שרשור חדש
בואו נעשה שרשור חיסול חמץגילי בת ציון

כל אחד יכתוב מה הוא צריך לסיים לפנ יפסח וננסה להציע אחד לשני מתכונים טובים...

לי לדוג יש אטריות ללזניה.

ומחפשת רעיון מה לעשות איתם, אבל לא לזניה חלבית...

טוב שיש לך זמן למתכונים מושקעים בערב פסחמודדת כובעים


לי יש שקית ענקית סגורה של פרורי לחםחילזון 123

נראה לי בסוף נשרוף את זה בשרפת חמץ.

לאאאלב אמיץ

אל תשאירו לשריפת חמץ פירורים קטנים.

 

תנועות הנוער אוספות חמץ באריזות סגורות, מוכרות אותו במרוכז, ואז מוסרים לנזקקים אחרי חג הפסח.

אפשר גם להודיע לשכנות מה יש לך מיותר - שיקחו ממך במקום לקנות במיוחד לפני פסח (ולזרוק).

אפשר להכין מזה לביבותיעל מהדרום
והמון המוני שניצלים לב אמיץ

לשבועים הבאים. עד בדיקת חמץ. שיהיו מוכנים במקפיא ולא תצטרכי להתעסק עם ההכנה חוץ מהטיגון.

או אפילו לטגן מעכשיו.

 

לא לשכוח לאכול אוכל מזין גם בשבועיים של הנקיונות. אחרת מאיפה יהיה כוח?

בסיס לפשטידות בחושות-מלמטה ולמעלה, משדרג וטעיםנדנדה כתומה.
מצאתי פיתרון לפרורי לחם.......חילזון 123

הכנו מזה כדורי שוקולד. יצא חביב מאד. נתן תעסוקה לילדים...

(הפרורים היו מוזהבים אבל לא מתובלים יותר מדי). 

אבל הוספנו גם קצת ביסקויטים שיתן מרקם קצת פחות חלק.

יצירתית לב אמיץאחרונה


קילו שלם של בורגולבעוז ותעצומות
בעלי בצבא, אני כמעט לא אוכלת בבית. טעים לנו בורגול והכל טוב ויפה, אבל קילו שלם??
מרגיש לי ממש בל תשחית לדחות את הקץ ולזרוק את זה בסוף
מוזמנת להביא לנו עיניים תכולות
בנות_שירות
סלט טבולה בשבת,שלומית2

בורגול עם גזר

יש תרנגולות באיזור? אולי יעזור...בת 30


לבער חמץ זה לא בל תשחיתחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ב' בניסן תשע"ו 01:44


דוקא כןנהורא
שמענו שיעור של הלכות פסח (הרב מוצפי) והוא אמר בפירוש שאי אפשר לזרוק ככה לחם ואכל
ושעדיין יש בל תשחית. הוא ממש הזדעזע מהשאלה!
(גם אני הזדעזעתי ממנו...כי אנו זורקים כמויות לפני פסח...)

בכל אופן הוא אמר שצריך לתכנן את הארוחות וכו כך שהחמץ יגמר, חוץ ממעט סמלי לשריפת חמץ.

אריזות סגורות הייתי מציעה לך ממש לא לפתוח!! כל הגמ''חים ממש שמחים לקבל, יש לפעמים עגלות לאיסוף ליד הסופר או להעביר למישהו שיודע.
אנו כבר הכנו שקית עם פסטות סגורות וחיטה, אני פשוט מחכה לימים האחרונים כדי שלא נתקע פתאום בלי אוכל ונצטרך לקנות.
דפי אורז. אצלנו בטעות.שמואלג
קוסקוס.
דפי אורז זה חמץ? אורז זה לא חמץ.נסיכה בגרביים


לא חמץ, קטניותקראנץ שוקולד

ומי שלא אוכל רוצה להיפטר מזה

אפילו קטניות אתם לא מוכרים?!נסיכה בגרביים


אצלנו אישית אוכלים קטניות(ספרדים)קראנץ שוקולד
אני שמתי דפי לזניה שבורים בשקשוקה, יצא להיט!רחלקה
אמא שלי הייתה מכינה עם עוף (דפי לזניה)נסיכה בגרביים

כמובן לפני פסח...

כמו עוף ותפוא? אז עוף עם עלי לזניה. שמה את העלים, מעל את העוף עם התיבול ולתנור.

אם אוהבים פסטה (כמוני ) אז זה טעים!

תעשי פשוט לזניה בשרית...גם יכול להיות מאוד טעים ותן טל


לי נשאר קמח שיפוןאורה2x
מהתחלה לא הסתדרתי איתו
גם לי נשאר. מתכננת להכין היום לביבות או בלינצ'ס.חילזון 123


מתכון בבקשה?אורה2x

התייאשתי מהשיפון הזה

ניסיתי לחם ועוגות

מצטערת אני עושה לפי העין...חילזון 123

שמה 3 ביצים, שופכת קצת סוכר, מערבבת

מוסיפה קמח. אולי כוס (?)

(לפעמים שמה קופסת גבינה אם יש ואני רוצה חלבי)

אח"כ מים עד שזה מקבל מרקם רצוי (דליל אם זה לבלינצ'ס. סמיך אם זה ללביבות)

ומטגנת במחבת...

כמו עם קמח רגיל? וזה יוצא טוב? אורה2x


אנחנו אוהבים...חילזון 123


והנה התוצאה (לא יצאו הכי אחידים)חילזון 123
נראה יופי.לב אמיץ


ואללה?! אני חייבת לנסות עכשיו תודה!אורה2x
מתכון לממרח קישואים טעים בטירוף:לשם שבו ואחלמה



ליצוק שמן על מחבת בנדיבות

לטגן 2-3 בצלים (קוביות)

 

אחרי שהבצלים שקופים וחצי מטוגנים מוסיפים 5-6 קישואים חתוכים לקוביות,

לערבב, לחכות 15-25 דקות, 

להוסיף מלח ופילפל שחור (רק הפילפל שחור, לא המלח)

 

כאשר הקישוא רך להוסיף שני ביצים גדולות או שלוש קטנות לערבב טוב, ולהמשיך לטגן עוד קצת, ואז לרסק. 

אפשרות שניה, לשים ביצים קשות ולא ביצים רכות (זה מחזיק יותר זמן במקרר, אבל זה טעם אחר ובכל מקרה זה מספיק טעים כדי שיתחסל מהר)

 

אשתי מעבירה לכלי אחר ומרסקת בבלנדר מוט. 

 

אגב, אפשר להוסיף שום לבצל המטוגן. 

טעים בטירוף. 

 

אפשר להוסיף אגוזי מלך ולרסק וזה גם ממש טעים, אבל טעם אחר. 

נשמע טעים. אפשר לאפות במקום כל הטיגון.בת 30


אשתי: "לאאא זה לא יוצא אותו דבר"לשם שבו ואחלמה


לא מתווכחת...בת 30


הכנתי ברגעים אלו..יצא מעדן!!תודה!קראתיך
נשמע טוב, תודה~!~א.ל


רק שאלה-~א.ל

את הביצים הקשות מרסקים ביחד עם הקישוא המטוגן, נכון?

לא שמטגנים את שניהם ביחד... או שכן?

את הביצים הקשות מרסקים ביחד עם הקישוא המטוגן, נכון? - נכוןלשם שבו ואחלמה


הכנתי לשבת ויצא מעולה! תודהאשתו של בעלי
זה נקרא סלט קישואים,שמן פשתן

אני מכינה אותו כמעט כל שבת, רק ללא שמן. אכן מאד טעים.

 

גם אצלינו כל שבת זה חובהמעין אהבהאחרונה
מצאתי את המתכון באתר של ניקי ..בדיוק כמו שהועלה כאן
המלצה לסירים??לא קשור
אנחנו רוצים לקנות סירים חדשים, יש לכם המלצה לסירים שיחזיקו מעמד הרבה זמן?
בעיקר שהידיות לא ישברו כמו בסיר הקודם 😐🙁
אני מכירה את סולתם.לב אמיץ

בשנים האחרונות הם מייצרים עם ידיות מתכת שמולחמות ישירות לגוף הסיר. גם זה לא נוח כי זה מתלהט וצריך תמיד להרים את הסיר בעזרת מגבת או כפפות.

 

אבל באמת שידיות זה פחות שיקול, העיקר שהתחתית עבה מספיק כדי שהתבשיל לא יחרך.

 

יש מחבתות וסירים עם ציפוי שיש יחסית זולים והבישול בהם מאוד מהיר ויעיל כי הם מפזרים חום באופן יעיל.

לאחרונה אני מבשלת הכל קודם באידוי במחבתות האלה ורק אח"כ מעבירה לסיר אם צריך.

אפילו עופות אני קודם צולה במחבת מכוסה, ואם אין לי מספיק מקום לירקות שאני רוצה להוסיף, אני מעבירה לסיר.

זה מזרז את הבישול מאוד.

אין כמו סולתםט'


סולתם מעולים ממש.נדנדה כתומה.
יש לנו כבר מלא שנים וגם חדשים יותר, מכמה סדרות..

ויש לנו גם ארקוסטיל שהם גם סבבה.(כבדים יותר מסולתם.אבל גם טובים)
נעמן גם מומלציםש.א הלוי
סולתם מעולים.
ושימו לב מה אתם מעדיפים - יש יציקה שכל הסיר מתחמם ואי אפשר לגעת בידית (יש לסולתם עם ידית שעליה יש חומר מבודד ואז זה עדיף) אבל גם אי אפשר לנקות עם ברזלית/צמר פלדה כי יש לסירים האלה ציפוי שיכול לרדת. וחבל. (הם מתנקים בקלות בד"כ עם סקוצ רגיל)
אם קונים יציקה - כדאי לחפש כאלה שהידיות והידית של המכסה מצופים או עשויים מחומר אחר שאפשר להחזיק. זה סיוט לפי דעתי למצוא כל פעם משהו.. (וכן, גם הידיות סיליקון שיש לא תמיד זוכרים לשים או שנעלם.. לא נוח לפי דעתי. )


השאר זה בד"כ נירוסטה ואלומיניום ששניהם טובים.

סלותם - יש חנות באזור הבורסה ברמת גן עם מחירים מעולים ומלא מבחר. (לא יודעת להגיד רחוב מדויק, מצאנו אותם בטעות.. )

נעמן - יש להם חנות עם מלא הנחות במרכזית בירושלים.
ויש שם המון דברים וסוגים. (בכללי דברים טובים למטבח)

להתרחק מ"פלנרו" - הם סוג זול וממש גרוע לפי דעתי.


עוד משהו - אני מעדיפה מכסה מתכת ולא זכוכית ורוב הסירים כיום הם עם מכסה זכוכית.. (עניין של איטום וניקיון של המכסה.. ) אבל זה פחות קריטי.

עדיף, לפי דעתי, מכסה עם ידית כלשהי ולא כזה שצריך מגבת או משהו כדי להרים אותו.
כמה הערות עח זה..מרב.אחרונה
לי יש כמעט רק יציקה (2 ענקיים, 2 גדולים, אחד בינוני ואחד קטן...)

א. לא שוכחים לשים את הידיות סיליקון... לכל סיר הרי יש ידית. זה פשוט על הסיר קבוע. כששוטפת את הסיר- מורידה את זה, וכשמחזירה את הסיר לארון מהמייבש- שמה את הידיות על הסיר.. אף פעם לא חשבתי שאפשר לשכוח את זה.. זה אוטומטי לגמרי.
ב. הניקוי- פשוט קל!!!!! אני צריכה מחבת כזה הכל פשוט מחליק מזה. הכנתי באחד הסירים חמין שבת אחת... כולו נשרף, יצא על הפנים, ופשוט העברתי אותו אחר כבוד לפח, סבון כלים וסקוצ' רגיל והופ- כמו חדש! באמת תענוג!!!!! לא משתווה לסירי נירוסטה שיש לי!!

סולתם ונעמן זה מה שישלי. באמת מעולה. סולתם ישלי שלושה נירוסטה וכל היציקה, ונעמן עוד שני נירוסטה. נהנית מכל רגע
מכסה זכוכית באמת קשה יותר לנקות אבל יותר כיף לראות את הבישול ולפופקורן וכאלה זה פצצה!

(אינלי מושג מחירים. קנו לי לאירוסין ולחתונה הכל. יחסית יקרים. אבל בטח אפשר למצוא מבצעים...)
מתכון מומצא סה"רורית

לא הצלחתי לזהות...yarivnayim1212

אבל אני חולה על מתכונים מומצאים!!

יש מצב שזה אורז עם רסק עגבניות?

חח קרוב סה"רורית
אז ככה סה"רורית
היה אורז לבן שבתחתית שלו תפוחי אדמה, משבת.
התחלתי בלטגן שום, הוספתי קוביות עגבניה, הוספתי את האורז והתפוחי אדמה, הוספתי עגבניות מגורדות, קצת מים, קצת שמן וכף רסק עגבניות, ולתיבול-מלח.
יצא טעים
אולי הייתי יכולה לשים פחות שום, כי הוא היה מורגש מאוד..
וואללה נחמד מאודyarivnayim1212אחרונה

אני תמיד בעד לקחת שאריות ולשדרג אותן. זה אתגר כיפי

המלצה למיקסריש אמונה
מחפשת המלצה למיקסר איכותי. חשוב שיהיה קל (מבחינת המשקל שלו, כדי שיהיה קל לאפסן אותו מפסח לפסח)
לא מיקסר יד, אלא משהו טוב יותר..
תודה!
סורי, לא שמעתי על מיקסר קל...ג'נדס
בהצלחה
מקפיצהיש אמונהאחרונה
הופ
מיונז לפסחרונית 111

אני מעוניינת במתכון לעשיית מיונז ללא קיטניות לפסח תודה.

בבקשהט'

אני שנים מכינה רק ביתי - בישול ומתכונים

 

לפסח אפשר להכין משמן אחר ובלי תבלינים וחרדל, רק מיץ לימון ומלח. יוצא מעולה.

 

מתכוןיהיה בסדר!
ביצה
250-300מ"ל שמן. בפסח אפשר אגוזים או זית.
ברגיל קנולה או למי שאוכל קטניות אז סבבה.
כפית חרדל, לא בפסח. (החרדל עושה שהמיונז יהיה צהוב כזה)
קצת מלח.
אני עושה בכלי של המיקסר רגל. אם מובן למה התכוונתי.
כי עדיף כלי צר.
מכניסה את הרגל עד למטה ואז מדליקה בלי לזוז. ואז מתחילה להעלות ולרדת עד שהמיונז מוכן.
בגדול השמן הוא זה שמקשה, אז הכמות תלויה בטעמכם. אני שמה כמעט 300מ"ל.
היום
זה בעייתי בהריון?אקונהמטטה
אומרים שכןיהיה בסדר!אחרונה
זה עם ביצה חיה.
יש לכם מתכון למיונז ביתי?אוטוטו

אני משתמשת לאחרונה לא מעט במיונז ורוצה ללמוד להכין.

תודה מראש!

אולי זה יעזור?yarivnayim1212

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=820873

לא יודע, לא ניסיתי אבל נראה לי שזה משהו שיכול לעזור לך

אני שנים מכינה רק ביתיט'

שמה בכלי של הפוד-פרוססור עם הסכין:
1 ביצה
1 כפית חרדל
מלח
פלפל לבן
מעט מיץ לימון סחוט

מפעילה ומוסיפה שמן קנולה בזרם הכי דק שאפשר עד שנוצר מיונז בכמות שאני רוצה.
אם יוצא סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים ולערבב.

בהצלחה
תודה!! אנסה להכין!אוטוטו

לא ידעתי שזה כל כך פשוט! איזה כיף!

לבריאות ט'


עדיף קנוי - הוא מפוסטרמודדת כובעים


אפשר לפסטר את הביצהחוזרתאחרונה
כמדומני שמים במים רותחים ל2 דקות...
מתכוןיהיה בסדר!
ביצה
250-300מ"ל שמן. בפסח אפשר אגוזים או זית.
ברגיל קנולה או למי שאוכל קטניות אז סבבה.
כפית חרדל, לא בפסח. (החרדל עושה שהמיונז יהיה צהוב כזה)
קצת מלח.
אני עושה בכלי של המיקסר רגל. אם מובן למה התכוונתי.
כי עדיף כלי צר.
מכניסה את הרגל עד למטה ואז מדליקה בלי לזוז. ואז מתחילה להעלות ולרדת עד שהמיונז מוכן.
בגדול השמן הוא זה שמקשה, אז הכמות תלויה בטעמכם. אני שמה כמעט 300מ"ל.
ג'ינג'ר-זנגביל מתכוניםההיא עם הכיסוי

שלום, קניתי ג'ינג'ר ושמעתי שזה מאוד בריא..
צריכה עזרה המתכונים על התבלין הזה..
הבנתי שהוא מאוד חזק וחריף...
אשמח לעזרתכם
אפשר להכניס במרק כתוםקטנה67

מוסיף מאוד אבל באמת צריך להיזהר לא לשים יותר מדי..

והנה קישור למתכון קל וטעים-

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/healthy-recipes/Recipe-3f411254f18b941006.htm

אחלה תודהההיא עם הכיסויאחרונה
מי יכול/ה לתרגם את המתכון הזה?קראנץ שוקולד
הבנתי רק חלק קטן.לב אמיץ

לא מה שמשמעותי.

ניסית גוגל-תרגם?ט'

זמן: 75 דק '- רמת קושי: בינוני - מכהן 12 
מתכון חימנה דה לה פואנטה Peña.

מרכיבים:

300 גרם קמח 
פחית 1 התאדה חלב 
חלמונים 6 
3 מקלות חמאה (180 גר ') 
4 כפות קפה נמס 
2 כפות מים חמים 
חלבונים 3 עומד נוגט 
פחית 1 חלב 
סירופ תירס 5 כפות 
3 מקלות שוקולד מריר 
וחמאה 5 כפות

הכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלסיוס

2. את העוגה מקציפים חמאה עד הכפיל את נפחו, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, חלב וקפה המומסים במים חמים.

3. מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת אפייה, לסירוגין עם קצף החלבונים, לערבב דרך סראונד לעוגה רכות.

4. מוסיפים את החלב הציפורנים.

5. יוצקים לתוך תבנית משומנת מקומח, ואופים במשך 45 דקות ב 180 ° C. unmold וקריר.

6. את הזיגוג, ממיסים את השוקולד בסיר כפול, יחד עם דבש וחמאה, עד זה כל משולב.

7. לאחר כיסוי עוגה עם ביטומן קר עודף ביטומן duya מעטר את הבנק כולו עוגה.

8. מגישים קרים.

הבעייה שזה לא מדוייקקראנץ שוקולד
וזה מעוות משפטים, בגלל זה ביקשתי תרגום ממישו שדובר אנגלית :/
נגיד מה זה פחית 1 התאדה חלב? 😒
אבל זה ספרדית, לא אנגלית...נדנדה כתומה.
רציתי לעזור אבל אנגלית אני יודעת, ספרדית לא..
רק עכשיו שמתי לב לזה קראנץ שוקולד


מן הסתם חלב מרוכז לא? (מאודה\מבושל)חילזון 123


ממ כנראהקראנץ שוקולד

ויש גם חלבונים 3 עומד נוגט מבולבל

או ביטומן קר חושב

 

ממ כן אתגר רציניחילזון 123


נסה לתרגם לאנגלית ואז לעבריתט'אחרונה


מתכונים עם שיבולת שועל (קוואקר) ולא עוגיותציפורי

נשאר לי חבילה שלימה... מה אפשר להכין חוץ מעוגיות וגרנולה? יש כזה דבר?

^^^ עם חלב ושוקולית טעים מאדdora
להוסיף למרק ירקותלהרות כוחות
אני משתמשת לציפוי בשניצלים/דגיםג'נדס

ודייסה זה ה-דבר....

אמא שלי מכניסה קוואקר לפשטידות. מייצב ומשביע.תמיד נשאר אני


עוגיות קווקר- נחטפות אצלנו.לאההה
אם תהיי מעוניינת אשתדל לכתוב מתכון
בדיוק הכנתי כדורי שוקולד מעוליםחןחן
-להמיס 100 גר' חמאה עם 100 גר' שוקולד מריר
-לערבב בקערה 2 כוסות קוואקר עם 1/2 כוס קוקוס טחון
-לערבב בין שתי הקערות ולהוסיף 1/2 כוס חלב
-שעה במקרר
-לאחר שעה ליצור כדורים ולגלגל הקוקוס

טעים מאוד!
לשמור במקרר
וגם אתמול הכנתי פיצה עם שיבולת שועל בבצקחןחן
לא יוצא כמו פיצה רגילה, אבל אחלה ומשביע מאוד! (הרבה יותר מהרגיל. בעלי שבד"כ שבע אחרי פיצה וחצי ביתית לפחות, הסתפק ב4 חתיכות...)
זה הקישור-https://www.quaker.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%A8_%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%AA

אני הכנתי את הבצק כמו במתכון והמשכתי כמו פיצה רגילה רוטב, גבינ"צ...
נשמע טוב שני המתכונים.לב אמיץאחרונה


תימנים ועירקים - שאלה!מודדת כובעים

מצה רכה - - - - - 

 

ממה עשויה? רק קמח ומים?

מה גורם לה להיות רכה?

 

 

מה שגורם לה להיות רכההתנערי מעפר
זה היחס בין הקמח למים.
שיש בה הרבה יותר מים ממצות קשות.

(לא כולם סומכים על הכשרות שלהם לעניות דעתי..)
???? למה מצות צריכות להיות קשות כמו דיקט?בת 30

יש מצות רכות כשרות למהדרין, שמורות והכל.

אפשר לאכול ובכיף.

הרכות לא קשורה לתפיחה.

אבל הדיקט הזה טעיםםם!!!!מודדת כובעים


כן? טוב, אולי קצת...אני מעדיפה ת'פיתה...בת 30אחרונה


מחפשת עצות ורעיונות איך להתפיח לחם לגובהריבה_אחת

הוא יוצא טעים ורך, אבל תופח לצדדים

ודווקא רציתי שיהיה גבוה, עם נפח כזה..

 

בקיצור, הבו לי עיצה כאילו מוציא לשון

 

 

בתוך תבנית, אינגליש קייק למשליהיה בסדר!
לשים פחות מיםגפן36
אממברוקולי
כמות מים נכונה בהתאם למתכון
קמחים מלאים תופחים פחות- אפשר להוסיף גלוטן.
כמות שמרים
משך זמן לישה
צורת הלישה
משך זמן התפחה
תפירה של הבצק
חריצה
מה זה אומר?ריבה_אחת

 

לשים יותר שמרים או פחות? (כמה בערך לקילו?)

איך ללוש? אני לשה כמו בצק שמרים רגיל.. (או במיקסר)

כמה זמן להתפיח?

מה ז"א תפירה?

ואם אני עושה חריצים זה תופח יפה יותר?

 

וחשבתי לעשות בתוך תבנית, אבל זה יוצא ממש צר וקטן..

וגם אשמח למתכון בסיסי טוב, מה שניסיתי עד עכשיו לא היה מוצלח במיוחד

 

תודה!

>>>ברוקולי

 

שמרים - אין צורך לשים יותר מכף שמרים (יבשים) לקילו קמח ! 

 

ככל שרמת הגלוטן בקמח קטנה יותר >  המאפה יצא נמוך יותר..

 

לגבי הלישה- 

תלוי באיזה קמח עובדים

לקמחים מלאים > הכי טוב לאחד חומרים במיקסר וללוש / בידיים בשיטת הקיפולים (תחפשי ביוטיוב מזה אומר)

 

התפחה- תלוי לחם..

ההתפחה של לחם לבן שונה מהתפחה של ג'בטה שונה מהתפחה של לחם קסטן שונה מהתפחה של לחם שיפון

 

תפירה = סגירה של הבצק לכיכר

 

חריצים עושים אחרי התפחה לפני הכנסה לתנור> המטרה שלהם היא לשלוט ביציאת הגז מהבצק.

יש תבניות מיוחדות ללחם, סתם בתבנית חד"פ.. אישית מרגיש לי עוגה..

 

ואת שואלת שאלות מאוד כלליות על תורה שלימה..

אם תמקדי את השאלות שלך יותר- אשמח לעזור לך.

 

 

 

 

אמממ... שתי כפות לקילונסיכה בגרביים

כך אצלי.

אז לא יודעת למה את חורצת שלא יותר מכף...

 

מתכון רגיל לחלות-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר (אפשר פחות, במיוחד אם את מכינה לחם ולא חלות)

חצי כוס שמן

שתיים וחצי כוסות מים חמימים

כף מלח (מוסיפים אחרי ששאר החומרים נהיו בצק כדי לא לפגוע ביעילות השמרים)

 

אולי תופח לך לצדדים כי יש יותר מדי נוזלים?

אני לא יודעת, מעולם לא קרה לי.

כן אני מציעה כמו קודמותיי לאפות בתבנית, כך את מגבילה את העיסה מהצדדים והלחם יתפח בהכרח רק כלפי מעלה.

אני לא מכירה את התורה הזאתריבה_אחת

אז אין לי מושג מה לשאול

עד היום התנסיתי בעיקר בחלות ועוגות שמרים מקמח לבן, אז פה מסתיים הידע שלי...

בינתיים אני מנסה לעבוד עם קמח מלא (100 או 70), אבל אחרי כמה נסיונות כמעט התייאשתי

 

התפחתי את הלחם עד שיכפיל נפח, זה לקח כמעט שעתיים (!)

לשתי אותו (בתנועות קיפול) עד שיתרכך קצת

ויצא קצת דביק אבל נח לעבודה..

מה המרקם צריך להיות, קשה יותר? 

יש כללים עקרוניים להתפחות או בכלל?

צריך להוציא את האויר מהבצק לפני שעושים צורה? 

יש דרך מיוחדת לסגור את הבצק?

ואיך יודעים שזה מוכן?

ושלא יצא מאד קשה מבחוץ ולא מספיק אפוי מבפנים?

 

תודה רבה על הסבלנות והידע 

>>ברוקולי

 

בצק ללחם רגיל צריך להיות גמיש ונח לעבודה..

אם הוא דביק > או שמת יותר מידי נוזלים / לא לשת בצורה נכונה.

 

דווקא קמח 70ֵ% מתנהג בדיוק כמו קמח לבן. 

 

בגדול תהליך יצירת לחם סטנדרטי הוא 

 

במיקסר/ ביד להכניס לפי הסדר > חומרים יבשים |נוזלים 

את השומנים לצרף באמצע הלישה

איחוד חומרים 

לישה של 10-15 דקות ( טמפ' הבצק צריכה להיות סביב 23 מעלות.. )

התפחה עד להכפלת נפח 

עיצוב כיכר 

תפיחה שניה 

חריצה

לתנור

 

לחם מוכן כאשר החום שלו הוא 95 מעלות באמצע הכיכר

אם אין לך מדחום ללחם

הבצק צריך להשמע חלול 

 

והכי חשוב- לא פורסים לחם שהוא חם.

צריך לתת ללחם צינון מלא לפני פריסה 

 

לגבי אפיה - על כמה מעלות את אופה? איזה תנור? עם אבן? אדים? לכסות?

בהצלחה

 

 

תודה רבה!ריבה_אחת

החכמתי

רצה לנעוץ לי את השרשור איפשהו..

 

אופה בתנור ביתי רגיל, על טורבו 180 מעלות, לא מכוסה

 

 

 

 

 

 

 

 

ויכול להיות ששלחת לי מסר? קפץ לי חלון ועכשיו אני לא מוצאת אותו..

>>>ברוקולי

לחם אופים בשני שלבים
שלב א- בחום גבוהה 230 מעלות לבערך 15 דק
שלב ב- מורידים ל 180 מעלות לעוד 35-40 דקות
עד שהלחם מוכן
אני אופה חלות של הקונדיטוריהקראנץ שוקולד

בטמפ' קבועה ויוצאות חלות מעולות

בחלות אתה צודק ברוקולי
מה ההבדל בין לחם לחלה?!יעל מהדרום
אממברוקולי

 

מתכונים שונים

חלה הרבה יותר אוורירית > לחם דחוס יותר 

חלה שמים אחוז גדול יותר של  שומן > וברוב הלחמים שמים פחות 

חלה קולעים > לחם אופים בגוש אחד

חלה מתפיחים זמן קצר יותר יחסית 

חלה אופים על טמפ' נמוכה יותר

 

חוץ מזה ששניהם בצק שמרים ושניהם ברכתם המוציא..

ושניהם יכולים להפוך לסנדויץ 

 

אין הרבה דמיון 

כי אצלינו הלחם של שבת פשוט נקרא "לחם של בית"יעל מהדרום
לק"י

קלוע או לא.....
מעולהברוקוליאחרונה


לא כל 70% הוא בדיוק כמו קמח לבןנסיכה בגרביים

תלוי כמה הוא טחון דק, ואולי גם סוג החיטה.

בפירוש לא כל סוג הוא כך.

 

וודאי שעם 70%-100% מלא חייבים שתי כפות שמרים. אחרת לוקח המון זמן לתפוח.

ומי אמר שתפיחה ארוכה אינה נכונה?ברוקולי

 

ההפך- ככל השתפיחה איטית יותר > יוצא לחם משובח יותר

 

ובנוגע לקמח- לאופים בבית עם קמח 70% אין כל ההבדל משמעותי מבחינת מתכון 
בקמח 100% יש צורך להוסיף יותר אחוזי מים

 

תמיד אפשר להתפלסף על ההבדלים-  בין סוגי החיטה השונים , קמחים שונים, טחינה שונה.

אבל זה נשמע לי פחות רלוונטי לפותחת.

תבנית כמו אינגליש קייק עם סוגר מלמעלהיוני
שלום,מה אפשר להכין ממלאאאא תפוחי עץ ירוקים במצב ירוד?..ווטר מלון
אשמח לרעיונות!
יש קמח וסוכר..
קומפוט תפוחים / רסק תפוחי עץ .ג'ינג'ית מנמשת

או פשטידת תפוחים (פשטידה מתוקה)..אין לי את המתכון.

קראמבל תפוחים!!שבה


רסק תפוחי עץ!!ט'

לקלף ולבשל במעט מאוד מים עד שמתרכך, לא חייבים להוסיף סוכר אבל אפשר, לרסק בבלנדר ולשמור במקרר.

 

 

אם זה ממש מצב ירודלב אמיץ

עדיף לא לטרוח. הבנתי שלא בריא לכבד.

 

 

הם פשוט עם המון מכות כאלו..ווטר מלון
אה. מכות זה כלום לב אמיץ


ווטר מלוןאחרונה
פאי תפוחים, שטרודל.קראנץ שוקולד


איך מכינים עוף שלם בתנור?דרדוסית
ממולא או לא...
שמים אותו שלם בתנור.לב אמיץאחרונה

עדיף עם החזה כלפי מטה, כדי שלא יתייבש.

מכוסה בשעה/שעה ויותר הראשונות.

אם צריך מוסיפים מים בתחתית התבנית כדי שלא יתייבש ויחרך.

 

לקראת הסוף מסירים את הכיסוי ונותנים לו קצת לתפוס צבע. הופכים כדי שגם הצד השני יתפוס צבע וזהו.

 

תבלינים כמו שאת אוהבת או רוטב או מישרה (מרינדה).

עם ירקות או בלי.

מה עושים עם המון קוקוס??+mp8


חטיפי קוקוס?יעל מהדרום
יש מתכון מעלף של צמת שמרים עם שוקולד חלבי וקוקוסאיזו נחמה

מתכון וראלי שרץ ברשת וזכה לאלפי ביקורות טובות, ובצדק! הכנתי למשלוחי מנות בפורים, וכולם חזרו אלי מולהבים על העוגה

תודה, אין לי סבלנות לדברים מורכבים מידי...+mp8
עוגיות קוקוסיהיה בסדר!
כמו נשיקות עם קוקוס
או אפילו עם ביצים שלמות.
וקוקוס זה לא חמץ. כן?!
זה הדבר שאנחנו אוכלים בפסח
הוא היה עם כל החמץ, ובכל מקרה אנחנו לא אוכלים בפסח+mp8

תודה

למכור לא טוב?מודדת כובעים


לא צריך להיפטר ולא למכורyr

דבר שאינו חמץ, ואין לו הכשר לפסח, או שהיה עם החמץ, אסור לאכלו בפסח, אבל לא צריך להיפטר ממנו ובוודאי שלא למכור. סוגרים בארון וזהו.

כמובן אם בא לך לנסות את המתכונים סבבה, אבל לא צריך בשביל להיפטר לפני פסח.

אתה צודק, אבל לפותחת מפריע שהוא "היה עם חמץ"מודדת כובעיםאחרונה


ליטוע מטעאריק מהדרום
ככה יהיו לך עוד יותר קוקוסים.
עוגת שוקולד וקוקוס, או לפזר מעל עוגה~א.ל

או בצק פריך במילוי ריבה וקוקוס,

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס...

 

 

השאלה אם זה לא עושה את הפעולה ההפוכה- במקום להפטר מהחמץ, מוסיף עליו..מגניב

עוגת קוקוס קלה וטעימהכלנית1

עוגת קוקוס/ ניקי - בשינויים קלים,  לפשטות המתכון ולבריאות שלנו

200 ג` חמאה-   אני שמה כוס שמן
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמנת מתוקה-   אני שמה 3/4 כוס מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח-      אני שמה 3 כוסות (בגלל השינויים)
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות קוקוס-  אני שמה 1 כוס, כי לא אוהבים טעמם מדי קוקוסי


 

אופן ההכנה:

1. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת, אחת, להוסיף את הווניל, לערבב קמח, סודה לשתיה ומלח, תוך כדי עירבול במהירות נמוכה, להוסיף חצי מכמות השמנת המתוקה, חצי מהקמח, את החצי השני של השמנת ואת הקמח שנותר, להוסיף את הקוקוס.

תודה לכולכם!!+mp8


אולי נשרשר תפריטים לליל הסדר???ברוקולי

 

 

נכנסתי לפאניקה מעצם השאלה.לב אמיץ

אבל האמת - אחרי כל הכזיתות (כזית, ועוד אחת, ועוד ועוד) לא צריך להכין הרבה.

בטח לא צריך גם מנת דג וגם מנת בשר.

 

 

למה.??ברוקולי

 

פסח מתקרב.. 

ואפשר גם להוסיף תפריט לבוקר החג

 

ומסכימה איתך שמספיק מנה עיקרית בלבד

השאלה במקום.לב אמיץ

זו רק אני. רק מלחשוב על מה שעוד יש לעשות עד הרגע הזה שנשב מסובים.

 

בוקר החג: לא לשכוח שהשנה פסח נופל על שבת.

 

יעני צריך גם סעודה שלישית...בת 30

אז באמת אין מה להילחץ...חיוך

מזל שלא הרחקתי לחשוב עד הסעודה השלישית לב אמיץ

אבל עכשיו שאת מזכירה...

איך עונים את המעוקות - "יהיה בסדר בסוף כולנו נשב בליל הסדר מסובים".

נשב מסובים, אבל השאלה באיזה מצב...בת 30

מודה שלא עשיתי כמעט כלום לפסח.

מודה. מודה. מודה לב אמיץ

לא נורא. עשינו דברים אחרים חשובים.

 

במצב מסובים מודדת כובעים


יפה. אופטימית לב אמיץ


מסעודה שלישית באמת לא צריך להילחץשוקולד לבן

אפשר להסתפק במצה וממרחים, עם סלט חי

בד"כ לא כל כך רעבים כשמגיעים אליה

איזה מזל שאת אפיית החלות אנחנו חוסכיםיהיה בסדר!
יש לחמניות להכין ברוקולי
יש מתכון לתת?? יעל מהדרום
כן.. שנוריד את דברי הפסח..ברוקולי
תזכירי לי בהמשך
תודה!! אולי ננסה בטוסטר אובן אצל ההוריםיעל מהדרום
יותר קל לבוא לבקר ולקחת ברוקולי
קפיצה קלה ואני אוהבת לנסות דברים חדשיםיעל מהדרום
יוצא טעים????מודדת כובעים

שנה שעברה טעמנו אצל ההורים של בעלי לחניות פסח על הפנים!

עדיף כבר מצות

 

טעים מאודדדד לדעתנוברוקולי
מצליח גם עם קמח מצה שמורה? נשמח למתכון.לב אמיץ


אנחנו אוכלים מצה שמורהברוקולי
וציינתי- שנוריד את הכלי פסח אתן מתכון בשמחה
מעולה. ראיתי שציינת. אנחנו נחכה בסבלנות לב אמיץ


גם לי יש.. אשתדל לזכור כשאגיע הביתה..מקום בעולם
~א.לאחרונה


אני בעד לשדרג את זהyarivnayim1212

ולשרשר תפריטים של מסעדות בחול המועד...

מקומות שכדאי להיות בהם במהלך החג. 

הנה התרומה שלי:

http://www.rest.co.il/Article.aspx?ArticleID=7378

התמונה עם הקציצות נראית ממש קוסקוס מודדת כובעים


אני מבינה~א.ל

שסיימת עם הנקיונות אם יש לך זמן לחשוב על תפריטיםקורץכאילו מוציא לשוןחיוך

מחפשת מתכון טוב ולא מסובך לפורלאמא ו7 גמדים

לא שמתי לב שזה פורל ולא סלמון (שניהם ורדרדים/כתומים)

ואין לי מושג מה עושים איתו ואיך.

 

מתכונים למישהי?

שמן זית, שום כתוש, עשבי תיבול (עדיף טריים) ולימוןבנימינה

לערבב היטב ולעסות את הדג, לאפות קצר זה מתייבש מהר כמו סלומון...

 

אהה ולהשרות לפני 20 דק' במלח גס

אפשר גם בגרילגפן36אחרונה
צריכה רעיונות לעוגות טעימות לפסח. ( אוכלים קטניות )שוקוני
דקואז' עם מוס או קרם רגילקראנץ שוקולד


מה המתכון?שוקוניאחרונה
תהיתי לעצמי מדוע התלבשו דווקא על קוקוסקראנץ שוקולד
מכל הפירות בפסח?
לא יכלו למצוא פרי יותר נורמלי לייבש ולהכין ממנו עוגיות?😕
זה לא פריג'נדס
זה אגוז.
ובאגוזים אין בעיית קטניות, ולכן זה די נפוץ...

ולא טעים כ"כ עוגיה רק מאגוז מלך/פקאן... (לדעתי גם עוגיות קוקוס זה לא משהו)
את מברכת עליו פרי בעץקראנץ שוקולד
אז בגדול הוא פרי
גם תפוחי אדמה זה פרי(לא ירק)
אז אמנם הוא ממש0חת האגוזיים אבל במשםחה הגדולה יותר הוא ממשפחת הפירות
לטחון אגוזים ולערבב עם דבשמושיקו

גם אפשרי

 

אבל זה גם אגוז.. 

בואי תצעי רעיונות, נראה אם אפשר לממש אותםמודדת כובעיםאחרונה


חיסול חמץאחות אחת

אשמח אם יש למישהו רעיון למאכלים מגוונים ושונים עם:

אטריות דקות

גריסי פנינה

קוואקר

 

תודה רבה!

קוואקרבת 30

דייסה

עוגיות (יש לי בערך שמונה מתכונים שונים..)

גרנולה

 

גריסי פנינה- פעם הכנתי לדסר טו בשבט שלט גריסים מבושל עם חמוציות, וכד'- כמו שלט קינואה או שלט בורגול. יצא טעים

היום הכנתי פנקייק קוואקר טעים!תמר_דר

מתכון ממאקו, תחפשי. יוצא יותר דחוס, כמו עוגה כזאת. הוספתי תותים חתוכים ושוקולד קצוץ לבלילה.

 

גריסי פנינה אפשר להכין כמו אורז או בשילוב עם אורז מלא ולהגיש כמו פחמימה, זה טעים מאוד ובריא מאוד.

תודה,אחות אחת

לגבי האורז את יודעת להגיד לי לגבי הכמויות של המים?

בערך כמו לאורז מלאתמר_דר

נגיד 2 וחצי כוסות לכוס גריסים, אולי אפילו קצת יותר, הם מתנפחים ממש.

הכנתי כמו אורז ויצא טעיםאחות אחת
טיגנתי בצל וגזר מגורד והוספתי את הגריסים ויצא ממש טעים. תודה!
ואת האטריות עשיתי כמו מוקפץ עם ירקות(טיגנתי מלא ירקות ואח"כ הוספתי את האיטריות שבישלתי כמו פסטה.. עם רוטב סויה וצ'לי..)
השבת הכנתי גריסיםלב אמיץ

בנפרד מהמרק ומי שרצה הוסיף לעצמו.

תמיד אני מסתבכת איתם כי הגריסים שותים את כל המים של המרק, ולשים יותר מים לא יוצא לי טעים כי אני לא משתמשת באבקות מרק או ביותר מדי תבלינים.

 

אז בישלתי בנפרד את הגריסים עם שמן זית,מלח, פלפל, וכמה גבעולים של סלרי. יצא מעולה. התבשל בדיוק במידה הנכונה ומי שאוהב הוסיף לצלחת המרק גריסים + מעט מנוזל הבישול הסמיך שלהם.

 

את יכולה לעשות אותו דבר עם איטריות דקות.

 

קוואקר אני משרה בחלב קר ואחרי 20 דק' הוא נמס לגמרי. מוסיפה תמרים או צימוקים. אפשר סוכר או דבש או סילאן. מעולה לימים של הנקיונות שאין זמן לבשל. מרגיע ומחזק.

 

קוואקר אפשר גם להוסיף למרק. אפשר להבליע פנימה ולערבב 2-3 כפות וזה מסמיך את המרק. ואפשר גם לשפוך את הכמות בפינה אחת בסיר של המרק. זה מתבשל דומה לכופתאה - קניידלך, ומגישים לכל סועד כף מזה לצד הירקות במרק.

 

אפשר גם להכין את הקוואקר כמו את גריסי הפנינה כתבשיל מתובל - בנפרד מהמרק, ולאכול בנפרד או יחד עם המרק.

מנצלשתחוזרת
פתיתים
פסטה
קוסקוס
סולת
סולת- דייסה. יש כאלו ממש טעימות באינטרנט..כמו צמח בר
פסטה- סלט פסטה
פסטה ברוטב
נררה לי שפעם ראיתי גם מתכון ללזניה עם פסטה.

קוסקוס- להכין בנפרד ולהוסיף למרקים. סלט קוסקוס. קוסקוס חלבי

פתיתים- סלטי פתיתים למינהם. בעלי פעם הכין קיגל מפתיתים ויצא טעים
סולת - קובהלב אמיץ

מכינים מעין בצק מהסולת - בוררים סולת, מוסיפים מים לאט לאט (עד שהסולת ספוגה אבל לא מוצפת), ואני מוסיפה ביצה.

ללוש דקה - שתיים ולהניח שהנוזלים יספגו והעיסה תתגבש מעט.

 

לוקחים קצת מהעיסה בידיים, יוצרים כדור, עם האגודל יוצרים גומה עמוקה בכדור וממלאים בבשר טחון מתובל או עוף טחון. סוגרים מעל המילוי ומשווים לקובה צורת כדור או ביצה. זורקים למרק ל20-30 דקות האחרונות של הבישול.

לשים לב שהיחס בין העיסה למילוי יהיה הרבה מילוי ומעט ציפוי - מעטפת דקה יחסית. כי העיסה של הסולת מתנפחת מאוד בבישול.

אני מכינה קובה (עירקית) ועדיין נשאר לי מלא...חוזרת
יפה!לב אמיץ

כמה זה מלא? אם זה יותר מחבילה אחת פתוחה, אפשר לתרום לנזקקים. אצלנו תנועות הנוער אוספות את החמץ המיותר. מוכרים את החמץ הגמור הזה באופן מרוכז, ומוסרים לנזקקים אחרי הפסח.

 

מה שעוד אני עושה - מודיעה לשכנות שלי מה יש לי הרבה ממנו. אם מישהי צריכה בתקופה הזו, שלא תלך לקנות חדש. אנחנו מחליפות מוצרים ביננו, נחמד.

יש עוגות או עוגיות סולת טעימותלב אמיץ

אבל אין לי מתכון אפאטי.

מן הסתם יש באתרי הבישול ברשת, ובטח גם כאן בפורום יוכלו לתת מתכון.

יש גם לחמניות סולתיעל מהדרום
גריסי פנינה ואטריותאבטיח מלון
אפשר להשים בתוך המרקמרק, גם אטריות וגם גריסי פנינה. יוצא מעולה.
כאשר מכינים את המרק, שמים את האיטריות/גריסי פנינה.
בנוסף, אפשר להכין מאיטריות קוגל
חיסול פיתות: שופכים ביצה לפיתה ומתגנים, ממש טעים ומיוחד.כי אין פיסבוק


אפשר גם לשים בטוסטר סנדויציםחילזון 123אחרונה


עוד כמה רעיונותנסיכה בגרביים

לקוואקר כמו שאמרו קודמותיי- יש לי מליון מתכוני עוגיות...
 

גריסי פנינה אפשר להכין מרק גריסים ופטריות.

 

ואטריות דקות אפשר גם להכין קוגלים למיניהם. או להוסיף למרק, כמו שאמרו לפני.

אלו דברים לבער ואלו צריך להצניע בפסח?קראנץ שוקולד
תודה!!יעל מהדרוםאחרונה