ואמרה שטעים אז מפרסמת..

 

בסיר להרתיח 

1 ורבע כוסות מים

1/2 כוס שמן 

 

להוסיף:

1 כוס קמח מצה (אני משתמשת רק בשמורה ולכן הצבע כהה יותר)

1/3 כוס קמח תפו"א

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח 

קורט פלפל

 

לצנן

להכניס פנימה 5 ביצים טרופות - אחת אחת.. שלא יהפוך לחביתה

לערבב היטב- אני ערבבתי עם מיקסר

 

ליצור כדורים בגודל רצוי - לי יוצאות 7 לחמניות בגודל בינוני

לאפות בשני שלבים

 

1. 225 מעלות (לא טורבו) ל 25 דקות 

2. 160 מעלות (לא טורבו) ל 45 דקות 

 

לחתוך רק לאחר צינון..

 

הערות: ניסיתי הבוקר להכין עם קמח מצה לעוגות - הדק יותר ולא אהבתי..

מרגיש יותר כמו בלינצס

 

למי שאין תנור לפסח ולא יכול להגיע למעלות הרצויות חבל על החומרים

 

לערבב טוב טוב ולמנוע גושים של הקמח תפו"א.

 

 

תמונה מהבפניםברוקולי

איזה יופי. בקרוב אצלנו לב אמיץ


מוצלחות ממש!נדנדה כתומה.אחרונה
יוצאות אווריריות כאלה
מחפשת מתכוןפוצקלה
מחפשת מתכון לקומפוט תפוחים לפסח... תודהההה
מה שאצלנו מכינים, ממש פשוט וטעיםיראת גאולה
חותכים את התפוחים המקולפים לרבעים, מנקים מהגרעינים.
שמים בסיר עם מים, מרתיחים, מבשלים בערך רבע שעה על אש נמוכה אחרי הרתיחה.
אפשר להוסיף סוכר בבישול, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים.
כמות המים - משתנה לפי הטעם, אפשר בכמות שתכסה את התפוחים, ואז יוצא עם הרבה מים, ואפשר אפילו ממש מעט, ואז התפוחים "נמסים".
אמא שלי מוסיפהלב אמיץאחרונה

ציפורן שלם ו/או קינמון.

וצימוקים.

ואם יש לה אז גם אגסים.

ומים, וסוכר אם רוצים. אפשר סוכר וניל.

סקר קראנץ שוקולד

מצה עם ממרח 
1. השחר.
2. נוטלה.
 

1. גבינה לבנה.
2. קוטג'

וואי עשי לי תאבון. ותיכף בוקר.לב אמיץ


אז הכנתי לפסח... נראה לכם שיספיק?ג'ינג'ר
אתמול בלילה:
פונדנטים אישיים
מוס שוקולד בכוסות אישיות
עוגיות תחרה שקדים
עוגת גבינה
בראוניז
רולים של תמרים עם כל מיני אגוזים

הכול בלי קטניות (מי הגיסה הכי מתחשבת? )
שתפו מה הכנתם
למה ככה להוציא לנו ת'עיניים? אוף לא הכנתי כלום כלוםbinbin
אשרייייך! איזה כייף!
אל תקנאי באמת.. הלכתי לישון ב 4 לפנות בוקרג'ינג'ר
בשביל זה... :/

אבל תודה!! ושיהיה פסח כשר ושמח
חחח ואני עכשיו סיימתי קינוחי כוסות מהירים..מקווה שיהיה טובbinbin
פסח כשר ושמח בעז"ה
אפשר מתכונים? נשמע מצויין!arlan


בבקשה ג'ינג'ראחרונה
עוגיות שקדים מהממות של קרין גורן:

http://www.carine.co.il/page_322

רולים של תמרים ואגוזים-
חב' תמרים בוואקום+ שקדים/אגוזים/פקאנים/קשיו קלויים בסיר או בתנור+ 3 כפות דבש
לערבב, ליצור גלילים ולגלגל בקוקוס.
להקפיא ולפרוס לעיגולים יפים.

מוס שוקולד:

http://www.regamatok-elite.co.il/מתכונים/מוס-שוקולד-ב-2-מצרכים/

אני הוספתי מרנג מעל כל אחד וזה ממש שדרג

בראוניז:

http://www.nikib.co.il/holidays/pesah/18387/

את השאר אני צריכה להעתיק מהספר מתכונים שלי אז אנסה אחכ...

נא לעדכן איך יצא!





מחפשת- קייטרינג כשר לפי חב"ד בקריותDRD2020

אהלן...

גמורה מעייפות אחרי ליל הסדר

וכבר צריך לארח שוב...

מחפשת קייטרינג בקריות כשרות לפי חב"ד

 

מישהו מכיר?? הצילו!DRD2020אחרונה


להחליף שוקולית בקקאו11דוד11

מצאתי מתכון לעוגת שוקולד לפסח וכתוב כוס שוקולית, יודעים אם אפשר להחליף בקקאו? 

תודה

בדר"כ אפשר. אולי כדאי שתכתבי את המתכון ויראוחבוי


אפשר רק תוסיפי יותר סוכר מכיוון שהקקאו מר מאד.קראנץ שוקולד


יצא טעים מאוד- מומלץ! וקישור לעוד מתכון...11דוד11

שמתי בערך חצי כוס קקאו וכוס ורבע סוכר.

 

וממליצה על מתכון נוסף שיצא מעולה- 

http://zetaim.com/archives/2010/coconut-cookies

הכנתי עוגה בכמות כפולה ורק אחרי האפיה שמתי לבמעין אהבהאחרונה
שמה שקניתימזה קקאו ולא שוקולית....ולא הוספתי סוכר וכל ה2תבניות יצאו מרות.....

באסה לי...

אבל בעלי המאוהב בשוקולד אהב בכל זאת בזכות הציפוי...
רק שתדעו שיש לפסח ממתק טעיייםגפן36
הוא לכל השנה, אבל יקר ובלי חמץ, אז אצלנו הוא לפסח.
(וגם מופיע בספר בישול לפסח.. לא זוכרת של מי אבל משם המתכון פחות או יותר)
אז ככה:
להכין קערה עם שקדים ואגוזים (מה שבא) אנחנו שמים אותם שלמים, אפשר קצת לשבור.
שוקולד-להמיס בלי שירתח
להוסיף דבש כמעט בכמות של השוקולד, ולערבב שיהפוך לעיסה אחת.
יוצא מן מרקם של טופי.
לשפוך פנימה את האגוזים,לערבב היטב, ולקרר.
(אפשר לעשות גליל בנייר אפיה ולשים במקפיא)

כשקר לחתוך. יוצא יאמי! זה מין טופי שוקולד-אגוזים.
לפני חיתוך-גפן36
התעצלתי לגלגל בנייר אפייה..


יש מתכון דומה..עיניים תכולות
לקלות כל מיני סוגי אגוזים ושקדים , לערבב עם- שוקולד מומס עם מעט שמן/מים..
יאמיי...
היי אני עושה את זה עם תמריםאורה2x
להמיס שוקולד מריר? בבן מרי כזה?
אני מערבבת דבש עם תמרים במקום שוקולד
זה אכן טופי אגוזים כזה



*פצצת סוכר*
יוהו. זה נראה טואוב!!שמן פשתן

איך התמרים הופכים לעיסה?

תודה אורה2x

אוקיי, אבל לא שמעת את זה ממני!

מרתיחים את הדבש (מת), אליו מוסיפים את התמרים בוואקום ומערבבים.. הם נמסים מהחום.

 

 

מסתומרת בואקום???שמן פשתן


תמרים דחוסיםאורה2x
אוקיי.שמן פשתן

לא ידעתי שקיים דבר כזה. תודה

אפשר עם תמרים רגילים? להוציא את הגלעינים ואז?זכיתי

אולי להשרות קודם במים חמים לכמה דקות?

יכול להיות.. תנסי ותגידי איך יצא אורה2x

אגב תחפשו בגוגל רולדת תמרים ואגוזים יש מיליון דרכים להכין את זה

(דרכים בריאות יותר בלי לחמם דבש..)

זהירות מהתמרים האלונהורא
לא רוצה לבאס...
אבל בקורס כושרות שהייתי הראו לנו בכל חבילה כמה וכמה חרקים מעוכים.
אף אחד לא בודק את זה מחרקים והרי ידוע שבתמרים לא נדיר למצוא בכלל נגיעות.

הכשרות היא רק מצד התרומות ומעשרות.
אורה2x

עצוב

אני אבדוק את העניין

תודה

בעקרון אם הם מעוכים בבלילה זה לא נחשב בעייתי כ"כחילזון 123

למרות שזה נשמע לא סימפטי...מת

אם כבר- אם הם טחוניםהתנערי מעפר
אם ככה, אפשר לברור לא?לב אמיץ


רק טחינה מתירהנהורא
וגם זה -רק בדיעבד אחרי שטחנו כבר. לדוג' ממרח תמרים ולכן יש לו כשרות מהדרי.
אני כבר מצאתי כמה וכמה תולעים, שלמות!! בתמרים האלהסתוונית
לכן משתמשת רק בתמרים שלמים, בודקת, משרה במים רותחים ושמה בבלנדר, יוצא מעולה והרבה יותר כשר....
עם הקליפה?לב אמיץ

באיזה סוג את משתמשת?

מג'הול, ברור שעם הקליפה, לא נראה לי שניתן להפרידסתוונית
וגם לא צריך. מוציאים רק את הגרעין.
זה מתרכך ממש. במעבד מזון עם מעט מים נהיה ממש ממרח
תודה.לב אמיץאחרונה

מג'הול אפשר לקלף. לכן שאלתי.

אשמח למתכון. אפשר במקום דבש סילאן ושוקולד..א..א..
כן, ובלי להרתיח את הדבשגפן36
אנחנו גם עושים את זה. מצפים בקוקוס.בין השורות

מתכון של מיקי שמו באתר "המתוקים שלי".

חפשו "ממתק תמרים ואגוזים".

מחפשת מתכון מעניין לקניידלך.פרפר לבן
איך להפוך אותם לטעימים יותר ועשירים יותר? (לא עם בשר..)
אומרים שלהקציף בנפרד חלבונים וחלמוניםלב אמיץ

עושה אותם אווריריים.

 

שמן זית משדרג את הטעם. פלפל שחור ארומתי - כמו שיש רק בפסח חיוך.

ומי שמשתמש באבקת מרק - בטוח מחזק טעם.

אין לי מקציף ולא משתמשת בא.מרק.. תודה!פרפר לבן
בצל מטוגן!~א.ל
רעיון טוב!לב אמיץ

אפשר גם שום מטוגן או מעט שום כתוש אם אוהבים.

וואי רעיונות מעולים! תודה!פרפר לבן
חשבתי על עוד משהו -לב אמיץ

שורש סלרי (הפקעת) מגורר בפומפיה. מוסיף ארומה.

אני מוסיפה את זה לפשטידת תפ"א על המחבת - אותו עיקרון כמו חרמזלך - או איך שקוראים לזה מטורלל -  רק בפעם אחת על המחבת והופכים לטיגון קצר לצד השני.

לשים סודה במקום מיםחוזרת
קניידלך ממולאים פטריות- מדהים!יפעת7

זה כבר נהיה מסורת, הילדים מחכים לזה כל שנה....

 

מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים למחבת פטריות טריות קצוצות. מלח פלפל.

 

נותנים להתקרר...

 

בנפרד מכינים את עיסת הקניידלך.

 

לוקחים כדור קניידלך , משטחים על כף היד בידיים רטובות.

 

כפית מלית פטריות -סוגרים את הכדור. וזורקים למים.

 

מעדן אמיתי!

חג שמחella77
פשוט מאוד,חצי חבילה של קמח מצה,מלח,קצת שמן,שתי ביצים ו להניח בצד.לטגן בצל קצוץ להוסיף לתערובת מצה,לה ערב ב היטב. להוסיף מים עד שהעיסה נהפכת לדמוי שמנת חמוצה.לא קשה ולא רך מדי.להמליח מים ולהרתיח.לכדרר לכדורים.לבשל עד שיצוף.במקביל אפשר להכין מרק עוף ולשלב את המנה בצלחת.בתאבון וחג שמח
אפשר מתכון לקניידעלך טעים? בלי תוספות מיוחדותמעין אהבה
אני עושה ככה-חילזון 123אחרונה

כוס קמח מצה, ביצה, כוס נוזלים מהמרק עוף.

מערבבים. משאירים קצת לעמוד. עושים כדורים ומבשלים.

(עדיף לבשל בסיר קטן נפרד מהמרק המרכזי אחרת כל המרק נהיה עם מלא קוצ'קוצ'ים כאלה).

אתן לך מתכון של אבא שלי, משהו מדור לדור מדהיםשיפקה
כמובן שלקניידלעך של פסח יש טעם מיוחד, אבל אצלנו זה מאכל פופולרי כל השנה בהחלט!! והנה המתכון (של אבא שלי, שהוא בעל קייטרינג, ומשדרג מתכונים מטורף..)
מבשלים תפוחי אדמה חתוכים בסיר עם מים ומלח, מועכים אותם לפירה טוב. מוסיפים קמח מצה בנדיבות, מלח פלפל וביצה. אפשר גם אבקת אפיה זה עושה את זה אוורירי. מערבבים טוב (אבא שלי לש עם היד, אבל אבין מי שזה יגעיל אותו) עד שיוצאת עיסה טובה- לא דביקה ולא קשה. להןסיף קמח מצה אם זה דביק, או ביצה אם קשה. מבשלים בתוך מרק עוף רותח או במים עם אבקת מרק.
אחחח איזה קניידעלך
נשמה תני כמויות ...כמה מכל דברמעין אהבה
לא כולנו שפים ומומחים בתורת היחסיות בבישולים....
מתכון לקניידלךחיית המתכת

קניידלעך
1 כוס קמח מצה
שליש עד רבע כוס שמן
1 כוס מים רותחים
לקרר ולהוסיף:
2 ביצים
מלח פלפל
להשהות במקרר שעה
לבשל 20 דקות במרק או במים רותחים עם מלח
יש למישהו מתכון לעוגת גבינה לפסח..א..א..
מעתיקה לך מתכון שלי משירשור אחר.לב אמיץ

המתכון:

500גרם גבינה לבנה 5%

250גרם שמנת חמוצה מספיק 15%.עדיף בלי הנוזלים עד כמה שאפשר.

 

אפשר לשחק עם גבינות שונות (מסקרפונה,טוב טעם, במקום שמנת גבינת שמנת 30% . אמא שלי למשל משתמשת ביוגורט 4.5% שהיא שמה במסננת עד שכל הנוזלים ניגרים ונשארת גבינה מוצקה) אבל זה היחס בין הכחושות לשמנות.

 

4-5 ביצים תלוי בגודל

(כוס סוכר)

כף מיץ לימון + גרידת לימון מלימון בינוני שלם (מי שלא אוהב יכול לוותר אבל זה נותן ארומה נפלאה לעוגה)

שתי כפות פודינג וכף קמח או שתי כפות פודינג ושתי כפות קמח תפוחי אדמה.

(שקיק סוכר וניל)

מערבלים את הביצים, מוסיפים להם את הפודינג/קמח את הלימון ומקפלים פנימה את הגבינות.

 

אני ממלאה תבנית מתכת כמעט עד למעלה בבלילה (ככה זה לא צונח) ואופה תחילה בחום של 200 מעלות ל10 דק' ואח"כ על 170-180 מעלות לעוד כ-40 דק. (שמה קערית מים בתחתית התנור.

 

אבל שמעתי על פטנט חדש כדי להצליח עם עוגות גבינה (אולי של מיקי שאמו) לאפות לזמן ממושך בטמפרטורה נמוכה -150 מעלות. אבל לא ניסיתי.

 

ושכחתי לכתוב - בתום האפיה, כשהעוגה עדיין חמה מאוד מורחים עליה ציפוי של 3-4 כפות שמנת חמוצה שמערבבים עם כפית פודינג וניל.

 

למה מורחים על העוגה בעודה חמה שמנת חמוצה?התנערי מעפר
במה זה תורם?
קישוט וטעםקראנץ שוקולד


^^^מעין קרם לעוגה.לב אמיץ


תודה..א..א..
צריך להפריד את הביצים?..א..א..
להקציף קודם את החלבונים עם הסוכר?
ואם יש עוד רעיונות אני אשמח
אבקת אפיה לא צריך?..א..א..
כדאי. זה יותר מושקע.לב אמיץ

ולא צריך אבקת אפיה.

טוב ששאלת. עכשיו אני נזכרתלב אמיץ

שזו היתה תגובה למישהי שביקשה מתכון בלי להפריד ביצים.

אבל בעיקרון, עדיף להפריד ולהקציף.

תודה רבה. ננסה להכין לחג..א..א..
הכנתי. יצא מעולה. תודה..א..א..

עם ציפוי..א..א..

וואו. נראה יופי. חג שמח.לב אמיץאחרונה


מולטיקייקמגיבה באתר זה

קיבלתי במתנה מכשיר מולטי קייק עם מגוון תבניות (דונאטס, וופל בלגי ועוד). אני רוצה לחדש לפסח. למישהי יש מתכונים ובכלל טיפים איך משתמשים במכשיר הזה?

חשוב מאד - אני רוצה שהוא יהיה פרווה ולא חלבי.

לא נראה לי שזה מתאים לפסחט'

המתכונים של פסח עדינים מידי לאפיה מהסוג הזה. לדעתי.

 

 

מתכונים לפסחמגיבה באתר זה

העוגות של פסח באמת עדינות ואין בהן מרגרינה וכו', אבל אולי אפשר לאפות במולטי קייק כמו שאופים בטוסטר? מישהי ניסתה פעם?

פנקייק וופל בבלגי ודאי אפשר.לב אמיץ

אבל גם פסח, גם פרווה חושב.

 

את יכולה לנסות ככה: ביצים, סוכר, מים במקום חלב.

ובמקום שמנת חמוצה (שאני תמיד שמה בפנקייק) את יכולה להקציף קצפת צמחית ולהוסיף כמה כפות ממנה כשהיא כבר מיוצבת לבלילה.

אם את רוצה מרקם חלק, תשתמשי בקמח תפ"א - שימי פחות מהכמות המומלצת לקמח רגיל כי הוא מייבש - סופח הרבה נוזלים.

ובפודינג וניל.

 

חשוב לבחוש את הבלילה במזלג דווקא ולא להקציף - שומר על מרקם טוב (טיפ של השף חיים כהן).

 

כמויות למרשם הרגיל:

3 ביצים M

3כפות סוכר

קורט מלח

4 כפות שמנת חמוצה

חלב - להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרקם לא סמיך מדי לא דליל מדי (לפחות 100 מ "ל)

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

וקמח רגיל - בערך שני שליש כוס חד פעמית לשתיה קרה (יתכן שצריך יותר, להוסיף בהדרגה).

 

פשטידותשקדי מרקאחרונה
אין לי מתכון ספציפי, אבל אם יש לך מתכוני פשטידות מתאימים אפשר להמיר לקמח מצה ויוצא טוב
מצאתן קצפת כשרה לפסח בהכשר מהודר?חמדמדה

ומהודר אני מתכוונת-עדה חרדית, איגוד רבנים, חת"ס פתח תקווה (וכו')..?

תודה

כן. קצפת ריצ׳׳ מצאתי בהכשר חת״ס פ״תהתנערי מעפר
עדה חרדית לא תמצאי כי הם לא נותנים הכשר למוצרים מהסוג הזה בפסח.
^^^קטניותתיעל מהדרום
מה קטניות?התנערי מעפר
הקצפת הצמחית, ולכן כנראה אין לה כשרות אשכנזיתיעל מהדרום
בגלל זה מכינים רק חלבי משמנת מתוקהקראנץ שוקולד

הכי טעים כאילו מוציא לשון

לא, קצפת צימחית של חברת ריצ׳׳ היא לא קיטניותהתנערי מעפר
וחוג חתם סופר זה הכשר אשכנזי אאל״ט.

הסיבה שאין הכשר של בדץ העדה החרדית היא שהם לא נותנים הכשר למוצרים מתועשים.
היא לא מסויה?יעל מהדרום
לק"י

ומה ההגדרה של "מוצרים מתועשים"?
יש כשרות של בד"ץ העידה החרדית גם עצ עוגיות ושוקולד.
לא יודעת ממה עשוי. יכולה לבדוק אח״כ.התנערי מעפר
לא יודעת מה ההגדרה של מוצרים מתועשים.
נגיד על פודינג, ג׳לי, ריצ׳ אין בדץ העדה החרדית בפסח.
טוב...יעל מהדרוםאחרונה
שמן מגרעיני דקליםקראנץ שוקולד


מה אתן אומרות על בשר לשון?גלית

בחיים לא אכלתי ומתחשק לי להכיו את זה ,

מה אומרות טעים?

קשה להכנה?

יש מתכון מומלץ?

שומני מאוד. טעים.מודדת כובעים


והרבה עבודה לבשלמודדת כובעים


מאד טעים ורךקראנץ שוקולד

לא קשה להכנה.

פשוט דורש בישול ראשוני(שליקה) להסרת הקליפה ולאחר מכן עוד בישול קצר עם הרוטב.

מתכון אוכל לכתוב יותר מאוחר בלנ"ד

טעים ורך (אבל קצת מגעיל לקלף את הקליפה בבישול...)חילזון 123


מתכוןחילזון 123

ככה - בישול ומתכונים

(התעצלתי לכתוב שוב...)

תודה! אנסה.גלית


טעים-תלוי למיגפן36
אצלנו אמא שלי פעם החליטה להשקיע, קנתה לשון, טרחה ועבדה, ובסוף אבא שלי עשה מאמצים לגמור (היא לא אוהבת, הכינה בשבילנו)
מאז היא לא ניסתה שוב.

הבעיה לא במתכון אלא בבשר עצמו. מאוד לא אהבנו.
מאוד מאוד טעים, יש כאלה שההכנה מגעילה אותן כי זה ממשלשם שבו ואחלמה

לשון ונראה כמו לשון ובמרקם של לשון

אצלינו אשתי נותנת לי להוריד את השכבה הקשה (שצריך להוריד)

יש כאלה שהאכילה מגעילה אותם...בת 30


איפה קונים את זה?בונים מגדל

וכמה זה עולה פחות או  יותר?

 

בעלי ממש אוהב למיטב ידיעתי, המתכונים פה נשמעו סבירים-מבחינת השקעה, אז אני תוהה אם שווה להתעסק עם זה פעם בשבילו...

אני לא יודע כמה זה עולה אבל זה יקרלשם שבו ואחלמה


לא כזה יקרקראנץ שוקולדאחרונה
וזה אחד החלקים השווים והטעימים..
רך בטירוף
בסופר במקפיא. איפה שיש את הגושים של הבשר בקר.חילזון 123

זה קצת יותר יקר מבקר רגיל.

פשטידות בפסחבת 30

מומלץ להשתמש בקמח תפוחי אדמה לפשטידות?

ואם כן- אז איך- כמו קמח רגיל, או שהכמויות שונות?

אני הכנתי בשנה שעברה כמה פשטידות נחמדותחילזון 123

בלי שום קמח אלא עם תוספת של תפו"א מעוך.

לא בדיוק עניתי לשאלתך... אבל בכל זאת...

לא. עדיף קמח מצה.לב אמיץ

קמח תפ"א מתאים לעוגות רכות - גבינה, שמנת וכד'. פנקייק של פסח.

או לעוגות בחושות יחד עם קמח מצה.

הבעיה שקמח מצה עושה לזה טעם כבד של קמח מצה...בת 30


לשים פחות מהכמות הנדרשת של קמח רגיל.לב אמיץ

ואפשר יותר ביצים.

אני משתמשת בקמח מצה שמורה טחון דק לאפיה. הוא מתנהג דומה לקמח מלא.

עדיף לשים חצי קמח מצה וחצי קמח תפו"אבנימינה

ק. תפו"א עושה את זה "מושי" (לא יודעת מה המילה בעברית...)

וק. מצה עושה את זה כבד...

אוכלי קטניות יכולים קמח תירס.לב אמיץ

קמח תפ"א רק מסמיך, ברטבים הוא מקריש כמו ג'לי, וראיתי שבמאפים כמו פשטידות (או פנקייק למשל) הוא קצת מייבש את המאפה.

תודה..בת 30


באותו הקשר, אשמח למתכונים לפשטידות שוות לפסח- פרווה, ללא קטנאימיאחרונה


איך הופכים מיקרוגל בשרי לפרווה?אשתו של בעלי
עבר עריכה על ידי אשתו של בעלי בתאריך י"ב בניסן תשע"ו 11:47

יש הבדל במנהגים?

תודה

בטח כמו שמכשירים מיקרוגל לפסח לא? (בתנאי שזה בלי גוף חימום.)חילזון 123


הכשרת מיקרוגל לפסח זה ככה:binbinאחרונה
לנתק מהחשמל
לנקות מבפנים טוב טוב
להוציא את הצלחת שיש שם לנקות טוב ולשפוך עליה מים רותחים מהקומקום
לנקות מבחוץ
לשים בפנים כוס זכוכית חזקה (עבה) עם מים וסבון כלים ולחמם על חום גבוה.
אני לא יודעת אם זה הופך את המיקרו לפרווה!!!!
תבלינים שעבר להם התאריךe.z.b
כמה זה נורא?
יש תבלינים שאני בקושי משתמשת ומאז החתונה (שנתיים וחצי) לא סיימתי קופסה. זה אומר שהתאריך עבר לפני שנה - שנה וחצי. כמה זה נורא להשתמש?
תודה
אוחסנו במקרר?לב אמיץ

אם כן, אז אין בעיה להמשיך להשתמש.

אם בחוץ, אז מן הסתם כל הארומה (הריח+טעם מיוחד שלהם) כבר התנדפה. וגם עלול להתליע.

 

גם תסתכלי מה כתוב בתוויות: אם זה 100% תבלין טהור, פחות בעיה מאשר אם התבלין מכיל חומר מונע התגבשות או חומר משמר וכו'. אלו מתקלקלים יותר מהר מאשר 100% תבלין.

לא מומלץבלדרית
גם בהקפאה, פחות מוצלח מטרי. את יכולה ללכת לחנויות שמוכרות בתפזורת ולקנות כמות קטנה שאת מסוגלת לסיים בכמה חודשים. אפשר גם לקנות ביחד עם עוד אנשים וכך יהיו לכם תבלינים טריים. תבלינים טריים הרבה יותר חזקים ומוצלחים, לאחר זמן הם משנים את הצבע והטעם וכמעט בוודאות גם את הערך התזונתי.
לא מומלץ- ואם כן: לבדוק מחשש לחרקיםברוקולי


לדעתי לא נורא. אבל היעילות שלהם יורדת אחרי כ"כ הרבה הזמן.חילזון 123


תודהe.z.b
ובכל מקרה לשמור במקרר כי מתליעים. למשל כמוןאוריןאחרונה

ופפריקה עלולים להתליע אחרי זמן לא  רב